brak logo

STAMA SP.Z O.O.

Ruda Śląska

Opinie o STAMA SP.Z O.O.

PRACOWNIK 2010-10-06 23:07:10
PONIŻENIE,PENSJA ŚMIESZNA A WLAŚCICIEL NIEMIEC TO [usunięte przez moderatora] KTÓRY RAZ NA MIESIĄC POJAWIA SIĘ W FIRMIE,NIC GO NIE INTERESUJE PRÓCZ WLASNEJ [usunięte przez moderatora] NA SWOICH PROKURENTÓW WYBIERA PODOBNYCH INTELIGENTÓW/ZMIENIA JAK RĘKAWICZKI/ I DLATEGO NIE MA SIĘ CO DZIWIĆ ŻE FIRMA POWOLI UPADA BEZ ZLECEŃ.TYPOWY PRZYKLAD NA TO JAK NIEMCY STAMA-HAHNE DOJĄ POLSKICH PAROBKÓW STAMA,LICZĄ SIĘ TYLKO NIEMCY,POLACY TO NIŻSZY NARÓD.
byly pracownik STAMY 2010-10-07 11:12:27
Popieram przedmówce, firma niepoważna oferująca swoim pracownikom tylko stres i złe samopoczucie .. no i nędzną wypłatę. Prokurent jak i właściciel to imbecyle traktujący pracowników jak nic nieznaczące bydło ...

Na rynku słynie z marnej jakości i zadłużenia w każdej firmie.

Każdy kto tam pracował, a trochę ludzi się przewinęło odetchnął z ulgą w następnej firmie ....

Aż dziw, że jeszcze "istnieje".
eks/niewolnica firmy 2010-10-07 20:29:15
Dno, dno, dno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Największe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w jakie można wpaść.Wlaściciel [usunięte przez moderatora].niemiecki [usunięte przez moderatora],które nigdy pracą się nie zhańbil lecz bogato ożenil.Po tym jak [usunięte przez moderatora] przestal być prokurentem powoli bylo coraz gorzej.[usunięte przez moderatora] nie mial pojęcia o spawalnictwie,brygadziści mamili go jak chcieli,a niemcy ze Stama Hahne kierowali nim jak marionetką/jak każdym/Ale byl na tyle jeszcze zmotywowany,że coś tam się robilo,jakieś zlecenia byly i pieniądze na wszystko co potrzebne.Od czasu [usunięte przez moderatora] który jest dobrym spawaczem ale beznadziejnym szefem,klienci przestali zlecać,częściowo przez kryzys,częściowo bo niektórzy powiedzieli,że [usunięte przez moderatora]nie zlecą/znali [usunięte przez moderatora]wcześniej a ten ani myślal żeby ich pozyskać/częściowo bo niemieckie NICNIEROBY czyli [usunięte przez moderatora].projektów ani myśleli bardziej aktywnie szukać nowej klienteli.Obecnie firma zadlużona wszędzie,nie placi nawet pracownikom ZUS choć z pensji pobiera.Jednak powodem kluczowym upadku firmy jest to,że zawsze byla wyzyskiwana przez niemieckich nierobów STAMA HAHNE gdzie prezes [usunięte przez moderatora] byl zawsze na urlopie,niem.Kier.projektów zbijali bąki w Niem.i w Polsce, a paniusia [usunięte przez moderatora] zajęta byla glównie pielęgnacją swoich paznokci i rozmowami o [usunięte przez moderatora] maryni.Taki jest STAMA porządek,że/OD PRACY TO SĄ GLUPI POLACY/w Rudzie,niemcy są do zadań wyższych stworzeni........................................[usunięte przez moderatora]
walders 2012-01-04 16:18:01
słyszałem,ze STAMA przyjmuje spawaczy i daje stawki 31zl netto na godzinke,to prawda,ze mozna tam dobrze zarobic?
nick 2012-02-02 10:44:58
31 netto to dostajesz jak założysz soją działalniść i sam płacisz sobie zusy i inne opłaty do tego sam się rozliczasz a to godzin nie uznają i rób co chcesz i dochodowy płacisz , zeby wyjsc na swoje musisz pracoiwac chyba 250 godzin zeby na opłaty starczyło..
pracownik 2013-11-09 13:55:50
Jak w każdej firmie wzloty i upadki. Jednakże ta firma działa już trochę na rynku. Ma dobrą renomę - robią tam ogromne konstrukcje, mają suwnice, które mogą przenosić ponad 100 ton. Dzięki czemu firma jest bardziej atrakcyjna. Zarobki są bardzo przyzwoite. Atmosfera miła. Polecam firmę.
pracownik 2013-11-28 14:06:37
socjal jest, spawacze maja ok 35 zl., to dość sporo w prównaniu do innych firm,
tajne 2013-12-04 15:29:18
(usunięte przez administratora)Przychodzicie i odchodzicie że nie sposób was nawet zapamiętać... Ile byś nie dostał brutto czy netto to się nie podniecaj bo możesz mieć połowę godzin i dostaniesz na paliwo... Byłem widziałem (usunięte przez administratora)
pracownik 2014-01-16 11:01:15
nie ma w Stamie przestojów. Użytkownik "tajne" miał na myśli, że jak zawalił robotę to się go obciążyło. Niestety wszędzie tak jest. Dlatego obcinane są godziny - tylko dla nowych pracowników, którzy zapewniali o swoim potencjale, a w rzeczywistości na spoinach wychodzą niezgodności za niezgodnościami. Socjal to dodatek na święta, wczasy pod gruszą, zapomogi, itd. Pozdrawiam
pracownik 2014-01-20 07:17:12
a na jakie stanowisko szukasz?
pracownik 2014-02-21 07:30:28
Proszę o przesyłanie aplikacji na adres firmy, odezwiemy się na pewno, pozdrawiam
hary 2014-04-13 10:47:50
Jesli chcesz poczuc smak niewolnictwa, to jest to wymazony zaklad dla ciebie.Praca na sms-a.Sproboj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w sobote popoludniu nie przyjsc!to masz p....Majster wyznacza droge ktora masz chodzic do narzedziowni.Nie znam kultularnych slow aby opisac ta osobe.Odpisuja godziny,choc zrobisz swoje,2-4 rolek to norma.kazdy posrednik odpisuje 15 min.za przerwe.Jesli masz odrobine szacunku dla samego siebie to nie idz tam! Pozdrawiam Hary
byly pracownik 2014-04-13 12:16:16
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odpisuja godziny 2 rolki to minimum i jeszcze ten smieszny majster co nic nie umie i tylko sie przechwala co to on nie jest brak mi slow zeby go opisac ODRADZAM TO NIE JEST PRACA DLA NORMALNYCH LUDZI
micro 2014-04-15 15:45:13
A ja wam powiem że zakład jak każdy,czyli na jednym majster do bani na innym spawalnik nienormalny,spawarki inne i płacz bo maszyna źle spawa a jeszcze gdzie indziej nie płacą w terminie no i tu mozna by psioczyć bo jak pracowałeś to powinieneś otrzymać wynagrodzenie.Myślę że co drugi spawacz powinien od nowa zrobić egzamin a nie kupić papier i narzekać na zakłady pracy i nie dotyczy to tylko Stamy i wtedy dopiero może jeden z drugim ponarzekać.Znam zakład i są tam pracownicy którzy pracują już po kilka dobrych lat i pewnie też im coś nie odpowiada pójdą na inny zakład i też coś będzię nie tak więć mja opinia jest taka że w d..pach się przewraca bo najlepiej by było aby majster głaskał j może jeszcze dopisał z parę godzin,więc jak tak źle tej Stamie to niech nie wracaja jeden z drugim po kilka razy i prosi się o pracę przecież jest tyle zakładów z wolnymi etatami.
1
pracownik 2014-06-10 07:23:30
a mi się tutaj bardzo podoba
mlody 2014-06-20 23:12:38
W Firmie STAMA spawa się konstrukcje a nie płoty to ci co tak narzekają niech dalej spawają płoty bo najlepiej jak nie mam pojęcia o robocie to jest wina majstra i całej firmy .
chudy 2014-08-17 18:47:19
( usunięte przez administratora ) nierobow

szukający pracy 2014-08-23 10:14:34
Witam, firma potrzebuje pracowników. Ludzi biorą na rozmowy, czekam może do mnie się odezwą. Z tego co slyszałem szukają kogoś do biura i na hale też.

pozdrawiam
jojo 2014-09-26 18:27:31
witam mam pytanie. Czy firma zajmuje sie obróbka cnc ? dzieki
xxx 2014-12-12 20:12:26
nie macie doświadczenia...? przykro mi ale to nie dla was firma nikt tu was nie będzie uczył ani dawał szansy... Szkoda waszego czasu bo tam są same "wyjadacze"
1
adrian 2015-01-31 20:28:08
mnie to bardziej interesowałoby moi drodzy jakie trzeba mieć wykształcenie albo jaki zawód mieć w ręku żeby być zatrudnionym w stamie? to że techniczne raczej to wiem, ale może jakieś konkrety tu ktoś powie, bo ja techniczne to mam ale nie wiem czy na pewno bym się wpasował do stamy z tym. Także mówcie jak coś wiecie
pracownik 007 2016-02-24 08:38:10
Witam, smieszne opinie naprawde co jakiś czas sprawdzam co tutaj słychac ciekawego. Pracuje tam od 2010 roku jestem zatrudniony na umowe o pracę czas nieokreślony wszystkie składki są płacone normalnie social tez jest skromny bo skromny ale równie dobrze by mogli niepłacić. Na początku dostawałem ok 1900 zł netto zarobki są wporządku jak na te czasy. Dużo ludzi pracuje pod firmą mają lepsze zarobki ale muszą sie troche narobić na to też nienarzekają. Mimo wszystko jest to w miare stabilne zatrudnienie i mogę polecić.
1
Pracownik 2016-07-20 12:04:10
Trzeba przejść okres probny 3 miesiace, aktualnie szukają spawaczy ale pod firmę
spawacz:) 2016-08-10 19:22:04
Pod firmą znacz ze teraz jest tam jedna firma z Mietkowa pośrednik umowa na trzy miesiące zus płacony z najniższej krajowa i na umowie to samo najniższa krajowa, stawki dla obywateli polskich to od 21 do 23 netto.
Warunki nie ma urlopu nie ma chorobowego każdy opuszczony dzień moga cie wyrzucić z pracy .hala to już masakra dach cieknie w każdym miejscu , nie ma ogrzewania ,spawanie po dziurach i na kolanach po 10 godzin ,soboty 8 godzin powodzenia:P
1
Waldek 2016-08-11 11:49:43
Jak masz namiar no tą firmę to daj znać bo ta stawka by mnie interesowała a te 3 miesiące to może okres próbny?
Patologia 2016-09-24 18:53:38
Wszystkim żle w tej firmie ale każdy kto się zwolnił na klęczkach wraca i pyta się o prace !!!!! wieć nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e to drugi oświęćim , bo kto pracuje to będzie pracował tylko LESERY idą papa a póżniej wylewają swoje żale na necie .
1
Patologia 2016-09-24 18:54:04
Wszystkim żle w tej firmie ale każdy kto się zwolnił na klęczkach wraca i pyta się o prace !!!!! wieć nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e to drugi oświęćim , bo kto pracuje to będzie pracował tylko LESERY idą papa a póżniej wylewają swoje żale na necie .
1
nie ma patoligii 2016-10-19 13:46:47
Witam,
aktualnie nabór prowadzony jest na stanowiska:
spawacz 135
osoba na wypalarke gazową
osoba z jezykiem niemieckim
kontroler jakości
kto zainteresowany niech sklada cv
1
nie ma patologii 2016-10-20 08:19:27
Słyszałam, że jeśli chodzi o wynagrodzenie to płacą dobrze. Mają dużo pracy teraz, stąd jak ktoś chce to na święta będzie mógł dorobić, ahh a jak ktoś z daleka to wiadomo, że będzie mógł zjechać. Wszyscy jesteśmy ludźmi przecież i każdy z nas ma rodziny.

Dziwią mnie te opinie, z tego co wiem, to nie ma takiej tragedii jak opisujecie.
Praca jak praca. Spawanie dotyczy dużych konstrukcji, dlatego nie należy do najłatwiejszej ani najlżejszej.
Nie każdy również ma do tego umiejętności...... a to już inna sprawa.
Pozdrawiam
2
Schweißer 2016-10-23 18:27:25
Nie lubisz spokojnej i ułożonej pracy, a lubisz ekstremalne warunki pracy to STAMA jest dal ciebie!!!!
3
Kontroler 2016-11-01 19:32:40
A jaki zarobki są oferowane?
Kontroler VT,PT,MT,UT.
Zostaw swoją opinię o STAMA SP.Z O.O. - Ruda Śląska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STAMA SP.Z O.O.