brak logo

havi logistics

Warszawa

Opinie o havi logistics

czarnuch 2015-08-06 11:23:31
Panie "obserwator", a może Sikorka/Sisi? przypomnimy wszystkim za co Cię wylali?

Po kilkumiesięcznym zwolnieni lekarskim nie pokazałeś się w pracy!! L4 się skończyło a Ty bez żadnej informacji nie pokazałeś swojego zadka! Ponad tydzień nie dawałeś o sobie znać. Osobiście podjąłbym taką samą decyzję.

Co do pracy w Havi? Praca jak praca. Trzeba pamiętać że jest to duża korporacja i ma swoje zasady których nie przeskoczymy. Możemy się z nimi pogodzić albo znaleźć coś innego na mieście.
elo 2015-08-25 11:55:34
cześć wszystkim właśnie dziś dostałem telefon w sprawie pracy w tej firmie ale po przeczytaniu tego wszystkiego co piszecie to sam już nie wiem, co byscie radzili jest tak żle, czy praca jest tak trudna jakie zadania ma magazynier..lub wózkowy.czy wynagrodzenie jest na czas
czarnuch 2015-08-26 00:00:59
Kolego "Elo", praca nie należy do najlżejszych. Wynagrodzenie na 100% zawsze jest na czas. Magazynier ma za zadanie przygotowywanie/składanie palet z produktami dla klientów. Niejednokrotnie są to produkty dość ciężkie. Może być też praca na chłodni lub mroźni. Wózkowy jeździ wózkiem i ściąga palety z wyższych pięter na magazynie wysokiego składowania. Wszystko zależy jak się będziesz dogadywał.
artur 2015-09-03 15:56:54
Witam wszystkich na forum. Mam do was prośbę, od poniedziałku mam zacząć pracę jako kierowca w Czosnowie na trasie Wawa-Wrocław-Łódz-Wawa. Poczytałem trochę opinii i nie wiem co mam robić?! Pomóżcie proszę dobrą radą.
king 2015-09-03 22:28:43
KOLEGO JAK TO ONI DZWONIĄ OLEJ
ier. 2015-09-25 12:45:02
Pytanko, jak wyglada temat na kierowcę? Czy Havi ma swój transport?
ier. 2015-09-25 12:48:11
kiedyś w Warszawie był silny transport, a kierowcy jeszcze w Logpolu to sie chwalili, że pracują w porządnej firmie. Jak to teraz jest? Bo różnie sie mówi...
bolo 2015-09-25 20:23:35
ier

Tak samo
kier 2015-10-25 16:15:06
romek nie pisz bzdur jeżeli znasz zwyczaje we firmie to kierowca nie ma wpływu na to gdzie pojedzie no chyba że to przydupas albo kapuś a jeżeli piszesz o warunkach pracy i płacy za ponad dwa tysiące to taka płaca to żenada bo sam wiesz że za takie pieniądze to nawet wyżyć jest z rodziną prawie nie możliwe . widać co się dzieje w Havi z transportem jak są wyprzedawane auta i wprowadzanie nowych prywaciarzy to nietrudno wywnioskować że z czasem cały transport zostanie zlikwidowany więc czas zacząć myśleć o nowej pracy i rozmawiałem z kolegami z innych oddziałów i oni także widzą że transport w havi powoli się zwija i znaczna część już zaczęła szukać nowych pracodawców byle do nagrody rocznej. a ci co starcza im dwa koła zarobków niech tam pracują .
remek 2015-11-19 22:12:45
generalnie firma chce wypruc z ciebie wszystko za miske zimnej zupy ktora daja "za darmo"
1
turbulencja 2015-12-02 10:19:03
Havi sie wali. Pani Barbara z kadr trzyma władze. Przez nio zwolniajo się juz kierownicy i atmosfera przez nio jest tragiczna. W styczniu po tszynastce się zwolnio magazyniery i po japkach! Nie przychoćta tu, uciekajta!
3
Nowyy 2016-01-19 13:10:30
Witam
Otrzymalem telefon z Havi w Wawie z mozliwoscia podjecia pracy u Nich jako magazynier,moje pytanie do Was do osob ktore pracuja lub pracowali w tej firmie
Jak to wyglada w rzeczywistosci??wiem ze stawka godzinowa i praca na 3 zmiany
Prosze o racjonalne odpowiedz
Pozdrawiam
magazynier 2016-02-07 17:40:33
do pseudo działu personalnego proszę się nie wygłupiać i nie umieszczac tu takich zajawek żeby niby pokazac jak w tym szambie jest fajnie. IP mówi wszystko
3
Logistyk 2016-02-09 16:31:49
Niestety przedmówca ma rację, w Havi przez lata wytworzyła się klika ludzi, którzy pod wpływem pani B. narzucają swoje "rządy", a jeśli komuś się nie podoba to won. Wspomniana pani B. roztacza wokół siebie aurę " jaka to ja jestem fajna i cool", a w rzeczywistości cholernie daleko jej od bycia fajnym. Żadne wizyty audytorów nic nie zmienią, bo przez czas kiedy oni siedzą w firmie są zalewani kłamstwami. W jaki sposób ktoś z zagranicy jest w stanie wykryć knucie? Większość ludzi, oprócz wspomnianej grupy wzajemnej adoracji, myśli po cichu o odejściu z tej firmy i po kolei odchodzą. Jak widać jeden po drugim i to nawet ze stanowisk kierowniczych, pewnie dobrze opłacanych. Wiele dobrych osób jest w firmie ciągle upokarzanych i pomijanych, a dlaczego, a dlatego, że nie klaszczą pani B.
4
BYŁA 2016-02-16 18:19:01
PRAWDA I TYLE W TEMACIE !!!! (choć pasowałoby napisać OBSZERNY elaborat, ale i tak byłoby mało).Pozdrawiam byłych pracowników !!!
bazant 2016-02-19 09:25:13
W Havi pensje są na czas, socjalny solidny, nikt się nie czepia o ilość przerw na fajkę lub kawę. Starzy wyjadacze to co godzinkę na 10 - 15 minut chodzą na papieroska lub kawę i nikt o to się nie czepia. Norma nie jest wygórowana. Pracownicy bardziej ogarnięci robią ją w 6 godzin i to jeszcze z tymi przerwami. Młodzi muszą się trochę natrudzić, ale już po 3-4 miesiącach dobijają do normy z palcem w nosie. Biorąc to co napisałem wcześniej, można powiedzieć sielanka.....ale nie. Problemem, który wadzi i przeszkadza pracownikom jest wyniosłość wierchuszki. Chodzą jak te pawie i udają, że są zapracowani, a w rzeczywistości nic nie robią. Gdyby nie tacy Klienci to pewnie nie wystarczyłoby na utrzymanie firmy i pensyjek "zarządu". Był nowy Klient to szybko odszedł. Najzabawniejsze jest to, że udają jak szanują pracowników i myślą, że ludzie nie widzą fałszerstwa w ich "przyjaznym" zachowaniu. Uważam, że tych pewnych siebie "10 letnich i więcej" powinno się dla higieny wymienić.
stary driver wiarus 2016-03-23 11:40:12
Pojawiły się ogłoszenia na stanowiska księgowych i to nawet głównej z dużym stażem - można się domyślić, że szykują się odejścia z działu księgowości. Albo dobrowolne, albo przymuszone. Raczej bym się spodziewał tych pierwszych, z tego co słyszałem w ich dziale też nie jest najlepsza atmosfera. Jeżeli z takich stanowisk ludzie rezygnują to już dobrze nie jest. Jednak z pewnością Pani Basia już jakąś odpowiednią historyjkę wymyśli. Wkrótce mamy gorący okres u Klientów - jak tym razem pójdzie?:)
gracz1 2016-03-28 19:22:54
havi daniszewska.zarobki marne ,kręgosłup boli a te gniotodupy z biura dorzucają zamówień co nie miara .
gracz1 2016-03-28 19:34:55
I pokryjomu się z tego smieją.hola hola ale jak ktoś odchodzi to sami zapjerdzielają hi hi
pimpek 2016-03-29 23:31:58
havi logistics daniszewska .o ty gamoniach można powiedzieć tylko jedno pół h..ja reszta ku..wy.
2
Urażona wpisem. 2016-03-30 13:22:55
art. 216 kk. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
aaaa 2016-04-08 18:17:28
Pani B. o której była mowa to ma przez tyle lat siłe przebicia i nic jej nie rusza jak ona to robi?
2
bbb 2016-04-09 16:48:53
Też się nad tym fenomenem zastanawiam.Ale karma wróci oj wróci......
akuku 2016-04-10 18:08:14
firma gdzie wykorzystuje sie biede ludzi ktorzy musza pracowac. Kiedys was tak potraktuja
mamul 2016-05-15 17:05:29
no coz najpierw wywalają ogarnietych a pottem szukają stazystów żeby za darmo albo ( naprawde) miske zupy robili to co tamci
jak ci to odpowiada to aplikuj
jacek 2016-06-19 23:22:17
pracowałem w tej firmie i muszę stwierdzić że atmosfera która roztaczają madre dupki z góry madrzacy sie na palarnia jest bardzo bliska przechwałkom wsiowych rajdowcó a ta cała szefowa jest głupia jak but jak daje sie tak podpuszcaac. słowem fajm=nie miejsce do poopierdalania sie
1
byly pracownik 2016-06-20 16:17:51
Pracowałem w Havi warszawa 3 miesiące. Na początku było znośnie ale jak już zobaczyli, że ktoś dobrze pracuje to dorzucali zamówień i innych rzeczy żeby tylko się nie wyrobić i by było się do czego przyczepić.
Najgorszy w administracji magazynu jest chłopaczek M. Sam by nie dał rady na magazynie a uważa się za Boga. Poza tym każdy na każdego donosi i zmyśla. Zabierają dni ustawowo wolne od pracy nie płacą za nie i nie oddają później.
Wyzysk naciąganie i ogólnie atmosfera c h u j o w a
1
Urażona bardziej wpisem 2016-07-20 00:42:15
Widzę że dobrze się pani bawi opiniami na go work w czasie godzin pracy!
1
fuckHAVI 2016-08-06 11:15:46
wlasnie się zwolniłem z tej p..... , ludzi rządzących jest multum ze nie wiesz już sam co masz robic , najlepiej to siedzieć po 12h a i tak nst dnia zadzwonią ze przyjdziesz na 12 , grafik w tygodniu zmienia się tak ze trzy razy na tydzień , masz x czyli dzień wolny według grafiku a i tak zadzwonią zebys przyszed , leca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam , ludzi nowych przewinęło się tam multum , nawet ukraina spie.... z tej firmy
5
Stary Driver 2016-08-08 09:12:17
Havi dopiero teraz zobaczy co znaczy utrata dobrych ludzi. Już odszedł (usunięte przez administratora) a wkrótce odejdzie (usunięte przez administratora), a kto wie czy nie następni.
No ale nie doceniali dobrych ludzi to teraz za chwilę będą bardzo cierpieć. Mam przeczucie, że nawet największy Klient nie będzie tolerował spadku jakości.
1
Stary Driver 2016-08-08 10:14:52
Może jest tak jak mówisz. Pisząc swoją opinię miałem na myśli Warszawę i bardzo dobrych ludzi z administracji, którzy odchodzą ( Caben i Leszcz). Bardzo ogarnięci ludzie, ale odchodzą bo uważający się za najmądrzejszych Państwo z góry niestety nie widzą potencjału. Zastanawiam się kiedy wreszcie zrozumieją swoje błędy. Już stracili dobrych managerów na początku roku, a teraz kolejni.

"Powodzenia"
1
Była 2016-08-08 21:31:38
Basiu to znowu Ty?
2
Była 2016-08-10 14:27:52
Basia to jest Manager HR. Wespół z kilkoma innymi osobami z dużym stażem kreują irracjonalną, szkodliwą dla bądź co bądź fajnej kiedyś firmy. Nie promują dobrych ludzi, którzy jeden po drugim odchodzą ( poprzednie kierownictwo, Leszcz, Caban i inni z Warszawy oraz z innych oddziałów).
Promują i chronią za to miernoty, ale z dużym stażem.
3
Były stażysta 2016-08-26 08:23:56
Co za bzdury. Na stażu płacą 900 zł brutto, czasem 1000 zł brutto za pracę w pełnym wymiarze. Każdy głupi wie, że dwa ostatnie wpisy są wpuszczone przez dział HR ( propagandy).
1
pento 2016-09-02 16:22:00
Wołaj basie zrobi po kiełbasie
1
iceman 2016-09-30 18:58:18
No 16zł to jest naprawdę sporo pieniędzy, mi się wydaje, że w takim razie warto spróbować, też wyślę skoro uważasz, że jest to sensowne.

odp.
8gr. za szt. sporo pieniędzy? pomachasz shakeami -zmianisz zdanie misiu.
2
bazant 2016-10-05 11:38:58
Jaka fajna firma? Może kiedyś, ale teraz od czasu kiedy odeszło bardzo wielu fajnych ludzi, a pozostało tylko towarzystwo wzajemnej adoracji to nie chce się przychodzić do pracy. Zarobki na pewno nie są dobre, a mogłyby być gdyby nie pazerność w/w towarzystwa. Bardzo wielu fajnych ludzi zawinęło się w okresie kilku miesięcy. Jest bardzo zła atmosfera, a kiedyś to się chciało z ludźmi porozmawiać i było z kim pożartować.
szczurek 2016-10-13 21:59:38
pracuję na magazynie od 5 lat , ale takiej tragedii jak teraz to nie było.pojawił się nowy kierownik i jest wesoło -zabiera premie za byle co . zatrudnia ludzi z Ukrainy a nowi pracownicy żeby wyrobić normę zasuwają po 14-15 godzin (w listę obecności wpisują oczywiście max . 12 godzin).żeby wyrobić normę trzeba ręcznie przerzucić 8-12 ton towaru. pensje na poziomie 2 tys.po pracy zatowarować magazyn i pozamiatać podłogę. generalnie dramat...
zombi 2016-10-14 18:06:24
Praca niezwykle ciekawa. po pół roku pracy na suchym magazynie zostajesz przeniesiony na mrożnię .Stawka godzinowa taka sama .minus 20 stopni C i norma z kosmosu, paczki z hamburgerami ważą ponad 15 kg. ,wentylator z klimatyzacji wyje tak że nie słyszysz co do ciebie mówią, z nosa kapie a plecy mokre od potu.To istna wykańczalnia.A na dodatek nowy niezwykle inteligentny kierownik-przyjezdny specjalista z okolic Nasielska.rozwalisz opakowanie -po premii, nie sprzątniesz magazynu po premii , spóżnienie-po premii, urlop na żądanie -po premii. trzy miesiące jego rządów i 12 osób zrezygnowało lub wyleciało z pracy.I te żenujące zarobki niewiele ponad 2 tys. netto za pracę w nocy , niedziele i wszystkie święta , nawet w sylwestra była nocna zmiana.
5
szczurek 2016-10-15 12:58:28
Niestety potwierdzam negatywne wpisy. Od pewnego czasu horror na magazynie.(nowy kierownik a raczej kierowniczek). . praca po 14-15 godzin dziennie . zabieranie wolnych dni , zmiany w grafiku bez uzgodnienia z pracownikiem, planowanie pracy w dni świąteczne .a jak nie ma zamówień to wstawiają w grafik dzień urlopu wypoczynkowego i masz wolne.I te śmieszne zebrania z szefem .wiecznie zapocony i wściekły a na jakiekolwiek pytanie nie zna odpowiedzi, i mruczy coś pod nosem niezrozumiale. to prawda że odeszło wielu dobrych ludzi i z biura i z magazynu. ale trzeba jasno powiedzieć Havi to dawny Logpol i starzy pracownicy znają się od ponad 20 lat i trzymają się razem.Dla młodych to istna wyciskarka-wycisnąć z robola ile się da i zwolnić.
skierniewiak 2016-10-15 16:09:14
Chocta do mnie do roboty jak wam zle.
1
bazant 2016-10-18 08:43:14
Havi to jest syf. I taki będzie do czasu gdy nie zmienią kilka osób z tzw. " Góry". Ostatni w porządku Kierownik odszedł na początku roku. Gość miał przynajmniej jaja i jak coś obiecał to pewne jak w banku było.
szczurek 2016-10-19 00:00:16
bazant masz 100% racji.przez magazyn przewinęła się masa ludzi.Część z nich to byli naprawdę świetni znający tę robotę doświadczeni i pracowici magazynierzy.Niestety uciekli bo nie mogli patrzeć na ten zgniły układ.a kto został ? Betony co nie potrafią zrobić tabelki w exelu a ułożenie grafiku zupełnie ich przerasta , nie wspomnę o planowaniu pracy i przydzieleniu zamówień pickerom.Taka firma jak Havi powinna inwestować w ludzi i dać szansę na rozwój i awans.Niestety kiero o którym piszesz chciał pokruszyć beton ale już go niema. Podstawowa zasada Havi "nie podskakuj, siedż na tyłku i przytakuj".
Hermann 2016-10-19 15:42:55
No to dorzucę swoje 3 grosze. Mogę potwierdzić większość niepochlebnych opinii o Pani Basi. Zresztą jak już musi się powoływać na paragrafy żeby chronić swoje "dobre imię" to coś jest na rzeczy, prawda?
3
tola 2016-10-19 21:32:17
Sztywny Szczurek hehehehe
krzysio 2016-10-22 22:11:06
Nie opłaca się praca w havi logistics na magazynie za 16-18 zł brutto . Zarobki nie adekwatne do wysiłku który trzeba włożyć w formowanie pjł.(jest to przerzucanie kilku ton dziennie w systemie 3 zmianowym).

Zachęcam emigrantów ze wschodu- atrakcyjny kurs rubla białoruskiego i hrywny ukraińskiej do złotówki .Pracujcie ciężko i lejcie tych balasów w recepcji bo to zwykłe szczury są .
8
rybaczek 2016-10-22 22:23:11
Niezadowolona coś jest na rzeczy skoro cie wyjeli jak śledzia za morde.
4
ger3 2016-11-05 14:38:49
a gdzie daj cynk
patagoński wałęsacz 2016-11-13 18:38:23
skierniewiak daj znać gdzie!!

Tylko tak napisz żeby nikt nie widział?

hi
egon 2016-11-16 18:00:28
W tej firmie taki syf że nawet sprzątaczka na układach, codziennie rano zamiast sprzątać to ploty zbiera i dwie godziny siedzi przy stoliku na kawce i śniadanku. Nikt tego nie widzi? A magazyn tylko normy i normy...
5
Zostaw swoją opinię o havi logistics - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie havi logistics