brak logo

Jobman Group Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Jobman Group Sp. z o.o.

vvv 2016-09-23 17:52
Aha, tyle lat płaciliście Państwo wypłaty dzienne na kasach, a teraz nagle problem, sami sobie pracujcie na kasach w takim systemie wypłat :)
hihi 2016-09-23 18:04
Hej, a wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz podstawy są jeszcze premie.
Jobman Group 2016-12-07 08:46
Dzień dobry Pani Magdo,

Niestety, czasem grafiki są odwoływane, jednak nie jest to nasza decyzja, tylko Klienta, dla którego świadczone jest zlecenie. Niemniej jednak powinna Pani zostać poinformowana. Jeżeli tak się rzeczywiście nie stało, poczuła się Pani źle potraktowana przez naszych konsultantów, należało to zgłosić naszemu Rzecznikowi Pracownika. Dzięki temu moglibyśmy zareagować.

Jeżeli chodzi o Pani zarzut dotyczący problemów z wynagrodzeniem, trudno nam się do niego odnieść, ponieważ nie znamy szczegółów. Zapewniamy, że z naszej strony robimy wszystko, żeby Zleceniobiorcy otrzymywali wynagrodzenie w terminie. Opóźnienia wynikają najczęściej z niedopełnienia przez Zleceniobiorców warunków umowy (np. niedostarczenia karty w terminie).

W razie wątpliwości zapraszamy do kontaktu bezpośredniego, który jest jedyną gwarancją rozwiązania ewentualnych problemów.

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dobrego dnia,
Zespół Jobman Group
szukajacy pracy 2016-12-19 22:00
Czy ktoś pracował na kasie w marketach w Rzeszowie przez jobman ? jak jest z godzinami, czy jest możliwość wyrobienia tak łącznie ok 180 godzin miesięcznie, pracując w jednym sklepie a jesli nie da się w jednym to w dwóch sklepach ? będę wdzięczny za odpowiedź
Prozek 2017-01-15 12:24
Witam, widziałem ostatnio ofertę pracy na opiekuna sprzedaży w Warszawie. Czy ktoś ma wiedzę na czym polega ta praca? Jakie mają wymagania, czy zarobki są w miarę godziwe jak na start? Każda informacja będzie dla mnie cenna, chciałbym się dobrze przygotować
jonat 2017-02-16 10:41
Jobman ma prawie same oferty na nocki ( zero dodatku za nocki) nie płaci dodatku ani zleceniodawca, ani Jobman... no i jeszcze te żałosne kasy z odpowiedzialnością finansowa i miesięcznym systemem wypłat.
Jobman Group 2017-02-16 12:46
Dzień dobry,

Przypominamy, że w przypadku umów cywilno-prawnych nie ma pojęcia dodatków za wykonywanie zlecenia w godzinach nocnych i - co za tym idzie - zleceniodawca nie ma obowiązku wypłaty takowych.

Jeżeli chodzi o odpowiedzialność materialną na kasach - nie powinien chyba dziwić fakt, że kasjer ponosi odpowiedzialność za ewentualny niedobór gotówki w kasie? Czy gdyby prowadził/a Pan/i sklep, nie wyciągałby/wyciągałaby Pan/i konsekwencji w przypadku manka?

System wypłat miesięcznych w przypadku kas bierze się stąd, że ewentualne niedobory najczęściej są pokrywane z wynagrodzenia. Informację o niedoborze często otrzymujemy z opóźnieniem, więc gdybyśmy pozostali przy dziennym systemie wypłat, często nie mielibyśmy z czego niedoboru pokryć, co oczywiście naraziłoby naszą firmę na straty.

Dodajmy, że kasy to nie jedyne stanowiska, jakie oferujemy. Nie brak również ofert w godzinach dziennych.

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dobrego dnia,
Zespół Jobman Group
Roberto 2017-02-23 11:53
Interesuje mnie oferta pracy dla konsultanta ds. personalnych. Czy oferta jest aktualna? Jak przebiega rekrutacja? Jaką w przybliżeniu można dostać kasę?
Jobman Group 2017-02-23 13:46
Dzień dobry,
Najlepiej kontaktować się na numer / mail wskazany w ofercie, dowie się Pan wszystkich szczegółów.
Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
Hanna 2017-02-27 13:48
Wczoraj pojawiła się oferta pracy na stanowisko - Konsultant ds. personalnych w Jobman Group Sp. z o.o. Czy ktoś z Was miał już jakieś doświadczenia związane z tym stanowiskiem?
jonat 2017-02-28 15:07
Państwo jestescie najbardziej uczciwą firmą w jakiej pracowałem - jednak taka jest moja opinia co do wypłat miesięcznych na kasach.
Oferty na kasie wiszą i tak ich nikt prawie nie chce, czyli to strata finansowa dla firmy - tak czy siak po tej zmianie w wypłatach.
Jobman Group 2017-02-28 15:22
Dzień dobry,
Oczywiście ma Pan/i prawo do własnej opinii :) Nam - jako osobom zajmującym się m.in. komunikacją z Pracownikami/Zleceniobiorcami trudno dyskutować o przyjętym modelu biznesowym. Z pewnością jest on uzasadniony. Dodamy tylko, że wypłaty dzienne możliwe są na większości innych stanowisk, może znajdzie coś Pan/i w swoim mieście.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dobrego tygodnia,
Zespół Jobman Group
Hanna 2017-02-28 16:09
A wiedzieliście, że Jobman Group Sp. z o.o. może poszczycić się wieloma nagrodami, takimi jak Solidna Firma, Gazela Biznesu? Gratulujemy! :)
ania 2017-03-13 12:18
Ostatnio straszna posucha w ofertach. Tesco praktycznie nie daje ofert. To pewnie efekt godniejszych i obligatoryjnych stawek za prace - od roku 2017.
Hanna 2017-03-14 09:18
@ania, jeżeli chodzi o Jobman Group Sp. z o.o. - to ostatnio firma zamieściła nowe oferty pracy. Możesz je znaleźć na jednym z portali ogłoszeniowych.
Krisss 2017-03-15 12:51
wszystko ok, na kontakt z konsultantami też nie narzekam
pieniądze zawsze na czas, polecam jobmana
Hanna 2017-03-15 13:15
@Krisss dzięki za Twoją opinię. A co podoba Ci się najbardziej?
Krisss 2017-03-17 13:16
@Hanna elastyczny grafik najbardziej. Ogólnie z konsultantami można sie dogadać, jeśli wypdanie ci coś pilnego, a jestes na grafiku i nie zachowasz tych 48g, to trzeba z nimi pogadac i mozna ten dzien odpracowac w innym terminie - duzy plus
A Tobie?
Hanna 2017-03-17 13:21
@Krisss dobrze to słyszeć. Dziękuję za Twoją opinię. Ja nie jestem pracownikiem Jobman Group Sp. z o.o.
Laska 2017-04-13 17:31
Czy firma jobman płaci tak jak powinna 13 zł brutto za godzinę?
Jobman Group 2017-04-14 08:28
Dzień dobry,
Jesteśmy certyfikowaną Agencją Pracy Tymczasowej (wpis do rejestru nr 2163) i w związku z tym musimy spełniać szereg warunków i działać zgodnie z prawem, czyli m.in. oferować stawkę godzinową nie niższą niż 13 zł brutto. Jest to minimalna stawka, jaką wypłacamy, gdyż najczęściej stawki są wyższe.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy Wesołych Świąt Wielkanocnych,
Zespół Jobman Group
zwatpiona 2017-04-14 22:00
Witam. Czy to prawda że pobieracie opłatę z wynagrodzenia 2 zł od każdego przelewu? Już miałam wypełniać formularz rejestracyjny ale jak są ukryte opłaty to się zastanawiam bo plus dojazd, plus tu opłaty a pani mówiła że tylko 14 brutto (czyli 10 na ręke?) na nockach więc nie wiem czy mi się w ogóle opłaci. Z góry dziękuję za odpowiedz.
Jobman Group 2017-04-18 08:29
Dzień dobry,
Odpowiadając na Pani pytanie - jeden przelew wynagrodzenia w miesiącu jest darmowy, każdy następny jest płatny 2 zł.
Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
zwatpiona 2017-04-19 17:38
Witam. Mam w takim razie jeszcze jedno pytanie. Jak sie ,podpisze, tą umowę bo jest ona jednak internetowa to aby z niej zrezygnować wystarczy nie wpisać się w grafik i wcisnąć jakiś przycisk że się rezygnuje z umowy? czy są jakieś haczyki w tym?jakieś koszty?Pozdrawiam.
Jobman Group 2017-04-20 08:53
Dzień dobry,
Umowa jest zawierana online za pośrednictwem Konta Pracownika i tak samo może zostać rozwiązana. (można to ująć w tych słowach, że wystarczy nacisnąć "przycisk"). Automatyczne rozwiązanie umowy jest ograniczone tylko w przypadku, gdy Zleceniobiorca/Pracownik jest zapisany na grafik w najbliższych dniach. Wówczas trzeba się wypisać z grafiku, żeby móc rozwiązać umowę. Za rozwiązanie umowy nie ma żadnych opłat. Może Pani zawrzeć umowę dzisiaj, a za tydzień ją rozwiązać, nie podjąwszy żadnego zlecenia.
Pozdrawiamy,
Zespół Jobman Group
ktostam 2017-04-20 14:23
czy wymiar czasu pracy jest równo 8 godzin na wykładaniu towaru na nocce czy jest tak że moze być np. tylko 3 godz?
Jobman Group 2017-04-20 16:03
Dzień dobry,

Z reguły jest to 8 godzin, ale wszystko zależy od lokalizacji. Dlatego najlepiej kontaktować się z naszymi konsultantami.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
Domono 2017-04-25 15:05
Widzę , że firma Jobman Group jest aktywna na forum i to bardzo dobrze. Mam nadzieję , że informacje pisane przez maruderów będą na bieżąco weryfikowane i może to jest sposób na liczne nieprawdziwe wpisy. Korzystałem z pracy za pośrednictwem tej agencji i było dobrze.
M. 2017-07-16 22:22
Osiągają z tej wypłaty która masz dostać czyli 15 00zl minus 280 =1220zl dostajesz z wielkim opóźnieniem lub wcale tak jak zrobili to mi niestety nie miałem manka A do tej pory nie mam kasy za majleca w kulki i to bardzo A w dodatku jak upomnialem się o swoje to rozwiązali umowę ze mną ,,. Oszukancza firma ,,,
Jobman Group 2017-07-21 11:12
Dzień dobry,
Jeżeli ma Pan problemy z rozliczeniem, prosimy o kontakt z naszą centralą lub Biurem Regionalnym, z pewnością brak wypłaty (jeżeli taki w rzeczywistości ma miejsce) wynika z niedopełnienia formalności. Zapewniamy, że wypłacamy wynagrodzenia w terminie. Jeżeli Zleceniobiorca/Pracownik rozliczy się w terminie, pieniądze są wypłacane albo w systemie tygodniowym albo do 15 dnia miesiąca za miesiąc poprzedni. Prosimy pamiętać, ze nasi konsultanci i pracownicy są do dyspozycji i zawsze starają się rozwiązać problem.
Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
Piotr 2017-07-24 08:20
Fajna agencja i jeszcze wyjaśniają wiele spraw na forum!
46 lat 2017-08-21 16:59
Dobra firma, dbają o pracowników.
Paweł 2017-08-22 08:19
Czy Jobman Group ma również w swojej ofercie prace za granicą? Jak się z nimi współpracuje w kwestii rozliczeń?
Jobman Group 2017-08-22 09:26
Dzień dobry,
Niestety nie oferujemy pracy za granicą, mamy oferty wyłącznie w Polsce. Jeżeli zaś chodzi o rozliczenia, to mamy dwa systemy wypłat wynagrodzeń: tygodniowy i miesięczny (uzależnione od rodzaju pracy i umowy).
Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
Ula 2017-08-25 08:27
Mam informację, że Jobman Group to dobry pracodawca. Można aplikować?
Hanna 2017-08-28 13:40
@Ula a skąd masz takie informacje? Mogłabyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Na forum znalazłaś takie informacje, czy szukałaś jeszcze gdzieś indziej? Jeżeli tak to podziel się szerzej ze swoimi doświadczeniami, bo nie tylko Ty chciałbyś aplikować i może to forumowiczów zainteresować.
Kasia 2017-09-14 16:26
Może mi ktoś pomóc, bo nie bardzo rozumiem. Co pierwsze robię wypełniam deklaracje - której na koncie do wypełnienia nie widzę, czy znajduje pracodawcę, wybieram kiedy chce pracować a potem ta deklaracja się pojawia a zaraz po niej umowa.
Enik 2017-09-14 16:55
W oddziale we Wrocławiu - przelewy od pewnego czasu wypłacane są dopiero w czwartki rano - a na koncie w historii pisze, że data przelewu to środy. I nie mam tu na myśli daty zaksięgowania wpływów w poszczególnych bankach, tylko fizyczny przelew przez księgowość Jobman.

Druga sprawa, to dodanie do kont pracownika wszystkich ofert z dolnego śląska, zamiast - jak dotychczas
- tylko z Wrocławia. Przez to wybór staje się utrudniony i trudniej odszukać oferty dla mojego miasta.
Pozdrawiam.
Hanna 2017-09-15 10:59
@Enik może firma chce, żebyś posiadał większy zasięg w wyborze pracy? Możesz zadzwoń lub przejdź się i powiedz, że interesuje Cie tylko Wrocław. Pamiętajmy, że osoby to obsługujące to też ludzie i może to była pomyłka.
Jobman Group 2017-09-15 12:39
Dzień dobry,

Jeżeli chodzi o przelewy, to wykonywane są centralnie, nie tylko dla Wrocławia i zapewniamy, że zlecenie do banku jest wysyłane od nas w środy. Jeżeli ma Pan wątpliwości, najlepiej, gdyby skontaktował się Pan z naszym Działem Kadr i Płac, który może sprawdzić Pana indywidualną historię i wyjaśnić ewentualne wątpliwości.

Jeżeli zaś chodzi o dostępność ofert w systemie, w ostatnim czasie doszło w naszej firmie do połączenia w jeden dwóch regionów obejmujących województwa śląskie i dolnośląskie, dlatego lista dostępnych lokalizacji się rozszerzyła. Ułatwieniem może być oznaczenie w pierwszej kolejności interesujących Pana lokalizacji we Wrocławiu, wówczas na liście wolnych terminów pojawią się tylko te dotyczące Wrocławia.

W razie pytań lub wątpliwości zachęcamy do osobistego kontaktu z naszym biurem regionalnym lub centralą (można również przez Facebooka).

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłego weekendu,
Zespół Jobman Group
Enik 2017-09-20 16:15
Dzisiaj rzeczywiście przelew został zrealizowany w środę.
Ale zapewniam, że to nie moje wymysły z tymi czwartkowymi przelewami z samego rana. Moi znajomi z Wrocławia, także się na to skarżyli.
Pola 2017-10-02 10:16
Jaka praca jest związana z ofertą-" Pracownik działu tradycja- Mysłowice"
Jobman Group 2017-10-02 12:01
Witamy,

Praca na dziale "Tradycja" wiąże się z obsługą stoiska z wędlinami/serami.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman Group
Lena 2017-10-06 16:52
Bardzo podzielone macie zdanie na temat firmy. Może ktoś napisać kilka informacji jaka atmosfera, może cos jeszcze?
pytanie 2017-10-11 17:55
Godzina 18 środa Wrocław - przelewy dalej wiszą jako zatwierdzone do wypłaty i nie wypłacone, zróbcie coś z tym.
pytanie 2017-10-11 17:56
Godzina 18 środa Wrocław - przelewy dalej wiszą jako zatwierdzone do wypłaty i nie wypłacone, zróbcie coś z tym.
Prozek 2017-10-11 20:08
Czy rzeczywiście nie otrzymaliście wynagrodzenia? Jeśli tak to nie ma co pisać na forum tylko trzeba monitować w firmie! Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Miałem zamiar aplikować ale trochę zaczynam się zastanawiać co robić? Może ktoś dodać jakieś info?
Jobman Group 2017-10-12 08:13
Dzień dobry,
Chcielibyśmy podkreślić, że informacje o niewypłacaniu przez naszą firmę wynagrodzeń to insynuacje. Owszem, mogło dojść do sytuacji, że wynagrodzenie nie zostało wypłacone, ale takie przypadki mają miejsce bardzo rzadko i tylko wówczas, gdy zleceniobiorca nie dopełni formalności, tzn. najczęściej nie dostarczy karty potwierdzającej wykonanie zlecenia. Jest to warunek określony umową, o którym cały czas przypominamy. Oczywiście może dojść też do pomyłki z naszej strony, natomiast jeżeli tak jest, niezwłocznie naprawiamy błąd. Jesteśmy certyfikowaną agencją pracy i jako taka podlegamy weryfikacji i stałym kontrolom ze strony różnych organów państwowych. Zatrudniamy kilka tysięcy osób miesięcznie, więc niewypłacanie wynagrodzeń na taką skalę raczej miało by większy oddźwięk niż kilka anonimowych opinii na forum internetowym.
Zachęcamy do aplikowania, a w razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości jesteśmy do dyspozycji np. na portalu Facebook.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłego dnia,
Zespół Jobman Group
Jobman Group 2017-10-12 08:28
Dzień dobry,
Przelewy zostały wysłane o godzinie 12 w środę 11.10., natomiast dopiero o północy została zaktualizowana informacja na Koncie Pracownika (takie mamy w tym momencie rozwiązanie techniczne, że synchronizacja informacji między systemami jest uruchamiana nocą).
W razie wątpliwości zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z Działem Kadr i Płac (tel 12 294 13 04 wew. 121).
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dobrego dnia,
Zespół Jobman Group
Pisarz 2017-10-17 09:52
Maruderów szukających dziury w całym zawsze znajdziemy wielu. Żeby firma była super to i tak zawsze znajdą powód do narzekania, jak z tymi przelewami!!!
Zostaw swoją opinię o Jobman Group Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman Group Sp. z o.o.