brak logo

havi logistics

Warszawa

Opinie o havi logistics

artur 2015-09-03 15:56
Witam wszystkich na forum. Mam do was prośbę, od poniedziałku mam zacząć pracę jako kierowca w Czosnowie na trasie Wawa-Wrocław-Łódz-Wawa. Poczytałem trochę opinii i nie wiem co mam robić?! Pomóżcie proszę dobrą radą.
king 2015-09-03 22:28
KOLEGO JAK TO ONI DZWONIĄ OLEJ
ier. 2015-09-25 12:45
Pytanko, jak wyglada temat na kierowcę? Czy Havi ma swój transport?
ier. 2015-09-25 12:48
kiedyś w Warszawie był silny transport, a kierowcy jeszcze w Logpolu to sie chwalili, że pracują w porządnej firmie. Jak to teraz jest? Bo różnie sie mówi...
bolo 2015-09-25 20:23
ier

Tak samo
kier 2015-10-25 16:15
romek nie pisz bzdur jeżeli znasz zwyczaje we firmie to kierowca nie ma wpływu na to gdzie pojedzie no chyba że to przydupas albo kapuś a jeżeli piszesz o warunkach pracy i płacy za ponad dwa tysiące to taka płaca to żenada bo sam wiesz że za takie pieniądze to nawet wyżyć jest z rodziną prawie nie możliwe . widać co się dzieje w Havi z transportem jak są wyprzedawane auta i wprowadzanie nowych prywaciarzy to nietrudno wywnioskować że z czasem cały transport zostanie zlikwidowany więc czas zacząć myśleć o nowej pracy i rozmawiałem z kolegami z innych oddziałów i oni także widzą że transport w havi powoli się zwija i znaczna część już zaczęła szukać nowych pracodawców byle do nagrody rocznej. a ci co starcza im dwa koła zarobków niech tam pracują .
remek 2015-11-19 22:12
generalnie firma chce wypruc z ciebie wszystko za miske zimnej zupy ktora daja "za darmo"
1
turbulencja 2015-12-02 10:19
Havi sie wali. Pani Barbara z kadr trzyma władze. Przez nio zwolniajo się juz kierownicy i atmosfera przez nio jest tragiczna. W styczniu po tszynastce się zwolnio magazyniery i po japkach! Nie przychoćta tu, uciekajta!
3
Nowyy 2016-01-19 13:10
Witam
Otrzymalem telefon z Havi w Wawie z mozliwoscia podjecia pracy u Nich jako magazynier,moje pytanie do Was do osob ktore pracuja lub pracowali w tej firmie
Jak to wyglada w rzeczywistosci??wiem ze stawka godzinowa i praca na 3 zmiany
Prosze o racjonalne odpowiedz
Pozdrawiam
magazynier 2016-02-07 17:40
do pseudo działu personalnego proszę się nie wygłupiać i nie umieszczac tu takich zajawek żeby niby pokazac jak w tym szambie jest fajnie. IP mówi wszystko
4
Logistyk 2016-02-09 16:31
Niestety przedmówca ma rację, w Havi przez lata wytworzyła się klika ludzi, którzy pod wpływem pani B. narzucają swoje "rządy", a jeśli komuś się nie podoba to won. Wspomniana pani B. roztacza wokół siebie aurę " jaka to ja jestem fajna i cool", a w rzeczywistości cholernie daleko jej od bycia fajnym. Żadne wizyty audytorów nic nie zmienią, bo przez czas kiedy oni siedzą w firmie są zalewani kłamstwami. W jaki sposób ktoś z zagranicy jest w stanie wykryć knucie? Większość ludzi, oprócz wspomnianej grupy wzajemnej adoracji, myśli po cichu o odejściu z tej firmy i po kolei odchodzą. Jak widać jeden po drugim i to nawet ze stanowisk kierowniczych, pewnie dobrze opłacanych. Wiele dobrych osób jest w firmie ciągle upokarzanych i pomijanych, a dlaczego, a dlatego, że nie klaszczą pani B.
4
BYŁA 2016-02-16 18:19
PRAWDA I TYLE W TEMACIE !!!! (choć pasowałoby napisać OBSZERNY elaborat, ale i tak byłoby mało).Pozdrawiam byłych pracowników !!!
bazant 2016-02-19 09:25
W Havi pensje są na czas, socjalny solidny, nikt się nie czepia o ilość przerw na fajkę lub kawę. Starzy wyjadacze to co godzinkę na 10 - 15 minut chodzą na papieroska lub kawę i nikt o to się nie czepia. Norma nie jest wygórowana. Pracownicy bardziej ogarnięci robią ją w 6 godzin i to jeszcze z tymi przerwami. Młodzi muszą się trochę natrudzić, ale już po 3-4 miesiącach dobijają do normy z palcem w nosie. Biorąc to co napisałem wcześniej, można powiedzieć sielanka.....ale nie. Problemem, który wadzi i przeszkadza pracownikom jest wyniosłość wierchuszki. Chodzą jak te pawie i udają, że są zapracowani, a w rzeczywistości nic nie robią. Gdyby nie tacy Klienci to pewnie nie wystarczyłoby na utrzymanie firmy i pensyjek "zarządu". Był nowy Klient to szybko odszedł. Najzabawniejsze jest to, że udają jak szanują pracowników i myślą, że ludzie nie widzą fałszerstwa w ich "przyjaznym" zachowaniu. Uważam, że tych pewnych siebie "10 letnich i więcej" powinno się dla higieny wymienić.
stary driver wiarus 2016-03-23 11:40
Pojawiły się ogłoszenia na stanowiska księgowych i to nawet głównej z dużym stażem - można się domyślić, że szykują się odejścia z działu księgowości. Albo dobrowolne, albo przymuszone. Raczej bym się spodziewał tych pierwszych, z tego co słyszałem w ich dziale też nie jest najlepsza atmosfera. Jeżeli z takich stanowisk ludzie rezygnują to już dobrze nie jest. Jednak z pewnością Pani Basia już jakąś odpowiednią historyjkę wymyśli. Wkrótce mamy gorący okres u Klientów - jak tym razem pójdzie?:)
gracz1 2016-03-28 19:22
havi daniszewska.zarobki marne ,kręgosłup boli a te gniotodupy z biura dorzucają zamówień co nie miara .
gracz1 2016-03-28 19:34
I pokryjomu się z tego smieją.hola hola ale jak ktoś odchodzi to sami zapjerdzielają hi hi
pimpek 2016-03-29 23:31
havi logistics daniszewska .o ty gamoniach można powiedzieć tylko jedno pół h..ja reszta ku..wy.
2
Urażona wpisem. 2016-03-30 13:22
art. 216 kk. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
aaaa 2016-04-08 18:17
Pani B. o której była mowa to ma przez tyle lat siłe przebicia i nic jej nie rusza jak ona to robi?
3
bbb 2016-04-09 16:48
Też się nad tym fenomenem zastanawiam.Ale karma wróci oj wróci......
akuku 2016-04-10 18:08
firma gdzie wykorzystuje sie biede ludzi ktorzy musza pracowac. Kiedys was tak potraktuja
mamul 2016-05-15 17:05
no coz najpierw wywalają ogarnietych a pottem szukają stazystów żeby za darmo albo ( naprawde) miske zupy robili to co tamci
jak ci to odpowiada to aplikuj
jacek 2016-06-19 23:22
pracowałem w tej firmie i muszę stwierdzić że atmosfera która roztaczają madre dupki z góry madrzacy sie na palarnia jest bardzo bliska przechwałkom wsiowych rajdowcó a ta cała szefowa jest głupia jak but jak daje sie tak podpuszcaac. słowem fajm=nie miejsce do poopierdalania sie
1
byly pracownik 2016-06-20 16:17
Pracowałem w Havi warszawa 3 miesiące. Na początku było znośnie ale jak już zobaczyli, że ktoś dobrze pracuje to dorzucali zamówień i innych rzeczy żeby tylko się nie wyrobić i by było się do czego przyczepić.
Najgorszy w administracji magazynu jest chłopaczek M. Sam by nie dał rady na magazynie a uważa się za Boga. Poza tym każdy na każdego donosi i zmyśla. Zabierają dni ustawowo wolne od pracy nie płacą za nie i nie oddają później.
Wyzysk naciąganie i ogólnie atmosfera c h u j o w a
1
Urażona bardziej wpisem 2016-07-20 00:42
Widzę że dobrze się pani bawi opiniami na go work w czasie godzin pracy!
1
fuckHAVI 2016-08-06 11:15
wlasnie się zwolniłem z tej p..... , ludzi rządzących jest multum ze nie wiesz już sam co masz robic , najlepiej to siedzieć po 12h a i tak nst dnia zadzwonią ze przyjdziesz na 12 , grafik w tygodniu zmienia się tak ze trzy razy na tydzień , masz x czyli dzień wolny według grafiku a i tak zadzwonią zebys przyszed , leca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam , ludzi nowych przewinęło się tam multum , nawet ukraina spie.... z tej firmy
5
Stary Driver 2016-08-08 09:12
Havi dopiero teraz zobaczy co znaczy utrata dobrych ludzi. Już odszedł (usunięte przez administratora) a wkrótce odejdzie (usunięte przez administratora), a kto wie czy nie następni.
No ale nie doceniali dobrych ludzi to teraz za chwilę będą bardzo cierpieć. Mam przeczucie, że nawet największy Klient nie będzie tolerował spadku jakości.
1
Stary Driver 2016-08-08 10:14
Może jest tak jak mówisz. Pisząc swoją opinię miałem na myśli Warszawę i bardzo dobrych ludzi z administracji, którzy odchodzą ( Caben i Leszcz). Bardzo ogarnięci ludzie, ale odchodzą bo uważający się za najmądrzejszych Państwo z góry niestety nie widzą potencjału. Zastanawiam się kiedy wreszcie zrozumieją swoje błędy. Już stracili dobrych managerów na początku roku, a teraz kolejni.

"Powodzenia"
1
Była 2016-08-08 21:31
Basiu to znowu Ty?
2
Była 2016-08-10 14:27
Basia to jest Manager HR. Wespół z kilkoma innymi osobami z dużym stażem kreują irracjonalną, szkodliwą dla bądź co bądź fajnej kiedyś firmy. Nie promują dobrych ludzi, którzy jeden po drugim odchodzą ( poprzednie kierownictwo, Leszcz, Caban i inni z Warszawy oraz z innych oddziałów).
Promują i chronią za to miernoty, ale z dużym stażem.
3
Były stażysta 2016-08-26 08:23
Co za bzdury. Na stażu płacą 900 zł brutto, czasem 1000 zł brutto za pracę w pełnym wymiarze. Każdy głupi wie, że dwa ostatnie wpisy są wpuszczone przez dział HR ( propagandy).
1
pento 2016-09-02 16:22
Wołaj basie zrobi po kiełbasie
1
iceman 2016-09-30 18:58
No 16zł to jest naprawdę sporo pieniędzy, mi się wydaje, że w takim razie warto spróbować, też wyślę skoro uważasz, że jest to sensowne.

odp.
8gr. za szt. sporo pieniędzy? pomachasz shakeami -zmianisz zdanie misiu.
2
bazant 2016-10-05 11:38
Jaka fajna firma? Może kiedyś, ale teraz od czasu kiedy odeszło bardzo wielu fajnych ludzi, a pozostało tylko towarzystwo wzajemnej adoracji to nie chce się przychodzić do pracy. Zarobki na pewno nie są dobre, a mogłyby być gdyby nie pazerność w/w towarzystwa. Bardzo wielu fajnych ludzi zawinęło się w okresie kilku miesięcy. Jest bardzo zła atmosfera, a kiedyś to się chciało z ludźmi porozmawiać i było z kim pożartować.
szczurek 2016-10-13 21:59
pracuję na magazynie od 5 lat , ale takiej tragedii jak teraz to nie było.pojawił się nowy kierownik i jest wesoło -zabiera premie za byle co . zatrudnia ludzi z Ukrainy a nowi pracownicy żeby wyrobić normę zasuwają po 14-15 godzin (w listę obecności wpisują oczywiście max . 12 godzin).żeby wyrobić normę trzeba ręcznie przerzucić 8-12 ton towaru. pensje na poziomie 2 tys.po pracy zatowarować magazyn i pozamiatać podłogę. generalnie dramat...
zombi 2016-10-14 18:06
Praca niezwykle ciekawa. po pół roku pracy na suchym magazynie zostajesz przeniesiony na mrożnię .Stawka godzinowa taka sama .minus 20 stopni C i norma z kosmosu, paczki z hamburgerami ważą ponad 15 kg. ,wentylator z klimatyzacji wyje tak że nie słyszysz co do ciebie mówią, z nosa kapie a plecy mokre od potu.To istna wykańczalnia.A na dodatek nowy niezwykle inteligentny kierownik-przyjezdny specjalista z okolic Nasielska.rozwalisz opakowanie -po premii, nie sprzątniesz magazynu po premii , spóżnienie-po premii, urlop na żądanie -po premii. trzy miesiące jego rządów i 12 osób zrezygnowało lub wyleciało z pracy.I te żenujące zarobki niewiele ponad 2 tys. netto za pracę w nocy , niedziele i wszystkie święta , nawet w sylwestra była nocna zmiana.
5
szczurek 2016-10-15 12:58
Niestety potwierdzam negatywne wpisy. Od pewnego czasu horror na magazynie.(nowy kierownik a raczej kierowniczek). . praca po 14-15 godzin dziennie . zabieranie wolnych dni , zmiany w grafiku bez uzgodnienia z pracownikiem, planowanie pracy w dni świąteczne .a jak nie ma zamówień to wstawiają w grafik dzień urlopu wypoczynkowego i masz wolne.I te śmieszne zebrania z szefem .wiecznie zapocony i wściekły a na jakiekolwiek pytanie nie zna odpowiedzi, i mruczy coś pod nosem niezrozumiale. to prawda że odeszło wielu dobrych ludzi i z biura i z magazynu. ale trzeba jasno powiedzieć Havi to dawny Logpol i starzy pracownicy znają się od ponad 20 lat i trzymają się razem.Dla młodych to istna wyciskarka-wycisnąć z robola ile się da i zwolnić.
skierniewiak 2016-10-15 16:09
Chocta do mnie do roboty jak wam zle.
1
bazant 2016-10-18 08:43
Havi to jest syf. I taki będzie do czasu gdy nie zmienią kilka osób z tzw. " Góry". Ostatni w porządku Kierownik odszedł na początku roku. Gość miał przynajmniej jaja i jak coś obiecał to pewne jak w banku było.
szczurek 2016-10-19 00:00
bazant masz 100% racji.przez magazyn przewinęła się masa ludzi.Część z nich to byli naprawdę świetni znający tę robotę doświadczeni i pracowici magazynierzy.Niestety uciekli bo nie mogli patrzeć na ten zgniły układ.a kto został ? Betony co nie potrafią zrobić tabelki w exelu a ułożenie grafiku zupełnie ich przerasta , nie wspomnę o planowaniu pracy i przydzieleniu zamówień pickerom.Taka firma jak Havi powinna inwestować w ludzi i dać szansę na rozwój i awans.Niestety kiero o którym piszesz chciał pokruszyć beton ale już go niema. Podstawowa zasada Havi "nie podskakuj, siedż na tyłku i przytakuj".
Hermann 2016-10-19 15:42
No to dorzucę swoje 3 grosze. Mogę potwierdzić większość niepochlebnych opinii o Pani Basi. Zresztą jak już musi się powoływać na paragrafy żeby chronić swoje "dobre imię" to coś jest na rzeczy, prawda?
3
tola 2016-10-19 21:32
Sztywny Szczurek hehehehe
krzysio 2016-10-22 22:11
Nie opłaca się praca w havi logistics na magazynie za 16-18 zł brutto . Zarobki nie adekwatne do wysiłku który trzeba włożyć w formowanie pjł.(jest to przerzucanie kilku ton dziennie w systemie 3 zmianowym).

Zachęcam emigrantów ze wschodu- atrakcyjny kurs rubla białoruskiego i hrywny ukraińskiej do złotówki .Pracujcie ciężko i lejcie tych balasów w recepcji bo to zwykłe szczury są .
9
rybaczek 2016-10-22 22:23
Niezadowolona coś jest na rzeczy skoro cie wyjeli jak śledzia za morde.
5
ger3 2016-11-05 14:38
a gdzie daj cynk
patagoński wałęsacz 2016-11-13 18:38
skierniewiak daj znać gdzie!!

Tylko tak napisz żeby nikt nie widział?

hi
egon 2016-11-16 18:00
W tej firmie taki syf że nawet sprzątaczka na układach, codziennie rano zamiast sprzątać to ploty zbiera i dwie godziny siedzi przy stoliku na kawce i śniadanku. Nikt tego nie widzi? A magazyn tylko normy i normy...
11
don pepino mustafa azerbejdzan podjajeczny 2017-01-04 13:04
ee no panowie nie róbcie se jaj no.
firma ma zarabiać po kosztach .jak ma się utrzymać .jak wam zapłacimy więcej to na koncie będe mniał mniej to mi sie nie widzi.
4
Nicto 2017-01-12 08:30
Ale chyba nie sądzisz, że ona te paragrafy zna na pamięć? Nie przesadzaj... Zawsze bała się lepszych od siebie i pozbywała się ich szybko.... A kłamanie audytorom ma opanowane do perfekcji...
Robol 2017-01-24 20:36
I tak najsmieszniejszy jest menager to zależy K. Nawet nie zna wymiaru palety ale sweterek z HM zawsze nówka. Fajna tez jest ta E sparalizowNa strachem i tym co jej wkladaja na przystanku
Zostaw swoją opinię o havi logistics - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie havi logistics