logo Invenio QD

Invenio QD

Tychy

Opinie o Invenio QD

GREG 2014-05-28 13:14:58
Możesz podać linka gdzie są konkretne opinie o tej firmie bo ja nigdzie nie znalazłem takowych-ani dobrych ani złych
czarna 2014-05-29 19:02:56
zatrudniają ludzi na 3 miesiące, a potem szukają dziury w całym i zwalniają.kiepskie zarobki i beż przerw, wykorzystują ile mogą
3
kolezanka 2014-08-28 15:22:07
Bzdury... ja dostalam propozycje na 3 miesiacy proby a poten dostalam po tyn okresie umowe na rok. Jestem z pracy zadowolona, praca nie jest ciezka, ani meczaca. A co do Walbrzycha to od znajonych ktorzy byli tam na delegacjach slyszalan ze tez wszystko ok.
Invenio QD 2014-10-28 15:39:32
Witam serdecznie, bardzo proszę o kontakt z naszym biurem w Tychach. Udzielimy wszelkich informacji na ten temat. Pozdrawiam
Invenio QD 2014-11-27 09:11:00
Witam serdecznie, proszę się skontaktować wcześniej z naszym biurem, aby dowiedzieć się szczegółów oferty. Pozdrawiam
1
kamczi 2015-01-13 02:09:19
Firma Invenio sama w sobie nie jest zła ,tylko zawsze cos sie nie zgadza z wyplata. Niby po 3 dniach probnych dostajesz umowe o prace ,i przysluguje ci urlop,l4 i dodatek nocny lecz zawsze ktos ci za cos odejmie pare zlotych .Dodatkowo paski z rozliczeniem sa zawsze z miesiecznym opoznieniem ...
2
bart 2015-03-11 20:02:42
Pracowałem z nimi na kontrakcie w Toyocie przez rok.
Najlepsza firma z jaką pracowałem z pośród pośredników.
Kasa nie zależy tylko od nich, bo są klienci którzy nie chcą płacić, a w końcu żadna z firm takich jak Invenio nie pracuje charytatywnie, resztę każdy sobie dopowie - ja byłem zadowolony. Nigdy nie słyszałem od kolegów pracujących z ramienia Invenio na inspekcji / produkcji żeby byli niewłaściwie traktowani. Co do różnic w wypłatach jeśli miałem jakiekolwiek wątpliwości zawsze wszystkie zostały wyjaśnione, pomyłka była tylko raz.
Po skończonym kontrakcie były kolejne propozycje, ale tamci klienci chcieli mniej płacić lub wymagali przeprowadzki.
1
iii 2015-03-25 15:45:37
ja pracowałam w firmie invenio nie polecam
vv 2015-03-29 22:03:06
invenio w Wałbrzychu nie polecan kiepska agencja a jeszcze gorsza nie miła obsługa !!!!
1
oo 2015-03-30 11:18:51
Ja z kolei pracowałem w invenio w Wałbrzychu i jestem zadowolony. nie wiem, na czym polegała "nie miła obsługa" ale moze ktoś miał słabszy dzień?
ii 2015-03-31 12:39:48
zgadzam się z poprzedniczką też mam nie miłe wspomnienia z ta agencja
Bolo 2015-03-31 13:14:40
Invenio to nie agencja...
Kulturka 2015-04-10 23:25:46
heh, dokładnie. Invenio to nie żaden pośredniak,
Owszem, zajmują się również outsourcingiem specjalistów i operatorów produkcji, ale główna działalność to usługi kontroli jakości.
Powiem teraz z doświadczenia jako osoba, która pracuje w tej firmie ok 3 lata, że lepszej firmy z tej branży na pewno nie spotkacie, a przynajmniej ja z lepszą nie miałem do czynienia. Praca jak praca, ale nigdy się w niej nie spotkałem z sytuacją gdzie ktoś mnie próbowałby oszukiwać, albo traktować nie fair. Co do możliwości rozwoju to jak najbardziej są, ale jak wszędzie oprócz posiadania wiedzy i umiejętności trzeba się znaleźć w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.
a osoby, które marudzą że nie dostały umowy po 3 miesiącach najprawdopodobniej zwyczajnie źle zaliczyły okres próbny. Nie bez przyczyny tak się on nazywa. Nie ma nic za darmo, chociaż niektórym ciężko to zrozumieć.
Buntzoll 2015-04-19 07:42:41
w polskim Prawie Pracy nie ma takiego czegoś "trzy dni pracy na próbe". Tylko zawiadomić Inspekcję Pracy za łamanie prawa pracowniczego ! Każdy pracodawca zanim dopuści do pracy nowego pracownika musi jego przeszkolić i przed przystapieniem pracy pracownik MUSI mieć umowę o pracę ! Jak będziecie godzić się na łamanie prawa to w razie tych "3 dni próby" nie daj Bóg wypadku i macie rękę w kloace !
Jeśli firma nagina prawo na szkodę pracownika to już o niej bardzo źle świadczy !
Buntzoll 2015-04-19 07:56:25
esencja z Prawa Pracy [nie dajcie sie oszukiwać]:
cyt.: " ... Umowę o pracę można zawrzeć poprzez:

Rokowania - umowa zostaje zawarta, gdy zostaną uzgodnione wszystkie postanowienia objęte rokowaniami (np. zakres obowiązków, wynagrodzenie, termin rozpoczęcia pracy itd.).
Złożenie oferty i jej przyjęcie przez drugą stronę – jedna ze stron zgłasza ofertę pracy bądź chęci podjęcia pracy z podaniem przedmiotowo istotnych elementów umowy, a druga strona ją przyjmuje.

Umowa o pracę zawierana jest w formie pisemnej. Jeżeli tak się nie stało, to pracodawca ma obowiązek niezwłocznego potwierdzenia pracownikowi na piśmie rodzaju umowy i jej warunków, nie później jednak niż w dniu rozpoczęcia pracy.

Pracodawca informuje pracownika na piśmie, nie później niż w ciągu 7 dni od dnia zawarcia umowy o pracę, o obowiązującej dobowej i tygodniowej normie czasu pracy, częstotliwości wypłaty wynagrodzenia za pracę, urlopie wypoczynkowym oraz długości okresu wypowiedzenia umowy, a jeżeli pracodawca nie ma obowiązku ustalenia regulaminu pracy - dodatkowo o porze nocnej, miejscu, terminie i czasie wypłaty wynagrodzenia oraz przyjętym sposobie potwierdzania przez pracowników przybycia i obecności w pracy oraz usprawiedliwiania nieobecności w pracy. ..."
Znawca 2015-08-31 14:11:16
Jak znam Invenio QD, to osoba będzie formalnie zatrudniona w tej firmie, ale pracę będzie świadczyć na terenie zakładu Klienta. Tzn. outsourcing. Pozdrawiam
Znawca 2016-02-04 13:47:24
To co w takim razie napisałem źle? Nie wypisywałem plusów i minusów outsourcingu tylko krótko opisałem formę zatrudnienia na kontraktach. Nie rozumiem twojej irytacji?
rast 2016-07-04 11:52:04
Kasa na czas (chociaż raz zdarzyła sie wtopa) i to jedyny plus, kasa słaba, robota monotonna do bólu przełożeni niekompetentni i z przypadku. Jako praca na wakacje tak, jeśli coś na dłużej to nie polecam. Pracuję ponad 1.5 roku rzadko ktoś tyle wytrzymuje....
1
Rafał 2016-08-02 12:48:35
Praca na kontroli jakości wygląda tak, że nie robisz nic związanego z kontrolą jakości tylko pracujesz na zwykłym montażu. Zwykła tania siła robocza, pracujesz na terenie innej firmy, robisz to co wszyscy i zarabiasz 50% tego co oni. Praca monotonna, niejednokrotnie ciężka, cały czas na stojąco. Zarobki to 12zł brutto na godzinę. Nie warto sie w to mieszać, chyba że ktoś lubi czuć się wykorzystywany, ewentualnie na miesiąc żeby sobie dorobić i spadać.
1
Kasia91 2016-08-02 13:33:06
Ale bzdury opowiadasz! Ja akurat po 3 miesiącach mam 13 zł brutto i wcale nie zarabiam połowy tego co pod firmą? Po co siejesz spustoszenie? Owszem zdarza się taka praca na montażu, ale masz stanowisko Monter/ Kontroler....

Istnieje szansa, że można przejść pod firmę
1
Rafał 2016-08-05 13:57:32
No ja akurat mam stanowisko Kontroler jakości bez słowa o monterze i ani trochę się to nie zgadza z tym co robię. I akurat w firmie w której pracuje ta stawka to jest 50% tego co zarabiają tutaj
Szofer 2016-11-22 12:38:32
Nikomu nie polecam tej firmy najpierw mowią że pracujesz w stystemie III zmianowych po miesciacu nagle nie wypłacaja ci dodatku za nocki bo przecież mialeś pracować na 2 zmiany. bez soboty i niedzieli nawet nie mysl ze zarobisz wiecej niz 1500 [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak inni pracownicy którzy maja lekko 3000 bez soboty. po przepracowaniu 3 miesiecy daja ci 0,50zł brutto podwyżki gdy sie nie zgodzilem i chcialem zrezygnować nagle wielkie problemy bo jak to tak mozna itd ubranie cale ci zabieraja i taka to firma... nie polecam radze omijać szerokim łukiem
1
Dużo 2016-11-29 14:08:19
Pracuje w firmie od sierpnia. Umowa po okresie próbnym 3 miesiące na dłuższy okres. Umowy dłuższe nie śmieszne tygodniowki. Wypłata na czas do 10 umowa o pracę. Atmosfera sympatyczna bardzo kolezenska. Można zwiedzić parę miast Polski. Czasami monotonia straszna ale nie ma nic za darmo. Praca nie fizyczna bardziej zręcznościowa na pewno dla ludzi odpornych na monotonie. Zarobki większe trochę jak najniższa krajowa ale tylko dla singli. Dużo zaoszczędzić nie idzie w sumie jak wszędzie. Ważna dobra atmosfera bo fajnie się pracuje.
1
Dawid 2016-11-29 14:14:28
Podpis miał być Dawid.
Zostaw swoją opinię o Invenio QD - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invenio QD