brak logo

toho

Radom

Opinie o toho

Maniek z PIONEK 2016-01-20 20:13
hej i czolem :) znalozlem na olx, oferte o robote tamuj poslalem cv i nic co trzeba zrobic zeby mnie tam przyjeli wie ktos ?
wronek 2016-01-21 12:16
Dawno wysłałeś CV trochę poczekać trzeba nie tak od razu z marszu biorą jak leci,potem testy trzeba we firmie przejść i zdecydują-wytrwałości i powodzenia.
henio 2016-02-08 19:56
Wytrwałość ? czyli chodzi ile frajer za grosze da zrobić. Wytrwałość = na ile można wyzyskać człowieka i płacić mu minimum. Ja takie firmy wysadzał bym w powietrze z prezesami.
5
wronek 2016-02-09 23:39
Ty@henio ja ci pisze ,że czasami ludzie czekają po kilka miesięcy żeby robote znależć i nie wystarczy CV wysłać i za godzińe dzwonią dawaj pan szybko,a ty świrgolisz jakieś banialuki i wysadzać chcesz z takim podejściem to ty lepiej siedz w domu i nie rób obciachu żonie i dzieciakom jak masz p......nij sobie butelczyne aż się porzygasz na pewno złość cię puści
AM 2016-02-10 09:32
A NA CZYM POLEGAJĄ TE TESTY KWALIFIKACYJNE???
Gość 2016-05-13 14:41
no super sie zarabia. kumpel zarabial w toho 1500, uciekl do Anglii, zarabia dobrze. te radomskie firmy to taka sprężynka - czlowiek popracuje, napnie się i wyjedzie, tak to działa, oby tak dalej radomskie kierowniki i biznesmany, niedlugo sami między soba bedziecie handlowac i zatrudniać swoich ziomeczków, tylko kto będzie na was zasuwal hmmmm?
Co do firmy toho - zobaczcie gdzies w echu dnia są zarobki firmy, podzielcie je na zarobki pracownika i wyjdzie Wam miesiecznie ladna sumka, pytanie kto to zgarnia?
3
Mankej 2016-05-23 13:36
Pracowalem tam i nie polecam wielki pan dyrektor SZREK nawet nie umie sie wyslowic a jak sie go wnerwi to sie robi czerwony jak burak . Kołchoz nie zaklad pracy . Pozdro
5
stickyfingaz 2016-05-24 08:07
witam moze i ja podziele sie opinia pracowalem w toho coprawda bardzo ktutko bo miesiac przez firme aas bande zlodzieji i oszostow praca naprawde nie jest ciezka na zadnym stanowisku pracowalem na produkcji i uwazam ze jest naprawde dobrze mam nie male doswiadczenie z zakladami produkcyjnymi w radomiu i powiem wam szczerze zeee jesli wlasnie idzie o prace atmosfere miedzy pracownikami jest super wiele osob tam pracujacych narzeka ale ludzie droga wolna jak wam nie pasuje to obok jest trendglass moze tam sie odnajdziecie w najgorszej patologji na swiecie moim zdaniem jesli o pieniazki chodzi to sa naprawde bardzo dobre jak na radom wiadomo nikt na poczatku nie zaplaci pracownikowi 3000 ale biorac pod uwage ze praca naprawde nie jest ciezka co do ludzi ehhh najnormalniejsi i szczerze najfajniejsi z jakimi przyszlo mi pracowac nie ma chamstwa podpierdalania nie ma zawisci dwulicowosci moze tylko na mojej zmianie a pracowalem pod rafalem jest zgrana zaloga wesola z checia wrocil bym do was chlopaki ehhh szkoda ze tak ciezko sie dostac no ale moze kiedys w przyszlosci jeszcze pojdziemy na piwo
4
waldek 2016-06-09 10:23
To dawaj stickyfingaz z cv bo roboty dużo ludzie odchodzą nie ma kto robić taka orkiestra zaczyna tam grać
1
..... 2016-09-03 16:02
Na sprawności fiz. - biegasz, skaczesz przez płotki - im słabiej, tym lepiej , bo nie dasz rady zwiać z tego kołchozu. Testy psychologiczne - czy jesteś uległą osobą - tylko takie przyjmują - bo można jeździc na nich jak po łysej kobyle.
3
ktoś 2016-09-05 20:10
Do @AM. Zawsze mamy wybór...Faktycznie , testy to czysta głupota i strata czasu zarówno dla przyszłego pracownika jak i dla pracodawcy.Niczego one nie dają.
1
alcapone 2016-09-18 18:27
To po co gamoniu denerwowałeś pana dyrektora !
1
Bronek 2016-10-16 18:57
Witam.
Pracowałem w Toho ponad 4 lata i to jedne z pierwszych lat tej firmy.
Dla mnie największą wartością tej firmy byli ludzie tam pracujący i atmosfera jaka tam panowała, naprawdę można powiedzieć rodzinna. Wszyscy się znali oraz bawili na wspólnych imprezach, świętach i przy innych okazjach. Była radość z pracy w Toho do dziś miło to wspominam. Niestety nastały czasy kiedy dużo wartościowych ludzi odeszło pojawiła się rotacja pracowników, płace na rynku rosły ludzie zaczęli wyjeżdżać za granice. Sentyment to tamtych lat pozostał:)
Pozdrawiam jeszcze tam pracujących BRONEK.
3
alinka 2016-10-19 07:10
Bardzo małe zarobki z tego co słyszałem.... nowi maja podobne stawki do osób które pracują tutaj po 7-10 lat. No i rotacja pracowników gdzie starzy odchodzą bo nie da się nic więcej osiągnąć bo za mało płacą.. co to za firma ktora tylko patrzy jak wykorzystac pracownika a nie dac dobrej pensji . Powiem tak w Toho jak nie wzrośnie pensja to firma upadnie...
2
V 2016-10-19 22:26
No ja tam dużo słyszałem o toho, firma jest naprawdę w porządku, słyszałem że podobno szanuje ludzi, a to coś czego w dzisiejszych czasach mi naprawdę brakuje, ogólnie jestem zdania, że warto ć, nie sądzę, żeby ktoś jakoś naprawdę żałował
1
DOSWIADCZONY 2016-11-07 23:30
W TOHO TRZEBA SIĘ ZAKOCHAĆ I TRWAĆ POMIMO BURZ I PRZECIWNOŚCI.
5
DOSWIADCZONY 2016-11-07 23:31
W TOHO TRZEBA SIĘ ZAKOCHAĆ I TRWAĆ POMIMO BURZ I PRZECIWNOŚCI.
3
bezrobotna 2016-11-14 19:38
ludzie!!!! nie zamieszajcie tu takich głupich wpisów, portal ten służy ludziom szukającym pracy do tego aby czegoś dowiedzieć się o firmie konkretnego, a nie poczytać jak koleś który tam pracował albo zdążył odejść wywala swoje żale - masz problem "chłopię" napisz do "przyjaciółki".
Jak tacy ludzie tam pracują to chyba bardziej ich się boje niż tych kierujących firma czy planujących!!
Gdyby tak źle rządzili firma już by upadla dawno a jak czytam w necie zmieniła swoja siedzibę i ma się dobrze.
Także " sfrustrowane beksy "nie pisać tu takich bzdur!!!chyba ze macie konkretne fakty a nie tylko pomówienia i plotki. Dajcie innym ludziom popracować albo "sparzyć się" - kto wie?
10
.... 2016-12-27 08:47
Jak Ty miesiąc popracowałeś...to nie znasz prawdziwego Toho...
10
Spy 2017-01-25 06:26
1960 zl co miesiac dla osoby ktora pracuje juz tu okolo 5 lat ...to jest smiech na sali nir wiem kto ustala to wynagrodzenie ale w biurze osoby maja 2x wieksze premie roczne niz miesieczne wynagrodzebie operatora... Ludzie odchodza bo w sklepach spozywczych i warzywniakach daja wieksza stawke ....
9
RaynbowSix 2017-01-25 09:24
Tak tak jest taka prawda a premie są albo ich nie ma pierwsza firmą w Radomiu gdzie spotkałem się z plusami i minusami gdzie te drugie są bardziej możliwe do uzyskania za jakieś blachostki.
4
ktoś 2017-01-29 19:31
pracowałam w TOHO 3 miesiące i nie polecam no chyba, że za karę!
4
nieznajoma 2017-01-31 14:42
Nie polecam tej pracy. Wykorzystywanie na kazdym kroku za minimalna.krajowa.
4
Bryndza 2017-01-31 16:58
to i tak, że za minimalną krajową, a nie minimalną radomską, która wynosi = minimalna krajowa - koszty stroju pracownika i kary za spanie w pracy i spóźnienia
blondi 2017-02-01 15:30
Polecam prace tym, którzy lubią się narobić .
3
Zenon, co to wiele w tej firmie widział 2017-02-01 23:13
To praca której najgorszemu wrogowi nie polecam chociaż sam spędziłem w niej wiele lat... nie bez powodu ludzie przychodzą i odchodzą bo gdzieś mają urabianie się po łokcie przy 10 maszynach (choć teraz może dołożyli więcej żeby pracownik na kolanach wracał do domu) a i tak dostaną "minusa" za byle co, żeby premie upieprzyć. Zero jakiegokolwiek luzu, kamer pełno, z nikim słowa zamienić legalnie nie można bo zaraz burę można dostać. Nie mówiąc już o wyjściu na papierosa w trakcie pracy do pięknej palarni, która pieczołowicie usytuowano na hali :) Oczywiście mogą Ci co dobrze "liżą". Najlepiej mają właśnie Ci. Jeśli więc czujecie, że dacie radę to droga do kariery stoi dla Was otworem
13
Osssama Binladennn 2017-02-03 19:01
Ogólnie praca nie jest zła. Powiem tak mniejak maszyn na liniach gdzie jest po 12 maszyn do 8 maszyn. A na Aidach 3 osoby i po 6 maszyn na głowę i pieniądze większe dla operatora. I robota wtedy nie jest zła a ludzie nie będą odchodzić.
Czy tak trudno dać większą pensje? I odjąć parę maszyn?
I zmienić osobę która planuje produkcję, gdyż nie patrzy na realna produkcję tylko wymyślona nie bierze pod uwagę że maszyna może się zepsuć może nie zrobić produkcji taka jaka powinna zrobić. Byl juz taki przypadek napewno nie raz.
7
anett 2017-02-04 09:42
Najlepsze jest to ze dadza Ci podwyzke nie dlugo i pewnie z 10 %ale co to ma byc 200 zl brutto gdzie w innych sklepach typu aldi na start dostaje sie 2500 brutto plus premie ktorej nikt nie zabiera..... Najlepsze jest yo ze firma z kapitalem Japonskim a placa jak w afryce na polu ryzu... W lato ze 45 stopni na hali a kierownictwo liczy Ci ile razy idziesz napic sie wody... Moze wkoncu czas porozmawiac z prezesem i przedstawic ze placa jest za mala trzeba dac podwyzki po 500-600 zl ?? Jak nie to z checia sama napisze maila i opisze wszystko to co sie dzieje tutaj w firmie jak podwyzki sa dawane miedzy soba.. Wiecej liderow mechanikow niz pracownikow na zmianie..
9
ktos 2017-02-06 13:52
Pracowałam w toho 3 miesiące. I powiem tak : za dużo wymagają a za mało płacą. Ludzie jak ludzie niektórzy mili niektórzy nie.
2
jakon 2017-02-06 13:57
Praca w toho tylko w koniecznosci. Jesli nie masz pracy to juz lepiej tu popracowac te 3 miesiace niz siedziec na bezrobociu. Praca ogolnie ciezka. Szanujacy sie pracownik dlugo tam nie popracuje. Obowiazkow bardzo duzo a placa bardzo niska. Plus ze daja od razu umowe a nie zlecenie co w niektorych firmach sie zdarza. I to koniec plusow. Placa niska a wielkie wymagania.
2
inna 2017-02-06 14:00
Ostrzegam przed tą praca. Płacą minimalną, a także dają premię która mogą odebrać. Jedyny plus to taki ze dają umowe o prace. Ale tylko nieliczni przedłużają okres próbny.
1
supcio 2017-02-06 14:04
Praca nie jest zła. Trochę ciężka Ale TP jak każda. Ludzie bardzo życzliwi. Chętnie pomagają. Polecam.
1
ssj 2017-02-06 14:08
Nie jest źle. Chociaż w innych firmach bardziej doceniają. Gdyby były lepsze zarobki na pewno ludzie by się nie zwalnialy.
kakkarrott 2017-02-06 14:12
Nie ma co się zrażać tymi opiniami. Trzeba przyjść i samemu zobaczyć jak tam jest. Zawsze można odejść. Spróbować warto. Tak myślę.
5
Zeus 2017-02-08 19:09
Pracowałam nie polecam po co zapiera. ...jak nikt cię nie doceni a jeszcze kopnie cie w tyłek. Wymagaja od pracownika wszystkiego,tam się nie chodzi tam się lata w powietrzu między maszynami i to tak zeby sie nie uderzyć bo mało miejsca kolo maszyn.NIGDY WIĘCEJ TAKIEJ PRACY!!!
9
Albertoo 2017-02-19 21:25
Co jak co ale w Toho mozna zarobic.... zarobic nie pieniadze bo 1460 zl to smieszne pieniadze...a zarobic to mozna minusa za wszystko i po premi.. nie wiem jak.dlugo pociagnie ta firma bo za taka stawke to moga pracowac ludzie ktorych pasztetowa i parowki to rarytas...tak wiec jesli nie podniosa o 500-700 zl stawki ludzie zaczna odchodzic....
2
Pracujacy 2017-02-19 21:46
Brać każdy umie a co daje od siebie???
3
Martijn 2017-02-20 10:07
Toho daje ale kolejne obowiazki a pensja zostaje dalej ta sama ... na radomskie warunki 2000 brutto lub dla ludzi po 4 latach pracy 2200 to sa smiechy na sali... czemu wy nie upominacje sie o podwyzke ? Obok w zakladzie na start macie 2150 a praca przy produkcjj czipsow nie jest ciezka.. inne firmy produkcyjne dbaja o pracownikow np tytoniowka mlodszy operator produkcji 2700 zl brutto na start. Jadar techmatik 3400 brutto na start , zbyszko 2650 zl na start , radwag tutaj najmniejsza liczba 2500 niestety jest to kwota netto :) tak wiec jak sie czujecie teraz drodzy pracownicy ? Jak to jest pracowac w jednej z najwiekszych firm w radomiu a pensje dostawac jak ciec w supermarkecie ??
8
Programista wyklęty 2017-02-20 16:57
ja nic nie wiem, żeby w radwagu dostawali 2500 na rękę, niestety pracownicy radwaga chodzą po zapomogę do MOPSu, sam widziałem, pozdrawiam Panią serdecznie jeśli to Pani czyta, to nie Pani wina.
Mam na myśli pracownika na produkcji.
Ja jako programista embedded dostałem 2200 brutto. Wątpie by się to zmieniło, jeśli już to niewiele. w Radomiu panuje po prostu wyzysk, jeśli chodzi o stanowiska dla ludzi z wykształceniem, są cenieni niżej niż pracownik fizyczny, ale to sprawka komuchów i układów w naszym mieście. Zwalczajcie układy cwanych pracodawców, nie dajcie się wyzyskiwać.
3
ZnanyCzłowiekZKeni 2017-02-20 16:59
Do Toho najlepiej zatrudniać sprinterów jakichś z Keni murzynów nie dość że pieniądze dla nich będą ok to i szybcy są i może się zdarzyć że nie tylko będą szybcy to na dodatek wściekli że maszyny się psują .
7
Zenon co to wiele w tej firmie widział 2017-02-20 17:35
Mówisz tak jakbyś od wczoraj pracował i nie widzisz co się w firmie dzieje
3
ZnanyCzłowiekZKeni 2017-02-20 19:58
Widziałem widziałem dlatego szkoda mi tych ludzi :( :( ;(
4
Polaczel 2017-02-20 21:00
Nawet imigrant z kenii by nie chcial pracowac za takie pieniadze..
5
Wróżbita 2017-02-22 23:16
W toho dzieja sie teraz zle rzeczy....a bedzie jeszcze gorzej jak nie dadza pracownika stawki zaczynajacej sie od 2700zl
3
Madra 2017-02-23 05:34
Ci co jeszcze nie wiedza a chca zmienic prace zachecam do potpytania pracownikow gdzie skladaja wszyscy cv zostawcie ta firme niech Dyrektos przemadrzaly sam sobie pracuje za 1900 zl.
3
Anusia 2017-02-23 06:36
Sa 2 firmy ktore z miejsca zatrudniaja pracownikow z toho i daja 2600 bruttoplus premie
2
Nicki 2017-02-25 21:31
Uuu soboty niedziele pracujace ?? Ktos nie umie planowac ?? Takie zycie firma jest a za nie dlugo moze.jej.nie byc ;)
2
Romek 2017-02-26 09:02
Przegladajac strone internetowa z serwisu z praca trafilem na oferte pracy toho. Poczytalem o firmie , bardzo interesujaca historia , cele, maszyny . Pomyslalem to jest to czego szukam. Telefon na temat rekrutacji , testy na inteligencje mowie no wkoncu konkreta firma. Schodki zaczely sie na rozmowie kwalifikacyjnej. Nastawislem sie na stawke minimalna jaka jest w Radomiu 2500 brutto i tak.jak.wszedzie po okresie probnym znaczne zwiekszenie stawki a uslyszalem 2000 brutto ha ha ha smiech na sali Firma rozwijajaca sie na RynkU Polskim, Radomskim proponuje stawke 2000 brutto jaja jakies zaczalem.sie zastanawiac czy to.na pewno firma posiadajaca kapital.w japoninczy tylko takie gadanie by przyciagnac ludzi.na.rekrutacje... zapytalem jaka stawka.po okresie probnym bedzie uslyszalemm cos okolo 2100 zrezygnowalem.z miejsca z tak smiesznej pracy.. zaluje tylko.straconego czasu na ta smieszna szopke zwiazana z Toho . Moglem wejsc wczesniej na ta strone i uniknal.bym. straty czasu. A wam drodzy pracownicy zycze szybkiej zmiany pracy.
3
Ktoś z was 2017-02-26 16:11
Cała opisywana przez was szeroko na tym forum opinia jest porównywalna z zaciągniętym kredytem w frankach ,najpierw godziny się na warunki bo chcemy mieć własne m a później nie zgadzamy się z warunkami i protestujemy.Jezeli nie odpowiada am umowa nie podpisujemy,jeżeli czegoś nie rozumiemy,pytamy a jeżeli podpisujemy bezmyślnie to świadczy o nas ze nie myślimy albo się godzimy. Piszecie czego chcecie ok,ale czy ktokolwiek z piszących na tym forum rozmawiał z kierownictwem o rzadaniach czy tylko podpuszczal innych dla swojej korzyści.?!Czytając forum widać że narzekają ludzie od paru lat ci sami,nasuwa się wniosek,po co jeszcze pracują skoro jest tak źle!!!Rada chcecie zarabiać wiecej: pokażcie że jesteście tego warci.
3
Programista wyklęty 2017-02-26 21:22
z tym podpisujemy to nie tak...
albo sie godzisz na prawo jakie w PL panuje i na rynek pracy - jeśli pracownik narzeka, to ma prawo, jak Ci się nie podoba, otwórz firmę w Bangladeszu, chociaż masz rację tania siła robocza na świecie się kończy. W Indiach programista zarabia lepiej niż w Radomiu tak kierowniki nasze załatwiły, więc szybciutko trzeba protestować, albo jechać do Indii pracować
Zostaw swoją opinię o toho - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie toho