Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Metaal Flex Holland


Oceniono 77 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Metaal Flex Holland
Czerwińskiego 2
47-200 Hapert
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
Cedric - 2014-01-05 22:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok, chyba jestem zdecydowany, możecie napisac jakie formalności trzeba spełnić by mnie wzieli? Ubezpieczenie jest bezpłatne na miejscu?
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-01-05 23:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cedric - 2014-01-05 22:02:19]:
jak jestes zdecydowany to powiedz o tym swojej szefowej w Hapert jutro rano :) moze za ten post dostaniesz kawe i bułeczke hehe
zdjecie uzytkownika
Cedric - 2014-01-06 16:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hehe, nie mam jeszcze żadnej szefowej ;). Nie jestem podstawiony, czy coś, serio szukam pracy. Możesz odpowiedzieć mi na pytanie powyżej? Z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-01-15 18:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjechał ktos teraz moze tam do pracy ??
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2014-01-18 11:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jade tam zobaczymy co ciekawego sie dowiem na miejscu. Przeraza mnie to co koledzy wyzej napisali. Jak juz bede na miejscu to napewno cos tu napisze
zdjecie uzytkownika
sewage - 2014-01-26 23:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to kiepska sprawa, jak ktoś jedzie do pracy jako stolarz i robi przy rozładunku mebli... Ciekawe, czy często takie kwiatki są w metaal flexie.
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2014-01-30 09:34:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam biura z Hapert "Metalleex" , przyjeli mnie przed świętami do firmy --Vdl-- na niby okres 3miesiące który okazał się 3 tygodnie pracy ,dzwoniąc do koordynatorki pani ( usunięte przez administratora ),powiedziałem że chciałbym żeby mi za ten okres czasu zwrócili za przejazd powrotny do Polski ,powiedziała , że życzy mi wesołych świąt w Polsce i rzuciła słuchawką, totalna olewka biura , szczególnie koordynatorek ( usunięte przez administratora )które nie podchodzą do Polaków jak powinny.
Wbiurze Metalfleex z Kędzieżyn Kożle , pani koordynator pisała mi że będe miał odprowadzane składki emerytalne , a w rzeczywistości nic nie było , umowe jaką wysyłają ci z Polski z Kędzieżyna , masz w pierwszym dniu przyjazdu zmienioną na miejscu przez nich, biuro dziadowskie ,( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
koko - 2014-02-15 22:27:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
byłem tam ale do tej pory nie przyszło mi do głowy żeby na tym forum coś czytać. pośmiać się można, dlaczego goście co jadą pierwszy raz nie czytają i nie kodują powtarzających się opini. jadą jako spawacze a w poniedziałek już ostro rozładowują kontenery ha przecież to proste. już kilka postów wcześniej kolego mniej więcej wyjaśnił jak to robia. w Hapert gdzie mają biuro jest taka jakby strefa przemysłowa i oni mają tam zwykle takie proste prace. ale jak ktoś otwiera agencję pracy to jakie da ogłoszenie; Przyjmę zdesperowanych aby mieli 2 ręce mogą być po wyroku i pić do stanu halucynacji ??? l(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
suso - 2014-02-18 16:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po pierwsze "Kędzierzyn", a po drugie to jak się wyjeżdża za granicę do pracy to warto jednak najpierw sprawdzić 10 razy czy będzie robiło się rzeczywiście to na co jest się umówionym
zdjecie uzytkownika
koko - 2014-02-19 15:34:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [suso - 2014-02-18 16:22:38]:
tak, a jak to sprawdzisz. przyjedziesz i już w poniedziałek kultura bo do biura autkiem a w biurze już aneksik i zapi rowerkiek zdezelowanym 9 km na domek jak trafisz z powrotem ale to ich już nie obchodzi i czy trafisz we wtorek do pracy, masz być czy deszcz czy nie a jak nie to torby i wyjazd. takich kafarów to one tam w biurze już widziały na pęczki.
zdjecie uzytkownika
tim - 2014-02-24 15:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zatrudniajcie sie w tym biurze jako fachowcy stolarze...(usunięte przez administratora).traficie do Habufy w Hapert i bedziecie rozładowywać meble z Tirów
zapakowanych od podłogi po sam sufit recznie...waga od 70kg...do przeszło 160kg..
mam przez tą firme uszkodzony kręgosłup i miałem w ciagu roku 2 operacje i nadal boli...a odpowiedzialności nie chcą przyjąć.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ludzkie roboty - 2014-02-24 17:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tim - 2014-02-24 15:11:51]:
nie lepiej jako operator cnc . zaladunek cięzkich detali ktorych nie chca się podjąc holendrzy
zdjecie uzytkownika
tim - 2014-02-26 20:04:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [habufa - 2013-06-30 20:08:57]:
to wszystko prawda co kolega napisał...własnie w taki sposób trafiłem tam do
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
yo - 2014-02-27 16:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko prawda jesli moge polecic to Belgie juz teraz
zdjecie uzytkownika
ma - 2014-02-28 09:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yo - 2014-02-27 16:39:57]:
To daj jakiś namiar na tą Belgię
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-03-15 19:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz duzo ludzi przechodi do W&F na start daja 10.50 ikontrakty na rok.Jk tak dalej bedzie to metaal flex pojdzie z torbami
zdjecie uzytkownika
ulomny polak - 2014-03-19 10:06:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak tam hotelik w Meijal?nie pamiętam pisowni,jak się ma ta agentura turecka,ludzie dalej mieszkają w Hapert przy chlewni
zdjecie uzytkownika
adaskoma - 2014-04-29 12:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cedric - 2013-12-10 14:27:33]:
Dzieki za info i juz nie jedziemy.... Irek i Adam
zdjecie uzytkownika
spawalnik - 2014-05-05 13:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos jest w stanie udzielic mi odpowiedzi jak wyglada praca dla spawaczy w eindhoven?posrednikiem jest metaalflex
zdjecie uzytkownika
Metalflex dno - 2014-05-06 19:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chciałbym opowiedzieć po krutce moją historie z agencją Metal Flex z Kędzierzyn-Koźle i z Holandii z Mieiscowości Reusel z Klasztoru w jakim mieszkałem .

Otóż miła pani pewnego dnia zadzwoniła do mnie z Kędzieżyn-Kożle że ma dla mnie pracę w firmie w Eindhoven w Vdl , czyli firmie zajmującej sie lakierowaniem elementów stalowych samochodowych które należy podwieszać na haki lub też zdejmować z nich , co się okazało ??

PAni z biura w Polsce powiedziała mi że praca jest lekka i przyjemna i elementy ważą max do 25kg, po przyjeżdzie do Holandii okazało się na wstępie że podpisujemy nową umowe , w Polsce podpisałem inną i w pierwszy dzień w Holandii musiałem w biurze podpisać inną niby tą samą ,dziwne to ale mniejsza z tym , chodzi mi głównie o pracę , atmosfera w pracy bardzo spięta , elementy jakie dzwogac musiałem w szybkim tempie na dziale katel okazały się że waża 55kg jeden tzw "Joki" , pracował z nami turek Mamed który darł się na nas jak na psy który stworzone są tylko do dzwigania ,popatrzyłem sobie jak krzyczał na jednego Polaka który tam robił 3 miesiące więcej i miałem już dość tej atmosfery.


Niestety musiałem zacisnąć żeby i robić dalej , co się okazało praca miała być na 3miesiące a zwolnili nas 6 osoób po 1,5miesiąca , na kontrakcje podpisane mieliśmy na 3 miesiące , zostaliśmy oszukani nie tylko na czas pracy jak i na niby spokojną pracę i małe kg jakie miały być podwieszane na suwnicy , tempo pracy bardzo szybkie , moja koszulka była cały czas zalana potem ,można bylo ją wykręcić i zrobić z niej niezłą kałużę, nie dość że było oszukane na ciężarze to tempo bardzo szybkie ,krzyki na hali turka na nas , i elementy które zdejmowaliśmy były z pieca bardzo gorące niejednokrotnie się poparzyłem bądż ktoś inny ,czysty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Cechy negatywne biura Metalflex:

1.Zakłamane koordynatorki w Polskim biurze (usunięte przez administratora)
Piszą że lekkie elementy się podwiesza na suwnicy i że spokojne tempo, chyba za dużo kawy piją w tym biurze , bo nie wiedzą co się dzieje naprawde w firmie w Vdlu w Eindhoven

2. Inna umowa w Polsce inna na miejscu

3.Kordynatorki w Holandii : (usunięte przez administratora)nie pomagają nic Polakom , wiecznie zajęte są zapatrzone w siebie ,dwulicowe ,wredne , tylko się uśmiechają i mówią że praca się skonczyla , a dla ich rodzinek ciągle jest.

Piszę tu o biurze: Handelsweg 3
5527 AL Hapert

4.Kordynatorki w Polsce z biura : Kędzierzyn-Koźle , albo za dużo kawy piją albo są na tyle zakłamane żeby nie mówić prawdy o pracy przez metalflex jak się rzeczywiście pracuje w jakiej atmosferze i jakie kg trzeba dzwgać za 900euro na miesiąc w pocie czoła , niby 25kg a okazuje się 55kg

Ogólna ocena agencji Metalflex jak dla mnie Mierna .

Nie polecam nikomu tego biura pracy ,chyba że chcecie zostać niewolnikami w[usunięte przez administratora] za marne grosze, polecam omijać agencje szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-06-20 13:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Metalflex dno - 2014-05-06 19:02:32]:
jeżeli chodzi o pieniądze to poważnie stawka miesięczna tutaj to nie więcej niż 1000 euro ? bo jak na zagranice to są grosze
zdjecie uzytkownika
podróba - 2014-07-09 09:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Metalflex dno mieszkaliśmy razem bo w tym czasie też tam byłem w tym hotelu. Chciałem potwierdzić Twoją opinię!!To wszystko prawda warunki w hotelach straszne,zakłamanie,jak coś nie tak to zawsze pracownika wina i do domu wysyłają w szybkim tempie że nie masz czasu sie spakować. Zdarza im się podrabiać podpisy na umowach nie wyobrażam sobie dalszej współpracy z tą agencją.Jestem zawiedziony!!!
zdjecie uzytkownika
DANELLO - 2014-07-21 19:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gregus - 2013-04-24 16:21:38]:
Powiem tak wasza firma to jedno wielkie oszustwo jesli moj maz nizej wymieniony opusci ta placowke pelna niespodzianek dzwonie do polskiej Ambasady i zglaszam to wszystko co u was sie dzieje w jakim stanie ludzie pracuja w jakich warunkach pracy co sie dzieje w pracy. Na szczescie zrobil kilka zdjec ktore bardzo sie przydadza w tej sprawie na rozne portale spolecznosciowe jak rowniez placowek gdzie zajmuja sie takimi sprawami. Nie rozwiazaliscie sie z umowy podpisal sie na umowie bardzo wiarygodnej a w biurze jest wszystko zmieniane w programie. nie ma zadnych nadgodzin pracy, pobieracie pieniadze za dojazd do pracy duza ilosc za mieszkanie ktore utrzymuje wasza firme długo by wymieniac...w tzw miejscu pracy kazdy chodzi pijany nacpany łozka sa ozygane dosłownie 2 lodowki i kuchenki na 75 osob placa to okolo 200e tygodniowo po odliczeniu tego co zabieracie a wam drogie Panie kordynatorki palca za klamanie
zdjecie uzytkownika
wiatrak - 2014-07-21 20:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedys pracowałem dla tej agencji i jedno mi sie nasuwa czy to jest ochronka dla dzieci gdzie trzeba utrzec nosa jak spik ci wisi , mieszkalem w Meijel w tym hotelu ale ze jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nedza to pretensje do poprzednikow co zrobili z tego miejsca chlew , jesli ktos sie nawalił i nazygał sobie do wyra to niech zrobi porzadek po sobie , do kazdego macie pretensje tylko nie do siebie , sami jestesmy sobie winni ze nas tak traktuja jak bydło bo tacy jestesmy , kazdy wie na co sie decyduje jadac do pracy zagranice przed jest wszystko ok a potem szara rzeczywistosc zmnam miejsca i firmy gorsze od tej
zdjecie uzytkownika
Skarbek - 2014-08-10 10:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam jestem generalnie zadowolony. Ogółem da się co nieco zarobić, choć wiele osób wybrzydza. Wypłaty w terminie, a to chyba najważniejsze. Wszelkie nieścisłości można na miejscu rozstrzygać odnośnie błędów w naliczeniach, a rzadko która firma tak robi. Wiele z pośrednictw ma to głęboko pod kręgosłupem. Ci, co narzekają, że stolarze, a praca taka i owaka, to co, na rozmowie spali? Jak się podpisuje dokumenty z automatu, albo próbuje liczyć jeszcze niezarobione pieniądze, to tak jest. Należy rozmawiać i się dopytywać. Nawet o głupoty. Głupi ten, co o nic nie pyta, a potem ma pretensje. Wszystko jest kwestią dogadania się, a z Metaalem się da radę dogadać. Ja osobiście polecam to pośrednictwo, bo jest w porządku wobec pracowników. A jeśli nawet udają, to robią to zaebyście skutecznie. Ja dyskomfortu nie mam, pomimo iż pracuję na produkcji, co nie jest zgodne z moimi kwalifikacjami. Ale wiedziałem na co się piszę. Mankamentem całego przedsięwzięcia są tylko małe pokoje nie jedno osobowe i czasem domki w stanie rozkładu, choć akurat to drugie, to już kwestia przyjezdnych często. Pozdrawiam.

P.S. A w dniu 1 i tak się dostaje bułeczkę i kawę na bazie w Hapert, więc w czym problem? :):)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metaal Flex Holland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski