Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-03-23 14:46:51 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Corleonis - Gdynia. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
- 2009-03-23 14:56:39 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z Corleonis solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ...dobra .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Corleonis:
C93 - 2009-04-19 17:59:08 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z corleonis: Don Corleonis a może i gorzej
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako: granicząca z cudem.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są: tragiczny kontakt z pracownikami, w glównej mierze z powodu osób za to odpowiedzialnych.
Od jakiej stawki można negocjować pensję. umowa i tak jest lewa!!! czyli minimum krajowe
Najbardziej podobało mi się w corleonis: naprawde konkretne przeszkolenie, bity miesiąc a nie jak czasami bywa 2 dni, to jedyny chyba plus tej firmy, choć cena kursu prawie 2x większa niż u porządnej konkurencji.
zdegustowany - 2009-07-12 21:55:48 odpowiedz | cytuj
W życiu nie spotkałem się z tak fatalnym podejściem do pracowników jak w tej firmie.
pracownik firmy - 2009-08-27 09:34:11 odpowiedz | cytuj
nie polecam tej beznadziejnej firmy.to jest smiech na sali co oni robią z ludzmi i jak ich traktują!!!!!Pani A.... jest osoba niekompetętną chamska!!!powinna sie kopnac w dupe to moze by sie jej klebki przestawiły.Stawka jest tragiczna a o podwyzke nie masz co walczyc bo i tak nie dostaniesz.
myślący - 2009-10-23 13:41:20 odpowiedz | cytuj
Ostatni i przedostatni wpis sa bardzo grzeczne w stosunku do tego jak jest naprawdę.Ale i tak w tych komentarzach nie ma ani odrobiny przesady.Pani Ada ( bo tak nazywa się osoba która odpowiada za operatorów i za kursy ) jest jedyna w swoim rodzaju.Jest osobą tak chamską,beszczelną że naprawdę drugiej takiej nie ma .Jest pozbawiona elementarnych zasad dobrego wychowania i szacunku dla drugiego człowieka.Potrafi obarczać winą pracownika za swój brak kompetwencji i nierzetelne wykonywanie swoich obowiązków. Ludzi ( operatorów ) traktuje jedną miarą czyli jak osoby najgorszej kategorii. Jak pracuje się w delegacji to załatwia kwatery o takim standardzie że w obozach dla uchodzców panują lepsze warunki.Stawka uzgodniona z wszechmogącą Adunią wcale nie musi być ostateczna.Przy wypłacie trzeba się liczyć z niespodzianką że będzie ona mniejsza.Nigdy nie życzę nikomu żle ani ludzią tam pracującym bo tam niektóre osoby bardzo wporządku,ani wszechmogącej Aduni.Ale stara madrość mówi że dobro skierowane w stronę drugiego człowieka wraca do mnie wielokroć.Za jej postępowanie życie wystawi jej rachunek,na co zasłuży to odbierze.Na razie wygląda to bardzo czarno.A osoby które chciały by robić kurs i podjąć pracę w Corleonisie mała rada , skoczcie z dziesiątego piętra.Napewno będzie taniej,bezboleśnie a po wszystkim będą Was traktować z szacunkiem, bo tutaj ludzkie traktowanie nie macie co liczyć.W Gazecie Wyborczej w dodatku praca cały czas się ogłaszają,zapraszają na kurs.Po kursie oferują stała,stabilną prace.W życiu nie spotkałem się z większym kłamstwem.Szkoda że nie dodają że praca w miłej,przyjaznej atmosferze był by to szczyt hipokryzji.Z tego co wiem obecnie przeciwko Corleonisowi Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi jakieś postępowanie.Tak więc jesli lubisz być traktowany jak obywatel najgorszej kategorii, przez wszechmogącą Adunią śmiało wal na kurs,nabij kasę firmie a możesz być pewny że stracisz czas,nerwy a nic nie otrzymasz w zamian.Firmie Corleonis a szczególnie Adriannie Zalewskiej WYSTAWIAM JAK NAJGORSZĄ OPINIE.
OPERATOR - 2009-10-25 13:03:13 odpowiedz | cytuj
TR - 2009-05-27 11:16 odpowiedz | cytuj | do usuniecia

Panowie, to prawda że w Corleonis są teraz słabe zarobki, ale naprawdę nie ma roboty na pomorzu, pracowałem troszkę czasu w tej firmie i miałem kontakt z P. A.... i to był dobry kontakt! Trzeba Ją też zrozumieć bo przecież zostali prawie sami początkujący w tej branży, niektórzy nie potrafią odpalić żurawia, bądź nie dają rady obsługiwać więcej niż jednej brygady lub nie potrafią pracować w kolizji... (jeździłem na zastępstwa za takich partaczy) a dobry operator dogada się co do stawki, tak jak w każdej firmie.
OPERATOR - 2009-10-26 08:46:36 odpowiedz | cytuj
Panie myślący. Oceniam pana wypowiedź jako osoby niemyślącej.
Współpracuje z Corleonis już pare lat i nie potwierdzam żadnego z Pana zarzutów co do pani A. Jest może nerwowa ale to właśnie przez takich jak pan panie "myślący". Z wypowiedzi pana jednoznacznie wynika że to pan myślący ma problem z tym że ktoś mu karze coś robić i że wogóle musi iść do pracy.

Co do stawki to panie "myślący" mogła się ona panu zmienić tylko z dwóch powodów: nie przyszedł pan do pracy albo opuścił pan stanowisko pracy - z innymi przypadkami przez cały okres współpracy się nie spotkałem.

Z długości wypowiedzi wnioskuję, że się pan nudzi i skupia jedynie na tym żeby kogoś obsmarować - hipokrytą to jest pan panie (nie)myślący. Tacy jak pan panie (nie)myślący psują prestiż i opinię o zawodzie operatora dlatego proponuje kolejny kurs - haftowanie - praca w domu, spokojna i bez stresów.

myślący - 2009-10-26 11:53:57 odpowiedz | cytuj
Panie operator,podaje się pan za taka osobę ale wcale pan ją nie jest.Dawno już śledzę forum o corleonisie i jestem pewien że pan jak pisze operator to osoba z zarzadu firmy.Osoba która przegląda wpisy i opinie o firmie.Wyrażasz się pan w wielkich superlatywach o zarządzie i o Aduni Zalewskiej,prawie hymny pochwalne pan śpiewasz.Każdy kto się zetchnął z corleonisem i Adunią Zalewską odrazu pozna że jesteś pan podstawiony.Jesli chodzi natomiast o długosc mojej poprzedniej wypowiedzi , to ktoś w koncu musiał dokładnie i obrazowa opisać sytuację panującą W corleonisie . Ktoś wczesniej napisał a ja również potwierdzę że praca w corkleonisie to jedna wielka SCIEMA. A jeszcze pytanie do pana operatora ( zapewne gwiazdy corleonisu ) jeśli jest tak wszystko pięknie to dlaczego corleonisem interesuje się Inspekcja Pracy? czy wiesz panie operatorze że ludzie nagminnie olewają corleonis i odchodzą z pracy? ze operatorów przerzuca się z budowy na budowę i łata się dziury bo nie ma kim pracować ? że gwiazdę Adunię chroni imunitet spódnicy i przepiękne dredy w których wygląda jak krajobraz po bitwie,bo inaczej już nie raz dostała by od ludzi w twarz? Ja teraz pracuję w normalnej firmie, prowadzi moje sprawy normalna życzliwa osoba, pracuję w normalnej przyjaznej atmosferze, za godziwe wynagrodzenie.
myślący - 2009-10-26 12:17:49 odpowiedz | cytuj
Panie OPERATOR trudno będzie z panem dyskutować,skoro nie zna pan słowa HIPOKRYZJA . Natomiast co do mojej osoby,To muszę pana rozczarować,nigdy nie było tak aby nie przyszedł do pracy,lub przyszedł na kacy,lub porzucił pracę.Niedługo nie będzie chętnych na kursy w corleonisie i nie będzie kim pracować.Chyba że zatrudnione będą KLONY PANA OPERATORA KTÓRY Z CORLEONISEM WSPOŁPRACUJE KILKA LAT JEST Z TEJ WSPÓŁPRACY ZADOWOLONY I ŚWIATA POZA CORLEONISEM I PANCIĄ ADUNIĄ NIE WIDZI.
OPERATOR - 2009-10-27 08:53:09 odpowiedz | cytuj
"Wszyscy którzy mówią dobrze o Corleonisie to podstawieni ludzie z zarządu, a ci co mówią źle to uczciwi, dobrzy operatorzy uciskani i gnębieni przez czarownicę A. ... - gratuluję podejścia do życia i mani prześladowczej - mamy już takich dwóch małych bliźniaków w polityce biednych i uciskanych przez media.

Według pana dedukcji to wniosek jest jeden - skoro pan mówi źle o C. topracuje pan w konkurencji.

A mam pytanie do pana myślącego: jakie pan ma doświadczenie jako operator, ile lat pan pracuje w zawodzie operatora ?
Holms - 2009-10-27 12:18:33 odpowiedz | cytuj
Witam Panie Bolesławie
myślący - 2009-10-27 12:21:36 odpowiedz | cytuj
Zacznę od końca,doświadczenie w zawodzie mam 8 lat .Pracowałem także na budowach zagranicznych.Teraz panie operator, proszę niech się pan pochwali swoim stażem w zawodzie,napewno będzie dluzszy od mojego,bo przecież legitymuje sie pan długoletnia wspolpracą z corleonisem.Ale podejrzewam ze pańskie umiejetnosci są mizerne i nigdzie poza corleonisem nie jest w stanie pan miejsca zagrzać.Jesli nie jest pan z zarzadu ( w co szczerze wątpię ) to jest pan strasznym wazeliniarzem.Potrafi pan obrażać , ale i to nie za bardzo panu wychodzi.Polecał mi pan kurs haftowania.drogi panie aby nahaftować na corleonis i wszechmogąca OPIEKUNKĘ OPERATORÓW nie trzeba kończyć kursu,każdy to potrafi.A poza tym uczciwą konkretną firmą nie interesuje się Inspekcja Pracy,uczciwa firma nie ma nic do ukrycia i ludzi szanuje,bo z pracy ludzi ma profity twój zarząd panie operatorze i pancia Adunia.Tym ludzią którzy jeszcze niestety pracuja w corleonisie a są w porządku ( są tacy ludzie ) życzę aby jak najszybciej znależli lepszą pracę w przyjaznej atmosferze gdzie ich starania i praca będzie zauważona i doceniona. Corleonisowi i Aduni życzę żeby za gnojenie i poniżanie ludzi odebrali szybko to co im sie należy, a panu panie operator (zapewne z pana jest najlepszy operator na swiecie ) dożywocia w Corleonisie i wykonywania 500 % normy dziennie,pan to napewno potrafi.
myślący - 2009-10-27 12:29:20 odpowiedz | cytuj
Jeśli ten Bolesław to aluzja do mego imienia to całkiem nie trafiona,mam inaczej na imię.Ale pan lub pani Holms ( to coś ) podsunęło mi myśl że jest jeszcze ktoś kogo corleonis oszukał lub skrzywdził .Może się ta osoba ujawni i dowiemy się napewno ciekawych rzeczy
Holms - 2009-10-27 12:32:40 odpowiedz | cytuj
Witam Panie Bolesławie, uprawnienia to Pan ma ale 3 m - ce w tym 4 dni pracy do póki nie przorzucił Pan pracy. A ciekawe z kąd Pan ma takie hity o PIP i czemu odważniaku nie piszesz jak się nazywasz bo jesteś tchórzem co szczeka z ukrycia !!!!!!!!!!!!!!!!!
Holms - 2009-10-27 12:34:37 odpowiedz | cytuj
fajną masz robote leniu, środek tygodnia, południe a ty w domku na kompie się bawisz
myślacy - 2009-10-27 12:42:02 odpowiedz | cytuj
Holms,wyobraz sobie ze jak się pracuje na umowę o pracę ( nie jak u was na umowę zlecenie ) to należy się urlop , z którego własnie korzystam . A co do tego Bolesława to nieżle gościa musieliscie szmacić skoro myślicie że ja to on.Oby się ujawnił.
Holms - 2009-10-27 12:48:52 odpowiedz | cytuj
Żal mi Cię tchórzu marny czyjeś dane podajesz publicznie swoich nie podasz, no ale cóż jesteś dla mnie zwykłą mendą i nie dziwie się, że Adunia tak Cie polubiła!!!
myślący - 2009-10-27 12:53:47 odpowiedz | cytuj
Czyjeś dane chciałbyś poznać nie podając swoich,nie ładnie Holms ,jestes znany na cały świat a baba przez ciebie mówi nie męzczyzna.
Holms - 2009-10-27 13:07:27 odpowiedz | cytuj
Bartłomiej Kowalczyk tak się nazywam A TY cwaniaku Ady dane podajesz imie i nazwisko, dam ci rade tchórzliwy człowieczku nie pisz i nie odzywaj się pewnie gdybyś podał swoje dane byłoby jasne czemu nie pracujesz w corleonis!!! z ukrycia każdy jest mocny w gębie!!!
OPERATOR - 2009-10-27 13:15:17 odpowiedz | cytuj
do myślącego - fajnie urlop spędzasz, hehe zamiast odpoczywać to żywisz się swoją zawaścią, współczuje
myślący - 2009-10-27 15:20:30 odpowiedz | cytuj
Panie Kowalczyk w corleonisie pracowałem dawno i o wiele za dlugo a nie był to krotki czas.Było to w czasie kiedy osoby prowadzące operatorów zmieniał corleonis jak rękawiczki bo nie godziły się one na upadlanie operatorów,aż nastała pani Adunia której ponizanie ludzi sprawia chyba sadystyczną przyjemnosć.Jestem tylko człowiekiem swoją godnosć mam i gdy nastała Adunia pożegnałem się z wami bo (nigdy tego nie żalowałem bo tylko na tym zyskałem ) jej metody są bardzo nie w porzadku.Sytucję w corleonisie śledzę na bieżąco i nikt się o was jako o firmie i samej Adzie nie wyraża pozytywnie.A o tym że interesuje sie PIP corleonisem wiem od waszych pracownikow,widocznie jest to publiczna tajemnica skoro tego nie dementujecje.Panie Kowalczyk i panie operator oboje jestescie z biura bo macie czas na korespondencję ze mną,oboje jestescie podstawieni,chyba że corleonis wyposaża teraz operatorów w laptopy i siedząc na żurawiu prowadzicie zajadlą korespondencję a brygady na dole poczekają, wszak piszecie tylko prawdę.W dodatku wywolujecie do tablicy jakiegoś Bolka.Jesli mogę wam pomóc ,to z tego co wiem jakiś Bolek jest w Gdansku może to ten, sprawdzcie.
Holms - 2009-10-28 08:23:37 odpowiedz | cytuj
Bolek nie pracowałeś dawno temu tylko nie dawno, jeżeli to było tak dawno to jak mogłeś widzieć Ade w tych niby dredach - z tego co wiem a jestem na działalności i bywam w biurze by dać swój rachunek to miała tą fryzure tylko latem. To jest pierwsza Twoja wtopa, natomiast druga to taka, że twój jad jest bardzo intenywny tak więc jestem pewny, że nie dawno rozstałeś się z corleonis. Twoje obelgi są niesmaczne, życze szczerego rachunku sumienia. Pozdrawiam
Bolek - 2009-10-28 12:11:03 odpowiedz | cytuj
Czasami śledzę forum o corleonisie, i przyznaję ze negatywne opinie nie mijaja sie z prawdą.Nie miałem zamiaru zabierać głosu na furum,Bo swoje sprawy załatwiam z corleonisem osobiscie.Jednak zastalem wywolany do tablicy,( bo nie chce twierdzić że ktoś moją osoba próbuje sobie wycierać twarz ) przez pana holmsa podobno to Jacek Kozłowski,ale takiej osoby nie miałem sposobności pozanać, tym bardziej nie pamietam abyśmy byli po imieniu,a taka sugestja jest w ostatniej odpowiedzi.Sądzę że podejrzenie że myślący to ja bierze się z tąd że do corleonisu dotarł już mój list otwarty.Niestety pudło, myślacy to nie ja .Ale całkowicie się zgadzam z opiniami myślącego.Skoro pracował w corleonisie to dobrze wie co piszę, Jego informację o działaniu PIP potwierdzam ,sam na budowie bylem przesluchiwany przez inspektora PIP.Panie holms proszę podać adres mailowy to pewne sprawy panu wyjaśnie jak bylo naprawdę , a nie jak to może przedstawia Ada.Chociażby to ze porzucilem prace,absolutnie tak nie bylo.Skoro pierwsza kwatera była taka super,to dlaczego operator który pracuje po mnie wytrzymał tam tylko 2 dni ? ja wytrzymałem 3 dni. Skoro ja nie mogłem mieszkać na nowej kwaterze ( na której znalezienie mialem zgodę,i gdy juz mieszkałem Ada kazała mi wracać na starą kwaterę ) to dlaczego najpierw Ada a póżniej operator co po mnie nastał ,dzwonili do mnie abym podał adres tej nowej kwatery gdzie mieszkalem ? bo nowy operator chciał tam zamieszkać.Dlaczego Ada robi sztuczne afery? mówi że do pana Jacka Obrębskiego dzwonił kierownik budowy aby mnie z dzwigu zdjąć.Gdy wyjasniam sprawę z kierownikiem ( bardzo dobry człowiek ) i z panem Obrębskim absolutnie nie potwierdzają zastrzeżeń do mojej pracy.Pracowałem tylko 4 dni bo tak był przygotowany odbiór torowiska że UDET nie odebrał.Dlaczego, skoro byłem tak zły Ada do mnie dzwoniła abym wrócił na dzwig na budowę do Torunia.? Ja niestety należę do ludzi którzy robili uprawnienia w corleonisie za własne pieniądze ,na ten cel zaciągnąłem kredyt a koszty kursu nie są małe.Uważam że do całej sytuacji doszło tylko i wyłącznie z powodu nie umiejętności postępowania z ludzmi i arogancji Ady.Jak można nazwać jej zachowanie w sytuacji gdy mam betonowanie a ona dzwoni mi na dzwig z krzykiem i po wszystkim rzuca słuchawką.Czy tak zachowuje się człowiek inteligentny ? Skoro jest tak sumienna osobą to dlaczego oszukała mnie przy wypłacie i do tej pory nie otrzymalem umowy?
Panie myślący chętnie bym z panem porozmawiał mój tel 604219161. Szkoda że tylko pan i ja mamy odwagę pisać konkretnie jak jest w corleonisie.A dla chetnych na kurs w corleonisie też mam uwagę ,przeczytajcie dobrze co na ten temat pisze myslący.Robiąc kurs u nich stracicie czas pieniądze a zyskacie nerwy i kontakt Adą Zalewską.Mam dzieci w jej wieku ale one wiedza co to szacunek do drugiego człowieka.
Bolek - 2009-10-28 12:36:07 odpowiedz | cytuj
W poprzednim komentarzu pomyliłem imię pana Kozłowskiego.Panie Bartłomieju trudno zarzucać komus coś czego jeszcze nie zrobił. Jeszcze nie miałem swego komentarza ,a pan juz mi zarzucił obelgi,których ja w rzaden sposób doszukać sie nie mogę.Gratuluję refleksu.
x