brak logo

DROBIMAX

Bydgoszcz

Opinie o DROBIMAX

Romek 2014-04-09 21:51:53
No dobra, ja tez się ciesze z małych rzeczy, ale czy aby te kursy to nie jest wynagrodzenie za inne niedociągnięcia w drobimax?
Driver 2014-09-08 21:34:03
fundusze unijne pozyskuja i to tyle a jesli o dobre traktowanie pracownika to bym sie klócił płacic minimalna zawoowemu kierowcy to lekka przesada i w dodatku "kierownik" transportu nie zna sie na podstawach dotyczących czasu pracy....
2
Krzyś 2014-09-08 21:37:26
kto tam teraz za...a n aiveco? i ten samochód jeszcze żyje?
ona 2014-09-13 08:02:32
Marketingowo to oni zawsze dobrze czarować umieli
1
Antek 2014-09-16 14:22:08
tak magicy niesłychani chętnie przyjmują do pracy na zlecenie osoby które maja długi lub inne zobowiązania bo wiedzą że nie będą się czepiać o oszustwa przy wypłacie.
bagno 2014-09-17 23:24:52
taaa firma to wielkie bagno oszukuja i robia z ludzi idiotow nie dziwie sie ze ludzie z tamtad sie zwalniaja
4
szok 2014-09-19 14:03:02
Ta firma ma jeden jedyny problem Złe zarządzanie przez właściciela i Generała(on wykonuje polecenia właściciela). Jestem ciekaw czy były kierownik się za niego wziął czy weźmie bo pewnie właściciel za kratkami skończy jak mu się język rozwiąże... Faktycznie zawodowy kierowca za 6 na godzinę podziękowałem bardzo szybko....
BP 2014-09-29 21:35:13
Daj sobie spokój z tą "firmą". Nie szanują pracowników.Jeszcze się nie nauczyli,że to dzięki zwykłym pracownikom i tym którym na pracy zależy firma się rozwija(jeszcze,bo konkurencja nie śpi)-ale góra ma widocznie inne zdanie.....
5
Maagaazynier 2014-09-30 12:15:01
...ukazało się ogłoszenie o naborze na stanowisko magazyniera praca w godzinach nocnych Ogłoszenie ukazuje się mniej więcej od czerwca i stąd moje pytanie : kandydaci na magazynierów są do D... czy praca ? Byłbym też wdzięczny o info co na tych nockach robią magazynierzy i jak wyglądają zarobki ?
GAL 2014-10-01 08:45:43
PRACA TYLKO W NOCY ZA NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ MOŻESZ STARTOWAĆ JAK CHCESZ
2
BP 2014-10-02 21:36:50
PRZEMYŚL DWA RAZY SWOJĄ DECYZJĘ O PODJĘCIU PRACY. POZDRAWIAM WSZYSTKICH SZEREGOWYCH PRACOWNIKÓW W TEJ "FIRMIE"
2
piotras 2014-10-02 22:35:44
a do telemarketingu ogloszenie aktualne? wiecie moze jak tam atmosfera i warunki?
driver 2014-10-06 23:00:30
Slusznie slusznie po nocach jezdzic za mniej niz minimum u cwaniakow nie ma sensu.
3
BP 2014-10-11 22:06:03
Obserwując te opinie,stwierdzam że nikt nie czyta ze zrozumieniem.Każdy wychwytuje to,co dla niego jest dobre-reszta w .....IE
A FAKTY...
NIE DBAJĄ O ZWYKŁEGO PRACOWNIKA,CHOCIAŻ TO WŁAŚNIE DZIĘKI NIEMU FIRMA ISTNIEJE-SZEF ZADOWOLONY BO INTERES SIĘ KRĘCI,"pracownicy"biura też zadowoleni bo zarabiają a zwykły pracownik niech ....la Podejrzewam jakby wziąć pracowników z biura do TEJ PRACY to by WYMIĘKLI...i firmy dawno już by nie było
4
DROBIMAX=SARPOL 2014-10-17 09:30:38
..pytanie czy SARPOL i DROBIMAX maja COS wspolnego. OD 4 m-cy ukazuje sie ogloszenie o naborze na stanowisko magazyniera do Drobimaxu teraz wyskakuje Sarpol z tym samym.CO SIE DZIEJE ZE NIE MOGA ZNALEZC MAGAZYNIEROW NIE WIERZE ZE WSZYSCY KANDYDACI SA DO D... ????????????????
3
kurczak 2014-11-07 17:38:39
Szczerze Ci radzę, nie idź tam. To praca dla masochistów i desperatów. Przyjmują kogo się da. Ja bez jakiegokolwiek doświadczenia i wykształcenia w tym zakresie dostałem pracę "od zaraz", na magazynie. Tam nie ma czegoś takiego, że biorą Cię tylko do sprzątania. Dostaniesz pracę jako magazynier, czyli najmniej znaczący "śmieć" za tak naprawdę kij wie jakie pieniądze. Mi facet na rozmowie mówił o najniższej krajowej i że niby same nocki. Jak na razie cały tydzień robię na rannej zmianie i to w nienormowanych godzinach. Można robić od 6 do 14 a można i od 6 do 17. Syf i smród jaki tam panuje jest nie do opisania. "Szatnia" to zwykła melina gdzie faceci muszą dzielić ją z kobietami. Ubrania roboczego też nie dostaniesz, a bez gumiaków nie ma co tam iść, bo wszędzie jest woda. Poza tym po tym czego się tam napatrzysz już nigdy nie tkniesz mięsa. Nie dość, że w jednych rękawiczkach zbierasz śmieci i nakładasz surowe mięso to jeszcze jak mięso zaczyna się psuć to wysyłasz je do przetwórni na kiełbasy. Dlatego szczerze Ci odradzam tą robotę. Trzeba być naprawdę zdesperowanym, żeby tam pracować. A ogłoszenie wciąż "wisi" w gazecie bo ludzie tam non stop przychodzą i odchodzą. Nikt nie chce pracować za takie pieniądze w takich warunkach. To nie są warunki do pracy. Pierwsza lepsza wizyta sanepidu i zakład przestaje istnieć. Ale patrząc na to, że jest tam więcej "dyrektorów i kierowników" niż szarych pracowników (i mówię to całkiem poważnie) to pewnie i w sanepidzie mają układy, bo ten syf już dawno powinien zostać zlikwidowany.
7
FANKA KURCZAKA 2014-11-08 19:28:59
KURCZAK jestes BOSKI pieknie to opisales nic dodac nic ujac.
WSZYSTKO SIE ZGADZA.
1
indyk 2014-11-11 13:19:20
a wiecie jak jest w telemarketingu,szukaja tam kogos, jak atmosfera?
obcy 2014-11-14 07:14:04
Dzięki za info. chciałem iść ale se odpuszcze, a Ty kurczak jeszcze robisz ????
1
KURCZAK 2014-11-16 19:31:44
...nie już nie robię:-( wzieli mnie z ostatnim transportem do RZEŹNI :-)
1
KOGUT 2014-11-17 16:06:00
OGŁOSZENIE O PRACY W MAGAZYNIE W NOCY BYLO BARDZO DLUGO W UP , ALE JAK WIDAC NIE MA CHETNYCH DO TEJ PRACY , ZA WYJATKIEM DESPERATÓW ,
1
KOLEGA KURCZAKA 2014-11-18 10:39:15
....teraz ukazało się ogłoszenie w/s pracy ale nie Drobimax'u ,Sarpol'u TYLKO PRZEZ AGENCJE PRACY "GP PEOPLE" ( http://pl.indeed.com/cmp/GP-People/jobs/Magazynier-25ad35ecdfe70f98) Widocznie pracodawca stracil cierpliwosc na CASTINGACH O "PRACE"
1
WC 2014-11-18 19:19:17
DOBRE . HA,HA,HA W ofercie jest:•Praca w godzinach nocnych 20.00 - 4.00 (możliwość pracy w nadgodzinach)a
Powinno być "Praca w godzinach nocnych 20.00 - 4.00 (możliwość pracy w nadgodzinach)-GRATIS
1
pracowity 2014-11-19 19:55:22
Witam wszystkich nie radze isc do tej firmy, brak jakiegokolwiek szacunku do pracownika, kobiet czy kogokolwiem, traktuja ludzi jak smieci, trzeba wyklucac sie o wyplate mimo tego, ze jest ona smieszna do tego ile czlowiek wypracowal godzin. Naprawde jezeli ktos sie zastanawia czy tam isc odradzam i mam nadzieje,ze choc jedna osoba sie zastanowi i zrezygnuje oszczedzajac sobie masy nerwow.
Yani 2014-11-29 09:15:22
CZY FIRMA "Zakład Rozbioru Mięsa Yani s.c. " to to samo co Drobimax i Sarpol ?
bo ukazało sie ogloszennie o pracy( usunięte przez administratora )
stróż 2014-11-29 19:01:37
Tak -to to samo
Przy okazji polecam wszystkim obejrzeć to (usunięte przez administratora)chociaż tu chodzi o restaurację, ale idealnie pasuje ten odcinek do DROBIMAXu
zyczliwy 2014-12-17 14:54:24
praca jest od niedzieli do soboty w godzinach 18 - 6 a zarobki 7.20 na reke i oczywiscie umowa zlecenie
Adolf 2014-12-19 12:32:04
Mnie facet proponował 7,20 na reke praca magazyniera od 18 do 6, po tych opiniach mysle czy isc? pomozcie:)
RADZIU 2014-12-19 12:49:31
...jezeli potrzebujesz kasy jestes desperatem i nie masz innego wyjscia IDZ . Jezeli masz na razie za co zyc SZUKAJ INNEJ PRACY
1
Daro 2014-12-19 13:00:38
A jak wyglada sprawa wypłat którego płacą ? jesli umowa zlecenie
Driv 2015-01-16 12:36:45
ten sam jeden syf.
MAG 2015-01-16 12:46:33
Jeśli ktoś ma takie zobowiazania ze potrzebuje psie pieniadze to zapraszam do tej firmy tylko żeby nie było że nikt nie ostrzegał. Idealne miejsce dla tych ktorych sciga komornik albo inni wierzyciele ....
hieronim 2015-01-16 16:54:14
To ile w nowym roku dają na reke dla magazyniera? czy znów ta sama śpiewka 7,20 na ręke !
Marcin 2015-02-24 15:20:14
Byłem dzisiaj na rozmowie stanowisko magazynier absolutnie nie polecam tej firmy praca w godzinach nocnych od 20 do 6 rano ogolnie plac firmowy i otoczenie strasznie zaniedbane bałagan i smród. Zarobki żenada jak za taka prace jakieś 8 zł na ręke czyli ta najniższa krajowa.
1
Marci 2015-03-10 11:09:56
Się zastanów co mówisz ja zarabam 2100 netto 2950 brutto pracuje od 6 do 14 i od 14 do 21 a tam nocki same po 10 godzin i facet powiedział, że u nich tyle nie zarobie. Poszedłem z ciekawości myślałem, że jak praca w takich godzinach to z 2500 netto gdzieś zarobie mam do nich bardzo blisko spacerkiem i to był powód dla którego poszedłem na rozmowe nie polecam tej firmy.
klient 2015-05-21 21:58:43
Teraz szukają jelenia na "kierownika" w Inowrocławiu . Niech najpierw nauczą się szacunku do już ZATRUDNIONYCH
8
exxxx 2015-06-16 19:09:52
dlaczego jelenia????
janek 2015-06-19 21:52:17
Dowiedz się jak traktują pracowników lub przeczytaj wszystkie opinie ( ze zrozumieniem!!!)a później pytaj o jelenia - ł...u
1
xxxx 2015-06-24 18:35:49
zawsze sa negatywne opinie, a dla mnie firma jest ok
koles 2015-11-02 21:23:01
Pracodawca... jesli chcecie pracować za tak zwane marne pieniądze zapraszamy ;] hmm 1300 na umowie 300 umowa zlecenie i ewentualna premia tez zlecenie ;] i teraz nadgodziny nigdy jeszcze nigdy nie zapłacone !! szefunio duzo mowi mało robi ;] brak pojemników euro na magazunie ... kazdy musi dać od siebie zeby zapłacic ;] inwentury rozkładane na wszystkich pracowników ;] atmo. w pracy tragiczna .. od momentu przyjazdu szefunia... ogolnie oddział do zamkniecia. toaleta w innym miejscu niz miejsce pracy. Drób i wieprzowina pompowana woda i solanka w szubinie !! oszukiwanie klienta na wage ;]
Były pracownik 2016-03-06 23:10:00
Witm, chciałbym powiedzieć pare słow o tej firmie
jak pisano wyzej wsystko się zgadza praca dla ludzi zdesperowanch i chorych na umyślę najlepeij, za śmieszne pieniądze, ludzie zbierani z ulicy bo starzy pracownicy odchodzą dlaczego ? dlatego ze nie są doceniani aż w koncu mają dosyć tego nie wróze dużej karryb tej firmiejak bedzie traktowała tak pracownikó sporo ludzi się tam przewineło ale jeszcze pare lat temu miał na kogo liczyć każdy był na jego zawołanie a w tej chwili ekipa sie wykrusza i nowi którzy są zatrudniani przez agencję mamją to gdzieś osiem godzin i do domu, karanie pracowników za błędy a premia za dobre prace ?? gdzie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] minusy są twoje a plusy moje ) idąc dalej Firma Yani Szubin, tutaj jest trochę inaczej (jeszcze) ale zapewnie juz nie długo, dobra atmosfera ale jesli chcesz pracować to musisz być osłem do roboty sporo godzin i oczywiscie kary za kazde złe przyjecia itd. a za plusy i dobre to co to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] magazyn działa jako z jeden nie licznych z którymi się dotychczas spotkałem szybki rozładunek jak i załadunek nie to co np. w Bydgoszczy !!! porządek profesjonalność w tym co jest robione, nigdy nie było problemu z rozładunkiem i załadunkim, nigdy nie stało się w kolejce i czekało aż ktoś z łaski swojej przyjdzie, lecz nie polecam tm pracować bo myślę że są zatrudnieni na takich samych warunkach, pewnie jak sam boss zacznie wymyślać swoje warunki niekoniecznie dobre to rozwali sie wszystko w tydzień, bo traktuje ludiz jak traktuje a to sukces należy się też i przede wszystkim tym nizszym pracownikom bo gdyby oni jedengo dnia nie przyszli do pracy to kto pokroji mu kurczaki, kto to wszystko zaplanuje ? zeby sprzedawac trzeba mieć co a zeby miec co trzeba miec ludzi którzy od początku łancucha porzyjecia-uszykowanie na sklepy nie robią tego dyrektorzy, wiec rozwoj firmy zalzy d tego równiez czy firma da rade a nie załatwic market i obiecywać kokosy a nie ma kto tego uszykowac ani zrobic itd. takie traktowanie ludzi jake panujew firmie jest niedopuszczalne, predzej czy pozniej odbije się to na firmie pozdrawiam cieszę się ze już od ponad roku nie pracuję w tej firmię :)
2
magazynier 2016-04-27 16:39:56
Witam
Na wstępie - Drobimax, sarpol i yani to to samo.
Pracowałem w tej firmie ładnych parę lat i wszystkie powyższe wypowiedzi są zgodne z prawdą. Z roku na rok jest tam coraz gorzej, a nawet z miesiąca na miesiąc. Słyszałem, że na rozmowie wstępnej mówią całkowicie co innego niż jest w rzeczywistości.
Prawda jest taka, na magazynie masz max.9,0-10 zł na rękę ze wszystkimi dodatkami po paru miesiącach, ale praca na same nocki od 10h do 13h/doba 6 dni w tygodniu i marne szanse na jakieś wolne. Jeszcze co miesiąc oszukują na godzinach. Masz dwie umowy, jedna na najniższą krajową i na resztę co miesiąc umowa zlecenie. Co noc trzeba przerzucić ręcznie parę ton. Wszędzie mokro, syf,smród. Szatnie i ubikacje syfiaste i jak pracownicy sami nie posprzątają to strach tam wejść. Ludzie ciągle przychodzą i odchodzą. Starzy pracownicy też już tego nie wytrzymują i się zwalniają. Praca w biurze nie lepsza. Dziewczyny mówiły że mają od 1500 do 1800 na rękę, ale też prawie same nocki po 10-11h / 6 dni w tygodniu i raz dwa razy w miesiącu wolne za sobotę.
Znalazłem pracę za takie same pieniądze na dniówkach i mniej godzin nie wiele szukając. Ogólnie nie polecam, strata czasu i zdrowia. Także radzę omijać tą firmę szerokim łukiem.
2
BYŁY 2016-07-14 14:01:48
Ta firma to k..wa tragedia syf totalny pompowane mięso w szubinie, firma Yani to marka własna która przerabia stare mięso i drób na wędliny.Pracownicy fizyczni dla nich nie ma żadnego szacunku,wypłaty 1300 na umowie o pracę+premia 300 na umowie zlecenie,warunki pracy trudno je opisać to trzeba zobaczyć normalnie horror!!! Za każdy błąd upierdolone z premii.Dziwię się że to jeszcze funkcjonuje pewnie sanepid ustawiony i tak to wygląda. Ludzie jak tam chcecie pracować naprawdę zastanówcie się 100 razy. Mam nadzieje że kogoś tym wpisem uratuje i w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wpadnie.pozdrawiam
11
on 2016-08-06 14:07:27
MASAKRA
Kasia 2016-10-08 17:41:29
e ta firma jeszcze funkcjonuje?? szok...stary drób wysyłany do Szubina, tam dostaje już 3 życie i do wędzarni.
Sprzedawany pod marką Yani. Ludzie już do końca życia nie kupię nic wędzonego z drobiu. fuj!!! Do tego w Inowrocławiu syf , syf i jeszcze raz syf. Brak wc dla personelu, muszą biegać 200m dalej do wspólnego szaletu z nie wiadomo kim. Gdzie jest Sanepid!!!! Hallo!!!!może w końcu ktoś tam zajrzy!!!
10
a 2016-10-14 16:52:26
Praca po godzinach oczywiscie za darmo
4
bom 2016-10-19 23:11:21
Najważniejsze jest to, że zarobki są adekwatne do polwierzanych obowiązków, a jak sa odpowiednie premie to jeszcze lepiej o nich świadczy. Ciekawe tylko czy wypłat jest na czas
Tomasz 2016-12-06 22:20:23
Witam , Pracowałam w firmie Yani Szubin. Nie polecam tego obozu Pracy !!
Jest tutaj wyzysk przychodzi się na godz 12 :00 i wychodzi się w nocy , ludzie którzy pracują na Nastrzyku przychodzą prędzej do pracy nieraz od 9 , 10 i wychodzą i tak w nocy . Totalny Syf ! wiecznie duża ilość tonażu wszędzie brud , smrud, bo innaczej nie da się tego innaczej nazwać . Nie wspomnę , że rękawiczki dostaje się 1 na tydzień , a kierownik Harry każe mówić przy lekarzu , że codziennie się nowe dostaje banda oszustów ..... Interesujące jest to , że Pani z biura jak kierownik kończył raną zmianę to potrafiła pić wódkę w biurze , szatni i nawet w stołówce tam gdzie popadło z pracownikami nawet w soboty nie było by jakiej soboty to i tak była uwalona wódką .Nie polecam tego obozu unikajcie to dalekim łukiem , brudnymi rękawiczkami z tygodnia dotykają mięso i nawet grzebią w śmieciach . Czy to jest waszym zdaniem normalne !!!! No nie wspomnę , że jak przyjedzie lekarz to jest mówiono Lekarz idzie i trzeba szybko kłaść brudne pojemniki na paletę żeby nie dostać kary .Oni oszukują na wszystkim wlewają jakieś stare solanki do Baniaka i strzykują to w mięso totalny syf nie idzcie tam .Ludzie mają po 200 parę godzin to jeszcze Pani z biura przekłada koperty i pisze w nowych kopertach sumę i resztę bierze dla siebie totalna Oszustka ! wiecznie nie zgadza się ludzią wypłata , a co do kierownika to totalny Arab krzyczy na ludzi i wyzywa od Gambetów i od niemyślących [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] On nadawał by się do jakieś Armi Wojskowej Nie polecam tej firmy !! Szatnia brudna ,ubikacja brudna ,kapie z klimy na stół No po prostu TOTALNY SYF !!! Nie dziwcie się , że ludzie odchodzą jeżeli tak się tam dzieję .Pozdrawiam
Tomasz 2016-12-06 22:21:27
Witam , Pracowałam w firmie Yani Szubin. Nie polecam tego obozu Pracy !!
Jest tutaj wyzysk przychodzi się na godz 12 :00 i wychodzi się w nocy , ludzie którzy pracują na Nastrzyku przychodzą prędzej do pracy nieraz od 9 , 10 i wychodzą i tak w nocy . Totalny Syf ! wiecznie duża ilość tonażu wszędzie brud , smrud, bo innaczej nie da się tego innaczej nazwać . Nie wspomnę , że rękawiczki dostaje się 1 na tydzień , a kierownik Harry każe mówić przy lekarzu , że codziennie się nowe dostaje banda oszustów ..... Interesujące jest to , że Pani z biura jak kierownik kończył raną zmianę to potrafiła pić wódkę w biurze , szatni i nawet w stołówce tam gdzie popadło z pracownikami nawet w soboty nie było by jakiej soboty to i tak była uwalona wódką .Nie polecam tego obozu unikajcie to dalekim łukiem , brudnymi rękawiczkami z tygodnia dotykają mięso i nawet grzebią w śmieciach . Czy to jest waszym zdaniem normalne !!!! No nie wspomnę , że jak przyjedzie lekarz to jest mówiono Lekarz idzie i trzeba szybko kłaść brudne pojemniki na paletę żeby nie dostać kary .Oni oszukują na wszystkim wlewają jakieś stare solanki do Baniaka i strzykują to w mięso totalny syf nie idzcie tam .Ludzie mają po 200 parę godzin to jeszcze Pani z biura przekłada koperty i pisze w nowych kopertach sumę i resztę bierze dla siebie totalna Oszustka ! wiecznie nie zgadza się ludzią wypłata , a co do kierownika to totalny Arab krzyczy na ludzi i wyzywa od Gambetów i od niemyślących [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] On nadawał by się do jakieś Armi Wojskowej Nie polecam tej firmy !! Szatnia brudna ,ubikacja brudna ,kapie z klimy na stół No po prostu TOTALNY SYF !!! Nie dziwcie się , że ludzie odchodzą jeżeli tak się tam dzieję .Pozdrawiam
1
Dietetyk 2016-12-06 22:31:51
Ta firma to wielkie Gówno ! Pracowałem tutaj i to co opisuje Tomasz to cała prawda.!!! ZŁODZIEJE !!!
szukają siłę roboczą.
Zostaw swoją opinię o DROBIMAX - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROBIMAX