logo Invenio QD

Invenio QD

Tychy

Opinie o Invenio QD

finito 2014-03-04 21:59:06
to duża międzynarodowa firma. Strona internetowa w kilku językach, ale nie mogę tu znaleźć ich ofert pracy :/
1
m;aghahg 2014-05-20 15:15:32
Finito, zawsze możesz zajrzec do zakładki "Kontakt" :). Macie info o zaletach, wadach w Invenio? Chce tam sie dostac!
GREG 2014-05-28 13:14:58
Możesz podać linka gdzie są konkretne opinie o tej firmie bo ja nigdzie nie znalazłem takowych-ani dobrych ani złych
addams 2014-05-28 16:55:37
Wypowie sie ktoś na temat tej spółki? Mają strasznie dużo ofert w mojej okolicy, wałbrzycha. Nie chcę iśc w ciemno. Bede wdzięczny za pomoc :)
1
czarna 2014-05-29 19:02:56
zatrudniają ludzi na 3 miesiące, a potem szukają dziury w całym i zwalniają.kiepskie zarobki i beż przerw, wykorzystują ile mogą
3
kolezanka 2014-08-28 15:22:07
Bzdury... ja dostalam propozycje na 3 miesiacy proby a poten dostalam po tyn okresie umowe na rok. Jestem z pracy zadowolona, praca nie jest ciezka, ani meczaca. A co do Walbrzycha to od znajonych ktorzy byli tam na delegacjach slyszalan ze tez wszystko ok.
gruberek 2014-09-05 12:35:55
jedni piszą że po 3 miesiąch na rok umowa inni że po 3 miesiąch nie ma szans na umowę... to jnak to rzeczywiście naprawdę w invenio naprawdę jest? bardzo mi zalezy żeby w trakcie zatrudnienia jakieś fajne rozwojowe szkolenia były żeby nie stać w miejscu i nie siedzieć całe życie na najniższym stanowisku na produkcji
brygida 2014-10-28 14:52:27
"kiepskie zarobki" - to może podacie jakieś potwierdzone informacje konkretne? różnie bywa, dla niektórych i milion to byłoby mało. mnie głównie interesowałaby praca jako szwaczka, mam do tego dryg i lekkie doświadczenie.martwi mnie tylko ta niejasność z umowami o której piszecie w postach.czyzby firma nieźle szyła?:)
Invenio QD 2014-10-28 15:39:32
Witam serdecznie, bardzo proszę o kontakt z naszym biurem w Tychach. Udzielimy wszelkich informacji na ten temat. Pozdrawiam
Antek 2014-11-12 23:28:38
Hej, zainteresowało mnie ogłoszenie od Invenio qd na stanowisko pracownik produkcyjny czy też inspektor. Ktoś może jest bardziej zorientowany, czy warto, praca w miejscowości Jelcz-Laskowice nieopodal Wrocławia. Wymagania raczej spełniam, nie są wygórowane, tylko zwyczajne na produkcje, jedyne co to nie napisali o jaki system zmianowy chodzi. Niby oferują umowę zlecenie lub o prace, wie ktoś od czego dokładnie to zależy?
1
Antek 2014-11-27 02:50:39
Hej, czy nikt mi nie odpowie? Teraz trochę zalezy mi na czasie w grudniu kończy mi się umowa w obecnej firmie i nie zamierzam podpisywać nowej, nawet jakby zaproponowali mi dwa razy tyle.. Bardzo prosiłbym o odpowiedź, czy warto aplikować, chyba sa tu jeszcze jakieś dobre dusze? Pozdrawiam i z góry dziękuję za szybka odpowiedź.
1
Invenio QD 2014-11-27 09:11:00
Witam serdecznie, proszę się skontaktować wcześniej z naszym biurem, aby dowiedzieć się szczegółów oferty. Pozdrawiam
1
Immabe 2014-12-11 09:13:09
Podejrzewam, że kolesiowi nie chodziło tylko i wyłącznie o kontakt z biurem Invenio ale o opinie pracowników, którzy troszeczkę już tu pracują i mogą nakreślić sytuację w firmie, system płac, atmosferę czy samo funkcjonowanie zakładu. Wtedy taka opinia na pewno jest bardziej obiektywna niż stałe formułki pisane przez dział PR :)
kirk 2014-12-25 21:03:05
invenio jest częścią międzynarodowej firmy inżynierskiej mającej swoje oddziały w Europie, Ameryce i Australii. firma zajmuje się usługami z zakresu kontroli jakości i napraw części samochodowych, outsourcingu specjalistów oraz pracowników produkcyjnych, inżynierią mechaniki i procesów wytwórczych oraz szkoleniami.
kamczi 2015-01-13 02:09:19
Firma Invenio sama w sobie nie jest zła ,tylko zawsze cos sie nie zgadza z wyplata. Niby po 3 dniach probnych dostajesz umowe o prace ,i przysluguje ci urlop,l4 i dodatek nocny lecz zawsze ktos ci za cos odejmie pare zlotych .Dodatkowo paski z rozliczeniem sa zawsze z miesiecznym opoznieniem ...
2
bart 2015-03-11 20:02:42
Pracowałem z nimi na kontrakcie w Toyocie przez rok.
Najlepsza firma z jaką pracowałem z pośród pośredników.
Kasa nie zależy tylko od nich, bo są klienci którzy nie chcą płacić, a w końcu żadna z firm takich jak Invenio nie pracuje charytatywnie, resztę każdy sobie dopowie - ja byłem zadowolony. Nigdy nie słyszałem od kolegów pracujących z ramienia Invenio na inspekcji / produkcji żeby byli niewłaściwie traktowani. Co do różnic w wypłatach jeśli miałem jakiekolwiek wątpliwości zawsze wszystkie zostały wyjaśnione, pomyłka była tylko raz.
Po skończonym kontrakcie były kolejne propozycje, ale tamci klienci chcieli mniej płacić lub wymagali przeprowadzki.
1
iii 2015-03-25 15:45:37
ja pracowałam w firmie invenio nie polecam
vv 2015-03-29 22:03:06
invenio w Wałbrzychu nie polecan kiepska agencja a jeszcze gorsza nie miła obsługa !!!!
1
oo 2015-03-30 11:18:51
Ja z kolei pracowałem w invenio w Wałbrzychu i jestem zadowolony. nie wiem, na czym polegała "nie miła obsługa" ale moze ktoś miał słabszy dzień?
ii 2015-03-31 12:39:48
zgadzam się z poprzedniczką też mam nie miłe wspomnienia z ta agencja
Bolo 2015-03-31 13:14:40
Invenio to nie agencja...
Kulturka 2015-04-10 23:25:46
heh, dokładnie. Invenio to nie żaden pośredniak,
Owszem, zajmują się również outsourcingiem specjalistów i operatorów produkcji, ale główna działalność to usługi kontroli jakości.
Powiem teraz z doświadczenia jako osoba, która pracuje w tej firmie ok 3 lata, że lepszej firmy z tej branży na pewno nie spotkacie, a przynajmniej ja z lepszą nie miałem do czynienia. Praca jak praca, ale nigdy się w niej nie spotkałem z sytuacją gdzie ktoś mnie próbowałby oszukiwać, albo traktować nie fair. Co do możliwości rozwoju to jak najbardziej są, ale jak wszędzie oprócz posiadania wiedzy i umiejętności trzeba się znaleźć w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.
a osoby, które marudzą że nie dostały umowy po 3 miesiącach najprawdopodobniej zwyczajnie źle zaliczyły okres próbny. Nie bez przyczyny tak się on nazywa. Nie ma nic za darmo, chociaż niektórym ciężko to zrozumieć.
Buntzoll 2015-04-19 07:42:41
w polskim Prawie Pracy nie ma takiego czegoś "trzy dni pracy na próbe". Tylko zawiadomić Inspekcję Pracy za łamanie prawa pracowniczego ! Każdy pracodawca zanim dopuści do pracy nowego pracownika musi jego przeszkolić i przed przystapieniem pracy pracownik MUSI mieć umowę o pracę ! Jak będziecie godzić się na łamanie prawa to w razie tych "3 dni próby" nie daj Bóg wypadku i macie rękę w kloace !
Jeśli firma nagina prawo na szkodę pracownika to już o niej bardzo źle świadczy !
Buntzoll 2015-04-19 07:56:25
esencja z Prawa Pracy [nie dajcie sie oszukiwać]:
cyt.: " ... Umowę o pracę można zawrzeć poprzez:

Rokowania - umowa zostaje zawarta, gdy zostaną uzgodnione wszystkie postanowienia objęte rokowaniami (np. zakres obowiązków, wynagrodzenie, termin rozpoczęcia pracy itd.).
Złożenie oferty i jej przyjęcie przez drugą stronę – jedna ze stron zgłasza ofertę pracy bądź chęci podjęcia pracy z podaniem przedmiotowo istotnych elementów umowy, a druga strona ją przyjmuje.

Umowa o pracę zawierana jest w formie pisemnej. Jeżeli tak się nie stało, to pracodawca ma obowiązek niezwłocznego potwierdzenia pracownikowi na piśmie rodzaju umowy i jej warunków, nie później jednak niż w dniu rozpoczęcia pracy.

Pracodawca informuje pracownika na piśmie, nie później niż w ciągu 7 dni od dnia zawarcia umowy o pracę, o obowiązującej dobowej i tygodniowej normie czasu pracy, częstotliwości wypłaty wynagrodzenia za pracę, urlopie wypoczynkowym oraz długości okresu wypowiedzenia umowy, a jeżeli pracodawca nie ma obowiązku ustalenia regulaminu pracy - dodatkowo o porze nocnej, miejscu, terminie i czasie wypłaty wynagrodzenia oraz przyjętym sposobie potwierdzania przez pracowników przybycia i obecności w pracy oraz usprawiedliwiania nieobecności w pracy. ..."
logo 2015-06-23 03:36:34
dla osób które już zapoznały się ze swoimi prawami i którym chciało przeczytać się poprzedniego posta polecam oferty pracy , które mają obecnie w invenio w swojej ofercie. Zwłaszcza stanowisko operatora obróbki , które jest ostatnio szczególnie popularne wśród osób rekrutujących się do firmy Invenio
1
meggi 2015-08-13 00:19:41
http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=45®ion=Wa%C5%82brzych&oferta_opinie=pracuj.pl4069923 Specjalista ds. HR w Sekcji Rozwoju Organizacji hej co powiecie na prace w hrze w invenio taka o to prace odnalazlam i jestem zainteresowana moze ktos mi cos zasugerowac delikatnie jesli chodzi o wyplaty>?
Znawca 2015-08-31 14:11:16
Jak znam Invenio QD, to osoba będzie formalnie zatrudniona w tej firmie, ale pracę będzie świadczyć na terenie zakładu Klienta. Tzn. outsourcing. Pozdrawiam
maxicso 2015-09-12 03:42:35
To jest kolejny śmieszny sposób przeniesienia odpowiedzialności za pracowników ten outsourcing. Jeżeli firma rzeczywiście chce ograniczać koszty prowadzenia działalności to dlaczego nie odbierze wszystkim larwom zbyt wysokich wynagrodzeń i nie przekaże ich na produkcję ? Może coś ala nagroda dyrektora...
del 2016-01-18 20:46:24
@znawca, taki z Ciebie znawca... firmy po to korzystają z outsourcingu aby móc bilansować swoje finanse. To stwarza potem możliwości dla innych na wyższe stanowiska np. administratora w kadrach na którego aplikuję.
Znawca 2016-02-04 13:47:24
To co w takim razie napisałem źle? Nie wypisywałem plusów i minusów outsourcingu tylko krótko opisałem formę zatrudnienia na kontraktach. Nie rozumiem twojej irytacji?
ewre 2016-02-04 14:05:19
hej hej jst teraz od nich kilka ofert pracym na przyklad na stanowisko iznyniera procesu w Wałbrzychu oferuja umowę o pracę,pracę w międzynarodowym zespole, w rozwijającej się firmie,możliwość rozwoju zawodowego
tadio 2016-02-06 17:34:16
ewre, z tym, że to stanowisko inżynierskie, nie kazdy ma kwalifikacje. Jednak szukają na niższe szczeble również jak montare na linii produkcyjnej. To podobno pilna rekrutacja - praca od zaraz na umowie o prace, a wymagania małe - wykształcenie min. zawodowe, czy mile widziane doświadczenie w pracy na produkcji.
franek 2016-02-20 20:20:35
Oni chyba zawsze prowadzili rekrutację mieszaną. To dobrze, każdy ma szanse się tu odnaleźć, a co ważne, zazwyczaj oferty są aktualne. Spore zapotrzebowanie na spawaczy i operatorów mają.
1
emiro 2016-02-22 21:48:30
u nich to naprawde teraz potrzeba fachowców, nastały troche inne czasy i to dlatego. no ale w ofercie jako Operator obrabiarki sterowanej numerycznie obiecują na start umowe o prace,
Kamil 2016-03-13 12:58:36
@emiro to bardzo dobrze, że oferują umowę o pracę. Szkoda, że już nie ma tej oferty bo bym szwagrowi polecił. Nie tak źle jednak wygląda oferta na spawacza tworzyw sztucznych, gdzie tez jest zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, ale i atrakcyjne wynagrodzenie (nagrody oraz częściowe pokrycie kosztów dojazdów).
gg 2016-05-05 19:54:41
@Kamil no ale jest tez tutaj masa innych ofert na pzyklad na stanowisko operatora dzialu szwalni w Zgorzelcu oferuja zatrudnienie w ramach umowy o pracę tymczasową
rast 2016-07-04 11:52:04
Kasa na czas (chociaż raz zdarzyła sie wtopa) i to jedyny plus, kasa słaba, robota monotonna do bólu przełożeni niekompetentni i z przypadku. Jako praca na wakacje tak, jeśli coś na dłużej to nie polecam. Pracuję ponad 1.5 roku rzadko ktoś tyle wytrzymuje....
kj 2016-07-04 12:05:02
jak kasa na czas to naprawde mega ważne. A jak z wysokościa kasy?
Rafał 2016-08-02 12:48:35
Praca na kontroli jakości wygląda tak, że nie robisz nic związanego z kontrolą jakości tylko pracujesz na zwykłym montażu. Zwykła tania siła robocza, pracujesz na terenie innej firmy, robisz to co wszyscy i zarabiasz 50% tego co oni. Praca monotonna, niejednokrotnie ciężka, cały czas na stojąco. Zarobki to 12zł brutto na godzinę. Nie warto sie w to mieszać, chyba że ktoś lubi czuć się wykorzystywany, ewentualnie na miesiąc żeby sobie dorobić i spadać.
maja 2016-08-02 13:18:04
Specjalista ds. Systemu Zarządzania Jakością jest u nich teraz z tego co widze a obowiazki to przeprowadzanie oraz dokumentowanie audytów systemu ISO/TS16949 / procesu VDA 6.3, udział w audytach wewnętrznych / zewnętrznych zgodnie z normami ISO TS 16949.
Kasia91 2016-08-02 13:33:06
Ale bzdury opowiadasz! Ja akurat po 3 miesiącach mam 13 zł brutto i wcale nie zarabiam połowy tego co pod firmą? Po co siejesz spustoszenie? Owszem zdarza się taka praca na montażu, ale masz stanowisko Monter/ Kontroler....

Istnieje szansa, że można przejść pod firmę
kolo 2016-08-02 14:23:54
To tak szczerze to naprawdę nie jest zła stawka tym bardziej, że wykształcenia nie wymagają żadnego więc jak na jakąś pierwszą pracę jest ok. No może jedyne co mnie jakoś zniechęca to, to, że cały tydzień robisz albo na pierwszą albo na drugą zmianę
Rafał 2016-08-05 13:57:32
No ja akurat mam stanowisko Kontroler jakości bez słowa o monterze i ani trochę się to nie zgadza z tym co robię. I akurat w firmie w której pracuje ta stawka to jest 50% tego co zarabiają tutaj
Adrian 2016-08-05 14:03:46
Specjalista do spraw systemu zarządzania w tej firmie naprawdę nie ma na co narzekać, nikogo to zresztą nie powinno dziwić, sprawa jest normalna, rozwojowa i zachęca przecież wszystkich do brania w niej udziału i wysyłania CV czym prędzej, polecam bardz
Zostaw swoją opinię o Invenio QD - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invenio QD