Fibar Group S.A.

Poznań

Opinie o Fibar Group S.A.

090 2017-05-12 20:25
Aby uściślić to mówicie o tych wywalonych developerach (Poznań), co przyszli pracować do Fiabro z dużej Koreańskiej firmy, która zwinęła żagle z Poznania? To są te trutnie czy innych opisujecie? Bo mnie zastanawiają Ci poznańscy, dlaczego i jak do tego doszło.
Katmandu 2017-05-15 06:41
Bardzo wartościowa firma. Pracowałem przeszło 4 lata, przy wszystkich problemach które ma ta spółka, bo nie powiem, żeby były to łatwe lata. Jak zacząłem szukać pracy to każdy kto widział w CV- Fibar mówił, że naprawdę dobrzy developerzy stamtąd wychodzą. Polecam
Kaszkaj 2017-05-19 12:57
Nie no, chodzi przediez o ta ekipe z zielonej.
W poznaniu takich numerow nie ma:)
Majen 2017-05-19 23:56
Ta ekipa z Zielonej byla i jest swietna, chyba ciezko znalesc lepszych inzynierów, a ty przestan wylewac zale bo jak kojarze to w poznaniu wiecej ludzi skasowali trutniu!
6
siniak 2017-05-24 13:10
To ja tez cos dodam apropo tej sytuacji z wywaleniem tych swietnych inzynierow.
Fakt faktem, ludzie ci mieli wiedze na bardzo wysokom poziomie.
Nie nalezy zapominac jednak ze wlasnie tak jak napisal poprzednik oni ich wzieli w calosci ale trzeba dodac ze z podupadajacej korpaoracji.
W ADB (tez tam pracowalem) lecialo wszystko na łeb na szyje od kilkudziesieciu miesiecy.
Problemem tej firmy byla wlasnie stagnacja, ktora mocno wplynela na cala kadre.
Przejety zestaw personelu nauczony pracy w takim srodowisku nie bedzie w stanie zaadoptowac sie do pracy w duzej dynamice ktora reprezentuje fibaro.

Niestety tak to dzisiaj wyglada, jak sie czlowiek nie dostosuje do nowego to poprostu wypada.
Pracowalem w fibaro (3,5roku) i odszedlem ze wzgledu na przeprowadzke do zony (mieszka w warszawie).
Teraz pracuje w kilkaset razy wiekszej miedzynarodowej firmie softwarowej i mamy taki kociol ze szok. PMi sa tak zakreceni ze robianzebrania i nakrecajaja sie ze im wieksza jazda i zmiany w projekcie tym wieksze szanse ze wyjdzie z tego cos dobrego:) jeszcze sie do konca nie przestawilem na takie pojechane klimaty i czasami patrze na nich jak na ufo:)

Ale wiem ze dzisiaj to juz sa normanle standardy pracy.
Dobrze zarzadzane korpo nie pozwoli sobie na prowadzenie projektow w nieskonczonosc, bo wie ze to juz nie jest to co kiedys, i beda nas cisnac i żyłować, wiec trzeba se zdac sprawe ze time to market to podstawa i oddawac robote najlepiej przed deadlinem:)
Szczerze powiedziawszy placz i lament kolegow ktorzy chca zrobic wszystko "na wysokim standardzie" jest wg mnie grubo przesadzony.

Nie chce byc zlosliwy ale projekt "z soczewka" mial wlasnie "lekkie" opoznienie ze wzgledu na wysoka jakosc produktu... chlopaki, ja widzialem ta mechanike, te "jakosciowe" kąty ujemne, godzinami moglibysmy o tym rozmawiac jak wpuscilismcie na mine ekipe od form.
Ale nie robmy tak, badzmy sprawiedliwi, kazdy ma prawo cos [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Nie mozna tylko wylewac lamentu na innych a samego siebie stawiac na piedestale.
Dodam na koniec od siebie:

Wg mnie dzisiaj elastycznosc i dzialanie dynamiczne jest kluczowe w organizacjach.
Wlasnie to cenilem w fibaro. Wkurzalo mnie to ze z czasem zaczelo sie z niego robic korpo i przeorowadzka do wawy byla mi przez to na reke.


1
Defoe 2017-05-24 22:04
WIecej ci powiem. Bo zgadzam się z tobą w całej rozciągłosci tej tematyki. Duże korpo wydają się być stabilnymi tworami ale to tylko dlatego że człowieka tarktują jak trtyb w maszynie i wąsko spacjalizują ludzi. Jak się dziej coś złego, wachania na rynku, utrata dużego klienta to ludzie leca jak lioście z drzew jesienią. W firmie takiej jak F. jest, że dużo większa elastyczność, dwa że nie zawęża się tak specjalizacji. Kutwa, generalnie jest o niebo lepiej, przy jednoczesnym podkresleniu, że firma też ma swoje mankamenty. Niech każdy wybiera czy che być zasobem ludzkim czy pracownikiem.
K 2017-05-24 23:14
Drodzy Panstwo, prowadzenie takich dyskusji jest nie namiejscu. Oczekuje od Was wzajemnego poszanowania i zakonczenia natychmiast tego watku.
zwolniony truteń 2017-05-25 11:59
Krzysztof: a co tu jest nie na miejscu? Właśnie po to powstał ten portal - żeby potencjalni pracownicy mogli wyrobić sobie zdanie o firmie. Może warto żebyś od siebie dodał jak to było z tymi zwolnieniami na przełomie roku?
RastaMan 2017-05-28 21:34
A ja się ciesze z pracy w fibarze. Jak czytam wypowiedzi to traki smuteczek mnie ogarnia bo jedni chwalą a drudzy ganią i po co to komu. Już wystarczy że w sejmie ludzi się dzieli. Pace ludziska, trochę dystansu.
RastaMan 2017-05-29 14:26
Hej chłopie, a właściwie skąd taka piana w tobie. Co twoja firma? Skoro się pożegnałeś to właściwie co ci zależy? NIech sobie zarząd robi co che, to ich firma a ty idz w pokoju.
Biene 2017-05-30 14:01
Genialne rozumowanie. Biją kobietę na ulicy ale skoro to nie moja mama to niech ja biją dalej?Prawo do opinii ma każdy, a tu ktoś po prostu wyjaśnił jak to wygląda z jego punktu widzenia.
2
RastaMan 2017-05-31 12:34
Genialne rozumowanie. Czyli jesli obgadują, szalują, obrażają i śmieją się z Twojej matki to mogą to robić bo w końcu "Prawo do opinii ma każdy, a tu ktoś po prostu wyjaśnił jak to wygląda z jego punktu widzenia."
xyz 2017-05-31 18:14
Napisz proszę gdzie tu ktoś minął sie z prawdą :).
RastaMan 2017-06-07 08:29
Gości, ja się po prostu próbowałem wczuć w twoje hejterskie myślenie. Gdzie tu samozaoranie?. Może to o kroczek za daleko dla twojej logiki.
Biene 2017-06-09 08:36
Hejterskie myślenie? Gościu, napisałem prawdę, jak się z czymś nie zgadzasz to mnie popraw. Daj szczegóły. Samozaoranie to stan w którym nie jesteś w stanie już wybrnąć z głupot które napisałeś. Podales kiepski kontrargument Ze szkalowaniem mamy i już z tego nie wyjdziesz :).
Pimpek 2017-06-09 16:45
Ha ha ha, mamy cie i Twoją hipotetyczną mamę też :)
Pantenol 2017-06-12 08:32
Niechże mi ktoś coś napisze o benefitach w firmie. Dają coś fajnego?
xyz 2017-06-12 13:00
A dają. Dobry standard. Opieka medyczna, multisport, obiady, języki obce, dodatkowe ubezpieczenie, prezent za ślub i urodziny dziecka, sprzęt do testów. Wybierasz co chcesz. Nie ma pakietu to samo dla wszystkich. Nawet jak w korpo pracowałem to tak nie było.
2
Pimpek 2017-06-14 16:25
Avx, ty to jednak jesteś prze-mózg. Skoro piszesz na gowork jakieś smęty to zakładam, że cie z Fibar wyprosili. WIęc chciałem zaapelować do firmy, że popełniła straszny błąd, że pozbyła się tak przenikliwego umysłu :)
1
Pati 2017-06-16 09:01
O O, zaraz się znowu zacznie hejt. Kurde chłopaki, weźcie się umówicie żeby sobie dać po pysku a nie się tu obrzucać jak gimbaza.
1
Montanegro 2017-06-23 08:27
Fibar fajna firma i dobrze wygląda w CV.
xxx^2 2017-06-24 14:11
Ta wypowiedź trafia w sedno sprawy. Pracowałem tam ponad 2 lata w dziale wytwarzania oprogramowania i podejście dokładnie to samo. R&D powinni przenieść do Indii.
4
smecta92 2017-07-04 18:19
Na tyle osób zawsze znajdzie się ktoś kto narzeka. Ja nie narzekam, zarobki nie są super wypasione, ale w tym roku drgnęło. Podwyżka była, kariera zaczęła się budować, więc chyba idzie w dobrym kierunku.
1
PerseuszWWZ 2017-07-07 08:19
Też bym jakąś podwyżkę polizał. Trza się ruszć do kierownika, dogadany chłop może się da namówić ;)
Yhy 2017-07-07 11:37
Zdradź proszę z którego jesteś działu.
smecta92 2017-07-10 08:27
jasne, jak tylko powiesz mi jak się nazywasz żebym wiedział komu mam się publicznie spowiadać? :)
Yhy 2017-07-10 16:13
Już się zacząłeś publicznie spowiadać :)
Polococta 2017-07-13 08:16
jakiego wynagrodzenie można sie spodziewać w fibar przy stanowisku QA?
Krzychu 2017-07-13 11:44
Cóż. Ciekawa firma. Spora retencja pracowników. Szkoda tylko, że wyłączyli możliwość wysyłki maili na pracownicy@. Lubiłem te chwile pożegnań zwalnianych i zwalniających się, nawet jak wpadło kilka maili dziennie :)
1
Złośliwy 2017-07-20 14:04
Retencja jest faktycznie przyzwoita, z rotacją różnie bywa ale chyba nie większa niż gdzie indziej :)
Złośliwy 2017-07-24 13:02
Dzięki za komentarz kolego, załap trochę powietrza bo się zapieniłeś :)
Zlosliwszy 2017-07-24 20:37
Cieta riposta i jakie argumenty przytoczyles, no no no.
8
Złośliwy 2017-07-25 08:27
szczęcie, że można wpisać dowolny nick na goworku prawda? Jedna i ta sama osoba może pisać dziesiątki komentarzy. Przemyślcie to ;)
Pati 2017-07-25 12:16
I znowu się zaczyna, po co siejecie tu ferment. Zamiast toczyć głupawe utarczki słowne używajcie konstruktywnych argumentów!
1
Namh0090 2017-07-26 09:26
Widziałem, że sa nowe przyjęcia na stanowiska programistyczne. Jak lepiej aplikować, mailowo czy bezpośrednio?
Złośliwy 2017-07-26 13:51
najlepiej listownie. Kiedyś się tak robiło, CV do koperty i na pocztę. A na serio kolego to chyba bez różnicy :)
Zlosliwszy 2017-07-27 08:39
A co się mnie czepiasz? Wytknalem komuś że żadnych argumentów nie użył a tylko marudzi w odpowiedzi na post, w ktorym ktoś ładnie ujął sytuacje we firmie. O argumenty czepiaj się tamtego.
2
Benet 2017-07-28 14:59
Koledzy, sprzedam stare PS3 z dwoma kontrolerami + 10 gier w zestawie. jak by ktoś chciał i był zainteresowany prosze o priv benetto998@o2.pl
Malinka 2017-07-31 13:59
ile za to PS3 ?
Pati 2017-08-01 14:00
ludzie, nie róbcie znowu syfu tutaj.
Wojtek 2017-08-02 09:05
Pozdrawiam wszystkich Fibarowiczów znad polskiego morza. Kodujcie tam dzielnie. Pozdro
Zed 2017-08-04 09:32
Ostatnio rozmawiałem z kolegą nt. opinii różnych firm na naszym lokalnym rynku i jak padło Fibar to powiedział, że średnia jest opinia. Zapytałem więc dlaczego? a on powiedział, że nie wie, tak gadają po prostu. I wiecie co, uzmysłowiłem sobie, że to przecież jest jakaś bujda na resorach. Kiedyś, gdzieś, ktoś, coś powiedział i to tak łazi po rynku, nikt nigdy nie zweryfikował prawdy i tak się dalej gada. Dokładnie to samo można odnieść do ludzi i opinii o nich, łatwo jest kogoś skrzywdzić. Jest takie powiedzenia "kłamstwo świat obiegnie zanim prawda zdąży buty włożyć".
dez 2017-08-05 07:14
Nie baw sie w ministra propagandy, jeśli ktoś napisał tu coś z czym sie nie zgadzasz, to użyj kontrargumentów. Nie zaklinaj rzeczywistości. A jeżeli "kolega" ma takie zdanie to daj mu czas do namysłu, moze sobie przypomni dlaczego tak mówi.
16
ezd 2017-08-08 14:00
"i to tak łazi po rynku, nikt nigdy nie zweryfikował prawdy i tak się dalej gada. " - Fibaro co jakiś czas "umacnia" swój wizerunek robiąc odpowiednią rotację pracowników. Wystarczy zacząć traktować odpowiednio pracowników a zła opinia sama zniknie. Jeżeli w ciągu roku zwalnianych jest tyle osób to one pracując w nowych miejscach opowiadają o swoich doświadczeniach... Na dobrą opinię trzeba sobie zapracować, a nie liczyć że ludzie zapomną.
12
Zde 2017-08-09 07:32
Pokaż mi proszę firmę w której nie ma rotacji ?!?
Zde 2017-08-10 13:34
Rotacja pracowników to zjawisko w którym ludzie szukają innego zajęcia, a w Fibaro najpierw wywalili 15 osób a potem w podobny sposób zrotowali FIT. Tak , to to samo.
5
Złośliwy 2017-08-11 07:48
Nie byłem pewien kim jesteś, bo z tego co widzę piszesz po kilkoma nickami i cały czas tylko wieszasz psy na Fibaro. Zastanawiałem się tylko czy jesteś rozżalonym koderem czy kimś z konkurencji. Teraz już wiem, jesteś kretynem.
Rastaman 2017-08-14 07:29
Chłopie, ale jesteś bystry jak woda w klozecie. Przecież tu ciągle ci sami ludzie piszą jakieś smuty, tylko się pseudonimy czasem zmieniają.
Zlosliwszy 2017-08-14 12:46
Ludzie piszą tu co myślą, podają przykłady i argumenty, tylko wy swoich racji niczym konkretnym nie podparliscie. Opisano tu (a potem ktoś skasowal) to co się dzieje we firmie, więc wysil mozgownice i zamiast marudzić użyj kontrargumentow, bo jak na razie stać was tylko na inwektywy.
1
Złośliwy 2017-08-16 07:33
Panie Koleżko piszący pod kilkoma nickami. Nie chodzi o to co w firmie jest złe, w KAŻDEJ firmie jest coś nie tak, chyba że ty napiszesz, że w firmie dla której prawdopodobnie pracujesz pisząc te negatywne komentarze wszystko jest ok?.
Zostaw swoją opinię o Fibar Group S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fibar Group S.A.