brak logo

Cellco Communications

Szczecin

Opinie o Cellco Communications

asdf 2016-02-02 20:36
Czy ktoś się orientuje ile płacą w tych szkoleniach?
kris 2016-02-03 12:48
Narzekanie mentalność Polaków.
Ci co nie chcą się napracować, zawsze będą narzekać i taka prawda.
Praca ciekawa, firma ok.
tyle z konkretów
zren 2016-02-04 13:39
Ludzie! Gdyby ktoś się kiedykolwiek zastanawiał nad podjęciem pracy w tej firmie to dajcie sobie spokój. Ani nie wzbogacicie swojego CV, ani nie polepszycie swojego standardu życiowego tylko zmarnujecie czas!(usunięte przez administratora)Z plusów to tyko mierne wypłaty w terminie...
1
mak 2016-04-15 21:02
Ludzie, pakiet socjalny typu "telefon komórkowy, tablet, samochód" to już norma. Wszędzie. W Cellco żadnej prywatnej opieki medycznej, czy też karnetów na siłownię- nie uświadczysz. Ile sobie wynegocjujesz na początku= tyle będziesz miał płacone już na zawsze. Miejsce dobre może dla osób tuż po studiach dziennych, które chcę zdobyć jakiekolwiek doświadczenie. Nie polecam dla ludzi z kilkuletnim stażem pracy. (usunięte przez administratora) Nie warto. (usunięte przez administratora)
3
Krys 2016-06-18 17:12
A ja uważam , że oferują dobrą pracę. Stabilna i z wypłatą na czas. Minus to brak pełnego pakietu wsparcia dla pracowników. Napisaliście wyżej , że komórka i tablet , to standard. Natomiast można się naprawdę duuuużo dowiedzieć i nauczyć ale niestety trzeba to samemu wychodzić. Ja pracuję tu już prawie dwa lata.
1
Burmit 2016-10-19 21:05
No co ja mogę powiedzieć, praca jest w porządku, mnóstwo ludzi jest w stanie to od ręki potwierdzić, pracuje tutaj sporo osób, logistyka, eksport, narawdę okej
Marta 2016-11-08 18:55
Jest zgodne z kodeksem pracy. Masz obowiazek pracy. Niestety.
Gogol 2017-01-16 11:35
Ja chciałbym rozpocząć u nich pracę ale mam kilka pytań i pomyślałem o tym forum. Ile można wyciągnąć jako kierownik jakości? Słyszałem, że można dostać premie i do tego są dodatki socjalne. Jeśli dowiem się jeszcze o atmosferze w firmie będę super zadowolony i z góry dzięki
pytający 2017-01-25 09:08
Witam. Również dostałem propozycję pracy w cellco. W sumie warunki płacowe, ale z kolei usłyszałam bardzo dużo kiepskich opinii o tym jak szefowie odnoszą się do pracowników. Nie chcę się zrażać bo nie ma szefów idealnych, ale jak to jest. Chodzi o pracę w biurze.
Nerwus 2017-01-25 19:10
Firma jest w porządku a jeśli chodzi o złe relacje między ludźmi to zawsze coś może być. Nie ma się co zrażać.
... 2017-02-13 14:19
Jeśli masz inne propozycje pracy i nie jesteś zdesperowany odrzuć ofertę.
Trudno znaleźć większy bałagan - rotacja pracowników mówi wszystko.
4
AntyDzionek 2017-02-13 22:27
Każdy ma różne doświadczenia. Jeżeli dla kogoś szczytem oczekiwań, od pracodawcy, jest wypłata w terminie, to może być zadowolony.

Ogarniętym, nie polecam!
4
Ff 2017-02-14 22:31
Zdecydowanie odradzam !!!!
2
Malwina 2017-02-20 08:18
Cellco nie ma żadnych nowych ofert? Chciałabym aplikować na stanowisko w dziale technologii i jakości ale nie mogę nic znaleźć. Czy zarobki na takim stanowisku są zadowalające? Na co ogólnie można liczyć , jakieś dodatki, socjal? Gdyby ktoś miał wiedzę w tym temacie ?
Doświadczona 2017-02-21 06:27
Szefowie to pikuś , w sumie szkoda ich , nie mają pojęcia co wyprawia kierownik . Niekompetentny gość , co jakiś czas wymyśla nowy projekt zmian . Nic nie wnoszący ale karuzela trwa . Jakiś czas się na tych zmianach pobuja , poudaje że jest lepiej choć tak naprawdę kręci się to tylko dzięki doświadczeniu nielicznych myślących . Ufa tylko swoim liderkom , donoszącym mu każde usłyszane ( i nie usłyszane ) plotki . Jak już mu się noga powinie to się zdziwi . Bo nasze koleżanki równie gorliwie jak mu donoszą , donoszą też wyżej . Wróbelki ćwierkają że już kilka razy szykowały mu niespodziankę .
4
Cookiis 2017-02-24 16:50
No nareszcie ktoś sie odważył powiedziec kilka slow prawdy o liderkach. Po cichu likwiduja konkurencję. Szefowie nawet nie wiedzą ze to im zawdzieczaja odejscie kilku dobrych pracownic.
4
Paulina 2017-02-27 15:27
@Ff dlaczego odradzasz pracy w tej firmie? Możesz powiedzieć o tym coś więcej?
Pytający 2017-02-28 18:02
Czyli z tego co tu piszecie Cellco to takie mroczne Corpo al'a Kronospan, który bije na łeb na szyję swoim rygorystycznym podejściem do człowieka obojętnie na jakim dziale.
Zdrowa presja bez układów tylko sprzyja rozwojowi ale gorzej jak chodzi przede wszystkim o układ. Wiem co piszę choć nie pracuję ani nie pracowałem w Cellco.
Chciałem zasięgnąć opinii jak wygląda praca w dziale Logistyki, Planowania, Zakupów choć z tego co widzę po profilach ludzi to zbyt długo w Cellco nie pracują.
Skoro ktoś został zepchnięty ze stanowiska Kierownik produkcji do roli planisty i pracuje dalej to dziwnie świadczy o firmie ale nic nie przesądzam. Zastanawiam się nad aplikacją do nich.
Paulina 2017-03-01 08:53
Podpowiem, że obecnie Cellco Communications prowadzi rekrutacje na stanowiska takie jak: Area Sales Manager, Specjalista ds. Zakupów, Key Account Manager - Export. Oferty pracy firmy znajdziecie na portalach ogłoszeniowych! Powodzenia :)
cvop 2017-03-04 21:45
Do Pytający i Doświadczona.
To wymaga głębszego wyjaśnienia.
Firma płaci i wymaga jak każda, w tych czasach nie ma nic za darmo.. Pracowałem w biurze i wypowiem się na ten temat.
W Cellco zajmują się naprawdę ciekawymi tematami, nie tylko od strony technicznej. Można się rozwinąć. Problemem tej firmy jest brak uporządkowania, pada dużo zmiennych decyzji i tu wychodzi największa bolączka Cellco - Atmosfera.
Atmosfera jest ciężka. Od chwili wejścia do Cellco ją czuć. Czy to główna cecha Korpo? to Polskie korpo które prowadzone jest przez formalnie dwóch łebskich braci. W mojej wcześniejszej pracy właściciel (Szwed) złapał jednego z kierowników i przytkał do ściany, tu tego nie ma ale Panowie dają ci jasno do zrozumienia o co chodzi.
Jest cała masa pracy i nieraz jej ogrom i szczegółowość przytłacza. Dokładnie tak tworzą się krzyżówki, ludzie nie potrafią połączyć pewnych tematów związanych przede wszystkim z tematem dostaw od Chińczyków ale nie tylko. Inżynierowie też nie są nie wiadomo na jakim poziomie.
Dobre godziny pracy, dobry dojazd, wypłata jest na czas, normalna umowa ale atmosfera MEGA ciężka. Nie każdy to lubi.
Jeśli zastanawiasz się nad aplikacją do Cellco mniej to na uwadze.
4
KK 2017-03-05 19:22
Do cvop - a dokładnie w jakim dziale ty pracowałeś?

Paulina 2017-03-06 09:49
@cvop i jak długo pracowałeś?
Pytający 2017-04-10 10:41
Wszedzie gdzie decyzje sa czasto zmieniane pracuje sie ciezko. Niepokoi mnie natomiast to ze atmosfera jest taka kiepska. Zastanawiam sie czy jak ktos po prostu robi swoje to moze uniknac jakichs gierek i ukladow. Ja mam bardzo pozytywne podejscie do ludzi. Z tego co wiem to teraz szukaja tam mnostwo pracownikow do roznych dzialow. To troche niepokojace bo z tego co obswrwuje tak jest juz od czerwca.
Peter 2017-04-10 18:36
@cvop - sporo prawdy w twoim poście.
Dlaczego ja pracuję w Cellco?
a. polska firma
b. nowoczesna technologia
c. wypłata na czas
d. wyjątkowa atmosfera - nigdzie takiej nie ma :-)
e. duuuużo pracy z której mam satysfakcję
f. poza tym... kręci mnie to.

minusy są owszem, ale gdzie ich nie ma? To nie corpo z benefitem i opieką medyczną, ale przyzwoity polski pracodawca, producent w rozwojowej branży, liczący się na rynku krajowym i zagranicznym.
Jeśli potrafisz ciężko pracować, lubisz wyzwania i potrafisz się dopasować do organizacji z pewnością wiele się nauczysz.
2
Gregor 2017-04-10 19:56
Cellco Communications miał ofertę dla inżyniera sprzedaży czy to jest aktualne?
Paulina 2017-04-11 08:53
A jakie benefity zapewnia pracodawca?
Wacek 2017-04-17 23:33
Cellco ma fundusz świadczeń socjalnych i z niego sa drobne sumy na święta. Teoretycznie dopłaca tez do zajęć sportowych (substytut multisport).
Paulina 2017-04-19 11:28
@Wacek wspominasz o ciągłym stresie i demotywacji. Skąd się biorą te odczucia? Czy myślisz tu o jakichś konkretnych sytuacjach? I warunki na jakim stanowisku opisujesz? Z pewnością różnią się one w zależności od działów.
Paulina 2017-04-19 13:07
@Wacek, co dla Ciebie znaczy duża rotacja pracowników? Na jakich stanowiskach?
Paulina 2017-06-06 09:26
@K dziękujemy za Twoją opinię. Według Ciebie w firmie panuje chaos, brak zorganizowania. Co masz konkretnie na myśli? Według Ciebie firma Cellco Communications powinna zapewniać lepsze przygotowanie do pracy dla nowych pracowników?
K 2017-06-06 21:37
Mam na myśli to, że dużo pracowników nawet jak jest plan działania to nie wie co robić, albo za co się zabrać, żeby było dobrze. W szczególności właśnie nowi pracownicy, którzy słyszą mylne teksty, bo od liderów itp słyszą, że mają robić drobne zadania, coś łatwego do nauki, a od kolegów, że powinni równo robić ciężkie rzeczy, duże zlecenia... Czasami ważne zlecenia pojawiały się pod koniec dnia z niewiadomych przyczyn i trzeba było mocno nadrabiać albo zostawiać innym pracownikom, którzy później nie wiedzą czy mają robić te zlecenie czy inne. Nowy pracownik tak naprawdę jest pozostawiony sam sobie, nikt go nie kontroluje, nikt go nie dogląda, nie sprawdza, nie uczy... Robią to koledzy/koleżanki z pracy, którzy jak wszędzie, po części pomogą po złości, a po części dobrze albo kierownik, który patrzy na ręce jak na złodziei i poniża przy każdej lepszej pierwszej rozmowie. Firma od początku zatrudnienia pracownika powinna więcej go szkolić, dawać jakieś wykłady, testy, pomoce naukowe, sprzęt, opiekuna który się nim zajmie czy po prostu uczyć go o produkcie, bo nowi pracownicy tak naprawdę nie znają działania poszczególnych stanowisk i tego co robią i po co robią. Niektórzy nigdy nie pracowali w takich miejscach, a obchodzenie się z światłowodami jest naprawdę z pozoru trudną sprawą. Bo nie chodzi tu o to, żeby zrobić "na odwal się" tylko żeby było jak najmniej strat i było dobrze. Może nawet Cellco powinno rozdawać jakąś książkę o produktach do domu żeby ktoś mógł się uczyć? Wariantów jest naprawdę dużo, a wystarczy tylko dać odpowiednich ludzi na odpowiednie stanowiska i wtedy na pewno poprawi się system :)
1
Gogol 2017-06-10 14:35
@K Myślę, że powinniście zgłosić te problemy wyżej. Może szeofwie nic nie wiedzą, że to sie tak odbywa?
Fibrain 2017-06-13 13:11
Sami przyczyniają się do takiej sytuacji. Ryba psuje się od głowy...
3
Gogol 2017-06-13 20:46
Uważam, że Cellco Communications to dobra firma ale niektórzy szukają dziury w całym.
2
Malwina 2017-07-15 06:15
Przeczytałam tu ciekawe opinie. Czyli w Cellco jest ciekawa praca dla inżynierów . Mój chłopak mieszka w Stargardzie i szuka nowej pracy.
Mańka 2017-07-16 11:07
Dla chcącego nie ma nic trudnego. Jak ktoś chce napisać o firmie cos złego to zawsze znajdzie powód. Nie ma idealnej firmy, ale jak ktoś chce pracować to spoko.
1
Kaśka 2017-07-24 22:06
Chciałabym tu pracować i słyszałam o nich sporo dobrego. Po lekturze opinii na wątku mam wprawdzie mieszane uczucia ale jeśli atmosfera jest ok to startuję.
TW 2017-07-26 16:34
Jaki sens ma to forum, jeżeli negatywne (prawdziwe) opinie stąd znikają???
7
Grześ 2017-07-31 09:49
Nie uwierzę, że jak ktoś jest chory i zdarzy mu się to incydentalnie to zostaje zwolniony z pracy! Ale jeśli "choruje" bardzo często to może być różnie.
HADI 2017-08-01 21:00
nie narzekajcie, nie jest żle, Poza AR to ludzie z którymi można się dogadać
HADI 2017-08-01 21:11
kase macie na czas, dodatki, premie, imprezy. Moja córka do dziś wspomina piknik,. Jest socjal, i to spory, zwłaszcza od kiedy pracuje tu pani W. Jedyny mankament to A.R., le może prezesi otworzą oczy i zrobią na produkcji personalny porządek właściwi ludzie na właściwe miejsca.
Oczarowany 2017-08-11 10:14
Nie ma idealnej firmy, tak jak nie ma idealnych ludzi. Jak praca odpowiada to się pracuje i tyle w tym temacie
Paulina 2017-09-27 08:30
Jest chyba sporo zgłoszeń ale panie rekrutujące nie wybrały dotąd idealnej kandydatki no to spoko
Pracownik 2017-09-30 20:55
Jak się chce firmę oczernić zawsze można. Wystarczy nie mówić co nowego osiągnęła firma jakie ma sukcesy. Może Cellco Communications jest małą firmą ale za to prężną i bardzo się starają nad rozwojem. Nieszczęśliwe osoby nie potrafią znaleźć plusów .
2
MM 2017-10-01 22:12
Właśnie tam aplikowałam. Pewnie i tak nie oddzwonią, ale spróbować zawsze warto.
Trzymajcie kciuki! :)
RR 2017-10-02 11:55
MM na jakie stanowisko złożyłaś CV? Otrzymałaś odpowiedź?
AntyDzionek 2017-10-02 23:21
Najbardziej pomocne bylyby te opinie, które usuwacie...
4
Paulina 2017-10-03 13:17
@AntyDzionek jeśli jakiś post został usunięty to znaczy, że naruszał on regulamin forum. Warto więc zapoznać się z regulaminem http://www.gowork.pl/regulamin przed pozostawieniem komentarza. @MM czy zaprosili Cię na rozmowę? Jeśli tak to powiesz coś o przebiegu rekrutacji?
Paulina 2017-10-06 13:42
Aktualnie firma Cellco Communications poszukuje Specjalisty ds. Marketingu. Co firma oferuje możemy dowiedzieć się z oferty pracy, jest to m.in. praca w firmie promującej innowacje i nowe technologie, umowę o pracę, atrakcyjne wynagrodzenie. Czy kogoś zainteresowała ta oferta?
mario 2017-10-13 17:46
miałem okazję uczestniczyć w spotkaniu rekrutacyjnym i moje pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Pani rekruterka bardzo dobrze przygotowana, potrafiła odpowiedzieć na wszystkie pytania względem stanowiska o które się staram a nie zawsze tak jest w innych firmach. Zobaczymy czy będzie odzew ale jak wspomniałem wrażenia pozytywne
Zostaw swoją opinię o Cellco Communications - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cellco Communications