brak logo

Infomex sp.z.o.o

Żywiec

Opinie o Infomex sp.z.o.o

były 2014-11-02 17:19:00
testowałem to przeszło 2 lata- nie spotkało mnie tam nic, prócz prymitywnego mobbingu. Szkoda czasu i zdrowia na tę firemkę. Odradzam każdemu.
5
ten zły 2014-11-02 18:05:21
bardzo niedawno pewien szanti (czyżby będący blisko zarządu?), pisał tu, że jeśli pracownik chce zarabiać, to firma nie będzie fair dla niego. to chyba wystarczy za cały obraz roli pracownika w tej spółce.
3
ktos 2014-11-13 12:57:18
Stary, to po co piszesz tu ? Od tego jest sąd pracy i sąd karny. Boisz się ?
Po co piszesz skoro nic z tego nie będzie ? Bez sensu
Jeden z pracowników ma żonę prokuratora, więc jaki problem ?
autor tego humbuga 2014-11-14 18:02:36
Przepraszam wszystkich,
Nie planowałem publikowania przedostatniej opinii, pisałem sobie dla siebie, w ramach odreagowania. O tym, że znalazła się w sieci zorientowałem się dziś :( Jakim cudem ją wysłałem nie wiem.
Przepraszam wszystkich za to, że musieli ten bełkot czytać.
Admina proszę o wywalenie barachła.
2
HR 2015-04-14 15:11:07
Kandydacie ! Chcesz wiedzieć jakiego będziesz miał szefa ? Wynik 7/7. Można powiedzieć, że wzorzec:

( usunięte przez administratora )
1
fmxxckl 2015-05-01 12:02:26
zdecydowanie nie polecam....szkoda czasu
1
Programista 2015-06-16 12:16:35
Mam pytanie
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś konkretnego o tej firmie ?
Na jakich stanowiskach jest tak mega źle ?
Jakich pieniędzy może spodziewać się początkujący programista (pierwsza praca) ?
Serio tam ludzie ze sobą wgl nie współpracują ?
1
XYZ 2015-06-26 21:21:41
Cześć,
poprzednie posty są sprzed roku i dość mocno przeterminowane. ;) Drącego się vice już nie ma. Powiem tak - dopóki robisz swoje, to można z każdym normalnie pożartować, pogadać, jak się opierdzielasz to nie licz na to, że ktoś cię będzie głaskał po główce, to nie szkoła tak jak opiniotwórcom wyżej się wydaje. :) Tu trzeba pracować, jeśli myślecie, że gdzie indziej jest lepiej to prosze bardzo - idzćie sprawdzić na Leśnianke do pewnej fabryki. ;) O ile chce Ci się pracować, to nie będziesz narzekał. Przecież zawsze można znaleźć coś innego...dla mnie firma jest ok i jeszcze kika miesięcy na pewno tutaj popracuję.
Jarando 2015-06-27 11:41:39
Co masz na myśli pisząc, że drącego Vice-prezesa już nie ma?
Czyżby prezes pozbył się go całkowicie z firmy czy po prostu pracujecie już w nowej lokalizacji (Słonki) i tam tak często nie zagląda?
Bo nie wierze w to, aby człowiek aż tak diametralnie się zmienił.
Programista 2015-06-29 14:10:37
Akurat firmę na leśniance to ty szanuj, kolega tam pracuje jako programista i mocno sobie tą pracę chwali.
Mogę wiedzieć na jakim stanowisku jesteś ? W sensie jaki język :)
1
ZYX 2015-06-29 21:27:51
Rzadko spotykany na firmie, siedzi w drugiej siedzibie głównie, więc na Wesołej spokój - nie ma się co martwić :D

Jarando 2015-06-30 17:04:44
No to fajnie się teraz macie.
A które to działy zostały przeniesione na Słonki?
XZS 2015-06-30 19:53:56
Logistyka, SD, Serwis. Reszta po staremu.
Jarando 2015-07-01 11:11:50
No i chyba TELICO...
dsadas 2015-07-01 22:22:11
Si senior. :)
xyz 2015-07-20 17:50:59
Heh, raczej nikt po zobaczeniu nowej siedziby na Słonki nie powie, ze firma się cofa - wręcz przeciwnie. :) Ludzie opiniujący tutaj trochę przesadzają. Troche...nawet bardzo. :) Szefostwo jest bardzo spoko. Trzeba naprawdę się baaardzo postarać żeby wejść im za skórę mocno... Pozdrawiam. :)
2
Yoq 2015-07-30 13:10:01
Da się tam pracować na pół etatu lub zdalnie ? Chodzi o programistów
x 2015-10-10 20:06:02
nie pchajcie sie tu, nie warto
4
ktos 2015-10-11 15:11:44
Prawdopodobnie jesteś tzw. "vickiem" który słynie z tego że gnoi ludzi a sam mówi że on nic złego nie powiedział. Ewentualnie jesteś jednym z tzw " na których trzeba uważać co się przy nich mówi"
Jednym zdaniem - piszesz bzdury kolego drogi.
Pracowałem tam, wiem jak to jest z "dobrą atmosferą"
1
ktos 2015-10-13 16:18:56
Vicek, każdy już wie jakie błędy robisz podczas pisania. I każdy wie, że to ty piszesz. Poczytaj może WSZYSTKIE posty i spróbuj chociaż zrozumieć o co biega..
To nie jest trudne.
Niech kasa nie przesłania rozumu, to też może się udać. Trzeba tylko chcieć ...
1
DDD 2015-10-31 23:34:58
Za tą kase lepiej iśc do hutchinsona na linie, przynajmniej nadgodziny/ nocki/ prace w sobotę i niedziele haczinson placi jak kodeks przewiduje.
1
dawid 2015-11-27 14:48:00
Ten prezes szczotka to jakis mega miglanc nic nie robi jakie wykształcenie nigdzie nic skąd się wziął???niescieronkowie to fachowcy byli vice jeszcze jest w tej firmie??
Byly 2015-12-03 16:59:23
Chcecie konkrety? Proszę bardzo...Nie wiem jak jest na innych stanowiskach (handlówka, programiści), ale dział techniczny ma płace jak dzieci, nie wiem jak teraz, ale niektórzy nawet po trzech miesiącach pracy nie dostawali podwyżki i do mojego zwolnienia lecieli na najniższej krajowej. Obowiązków ciągle przybywało a kasa stała w miejscu, albo nawet i malała (biorąc pod uwagę inflację). Z tego co wiem nic tam się nie zmieniło. Jeśli chcesz zarobić, mieć święta i weekendy wolne to omijaj to miejsce z daleka... Tutaj nikt Cię nie doceni a premia zostanie ucięta za byle głupotę.

PS Fajna sztuczka ze zmianą nazwy stanowiska "Specjalista ds wsparcia pierwszej linii" na "Młodszy administrator". Serio, nie dajcie się nabrać. To zwykły helpdesk. ;)
8
Jarando 2015-12-08 16:29:16
W czasach, kiedy ja ciężko pracowałem w INFOMEXIE, okres próbny miałem przez miesiąc, po czym podpisałem kolejną umowę na czas nieoznaczony z wyższą o kilka stówek stawką miesięczną.
Nie mniej przez okres ponad 3 lat pracy w INFOMEXIE, żadnej kolejnej podwyżki nie dostałem, chociaż po pewnym okresie pracy, zacząłem przytulać jakąś tam premię kwartalną.
1
kiedyśSDiNOC 2015-12-09 18:21:36
No właśnie o to chodzi że po 3 miesiącach raczej nie dostaniesz, po roku już można się śmiało ubiegać i dadzą Ci 50zł :D tam jest minimum krajowe, maksymalnie dostaniesz 1500zł, ale na to raczej nie ma za bardzo co liczyć, ludzie po 2 latach nawet tyle nie mieli. To jest dobra firma jako agencja pracy tymczasowej, zobaczysz co się z czym je, jak co wygląda w takich firmach, zdobędziesz troche doświadczenia no i dalej w świat. To najnowsze ogłoszenie o pracę to zwykły helpdesk, jako młodszy admin będziesz mieć tyle co wiedzieć kiedy i komu zgłosić bo dostępu do niczego nie dostaniesz i tak. Z resztą nie warto pokazywać że się coś więcej umie bo tylko obowiązków dowalą a kasa ta sama.
2
kiedyśSDiNOC 2015-12-11 07:58:37
Jarando a na jakim stanowisku i w jakich latach pracowałeś? Bo jeżeli na SD to jesteś chyba jedyną osobą która taką podwyżkę dostała. Premie aktualnie ubijają komu się da, firma się przecież rozwija kosztem pracownika :)
1
Jarando 2015-12-12 00:25:41
Specjalista ds. Instalacji Niskoprądowych
obserwator 2015-12-12 14:18:21
Jestescie informatykami a zarabiacie jak sprzątaczki
2
ABC 2015-12-20 21:51:05
Hehe, ciekawe od kiedy ludzie na SD mają ponad 2k na ręke. Chyba w dwa miesiące.
były pracownik 2016-01-14 23:35:38
Chyba mowa o 2000 brutto - bliższe prawdzie
byly 2016-01-16 20:26:10
Zwolniłem się z tej firmy, poszedłem do innej pracy i...nie wiedziałem, że w pracy może być tak przyjemnie i że można dostać pieniądze za nadgodziny w firmie
4
były pracownik 2016-01-21 17:31:30
Odpowiednia dla młodych, zgadzam się. Stary nie będzie robił za taką jałmużnę
2
Stefan 2016-01-22 04:16:13
A od kiedy płacą za nadgodziny? Od kiedy jest kierownik z wąsem? Może kiedyś miał jak był w MON.
śmieszek 2016-03-12 21:17:18
tak, nadgodziny są płatne zwłaszcza jak jesteś w delegacji :) znaczy płacisz swoim zdrowiem, nerwmi itd...
3
STARY 2016-03-16 20:41:13
HA,HA...słyszałem że teraz pracujecie dłużej o pół godziny czyli macie mniej niepłatnych nadgodzin.. no pozazdrościć
2
Jarando 2016-03-27 19:40:05
Teoretycznie nie ma ludzie nie zastąpionych, ale Pawełka trudno będzie zastąpić.
3
biznes 2016-03-28 13:49:13
Kochani pracownicy jeżeli chcecie zarobić więcej niż obecnie macie takie główne możliwości.
1)otworzyc biznes w kilka osób z infomexu (np spółka pracownicza) i mając wiedzę o klientach i zleceniach możecie pokazać swoje możliwości tym samym konkurując.dogadajcie się hanlowcy i techniczni, ewentualnie podzielcie się na odważniejszych którzy zaryzykuja kasę i zatrudnicie innych pracowników infomexu. Jak jesteście młodzi to tym bardziej powinniście próbować swoich możliwości !, chyba że jesteście już starsi i czekacie aż okres ochronny przed emeryturą was obejmie.Kwestia tylko czy potraficie się dogadać między sobą, a nie jak to polacy .....
Poczytajcie jak zakładane były biznesy w latach 90 i późniejszych :)) nie wiem jak infomex powstawał ale ta zasada dotyczy wiekszości firm w polsce.
2)zatrudnić sie w infomex na 6 miesiecy -dotyczy to młodych i mając wpis w cv wysyłać do innych firm z branży ale np w innym mieście.Warszawa,wrocław, inne miasta oferują inne stawki.
3)Iśc po podwyzkę jak infomex wygra jakiś przetarg wtedy jestescie potrzebni (oczywiście najlepiej wtedy dogadać sie z innymi tak aby być solidarnym) bo jak sie zwolnicie i nie ma was kto zastapic to infomex zaplaci kary).
3)Iść po podwyżkę jak się ma inną pracę za wyższą stawkę wtedy właściciel bedzie widział że jesteście poważni (prawda jest niestety brutalna dopóki siedzicie cicho znaczy ze jesteście zadowoleni)
4)podejsc do pracy tak: robię swoje, a na boku dorabiam sobie np zleceniami. jak infomex nas zwolni mamy inne zrodlo zarobku.Czyli jak w komunie plus taki że zachowujemy zdrowie,nerwy i szacunek.
5)Infomex poto zatrudnia pracownikow aby w razie waszego zwolnienia miec kogo obsadzic bo jak nie obsadzi to placi kary !
6)szukajcie miedzy soba zaufanych ludzi tylko tak stworzycie sobie zespol ktory albo solidarnie wywalczy podwyzkę albo stworzycie wlasny infomex
7)Aha kochani pamietajcie nie bojcie sie wysylac cv do innych firm oraz gromadzic srodkow finansowych np na 6 miesieczny w razie zwolnienia. Jak nie macie kasy to jestescie niewolnikami !!!. Zauważnie pracodawca szuka pracownikó to wy też tak samo szukajcie zleceń i pracodawców. Znacie to przysłowie o kocie i dziurze :)
8)najwazniejsze bądzie konsekwentni i pamietajcie na help desku,czy innym technicznym dziale szybko was zastapią to samo tyczy sie handlowców i generalnie wiekszosci pracowników poza dyrektorami najwyzszego szczebla !.
Róbcie swoje a myślcie swoje nie pokazujcie prawdziwego oblicza właścicielowi czy jego zaufanym ludziom. Miejcie swoich zaufanych ludzi i przyjaciół w firmie i poza nią.
9)musicie budowac poduszke finansowa na 6 miesiecy w razie zwolnienia (każda firma może was zwolnić nieważne ile umiecie,jak sie angażujecie w pracę,ile serca wkładacie,czy kombinowaliście czy nie).Szef mało który powie przełożonemu czy właścicielowi że dany pomysł nie jest jego a swojego podwładnego !
10) Jezeli bedziecie pracowac w jakieś korporacji dużej) najwazniejsze to umiejetność mówienia NIE poparta argumentami w internecie są materiały jak się pracuje w różnych firmach posłuchajcie tych ludzi.
11)Nie bójcie się chwilowo jak was zwolnią podjąc innej pracy dopuki bedizecie upierać się ściśle przy danym stanowisku np handlowiec czy modne określenia business manager :) to jesteście mocno ograniczeni.
12)uwaga do handlowców to najbardziej niewdzięczny i ryzykowny zawód. Powiedziałbym tylko desperaci się go podejmują !
Kiedyś pracowałem na etacie i przekonałem się ze etat nie gwarantuje bezpieczenstwa.
pozdrawiam was serdecznie ja pracuje tylko dla pieniędzy i jestem gotowy podjąc różne prace w różnych miejscach i na kontraktach a nie tylko um o pracę i naprawdę czuję że właściciele rozmawiają ze mną jak z równym.Czuję sie wolny i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczęśliwy. Przekażcie i pielęgnujcie te zasady dla innych pracowników przede wszystkich przyszłych.
Jarando 2016-03-28 19:24:28
Podobno nie ma ludzi niezastąpionych, ale na miejsce Pawełka trudno będzie znaleźć godnego następcy.
3
hahaha 2016-04-25 20:11:19
Młodzi, naiwni :)

Omijać szerokim łukiem.
2
byłem widziałem zbankrutowałem 2016-05-08 06:38:55
Znając Infomex to głodowych.
5
lol 2016-06-03 08:10:41
dostaniecie 1300 na reke :D
2
szybka wrzuta 2016-06-04 00:35:33
spędziłem w tej "pracy" 2 lata. To było najkoszmarniejsze doświadczenie w moim życiu zawodowym. Jałmużniane zarobki, podłe podejście do pracownika, "ściany" mające uszy, równanie wszystkiego w dół, brak możliwości rozwoju.
Każda próba wykazania się, zrobienia czegoś dla firmy kończyła się infantylnym punktowaniem i gnojeniem pracownika. Niesłowny zarząd i przełożeni.
Tu, na tym forum jeden z orłów z "kadry decyzyjnej" pochwalił się tekstem w deseń "czy miałeś cywilizowane traktowanie w umowie". To chyba mówi wszystko o tych ludziach.
Z korporacją ta firemka nie ma nic wspólnego.
Omijać szerokim łukiem. Nawet świeżo po studiach i bez doświadczenia.
11
młodzi naiwni bez pomyslu na siebie 2016-06-16 13:27:38
Ta firma to ani dla doświadczonych ani dla młodych,właściwie to dobra dla desperatów lub nie mających pomysłu na siebie.Dlaczego ?
-młody nie znajdzie tu dobrej metodyki pracy,organizacji,komunikacji i jasno określonych zadań,jeśli będzie na tyle bystry to dowie się co nie co o technologii nic więcej. doświadczenia zdobyte w tej firmie nijak nie maja się do oczekiwań w innych firmach wiec po prostu lepiej od razu zaczynać w innych firmach w innych miastach.
-starszy i bardziej doświadczony -wiadomo pieniądze
-mogę polecić tą firmę zamiast iść wojska wiadomo teraz młodzi nie mają co z sobą zrobić to niech lepiej się zatrudnią w jakieś firmie niż żadnej

pozdrawiam wierzących że zrobią tu karierę i bezpiecznie przeczzekają na umowie o pracę
5
Błażej 2016-07-06 16:05:02
Spora rotacja handlowców i programistów, otwierane oddziały w Gdyni i Krakowie już zamknięte. W centrali już wcześniej atmosfera była duszna, ale ostatnio również w oddziałach czystki. Niektórzy zostali wyczyszczeni a inni sami się ewakuowali. Stąd ciągłe poszukiwania nowych pracowników na Pracuj.pl i LinkedIn. Praca dla ludzi o silnej odporności na stres. Nie oczekuj stabilizacji, bo czegoś takiego tutaj nie ma.
3
Lokomotywa 2016-08-05 12:15:35
Firma jest ciekawa, ma fajny pomysł na biznes. Niestety rzeczywistość rozczarowuje. Rozmowa kwalifikacyjna a początek pracy to dwa różne światy. Umowa o pracę czy B2B nie gwarantuje niczego włącznie z pensją. Dodatkowo pracownicy są traktowani przez zarząd jak US traktuje wszystkich podatników - wszyscy są potencjalnymi złodziejami i nikomu się nie chce robić. Na koniec dodam, że jak się pomylisz to płacisz za błędy z własnej pensji. Warto wiedzieć, bo w sytuacji kryzysowej nikt Ci nie pomoże, a ściany mają "ogromne uszy" i lepiej się nie denerwować.
2
ad vocem 2016-09-02 22:08:01
Firma taka jak wszystkie z nasyconej branży IT. Nowemu handlowcowi nie pokaże jak z sukcesem sprzedawać, ale oczekuje że to handlowiec będzie Mesjaszem uzdrawiającym firmę. Ma dostarczyć nowych klientów z poprzedniego miejsca pracy, "wprowadzić nowe pomysły" czyli wyciągnąć z poprzedniego miejsca otwarte projekty. To naprawdę nic pomysłowego i nie zgadzam się, że "Firma jest ciekawa, ma fajny pomysł na biznes". Jest taka sama jak setki innych szukających swojej niszy w IT. Akurat coś dłubią w Data Center, ale w Polsce konkurencja duża a na Zachodzie tańsze ceny podobnych usług, więc różowo dla handlowca nie jest.
Jak masz fajny pomysł na biznes, weź dofinansowanie i załóż własną działalność, a nie zarabiaj dla kogoś. Jak pracujesz w konkurencji i jest jako tako, przechodzić nie warto. Jak nie masz pracy, oczywiście warto się zahaczyć.
2
tr32 2016-09-04 00:30:20
Jeśli będziecie szukać nowych pracownikow to będziecie tez zwalniać, bo całkowita liczba musi pozostać na tym samym poziomie...
fgh 2016-09-04 11:12:14
no ale przecież to nie jest powiedziane ze będzie tutaj jakas rekrutacja w najblisym czasie bo chyba ostatnie oferty jakie się pojaiwly były w lutym dostępne..na specjalsite chyba nie pameitam a nigdy nic nie wiadomo w sumie co się pojawi nowego tutaj
EB 2016-10-31 23:50:24
I poleciał kolejny, wartościowy Człowiek!!! Mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi!!!
Jarando 2016-11-01 21:57:02
Kto tym razem?
Zostaw swoją opinię o Infomex sp.z.o.o - Żywiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infomex sp.z.o.o