Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Metaal Flex Nederland B.V.

Pracowałeś w firmie Metaal Flex Nederland B.V. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Enebu - 2014-11-09 16:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje juz od ponad roku. Generalnie jak komuś sie wydaje ze jedzie na wakacje z metalflexem to jest w błędzie i liczy na opiekę jak na wczasach w Egipcie to grubo sie pomylił. Co do kasy racja zawsze na czas bez jakis opóźnień i zwlekania. Kwitkow z wypłaty nawet nie staram sie zrozumieć bo nie spotkałem przez rok takiego mądrego co potrafi to rozszyfrować. Mieszkałem w Achel ci co byli bądź słyszeli warunki delikatnie to ujme mogły by byc ciut bardziej zbliżone do cywilizacji XXI wieku. Ale ludzie każdy jest wolny i na metaalflex świat sie nie kończy. No chyba ze nie potraficie słowa z siebie w języku obcym wydusic no to sorry. Jak nie pasuje to zmiana. A co do kasy to nie od dzis wiadomo ze w Holandii kokosów sie nie zarabia pracując przez biuro. Opieka hmm powiedzmy ze jest. Ale to tez nie jest przedszkole zeby kogoś za reke prowadzić do kibla. Wiec nie do końca rozumiem tych negatywnych opinii.
zdjecie uzytkownika
olsen - 2014-11-11 13:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapraszam do pracy VDL LACHTEHNIK W Eindhowen :)tu już są wszystkie zasady łamane za 8 godzin pracy spokojnie przeżuci każdy 30 ton z tego 15 ton to o temperaturze 100 stopni o poparzenia bardzo łatwo są maszyny do podnoszenia ale ich się nie używa bo na lini pracują polacy maszyny są dla holendrów a jak podniesiesz larmo to zaraz cię zwolnią ps jeśli dostaniecie oferte do VDL LACHTEHNIK powiedza wam ze wiesza się lekkie elementy to juz wam powiem 60% to elementy 40-45 kg które trzeba dzwigać na wysokoś 170 cm powodzenia tam w przacy :)
zdjecie uzytkownika
Kofik - 2014-11-25 11:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Enebu - 2014-11-09 16:35:21]:
hmm,tak sie slada ze tez tam mieszkalem ale wtedy ogarnialismy solarisy,coz coraz wieksza swolcz tam jest i tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
polikaw - 2014-12-10 16:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem takie powiedzenie, aby nie wydawac opinii w gniewie bo duma i głupota na jednym rosną drzewie. Zastanawiam się czy podejmując decyzje o pracy w Metaal Flex Nederland B.V. firma jasno przedstawiła warunki wspólpracy i wynagrodzenia? Bo przecież nie każdy musiał się zgodzić i teraz nie narzekać....Ja szukam pracy i chciałbym zasięgnąć porady czy opłaca się angazować.....
zdjecie uzytkownika
sasss - 2015-01-13 00:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej szukam pracy i analizujac wypoiwedzi to nie wiem czy warto skladac cv do tej firmy czy ktos wiecej i szezej moglby przedstawic jak to jest w tej firmie naprawde jak wyglada rekrutacja o co pytaja na rozmowie kwalifikacyjnej a czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy dziekuje wszystkim za odpoiwedz
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-01-15 14:21:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem jako spawacz dla tej gównianej firmy. Wypłaty owszem sa na czas, ale jeśli zagłębisz sie w solarisa nigdy nic sie nie zgadza. Rżnął na godziinach ile wlezie!!! 3 spawaczy, te same stawki kazdy inna wypłata. Jeśli trafisz do domku w Ijmuiden na Frans N. 9 w okresie zimowym to powodzenia, rano będziesz się budził z jajami przymarzniętymi do uda. Następna sprawa, kontrole, są do tego stopnia bezczelni, że pod twoją nieobecność jakiś holender będzie Ci grzebał w majtkach. W pokojach nie ma zamków, więc nie trzymaj przy sobie drogocennych rzeczy. Koordynatorka pani U. kłamie prosto w oczy, pierdoły obiecuje, a naprawde tylko patrzy żeby odpieprzyć dzień pracy i do domu. O swoje pieniadze, które sie zoorientowałem dzwoniedo tej pory, niby korekty zaginęły, śmiech na sali. Domki rudery, czasami w wolnej chwili robiliśmy polowanie na myszy:) Więc jak Ci pięknie ładnie wyliczą wypłate, to licz się z tym że 300 400 masz mniej. Jest dużo lepszych firm w NL niż ten syf!!!! Zadajesz dużo pytań, robisz się niewygodny.... NIE POLECAM TEJ DZIADOWIZNY
zdjecie uzytkownika
art - 2015-02-03 21:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie brzmi to zbyt dobrze, wręcz jest to szokujące, jakieś grzebanie w majtkach, czy ziąb w pokoju powodujący przymarzanie tego i owego do uda. Czy metaal flex nederland w ogóle nie reaguje na wasze skargi, czy siedzicie po cichu? Bo może to awaria ogrzewania. Troche to dziwne, że nie ma zamków w pokojach, może można zamontować własne.
zdjecie uzytkownika
Jóźwiak - 2015-02-20 13:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na domku Achel,w Belgii jest sufit który pleśnieje już od 2013 roku
zdjecie uzytkownika
łukaszSzczęśliwy - 2015-02-24 17:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trochę widzę ostro oceniacie i bezwzględnie te warunki pracy w Metaal Flex Nederland B.V., ale na serio tgo prawda z tym zamarzaniem i pleśniejącym sufitem. możecie jakoś bardziej się rozpisać na ten temat.proszę? bo teraz to już złupiałem i nie wiem czy jest szansa na zdobycie zatrudnienie u nich teraz?
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2015-02-28 21:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga na(usunięte przez administratora) kopie dołki pod kazdym polakiem zeby sie wybic donosi do biura same kłamstwa polakom dla cholendrow [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabie scierwo a pózniej czlowiek leci z roboty przez niego
zdjecie uzytkownika
wkqrwiony - 2015-03-06 20:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
łukasz Szczęśliwy: jak najbardziej prawda, ja sie rozstałem w dobrych stosunkach ale wielu dobrych rzeczy ne mogę powiedzieć
zdjecie uzytkownika
Ulo - 2015-03-10 23:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wkqrwiony W takim razie co w metaal flex było nie tak, skoro jest to agencja zatrudniania i organizuje roboty na terenie Holandii? Jak wygląda sam przejazd z Polski do Holandii, bo wiele innych agencji jest w stanie wysłać pracowników przy pomocy własnych środków finansowych. Czy tutaj wygląda to podobnie?
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2015-03-13 19:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasa na czas zarobki niezbyt rewelacyjne pracuje już ponad dwa lata ogólnie jest w porządku
zdjecie uzytkownika
idzik - 2015-03-27 01:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale i tak podejrzewam, że pieniądze w porównaniu z warunkami lokalnymi i krajowymi są lepsze niż pracowałoby się na takim samym stanowisku w Polsce. Tym bardziej, że z tego co wiem to holendrzy bardzo chwalą sobie współpracę z Polakami, a Polakom odpowiadają zarobki - pełna nierzeczywista symbioza - niespotykane na szeroką skalę.
zdjecie uzytkownika
Frog - 2015-04-02 07:27:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem przez ta firmę przez 3,5 roku i mieszkałem w Bladel można narzekać i można być zadowolonym . Po pierwsze Panie zapomniały że utrzymują się z naszych pieniędzy wiecznie pretensje . Po 2 mieszkania 290 euro za łóżko to zdecydowanie za dużo za tą kwotę można wynająć pokój i mieć go tylko dla siebie. Po 3 ma się 10 km do wykorzystania na zakupy ciekawe czy jedna z drugą zmieszczą się w tym limicie przez tydzień . Po 4 zarobki śmieszne spawacz mig/mag po 14 latach doświadczenia ma mniej niż ten co pracuje przy sortowaniu śmieci . Teraz dobre strony wypłata na czas nawet czasem jeden dzień szybszej , umożliwiają zrobić Vca nie wiem jak teraz . Kiedyś można było zrobić kurs języka holenderskiego bardzo przydatne .
zdjecie uzytkownika
dean27 - 2015-04-17 12:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
VDL Laktechnik w EINDCHOWEN praca fizyczna przy zawieszaniu METALOWYCH CZĘŚCI NA HAKI - NIE jedżcie do tej pracy bo to nie są elementy ważące 30kg i nie zawiesza się ich we 2-ch jak obiecują ale Samemu i to w BIEGU i ważą po 40/45kg a przeżucić trzeba tego dziennie około 40 TON , Brygadzista Turek jest bardzo niemiły , komendy są wydawane w jez: holenderskim , jest tak samo brygadzista polaczek ale mało ma do powiedzenia. Owszem są maszyny do dżwigania tych PARZĄCYCH blach świeżo co idących do lakierowania ale ich się NIE UŻYWA przynajmniej POlacy nie mogą.Te ciężkie ,gorące elementy są to cześci do aut ciężarowych DAF trzeba dżwigać na wysokość gdzieś 170 cm i bardzo szybko się uwijać. Jeśli chcesz zostać inwalidą ta oferta jest otwarta tam non stop potrzebują. A z innej strony takie warunki jak tam w Polsce obiecanki cacanki tam inna rzeczywistość trzeba będzie to zgłosić to HOLENDERSKIEJ INSPEKCJI PRACY
zdjecie uzytkownika
elka - 2015-04-22 11:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to ciekawe czy jako kobieta miałabym tam szanse na zatrudnienie przy takiej pracy. w sumie dośc silna i zaradna jestem ale tez ciekawe czy pieniądze na dobrym poziomie
zdjecie uzytkownika
dean27 - 2015-05-01 08:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obawiam się że nie bo chyba dla kobiet nie posiadają żadnych ofert pracy ale chcesz to zapytaj. Ale ja radził bym Ci poszukać miejsca pracy gdzieś indziej są dużo lepsze Agencje Pracy niż ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
rollo - 2015-05-22 18:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dean27 - 2015-05-01 08:05:35]:
zgadzam się z Toba @dean27. Metaal Flex nie słynie ze zbyt dobrej opinii pośród osób które korzystają z ich oferty. Zresztą sam pewnie wiesz jeśli interesujesz się wyjazdami na zachód , że Holandia to już przeżytek a tamtejsi pracodawcy płacą ludziom przyjeżdżającym z Polski co raz mniejsze pieniądze
zdjecie uzytkownika
adam strzyb - 2015-05-24 11:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem W Metaal flex cały 2014 rok i nie mogę powiedzieć złego słowa o tej firmie
zdjecie uzytkownika
dean27 - 2015-05-27 08:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro Jesteś taki zadowolony z ich usług to dlaczego pracowałeś dla nich tylko rok jak piszesz Panie Strzyb? Holandia dla Polaków tak jak ''rollo'' pisze i też się z tym zgadzam skończyła się kilka lat temu Polacy są traktowani coraz to gorzej a zarobki brutto to ładnie może w nie których przypadkach wygląda jak jesteś specem w jakiejś dziedzinie a reszta to zwykli pracownicy produkcyjni znający kilka słów po angielsku pracujący za 6 euro netto na godzine mający prace raz 3dni w tygoniu raz 4 a w umowie pisze co innego przecież a za mieszkanie ubezpieczenie itp trzeba płacić noi Jeść trzeba przecież- masowo wysyłają ludzi do Holandii a potem okazuje się że nie ma dla nich pracy- oto cala prawda o NL.Agencja Pracy.
zdjecie uzytkownika
dean27 - 2015-05-27 08:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro Jesteś taki zadowolony z ich usług to dlaczego pracowałeś dla nich tylko rok jak piszesz Panie Strzyb? Holandia dla Polaków tak jak ''rollo'' pisze i też się z tym zgadzam skończyła się kilka lat temu Polacy są traktowani coraz to gorzej a zarobki brutto to ładnie może w nie których przypadkach wygląda jak jesteś specem w jakiejś dziedzinie a reszta to zwykli pracownicy produkcyjni znający kilka słów po angielsku pracujący za 6 euro netto na godzine mający prace raz 3dni w tygoniu raz 4 a w umowie pisze co innego przecież a za mieszkanie ubezpieczenie itp trzeba płacić noi Jeść trzeba przecież- masowo wysyłają ludzi do Holandii a potem okazuje się że nie ma dla nich pracy- oto cala prawda o NL.Agencja Pracy.
zdjecie uzytkownika
alberto - 2015-06-24 21:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dean27 - 2015-05-27 08:19:52]:
@dean27, ciężko się z Tobą nie zgodzić. Aby pokazać jak obecnie ewoluowała praca w Metaal Flexie wystarczy tylko moim zdaniem pokazać suche liczby. Zresztą podawałeś już stawki godzinowe które moim zdaniem jak na zagranice w tej chwili są conajmniej śmieszne. Wolę pracować w naszym kraju już w tej chwili
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2015-07-26 19:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak słysze te wieczne narzekanie na Habufe to mi się aż cofa śniadanie. Te wasze 100 kg paczki ok są...Ale na plecach ich nie nosisz. Masz wózki do tego. W dodatku nie masz żadnej normy ile czego trzeba zrobić. Na rozładunku grupy są po 3 osoby więc jeżeli nie jesteś dupkiem to się dogadasz razem wyciągasz ciężkie elementy. Montaż znowu to śmiech na sali. 4 srobki, rama siedzisko i składasz krzesło. Malpa sobie poradzi. A wypłaty. Skąd ty żeś wytrzasnal 700e? Najmniej to około 1000e po odliczeniu mieszkania(około 300 e), ubezpieczenia( 82 e) no i podatków składki emerytalnej itp więc nie narzekaj. Bo to wychodzi 1400e na czysto jak znajdziesz swoje mieszkanie. Za taką pracę :) 38h w tygodniu. Ale wiem jacy ludzie ostatnio przychodzą...nic nie potrafią, ledwo po polsku mówią a już nie wspomnę o języku obcym... Byle się napić, zajarac. A domki, hotele- jak jesteś brudas to będziesz miał syf. Hotel w eersel jest całkiem nowy, jest tam wszystko łącznie z aneksem kuchennym i łazienką w pokoju, tv, Internetem. A że z pokoi bije smrodem- to już wina mieszkanca danego pokoju. Auta służbowe, za paliwo nie płacisz jak mądrze podchodzisz do sprawy to spokojnie zakupy zrobisz jadąc autem no chyba że dzień w dzień "nadrabiasz" po 50km "bo cię zepchneli na Amsterdam"-autentyk- i zanim ktoś napiszę że nie można na wycieczki jeździć autem.- to jest służbowe-do pracy. Na wycieczki masz autobus, pociąg albo kup swoje. Metaal flex nie jest zła firma- są sprawy które mogły by być inaczej rozwiązane Ale nie oszukujmy się- jesteś normalnym człowiekiem to masz dobrze jak chcesz się zabawić- luz- Ale nie płacz ze dostaniesz karę za to co zniszczysz po pijaku.
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2015-07-26 19:12:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak słysze te wieczne narzekanie na Habufe to mi się aż cofa śniadanie. Te wasze 100 kg paczki ok są...Ale na plecach ich nie nosisz. Masz wózki do tego. W dodatku nie masz żadnej normy ile czego trzeba zrobić. Na rozładunku grupy są po 3 osoby więc jeżeli nie jesteś dupkiem to się dogadasz razem wyciągasz ciężkie elementy. Montaż znowu to śmiech na sali. 4 srobki, rama siedzisko i składasz krzesło. Malpa sobie poradzi. A wypłaty. Skąd ty żeś wytrzasnal 700e? Najmniej to około 1000e po odliczeniu mieszkania(około 300 e), ubezpieczenia( 82 e) no i podatków składki emerytalnej itp więc nie narzekaj. Bo to wychodzi 1400e na czysto jak znajdziesz swoje mieszkanie. Za taką pracę :) 38h w tygodniu. Ale wiem jacy ludzie ostatnio przychodzą...nic nie potrafią, ledwo po polsku mówią a już nie wspomnę o języku obcym... Byle się napić, zajarac. A domki, hotele- jak jesteś brudas to będziesz miał syf. Hotel w eersel jest całkiem nowy, jest tam wszystko łącznie z aneksem kuchennym i łazienką w pokoju, tv, Internetem. A że z pokoi bije smrodem- to już wina mieszkanca danego pokoju. Auta służbowe, za paliwo nie płacisz jak mądrze podchodzisz do sprawy to spokojnie zakupy zrobisz jadąc autem no chyba że dzień w dzień "nadrabiasz" po 50km "bo cię zepchneli na Amsterdam"-autentyk- i zanim ktoś napiszę że nie można na wycieczki jeździć autem.- to jest służbowe-do pracy. Na wycieczki masz autobus, pociąg albo kup swoje. Metaal flex nie jest zła firma- są sprawy które mogły by być inaczej rozwiązane Ale nie oszukujmy się- jesteś normalnym człowiekiem to masz dobrze jak chcesz się zabawić- luz- Ale nie płacz ze dostaniesz karę za to co zniszczysz po pijaku.
zdjecie uzytkownika
bobo - 2015-07-27 14:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dean27 - 2015-04-17 12:24:10]:
Potwierdzam powyższą opinię, to się nadaje do telewizji. Byłem świadkiem jak gościu poszedł 1 dzień do tej pracy i wrócił ze zmasakrowanym kręgosłupem i obdartą całą nogą bo 38 kg mu zleciało na ziemię. Do tego jest to szkodliwa praca, galwanizacja, lakiernia, itp.
zdjecie uzytkownika
kamuflaż - 2015-08-17 19:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Kazik, skoro mieszkałeś na Eersel , to miałeś luksus. ale nie meszkałeś najwyraźniej w klasztorze w Reusel.Uwierz mi, że złamanego centa nie chciałbyś za to miejsce zapłacić.i nie,to nie tylko kwestia kupna płynu do kibla. Zresztą tam kibel nie istnieje,a srać ludzie chodzą w różne mniej lub bardziej przystosowane miejsca,np. pod prysznicem,na piętrze. Ja wiem,że to ludzie robią,którzy tam mieszkają.OK racja. Ale to nie znaczy, że muszę być skazany na taką patologię.Znajomy po 2 tygodnich pojechał.Ja po kolejnych 2. ON miał przynajmniej swoje auto.A ja się tłukłem z tymi tobołami. Ale przynajmnniej przywiozłem pamiątke z wyprawy-grzybicę. Dziewczyna była wniebowzięta.
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-08-18 21:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie no ta firma zeszla na psy. kiedys bylo inaczej. ale teraz jest padaka. jeszcze ci co tam siedza nontop to jeszcze jakotako ale jak sie przyjezdza co jakis czas to widac ze coraz gorzej. traktuja cie jak mieso na przemial i tyle. a przeciez to my na nic pensyjki zarabiamy. aha. niech ktos powie wreszcie hance zeby sie jezdzic nauczyla autem. pozdro.
zdjecie uzytkownika
ink - 2015-08-24 16:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaro - 2015-08-18 21:40:19]:
Nie bardzo wiem co mam rozumieć, twój komentarze jest mało merytoryczny. Nic nie pomogłes kumplu naprawdę. Weszłam tu aby znaleźć jakieś poparte przykłądami opinie z życia wzięte.
zdjecie uzytkownika
ink - 2015-08-24 16:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaro - 2015-08-18 21:40:19]:
Nie bardzo wiem co mam rozumieć, twój komentarze jest mało merytoryczny. Nic nie pomogłes kumplu naprawdę. Weszłam tu aby znaleźć jakieś poparte przykłądami opinie z życia wzięte. Poczekam może ktoś napisze coś bardziej zrozumiałego czym będzie można się zasugerować. Aplikować i czekać na odzew. pzodrawiam
zdjecie uzytkownika
Laser - 2015-08-26 21:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś pracuję na wykrawarkach laserowych i może się wypowiedzieć?
Zaoferowano mi pracę w firmie która zajmuje się produkcją kurników itp.
Czy ktoś tam pracował i może opisać warunki pracy itd?
Z góry dziękuje :)
zdjecie uzytkownika
weld - 2015-08-27 16:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o pracy w okolicach Amsterdamu spawacz aluminium?
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-09-01 10:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ink - 2015-08-24 16:13:35]:
no siema ink. za pierwszym razem 2 lata temu było miło choć praca ciężka wieszanie na hakach metalowych elementwó na lakierni. ale w biurze kanapeczki kawka wprowadzenie i takie tam. pokój fajny w ersel. kasa zawsze na czas. za drugim razem w zeszłym roku już bez ceregieli praca na produkcji jakeijś hemii w bergejk i hapert. kasa była ciągle na czas ale nigdy sie nie mogłem jej doliczyć. ludzie z ktorymi pracowalem na jednej zmianie mieli takie same stawki i tyle samo godzin a dostawali wiecej alebo mniej. korekty sie doprosić niemożna a potem cie traktują jak wroga. mieszkałem najpeirw w bergejk a potem w ersel gdzie nie było juz tak miło jak przed rokiem. zakwaterowania opisane masz powyżej. smród i brud + imprezy. tłumaczą sie ze to polacy przeceiz to robią. ale przeceiz są hausmajstrzy powinni niby pilnować porządku no i ten alan. zgłaszać nie ma sensu bo cie oleją a potem jeszce możesz mieć na domku przesrane. daltego zastanów sie nad tą firmą.
zdjecie uzytkownika
eleonorka - 2015-09-23 19:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam się zastanawiam i w s umie to zawsze marzyłma o wyjeździe do Holandii, a teraz moje marzenie może się wreszcie spełnić bskoro dzięki tej firmie mogę przy okazji tam jakieś zatrudnienie dostać. pisaliście o jakiejś lakierni, napiszcie mi jakie obecnie są tam reklrutacje i stanowiska do wzięcia.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-09-28 19:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaro pracowałeś zapewne w diffuthermie :] Też taam pracowałem w zeszłym roku, co do eersel zrobiła sie patola, nie wspomne już o durnych pomówieniach zmówionych ludzi przez których wylatuja bogu ducha winni ludzie... Ja nie bawem kończe kariere w MF bo dalsza współpraca raczej nie wchodzi w gre... Ładnie pieknie jest zawsze na początku a potem panie mają wszystkich głęboko w poważaniu!
zdjecie uzytkownika
Matrix - 2015-10-05 10:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam a ktos moze cos wie o obecnej ofercie pracownik techniczny branza metalurgiczna??? do obslugi frezarki cnc... w firmie zajmujacej sie produkcja czesci motoryzacyjnych....warto jechac???kasa to niby 10.50 brutto
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-10-24 00:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedz mi matrix@ gdzie takie oferty poznajdowałeś, bo ja przeglądałem goworka czy jakieś pracuj i tam nie znalazłem nic do metaal flex. Jakieś oferty do innych robót były, ale za zdecydowanie gorsze stawki i nie waidomo na jakich warunkach. Z chęcią poznam szczegóły pracy u nich to może i ja też bym się zgłosił.
zdjecie uzytkownika
Fokaaaa - 2015-10-30 09:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jaro - 2015-08-18 21:40:19]:
Co do Hanki - święta racja. Co do mięsa - również. Ale weźcie pod uwagę, że większość osób pracujących u nich, to faceci w wieku między 20 a 30 lat, nie mówiący ani słowa w żadnym języku, poza polskim, nie interesujący się swoimi prawami i nie chcący piąć się wyżej lub chociaż mieć ciut lepiej. byle zarobić, wydać w weekend i niech się kręci, a najlepiej to jak najczęściej kręcić aby nie narobić się, a zarobić. Jestem tu od niedawna i jestem w szoku, jak patrzę na ignorancję tych ludzi i brak ambicji. A jak patrzę na Panie w biurze MF, to rzygać mi się chcę. Jak przypomnę sobie jak pięknie z szerokimi uśmiechami mnie witały, jakie były z siebie dumne, że znalazły mi pracę, ale jak przychodzi co do czego, choroba, czy jakiekolwiek pretensje, bo przecież to też są ludzie i mogą się pomylić, to już jakby maski zdejmowały. Trochę zmienia się to w biuro pracy przymusowej, a jak się nie dostosowujesz to won. Jestem, moim zdaniem, dobrym pracownikiem, jako pracownik fizyczny, nie wymyślam, nie migam się, pracuję ile mogę, bo potrzebne mi pieniądze, a i tak nie mogę doprosić się swoim praw. A oni wiedza, że jeśli nie ja, to zaraz przylezie ktoś następny. Nic myślę nie da się z tym zrobić, póki jest jak jest. A panie z biura, w zasadzie należy podziwiać, bo ja nie wyobrażam sobie, mieć w sobie tyle zaparcia, aby zachowywać się w ten sposób.
zdjecie uzytkownika
mixer - 2015-11-07 09:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fokaaaa - 2015-10-30 09:48:12]:
hej
Mała pomylka nie 10.50 brutto a 10.99 brutto ....

wszedzie gdzie Ci pisze dodatek zmianowy to daja 20% do godziny i wychodzi podstawa 9,16 plus 20% to masz 10.99
Ale musisz od tego odliczyc podatki,spanie(B.DROGO) i ubezpieczenie zostanie ci z 900 i z tego zycie to ok 200 ...to tak 700 Ci zostanie na czysto....ale wiadomo czasem sie gdzies skoczy wyjdzie tak,ze cudow nie ma.....w niemczech jest lepiej bo w wiekszosci zakwaterowanie gratis albo tylko 150 euro
zdjecie uzytkownika
andrzej22 - 2015-11-11 17:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracowaliscie cały czas czy mieliscie dużo wolnego ? Kto sie wybiera w najblizszym czasie do pracy z MF??
zdjecie uzytkownika
andrzej22 - 2015-11-11 17:47:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mixer - 2015-11-07 09:09:03]:
Powinno jeszcze byc 8% wakacyjnego :)
zdjecie uzytkownika
znam to - 2015-12-01 20:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam agencja Metal flex jest jedna z agencji które maja w miarę dobre warunki mieszkalne. prace zazwyczaj sa z godzinami a wypłata na kącie jedn i największym minusem są panie które pośredniczą miedzy wami a pracodawcami.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
poa - 2015-12-09 18:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda, z osobami pośredniczacymi jest kiepsko o tyle, że mają też swoją prace, a wydaje mi się, że powinni zatrudnić do tego kilka osób, niegługo a się pojawić podobna oferta jednak.
zdjecie uzytkownika
byłem tam - 2016-01-25 13:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zły - 2014-10-22 18:14:10]:
szczera prawda co pani U.-szczyt bezczelności,warunki mieszkaniowe jak dla bydła,kroją na pensji,ja już zgłosiłem sprawę,ale inspekcja to olała,firemka musi mieć niezłe plecy
zdjecie uzytkownika
bobi - 2016-01-27 18:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda obecnie sprawa z pracą jako monter maszyn budowlanych?oferują teraz niby taką pracę
zdjecie uzytkownika
kędzior - 2016-03-09 22:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bobi - 2016-01-27 18:51:57]:
Bo to musisz raczej tam ma miejscu zgłaszać. Oni podpisują z tobą umowę na warunkach holenderskich i podlegasz bezpośrednio pod kodeks pracy w Holandii, a tym samym pod ich biurokrację. Krótko - bez języka ani rusz.
zdjecie uzytkownika
kędzior - 2016-03-09 22:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kędzior - 2016-03-09 22:35:36]:
Oj, to nie do bobi, tylko wyżej odpowiedź miała być.
zdjecie uzytkownika
tak to wygląda - 2016-03-14 14:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kędzior - 2016-03-09 22:37:22]:
Spróbuj załatwić sprawę na miejscu ,jak kończysz pracę i jedziesz do domu,a kasę dostajesz z opóźnieniem.Na to te chciwe france liczą,holenderscy prawnicy też nie są zainteresowani,z racji tego że nie chodzi o tysiące euro.Ogólnie najlepiej trzymać się od złodziei z daleka.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w miłej i przyjaznej atmosferze.
Pytania: Generalnie pytania bardzo proste. Miła pani z biura w kozlu przeprowadziła krótki i bardzo prosty test języka obcego zadając kilka najprostszych pytań i tyle.
zdjecie uzytkownika
Duży Dzon - 2016-04-12 10:01:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież nikt nikogo do pracy nie zmusza jak się komuś nie podoba to niech szuka innego pracodawcy . Ja jestem spawaczem i jestem zadowolony z tej pracy którą mam dzięki pani Marchewce :)A co do mieszkańców domku w Achel to są całkiem normalni ludzie nie ma kradzieży , awantur itp Franek trzyma tam wszystko twardą rękom :)
zdjecie uzytkownika
think - 2016-04-18 16:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie :) lepiej bym tego nie ujął, a poza tym wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma :D wypłaty na czas :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Metaal Flex Nederland B.V.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metaal Flex Nederland B.V.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert