brak logo

JAM alu Wasik Sp.J.

Kalisz

Opinie o JAM alu Wasik Sp.J.

Przemo 2014-02-17 21:25:17
Ciekawe dlaczego brak info o długach firmy Wasik
noy 2014-02-18 18:49:05
a wiesz coś o tych długach? Oni jeszcze istnieją na rynku czy już ich pozamiatało?
2
arnika 2014-02-23 11:22:50
Istnieją, teraz robią w Poznaniu, na budowie dwie osoby dziennie, co chwilę inne, bo nie płaci.
Nie płaci podwykonawcom, a jak zejdą z budowy, to bierze nową ekipę i tak w kółko.
2
gg 2014-02-28 00:28:54
Róbcie u niego ,a garb Wam sam urośnie . Sztaudynger napisał ,,Pracuj ,a mnie niech płacą" !To ich domena.Oczywiście za tych, którzy schodzą bierze ekipę zastępczą na koszt podwykonawcy,a w rezultacie żaden nie dostaje kasy. Prosty schemat. Niech nikt się nie łudzi ,że cokolwiek dostanie .
1
arnika 2014-02-28 23:57:14
Prosze o kontakt na maila wszystkie osoby, którym Wasik zalega. W zwrotnym mailu odeslę Państwu wyjaśnienie po co zbieram te kontakty. Mój mail to: arnika361@gmail.com
Anna Olejniczak
3
ww 2014-03-02 11:18:14
Pozdrawiam serdecznie Panią (usunięte przez administratora).Odznaczenie się Pani należy!!Jesteśmy z Panią!!
1
arnika 2014-03-02 14:18:35
Witam
Podsyłajcie mi linki, namiary na fora branżowe. Chcę dotrzeć wszędzie tam gdzie jest to możliwe z moimi poszukiwaniami.
Pozdrawiam
Anna
ww 2014-03-02 19:08:29
Niestety linki do stron ukryły się pod gwiazdkami ,chodzi o stronkę MY Polacy i OKNONET, które wszyscy z branży znają.
staś 2014-03-02 19:49:30
Szukajcie po mailach kierowników Jam-a.Jest tych ogłoszeń mnóstwo,ale są tam jednocześnie osoby i firmy ,z którymi kontaktowali się.Oni mogą Wam dużo powiedzieć.
arnika 2014-03-15 15:07:19
Chętnych do spotkania z przedstawicielem prasy i telewizji i podzielenia się swiomi problemami ze spółką JAM proszę o kontakt. (usunięte przez administratora)
stsiu 2014-03-17 23:05:49
No i niech się Polska dowie, kogo ta ziemia kaliska nosi ,a raczej dźwiga!!!
kowmik 2014-03-24 19:50:21
proszę o podanie kontaktu przez arnika na ,który można się kontaktować...podwykonawca
arnika 2014-03-24 21:26:16
arnika361@gmail.com
pozdrawiam Anna
arnika 2014-03-28 12:57:55
Prosze DZISIAJ o kontakt tych podwykonawców, którzy są chętni jeszcze wziąć udział w spotkaniu.
mój nr tel. 694-241-291
mail arnika361@gmail.com
3
grzegorz 2014-07-02 20:01:59
gdzie moje 100 tys chętnie sobie odbiorę od niego to co moje
2
d 2014-07-14 23:00:11
Mi też wisi 100 tys. i wielu tu takich jak widać. Mam nadzieję,że go w końcu prokurator dopadnie .
1
arnika 2014-07-23 20:02:36
witam wszystkich ponownie. Ogłoszenie powyżej zweryfikowałam telefonicznie. "kupujemy wierzytelności na JAM" - to chwyt marketingowy. Jest to firma windykacyjna, taka jak inne, z tym, że żądają sobie 40- 50 procent od odzyskanych pieniędzy.
Nakazy komornicze Wasika przekraczają już wielokrotnie majątek spółki, którego zostały resztki.
Zresztą on sam nie działa już pod JAM, tylko pod JAM INOX, z JAM-u nie ma już specjalnie co windykować.
To tak tylko Państwu dla informacji.
Pozdrawiam
Arnika
3
tomtas 2014-08-15 15:21:44
tu akurat się Pani myli co do JAM Inox, niech Pani sprawdzi dokładnie, owszem działa pod innym JAMem ale Inox to zupełnie inna bajka, proszę nie mylić pojęć, ta firma nie działa w branży budowlanej
janek 2014-10-21 18:38:01
a czy teraz coś się zmieniło przez wakacje w tej firmie, bo znajomy mi powiedział, że kiedyś pracował tam i że mi poleca nawet, wiec w końcu i sam się zdecydowałem, tlyko chyba już nie rekrutują albo sie rekrutacja zakończyła, bo nie widze już żadnych ofert od nich o pracy, chyba, że inaczej się aplikuje.
dfd 2014-10-24 14:11:10
Janek ,Ty chyba nie czytasz ze zrozumieniem ,co tu się na temat tej firmy pisze.
trevor 2014-10-28 19:41:49
najgorszemu wrogowi bym nie polecał
olol 2014-11-05 12:23:20
a jakie masz z nimi konkretnie doświadczenia @trevor? Pracowałeś tam, byłeś ich klientem? Dlaczego było tak źle, że nawet najgorszemu wrogowi byś nie polecił, chodzi tutaj o poziom zarobków czy o bardziej takie personalne rzeczy jak brak komunikacji, słaba atmosfera pracy, co masz na myśli konkretnie?
1
WTF 2014-11-18 16:46:59
już nie rekrutują, bo już tam nikt oprócz wasika nie pracuje
kadra techniczna, kierownicza i dyrektorska dawno odeszła
zostala tylko garstka chłopaczków na warsztacie i nigdy nic nie umiejąca pani dyrektor finansowa dorota czernic- uwaga na nią - prowadzi jeszcze wlasne biuro podatkowe - www.biuroando.pl - współczuje jej klientom, niekompetentny babol!!!!1
ale tak to jest jak się chce kazdego pracownika i podwykonawce wy...ć bez mydła
jam udaje ze nie jest bankrutem, ale naprawde juz nic nie zrobi
wasik lezy i juz nawet nie ma sie czym pod siebie zesr..c
4
terra 2014-11-18 22:44:06
Trzeba sprawę nagłośnić w expresie reporterów.Jak to jest możliwe ,że taki typ wyp....tyle firm w kosmos i jeszcze funkcjonuje.
3
były pracownik 2014-11-25 20:32:11
nie tylko firm, pracownikom też zalega(usunięte przez administratora)kasy!!!
4
trevor 2014-11-25 20:37:52
olol- zarobków? jakich zarobków??? tam pensji nie ujrzysz, bo nie mają z czego wypłacić...
3
arnika 2014-12-03 17:16:01
Witam

Proszę o kontakt osoby, z którymi wcześniej rozmawiałam ( nie do wszystkich odnalazłam telefony). Informacja jest taka, że sprawa ostro ruszyła.
Pozdrawiam
Anna
1
Radek 2014-12-05 15:30:56
@arnika, hej możesz napisać co dokładniej masz na mysli pisząc, ze sprawa ostro ruszyła? Napisz publicznie jak możesz, tylko nie używaj danych osobowych ani wulgaryzmów, wtedy nie będzie podstaw do usunięcia posta i wszyscy dowiedza sie jaka z JAM alu firma! Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje.
2
Jamniku 2015-01-05 18:24:03
Powiedzcie lepiej jak to wszystko wygląda w 2015 roku, bo sądząc po wpisach to można mieć spore wątpliwości czy firma dalej będzie działała. Podejrzewam, że ludzie zbierają się nie po to by prezesowi zrobić miłą niespodziankę. Więc informacje o tym czy warto się u nich zatrudniać przydałyby się, żeby nie wdepnąć w brzydką mieszankę.
2
były pracownik 2015-01-08 14:54:44
jedno wielkie g....no!!!! nie pakuj się tam !!!!
1
Ola 2015-01-08 21:15:47
jeżeli ktoś potrzebował pomocy w sprawie Wasika, mam nagrania jak poszłam do wasika prosić się o pieniądze mojego męża, oczywiście tłumaczył się, że on nie ma pieniędzy, pracownicy nie umieją pracować, szczerze mówiąc nie sądzę by mąż nie umiał wykonywać swojej pracy, bo firma do której na szczęście się przeniósł jest zadowolona z jego umiejętności
a jak mi wypisał ile zarabiał mąż to aż się zaśmiałam, bo nigdy w życiu na oczy od niego takich pieniędzy nie widzieliśmy
2
lele 2015-01-08 21:22:26
ponoć najlepszą obroną jest atak, a jeżeli nie ma się czym bronić to robi z podwykonawców i pracowników pijaków, złodziei i partaczy
1
marek 2015-01-20 17:51:42
o kurczaczki to ten szef niezły agent musi byc. A ja szukam pracy i myślałem nas JAM... Nadal takie sytuacje maja miejsce w tym zakładzie pracy, bo jest oferta pracy na stanowisko PROJEKTANT TECHNOLOG DS. OKŁADZIN ELEWACYJNYCH i nie wiem co robić. zależy mi na podjęciu zatrudnienia ale nie wiem co mam myslec teraz po przeczytaniu postu pani Oli.
1
ja 2015-01-20 23:05:47
uwierz mi że lepiej nie mieć w ogóle pracy niż pracować w jamie :) no chyba że lubisz pracować za darmo to masz okazję
2
marekskwarek 2015-01-31 00:15:16
jam jeszcze chyba cos ciagnie, juz nie jako jam sp.zoo tylko jako jam gmbh sp.zoo ale kto tam robi? chyba tylko nieudacznicy co nie moga znalezc pracy albo lesery ktorym pasóje obijanie sie caly dzien i pensja w 20 ratach wyplacanych za pol roku
4
kolo 2015-02-02 22:32:45
ja tylko nie rozumiem jak facet który nabrał kredytów gdzie tylko można, pracownikom (byłym) nie wypłacił pensji nawet za kilka miesięcy, z owych pensji potrącił m.in.zus którego i tak nie zapłacił, sprawił wielu firmom problemy finansowe, jest zadłużony po uszy i jeszcze sobie normalnie funkcjonuje jak gdyby nigdy nic?? bo jam sp. z o.o. przeciez nadal istnieje? znakiem tego że w Polsce możesz narobić sobie długów gdzie tylko się da i g.. ci zrobią a zawsze najgorzej wyjdzie na tym szary człowiek
4
odpowiedż na koło 2015-02-03 18:03:37
Bo to jest człowiek bez ambicji , honoru myślał że całe życie będzie się ślizgał na czyiś plecach i upakarzał pracowników i podwykonawców , oszukiwał hortowników . Poczekajcie wszyscy oszukani przez (usunięte przez administratora) jeszcze trochę bo zło wraca podwójnie . Ilu ludzi i ile rodzin przeżywa przez tego oszusta dramaty . Jak on może spać spokojnie wiedząc że tyle osób przez niego cierpi. Czy może jeszcze patrzeć na siebie w lustro - wątpię w to ????????
7
kolo 2015-06-08 10:39:37
dokładnie, sprawa się nadaje do telewizji!!! Zwykły szary człowiek jak zalega kasę to mu słoiki z przetworami zabierają a ten narobił długów a nadal sobie audicą śmiga, dlaczego komornik mu auta nie zajmie? Bo to znajomy jego jest!! to skandal! Tez mu powinni zabrać wszystko za te długi
2
dawid 2015-06-30 10:02:49
@kolo, jeśli faktycznie sa długi i sa to długi prywatne, a nie firmy, to kwestia czasu tylko, zanim wierzyciele upomna sie o swoje i komornik zacznie zajmować majątek. Gorzej jeśli to firma nie jest wypłacalna, bo wtedy wejda na majątek tylko firmy, a szef nadal bedzie mógł sobie jeździć drogim samochodem.
2
dawid 2015-06-30 10:08:33
@kolo, jeśli faktycznie sa długi i sa to długi prywatne, a nie firmy, to kwestia czasu tylko, zanim wierzyciele upomna sie o swoje i komornik zacznie zajmować majątek. Gorzej jeśli to firma nie jest wypłacalna, bo wtedy wejda na majątek tylko firmy, a szef nadal bedzie mógł sobie jeździć drogim samochodem.
2
karolina 2015-07-16 14:40:25
widać ,ze gość ma powiazania chyba z komornikiem i nie tylko ... bo robi ludzi w ... i nikt nic nie robi z tym , rzeczywiście chyba raczej do telewizji i nagłośnić sprawę , aby więcej ludzi nie zostało oszukanych
3
Jaś 2015-09-05 13:00:44
@kolo a może to, że właściciel nie wypłaca pieniędzy pracownikom w żaden sposób nie wiąże się z tym, że sam ma długi.. No chyba, że sprawa niewypłacania wam pieniędzy została gdzieś zgłoszona i dług ma oficjalnie wobec pracowników. Wtedy to by było dziwne, że komornik niczego z tym nie robi.. Biednych ludzi gania za grosze, a tu..
1
***** 2015-11-20 21:00:24
z tą audicą coś zakombinowanie jest, pewnie już zmieniła właściciela i komornik nie może jej zająć albo po prostu nie chce tego zrobić, bo pan W. ma z nim jakieś układy... niestety
dzięcioła 2015-12-09 18:26:26
Podejrzewam, że praca z chorobą w tej firmie to nie jest częsta sprawa, chociaż spotkałem się z 2ma konkurencyjnymi biznesami w których szefostwo źle patrzyło na l4
1
troter 2016-02-01 12:45:53
nie polecam
Mo 2016-02-16 21:47:22
Powiesz mi dlaczego, bo antyreklamę zrobić jest dość łatwo, a dość trudno podejść do sprawy sensownie i później naprawić dobre imię firmy, internet działa tak prosto...
1
romek 2016-04-13 17:39:01
A ja tam bym sie nie przejmował takimi opiniami za bardzo @Mo ludzie piszą co chcą a nie potrafią wytłumaczyć dlaczego tak niby nie polecają a ja z kolei uważam, ze firma dobrze sobie radzi no i obsługuje pare kluczowych punktow prócz tego mozna sie wiele u nich nauczyc
dmakao 2016-05-11 23:11:53
no tak, jest lista kluczowych produktów, ale jednka są tez te, które jest cieżej sprzedać z tego co się orientuje no i tu pojawia się problem moim zdaniem jednak.
ala 2016-06-30 10:36:34
ludzie którzy nie płacą swoich zobowiazań , powinni mieć zakaz prowadzenia jakiej kolwiek działalności , jemu ,jego rodzinie , dzieciom ,
a co chwilę inna firma... , i oczywiście powinni się dobrać do d. ...pana komornika którytym się zajmuje, ..

..za darmo oczywiście tego nie robi...posprawdzać majątki jego rodziny ,

na pewno coś by się znalazło ..
dmakao 2016-07-09 21:15:40
Hej, wiadomo coś ofertach pracy u nich? Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o JAM alu Wasik Sp.J. - Kalisz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAM alu Wasik Sp.J.