brak logo

ANB Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o ANB Sp. z o.o.

Pracownik 2010-12-23 15:50:43
Za dużo dobrego nie da się o firmie powiedzieć. Szanse rozwoju właściwie żadne, prezes stara się wszędzie wściubiać nos i wiedzieć o wszystkim. Tyle, że wygodnie jest.
anonim 2011-02-07 10:36:09
Potwierdzam. Też tam pracuję. Poprostu wygodnie jest. Należy się trzymać z daleka od osób które tam pracują od początku.
kandydatka 2011-02-09 19:24:28
Słyszałam że firma na dno idzie dzieki jakiejs cader i girmady czy cos takiego.
KONIK 2012-06-06 20:57:54
I macie rację. Firma się sypie. Z 15 przedstawicieli w ciągu roku zostało 3. Najważniejsi i nieomylni są ci najstarsi. Reszta się nie liczy i zawsze są winni. Terminy realizacji - skandaliczne ale papierologia rozwija się w tej firmie dynamicznie.
Kloc 2012-07-14 23:58:08
To wszyski co piszecie to szczera prawda ale prezesi nie są tacy źli tylko pod wplywem z 3 osób łysego kur [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] la ,chudej teraz suchej .Cłuchają ich jak radia .I tylko oni zawsze mają rację są naj ,naj najmądrzejsi .Inicjatywa inny ludzi się nie liczy .I to dzięki takim ludziom firma idzie na dno .Szkoda że tak się dzieje .Wielu bardzo wartościowych ludzi opuściło przez to firmę .Jest jeszcze jeden powód obiecanki Prezesa PS i nie spełnianie ich .Mam nadzieję że kiedyś przejżą na oczy .
PS 2012-08-03 12:16:31
Firma szybko się rozwija, ma już własny biurowiec, teraz buduje magazyn 1 000m2, w tym roku planowany zysk grupy to drugi w 20letniej historii firmy. Jak na firmę idącą na dno to całkiem nieźle.
Rezygnacja z nieproduktywnych i nie rokujących pracowników stanowi o sile firmy a nie jej słabości.
Osoby, które mają coś do ciekawego zaproponowania są zawsze wysłuchiwane.
PS
były 2012-09-06 11:43:46
Odwalcie się od Pana PS, przecież on wam wszystkim daje lub dawał prace i macie/mieliście co do gara włożyć. I w cale tak źle się nie pracowało w ANB. I skończcie tą głupią dyskusję.
Ex 2012-09-06 14:06:26
Nie rozumiem czemu tak wiele negatywnych opinii pojawia się nt ANB. Firma jak wiele innych, ze swoimi zaletami i wadami. Ostatnimi laty pewnie nadmiernie zbiurokratyzowana. Generalnie, wszystkim co się ubiegają o pracę w tej organizacji, radził bym aby opinie frustratów którzy się tu wypowiadali potraktować z przymróżeniem oka. Odnośnie PS - jeśli nie lecisz sobie w kulki, PS też mie będzie leciał.
Adik 2012-09-06 18:59:11
Ja chciałem tylko powiedzieć, że nie ma tu opinii frustratów i wpisy odzwierciedlają atmosferę w tej organizacji. Generalnie mało szanuje się tu ludzi oraz ich wiedzę i pomysły. Atmosfera ciężka i mimo dużej biurokracji słabo zorganizowana praca. Jeśli szukacie tylko pracy to pieniądze na konto dostaniecie zawsze w terminie i to jest jedyny plus. Trzeba dużo przytakiwać i niewielkie są szanse na rozwój zawodowy. Obserwuję ten wątek od jakiegoś czasu i widze, że ostrzejsze wpisy są zgłaszane do moderacji i usuwane, natomiast zaczęły pojawiać się komentarze, że nie jest tak źle - oczywiście wiadomo, że piszą to obecni pracownicy, którzy po zakończeniu swojej kariery w tej firmie z pewnością dołączą do grona rzekomych frustratów :-)
Tony 2012-09-07 08:43:19
Pracowałem w kilku firmach i powiem Wam szczerze - tam jest dobrze, gdzie nas nie ma... Praca - pracą, trzeba z czegoś żyć. To, że tutaj naprawdę można się dogadać - to duży plus. Można z szefem pogadać, pożartować. A Wam wszystkim wydawałoby się, że lepiej pracować jest w jakichś korporacjach, gdzie człowiek czuje się po prostu zaszczuty! Szczerze - następnym krokiem po odejściu z tej firmy jest założenie firmy. Jedni skorzystali z tej możliwości i dopiero wówczas przekonali się, że biznes to naprawdę ciężki orzech do zgryzienia, choć daje tyle satysfakcji :)
Dygas 2012-09-15 14:49:18
Ah, jaka wspaniała firma to jest. Pracowałem tam. Najlepsza na świecie: buduje magazyn, pozbywa się nierentownych pracowników, Zarząd miły i wesoły - no po prostu istne cudeńko. Wszyscy, którzy się tu wypowiadają negatywnie, zwyczajnie nie mają racji lub jakieś zaburzenia śwadomości - to nie ludzie to wilcy !!! Ci co odeszli i pozakładali własne firmy teraz bardzo żałują. Chcieliby wrócić ale niestety muszą tkwić, często niedojadając, w tych swoich ciężkich biznesach i wspominać z rozrzewnieniem swoje lukratywne posady w ANB oraz miłych i ciepło uśmiechających się do każdego pracownika Prezesów ;-)
2
Bystry 2013-04-25 11:58:56
A najlepsze jest to, że byli pracownicy pozakładali swoje firmy w tej samej branży, a ich żony nadal pracują w ANB.
Ciekawe, że nikt nie reaguje.
EZ 2013-06-23 19:11:43
Pracowałam w ANB do emerytury,nie krytykuję,szefowie nikomu za mojego tam czsu pracy,krzywdy nie zrobili. PS czasem nakrzyczał(nerwowy)ale nie skrzywdził,a często pomagał w trudnych życiowych sytuacjach.Pozdrawiam -EZ
Gość 2013-08-21 14:41:04
Witam,
Przepracowałem w tej Firmie około 10 lat, prawie od początku jej istnienia. Mając wgląd w rozwój i przekształcenia, stwierdzić mogę, iż Firma zmieniła się na gorsze. Wraz z okresem rozwoju i rozrostem osoby zarządzające i co po niektórzy z "elity" stracili szacunek i poważanie do ludzi, którzy tak naprawdę byli filarami tej firmy i mieli ogromny wkład w sam rozwój. Osób które zbudowały tą firmę tak naprawdę już tam nie ma. Zostali tacy którzy nie potrafiąc wykonywać żadnej dochodowej pracy, posiadają nadzwyczajną umiejętność ślizgania się, podkładania "świń" oraz przejawiają zdolności konfidenckie (mając na myśli donoszenie, czy też budowania fałszywych historyjek) - prezes PS hołubił takie osoby i myślę, że w tej kwestii wiele się nie zmieniło. Wpływ na własne odczucia dotyczące samej pracy ma też to w jakim zespole przyszło/przyjdzie nam pracować. Ja trafiłem pod skrzydła Pana T.S. (brat prezesa) i tu jestem wdzięczny, bo przez cały okres swojej kariery miałem możliwość ciągłego rozwoju i poszerzania swoich umiejętności które wykorzystuję do dnia dzisiejszego. Jeżeli chodzi o sprawy finansowe:
terminowość - bez zastrzeżeń; zawsze na czas.
Co do wielkości wynagrodzenia - słabo trzeba było się dopominać i walczyć o swoje.
Całokształt jest taki dobrze wspominam, myślę, że miałem swój pozytywny wkład w rozwój tej Firmy, ale drugi raz bym tam nie wrócił.
1
Mateusz K. 2014-04-03 22:02:51
ANB na swojej stronie ma 3 oferty pracy, szukaja na stanowisko: asystent działu handlowego, Handlowiec - doradca techniczno /handlowy dział narzedziowy oraz pracownik serwisu.
Baron 2014-04-05 07:31:41
Nie wiem w zasadzie jakie warunki można zastać w ANB, bo to że trzeba zapierniczać to standard, ale czy takie zachowanie popłaca?
ho 2014-05-22 12:02:25
po komentarzach widze, ze zdania sa mocno podzielone. jest tu ktos kto moze napisac cos o zaletach (atmosfera czy tam inne)? chce aplikowac tam.
Adi 2014-05-22 13:23:15
Warunki są przyzwoite, a to że trzeba pracować a nie leżeć to chyba wiadomo. Na tym polega praca. Jeżeli ktoś tego nie rozumie, niech nie szuka w ogóle pracy
1
Bet 2014-12-03 06:45:54
Daruj sobie. Wchodzic w srodowisko z ukladami... Gdzie prym wiedzie intryga, knucie i wszystko inne niz praca. Niczego nowego sie nie nauczysz, bo tutaj twoj szef, z ktorym pracujesz, wie lepiej (chociaz nic nie wie).
3
Ja 2015-01-23 12:59:42
Prawda!!!
1
Kropla 2015-02-04 19:14:18
O tak intryga, knucie i wszystko inne niż praca jest na porządku dziennym
1
nowy 2015-03-05 09:52:58
WItam,

mam słabe wrażanie szczególnie zachowanie osób z kierownictwa spółki i traktowania ludzi - przypominaja się lata 90-te i tamta kultura.

W tej chiwli pracuje dla(usunięte przez administratora)- podst. 2tyś + prowizja, telemarketing który umawia Ci spotkania, wszystkie narzedzia i ryczałty. Najwiekszy plus to że masz na gotowo ustawionego klienta i nie musisz go szukać. No ludzie są spoko ;)
Luzak 2015-11-23 11:22:11
Po okresie kryzysu związanego z procedurami i niektórymi osobami można śmiało powiedzieć, że w firmie zapanował odświeżony, przyjemniejszy klimat pracy i jeśli ktoś szuka możliwości rozwoju i płacy związanej ze skutecznością swojej pracy to można tę firmę polecić. Pensja co miesiąc regularnie od lat wpada na konto, a to się w obecnych czasach bardzo liczy :)
teresa 2016-05-14 09:13:20
firma poszukuje aktualnie na stanowisko sprzedawca @paaweł, nie wymagają aż tyle doświadczenia wystarczy rok. Konieczna jest jednak znajomość narzędzi i elektronarzędzi
Zostaw swoją opinię o ANB Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ANB Sp. z o.o.