brak logo

P.W. Karabela Sp. z o.o.

Tarnobrzeg

Opinie o P.W. Karabela Sp. z o.o.

skowronek 2013-06-29 19:38
W tej firmie liczą się układy,wtedy jesteś nie do ruszenia,masz plecy to masz spokój. Śpisz na obiekcie w nocy,pijesz w robocie,masz sprawy w sadzie za jazdę po użyciu,sprawy o [usunięte przez moderatora] i jesteś kimś!!!! Panie [usunięte przez moderatora],otwórz Pan oczy!!! Uczciwi ludzie nie mają powodzenia w Pana firmie a jedynie układy kolesiowskie z przełożonymi i interes się kręci. Takich Pan ludzi zatrudnia na Jaśle!!!
8
skowronek 2013-07-26 19:47
Pewnie ze masz. Powodzenia.
John 2015-08-26 08:01
Zarobki to najniższa krajowa godziny nocne wliczone w podstawę. Nie polecam kierownictwo to byli UB i emerytowanie policjanci wywaleni ze służby za picie najczęściej. Traktują ludzi jak bydło.
10
marko 2015-10-14 11:37
No chyba naprawdę jesteś skowronek,pracuję w Karabeli ponad 3 lata i nie ma pokrycia twoja opinia o tej firmie.Firma jest solidna wykonuje profesjonalnie wszystkie usługi u takich skowronków którzy chcą pić i spać w pracy na pewno nie trzyma.Nie ma mowy o układach bo gdy w grę wchodzi mienie ,życie człowieka to żarty kończą się.Odleć skowronku do ciepłych krajów....pa pa.
1
Srakapraptaka 2015-11-13 08:57
W poscie jest opinia o Jasle,nie jest mowa o calej firmie Karabela. Od nie dawna pewien pan komendant juz nie pracuje to powinno sie zmienic na lepsze bo cfaniak byl jakich malo.
5
eulalia 2015-11-21 14:38
Ciągle szukają pracowników bo nikt nie chce u nich pracować, gdyby naprawdę było tak dobrze jak tu niektórzy piszą to pracowników by nie szukali.Myślę że te dobre opinie piszą sami zainteresowani, hahaha, pozdrawiam
7
Mik 2015-12-01 13:10
Nie ma problemu z takimi rzeczami. Kwestia dogadania się. Pracuje w karabeli. Może i pieniędzy nie ma dużo bo podstawa, ale nikt z ciebie nie szydzi. Normalna praca. Nie zachwalam, żeby mi nikt nie przypinal pinezka. Kwestia złożenia dokumentów w odpowiednie miejsce.
sprzątaczka 2016-01-01 20:06
Pracowałam w Karabeli
Pierwsza sprawa to wymaganie posiadania orzeczenia o niepełnosprawności
Zdrowych nie przyjmują
Zarobki 3,70 za godzinę netto, czyli miesięcznie ok 800 zł
Firma "rodzinna" nie polecam
6
PeP 2016-04-21 22:40
A Ja mam z ta firmą stycznośc od Kwietnia
Jestem zadowolony
Na start dostałem 2 tys brutto
Po miesiacu dostane podwyzke 100 lub 200 zł
Miła rozmowa z Pania z Kielc
Pozdrawiam
akhm 2016-04-26 14:41
W tej firmie są jakieś dziwne przypadki nie dostarczają środków do sprzątania i w dodatku czepiają się o to że jest brudno. Środki dają najniżej jakości więc... nie ma co się dziwić. Jak na moje oko jest to praca dla kogoś kto nie da sobie nagadać.Nie dasz to dostajesz środki takie jak należy i praca tam jest przyjemna. I niestety Im zależy tylko na kasie PFRO-NU. Nie oszukujmy się wszystkie pozytywne opinie tutaj to znając życie osoby, które zostały do tego najęte. POZDRAWIAM
7
Meg 2016-06-01 21:12
karabela łamie kodeks pracy bo pracujący tam kierowcy ochroniarze pracują noc w noc i tak już drugi miesiąc a są niepełnosprawni jak tak można . co na to inspekcja pracy.
11
Meg 2016-06-01 21:15
karabela łamie kodeks pracy bo pracujący tam kierowcy ochroniarze pracują noc w noc i tak już drugi miesiąc a są niepełnosprawni jak tak można . co na to inspekcja pracy.
9
Muminek 2016-07-16 07:28
Ja myślę że szukają pracowników bo nowe obiekty pozyskują....
3
ja 2016-09-03 17:16
To jest dyskryminacja zdrowych pracowników i ich rodzin !!!
2
Pakero26 2016-10-04 12:27
1.Pracowałem tam w Stalowej Woli nie polecam pani sekretarka kłamie.
2.Pan dyrektor robi wszystko by zatkać braki w ludziach.
3.Płaca 1350 zł - 50zł ubezpieczenie.
4
hubi 2016-10-04 15:28
no ale to chyba mimo wszystko zanczy ze mozna w firmie liczyc na stabilne zatrudnienie mam racje? no bo skoro od tak dawna nie pokazywaly sie oferty..
PersonaNonGrata 2016-10-25 15:43
pracowałem dłuższą chwile. Nie jest źle. Ale jak jesteś dobry w swoim fachu to konkurencja płaci duużo więcej. Odszedłem po przepychance o śmieszną podwyżkę. I nie wróce :). Jak ktoś ma alternatywę iść gdzieś indziej. Tutaj nie cenią fachowców.
3
MARIO 2016-11-06 14:14
To prawda nie cenią fachowców
4
Piotr 2016-11-09 18:52
Tragedia. Oszukuja ludzi. Etat to zawsze najnizsza. Wszelkie zarobki wyzej niz najnizsza sa rozpisywane na dodatkach paliwowych. Smiesznych umowach zleceniach z firmami corkami. Tych firm nigdy na oczy nie widziałem. Nie słowni zupełnie. Ale koniec smieciowek i skonczy sie Wasza passa na ludzkich przyszłych emeryturach. Zreszta i tak to juz podparte kołkiem ledwo stoi. Pracowałem 4 lata. Za długo.
11
dudi 2016-11-21 18:18
To było mocne!konkretna puenta.
2
P.J. 2016-12-01 12:28
pracowałem kilka lat. szanse na rozwój zero. szanse na lepsze zarobki zero. Może władze firmy zrozumieją że nie da się zbudować firmy na zatrudnianiu ludzi przeciętnych bardzo delikatnie mówiąc byle z grupą inwalidzka. poza tym każdy kto jest mądrzejszy od władz stanowi zagrożenie :) to pocieszające jedynie. nie da się utrzymać jakości sprzątania kupując środki chemiczne z najniższej półki. Nie da się sprzątać ochroniarzami w wolnej chwili co dla Nich jest również uwłaczające. Nie da się rozwinąć firmy gdzie pracownik jest traktowany jako zło konieczne i jedynie jako koszt. Zastanawiam się kto będzie tam pracował po tych obiektach jak śmieciówki wyparują ? ciężko będzie znaleźć chętnych za 6-8zł / h. Reasumując z braku laku i chleba można pracować, ale nie wiązałby z firmą jakichkolwiek nadziei. Dodam jeszcze że pracownicy to widzą wszystko i zaangażowanie z ich strony = minimum co trzeba aby nie polecieć z pracy. Moja opinia 2/6. Nie polecam.
13
borówka 2016-12-25 15:31
Po zakończeniu ochrony obiektu Animex w Starachowicach pracownicy ochrony zostali potraktowani jak śmiecie przez firmę Karabela. Z ponad 28 osobowej załogi tylko kilka osób została przygarnięta przez filię Ostrowiec.
1
kutwinek 2016-12-28 16:35
ale jesteś głupi mi obiecywali w 1 miesiącu nic w 2 też nic zero podwyżki to pic na wodę w huju mam karabele i pana Zbysia za nadgodziny nie zapłacili huje do dziś a sprawa w sadzie trwa
5
Remek25 2016-12-31 01:37
od stycznia wszyscy dostaną więcej bo wzrosnie najniższa. A tak na marginesie zastanawia mnie skąd tyle hejtu, ja pracuję pięć miesięcy i nie mam problemu z tą firmą, płacą na czas, urlopy dają, jak chce sie zamienić na dyzur tez nie ma problemu, za badania zwrócili mi kase, na szkoleniu byłem, normalna praca. a niech mi ktoś pokaże firme, która płaci nadgodziny bo ja sie jeszczez tym nie spotkalem. mam rozliczenie za kwartal i jak w jednym miesiącu przepracuje wiecej godzin to w drugim mam mniej i sobie odbieram, tylko moze komus ciezko to zajarzyc. i jeszcze do borówka - firma ochroniarska nie ma obowiązku przygarniać calej zalogi jak schodzi z obiektu bo takie sa realia na rynku, jedni schodza drudzy wchodza samo zycie ale zawsze mozna przejsc do firmy ktora przejmuje obiekt i dalej pracowac, chyba ze ktos sie "nagle" rozchoruje...he he
4
Sprzątaczka 2017-01-05 17:04
Kielce- to samo, środki czystości kupuje jakiś młody szczyl, który więcej kombinuje, niż załatwi coś dobrego do pracy dla sprzątaczek. Potem robi gały jak są skargi na obiektach, że brudno, ja bym go wygoniła niech spróbuje wodą doczyścić cwaniak. Z tego co da się słyszeć to tylko umie komentować, jak ktoś chce wywalczyć jakąś podwyżkę. Gnój boi się, że dla przydupasa braknie koryta, za włażenie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przełożonym. A teraz jeszcze załatwił robotę dla swojej mamuśki, żeby miał wtykę, co i kto mówi.
łysy 2017-01-07 17:52
Pracowałem na GI w mieście x i tylu kapusi to chyba nigdzie nie było nawet jak pierdłem to już w biurze mi życzyli "na zdrowie" ale przelewy zawsze na czas.
2
Biuro obsługi 2017-01-12 07:54
Witam,
proszę o szczegółowe informacje - na jakich obiektach w/w informował żeby sprzątać wodą? Skargi na obiektach nie wynikają z braku środków, a z jakości wykonywanych usług. Jesteśmy do Państwa dyspozycji w biurze Karabeli.
4
vxvxvx 2017-01-21 19:40
bzdury piszesz traktujom ludzi jak bydlo
5
Gal 2017-01-23 19:17
Pan Szef poczytajcie sobie o ów Panie/ tam, gdzie stało ZOMO. UBECJA i MILICJA. Pałowali za młodu to myślisz że teraz ludzi poszanują. wgooogllujjjj sobie władze Karabela Bednarczyk afera w Tarnobrzegu.
5
Łep 2017-01-23 22:31
Praca jak kazda. Ooot jest i kropka. 2/10 nie polecam. Słabe pieniądze.
2
romek i atomek 2017-02-05 20:21
Kasa zawsze na czas, umowa o pracę, ludzie jak ludzie czasem się zdarza ... , prezes ok, kierownik ok, robota jak robota, firma jest ok !
1
pracownik 2017-02-19 16:57
Umowa o prace bo zleceniowek juz nie ma
kasa standart z nocnymi 1570 netto za norme
paczki socjalne są 2 razy w roku
srodki czystosci 2 razy
mundur jest nowy bez laski
gratisowe wczasy firmowe czy kolonie dla dzieci w Rabce
zapomogi finansowe są
jedyny minus to posiadanie grupy inwalidzkiej
ogólnie nie jest zle
3
Makumba 2017-02-22 22:02
ogólnie Murzyni na plantacjach też mieli znośnie :):):)
5
były 2017-03-10 21:23
uważam ,że tak rzetelnej firmy jak karabela w okolicy nie ma.owszem są debilni kierownic..[np.machów],niemniej jednak gdyby nie karabela ,tarnobrzeg wraz z okolicami był by zerem.nie jeden stał by pod kościołem z wyciągnięta ręką.brawo szef bednarczyk.
2
Zzz 2017-03-19 07:12
Bardzo miłe Panie w kadrach w biurze w Rzeszowie .
3
Ja 2017-03-20 01:26
Raczej nie polecam, zarobki niskie, na podwyżkę nie można kompletnie liczyć, zazwyczaj odpowiedz jest jedna i ta sama- cięcie kosztów etc. Liczą się zazwyczaj tylko Ci którzy mają grupę niepełnosprawną i ogólnie wszystko Co opłaca się szefostwu. Kasa zawsze na czas, urlopy ok. Ogółem przekręty i ciężko cokolwiek załatwić na swoją korzyść. Mam już po dziurki w nosie tej firmy i nie wrócę tam napewno.
3
obywatel 2017-04-04 07:18
ubecy i kolesie zero poszanowania ludzi szczegulnie pan krzysztof D.
4
obywatel 2017-04-04 07:31
czlowieku bzdury piszesz prawda jest calkiem inna .
Gość 100 2017-05-31 15:41
Witam. Wiecie Panowie coś na temat pracy w Karabeli Stalowa Wola. Kim jest ta osoba która układa grafiki? W rozmowie telefonicznej jest bardzo arogancka nieuprzejma. Jak układa się z nią współpraca? Pozdrawiam
Gość 100 2017-06-01 12:16
Witam. We wczorajszym moim wpisie omyłkowo podałem firmę. Nie chodzi o Karabela Stalowa Wola! Przepraszam użytkowników.
Jerzy 2017-06-05 08:53
Sam durniu niewiesz co piszesz! Owszem pasowali takich jak ty w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostawali. Był porządek w Kraju. A teraz co jest? Wszyscy spełniali swoje obowiązki. Teraz policja i służby do tego powołane też spełniają. A jak ci się nie podoba w kraju to wypad!!
Lidia 2017-07-24 13:07
@Ja jak długo pracowałaś w firmie P.W. Karabela Sp. z o.o.?Na pewno nie było żadnej szansy na podwyżkę po jakimś czasie? Za dobre sprawowanie się?
gość olsztyn 2017-08-21 15:35
siemka do 19go sierpnia pracowałem w firmie karabela-ck obiekty w olsztynie warmia mazury jak startowali to przyjeli mnie z letkim stopniem orzeczenia niepełnosprawności przepracowałem od marca do sierpnia tego roku nienażekałem na prace i cieszyłem sie że mnie z letkim stopniem przyjeli na obiekt do pilnowania w ochronie a teraz zrobili jakies czystki i zostałem zwolniony cogorsza z końcem września tego roku bendeskładał papiery o grupe na komisje prosiłem ich by poczekali te 2 miesiące może akurat bym dostał lebszą grupę guzik niechcieli poczekać a teraz jestem bez dochodu ani zasiłku nic zostałem nieżle załatwiony ale nietylko ja bo i jeszcze wiele innych oso co zostali zatrudnieni gdy wchodziła firam na olsztyn z letkimi stopniami grupy a teraz zostali pozwalniali co do płacy to ok bez zastrzeżeń jedynie co mam żal ze niepoczekali tych 2 miechów do mej komisji
gość olsztyn 2017-08-21 15:36
siemka do 19go sierpnia pracowałem w firmie karabela-ck obiekty w olsztynie warmia mazury jak startowali to przyjeli mnie z letkim stopniem orzeczenia niepełnosprawności przepracowałem od marca do sierpnia tego roku nienażekałem na prace i cieszyłem sie że mnie z letkim stopniem przyjeli na obiekt do pilnowania w ochronie a teraz zrobili jakies czystki i zostałem zwolniony cogorsza z końcem września tego roku bendeskładał papiery o grupe na komisje prosiłem ich by poczekali te 2 miesiące może akurat bym dostał lebszą grupę guzik niechcieli poczekać a teraz jestem bez dochodu ani zasiłku nic zostałem nieżle załatwiony ale nietylko ja bo i jeszcze wiele innych oso co zostali zatrudnieni gdy wchodziła firam na olsztyn z letkimi stopniami grupy a teraz zostali pozwalniali co do płacy to ok bez zastrzeżeń jedynie co mam żal ze niepoczekali tych 2 miechów do mej komisji
Oszukany 2017-08-29 20:07
Nie dawajcie się nabierać płacąc za wstępne badania lekarskie bo później nie odzyskacie pieniędzy
bubu 2017-09-02 14:11
to jest syf a nie firma
Lidia 2017-09-12 12:31
@bubu dlaczego tak uważasz? Czemu masz takie zdanie o firmie P.W. Karabela Sp. z o.o.? @Oszukany czy była mowa o oddaniu pieniędzy za badania lekarskie? Jeśli tak to czy rozmawiałeś o tym z pracodawcą? A może udało Ci się dostać pieniądze?
bubu 2017-09-17 15:42
ale ty jestes naiwny koles
Zostaw swoją opinię o P.W. Karabela Sp. z o.o. - Tarnobrzeg
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.W. Karabela Sp. z o.o.