Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: DANEX

zdjecie uzytkownika
timothy - 2012-05-11 13:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu sie zgodze z uzytkownikiem ktory napisal post nademna. Prawda jest taka ze ludzie po podstawowce maja firmy i sa imporeterami swoich wyrobow na caly swiat. Jednak mam tez male pytanko. To po co w takim razie jest wyzsze wyksztalcenie? Ja skoncze studia i co mam robic w biedronce? Nie po to wydaje 5tys rocznie zeby pozniej zarabiac 900zl. Wiec chyba bedzie trzeba pomyslec o wlasnej dzialalnosci bo inaczej w zyciu sie nic nie osiagnie. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
but - 2012-06-07 14:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w innej firmie, ale u mnie też nikt się nie odważy powedzieć tego co myśli. Mam wrażenie, że żadne z was nigdy nie pracowało nigdzie indziej, bo \"standardy\" panujące w Danex-ie nie odbiegają w ogóle od powszechnie panujących.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
zdjecie uzytkownika
były prac - 2012-06-13 11:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co ja pracuje w innej firmie, powiem tak firma jako firma jest świetnym pracodawcą, ludzie powinni się cieszyć ze jeszcze tak płacą. Bo mało firm jest takich co pracownika dowozi do miejsca pracy. A to że praca jest w akordzie, no niestety, to są warunki rynkowe. Narzekać to można tylko na ludzi kierujących tym wszystkich, ale nie na wszystkich. Bo nie ukrywam, że współpraca z co niektórymi jest naprawdę świetna. A wracając do tematu akordu. Nie ukrywajmy, że ktoś nie wprawiony faktycznie nie zarobi na początku wiele, bo nie ogarnia tego tempa. Ale po jakimś czasie potrafi ładne kilkadziesiąt kilogramów zrobić, i dniówkę ma już normalną. A narzekają osoby które zamiast robić wolą biadolić... no za gadanie to na razie w sejmie płacą :) więc wszystkim życzę miłej pracy w firmie
PHU DANEX SP. Z o.o. Sp. K. :)
zdjecie uzytkownika
Timothy - 2012-11-27 15:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A co tu taka cisza się od dłuższego czasu zrobiła? Widać wszyscy zadowoleni, nikt nikogo nie wyzywa ani na nikogo się nie skarży.
zdjecie uzytkownika
pod - 2013-04-01 16:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] tak dobrze firma zaczęła płacić
zdjecie uzytkownika
prod - 2013-04-01 17:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak dobrze płacom ze coraz mniej ludzi pracuje takiej atmosfery nie było jak jest teraz brygadzistki same niewiedzom czego chcą ja tak dalej bedzie same bedą pracowały
zdjecie uzytkownika
bgpod - 2013-04-01 17:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam tam odeszłam do samsunga na przywitanie dostałam odzież nikt mi nad głowom się niedże każdy ze spokojem tłumaczy na szkołę do samsunga szczególnie brygadzistki
zdjecie uzytkownika
syl - 2013-04-07 18:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z tym co piszecie mam nadzieje tylko że rynek pracy ruszy i wtedy danex zacznie dbać o pracowników i nie będzie dzielić na gorszych i lepszych i równo bedzie wynagradzał .
zdjecie uzytkownika
kole - 2013-04-22 09:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam w wielu zakładach ale takiej atmoswery jak jest w danexie nie spotkałam jak przyszłam kilka lat temu to aż miło było pracować a teraz wcale nie chce się iść do pracy i jak tak dalej będzie dalej to odejdę
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-10-30 10:55:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Moim zdaniem we wszystkich firmach jest tak samo, po prostu trzeba pracować i nie zajmować się "pierdołami" i nie narzekajcie, jesteście tylko 8h i idziecie do domu, nic was nie interesuje. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kama pracująca - 2013-11-22 20:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi się podoba ja pracuję w Jasieniu.. Fakt faktem nie jest źle. Wiadomo godzinówki były by lepsze, ale atmosfera jest w porządku dziewczyny z którymi pracuję też. WIĘC ZOSTAJĄ CHĘCI..... K.Ś
zdjecie uzytkownika
MINI - 2013-11-28 16:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wtej firmie praca nie jest taka zla... place tez sa ok... osoba ktora pracuje i ma umowe o dzielo jest traktowana jak smiec...Ci co sa na stale uazaja sie za lepszych a tak naprawde to taki sam pracownik jak ten co pracuje o(usunięte przez administratora)... jedna z brygadzistek tez nie szanuje ludzi bardzo brzydko sie do nich odnosi.. w firmie powinno sie pracowac zgranie a nie jedna przesciga drugą ... ja jestem w szoku patrzac na klimat w tej firmie... kierownictwo jest ok lecz jeden z nich to chodzi wiecznie naburmuszony... jak dla mnie to powina tam byc zrobiona przez prezesa ankieta i wszyscy powinni sie anonimowo wypowiedziec co im sie nie podoba....aha jeszcze jedno... nie powinnoo byc takiego czegos ze brygadzistka jednych traktuje lepiej a drugich gorzej.. bo z jednymi ma znajomosci to ich bierze jak jest gorsza robota na hali to ida na godzinówkę a jak jest robota na hali dobra na ktorej mozna zarobic to bierze tych ktorych nie lubi... powoli robi sie tam jak w (usunięte przez administratora) !!!! takie jest moje zdanie
zdjecie uzytkownika
fircyk - 2014-02-22 10:18:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
świat nie jest taki piękny i nie każdy niestety chodzi zawsze miły i uśmiechnięty. Trzeba spróbować nie zwracać uwagi na takie osoby
zdjecie uzytkownika
Fogs - 2014-03-12 21:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś czas temu DANEX szukał na stanowisko pracownika produkcji oraz kierowcy. Raczej już chyba nieaktualne, ale firma nadal działa.
zdjecie uzytkownika
as - 2014-03-13 14:22:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma danex zajmuje się skupem i sprzedażą grzybów, w takim razie, czy aby praca nie jest sezonowa lub na akord, wie ktoś?
zdjecie uzytkownika
Basia. - 2014-03-15 13:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to nie tylko zajmują się grzybami ale i owocami leśnymi, co do owoców niedługo będzie sezon, to może coś wiecie o pracy?
zdjecie uzytkownika
Mara - 2014-03-16 11:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Danex powinien się cieszyć i doceniać ludzi! że chcą pracować u nich! mają szczęście że nie ma zakładu większego bądź nie otwiera się gdzieś coś w okolicy.
Aaa szefostwo jak by się dowiedziało co naprawdę się dzieje u nich w firmie to by połowę kierownictwa poszło na bruk....
zdjecie uzytkownika
nikoil - 2014-03-24 16:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam do danexu nie warto isc bo na akord bardzo malo sie zarabia musisz miec znajomosci
zdjecie uzytkownika
ian - 2014-03-24 21:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikoil to znaczy jaka stawka jest na akordzie i w ile wyrabia się akord, jakbyś opisał warunki byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
tipser - 2014-04-02 23:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie można powiedzieć w ile wyrabia się akord... chodzi o to, że dostajesz kase za konkretnie zrobioną pracę
zdjecie uzytkownika
ian - 2014-04-05 13:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tipser, ja wiem co to znaczy praca na akord, ale przeważnie to cel do zrobienia na dzień, także pytam ile to zajmuje oraz jak za to płaca w danex.
zdjecie uzytkownika
mano - 2014-04-13 20:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak na akordzie to znaczy, że umowa o dzieło? szukam pracy, w której mógłbym dostać ubezpieczenie zdrowotne dla siebie i rodziny..
zdjecie uzytkownika
pikapika - 2014-04-19 14:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak , jeśli się pracuje na akord to tylko umowa o dzieło . Z tego co pamiętam to było 50groszy za kilogram przerobionego towaru , ile się go zrobi zależy od tego jaki ten towar jest , bo często był taki syf że się zarabiało 20 zł na dzień ...
zdjecie uzytkownika
Srut - 2014-05-20 01:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę współczuję wam, bo sam wiem co by się chciało od pracy uzyskać i jakie przychody chciałoby się uzyskać. 7 zł to dla mnie kpina.
zdjecie uzytkownika
sar - 2014-06-06 15:22:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serio takie stawki w Danex, bo ja osobiście za taka kase bym nie pracował, także co Was trzyma w firmie?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-07-22 16:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sar - 2014-06-06 15:22:47]:
Są dni że zarobek akordowy jest niski ale innym razem jest wyższy - wszystko zależy od towaru jaki się przerabia . Znam wiele osób które tu na akordzie zarobią ponad dwa tysiące miesięcznie - i to jest powód który ich trzyma w firmie.
zdjecie uzytkownika
Byly - 2014-08-05 15:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowniku czemu nie zaznaczysz ze tych osób wcale tak duzo nie ma,a jeśli są to tylko wtedy gdy ciężko pracuja cały miesiąc bez jednego dnia odpoczynku,a pozostali sa zadowoleni gdy zarobią 1000.Sar jesli masz ochotę i np,brak pracy zmusi cię do jej podjęcia to spróbuj szczęściawDanexie.Powodzenia
zdjecie uzytkownika
anna - 2014-08-10 19:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No to bardzo ciekawe, zwłaszcza, że firma DANEX istnieje od 1990 roku, to i powinni już opanować kilka spraw, a zwłaszcza dobre traktowanie pracowników, czy pracownic. Wiadomo, ich specjalnością są mrożone leśne i uprawne grzyby oraz owoce jagodowe, ale jednocześnie w czasie sezonu grzybowego są dużym i cenionym eksporterem świeżych grzybów leśnych na rynki całej Europy. Trochę brak im tez skromności, bo na swojej stronie pisze, że wieloletnie doświadczenie, wykwalifikowana kadra i ciągłe doskonalenie procesu produkcyjnego sprawiają, że są zaliczani do grona największych i najlepszych przedsiębiorstw ich branży.
zdjecie uzytkownika
dag - 2014-10-16 14:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Widzę, że na tym forum jest obecnych trochę pracowników z firmy Danex, w związku z tym mam pytanie o możliwość podjęcia pracy, na stronie internetowej brak informacji w zakładce "kariera"?Może ktoś z Państwa orientuje się czy nie prowadzą rekrutacji do np. laboratorium, czy pracownika administracyjno-biurowego? Za info z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
hiks - 2014-10-16 18:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co jakis czas mozna w internecie znaleźc oferty pracy od Danex, tylko trzeba poszukać. Ostatnio widziałem jedna, która wystawił powiatowy urząd pracy w Czarnkowie. Poszukiwali magazyniera, wiadomo co to za praca, wymagali uprawnienia na wózki widłowe oraz prawa jazdy kat. B. Oferowali wynagrodzenie minimum 1800 zł brutto.
zdjecie uzytkownika
Lalki - 2014-11-17 17:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1800 brutto to nie zbyt wygórowana stawka, ale z drugiej strony obowiązki są proste i przejrzyste. Myślę, że gdyby oferowali lepsze pieniądze można byłoby się spodziewać lepszego odzewu, bo tak to nawet nie wiadomo czy ktoś poleciał na taką ofertę. Dają chociaż umowę o pracę, wiadomo coś na ten temat?
zdjecie uzytkownika
cisza - 2014-12-01 23:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no widzicie totalna cisza neistety. tak generalnie to stwaka 1800 brutto to chyba jest na prawde bardzo blisko minimalanej placy krajowej. nie chcialbym za takie stawki robic. zrobilbym cos takiego co przyniesie mi znacznie wiecej niz 1800 brutto moze jakies propozycje innych miejsc stanowisk. nie mowie o stanowisku prezesa... ale wiecie
zdjecie uzytkownika
karolu - 2015-02-02 19:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cisza - 2014-12-01 23:47:22]:
1800 brutto to raczej normalna stawka jak dla magazyniera, myślę że nie ma co narzekać, w dzisiejszych czasach i tak jest ciężko o pracę, jeśli jest się bardziej ambitnym to proponuje zrobić jakieś dodatkowe kursy i pójść w innym kierunku. Zależy też czego szukasz "cisza". Ale proponował bym zrobić jakiś kurs i pójść w kierunku budowlanym na jakąś maszynę.
zdjecie uzytkownika
Tatar - 2015-02-19 02:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Danex zajmuje się skupem grzybów ich sprzedażą, obrotem owoców leśnych i tego typu rzeczy. Mimo wszystko zawsze udało się wylosować osoby z większym stażem, które mogłypr i syndrom noeizypału połapać. Przyznajcie się czy w ogóle warto z nimi nawiązywać w współpracę czy dają najniższe rynkowe wynagrodzenia
zdjecie uzytkownika
pebels - 2015-03-28 23:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dodać można jeszcze , że firma DANEX istnieje od 1995 roku , a swoją siedzibę ma w Wieleniu. Jednak jeśli chodzi o sprawy związane z pracą tutaj to na ich stronie brakuje mi zakładki o pracy. Piszecie tutaj o stanowisku Magazynier, jednak powiedzcie gdzie własciwie znaleźliście te oferte pracy do Danexa?
zdjecie uzytkownika
xzy - 2015-04-22 11:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o jej usunięto taki rzetelny wpis ,a może prawda zabolała oby wyciągnieto z tego wnioski
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-04-30 19:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pracodawcach ciąży obowiązek nieodpłatnego zapewnienia pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych odpowiednich posiłków i napoi, jeżeli jest to niezbędne ze względów profilaktycznych.

Szczegółowo określa to rozporządzenie ministra pracy i polityki socjalnej z 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (tekst jedn. DzU z 2003 r. nr 169, poz. 1650 ze zm., dalej rozporządzenie w sprawie bhp). Zgodnie z jego § 112 szef powinien zadbać o to, aby wszyscy pracownicy mieli wodę zdatną do picia lub inne napoje, a zatrudnieni stale lub okresowo przy szczególnie uciążliwych zadaniach także inne napoje.
zdjecie uzytkownika
bla bla - 2015-06-24 22:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam chcialbym opisac pewna sytuacje ktora wydarzyla sie w ubieglym tygodniu gdzie pewnej pani ktora pracuje w firmie Danex w Rosku ktorej o maly wlos nie spalil sie dom wiem ze jej rodzinie nie przelewa sie. I teraz chcialbym porownac inna sytuacje gdzie tez pracujaca pani w Danexie ale na stanowisku niby kierownik uderzyl podczas burzy piorun w dom to firma wyslala wszystkich elektrykow aby pomagali a tutaj nie i gdzie moral pomagaja bogatym a biednych maja w nosie i apeluje do ludzi dobrego serca aby pomogli chodzi glownie o ubrania i obowie bo wszystko splonelo i z tego co wiem to najmlodszy syn nie chodzi nawet do szkoly bo nie ma w czym i dlatego zawiodlem sie na tej firmie
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-07-06 16:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nieprawdą jest jakoby nasza firma nie pomogła tej poszkodowanej. Krótko po zdarzeniu została jej udzielona wymierna pomoc , a o szczegóły proszę zapytać tą Panią.

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
delet - 2015-07-21 22:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no czesto szefostwo sporo musi wniesc ab motywowac pracownikow. w koncu firma danex posiada wieloletnie doswiadczenie,, wykwalifikowana kadra i ciągłe doskonalenie procesu produkcyjnego, jk twierdza stawia ich to napiedestale największych i najlepszych przedsiębiorstw branży. wiec az sie nei chce wierzyc no ale wiadomo nei wszyscy musza byc zadowoleni. z tego co widze aktualnie tez nie poszukuja nikogo i mam pytanko czy ktos wie kiedy mozna sie spodziewac jaki ponownych poborow?
zdjecie uzytkownika
mluko - 2015-08-21 19:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To że posiadają wykwalifikowaną kadrę nic praktycznie nie znaczy, bo oprócz kwalifikacji trzeba także posiadać umiejętności i doświadczenie, właśnie chyba tymi rzeczami pracownicy tej firmy nadrabiają i przewyższają inne firmy, niestety nie każdy też daje sobie z tym radę, ale to nie duża grupa takich pracowników.
zdjecie uzytkownika
mluko - 2015-08-21 19:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
To że posiadają wykwalifikowaną kadrę nic praktycznie nie znaczy, bo oprócz kwalifikacji trzeba także posiadać umiejętności i doświadczenie, właśnie chyba tymi rzeczami pracownicy tej firmy nadrabiają i przewyższają inne firmy, niestety nie każdy też daje sobie z tym radę, ale to nie duża grupa takich pracowników.
zdjecie uzytkownika
bezimienna12 - 2015-09-06 19:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy do Danexu przyjmuja na weekendy i od ilu lat?
czy jest możliwośc ,żeby osoba mająca poniżej 16 lat pracowała na kogoś? :D
zdjecie uzytkownika
asiorka - 2015-09-21 00:39:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bezimienna12 chyba nie, nie sądzę, żeby to było możliwe, jest to narażanie pracodawcy na naprawdę duże nieprzyjemności prawne, ale w sumie to wiadomo jak to jest w polsce naszej, więc czasem można śmiało powiedzieć, że wszystko jest możliwe, hah, nie wiem, jak ci się uda to daj znać jak wygląda omijanie prawa :D
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-11-04 11:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jaki tu spokój przed wielkimi zmianami
zdjecie uzytkownika
demon - 2015-11-04 15:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@xyz , a o jakich zmianach mowisz, o dobrych czy gorszych w firmie, jeżeli jakies sie szykuja to prosze powiedz czy istnieje jakas relan szansa zatrudnienia sie tam, ja juz jakis czas czegos szukam, ale niestety nie moge niczego znalesc,nawet na sozon by pi sasowało tam isc,a mam doswiadczenie w pracy na produkcji,
zdjecie uzytkownika
toam - 2016-01-03 18:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u nich @demon nie rekrutują już i wydaje mi się, że powoli kończa swoją działalnośc, ale nie wiem żadnych konkretów, podobno w styczniu ma być jakieś oswiadczenie.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-01-07 21:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o jakim oswiadczeniu mowisz
zdjecie uzytkownika
cedric - 2016-01-09 02:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i mamy styczeń, to powoli powinno być coś wiadomo, może ktoś już coś słyszał, czy Danex nadal będzie działac w branży? Może to tylko jakieś niesprawdzone plotki.
zdjecie uzytkownika
QZY - 2016-01-29 13:23:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super zakład placi na czas praca nie najgorsza a że kierownictwo szaleje nie ma co sie przejmowac jak traktują ludzi to zaraz sami bedą pracowac kamery widzą wszysko tylko nie to co oni robia i jak traktuj ludzi WSTYT TYLKO PSUJECIE OPINIE FIRMIE PROSZE NIE USUWAC OPINI

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DANEX

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert