Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Metaal Flex Nederland B.V.

Pracowałeś w firmie Metaal Flex Nederland B.V. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Skarbek - 2014-08-10 10:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam jestem generalnie zadowolony. Ogółem da się co nieco zarobić, choć wiele osób wybrzydza. Wypłaty w terminie, a to chyba najważniejsze. Wszelkie nieścisłości można na miejscu rozstrzygać odnośnie błędów w naliczeniach, a rzadko która firma tak robi. Wiele z pośrednictw ma to głęboko pod kręgosłupem. Ci, co narzekają, że stolarze, a praca taka i owaka, to co, na rozmowie spali? Jak się podpisuje dokumenty z automatu, albo próbuje liczyć jeszcze niezarobione pieniądze, to tak jest. Należy rozmawiać i się dopytywać. Nawet o głupoty. Głupi ten, co o nic nie pyta, a potem ma pretensje. Wszystko jest kwestią dogadania się, a z Metaalem się da radę dogadać. Ja osobiście polecam to pośrednictwo, bo jest w porządku wobec pracowników. A jeśli nawet udają, to robią to zaebyście skutecznie. Ja dyskomfortu nie mam, pomimo iż pracuję na produkcji, co nie jest zgodne z moimi kwalifikacjami. Ale wiedziałem na co się piszę. Mankamentem całego przedsięwzięcia są tylko małe pokoje nie jedno osobowe i czasem domki w stanie rozkładu, choć akurat to drugie, to już kwestia przyjezdnych często. Pozdrawiam.

P.S. A w dniu 1 i tak się dostaje bułeczkę i kawę na bazie w Hapert, więc w czym problem? :):)
zdjecie uzytkownika
Sparkus - 2014-09-02 18:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie mam jechać do Metalflex na weekend jako spawacz aluminium pod amsterdam jak jest naprawdę z ta firmą jak warunki mieszkaniowe?ile osób na mieszkaniach czy każdy ma swój pokój czy jak?a dojazdy?podobno dają auto do dyspozycji prosze podzielić się informacją
zdjecie uzytkownika
dinozaur - 2014-09-03 20:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sparkus - 2014-09-02 18:57:30]:
Nie sadziłem , że znajdę na tym forum kogoś z takim zapytaniem. Pracuję w Metalflex w firmie pod Amsterdamem. Jak sądzę nie w tej do której masz propozycję (w mojej spawa się stal i buduje maszyny budowlane). Podam warunki jakie mamy , a interpretacja to Twoja sprawa. Mieszkamy w domu w Ijmuiden, 9 osób na dwóch poziomach domu, 3 pokoje dwuosobowe, 3 jedynki. Na każdym piętrze łazienka , kuchnia z salonem.Pralka i suszarka do użytku dla wszystkich.Dojazd samochodami metalflexu (jeśli będziesz sam w firmie to dostaniesz służbowy do własnego użytku, dojazd+limit tygodniowy na własne potrzeby)Na nas 9-u chłopa mamy 4 samochody.Co najważniejsze i wszyscy tu pracujący to podkreślają masz pewność terminowej wypłaty.U nas są goście którzy pracują już nawet 6 czy 7 lat i kolejni wrócili po 3-miesięcznej przerwie w kontrakcie.Spośród osób z którymi pracuję (niektórzy mają za sobą praktyki w innych krajach i z innymi biurami) nie widać na tym etapie z ich strony chęci zmian , z mojej też.Nie znam warunków jakie dostałeś ale ogólnie tu w okolicach Amsterdamu są zdecydowanie lepsze stawki niż na południu w Eindhoven. Pisze jak jest a ocenę pozostawię czytającym bo to tylko fakty
zdjecie uzytkownika
dziki20 - 2014-09-11 17:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sparkus - 2014-09-02 18:57:30]:
witam, mam takźe jechać jako spawacz aluminium, napisz czy moźe wiesz już coś więcej na ten temat, jak to wygląda w praktyce itd.
zdjecie uzytkownika
sally - 2014-09-11 18:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dinozaur - 2014-09-03 20:35:08]:
przedstawiłeś warunki panujące w metalflexie jako bardzo dobre i ciężko odebrać je w związku z tym inaczej niż tak. Jeżeli to rzeczywiście prawda co tu piszesz to trafiłeś na świetną firme, o co jest co raz to trudniej obecnie w Holandii. Niestety , ale takich firm na zachodzie jak ta jest już co raz mniej
zdjecie uzytkownika
suchy - 2014-09-18 20:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja ma ofertę na wyjazd jako mechanik maszyn i urządzeń teraz, ktoś jeszcze też ma?
zdjecie uzytkownika
masterbart - 2014-09-19 10:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, własnie dostalem oferte pracy jako operator ózka widłowego w okolicach Eindhoven....Ktos??? Cso?..Jakas fabryka mebli...Prosze o pilny kontakt..
zdjecie uzytkownika
tomi - 2014-09-19 11:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [masterbart - 2014-09-19 10:13:38]:
w fabryce mebli bedziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy rozładunku cieżkich mebli...
ręcznie...goniony do pracy niewolniczej..!!
zdjecie uzytkownika
zgadnij - 2014-09-21 16:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam wasze posty i smiac sie chce ,jezeli kogos wyrzucaja to zachlanie lub nieustanne wolne poniedzialki (czyt KAC), lekarza ci zapewniaja jezeli jestes chory, placa na czas.Fakt na habufie robota ciezka, Wiekszosc ktora przyjezdza na cnc itp pracuje na tych maszynach , ale jezeli w CV wpisujesz ze masz papiery na ow urzadzenia a niewiesz jak je obslurzyc to jak sadzisz gdzie wtrafisz ,spawacze to juz wogole masakra przynosza teczke swiadect i certyfikatow a 2 elementow nie potarfia pospawac.Domki jezeli jest syf kila i mogila to pretensje do ludzi z ktorymi sie mieszka bo wola cpac i chlac zamiast sprzatnac.Kobiety w biurze zgadzam sie nie sa swiete, ale skoro rozmwaiasz z nimi to nie uzywaj slow typu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp jako przecinka to nikt sluchawką nierzuci, czepiajacie sie bledow czy nieurzywania polskich znakow mam to gdzies , jezeli chcesz pracowac to w tej firmie masz mozliwosc , ale nikt za raczke prowadzic cie niebedzie , przez tyle lat tylko 3 stronki z pretensjami,to niedzuzo
zdjecie uzytkownika
fumi - 2014-09-30 16:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zgadnij - 2014-09-21 16:14:59]:
3 stronki z pretensjami to nie dużo ? myślę, że to całkiem pokaźna ilość i niektórzy nie chcieli się już po raz dziesiąty powtarzać w swoich opiniach. Może rzeczywiście narzekając chociażby na kwatery niektórzy na forum przesadzają , ale firma nie jest święta i nie można zamiatać problemu jaki jest pod dywan
zdjecie uzytkownika
frog33 - 2014-10-07 19:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawalnik - 2014-05-05 13:18:57]:
WITAM wlasnie w sobote zjechalem z Haper pracowalem przez Metaal w VDL jako spawacz.praca nie jest zla ale zarobki nedza!!Metaalfleks sciaga za mieszkanie kosmiczne ceny czyli 290euro to jest za lozko no i ubezpieczenie80 podatek to ogolnie wychodzi ponad 400euro na miesiac.A baby w metaalflexsie tragedia nic nie pomoga jeszczw wiecznie maja pretesje jak po cos sie przyjdzie!!szurniete szma..A i jeszcze mnie rozwala ostatnio dodana oferta dla spawacza alumi..ze zarobki 2200euro bzdura nie slyszalem zeby ktos tyle tam zarobil a ludzie tam robia po 5-6lat.No i jeszcze mi i kolesiowi laptopy z chaty zaje..li oj szkoda gadac!!omijajcie ta agencje szerokim lukiem!!!POZDRAWIAM!!
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-10-10 20:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli chodzi o pracę w firmach gdzie ludzie mieszkają w Meijel to ostrzegam przed hotelem gdzie mieszka ponad 70 osób a jest tylko cztery pralki. zainteresowany będzie wstawał o 2.00 żeby sobie zrobić pranie.Żart,kpina,totalne olewanie potrzeb pracownika.
zdjecie uzytkownika
stach - 2014-10-17 15:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koleś chyba z popołudniówki wracałeś o tej godzinie bo ja tyle miesięcy na Meijel mieszkałem i nigdy nie miałem problemu aby pranie wstawić...
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-10-22 09:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koleś,chyba masz problem z tak prostą arytmetyką.jeśli to jest aż taki problem to Ci powiem ,że wychodzi 17 osób na jedną pralkę.mega kpina,żart. Może to w Twoich oczach jest normalne ale nie w moich i nie u ludzi cywilizowanych.Każdy wie jak jest ale nie każdy piszę prawdę.Ciekawe jak będzie tego rocznej zimy? Jeden wielki chłód w pokojach,pojedyncze szyby w oknach.Jeżeli ktoś wyjechał pierwszy raz do Holandii przez metaal flex,jest pewnie zachwycony,ale są agencje lepsze,oraz które dają więcej zarobić,oraz z lepszymi warunkami mieszkalnymi.
zdjecie uzytkownika
zły - 2014-10-22 18:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę,że tym biurem powinny zająć sie Inspekcje Pracy
zdjecie uzytkownika
Metaal Flex Nederland - 2014-10-24 12:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani o której Pan wspomina pracuje w firmie Metaal Flex Nederland od 8 lat. Posiada tym samym wieloletnie doświadczenie na wykonywanym stanowisku. Jest dokładnie poinformowana przez firmę w jaki sposób rozwiązywać problemy. Przekazała Panu jedynie informację jaką uzyskała od lekarza. Jest nie stosowne aby w ten sposób obrażać inne osoby.
zdjecie uzytkownika
zły - 2014-10-27 11:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani o której wspomniałem traktuje wszystkich jakby byli najgorszymi ludzmi,do tego jest bezczelna na pytanie kolegi kiedy dostanie podwyżkę ona odpowiedziala mu że chyba podwzyżkę garba,CZY TAK SIĘ ZACHOWUJE DOŚWIADCZONA NA TYM STANOWISKU PRACOWNICA I ŻEBY JESZCZE SWOJEMU RODAKOWI POWTARZAM RODAKOWI TAKĄ ODPOWIEDŻ DAĆ NO TO JA DZIĘKUJĘ ZA TAKA OPIEKĘ PANI KOORDYNATORKI
zdjecie uzytkownika
mario - 2014-10-29 08:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co kolega napisał,to 100% prawdy.Ta Pani koordynatorka taka jest i tak właśnie postępuje,pracownicy biura w Polsce nie są lepsi 1-skłamać 2-oszukać 3-zrobić nadzieję 4-
zdjecie uzytkownika
tomi - 2014-10-29 15:45:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Metaal Flex Nederland - 2014-10-24 12:18:07]:
nie dajcie sie oszukiwać przez te złodziejskie zakłamane biuro pracy...
i nigdy jako stolarze...bo kręgosłup będzie do naprawy...
tylko bez mózgi i osiłki powinno biuro zatrudniać...woły do roboty...
zdjecie uzytkownika
eulalia - 2014-11-04 16:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stolarka albo spawanie - na takie stanowiska bym się najchętniej chciała dostać. jakie muszę spełnić wymagania? ewentualnie może być praca biurowa w polsce ale wolałabym wyjechać nie ukrywam bo większa kasa i oczywiście doświadczenie zawodowe na którym mi najbardziej zależy.czy potrzebne jest tez zaświadczenie o niekaralności?
zdjecie uzytkownika
były-pracownik - 2014-11-08 16:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
290euro za mieszkanie ze spleśniałym sufitem ha ha zart, ale juz niedługo powstanie artykuł o tym "biurze"
zdjecie uzytkownika
Enebu - 2014-11-09 16:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje juz od ponad roku. Generalnie jak komuś sie wydaje ze jedzie na wakacje z metalflexem to jest w błędzie i liczy na opiekę jak na wczasach w Egipcie to grubo sie pomylił. Co do kasy racja zawsze na czas bez jakis opóźnień i zwlekania. Kwitkow z wypłaty nawet nie staram sie zrozumieć bo nie spotkałem przez rok takiego mądrego co potrafi to rozszyfrować. Mieszkałem w Achel ci co byli bądź słyszeli warunki delikatnie to ujme mogły by byc ciut bardziej zbliżone do cywilizacji XXI wieku. Ale ludzie każdy jest wolny i na metaalflex świat sie nie kończy. No chyba ze nie potraficie słowa z siebie w języku obcym wydusic no to sorry. Jak nie pasuje to zmiana. A co do kasy to nie od dzis wiadomo ze w Holandii kokosów sie nie zarabia pracując przez biuro. Opieka hmm powiedzmy ze jest. Ale to tez nie jest przedszkole zeby kogoś za reke prowadzić do kibla. Wiec nie do końca rozumiem tych negatywnych opinii.
zdjecie uzytkownika
olsen - 2014-11-11 13:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapraszam do pracy VDL LACHTEHNIK W Eindhowen :)tu już są wszystkie zasady łamane za 8 godzin pracy spokojnie przeżuci każdy 30 ton z tego 15 ton to o temperaturze 100 stopni o poparzenia bardzo łatwo są maszyny do podnoszenia ale ich się nie używa bo na lini pracują polacy maszyny są dla holendrów a jak podniesiesz larmo to zaraz cię zwolnią ps jeśli dostaniecie oferte do VDL LACHTEHNIK powiedza wam ze wiesza się lekkie elementy to juz wam powiem 60% to elementy 40-45 kg które trzeba dzwigać na wysokoś 170 cm powodzenia tam w przacy :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w miłej i przyjaznej atmosferze.
Pytania: Generalnie pytania bardzo proste. Miła pani z biura w kozlu przeprowadziła krótki i bardzo prosty test języka obcego zadając kilka najprostszych pytań i tyle.
zdjecie uzytkownika
Kofik - 2014-11-25 11:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Enebu - 2014-11-09 16:35:21]:
hmm,tak sie slada ze tez tam mieszkalem ale wtedy ogarnialismy solarisy,coz coraz wieksza swolcz tam jest i tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
polikaw - 2014-12-10 16:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem takie powiedzenie, aby nie wydawac opinii w gniewie bo duma i głupota na jednym rosną drzewie. Zastanawiam się czy podejmując decyzje o pracy w Metaal Flex Nederland B.V. firma jasno przedstawiła warunki wspólpracy i wynagrodzenia? Bo przecież nie każdy musiał się zgodzić i teraz nie narzekać....Ja szukam pracy i chciałbym zasięgnąć porady czy opłaca się angazować.....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metaal Flex Nederland B.V.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Metaal Flex Nederland B.V.?
Zadaj pytanie
x