logo Wadwicz Sp. z o.o.

Wadwicz Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Wadwicz Sp. z o.o.

tomek 2012-02-20 19:41:16
Ja też nie narzekam na zarobki w firmie Wadwicz tym bardziej że kasa zawsze na czas
ZUZIA23 2012-02-21 04:42:04
Zarobki nie są najgorsze tym bardziej ze zawsze na czas sama firma Wadwicz jest ok.
Marcin 2012-02-21 08:12:41
Witajcie zainteresowani , praca jest uczciwa wynagrodzenie tak samo polecam Wadwicz.
katarzyna 2012-02-22 09:14:17
pracuje tam i jest ok
teresa 2012-02-23 19:33:49
Pracuje tam i wszystko jest w porządku nie mam zastrzeżeń
Bolo46 2012-03-01 17:06:02
Witajcie firma jak najbardziej uczciwa miła atmosfera pracy .
Pozdrawiam
Fabek 2012-03-02 10:22:39
Dla mnie osobiście wszystko odpowiada uważam ze Wadwicz jest porządną firmą
Adamos 2012-03-04 09:03:40
Pracowałem w tej firmie i niema zaduch zestrzelenie z mojej strony
Bogdan 2012-03-04 18:52:11
Wszystko w jak najlepszym porządku kasa na czas sama praca bez zarzutów uczciwa firma Wadwicz
Wanda.Z 2012-03-09 11:27:47
Pracuje w Wadwicz wszystko jest ok.
anonymous 2012-07-23 16:50:32
Jasne... 11 opinii w ciągu 3 tygodni :|
prawdziwa pracownica 2013-06-12 10:05:56
Witam,
Jestem zatrudniona przez firmę Wadwicz w Sosnowcu na stanowisku Doradca Klienta.Na pracę nie narzekam, miła atmosfera. Uważam że bardzo ważną rzeczą jest to, że pracują tam ludzie z którymi naprawdę da się dogadać. Zawsze służą pomocą czy radą.Jeśli chodzi o zarobki, to mam więcej na tym samym stanowisku niż znajomi zatrudnieni u konkurencji:) Pozdrawiam
PRAWDZIWY BYŁY JUŻ PRACOWNIK 2013-06-12 11:53:57
Masz rację jeśli chodzi o te opinie które są takie pozytywne.Według mnie ta firma nie jest już taką jaką była wcześniej.zarobki były dobre i atmosfera też ale niestety firmę dopadły czarne chmury i wszystko się pozmieniało.Prezesa wcale nie interesuje człowiek a raczej zyski.Kiedyś był fajny zgrany zespół a teraz to wyścig szczurów.Zostali tylko ulubieńcy prezesa-takie nieroby jakich mało zgarniający kasę za nic.Tak więc niema już atmosfery w której komukolwiek jest dobrze.A kasa- kiedyś dawali,warto było pracować-potem zaczęli obcinać,zabierać a w końcu zwalniać.Nie polecam nikomu już tej firmy.
1
micci 2013-09-27 12:22:43
a czym zajmuje się ta firma tzn co sprzedaje?????
Sprawiedliwa 2014-05-07 07:54:38
Jest to AGENCJA PRACY TYMCZASOWEJ pracowałam tam około 5 lat i szczerze odradzam!!! Firma oszukuje na wszystkim na czym może, wynagrodzenia są śmieszne nawet 800 zł w dzisiejszych czasach. Oszukują z urlopami no szkoda gadać... Tyle osób co się przewinęło w czasie mojej pracy to głowa mała. A dodam jeszcze, że umowa 3/4 etatu i często było tak, że jak nie było godzin to pracownik był wypraszany do domu. Gwarantuję, że te pozytywne komentarze to wklepują koordynatorki bo nie wieże, że ktoś jest zadowolony z takich warunków płacy i pracy.
Koralowa 2014-05-27 11:21:53
Każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii, dziwi mnie tylko, że Sprawiedliwej było tak bardzo źle i pracowała tam 5 lat! ja mam zupełnie inne doświadczenie. Pieniądze zawsze na czas, NIGDY nie zdarzyło mi się żeby coś było nie tak z urlopem. mam umowę na 1/2 etatu z możliwością dopełnień i niestety też się zdarzało że nie było godzin, ale to nie wina samego Wadwicza, tylko TP dla którego jestem zatrudniona. Warunki pracy w sumie tez zależą od TP bo w ich budynku pracuję, ale za to mam multisporta i ubezpieczenie grupowe za rozsądne pieniądze:) Ja gorąco polecam a wcale nie jestem koordynatorką
1
effata 2014-07-11 13:44:49
Witam firma naprawdę uczciwa pełen profesjonalizm. Miła atmosfera pracy. Pracuje w bardzo zgranym zespole. Kasa zawsze na czas.
Anna 2014-07-11 14:22:01
Dobra firma, regularne wypłaty, przyjazna atmosfera. Zdecydowanie polecam.
1
oli 2014-07-14 12:05:39
Witam szczerze polecam pracę w Wadwicz. Firma godna polecenia.
Dorka 2014-07-14 19:17:39
Hej. Widzę, że zdania bardzo podzielone. Mój niewidomy mąż pracuje w firmie Wadwicz. Jest bardzo zadowolony. Elastyczny czas pracy, miła atmosfera, wypłata zawsze na czas. Nie jestem żadną koordynatorką, ale nie będę obojętna na negatywne komentarze. Z całego serca POLECAM!!!
Aga 2014-07-15 10:45:05
Ja jestem zadowolona. Firma w porzo. Kasa na czas i zupełnie niezła. Polecam!
Lilka 2014-07-18 12:42:01
Tak, atmosfera w pracy super, pieniążki też, można się przyjmować.
zbyniu 2014-07-20 14:30:54
Cześć Firma bardzo dobrze zorganizowana i co najważniejsze stabilna, o co dzisiaj trudno. Kaska też całkiem dobra. Polecam w w 100%. Pozdrawiam
Adela 2014-07-22 12:28:21
Tak, firma jest OK., rzeczywiście świetnie zorganizowana i stabilna.
ZAŻENOWANY!!! 2014-09-03 14:18:35
Czytam to wszystko i płakać się chce. Byłem zatrudniony przez firmę Wadwicz w Krakowie na produkcji. Jeżeli chce ktoś zarobić na waciki to szczerze polecam. Koordynatorka miała ludzi za śmieci zresztą ponoć dalej tak jest. "Mnie interesuje produkcja a nie Wasze wypłaty i Wasze wolne na studia czy Wasze wizyty u lekarza"-oto jej słowa do ludzi na porządku dziennym. Sama dłubie w nosie przez całe dniówki. I nawet nie można było wezwać karetki na zakład jak ludzie mdleli w 40 stopniowym upale bo bali się inspekcji PIP. Wadwicz ogółem zatrudnia ludzi z ulicy: ćpunów, alkoholików, kolegów kolegi itp. Ta firma to śmiech na sali!!! Banda złodziei, wypłaty nigdy się nie zgadzają, L4 wiecznie zapominają wypłacać i co najlepsze nikt nie wie za jaką stawkę robi!!! Bo Wadwicz nikomu nie powie ile ma na godzinę bo nie może!!! NAPRAWDĘ LUDZIE NIE PAKUJCIE SIĘ W TEN SYF!!! Poszukajcie sobie jakieś porządnej pracy, życzę szczęścia w życiu zawodowym :)
7
Pola 2014-09-15 16:59:13
Co za bzdury wypisujesz! Pracuję w Wadwiczu i nic takiego o czym piszesz nie dzieje się. Piszesz, ze nie wiesz za jaką stawkę pracujesz? To co, nie czytasz umowy.A może to z Tobą jest coś nie tak,ja dobrze się dogaduję z koordynatorem i ludźmi w pracy, wypłatę mam na czas i jak trzeba to na szkołę zwalniam się czy do lekarza. Ostatnio nawet 2 dni w tyg. na badania lekarskie. Jak Ci się nie podoba to się zwolnij, ale nie pisz bzdur!!!
1
obecny pracownik 2014-09-25 13:33:00
Cześć, tak się składa że również pracuję w Krakowie przez Wadwicz i jedno mi się nie zgadza, tam nie ma koordynatorki tylko koordynator zresztą strasznie fajny człowiek.Może zażenowanemu pomyliło się z jakimś przełożonym firmy na zlecenie której Wadwicz Go zatrudnił? Co do stawkizgdadzam się z Polą. Jak pracodawca nie może powiedzieć pracownikowi na jakich warunkach go przyjmuje, no zastanów się człowieku co piszesz a druga sprawa jaki normalny człowiek decydował by się iść do pracy w ciemno? może pracowałeś jako wolontariat a nie wiesz?Żenujący jest tylko Twój komentarz. Wadwicza POLECAM. Wszystko da się załatwić, już nie jednokrotnie zostało mi to udowodnione.
Pozdrawiam Karolina
rotten orange 2014-10-09 19:19:10
pare slow odnosnie pracy w wadwicz...
- rzeczywiscie kase placa na czas no bo jak nie placic jak stawka za godzine to najnizsza stawka jaka mozna placic
- urlopy, temat rzeka, w kazdym razie wziac urlop kiedy sie che nalezy na jakies 4 miesiace przed terminem - kolejny idiotyzm gdzie wadwicz uwzglednia urlop dopiero po tym jak wyrazi na to zgode firma ktorej wadwicz sprzedaje nasz czas pracy
- wyplaty za urlopy lub zwolnienia - jawne oszustwo, zalozmy ze jestescie zatrudnieni na 3/4 etatu a w momencie gdy idziecie na zwolnienie badz urlop w grafku macie wstawione 10 godz pracy - kase dostajecie tylko za 3/4 etatu wiec za 6 godzin, bylem swiadkiem kiedy ludzie szli na zwolnienie zeby uniknac tych 10 godz, a w tym momencie grafik byl tak modyfikowany zeby pracownik i tak przepracowal te 10 godz jak juz wroci ze zwolnienia
- grafiki... ktos napisal, ze elastyczne, bzdura, z preferencji grafikowych ktore sie wypelnia uwzgledniaja znikoma czesc, faktem jest, ze nie uwzglednia tego sam wadwicz tylko firmy, ktorym wadwicz wynajmuje nasza prace biorac za to niezle pieniadze a my otrzymujemy marna tego czesc

a teraz troche z innej beczki dla porownania stawek godzinowych - ciec zatrudniony przez solid lub inna agencje "ochrony", emeryt, dostaje wiecej na godzine niz pracownik call center. czy polecam wadwicz... hmmm nie, ale jesli ktos nie ma alternatywy i jest swiadomy ze moze miesiecznie nie otrzymac nawet najnizszej krajowej niech sam podejmie decyzje
Dave 2014-10-13 11:47:47
Pracowałem dla nich krótko ale poza tym , że była to tradycyjnie umowa zlecenie za małe pieniądze ( 240 godz./ 1300 ) - nie było żadnych problemów , pieniądze na czas , składki odprowadzone.Oceniam dostatecznie , a to dlatego , że zarabiać powinno się w 2014 r. minimum 3000 do ręki - i oczywiście na umowie o pracę !
milka22 2014-10-22 17:07:32
czy ktoś może orientuje się co do warunków pracy na infolinii finansowo-rozliczeniowej w poznaniu, na czym polega 7 dniowe szolenie czy trzeba je zdać aby tam zostać zatrudnionym
misfitt 2014-10-28 18:28:03
witam, interesuje mnie opinia odnosnie pracy w Wadwicz w SZCZECINIE. Chodzi o infolinie przychodzaca. Czy warunki ok, czy praca meczaca, szkolenie dlugie? No i oczywiscie jak z finansami,.
2
Lolek 2014-11-29 23:20:49
Witajcie. Ja jestem zatrudniony przez Wadwicza na infolinii przychodzącej w Poznaniu od 2 tygodni . Mam już grafik pracy na grudzień - sam układałem swoją propozycję grafiku i niewiele został zmieniony przez "górę" . Zobaczymy jak będzie z wypłatą na 10 grudnia .
Lolek 2014-12-11 22:29:58
wypłata na 10 grudnia wpłynęła co do grosza , zobaczymy jak będzie 10 stycznia kiedy to będę odbierał kasę za 240h w grudniu + za 40 h szkolenia płatne po przepracowaniu 168h na słuchawkach , na razie na mój projekt więcej ludzi nie potrzebują , radzę często przeglądać olx.pl z ofertami pracy tam często wadwicz się ogłasza lub wprost do nich zadzwonić - może otworzą za chwilę następny projekt ? ja bałem się troszkę tej pracy jako facet w średnim wieku , ale nic strasznego , trzeba tylko panować nad nerwami przy nieprzyjemnych klientach :-)
lolek 2014-12-29 23:09:28
Pająk jest to 10 PLN brutto za godzinę , nie będę pisał ile to jest netto , bo zależy to czy jest się studentem , czy zatrudnionym także gdzie indziej , w wariancie z pełnymi składkami Zus wyjdzie to około 7,40 pln za godzinę na rękę . Spróbuj dostać się na infolinię wychodzącą efaktura , na tym projekcie jest nabardziej elastyczny grafik do tego możliwa prowizja. Wymagania nie są naprawdę duże jeśli masz średnie wykształcenie , dobrą dykcję i szybko poruszasz się po aplikacjach komputerowych to dzwoń gdzie trzeba.
1
Gosc 2015-04-15 14:32:38
Co ty za bzdury wypisujesz moj maz pracuje w wadwiczu prezesa zna osobiscie, maz jest koordynatorem zatrudnia pracownikow i robia tam selekcje byle kogo nie biora nie wierzcie w to co wypisuje ten czlowiek to bzdury
lolek 2015-05-09 21:55:55
Nie pracuję już na infolinii - znalazłem lepszą pracę i to na umowę o pracę za porządne pieniądze - niestety tak to jest w outsourcingu , że trzeba jeszcze zarobić na pensje prezesów i koordynatorów ta grupa będzie zawsze zadowolona ....
tola 2015-05-29 14:23:57
Najgorsza ze wszystkich firm z jakimi miałam do czynienia.
A pracowałam w Work Service, Leasing Team, Adeco, i Wadwicz to największa tragedia. Mam wrażenie że mają swoje odrębne prawo. Bo to co było w innych firmach w Wadwiczu jest zupełnie inaczej. Tak żeby zrobić mnie w ch***.
Nie podoba mi się moja przedstawicielka, jest wyniosła i nie rozumie ze jestem człowiekiem zarabiającym pie pieniądze.
Kosi 2015-07-07 11:21:06
Mam pytanie o Wadwicz w Poznaniu? Czy idzie się z koordynatorami tam dogadać? Jakie podejście do ludzi? Myślę nad podjęciem tam pracy ale chciałbym wiedzieć jak tam wygląda współpraca?
1
Pracownik 2015-12-17 23:08:47
Koleżanka niedawno poszła do lekarza i okazało się ze Wadwicz nie płacił za nią odpowiednich składek pomimo zapewnień ze tak właśnie jest.
Stawka, którą proponują jest żałosna i rzeczywiście pomimo wielu próśb nie chcą nam podać stawek netto.
Na święta jako prezenty dostajemy np. paczkę gum do żucia, kalendarz, kubek lub płytę z imprezą pracowników Wadwicza.
Mógłbym pisać więcej, ale chyba już zrozumieliście sens.
OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ Z DALEKA!!!

1
moncia 2016-01-07 12:46:41
witam szukam informacji o pracy na stanowisku specjalisty ds,obsługi infolinii przychodzacej orange, czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda tam praca, trochę mnie dziwi że nabór trwa juz od prawie 2 miesiecy pozdrawiam i dziekuje
ejj 2016-01-07 12:47:27
masz na myśli białystok?
szkodażycia 2016-01-19 17:06:10
...cała prawda - pracowałem/am w Wadwiczu bo nie miałem,/am w tamtej chwili innej możliwości. Nie wiesz kiedy idziesz, ile godzin danego dnia masz pracować czy osiem czy dwanaście czy czternaście godzin i lepiej było się o to nie pytać by się nie narażać!Życia prywatnego zero, wypłata żałosna i faktycznie na koniec roku inne porządne firmy obdarowały paroma stówkami, a Wadwicz "docenił" ciężką pracę pracowników ośmioma cukierkami i maleńkim kalendarzykiem z rozpadającymi się kartkami ze swoimi reklamami. Przydałaby się obiektywna osoba w czapce "niewidce" aby zobaczyła jak osiąga swoje cele "firma" kosztem niewolniczej harówki bo w to co piszemy nikt prawdopodobnie nie uwierzy.. Nie życzę nikomu takiej roboty!
1
wadwicz 2016-01-20 12:02:01
czy ktos z obecnych pracuje w biaysmtoku na infolinii przychodzacej orange na ul.pułkowej bodajże i mógłby coś o tej pracy napisac? dziekuję
zainteresowana 2016-02-12 19:17:52
witam czy ktoś może napisać coś sensownego o białymstoku???? zamierzam tam pracować bo zostałam zaproszona na rozmowę tylko chce sie dowiedzieć jak wygląda tam płaca i sama atmosfera w firmie. z góry dziękuję za odpowiedzi.
EnergiaX 2016-04-23 07:07:08
Ale komentarze, lol. To, że wypłata jest i jest na czas to jest ich obowiązkiem a nie zaletą. Jak idę do sklepu i płacę za zakupy to jest mój obowiązek a nie że jestem "rzetelny i uczciwy".
Jest to firma pośrednicząca, czyli wykorzystuje pracowników. Ty robisz, a oni siedzą i biorą twoją kasę, za to, że cię zatrudnili. Oczywiście w ramach śmieciowej umowy. Nie dajcie się wykorzystywać! Widzicie od nich ofertę? Zadzwońcie do firmy którą reprezentuje. Różnice w zarobkach są bardzo duże pomiędzy pracownikiem etatowym a współpracownikiem (tak to nazywają)
Ponadto:
0 stabilności- dostajesz nowa umowę na miesiąc albo 3 i nigdy nie wiadomo kiedy Ci jej nie przedłużą.
Urlop/Chorobowe/Ciąża ? - No przecież możesz nie pracować
A jak coś chcesz np. Rachunek z rozliczeniem miesięcznym (czyli coś co firma powinna dawać zawsze) To nagle są problemy i na przykład mi po miesiącu dopiero pokazali (Na zasadzie zobacz podpisz, nie nie dostaniesz do domu bo jeszcze byś się zorientował jak bardzo Cię kantują)
x 2016-06-12 14:23:47
moncia,

wejdź na ten link

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,33067

i poczytaj w jakiej firmie chcesz pracować to się dowiesz między innymi, że nabór nie trwa dwa miesiące tylko, że pracownicy odchodzą z tej firmy bo ich firma nie szanuje i zwyczajnie szuka nowych, którzy znowu odejdą i znowu będą szukać,

do wszystkich

nie sugerujcie się lokalizacją - to akurat bez znaczenia, to ta sama firma i ma te same normy w całym kraju
x 2016-06-12 14:32:01
EnergiaX,

firma która zleca pośrednikowi w tym przypadku Wadwicz znalezienie pracowników i dalszą papierologie odeśle do Wadwicza. Nie po to firmy pozbywają się problemu z papierkami i urzędami, żeby teraz przyjmować pracowników i jeszcze opłacać pośredników.
x 2016-06-12 14:43:23
Adam Z,

nie ma się co czepiać jeśli ktoś chce być anonimowy/a, w końcu firma mogłaby się mścić, a ty sam nie wiesz czy imie którym by się podpisał/a jest prawdziwe czy nie, więc...

co do godzin ile się pracuje to jest to zastanawiające, za mało jest szczegółów, żeby stwierdzić na 100% czy to prawda, ogólnie napisałeś, że pracownik może się nie godzić, no może tylko, że wtedy wylatuje z roboty i taka to jest tzw równość w tym kraju,

do wszystkich,

dużo pytacie w komentarzach o prace na infolinii przychodzącej, to macie link w którym możecie poczytać jak się pracuje na infolinii, był podawany wcześniej ale nie było dopisane czego się tyczy, to podaje jeszcze raz

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,33067
Kaja 2016-10-07 11:05:11
Mi przeszła ochota na pracę w tej firmie, kiedy to zaproszono mnie na rozmowę - o przepraszam, nazwano to spotkaniem informacyjnym, za pomocą SMS - a !!! Żenada. I jak to wiele mówi o miejscu pracy...
miro 2016-10-07 11:38:01
Faktycznie torche dziwny sposób zapraszania na romowe rekrutacyjną.. no chyba, ze Pani już wcześniej została przyjęta, a to faktycznie było tylko spotkanie informacyjne.. a poza tym nadal rekrutują - jest praca jako doradca Infolinii przychodzącej- Wsparcie działu sprzedaży.
Zostaw swoją opinię o Wadwicz Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wadwicz Sp. z o.o.