Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Pracy Koncepcja

Pracowałeś w firmie Agencja Pracy Koncepcja i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-12-08 10:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co to znaczy męczą? dzwonią do Ciebie po nocach, wysyłają maile, kontaktują się pomimo, że mówisz że nie jesteś zainteresowany ich ofertą? czy może smutni panowie w czarnych garniturach czatują na Ciebie pod domem w aucie z logiem "Koncpecja"? :) pytam się , ponieważ sam wyjeżdżałem 3 razy przez tą firmę, również z "piątku na poniedziałek" ale nie było problemów, organizacyjnych, pomimo że również bylo na szybko.
zdjecie uzytkownika
krzysztof z radomia - 2014-12-10 14:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam wysylalem swoje cv w lipcu do agencji koncepcja praca w norwegii w suchych zabudowach po kilku dniach pani oddzwonila do mnie rozmawialismy po angielsku moje doswiadczenie w zawodzie zostalo potwierdzone zalaczylem listy motywacyjne dostalem oferte wyjazdu lecz odmowilem bo bylem w trakcie nowego zlecenia w niemczech od tamtej pory mialem 2 tel w sprawie wyjazdu ostatni 2 dni temu,za kazdym razem niemoglem przyjac oferty bo obecnie jestem zajety mam trwajace roboty,jednak widze ze cos sie tam dzieje maja jakies oferty a to ze sie ciagle oglaszaja z ofertami to normalna sprawa kazda agencja musi miec baze kandydatow bo nigdy niewiadome kiedy bedzie zapotrzebowanie na danego fachowca a jak juz jest to czesc wyselekcjonowanych kandydatow moze byc zajeta to niejest takie proste i latwe,myslicie ze wyslecie cv i juz za trzy dni pojedziecie wogole jak czytam niektore wasze komentarze to sie rzygac chce.moim zdaniem agencja jest ok jest dlugo na rynku jest profesionalna,a to ze jakis cajmer jest niezadowolony z jakis blachych powodow to taka juz jego natura wiadome ze nigdy wszystkim sie niedogodzi.Dwoch moich kolegow wyjeżdżało do norwegi z tej agencji i wszystko bylo ok.
zdjecie uzytkownika
miecio - 2014-12-12 14:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napiszcie czy mają tylko sprawdzone, legalne i bezpiecznie zatrudnienie?! czy mają fachową obsługę pracowników? nie wiem co robić, znajomy mi polecić lecz muszę wiedzieć jak najwięcej o tej agencji, aby wiedzieć czy warto zaryzykować. napiszcie jeszcze więcej informacji.... Jest ktoś zadowolony z wyjazdu?
zdjecie uzytkownika
zotrientowana - 2014-12-20 18:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Renee - 2014-06-18 16:17:29]:
Droga Renee,

Pani ktora przyjmuje dokumenty do tlumaczenia nie musi sie znac na dokumentach
ktore sa potrzebne pielegniarka do nostryfikacji, wazne ze zna sie na swojej pracy ktora wykonuje. Obowiazkiem rekrutera a nie Pani od tlumaczen jest poinformowanie o wymaganych dokumentach. Swoja droga caly czas zastanawiam sie nad tym jakim musisz byc strasznie zlosliwym czlowiekiem, ulzylo Ci po tym jak zupelnie bezpodstawnie obsmarowalas zupelnie niewinna dziewczyne ? Mam nadzieje ze zlizajacy sie czas swiat skloni Cie do refleksji nas swoim zachowaniem. Wydawaloby sie ze pielegniarka powinna emanowac cieplem,zrozumieniem, serdecznoscia.... no coz najwyrazniej nie zawsze. Pozdrawiam serdecznie i zycze wesolych swiat.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2014-12-22 20:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostrzegam!!!!! proponują pracę której nie ma!!! albo ( w najlepszym przypadku) wysyłają do miejsc niepewnych ( nie sprawdzają pracodawcy)pytajcie o referencja pracodawcy wtedy będzie bomba bo nic więcej od nich nie usłyszysz. Ich sposób na zarabianie jest prosty.......wykorzystać pracownika a czy on zarobi to już ich nie interesuje...Próbujcie wyjechać przez tą firmę np. do Norwegii........niewykonalne a ogłoszenia lecą ciągle albo gdzie indziej naprawdę uważajcie bo to lewa firma
zdjecie uzytkownika
wlodek - 2014-12-23 12:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doszly mnie sluchy ze to mieszkanie za darmo to sciema. Ktos cos wie?
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-12-27 00:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak to w końcu jest z ta agencją pracy Koncepcja? Nie wydaje mi sie, by specjalnie wysyłali do pracy, której nie ma, chyba sprawdzają pracodawce, czy tez mają stałych klientów, nie? Za te mieszkania się ile w takim wypadku płaci? Ile tez można orientacyjnie tutaj zarobić? Czy tez konkurencja daje lepsze stawki?
zdjecie uzytkownika
Ryszard Bonin - 2014-12-29 11:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jesteś bystry to już samo ogłoszenie cię zdystansuje.
Bo atrakcyjne zarobki to stawki godzinowe powyżej 200 NOK/godz.
171 NOK/godz to jest minimum jakie MUSISZ otrzymać, bo mniej się nie da.
Opieka zdrowotna, dodatek rodzinny, pieniądze na wakacje i zwrot podatku to nie jest luksus w agencji KONCEPCJA, to ma zapewnione każdy kto jest zatrudniony w Norwegii. Za mieszkanie w Bergen zapłacisz +/_ 7000.NOK, na samodzielne wyżywienie wydasz conajmniej 3500.NOK. Ale widzisz że w ogłoszeniu są wymagania takie same lub wyższe niż w innych agencjach. Jeśli tylko znacie język angielski to polecam ogłoszenia pracodawców norweskich. Ja bez dobrej znajomości języka otrzymałem od norweskiego pracodawcy też 171.NOK/godz. ale w systemie 4/2 , z darmowym hotelem, całodobowym wyżywieniem, darmowymi przelotami do Polski i z powrotem i darmowym transportem do pracy i z powrotem wynajętymi w Polsce busami tankowanymi za pieniądze pracodawcy... W takich warunkach można pracować za 171.NOK/godz. bo nic nie wydasz... Ale policz wydatki w agencji KONCEPCJA jeśli musisz za wszystko zapłacić: 7000 za mieszkanie, 3500 za skromniutkie jedzonko, 2000 za wylot na święta, 2ooo za powrót ze świąt (razem 14.500 NOK), jeszcze niech dojdą składki na paliwo, przejazd busem między lotniskami to zrozumiesz że lepiej pracować w Piasecznie za 2500 PLN przy płytach kompaktowych. Należy unikać wszelkich agencji lub jeśli już "wdepnąłeś w agencję" to na miejscu staraj się za wszelką cenę zatrudnić bezpośrednio u norweskiego kontrahenta, im szybciej tym lepiej, wówczas można zarobić 250-300.NOK/godz. Ale warunek konieczny to dobry j.angielski lub najlepiej norweski. Ja nieznam norweskiego, mój angielski jest ubogi dlatego przyjąłem pokornie stawkę 171.NOK/godz :)
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ryszard Bonin - 2014-12-29 12:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze jedno, jeśli agencja nie wymaga zaświadczenia o niekaralności (a nie wymaga) to możesz się spodziewać że w załodze będziesz miał kilku recydywistów, którzy twoje życie tam na miejscu zamienią w koszmar.
Jest jednak pewna zaleta: jeśli ty jesteś najemnikiem z agencji to masz gdzieś znajomość rzemiosła, bo to przełożony czyli przedstawiciel inwestora lub generalnego wykonawcy ma ci pokazać co masz robić, bo ty wykonujesz polecenia...
zdjecie uzytkownika
student prawa - 2015-01-03 18:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ryszard Bonin - 2014-12-29 12:12:41]:
Ciekawy komentarz naprawdę- a czy komentator w ogóle zdaje sobie sprawę z faktu, iż agencja nie ma prawa wymagać zaświadczenia o niekaralności ( wyjątkiem są tylko niektóre stanowiska). Po co siać ferment nie znając się na przepisach. Zanim wystawicie komentarz i oczernicie firmę zastanówcie się chwilę. Znam tę agencję, gdyż mój brat wyjeżdżał za jej pośrednictwem. Weryfikowałem umowy, wszystko było w porządku i jest nadal podczas zatrudnienia. Zawsze chętni do pomocy.
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2015-01-05 15:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem z tę firmę, luksusów nie było, ale wszystko co obiecywano w biurze przed wyjazdem sprawdziło się, bez jakichś przykrych niespodzianek. Bezpośrednio szukając pracy zarobiłbym rzeczywiście więcej ale przez agencję to oni szukają dla mnie pracy i przedstawiają warunki, zeitfirma niemiecka która z nimi współpracuje zorganozowała zakwaterowanie także jak kto woli, ja wole w ten sposób. Jak były problemy to załatwiałem je z pracodawca a nie z koncepcją, sporadycznie jak miałem problemy ze zrozumieniem dokumentów po niemiecku to biuro mi pomagało.
zdjecie uzytkownika
Kinga - 2015-01-05 16:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo gorąco polecam.
Wyjechałam do Niemiec we współpracy z tą firmą, w pewnym momencie npotkałam pewne... trudności z pracodawcą na miejscu. Na szczescie spotkałam się z ciepłą, pomocną ręką z tej firmy. Wszystko za mnie załatwili, jeszcze Pani do mnie dzwoniła później czy na pewno wszystko jest w porządku.
Profesjonalizm. Naprawdę grzechem byłoby nie wystawić pozytywnej opinii. Spotkałam się z troską i zaangazowaniem, polecam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
Fronter - 2015-01-05 16:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie w porządku. Z mojego punktu widzenia na pewno nie zasługują na złą opinię, wszystko wedłog umowy zostało przeprowadzone. Profesjonalnie i porządnie, nic nie mam do zarzucenia.
zdjecie uzytkownika
konkurencja - 2015-01-06 19:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fronter - 2015-01-05 16:06:36]:
Oj po tylu negatywnych komentarzach nagle tyle słodzenia - widać, że to obsługa agencji pisze. Zapraszamy do innej agencji pracy, jest ich wiele i mają o wiele lepsze opinie, więcej biur i są o wiele bardziej wiarygodne niż 1 maleńkie biuro na skraju drogi, które nie rozwija się od tylu lat :-))) widać, że ledwo zipią i nie są profesjonalni.
zdjecie uzytkownika
KAMELEON GDAŃSK - 2015-01-09 08:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bambus - 2014-12-05 17:55:46]:
TAKIE AGENCJĘ DOSTAJĄ PIENIADZE OD PRACODAWCY A NIE OD OSOBY WYJEŻDŻAJACEJ,JEŻDZĘ JUZ OSIEM LAT W NIEMCZECH I Z TAKICH JAK TY TO CHCĘ MI SIE SMIAĆ,OSOBA WYJEŻDZAJĄCA NIE POSIADA PIENIĘDZY PONIEWAZ ZOSTAWIA W POLSCE RODZINĘ
zdjecie uzytkownika
hydraulik - 2015-01-09 16:51:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak dla mnie biuro jest ok. to co oferują, na miejscu jest, a reszta tak naprawdę zależy od pracodawcy, czyli zeitfirmy...
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2015-01-12 15:35:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [konkurencja - 2015-01-06 19:06:57]:
o jakim skraju drogi piszesz? Byłeś tam w ogóle w ich biurze? Bo ja byłem -biuro jest w centrum Wrocławia i sprawia bardzo dobre wrażenie. Certyfikat też widziałem. Piszesz " zapraszamy do innej agencji" - czyli jakiej? Napisz konkretnie w jakim biurze pracujesz i zajmij się swoją pracą zamiast dokopywać innym uczciwym biurom, bo sądzę, że biuro jest bardzo rzetelne - pomogli mi w problemach.Skąd masz informację, że biuro nie rozwija się od kilku lat - książkę o nich piszesz, czy reprezentujesz nieudacznego pośrednika, który nic nie potrafi, więc musi szkalować inne uczciwe firmy. Ciekawe , czy inne biura zajmują się pracownikiem po jego wyjeździe za granicę. Słyszę od moich kolegów, że zupełnie nie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-12 15:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [konkurencja - 2015-01-06 19:06:57]:
Czyli jakie biuro jest takie super profesjonalne? Podaj nazwę konkurencjo. Chętnie przez Was wyjadę. W czym jesteście lepsi.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-12 23:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [konkurencja - 2015-01-06 19:06:57]:
Witaj "Konkurencja" popieram, 100 procent racji!! Koncepcja zajmuje się tylko i wyłącznie wykańczaniem innych uczciwych firm na rynku i uprawia tzw . nieuczciwą konkurencję ale już im to bokiem wychodzi bo musieli zredukować biuro i siedzą wszyscy w jednym małym pokoiku. Proszę wszystkich zainteresowanych pracą najpierw podjechać i sprawdzić jak wygląda ta firma to żart............, firma jednoosobowa w postaci jednej rudej panny!! Dowcip no i jeszcze to co napisałeś ...jeden ciasny pokoik a te wszystkie ofery peracy to kompletna fikcja.. spróbujcie wyjechać przez nich np. do Norwegii....kolejny dowcip a inne kraje tez możecie zapomnieć ponieważ nie maja zlecen bo są mega nieprofesjinalni i oszukują tym sposobem ludzi którzy czekają na pracę
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2015-01-12 23:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zmieniam zdanie, moja poprzednia wypowiedz była niemądra, zrobili mi wodę z mózgu i prosili o wpis na czacie a na pracę czekam już od paru tygodni i budowy nie ruszą do marca a oni wciąż obiecują, pytałem u bezpośrednich pracodawców i sezon zacznie się dopiero w kwietniu dlatego nie mają pracy ale są firmy na rynku które maja bezpośrednie zlecenia tam szukam pracy i już przestałem wierzyć w pośredników którzy kasują pieniądze za podpisanie umowy a potem martw się sam OSTRZEGAM przed tą firmą, jak czytałem wcześniej najpierw ją odwiedzcie bo to faktycznie zart a nie firma
zdjecie uzytkownika
on 2014 - 2015-01-13 00:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzięki moge ,czekałem u nich na pracę ale ta firma zdaje mi się zajmuje się tylko zbieraniem danych bo moje CV maja już od miesięcy












Dzieki za info ja czekam od miesiąca na prace przez ta firme i chciałem podjechać a oni mowia ze nie ma takiej potrzeby już wiem dlaczego, szkoda bo liczyłem na nich ale wiem od znajomych tez ze wszystko wola zalatwiac na odleglosc noo to daje do myslenia
zdjecie uzytkownika
ślusarz - 2015-01-13 11:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-01-12 23:40:10]:
Co Wy za bzdury tutaj wypisujecie. Firma jest jak najbardziej w porządku. Jestem z Wrocławia i byłem u nich nie raz. W agencji siedzi chyba z 8 osób, wiec jakoś w małym pomieszczeniu chyba by sie nie zmieścilo. Zresztą dla jednego 150m jest ciasno a dla drugiego wielkie metry. Coś chyba konkurencji nie leży, że fajnie ludzi obsługują. Jak widzę te wpisy, to już mi sie niedobrze robi jak niewiarygodne te opinie sa.
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2015-01-13 12:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elektryk - 2015-01-12 23:59:40]:
Dlaczego ktoś podszywa się i pisze, że zmieniłem zdanie???? Żadnego zdania nie zmieniłem i nadal uważam, że to bardzo dobra firma jest. Ciągły kontakt z nimi mam,bo jestem z Wrocławia. Nie zauważyłem, aby mieli mały pokój, Chyba z 10 osób tam pracuje. A to podszywanie się pode mnie to chwyt poniżej pasa. Kto i po co to robi?????
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-01-28
Żródło: Gowork.pl
Nürnberg
( )
Certyfikat Ministerstwa Gospodarki i Pracy nr 1926   Agencja Pracy Koncepcja organizuje zatrudnienie w kraju i za granicą już od ponad 10 lat. Oferujemy legalne zatrudnienie u sprawdzonych pracodawców.  Z nami podejmiesz dobrą pracę.   OBECNIE POSZUKUJEMY KANDYDATÓW DO PRACY NA STANOWISKU:   KIEROWCA AUTOBUSU – LINIE MIEJSKIE I PODMIEJSKIE      Miejsce pracy: Niemcy, Bawaria.    O
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Agencja Zatrudnienia Koncepcja - 2015-01-13 12:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gość - 2015-01-12 23:40:10]:
Internet wydaje się być anonimowym, stąd powszechne myślenie, że można nie ujawniając swoich danych wypisywać „kłamstwa” bez odpowiedzialności. Ponieważ nagonka na naszą firmę przybrała już takie rozmiary, że nie jesteśmy w stanie tego tolerować wzywam nieuczciwego przedstawiciela konkurencyjnej firmy, a która to dokonuje non stop nieprawdziwych i szkalujących nas wpisów jako " konkurencja" potem podszywając się pod osoby z nickiem : "gość", " elektryk" etc. o NATYCHMIASTOWE ZAPRZESTANIE TEJŻE NIEUCZCIWEJ DZIAŁALNOŚCI oraz podania imienia, nazwiska i nazwy firmy, tak by forumowicze mogli w sposób rzetelny porównać ofertę obu firm.
Brak podania pełnych danych konkurencji uznajemy za przyznanie się do dokonania nierzetelnych wpisów. Ktoś kto pisze prawdę nie boi się podpisać pod swoim wpisem.
Dzisiaj nikt w internecie nie jest anonimowy, więc ustalenie kto dokonuje tych niesmacznych wpisów też nie stanowi problemu. Sprawa została zgłoszona na prokuraturę, która zapewne zajmie wyjaśnieniem się sprawy i pociągnięciem do odpowiedzialności sprawcy tych oszczerstw.

Serdecznie przepraszamy naszych klientów i nowych kandydatów do pracy za dyskusję, która nie powinna się była zdarzyć. Niestety część osób bardzo ufa opiniom wystawianym na tym forum i nie możemy sobie pozwolić, aby ktoś w ten sposób uprawiał NIEUCZCIWĄ KONKURENCJĘ budując negatywny obraz naszej firmy. Zapraszamy do odwiedzenia naszego biura (czy pomieszczenia biurowe wielkości 100 m2 ( z 9 osobami pracującymi na stałe są " ciasnym pokoikiem" –jak twierdzi konkurencja-pozostawiamy do oceny użytkowników forum), w razie wątpliwości do kontaktów z kierownikiem p. Zieglerem oraz na osobiste rekrutacje, które odbędą się już w lutym tego roku. Pozdrawiamy i liczymy na Państwa. Przypominamy, że nasza firma nie pobiera żadnych opłat za zorganizowanie Państwa wyjazdu za granicę. Tym samym uznajemy dyskusję za zakończoną i nie jesteśmy zainteresowani jej kontynuacją, chyba,że autor wpisów ujawni się podając prawdziwe dane. Naszą energię i czas wolimy poświęcić naszym klientom. Konkurencji radzimy zrobić to samo.


Agencja Zatrudnienia Koncepcja
zdjecie uzytkownika
cieśla - 2015-01-14 18:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cała dyskusja nie zmienia faktu że zasdaniczo oferty pracy wszelkich agencji to jest bardziej taki pic niż oferta na jaką liczą ludzie. Tzn. widzę ofertę, zgłaszam się jadę. Możesz słać cv codziennie do wszytstkich agencji a pracy nima. A człowiek robił w Norwegi i ma na to papiery oraz papiery na zawód. To wszytko to sprawia wrażenie budowania sobie głównie dużej bazy kandydatów. A pojedzie mniej niż 1 na 100.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pracy Koncepcja
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Agencja Pracy Koncepcja?
Zadaj pytanie
x