Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Metaal Flex Nederland B.V.

Pracowałeś w firmie Metaal Flex Nederland B.V. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
eulalia - 2014-11-04 16:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stolarka albo spawanie - na takie stanowiska bym się najchętniej chciała dostać. jakie muszę spełnić wymagania? ewentualnie może być praca biurowa w polsce ale wolałabym wyjechać nie ukrywam bo większa kasa i oczywiście doświadczenie zawodowe na którym mi najbardziej zależy.czy potrzebne jest tez zaświadczenie o niekaralności?
zdjecie uzytkownika
były-pracownik - 2014-11-08 16:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
290euro za mieszkanie ze spleśniałym sufitem ha ha zart, ale juz niedługo powstanie artykuł o tym "biurze"
zdjecie uzytkownika
Enebu - 2014-11-09 16:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje juz od ponad roku. Generalnie jak komuś sie wydaje ze jedzie na wakacje z metalflexem to jest w błędzie i liczy na opiekę jak na wczasach w Egipcie to grubo sie pomylił. Co do kasy racja zawsze na czas bez jakis opóźnień i zwlekania. Kwitkow z wypłaty nawet nie staram sie zrozumieć bo nie spotkałem przez rok takiego mądrego co potrafi to rozszyfrować. Mieszkałem w Achel ci co byli bądź słyszeli warunki delikatnie to ujme mogły by byc ciut bardziej zbliżone do cywilizacji XXI wieku. Ale ludzie każdy jest wolny i na metaalflex świat sie nie kończy. No chyba ze nie potraficie słowa z siebie w języku obcym wydusic no to sorry. Jak nie pasuje to zmiana. A co do kasy to nie od dzis wiadomo ze w Holandii kokosów sie nie zarabia pracując przez biuro. Opieka hmm powiedzmy ze jest. Ale to tez nie jest przedszkole zeby kogoś za reke prowadzić do kibla. Wiec nie do końca rozumiem tych negatywnych opinii.
zdjecie uzytkownika
olsen - 2014-11-11 13:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapraszam do pracy VDL LACHTEHNIK W Eindhowen :)tu już są wszystkie zasady łamane za 8 godzin pracy spokojnie przeżuci każdy 30 ton z tego 15 ton to o temperaturze 100 stopni o poparzenia bardzo łatwo są maszyny do podnoszenia ale ich się nie używa bo na lini pracują polacy maszyny są dla holendrów a jak podniesiesz larmo to zaraz cię zwolnią ps jeśli dostaniecie oferte do VDL LACHTEHNIK powiedza wam ze wiesza się lekkie elementy to juz wam powiem 60% to elementy 40-45 kg które trzeba dzwigać na wysokoś 170 cm powodzenia tam w przacy :)
zdjecie uzytkownika
Kofik - 2014-11-25 11:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Enebu - 2014-11-09 16:35:21]:
hmm,tak sie slada ze tez tam mieszkalem ale wtedy ogarnialismy solarisy,coz coraz wieksza swolcz tam jest i tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
polikaw - 2014-12-10 16:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem takie powiedzenie, aby nie wydawac opinii w gniewie bo duma i głupota na jednym rosną drzewie. Zastanawiam się czy podejmując decyzje o pracy w Metaal Flex Nederland B.V. firma jasno przedstawiła warunki wspólpracy i wynagrodzenia? Bo przecież nie każdy musiał się zgodzić i teraz nie narzekać....Ja szukam pracy i chciałbym zasięgnąć porady czy opłaca się angazować.....
zdjecie uzytkownika
sasss - 2015-01-13 00:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej szukam pracy i analizujac wypoiwedzi to nie wiem czy warto skladac cv do tej firmy czy ktos wiecej i szezej moglby przedstawic jak to jest w tej firmie naprawde jak wyglada rekrutacja o co pytaja na rozmowie kwalifikacyjnej a czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy dziekuje wszystkim za odpoiwedz
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-01-15 14:21:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem jako spawacz dla tej gównianej firmy. Wypłaty owszem sa na czas, ale jeśli zagłębisz sie w solarisa nigdy nic sie nie zgadza. Rżnął na godziinach ile wlezie!!! 3 spawaczy, te same stawki kazdy inna wypłata. Jeśli trafisz do domku w Ijmuiden na Frans N. 9 w okresie zimowym to powodzenia, rano będziesz się budził z jajami przymarzniętymi do uda. Następna sprawa, kontrole, są do tego stopnia bezczelni, że pod twoją nieobecność jakiś holender będzie Ci grzebał w majtkach. W pokojach nie ma zamków, więc nie trzymaj przy sobie drogocennych rzeczy. Koordynatorka pani U. kłamie prosto w oczy, pierdoły obiecuje, a naprawde tylko patrzy żeby odpieprzyć dzień pracy i do domu. O swoje pieniadze, które sie zoorientowałem dzwoniedo tej pory, niby korekty zaginęły, śmiech na sali. Domki rudery, czasami w wolnej chwili robiliśmy polowanie na myszy:) Więc jak Ci pięknie ładnie wyliczą wypłate, to licz się z tym że 300 400 masz mniej. Jest dużo lepszych firm w NL niż ten syf!!!! Zadajesz dużo pytań, robisz się niewygodny.... NIE POLECAM TEJ DZIADOWIZNY
zdjecie uzytkownika
art - 2015-02-03 21:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie brzmi to zbyt dobrze, wręcz jest to szokujące, jakieś grzebanie w majtkach, czy ziąb w pokoju powodujący przymarzanie tego i owego do uda. Czy metaal flex nederland w ogóle nie reaguje na wasze skargi, czy siedzicie po cichu? Bo może to awaria ogrzewania. Troche to dziwne, że nie ma zamków w pokojach, może można zamontować własne.
zdjecie uzytkownika
Jóźwiak - 2015-02-20 13:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na domku Achel,w Belgii jest sufit który pleśnieje już od 2013 roku
zdjecie uzytkownika
łukaszSzczęśliwy - 2015-02-24 17:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trochę widzę ostro oceniacie i bezwzględnie te warunki pracy w Metaal Flex Nederland B.V., ale na serio tgo prawda z tym zamarzaniem i pleśniejącym sufitem. możecie jakoś bardziej się rozpisać na ten temat.proszę? bo teraz to już złupiałem i nie wiem czy jest szansa na zdobycie zatrudnienie u nich teraz?
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2015-02-28 21:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga na(usunięte przez administratora) kopie dołki pod kazdym polakiem zeby sie wybic donosi do biura same kłamstwa polakom dla cholendrow [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabie scierwo a pózniej czlowiek leci z roboty przez niego
zdjecie uzytkownika
wkqrwiony - 2015-03-06 20:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
łukasz Szczęśliwy: jak najbardziej prawda, ja sie rozstałem w dobrych stosunkach ale wielu dobrych rzeczy ne mogę powiedzieć
zdjecie uzytkownika
Ulo - 2015-03-10 23:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wkqrwiony W takim razie co w metaal flex było nie tak, skoro jest to agencja zatrudniania i organizuje roboty na terenie Holandii? Jak wygląda sam przejazd z Polski do Holandii, bo wiele innych agencji jest w stanie wysłać pracowników przy pomocy własnych środków finansowych. Czy tutaj wygląda to podobnie?
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2015-03-13 19:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasa na czas zarobki niezbyt rewelacyjne pracuje już ponad dwa lata ogólnie jest w porządku
zdjecie uzytkownika
idzik - 2015-03-27 01:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale i tak podejrzewam, że pieniądze w porównaniu z warunkami lokalnymi i krajowymi są lepsze niż pracowałoby się na takim samym stanowisku w Polsce. Tym bardziej, że z tego co wiem to holendrzy bardzo chwalą sobie współpracę z Polakami, a Polakom odpowiadają zarobki - pełna nierzeczywista symbioza - niespotykane na szeroką skalę.
zdjecie uzytkownika
Frog - 2015-04-02 07:27:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem przez ta firmę przez 3,5 roku i mieszkałem w Bladel można narzekać i można być zadowolonym . Po pierwsze Panie zapomniały że utrzymują się z naszych pieniędzy wiecznie pretensje . Po 2 mieszkania 290 euro za łóżko to zdecydowanie za dużo za tą kwotę można wynająć pokój i mieć go tylko dla siebie. Po 3 ma się 10 km do wykorzystania na zakupy ciekawe czy jedna z drugą zmieszczą się w tym limicie przez tydzień . Po 4 zarobki śmieszne spawacz mig/mag po 14 latach doświadczenia ma mniej niż ten co pracuje przy sortowaniu śmieci . Teraz dobre strony wypłata na czas nawet czasem jeden dzień szybszej , umożliwiają zrobić Vca nie wiem jak teraz . Kiedyś można było zrobić kurs języka holenderskiego bardzo przydatne .
zdjecie uzytkownika
dean27 - 2015-04-17 12:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
VDL Laktechnik w EINDCHOWEN praca fizyczna przy zawieszaniu METALOWYCH CZĘŚCI NA HAKI - NIE jedżcie do tej pracy bo to nie są elementy ważące 30kg i nie zawiesza się ich we 2-ch jak obiecują ale Samemu i to w BIEGU i ważą po 40/45kg a przeżucić trzeba tego dziennie około 40 TON , Brygadzista Turek jest bardzo niemiły , komendy są wydawane w jez: holenderskim , jest tak samo brygadzista polaczek ale mało ma do powiedzenia. Owszem są maszyny do dżwigania tych PARZĄCYCH blach świeżo co idących do lakierowania ale ich się NIE UŻYWA przynajmniej POlacy nie mogą.Te ciężkie ,gorące elementy są to cześci do aut ciężarowych DAF trzeba dżwigać na wysokość gdzieś 170 cm i bardzo szybko się uwijać. Jeśli chcesz zostać inwalidą ta oferta jest otwarta tam non stop potrzebują. A z innej strony takie warunki jak tam w Polsce obiecanki cacanki tam inna rzeczywistość trzeba będzie to zgłosić to HOLENDERSKIEJ INSPEKCJI PRACY
zdjecie uzytkownika
elka - 2015-04-22 11:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to ciekawe czy jako kobieta miałabym tam szanse na zatrudnienie przy takiej pracy. w sumie dośc silna i zaradna jestem ale tez ciekawe czy pieniądze na dobrym poziomie
zdjecie uzytkownika
dean27 - 2015-05-01 08:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obawiam się że nie bo chyba dla kobiet nie posiadają żadnych ofert pracy ale chcesz to zapytaj. Ale ja radził bym Ci poszukać miejsca pracy gdzieś indziej są dużo lepsze Agencje Pracy niż ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
rollo - 2015-05-22 18:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dean27 - 2015-05-01 08:05:35]:
zgadzam się z Toba @dean27. Metaal Flex nie słynie ze zbyt dobrej opinii pośród osób które korzystają z ich oferty. Zresztą sam pewnie wiesz jeśli interesujesz się wyjazdami na zachód , że Holandia to już przeżytek a tamtejsi pracodawcy płacą ludziom przyjeżdżającym z Polski co raz mniejsze pieniądze
zdjecie uzytkownika
adam strzyb - 2015-05-24 11:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem W Metaal flex cały 2014 rok i nie mogę powiedzieć złego słowa o tej firmie
zdjecie uzytkownika
dean27 - 2015-05-27 08:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro Jesteś taki zadowolony z ich usług to dlaczego pracowałeś dla nich tylko rok jak piszesz Panie Strzyb? Holandia dla Polaków tak jak ''rollo'' pisze i też się z tym zgadzam skończyła się kilka lat temu Polacy są traktowani coraz to gorzej a zarobki brutto to ładnie może w nie których przypadkach wygląda jak jesteś specem w jakiejś dziedzinie a reszta to zwykli pracownicy produkcyjni znający kilka słów po angielsku pracujący za 6 euro netto na godzine mający prace raz 3dni w tygoniu raz 4 a w umowie pisze co innego przecież a za mieszkanie ubezpieczenie itp trzeba płacić noi Jeść trzeba przecież- masowo wysyłają ludzi do Holandii a potem okazuje się że nie ma dla nich pracy- oto cala prawda o NL.Agencja Pracy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w miłej i przyjaznej atmosferze.
Pytania: Generalnie pytania bardzo proste. Miła pani z biura w kozlu przeprowadziła krótki i bardzo prosty test języka obcego zadając kilka najprostszych pytań i tyle.
zdjecie uzytkownika
dean27 - 2015-05-27 08:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro Jesteś taki zadowolony z ich usług to dlaczego pracowałeś dla nich tylko rok jak piszesz Panie Strzyb? Holandia dla Polaków tak jak ''rollo'' pisze i też się z tym zgadzam skończyła się kilka lat temu Polacy są traktowani coraz to gorzej a zarobki brutto to ładnie może w nie których przypadkach wygląda jak jesteś specem w jakiejś dziedzinie a reszta to zwykli pracownicy produkcyjni znający kilka słów po angielsku pracujący za 6 euro netto na godzine mający prace raz 3dni w tygoniu raz 4 a w umowie pisze co innego przecież a za mieszkanie ubezpieczenie itp trzeba płacić noi Jeść trzeba przecież- masowo wysyłają ludzi do Holandii a potem okazuje się że nie ma dla nich pracy- oto cala prawda o NL.Agencja Pracy.
zdjecie uzytkownika
alberto - 2015-06-24 21:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dean27 - 2015-05-27 08:19:52]:
@dean27, ciężko się z Tobą nie zgodzić. Aby pokazać jak obecnie ewoluowała praca w Metaal Flexie wystarczy tylko moim zdaniem pokazać suche liczby. Zresztą podawałeś już stawki godzinowe które moim zdaniem jak na zagranice w tej chwili są conajmniej śmieszne. Wolę pracować w naszym kraju już w tej chwili
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metaal Flex Nederland B.V.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Metaal Flex Nederland B.V.?
Zadaj pytanie
alert