brak logo

TREFL S.A

Gdynia

Opinie o TREFL S.A

pop 2013-08-12 12:01:59
Anonim - 2013-07-22 05:15:04

Praca od 8:00 czy od 9:00?
Dawno temu od 7.00, potem od 7.30 - biuro. Produkcja na 3 zmiany.
3
iza 2013-08-12 12:03:11
jack - 2012-09-18 18:56:28

Co oznacza śmieszne zarobki,to ile sie tam zarabia?
Nie ma śmiesznych zarobków.
2
anonim 2013-08-12 12:07:06
Anonim - 2013-06-20 07:15:06

Da się zarobić normalne pieniądze?
Na pewno.
2
były pracownik biurowy 2013-09-23 11:49:25
łukasz - 2013-08-13 12:31:10

Tak piszecie o tych pieniądzach i piszecie. A czy mógłbyś ktoś konkretnie napisać na temat zarobków w Trefl?
Dużo zależy od tego, jakie masz wykształcenie, jaką znajomość języków obcych (jeśli jest wymagana) i oczywiście jakie stanowisko Cię interesuje oraz to, czy jesteś "swój" czy "z ogłoszenia", ale na pewno Trefl ma o wiele więcej do zaoferowania, niż większość pracodawców w naszym województwie. Nowoczesna firma, w której można się dużo nauczyć, a jak wiadomo doświadczenie w obecnych czasach też jest bardzo ważne. Ile kto zarabia, to i tak raczej się nie dowiesz, ponieważ zarobki były TAJNE i na pewno w dalszym ciągu są. Ja w każdym razie cieszę się z tego, że mogłam tam kilka lat pracować. Póki co, najlepiej wspominam pracę z tamtego właśnie okresu, a muszę dodać, że byłam tą "z ogłoszenia" i po kilku latach zwolniłam się sama, ale nie z powodu zarobków.
7
bez 2013-11-17 12:33:23
Nawet stołówki nie mają,jedzą tam gdzie pracują;-))
15
krakers 2013-12-12 13:37:23
Ja pytam o warunki i atmosferę pracy na produkcji? Jest mobbing, poniżanie i dużo stresu, czy raczej normalna robota? Czy jest bardzo ciężko, można sobie zniszczyć zdrowie?
15
Renata 2014-06-30 20:36:29
Pracowalam w treflu ladne pare lat temu.Obecnie jestem za granica I jesli wroce do kraju to chcialabym tam wrocic.Pracowalam na prasach.Zarobki byly ok. Atmosfere w pracy do dzis milo wspominam.Nigdy pozniej juz nie mialam tak fajnej ekipy.Moze w polsce duzo zmienilo sie na gorsze ale wowczas szlo sie chetnie do pracy, nie jak do obozu.12 lat temu zarabialam 1000 zl.To chyba niezle.Pozdrowienia dla pracownikiw trefla a w szczegolnosci dla3tw prasy 1000 :)
Renata 2014-07-01 21:50:43
To bylo 12 lat temu,wtedy min w pl byla chyba 600 zl z tego co pamietam,a 1000 zl to bylo minimum,zazwyczaj zarabialismy wiecej,zwlaszcza przed bozym narodzeniem.Pamietam jak jednego miesiaca mialam 2500 zl ,a moja siostra w delikatesach w sopocie 800 zl.fajnie bylo.Ale mimo tego doszlam do wniosku,ze w Polsce nie dorobie sie wlasnego mieszkania i dlatego wyemigrowalam.
1
Renata 2014-07-01 22:03:00
Moje pierwsze doswiadczenie z treflem to byla umowa zlecenie(jeszcze w Sopocie).przyklejalismy napoje w proszku TANGO do tacki z puzlami 3 mazniecia klejem ,naklejalo sie te napoje,norma wyrobiona w 4 h.I stówka dziennie.(usunięte przez administratora)
3
Mantrid 2014-07-27 20:25:58
Do tej pokraki "kierownika administracji" daj produkcji stołówkę zamiast na siłę podlizywać się pracownikom z biur. Już na rozmowie kwalifikacyjnej zauważyłem twój lęk przed tym że ktoś cie rozgryzie, rozmowie o pracę jako konserwator.
Adaś nie zna takiego pojęcia jak pracownik za to lubi wydawać polecenia i nie rozumie takich pojęć jak zakres obowiązków. Nie polecam stanowiska konserwatora w tej Firmie bo jako szanujący się fachowiec nie widzę nic normalnego w myciu podłóg i zamiataniu hal od tego jest zewnętrzna firma.
I jeszcze jedno teraz sobie siedzę w pracy kiedy mi się podoba piję darmową kawę kiedy mi się podoba i mam 4100 Brutto na kwitku bo robię 100 % normy na produkcji 4 km na zachód. Do obsługi komputera nie jest potrzebne krzesło, można to robić na stojąco panie mały adamie :)
17
kicia 2014-09-24 15:18:36
Witam ja pracuje w firmie Solutons na ul.Hutnicza tam do dopiero są złodzieje a pracuje na hali produkcyjnej praca na akotr tam de brygadzistki to wogule nie mają organizacji i okradają pracowników.I DOWIEDZIAŁAM SIE ZE TA FIRMA ZATRUDNIA PRACOWNIKÓW DLATEGO CHETNIE TAM PUJE PRACOWAĆ
wiktor53 2014-10-27 19:36:11
Gdzie moja opinia.
15
wiktor53 2014-10-27 20:35:16
gdzie podział się mój tekst.
16
wiktor53 2014-10-27 20:40:12
Napisałem prawdę o firmie,ale tekstu nie pokazali.Tak właśnie dział firma.
18
wicek 2014-10-29 18:23:16
Cięrzka praca,stresująca pracownik jak przedmiot.Lata pracy bez podwyrzek.Najgorszy to dział adminisrtacji,tu rządi król Adaś daspota.Tu pracowni jest nikim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
17
luk 2014-11-06 21:03:12
Powiem że praca tak naprawdę nie jest ciężka .atmosfera nie najgorsza.Ale...jak na taka firmę żeby stołówki nie było na produkcji SKANDAL....I jeszcze przykre jest to że Trefl zatrudnia ludzi przez firmy tak zwane pośrednictwa pracy ...(które żerują na bezrobociu i braku miejsc pracy)przykre to że zamiast dać człowiekowi, który u nich wykonuje własnymi rękami prace godne pieniądze to wola pośrednikom płacić ... i odróżnieni tacy w tych pomarańczowych koszulkach
15
luk 2014-11-06 21:03:13
Powiem że praca tak naprawdę nie jest ciężka .atmosfera nie najgorsza.Ale...jak na taka firmę żeby stołówki nie było na produkcji SKANDAL....I jeszcze przykre jest to że Trefl zatrudnia ludzi przez firmy tak zwane pośrednictwa pracy ...(które żerują na bezrobociu i braku miejsc pracy)przykre to że zamiast dać człowiekowi, który u nich wykonuje własnymi rękami prace godne pieniądze to wola pośrednikom płacić ... i odróżnieni tacy w tych pomarańczowych koszulkach
18
mirek ze smolajn 2014-11-12 17:12:55
o widzę, że znowu trefl poszukuje grafika komputerowego / operatora dtp - jeśli dobrze pamiętam kilka miesięcy temu również pojawiło się zapotrzebowanie na to właśnie stanowisko. czyżby taki przemiał? czy ktoś z szanownych tu obecnych może dodać zdań kilka? może pracował wcześniej na tym stanowisku?
13
Księgowa 2015-01-07 21:31:22
A czy ktoś może coś napisać o pracy w księgowości?Jaka atmosfera czy dział jest duży itd.?
1
weronika 2015-02-18 18:30:26
no chyba ta firma też w elektryce się specjalizuje, to powinno być stosunkowo prosto się do nich dostać o ile jesteśmy naprawde specjalistami z danej dziedziny? no bo własnie, pewnie od razu po szkole ludzi to nie biora, tylko po kursach czy z doswiadczeniem już sporym, więc to tez róźnie wygląda w sumie.
7
Nieanonimowa 2015-04-05 16:15:04
Brak Szkoleń pracownikow na maszynach, pozniej maja poobcinane palce i rece. Pozdro N i K
10
jopel 2015-04-07 18:54:06
Trefl jest dobrze preferującą firmą, ale jeśli chodzi o traktowanie pracowników jest tragicznie. Wprowadzają nowe zmiany jak np ''ukryty akord".Zaoszczędzają na wszystkim co się da. Pracowników mają za tanią siłę roboczą. Kiedyś byly lepsze warunki pracy i lepsza atmosfera, a teraz? z dnia na dzień coraz gorzej..
13
Smoczyca 2015-04-21 15:34:07
Praca dla niebieskich tzn zatrudnionych BARDZO opłacalna wbrew wmawianiu przez niektórych, że jest tak żle i wyzysk. HAHA, wiecie chyba za co pieniądze bierzecie prawda? I nie takie małe.Nie tylko za siedzenie przy taśmie i pogawędki. O zachowaniu i poczuciu wyższości zatrudnionych w stosunku do tymczasowych pracowników nie wspomnę..nie polecam pracy. Głównie z tego powodu zrezygnowałam.
7
żółty 2015-04-30 23:18:24
Szczególnie polecam siedzenie na taśmie w nocy i te pogawędki żeby nie zaryć nosem.Ą nieszczególny stosunek tzw. zatrudnionych do pracowników tymczasowych też się z ksieżyca nie wziął widocznie ktoś z was sobie na to zapracował.Lekko nie jest.
7
Smoczyca 2015-05-03 21:57:46
Na szczęście nie muszę już jak to powiedziałeś "zarywać nosem" o taśme. :))
Niedługo dojdzie do tego, że nikt nie będzie chciał z wami pracować..co firma to obyczaj.Jedni dowartościowują się wiedzą, inni polarem. Chciałam tylko oszczędzić "rozczarowania" nowym. Trzymajcie się ciepło i nie dajcie się
6
pracownik lesio 2015-06-26 14:49:21
organizacja- zero, poszanowanie pracownika-0 (szczególnie tymczasowego),wiedza liderów-0, kierownik(tylko dlatego że kolega dyrektora)-0, kasa ok jak siedzisz 100 nadgodzin(masz przyjść i koniec, nie ważne że masz życie prywatne).Ludzie w większości ok, ale jak szefunio obieca 50zł podwyżki to każdy cię sprzeda. Jakość produktów coraz gorsza...ważne, że dużo. Ogólnie syf.
12
Coś w tym jest 2015-06-26 17:11:25
A póżniej wielkie zdziwienie, że brakuje elementów w grze..organizacja leży.
Niektórym pracownikom przydałoby przypomnieć podstawowe zasady kultury bo to, że pracują po 10 lat nie znaczy, że są Panami tego świata, a to co czasem tam się wyrabia to jakaś farsa..
7
zwykły ludek 2015-06-29 22:50:28
Naprawdę nikomu nie polecam pracy w tej firmie... nie będę się rozpisywał, bo nie warto. Jeśli chcesz być traktowany jak śmieć to zapraszamy.
10
ciekawy 2015-07-05 15:35:53
Aplikowałem do pracy na przedstawiciela handlowego.Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda ta praca i jakie są zarobki,plany,premie itd?pozdro
13
wacek 2015-07-18 18:21:26
cala prawda o firmie. Ja jeszcze dodam, ze kompletny brak kompetencji od dyr do liderow, osoby ktore nie maja pojecia o organizacji pracy ani o szacunku dla ciezko pracujacych ludzi.,,Spolka,, dwoch panow, dyr i kier ( pan L i pan J), rozlozy kiedys firme na lopatki swoimi bezsensownymi decyzjami i odgrywaniem wladcow Trefla i nieomylnych.
14
misia 2015-07-25 20:27:28
Brak szacunku dla pracownikow zaczyna sie od gory. Chcac zalatwic jakakolwiek sprawe u dyrektora, pana J musisz liczyc sie z tym, ze bedziesz chodzic do niego kilkanascie razy albo wiecej. Bo nawet jak sie z toba umowi na konkretny dzien i godzine to zawsze bedzie : przyjdz jutro, teraz nie mam czasu, albo na twoj widok szybko zlapie telefon i bedzie udawal, ze z kims rozmawia itd. A obiecanki pana J najlepiej nagrywac bo potem udaje ze nie pamieta.
8
bebe 2015-08-01 09:15:51
czy kierownik produkcji nauczyl sie wreszcie obslugiwac komputer? jeszcze nie dawno nie potrafil go wlaczyc:)
12
eulejlah 2015-09-07 18:43:25
witam wszystkich forumowiczow,pracuje w firmie trefl już ponad 10 lat,byly ciężkie czasy trzeba było harować zeby umowę dostać-wykazywać się checia do pracy,ci starsi stażem pracownicy maja inne nawyki,sa bardzie wyczuleni na wykonywana prace młodsi maja bardzie luzacki stosunek do obowiazkow wola grac na telefonach albo plotkowac,owszem bywa ciężko z organizacja pracy,komunikacja jest dużo nadgodzin bo mamy urlopy i dużo zlecen do zrealizowania,a szefowie znaja pracowników wiedza na kogo mogą liczyc gdy jest potrzeba i tez takich pracowników szanują a zarobki moglyby być troszkę lepsze ale tez takie najgorsze nie sa,nieprawdaz koleżanki i koledzy??pozdrawiam
2
Ubaw po pachy 2015-09-09 15:58:01
"ci starsi stażem pracownicy maja inne nawyki,sa bardzie wyczuleni na wykonywana prace młodsi maja bardzie luzacki stosunek do obowiazkow wola grac na telefonach albo plotkowac,"
Wyżej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają niż srają jak to się mówi nie ładnie.A o pracy niektórzy starsi nie mają pojęcia chyba ze do wrzucania instrukcji sie nadają albo bigowania wkładek..Więcej młodych to ta firma odżyje.
3
Hihi 2015-09-27 18:30:20
CIĘŻKO PRACUJĄ...



HA HA
3
filemon 2015-10-16 22:51:10
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy PH? Głównie chodzi mi o atmosferę, targety(tzn. możliwość ich realizacji etc.). Słówko o zarobkach mile widziane, chociaż wiem, że z tym pytaniem na tym forum jest najciężej :)
4
produkcyjny 2015-10-19 20:55:30
Znam osoby po politechnice, które 3 albo 2 lata temu dostały się na "Staż Wakacyjny", pracują w obszarze produkcji i jakoś nie narzekają. W tym roku też był nabór z politechniki, na 100% nie po znajomości. Masz chyba nieaktualne info...
hempel 2015-10-20 09:59:40
Powyższa opinia (hempel - 2015-10-19 18:21:08) została napisana pod wpływem emocji i jest nieprawdziwa oraz krzywdząca zarówno dla pracowników jak i dla całego wizerunku firmy Trefl S.A. Serdecznie przepraszam wszystkich pracowników Trefl S.A którzy mogli poczuć się urażeni. Opinia została zgłoszona administratorowi do usunięcia ze strony.
Mucha na parapecie 2015-10-20 18:25:42
Hehehe, opinia doszła do odpowiednich osób i widać reakcje i skuteczne konsekwencje..to ukazuje obraz tej firmy.Mów dobrze, albo wcale.
7
kkkkkkkk 2015-11-15 17:09:37
900 zł na stażu (staż 3 miesięczny), potem 1600 zl przez kolejne 3 miesiace... tragedia
waran 2015-11-25 23:23:47
Zarobki mizerne jak na taka ciezka prace. Atmosfera napieta, zero zyczliwosci. Po twarzach pracownikow jakos zadowolenia nie widac, sami smutni i zmeczeni ludzie.
5
były pracownik 2015-12-01 23:35:22
Połowa to zadufani w sobie ludzie co, podkładają komuś nogę, aby się uśmiechnąć...sami SPECYAALIŚCI co nie zmienia faktu, że pare osób było całkiem wporzo. Ogólnie nie polecam nikomu typowa produkcja
5
Pracownik 2015-12-17 21:09:28
Sympatyczna Praca w treflu zarobki moje to ponad 4tyśz nadgodzinami około 6tys
1
Lidia 2 2015-12-19 16:49:07
Coś dużo Pani Lidii w tych komentarzach..:)
2
PP 2016-02-04 11:33:13
4 tys.a z nadgodzinami 6 tyś? Owszem,jeśli miesiąc miałby 62 dni i do tego brutto.
1
ola 2016-02-18 19:30:58
a jak praca na recepcji?
1
kandydat 2016-03-06 15:28:45
A możesz proszę powiedzieć czy mówimy o pracowniku produkcji tj. operator maszyny? Czy może o jakimś specjalistycznym stanowisku? Pozdrawiam : )
1
zainteresowany 2016-03-06 17:39:26
Ogłoszenia na PRowca są dwa, podobne oczekiwania, ale jak się wczytać w treść to jest różnica w znajomości języków i z treści wynika, że jednej osoby szukają do marketingu krajowego, a drugiej w zakresie rynków zagranicznych (j. niemiecki i angielski).
Legion000 2016-04-05 17:28:59
Nie polecam tej firmy pracuje tam od dłuższego czasu, kadra zarządzająca do bani , atmosfera tragiczna, co powiedzieć jak ma się 20 letnią brygadzistkę na zmianie która jest pasywna do granic możliwości na dodatek żadnej szkoły i działa jak bezmyślny automat który cytuje" nie moge się sprzeciwiać" to co to za przełożony. a są ludzie bardziej nadający się choćby stażem pracy. to potem tak się kończy że drze się koty o pierdoły bo ktoś straszliwym służbista bez mózgu jest i zabiera ci premie za to że paleta 2 centymerty poza przysłowiową linie wychodzi i że komo droga ewakuacyjna jest zastawiona choć ma się ponad 20 metrów wolnej przestrzeni a przy palecie się pracowało. Może prezes Szczepan to zobaczy i trochę posprawdza kto jest liderem i brygadzistą to może jeszcze za mojej kadencji odwoła ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z stanowiska.Na koniec dodam straszne kolesiostwo niema co liczyć na awans bez znajomości albo jak dyrektor albo szef produkcji cie nie lubi.Na prawdę kto ma trochę rozsądku niech zatrudni się gdzie indziej.
2
biceps 2016-05-05 22:20:16
Ciekawe czy taki specjalista ds. planowania produkcji może liczyć na dobre zarobki, bo sam chcialbym się ubiegać o tą pracę. W końcu oferty ich są dość popularne, więc się nie dziwię, że zatrudnienie jest tak opłacalne.
6
Zostaw swoją opinię o TREFL S.A - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TREFL S.A