brak logo

toho

Radom

Opinie o toho

Mir 2013-11-12 15:02:06
Odradzam firme omijac z daleka 1180 zl nie milo na samym wejściu panuje tam kolegarstwo i tyle w temacie
2
FAQ 2013-11-24 13:20:55
Dziadowskie pieniądze,kiepska atmosfera,j.w kolesiostwo,cwaniactwo,nie polecam.
4
Romuald 2014-03-12 23:44:10
Toho nie ma tutaj za najlepszych opinii, a ja słyszałem o nich cos zupełnie innego, może to ktoś potwierdzić, bo może konkurencja maczała w tym palce.
1
szimo 2014-03-31 20:20:15
napisz najpierw co słyszałeś o Toho to będziemy mogli wtedy pogadać. Bardzo byli mocno chwaleni Toho?
brawos 2014-04-13 21:30:55
radomskie firmy niestety rzadko miewają dobre opinie, a ta wręcz przeciwnie... wyróżniają się na ich tle
nn 2014-04-30 04:51:25
Firma nastawiona na [usunięte przez administratora].Zarobki nędzne.Latem temperatury na hali sięgają blisko 50 stopni więc jest ukrop.Zalety to to że wszystko jest na czas pełen socjal i płatne nadgodziny.Smieszny jest system premiowania ale to inna bajka.Polecam jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć i szanować następną prace.Ludzie ogólnie fajni choć trafiają się rude małpy.;-)
3
matrix 2014-09-10 22:46:04
Powiem tak pracuje tam pare lat i jak narazie to mnie bardzo denerwoje kierownictwo i planowanie . Bo pracownik w toho ma byc alfa i omega . Daja 12 maszyn i ma byc zrobiona produkcja po kilkaset tysiecy i nie ma wytlumaczenia jak nie ma normy . Tam poprostu pracownik jest traktowany jak smiec !!! Kierownik jest mily tylko na poczatku a pozniej za byle. h... dostajesz minusy i po twojej premi .
radomianka 2014-10-02 21:04:32
Mi sie wydaje ze ludzie sa zle nastawieni. bo Jezeli ktos chce pracowac to bedzie pracowal. A dlaczego nikt nie wspomnial ze za nadgodziny jest placone, za nocki tez sa dodatkowe pieniadze i za soboty? Ludzie umieja krytykowac ale nie spojza na plusy premie na swieta i wczasy pod grusza. Umiecie tylko narzekac. Niektorym sie wydaje ze za nic nie robienie tez powinni placic a tak nie jest.
jaaaaa 2014-10-19 10:53:14
praca jak kazda inna! poczatki w kazdej firmie bywaja ciezkie, badz to w nawiazaniu kontaktow ze "stara" kadra, badz to'w zlapaniu" rytmu pracy. Wydaje mi sie ze nalezy rozmiawiac z kierownictwem, przelozonymi o problemach a nie zwlanianiu sie czy "psioczeniu" na samym poczatku na forum. Kazdy problem jest do rozwiazania wydaje mi sie, przynajmniej tak jest w mojej firmie. U nas rozmawia sie i razem rozwiazuje razem bolace sprawy. Poprsotu nie bojcie sie!!! nie jestecie w obozie, za darmo wam nie placa i jestecie tak samo wazni jak kazdy w tej firmie. Tak wiec powodzenia wam wszytskim i kazdemu z osobna zycze:)
2
vosa 2015-02-20 17:09:39
Wiem, że od rozmowy kwalifikacyjnej zależy nie tylko to, czy dostanę się do pracy, ale i to, na jakich warunkach będę ewentualnie pracować. Chce więc zatem przygotowac się do niej dobrze. Pomoże mi ktos w tym ..cche aplikowac do nich i nie wiem czy warto pomozecie dziekuje bardzo za odpoiwedzi pozdrawiam sredecznie..
5
li 2015-03-09 20:41:37
Hej możesz tam aplikować jest ok. Ja pracuje tam juz trochę i jest spoko. Przede wszystkim umowa o pracę a nie o dzieło lub cos innego i pelen socjal a co w innych firmach to rzadkość. Ludzie spoko jak robisz swoje to nikt się nie czepia. Ale oczywiście znajdą się tacy co im się nie będzie podobalo. Moja opinia to firma jest OK. Polecam.
Albert 2015-10-29 21:42:50
Firma dziadostwo wykorzystuja na maksa ludzia nogi do tyła wchodza a i tak trzeba produkcje zrobic. Niech madry kierowniczek stanie na 12- 15 maszynach i zobaczy czy da rade i ciagłe narzekanie mała produkcja za soboty odbiory nie obchodzi ich ze nie mozesz przyjsc tylko musisz a jak nie to wypad. Nie dziwota ze ludzie na zwolnienia chodza jak rady nie daja daj im mniej maszn a produkcja bedzie i ludzie na zwolnieia nie beda chodzic. Odradzam prace w tej firmie pracuje tam juz 4 lata i mysle z tad uciekac bo szkoda nerwów i zdrowia
Albert 2015-10-29 21:42:53
Firma dziadostwo wykorzystuja na maksa ludzia nogi do tyła wchodza a i tak trzeba produkcje zrobic. Niech madry kierowniczek stanie na 12- 15 maszynach i zobaczy czy da rade i ciagłe narzekanie mała produkcja za soboty odbiory nie obchodzi ich ze nie mozesz przyjsc tylko musisz a jak nie to wypad. Nie dziwota ze ludzie na zwolnienia chodza jak rady nie daja daj im mniej maszn a produkcja bedzie i ludzie na zwolnieia nie beda chodzic. Odradzam prace w tej firmie pracuje tam juz 4 lata i mysle z tad uciekac bo szkoda nerwów i zdrowia
aga84 2015-10-31 16:05:30
I cóż z tego jeśli chodzi o kasę, najgorzej to przejść do drugiego etapu rekrutacji liczyłam,że może sie uda po testach 1szego dnia.czekałam później z dziewczynami na korytarzu ,,jak na skazanie''a tu klops.I tak minęły 2 miesiące od tego czasu;/ spróbuje jeszcze raz , bo i pewna młoda pani z tego zakładu być moze zastępca kierownika czy prezesa oznajmiła,że następnym razem już będzie bez testów.I co z tego teraz to mi to robi się obojętne.Wiadomo gdy ktoś miał pierwszy raz styczność jak ja z takimi testami to jest rozczarowanie.W końcu to jest branża przemysłowa ale jednak praca fizyczna.Może nie powinni organizowac testów od razu porozmawiać z kandydatem, a później wybrac osobe lub kilka osób na okres próbny i juz.Ja jestem tego zdania.
alberto 2015-11-01 19:18:02
Tomciu porobisz tam 3 mc i zminisz prace bo albo kregosłup ci padnie albo nogi. ludzie cigle na zwolnienia chodza a kierownik sie wscieka i reszte gania robisz za trzy osoby masz po 12 -17 maszyn i nie obchodzi go czy dasz rade a jak trafisz na liderke Sylwusie to masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ona ma swoich pupilków i im stawia plusy a innym minusy a sama nic nie robi ty za nia robisz a na nockach to ja szukaj bo wielmozna pani sobie spi. dobrze prezmysl zanim tam pojdziesz ja pracuje tam ale tez szukam innej roboty bo nogi mi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodza dziennie robi sie po 18-20 km. nieraz na przerwe ciezko zejsc
1
Chętny 2015-11-02 19:43:24
A jak to jest z kariera, kiedy można zarobić więcej niż 1230 zł?
Często są nadgodziny?
3
chętny 2015-11-03 18:31:36
Dzieki. O takainformacje mi cchodziło.
3
Exit 2015-11-07 07:18:56
Dali jazda do roboty !
Lider zm 2015-11-21 20:45:20
Albercik krytykuje strasznie bo jest to chyba jego pierwsza praca i trudno mu wyjść spod spódnicy mamusi. Praca jak każda, zapierdzielać trzeba wszędzie a krytykują szczególnie Ci co nie znają realiów rynku pracy(w szczególności Radomskiego), albo lenie, wałkonie, nieroby, niemoty co śrubki wkręcić nie umieją a wydaje się im że pozjadali wszystkie rozumy!!!!!
Toho Poland 100% japoński kapitał
Kierownictwo, poza Prezesem całej międzynarodowej spółki, Polacy
Pensja płatna w terminie co do dnia wysokość w zależności od szczebla bez szału ale nie najniższa jak u wielu radomskich pracodawców.
Wszystko zgodnie z prawem pracy i BHP Każdy może wnioskować o ulepszenia.
Kasa na Święta i Wczasy pełen socjal.
Atmosfera w porządku (czasem zdarzają się sprzeczki, ale to chyba wszędzie-trudno uniknąć różnicy zdań przy takiej liczbie różnych osobowości)
Nadgodziny płatne zgodnie z prawem lub do odbioru wciągu 1-2 tyg. W zależności od obłożenia maszyn i zamówień klientów.
System premiowania - wysokość premii zależny od stanowiska, oraz od dni urlopu i zwolnień a także od plusów i minusów przyznawanych przez przełożonych za wpadki i inicjatywy czy starania operatora.
Szkolenie oczywiście zapoznające z obsługą maszyn oraz osprzętu koniecznego do ich obsługi(różne urządzenia w zależności od działu)
Kobiety głównie na pakowaniu, kontroli jakości i biuro, ale są też na produkcji
Każdy w tej firmie pracował na najniższym szczeblu aby potem awansować.
Jeśli chodzi o "kolesiostwo" to w każdej firmie są zażyłości między starymi pracownikami, jednak wszystko tu zależy od indywidualnego charakteru i podejścia do pracy. Jak ktoś chce pracować i jest solidnym pracownikiem to będzie doceniony a jak komuś ewidentnie nie chce się pracować i/albo partaczy robotę to będzie wręcz karany.
Praca marzeń??? NIE Piekielna robota??? Też NIE!!!!
3
Lider zm 2015-11-21 20:56:16
Co ty jeszcze robisz w tej firmie??? Jak ty wytrzymałeś te 4 lata!!???Rozpieszczony bachor co ciężkiej pracy nie zaznał-poszukaj sobie pracy na budowie lub w małej prywatnej firmie. Krytykujesz Sylwie bo Ci wstawiła minusika za twoje partactwo???12-15 maszyn??? Faktycznie Kiedyś operator miał mniej maszyn do obsługi, ale teraz zostały wprowadzone zmiany umożliwiające obsługę do 12 maszyn, ale są to zautomatyzowane maszyny. Sam kiedyś pracowałem przy obsłudze takiej liczby maszyn i nie miałem z tym najmniejszego problemu- wystarczy wypracować sobie odpowiedni system i jest luzik, należy tylko utrzymywać maszyny w należytym stanie
2
Lider zm 2015-11-21 21:03:31
Oczywiście to miała byc odpowiedź nie do "tomcio" ale do "Alberto"
Pracownik TOHO POLAND 2015-11-23 12:47:42
Lider masz racje pisać to każdy potrafi a robić to nie ma komu.Praca ok.Zarobki ok.A jak się komuś nie podoba nie chce mu się pracować to się zwolnij i nie pisz głupot.pozdro
gość 2015-11-29 20:01:48
Co Ty lider Zm pieprzysz takie głupoty że brak słów. Plusy i minusy są stawiane po uważaniu. Jeśli ktoś zasłuży to nie dostaje bo jest przydupasem lidera lub kierownictwa. Jeśli jesteś lizusem wazeliniarzem lidera zmiany na której jesteś to masz dobrze. A jeśli nie jesteś dupowłazem to masz przerypane. Kierownik biega po liniach i przypieprza się do każdego o byle co. Byle tylko przypodobać się dyretorowi który nie ma pojęcia o tym co faktycznie jest grane na hali produkcyjnej. To samo jest z osobami które zajmują się planowaniem produkcji. Zielonego pojęcia nie mają co jest,czegi nie ma. Rozpisują produkcję na tzw Pałę. Ma być zrobione i tyle. Nie ważne że nie ma na czym robić i że nie ma ludzi. Ręce opadają. O jakiejkolwiek pochwale nawet nie ma mowy. Ciagłe narzekania na pracowników a sami z siebie nic nie daja. Maja po 1500zl premii a zwykly operator marne 300zl a i tak patrza zeby nie dostac tej jalmuzny bo premia nie mozna tego nazwac.
5
justyna 2015-11-30 20:42:19
ciekawe czy potrzebują panie teraz do kontroli jakosci?lub do pracy na produkcji?
już raz próbowałam ale nie przeszłam testów(:
franczesek 2015-12-04 23:04:24
Czy w tej firmie jest naprawdę tak licho i nie warto starać się o pracę bo opinie są nie najlepsze.Ile można na początek zarobić,za nocki płacą czy są soboty,nadgodziny bo już nie wiem czy podejmować się tam pracy.Proszę o jakieś wskazówki.Dzięki bardzo.
Alberto 2015-12-06 23:22:38
Lider zm czyli Sylwia taka madra i staneła w swojej obrnie brawo kazdy na ciebie narzeka kazdy lider twoja grupa est najsłabsza i ty stawiasz innym minusy a swojej grupie same plusy bo tam masz swoich puplików. Na nockach mozesz sobie spac a produkcja stoi bo kazdy cie szuka a ty nawet maszyny nie umiesz naprawic i jescze z wielka laska cie mozna dobudzic
Pracownik Toho Poland 2015-12-07 19:03:14
Alberto jak taki mądry jesteś w pisaniu to czemu tego nie powiesz przy dyrekcji i przy Liderach.Pisesz jak ciotka a nie dorosły mężczyzna który jeszcze nie wyszedł mamusi spod spódnicy.Jeszcze napewno nie oddales za mleko a już kogoś Komentujesz.Jesteś szczylem który nie zaznał prawdziwej pracy gdzie naprawdę się zasuwa.Jak się nie podoba to zwolnij się i tyle a tylko piszesz głupoty.Dorosły taki jesteś a zachowujesz się jak szczyl.Zastanów się czy jesteś mężczyzna czy ciota.
never 2015-12-11 17:54:23
Gdzie jest moderator tej strony?????
alberto 2015-12-12 12:21:03
oczywiście same plusy
Adi 2015-12-12 13:14:51
wlasnie gdzie administrator tej strony jak mozna dopuszczac wpisy tego typu, bez komentarza. ludzie nie wiem czy to zazdrosc czy z glowa cos nie tak, ale takie wpisy nie powinny miec miejsca
2
maks 2015-12-12 21:01:50
firma dziadostwo nie polecam tyvh hjen
1
never 2015-12-13 10:37:59
Jak widać tutaj świetnie pasuje cytat "Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu."-S.L.
Dziewczyny jestem z Wami i nie przejmujcie się opiniami.

Czy administrator strony wreszcie coś zrobi,czy też dalej będziemy skazani na czytanie pseudo opinii alberta i ktosia??????
2
Maniek z PIONEK 2016-01-20 20:13:18
hej i czolem :) znalozlem na olx, oferte o robote tamuj poslalem cv i nic co trzeba zrobic zeby mnie tam przyjeli wie ktos ?
wronek 2016-01-21 12:16:04
Dawno wysłałeś CV trochę poczekać trzeba nie tak od razu z marszu biorą jak leci,potem testy trzeba we firmie przejść i zdecydują-wytrwałości i powodzenia.
henio 2016-02-08 19:56:37
Wytrwałość ? czyli chodzi ile frajer za grosze da zrobić. Wytrwałość = na ile można wyzyskać człowieka i płacić mu minimum. Ja takie firmy wysadzał bym w powietrze z prezesami.
4
wronek 2016-02-09 23:39:39
Ty@henio ja ci pisze ,że czasami ludzie czekają po kilka miesięcy żeby robote znależć i nie wystarczy CV wysłać i za godzińe dzwonią dawaj pan szybko,a ty świrgolisz jakieś banialuki i wysadzać chcesz z takim podejściem to ty lepiej siedz w domu i nie rób obciachu żonie i dzieciakom jak masz p......nij sobie butelczyne aż się porzygasz na pewno złość cię puści
AM 2016-02-10 09:32:02
A NA CZYM POLEGAJĄ TE TESTY KWALIFIKACYJNE???
Gość 2016-05-13 14:41:12
no super sie zarabia. kumpel zarabial w toho 1500, uciekl do Anglii, zarabia dobrze. te radomskie firmy to taka sprężynka - czlowiek popracuje, napnie się i wyjedzie, tak to działa, oby tak dalej radomskie kierowniki i biznesmany, niedlugo sami między soba bedziecie handlowac i zatrudniać swoich ziomeczków, tylko kto będzie na was zasuwal hmmmm?
Co do firmy toho - zobaczcie gdzies w echu dnia są zarobki firmy, podzielcie je na zarobki pracownika i wyjdzie Wam miesiecznie ladna sumka, pytanie kto to zgarnia?
2
Mankej 2016-05-23 13:36:08
Pracowalem tam i nie polecam wielki pan dyrektor SZREK nawet nie umie sie wyslowic a jak sie go wnerwi to sie robi czerwony jak burak . Kołchoz nie zaklad pracy . Pozdro
3
stickyfingaz 2016-05-24 08:07:06
witam moze i ja podziele sie opinia pracowalem w toho coprawda bardzo ktutko bo miesiac przez firme aas bande zlodzieji i oszostow praca naprawde nie jest ciezka na zadnym stanowisku pracowalem na produkcji i uwazam ze jest naprawde dobrze mam nie male doswiadczenie z zakladami produkcyjnymi w radomiu i powiem wam szczerze zeee jesli wlasnie idzie o prace atmosfere miedzy pracownikami jest super wiele osob tam pracujacych narzeka ale ludzie droga wolna jak wam nie pasuje to obok jest trendglass moze tam sie odnajdziecie w najgorszej patologji na swiecie moim zdaniem jesli o pieniazki chodzi to sa naprawde bardzo dobre jak na radom wiadomo nikt na poczatku nie zaplaci pracownikowi 3000 ale biorac pod uwage ze praca naprawde nie jest ciezka co do ludzi ehhh najnormalniejsi i szczerze najfajniejsi z jakimi przyszlo mi pracowac nie ma chamstwa podpierdalania nie ma zawisci dwulicowosci moze tylko na mojej zmianie a pracowalem pod rafalem jest zgrana zaloga wesola z checia wrocil bym do was chlopaki ehhh szkoda ze tak ciezko sie dostac no ale moze kiedys w przyszlosci jeszcze pojdziemy na piwo
3
waldek 2016-06-09 10:23:42
To dawaj stickyfingaz z cv bo roboty dużo ludzie odchodzą nie ma kto robić taka orkiestra zaczyna tam grać
..... 2016-09-03 16:02:45
Na sprawności fiz. - biegasz, skaczesz przez płotki - im słabiej, tym lepiej , bo nie dasz rady zwiać z tego kołchozu. Testy psychologiczne - czy jesteś uległą osobą - tylko takie przyjmują - bo można jeździc na nich jak po łysej kobyle.
1
ktoś 2016-09-05 20:10:33
Do @AM. Zawsze mamy wybór...Faktycznie , testy to czysta głupota i strata czasu zarówno dla przyszłego pracownika jak i dla pracodawcy.Niczego one nie dają.
alcapone 2016-09-18 18:27:09
To po co gamoniu denerwowałeś pana dyrektora !
Bronek 2016-10-16 18:57:53
Witam.
Pracowałem w Toho ponad 4 lata i to jedne z pierwszych lat tej firmy.
Dla mnie największą wartością tej firmy byli ludzie tam pracujący i atmosfera jaka tam panowała, naprawdę można powiedzieć rodzinna. Wszyscy się znali oraz bawili na wspólnych imprezach, świętach i przy innych okazjach. Była radość z pracy w Toho do dziś miło to wspominam. Niestety nastały czasy kiedy dużo wartościowych ludzi odeszło pojawiła się rotacja pracowników, płace na rynku rosły ludzie zaczęli wyjeżdżać za granice. Sentyment to tamtych lat pozostał:)
Pozdrawiam jeszcze tam pracujących BRONEK.
2
alinka 2016-10-19 07:10:44
Bardzo małe zarobki z tego co słyszałem.... nowi maja podobne stawki do osób które pracują tutaj po 7-10 lat. No i rotacja pracowników gdzie starzy odchodzą bo nie da się nic więcej osiągnąć bo za mało płacą.. co to za firma ktora tylko patrzy jak wykorzystac pracownika a nie dac dobrej pensji . Powiem tak w Toho jak nie wzrośnie pensja to firma upadnie...
2
V 2016-10-19 22:26:19
No ja tam dużo słyszałem o toho, firma jest naprawdę w porządku, słyszałem że podobno szanuje ludzi, a to coś czego w dzisiejszych czasach mi naprawdę brakuje, ogólnie jestem zdania, że warto ć, nie sądzę, żeby ktoś jakoś naprawdę żałował
1
DOSWIADCZONY 2016-11-07 23:30:24
W TOHO TRZEBA SIĘ ZAKOCHAĆ I TRWAĆ POMIMO BURZ I PRZECIWNOŚCI.
2
DOSWIADCZONY 2016-11-07 23:31:18
W TOHO TRZEBA SIĘ ZAKOCHAĆ I TRWAĆ POMIMO BURZ I PRZECIWNOŚCI.
1
bezrobotna 2016-11-14 19:38:48
ludzie!!!! nie zamieszajcie tu takich głupich wpisów, portal ten służy ludziom szukającym pracy do tego aby czegoś dowiedzieć się o firmie konkretnego, a nie poczytać jak koleś który tam pracował albo zdążył odejść wywala swoje żale - masz problem "chłopię" napisz do "przyjaciółki".
Jak tacy ludzie tam pracują to chyba bardziej ich się boje niż tych kierujących firma czy planujących!!
Gdyby tak źle rządzili firma już by upadla dawno a jak czytam w necie zmieniła swoja siedzibę i ma się dobrze.
Także " sfrustrowane beksy "nie pisać tu takich bzdur!!!chyba ze macie konkretne fakty a nie tylko pomówienia i plotki. Dajcie innym ludziom popracować albo "sparzyć się" - kto wie?
4
Zostaw swoją opinię o toho - Radom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie toho