logo Alfa Elektro

Alfa Elektro

Katowice

Opinie o Alfa Elektro

wiedzący 2014-10-08 14:37:22
Zapytaj chłopaków na satelitach czy też mają 3 tys i premie. Rozpiętość płacy na tym samym stanowisku przekracza czasem 100%.
A tak nawiasem: mam nadzieję, że te zarobki pozwalają Ci na utrzymanie rodziny, spłatę kredytu za mieszkanie i wakacje.
1
ktośsik 2014-10-09 16:53:22
Hm, no dokładnie.. mam 18 letni staż w tej branży, ale jasne, gdyby nie pracująca Żonka to rodziny bym w życiu nie utrzymał. W końcu mieszkamy w Polsce.
1
Rewelacja 2014-12-18 14:11:22
No to super reklama dla firmy. Po osiemnastu latach 3 tysiaki brutto. Fajna perspektywa dla młodego chcącego czegoś się dorobić. Widzę, że w tej firmie to tylko garba. Nie!! Dziękuje, szukam innego miejsca do rozwoju!
Nowy 2015-01-27 15:02:21
Witam. Słyszałem że Alfa otwiera przedstawicielstwo w Chojnicach. Niestety oficjalnie brak rekrutacji. Czy ktoś słyszał o nowej hurtowni?????
1
Wojtas 2015-01-29 13:31:18
Cześć, ja też o tym słyszałem od znajomego, chciałem nawet zawieźć CV ale nigdzie nic nie ma na ten temat.
gosc 2015-02-05 09:37:58
wyślij do nich aplikację poprzez ich stronę, a jak będą otwierać to się z tobą skontaktują
2
Personalny 2015-02-13 11:45:26
Alfa Elektro Sp. z o.o. planuje otworzyć nowy oddział w Chojnicach, obecnie poszukuje osób na stanowisko Handlowiec/Magazynier. Osoby zainteresowane prosimy o wysłanie CV poprzez stronę (usunięte przez administratora)
Personalny 2015-03-03 15:08:14
Zapraszam na stronę internetową - zakładka Praca i prosimy wysłać aplikację poprzez formularz
Zainteresowany 2015-03-30 09:29:56
a gliwice? jaka tam jest atmosfera pracy?
aplikowałem jako PH, jak wygląda ten rodzaj pracy tam?
Personalny 2015-03-30 15:47:09
Monti rekrutacja w Warszawie jest aktualna, jeśli jesteś zainteresowany prosimy wysłać aplikację

Zainteresowany - bardzo dobrze, że złożyłeś aplikacje do Gliwic, w naszej firmie panuje przyjazna atmosfera pracy i przede wszystkim ważna jest dla nas współpraca i rozmowa.

Zachęcam do złożenia aplikacji
zainteresowany 2015-04-01 18:36:36
A jak wygląda zatrudnienie PH? Jest jakieś szkolenie kilkudniowe np w centrali? jak wygląda przydzielenie samochodu, trzeba gdzieś po niego pojechać??? i ile dostaje taki PH na początek...netto;p
personalny 2015-04-03 12:01:01
Zainteresowany - oczywiście zapewniamy cały program adaptacyjny i program szkoleniowy dla nowych pracowników. Jeśli chodzi o kwestie finansowe, jest to kwestia która jest omawiana na bezpośrednim spotkaniu pomiędzy pracownikiem a bezpośrednim przełożonym.
1
abcde 2015-04-08 08:23:55
A wie ktoś jaki firma ma stosunek do osób palących? Można wyjść zapalić na przerwie? czy zależy od filii
Personalny 2015-04-08 10:27:05
Nie prowadzimy dyskryminacji dla osób palących w firmie :-) Oczywiście, że możesz wyjść na papieroska
ujarany 2015-04-08 14:28:38
a zioło można przyjarać aa?
Personalny 2015-04-08 14:32:13
wszystko w granicach zdrowego rozsądku...
ujarany 2015-04-08 14:36:47
ale gaśnice macie na stanie w razie jakby co? hahaha
pali-kot 2015-04-08 15:52:35
wszystko w granicach zdrowego rozsądku?! to zielsko też?
To ja tam aplikuje do was !! :D
ujarany 2015-04-08 17:54:02
chodziło mnie przeca o majerjanek a wam co sie w głowach kolibie aa?
pali-kot 2015-04-20 08:34:55
mi o liść laurowy
personalny 2015-04-27 14:13:40
Zainteresowane osoby pracą w naszej firmie, zapraszamy do kontaktu :-)
trele morele 2015-05-05 14:04:25
byłam zainteresowana ale "wybraliście kogoś z lepszym doświadczeniem" szkoda że zostałam poinformowana o tym drogą mailową... a nie telefoniczną. Cóż, powodzenia ALFO ;p nie wiecie co straciliście ;d
1
beauty 2015-05-05 15:18:31
trele morele - wiesz jak to jest w rekrutacji, jest kilku kandydatów i wybierają najlepszych i tak dobrze ze dostałaś info od nich, ja brałam udział w konkurencji i nic nie dostałam - no cóż życie
trelemorele 2015-05-06 18:28:17
beauty, ok wiem że są lepsi...ale kultura wymaga by zadzwonić do danej osoby która biega na rozmowy, stara się itd. A nie jak ostatnie *&%$!# mailowo...Ja mailowo nie odbyłam rekrutacji :)
No ale widać alfa nie jest taka PRO jak myślałam.
beauty 2015-05-07 10:54:07
i tak dobrze ze dostałaś info zwrotne, 90% firm na rynku olewa kandydatów i nic nie wysyła żadnej info ani mailem ani telefonicznie, wiec fajnie ze cokolwiek dostałaś... powodzenia!
personalny 2016-02-10 12:53:28
@zenon jedyną formą zatrudnienia która jest preferowana ze strony firmy to zatrudnienie na podstawie umowy o pracę :-)
personalny 2016-02-15 09:58:11
@M - samochód służbowy jest przewidziany na stanowisku Przedstawiciela Handlowego :-)
Handlarz 2016-02-18 22:28:43
Ktoś z pracujących może napisać od jakiej kwoty w AE zaczynają się stawki podstawki na rękę dla handlowca z doświadczeniem w branży? Mam na myśli oddział w okolicy Gdyni.
asd 2016-02-22 09:33:30
Witam.
Przyjdź na rozmowę to się dowiesz :)
personalny 2016-02-22 12:40:35
@Handlarz - zapraszamy do udziału w procesie rekrutacyjnym. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej otrzymasz informację odnośnie warunków współpracy.
handlarz 2016-02-24 22:05:40
No właśnie potrzebne są konkrety żeby stwierdzić czy warto aplikować. Nie warto nawet wysyłać aplikacji jak podstawa ma być poniżej 2 tysięcy na rękę. Zwykle w sieciówkach jest nędzna podstawka i obietnica dużej premii, której potem i tak się tyle nie dostaje z byle błahego powodu.

Chciałem jeszcze zapytać czy obecnie praca handlowca w AE jest stacjonarna, czy może handlowiec jeździ po klientach i w rzeczywistości robi za przedstawiciela.

handlarz 2016-02-24 22:16:21
Pytam o to ostatnie, bo już kiedyś na rozmowie z dyrektorem gdyńskiego oddziału H-26 z ulicy Janka Wiśniewskiego spotkałem się akcją, że aplikowało się na handlowca, a po napisaniu testów do wzięcia była tylko posada mobilnego PH.

personalny 2016-02-25 10:12:47
@handlarz - Handlowiec w naszej firmie jest stanowiskiem stacjonarnym.

Jeśli chodzi o projekt rekrutacyjny prowadzony w Gdańsku,to w tym oddziale prowadziliśmy rekrutację na stanowisko Handlowca i Przedstawiciela Handlowego.
personalny 2016-03-02 09:32:48
@Misiek - w naszej firmie są dwa stanowiska: Handlowiec - praca stacjonarna w oddziale i stanowisko Przedstawiciela Handlowego, który pozyskuje klientów.
Handlarz 2016-03-16 20:01:15
I jak w danym oddziale brakuje PH i handlowca, to handlowiec już zatrudniony nie musi jeździć i nie musi nakręcać sobie klientów? To z czego handlowcy nabijają sobie obroty?
Wiem, że w 2008r Alfa miała już oddział Gdynia i tam była taka sytuacja, że z ogłoszenia poszukiwany był handlowiec. A na rozmowie okazywało się, że ten poszukiwany handlowiec miał robić za przedstawiciela. Taką politykę rekrutacji uprawiał ówczesny dyrektor o. Gdynia - niejaki Pan Krzysztof K. Czy coś się faktycznie zmieniło od tamtej pory?
personalny 2016-03-17 11:47:29
@ Handlarz - tak jak pisaliśmy wcześniej, w naszej firmie jest podział stanowisk, na stanowisko Handlowca i Przedstawiciela Handlowego - to są dwa różne stanowiska, z innym zakresem obowiązków i odpowiedzialnością. W naszej firmie Handlowiec nie pozyskuje klientów, tym zajmuje się Przedstawiciel Handlowy. Jeśli jesteś zainteresowany udziałem w procesie rekrutacyjnym - zapraszamy do złożenia aplikacji - informację o aktualnych ofertach pracy, znajdziesz na naszej stronie firmowej w zakładce praca. Pozdrawiamy
asasasa 2016-04-06 13:37:17
to ja zaprostestuję, na satelitach handlowcy również muszą pozyskiwać klientów. Wszystko zależy od dyr. i ph... więc satelity proponuję omijać szerokim łukiem.
Tede 2016-04-25 20:08:38
Handlarz myślę ze jesteś niesamowitej klasy miernotą społeczna zadufaną w sobie i grubo przeceniającą swoje możliwości. Nie znasz się a się wypowiadasz. Nic nie wiesz o firmie i jej działaniu ani branży a zajmujesz opinie experta. Jestem z trójmiasta z konkurencji. Znam Krzyśka i jeśli Cie pogonił to znaczy żeś tępak i tyle. Jeśli choć minimalnie znałbyś realia branży nie gadałbyś takich idiotyzmów. Nadajesz się na PH w Leysach i tam szukaj szczęścia...i to najlepiej na magazynie......później człowiek musi na takiego durnia tracić minutę rekrutacji bo więcej nie potrzeba żeby się przekonać o klasie zawodnika. Alfa ma swoje plusy i minusy, jak każda firma ale żeby się starać o stanowisko handlowca i narzekać że się będzie musiało sprzedawać to trzeba być kretynem i tyle. Nie pracuje w tej firmie już 3 lata i odszedłem z własnej woli....złego słowa nie powiem, znam ludzi którzy pracują tam do dziś. Tyle samo jest narzekania co chwalenia, jak ktos chce to sie odnajdzie i zarabia srogo a jak ktoś zachowuje się tak jak kolega handlarz to sie go po okresie próbnym dezynfekuje po prostu. Firma ma właściciela który oczekuje zysków - czasy PRL się skończyły a handlarzowi to polecam się zapisać do partii Razem - tam się dostaje za darmo bo się należy. Smutno się człowiekowi robi czytając takich magików.
buu 2016-05-15 23:41:00
Witam, Alfa Elektro jak na tak dużą hurtownię elektryczną mało sobie ceni wykształcenie i wiedzę ludzi. Słupki muszą się zgadzać i w sumie tyle. Mamy 21 wiek a podstawa rzędu 1900-2300 na rękę nie jest kosmosem w tych czasach. Kredyt na mieszkanie + czynsz u niektórych to 1200-1500zł :) A tekst typu " sprzedawaj więcej to będziesz miał lepiej" jest niezbyt miły. Paru moich znajomych pracuje jako Inżynier sprzedaży i podstawy lepsze ale jak to się mówi "wszędzie dobrze jak nas tam nie ma". Atmosfera jest super, ludzie ok, warunki korzystania z laptopa, telefonu i auta bardzo luźne bez problemów.
Atmosfera zależy chyba od dyrektora placówki. Czasem można spotkać się z totalnym brakiem logiki z strony dyrektorów. tak jak wyżej pisałem słupki muszą się zgadzać hehe.
3
gosc 2016-07-28 14:56:44
Wynagrodzenie dla PH jest uzależnione od jego wyników sprzedażowych, PH zajmuje się głównie sprzedażą i pozyskiwaniem nowych klientów, ja pracowałem jako PH w Alfie i nie narzekałem na zarobki. Alfa to firma w której liczy się współpraca, rozmowa, prawa pracownika - wszystko jest legalne, na czas i bez problemów. Ludzi się życzliwi i nastawieni na dobre relację. Wiadomo że nie wszystko jest super, ale firma uczy się na swoich błędach, wyciąga wnioski i robi wszystko aby pracownikom pracowało się dobrze. Polecam pracę w alfie ja akurat byłem bardzo zadowolony ze współpracy
Est 2016-07-28 16:21:14
Wydaje mi się, że warto próbować tutaj dostać jakąś prace, wiadomo że z początku lekko nie będzie, ale przecież nie o to chodzi, mi się wydaje, że żadna praca to nie jest leżenie na poduszkach jednak.
Pracownik AE 2016-12-09 22:27:43
To jest ściema napisana przez HR Alfa Elektro. Ta firma to porażka. Nie wierzcie w żadne obietnice.
1
gosc_gosc 2016-12-12 14:48:53
A czemu tak uważasz?
personalny 2016-12-14 11:27:31
Przykro nam, że w taki sposób odbierasz pracę w naszej firmie. Staramy się, aby każdy z pracowników czuł się u nas komfortowo. Zachęcamy Cię do bezpośredniego kontaktu. Jesteśmy otwarci na dialog oraz współpracę i chętnie z Tobą porozmawiamy.
Pracownik AE 2016-12-18 22:16:25
Po co. Dialog? Chyba przesadzacie. Współpraca? - na rok czy dwa. Są inne o wiele bardziej poważne hurtownie. NIE POLECAM
personalny 2016-12-19 08:01:46
Ponownie zachęcam Cię do bezpośredniego kontaktu z nami, opinia naszych pracowników jest dla nas bardzo ważna.
Pracownik AE 2017-01-10 20:31:56
To jest po prostu żenujące. Nikt oprócz śmiesznego działu HR z Alfy nie zajmuje głosu. Po co to robicie. Opinie pracowników Alfy nie są nic warte - nikt nie bierze ich pod uwagę. Pracownicy traktowani są przedmiotowo. Dyrektorzy Regionalni, jak marionetki w obecnym rządzie wykonują polecenia. Przestańcie. Jesteście firmą bez duszy. Praca w tej firmie to porażka. APELUJĘ do wszystkich, którzy mają zamiar składać CV w tej firmie - zastanówcie się i nie wierzcie w te bajki, jakie się pokazują ze strony Alfy na stronach internetowych - chyba, że jesteście Ukraińcami i zasypiecie tłum magazynierów wg ostatniego pomysłu Dyrektora Logistyki. Polacy już dla tej firmy nic nie znaczą.
personalny 2017-01-11 09:56:59
Alfa Elektro jest etyczną firmą, która przede wszystkim dba o swoich pracowników. Dokładamy wszelkich starań, aby pracownicy w naszej firmie czuli się komfortowo i dobrze. Opinia naszych pracowników, jest dla nas bardzo istotna, tym bardziej uprzejmie proszę o kontakt z działem HR, chcielibyśmy poznać powody Twojego niezadowolenia i poszukać rozwiązania.
Pracownik konkurencji. 2017-01-18 19:29:48
Tyle co jestem w stanie napisać z opinii mojego kolegi który był pracownikiem Alfy, a ja pracuję w konkurencji i trochę znam Alfę od środka.
Firma generalnie jest bardzo nowoczesną firmą z wszystkimi standardami dla pracowników. Na rynku trudno o lepszego pracodawcę. Pensje na przyzwoitym poziomie. Jednak wszystko zależy od dyrektora oddziału. Akurat u kolegi było tak że dyrektor oddziału był albo i nadal jest nie kompetentny, a całą robotę robią pracownicy żeby słupek się zgadzał i nikt się go nie czepiał, podobno wprowadzał mobbing , wyżywał się na pracownikach i klientach, a jeszcze bardziej na dostawcach- o tym słyszałem od przedstawicieli różnych firm producenckich. Jakkolwiek niewyobrażalnie to brzmi to podobno tak było, podobno facet bez żadnej klasy i taktu, bez żadnej wiedzy i podstawowych zasad funkcjonowania nowoczesnego przedsiębiorstwa, podobno traktuje to jak swój rodzinny biznes. Kolega wygrał sprawę w sądzie po tym jak go zwolnił. Wszyscy się dziwią na lokalnym rynku że ten człowiek jeszcze tam pracuje.
Natomiast inny kolega z innego miasta z Alfy jest bardzo zadowolony z pracy w oddziale. Ceni sobie komfort i jakość pracy.
Także wszystko zależy od dyrektora oddziału, samą firmę wydaje mi się że warto polecać.
personalny 2017-01-19 09:15:01
Dziękujemy za pozytywną opinię o naszej firmie wypowiedzianą przez osobę pracującą w konkurencji. Tym bardziej jest nam miło, że nasza firma jest tak odbierana. Zależy nam na takiej opinii w każdej naszej lokalizacji, dlatego bardzo proszę o bezpośredni kontakt z działem HR, chcielibyśmy wiedzieć jaki oddział ma Pan na myśli. Zależy nam na poznaniu wszystkich aspektów zaistniałej sytuacji, aby móc poszukać rozwiązania.
Zostaw swoją opinię o Alfa Elektro - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alfa Elektro