brak logo

TREFL S.A

Gdynia

Opinie o TREFL S.A

Księgowa 2015-01-07 21:31
A czy ktoś może coś napisać o pracy w księgowości?Jaka atmosfera czy dział jest duży itd.?
6
weronika 2015-02-18 18:30
no chyba ta firma też w elektryce się specjalizuje, to powinno być stosunkowo prosto się do nich dostać o ile jesteśmy naprawde specjalistami z danej dziedziny? no bo własnie, pewnie od razu po szkole ludzi to nie biora, tylko po kursach czy z doswiadczeniem już sporym, więc to tez róźnie wygląda w sumie.
7
Nieanonimowa 2015-04-05 16:15
Brak Szkoleń pracownikow na maszynach, pozniej maja poobcinane palce i rece. Pozdro N i K
13
jopel 2015-04-07 18:54
Trefl jest dobrze preferującą firmą, ale jeśli chodzi o traktowanie pracowników jest tragicznie. Wprowadzają nowe zmiany jak np ''ukryty akord".Zaoszczędzają na wszystkim co się da. Pracowników mają za tanią siłę roboczą. Kiedyś byly lepsze warunki pracy i lepsza atmosfera, a teraz? z dnia na dzień coraz gorzej..
15
Smoczyca 2015-04-21 15:34
Praca dla niebieskich tzn zatrudnionych BARDZO opłacalna wbrew wmawianiu przez niektórych, że jest tak żle i wyzysk. HAHA, wiecie chyba za co pieniądze bierzecie prawda? I nie takie małe.Nie tylko za siedzenie przy taśmie i pogawędki. O zachowaniu i poczuciu wyższości zatrudnionych w stosunku do tymczasowych pracowników nie wspomnę..nie polecam pracy. Głównie z tego powodu zrezygnowałam.
8
żółty 2015-04-30 23:18
Szczególnie polecam siedzenie na taśmie w nocy i te pogawędki żeby nie zaryć nosem.Ą nieszczególny stosunek tzw. zatrudnionych do pracowników tymczasowych też się z ksieżyca nie wziął widocznie ktoś z was sobie na to zapracował.Lekko nie jest.
7
Smoczyca 2015-05-03 21:57
Na szczęście nie muszę już jak to powiedziałeś "zarywać nosem" o taśme. :))
Niedługo dojdzie do tego, że nikt nie będzie chciał z wami pracować..co firma to obyczaj.Jedni dowartościowują się wiedzą, inni polarem. Chciałam tylko oszczędzić "rozczarowania" nowym. Trzymajcie się ciepło i nie dajcie się
9
pracownik lesio 2015-06-26 14:49
organizacja- zero, poszanowanie pracownika-0 (szczególnie tymczasowego),wiedza liderów-0, kierownik(tylko dlatego że kolega dyrektora)-0, kasa ok jak siedzisz 100 nadgodzin(masz przyjść i koniec, nie ważne że masz życie prywatne).Ludzie w większości ok, ale jak szefunio obieca 50zł podwyżki to każdy cię sprzeda. Jakość produktów coraz gorsza...ważne, że dużo. Ogólnie syf.
13
Coś w tym jest 2015-06-26 17:11
A póżniej wielkie zdziwienie, że brakuje elementów w grze..organizacja leży.
Niektórym pracownikom przydałoby przypomnieć podstawowe zasady kultury bo to, że pracują po 10 lat nie znaczy, że są Panami tego świata, a to co czasem tam się wyrabia to jakaś farsa..
8
zwykły ludek 2015-06-29 22:50
Naprawdę nikomu nie polecam pracy w tej firmie... nie będę się rozpisywał, bo nie warto. Jeśli chcesz być traktowany jak śmieć to zapraszamy.
12
ciekawy 2015-07-05 15:35
Aplikowałem do pracy na przedstawiciela handlowego.Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda ta praca i jakie są zarobki,plany,premie itd?pozdro
13
wacek 2015-07-18 18:21
cala prawda o firmie. Ja jeszcze dodam, ze kompletny brak kompetencji od dyr do liderow, osoby ktore nie maja pojecia o organizacji pracy ani o szacunku dla ciezko pracujacych ludzi.,,Spolka,, dwoch panow, dyr i kier ( pan L i pan J), rozlozy kiedys firme na lopatki swoimi bezsensownymi decyzjami i odgrywaniem wladcow Trefla i nieomylnych.
14
misia 2015-07-25 20:27
Brak szacunku dla pracownikow zaczyna sie od gory. Chcac zalatwic jakakolwiek sprawe u dyrektora, pana J musisz liczyc sie z tym, ze bedziesz chodzic do niego kilkanascie razy albo wiecej. Bo nawet jak sie z toba umowi na konkretny dzien i godzine to zawsze bedzie : przyjdz jutro, teraz nie mam czasu, albo na twoj widok szybko zlapie telefon i bedzie udawal, ze z kims rozmawia itd. A obiecanki pana J najlepiej nagrywac bo potem udaje ze nie pamieta.
9
bebe 2015-08-01 09:15
czy kierownik produkcji nauczyl sie wreszcie obslugiwac komputer? jeszcze nie dawno nie potrafil go wlaczyc:)
14
eulejlah 2015-09-07 18:43
witam wszystkich forumowiczow,pracuje w firmie trefl już ponad 10 lat,byly ciężkie czasy trzeba było harować zeby umowę dostać-wykazywać się checia do pracy,ci starsi stażem pracownicy maja inne nawyki,sa bardzie wyczuleni na wykonywana prace młodsi maja bardzie luzacki stosunek do obowiazkow wola grac na telefonach albo plotkowac,owszem bywa ciężko z organizacja pracy,komunikacja jest dużo nadgodzin bo mamy urlopy i dużo zlecen do zrealizowania,a szefowie znaja pracowników wiedza na kogo mogą liczyc gdy jest potrzeba i tez takich pracowników szanują a zarobki moglyby być troszkę lepsze ale tez takie najgorsze nie sa,nieprawdaz koleżanki i koledzy??pozdrawiam
4
Ubaw po pachy 2015-09-09 15:58
"ci starsi stażem pracownicy maja inne nawyki,sa bardzie wyczuleni na wykonywana prace młodsi maja bardzie luzacki stosunek do obowiazkow wola grac na telefonach albo plotkowac,"
Wyżej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają niż srają jak to się mówi nie ładnie.A o pracy niektórzy starsi nie mają pojęcia chyba ze do wrzucania instrukcji sie nadają albo bigowania wkładek..Więcej młodych to ta firma odżyje.
4
Hihi 2015-09-27 18:30
CIĘŻKO PRACUJĄ...



HA HA
3
filemon 2015-10-16 22:51
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy PH? Głównie chodzi mi o atmosferę, targety(tzn. możliwość ich realizacji etc.). Słówko o zarobkach mile widziane, chociaż wiem, że z tym pytaniem na tym forum jest najciężej :)
5
produkcyjny 2015-10-19 20:55
Znam osoby po politechnice, które 3 albo 2 lata temu dostały się na "Staż Wakacyjny", pracują w obszarze produkcji i jakoś nie narzekają. W tym roku też był nabór z politechniki, na 100% nie po znajomości. Masz chyba nieaktualne info...
hempel 2015-10-20 09:59
Powyższa opinia (hempel - 2015-10-19 18:21:08) została napisana pod wpływem emocji i jest nieprawdziwa oraz krzywdząca zarówno dla pracowników jak i dla całego wizerunku firmy Trefl S.A. Serdecznie przepraszam wszystkich pracowników Trefl S.A którzy mogli poczuć się urażeni. Opinia została zgłoszona administratorowi do usunięcia ze strony.
Mucha na parapecie 2015-10-20 18:25
Hehehe, opinia doszła do odpowiednich osób i widać reakcje i skuteczne konsekwencje..to ukazuje obraz tej firmy.Mów dobrze, albo wcale.
8
kkkkkkkk 2015-11-15 17:09
900 zł na stażu (staż 3 miesięczny), potem 1600 zl przez kolejne 3 miesiace... tragedia
1
waran 2015-11-25 23:23
Zarobki mizerne jak na taka ciezka prace. Atmosfera napieta, zero zyczliwosci. Po twarzach pracownikow jakos zadowolenia nie widac, sami smutni i zmeczeni ludzie.
5
były pracownik 2015-12-01 23:35
Połowa to zadufani w sobie ludzie co, podkładają komuś nogę, aby się uśmiechnąć...sami SPECYAALIŚCI co nie zmienia faktu, że pare osób było całkiem wporzo. Ogólnie nie polecam nikomu typowa produkcja
6
Pracownik 2015-12-17 21:09
Sympatyczna Praca w treflu zarobki moje to ponad 4tyśz nadgodzinami około 6tys
2
Lidia 2 2015-12-19 16:49
Coś dużo Pani Lidii w tych komentarzach..:)
2
PP 2016-02-04 11:33
4 tys.a z nadgodzinami 6 tyś? Owszem,jeśli miesiąc miałby 62 dni i do tego brutto.
1
ola 2016-02-18 19:30
a jak praca na recepcji?
1
kandydat 2016-03-06 15:28
A możesz proszę powiedzieć czy mówimy o pracowniku produkcji tj. operator maszyny? Czy może o jakimś specjalistycznym stanowisku? Pozdrawiam : )
1
zainteresowany 2016-03-06 17:39
Ogłoszenia na PRowca są dwa, podobne oczekiwania, ale jak się wczytać w treść to jest różnica w znajomości języków i z treści wynika, że jednej osoby szukają do marketingu krajowego, a drugiej w zakresie rynków zagranicznych (j. niemiecki i angielski).
Legion000 2016-04-05 17:28
Nie polecam tej firmy pracuje tam od dłuższego czasu, kadra zarządzająca do bani , atmosfera tragiczna, co powiedzieć jak ma się 20 letnią brygadzistkę na zmianie która jest pasywna do granic możliwości na dodatek żadnej szkoły i działa jak bezmyślny automat który cytuje" nie moge się sprzeciwiać" to co to za przełożony. a są ludzie bardziej nadający się choćby stażem pracy. to potem tak się kończy że drze się koty o pierdoły bo ktoś straszliwym służbista bez mózgu jest i zabiera ci premie za to że paleta 2 centymerty poza przysłowiową linie wychodzi i że komo droga ewakuacyjna jest zastawiona choć ma się ponad 20 metrów wolnej przestrzeni a przy palecie się pracowało. Może prezes Szczepan to zobaczy i trochę posprawdza kto jest liderem i brygadzistą to może jeszcze za mojej kadencji odwoła ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z stanowiska.Na koniec dodam straszne kolesiostwo niema co liczyć na awans bez znajomości albo jak dyrektor albo szef produkcji cie nie lubi.Na prawdę kto ma trochę rozsądku niech zatrudni się gdzie indziej.
5
biceps 2016-05-05 22:20
Ciekawe czy taki specjalista ds. planowania produkcji może liczyć na dobre zarobki, bo sam chcialbym się ubiegać o tą pracę. W końcu oferty ich są dość popularne, więc się nie dziwię, że zatrudnienie jest tak opłacalne.
7
Darek 2017-01-03 19:29
Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko : Specjalista ds. Kalkulacji , czy ktoś z pracujących ma jakąś wiedze na temat warunków pracy na ww stanowisku? jakie są godziny pracy? można liczyć na umowę o pracę? czy 3000zł netto lub więcej jest realne ?
6
DW 2017-01-09 12:46
Umowa o pracę dopiero po 3 latach, czyli najpierw okres probny, potem 3 lata czas okre slony i wtedy dopiero ew. umowa na czas nieokreślony. 3 tys netto na pewno nie przez pierwszy ookres...
Ala 2017-01-12 20:42
Jak długa jest umowa na czas próbny? Czy możecie coś więcej powiedzieć o dziale kalkulacji?
nowy pracownik 2017-01-13 08:09
Umowa na okres próbny również jest umową o pracę ;)

Jeśli chodzi o zarobki - to zależy od doświadczenia. Jeśli posiadasz już doświadczenie i możesz wnieść wiedzę - wynagrodzenie jest ok, adekwatne do umiejętności (jestem tego przykładem). Poza tym jest dobra atmosfera i wiele benefitów dla pracowników (sport, impreza integracyjna). Warto przekonać się osobiście.
Ala 2017-01-17 19:33
Wybierasz się rozmowę o pracę na to stanowisko?
Esz 2017-01-31 11:38
Nie polecam, stanowisko zupełnie odbiega od typowej recepcji, w ogole nie jestes doceniona. co chwile ktos idzie skarzyc przełożonemu ze np. się nie usmiechasz,albo ze poszłac siku i znowu ciebie nie ma. Pracy multum, ciagle to samo. najlepiej to przykleil dupsko do krzesla i siedziec. brak motywacji, rozwoju a i KASA marna.
2
Kandydatka 2017-02-16 19:25
Byłam ostatnio na rozmowie w Treflu i miałam przyjemność spędzić trochę czasu na recepcji, bo dwa razy byłam dużo za szybko. Nie zauważyłam złej atmosfery, wręcz przeciwnie. Bardzo sympatyczna Pani na recepcji, osoby pojawiające się w trakcie też miłe. Rekrutacja -miło, rzeczowo, normalne pytania i chętnie udzielano odpowiwedzi na moje pytania. Pozdrowienia
5
dan 2017-03-23 15:55
płacą tyle co w całym Trójmieście w agencjach pracy, robota nie dla ludzi którzy chcą dobrze żyć
3
Hocki klocki 2017-03-23 19:56
Niestety to prawda. Atmosfera nie jest najlepsza na prodkucji. Dobrzy pracownicy odchodzą bo nie są traktowani poważnie i słabo wynagradza a kolejni szukają intensywnie innej pracy. Szkoda ale cóż!
5
Dawid71 2017-04-03 17:32
Jakie zarobki operator wtryskarki? I jak wygląda ta praca pilnuje się kilku maszyn czy jednej?
Misiu daj pieniążka za cukierka 2017-04-06 00:25
A czego się spodziewała Pani po pierwszej rozmowie ? Wystarczyło wejść wgłąb fabryki, aby więcej dostrzec, i przekonać się jak wygląda rzeczywistość,pozdrawiam!
2
amanda158 2017-04-22 12:18
a jak sie pracuje w dziale ksiegowosci?
itsme 2017-04-28 16:47
Na początek pewnie przez 3msc 17zl/h brutto bez dodatków. Potem schodzą do ok 12/13zl/h i dochodzą dodatki, ale tu trzeba uważać bo lubią zabierać te dodatki za byle co.
X 2017-04-28 18:53
Nie polecam pracy na magazynie przez agencje pracy.
Tam szukają ludzi, którzy będą robić wszystko szybko choć na nabranie wprawy potrzeba czasu.
Ludzie tam pracujący uważają się za bogów, którzy mają normalną umowę o pracę. I jeszcze szpanują co to oni nie mają, o czym osoba mająca umowę zlecenie może sobie marzyć.
Poza tym sami zapomnieli jak zaczynali pracę.
Trzeba uważać co się im mówi bo mogą sprzedać za niewiadomo co.
4
minkaqw 2017-05-01 10:41
A w biurze tez jest slaba atmosfera??
3
Ostry 2017-05-08 15:50
Chyba normalne że ktoś kto pracuje kilka lat w firmie będzie uważał się za boga !!!
1
Ostry 2017-05-08 15:54
A na magazynie są mega zarobki chyba największe w Polsce jeżeli chodzi o magazyny
2
zainteresowany 2017-05-17 12:42
Witam
Pojawiło się ogłoszenie na RPH ds. Detalu teren mazowieckie/podlaskie:
-jaka jest podstawa netto
-jaka premia netto
-ile wizyt dziennie
-jakie auto (rodzinnie,gps, obklejone, można jeździć prywatnie)
-jaka atmosfera?
-kierownik w porządku?
-czy plany są realne?
-produkty rotują?
-jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, rozmowa czy jakieś dziwne testy?

Z góry dzięki za pomoc
Zostaw swoją opinię o TREFL S.A - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TREFL S.A