brak logo

CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

Warszawa

Opinie o CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

goryllus 2016-04-27 12:18:11
Dałem im szansę. Miesiąc. Ani minuty dłużej. On był bystrzejszy. Zakumał po 1 dniu. Szacun.
5
Dziadek 2016-05-10 16:17:11
Dawne wspomnienia wrocily.
Zatrudnilem sie w CTL prawie 20 lat temu a to co czytam teraz to jak odbicie z przeszlosci. Bylem zastepca glownego projektanta i tzw. CAD Designer. Jako ze glowny projektant po kazdej wyplacie mial gorsze dni to profesor nie bardzo mogl mnie meczyc, bylem prawie szycha. Atmosfera strachu wszedzie, dzial naprawczy, elektronik, grafik, nawet sekretarki. Najbardziej przechlapane mial grafik i ........ syn profesora :-) Po nim to dopiero jezdzil. Skapstwo na kazdym kroku, backup projektow na dyskietkach (byly juz nagrywarki) liczenie wykonanych xero z opisem :-) Nawet AutoCad'a i drivery do drukarki (CAD dosowy a drivery tylko w autoryzowanych sklepach) musialem sobie zalatwic sam.
Ale za jedno jestem wdzieczny CTL dzieki im podejsciu do pracownika opuscilem Polske i od 18 lat jestem wlascicielem wlasnej firmy i nigdy nikogo nie potraktowalem tak jam mnie traktowal czasami profesor.

PS. Po firmie chodzila plotka ze technologie laserow zajumal z WATu gdzie wykladal.
Na zlecenie profesora sam kopiowalem Chinski laser gazowy jako wynalazek CTL.
5
eMmir 2016-05-20 13:52:18
Pracowałem w tej firmie 1 miesiąc w 94 r i powiem, że bardzo miło wspominam dziewczyny które tam pracowały (doktor miał dobry gust) płace były marne ale tak jak na dzień dzisiejszy to 2,5-3 tyś (dla studenta nie było to mało). Jeden z kolegów pracował tam tylko dlatego, że zakochał się w sekretarce, mi podobała się pomoc księgowej (studentka geografii). Koledzy byli OK ale szef i jego żona to inna już sprawa. Pomysły i technologie nie były ich autorstwa ale jeszcze wtedy nie było tak strasznie ale nigdy nie myślałem o tej pracy jako praca na stałe, gdyż byłem w fazie poszukiwania konkretnej pracy którą znalazłem i pracuję już ponad dwadzieścia lat. Myślę, że to co piszą i słyszałem o tej firmie przez wszystkie lata nie należy się z nimi wiązać. Pozdrawiam tych którzy tam pracowali i czytają posty.
6
anonim 2016-06-07 13:44:41
Pamiętam gdy jakoś tak w 2011 szukałem pracy. Rok wcześniej urodziło mi się dziecko i szukałem pracy można powiedzieć, że na gwałt.

Nie będę się rozpisywał. Uciekłem stamtąd po 3 dniach, gdy nie otrzymałem ŻADNEJ umowy (na moje pytanie, kiedy ją dostanę profesor machnął ręką i zaczął krzyczeć: Wy młodzi to byście chcieli wszystko od razu. Te wszystkie wasze skypey, srajpy. Nie ma tak! Trzeba zasłużyć.)

Z perspektywy czasu widzę, że dobrze zrobiłem.

Tą firmą już dawno powinien się zająć PIP. Tyle.
5
Ala22 2016-06-10 14:16:28
Jeśli lubisz pracę od poniedziałku do piątku, oraz lubisz wpadać do pracy w 3 soboty w miesiącu, a najlepiej i w niedzielę, to bierz tą fuchę.
8
CTL 2016-09-20 21:22:35
Zapraszamy do Naszej Firmy, gdzie dowie się Pan o warunkach współpracy. Firma CTL toleruje jedynie zatrudnienie legalne i przestrzega obowiązującego prawa, w tym również w przedmiocie zawierania umów.
3
CTL 2016-09-20 21:25:17
Szanowny Panie w dzisiejszych czasach zaproszenia kandydatów w formie elektronicznej przez email, sms jest normalnym i przyjętym sposobem komunikacji pomiędzy podmiotami. Szanują czas naszych kandydatów zdecydowanie wolimy wysłać SMS, w którym zawarte są wszelkie informacje dot. spotkania, co jednocześnie jest wygodniejsze dla osoby, która otrzymuje taką wiadomość bowiem nie musi dodatkowo zapisywać terminu spotkania. Jest to niewątpliwie ułatwienie w szczególności w dobie korzystania przez większość osób z telefonów komórkowych i smartfonów.
1
CTL 2016-09-20 21:26:30
W naszej firmie pracuje wielu długoletnich pracowników, dlatego zachęcamy do osobistego zapoznania się z firmą i warunkami współpracy, a także do dokonania osobistej oceny atmosfery w pracy oraz samej pracy.
1
CTL 2016-09-20 21:31:09
Szanowny Panie zachęcamy do osobistego zapoznania się z firmą i warunkami współpracy, a także do dokonania osobistej oceny atmosfery w pracy oraz samej pracy. Opieranie się na wpisach osób anonimowych, w szczególności w kwestii pracy nie jest najlepszych sposobem podjęcia nowej pracy.
CTL 2016-09-20 21:33:00
Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa. Za wykonaną pracę CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie w całości. CTL tak jak większość firm w Polsce prowadzi system rekrutacji, w którym należy okazać swoje umiejętności.
CTL 2016-09-20 21:34:10
Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa. Za wykonaną pracę CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie w całości.
CTL 2016-09-20 21:36:17
W naszej firmie pracują długoletni pracownicy, dlatego zachęcamy do osobistego zapoznania się z firmą i warunkami współpracy, a także do dokonania osobistej oceny atmosfery w pracy oraz samej pracy.
CTL 2016-09-20 21:38:47
Proponujemy zapoznanie się z oferta na miejscu, w siedzibie firmy a dopiero później ocenianie jej na forum. Dla wielu osób kwota 2.600zł jest to wystarczające wynagrodzenie. Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa, na podstawie, której można zarobić bardzo przyzwoite wynagrodzenie, co jest uzależnione od doświadczenia i zakresu pracy.
CTL 2016-09-20 21:40:35
Szanowny Panie dlaczego uważa Pan, że wpisujący musi być żoną Prezesa. Równie dobrze można by zasugerować i zadać Panu pytanie z jakiej firmy konkurencyjnej Pan jest. Odrobinę szacunku do wpisów innych forumowiczów, którzy mają odmienne zdanie niż Pan.
CTL 2016-09-20 21:42:25
Ma Pan/Pani rację. Najlepiej osobiście przyjść i przekonać się o warunkach współpracy i poznać firmę a nie sugerować się tylko na podstawie anonimowych wpisów. Serdecznie zapraszamy do siedziby CTL.
CTL 2016-09-20 21:43:34
Nie ma na rynku pracodawców, którzy oferują po 3.000zł netto osobom bez doświadczenia zawodowego, a piszesz właśnie o takich osobach (studentach). Rozumiemy, że każdy pracownik, nawet nie posiadający żadnego doświadczenia chciałby zarabiać duże pieniądze. Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa, na podstawie, której można zarobić bardzo przyzwoite wynagrodzenie, co jest uzależnione od doświadczenia i zakresu pracy.
CTL 2016-09-20 21:44:55
Szanowny Panie Werewolf zaprzeczamy aby zdarzyły się takie sytuacje. Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa. Za wykonaną pracę CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie w całości.
CTL 2016-09-20 21:46:23
Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa. Pański opis nie daje nikomu niczego konkretnego.
CTL 2016-09-20 21:47:53
Bardzo prosimy o szczegóły. Pański opis nie daje nikomu niczego konkretnego. Za wykonaną pracę CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie w całości.
CTL 2016-09-20 21:49:47
Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa. Za wykonaną pracę CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie w całości.
CTL 2016-09-20 21:52:27
Gratulujemy założenia własnej firmy, jednocześnie zaprzeczamy aby doszło do opisanych przez Pana wydarzeń.
CTL 2016-09-20 21:53:49
Pana wpis tylko i wyłącznie potwierdza, że opinie dodawane przez innych użytkowników nie są prawdziwe. Gratulujemy 20 letniej kariery zawodowej u jednego pracodawcy i życzymy dalszej owocnej współpracy.
CTL 2016-09-20 21:55:08
Szanowny Panie Anonimie zaprzeczamy aby zdarzyła się taka sytuacja. Opisuje Pan rzekome zdarzenia, które miałyby mieć miejsce 5 lat temu, co musi budzić zdziwienie. CTL przestrzega prawa w kwestii zawierania umów.
CTL 2016-09-20 21:56:25
W CTL możliwe jest ustalenie indywidualnych warunków umów, które regulują czas ich realizacji. Nie jest prawdą, że firma pracuje w Niedzielę.
BP 2016-09-23 10:49:11
Widzę że w CTL-u zatrudniono "speca" od PR. Te odpowiedzi to po prostu żenada. Każdy wpis osób które w ten lub inny sposób miały do czynienia z tym cyrkiem był merytoryczny i prawdziwy. Na postawione twardo warunki umowy (po wczesniejszych doświadczeniach z tą firmą) nigdy nie dostałem odpowiedzi. Po prostu CTL szuka jeleni.
8
CTL 2016-09-24 21:39:19
Pański wpis tylko i wyłącznie potwierdza fakt, iż w CTL warunki umowy są negocjowane przez strony. Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa.
1
CTL 2016-09-24 21:43:28
Szanowny Panie firma CTL - Centrum Techniki Laserowej - LASERINSTRUMENTS sp. z o.o. nie posiada oddziału w Katowicach i zapewne oferta, o której Pan napisał dotyczy innego podmiotu gospodarczego.
1
CTL 2016-09-24 22:43:15
Szanowny Panie, jeżeli chodzi o firmę CLT to jak sama nazwa wskazuję są to inne firmy.
Firma CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o - Warszawa zajmuję się produkcją i sprzedażą urządzeń dla medycyny.
Z tego co można sprawdzić w internecie pod nazwą CTL Katowice mieści się firma logistyczna, więc zapewne o tą firmę chodzi.
2
A co mi tam 2016-09-26 07:36:54
Jak jesteś z polecenia to po co wypisujesz, że szukasz ogłoszenia na stronie internetowej:/Po drugie jak ktoś Tobie próbuje tu załatwić pracę to czytajac powyższe wpisy,chce chyba zrobic brutalny kawał,albo Ciebie nie lubi(pracowałem tam i straciłem tylko swoj czas a pieniędzy nie zobaczyłem),ale życzę Tobie powodzenia i szczęścia:)
1
bp 2016-09-26 14:43:44
Czy w moim wpisie jest coś o negocjowaniu "indywidualnym" umowy czy wręcz o braku reakcji na postawione warunki po wcześniejszych złych doświadczeniach z CTL . Proponuję naukę czytania ze zrozumieniem tekstu.
CTL 2016-09-26 22:21:46
Szanowny Panie. Wydaję się, że opisuje Pan pracę w innej firmie (logistycznej). CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o - Warszawa zajmuje się produkcją i sprzedażą urządzeń dla medycyny.
CTL 2016-09-26 22:29:47
Szanowny Panie. Bardzo cieszymy się z tego, że tak bardzo interesuję się Naszą Firmą. Z uwagi na brak podawania z Pańskiej strony jakichkolwiek danych, nie jesteśmy w stanie odnieść się do Pana wpisów. Tak jak zostało wcześniej napisane, wszelkie umowy są indywidualnie uzgadniane przez strony umowy. W przypadku gdy jedna ze stron przedstawia lub oczekuje warunków, które nie są do zaakceptowania przez drugą stronę, jest rzeczą normalną, że strony nie zawierają umowy. Jak Pan sam napisał "postawił Pan twarde warunki" co należy odczytywać jako warunki nie do spełnienia, stąd pewnie dlatego CTL nie wyraził zgody na zawarcie z Panem umowy. Jeżeli chce Pan wyjaśnić tą sytuację to zapraszam do siedziby firmy lub przesłanie emaila.
CTL 2016-09-26 22:35:06
Szanowny Panie. Jeżeli chciałby Pan znaleźć zatrudnienie w Naszej Firmie to zachęcamy do wysyłania CV na adres email wskazany na stronie internetowej.
CTL 2016-09-26 22:39:45
Szanowni Państwo. Najlepiej poznać daną firmę i ewentualne warunki współpracy poprzez osobiste pojawienie się w firmie. Kierowanie się anonimowymi wpisami nie jest najlepszym sposobem na znalezienie pracy. Jednocześnie serdecznie zapraszamy do CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o - Warszawa.
A co mi tam 2016-09-27 08:38:05
Pracowałem(co było napisane) w tej firmie i niech Pan/Pani nie wypisuje mi takich głupot.Jak widać wydawanie pieniędzy za sponsorowane wpisy firma ma,ale ludziom żeby płacić to Właścicielowi łapka sie trzęsie.Pojawienie sie tylu opinii też o czymś świadczy.Nie pisalbym tego gdybym na własnej skórze nie doświadczył tego. Tym wpisem kończę z Panem/Panią dyskusję.
CTL 2016-09-28 13:33:41
Szanowny Panie. Wypowiada się Pan jako osoba anonimowa. Z chęcią odniesiemy się do Pańskich zarzutów, czy są prawdziwe czy nie, jeżeli poda Pan swoje dane. Oczywiście mając na uwadze chęć ochrony Pana danych osobowych zapraszamy na spotkanie w siedzibie firmy gdzie wszystkie podnoszone przez Pana kwestie zostaną przedyskutowane. Jednocześnie kolejny raz informujemy, że firma CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie za prace wykonane i rozliczone.
CTL 2016-09-28 15:43:15
Szanowny Panie. Wszelkie kwestie związane z wynagrodzeniem są zawarte w indywidualnej umowie. Wysokość zarobków jest różna, w zależności od rodzaju i zakresu umowy.
CTL 2016-09-28 22:39:53
Szanowny Panie. CTL zawsze podchodzi indywidualnie do zawieranych umów stąd za każdym razem istnieje taka szansa aby umówić się zarówno co do warunków wykonywania umowy jak i kwestii finansowych. Zapraszamy do udziału w rekrutacji.
CTL 2016-09-29 23:11:03
Szanowny Panie. Wysokość wynagrodzenia jest indywidualnie uzgadniana dla każdego stanowiska/umowy. Wszystko zależ od rodzaju umowy, jej przedmiotu.
CTL 2016-10-01 01:48:10
Szanowna Pani, zapraszamy do przesyłania swoich CV na adres Spółki, nawet bez odpowiedzi na konkretne oferty pracy wystawiane przez CTL.
sa 2016-10-01 12:51:43
Hej hej a nie wiecie czy tutaj w firmie w najbliższym czasie będzie prowadzona jakaś nowa rekreacja?
1
Essential Words 2016-10-26 15:53:35
Pracowałem u profesora w CTL. Spoko. Pan Profesor jest wymagający, krytyczny, ale jak jesteś specjalista to poradzisz sobie. Co do jego osobowości... Nerwowosc nie jest wada w jego wieku. Miejcie trochę litości . Pewnie macie własnych dziadków . W kazdym razie profesor jest życzliwy, tolerancyjny, wyrozumiały, serdeczny i potrafi byc nawiet ciepły. Przeciez ma stała ekipa od lat i jak ktoś z was nie zostal zaakceptowany przez nich to macie problem :) Właśnie ludzie pracujący w CTL są wspaniali! I dziękuję im za wsparcie na początku kariery w tej firmie. Zaliczam czas tam za przyjemną pracę.
2
Essential Words 2016-10-26 15:54:28
Pracowałem u profesora w CTL. Spoko. Pan Profesor jest wymagający, krytyczny, ale jak jesteś specjalista to poradzisz sobie. Co do jego osobowości... Nerwowosc nie jest wada w jego wieku. Miejcie trochę litości . Pewnie macie własnych dziadków . W kazdym razie profesor jest życzliwy, tolerancyjny, wyrozumiały, serdeczny i potrafi byc nawiet ciepły. Przeciez ma stała ekipa od lat i jak ktoś z was nie zostal zaakceptowany przez nich to macie problem :) Właśnie ludzie pracujący w CTL są wspaniali! I dziękuję im za wsparcie na początku kariery w tej firmie. Zaliczam czas tam za przyjemną pracę.
2
Grafik komputerowy 2016-10-26 19:58:12
Pracowałam w tej firmie 2 miesiące za darmo, także OSOBIŚCIE zapoznałam się z firmą. TRAGEDIA!!! Starałam się pracować najlepiej jak umiałam i zrobiłam przez ten czas kawał dobrej roboty. Lecz nie mogłam doprosić się umowy. Jak ją dostałam, to kwota na niej była tragicznie zaniżona - nie taka, jaką ustaliłam z profesorem. Trzy razy umawiałam się z nim na rozmowę, dwa razy wykręcał się brakiem czasu, za trzecim po prostu uciekł. Atmosfera w pracy fatalna. Szczerze nie polecam. Chyba, że macie mnóstwo wolnego czasu na pracę charytatywną.
8
Holmes 2016-10-26 22:18:44
Od pół roku jest tam grafik komputerowy i jakoś nie narzeka
3
CTL 2016-10-28 00:08:04
Szanowny Panie. W CTL obowiązuje praktyka, że wszelkie kwestie związane z wynagrodzeniem oraz warunkami umowy ustalane są przed rozpoczęciem wykonywania pracy. Zaprzeczamy aby doszło do opisanych przez Pana wydarzeń.
2
Grafik komputerowy 2016-10-30 15:07:27
Potwierdzam wszystkie powyźsze, negatywne opinie na temat firmy CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. Z .o.o. w Warszawie. Zgadzam się z nimi w 100%. Pozdrawiam.
3
CTL 2016-10-30 18:19:01
Szanowny Panie. Pana wpis potwierdza jedynie, że stan, który Pan opisał nie jest prawdziwy, bowiem jak sam Pan napisał pracował Pan w firmie CTL przez 2 miesiące jednakże potwierdza Pan negatywne opinie opisujące stan sprzed kilku lat, co już musi być zastanawiające.

Tak jak zostało to wcześniej opisane, CTL przestrzega zawartych umów, zgodnie z ich zapisami. Raz Pan piszę, że pracował za darmo, a później, że kwota jaka Pan otrzymał była zaniżona co tylko i wyłącznie świadczy o tym, że wydarzenia opisane przez Pana nie są prawdziwe.

Firma nie ma w zwyczaju dyskutowania na forum internetowym z osobami anonimowymi wobec czego nie możemy konkretnie ustosunkować się do Pana zarzutów ale gdyby były one prawdziwe to zapewne przedstawiałby się Pan swoim imieniem i nazwiskiem.

Niestety w dzisiejszych czasach firmy muszą zmierzyć się z falą hejtu w szczególnie ze strony konkurencji jak i osób, które nie przeszły pozytywnie procesu rekrutacji.
CTL 2016-10-31 20:47:32
Szanowny Panie. Pana wpis tylko i wyłącznie potwierdza, że wydarzenia jakie Pan przedstawił są nieprawdziwe. Skoro pracował Pan przez dwa ostatnie miesiące, a tak wynika z Pańskiego wpisu, to jak może Pan potwierdzać wydarzenia, które miałaby się zdarzyć kilka lat temu. Poza tym w swoich wpisach napisał Pan, że pracował za darmo po czym chwilę później dodał Pan, że nie odpowiadała Panu stawka zaproponowana przez firmę CTL. Widać tu pewną niekonsekwencję Firma CTL zawsze dotrzymuję zawartych umów i liczy na przestrzeganie zapisów umów przez drugą stronę.

Firma CTL nie ma w zwyczaju komentowania umów pomiędzy CTL i ich współpracownikami, kontrahentami, pracownikami. Biorąc pod uwagę, że nie podał Pan swoich danych, które w ogóle umożliwiałyby jakąkolwiek merytoryczną dyskusję z Panem traktujemy Pana wpis tylko i wyłącznie w charakterze nieuczciwej konkurencji.

Jednocześnie zaprzeczamy aby zaistniały okoliczności opisane przez Pana.
musical 2016-11-12 16:02:45
dziady biedaki z CTLa nie wykupili negatywnych komentów tylko wysłali ciecia do wypisywania że wszystkie opinie ludzi ktorzy pracowali w tym syfie to nieprawda :D
Dziadostwo nie do opisania.
6
Zostaw swoją opinię o CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o