logo Invenio QD

Invenio QD

Tychy

Opinie o Invenio QD

finito 2014-03-04 21:59:06
to duża międzynarodowa firma. Strona internetowa w kilku językach, ale nie mogę tu znaleźć ich ofert pracy :/
1
m;aghahg 2014-05-20 15:15:32
Finito, zawsze możesz zajrzec do zakładki "Kontakt" :). Macie info o zaletach, wadach w Invenio? Chce tam sie dostac!
GREG 2014-05-28 13:14:58
Możesz podać linka gdzie są konkretne opinie o tej firmie bo ja nigdzie nie znalazłem takowych-ani dobrych ani złych
addams 2014-05-28 16:55:37
Wypowie sie ktoś na temat tej spółki? Mają strasznie dużo ofert w mojej okolicy, wałbrzycha. Nie chcę iśc w ciemno. Bede wdzięczny za pomoc :)
1
czarna 2014-05-29 19:02:56
zatrudniają ludzi na 3 miesiące, a potem szukają dziury w całym i zwalniają.kiepskie zarobki i beż przerw, wykorzystują ile mogą
2
kolezanka 2014-08-28 15:22:07
Bzdury... ja dostalam propozycje na 3 miesiacy proby a poten dostalam po tyn okresie umowe na rok. Jestem z pracy zadowolona, praca nie jest ciezka, ani meczaca. A co do Walbrzycha to od znajonych ktorzy byli tam na delegacjach slyszalan ze tez wszystko ok.
gruberek 2014-09-05 12:35:55
jedni piszą że po 3 miesiąch na rok umowa inni że po 3 miesiąch nie ma szans na umowę... to jnak to rzeczywiście naprawdę w invenio naprawdę jest? bardzo mi zalezy żeby w trakcie zatrudnienia jakieś fajne rozwojowe szkolenia były żeby nie stać w miejscu i nie siedzieć całe życie na najniższym stanowisku na produkcji
brygida 2014-10-28 14:52:27
"kiepskie zarobki" - to może podacie jakieś potwierdzone informacje konkretne? różnie bywa, dla niektórych i milion to byłoby mało. mnie głównie interesowałaby praca jako szwaczka, mam do tego dryg i lekkie doświadczenie.martwi mnie tylko ta niejasność z umowami o której piszecie w postach.czyzby firma nieźle szyła?:)
Invenio QD 2014-10-28 15:39:32
Witam serdecznie, bardzo proszę o kontakt z naszym biurem w Tychach. Udzielimy wszelkich informacji na ten temat. Pozdrawiam
Antek 2014-11-12 23:28:38
Hej, zainteresowało mnie ogłoszenie od Invenio qd na stanowisko pracownik produkcyjny czy też inspektor. Ktoś może jest bardziej zorientowany, czy warto, praca w miejscowości Jelcz-Laskowice nieopodal Wrocławia. Wymagania raczej spełniam, nie są wygórowane, tylko zwyczajne na produkcje, jedyne co to nie napisali o jaki system zmianowy chodzi. Niby oferują umowę zlecenie lub o prace, wie ktoś od czego dokładnie to zależy?
1
Antek 2014-11-27 02:50:39
Hej, czy nikt mi nie odpowie? Teraz trochę zalezy mi na czasie w grudniu kończy mi się umowa w obecnej firmie i nie zamierzam podpisywać nowej, nawet jakby zaproponowali mi dwa razy tyle.. Bardzo prosiłbym o odpowiedź, czy warto aplikować, chyba sa tu jeszcze jakieś dobre dusze? Pozdrawiam i z góry dziękuję za szybka odpowiedź.
1
Invenio QD 2014-11-27 09:11:00
Witam serdecznie, proszę się skontaktować wcześniej z naszym biurem, aby dowiedzieć się szczegółów oferty. Pozdrawiam
1
Immabe 2014-12-11 09:13:09
Podejrzewam, że kolesiowi nie chodziło tylko i wyłącznie o kontakt z biurem Invenio ale o opinie pracowników, którzy troszeczkę już tu pracują i mogą nakreślić sytuację w firmie, system płac, atmosferę czy samo funkcjonowanie zakładu. Wtedy taka opinia na pewno jest bardziej obiektywna niż stałe formułki pisane przez dział PR :)
kirk 2014-12-25 21:03:05
invenio jest częścią międzynarodowej firmy inżynierskiej mającej swoje oddziały w Europie, Ameryce i Australii. firma zajmuje się usługami z zakresu kontroli jakości i napraw części samochodowych, outsourcingu specjalistów oraz pracowników produkcyjnych, inżynierią mechaniki i procesów wytwórczych oraz szkoleniami.
kamczi 2015-01-13 02:09:19
Firma Invenio sama w sobie nie jest zła ,tylko zawsze cos sie nie zgadza z wyplata. Niby po 3 dniach probnych dostajesz umowe o prace ,i przysluguje ci urlop,l4 i dodatek nocny lecz zawsze ktos ci za cos odejmie pare zlotych .Dodatkowo paski z rozliczeniem sa zawsze z miesiecznym opoznieniem ...
2
bart 2015-03-11 20:02:42
Pracowałem z nimi na kontrakcie w Toyocie przez rok.
Najlepsza firma z jaką pracowałem z pośród pośredników.
Kasa nie zależy tylko od nich, bo są klienci którzy nie chcą płacić, a w końcu żadna z firm takich jak Invenio nie pracuje charytatywnie, resztę każdy sobie dopowie - ja byłem zadowolony. Nigdy nie słyszałem od kolegów pracujących z ramienia Invenio na inspekcji / produkcji żeby byli niewłaściwie traktowani. Co do różnic w wypłatach jeśli miałem jakiekolwiek wątpliwości zawsze wszystkie zostały wyjaśnione, pomyłka była tylko raz.
Po skończonym kontrakcie były kolejne propozycje, ale tamci klienci chcieli mniej płacić lub wymagali przeprowadzki.
1
iii 2015-03-25 15:45:37
ja pracowałam w firmie invenio nie polecam
vv 2015-03-29 22:03:06
invenio w Wałbrzychu nie polecan kiepska agencja a jeszcze gorsza nie miła obsługa !!!!
oo 2015-03-30 11:18:51
Ja z kolei pracowałem w invenio w Wałbrzychu i jestem zadowolony. nie wiem, na czym polegała "nie miła obsługa" ale moze ktoś miał słabszy dzień?
ii 2015-03-31 12:39:48
zgadzam się z poprzedniczką też mam nie miłe wspomnienia z ta agencja
Bolo 2015-03-31 13:14:40
Invenio to nie agencja...
Kulturka 2015-04-10 23:25:46
heh, dokładnie. Invenio to nie żaden pośredniak,
Owszem, zajmują się również outsourcingiem specjalistów i operatorów produkcji, ale główna działalność to usługi kontroli jakości.
Powiem teraz z doświadczenia jako osoba, która pracuje w tej firmie ok 3 lata, że lepszej firmy z tej branży na pewno nie spotkacie, a przynajmniej ja z lepszą nie miałem do czynienia. Praca jak praca, ale nigdy się w niej nie spotkałem z sytuacją gdzie ktoś mnie próbowałby oszukiwać, albo traktować nie fair. Co do możliwości rozwoju to jak najbardziej są, ale jak wszędzie oprócz posiadania wiedzy i umiejętności trzeba się znaleźć w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.
a osoby, które marudzą że nie dostały umowy po 3 miesiącach najprawdopodobniej zwyczajnie źle zaliczyły okres próbny. Nie bez przyczyny tak się on nazywa. Nie ma nic za darmo, chociaż niektórym ciężko to zrozumieć.
Buntzoll 2015-04-19 07:42:41
w polskim Prawie Pracy nie ma takiego czegoś "trzy dni pracy na próbe". Tylko zawiadomić Inspekcję Pracy za łamanie prawa pracowniczego ! Każdy pracodawca zanim dopuści do pracy nowego pracownika musi jego przeszkolić i przed przystapieniem pracy pracownik MUSI mieć umowę o pracę ! Jak będziecie godzić się na łamanie prawa to w razie tych "3 dni próby" nie daj Bóg wypadku i macie rękę w kloace !
Jeśli firma nagina prawo na szkodę pracownika to już o niej bardzo źle świadczy !
Buntzoll 2015-04-19 07:56:25
esencja z Prawa Pracy [nie dajcie sie oszukiwać]:
cyt.: " ... Umowę o pracę można zawrzeć poprzez:

Rokowania - umowa zostaje zawarta, gdy zostaną uzgodnione wszystkie postanowienia objęte rokowaniami (np. zakres obowiązków, wynagrodzenie, termin rozpoczęcia pracy itd.).
Złożenie oferty i jej przyjęcie przez drugą stronę – jedna ze stron zgłasza ofertę pracy bądź chęci podjęcia pracy z podaniem przedmiotowo istotnych elementów umowy, a druga strona ją przyjmuje.

Umowa o pracę zawierana jest w formie pisemnej. Jeżeli tak się nie stało, to pracodawca ma obowiązek niezwłocznego potwierdzenia pracownikowi na piśmie rodzaju umowy i jej warunków, nie później jednak niż w dniu rozpoczęcia pracy.

Pracodawca informuje pracownika na piśmie, nie później niż w ciągu 7 dni od dnia zawarcia umowy o pracę, o obowiązującej dobowej i tygodniowej normie czasu pracy, częstotliwości wypłaty wynagrodzenia za pracę, urlopie wypoczynkowym oraz długości okresu wypowiedzenia umowy, a jeżeli pracodawca nie ma obowiązku ustalenia regulaminu pracy - dodatkowo o porze nocnej, miejscu, terminie i czasie wypłaty wynagrodzenia oraz przyjętym sposobie potwierdzania przez pracowników przybycia i obecności w pracy oraz usprawiedliwiania nieobecności w pracy. ..."
logo 2015-06-23 03:36:34
dla osób które już zapoznały się ze swoimi prawami i którym chciało przeczytać się poprzedniego posta polecam oferty pracy , które mają obecnie w invenio w swojej ofercie. Zwłaszcza stanowisko operatora obróbki , które jest ostatnio szczególnie popularne wśród osób rekrutujących się do firmy Invenio
1
meggi 2015-08-13 00:19:41
http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=45®ion=Wa%C5%82brzych&oferta_opinie=pracuj.pl4069923 Specjalista ds. HR w Sekcji Rozwoju Organizacji hej co powiecie na prace w hrze w invenio taka o to prace odnalazlam i jestem zainteresowana moze ktos mi cos zasugerowac delikatnie jesli chodzi o wyplaty>?
Znawca 2015-08-31 14:11:16
Jak znam Invenio QD, to osoba będzie formalnie zatrudniona w tej firmie, ale pracę będzie świadczyć na terenie zakładu Klienta. Tzn. outsourcing. Pozdrawiam
maxicso 2015-09-12 03:42:35
To jest kolejny śmieszny sposób przeniesienia odpowiedzialności za pracowników ten outsourcing. Jeżeli firma rzeczywiście chce ograniczać koszty prowadzenia działalności to dlaczego nie odbierze wszystkim larwom zbyt wysokich wynagrodzeń i nie przekaże ich na produkcję ? Może coś ala nagroda dyrektora...
del 2016-01-18 20:46:24
@znawca, taki z Ciebie znawca... firmy po to korzystają z outsourcingu aby móc bilansować swoje finanse. To stwarza potem możliwości dla innych na wyższe stanowiska np. administratora w kadrach na którego aplikuję.
Znawca 2016-02-04 13:47:24
To co w takim razie napisałem źle? Nie wypisywałem plusów i minusów outsourcingu tylko krótko opisałem formę zatrudnienia na kontraktach. Nie rozumiem twojej irytacji?
ewre 2016-02-04 14:05:19
hej hej jst teraz od nich kilka ofert pracym na przyklad na stanowisko iznyniera procesu w Wałbrzychu oferuja umowę o pracę,pracę w międzynarodowym zespole, w rozwijającej się firmie,możliwość rozwoju zawodowego
tadio 2016-02-06 17:34:16
ewre, z tym, że to stanowisko inżynierskie, nie kazdy ma kwalifikacje. Jednak szukają na niższe szczeble również jak montare na linii produkcyjnej. To podobno pilna rekrutacja - praca od zaraz na umowie o prace, a wymagania małe - wykształcenie min. zawodowe, czy mile widziane doświadczenie w pracy na produkcji.
franek 2016-02-20 20:20:35
Oni chyba zawsze prowadzili rekrutację mieszaną. To dobrze, każdy ma szanse się tu odnaleźć, a co ważne, zazwyczaj oferty są aktualne. Spore zapotrzebowanie na spawaczy i operatorów mają.
emiro 2016-02-22 21:48:30
u nich to naprawde teraz potrzeba fachowców, nastały troche inne czasy i to dlatego. no ale w ofercie jako Operator obrabiarki sterowanej numerycznie obiecują na start umowe o prace,
Kamil 2016-03-13 12:58:36
@emiro to bardzo dobrze, że oferują umowę o pracę. Szkoda, że już nie ma tej oferty bo bym szwagrowi polecił. Nie tak źle jednak wygląda oferta na spawacza tworzyw sztucznych, gdzie tez jest zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, ale i atrakcyjne wynagrodzenie (nagrody oraz częściowe pokrycie kosztów dojazdów).
gg 2016-05-05 19:54:41
@Kamil no ale jest tez tutaj masa innych ofert na pzyklad na stanowisko operatora dzialu szwalni w Zgorzelcu oferuja zatrudnienie w ramach umowy o pracę tymczasową
rast 2016-07-04 11:52:04
Kasa na czas (chociaż raz zdarzyła sie wtopa) i to jedyny plus, kasa słaba, robota monotonna do bólu przełożeni niekompetentni i z przypadku. Jako praca na wakacje tak, jeśli coś na dłużej to nie polecam. Pracuję ponad 1.5 roku rzadko ktoś tyle wytrzymuje....
kj 2016-07-04 12:05:02
jak kasa na czas to naprawde mega ważne. A jak z wysokościa kasy?
Zostaw swoją opinię o Invenio QD - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invenio QD