HYDROMONT

Opole

Opinie o HYDROMONT

Operator 2014-06-16 11:33:51
Firma jest bardzo solidna, z zachodnimi wzorcami. Pracuję już w niej od paru miesięcy z ogłoszenia. Praca jest owszem ciężka ale płace są na b.wys.poziomie. Sprzęty nówki z najwyższej półki. Tylko lenie, którzy całe życie lenili się - narzekają, bo nie wiedzą co to jest praca a ich wiedza o budowie kanalizacji jest zerowa a do tego myślą, że przyjechali na wakacje a nie do pracy. Ta firma szanuje jedynie solidnych ludzi, z odwzajemnieniem.
3
Bugabuga 2014-07-31 10:19:41
Ja jak najbardziej polecam tą firmę, pracuję w niej od m-ca i dostałem urlop ;),
w PL są zarobki 3x niższe i ludzie mniej solidni, praca na nowych sprzętach,
jak na polską firmę to zaskoczyło mnie ich profesjonalne podejście do tematu (nie przyjmują operatorów bez testów) i wysokie zarobki, wyższe niż w niemieckich firmach.
1
monter 2014-08-02 14:52:54
Witam, polecam - solidna firma, praca nie jest lekka ale płace wysokie.
hm 2014-09-18 18:19:28
ale jaja sobie robicie!a jeżeli chodzi o zimę to po co w zimę robić skoro tak dobre zarobki to w zimę na Hawaje- opalać się heheheh
1
Mikołaj 2014-09-24 19:08:18
Jest za co kupić prezenty na święta, firma płaci bardzo dobrze jak na warunki niemieckie.
szymon 2014-09-25 21:06:08
opinie róźne.
ale mógłby ktos napisać jak naprawdę sie tam pracuje.
chodzi mi o wyjazdy zagranicę.
czy pieniądze śą wypłacane w terminie.
szymon 2014-10-04 22:30:29
co to wszyscy tak umilkli '
szybki hans 2014-10-18 13:58:25
OJ kasa jest na czas i takiej kasy w Polsce nie zarobisz. tylko że musisz płacić za mieszkanie od 10EURO-15EURO w zależnosci gdzie jesteś. to możesz se obliczyć a warunki są różne śradnio wychodzi po 170 g . A pracowac czeba i to ponad 100% jeżeli jesteś cienki to daj se na luzik bo niktóre budowy to obozy pracy
szymon 2014-10-19 23:27:27
w to morał z tego taki ze sienie opłaca isc pracować do tej firmy
JOB 2014-11-06 20:25:25
Coś tu koledzy mocno przyciemniają - chyba chcą odstraszyć potencjalną konkurencję żeby ich nie wywalili, realia to MINIMUM 9,5-10 Euro/h na rękę - wiem że starsi pracownicy zarabiają więcej, lepsze stawki niż oferują niemcy polakom. mieszkanie od 10-15E zgadza się za dni pobytu, w m-cu wychodzi ok 250-do 300 Euro, średnio 200h zgadza się, czyli średnia 2000 Euro minus mieszkanie max.300 to daje 1700E, jakieś 7200 zł + premie i do tego firma daje przejazdy. Kolega co pisze o 5 tys zł na konto, zapomniał że dostał wg mnie ok 500Euro zaliczki :/ bo szefostwo daje zal. na wyjazdy. Co do podstawy 1600 to chyba w euro kolega pisał :) Dla jednych może być dużo dla innych może być mało ale prawda jest taka że wychodzi ok 2 x więcej niż w PL na czysto. Co do kary 1500 Euro za zwolnienie to gość albo tak krętaczy albo nie umie czytać, przede wszystkim dot. to alkoholu jak się dowiadywałem. Firmę dla lewusów odradzam, dla pracowitych polecam. Firma pracowała wcześniej wiele lat w polsce ale przez kryzys wynieśli się na zachód. W PL stawki mocno spadły :/
3
szymek 2014-11-24 18:07:26
z komentarzy wynika ze robota ciężka ale dobrze płatna
njr 2014-12-30 15:18:47
P
O
L
E
C
A
M
FIRMA GODNA POLECENIA!!
operator222 2015-02-02 18:04:51
niech ktos w koncu konkretnie napisze jak jest z ta firma????
moim zdaniem z waszych opinii leserzy niech siedza domu i pierdza w stolek jezeli nie wiedza czym tak na prawde jest praca. interesuja mnie zjazdy do domu (co ile) i czy zjazdy sa tylko do Opola czy do miejsca zamieszkania. czekam na szybka odpowiedz.
z gory dziekuje za konkretne info.
zainteresowany 2015-02-06 08:32:23
Przepraszam nie chce bron boze nikogo obrazic i zdenerwowac mam pytanie co ile tygodni zjezdzacie z niemiec i na ile dni do kraju oraz ile trwa przerwa zimowa srednio z gory dziekuje
5
Operator 2015-02-13 01:49:48
WITAM!
Pracuję w Firmie parę miesięcy na Koparce i jestem bardzo zadowolony. Delegacja wygląda następująco 11dni w Niemczech i zjeżdżamy na 3dni do Polski. Mi osobiście ten system się bardzo podoba.

Jeżeli chodzi o prace to owszem bywa wymagająca, trzeba pracować sumiennie na 100% i starać się uczyć nowych rzeczy.
Dużym plusem jest najnowszy sprzęt na budowie i rekrutacja, którą prowadzi "FIRMA" ,starają się wyselekcjonować fachowców w swojej dziedzinie poprzez testy umiejętności z danej specjalizacji: Operatorów, monterów,brukarzy.

Dzięki temu powstaje zespół ludzi, którzy wykonują po prostu dobrą PRACĘ. Przyjemniej się również pracuje w zgranym zespole. Zwiększona jest wtedy efektywność i wydajność z której są zadowoleni niemieccy kontrahenci i nasz Zarząd w Polsce, który dba o Solidnych pracowników.

Firma Rozwojowa z młodym kreatywnym zarządem i doświadczonymi Kierownikami.

Taka jest moja opina, którą chciałem wyrazić na podstawie tego co zaobserwowałem z własnej autopsji. Nie wiem co dzieje się na innych budowach bo jest ich dużo i każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii.


Pozdrawiam wszystkich Ogarniętych chłopaków Maniek ;)
3
tury 2015-02-21 20:21:17
Witam i jak tam dowiedziałeś sie jak z tymi zjazdami do polski co ile ,też sie zastanawiam .
pr 2015-02-27 20:30:59
tak ale musisz byc naprawde dobry kanalizacja to nie wykop i zaladunek wywrotek czy zwirownia to precyzja i jeszcze raz precyzja
1
Darson311 2015-03-04 09:02:10
Tak układa się we dwójkę kanalizację na laser . idzie to bardzo sprawnie , nie masz pojęcia jakim sprzętem dysponują Niemcy , to dla ciebie nie możliwe , ja akurat krótki czas tam pracowałem ale nic złego na firmę powiedzieć nie mogę , a co do operatorów to znam grubasów z 1 klasą , jacy to oni ważni tam nie odbierze , tam nie sięgnie , chłopie jakby Niemiec zobaczył że ktoś siedzi w koparce a drugi dyma w dole łopatą bo operator nie może podebrać to jedziesz z pracy . Prawda jest taka że nie wszyscy którzy tu są zajebiści , tam też tacy będą . Ale ogólnie jest dobrze bo pracownicy sobie pomagają , przynajmniej tam gdzie ja pracowałem i nawet brak znajomości języka zbytnio mi nie przeszkadzał . A tu w Polsce też układaliśmy kanalizację we dwójkę i też dobrze mi szło . Nie przyjmuję negatywnych odpowiedzi na mój post , gdyż jestem mistrzem w moim fachu z dużym stażem i żaden pracodawca nie miał nigdy powodu aby na mnie narzekać (no chyba żeby zrobić coś szybciej - ale u nich to już standard he he )
jogas 2015-03-07 15:52:19
a wiadomo juz kiedy ruszaja
Zadowolony 2015-03-13 17:57:21
Jestem zadowolony z pracy w Hydromocie, wypłata dobra i atmosfera. Firma daje przejazd bezpośrednio na budowę, zamiast busami się tłuc. Nie ma co narzekać.
2
jogas 2015-03-16 21:04:00
ja zlozylem wszystkie dokumenty i czekam od miesiaca ciekaw jestem czy mnie nie zwodza . Po kazdym telefonie slysze jeszcze czeka prosze bo zima w Niemczech dziwne
1
jogas 2015-03-31 11:51:44
witam wiadomo czy ruszyli juz z robota.
1
daro 2015-04-03 16:31:02
witam mam pytanko jestem ciekaw czy juz pracujecie. Ja bylem na rozmowie przeszedlem ja pomyslnie dostałem dokumenty wypełnilem odeslalem i czekam. Niewiem teraz czy mnie zwodza czy co.
ktos 2015-04-12 09:19:09
ja bylem przed zima otrzymalem plik dokumentow do wypelnienia wyslalem i do tej pory nic
1
toto 2015-04-18 21:58:52
czy może ktos napisć co sie dzieje w hydromoncie.?
zwalniają ludzi ,bo niby nie ma roboty ..
na na internecie są świezo wystawione oferty pracy.
więc co jest tam u nich grane?/
4
jogas 2015-05-09 21:19:57
witam mam pytanie czy wszyscy pracuja. Pytam bo bylem na rozmowie przeszedlem pozytywnie i od lutego czekam ,dzwoniac odpowiadaja mi ze jeszcze prosze czekac bo nie ruszylismy prosze o konkretna odpowiedz.
wojti 2015-09-30 14:19:54
ja mam jechac na rozmowe w sprawie niedzielnego wyjazdu. Czy spełniałeś wszystkie wymogi i jak język u Ciebie?? Wole się dowiedziec bo do opola mam 500km.. za odpowiedz z góry dzieki.
Wiktor 2015-11-13 13:01:03
Praca ciężka ale pieniądze zawsze są na czas. Proszę nie słuchać innych zazdrosnych o nowego pracownika bo piszą same bzdury, Fakt faktem praca ciężka ale zarobić się da.
j27 2015-11-26 13:18:49
taki koparkowy kopal dolki , a pote wykopal bombe nic niezostało po nim
Walcowy 2016-03-14 09:49:54
Powiedzcie mi jak wygląda zima bo wiadomo to jest praca sezonowa. Płacą podstawę jak dużą czy zwalniają na zimę.
zainteresowany 2016-03-19 17:27:13
Mam pytanie do osób które już pracują w tej firmie jak wyglądają umowy? Podpisuje się ją przed wyjazdem czy w dniu wyjazdu?
lolo 2016-04-03 18:12:38
panowie czy mi się opłaca tam jechać w kraju jestem brygadzistą wod-kan mało sie napracuję mam 15 zł =+BRYGADZISTOWSKIE czy warto?
lolo 2016-04-03 18:13:41
panowie czy mi się opłaca tam jechać w kraju jestem brygadzistą wod-kan mało sie napracuję mam 15 zł =+BRYGADZISTOWSKIE czy warto?
3
Manolo 2016-04-05 14:08:56
Ja pracuję u nich nie jest źle ,ale aż tak cudownie to też nie jest zarobić po odjęciu kosztów poniesionych 6tys.-8tys zł w zależności gdzie trafi nie we wszystkich landach i firmach niemieckich pracuje się w soboty i od te go to zależy jak ktoś jest rzetelnym pracownikiem to powinien trochę popracować a negatywy są wszędzie pozdrawiam
Johny Meloni 2016-07-03 02:57:37
Ja robię 2 sezon i jest ok kasa na czas za mieszkanie wiadomo wszędzie się płaci robota jak robota wszędzie cza robić
Jochny Meloni 2016-07-03 03:02:44
Masz rację kolego ja też pracuje w tej firmie 2sezon i jestem zadowolony
Jochny Meloni 2016-07-03 03:06:54
Kasa na czas w 100%
maciek 2016-07-03 10:33:47
Rozumiem, że wszyscy jesteście zatrudnieni na warunkach niemieckich?
Zostaw swoją opinię o HYDROMONT - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HYDROMONT