brak logo

CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

Warszawa

Opinie o CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

CTL 2016-09-20 21:47
Bardzo prosimy o szczegóły. Pański opis nie daje nikomu niczego konkretnego. Za wykonaną pracę CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie w całości.
CTL 2016-09-20 21:49
Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa. Za wykonaną pracę CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie w całości.
CTL 2016-09-20 21:52
Gratulujemy założenia własnej firmy, jednocześnie zaprzeczamy aby doszło do opisanych przez Pana wydarzeń.
CTL 2016-09-20 21:53
Pana wpis tylko i wyłącznie potwierdza, że opinie dodawane przez innych użytkowników nie są prawdziwe. Gratulujemy 20 letniej kariery zawodowej u jednego pracodawcy i życzymy dalszej owocnej współpracy.
CTL 2016-09-20 21:55
Szanowny Panie Anonimie zaprzeczamy aby zdarzyła się taka sytuacja. Opisuje Pan rzekome zdarzenia, które miałyby mieć miejsce 5 lat temu, co musi budzić zdziwienie. CTL przestrzega prawa w kwestii zawierania umów.
CTL 2016-09-20 21:56
W CTL możliwe jest ustalenie indywidualnych warunków umów, które regulują czas ich realizacji. Nie jest prawdą, że firma pracuje w Niedzielę.
BP 2016-09-23 10:49
Widzę że w CTL-u zatrudniono "speca" od PR. Te odpowiedzi to po prostu żenada. Każdy wpis osób które w ten lub inny sposób miały do czynienia z tym cyrkiem był merytoryczny i prawdziwy. Na postawione twardo warunki umowy (po wczesniejszych doświadczeniach z tą firmą) nigdy nie dostałem odpowiedzi. Po prostu CTL szuka jeleni.
12
CTL 2016-09-24 21:39
Pański wpis tylko i wyłącznie potwierdza fakt, iż w CTL warunki umowy są negocjowane przez strony. Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa.
1
CTL 2016-09-24 21:43
Szanowny Panie firma CTL - Centrum Techniki Laserowej - LASERINSTRUMENTS sp. z o.o. nie posiada oddziału w Katowicach i zapewne oferta, o której Pan napisał dotyczy innego podmiotu gospodarczego.
1
CTL 2016-09-24 22:43
Szanowny Panie, jeżeli chodzi o firmę CLT to jak sama nazwa wskazuję są to inne firmy.
Firma CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o - Warszawa zajmuję się produkcją i sprzedażą urządzeń dla medycyny.
Z tego co można sprawdzić w internecie pod nazwą CTL Katowice mieści się firma logistyczna, więc zapewne o tą firmę chodzi.
2
A co mi tam 2016-09-26 07:36
Jak jesteś z polecenia to po co wypisujesz, że szukasz ogłoszenia na stronie internetowej:/Po drugie jak ktoś Tobie próbuje tu załatwić pracę to czytajac powyższe wpisy,chce chyba zrobic brutalny kawał,albo Ciebie nie lubi(pracowałem tam i straciłem tylko swoj czas a pieniędzy nie zobaczyłem),ale życzę Tobie powodzenia i szczęścia:)
6
bp 2016-09-26 14:43
Czy w moim wpisie jest coś o negocjowaniu "indywidualnym" umowy czy wręcz o braku reakcji na postawione warunki po wcześniejszych złych doświadczeniach z CTL . Proponuję naukę czytania ze zrozumieniem tekstu.
1
CTL 2016-09-26 22:21
Szanowny Panie. Wydaję się, że opisuje Pan pracę w innej firmie (logistycznej). CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o - Warszawa zajmuje się produkcją i sprzedażą urządzeń dla medycyny.
CTL 2016-09-26 22:29
Szanowny Panie. Bardzo cieszymy się z tego, że tak bardzo interesuję się Naszą Firmą. Z uwagi na brak podawania z Pańskiej strony jakichkolwiek danych, nie jesteśmy w stanie odnieść się do Pana wpisów. Tak jak zostało wcześniej napisane, wszelkie umowy są indywidualnie uzgadniane przez strony umowy. W przypadku gdy jedna ze stron przedstawia lub oczekuje warunków, które nie są do zaakceptowania przez drugą stronę, jest rzeczą normalną, że strony nie zawierają umowy. Jak Pan sam napisał "postawił Pan twarde warunki" co należy odczytywać jako warunki nie do spełnienia, stąd pewnie dlatego CTL nie wyraził zgody na zawarcie z Panem umowy. Jeżeli chce Pan wyjaśnić tą sytuację to zapraszam do siedziby firmy lub przesłanie emaila.
CTL 2016-09-26 22:35
Szanowny Panie. Jeżeli chciałby Pan znaleźć zatrudnienie w Naszej Firmie to zachęcamy do wysyłania CV na adres email wskazany na stronie internetowej.
CTL 2016-09-26 22:39
Szanowni Państwo. Najlepiej poznać daną firmę i ewentualne warunki współpracy poprzez osobiste pojawienie się w firmie. Kierowanie się anonimowymi wpisami nie jest najlepszym sposobem na znalezienie pracy. Jednocześnie serdecznie zapraszamy do CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o - Warszawa.
A co mi tam 2016-09-27 08:38
Pracowałem(co było napisane) w tej firmie i niech Pan/Pani nie wypisuje mi takich głupot.Jak widać wydawanie pieniędzy za sponsorowane wpisy firma ma,ale ludziom żeby płacić to Właścicielowi łapka sie trzęsie.Pojawienie sie tylu opinii też o czymś świadczy.Nie pisalbym tego gdybym na własnej skórze nie doświadczył tego. Tym wpisem kończę z Panem/Panią dyskusję.
3
CTL 2016-09-28 13:33
Szanowny Panie. Wypowiada się Pan jako osoba anonimowa. Z chęcią odniesiemy się do Pańskich zarzutów, czy są prawdziwe czy nie, jeżeli poda Pan swoje dane. Oczywiście mając na uwadze chęć ochrony Pana danych osobowych zapraszamy na spotkanie w siedzibie firmy gdzie wszystkie podnoszone przez Pana kwestie zostaną przedyskutowane. Jednocześnie kolejny raz informujemy, że firma CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie za prace wykonane i rozliczone.
CTL 2016-09-28 15:43
Szanowny Panie. Wszelkie kwestie związane z wynagrodzeniem są zawarte w indywidualnej umowie. Wysokość zarobków jest różna, w zależności od rodzaju i zakresu umowy.
CTL 2016-09-28 22:39
Szanowny Panie. CTL zawsze podchodzi indywidualnie do zawieranych umów stąd za każdym razem istnieje taka szansa aby umówić się zarówno co do warunków wykonywania umowy jak i kwestii finansowych. Zapraszamy do udziału w rekrutacji.
CTL 2016-09-29 23:11
Szanowny Panie. Wysokość wynagrodzenia jest indywidualnie uzgadniana dla każdego stanowiska/umowy. Wszystko zależ od rodzaju umowy, jej przedmiotu.
1
CTL 2016-10-01 01:48
Szanowna Pani, zapraszamy do przesyłania swoich CV na adres Spółki, nawet bez odpowiedzi na konkretne oferty pracy wystawiane przez CTL.
sa 2016-10-01 12:51
Hej hej a nie wiecie czy tutaj w firmie w najbliższym czasie będzie prowadzona jakaś nowa rekreacja?
1
Essential Words 2016-10-26 15:53
Pracowałem u profesora w CTL. Spoko. Pan Profesor jest wymagający, krytyczny, ale jak jesteś specjalista to poradzisz sobie. Co do jego osobowości... Nerwowosc nie jest wada w jego wieku. Miejcie trochę litości . Pewnie macie własnych dziadków . W kazdym razie profesor jest życzliwy, tolerancyjny, wyrozumiały, serdeczny i potrafi byc nawiet ciepły. Przeciez ma stała ekipa od lat i jak ktoś z was nie zostal zaakceptowany przez nich to macie problem :) Właśnie ludzie pracujący w CTL są wspaniali! I dziękuję im za wsparcie na początku kariery w tej firmie. Zaliczam czas tam za przyjemną pracę.
4
Essential Words 2016-10-26 15:54
Pracowałem u profesora w CTL. Spoko. Pan Profesor jest wymagający, krytyczny, ale jak jesteś specjalista to poradzisz sobie. Co do jego osobowości... Nerwowosc nie jest wada w jego wieku. Miejcie trochę litości . Pewnie macie własnych dziadków . W kazdym razie profesor jest życzliwy, tolerancyjny, wyrozumiały, serdeczny i potrafi byc nawiet ciepły. Przeciez ma stała ekipa od lat i jak ktoś z was nie zostal zaakceptowany przez nich to macie problem :) Właśnie ludzie pracujący w CTL są wspaniali! I dziękuję im za wsparcie na początku kariery w tej firmie. Zaliczam czas tam za przyjemną pracę.
4
Grafik komputerowy 2016-10-26 19:58
Pracowałam w tej firmie 2 miesiące za darmo, także OSOBIŚCIE zapoznałam się z firmą. TRAGEDIA!!! Starałam się pracować najlepiej jak umiałam i zrobiłam przez ten czas kawał dobrej roboty. Lecz nie mogłam doprosić się umowy. Jak ją dostałam, to kwota na niej była tragicznie zaniżona - nie taka, jaką ustaliłam z profesorem. Trzy razy umawiałam się z nim na rozmowę, dwa razy wykręcał się brakiem czasu, za trzecim po prostu uciekł. Atmosfera w pracy fatalna. Szczerze nie polecam. Chyba, że macie mnóstwo wolnego czasu na pracę charytatywną.
12
Holmes 2016-10-26 22:18
Od pół roku jest tam grafik komputerowy i jakoś nie narzeka
4
CTL 2016-10-28 00:08
Szanowny Panie. W CTL obowiązuje praktyka, że wszelkie kwestie związane z wynagrodzeniem oraz warunkami umowy ustalane są przed rozpoczęciem wykonywania pracy. Zaprzeczamy aby doszło do opisanych przez Pana wydarzeń.
2
Grafik komputerowy 2016-10-30 15:07
Potwierdzam wszystkie powyźsze, negatywne opinie na temat firmy CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. Z .o.o. w Warszawie. Zgadzam się z nimi w 100%. Pozdrawiam.
7
CTL 2016-10-30 18:19
Szanowny Panie. Pana wpis potwierdza jedynie, że stan, który Pan opisał nie jest prawdziwy, bowiem jak sam Pan napisał pracował Pan w firmie CTL przez 2 miesiące jednakże potwierdza Pan negatywne opinie opisujące stan sprzed kilku lat, co już musi być zastanawiające.

Tak jak zostało to wcześniej opisane, CTL przestrzega zawartych umów, zgodnie z ich zapisami. Raz Pan piszę, że pracował za darmo, a później, że kwota jaka Pan otrzymał była zaniżona co tylko i wyłącznie świadczy o tym, że wydarzenia opisane przez Pana nie są prawdziwe.

Firma nie ma w zwyczaju dyskutowania na forum internetowym z osobami anonimowymi wobec czego nie możemy konkretnie ustosunkować się do Pana zarzutów ale gdyby były one prawdziwe to zapewne przedstawiałby się Pan swoim imieniem i nazwiskiem.

Niestety w dzisiejszych czasach firmy muszą zmierzyć się z falą hejtu w szczególnie ze strony konkurencji jak i osób, które nie przeszły pozytywnie procesu rekrutacji.
CTL 2016-10-31 20:47
Szanowny Panie. Pana wpis tylko i wyłącznie potwierdza, że wydarzenia jakie Pan przedstawił są nieprawdziwe. Skoro pracował Pan przez dwa ostatnie miesiące, a tak wynika z Pańskiego wpisu, to jak może Pan potwierdzać wydarzenia, które miałaby się zdarzyć kilka lat temu. Poza tym w swoich wpisach napisał Pan, że pracował za darmo po czym chwilę później dodał Pan, że nie odpowiadała Panu stawka zaproponowana przez firmę CTL. Widać tu pewną niekonsekwencję Firma CTL zawsze dotrzymuję zawartych umów i liczy na przestrzeganie zapisów umów przez drugą stronę.

Firma CTL nie ma w zwyczaju komentowania umów pomiędzy CTL i ich współpracownikami, kontrahentami, pracownikami. Biorąc pod uwagę, że nie podał Pan swoich danych, które w ogóle umożliwiałyby jakąkolwiek merytoryczną dyskusję z Panem traktujemy Pana wpis tylko i wyłącznie w charakterze nieuczciwej konkurencji.

Jednocześnie zaprzeczamy aby zaistniały okoliczności opisane przez Pana.
musical 2016-11-12 16:02
dziady biedaki z CTLa nie wykupili negatywnych komentów tylko wysłali ciecia do wypisywania że wszystkie opinie ludzi ktorzy pracowali w tym syfie to nieprawda :D
Dziadostwo nie do opisania.
10
minia 2016-12-12 17:08
Wpisy tu to żaden hejt tylko rzetelny opis faktów i ostrzeżenie dla szukających pracy. Jeśli ktoś nie przeszedł pozytywnie rekrutacji powinien się tylko cieszyć przeglądając fora :D
10
Wojtek 2017-01-11 19:05
"Jeśli ktoś nie przeszedł pozytywnie rekrutacji powinien się tylko cieszyć ".
Zgadzam się z tą opinią. Przyszedłem tam pełen zapału i chęci do przyszłej pracy, ponieważ tematyka urządzeń laserowych zawsze mnie bardzo interesowała, a jak wiadomo zainteresowanie robotą jest gwarantem dobrze wykonywanej pracy i osiągania fajnych rezultatów i satysfakcji z osiągnięć. Pan "profesor" (piszę to w cudzysłowie specjalnie) jest osobą być może wielce wykształconą technicznie, ale kompletnie pozbawioną wszelkich pozytywnych kontaktów ze swoimi pracownikami, być może tylko z panienkami tam pracującymi. Dla mnie jest niezrozumiałym, aby w obecności obcej osoby goszczącej w firmie, jej właściciel profesor opieprzał swojego pracownika od stóp do głów. Kompletny brak poszanowania. Doskonale zdążyłem zauważyć, żew firmie panuje kompletny chaos i brak organizacji. Aż dziwne że firma jakoś jeszcze pracuje, ale jest to chyba jej agonia, bo w takich warunkach nie ma mowy o zadowalających rezultatach z pracy, ale wręcz wieczne nerwy.
Cieszę się niezmiernie że nie zostałem pracownikiem tej firmy, bo jak siebie znam to pracowałbym ile bym tylko miał sił bo taki mam charakter jeżeli tematyka mnie interesuje. Może i bym długo nie wytrzymał z powodu beznadziejnej atmosfery pracy.
Pan profesor skończył zapewne kilka fakultetów szkół wyższych, ale jak powszechnie wiadomo, studia nigdy nie uczą kultury, zachowania i ogłady. To się wynosi z domu.
Pracuję obecnie w super firmie, relacje pomiędzy szefami a pracownikami są znakomite i przyjacielskie, praca wre, mam duże zadowolenie z osiągnięć. Dzięki panie profesorze!
4
Marek 2017-01-17 00:41
Firma okropna prowadzona przez starego dziada z rodowodem z PRL tratującego ludzi jak śmieci i bydło teksty typu u nas się nie płaci za chorowanie to norma .Bez kija nie podchodź.
5
another brick in the wall 2017-01-30 18:43
dzisiaj miałam do nich dzwonić. dziękuję wszystkim za ostrzeżenia.

a co do pana CTL, którego zatrudnili do wypisywania postów broniących tej firmy; poczekaj na 1-szą wypłatę. jak już będziesz miał dosyć czekania na nią, sam dodasz tu zupełnie inny post. o ile wstyd ci na to pozwoli.

nie zamierzam kontaktować się osobiście. już w innych firmach byłam wolontariuszką. w CTL nie będę.
3
CTL 2017-01-30 21:00
Po Pana wpisie widać, że jest Pan zainteresowany tylko i wyłącznie obrażaniem innych osób i nie ma Pan/Pani nic do dodania w kwestii pracy na rzecz CTL. Wszystkich zainteresowanych pracą lub współpracą z firmą CTL zapraszamy do składania CV na wolne stanowiska pracy.
1
CTL 2017-01-30 21:11
Szanowna Pani bardzo nam przykro, że Pani negatywne doświadczenia z innych firm powodują, że próbuję Pani przerzucić winę tych pracodawców na CTL. Jeżeli ma Pani jakiekolwiek zastrzeżenia do CTL to zapraszamy do osobistego kontaktu ze Spółką gdzie zostaną one wyjaśnione. Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa. Za wykonaną pracę CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie w całości.
another brick in the wall 2017-01-30 22:32
szanowny panie CTL. na nikogo nie przerzucam winy. po prostu bardziej wierzę musicalowi i innym zawiedzionym CTL osobom. bo po co mieliby oczerniać firmę bez powodu? jeśli im za to płaci konkurencja, to dlaczego jest aż tyle różnych osób, zaś broniących CTL tak malutko? coś mi się nie chce wierzyć, że biedny CTL ma aż takiego pecha, do takiej ilości sfrustrowanych leniów.

rozumiem też że firma się broni i po to ciebie, szanowny panie zatrudniła, tyle, że twoje argumenty są słabsze, niż tych wszystkich "hejterów". i jeszcze raz powtórzę: sam się przekonaj, czy do nich nie dołączysz.
3
CTL 2017-01-31 09:39
Szanowna Pani jest to portal o pracodawcach i opiniach o nich a Pani snuje przypuszczenia jak większość z tych wpisujących, choć tu trzeba się zastanowić czy są to osoby w liczbie mnogiej czy jest to jedna osoba bądź kilka osób, które umieszczając wpisy oczerniające CTL podają różne nicki. Nie rozumiem też osób, które oceniając czy coś jest prawdziwe czy nie sugerują się ilością wpisów. Jest rzeczą normalną, że hejtowanie czy krytyka jest bardziej eksponowana niż pochwały i CTL nie wymaga aby pracownicy czy też współpracownicy (zarówno Ci którzy współpracują z firmą od dłuższego czasu jak i ci co pracują od niedawna) zamieszczali wpisy pochlebne. Po Pani pierwszym wpisie widać, że jest Pani jest lub może być uprzedzona do pracodawców stąd zapewne Pani zgoda z opiniami a raczej ocenami rzekomych pracowników CTL. Najciekawsze jest to, że wszystkie wpisy rzekomych pracowników zawierają tylko i wyłącznie ocenę negatywną a nie zawierają najważniejszego a więc opisu co należało do ich czynności i czy z tego obowiązku się wywiązali. Z uwagi na pełna anonimowość również CTL jest pozbawione możliwości obrony swojego dobrego imienia. Natomiast o prawdziwości tych opinii a bardziej ocen niech przemawia fakt, iż CTL istnieje od 1991 roku. Tak więc wszystkich chętnych do pracy i współpracy z CTL zapraszamy do składania CV.
Marek 2017-02-05 01:22
Nie trzeba być jak Sigmund Freud wystarczy chwile porozmawiać z tak zwanym "profesorem|"żeby się przekonać co to za człowiek i jak ludzi traktuje swoją droga ciekawe kto mu nadał tytuł Gierek a może Jaruzelski ciekawe czy ma teczkę w IPN jako TW ?
3
ale wkoło jest wesoło... 2017-02-20 11:48
Też tam pracowałem w podobnym czasie jako konstruktor elektronik. Z czymś podobnym do tej niby firmy nie spotkałem się nigdy i nigdzie. W czasach Gierka jednak organizacja w zakładach wysokiej technologii jakaś była (wypłaty cieniutkie). Ten "prezes" jechał chyba wówczas na jakichś układach. Po miesiącu (pierwsza wypłata - 1/4 ustalonej mimo wykonanego "planu") wyszedłem i nawet się nie obejrzałem za siebie. Atmosfera - "dno, muł i wodorosty". Organizacja - czeski film - nikt nic nie wie. Razem ze mną darowali sobie tę "pracę" jeszcze inni konstruktorzy. Ci którzy zostali gorzko pożałowali. Studenci od programowania procków byli regularnie oszwabiani na zleceniach (poprawki i jeszcze raz poprawki) mimo że wdrożone produkty się sprzedawały. Na warszawskiej polibudzie firma była, a może i jest, na czarnej liście pracodawców. Jak widzę nic się nie zmieniło. Boss nadal zachowuje się jak Kim Ir Sen. Dalej nie piszę bo admin wyrzuci cały post.
5
kretor 2017-02-23 23:51
W 2015 albo 2016 też chciałem się zatrudnić jako elektronik-konstruktor.
Od razu pierwszego dnia dostałem bez żadnego wprowadzenia jakiś projekt rozgrzebany i nagle z dnia na dzień zostawiony przez pracującego przede mną Ukraińca.

Pisać sterownik do procka miałem na na laptopie co miał 10 lat jak nie więcej , ledwo windowsa dało na nim odpalić.
Aplikacja była dosyć zaawansowana, ja ją widzę pierwszy raz na oczy a po kilku godzinach przyglądania się jej "profesor" z irytacją stwierdza że ja siedzię i przez pół dnia żadnych postępów nie zrobiłem.

Następnego dnia nie pojawiłem się już w tej "pracy".
1
CTL 2017-02-28 19:18
Szanowny Panie. Jak widać z treści Pana wpisu, jest Pan zainteresowany tylko i wyłącznie obrażeniem osób z CTL, a nie przedstawieniem jakiejkolwiek opinii o pracodawcy. Firma CTL obecna jest na rynku od 1991 roku i w tym czasie zatrudniała i wykształciła bardzo dużo osób, które do dnia dzisiejszego są zadowolone z tej współpracy. CTL zaprzecza aby w Spółce pracownicy i współpracownicy a także kontrahenci byli traktowani w sposób niewłaściwy. Najlepszym sposobem na potwierdzenie niniejszego wpisu jest osobista wizyta w CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o i zapoznanie się z firmą oraz zespołem ją tworzącą.
CTL 2017-02-28 19:24
Szanowny Panie. Jak widać z treści Pana wpisu, jest Pan zainteresowany tylko i wyłącznie obrażeniem osób z CTL, a nie przedstawieniem jakiejkolwiek opinii o pracodawcy. Firma CTL obecna jest na rynku od 1991 roku i w tym czasie zatrudniała wielu konstruktorów, które do dnia dzisiejszego są zadowolone z tej współpracy i z którymi cały czas współpracuje. Co do Pana informacji o nie wypłacaniu ustalonych wynagrodzeń to zaprzeczamy temu. CTL zawsze wywiązuje się z zawartych umów i wypłaca wynagrodzenie za wykonaną pracę. Zaprzeczamy również, aby CTL znajdowało się na czarnej liście Politechniki czy też innej uczelni. Najlepszym sposobem na potwierdzenie niniejszego wpisu jest osobista wizyta w CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o i zapoznanie się z firmą oraz zespołem ją tworzącą.
CTL 2017-02-28 19:29
Szanowny Panie. Z Pana wpisu można wywnioskować, że podjął się Pan pracy, której nie potrafił Pan wykonać, natomiast niezrozumiałe jest aby po jednym dniu (o którym Pan napisał) był Pan w stanie poznać zarówno firmę, o której zamieszcza Pan opinie a tym samym napisać prawdziwą opnie. Rozumiemy Pana rozgoryczenie brakiem zatrudnienia w CTL, ale jak Pan słusznie zauważył, nie był Pan w stanie wykonać powierzonego Panu zadania. Najlepszym sposobem na potwierdzenie niniejszego wpisu jest osobista wizyta w CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o i zapoznanie się z firmą oraz zespołem ją tworzącą. Wszystkich chętnych do współpracy zapraszamy zatem do składania swoich aplikacji do pracy w Spółce.
kreator 2017-03-01 23:29
Szanowny CTL kimkolwiek jesteś. Firma nie dostarczyła mi podstawowych narzędzi pracy ani stanowiska pracy. To było obowiązkiem właściciela firmy.
Nie zostałą mi przekazana spójna i rzetelna dokumentacja projektu. Firma nie była w stanie zapewnić mi narzędzia do pracy jakim jest przyzwoity komputer. Nie żaden 10 letni laptop z popsuta klawiaturą tylko komputer stacjonarny z przynajmniej jednym dużym monitorem. Do tego zestaw narzędzie jak oscyloskop, profesjonalne przyrządy pomiarowe itd. Tego wszystkiego nie otrzymałem kiedy siadłem do "stanowiska pracy".
Nie odbyłem obowiązkowego przeszkolenia BHP przed rozpoczęciem pracy. A już to samo w sobie jest bardzo poważnym złamaniem prawa przez firmę CTL. Nie została przed rozpoczęciem pracy podpisana umowa o pracę. To jest kolejne bardzo poważne naruszenie polskiego prawa.

Do dzisiaj pamiętam atmosferę w tej "firmie" , przypominała dom pogrzebowy.
3
Alicja 2017-03-02 10:46
Chcecie dowiedzieć się więcej na temat CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o? Dużo informacji możecie znaleźć na stronie internetowej firmy http://www.ctl.com.pl/o-firmie ;)
Zbyszek 2017-03-22 08:33
Proszę nie obrażać domów pogrzebowych ani tym bardziej publicznych bo tam często bywają lepsze warunki do pracy dobra atmosfera nie mówiąc o zarobkach obsługuje z zakresie informatycznym jedna z największych i najstarszych firm pogrzebowych w warszawie i wiem co mówię pracownicy są dobrze traktowani .
Alicja 2017-03-22 10:23
@Zbyszek, proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o
Zostaw swoją opinię o CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o