brak logo

P.B. "CALBUD" Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o P.B. "CALBUD" Sp. z o.o.

prgerpdz 2014-04-09 23:00:39
Chlppaki tp co pisza to prawda wykorzystaka cie do maksa wezna ci urlop ktury powinien isc do ulaku daka ci 55 euro za urlop dniowki a z ulaku masz okolo 120 jak umiesz liczyc to licz kierownik to wychowany w pegerze razem z majstrem piotrem polszczyzny nie znaja sama lacina pracujesz po 12 godz. A podpisujesz 40 w tygodniu.Walawko obiecuje zarpbki po 1900 eu. Pewnie na 2 miechy.Tp prawdziwa mafia z tych paprykorzy.dalem spokuj ale zainteresuje sie ta firma jeszcze Col and .Oni mysla ze ludzie ciemni.a ten szpic brutka niech nauczy sie wymowy .
2
konkret 2014-04-20 11:55:46
w samych kadrach to widac islychac ze to firma zlodzieji dorabiajaca na ludzkiej krzywdzie ta stara panna mowi ci ze kierownik odda ci za badania a na budowie mowia ze w kadrach ,czyli zgaka na jonka jak mowia 'jak sie nie bedziesz opominal to ci nie daja a o walawce to szkoda mowic bo to jelop do kwadratu .oni mysla ze ludzie to ciemni jak oni razem z kierownictwem budowy w hamburgu. traktuja ludzi jak niewolnikow
w szoku 2014-06-30 16:29:13
nie ma pozytywnych opini??? zastanawiam się nad wspolpracą z tą firmą!!!!!!!!
Miro 2014-07-01 21:56:36
Wszyscy tu piszą prawdę . Lepiej zagrajcie w Totolotka .Przynajmniej do losowania będziesz się czuł milionerem .Mój wpis kieruję tylko i wylącznie do fachowcow i pracowitych . Cała reszta do Calbudu.
swirus 2014-07-23 21:07:46
witam mam kolegów mam pytanie jak to jest rozmawiałem z gościem który tam pracuje i mówił ze zarabia 1600 minimum nie rozumie mam ochotę tam jechać ale czytając to wszystko to się zniechęcam moze jest ktos kto tam obecnie pracuje i udzieli informacji jak jest naprawdę budzik28@interia.pl
xassasa 2014-07-24 11:24:52
Dostalem dzisiaj ofertę pracy w tej firmie.Obiecują 1450 na początek-tylko jak naprawdę jest tu z godzinami pracy????
gość12 2014-07-24 12:32:25
Panowie, omijajcie tę firmę szerokim łukiem ! Ciągle się ogłaszają i szukaja pracowników, bo naciągaja ludzi - co innego obiecują , a faktycznie jest inaczej. Naciągacze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie dość ,że płacą mniej niż inni , to ogałacają ludzi z urlopu.; Bajzer na budowach, nie zapewniają ani narzędzi, ani ubrań. Jeśli ktoś jeszcze nie zna tej firmy, niech sobie poczyta wcześniejsze wpisy . Cała prawda.
Wypłata głodowa, warunki straszne ( Hamburg), kadra niekompetentna i chamska, złe traktowanie, nie ma wpłat na ULAK ( jakiś wewnętrzny regulamin hahaha )- bardzo mili przed wyjazdem , a potem nie ma z kim rozmawiać. BANDA !!!!!
stary1123 2014-07-24 12:38:48
Pytasz o godz pracy w CALBUDZIE ? no u nich to świtu do zmierzchu a soboty za friko i to nawet listy nie podpisujesz a wszystko za 1100 i to jak dobrze pojdzie bo i tyle chłopaki nie biorą A jak pojedzesz do domu na 3-4 dni to 700 bo nie masz urlopu Dziady i tyle
xassasa 2014-07-24 12:50:51
dzięki za odpowiedź, dobrze że,że się nie dałem wrobić w to
stefan 2014-07-25 22:04:42
Kedyś pracowałem tam 2 lata.Teraz pojechałem znowu,po 3 tygodniach dałem spokój.Tam jest jeszcze gorzej niż było.MAJSTER W HAMSTWIE SZED NA REKORD.WYPŁATY TAK KOLEGA NAPISAŁ GŁODOWE
tomek 2014-07-29 08:41:19
Szkoda że ja wcześniej nie przeczytałem tych wpisów. Nabrałem się na te firmę. Z zaciśniętymi zębami wytrzymałem 2 tyg. To była umowa próbna. Pożal sie boże przełożeni "Fachowcy" sprawdzali moje umiejętności ...! Po 2 tyg chcieli żebym podpisał kontrakt, ale warunki jakie mi dali były nie do przyjęcia. Panowie, ja pracuje ponad 20 lat w budowlance i byłem już na wielu kontraktach , ale z czymś takim to się jeszcze nie spotkałem! Nie będę powtarzał już tego co jest opisane przez innych. W każdym razie ostrzegam , bo widzę że ogłoszeń do pracy w tej firmie jest teraz bardzo dużo. Pojechało nas 8 w jednym dniu. 3 rzuciło pracę po 2 dniach, 2 po tygodniu, 3 po 2 tyg. Nikt z tej ekipy nie został....
1974 2014-07-29 09:16:12
Calbud. Kobnext i jeszcze wiele innych to dziadostwa które robia ludzi ( usunięte przez administratora )
zmartwiona 2014-07-30 14:39:36
Moj chlopak wlasnie tam pojechal, praca w Hamburgu-mieszkaniowka, juz 1dnia pracowali od 6 rano do 21, w ciagu dnia tylko jedna przerwa, wg mnie to nie jest normalne... boje sie ze mimo tego ze warunki bede takie a nie inne zostanie i bedzie chcial pracowac tam do usranej smierci... mimo ze jesy ciesla pojechal jako pomocnik, jaloe wgl sa zarobki w tej firmie? Jak to wszystko na.poczatku wyglada? Bo nie podoba mi sie to...
2
damian 2014-08-01 01:06:26
Witam Panow. otrzymałem ofertę pracy w tej firmie, ale po przeczytanych komentarzach zaczynam zastanawiac się nad wyjazdem... mam pytanie co jaki czas są zjazdy do Polski? również otzrymałem umowę na okres próbny ale jako pomocnik pomimo, że jestem cieślą, jakie są wynagrodzenia za takie a nie inne stanowisko? czy warto jechać? (chociażby sprawdzić jak jest). Liczę na odp!
2
zigi 2014-09-11 19:26:10
Podpinam się pod temat też otrzymałem ofertę do Hamburga ,ale jak czytam te opinie to zrezygnowałem , i w ogóle co to za moda pisać pomocnik na umowie jak ktoś jest dobrym cieślą ????????? pomocnik piekarza nie rozumiem ? , nie ma calbudzie albo CIEŚLA albo do widzenia , ogólnie to beznadzieja w tych polskich firmach w niemczech .
operator 2014-10-04 09:59:54
Witam wszystkie opinie jak w realu. Pracowalwm tam jako operator zurawia w hamburgu po rozmowie kwalifikacyjnej wszystko pieknie i ladnie 13.94eu brutto czyli okolo 10.60 netto za godzine pracy zjazdy co 2 tyg do domu piekna sprawa aw rzeczywistosci mowisz sobie co ja tu robie praca min 11h przewarznie 12 13 warunki na culin straszne pokoje male i ciagla walka z karaluchami (podobno nawet pluskwy byly) jak nie jestes ze szczecina to cie do domu niechca poscic a co dopiero urlop podpisujesz dniowki a raz na miesiac godzinowki i jak byk tam napisane ze pracowales tylko 8h reszta w czynie spolecznym co droga przerwe robisz bo zuraw potrzebny przychodzi pierwsza wyplata to oczy przemywasz za 2 tyg pracy 630eu myslisz malo godzin ale dobra przepracowalem tylko 90h ale to i tak malo ale ok umowa probna ju dostajesz nastepna caly miesiac pracy wszystkie soboty 260h (podpisane 174)myslisz ale bede mial kasiorkia tu wyplata 1760eu zalamujesz rece szczeka opta wyszlo 7.06eu na reke (28zl) czy to zart dzwonisz dopytujesz sie i otrzymujesz odpowiedz jak pan za malo zarabia to niech sie pan zwolni ja sie zwolnilem moim zdaniem nieda sie pracowac z mysla ze cie roluja na 1/3 pensji prawie 1000eu mniej wiec lepiej sie zastanowic dwa razy(pomocnicy maja po 1500 a ciele ok 1800 ale ile godzin sie robi) znam ludzi ktorym takie warunki odpowiadaja i daja sie oszukiwac i wlasnie dzieki nim takie firmy dzialaja i tak robia aludzie niedajmy sie oszukiwac my chcemy tylko swoje ciezko zarobione pieniazki nic wiecej aha sa 3 plusy tej firmy umowa o prace dowoz do pracy i lokum choc z malymi lokatorami gratis pozdrawiam
operator 2014-10-30 20:14:56
Witam też mam ofertę na hamburg ale rezygnuję bo nie dam się wykorzystać , dzieki za info koledzy
a ja nie narzekam 2014-10-31 15:19:06
nakręciliście się właśnie jak w pegeerze. ja tam pracuje od roku i nie narzekam. nie jest lekko ale gdzie dziś jest lekko. na początku mnie też gnębili ale pokazałem co umiem i jest dobrze. idzie zima robota będzie. nie musze sie martwoc.
kase dostaje niezla bo 1700 za miesiac. bylem na urlopie i zapalcili. bylem na poludniu niemiec. tam jest gorzej. jak ktos chce robic to robi nie narzeka.
robciu 2014-11-05 11:16:59
Na początku też myślałem, że mnie rolują, bo robię kilkanaście lat w zawodzie, a dali mi na umowie pomocnika. Tłumaczyli , że muszą mnie sprawdzić, bo na papierze to ludzie różne rzeczy wypisuja. Po miesiącu roboty zmienili mi na fachowca i jest spoko. Jestem już u nich ponad rok - dla mnie najważniejsze, że jest umowa, wypłata na czas, ciuchy też dostałem. Jak nie marudzisz to i z majstrem da się wytrzymać. Mam w brygadzie ludzi, co robią u nich już po kilka lat, więc chyba nie jest tak źle jak niektorzy piszą.
ciekawski 2014-11-09 20:43:16
a ja to testem ciekaw który to z pracowników patrząc na dwa ostatnie wpisy (godzina i data ) ma czas w godzinach pracy pisac takie brednie bo ja w hamburgu pracuje do 18 -19 a w soboote do 13 moze ktos z biura albo z kadry bo napewno nie szeregowy pracownk paradujący z laptopem po budowie
1
Jurek 2015-01-27 15:38:51
Mam pytanie do tych, ktorzy pracuja w Calbud w Hamburgu. Jakie są warunki mieszkaniowe? Po ilu sie mieszka w pokojach? Kierownictwo (majstrowie, kierownik) mieszkaja z wami? Ile wychodzi wam za godzine? Po ile godzin pracuje sie dziennie? Soboty pracujace czy nie? Ktos napisal,ze nie placa za ULAK - przeciez to nie mozliwe bo musza placic. Jak podpisujecie listy plac to czy zgadza sie to z waszymi przepracowanymi godzinami czy kierownik daje do podpisu lewe listy? OD 20 lat pracuje na eksportach w niemczech jako ciesla i roznie to z tymi polskimi firmami bywalo. Interesuje mnie praca w calbud ale wiem, ze wiecej sie dowiem od was niz u nich w biurze. Lepiej jechac tam i wiedziec co sie zastanie.
pozdrawiam kolegow fachowcow
2
fonzi malopolska 2015-03-03 14:37:47
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle. nawet urlop nalezny pracownikowi zabieraja. i tak jak kolega wczesniej napisal jedziesz do domu na 4 dni a z wyplaty ucieka 500e paranoja.
1
długopis 2015-03-13 10:27:12
pracuje i odpowiadam praca od 7 do 18 umowy pomocnikow ale fachowcy ze stazem narzekaja po katach i robia dalej więc firmie to na ręke żeby fachowcy mieli troche chonoru iambicji i niegodzili sie na takie imowy musieli by je zmienic urlop zabieraja jak exbud podatek kadra chamska
Lake 2015-04-09 15:59:22
Zapytam się jeszcze raz. Czy kierownicy i majstrzy mieszkają razem z pracownikami i jakie warunki hotelowe? Czy każda kadra jest chamska czy tylko sztuki?
tralala 2015-07-04 10:07:08
byłem na rozmowie w sprawie pracy w Hamburgu, na 1 etapie określiłem minimalne wynagrodzenie, na 2 etapie przeszedłem weryfikację z dokumentacji i języka i zaproponowali 1100E brutto ( na polskiej umowie) od 7 do 19 + soboty co daje ok 250h miesięcznie za niecałe 3000 zł na rękę. zjazdy we własnym zakresie co 2 sobotę. Pracowałem w niemieckiej firmie, tyle to ja miałem za tydzień pracy, teraz znalazłem pracę w Polsce, za lepszą stawkę niż CB proponował i do tego 40h tygodniowo.
finger 2015-07-06 07:26:11
właśnie obserwuję z mieszkania, jak jakiś nierozgarnięty fizol w pomarańczowym kasku nawala, jak psychopata, stalowym młotem w stalowe elementy na budowie aby je oczyścić i tak codzieńnie od 6 rano, nawet w soboty! zadyma się robi na osiedlu i dzisiaj lub jutro idą z tematem do zarządu Calbud na Kapitańskiej w szczecinie. są dwie możliwości, albo ten pracownik to jakiś psychol, albo ma strasznie tpego majstra. ale znaleźliśmy na nich sposób, jeśli nie zareagują na nasze uwagi będziemy ich nagryuwać z okien, już sprzęt ustawiony. widać dokładnie kto chodzi bez kasku, jak zabezpieczona budowa, kto wieczeromi co robi itp
Patriota 2015-09-15 21:33:28
Calbud jako firma znana w Szczecinie i obecna w życiu społecznym, kulturalnym i politycznym zwolniła księgowość i kadry. Oddała sprawy administracyjne firmie z Poznania. To się nazywa patriotyzm lokalny. Wstyd Calbud
Tomas 2015-10-10 18:57:20
bylem raz u nich na rozmowie z jakims panem od tak zwanego eksportu. Mocno arogancki jegomość, w dodatku proponował zatrudnienie jako pracownik fizyczny a oferta pracy była na inżyniera budowy, dodam, że chodziło o pracę na zagranicznej budowie. Jestem po politechnice i sorry, ale fizycznych po studiach budowlanych z językiem to mogą sobie we własnym kręgu poszukać, ja lepsze zatrudnienie znalazłem u Niemca. Pozdrawiam
r1 2015-10-23 23:40:21
witam dla jasnosci napisze jak jest a każdy ma swój rozum i sam zdecyduje no wiec:
praca od 7 rano do 18 wieczorem wiadomo do pracy trzeba wyjechac ok 6 rano powrót około godziny 19 , firma daje busa na dojazdy do pracy i po drodze mozna zajechac do sklepu :) hotele szału nie robią ale sa pokoje jedno i dwu osobowe. Wyjazdy do domu co 2 tygodnie, w soboty pracują osoby które niejada do domu do godziny 12-13 ,czesto pierwsza umowa jako pomocnik dalej jak kto umie i zarobki pomocnik 1500-1700 ,cieśla 1700-1900 mam nadzieje ze moja opinia coś pomoże
r2 2015-10-24 17:22:10
a ja dodam tylko ze kadra chamska
(kierownictwo majstrowie)
oszukują na urlopach
straszą i szantażują zesłaniem do kraju jeśli próbujesz wyegzekwować
swoje prawa
ludzi mają za bydło które trzeba poganiać
hotel z karaluchami i pluskwami
ciekawski 2016-03-04 23:23:55
Mam pytanie może ktoś wie czy firma Calbud robi jeszcze w Holandii ?
tatus 2016-03-07 12:04:11
nie polecam
01tatus 2016-03-07 13:21:19
pracuje , dzis mam wolne a koledzy niektórzy przcują już prawie 10 lat - myślisz że to głupcy
murarz 2016-03-11 11:03:10
Panowie wiem jedno olewajcie te firmy za 270 godzin 1600E na konto a umowa 1850zł. to śmiech na sali idę na produkcje za 2400 plus dodatki to 2980netto za 8 godz
The Allah 2016-04-05 19:39:15
Czy potrzebuja operatorów zurawi???????????
Praktykant 2016-07-31 22:57:02
Postkomuna i zamordyzm w najczystszej postaci. Pięknie opakowana frazesami firma bez szacunku do ludzi.
Nick 2016-08-03 21:11:48
Zarobki w calbudzie dla inżynierów budowy są śmieszne. Uciekajcie.
niewolnik 2016-08-06 23:39:11
calbud to katastrofa majstrom rozbijają samochody za ich wspaniałe traktowanie pracowników i oszukiwanie na godzinach . majstry to zwykłe poganiacze uwaga na rożka i deta
Ciesla o1 2016-08-07 19:45:12
Pracuje długo jako ciesla zarabiam ponad 2300 ale znam rysunek niemiecki i wiem co montować ,Panowie jeśli ktoś mówi ze jest Ciesla i tylko mówi to nie zarobi po poprawkach które po nim trza zrobić
3
stach 2016-09-23 06:31:15
jestem pracownikiem od kilku lat o kadrze to prawda większość nadaje się do wydawania pościeli, a 2300 to ma kukułka ucho kierownika na tego to trzeba dopiero uważać Brakuje im ludzi a obelgi i darcie wniosków o urlop to tu normalne.Kasa taka jak w większości takich firm za 8h. A co do tych co tu ich kolega wymienił powyżej to się nawet do wydawania pościeli nie nadają
2
stach 2016-09-23 06:32:54
jestem pracownikiem od kilku lat o kadrze to prawda większość nadaje się do wydawania pościeli, a 2300 to ma kukułka ucho kierownika na tego to trzeba dopiero uważać Brakuje im ludzi a obelgi i darcie wniosków o urlop to tu normalne.Kasa taka jak w większości takich firm za 8h. A co do tych co tu ich kolega wymienił powyżej to się nawet do wydawania pościeli nie nadają
3
Alex 2016-10-10 21:54:19
A jak tam warunki u Niemca?
Łowca 2016-10-19 15:29:45
nie polecam w tygodniu płacone tylko od poniedziałku do piątku za 8h każda następna godzina za darmo jak i cała sabota
Ciesla o1 2016-10-20 12:16:25
to zeskanuj swój wydruk i pokaż
1
Doswiadczony 2016-10-21 16:14:41
Jeśli pracujesz jako inżynier budowy to na początku nie licz na więcej jak 1600-1800 na okresie próby i powiedzmy 2000 po okresie próby, potem w miarę doświadczenia zarabiasz więcej 2400 -3000 jako majster, 3000 - 4000 jako kierownik robót i kierownik budowy to chyba nie ma górnej granicy. Ale tak jest wszędzie..

Jak chcesz zdobywać doświadczenie i zarabiać, to ucz się niemieckiego i pracuj na niemieckich budowach. Zdobędziesz doświadczenie i zarobisz nie mało jak na początek!
2
Znawca 2016-10-21 22:45:11
Wpis sponosorowany, nie ma takich płac. Ludzie są oszukiwani przez pseudokierowników trzęsących dupami przed zarządem. Ten durny Mamos to autoryzuje, podrzucając raz na jakiś czas ochłapy nadzorowi i się kręci. Kto ma tylko trochę rozumu i godności - wiać!!!
Doswiadczony 2016-10-24 16:13:53
Nie bardzo rozumiem z czym sie nie zgadzasz? Ja pisze przeciez o stawkach dla inzynierow budownictwa, czyli tych pseudokierownikow jak ich nazywasz... wiec co sie nie zgadza?
Zainteresowany 2016-11-21 23:13:59
A ile może zarobić inżynier budownictwa z nadzoru na niemieckich budowach? Mam na myśli np. Majstra albo Kierownika Robót. Przy założeniu dobrej znajomości języka niemieckiego. Warto do nich uderzać na rynek niemiecki? Szczerze, to zaczynając na rynku niemieckim wolałbym chyba rozpocząć w polskiej firmie, a Calbud wygląda na mocnego gracza. Ma ktoś doświadczenia z rynku DE w nadzorze??
maciek 2016-11-27 10:02:26
Ludzie pracowalem w tym roku po prostu kaszana wszystkie soboty w miesiacu bo jezdzilem co 1,5 miesiaca dostalem 1520 eu. Na stawce pracownik budowlany pomocnik murarza ,innej umowy nie dostaniesz u tych paprykarzy zlodziejska firma o ulaku zapomni .A jakie odzywki kierownika wpale sie nie miesci po jego wyksztalceniu .Pewnie sie uczyl w pegerze przy swiniach .o podwyszce zapomni i zmianie umowy na fachowca.,nie zycze nikomu tej firmy .Inteligencje sie ich wywodzi z hlewa najgorsze to jak przejdzie sie z dziada a udaje sie pana .
zainteresowany 2016-11-30 18:13:08
No ok, a może jakieś konkretne informacja dla inżynierów??
Zostaw swoją opinię o P.B. "CALBUD" Sp. z o.o. - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.B. "CALBUD" Sp. z o.o.