brak logo

Energonet s.c.

Warszawa

Opinie o Energonet s.c.

Ulasz 2012-04-16 22:44:11
Nie Polecam
Wystarczy pójsc na rozmowe z szefami( usunięte przez administratora )aby przecietnie myslacy inzynier wiedzial na jaka mine moze sie wpakowac podejmujac tam prace
przemysłowiec 2012-10-04 09:37:52
Ciekawe komu tak zaleźli za skórę ?? ;-)
pracownik 2012-10-14 21:12:24
Pracownikom tak zaleźli za skórę
przemyslowiec 2013-02-28 09:57:00
pracownik - 2012-10-14 21:12:24

Pracownikom tak zaleźli za skórę
Powinieneś dostać nobla za to stwierdzenie ;-).
pracownik 2013-04-01 14:06:39
Wystarczyło się zwolnić i człowiek odżył! Nie trzeba Nobla.
przemysłowiec 2013-04-11 10:46:13
pracownik - 2013-04-01 14:06:39

Wystarczyło się zwolnić i człowiek odżył! Nie trzeba Nobla.
BRAVO !!!!
tralala 2013-05-13 11:54:58
ogłoszenie raczej aktualne bo nie ma desperata który zechciałby tam pracować, nagrody karnety itp. - nie ma czegoś takiego. podtrzymuje ważność poprzednich opinii, nic nie zmieniło się w tym zakresie.
rafał m. 2013-06-13 12:48:21
Obecnie firma inwestuje w dział maketingu. Ale również poszukuje pracowników z poczuciem humoru, do pracy za śmieszne piniądze.
2
Marcepan 2013-07-04 14:06:08
Do: "rafał m."

Lubię Biuro Projektów, a przede wszystkim lubię uczciwą polemikę. Dyskutujemy, czy może - Drogi Internauto - wolisz szkalować?

Zobacz, Twoja teza brzmi: "szukają ludzi z poczuciem humoru do pracy za śmieszne pieniądze".

Moje pytanie: Czy potrafisz podać jakikolwiek argument do swojej tezy? Czy to taka gołosłowna nawalanka, aby zaszkodzić firmie?

Z pozdrowieniami, Marcepan
Marcepan 2013-07-11 11:30:29
Do: "anonim"

Hej, wreszcie chyba ktoś do rzeczowej dyskusji.

Nie tak, jak wyżej.. Słuchaj, nie ma znaczenia, czy pracuję, czy jestem headhunterem, czy Inwestorem. Malkontenci i złośliwcy i tak nie uwierzą. Jestem blisko Energo. Po prostu. I powiem Ci tak, to jest forum, czyli niewłaściwe miejsce do wynurzania poufnych informacji z firmy, tutaj są nie tylko pracownicy, kandydaci , etc. Ja widzę to w ten sposób: każdy pragnie czegoś innego - co rozumiesz pod pojęciem social? Basen i wino? Luxmed i kino? – w Energo ludzie dostają pensje na czas w peł. wys. na um. o pracę, a nie śmieciówki. Inwestuje w młodych ludzi bez doświadczenia, jak i z dorobkiem – okrzepłych inżynierów. Godziny pracy mają przyzwoite, sprzęt nowoczesny, warunki lokalowe świetne, o ile wiem, zero zamordyzmu (jak wiadomo, gdzie..), wszystkie święta i między świętami wolne. Czego chcieć więcej. Teraz firma chyba wchodzi w jakieś innowacje (tajne przez pufne, nie rozgryzłem jeszcze), ma nowe kontrakty, tworzą syst. motyw. Firma jak firma, normalna, po prostu, bez odlotów, ale i bez większych problemów.

Trzymaj się.
Joanna 2013-07-12 19:35:13
A dużo mają pracy, zlecen?
Kontkur 2013-07-13 18:06:41
oni istnieją od lat, więc chyba mają stabilne zamówienia, zresztą widać ich po przetargach, wciąż obecni, to chyba dobrze
Paweł 2013-07-19 18:28:34
ja pracowałem tam przez dluższy czas i polecam jeśli chodzi o projektowanie oczywiscie bo to nie jest firma wykonawcza tylko specjalistyczna w zakresie projektowania: tele, ele, oz, no chyba ze konsorcyjnie to kapitalka, ale rzadko. ja odszedłem do wykonawstwa, bo takiej pracy szukalem juz na studiach. a co do warunkow to nie wiem, jak teraz tak do konca, ale kiedy ja bylem to bylo ok - pensje stale na czas, umowa o prace, spoko godziny pracy, sprzet dobry, opro legal, a nie jakies sciemy, prawnie są świetni, org całkiem dobrzy. z minusow - przydalby sie na stałe informatyk, bo byl wtedy taki dorazny. bonusow jakis w postaci talonow na mleko czy cos to nie bylo, choc jak odchodzilem to wlasnie zaczynali nad tym prace, aby wdrozyc pakiety jakies. pozdro
Paweł 2013-07-22 16:30:32
Paweł - 2013-07-19 18:28:34

ja pracowałem tam przez dluższy czas i polecam jeśli chodzi o projektowanie oczywiscie bo to nie jest firma wykonawcza tylko specjalistyczna w zakresie projektowania: tele, ele, oz, no chyba ze konsorcyjnie to kapitalka, ale rzadko. ja odszedłem do wykonawstwa, bo takiej pracy szukalem juz na studiach. a co do warunkow to nie wiem, jak teraz tak do konca, ale kiedy ja bylem to bylo ok - pensje stale na czas, umowa o prace, spoko godziny pracy, sprzet dobry, opro legal, a nie jakies sciemy, prawnie są świetni, org całkiem dobrzy. z minusow - przydalby sie na stałe informatyk, bo byl wtedy taki dorazny. bonusow jakis w postaci talonow na mleko czy cos to nie bylo, choc jak odchodzilem to wlasnie zaczynali nad tym prace, aby wdrozyc pakiety jakies. pozdro
Jakie wg, Ciebie są spoko godziny pracy?
Paweł 2013-07-22 22:08:58
a wiesz co myśle że oczywiście, każdy inaczej podchodzi do normalności, ale 9- 17 albo 8 - 17 to są dobre godziny, czyli normalne, to przecież taka branża, że trzeba pracować, jak inwestorzy pracują, by być w kontakcie, a nie? No i najważniejsze przeciez - wolne wszystkie soboty i niedziele, świeta i między, a Ty co sadzisz?
Paweł 2013-07-23 07:33:26
Paweł - 2013-07-22 22:08:58

a wiesz co myśle że oczywiście, każdy inaczej podchodzi do normalności, ale 9- 17 albo 8 - 17 to są dobre godziny, czyli normalne, to przecież taka branża, że trzeba pracować, jak inwestorzy pracują, by być w kontakcie, a nie? No i najważniejsze przeciez - wolne wszystkie soboty i niedziele, świeta i między, a Ty co sadzisz?
Pracowałem tam i nie pamiętam, żeby wychodziło się o 17 ;-/. CO ty o tym myślisz ??
Pawel 2013-07-25 00:10:08
Ja nie pracuje etatowo u nich juz jakis czas, ale stale mam kont z chlopakami i czasem mam tez od nich zlecenia, wiec pewnie uznasz, ze nie jestem obiektywny.
Przyznaje, fakt byl czas kiedy wychodzilo sie pozno, czasem nawet czesto sie tak zdarzalo :-/ teraz przyszlo nowe, wdrozyli w pelni Iso, mają juz zarys syst, motyw, wdrazaja reguly i zwalke czasową mają tylko z okazji oddania projektu. a normalka w energo to do 17, a jak ktos tam chce robic nadgo - to robi i zawsze jest extra premia, czasem m-c, czasem kwartalna. a zobacz jeszcze jakie maja podejscie w okolicach swiat, wolnego, zimy i takie tam. Nie bronie, pracowales tam, wiec znasz realia branzy, moze trafiles na zly okres, ale czy mozesz z reka na sercu powiedziec, ze tak przejarane bylo? pozdro
Paweł 2013-07-26 08:07:13
Pawel - 2013-07-25 00:10:08

Ja nie pracuje etatowo u nich juz jakis czas, ale stale mam kont z chlopakami i czasem mam tez od nich zlecenia, wiec pewnie uznasz, ze nie jestem obiektywny.

Przyznaje, fakt byl czas kiedy wychodzilo sie pozno, czasem nawet czesto sie tak zdarzalo :-/ teraz przyszlo nowe, wdrozyli w pelni Iso, mają juz zarys syst, motyw, wdrazaja reguly i zwalke czasową mają tylko z okazji oddania projektu. a normalka w energo to do 17, a jak ktos tam chce robic nadgo - to robi i zawsze jest extra premia, czasem m-c, czasem kwartalna. a zobacz jeszcze jakie maja podejscie w okolicach swiat, wolnego, zimy i takie tam. Nie bronie, pracowales tam, wiec znasz realia branzy, moze trafiles na zly okres, ale czy mozesz z reka na sercu powiedziec, ze tak przejarane bylo? pozdro
No ja bym tam nie wrócił. Na terenie warszawy są firmy, które mogę polecić z ręką na sercu, przykro mi ale ENERGONET do takich nie należy.

btw. ja pracowałem też jak było iso i codzienne koordynacje zaczynające się o 17 były standardem.
Jan 2013-07-26 13:49:57
"Na terenie warszawy są firmy, które mogę polecić z ręką na sercu, przykro mi ale ENERGONET do takich nie należy." ale to pracowales w tak wielu firmach?

"btw. ja pracowałem też jak było iso i codzienne koordynacje zaczynające się o 17 były standardem. " i powiem Ci: z tego co wiem, to obecnie tez zdarzaja sie pozne koordynacje, ale rzadko. przede wszystkim jednak atmosf jest b dobra i premie i sporo wolnych dni - cos za cos, pozdrawiam Cie
Inżynier 2013-09-09 19:02:27
Postanowiłem dodać swoją opinię choć swoją pracę tam skończyłem jakiś czas temu.

Jeśli chodzi o warunki pracy, to bywa burzliwie..., czasem nawet bardzo. Jednak to chyba kwestia charakteru niż złośliwości. Praca jest wymagająca (co szczególnie na początku kariery, każdy powinien potraktować jako atut) jednak stwarzają warunki do rozwoju. Normy, rozporządzenia i ustawy do dyspozycji i szefowie wymagają żeby z nich korzystać i się uczyć, nie ma małpowania z przodków. Generalnie mogę powiedzieć, że bardzo dużo się nauczyłem (nie tylko techniczne ale też rozwiązywania konfliktów) jednak duży minus, a nawet bardzo duży nie uznają udokumentowania praktyki zawodowej w książce.

Podsumowując, praca nie jest lekka ale nauczyć się można.

pozdrawiam
Energonet 2013-09-10 13:21:37
Janie, w odpowiedzi: oto co warto wiedzieć:

- praca wyłącznie na umowę o pracę w pełnej wysokości wynagrodzenia
- pakiet premii/ motywacji skonstruowany jest następująco:

* za reprezentację i obsługę zewnętrzną (kontakt z podmiotami spoza firmy, wizerunek osoby jako projektanta/ asystenta)
* za postawę wewnętrzną (zaangażowanie, analizy, praca zespołowa)
* za terminowość ogólną w zakresie wykonywania zadań harmonogramowych
* za punktualność bieżącą (przyjścia do pracy, wykonywanie bieżących zadań, organizacja pracy)

premia ma u nas charakter gwarantowany, a nie uznaniowy, oznacza to, iż można jej nie dostać wyłącznie w razie istotnych uchybień.

Nadto:

- premia wynosi od 15-20% w zależności od stanowiska
- wypłacane są również premie extra za wyniki ponadstandardowe, np. pozyskanie klienta, znalezienie i opracowanie danych do ważnego (z z punktu widzenia interesów firmy) przetargu, za wygranie przetargu, za zakończenie wygranego przetargu etc
- dodatkowe dni wolne od pracy

Warto też dodać, że nie jest prawdą, iż Biuro Projektów Energonet nie honoruje wpisów do książki praktyk lub utrudnia/ uniemożliwia zdobycie oficjalnej praktyki. Jest to nieprawda. Przeciwnie wręcz: BPE kładzie nacisk na rozwój, oczekuje książki praktyk - czyli osób ambitnych, zaangażowanych w swoją karierę, rozwój.

Z pozdrowieniami,
DW
Energonet 2013-10-02 12:31:43
Oczywiście, że jest możliwość, zapraszamy do składania aplikacji.

Pozdrawiam
DW
Luk 2013-11-02 11:40:08
Widzę, że kolega z marketingu zrobił swoją robotę ;-). Tak czy inaczej firma energonet (specjalnie piszę z małej litery) ma już wyrobioną opinię na mieście ;-). Powodzenia w poszukiwaniu !!!
Lukowy 2013-11-05 16:13:59
Może jakiś inny energonet miał Luk na myśli, bo Energonet z W-wy nie potrzebuje marketingu. Głodne kawałki konkurencji. Niezły joke
Pracownik_były 2013-11-22 18:30:07
Niestety mogę tylko złe słowa o tym czymś zwanym energonet powiedzieć. Oczywiście możliwości rozwoju są, ale trzeba się uczyć samemu z norm i książek bo projektanci (ojciec i syn) nie znają się i nie dzielą wiedzą. Nie podpisują książki praktyk. Kasę rzeczywiście płacą w terminie, ale w( usunięte przez administratora ) Widzę za to że ktoś tam zaczął czytać co o nich piszą w Internecie - czyżby tak mało chce osób tam pracować?
Pracownik_obecny 2013-11-26 21:48:20
Ups, widać, że frustracja bierze górę. No dobra, Panie niby "Pracownik_byly": konkrety proszę i nie chować się za anonimowością sieci. Kłamstwo nr 1: "ojciec i syn nie znają się" Uzasadnienie, że to kłamstwo: = uprawnieni projektanci będącymi właścicielami BPE regularnie szkolą swoich pracowników, a także wysyłają regularnie kadrę na szkolenia zarówno do (usunięte przez administratora), jak i inne kursy, ponadto każdy terminuje przy obecnych liderach (najbardziej doświadczonych pracownikach), a o fachowości rozstrzygają regularnie uzyskiwane referencje od wszystkich klientów; Kłamstwo nr 2: "nie podpisują książki praktyk" Uzasadnienie, że to kłamstwo: nie ma takiego pracownika, który pracował w Energonet, a nie uzyskał wpisu do książki praktyk. Proszę wskazać choćby jednego. Insynuacja nr 1: "praca wykańczająca psychicznie i fizycznie". Uzasadnienie, że to pomówienie: praca odbywa się w normalnych godzinach, warunki socjalne są bardzo dobre, dofinansowanie do obiadów, pakiet motywacyjny, a sam fakt, iż kadra nie jest wyłącznie męska świadczy o tym, że atmosfera jest przynajmniej przyjazna. Pomówienie nr 1:"kołchoz". I z tego powodu Panie niby "Pracownik_byly" jeżeli nie przedstawi Pan dowodów na swoje słowa, zgłosimy ten fakt do moderatora. Nadto przypominam, że od II połowy Sądy i GIODO wydają nakazy udostępniania firmom danych osobowych osób szkalujących i pomawiających. Polecam literaturę faktu, a nie tworzenie mitów. PS czy naprawdę frustracja aż tak doskwiera?
Pracownik_były 2013-11-29 16:40:29
Panie Rafale,
Bo chyba wiemy kto to jest "Pracownik_obecny". Nie znam nikogo kto dostałby od Panów wpisy do książki praktyk. Jedna osoba ze słyszenia podobno dostała, ale to było zupełnie inaczej załatwione. Nie słyszałem o nikim kto byłby wysłany na jakikolwiek kurs. Znam także opinie o firmie od dostawców chociażby aparatury i nie są one pochlebne. Moja opinia: nigdy nie trafiłem do gorszej firmy niż energonet i zdecydowanie będę odradzał jakąkolwiek współpracę z Panami, Panie Rafale.
Pracownik_obecny 2013-12-02 14:33:58
No to już wiemy, jaki na pewno nie jest czaso-okres Pana rzekomej pracy w BPE. Teraz proszę napisać wprost: z imienia i nazwiska, skoro szuka Pan merytorycznej rozmowy, posiada Pan dowody albo prawdziwe argumenty - to proszę bardzo: rozmawiajmy. A zatem: kto i kiedy nie dostał wpisu w książce? Jak to inaczej było załatwione? Od którego dostawcy aparatury ma Pan niepochlebne opinie? Jakikolwiek dalszy post bez nazwiska, zawierający kalumnie, drwiny bez podania konkretów, lub nazwisk, dat będziemy traktować jako wpis człowieka chorego na "zawiść", zazdrosnego, żałosnego. My nie boimy się żadnej dyskusji, ale proszę podać konkrety, co kiedy i jak. Konkretnie, rzeczowo, a nie anonimowo.
1
Luk 2013-12-14 03:07:41
Panie marketing przestań Pan robić propagandę. Każdy ma prawo do własnej opinii i nie musi wcale powoływać się na dowody. Nie o to tutaj chodzi. Jeżeli tak bardzo Ci się tam podoba to pracuj tam do emerytury. Pozdrawiam
1
margo 2014-01-06 14:43:01
Pracowałem tam pewien czas;
1. Zarobki słabe, ale wypłata na czas
2. Sprzęt średniej jakości
3. Atmosfera między współpracownikami ok
(usunięte przez administratora) 5. Możliwości rozwoju - nie przypominam sobie oby ktoś został wysłany na płatne szkolenie, jak naprawdę chcesz to się czegoś nauczysz ale trzeba samemu drążyć dane zagadnienia bo nikt Ci od tak nie wytłumaczy.
Koń Rafał 2014-02-25 12:18:27
Kłamstwo nr 2: "nie podpisują książki praktyk" Uzasadnienie, że to kłamstwo: nie ma takiego pracownika, który pracował w Energonet, a nie uzyskał wpisu do książki praktyk.

Komentarz
Osób, które nie otrzymały wpisu do książki praktyk bedzie kilkanaście aby nie powiedzieć kilkadziesiąt w ciągu całej działalności energonetu, Raczej nielicznym udało się wybłagać podpisy.
Gall 2014-07-01 14:59:17
Mi nie podpisali !!!
Koń Polski 2014-10-13 12:00:15
Nie polecam! Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk!
seweryn 2014-11-29 15:34:53
To może ktos napisze w końcu ile orientacyjnie Energonet płaci swoim pracownikom, bowiem naprawdę kazdy narzeka tutaj na zarobki, sugeruje, ze powinny byc większe, bo przecież branża jest dochodowa, ale nie napisze żadnych widełków odnośnie stanowiska, czy chociaz cyfry z przodu. Bardzo prosiłbym o taką informację.
pakosz 2015-02-11 02:39:06
dla mnie najważniejszym faktem jest to , że w energonecie kasa jest zawsze na czas. To jakiej ona jest wysokości to już inna sprawa, bo kazdy z nas idąc tutaj do pracy godzi się na pewną stawkę. Także jeśli w pewnym momencie ona mu przestaje pasować, to zwyczajnie może odejść , a nie zaczynać narzekanie
zocha 2015-02-25 13:18:10
mój kolega szuka pracy i też chciałam mu jakoś pomóc, wiec mam kilka pytań odnośnie tej firmy - czy jak w ofercie jest podane wynagordzenie to potem mozna jeszcze je jakoś negocjowac np. jak ma si większe kompetencje czy to już na sztywno jest i nie ma możliwości zmiany? no i czy pracuje się tutaj na kilka zmian?
jolka 2015-03-12 15:15:20
a to kolega sam szukać nie może pracy? nie wiem czy takie ogarnięcie w temacie cokolwiek zmieni i to chyba nie wróży dla niego zbyt dobrze, że sam sobie poradzić nie umie. Powiedzcie mi jedną rzecz odnośnie tej firmy - jak sprawa stoi jeśli chodzi o wynagrodzenie? Da rade zaorbić i nie czekac 3 miesięcy na przelew?
bua 2015-04-28 17:21:08
bua ha ha ha
ta firma to dno 2015-05-08 14:28:44
Firma energonet ( zgadzam się z przedmówcą że nie zasługują na dużą literę. Pracowałem i szczerze nie polecam. Ciężko pisać o jakikolwiek zaletach.
Właściciele :
- Potrącają pieniądze za rzekome straty na rzecz firmy które są sami sobie winni.
- Potwierdzam że robią problem z wpisami do dziennika praktyk. Ja usłyszałem że nie miałem tego wpisanego w umowę wiec nie ma mowy.
- Każą pracownikom sprzątać biuro co nie jest przedmiotem umowy.
- Ciągle chodzą i wyłączają sprzęt biurowy sugerując zwiększone zużycie energii
- Pennowie są tak skąpi że nie zdziwiłbym się jak by kazali swoje długopisy i ołówki do pracy przynosić.
- Współwłaściciel Ojciec daje do przepisania teksty których nie da się przeczytać a potem znęca się psychicznie.

Ogólnie w mojej opinii firma którą należy omijać bardzo dalekim łukiem. Tylko strata czasu i nerw na jałowe dyskusje bo i tak panowie Właściciele wiedzą wszystko najlepiej.
2
nie ma to tamto 2016-10-11 14:47:39
przez dekadę nic się nie zmieniło :)
fiko 2016-10-11 16:12:24
Kierownik produkcji w branży odzieżowej może liczyć na całkiem zarobki, a czy jest wypłata w terminie?
DDreporter 2016-11-08 10:21:44
Ta firma to totalna porażka.

Szef - wielkie panisko, wniosków nie podpisuje, telefonów nie odbiera, jedyne co robi to pisze skargi i straszy sądami. Uważa się chyba za pępek świata i jego niestety prawo, ustawy, wszelkie inne normy nie obowiązują. Jedyne co potrafi to WYMAGAĆ nie dając nic od siebie - pracownik musi robić z siebie idiotę w różnych instytucjach bo wielki PAN nie opłacił faktury bo przecież skoro on o coś wnioskuje to on ustala kiedy chce mu się to opłacić.

Szef starszy - Człowiek wiekowy, robiący awanturę w każdym urzędzie i absolutnie nie przyjmujący do wiadomości, że może się pomylić. Do każdego pracownika zwraca się w tonie uświadamiającym mu, że i tak jest tępakiem bo przecież Pan Starszy ma tyle i tyle lat i wie wszystko. Oprócz tego ma zdecydowanie więcej wiedzy niż wielkie nicnierobiące panisko chociaż zdanie zmienia częściej niż baba a projekty, które kazał zrobić tak i tak nagle zmienia i twierdzi, że osoba, która to wykonywała jest debilem bo tak się projektów nie robi....

Siostra szefa - do dziś nie wiem jakimi rzeczami się zajmuje. Przelewy czarna magia, projekty czarna magia, dokumenty czarna magia, temat energetyki/elektryki czarna magia. Skanuje do góry nogami. Pachołek paniska bo zamiast uświadamiać mu, ze zachowuje się absurdalnie woli nie wchodzić na ścieżkę wojenna i tylko przytakuje.

Kierownik - jedyna ogarnięta osoba.. duża wiedza i umiejętności ale totalny CIAPEK bez asertywności, wykonujący każde najbardziej absurdalne polecenia, pomysły, tabelki srelki, 0 wsparcia dla współpracowników.

Na wszystkim w biurze oszczędności - pomijając oczywiście fakt, ze drukować 10000 razy kopie projektu to w ogóle nie jest marnotrawstwo. Sprawy najlepiej załatwiać metrem albo w drodze do/z pracy jak gdzieś bliżej. Za dużo projektów, za mało ludzi. Dodatkowo projekty czasem tak wycenione (przez kierownika logistyki nigdy nie związanego z energetyką), że płakać się chce i nie opłaca się ich robić. Tabelki powinny być jeszcze zrobione na wyjście do toalety z zapisywaniem godzin bo chyba tylko to nie jest tabelkowane. I oczywiście ciągle "KIEDY MOŻNA WYSTAWIĆ FAKTURĘ" - to nic, że projekty na etapie uzgodnień, za które TRZEBA zapłacić, żeby je dostać. Firmy BPE terminy płatności faktur nie dotyczą. Za to, jeżeli chodzi o płatności dla nich - robić z siebie debila i wydzwaniać dzień w dzień kiedy zapłacą.

Pensja na czas ale nie uważam tego za plus bo nie zdarzyło mi się pracować w firmie, która zalegała by z płatnościami.

Ktoś pisał wcześniej o premiach ? ŚMIECH na sali, chyba nikt z pracujących premii tam nie widział.

NIGDY nie polecę tej firmy, każdemu odradzam.
1
Zostaw swoją opinię o Energonet s.c. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energonet s.c.