brak logo

Franke Polska Sp. z o.o.

Sękocin Nowy

Opinie o Franke Polska Sp. z o.o.

Watson 2010-10-07 23:38:31
Witam,
menaderowie tej firmz to grupa wyajemnej adoracji - (usuniete przez administratora)!!! Nie potrafią zarządzać, zwykłych pracowników mają za nic, tylko mamią prezesa i pilnują swoich stołków. Szkoda, kiedyś to była dobra firma, teraz zeszła na dno, a od spodu puka tylko (usuniete przez administratora)
Diego 2010-10-13 14:11:29
Fakt, to nie jest już to Franke, co kiedyś.
Inconito 2010-10-21 14:22:49
Zepsuła się atmosfera :( Wywalają lojalnych pracowników, nie doprowadzi to do niczego dobrego.
aaa 2010-10-27 20:16:29
Potwierdzam to co napisano przede mną. W firmie działa na jej niekorzyść grupa menadżerów, która się wzajemnie chroni i dopóki są nic się nie zmieni na lepsze będzie tylko gorzej. Z tego co wiem na rynku, firma kest źle postrzegana,i sprzedaż spada, widać po wysyłkach. Zwolnili człowieka od reklamacji, a tych raczej przybywa. No i wprowadzają atmosferę niepewności,(usuniete przez administratora), niewiadomo kiedy kogoś wywalą,, zrobiło się nieciekawie, więc szukam pracy jak wielu. NIe polecam.
Yanki 2010-11-08 20:36:01
Potwierdzam wpisy poprzedników. Szefostwo wciąż wprowadza atmosferę strachu, człowiek nie wie czy go(usuniete przez administratora) czy nie. Generalnie morale do ( usunięte przez administratora ) i przychodzi się tylko do roboty odwalić swoje i szybko wrócić do domu.
anonim 2011-01-20 13:26:16
Prezes jest z Marsa.
POkemon 2011-01-24 19:07:34
No cóż przyszło NOWE LEPSZE i zastąpiło stare. PKB podobno w Polsce
rośnie a wam źle? Powinniście się wszyscy samozatrudnić to organizacji byłoby lżej a tak to jesteście tylko piątym kołem u wozu. (usuniete przez administratora)
anonim 2011-02-22 13:09:21
Miałem wysłać cv ale rozmawiałem ze znajomym, który tam pracuje i potwierdza się wszystko co tu napisano. Przeciętne zarobki, duże braki towarowe, kiepska atmosfera. Prezes uważa dział handlowy za zło konieczne, często zmienia strategie sprzedaży.
Jumbo 2011-02-28 14:03:20
To co proponują jest śmieszne...(usuniete przez administratora)!!!!
aaaaaaaaa 2011-03-22 15:49:47
Błogosławiona chwila wypowiedzenia :) najlepsze co może spotkać człowieka, przynajmniej psycha zdrowa i nie trzeba chodzić po lekarzach Wszystkiego dobrego dla obecnych pracowników tej firmy, mocnych nerwów, mam nadzieję że w pakiecie opieki zdrowolnej w tej firmie macie przynajmniej psychologa, pozdrowienia
Golden Boy 2011-04-07 19:17:20
Jesteście słabymi ludźmi pisząc tak o tej firmie, jesteście miernymi pracownikami nie zasługujecie na pracę dla Franke.Teraz idę odświeżyć marynarkę, w której mam dwie komórki, palmtopa i pióro wieczne z grawerowanym napisem SUKCES! Wstaję rano i patrząc w lustro, powtarzam sobie SUKCES, WALKA, PRZETRWANIE. Czytam poranną gazetę, czytam tylko o pozytywnych sprawach. Resztą nie zaśmiecam sobie umysłu. Jestem młody, zaradny i nie płaczę publicznie o moich sukcesach i porażkach. Odprężę się w weekend, dłuższym wyjazdem na żagle lub polowanie. Znów będę miał okazję do odkrycia w sobie nowych, nieznanych pokładów siły do pracy, żeby jeszcze lepiej pracować i poprawiać wyniki.
anonim 2011-05-10 20:26:12
Witam chciałbym się podzielić moją opinią na temat Franke. Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie !!! Dopóki(usuniete przez administratora)będzie nią zarządzał, nie będzie poszanowania pracowników ani klientów (usuniete przez administratora)Szkoda czasu.
entuzjasta 2011-12-05 14:10:58
Ocene firmie daje mierna , czyli taka jaki jest jej management oraz czesc zalogi : mierna ale wierna... Ta firma idzie na dno, bo zarzad nie ma zadnego pomyslu na przyszlosc, szkoda, bo byla to fajna firma a teraz wyglada ze jest prywatnym folwarkiem prezesa i jego adoratorow. Mam nadzieje ze w koncu Franke doczeka sie prezesa z prawdziwego zdarzenia ktory pociagnie firme do gory, byle nie za pozno....
2013-09-16 16:49:35
Nie polecam ABSOLUTNIE !!!!!! Problem z reklamacją. Obsługa serwisu nie wychodzi naprzeciw . Kupiłam młynek Franke. Po 3 miesiącach użytkowania pękła cała uszczelka na korku. Po rozmowie z "serwisem"... dowiedziałam się , iż uszczelka nie podlega gwarancji.... więc zgłosiłam chęc zakupu takowej lecz...........?????? nie można kupić samej uszczelki!!!! ponieważ jest ona dostepna z całym korkiem!!!! za cenę 144zł!!!!!!!!!!! To już bezczelność i brak szacunku do klienta. Ze strony pana "serwisanta" nie padła ani jedna sensowna propozycja dla rozwiązania tej sytuacji. No cóż po tym jak przeczytałam opinie innych osób na temat tej firmy wcale mnie to nie dziwi. DLA MNIE TA FIRMA JUŻ NIE ISTNIEJE.
Głupota ludzka jest jak studnia w przypadku pana "serwisanta" nie ma ona dna... Tacy ludzie rozwalali największe przedsiębiorstwa.
ssss 2013-09-17 20:31:31
niema szansy na umowę frankowską lizing na trzy miesiące i do domu poszukaj gdzie indziej.
obiektywny 2014-02-25 00:27:07
Połowa opinii to pierdoły urażonych nieudaczników. Aktualnie pracuję i nie narzekam. Nic złego mnie nie spotkało we FRANKE. Ludzie pracują po kilkanaście lat więc o czymś to świadczy. Od dwóch lat FRANKE bije rekordy sprzedaży i każdy w branży to potwierdzi. Narzędzia pracy w górnej półki, pensje bardzo w porządku, atmosfera też normalna. Czasem czytam opinie o zanych mi dobrze firmach i dziwię się jakie ludzie głupoty piszą na tych forach. Nie raz sprawdzałem opinie o firmach po czy przed rozmową kwalifikacyjną i idąc tym tropem każdy pracodawca w Polsce jest do bani. O co Wam chodzi? Kiedyś zatrudniłem się w firmie która miała ponad 100 neatywnych opinii na GoWork i też nie było źle. Wszędzie trzeba pracować i robić swoje, ściemniać to można ale w szkole. Znam skoczków którzy zmnieją firmy co 3 miesiące i od kilku lat tylko słyszę jaki ten a tamten wyzyskiwacz. Wszedłem tu z ciekawości i wcale nie bronię Franke, tylko wyrażam obiektyną opinię. A tak na koniec mając na uwadze też inne firmy i poszukiwaczy, załóż jeden z drugim biznes (1 dzień roboty), zainwestuj oszczędności życia, pracuj 20h na dobę, użeraj się z urzędami, bankami, kontrolami itd itp i zastanów się jak będziesz patrzył na pracownika który tylko narzeka jak jest ciężko, nie daje nic od siebie,przychodzi do pracy jak by go zmusili, a po pensję ustawia się pierwszy w kolejce i kręci nosem że mało. Stańcie czasem po drugiej stronie.
marta 2014-03-18 10:00:26
RACJA. PAN SERWISANT W FIRMIE FRANKE PAN RADOSŁAW B. TO NIEPOROZUMIENIE!!!!! ZAKUPIŁAM U NICH 11 SPRZĘTÓW ZA 28TYŚ. DO 4 Z NICH WZYWAŁAM SERWIS, ALE NIE TAK SZYBKO! PAN RADEK JEST ZŁOŚLIWY, NIE CHCE POMAGAĆ. NA NAPRAWĘ PŁYTY INDUKCYJNEJ CZEKAŁAM MIESIĄC A BYŁ TO OKRES MIĘDZY ŚWIĘTAMI A SYLWESTREM. TERAZ ZGŁOSIŁAM REKLAMACJĘ MIKROFALÓWKI, BO NIE WŁĄCZA SIĘ I CZEKAM. ZERO KONTAKTU Z ICH STRONY, CHOĆ PRZY SKŁADANIU ZAMÓWIENIA W MAILU ZWROTNYM JEST NAPISANE "NASZ DZIAŁ SKONTAKTUJE SIĘ Z PAŃSTWEM Z CIĄGU DWÓCH DNI ROBOCZYCH" I CO ? CZEKAM JUŻ 10 DNI I NIC, MIMO MOJA MAILI Z ZAPYTANIEM NA JAKIM ETAPIE JEST MOJA SPRAWA! SPRZĘT ŁADNY WIZUALNIE, ALE AWARYJNY!!! NIE POLECAM!!!
Zosianowak 2014-03-21 23:11:13
Chciałam uprzedzić Państwa przed serwisem Franke. Konkretnie chodzi mi o kompetencje. Po skończonym okresie gwarancyjnym rozdrabniacz do odpadków przestał działać. Zalaczony jedynie buczal. Zadzwoniłam do serwisu, Pan wysłuchał mnie, podał prawdopodobna przyczynę usterki i powiedział ze koszty naprawy bedą na poziomie zakupu nowego mlynka. Wykorzystał okazje żeby powiedzieć o nowych modelach młynkow, z zupełnie innym silnikiem, tu wymienił konkretne modele. Udało mi sie nawiązać kontakt z "panem Zdzisiem", który naprawia rożnego rodzaje rozdrabniacze. Ponieważ nie mógł do nas dojechać (zepsuty samochód) powiedział co może być uszkodzone, naprawę wycenił na ok. 150zl, ale pokierował telefonicznie co zrobić żeby to sprawdzić. Nie mogłam doczekać sie na powrót męża z pracy wiec sama postanowiłam zdemontować rozdrabniacz. Otóż drogi Panie Serwisancie. Powodem "uszkodzenia Mlynka", tego samego który sugerował Pan wyrzucić, był wkrecony w noże sznurek z wędliny. Mój pierwszy i ostatni zakup Franke. Ostrzegam przed tym co mówią w serwisie tego producenta!
1
Marek Sz. 2014-04-25 23:04:49
Droga Pani 11 sprzętów za 28 koła, to czego Pani oczekuje? Wiadomo, że klepane w chinach :) Trzeba sobie było Miele kupić, ale za za 28 koła to może na piekarnik z płytą by starczyło hihihihi.
2
ajkus1 2014-08-11 14:15:27
Nie no ta firma to nieporozumienie!!! serwisanci odbierajacy telefony zachowuja sie jakby celowo prowadzili dywersje FRANKE sa aroganccy i bezczelni1 jeden stwierdził jeden że młynek jest zapchany jak buczy, dobrze wiedział, ze to silnik!! Wezwałam hydraulika na próżno i musiałam zapłacić! Ale sama firma nie jest lepsza. Napisalam maila ze skargą i co i NIC!!
ewa 2014-08-13 18:42:45
Najgorszy serwis!!! na naprawę czekam 5 miesięcy. nie kupujcie żadnego sprzętu AGD FRANKE!!! OSTRZEGAM.
145 2014-10-01 11:55:46
Kobieto za dużo oglądasz programów typu "fachowiec do bani". Objawy buczenia są typowe w przypadku spalenia silnika lub jego zapchania i tak powiedział prawdopodobnie serwisant.Proponuję spróbować przed spuszczeniem wody trochę oczyścić zlew i będzie bez problemu.
CZeee 2014-10-05 22:11:02
"optymizm, poczucie humoru" to są najważniejsze cechy, powinni jeszcze napisać o umiejętności budowania EGO swojego pryncypała. "bardzo dobra umiejętność organizacji pracy własnej i przełożonego" Ludzie słupy, na stronie www próżno szukać ludzi dla których się pracuje (ponieważ kompetencje w tej firmie to wstydliwa tajemnica)
CZeee 2015-01-02 22:57:22
Z tym EGO to proste, tolerujesz jego brak kompetencji wspierając go w przekonaniu że jest najlepszy. W pokorze będziesz brał błędy przełożonego na siebie z nadzieją że będzie potrzebował cie w przyszłości. Nie ma w tym nic przerażającego gdy pomagasz człowiekowi który może cie zwolnić z kaprysu. Polskie realia, nie zachowasz drogi służbowej też lecisz. Śmiej się z samego siebie i dasz radę.
oczywista oczywistość 2015-01-08 22:41:10
...jest taka,że aby móc pracować w tej firmie, należy mieć nerwy ze stali, szerokie plecy, twardy zad i duży zapas środków uspokajających ewentualnie rozweselających. A już największe zbyty to są z działem ZBYTU, gdzie radosna twórczość marketingowa rozkwita w nieustannie plagiatowanych z roku na rok katalogach produktów. To jest niezły KANAŁ. Samozadowolenie małych wielkich ludzi to kwestia podstawowa, objawiająca się pewnym siebie przytaczaniem śmiesznych sloganików jak to rano idzie zadowolony do pracy, z pozytywnie nastawionym złotym zegarkiem, zasiada w fotelu i przystępuje do wydajnego samokopiowania. Oczywiście ta praca to ta wymarzona praca u wujka bo gdzie indziej to raczej WYMAGA się WYNIKÓW. Żenada. Ogólnie rzecz biorąc najlepsze lata Franke w Polsce póki co ma za sobą. Takich ludzi i takiej atmosfery pracy jaka była tam KIEDYŚ nie da się powtórzyć. Mam to szczęście, że mogłem z tymi ludźmi uczestniczyć w SUKCESIE Franke. Za to tu i teraz dziękuję im serdecznie i oni będą wiedzieć, że to do nich. Tytułem rady napiszę tylko jedno - życie bez Franke (w każdym znaczeniu tych słów), jest spokojniejsze i bezstresowe, a jak ktoś chce się sprawdzić to zawsze może wystartować w maratonie. Będzie zdrowiej. I bimba mi to czy Franke będzie namierzać kto napisał ten komentarz. Bim, bam, bom.... bo to takie ludki są... Odłożyłem Franke do LAMUSA.
nick 2015-01-27 21:26:37
nie ma WF no i się zaczeło kolesiostwo i włażenie w tyłek
1
jurek 2015-06-22 22:26:21
Serwis b. kiepski.Trzy tygodnie czekam na wymianę uszczelek w baterii, z serwisantem rozmawiałem dwa razy, obiecywał ze przyjedzie i na tym się skończyło.
Pierwszy raz spotykam się z taka ignorancją
Liza 2015-07-29 18:06:39
Hej, a mógłbyś napisać jakieś konkrety na temat stanowiska PH? Wyszło dziś ogłoszenie ale ja nie jestem z branży więc nie zabrakło mam skąd zaczerpnąć informacji. Interesuje mnie struktura w dziale, wynagrodzenie netto, system premiowane i narzędzia (jaki samochód). Czy ktoś może dać takie info?
1
oderwany od g 2015-07-30 11:00:30
Co za lojalny to napisał HE HE !Może się na forum wymienimy dodatkowymi poglądami co do pracy w tej "miodem i mlekiem płynącej" firmie ?sądząc po godzinie wpisu można się domyślać
omoni 2015-08-15 16:28:22
Bardzo proszę krótko i na temat: jakie wynagrodzenie ma przedstawiciel handlowy ds sieci DIY? Jakimi autami jeżdżą? Proszę o odpowiedź . Dzięki
2
agnieszka 2015-12-01 14:34:32
Pani Zosiu, czy może mi Pani podać namiary do tego fachowca, który pomógł Pani naprawić młynek?
Pozdrawiam
Agnieszka
luzaczek 2016-04-09 11:40:56
Drodzy Forumowicze! Nie jestem pracownikiem FRANKE, ale jestem związany z firmą biznesowo od wielu lat. Moje obserwacje: Mała, bardzo mała rotacja na produkcji. Region nie należy do strukturalnego bezrobocia, więc można znaleźć zawsze "coś lepszego w życiu". Skoro ludzie pracują po naście lat - to jaki wniosek? Przywykli do tego "syfu i obozu pracy"?. Śmieszne. Nie tylko lizing pracowników. w ostatnim roku zauważalni nowi kadrowi pracownicy - na produkcji i w biurze. Nie twierdzę, że Sękocin to idealne miejsce na ziemi, ale znam inne firmy produkcyjne w rejonie Warszawy. Jak chcecie zobaczyć prawdziwy syf, wyzysk i wysokie EGO szefów - polecam okolice Wołomina, Legionowa, Dębe Wielkie... Mowa o produkcji metalowej i usługach związanych.
Mi 2016-07-13 21:39:26
Były ogłoszenia nie dawno, a był ktoś na rozmowie?
1
amso 2016-07-13 21:53:52
Warto do nich aplikować, ale ostatnio chyba @Lale nie było żadnej oferty pracy. Widocznie wszystkim odpowiadają warunki.
Zostaw swoją opinię o Franke Polska Sp. z o.o. - Sękocin Nowy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Franke Polska Sp. z o.o.