Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Metaal Flex Nederland B.V.

Pracowałeś w firmie Metaal Flex Nederland B.V. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-03-15 19:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz duzo ludzi przechodi do W&F na start daja 10.50 ikontrakty na rok.Jk tak dalej bedzie to metaal flex pojdzie z torbami
zdjecie uzytkownika
ulomny polak - 2014-03-19 10:06:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak tam hotelik w Meijal?nie pamiętam pisowni,jak się ma ta agentura turecka,ludzie dalej mieszkają w Hapert przy chlewni
zdjecie uzytkownika
adaskoma - 2014-04-29 12:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cedric - 2013-12-10 14:27:33]:
Dzieki za info i juz nie jedziemy.... Irek i Adam
zdjecie uzytkownika
spawalnik - 2014-05-05 13:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos jest w stanie udzielic mi odpowiedzi jak wyglada praca dla spawaczy w eindhoven?posrednikiem jest metaalflex
zdjecie uzytkownika
Metalflex dno - 2014-05-06 19:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chciałbym opowiedzieć po krutce moją historie z agencją Metal Flex z Kędzierzyn-Koźle i z Holandii z Mieiscowości Reusel z Klasztoru w jakim mieszkałem .

Otóż miła pani pewnego dnia zadzwoniła do mnie z Kędzieżyn-Kożle że ma dla mnie pracę w firmie w Eindhoven w Vdl , czyli firmie zajmującej sie lakierowaniem elementów stalowych samochodowych które należy podwieszać na haki lub też zdejmować z nich , co się okazało ??

PAni z biura w Polsce powiedziała mi że praca jest lekka i przyjemna i elementy ważą max do 25kg, po przyjeżdzie do Holandii okazało się na wstępie że podpisujemy nową umowe , w Polsce podpisałem inną i w pierwszy dzień w Holandii musiałem w biurze podpisać inną niby tą samą ,dziwne to ale mniejsza z tym , chodzi mi głównie o pracę , atmosfera w pracy bardzo spięta , elementy jakie dzwogac musiałem w szybkim tempie na dziale katel okazały się że waża 55kg jeden tzw "Joki" , pracował z nami turek Mamed który darł się na nas jak na psy który stworzone są tylko do dzwigania ,popatrzyłem sobie jak krzyczał na jednego Polaka który tam robił 3 miesiące więcej i miałem już dość tej atmosfery.


Niestety musiałem zacisnąć żeby i robić dalej , co się okazało praca miała być na 3miesiące a zwolnili nas 6 osoób po 1,5miesiąca , na kontrakcje podpisane mieliśmy na 3 miesiące , zostaliśmy oszukani nie tylko na czas pracy jak i na niby spokojną pracę i małe kg jakie miały być podwieszane na suwnicy , tempo pracy bardzo szybkie , moja koszulka była cały czas zalana potem ,można bylo ją wykręcić i zrobić z niej niezłą kałużę, nie dość że było oszukane na ciężarze to tempo bardzo szybkie ,krzyki na hali turka na nas , i elementy które zdejmowaliśmy były z pieca bardzo gorące niejednokrotnie się poparzyłem bądż ktoś inny ,czysty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Cechy negatywne biura Metalflex:

1.Zakłamane koordynatorki w Polskim biurze (usunięte przez administratora)
Piszą że lekkie elementy się podwiesza na suwnicy i że spokojne tempo, chyba za dużo kawy piją w tym biurze , bo nie wiedzą co się dzieje naprawde w firmie w Vdlu w Eindhoven

2. Inna umowa w Polsce inna na miejscu

3.Kordynatorki w Holandii : (usunięte przez administratora)nie pomagają nic Polakom , wiecznie zajęte są zapatrzone w siebie ,dwulicowe ,wredne , tylko się uśmiechają i mówią że praca się skonczyla , a dla ich rodzinek ciągle jest.

Piszę tu o biurze: Handelsweg 3
5527 AL Hapert

4.Kordynatorki w Polsce z biura : Kędzierzyn-Koźle , albo za dużo kawy piją albo są na tyle zakłamane żeby nie mówić prawdy o pracy przez metalflex jak się rzeczywiście pracuje w jakiej atmosferze i jakie kg trzeba dzwgać za 900euro na miesiąc w pocie czoła , niby 25kg a okazuje się 55kg

Ogólna ocena agencji Metalflex jak dla mnie Mierna .

Nie polecam nikomu tego biura pracy ,chyba że chcecie zostać niewolnikami w[usunięte przez administratora] za marne grosze, polecam omijać agencje szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-06-20 13:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Metalflex dno - 2014-05-06 19:02:32]:
jeżeli chodzi o pieniądze to poważnie stawka miesięczna tutaj to nie więcej niż 1000 euro ? bo jak na zagranice to są grosze
zdjecie uzytkownika
podróba - 2014-07-09 09:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Metalflex dno mieszkaliśmy razem bo w tym czasie też tam byłem w tym hotelu. Chciałem potwierdzić Twoją opinię!!To wszystko prawda warunki w hotelach straszne,zakłamanie,jak coś nie tak to zawsze pracownika wina i do domu wysyłają w szybkim tempie że nie masz czasu sie spakować. Zdarza im się podrabiać podpisy na umowach nie wyobrażam sobie dalszej współpracy z tą agencją.Jestem zawiedziony!!!
zdjecie uzytkownika
DANELLO - 2014-07-21 19:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gregus - 2013-04-24 16:21:38]:
Powiem tak wasza firma to jedno wielkie oszustwo jesli moj maz nizej wymieniony opusci ta placowke pelna niespodzianek dzwonie do polskiej Ambasady i zglaszam to wszystko co u was sie dzieje w jakim stanie ludzie pracuja w jakich warunkach pracy co sie dzieje w pracy. Na szczescie zrobil kilka zdjec ktore bardzo sie przydadza w tej sprawie na rozne portale spolecznosciowe jak rowniez placowek gdzie zajmuja sie takimi sprawami. Nie rozwiazaliscie sie z umowy podpisal sie na umowie bardzo wiarygodnej a w biurze jest wszystko zmieniane w programie. nie ma zadnych nadgodzin pracy, pobieracie pieniadze za dojazd do pracy duza ilosc za mieszkanie ktore utrzymuje wasza firme długo by wymieniac...w tzw miejscu pracy kazdy chodzi pijany nacpany łozka sa ozygane dosłownie 2 lodowki i kuchenki na 75 osob placa to okolo 200e tygodniowo po odliczeniu tego co zabieracie a wam drogie Panie kordynatorki palca za klamanie
zdjecie uzytkownika
wiatrak - 2014-07-21 20:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedys pracowałem dla tej agencji i jedno mi sie nasuwa czy to jest ochronka dla dzieci gdzie trzeba utrzec nosa jak spik ci wisi , mieszkalem w Meijel w tym hotelu ale ze jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nedza to pretensje do poprzednikow co zrobili z tego miejsca chlew , jesli ktos sie nawalił i nazygał sobie do wyra to niech zrobi porzadek po sobie , do kazdego macie pretensje tylko nie do siebie , sami jestesmy sobie winni ze nas tak traktuja jak bydło bo tacy jestesmy , kazdy wie na co sie decyduje jadac do pracy zagranice przed jest wszystko ok a potem szara rzeczywistosc zmnam miejsca i firmy gorsze od tej
zdjecie uzytkownika
Skarbek - 2014-08-10 10:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam jestem generalnie zadowolony. Ogółem da się co nieco zarobić, choć wiele osób wybrzydza. Wypłaty w terminie, a to chyba najważniejsze. Wszelkie nieścisłości można na miejscu rozstrzygać odnośnie błędów w naliczeniach, a rzadko która firma tak robi. Wiele z pośrednictw ma to głęboko pod kręgosłupem. Ci, co narzekają, że stolarze, a praca taka i owaka, to co, na rozmowie spali? Jak się podpisuje dokumenty z automatu, albo próbuje liczyć jeszcze niezarobione pieniądze, to tak jest. Należy rozmawiać i się dopytywać. Nawet o głupoty. Głupi ten, co o nic nie pyta, a potem ma pretensje. Wszystko jest kwestią dogadania się, a z Metaalem się da radę dogadać. Ja osobiście polecam to pośrednictwo, bo jest w porządku wobec pracowników. A jeśli nawet udają, to robią to zaebyście skutecznie. Ja dyskomfortu nie mam, pomimo iż pracuję na produkcji, co nie jest zgodne z moimi kwalifikacjami. Ale wiedziałem na co się piszę. Mankamentem całego przedsięwzięcia są tylko małe pokoje nie jedno osobowe i czasem domki w stanie rozkładu, choć akurat to drugie, to już kwestia przyjezdnych często. Pozdrawiam.

P.S. A w dniu 1 i tak się dostaje bułeczkę i kawę na bazie w Hapert, więc w czym problem? :):)
zdjecie uzytkownika
Sparkus - 2014-09-02 18:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie mam jechać do Metalflex na weekend jako spawacz aluminium pod amsterdam jak jest naprawdę z ta firmą jak warunki mieszkaniowe?ile osób na mieszkaniach czy każdy ma swój pokój czy jak?a dojazdy?podobno dają auto do dyspozycji prosze podzielić się informacją
zdjecie uzytkownika
dinozaur - 2014-09-03 20:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sparkus - 2014-09-02 18:57:30]:
Nie sadziłem , że znajdę na tym forum kogoś z takim zapytaniem. Pracuję w Metalflex w firmie pod Amsterdamem. Jak sądzę nie w tej do której masz propozycję (w mojej spawa się stal i buduje maszyny budowlane). Podam warunki jakie mamy , a interpretacja to Twoja sprawa. Mieszkamy w domu w Ijmuiden, 9 osób na dwóch poziomach domu, 3 pokoje dwuosobowe, 3 jedynki. Na każdym piętrze łazienka , kuchnia z salonem.Pralka i suszarka do użytku dla wszystkich.Dojazd samochodami metalflexu (jeśli będziesz sam w firmie to dostaniesz służbowy do własnego użytku, dojazd+limit tygodniowy na własne potrzeby)Na nas 9-u chłopa mamy 4 samochody.Co najważniejsze i wszyscy tu pracujący to podkreślają masz pewność terminowej wypłaty.U nas są goście którzy pracują już nawet 6 czy 7 lat i kolejni wrócili po 3-miesięcznej przerwie w kontrakcie.Spośród osób z którymi pracuję (niektórzy mają za sobą praktyki w innych krajach i z innymi biurami) nie widać na tym etapie z ich strony chęci zmian , z mojej też.Nie znam warunków jakie dostałeś ale ogólnie tu w okolicach Amsterdamu są zdecydowanie lepsze stawki niż na południu w Eindhoven. Pisze jak jest a ocenę pozostawię czytającym bo to tylko fakty
zdjecie uzytkownika
dziki20 - 2014-09-11 17:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sparkus - 2014-09-02 18:57:30]:
witam, mam takźe jechać jako spawacz aluminium, napisz czy moźe wiesz już coś więcej na ten temat, jak to wygląda w praktyce itd.
zdjecie uzytkownika
sally - 2014-09-11 18:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dinozaur - 2014-09-03 20:35:08]:
przedstawiłeś warunki panujące w metalflexie jako bardzo dobre i ciężko odebrać je w związku z tym inaczej niż tak. Jeżeli to rzeczywiście prawda co tu piszesz to trafiłeś na świetną firme, o co jest co raz to trudniej obecnie w Holandii. Niestety , ale takich firm na zachodzie jak ta jest już co raz mniej
zdjecie uzytkownika
suchy - 2014-09-18 20:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja ma ofertę na wyjazd jako mechanik maszyn i urządzeń teraz, ktoś jeszcze też ma?
zdjecie uzytkownika
masterbart - 2014-09-19 10:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, własnie dostalem oferte pracy jako operator ózka widłowego w okolicach Eindhoven....Ktos??? Cso?..Jakas fabryka mebli...Prosze o pilny kontakt..
zdjecie uzytkownika
tomi - 2014-09-19 11:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [masterbart - 2014-09-19 10:13:38]:
w fabryce mebli bedziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy rozładunku cieżkich mebli...
ręcznie...goniony do pracy niewolniczej..!!
zdjecie uzytkownika
zgadnij - 2014-09-21 16:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam wasze posty i smiac sie chce ,jezeli kogos wyrzucaja to zachlanie lub nieustanne wolne poniedzialki (czyt KAC), lekarza ci zapewniaja jezeli jestes chory, placa na czas.Fakt na habufie robota ciezka, Wiekszosc ktora przyjezdza na cnc itp pracuje na tych maszynach , ale jezeli w CV wpisujesz ze masz papiery na ow urzadzenia a niewiesz jak je obslurzyc to jak sadzisz gdzie wtrafisz ,spawacze to juz wogole masakra przynosza teczke swiadect i certyfikatow a 2 elementow nie potarfia pospawac.Domki jezeli jest syf kila i mogila to pretensje do ludzi z ktorymi sie mieszka bo wola cpac i chlac zamiast sprzatnac.Kobiety w biurze zgadzam sie nie sa swiete, ale skoro rozmwaiasz z nimi to nie uzywaj slow typu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp jako przecinka to nikt sluchawką nierzuci, czepiajacie sie bledow czy nieurzywania polskich znakow mam to gdzies , jezeli chcesz pracowac to w tej firmie masz mozliwosc , ale nikt za raczke prowadzic cie niebedzie , przez tyle lat tylko 3 stronki z pretensjami,to niedzuzo
zdjecie uzytkownika
fumi - 2014-09-30 16:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zgadnij - 2014-09-21 16:14:59]:
3 stronki z pretensjami to nie dużo ? myślę, że to całkiem pokaźna ilość i niektórzy nie chcieli się już po raz dziesiąty powtarzać w swoich opiniach. Może rzeczywiście narzekając chociażby na kwatery niektórzy na forum przesadzają , ale firma nie jest święta i nie można zamiatać problemu jaki jest pod dywan
zdjecie uzytkownika
frog33 - 2014-10-07 19:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawalnik - 2014-05-05 13:18:57]:
WITAM wlasnie w sobote zjechalem z Haper pracowalem przez Metaal w VDL jako spawacz.praca nie jest zla ale zarobki nedza!!Metaalfleks sciaga za mieszkanie kosmiczne ceny czyli 290euro to jest za lozko no i ubezpieczenie80 podatek to ogolnie wychodzi ponad 400euro na miesiac.A baby w metaalflexsie tragedia nic nie pomoga jeszczw wiecznie maja pretesje jak po cos sie przyjdzie!!szurniete szma..A i jeszcze mnie rozwala ostatnio dodana oferta dla spawacza alumi..ze zarobki 2200euro bzdura nie slyszalem zeby ktos tyle tam zarobil a ludzie tam robia po 5-6lat.No i jeszcze mi i kolesiowi laptopy z chaty zaje..li oj szkoda gadac!!omijajcie ta agencje szerokim lukiem!!!POZDRAWIAM!!
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-10-10 20:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o pracę w firmach gdzie ludzie mieszkają w Meijel to ostrzegam przed hotelem gdzie mieszka ponad 70 osób a jest tylko cztery pralki. zainteresowany będzie wstawał o 2.00 żeby sobie zrobić pranie.Żart,kpina,totalne olewanie potrzeb pracownika.
zdjecie uzytkownika
stach - 2014-10-17 15:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koleś chyba z popołudniówki wracałeś o tej godzinie bo ja tyle miesięcy na Meijel mieszkałem i nigdy nie miałem problemu aby pranie wstawić...
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-10-22 09:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koleś,chyba masz problem z tak prostą arytmetyką.jeśli to jest aż taki problem to Ci powiem ,że wychodzi 17 osób na jedną pralkę.mega kpina,żart. Może to w Twoich oczach jest normalne ale nie w moich i nie u ludzi cywilizowanych.Każdy wie jak jest ale nie każdy piszę prawdę.Ciekawe jak będzie tego rocznej zimy? Jeden wielki chłód w pokojach,pojedyncze szyby w oknach.Jeżeli ktoś wyjechał pierwszy raz do Holandii przez metaal flex,jest pewnie zachwycony,ale są agencje lepsze,oraz które dają więcej zarobić,oraz z lepszymi warunkami mieszkalnymi.
zdjecie uzytkownika
zły - 2014-10-22 18:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę,że tym biurem powinny zająć sie Inspekcje Pracy
zdjecie uzytkownika
Metaal Flex Nederland - 2014-10-24 12:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani o której Pan wspomina pracuje w firmie Metaal Flex Nederland od 8 lat. Posiada tym samym wieloletnie doświadczenie na wykonywanym stanowisku. Jest dokładnie poinformowana przez firmę w jaki sposób rozwiązywać problemy. Przekazała Panu jedynie informację jaką uzyskała od lekarza. Jest nie stosowne aby w ten sposób obrażać inne osoby.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metaal Flex Nederland B.V.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x