DANEX

Rosko

Opinie o DANEX

syl 2013-04-07 18:08:40
zgadzam się z tym co piszecie mam nadzieje tylko że rynek pracy ruszy i wtedy danex zacznie dbać o pracowników i nie będzie dzielić na gorszych i lepszych i równo bedzie wynagradzał .
kole 2013-04-22 09:57:19
pracowałam w wielu zakładach ale takiej atmoswery jak jest w danexie nie spotkałam jak przyszłam kilka lat temu to aż miło było pracować a teraz wcale nie chce się iść do pracy i jak tak dalej będzie dalej to odejdę
gość 2013-10-30 10:55:03
Moim zdaniem we wszystkich firmach jest tak samo, po prostu trzeba pracować i nie zajmować się "pierdołami" i nie narzekajcie, jesteście tylko 8h i idziecie do domu, nic was nie interesuje. Pozdrawiam
6
kama pracująca 2013-11-22 20:35:54
Mi się podoba ja pracuję w Jasieniu.. Fakt faktem nie jest źle. Wiadomo godzinówki były by lepsze, ale atmosfera jest w porządku dziewczyny z którymi pracuję też. WIĘC ZOSTAJĄ CHĘCI..... K.Ś
MINI 2013-11-28 16:30:40
Wtej firmie praca nie jest taka zla... place tez sa ok... osoba ktora pracuje i ma umowe o dzielo jest traktowana jak smiec...Ci co sa na stale uazaja sie za lepszych a tak naprawde to taki sam pracownik jak ten co pracuje o(usunięte przez administratora)... jedna z brygadzistek tez nie szanuje ludzi bardzo brzydko sie do nich odnosi.. w firmie powinno sie pracowac zgranie a nie jedna przesciga drugą ... ja jestem w szoku patrzac na klimat w tej firmie... kierownictwo jest ok lecz jeden z nich to chodzi wiecznie naburmuszony... jak dla mnie to powina tam byc zrobiona przez prezesa ankieta i wszyscy powinni sie anonimowo wypowiedziec co im sie nie podoba....aha jeszcze jedno... nie powinnoo byc takiego czegos ze brygadzistka jednych traktuje lepiej a drugich gorzej.. bo z jednymi ma znajomosci to ich bierze jak jest gorsza robota na hali to ida na godzinówkę a jak jest robota na hali dobra na ktorej mozna zarobic to bierze tych ktorych nie lubi... powoli robi sie tam jak w (usunięte przez administratora) !!!! takie jest moje zdanie
2
fircyk 2014-02-22 10:18:39
świat nie jest taki piękny i nie każdy niestety chodzi zawsze miły i uśmiechnięty. Trzeba spróbować nie zwracać uwagi na takie osoby
2
Fogs 2014-03-12 21:04:30
Jakiś czas temu DANEX szukał na stanowisko pracownika produkcji oraz kierowcy. Raczej już chyba nieaktualne, ale firma nadal działa.
as 2014-03-13 14:22:19
Firma danex zajmuje się skupem i sprzedażą grzybów, w takim razie, czy aby praca nie jest sezonowa lub na akord, wie ktoś?
Basia. 2014-03-15 13:48:48
Z tego co wiem to nie tylko zajmują się grzybami ale i owocami leśnymi, co do owoców niedługo będzie sezon, to może coś wiecie o pracy?
Mara 2014-03-16 11:29:06
Danex powinien się cieszyć i doceniać ludzi! że chcą pracować u nich! mają szczęście że nie ma zakładu większego bądź nie otwiera się gdzieś coś w okolicy.
Aaa szefostwo jak by się dowiedziało co naprawdę się dzieje u nich w firmie to by połowę kierownictwa poszło na bruk....
4
nikoil 2014-03-24 16:18:17
witam do danexu nie warto isc bo na akord bardzo malo sie zarabia musisz miec znajomosci
1
ian 2014-03-24 21:03:30
nikoil to znaczy jaka stawka jest na akordzie i w ile wyrabia się akord, jakbyś opisał warunki byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
tipser 2014-04-02 23:16:33
nie można powiedzieć w ile wyrabia się akord... chodzi o to, że dostajesz kase za konkretnie zrobioną pracę
ian 2014-04-05 13:55:05
@tipser, ja wiem co to znaczy praca na akord, ale przeważnie to cel do zrobienia na dzień, także pytam ile to zajmuje oraz jak za to płaca w danex.
mano 2014-04-13 20:47:49
jak na akordzie to znaczy, że umowa o dzieło? szukam pracy, w której mógłbym dostać ubezpieczenie zdrowotne dla siebie i rodziny..
pikapika 2014-04-19 14:55:28
Tak , jeśli się pracuje na akord to tylko umowa o dzieło . Z tego co pamiętam to było 50groszy za kilogram przerobionego towaru , ile się go zrobi zależy od tego jaki ten towar jest , bo często był taki syf że się zarabiało 20 zł na dzień ...
Srut 2014-05-20 01:49:24
Trochę współczuję wam, bo sam wiem co by się chciało od pracy uzyskać i jakie przychody chciałoby się uzyskać. 7 zł to dla mnie kpina.
sar 2014-06-06 15:22:47
Serio takie stawki w Danex, bo ja osobiście za taka kase bym nie pracował, także co Was trzyma w firmie?
Pracownik 2014-07-22 16:01:10
Są dni że zarobek akordowy jest niski ale innym razem jest wyższy - wszystko zależy od towaru jaki się przerabia . Znam wiele osób które tu na akordzie zarobią ponad dwa tysiące miesięcznie - i to jest powód który ich trzyma w firmie.
Byly 2014-08-05 15:16:34
Pracowniku czemu nie zaznaczysz ze tych osób wcale tak duzo nie ma,a jeśli są to tylko wtedy gdy ciężko pracuja cały miesiąc bez jednego dnia odpoczynku,a pozostali sa zadowoleni gdy zarobią 1000.Sar jesli masz ochotę i np,brak pracy zmusi cię do jej podjęcia to spróbuj szczęściawDanexie.Powodzenia
anna 2014-08-10 19:59:41
No to bardzo ciekawe, zwłaszcza, że firma DANEX istnieje od 1990 roku, to i powinni już opanować kilka spraw, a zwłaszcza dobre traktowanie pracowników, czy pracownic. Wiadomo, ich specjalnością są mrożone leśne i uprawne grzyby oraz owoce jagodowe, ale jednocześnie w czasie sezonu grzybowego są dużym i cenionym eksporterem świeżych grzybów leśnych na rynki całej Europy. Trochę brak im tez skromności, bo na swojej stronie pisze, że wieloletnie doświadczenie, wykwalifikowana kadra i ciągłe doskonalenie procesu produkcyjnego sprawiają, że są zaliczani do grona największych i najlepszych przedsiębiorstw ich branży.
2
dag 2014-10-16 14:02:50
Witam.Widzę, że na tym forum jest obecnych trochę pracowników z firmy Danex, w związku z tym mam pytanie o możliwość podjęcia pracy, na stronie internetowej brak informacji w zakładce "kariera"?Może ktoś z Państwa orientuje się czy nie prowadzą rekrutacji do np. laboratorium, czy pracownika administracyjno-biurowego? Za info z góry dziękuję.
hiks 2014-10-16 18:11:18
Co jakis czas mozna w internecie znaleźc oferty pracy od Danex, tylko trzeba poszukać. Ostatnio widziałem jedna, która wystawił powiatowy urząd pracy w Czarnkowie. Poszukiwali magazyniera, wiadomo co to za praca, wymagali uprawnienia na wózki widłowe oraz prawa jazdy kat. B. Oferowali wynagrodzenie minimum 1800 zł brutto.
Lalki 2014-11-17 17:10:52
1800 brutto to nie zbyt wygórowana stawka, ale z drugiej strony obowiązki są proste i przejrzyste. Myślę, że gdyby oferowali lepsze pieniądze można byłoby się spodziewać lepszego odzewu, bo tak to nawet nie wiadomo czy ktoś poleciał na taką ofertę. Dają chociaż umowę o pracę, wiadomo coś na ten temat?
cisza 2014-12-01 23:47:22
no widzicie totalna cisza neistety. tak generalnie to stwaka 1800 brutto to chyba jest na prawde bardzo blisko minimalanej placy krajowej. nie chcialbym za takie stawki robic. zrobilbym cos takiego co przyniesie mi znacznie wiecej niz 1800 brutto moze jakies propozycje innych miejsc stanowisk. nie mowie o stanowisku prezesa... ale wiecie
karolu 2015-02-02 19:18:13
1800 brutto to raczej normalna stawka jak dla magazyniera, myślę że nie ma co narzekać, w dzisiejszych czasach i tak jest ciężko o pracę, jeśli jest się bardziej ambitnym to proponuje zrobić jakieś dodatkowe kursy i pójść w innym kierunku. Zależy też czego szukasz "cisza". Ale proponował bym zrobić jakiś kurs i pójść w kierunku budowlanym na jakąś maszynę.
Tatar 2015-02-19 02:27:05
Danex zajmuje się skupem grzybów ich sprzedażą, obrotem owoców leśnych i tego typu rzeczy. Mimo wszystko zawsze udało się wylosować osoby z większym stażem, które mogłypr i syndrom noeizypału połapać. Przyznajcie się czy w ogóle warto z nimi nawiązywać w współpracę czy dają najniższe rynkowe wynagrodzenia
1
pebels 2015-03-28 23:06:51
dodać można jeszcze , że firma DANEX istnieje od 1995 roku , a swoją siedzibę ma w Wieleniu. Jednak jeśli chodzi o sprawy związane z pracą tutaj to na ich stronie brakuje mi zakładki o pracy. Piszecie tutaj o stanowisku Magazynier, jednak powiedzcie gdzie własciwie znaleźliście te oferte pracy do Danexa?
xzy 2015-04-22 11:51:59
o jej usunięto taki rzetelny wpis ,a może prawda zabolała oby wyciągnieto z tego wnioski
1
były pracownik 2015-04-30 19:15:28
Na pracodawcach ciąży obowiązek nieodpłatnego zapewnienia pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych odpowiednich posiłków i napoi, jeżeli jest to niezbędne ze względów profilaktycznych.

Szczegółowo określa to rozporządzenie ministra pracy i polityki socjalnej z 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (tekst jedn. DzU z 2003 r. nr 169, poz. 1650 ze zm., dalej rozporządzenie w sprawie bhp). Zgodnie z jego § 112 szef powinien zadbać o to, aby wszyscy pracownicy mieli wodę zdatną do picia lub inne napoje, a zatrudnieni stale lub okresowo przy szczególnie uciążliwych zadaniach także inne napoje.
bla bla 2015-06-24 22:13:54
Witam chcialbym opisac pewna sytuacje ktora wydarzyla sie w ubieglym tygodniu gdzie pewnej pani ktora pracuje w firmie Danex w Rosku ktorej o maly wlos nie spalil sie dom wiem ze jej rodzinie nie przelewa sie. I teraz chcialbym porownac inna sytuacje gdzie tez pracujaca pani w Danexie ale na stanowisku niby kierownik uderzyl podczas burzy piorun w dom to firma wyslala wszystkich elektrykow aby pomagali a tutaj nie i gdzie moral pomagaja bogatym a biednych maja w nosie i apeluje do ludzi dobrego serca aby pomogli chodzi glownie o ubrania i obowie bo wszystko splonelo i z tego co wiem to najmlodszy syn nie chodzi nawet do szkoly bo nie ma w czym i dlatego zawiodlem sie na tej firmie
3
Pracownik 2015-07-06 16:11:51
Nieprawdą jest jakoby nasza firma nie pomogła tej poszkodowanej. Krótko po zdarzeniu została jej udzielona wymierna pomoc , a o szczegóły proszę zapytać tą Panią.

pozdrawiam
2
delet 2015-07-21 22:48:17
no czesto szefostwo sporo musi wniesc ab motywowac pracownikow. w koncu firma danex posiada wieloletnie doswiadczenie,, wykwalifikowana kadra i ciągłe doskonalenie procesu produkcyjnego, jk twierdza stawia ich to napiedestale największych i najlepszych przedsiębiorstw branży. wiec az sie nei chce wierzyc no ale wiadomo nei wszyscy musza byc zadowoleni. z tego co widze aktualnie tez nie poszukuja nikogo i mam pytanko czy ktos wie kiedy mozna sie spodziewac jaki ponownych poborow?
mluko 2015-08-21 19:05:43
To że posiadają wykwalifikowaną kadrę nic praktycznie nie znaczy, bo oprócz kwalifikacji trzeba także posiadać umiejętności i doświadczenie, właśnie chyba tymi rzeczami pracownicy tej firmy nadrabiają i przewyższają inne firmy, niestety nie każdy też daje sobie z tym radę, ale to nie duża grupa takich pracowników.
mluko 2015-08-21 19:07:33
To że posiadają wykwalifikowaną kadrę nic praktycznie nie znaczy, bo oprócz kwalifikacji trzeba także posiadać umiejętności i doświadczenie, właśnie chyba tymi rzeczami pracownicy tej firmy nadrabiają i przewyższają inne firmy, niestety nie każdy też daje sobie z tym radę, ale to nie duża grupa takich pracowników.
3
bezimienna12 2015-09-06 19:02:52
czy do Danexu przyjmuja na weekendy i od ilu lat?
czy jest możliwośc ,żeby osoba mająca poniżej 16 lat pracowała na kogoś? :D
asiorka 2015-09-21 00:39:30
@bezimienna12 chyba nie, nie sądzę, żeby to było możliwe, jest to narażanie pracodawcy na naprawdę duże nieprzyjemności prawne, ale w sumie to wiadomo jak to jest w polsce naszej, więc czasem można śmiało powiedzieć, że wszystko jest możliwe, hah, nie wiem, jak ci się uda to daj znać jak wygląda omijanie prawa :D
xyz 2015-11-04 11:45:27
jaki tu spokój przed wielkimi zmianami
1
demon 2015-11-04 15:19:31
@xyz , a o jakich zmianach mowisz, o dobrych czy gorszych w firmie, jeżeli jakies sie szykuja to prosze powiedz czy istnieje jakas relan szansa zatrudnienia sie tam, ja juz jakis czas czegos szukam, ale niestety nie moge niczego znalesc,nawet na sozon by pi sasowało tam isc,a mam doswiadczenie w pracy na produkcji,
1
toam 2016-01-03 18:47:25
u nich @demon nie rekrutują już i wydaje mi się, że powoli kończa swoją działalnośc, ale nie wiem żadnych konkretów, podobno w styczniu ma być jakieś oswiadczenie.
xyz 2016-01-07 21:02:22
o jakim oswiadczeniu mowisz
cedric 2016-01-09 02:03:29
No i mamy styczeń, to powoli powinno być coś wiadomo, może ktoś już coś słyszał, czy Danex nadal będzie działac w branży? Może to tylko jakieś niesprawdzone plotki.
QZY 2016-01-29 13:23:41
super zakład placi na czas praca nie najgorsza a że kierownictwo szaleje nie ma co sie przejmowac jak traktują ludzi to zaraz sami bedą pracowac kamery widzą wszysko tylko nie to co oni robia i jak traktuj ludzi WSTYT TYLKO PSUJECIE OPINIE FIRMIE PROSZE NIE USUWAC OPINI
Booboo 2016-02-12 20:22:55
Nie płaci na czas, ale czy po tym czasie płaci wszystki eobiecane wcześniej pieniądze czy może jest z tym jakiś problem, o jakim czasie też w ogóle jest mowa?
Fejcoro 2016-04-06 19:36:45
No ale przecież kolega napisał, że właśnie płaci na czas @Booboo czy to miała być jakaś ironia. No ale nie wydaje mi się, bo skoro nawet pracownik produkcji ma umowę o pracę to źle być nie może.
łolik 2016-04-28 18:29:21
mamy w pracy jednego konfidenta biega do kierowniczki i brygadzistki a sam ma problemy z zachowaniem sfoim i jak z takim wtszymac wzywa i skacze do bicia a poza zakładem niejest juz taki cwaniaczek tylko psz kolegach w szatni to jest skandal jak takiemu uwiezom a człowiekowi niewinemu jeszcze dołoza co zrobic pomuzcie
4
pieczara 2016-05-07 09:56:55
@łoik naprawdę wszczynasz jakieś wielkie afery nie wiadomo dlaczego, ta firma to skup i sprzedaż grzybów a tu robisz afery jak mała dziewczyna w gimnazjum, skup się lepiej na [racy i wykorzystaj możliwości jakie ci daje firma zawodowo, doceń to że dobrze płacą
xyz 2016-05-08 16:20:55
zarąbiscie 7zlna godzine najnisza krajowa
sese 2016-05-17 22:04:52
Witam, czy ktos się orientuje czy Danex przyjmuje osoby nieletnie (17lat) na okres wakacji? Jak wyglada zatrudnienie, praca na dzien czy nocki? Jak się tam zatrudnić?
toam 2016-06-16 23:25:06
Może wiadomo czy można znaleźć u nich zatrudnienie chociażby na kierownika sprzedaży? Dobrze, że dają tutaj dość urozmaicone zarobki, ale że wypłata jest na czas to super sie jeszcze składa. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o DANEX - Rosko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DANEX