Infomex sp.z.o.o

Żywiec

Opinie o Infomex sp.z.o.o

dociekliwy 2014-02-14 17:35
TO na ilu pierwszych rozmowach Inżynierze byłeś :)?
3
Hehe 2014-03-06 18:42
Zamiast narzekać wzięlibyście się za awans wewnętrzny.

Senior Software Developer. NET 4500 - 7000 netto Infomex Sp. z o.o. Miejsce pracy: Wrocław
1
pierwszy 2014-04-09 20:52
Tak, prezenty masz dla dzieci, a umowy są trzymiesięczne, po czym dostajesz umowę na czas nieokreślony. Bez kitu.
IQ190 2014-04-15 12:18
Fantastyczna firma w cudownym kraju... Ten sarkazm mowi sam za siebie. Co jest kluczem do sukcesu dla pręznie rozwijającej się firmy? (usunięte przez administratora) Praca tam to niczym walka z wiatrakami, a zwyciezcą zostaje się w monencie zmiany pracodawcy. Pozdrawiam
1
Kartofel 2014-05-06 23:07
Czyli kogo? nie wierzcie w to co tu czytacie bo piszą to tylko rozżalone nieroby z jednego działu. Oni mają prawo tyle zarabiać bo zakres ich obowiązków jest minimalny względem innych. Zresztą, nie mogę zrozumieć tutaj jednej kwestii, zatrudnia się człowieka który dobrze wie na jakie stanowisko idzie, za jaką kasę, ma przed sobą umowę, jasny wpis że nadgodzin nie płaci pracodawca a potem nagle zaczyna dym, krzyk i afery. TO pytam się teraz o co chodzi? Przecież jest umowa i jest papier więc co?
Pozdrawiam myślących.
1
Drumm 2014-05-17 00:14
Nadgodziny się zdarzają i są wypłacane normalnie jako dodatek. Aczkolwiek nie jest to przywilej. Wszystko zależy od stanowiska, jedni mają, inni nie.
Obecnie pracujący 2014-05-18 12:04
Daks, delikatni to są pracownicy, no przecież wszyscy wiedzą co podpisują, potem narzekacie między sobą na warunki w socjalnym i obgadujecie w między czasie każdego. Ja tego nie pojmuję, przecież dlatego właśnie macie czas na przeczytanie warunków umowy i nie korzystacie z tego prawa tylko od razu składacie podpis. Czy w Żywcu są aż tacy idioci? Korzystajcie ze swoich praw, jeśli warunki umowy wam nie odpowiadają to nie podpisujcie jej zamiast potem narzekać!
taj 2014-05-24 08:34
Może ktoś powiedzieć coś konkterniej o zarobkach w firmie ? Widzę że mają teraz oferty dla programistów NET.
Czakra 2014-05-29 01:46
Cały czas widać że piszą te posty konkretne osoby. Nudzi wam się czy jak? Tak źle było na SD? Jakoś zespół się teraz trzyma równo i nie narzeka więc widać tylko jednostkom coś przeszkadzało. Przecież sami odeszliście na lepsze podobno posady więc po co dalej atakować? Skoro wam się tak bardzo to jątrzenie podoba to podajcie wreszcie firme do sądu, pamiętajcie tylko że podpisując umowę, zgadzacie się na warunki pracy, zwłaszcza że firma daje 3 miesięczne próbne umowy, prawie każdy podpisywał je od razu czytając je dość dokładnie. Teraz nagle okazuje się że warunki były be i nie papu. Ludzie, litości. Argument o głodzie już całkiem jest denny, zawsze można iść gdzie indziej, infomex to nie jest jedyna firma na śląsku/podbeskidziu!
1
byly 2014-05-29 18:46
Kolego, po lekturze POŁOWY tych postów to grubo bym się zastanowił nad podjęciem pracy w tej firmie. GRUBO.
Pracowałem tam( zwolniłem się sam, wbrew opiniom), ale kto nie ma mocnej psychy niech tam idzie.
Opisywana jest sama prawda.
Jedno uczciwie trzeba powiedzieć - płacą. Terminowo i bez opóźnień.
Tyle ile masz na umowie, tyle masz na koncie.
(usunięte przez administratora) Moim zdaniem - bez mocnej psychiki nie można tam iść pracować.
(usunięte przez administratora) Acha - GPS w każdym samochodzie, sprawdzany codziennie.
Jak ktoś się chce na to pisać - proszę bardzo.
(usunięte przez administratora)
1
bylu 2014-05-30 12:34
Nie kolego.Nie pracuję tam.
Znam sporo osób z Infomexu i podtrzymuję swój pogląd. Osobiście grubo bym się zastanowił nad aplikowaniem do tej firmy.
W sumie już kryzysu nie ma:)
Jako kto chcesz aplikować ? Może do mnie przyjdziesz ?
Na pewno atmosfera jest zupełnie inna.
1
byly 2014-06-04 12:37
Account Managera szukają co 3 miesiące. Oznacza to, że poprzednik trafił na pole minowe, jakim jest Infomex :) i wyleciał. :)
1
Arek 2014-06-25 23:19
W handlówce też tak rotacja osób jak w SD ?(usunięte przez administratora) Ciekawe co się stało ?? Może ktoś wie ?
1
NIeMAtakŹle 2014-07-24 22:09
Bardzo fajna firma można się w niej dużo nauczyć .... szczególnie życia ... Godnym uwagi i przyjrzenia się Jest Pan( usunięte przez administratora )z zarządu sprawnie zarządzający firmą od lat. Żeby dojrzeć profesjonalizm i docenić jego wpływ na firmę wystarczy spojrzeć na efekty jego pracy, niestety wielu przeszkadza jego szorstka zewnętrzność i mało wyszukana elokwencja ... ale należy zorzumieć że jest to zapewne pochodna wielu stresów wynikających z zajmowanego stanowiska w dzisiejszych czasach. Jeżęli umie się to pominąć można się sporo nauczyć, zachowań biznesowych i oddzielania emocji i znajomości od decyzji stricte biznesowych.
Gorąco zachęcam do pracy w Infomexie i poznania ludzi sprawnie radzących sobie w trudnych czasach, jedyne czego trzeba się nauczyć pracując tam to filtracji nieistotnego szumu i skupiania się na meritum.
1
dawid 2014-08-12 10:20
jezeli taka fajna firma to co wiesz o prezesie o wykształceniu i dokonaniach.
kreatywny 2014-08-13 13:34
Cześć, czy jest możliwa praca dla accounta z minimalnym doświadczeniem? Jestem z wykształcenia informatykiem, ale mam niewielkie co prawda doświadczenie w pracy z klientem w sklepie internetowym. Wiem, że może nie jest to mistrzostwo świata, ale naprawde nadaję się do tej roboty. Jak ktoś ma info to niech się podzieli
AABBCCDD 2014-10-08 14:27
Z jakich stanowisk macie takie złe doświadczenia ?
Jak tam wygląda płaca np takiego programisty Pythona, czy C#
Czy w tych grupach też jest takie chamstwo ?
kufelcio 2014-10-27 13:25
gdzie mogę znaleźć sprawdzone info jakie posady są teraz u nich do obsadzenia i jakie sa prowadzone rekrutacje? a chamstwo jest wszędzie, life, trzeba się po prostu wziąć za robotę i walczyć o swoje wyniki i się nie przejmować.wierzę w nadgodziny i pracujące weekendy i od razu wszystko staje się lepsze:)jak się crać na szefach to im pokażcie im swoją pracą że jesteście lepsi niż was ocenili
HR 2014-10-28 19:07
były 2014-11-02 17:19
(usunięte przez administratora) . Szkoda czasu i zdrowia na tę firemkę. Odradzam każdemu.
5
ten zły 2014-11-02 18:05
bardzo niedawno pewien szanti (czyżby będący blisko zarządu?), pisał tu, że jeśli pracownik chce zarabiać, to firma nie będzie fair dla niego. to chyba wystarczy za cały obraz roli pracownika w tej spółce.
4
autor tego humbuga 2014-11-14 18:02
Przepraszam wszystkich,
Nie planowałem publikowania przedostatniej opinii, pisałem sobie dla siebie, w ramach odreagowania. O tym, że znalazła się w sieci zorientowałem się dziś :( Jakim cudem ją wysłałem nie wiem.
Przepraszam wszystkich za to, że musieli ten bełkot czytać.
Admina proszę o wywalenie barachła.
2
HR 2015-04-14 15:11
Kandydacie ! Chcesz wiedzieć jakiego będziesz miał szefa ? Wynik 7/7. Można powiedzieć, że wzorzec:

( usunięte przez administratora )
3
fmxxckl 2015-05-01 12:02
zdecydowanie nie polecam....szkoda czasu
3
Programista 2015-06-16 12:16
Mam pytanie
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś konkretnego o tej firmie ?
Na jakich stanowiskach jest tak mega źle ?
Jakich pieniędzy może spodziewać się początkujący programista (pierwsza praca) ?
Serio tam ludzie ze sobą wgl nie współpracują ?
1
XYZ 2015-06-26 21:21
Cześć,
poprzednie posty są sprzed roku i dość mocno przeterminowane. ;) Drącego się vice już nie ma. Powiem tak - dopóki robisz swoje, to można z każdym normalnie pożartować, pogadać, jak się opierdzielasz to nie licz na to, że ktoś cię będzie głaskał po główce, to nie szkoła tak jak opiniotwórcom wyżej się wydaje. :) Tu trzeba pracować, jeśli myślecie, że gdzie indziej jest lepiej to prosze bardzo - idzćie sprawdzić na Leśnianke do pewnej fabryki. ;) O ile chce Ci się pracować, to nie będziesz narzekał. Przecież zawsze można znaleźć coś innego...dla mnie firma jest ok i jeszcze kika miesięcy na pewno tutaj popracuję.
Programista 2015-06-29 14:10
Akurat firmę na leśniance to ty szanuj, kolega tam pracuje jako programista i mocno sobie tą pracę chwali.
Mogę wiedzieć na jakim stanowisku jesteś ? W sensie jaki język :)
1
Jarando 2015-06-30 17:04
No to fajnie się teraz macie.
A które to działy zostały przeniesione na Słonki?
XZS 2015-06-30 19:53
Logistyka, SD, Serwis. Reszta po staremu.
dsadas 2015-07-01 22:22
Si senior. :)
xyz 2015-07-20 17:50
Heh, raczej nikt po zobaczeniu nowej siedziby na Słonki nie powie, ze firma się cofa - wręcz przeciwnie. :) Ludzie opiniujący tutaj trochę przesadzają. Troche...nawet bardzo. :) Szefostwo jest bardzo spoko. Trzeba naprawdę się baaardzo postarać żeby wejść im za skórę mocno... Pozdrawiam. :)
2
Yoq 2015-07-30 13:10
Da się tam pracować na pół etatu lub zdalnie ? Chodzi o programistów
Duch 2015-08-28 13:47
Nie znam osobiście tej firmy, ale szczerze mówiąc wątpię, by programista mógł pracować zdalnie. Oczywiście co firma, to zupełnie inne zasady, ale praca zdalna raczej nie kojarzy mi się z pracą programisty. To chyba dość odpowiedzialna praca, jak na wykonywanie jej w domu, poza firmą. Ktoś się orientuje jak jest dokładnie..
x 2015-10-10 20:06
nie pchajcie sie tu, nie warto
5
Byly 2015-12-03 16:59
Chcecie konkrety? Proszę bardzo...Nie wiem jak jest na innych stanowiskach (handlówka, programiści), ale dział techniczny ma płace jak dzieci, nie wiem jak teraz, ale niektórzy nawet po trzech miesiącach pracy nie dostawali podwyżki(usunięte przez administratora) Obowiązków ciągle przybywało a kasa stała w miejscu, albo nawet i malała (biorąc pod uwagę inflację). Z tego co wiem nic tam się nie zmieniło. Jeśli chcesz zarobić, mieć święta i weekendy wolne to omijaj to miejsce z daleka... (usunięte przez administratora)
PS Fajna sztuczka ze zmianą nazwy stanowiska "Specjalista ds wsparcia pierwszej linii" na "Młodszy administrator".(usunięte przez administratora) . To zwykły helpdesk. ;)
9
Jarando 2015-12-08 16:29
W czasach, kiedy ja ciężko pracowałem w INFOMEXIE, okres próbny miałem przez miesiąc, po czym podpisałem kolejną umowę na czas nieoznaczony z wyższą o kilka stówek stawką miesięczną.
Nie mniej przez okres ponad 3 lat pracy w INFOMEXIE, żadnej kolejnej podwyżki nie dostałem, chociaż po pewnym okresie pracy, zacząłem przytulać jakąś tam premię kwartalną.
1
kiedyśSDiNOC 2015-12-09 18:21
No właśnie o to chodzi że po 3 miesiącach raczej nie dostaniesz, po roku już można się śmiało ubiegać i dadzą Ci 50zł :D tam jest minimum krajowe, maksymalnie dostaniesz 1500zł, ale na to raczej nie ma za bardzo co liczyć, ludzie po 2 latach nawet tyle nie mieli. To jest dobra firma jako agencja pracy tymczasowej, zobaczysz co się z czym je, jak co wygląda w takich firmach, zdobędziesz troche doświadczenia no i dalej w świat. To najnowsze ogłoszenie o pracę to zwykły helpdesk, jako młodszy admin będziesz mieć tyle co wiedzieć kiedy i komu zgłosić bo dostępu do niczego nie dostaniesz i tak. Z resztą nie warto pokazywać że się coś więcej umie bo tylko obowiązków dowalą a kasa ta sama.
2
Jarando 2015-12-12 00:25
Specjalista ds. Instalacji Niskoprądowych
biznes 2016-03-28 13:49
Kochani pracownicy jeżeli chcecie zarobić więcej niż obecnie macie takie główne możliwości.
1)otworzyc biznes w kilka osób z infomexu (np spółka pracownicza) i mając wiedzę o klientach i zleceniach możecie pokazać swoje możliwości tym samym konkurując.dogadajcie się hanlowcy i techniczni, ewentualnie podzielcie się na odważniejszych którzy zaryzykuja kasę i zatrudnicie innych pracowników infomexu. Jak jesteście młodzi to tym bardziej powinniście próbować swoich możliwości !, chyba że jesteście już starsi i czekacie aż okres ochronny przed emeryturą was obejmie.Kwestia tylko czy potraficie się dogadać między sobą, a nie jak to polacy .....
Poczytajcie jak zakładane były biznesy w latach 90 i późniejszych :)) nie wiem jak infomex powstawał ale ta zasada dotyczy wiekszości firm w polsce.
2)zatrudnić sie w infomex na 6 miesiecy -dotyczy to młodych i mając wpis w cv wysyłać do innych firm z branży ale np w innym mieście.Warszawa,wrocław, inne miasta oferują inne stawki.
3)Iśc po podwyzkę jak infomex wygra jakiś przetarg wtedy jestescie potrzebni (oczywiście najlepiej wtedy dogadać sie z innymi tak aby być solidarnym) bo jak sie zwolnicie i nie ma was kto zastapic to infomex zaplaci kary).
3)Iść po podwyżkę jak się ma inną pracę za wyższą stawkę wtedy właściciel bedzie widział że jesteście poważni (prawda jest niestety brutalna dopóki siedzicie cicho znaczy ze jesteście zadowoleni)
4)podejsc do pracy tak: robię swoje, a na boku dorabiam sobie np zleceniami. jak infomex nas zwolni mamy inne zrodlo zarobku.Czyli jak w komunie plus taki że zachowujemy zdrowie,nerwy i szacunek.
5)Infomex poto zatrudnia pracownikow aby w razie waszego zwolnienia miec kogo obsadzic bo jak nie obsadzi to placi kary !
6)szukajcie miedzy soba zaufanych ludzi tylko tak stworzycie sobie zespol ktory albo solidarnie wywalczy podwyzkę albo stworzycie wlasny infomex
7)Aha kochani pamietajcie nie bojcie sie wysylac cv do innych firm oraz gromadzic srodkow finansowych np na 6 miesieczny w razie zwolnienia. Jak nie macie kasy to jestescie niewolnikami !!!. Zauważnie pracodawca szuka pracownikó to wy też tak samo szukajcie zleceń i pracodawców. Znacie to przysłowie o kocie i dziurze :)
8)najwazniejsze bądzie konsekwentni i pamietajcie na help desku,czy innym technicznym dziale szybko was zastapią to samo tyczy sie handlowców i generalnie wiekszosci pracowników poza dyrektorami najwyzszego szczebla !.
Róbcie swoje a myślcie swoje nie pokazujcie prawdziwego oblicza właścicielowi czy jego zaufanym ludziom. Miejcie swoich zaufanych ludzi i przyjaciół w firmie i poza nią.
9)musicie budowac poduszke finansowa na 6 miesiecy w razie zwolnienia (każda firma może was zwolnić nieważne ile umiecie,jak sie angażujecie w pracę,ile serca wkładacie,czy kombinowaliście czy nie).Szef mało który powie przełożonemu czy właścicielowi że dany pomysł nie jest jego a swojego podwładnego !
10) Jezeli bedziecie pracowac w jakieś korporacji dużej) najwazniejsze to umiejetność mówienia NIE poparta argumentami w internecie są materiały jak się pracuje w różnych firmach posłuchajcie tych ludzi.
11)Nie bójcie się chwilowo jak was zwolnią podjąc innej pracy dopuki bedizecie upierać się ściśle przy danym stanowisku np handlowiec czy modne określenia business manager :) to jesteście mocno ograniczeni.
12)uwaga do handlowców to najbardziej niewdzięczny i ryzykowny zawód. Powiedziałbym tylko desperaci się go podejmują !
Kiedyś pracowałem na etacie i przekonałem się ze etat nie gwarantuje bezpieczenstwa.
pozdrawiam was serdecznie ja pracuje tylko dla pieniędzy i jestem gotowy podjąc różne prace w różnych miejscach i na kontraktach a nie tylko um o pracę i naprawdę czuję że właściciele rozmawiają ze mną jak z równym.Czuję sie wolny i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczęśliwy. Przekażcie i pielęgnujcie te zasady dla innych pracowników przede wszystkich przyszłych.
hahaha 2016-04-25 20:11
Młodzi, naiwni :)

Omijać szerokim łukiem.
4
ad vocem 2016-09-02 22:08
Firma taka jak wszystkie z nasyconej branży IT. Nowemu handlowcowi nie pokaże jak z sukcesem sprzedawać, ale oczekuje że to handlowiec będzie Mesjaszem uzdrawiającym firmę. Ma dostarczyć nowych klientów z poprzedniego miejsca pracy, "wprowadzić nowe pomysły" czyli wyciągnąć z poprzedniego miejsca otwarte projekty. To naprawdę nic pomysłowego i nie zgadzam się, że "Firma jest ciekawa, ma fajny pomysł na biznes". Jest taka sama jak setki innych szukających swojej niszy w IT. Akurat coś dłubią w Data Center, ale w Polsce konkurencja duża a na Zachodzie tańsze ceny podobnych usług, więc różowo dla handlowca nie jest.
Jak masz fajny pomysł na biznes, weź dofinansowanie i załóż własną działalność, a nie zarabiaj dla kogoś. Jak pracujesz w konkurencji i jest jako tako, przechodzić nie warto. Jak nie masz pracy, oczywiście warto się zahaczyć.
5
tr32 2016-09-04 00:30
Jeśli będziecie szukać nowych pracownikow to będziecie tez zwalniać, bo całkowita liczba musi pozostać na tym samym poziomie...
fgh 2016-09-04 11:12
no ale przecież to nie jest powiedziane ze będzie tutaj jakas rekrutacja w najblisym czasie bo chyba ostatnie oferty jakie się pojaiwly były w lutym dostępne..na specjalsite chyba nie pameitam a nigdy nic nie wiadomo w sumie co się pojawi nowego tutaj
IT 2016-12-07 17:31
Cześć, myślę o tym żeby zaaplikować do oddziału we Wrocławiu na specjalistę ds. wsparcia IT, możecie coś więcej powiedzieć o pracy w tym konkretnym oddziale? Jak wyglądają zarobki? Jak wygląda sprawa z umową (w ogłoszeniu piszą o umowie o pracę)? Warto się tam pchać?
kasa jak ją zarabiać 2017-02-08 12:55
Napiszę teraz dla odmiany co zrobić aby być spełnionym,szanowanym i zarabiającym dobrą kasę w dziedzinie IT (tj stabilnie i powyżej 10 tyś netto na miesiąc) i połączyć życie prywatne z zawodowym , nie stresować że stracę pracę u jakiegoś typowego "Janusza biznesu lat 90tych' lub zmniejszone zostaną moje dochody
Wiele opinii prawdziwych się tu przewinęło o czym świadczy wysoka ilość łapek w górę więc nie zamierzam z nimi polemizować a także sama ich ilość.
Oto moje rady
-czytamy książki im więcej tym lepiej o rozwoju osobistym i zawodowym (np sztuka mówienia "nie",toksyczni ludzi,sprzedawanie samego siebie-wartościowe tytuły są wysoko oceniane np na portalu lubimyczytać.pl )
-rozwijamy się duchowo tj czytam biblie dzięki temu znajduje sens co w życiu jest ważne ,ps nie musimy być moherowym starym dziadkiem czy babką czy nawet wierzącym żęby wiedzieć że (Całe pismo św jest natchnione i służy do pouczania,rozwoju, karcenia itp)
-odpoczywamy pamiętając motto żyję się nie poto by pracować ale pracuję się poto aby zarabiać i aby praca nie pochłaniała nam wiecej niz 9 godzin dziennie
-zadaje sobie pytanie czy ważne jest dla mnie stabilna praca z dobrą emeryturą czas dla rodziny ,czy mam więcej niż 40 lat i nie jestem już młodym gniewnym ?, a taka praca tj stabilna to jest w polsce tylko w budżetówce ogłoszenia o pracę szukać np na stronach poszczególnych urzędów (oczywiście w portalach np infopraca,pracuj.pl-w googlach wpisać "szukam pracy").Branża IT jest dla ludzi młodych takich do 40 tki pracodawcy płacą takim najwięcej, potem wasza wartość jest coraz mniejsza i zostajecie pomijani w awansach premiach i wasze 15 lat w linuxie czy C# jest mało istotne bo i tak technologia sie stale będzie zmieniać a wasze oczekiwania płacowe a co gorsza zdobyte doświadczenie życiowe przeszkadza pracodawcy - więc student tak naprawdę to pożądana tania siła robocza tzw mięso armatnie.
-jeżeli chce zarabiać realną a nie obiecaną przez pracodawcę dobrą kasę ,cenicie sobie konkret a nie zapewnienia o podwyżce , to poważnie biorę opinie ludzi na portalach takich jak ten ,rozwijam na boku własny biznes np robię fuchy zdalnie z programowania czy handluję ,a przede wszystkim rozwijam siec kontaktów i umiejętności miękkich czyli np szukam firm znanych najlepiej zagranicznych mających odział w polsce,korzytam z linkedin jak firma wysyła mnie na szkolenia to przede wszystkim staram się poznać jego uczestników.
-firma może mieć i 500 ludzi ale moja wiedza zależy od jakości tych ludzi tj na ile te osoby pracujące w tych firmach są cenione przez innych czy np udzielają się na forach ,piszą książki,mają tytuły mvp microsoftu,pracują dla znanych firm w działach rozwoju.dobra firma powinna mieć przynajmniej 20 % najbardziej doświadczonych pracowników a nie studentów lub absolwentów.Praca dla takiej firmy moim zdaniem ma sens dla innych to tylko jako przejściowy max 1 roczny epizod.Ludzie doceniani i dobrze opłacani ! przez firmy pracujący w porządnych firmach np google znajdą czas na rozwój dodatkowy i będą się angażować np przez konferencję a firmy januszów biznesu nie mają środków aby płacić ludziom na taką aktywność i nie przyciskać ich obowiązkami do granic możliwości tj czasu 8 godzinnego.
-zmieniam pracę raz na rok max na 2 pamiętając zasadę póki młody to nam siły coś w życiu zmienić (miejsce zamieszkania,otoczenie,umiejętności) jak będe miał rodzinę lub powyżej 40 lat to zmiana jest trudniejsza.
-nie idę na łatwiznę i nie aplikuję do firm tylko w moim mieście oraz nie jestem naiwny aby dołączać do startupu młodych kreatywnych za obiecane ewentualne zyski które w 9/10 przypadkach nigdy nie nastąpią (uwaga dotyczy tylko osób mających np 10 lat doświadczenia jeżeli mamy mniej to sory ale raczej 95/100 przypadków że się nam uda tymbardziej w polsce i obecnych czasach gdzie bardziej określiłbym 5 na 1000 firm coś uzyska i wypłynie z sukcesem )
-przyjmuję zasadę że w tej samej firmie mogą pracować zawsze osoby które miej umieją,mniej się angażują ale są lepiej postrzeganie przez szefa i tylko dlatego zarabiają więcej (słowem umieją sie sprzedać tj posidają lepsze umiejętności miekkie a nie twarde-jak rozwijać umiejętności miękkie odsyłam do książek wspomnianych na początku).
-jeżeli chce zarabiać 10 tyś na rękę na studiach lub po ich ukończeniu to jest to możliwe po prostu szukam ofert na portalach np infopraca,pracuj.pl czy innych filtrujac pod kątem zarobków pomijając "firemki co takich informacji nie udzielają".
firmy aby mniej płacić nie podają zarobków bo liczą że wy frajerzy jesteście tak zdesperowani że to wam bardziej zależy na robicie niż im na zatrudnieniu,a to nieprawda bo wy możecie zmieniać szybko pracę a oni jak nie będę miec ludzi to zapłacą kary z tytułu umów które realizują dla klientów i są uwiązani inwestycjami poczynionymi w firmie tj nie zamkną firmy a wyniosłość i duma wła
1
kasa jak ją zarabiać 2017-02-08 13:34
Cd dalszy bo ucieło:)

wyniosłość i duma właścicieli przeszkadza im podjąc zatrudnienie u podobnych im januszy biznesu.
-jest tylko 1 moment dobry na podwyżkę w firmie jeżeli robota którą wykonujecie jest taka że ktoś inny tego nie wykona a w branży helpdesk to trudne dlatego nie warto być młodym helpdeskiem bo to kiepska nie szanowana praca i zawsze mało płatna bez rozwoju(Podobnie handliwiec dochodzi jeszcze brak stabilnośći ).rozwiązanie jest jedno zmiana. aby uciec ze stanowiska handlowca czy helpdeska czeba szukac w innej firmie stanowisk wyższych nawet jeśli nie czujemy się mocni kompetencyjnie -to normalne że jak jesteśmy nowi w pracy to nie umiemy dużo to też moment aby zarabiać lepsze pieniądze czyli takie jakie są z góry podane przy stanowisku i ofercie pracy -myślenie że firma mi zapłaci więcej jak będę dłużej pracował i nabywał jest błędne-zapytajcie na portalach ile zarabiają starsi pracownicy względem nowo zatrudnianych .
-branża IT to nie branża sprzątaczek i opłaca się ruszyć tyłek do innego miasta lub wyjechać zagranicę (np w szwajcarii zarobicie 50 tyś miesięcznie przy kosztach średnio tylko raz większych niż w polsce nie wspominając o emeryturze).
-Jest też grupa rozsądnych pracodawców którzy nie zatrudniają osób z it poniżej 5 netto tłumaczac to tym żę zatrudniając sie za mniej gość musi być zdesperowany albo oszust i coś z nim nie tak tj "tego nie wiem ale chyba tym pracodawcom o głowę chodzi tych kandydatów ,i nie mam na myśli bieńkowskiej co wypowiadała się apropo zarabiania"
-robię bufor oszczędności kasy tj na 6 miesięcy (każda firma z różnych przyczyn może zwalniać lub zostać zamknięta,chyba że macie własną)
-nie zatrudniam się absolutnie za mniej niż 3 tyś brutto (nawet jak mam wykształcenie średnie nie mówiąc o byciu na studiach czy po nich ) -taka praca przy obecnych kosztach życia degraduje osobowość i umysł powoduję że mamy utrudnione oszczędzanie i utrudnia nam zmianę pracy widzę po tych komentarzach takie objawy -to tak jak bym szukał desperacko dziewczyny i nawet jak trafiłą by się ona z problemem alkoholowym to bojąc się że zostanę sam do końca życia decyduję się jej poświęcić czas.tak to prawda pracując dla jakiejkolwiek firmy tracicie wasz cenny czas który możecie poświęcić na np dodatkowe zlecenia czy szukanie bardziej wartościowej dziewczyny.
-żeby zarabiać te 10 na rękę muszę być choć trochę ogarnięty życiowo tj uczyć się jezyka obcego,brać możliwość zmiany miejsca i otoczenia najczęściej toksycznego w takich małych tj poniżej 100 tyś mieścinkach jak żywiec,bielsko biała czy firemkach polskich januszów biznesu gdzie przy zatrudnianiu nie podają regulaminów wynagradzania i jego zasad i warunków na awans.przede wszystkim regularnie dużo szukam ofert pracy na portalach www czy poprzez sieć kontaktów linkendit aby zapoznać się z wymaganiami pracodawców i pod te wymagania staram się uczyć z materiałów dostępnych w internecie.
-uwaga jak nigdzie nie pracowaliście lub zmieniacie branżę to dopuszczajcie max 6 miesięcy pracę u takiego janusza biznesu ale nie więcej. waszym celem póki jesteście młodzi jest zdobywanie doświadczenia i różnorodność firm i kontaktów.Praca powyżej tego okresu jest najczęstszym błędem popełnianym przez naiwnych młodych pełnych ideałów ,powoduje też ich degradację umysłową spowodowaną monotonną pracą pośród tych samych ludzi i nie zdobywanie nowych kontaktów.
-nie sugerujcie się w ogłoszeniu o pracę że pracodawca oferuję wam rodzinna atmosferę -każda firma musi mieć dobrą atmosferę i się wam to należy bo inaczej zawsze możecie nagrać rozmowę z pracodawcę i dać go do sądu.Gwarantuję że jak nagracie niewygodną rozmowę dla pracodawcy rozmowę tj niekulturalne zachowanie,łamanie prawa taki pracodawca będzie was traktował z szacunkiem potem a o podwyżkę wtedy nie jest tak trudno jak porozmawiacie odpowiednio:).
-aż dziwię się frajerstwa niektórych tu osób nawet pozornie starszych którzy podpisują coś za porozumieniem stron bojąc się dyscyplinarki (czytajcie kodeks pracy sądy są po waszej stronie tj po stronie słabszego i wystarczy nagrywać rozmowy,dyscyplinarki muszą być poparte wcześniejszymi pisemnymi a nie ustnymi naganami)
-czytać prawo tj kodeks pracy ,prawo cywilne dzięki temu będziecie pewni siebie a to buduje szczęście i nie zamykajcie się tylko na umiejętności związane z linuxem czy innymi twardymi kompetencjami
-jak pracodawca czy pracownik mówi wam że wasza praca nie jest tyle warta ile żądacie lub wasze kompetencje nie są tyle warte to najczęściej jest to spowodowane że negocjuje z wami zgodę na niższe stawki !.musicie wtedy pracodawcy pokazać zarobki w innych firmach przy podobnych oczekiwaniach są prowadzone statystyki zarobków w poszczególnych branżach (pokazujecie pracodawcy konkretne dane i jak dalej ma jakieś uwagi znaczy się -próbuje przyoszczędzić waszym kosztem) warto też idąc do nowej pracy rzaądać np 15 % więcej niż dotyc
kasa jak ją zarabiać 2017-02-08 13:45
rządać np 15 % więcej niż dotychczas się zarabiało dlatego im częściej zmieniamy pracę tym lepiej.
-Pracodawca któremu zależy na was zapłaci nawet więcej niż jest to podane w statystykach bo po prostu musi zrealizować zadania bo inaczej zapłaci dotkliwe kary
lub sam weźmie się do pracy,no chyba że wciśnie to pozostałym naiwnym pracownikom nie oczekującym zapłaty za dodatkowe zadania.
-czytamy umowy a na rozmowie kwalifikacyjnej zadajemy pytania jak czegoś nie rozumiemy nie podpisujemy żadnej umowy a nawet wskazane jest poinformowanie że skonsultujecie się z prawnikiem i prosicie o czas .kompetentny i uczciwy pracodawca odpowie wam na nie i bez problemu da wam czas na odpowiedz np do 3 dni .uważamy na lojalki tj lepiej szkolić sie za darmo z materiałów dostępnych w internecie niż podpisywać lojalki czyli analogicznie jak brać kredyt na coś zawiązujemy na siebie sznur obowiązków.
-poszukajcie sobie zarobków średnich na danych stanowiskach jeżeli to co napisałem tutaj poważnie potraktujecie będziecie zarabiać znacznie więcej niż oni i będziecie szczęśliwi na tym świecie
mam nadziej że ten krótki poradnik się komuś przysłuży :)
kasa jak ją zarabiać 2017-02-09 15:46
Przepraszam że jeszcze dodam pare zdań ale może kogoś to interesuje
ponad regulaminem pracy i poleceniami pracodawcy jest prawo pracy a także inne karne itp i przepisy jasno mówią że polecenia przekazane ustnie ,pisemnie czy np w innej formie którą można udokumentować (to istotne) nawet w umowie o pracę lub dowolnej innej was nie wiąrzą jeśli nie są zgodne z prawem tj nie można sobie dowolnie napisać pracodawca umowy lojalki z pracownikiem bo tak się podoba pracodawcy albo , obowiązki które wynikają z umowy ale wymaga zostania po godzinach a wy wolicie posiedzieć z rodziną nie musicie wykonywać takiej pracy a nawet wam nie wolno w niektórych przypadkach).Pracownicy lub kandydaci do pracy są lepiej chronieni przez prawo niż pracodawca(podobnie proszę dowiedzieć się jak jest z odpowiedzialnością pracownika za powierzone mienie itp).Szkolenie bhp które jest obowiązkowe służy również aby poinformować przyszłych kandydatów o ich prawach(jeśli szkolenie bhp nie wystarczająco to objaśniło od tego jest pip).
Teoria teorią a teraz jak praktyce egzekwować swoje prawa
odp jest prosta codziennie nagrywać każdą rozmowę szczególnie z przełożonym (koszt urządzenia to 60 zł) nagrywanie nie jest zabronione do celów dowodowych i nie można go też zabraniać dopóki nie upubliczniamy takich informacji poza stronami obecnymi w nagraniu wszystko jest ok.podobnie jest z umową na pismie cokolwiek nie zostanie opisane wprost was nie dotyczy np zbyt ogólnie opisane obowiązki wynikające ze stanowiska pracy.obowiązkiem pracownika jest przed podjęciem pracy znać dobrze swoje prawa:).no ni na końcu nic wam nie da nagrywanie jak będziecie się bali egzekwować po zakończeniu lub nie umowy z pracodawcą swoich praw.
wolę być już fizycznym 2017-02-13 15:11
(usunięte przez administratora)Dziękuję nie będę składał cv do tej firmy.
7
Iza 2017-07-20 13:29
Pracując jako inżynier systemowy- wdrożeniowiec dostaniecie umowę o pracę natomiast wynagrodzenie jest adekwatne do posiadanej wiedzy oraz doświadczenia.
Zostaw swoją opinię o Infomex sp.z.o.o - Żywiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infomex sp.z.o.o