brak logo

Elektrometal S.A.

Cieszyn

Opinie o Elektrometal S.A.

elektyk 2012-07-11 17:04:08
Jeśli chodzi o prace po ziemią w serwisie to generalnie b.słabo.
Trzeba mieć wiedzę,doświadczenie i być bardzo dyspozycyjnym i to wszystko za bardzo małe pieniądze.Dlatego też, to typowa "firma szkoleniowa" czyt. porób dwa lata i przenieś się na kopalnie zarobisz dwa razy tyle co tam poświęcając dwa razy mniej czasu i dwa razy mniej sił.
4
II 2014-01-28 13:15:07
Potwierdzam opinię o niskich zarobkach w Elektrometalu S.A.. Dodatkowo informuję o złej atmosferze pracy i złej organizacji (generalnie nikt nic nie wie, nikt nad niczym nie panuje). Ostatnie miesiące to problemy i zwolnienia: zlikwidowano biuro HMC i zwolniono pracowników. Generalnie nie poleca tej firmy,w związku z kryzysem w górnictwie firma musi aktualnie walczyć o przetrwanie.
4
inzynier 2014-02-24 12:13:20
Czy mógłbyś coś więcej napisać o sytuacji, rozpatruje pracę w tej firmie i nie chciałbym popracować pół roku i zostać zwolnionym...
II 2014-03-19 12:33:01
Może tak być jak napisałeś.Nie ryzykuj pracy w tej firmie.
1
zwolniony 2014-08-29 10:44:55
Nie polecam - jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Kodeks pracy, jak i prawa pracownika mają w wielkim poszanowaniu.
Rządzi kadra kierownicza wg. własnego widzimisię o czym Prezes najczęściej nie wie.
zwolniony 2014-09-02 09:19:24
Jeżeli admin uważa że słowo " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; jest niecenzuralne, to radzę sięgnąć do słownika (proszę ew. zamienić na "sitwa")
gem 2014-09-02 19:03:51
Prezesa interesują tylko pieniądze. Ludzie, którzy pracują dla tej firmy są dla niego tylko narzędziami, to mrówki pracujące na niego, zarząd i paru kierowników.
An 2014-09-06 19:35:16
Kilka lat temu byłam dumna, że pracowałam w tej firmie, na dzień dzisiejszy niestety atmosfera, zamieszania w okół nadgodzin oraz organizacji pracy spadło na samo dno. Pracownik przestał się liczyć byle by jego kosztem cele zostały zrealizowane. Oby sytuacja na rynku się poprawiła a wraz z nią atmosfera i podejście do pracownika.
2
grm 2014-09-08 12:55:02
To postkomunistyczna firma i nic się w niej nie zmieni. W Elektrometalu panuje zasada BIERNY, MIERNY ALE WIERNY.
zorro 2014-10-29 13:56:50
pracownik to przede wszystkim człowiek a nie automat i to do pracodawcy należy tak zorganizować mu pracę żeby maksymalnie wykorzystać jego umiejętności, wiedzę i doświadczenie i odpowiednio wynagrodzić. W Elektrometalu tego brakuje, natomiast nie brakuje byłych działaczy PZPR czy też PRON (starsi pracownicy jeszcze pamiętają). Podanie zawsze można złożyć, ale bez "pleców" na wiele bym nie liczył.
2
zxcv 2014-11-09 21:50:18
Od dwóch tygodni pracuję tymczasowo w Elektrometal SA za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej jako monter i póki co jestem zadowolony z tej pracy. Spokojna, lekka i w miarę czysta robota w miłej atmosferze (przynajmniej na moim dziale). Brygadzista udziela nowym pracownikom bardzo dokładnego instruktażu stanowiskowego, czasami oczywiście zwróci uwagę, ale zawsze robi to taktownie i z szacunkiem dla drugiego człowieka. Stali pracownicy chętnie doradzają, każdy doskonale wie, co i jak powinien robić. Normy dzienne nie są kosmicznie zawyżone, nie ma ciągłego poganiania ani straszenia koniecznością pozostania w pracy po godzinach w przeciwieństwie do wielu innych firm.
2
grm 2015-01-01 12:18:30
Nie warto pracować w tej firmie.
anonim 2015-04-23 21:26:30
ogolem robota nie jest zla ale zarobki sa NEDZNE bardzo !!! od 7 pietra w dół taka prawda szkoda szefowie tego nie widza !!!!bo kazdy che zyc godnie w tych ciezkich czasach ....
grm 2015-06-29 19:46:15
Nie warto pracować w Elektrometal S.A. ponieważ, wynagrodzenia są niskie, firma nie pozwala na rozwój, nie można realizować własnych pomysłów i inicjatyw, a ludzie nie są zbytnio przyjaźni. Nie piszę o tym, że firma jest źle zarządzana, bo to oczywiste, jak można pracować w tak starym biurowcu, w tak kiepskich warunkach. Wyraźnie widać, że ktoś "ciągnie" kasę z tego tytułu. TAKI, POLSKI, DZIKI KAPITALIZM.
sasiad 2015-08-04 21:18:19
Też bym nie pracował w klimatyzowanych pomieszczeniach biurowca, sukcesywnie remontowanych, z wydzielonymi pomieszczeniami na posiłek, z zadbanymi WC i można by mnożyć. Ktoś nie zna realiów, a jak ich nie zna niech nie pisze nieprawdy albo sam sprawdzi. Pracuję na produkcji i stwierdzam, że warunki są b. dobre.
zorro 2015-08-05 07:24:02
Oprócz klimatyzacji ważny jest klimat i atmosfera. Chyba że się jest "pracownikiem liniowym" (wyp. man of steel).
miriam 2016-02-03 14:05:31
Stanowczo odradzam...pracowałem...firma skupia sie tylko i wyłącznie na kadrze zarządzającej...a kadra zarządzająca skupia na własnych 4 literach. Niezależnie ile pracujesz zawsze zarabiasz marnie...dodatkowo podejmują współprace z mniejszymi firmami i podkradają ich pomysły produktowe. Proponuje omijąć firme szerokim łukiem, zarówno pracownikom, jak i firmom współpracującym.
edwardm 2016-02-10 10:22:42
Można wiedzieć jakie pomysły i jakim firmom elektrometal podkradł? Nie mogę w to uwierzyć, bo zakład dysponuje licznym i prężnym zespołem konstruktorów, którzy sypią pomysłami "jak z rękawa":). Kadra zarządzająca ma nie jedno na sumieniu, wcześniej czy później wyjdzie to na jaw.
1
Ii 2016-02-10 18:32:43
Tak jest, nie warto pracować dla Elektrometalu.
edwardm 2016-02-22 13:53:39
Zgodnie z zapowiedzią, przedstawiam krótką informację o jednym z wielu grzechów tej firmy. Chodzi o produkowaną przez elektrometal Lampę Nahełmną, a dokładnie znajdujący się w pojemniku akumulatora nadajnik lokacyjny. Antena takiego nadajnika generuje pole elektromagnetyczne o wartości wielokrotnie przekraczającej dopuszczalne normy. W sierpniu 2014r, jak na kopalniach JSW pojawiła się ta informacja, Elektrometal zlecił wykonanie badań nadajników,
lecz wyniki nie zostały ujawnione, bo były niekorzystne dla firmy. Dla tego też do dzisiaj żadna lampa nie posiada deklaracji zgodności z normą N-T-06580:2002.
Szkodliwość długotrwałego działania pola elektromagnetycznego stwierdzono już dawno i dla tego producentów urządzeń emitujących takie pole obowiązują normy zarówno krajowe jak i unijne, a świadome wprowadzanie na rynek produktu, szkodliwego dla zdrowia jest niezgodne z prawem. Więcej szczegółów będzie umieszczone na jednym z portali społecznościowych.
1
górnik 2016-02-25 20:04:58
Niech, mój głos ostudzi zapały by nie ingerować w coś, co jest znakomitej jakości tak mechanicznej jak i pod względem parametrów świetlnych. Pracuję na jednej z wielkich spółek górniczych i sprawdziłem, że na przetargach żąda się dokumentu potwierdzającego, że lampa jest bezpieczna również pod katem działania pola elektromagnetycznego. Inaczej produkt byłby odrzucony. Sam zjeżdżam na dół z taką lampą i nie chcę innej. Brawo konstruktorzy. Są też inne wyroby i raczej zauważam, że to inni nieudolnie chcą kopiować dobre pomysły Elektrometalu. Krytyka tak krytykanctwo nie. Prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Jakie to prawdziwe.
edwardm 2016-02-26 10:08:37
Szanowny panie "górniku", otudzić to możesz herbatę. Ja wiem co mówię, bo pracuję w elektrometalu i podane przeze mnie informacje są prawdziwe. Pole elektromagnetyczne nadajnika lampy spełnia wymagania normy przy odległosci powyżej 9cm. Moze to wyliczyć ze wzoru każdy gimnazjalista. Fakt wykonania badań może potwierdzić kontrola faktur w tamtym okresie, a wykonawca napewno posiada kopię protokołu. Warto też pomyśleć nad skuteczniejszym systemem lokacji górników w zawale, bo jak narazie dzięki obecnemu uratowano 1 (jedną) osobę. "Brawo konstruktorzy" - szczególnie ci którzy byli tak doceniani, że odeszli z firmy (5 osób w 2014r - informacja dla PIP). A cnotę to najpierw trzeba mieć.
"górnik" - kadra kierownicza elektrometalu
sasiad 2016-02-26 22:54:32
Ale się porobiło. Niestety pomimo, że tylko skręcam śrubki to boli mnie gdy ktoś tak szkaluje swoją firmę. Widzę, że edwardm chyba słabo zna się i na technice i słabo orientuje się w przepisach. Nie wie nawet, co dzieje się w zakładzie, w którym pracuje. Ludzie odchodzą i przychodzą a nawet wracają normalny stan rzeczy. Nie widzę tu problemu a firma idzie dalej.
2
zorro 2016-02-29 13:47:09
Brawo edwardm !!! Wreszcie ktoś chce i nie boi się powiedzieć prawdę o elektrometalu, a właściwie o kilku osobach, które niszczą wizerunek firmy. Z przyjemnością dołożę kilka szczegółów, po tym jak zostałem potraktowany przepracowawszy w tym zakładzie kilkanaście lat. Sąsiad i górnik - to jest jedna osoba. Prawdopodobnie jest zamieszana w tej sprawie, bo miota się jak chomik w akwarium. Prawda jednak musi być ujawniona i chętnie w tym pomogę, a na lampie znam się chyba najlepiej. Mam też sporo niepodważalnych dowodów, bo przez kilka ostatnich lat nagrywałem wszystkie prowadzone ze mną rozmowy. W tym wszystkim nie chodzi o szkalowanie firmy tylko o przywrócenie normalności.
zorro 2016-02-29 14:10:40
Brawo edwardm !!! Wreszcie ktoś chce i nie boi się powiedzieć prawdę o elektrometalu, a właściwie o kilku osobach, które niszczą wizerunek firmy. Z przyjemnością dołożę kilka szczegółów, po tym jak zostałem potraktowany przepracowawszy w tym zakładzie kilkanaście lat. Sąsiad i górnik - to jest jedna osoba. Prawdopodobnie jest zamieszana w tej sprawie, bo miota się jak chomik w akwarium. Prawda jednak musi być ujawniona i chętnie w tym pomogę, a na lampie znam się chyba najlepiej. Mam też sporo niepodważalnych dowodów, bo przez kilka ostatnich lat nagrywałem wszystkie prowadzone ze mną rozmowy. W tym wszystkim nie chodzi o szkalowanie firmy tylko o przywrócenie normalności.
edwardm 2016-03-02 13:27:20
Dzięki zorro za poparcie, wszystko co wiesz prześlij mi na edwardm@india.com . Jeżeli pracowałeś na 8 piętrze to znam twój przypadek. Trzeba było zgłosić sprawę do GIODO, kierownik informatyków dostałby 2 lata wakacji. Nie spotkałem większego kłamcy i tchórza. W elektrometalu wrzydała by się weryfikacja kadry kierowniczej - niektórzy robią dużo złego. Zarejestrowałem się na Facebooku i tam będzie opublikowane wszystko co ja i inni wiedzą o brudach firmy. Co do chomika to masz chyba rację. Czekam na info do świąt.
edwardm 2016-04-11 18:29:44
Zupełnie zapomniałem. Zapraszam więc wszystkich na mój profil na facebooku, gdzie sukcesywnie bedę umieszczać informacje o firmie. Myślę, że pozwoli to nie jednej osobie okreslić własne zdanie , czy warto tam pracować. Otrzymałem sporo informacji od obecnych i byłych pracowników. Niektóre dają wiele do myslenia. Na początek tekst o lampie nachełmnej.
Zapraszam https://www.facebook.com/edward.mieslar
zorro 2016-04-13 08:37:15
Nie ma nic, prawdopodobnie nie upubliczniłeś postów.
.ilnats. 2016-04-14 21:17:09
Firmę polecam zdecydowanie - jeżeli masz w niej naprawdę "szerokie plecy" i umiejętność intensywnego oraz uporczywego "podlizywania się" tam gdzie trzeba (czyt. kadra kierownicza w osobie majstra, kierownika), a do tego silne parcie na awans i brak skrupułów, to możesz naprawdę wysoko zajść i nieźle zarabiać w relatywnie krótkim czasie. W przeciwnym wypadku niewykluczone że czeka Cię kilku lub kilkunastoletnia wegetacja na stawce niebezpiecznie zbliżającej się do najniższej krajowej, gdyż jak to zostało napisane: "kto ma temu będzie dodane a kto nie ma...". Podwyżki? owszem, ale dla wybrańców (regularnie), natomiast reszta (często z kilkunastoletnim stażem) musi obejść się smakiem, wszak, (cyt.) powinni się cieszyć że mają pracę (w przeciwnym wypadku ich miejsce jest za przysłowiową "bramą").
Należy również dodać, iż chcąc podjąć pracę w tym zacnym przedsiębiorstwie musisz kategorycznie zrezygnować z własnego zdania, nie mówiąc już o jego publicznym wygłaszaniu (proszę nie mylić krytyki z krytykanctwem), gdyż to może spotkać się ze zdecydowaną reakcją i brakiem sympatii ze strony przełożonych oraz intensywnym "docenianiem" w późniejszym czasie. Oczywiście nie dotyczy to w/w osób o rozbudowanej anatomii pleców i języka:-)
Jeżeli chodzi o produkty to trzeba zauważyć że są naprawdę wysokiej jakości - szkoda tylko że część z nich nie stanowi ani pomysłu autorskiego ani rodzimego...
Summa summarum. Jeżeli ktoś nie żył w PRL-u a chciałby zobaczyć jakie wtedy obowiązywały zwyczaje to zdecydowanie powinien zatrudnić się w w/w firmie i odbyć magiczną podróż w czasie - bezcenne:-)
4
zorro 2016-05-10 21:10:16
Znam jednego takiego, ale doświadczenia związane z firmą ma raczej niemiłe.
edwardm 2016-06-01 08:56:29
Witam. Temat lampy został przeniesiony tam gdzie powinien być - na fora związane z górnictwem, między innymi www.sercezwegla.pl (temat: Górnicza Lampa Nahełmna). Pełna informacja o tym problemie jest tutaj https://www.facebook.com/elektrocyrk.zoo. Zapraszam do lektury, bo będzie więcej tematów. A czy warto pracować w tej firmie, czy nie, każdy powinien sam ocenić (napewno nie w takim towarzystwie).
spinacz 2016-06-02 20:20:16
 

Za niedługo chcę aplikować do tej firmy. Cieszę się, że jest takie forum wypowiedzi. Według mnie firma jest ciekawa, bo głosy tutaj są zróżnicowane. Są opinie i na plus i na minus. A to świadczy, że firma żyje i walczy na trudnym rynku i w ciężkim okresie górniczego kryzysu. W Cieszynie jest już tak mało firm przemysłowych, w których można znaleźć ciekawą i ambitną pracę, że należą się słowa uznania dla całej załogi za wytrwałość. Nie zniechęcą mnie nawet tak skrajne wypowiedzi jakie prezentują edwardm, .ilnats. czy zorro. To tak jakby pisała to jedna osoba. Z doświadczeń moich rodziców wynika, że przez takich wichrzycieli nie ma już takich fabryk lub straciły swoje znaczenie jak Termika, Polwid, Kartoniarze, Zampol, Cefana i wiele innych. Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne dowody to trzeba iść do sądu. Teraz nastały czasy, że nawet kradzione czy podsłuchiwane rozmowy mogą być dowodem. Więc śmiało edwardm i zorro wykorzystajcie to a nie szkalujcie, bo nie ma to nic wspólnego z krytyką to zwykłe tchórzostwo i wygląda na gryzmoły obrażonych smarkaczy. 

 
zorro 2016-06-03 09:32:48
Szanowny aplikancie! Jeżeli nie jesteś w wieku 20 - 30 lat, to lepiej się tam nie pchaj. Kierownictwo woli zatrudnić młodego pracownika za niską stawkę, którego odpowiednio się "wyszkoli", żeby później nie mieć z nim problemów.
A jeżeli jesteś tak młody, to dla czego mnie nazywasz smarkaczem. Pracowałem w firmie kilkanaście lat i wszystko co wiem o pracy (i nie tylko) w tym zakładzie przekazałem do "edwardm". Mam nadzieję, że te informacje odpowiednio wykorzysta i słuchając twojej rady zawiadomi organy ścigania.
Chociaż bardziej logiczne jest gdyby to uczynił sam poszkodowany - kopalnie. Jak na pewno zauważyłeś, osobiście nie mam ochoty chodzić po sądach, szczególnie jak strona przeciwna fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dowody i manipuluje świadkami (Art. 233,234,235,236 w przypadku GLONa to Art.165).
A w firmie nie warto podejmować pracę - dla czego? Bo, jak zostało wcześniej napisane (nie przeze mnie), nie mając pleców nie będzie się wybrańcem. Bo, na awans bądź podwyżkę, można zasłużyć poprzez uprawianie lizusostwa (niektórzy dobrze też wychodzą zastępując lizusostwo sexem).
Bo, pracownik tak jest szanowany, że po firmie krąży powiedzenie, że może go zastąpić średnio inteligentna małpa. Bo, będąc w sądzie pracy, pierwsze co usłyszałem to "znowu Elektrometal". Ja się nie dziwię, bo osobiście słyszałem, jak p. Prezes z nieukrywaną dumą, chwalił się, że na cztery sprawy z pracownikami wszystkie wygrał (widocznie ma takie hobby). Bo, mając jakiś pomysł na usprawnienie pracy, zachowaj go dla siebie - i tak tego nikt nie doceni (dawniej pracownik dostawał premię). Mógłbym jeszcze sporo dodać, ale naprawdę nie warto.
spinacz 2016-06-04 23:42:45
 

Szczerze to nie interesują mnie żadne prywatne wojenki, jakie prowadzi „edwardm” z Twoją pomocą. Widocznie macie czas i nudzi Wam się w życiu. Mnie interesuje rozwój i pójście do przodu jak chyba każdego młodego u progu kariery zawodowej. Sorry za tego smarkacza. Trafniej byłoby dziecinada chyba, bo to pasuje do każdego. Swoją drogą kopalnie to giganty i jakoś nie wierzę by sobie dawały wciskać kit. Coś tu nie gra. Już pewnie nie jeden by doniósł a nie tylko Wy. A co do sądów to nie wiem ile prowadzi Elektrometal, ale od moich starszych kolegów wiem, że są firmy, które non stop są w sądach. Ale mniejsza z tym. Nie moja bajka. Jak ktoś chce i mu się podoba to niech prowadzi te swoją wojenkę i donosy. Będę tam próbował jednak aplikować słyszałem, że firma płaci za studia i wysyła na potrzebne szkolenia a to mnie interesuje. Myślę, że w każdej firmie jest trochę źle i trochę dobrze są przecież ludzie i ludziska.

 
zorro 2016-06-10 09:52:23
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że kopalnie dadzą sobie wcisnąć kit, że wszystko jest w porządku, a przerwa w wydobyciu to są gigantyczne koszty. Ale ludzie chcą mieć pewność, że ich wyposażenie oraz narzędzia, jakich używają są bezpieczne i posiadają odpowiednie certyfikaty. Jeżeli chodzi o dofinansowanie nauki przez firmę, przedstawię to na konkretnym przykładzie. Kolega studiował, Elektrometal mu dopłacał, ale przez cały ten okres był pomijany przy podwyżkach i dodatkowych premiach (bo firma już do niego dopłaca). Po ukończeniu szybko poleciał z dyplomem do przełożonych, licząc na podwyżkę płacy z tego tytułu (przecież podniósł swoje kwalifikacje), ale się przeliczył. Myślę, że dyskusja na tym forum nie wniesie nic nowego, uważam że czasem lepiej jest poinformować kogo trzeba o prawdziwych faktach niż przy pomocy kłamstwa i zastraszania oskarżać innych.
jo 2016-07-19 18:26:35
W Elektrometalu szału nie ma... większość ludzi pracuje tam bo to duża firma i co miesiąc przychodzi przelew a w Cieszynie zbyt wielu alternatyw nie ma...
jo 2016-07-24 14:51:20
Wałbrzych, Warszawa?? Elektrometal jest w Cieszynie.
ede k 2016-07-24 15:02:14
W Warszawie jest firma o bardzo podobnej nazwie, może stąd takie pomyłki?
inżynier 2016-11-01 13:19:53
W Warszawie Elektrometal otwarł filię - Elektrometal Enegetyka, w której trzon kadry stanowią b. pracownicy firmy JM Tronic.
Zostaw swoją opinię o Elektrometal S.A. - Cieszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektrometal S.A.