brak logo

Trelleborg Sealing Solutions

Czechowice

Opinie o Trelleborg Sealing Solutions

no name 2014-07-14 20:03:19
bhp-owiec już tam istnieje i tacy ludzie mają się oczywiście lepiej :)

Pozatym apel do ludzi którzy szukaja pracy: napewno nie ta firma, przyjęcia i zwolnienia na bieżąco z tego co widać i słychać, za niedługo nie wiem kogo zatrudnią...
smekidofmonster 2014-07-16 17:15:26
PRACOWAŁEM W TEJ FIRMIE PRZEZ AGENCJE INTERIM.NIE POLECAM PONADTO GOSC OD PRODUKCJI MARCIN.M TO KAWAL HAMA I GNOJA GANI LUDZI SPRAWDZA CYKLE W DUPIE MA TO ZE SA PROBLEMY NA MASZYNIE.NIE POLECAM A I JESZCE TE PYTANIA TYPU CZY JESTEŚ PEWIEN ZE NIE MOŻESZ PRZYJŚĆ NA 12 GODZ PARANOJA.NIE OBCHODZI ICH ZE MASZ DZIECI I ZAŁATWIENIA ZAKŁAD I PŁACA CHORE JEDNYM SŁOWEM TO WYKORZYSTYWANIE PARANOJA I JESZCZE RAZ WYZYSK TEMPERATURA NIE DO WYTRZYMANIA ŚMIERDZI I LIPNIE JEST NIE POLECAM TEGO ZAKŁADU JESZCZE RAZ TEN GOŚĆ OD PRODUKCJI CHAM I TYLE OMIJAĆ Z DALEKA
nick 2014-07-22 21:36:57
Zapytaj się tego ( usunięte przez administratora )czy nie pamięta jak spal na wtryskarkach jako operator na 3 zmianie albo sciemnial na 1 i 2 zmianie. A ( usunięte przez administratora )eszcze tam pracuje?
sorry taki mamy klimat 2014-07-23 01:36:08
bardzo madra wypowiedz na poziomie.pracowalem w bielsku pare lat temu.ale najlepsza jest puenta:"choć przy samej pracy panuje raczej nerwowa atmosfera głównie z powodu wariujących maszyn czy uwag ze strony "tych wyżej".jak sie to kiedys zmieni w polandii to juz raczej nie bedziemy na obecnych terytoriach RP...
były pracownik 2014-08-23 23:23:25
Pozdrawiam zmianę pana(usunięte przez administratora) w B-B, kto pracował lub pracuje ten wie ;) :) pracowałem tam krótko, trzeba być obrotnym i kumatym, wg mnie za dużo rzeczy naraz do ogarnięcia, szkoda mi tylko starych pracowników... najgorsze, że po paru dniach szkolenia wymagają od Ciebie żebyś wszystko umiał i ogarniał, a jak czegoś nie wiesz, to na Ciebie krzywo patrzą i jest wielka afera, paranoja. temperatura na hali potrafi wykończyć.przesada z nadgodzinami. ludzie na zmianie różni jedni w porządku, jednych omijać z daleka i robić swoje. i bardzo w porządku jest to, że jest normalna umowa o pracę jak Cię przyjmują przez zakład. jak w każdym zakładzie produkcyjnym są plusy i minusy. mimo wszystko wolę sobie szanować zdrowie niż się dawać tak wykorzystywać... aha no i fajnie się pracuje jak leci muzyka na hali :)
ha ha 2014-08-24 17:42:05
A pan (usunięte przez administratora)to juz tak wysoko dotarł? He he zapomniał wol jak cielęciem byl. Typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i prostak po trupach do celu. A śmieszny dyrektorek "angielska parowa" dalej tam się panoszy? Buda kierowników do wysadzenia w kosmos!! Pozdro dla PHE i barwellowcow. A walcarka jeszcze hula?
XXX 2014-08-28 14:00:43
Akurat to co dzieje sie w trelleborgu w bielsku to dramat,jeśli zdrowie sie ma to tam na pewno sie go mozna pozbyc. Nadgodziny za psie pieniądze,kierownictwo dba tylko o siebie,podwyżki,jeśli sie pojawiają to tylko dla wybranych i są to groszowe sprawy. Mozesz pracować nawet caly tydzień po 12 godzin,nikt sie nie pyta czy dasz rade. Wyzysk na każdym kroku,praca w święta i weekendy za dzien do wybrania. Żenada,odradzam kazdemu!!!!!
1
holoproxy 2014-09-17 17:58:50
uciekajcie jak tylko najdalej możecie , to jest obóz zagłady a nie fabryka uszczelek . wyższe kierwonictwo wydaje swoim pieskom kierwnikom rozkazy a ci musza je wypełnić chociaż są totalnie głupie . dobrze ktos wczesniej napisal ''zapomnial wol jak cieleciem byl'' co za bydlaki tam kieruje a i jeszcze ta ''mądra pani '' w HR ... smiechu warte
no name 2014-09-26 12:41:58
No nareszcie uwolniłam się od tej firmy, teraz zdradzam już płeć ;) pozdrawiam ludzi ze z miany od MR, bardzo mi było miło z Wami pracować - wszyscy z tej zmiany są bardzo bardzo ok:) troszkę mi brakuje pogaduszek, no cóż siadł mi kręgosłup przez te kilka miesięcy pracy bo jednak przyznacie że lekko nie ma, chodziło o doświadczenie na produkcji i jest, nie mniej jednak taka praca nie dla mnie, nie wytrzymałabym tam ani dnia dłużej, a i tak wyszłam na swoje;) pozdrawiam
no name 1 2014-10-11 15:53:16
Dobrze,że się zwolniłas bo byłas sztywna jakbys miotłę miała w tyłku.Pozdro
były pracownik 2014-10-11 22:04:10
pozdrawiam Cię koleżanko :) możliwe,że ze mną pracowałaś na zmianie MR, ja tam pracowałem bardzo krótko, praca jak praca, wszędzie trzeba teraz robić, ale na dłuższą metę nie dziwie się, że ludzie z tego zakładu uciekają...a niektóre komentarze tutaj mówią same za siebie o tym co się dzieje w tym zakładzie...podziwiam starych pracowników, którzy za takie pieniądze tyle lat tam pracują, ja na ich miejscu już dawno bym pracował, ale za granicą :D :) no ale jak kto woli :) są plusy i minusy,każdy sam sobie wyrabia opinie o danym miejscu pracy.
Lady 2014-12-17 20:26:04
Hmm... Ja też tam pracowałam i znam Koleżankę No Name ;)- Pozdrawiam
Rzeczywiście jest to najgorsza praca
jaką kiedykolwiek wykonywałam
Kiedy ją zakończyłam, poczułam ulgę
i byłam szczęśliwa... Nie doceniany
szczęścia do póki nie zaczniemy tam
pracować... Nie warto,bo jest naprawdę ciężko, a to, że dawałam rady, to dlatego, że jestem silna, ale to (usunięte przez administratora) !
xyz 2015-01-18 11:46:41
Nie warto nawet mowic o zarobkach i umowie na czas nieokreslony....
juz 2015-02-26 20:55:26
Tyrałem tam kilka lat i wiem, że gorzy niema nika. Choćbym miał pod mostem siedzieć to bym tam nie wrócił. Rabac na 3 zmiany w lecie upał w zimie zimno za marne pieniądze a biurowi bez wiedzy trzepia mamone. Inżynierowie z mniejsza wiedzą od operatorów, kierownicy pod władza kadrowej która rządzi produkcją a planowanie produkcji woła o pomstę. Aż dziw, że to się jeszcze kręci.
2
spokojny 2015-03-11 20:47:32
Zmiana kierowników pan (usunięte przez administratora)i pan (usunięte przez administratora)osoby nienadające się na te stanowisko nie umieją rozmawiac z pracownikami itd Dbają o własny tyłek a pieniądze na tym stanowisku dosyć dobre .Czy ktoś to zauważy kiedyś niewiem ,myśle że jest wszystko do czasu
OPERATORKA 2015-04-17 19:07:34
JA PRACUJE W TEJ FIRMIE JUŻ 11LAT.FIRMA TA WCALE NIE JEST TAKA JAK TU NIEKTURZY PISZA NIE NEGUJE TEGO IŻ JEST CIEŻKO ALE TAK NAPRAWDE WSZEDZIE JEST CIEŻKO.JEŻELI CHODZI O MARCINA.M.NIE MOŻNA GO TAK OKREŚLAC JAKO OSOBE ZLA PONIEWAZ JEST TO PO 1 CZŁOWIEK TAKI JAK MY A PO 2 JEST OSOBA MADRA I KULTURALNA WYSTARCZY TYLKO CHCIEC SPOKOJNIE KULTURALNIE Z NIM ROZWIAZAC SWOJE PROBLEMYA NAPEWNO COS ZROBI .JA NIERAZ DALAM DO ZROZUMIENIA KIEROWNIKOM IZ NISZCZAC NAS POGRAŹAJA SAMI SIEBIE PONIEWAŹ CELEM NAS WSZYSTKICH JEST REALIZACJA PROJEKTOW NASZYCH KLIENTOW DZIEKI KTORYM MAMY PRACE SPEŁNIAMY SWOJE I NASZYCH RODZIN MARZENIA .KAZDY Z NAS JEST INNA INDYWIDUALNOSCIA WIEC WYMAGAJAC OD INNYCH ROZWIAZANIA SPRAW Z KOSMOSU WIEKSZOSC MYSLI TYLKO O SOBIE NIE POMOGA DORADZA OBOK SLABSZEMU OPER. TYLKO SZUKAJC SENSACJI NAKRECAJ ZMIANE I SZYDZA Z SLABSZEGO TO NIEMADRE . POPATRZ NAJPIERW SAM NA SIEBIE KIM JESTES CZY UMIESZ SIE KOMUNIKOWAC Z WSPOLPRACOWNIKAMI CZY CHCESZ PRACOWAC I POCO TO I DLA KOGO TO ROBISZ.POZDRAWIAM NIL .MARCINA. KIEROWNICTWO I TAKICH LUDZI Z PRODUKCJI JAK JA.
1
XXXX 2015-04-21 09:45:14
SĄ PANIUSIE KTÓRE SPRYTEM ZAŁATWIAJĄ SOBIE LŻEJSZE PRASY!SŁODZĄ I MAMIĄ ALBO CZĘSTUJĄ CZEKOLADKAMI ŻADKO KIEDY ROZMAWIAJĄ ZE ZWYCZAJNYM OPERATOREM ZAWSZE WYBIERAJĄ PRZEŁOŻONEGO.SZEREGOWY ZWYCZAJNY OPERATOR MA PRZY NICH MARNĄ SZANSĘ ZWŁASZCZA JEŚLI NIE POTRAFI SŁODZIĆ ANI ZAKRĘCIĆ SIĘ KOŁO BRYGADZISTY BĄDŹ USTAWIACZA,TO CO ON MOŻE ZROBIĆ?
1
operatorka 2015-04-30 10:02:24
witam. Jeżeli chodzi o atmosfere to jest goraca ponieważ mamy już 37 stp.a atmosfera miedzy pracownikami taka jaka ty możesz stwożyć miła lub nie wszystko zależy od ciebie spróbuj a zobaczysz.Ja jestem oper.na maszynach na zm.a i nie narzekam kocham tych ludzi bo sa ok. tak jak wcześniej pisałam nigdy nie byłam lizusem i nie czestuje bryg.i kier. Słodyczami robie to co mi karza wkoncu jestem w pracy.JEST DOBRZE.POZDRAWIAM.
2
xxxx 2015-04-30 20:56:39
To bardzo dobrze że nie Jesteś lizusem-pochwała!
operatorka 2015-05-01 17:18:56
Witam.Mam wielkie serce dla WSZYSTKICH ponieważ sa moimi braćmi i siostrami choć nie każdy to serce KOCHA ale ja walcze o to byśmy WSZYSCY przynajmiej sie szanowali.DZIEKUJE ZA MIŁA OCENE TO BUDUJE MNIE DO WIEKSZYCH DZIAŁAŃ W NASZYM ZAKŁADZIE.
1
lucyfer 2015-05-01 18:20:35
Droga operatorko miłość nie w każdym sercu się mieści,cieszę się że działasz w imieniu wszystkich tylko Wszystko znaczy nic..ale oczywiście pozdrawiam i życzę powodzenia w większym działaniu...
operatorka 2015-05-02 07:48:22
Wszystko mi wolno,ale nie wszystko przynosi korzyści.Wszystko mi wolno,ale niczemu nie oddam się w niewole.Wolnośc słowa nie oznacza wolności obrażania.
1
święta bo nie klnie! 2015-05-04 17:12:55
Pisząc te słowa oddałaś się w niewolę zaistnienia na forum.Naprawdę wszystko Ci wolno?Obrażanie,hm łacina w zakładzie dość jest popularna,dziwi Cię emocjonalność człowieka?Wystarczy że uderzysz się w palec i już klniesz.Czasami człowiek Musi bo inaczej się udusi,nawet w polityce to się zdarza.Fajnie by było stworzyć dzień przeklinania,powietrze się oczyści z Obłudy..
operatorka 2015-05-11 01:24:22
Niewola to niemożność.brak praw,wolności,spowodowana chęcią innej osoby.Przeklina się zazwyczaj w sytuacjach zdenerwowania bądź zagrożenia,taka reakcja występuje u każdego bez względu na poziom kultury czy też wykształcenia.Przekleństwa pomagają rozwiązywać konflikty bez użycia przemocy,jest wyrazem skrajnego prymitywizmu.Więc jeżeli chodzi o mnie, nie czuję się niewolnikiem jak również nie mam potrzeby przeklinania.
2
Tak 2015-05-12 09:12:18
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły
zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki
chodnik zapluły, ludzi przepędziły
siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie

Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy
hej hej la la la la hej hej hej hej

Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy
hej hej la la la la hej hej hej

Tony papieru, tomy analiz
genialne myśli, tłumy na sali
godziny modlitw, lata nauki
przysięgi, plany, podpisy, druki

Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy
hej hej la la la la hej hej hej- Elektryczne Gitary...
k... 2015-05-29 18:30:36
Lusi to ty ;)
6
Józek 2015-06-21 09:09:02
Słuchajcie,pracuje od wielu lat w Bielsku i naprawdę bardzo polecam pracę w tym zakładzie.Stawki są w porządku,zawsze można dostać nadgodziny i to w dużej ilości jeżeli ktoś tylko chce,super pracownicy,brygadziści,polecam serdecznie
Operatorka 2015-06-23 19:53:32
Dziwi fakt że dopiero teraz powstają związki zawodowe,Polacy jednak to prymitywy nie umią działać w słusznej sprawie.Włażenie sobie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] fałszywość,obgadywanie są na porządku dziennym w tym zakładzie
mala 2015-07-03 22:54:18
to co się teraz dzieje w trelleborgu to w czechowicach.kierownik na zm.a i jego podwładny brygadzista przechodzą samych siebie robią nagonki na ludzi ,a na hali 40st.,a oni chadzą i liczą cykle jak porąbani .2 uszczelki za dużo upomnienie.,5min.spoznienia z przerwy upomnienie,ale jak oni idą na przerwe to masakra ile siedzą im wolno ,brygadzista zamiast pracowac to siedzi w klimatyzowanym pokoju i patrzy na kamery , a potem nalot na operatorów.....
ja 2015-07-04 13:20:10
tak zgadzam sie,wczoraj byla nagonka na nas to jest chore co oni wyprawiaja z ludzmi
obserwator 2015-07-05 01:00:50
trzeba powiadomic pania w kadrach,na jak dlugo chodza brygadzisci na przerwe jak czesto wychodza na papieroska,a nie tylko wypisywac na forum,sa takimi samymi pracownikami jak inni i powinni sie dostosowac co do przerw i wszystkiego co z tym zwiazane
1
Przeszłość 2015-07-05 16:54:46
Witam i pozdro dla wszystkich ,a szczególnie zmiane B .Pracowałem tam około 5lat i patrząc teraz co robie, i w jakich warunkach, plus do tego dodatki o wiele wyższy zarobek 2300brutto,porównując Trelleborg mając 1810zł brutto ,no Trelleborg sie cofa do tyłu w sensie o dobra pracowników ,w sumie porównałem to tam było jakoś wszystko nienormalne ,do tego co teraz wykonuje Naprawde szok:)
józek 2015-07-07 00:26:48
Czyli dalej się nic nie zmieniło. Dalej donosy (co ma kadrowa do produkcji?!).Kto teraz rządzi na zmianie A?Ciepło wam tam?
obserwator 2015-07-08 21:17:50
Jak co ma,mysle że duzo,brygadziści i kierownicy mog,a wszystko a operatorow gnoja za kilkuminutowe dluzsze przerwy,,,,,,,,,,,,wiec najwyzszy czas aby sie tam dowiedzieli jak jest naprawde,kierownicy,brygadzisci sa takimi samymi ludzmi jak operatorzy
Barbara 2015-07-14 14:53:14
Właśnie to, że ma to jest chore!Papierów patrzyć a nie produkcji.Myślisz, że ona ma 15min przerwy?? Bygadzisci i kierownicy to ludzie wykształceni (może oprócz JB), z doświadczeniem więc nie porównuj ich do zwykłych operatorów.
1
była pracownica 2015-08-26 15:16:22
Niestety na produkcji też pracują osoby po studiach,po za tym kierownicy i brygadziści też kiedyś pracowali na produkcji i już nie pamiętają jak to jest??
1
Znajoma 2015-09-01 07:22:11
Macie już związki zawodowe?Pytam bo kiedyś sama chciałam założyć niestety ludzie(którzy wiecznie narzekali) polecieli do góry (czy. kadr) i skończyło się tak, że mnie usunęli a ich nagrodzili. Ot cały trelleborg. Inny przykład trelleborga to opowieści o rozwijaniu się w firmie - popatrzcie na kierowników zmian, którzy swego czasu się zwolnili jednak w nowej firmie okazali się nieudolni więc wrócili i to nie na operatora lecz na kierownika zmiany.Pytam więc czy to jest rozwój czy cofanie się? Układy i podlizywanie to motto tej firmy. Teambrief z którego nic nie wynika, na którym nikt nie ma odwagi się odezwać.Fałsz, fałsz i gomoria!
mol 2016-02-01 16:52:43
jakie zarobki dla mlodego i jaki macie pakiet
anonim 2016-02-26 16:24:37
Czy ktoś pracował tam na kontroli jakości uszczelek? Zastanawiam się by właśnie wysłać CV na to stanowisko? Ktoś pracował i może mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Pozdrawiam.
anonim 2016-02-27 20:00:30
Pytam bo właśnie poszukują na to stanowisko a chce wiedzieć na czym stoje?
Pozdrawiam
uksD 2016-03-07 22:39:17
Hello powiedzcie mi jak tam jest jakie są cykle maszynowe to znaczy jaki czas pracuje maszyna ile sie robi na zmianę i czy są przymusy do weekendów czy dobrowolnie no i najważniejsze zarobki czy 1800 dostanę bez nadgodzin czy wiecej lub mniej
ńowa 2016-03-21 11:22:49
musiałbys mmiecjak najwiecej nadgodzin,a robota spoko.Co do weekendów to zależy jak ty chcesz,ale wolą żeby przychodzic
Nick 2016-03-23 23:38:38
Od nie dawna tam pracuje i nie wyrabiam normy, na razie z racji ze jestem od nie dawna nikt mnie nie karci, ale po jakim czasie wy wyrabialiscie norme np na wtryskarkach?-
Kowalski 2016-04-08 16:15:05
12h czesto sie robi?
nikt 2016-04-27 09:31:04
i jak nadal tam pracujesz?
Nick 2016-04-27 18:58:05
Tak dalej, stuknal miesiac ale norma na 6-7 h , nie ciekawie mimo ze sie staram
Były pracownik 2016-07-12 18:13:17
Jak tam murzynki dalej co roku wciskają wam bajki o podwyżkach i lepszych warunkach :) pozdrawiam ludzi którzy 10 narzekają na wypłatę a nic nie robią by ja zmienić pozdrawia były pracownik :)
Barabara 2016-07-17 07:04:09
4 kafle hahaha tam ludzie z nadgodzinami ledwo 2 wychodzą xdcd
wolny od tej firmy!! 2016-09-01 14:03:11
Niezwykła i bardzo umiejętna praca działu personalnego zapewne,zniknęły negatywne komentarze, ktoś się bardzo napracował! Odzyskiwanie Twarzy trudna rzecz! Jak tam zdegradowani za mobing kierownicy?a reklamacje nadal tak częste?dba się o zdrowie pracowników hali? firma podwykonawcza zatrudnia na właściwych warunkach, tzn z umową o pracę? właściciel rozdaje witaminy również na hali produkcyjnej? czy tylko w pokoju 106?Ile osób odeszło?Jak tam po wybuchu pieca? jest nowy kierownik?
er 2016-09-03 22:37:14
może po prostu to były takie komenatrze które zawieraly czyjes dane albo np. wulgaryzmy no nie wiem.
Zostaw swoją opinię o Trelleborg Sealing Solutions - Czechowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Trelleborg Sealing Solutions