brak logo

Cellco Communications

Szczecin

Opinie o Cellco Communications

nik 2014-05-08 09:50
faktycznie pracuje niedlugo. ale wierz mi popracuj w innych firmach, to dopiero zobaczysz jak jest. Mi tu w Cellco odpowiada. A ludzie fajni.:)
xyz 2014-05-12 22:00
To nie wiem w jakich Ty firmach wcześniej pracowałeś;)
Ja też pracowałem w kilku firmach poprzednio, więc mam porównanie a w związku z tym wiem co mówię :-)
A propos ludzi. To na początku wszystko jest cacy i fajnie;)
Jeszcze dostaniesz w kość od Cellco:-)
Niejeden stąd się zawinął na własne życzenie i ta rotacja będzie trwała w nieskończoność :)
1
xyx 2014-05-12 22:08
przepraszam, dopóki cellco nie runie :-)
zyx.. 2014-05-19 22:21
Szkoda słów...
mrowa2 2014-06-02 13:53
Kurde, to mi ludzie zabiliście ćwieka teraz..
Mam niedługo spotkanie w spawie pracy w tej firmie w charakterze przedstawiciela hanlowego na rynek niemiecki (tudzież pomocy takiej osobie) i nie wiem teraz co robić..
Proszę o szczerą opinie na temat tej firmy.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
<
pracus 2014-07-24 18:52
Manager sprzedazy? a wjakim dziale? pewnie w angielskim.
to powodzenia zycze. (usunięte przez administratora)
mordek 2014-09-01 14:43
E tam. Tak źle nie jest. Inaczej nie budowaliby nowej siedziby. No presja jest ale nie aż taka.
MoherMan 2014-10-02 22:57
Witajcie. Pracowałem w ELMATcie na stanowisku hand. i powiem Wam, że brakuje standartów wew. stąd cały bajzel. Zapewne u Was tak samo nie ma odpowiednich procedur kom. wew i ujednolicania procesów stąd niedomówienia i wtopy. Brak szkoleń... a co szkolić jak wszystko wychodzi w praniu i stąd piramida błędów i niedomówień, a wiadomo terminy cisną. Trzeba brać przykład ze szwabów, oni tam wszystko mają usystematyzowane i lecą z koksem dużo sprawniej i stać ich na płacenie pensji za tą robotę. Wykształcenie logistyczne przemawia ciągle z tyłu głowy a IT w doświadczeniem zawodowym. Może warto się u Was zaczepić?
ktoś 2014-10-09 09:42
a czy sa przyjecia ? i na jaki adres mailowy wysyłac CV w kobylance ?5
1
inka 2014-11-02 22:14
Polecam poćwiczyć zasady ortografii- lub zapamiętać pisownię poniższych wyrazów : szczeRZE, niepowaŻna ;
takie błędy, że aż w oczy kłują.
Zamiast siedzieć na Go WORK weź lepiej do ręki słownik i poczytaj, na lepsze Ci wyjdzie.
2
asdf 2016-02-02 20:36
Czy ktoś się orientuje ile płacą w tych szkoleniach?
kris 2016-02-03 12:48
Narzekanie mentalność Polaków.
Ci co nie chcą się napracować, zawsze będą narzekać i taka prawda.
Praca ciekawa, firma ok.
tyle z konkretów
zren 2016-02-04 13:39
Ludzie! Gdyby ktoś się kiedykolwiek zastanawiał nad podjęciem pracy w tej firmie to dajcie sobie spokój. Ani nie wzbogacicie swojego CV, ani nie polepszycie swojego standardu życiowego tylko zmarnujecie czas!(usunięte przez administratora)Z plusów to tyko mierne wypłaty w terminie...
1
mak 2016-04-15 21:02
Ludzie, pakiet socjalny typu "telefon komórkowy, tablet, samochód" to już norma. Wszędzie. W Cellco żadnej prywatnej opieki medycznej, czy też karnetów na siłownię- nie uświadczysz. Ile sobie wynegocjujesz na początku= tyle będziesz miał płacone już na zawsze. Miejsce dobre może dla osób tuż po studiach dziennych, które chcę zdobyć jakiekolwiek doświadczenie. Nie polecam dla ludzi z kilkuletnim stażem pracy. (usunięte przez administratora) Nie warto. (usunięte przez administratora)
2
Krys 2016-06-18 17:12
A ja uważam , że oferują dobrą pracę. Stabilna i z wypłatą na czas. Minus to brak pełnego pakietu wsparcia dla pracowników. Napisaliście wyżej , że komórka i tablet , to standard. Natomiast można się naprawdę duuuużo dowiedzieć i nauczyć ale niestety trzeba to samemu wychodzić. Ja pracuję tu już prawie dwa lata.
rabbit 2016-10-19 20:44
Chyba nie jesteś w pełni świadomy gdy mówisz że ludzie nie pracują dłużej niż trzeba. Dnia 19.11.2015 r. nie było prądu i nie kazali przyjeżdżać do pracy ale za to w sobotę trzeba było odrobić ten dzień co jest niezgodne z kodeksem pracy. Nie szanują pracowników, nie polecam nikomu tej firmy. Ludzie sami uciekają, zarobki bardzo słabe a to że płacą na czas to przecież nic nadzwyczajnego. Czym wy się podniecacie?
Burmit 2016-10-19 21:05
No co ja mogę powiedzieć, praca jest w porządku, mnóstwo ludzi jest w stanie to od ręki potwierdzić, pracuje tutaj sporo osób, logistyka, eksport, narawdę okej
Marta 2016-11-08 18:55
Jest zgodne z kodeksem pracy. Masz obowiazek pracy. Niestety.
Gogol 2017-01-16 11:35
Ja chciałbym rozpocząć u nich pracę ale mam kilka pytań i pomyślałem o tym forum. Ile można wyciągnąć jako kierownik jakości? Słyszałem, że można dostać premie i do tego są dodatki socjalne. Jeśli dowiem się jeszcze o atmosferze w firmie będę super zadowolony i z góry dzięki
pytający 2017-01-25 09:08
Witam. Również dostałem propozycję pracy w cellco. W sumie warunki płacowe, ale z kolei usłyszałam bardzo dużo kiepskich opinii o tym jak szefowie odnoszą się do pracowników. Nie chcę się zrażać bo nie ma szefów idealnych, ale jak to jest. Chodzi o pracę w biurze.
Nerwus 2017-01-25 19:10
Firma jest w porządku a jeśli chodzi o złe relacje między ludźmi to zawsze coś może być. Nie ma się co zrażać.
... 2017-02-13 14:19
Jeśli masz inne propozycje pracy i nie jesteś zdesperowany odrzuć ofertę.
Trudno znaleźć większy bałagan - rotacja pracowników mówi wszystko.
3
Straconyczas 2017-02-13 16:09
Potwierdzam. W tej firmie trudno o satysfakcję, długofalowy rozwój i szacunek ze strony właścicieli. Dobrzy pracownicy nie zabawiają tam na długo (po prostu nie musza tam pracować), zostają najsłabsi... Ciekawostka: firma nie podpisuje umów na okres próbny, bo to pracownicy nie chcieli tych umów przedłużać...
5
AntyDzionek 2017-02-13 22:27
Każdy ma różne doświadczenia. Jeżeli dla kogoś szczytem oczekiwań, od pracodawcy, jest wypłata w terminie, to może być zadowolony.

Ogarniętym, nie polecam!
4
AntyDzionek 2017-02-13 22:39
Wielogodzinne spotkania z Mr. T - bezcenne. Kabaret! :D
7
Ff 2017-02-14 22:31
Zdecydowanie odradzam !!!!
2
Malwina 2017-02-20 08:18
Cellco nie ma żadnych nowych ofert? Chciałabym aplikować na stanowisko w dziale technologii i jakości ale nie mogę nic znaleźć. Czy zarobki na takim stanowisku są zadowalające? Na co ogólnie można liczyć , jakieś dodatki, socjal? Gdyby ktoś miał wiedzę w tym temacie ?
Doświadczona 2017-02-21 06:27
Szefowie to pikuś , w sumie szkoda ich , nie mają pojęcia co wyprawia kierownik . Niekompetentny gość , co jakiś czas wymyśla nowy projekt zmian . Nic nie wnoszący ale karuzela trwa . Jakiś czas się na tych zmianach pobuja , poudaje że jest lepiej choć tak naprawdę kręci się to tylko dzięki doświadczeniu nielicznych myślących . Ufa tylko swoim liderkom , donoszącym mu każde usłyszane ( i nie usłyszane ) plotki . Jak już mu się noga powinie to się zdziwi . Bo nasze koleżanki równie gorliwie jak mu donoszą , donoszą też wyżej . Wróbelki ćwierkają że już kilka razy szykowały mu niespodziankę .
3
Cookiis 2017-02-24 16:50
No nareszcie ktoś sie odważył powiedziec kilka slow prawdy o liderkach. Po cichu likwiduja konkurencję. Szefowie nawet nie wiedzą ze to im zawdzieczaja odejscie kilku dobrych pracownic.
2
Paulina 2017-02-27 15:27
@Ff dlaczego odradzasz pracy w tej firmie? Możesz powiedzieć o tym coś więcej?
Pytający 2017-02-28 18:02
Czyli z tego co tu piszecie Cellco to takie mroczne Corpo al'a Kronospan, który bije na łeb na szyję swoim rygorystycznym podejściem do człowieka obojętnie na jakim dziale.
Zdrowa presja bez układów tylko sprzyja rozwojowi ale gorzej jak chodzi przede wszystkim o układ. Wiem co piszę choć nie pracuję ani nie pracowałem w Cellco.
Chciałem zasięgnąć opinii jak wygląda praca w dziale Logistyki, Planowania, Zakupów choć z tego co widzę po profilach ludzi to zbyt długo w Cellco nie pracują.
Skoro ktoś został zepchnięty ze stanowiska Kierownik produkcji do roli planisty i pracuje dalej to dziwnie świadczy o firmie ale nic nie przesądzam. Zastanawiam się nad aplikacją do nich.
Paulina 2017-03-01 08:53
Podpowiem, że obecnie Cellco Communications prowadzi rekrutacje na stanowiska takie jak: Area Sales Manager, Specjalista ds. Zakupów, Key Account Manager - Export. Oferty pracy firmy znajdziecie na portalach ogłoszeniowych! Powodzenia :)
cvop 2017-03-04 21:45
Do Pytający i Doświadczona.
To wymaga głębszego wyjaśnienia.
Firma płaci i wymaga jak każda, w tych czasach nie ma nic za darmo.. Pracowałem w biurze i wypowiem się na ten temat.
W Cellco zajmują się naprawdę ciekawymi tematami, nie tylko od strony technicznej. Można się rozwinąć. Problemem tej firmy jest brak uporządkowania, pada dużo zmiennych decyzji i tu wychodzi największa bolączka Cellco - Atmosfera.
Atmosfera jest ciężka. Od chwili wejścia do Cellco ją czuć. Czy to główna cecha Korpo? to Polskie korpo które prowadzone jest przez formalnie dwóch łebskich braci. W mojej wcześniejszej pracy właściciel (Szwed) złapał jednego z kierowników i przytkał do ściany, tu tego nie ma ale Panowie dają ci jasno do zrozumienia o co chodzi.
Jest cała masa pracy i nieraz jej ogrom i szczegółowość przytłacza. Dokładnie tak tworzą się krzyżówki, ludzie nie potrafią połączyć pewnych tematów związanych przede wszystkim z tematem dostaw od Chińczyków ale nie tylko. Inżynierowie też nie są nie wiadomo na jakim poziomie.
Dobre godziny pracy, dobry dojazd, wypłata jest na czas, normalna umowa ale atmosfera MEGA ciężka. Nie każdy to lubi.
Jeśli zastanawiasz się nad aplikacją do Cellco mniej to na uwadze.
2
KK 2017-03-05 19:22
Do cvop - a dokładnie w jakim dziale ty pracowałeś?

Paulina 2017-03-06 09:49
@cvop i jak długo pracowałeś?
Pytający 2017-04-10 10:41
Wszedzie gdzie decyzje sa czasto zmieniane pracuje sie ciezko. Niepokoi mnie natomiast to ze atmosfera jest taka kiepska. Zastanawiam sie czy jak ktos po prostu robi swoje to moze uniknac jakichs gierek i ukladow. Ja mam bardzo pozytywne podejscie do ludzi. Z tego co wiem to teraz szukaja tam mnostwo pracownikow do roznych dzialow. To troche niepokojace bo z tego co obswrwuje tak jest juz od czerwca.
Peter 2017-04-10 18:36
@cvop - sporo prawdy w twoim poście.
Dlaczego ja pracuję w Cellco?
a. polska firma
b. nowoczesna technologia
c. wypłata na czas
d. wyjątkowa atmosfera - nigdzie takiej nie ma :-)
e. duuuużo pracy z której mam satysfakcję
f. poza tym... kręci mnie to.

minusy są owszem, ale gdzie ich nie ma? To nie corpo z benefitem i opieką medyczną, ale przyzwoity polski pracodawca, producent w rozwojowej branży, liczący się na rynku krajowym i zagranicznym.
Jeśli potrafisz ciężko pracować, lubisz wyzwania i potrafisz się dopasować do organizacji z pewnością wiele się nauczysz.
1
Gregor 2017-04-10 19:56
Cellco Communications miał ofertę dla inżyniera sprzedaży czy to jest aktualne?
Paulina 2017-04-11 08:53
A jakie benefity zapewnia pracodawca?
Wacek 2017-04-17 23:31
Zgadza sie, Cellco ma potencjał, ale raczej go nie wykorzysta. Mogłoby być dzisiaj 4-5 razy większe, ale to niemożliwe przy tym modelu zarządzania, braku zaufania do pracowników, braku konsekwentnej strategii. Branża jest rozwojowa, mozna wiele sie nauczyć, ale co to za pożytek, jeżeli w Cellco nigdy nie pomyślisz, ze chciałbys tam pracować za 2, 5 czy 10 lat. Moim zdaniem szkoda czasu na firmy, z którymi nie mozna wiązać swojej przyszłości, gdzie ciężka praca nie zostanie nigdy doceniona. Ciągły stres i demotywacja - szkoda czasu i zdrowia.
2
Wacek 2017-04-17 23:33
Cellco ma fundusz świadczeń socjalnych i z niego sa drobne sumy na święta. Teoretycznie dopłaca tez do zajęć sportowych (substytut multisport).
Paulina 2017-04-19 11:28
@Wacek wspominasz o ciągłym stresie i demotywacji. Skąd się biorą te odczucia? Czy myślisz tu o jakichś konkretnych sytuacjach? I warunki na jakim stanowisku opisujesz? Z pewnością różnią się one w zależności od działów.
Wacek 2017-04-19 12:45
Nie po to forum jest anonimowe, żeby wskazywać informacje, które pozwolą zidentyfikować poszczególnych obecnych lub byłych pracowników ;) W żadnej innej firmie nie spotkałem sie z taka rotacja. To właśnie rotacja pracowników pokazuje, ze król jest nagi.
3
Paulina 2017-04-19 13:07
@Wacek, co dla Ciebie znaczy duża rotacja pracowników? Na jakich stanowiskach?
K 2017-06-05 00:02
Chciałabym wyrazić swoją opinię o tej pracy, mając na względzie nowych ludzi, którzy tam przyjdą i ludzi którzy tam są, żeby trochę ogarnęli firmę i spojrzeli na problemy poważnie. Otóż panuje tam chaos, brak zorganizowania i olewka, ze strony ludzi, którzy powinni być głową, całej tej firmy. Nowy pracownik, który tam przychodzi- owszem ma szkolenie bhp i objaśnienie produktów na slajdach, ale na tym tyle ;) Nie ma tam zbyt wielu przyjaznych ludzi, którzy chętnie coś pomogą i pokażą, ponieważ panuje tam dziwna zasada, że każdy sobie zagląda w umowy i pieniądze i jeśli ty "zarabiasz tyle samo albo nie daj Boże więcej albo na równi i jesteś krócej- to ci nie pomogę." Nie można liczyć na sprzęt i pomoce do nauki od razu, bo nawet jak się dostanie to zaraz gdzieś znikają albo w ogóle ich nie z niewiadomych przyczyn nie ma. Stres? Stres jest tam ogromny, ale nie ze względu na obowiązki które są i plany do zrealizowania, tylko na ciągłe patrzenie na ręce przez kierownictwo i atmosferę, którą tworzą pracownicy. Zmianowość i dobra pensja? Raczej nie. Cały czas pierwsze zmiany albo mnóstwo nadgodzin i ucinanie premii przy każdej możliwej okazji. Są jednak też plusy.... Pracujesz tam 8 godzin i uciekasz do domu, ładne błękitne fartuszki na produkcji i wszystko na czas. Mam nadzieję, że firma zmieni swoje podejście do nowych ludzi, a ludzie tam pracujący zaczną być bardziej pomocny i uprzejmi, bo zazdrością i wrednością, jeszcze nic dobrego nie wyszło. Pozdrawiam!
3
Paulina 2017-06-06 09:26
@K dziękujemy za Twoją opinię. Według Ciebie w firmie panuje chaos, brak zorganizowania. Co masz konkretnie na myśli? Według Ciebie firma Cellco Communications powinna zapewniać lepsze przygotowanie do pracy dla nowych pracowników?
K 2017-06-06 21:37
Mam na myśli to, że dużo pracowników nawet jak jest plan działania to nie wie co robić, albo za co się zabrać, żeby było dobrze. W szczególności właśnie nowi pracownicy, którzy słyszą mylne teksty, bo od liderów itp słyszą, że mają robić drobne zadania, coś łatwego do nauki, a od kolegów, że powinni równo robić ciężkie rzeczy, duże zlecenia... Czasami ważne zlecenia pojawiały się pod koniec dnia z niewiadomych przyczyn i trzeba było mocno nadrabiać albo zostawiać innym pracownikom, którzy później nie wiedzą czy mają robić te zlecenie czy inne. Nowy pracownik tak naprawdę jest pozostawiony sam sobie, nikt go nie kontroluje, nikt go nie dogląda, nie sprawdza, nie uczy... Robią to koledzy/koleżanki z pracy, którzy jak wszędzie, po części pomogą po złości, a po części dobrze albo kierownik, który patrzy na ręce jak na złodziei i poniża przy każdej lepszej pierwszej rozmowie. Firma od początku zatrudnienia pracownika powinna więcej go szkolić, dawać jakieś wykłady, testy, pomoce naukowe, sprzęt, opiekuna który się nim zajmie czy po prostu uczyć go o produkcie, bo nowi pracownicy tak naprawdę nie znają działania poszczególnych stanowisk i tego co robią i po co robią. Niektórzy nigdy nie pracowali w takich miejscach, a obchodzenie się z światłowodami jest naprawdę z pozoru trudną sprawą. Bo nie chodzi tu o to, żeby zrobić "na odwal się" tylko żeby było jak najmniej strat i było dobrze. Może nawet Cellco powinno rozdawać jakąś książkę o produktach do domu żeby ktoś mógł się uczyć? Wariantów jest naprawdę dużo, a wystarczy tylko dać odpowiednich ludzi na odpowiednie stanowiska i wtedy na pewno poprawi się system :)
Gogol 2017-06-10 14:35
@K Myślę, że powinniście zgłosić te problemy wyżej. Może szeofwie nic nie wiedzą, że to sie tak odbywa?
Fibrain 2017-06-13 13:11
Sami przyczyniają się do takiej sytuacji. Ryba psuje się od głowy...
Gogol 2017-06-13 20:46
Uważam, że Cellco Communications to dobra firma ale niektórzy szukają dziury w całym.
Zostaw swoją opinię o Cellco Communications - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cellco Communications