Fibar Group S.A.

Poznań

Opinie o Fibar Group S.A.

stefano 2017-02-17 20:40
to może pomijając produkcję, info z inżynierii...
ogólnie super, dużo możliwości rozwoju i wpływ na produkty, ale trzeba coś umieć, bo jak zawalisz kilka projektów pod rząd to się pożegnają - raczejnormalne.
2
opinia z produkcji 2017-02-20 10:20
Jeśli chodzi o pracę na produkcji to w każdej firmie jest to najgorsza robota... to normalne, ale mam porównanie z inna firmą i tutaj jest naprawdę ok. Warunki pracy są akceptowalne, normy bhp są przestrzegane (co niestety nie jest standardowe dle wszystkich firm), wynagrodzenie na czas i raczej uczciwe (choć na pewno nie dla każdego).
Dred 2017-02-21 11:35
Jak długo czeka się na kontakt w sprawie pracy na produkcji?
grzesiek 2017-02-22 13:17
Jeśli aplikowałeś i czekasz aż się odezwą to najczęściej do tygodnia... jeśli aplikowałeś dawniej niż miesiąc to aplikuj ponownie.
Ralf 2017-02-22 23:50
Jestem software developerem w firmie. Panuje tutaj dość duży haos ale projekty ciekawe. Z minusów to nie szanują ludzi, potrafią zwolnić bez przyczyny kilku inżynierów. Za to rekompensuje ta dynamiczna sytuację dobra pensja. Myślę że firma d!A ludzi o silnych nerwach.
3
Edi 2017-02-23 00:03
Dają fajne mercedesy programistom,(usunięte przez administratora) Szkoda czasu. Pracowałem i nie polecam.,(usunięte przez administratora)
1
Raj 2017-02-24 13:04
To dla programisty raj:D
Edi 2017-02-27 11:32
Macie jakieś przyjęcia do firmy? W zakładce oferty pracy nic takiego nie ma...
uau 2017-02-27 21:23
firma się bardzo rozwija, nie ma tam żadnej rotacji
1
Ferdziu 2017-02-27 22:58
Chyba chciałeś powiedzieć że dawali kilka lat temu . Teraz to podobno 15 inżynierów zwolnili, na pewno cieniasy z nich byli :-)
Tracert 2017-03-03 01:20
Bardzo dobrze ze ich wrescie wywalili! Barany ciagneli projekty po rok albo i dluzej psujac opinie innym inzynierom z R&D. Sciema na sciemie przykrywała kolejną scieme.
Nam sie przez nich obrywało wiele razy.
Niestety ale przy takiej ilosci ludzi zawsze znajdą sie czarne owce. Dziwi tylko fakt ze usuwają tych czarodzieji tak pozno. Wg mnie ta banda co wyleciała ostanio powinna wylecieć pół roku temu. Przeciez od niektorych to sie nie szło dowiedziec co oni właściwie robią!
2
Arni 2017-03-05 12:42
Super że ich zwolnili, tych z Zielonej Góry wszystkich powinni skasować amatorów to wtedy zostali by sami fachowcy w końcu. Amen
Nowa 2017-03-07 09:31
Nie oszukujmy się, Fibaro ma zasadę że każdego inżyniera da się zastąpić studentem jeżeli odpowiednio się go przyciśnie. Normą w tej firmie jest to że Technical liderami projektów zostają studenci. W dziale HW połowa TL miała w 2016 roku status studenta. W końcu student nie ma takich wymagań jak inżynier z paroletnim stażem. Student nie ma rodziny i może siedzieć codziennie od 8 do 19 w pracy (firma nie płaci nadgodzin bo przecież "Macie zadaniowy czas pracy"). Ogólnie jeżeli jesteś na początku swojej kariery zawodowej i chcesz się szybko wybyć to idź do fibaro. Będziesz mieć ciekawe projekty, dużo odpowiedzialności, niezłą pensję. Jednak w każdej chwili możesz zostać na lodzie BO TAK.
24
kleo 2017-03-09 14:40
Rewelacja, mnie to bardzo odpowiada. Jest opcja żeby się wykazać, pokazać co się potrafi. Nie ma dużego doświadczenia zawodowego i dostałem szanse. Nie bardzo rozumiem na co tu narzekać.
1
PenDr. 2017-03-10 10:29
Od poniedziałku zaczynam w Fibar. Zachęcony pozytywnymi komentarzami na forum i z rynku dałem się skusić. Zobaczymy jak to będzie w środku :)
1
Aneta 2017-03-15 13:36
@PenDr. chętnie poznamy Twoje pierwsze wrażenia z pracy w firmie. W jaki sposób zostałeś wdrożony do pracy w Fibar?
1
Nowa 2017-03-16 08:19
za parę lat zrozumiesz ;) powodzenia!
7
Renata 2017-03-17 18:55
Pracowałam kiedys w. Fibaro nie polecam no chyba że masz tam przyjaciół a jeśli masz to nie na długo ogółem zatrudniają ale na chwilę, zrobisz swoje i do widzenia
12
Bartek 2017-03-17 20:24
(usunięte przez administratora) trudno odczuć stabilizację i spokoj
11
Glut 2017-03-18 18:28
Jak po tygodniu? Jaki dział?
Neonix88 2017-03-20 13:49
Hej, chciałem się podzielić moim doświadczeniem z kilku miesięcy pracy jako Software Dev. Generalnie firma daje duże możliwości. Jeśli lubisz klepać stare kody to nie jest firma dla CIebie. Tutaj rzeczywiście amatorzy są angażowani w ciekawe i rozwojowe projekty- zupełnie nie rozumiem dlaczego niektórzy uważają że to źle. Pracuje się bardzo dynamicznie. Ludzie starsi doświadczaniem odchodzą, nie prawda że ich zwalniają, w większości odchodzą sami bo szukają już czegoś innego. Generalnie mnie się pracuję ok, pewnie przyjdzie taki moment że sam będę chciał popróbować czegoś nowego, ale jeszcze nie teraz
1
john 2017-03-21 17:56
Jasne, że ludzie odchodzą, ale nie mów że nie zwolnili w grudniu kilkunastu osób bo to już kłamstwo
8
Donatan 2017-03-21 19:24
A ja pracuję trochę dłużej niż kilka miesięcy i mogę powiedzieć Ci, że firma zwalnia ludzi bez względu na doświadczenie (są też tacy co sami się zwalniają). Być może nie o wszystkim jeszcze wiesz
9
Jedrys 2017-03-22 22:19
A ktoś coś wie o oddziale firmy w zielonej górze, jak wyglądają warunki pracy i atmosfera?
Mandragora 2017-03-23 09:07
Słyszałem że przyjmują programistów. Jakie są główne języki, frameworki, toole które mogą być poszukiwane? z czego warto się podciągnąć?
psxkanban 2017-03-23 13:07
Zależy czego szukasz. Rozpiętość spora od Embedded przes iOS po QAjów. WIęc tematyka szeroka. Generalnie z pracą różnie, jedni narzekają inni chwalą ale na pewno można się bardzo rozwinąć wiec ja osobiście polecam.
1
Jurek 2017-03-23 18:23
Kim ty jesteś? Wywalili twoje koleżanki i kolegów, na pewno nie wiesz dlaczego ale siedzisz przed kompem i sądzisz że jestes taki dobry że Ciebie to nie spotka? :D
OK, przekonałeś mnie
3
Blumsztajn 2017-03-23 21:22
Zajefajna firma, nie wiem o co wam chodzi.
1
Łysy 2017-03-24 08:34
Ja pracuje w tej firmie prawie 5 lat, w dziale R&D. Nie mówię, że zawsze jest kolorowo pod kątem relacji bo napięcie i praca na najwyższych obrotach to standard, ale widząc jak firma rozrasta się w świecie, z jakimi gigantami technologicznymi współpracuje i jakie daje możliwości, to ze świeczką szukać innego takiego polskiego przedsiębiorstwa.
2
Ferdziu 2017-03-24 22:20
To chyba nigdzie indziej nie pracowałeś skoro uważasz że to taki standard. Nie polecam pracodawcy, trzeba się szanować.
5
Aneta 2017-03-27 11:45
@Łysy chętnie dowiemy się co wpływa na Twoją opinię na temat firmy. Jakie możliwości rozwoju oferuje praca w Fibar Group S.A.?
bananowy ninja 2017-03-28 14:05
Właśnie dlatego ludzie chcą pracować w Fibar bo się szanują i chcą mieć możliwość rozwoju i pracować w spółce która jest Polska a nie w jakimś korpo molochu. Ja z tego jestem dumny, ale jasne że nie każdemu się dogodzi.
1
Pomaranczowy ninja 2017-03-28 21:56
W Fibar Group pracują głównie ludzie dla których jest to pierwsza praca, Ci którzy wcześniej gdzieś pracowali a którzy mieli tę "garażówe" poukładać albo odeszli, albo zostali wywaleni. Ludzie się szanują? Koledzy w siedzący w boxach pewnie tak, ale "panie co pan" z nogami na stole juz nie. Można być dumny ze swoich osiągnięć ale nie z tego ze jakas firma ma polski kapitał z tego mozna byc co najwyzej zadowolonym :). W korporacji wszystko jak jest jasne i poukładane, jak ktos zachowuje sie jak palant, to dzwoni sie na linie etyczna, wiadomo co komu wolno co nie i chamskie zachowania sa od razu tępione.
6
Łysy 2017-03-29 10:09
Wydaje mi się, że napisałem. Sam fakt współpracy firmy z gigantami technologicznymi daje możliwość bycia bliżej świata high tech. Nie moge napisać jakimi bo jestem pod NDA. Ale na pewno daje to wiatru w skrzydła, ze możesz rozmawiać bezpośrednio z działami R&D największych. Oczywiście nie wszyscy dotyczy to dedykowanych projektów. Benefity całkiem sensowne, warunki pracy średnie, nie ukrywam, ale firma podobno niebawem się przenosi. W kwestii awansu to raczej poziome niż pionowe.
1
Aneta 2017-03-29 10:46
@bananowy ninja rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. Co więcej możesz powiedzieć na temat możliwości rozwoju oferowanych przez Fibar Group?
1
bananowy ninja 2017-03-30 11:56
No naprawdę, bardzo tęskno mi do czasów kiedy na OS śmierdziało kiełbasą albo jechało rybą. Teraz przynajmniej jest to trochę poukładane, coś za coś.
Salomon 2017-04-05 09:17
Coście się tak do tego Fibar przywalili. Ktoś tu naprawdę robi firmie zły PR. Zauważyliście, że liczba głosów oddanych na gwiazdkę firmy to 1857! i zwiększa się ok 50 na tydzień, kiedy komentarzy jest ze 180 ?!? Ktoś tu chyba mocno działa żeby pogorszyć opinię firmie.
1
Mandela 2017-04-07 12:02
Faktycznie , przez 2 dni doszło 20 nowych ocen. LoL. CO się dzieje Paniusiu Aneto ?
Manfold 2017-04-12 13:17
Ewidentnie ktos robi czarny PR firmie.
Pracuje tu ponad 3 lata i mialem przyjemnosc rozmowy chyba z kazdym inzynierem z dzialu R&D powiem jedno:
Wywalajaja tylko malokreatywne automaty przyzwyczajone do korporacyjnej pracy.
Jak nie ma nakazow, zakazow i bicza nad glowa to sie tacy wywalaja i prowadza projekt w nieskonczonsc.
Bardzo dobrze ze takich trutni wywalili bo przez nich leciala opinia na innych!
Fakt ze poszlo kilka osob fajnych no ale tak to juz czasami bywa w koncu pracuje w tej firmie ok 500 osob wiec rotacja zawsze bedzie.
Ja jestem bardzo zadowolony.
Praca wymaga kreatywnego myslenia, szukania rozwiazan i wspolpracy z roznymi specjalistami.
Atmosfera raczej ok. Relacje z przelozonymi mysle mam dobre, ale jak to mowia - jak se poscielesz tak sie wyspisz.
Kogut 2017-04-12 13:28
Nie no "linia etyczna" i co jeszcze? Moze sadzonka pierozkow bezglutenowych, jako benefit za prace 6m od okna?
Czlowieku jak nie mieliscie skutecznosci to was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na zbity pysk!
Lamentowac se mozecie i szukac winy dookola ale jak jestescie tak nieudolni ze zadnego projektu do konca nie doprowadziliscie to juz sie nie przyzna jeden z drugim...
A ci wg Was niedoswiadczeni studenci to nie dosc ze patenty zglaszaja to maja przynajmniej po jednym lub wiecej urzadzen na rynku!
Z tym ze zaden z nich na "linie etyczna" numeru nie potrzebowal tylko robil to co nalezy!
Alan_tan 2017-04-12 14:22
Faktycznie. Coś jest podejrzane. Jakiś algorytm?
Margaritta 2017-04-12 23:55
Najlepszy obraz pracownika Fibaro mozna sobie wyrobic po ostatnich wypowiedziach. Jak kolegę z pracy mozna nazywać trutniem? Nikt tego nie widzi że problemy firmy nie wynikają z tego że ludziom się nie chce, tylko nie wiedza co mają robić. Co tydzień zmienia się koncepcja, ja tak nie potrafię pracować, oddaje mercedesa i spadam. Buziaczki
2
Aneta 2017-04-13 09:18
@Manfold rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. A czy praca w Fibar Group S.A. daje możliwości rozwoju?
Mac 2017-04-13 19:01
Pół roku temu firma pożegnała się z kilkoma osobami i najprawdopodobniej w wyniku tego zwolniły się kolejne osoby - to jest prawda i trzeba to głośno powiedzieć. Nie zmienia to jednak faktu, że firma obecnie prowadzi dużo projektów w obrębie fajnych technologii, co moim zdaniem jest zachętą dla nowych pracowników. Czy w firmie nie będzie już więcej zawirowań? Ciężko powiedzieć, moim zdaniem w żadnej firmie IT nie można się spodziewać pracy do końca życia
Etam 2017-04-17 09:12
Nawet sobie nie zadales trudu by sprawdzic w google ze linia etyczna to w korpo cos normalnego.
Skutecznosci powiadasz... zwolnili czlowieka ktory stworzyl oddzial w ZG, oraz ludzi ktorzy stworzyli jedyne dwa produkty ktore weszly do sprzedazy w 2016. Po prostu przestali byc potrzebni.
Patenty? Chyba staramy sie je omijac :). Podaj przyklady prosze.
Jesli jestes zadowolony to dobrze, ale ta pietnastka pewnie tez nie narzekala
9
Pasternak88 2017-04-20 12:37
Kurde Panowie i Panie, nie róbcie syfu. Zawsze będą opinie za i będa opinie przeciw. Myslę że mądrym stwierdzenie było by żeby każdy sprawdził na co stać Fibar i jakie możliwości daje i sam decyduje. Przekonajcie się sami
etam 2017-04-23 08:09
No i to są opinie za i przeciw :). Zatrudnić się aby przekonać się co może dać fibar? Mając już rodzinę i czasem kredyt to spore ryzyko.
3
Pasternak88 2017-04-24 13:55
Jak jesteś dobrym programistą to umówmy się, nie ma się czego obawiać :). A tak na serio racjonalizuje wam opinie swoją ale ja bym brał w ciemno. Pracuję tam i się osobiście nie sparzyłem
Aneta 2017-04-25 09:56
@Pasternak88 rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. Jakie według Ciebie są największe plusy pracy w Fibar Group S.A.?
Pasternak88 2017-04-26 10:53
To o czym tu już wielokrotnie pisano. Jak masz inicjatywę i chcesz sie nauczyć programować to Fibar jest idealnym miejscem na drodze zawodowej żeby rozpocząć.
Zostaw swoją opinię o Fibar Group S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fibar Group S.A.