brak logo

Aldik sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Aldik sp. z o.o.

Byly 2016-10-02 14:14:52
Witam. Czytając Wasze komentarze aż sama buzia mi się uśmiecha na myśl że W końcu ktoś porwał się do tyłka p.kierownik. Jestem byłym pracownikiem Aldika w Krasniku. To co się tam działo przechodzi ludzkie pojecie. Poniżanie każdego dnia wypatrywala sobie inną osobą i przez całą zmianę gnebila, wykazywała dawała tyle obowiązków ze nie sposób było temu sprostać. Za towary po dacie które dziewczyny nie dopatrzyły bądź straty pokrywane zostały przez zaloge. Nie raz zdarzało sie ze pracownik noe był na przerwie zostawał po godzinach oczywiście za darmo. Dziewczyny cale roztrzesione, zaplakane. Rozumiem że najlepszym wyjściem byłoby odejść z tej pracy Tak jak ja jednak mnie nie trzymają żadne obowiązki prócz utrzymania siebie. Mam nadzieję że zrobią z nią porządek bo Kraśnik niestety ale się bał i boi bo ponoć ma wrócić spowrotem. Dziewczyny z innych aldikow może Wy będziecie odwazniejsze i pokażcie że ta kierownik nadaje się tylko i wyłącznie do zakładu psychiatrycznego. Szkoda tylko że stoi za nią biuro ale wydaje mi się ze w rzeczywistości nie wiedzą jaka ona jest bo przecież w Krasniku buła taka ,,cudowna,,.
22
dobra rada 2016-10-05 19:18:21
Jestem bardzo ciekawa czym kierują się ci cali Litwini? Czy oni naprawdę są tak ślepi i nie widzą, że z takim podejściem ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] padnie?
Już nie mówię o kiepskim zarządzaniu co niektórych kierowników i wydawaniu kilku poleceń w jednym czasie. Przecież wiadomo, że i tak się tego wszystkiego na raz nie zrobi ;-)
Bardziej chodzi mi o te marne pensje. Wszystkie markety już dawno zrozumiały, że najważniejszy jest doświadczony pracownik bo to właśnie on jest najbardziej wartościowy. Dlatego podwyższają wypłaty i mają bardzo dobre premie.
A w aldiku co? Ciągłe zwolnienia lekarskie. Nikt się nie przejmuje, że starci premię bo jest po prostu śmieszna. Przy takich zarobkach nikogo nie zaboli te 30zł mniej, a dojeżdżających już na pewno.
Tylko czekam aż starsi pracownicy zaczną odchodzić i wtedy zobaczymy jak ten bu^del będzie się trzymał.
Niestety tak to jest jeśli woli się wydawać pieniądze na te irytujące koordynatorki które dla ściemy piszą tutaj komentarze i próbują przykryć negatywne opinie niż na prawdziwy rozwój firmy.
Założę się, że za góra kilka godzin pojawi się tu jakiś komentarz z głupim zapytaniem o zmiany, pensje, oferty pracy itp.
Te idiotki tylko to potrafią wymyślić.
9
anonim 2016-10-05 20:31:38
Dla Litwinów liczy się tylko kasa. Przestanie się im to opłacać to to albo sprzedadzą albo zliwidują. Sorry taki mamy klimat...
3
BEATA 2016-10-05 23:17:44
jak ja sie ciesze ze one moga przeczytac to co o nich myslimy i jak ich nazywamy!!!!
3
Marta 2016-10-05 23:24:56
albo zainwestuja w większą ilość pracowników i podniosą im pensje i to o dużo dużo i nie marnowac kasy na ludzi ktore siedza za biurkiem i wymyslaja chore planogramy albo mogą sie już zacząć pakować i te swoje nowe cudowne aldiki powynajmować
3
anonimus 2016-10-06 08:35:45
marta Litwini włoźyli kasę i chcą ją wyciągnąć i jeszcze zarobić jak najniźszym kosztem..Zysk ma być taki zeby był spokój z US. Planogramy i inne cuda wianki to wymysł polskiej kadry i ich to nie interesuje. Podniosą pensje od 1 stycznia 2017 bo wzrośnie ona ustawowo, co do pracowników zaczną zatrudniać Ukrainców. Swoją drogą dziwne ze jsszcze tego jie robią .. Ludzie czy wy jeszxze nie pojęliście źe jesteście tylko numerem w kadrach???
6
teraz już tylko klient sklepu aldik 2016-10-06 09:20:48
nie zatrudnią swoich bez obaw po pierwsze za duże koszty utrzymania ich w Polsce a po 2 nie są głupi i dobrze znają stosunek polaków do obywateli ze wschodu i wiedza że zatrudnienie litwinów w roli sprzedawców byłoby deska do trumny dla sieci ALDIK także Litwini będą ale rządzić w firmie a nie pracować fizycznie za grosze ! a wszystkie kierowniczki i koordynatorki i tego typy osóbki będę się kłaniać im w pas , zamiast powiedzieć o problemach i realnym stanie sklepów ,
no ale cóż każdy boi się o swój stołek !!!
7
Sisi 2016-10-06 18:53:54
Witam
czytam i czytam i tak sobie myślę ,że w naszym kraju to straszne warunki pracy, zero zgrania, bieda itd.
ja już wiele lat temu przyjełam się do pracy w tej firmie, i różnie bywało , ale jedno się nie zmieniło - nieszanujemy się bo pozwalamy na to aby nas poniżano,nie wszyscy, ale są osoby które same się o to proszą , my biernie się temu przyglądamy, wręcz wygodnie mieć taką ofiarę bo to nas nikt się wtedy nie
czepi rezultaty widać
5
ewa 2016-10-08 19:51:22
witamy panią koordynator w naszym gronie !
11
aaabbbccc 2016-10-08 23:40:13
ha ha ha.
a dopiero ktoś wyżej pisał, że tylko patrzeć jak koordynatorka wstawi jakiś komentarz.
czy wy naprawdę macie ludzi za kretynów? przecież od razu widać spod czyjej ręki wychodzą takie bzdury.
chyba naprawdę dobrze wam płacą, że nawet po pracy dbacie o wizerunek firmy ;-) niektórzy za kasę potrafią porządnie się zeszm*cić. moje gratulacje. litwini będą dumni.
5
Sisi 2016-10-09 19:50:22
Witam
zgadzam się zawsze są plusy i minusy praca do wykonania podobna, ale to my sami tworzymy atmosferę w pracy co dostrzegane jest przez klientów i nie tylko. Dla mnie ważna jest stabilizacja i zawsze twierdzę ,
że mam tylko dwie ręce do pracy , a jak to się mówi " z niewolnika nie ma pracownika" nie bądzmy niewolnikami . Zawsze trzeba być świadomym tego że to co robimy jest dobre i czerpać z tego chęć do pracy, nie dołujmy się dodatkowo
3
alfred 2016-10-09 20:07:51
oczywiście, że nasza praca jest dobra... dla litwinów. oni na pewno ogromnie się cieszą, że nie muszą płacić więcej niż minimalna krajowa.
widzę, że po krytyce koordynatorki wchodzą na nowy poziom propagandy. twój wpis nie rzuca się od razu w oczy ale i tak wiadomo do kogo należy.
daj sobie spokój i idź spać. jutro musisz od rana jeździć po sklepach i wprowadzać w życie swoje cudowne pomysły na podniesienie sprzedaży. pomyśl co by tu kazać przełożyć z półki na półkę żeby klienci wydali więcej pieniążków.
chociaż nie... za dużo wymagam z tym myśleniem. najlepiej ściągnij jakieś pomysły ze stokrotki.
6
Buka 2016-10-10 15:57:22
Doświadczenie zdobyte w aldiku jest cenne?!! Buahahahhaha proszę Cię, o czym Ty piszesz?! Już mam dosyć tych głupich komentarzy dodawanych przez ludzi z biura. Każdy wie jaka jest prawda, jak pracuje się w tym kolchozie... Znajdzcie sobie lepsze zajęcie.
8
Laaw 2016-10-13 18:41:07
Witam
czy ktoś wie jak jest na tym 28 bo już takie legendy krążą o tym sklepie???
Laaw 2016-10-13 18:41:41
Witam
czy ktoś wie jak jest na tym 28 bo już takie legendy krążą o tym sklepie???
1
adam 2016-10-15 00:28:44
weź wyjdź.
teraz już jestem na 100% pewny, że koordynatorki dostają premię za wpisy tutaj.
i myślicie, że to wam pomoże? że przykryjecie to co ludzie z siebie muszą wyrzucić?
DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH NAPISZĘ JAK JEST NAPRAWDĘ:
ALDIK TO PRACA ZA NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ (1350ZŁ), DO TEGO CIĄGŁE UŻERANIE SIĘ Z KLIENTAMI, A JAKBY TEGO BYŁO MAŁO TO KIEROWNICTWO RÓWNIEŻ MA WYMAGANIA Z KOSMOSU CHOCIAŻ PERSONEL KURCZY SIĘ CORAZ BARDZIEJ. WYDAWANIE KILKU POLECEŃ NA RAZ TO NORMA I WYMAGANE JEST ŻEBY WSZYSTKO ZROBIĆ NA RAZ.
ZATRUDNILI KIEROWNIKÓW ZE STOKROTKI I MYŚLĄ, ŻE PODBIJĄ RYNEK. NIESTETY TO NIE KIEROWNICY TRZYMAJĄ TEN SYF W CAŁOŚCI TYLKO ZWYKLI PRACOWNICY.
O KOORDYNATORKACH NIE BĘDĘ SIĘ JUŻ WYPOWIADAŁ BO SZKODA KLAWIATURY.
musiałem trochę pokrzyczeć CAPS LOCKIEM bo jutro mój komentarz zostanie przykryty przez te inteligentne inaczej panie, a tak przynajmniej jest lepiej widoczny. pozdrawiam tych co naprawdę pracują a nie wydają tylko polecenia.
8
ala 2016-10-15 21:46:34
Adam na którym sklepie tak jest?+
Sisi 2016-10-15 21:59:29
Adam na którym sklepie tak jest?+
hej jak damy wejść sobie na głowę to tak będzie jak stanowisko to stanowisko tzn. mięso i wędliny to jedno ser+ garmażerka ,drugie-kasa+wykładanie 3 to jest do ogarnięcia no może nie dla każdego
adam 2016-10-15 23:11:20
co ty w ogóle do mnie piszesz? w aldiku wszyscy mają robić wszystko, no może po za głównym kierownikiem. nie ma przypisania do konkretnego stanowiska tym bardziej jak na drugiej zmianie są 2 osoby.
jeździsz po sklepach to wiesz przecież co się dzieje ;-)
już coraz bardziej mnie męczy na odpisywanie na te głupie komentarze z biura. jednak ktoś musi...
5
aaaaaa 2016-10-16 11:58:40
adam nie przejmuj się tak wpisami biurw... szkoda zdrowia...
3
Magik 2016-10-16 17:17:54
Hahhaha sisi o czym Ty piszesz?!!!! 2 osoby muszą ogarnąć mięso wędliny sery garmazerke ciasto w międzyczasie wyłożyć towar, posprzątać i wyfejsowac sklep, a kasjerka która jest tylko jedna musi do zamknięcia cały czas obsługiwać klientów. Przestań kobieto pisać durne komentarze!!!!
6
eeeeee 2016-10-16 22:03:33
w pelni sie z toba zgadzam ostatnio tak zasuwalam teraz juz jestem w innej firmie i nie zaluje ze odeszlam w koncu traktuja mnie jak czlowieka a nie numerek
4
Zakłopotania 2016-10-17 08:19:12
Hej tak czytam i się zastanawiam . miałam składać cv .znam tę branżę od środka gdyż pracowała m w almie . też piszą rożne opowiastki.ale tu w Lublinie było ok .taka ekipa trafia się tylko raz.ale przyznaję atmosfera to my załoga to my na najniższym szczeblu bo to my tworzymy każdy sklep.wiec pracownicy zróbcie coś z tym.dlaczego dajecie tak sobą pomiatać.czasami ten kierownik to ma mniejsze wykształcenie niż nie jeden z was. Postawcie się raz drugi ...... pokażcie że tu pracują ludzie a nie roboty.wiecie na pewno co dzieje się z Alma ale prawo pracy tu jest przestrzdgane i to jest duży plus.
2
adam 2016-10-17 20:16:24
a te dalej swoje... ręce opadają...
2
Mmmmmm 2016-10-18 10:44:16
Gdzie odebrać wypłatę jeśli nie podało się numeru konta?
adam 2016-10-18 16:27:51
Idziesz do najbliższego aldika i wyjmujesz pieniądze z kasy. Ewentualnie przeliczasz swoją wypłatę na zgrzewki piwa Perła lub worki z cebulą i wychodzisz ze sklepu bez płacenia. Polecam, sam tak robiłem.
Nie no, wystarczy tej ironii. Niesamowite są te koordynatorki. Podziwiam za wytrwałość. Kolejny raz tylko przypomnę, że wypłata w aldiku to najniższa krajowa. Teraz będę tak robił pod każdym wpisem tych... pań.
4
lublinianin112 2016-10-18 22:42:05
Kolego, jak chcesz, to się załapuj. Chętnie Cię przyjmą, bo nie ma kto pracować. A i tak dostaniesz więcej niż "starzy" stażem pracownicy, bo nowym dają więcej na rękę, żeby ich zatrzymać. Ja od dwóch lat nie mogę doprosić się podwyżki. Na jednym ze sklepów zastępca kierownika, niedawno przyjęty, zarabia więcej niż główny kierownik, który staż pracy ma liczony liczbą już dwucyfrową. Tak więc Ty na pewno będziesz chwalił nową firmę.
1
Mmmmm 2016-10-19 05:47:12
Do Adama. Jeśli nie znasz odpowiedzi na moje pytanie to się nie wypowiadaj.
Ponawiam pytanie
gdzie odebrać wypłatę jeśli nie podało się numeru konta?
qqqqqqqqq 2016-10-19 09:06:41
cos taki nie kumaty jedziesz na krasnicka 35 idziesz do ksiegowej i masz czy to trudne teraz widze im bardziej wyksztalcone tym glupsze
3
anna 2016-10-19 10:32:27
19 październik a ty dopiero się pytasz o wypłatę , toś ty bogaty z domu ;)
a tak na poważnie jak masz problem gdzie odebrać wypłatę to zapytaj się kierownika ( w końcu od czegoś to on tam jest ) a nie pytasz się tu , kierownik albo powie ci że musisz jechać do księgowości albo da ci telefon i sam sobie zadzwonisz i umówisz się po odbiór wypłaty z księgowa
5
ludzie kogo wy zatrudniacie !? 2016-10-19 10:41:49
na którym Ty sklepie pracujesz ? ??
no rozumie że koordynatorka zakazała rozmów pomiędzy pracownikami no ale bez przesady o taką rzecz to chyba można się zapytać jak nie pracownika z dłuższym stażem to kierownika albo koordynatorkę choć raz byłaby pomocna !
5
adam 2016-10-19 15:05:51
Przecież wiadomo kto pisze takie głupie komentarze. Śmieszne są te koordynatorki.
4
Mmmmmm 2016-10-20 09:52:29
Śmieszni to Wy jesteście. Na podstawowe pytanie nie znacie odpowiedzi. Zadzwonię sobie do biura. A koordynatorką to ja nie jestem.
qqqqqqqqqq 2016-10-20 11:53:40
nie ma co sie puszyc przeciez uzyskalas odpowiedz tylko czytaj ze zrozumieniem
4
anna 2016-10-21 10:37:49
co najmniej 4 posty dostałaś z odpowiedzią co masz zrobić odnośnie odebrania wypłaty a ty dalej nie wiesz co masz zrobić , ręce opadają
IDŹ ALBO NAJPIERW ZADZWOŃ DO KSIĘGOWOŚCI I TAM UMÓW SIĘ Z KSIĘGOWĄ po odbiór swoich pieniędzy ! a najlepiej to załóż sobie konto i nie będziesz miała takich problemów
2
Oalskd 2016-10-21 12:08:26
Oj oj! !!
adam 2016-10-21 17:23:47
nie odpisuj na takie posty. przecież wiadomo, że to ktoś z biura. może koordynatorka, a może ktoś inny. kto wie komu za to płacą.
takie wpisy mają za zadanie przykryć negatywne opinie które wszyscy tu piszemy.
może się wstydzą, że są najgorszą siecią marketów z najniższymi płacami... siecią gdzie premia to pojęcie względne i równie dobrze mogłoby jej nie być.
taka jest prawda o aldiku: NAJNIŻSZA KRAJOWA ale najwyższe wymagania.
12
jakas 2016-10-27 15:55:21
Czytam te wpisy i sie usmialam:)Pracowalam kiedys w aldiku..kto teraz rzadzi???co to za wpisy o p.Malgosi???z ktorego sklepu?co tam sie wyprawia???
4
agnes 2016-11-07 16:02:23
jest dobrze,chyba tak jak powinno być,nikt nie przyłazi co 5 minut i nie pyta co robimy,bo zawsze coś robimy i wiemy co mamy robić nikt nam tego nie musi mówić i się pytać, no chyba ze takie jakies młode jak przyszło i zamiast zająć się swoją robotą to łazi co chwile i pyta ,a co ślepa nie widzi?nawet klienci zauważyli że wszyscy jesteśmy uśmiechnięci,i tak właśnie powinno być,po co był taki nacisk na pracowników?po co ?
1
zaszokowana 2016-11-09 10:07:23
A TY JAKIEGO ZIOŁA SIĘ NARAJAŁEŚ ??
bo to niemożliwe żeby tak bredzić mając zdrowo pod czapką
7
buma 2016-11-10 23:31:18
nie przejmuj się. to tylko koordynatorka po dopalaczach.
sens tej wypowiedzi jest taki sam jak sens robienia zdjęć na sklepie dwa razy dziennie. przecież wiadomo, że to ściema.
10
Gośka 2016-11-20 18:52:54
Ciekawe ile pieniędzy dostaną pracownicy na święta... Znowu Litwini rzucą po stówie?
2
ambrella 2016-11-20 22:06:11
Nie wiem czy w tym roku cokolwiek dostaniemy. Od stycznia wzrasta płaca minimalna więc muszą już zbierać fundusze. Oczywiście przewiduję, że "wyższe" pensje będą wiązały się z redukcją etatów. Niedługo na zmianie będzie po pół kasjerki.
7
aaa1 2016-11-26 16:46:55
z innej bajki, drodzy Państwo dlaczego sprzedajecie przeterminowane pieczywo i to droźsze typu chleb z Litwy? pleśń aź wyłazi a układająca udaje ze tego nie widzi tak jest na kraśnickich...
5
aaa1 2016-11-26 17:36:41
dodam ze analogiczna sytuacja jest w sklepie na gorczańskiej tj przetermimowane pieczywo z pleśnią na półkach. moźecie narzekać na Litwinów ale pracownicy za jakość produktów odpowiadacie Wy...
3
alfred 2016-11-26 22:26:44
zamiast tutaj bić pianę idź do kierowniczki i powiedz jaka jest sytuacja. personelu jest tak mało, że nie da się wszystkiego zrobić.
masz pretensje do pracowników? to chyba jakaś prowokacja koordynatorki. jak ci nie pasuje to nie rób zakupów u litwinów.
śmieszą mnie takie wpisy. żenada.
5
aaa1 2016-11-27 10:58:12
załosny wpisie wszystko Ci się kojarzy z jednym?? jak nie po Twojej myśli to na pewno wpis koordynatorki?sorki ale to nie moja działka zeby chodzić i zwracać uwagę , ktoś dostaje kasę źeby był ład i porządek w sklepie... praxownicy mozecie wylewać źale na Litiwnów, kosmitów i kogo tam jeszcze chcecie ale to nic nie zmieni
1
alfred 2016-11-27 11:33:51
dziwny wpis no ale niech tam... skoro nie leży w Twoim interesie poinformowanie kogokolwiek o tej sytuacji to musisz liczyć tylko na to, że ktoś z pracowników wreszcie to zauważy.
przy takich zarobkach nie powinno Cię dziwić, że raczej mało kogo to obchodzi.
lepiej przygotuj się na to, że będzie coraz gorzej bo już wiadomo, że od stycznia personelu będzie jeszcze mniej.
5
Hanna 2016-11-27 12:02:46
Skoro pracownicy dostają marne wypłaty i jest ich coraz mniej, to ja nie dziwię się, że termin przydatności produktów nie jest przypilnowany. Czasami trzeba stać w długiej kolejce, kasjerka ledwo nadąźa z obsługą i nie ma kto jej pomóc. Szkoda że pracownicy są tak traktowani. Myślę że gdyby były lepsze warunki to na pewno personel byłby zmotywowany do pracy. Za czasów PRLu pracownik był szanowany, dostawał godziwe wynagrodzenie, a w obecnych czasach ludzi, szczególnie pracujących w supermarketach traktuje się jak tanią siłę roboczą. Idą święta.. W sklepach będzie coraz większy ruch, więcej pracy... Piszecie że pracowników w aldiku jest coraz mniej.. Juz zaczyna im współczuć. Co zrobią, jak poradzą sobie 2 czy 3 osoby na zmianie?
6
Ja 2016-11-27 22:00:57
Czasami zostaje tylko jedna kasjerka i jedna na mięsie i nie ma jak z toalety skorzystać pani koordynator może pieluchy trzeba nam dać jak tak można ludzi traktować koszmar
14
Zostaw swoją opinię o Aldik sp. z o.o. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aldik sp. z o.o.