brak logo

Phonemark sp. z o.o.

Legionowo

Opinie o Phonemark sp. z o.o.

blee 2015-01-31 01:35:14
smiech na sali, premia jest jesli wyrobisz plan i kilka wspolczynnikow, ale oczywiscie wszystko rozgrywa sie "pod stołem" wszystko na lewo!!! tylko podstawa jest do ZUS-u zgłaszana reszta na reke, maskara...
3
Polecam 2015-02-24 23:55:54
ia każdemu kto szuka zatrudniania w uczciwej i szanującej pracownika Firmie. Naprawdę warto podjąć z Tą Firma współpracę .
2
Polecam 2015-02-24 23:59:06
Godna Polecenia każdemu kto szuka zatrudnienia w uczciwej i szanującej pracownika Firmie.Naprawdę warto podjąć z tą Firmą współpracę.
3
poniżej krytyki 2015-04-08 10:49:33
hehe. to podsumowuje całe spotkanie rekrutacyjne (kierownik), na którym panowie sami siebie określający jako megamenadżer i megaszef świetnie się czuli w swoim towarzystwie co chwila żartując do siebie, a pani siedząca miedzy nimi miała za zadanie tylko kręcić nosem w scenkach sytuacyjnych. na koniec rzut info n/t ile to można u nich zarobić i jak ważne są imprezy integracyjne. żenua. godzina wyjęta z życia. oddajcie mi ją.
2
aaa12 2015-07-08 16:06:03
Zastanawiają mnie wpisy osób, które negatywnie się wypowiedziały ale jest jedno podstawowe pytanie - czego oczekujecie Szanowni Państwo od pracy w sprzedaży ? Braku realizacji planu czy tam współczynników jak pisał blee ? Za przyjście do pracy pracodawca ma Wam zapłacić premię ? Czy może za zaangażowanie i wyniki pracy ? Znam osobę, która tam pracuje i nigdy nie było tematu, że coś jest nie tak... Co do rekrutacji nie wypowiadam się bo nie wiem jak wyglądała ale mam za sobą kilkanaście spotkań z rekruterami w garniturach, których na uściśnięcie ręki nie było nawet stać.. Ogarnijcie się i zastanówcie co z Wami jest nie tak, skoro chodzicie na rekrutacje jak mniemam jako idealni kandydaci a mimo to jesteście wiecznymi bezrobotnymi..
2
Odradzam! 2015-09-11 08:50:54
Firma BARDZO nieuczciwa! Na rozmowie rekrutacyjnej obiecują umowę o pracę, której nie dają (!), a o którą później trzeba się długo prosić. Nie wypłacają całego wynagrodzenia.
Na rozmowie obiecują cuda wianki, żebyś tylko podjął z nimi współpracę , a później wychodzi zupełnie co innego ! Szczerze odradzam !
2
zdziwiony 2015-10-03 10:50:57
Nie rozumiem tych negatywnych komentarzy. Firma Phonemark bardzo docenia pracownika, wynagrodzenie wypłacane zawsze o czasie, premie wysokie oczywiście uzależnione od wyników sprzedaży- ale zawsze na wysokim pozsiomie. Firma całkowicie przestrzega Kodeksu pracy, na każdej płaszczyźnie- umowy, pensje, urlopy czy zwolnienia- nie ma z tym żadnego problemu. Wiadomo że jako człowiek odpowiedzialny należy urlop zgłosić odpowiednio wcześniej- i zawsze jest akceptowany. Przyznam szczerze że współpracuje z Firmą juz długi czas i nie zdażyło się abym nie został odpowiednio doceniony za wkład pracy, czy żeby moje prawa jako pracownika były kiedy kolwiek naruszone- wręcz przeciwnie.
Uważam również ze zanim ktoś wstawi post negujący Firmę niech pierw zastanowi się jakie zaangażowanie włożył w swoją pracę oraz jaka była i czy była chęć współpracy. Niestety w dziejszych czasach ludzie nie szanują pracy i nie umieją docenić szansy jaka jest im dawana. Firma Phonemark jest idealnym przykładem tego że gdy rozpoczynasz z Firmą współprace- zostajesz na lata, a szczególnie gdy szanujesz swoją pracę i dajesz z Siebie 100%.

Pozdrawiam
1
zdziwiony2 2015-11-04 15:25:09
@Zdziwiony, skoro współpracujesz długo z tą firmą, domyślam się że pamiętasz jak byłeś wzywany na policję ze swoimi RMUA jak firma nie odprowadzała składek do ZUSU! Co do kodeksu pracy to wystarczy sprawdzić grafiki i porównać je z dobową i tygodniową normą czasu pracy bo w tej kwestii PIP miałby dużo do powiedzenia!
1
Zdziwiony 2015-11-08 00:58:56
Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz lub nigdy nie miałeś okazji współpracować z firmą a jedynie co to opowiadasz wybujałe opinie wyssane z palca. Akurat czas pracy jest absolutnie zgodny z kodeksem pracy i wytycznymi ustawodawcy, mało tego grafik jest ma tyle elastyczny aby uwzględnić wszelkie sugestie lub potrzeby pracownika.
Naprawdę trudno mi zrozumieć ludzi którzy nie mają pojęcia o Firmie a jedynie na co ich stać to na bezzasadną krytykę.

Rozumiem ze w dobie internetu i możliwości publicznego wyrażania opinii jest się w tym temacie swawolnym i bezkarnym ale nawet wydając opinie wypadałoby mieć trochę rozsądku i uczciwości. Pisać zgodnie z prawdą a nie wymyślać brednie byle by uskutecznić "hejt"
Pozdro
były pracownik 2016-01-23 01:13:04
Bardzo zastanawia i dziwi mnie to, co niektórzy tutaj napisali. Ja pracowałem dla tej firmy kilka lat i bardzo ceniłem i nadal cenię sobie współpracę z tą firmą. Podstawa taka, jaką mi zapewniali, umowa o pracę (wbrew temu co napisali niektórzy) była i to od momentu podjęcia współpracy - tylko trzeba zrobić wcześniej badania lekarskie, które niektórzy potrafili robić nawet dłużej niż miesiąc (?), z urlopami również nigdy nie miałem problemu, z premią tym bardziej. Premia, która do niskich na pewno nie należy, jak w większości firm zajmujących się handlem, uzależniona od wyników sprzedażowych, logiczne.
Jeżeli chodzi o rozmowy rekrutacyjne, to domyślam się o kogo chodzi, a zachowanie tych osób może świadczyć o tym, że w firmie jest fajna atmosfera i ludzie tam pracujący nie są sztywniakami w garniturach, ale normalnymi ludźmi, którzy mają poczucie humoru i dobrze czują się w swojej pracy, ponieważ zapewne są z niej zadowoloni (wow, można mieć pracę w której człowiek nie narzeka, a wręcz się uśmiecha i żartuje - niebywałe). A atmosfera faktycznie w tej firmie była i pewnie nadal jest świetna, bo atmosferę tworzą ludzie. Imprezy i integracja faktycznie były (bawiła się cała firma mająca swoje punkty w różnych miastach w jednym miejscu i to było mega fajne, że właściciel potrafi wyłożyć zapewne nie małą kasę, aby wynająć część klubu dla swoich pracowników, aby się zintegrowali i oderwali się na chwilę od zwykłej dziennej rzeczywistości) i stypy na pewno one nie przypominały, ale jak widzę niektórzy preferują chyba takie formy spotkań firmowych lub ich całkowity brak, bo po co się integrować, lepiej przychodzić do pracy i udawać, że się nie zna.
Ktoś tu napisał, że kiedyś szukali ludzi do salonów a teraz cisza. To spowodowane było pewnie tym, że przez długi czas w punktach pracowały stałe składy, a świadczy to o tym, że nie jest aż tak źle jak tu czytam.
"dostałem maila z podziękowaniem, chociaż miał ktoś zadzwonić" - dobrze, że się odezwali będąc nawet na "nie", niektóre firmy w ogóle nie dają informacji zwrotnej.
Widzę, że wszystkie plusy tej firmy pesymiści potrafią przedstawić jako największy negatyw. Ludzie zastanówcie się najpierw nad sobą i nad swoim podejściem do pracy, a dopiero później piszcie anonimowe komentarze w necie, używając nicków "blee", "poniżej krytyki", "rozmowa kwalifikacyjna", "odradzam!" itd… jeżeli jesteście tacy dobrzy w swojej krytyce to przynajmniej podpiszcie się swoim imieniem i nazwiskiem.
Na pewno pytacie "skoro taka fajna ta firma to czemu już w niej nie pracujesz?". Odpowiadam: pracowałem tam kilka lat, ale trzeba iść dalej, ile można pracować w jednym salonie..., zmiany są niestety konieczne, aby dalej się rozwijać i nie stać w miejscu. Natomiast bardzo miło wspominam tamten czas i nadal mam kontakt z niejedną osobą ze "starych składów" i często wspominamy stare dobre czasy. Jeżeli ktoś jest ambitny, sumienny i szuka POWAŻNEJ PRACY a nie wiecznej umowy zlecenia, o dzieła, na zastępstwo albo konieczności założenia działalności - bo w dzisiejszych czasach wiele firm tak właśnie rozumie zatrudnienie, to POLECAM tego pracodawcę, bo NAPRAWDĘ WARTO. Wybaczcie, że podpiszę się również anonimowym nickiem, ale ja nie krytykuję ;) Powodzenia życzę w szukaniu pracy osobom z takim nastawieniem, jakie tu dziś spotkałem.
rena 2016-05-11 09:41:07
oczywiście @kasia że praca konsultanta nie jest łatwa. Trzeba mieć odpowiednie predyspozycje. Łatwość nawiązywania kontaktu z ludźmi i przekonywania do swoich racji. Ale o ile wiem w Phonemark mają szkolenia co pomaga
Zostaw swoją opinię o Phonemark sp. z o.o. - Legionowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Phonemark sp. z o.o.