brak logo

Jobman Group Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Jobman Group Sp. z o.o.

monika 2016-01-29 20:12
chodzi o to,że do tej pory kasa była w ciągu 5 dni od złożenia karty zleceniobiorcy, a praktycznie to już następnego dnia. Pracowałeś np. 5 stycznia,wypłatę dostawałeś najpoźniej 10go. Teraz musisz czekać do 15 lutego
2
jgg 2016-02-08 15:18
Jobman?? od kiedy wprowadzili miesięczny typ wynagrodzenia to wiszą tylko oferty na kasy, bo większość nie chce tego brać.
Przywróćcie wynagrodzenie do 5 dni na koncie.
mariola 2016-02-29 21:24
chciałabym zapytać czy jako student podpisując ofertę z firmą jobman zobowiązuje się do wykonania określonej liczby godzin w miesiącu ? czy są jakieś kary? i na ile taka umowa jest ważna? Bardzo mnie interesują wypowiedzi osób pracujących dorywczo np. wykładanie towaru zatrudnionych przez tę firmę :P
Jobman.pl 2016-03-01 08:42
Witamy,

Odpowiadając pokrótce na pytania - umowa jest zwykle podpisywana na okres miesiąca lub trzech miesięcy, jej podpisanie nie oznacza obowiązku wykonania określonej liczby godzin - zależy ona od zleceniobiorcy. Na wszystkie pytania dotyczące zatrudnienia odpowiedzą nasi konsultanci. Telefony do biur są dostępne na naszej stronie: www.jobman.pl/kontakt. Zachęcamy również do zadawania pytań za pośrednictwem Facebooka (www.facebook.com/Jobmanpl)

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman.pl
Jobman.pl 2016-03-01 09:21
Witamy,

Najlepiej dopytywać o szczegóły oferty pracy, dzwoniąc do Biura Regionalnego, które wystawiło ofertę.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman.pl
gosc 2016-03-02 14:57
Witamy!
Informujemy, że z dniem 3 marca 2016 r. wprowadzamy zmiany w Strefie Pracownika.
W związku z małą liczbą osób biorących udział w Programie, zdecydowaliśmy się na zmniejszenie ilości licytacji do dwóch w tygodniu. Licytacje będą trwać dłużej (od poniedziałku do czwartku oraz od czwartku do poniedziałku).
Jednocześnie informujemy, że sposób naliczania punktów nie ulega zmianie.
Pozdrawiamy serdecznie,
Jobman Group Sp. z o.o."""

I tak nigdy nic nie można wygrać, bo zawze nagle zjawia sie " ktos" kto ma wiecej .....???:) a to ludzi zniechęca.
Jobman.pl 2016-03-03 09:02
Witamy,

W licytacjach chodzi o to, żeby wygrał ten, kto postawi więcej punktów. Wśród naszych zleceniobiorców są osoby, które pracują i zdobywają punkty przez wiele miesięcy, zanim przystąpią do licytacji, więc może stąd wrażenie, że "nagle zjawia się "ktoś", kto ma więcej"?Przypominamy również, że w ostatnich miesiącach można było zdobyć dodatkowe punkty (np. 10000 za pracę w Sylwestra czy Wigilię) i bardzo dużo osób z tego skorzystało.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman.pl
janusz 2016-03-04 11:59
Zajebista firma. Aż wiatr wieje przez Krakówek:>
A. 2016-03-18 15:46
Witamy,
Uprzejmie informujemy, że z dniem 1 kwietnia 2016 r. wprowadzamy opłatę za przelewy wynagrodzeń. Wysokość opłaty to 2 zł za każdy zrealizowany przez Jobman Group Sp. z o.o. przelew wynagrodzenia.
Zapis dotyczący opłaty za przelew wynagrodzenia pojawi się w umowach zawieranych od dnia 1 kwietnia 2016 r. Oznacza to, że przelewy wynagrodzeń za zlecenia wykonane przed dn. 1 kwietnia 2016 r. będą realizowane bez wspomnianej opłaty.
Równocześnie pragniemy poinformować wszystkich zleceniobiorców świadczących usługi kasjerskie, że dokumentem z dn. 9 marca 2016 r. ustalony został zakres obsługi kasjerskiej. Wspomniany dokument jest integralną częścią umowy i jest dostępny na Koncie Pracownika (zakładka ?Umowy? / ?Załączniki do umowy?).


Czyli co? Pracując na dziale chemia w piątek, a w czwartek na Wędliny, muszę mieć oddzielne karty i już przelew 4 zł, bo każdy dział rozliczany jest osobno, czyli razy 2 zł?
Pracuje 1 dzień wysyłam kartę, bo potrzebuje szybko kasy, i juz 2 zł, pracuje drugi dzień kolejne dwa złote, czyli to zmierza tylko do tego, żeby rozliczać w trybie miesięcznym, bo wielokrotna opłata ma zniechęcić do rozliczania przelewów w systemie dziennym i tyle.
1
Anakonda 2016-03-19 22:29
Siemka.Od niedawna pracuje przez agencje pracy jobman i niestety mam juz 280zl kary.Jak placi sie te kary?Odciagaja oni z nastepnych wyplat czy wysylaja listy do domu?
Dzieki za odp
gość 2016-03-22 13:25
Jakos nie zdementowali, szykuj portfelik;)
A miesięcznie za przelew da im 24 zło od jednej osoby, czysty zysk - wyzysk.
1
IP 2016-03-26 16:13
Już my sprawdzimy, czy to prawda ;)
Anna _Jobman_Orange 2016-05-18 11:08
Witam,

Zależnie od stanowiska wypłaty są dostarczane do pięciu dni po dostarczeniu karty, do 10 dnia miesiąca za miesiąc poprzedni do 15 dnia miesiąca za miesiąc poprzedni. Są również oferty na umowę o pracę jak np. Konsultant telefoniczny w Orange wtedy jest pakiet benefitów do wyboru.

Jeżeli chodzi o kary to nie są one wydawane bez powodu, jeżeli ktoś jest w stanie usprawiedliwić swoją nieobecność w pracy takowej nie dostanie.
W sprawie spłacania najlepiej skontaktować się z biurem regionalnym dowiedzieć się o możliwościach spłaty jest tu też opcja rozłożenia na raty.
Jobman.pl 2016-05-27 08:20
Pani Saro,
Hasło "Szukamy ludzi do zgranej paczki" odnosi się do oferty pracy w call center i zapewne przy tym ogłoszeniu mogła Pani się z nim spotkać. Zapewniamy, iż ofert jest dużo więcej. Zachęcamy do zapoznania się z nimi na naszej stronie www w zakładce "Oferty pracy".

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group Sp. z o.o.
aga 2016-06-22 11:51
nie polecam. maja pelno kruczkow w umowie.... karte pracy zlozylam 15 maja a wynagrodzenie otrzymalam dopiero po miesiacu..;/
Jobman Group 2016-06-22 14:36
Witamy,

Oświadczamy, że opinia dotycząca rzekomych "kruczków w umowie", jest w pełni nieprawdziwa i godzi w dobre imię naszej firmy. Jeżeli ma Pani inne zdanie - zapraszamy do kontaktu z Działem Prawnym naszej firmy (tel. 12 294-13-04).

Ponadto informujemy, że w zależności od stanowiska / zlecenia, wynagrodzenie wypłacamy w systemie miesięcznym lub dziennym (tzn. do 5 dni roboczych od dostarczenia karty).

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman Group
Jobman Group 2016-06-22 14:43
Witamy,

@Romek - w naszej firmie możliwe są wypłaty dzienne, a dokładnie - do pięciu dni roboczych od dostarczenia Karty. Kartę można dostarczać po każdym dniu (za pośrednictwem platformy on-line dedykowanej Zleceniobiorcom), kilku dniach, tygodniu, na koniec miesiąca - w dogodnym momencie. Wszystko zależy od stanowiska - przelewy dzienne, z uwagi na odpowiedzialność materialną, nie są możliwe w przypadku obsługi kas fiskalnych (czyli na stanowisku kasjera).

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group

kasia 2016-07-25 19:45
Agencje oceniam bardzo na plus, wynagrodzenie wyplacane w terminie, panie w biurze zawsze chetne do pomocy itd. Mam tylko pytanie, czy jak dostalam na konto umowe na kolejny miesiac ale nie zatwierdze jej bo nie chce pracowac w kolejnym miesiacu to nic sie nie stanie? Czy musze najpierw poinformowac agencje i zachowac 7dniowy okres wypowiedzenia? Podkreslam ze umowa jest jeszcze nie zaakceptowana przeze mnie, tylko czeka na koncie.
Jobman Group 2016-07-26 08:28
Witamy,
Jeżeli umowa nie została zaakceptowana, to nie ma mocy prawnej, dlatego nie trzeba jej wypowiadać. Dokument zostanie usunięty. Możliwe, że ktoś z Agencji się z Panią skontaktuje, żeby potwierdzić, że nie chce Pani zawrzeć umowy na kolejny miesiąc.
Pozdrawiamy,
Zespół Jobman Group
Marys 2016-08-22 21:47
De jestem tekstoznawca i widze ze dobre opinnie firma jobmann pisze sobie sama radze wczytac sie w tekst i to zobacyc
rst 2016-09-05 13:04
Jobman Wrocław zaczął płacić NIE DO 5 dni roboczych, a dokładnie co 5 dni roboczych.
O wcześniejszej wpłacie na konto można pomarzyć, a jak dojdzie do tego wolny ustawowo dzień, albo weekend to czekasz aż 8 dni.
Jeszcze nie dawno kasa była nawet drugi dzień na koncie, firma schodzi na gorsze dla pracownika.
Przestają się wyróżniać na rynku.
monika 2016-09-09 22:50
Owszem, ostatnio nie płacą po 2 dniach, ale trzymają się zapisów (nadal płacą w ciągu 5 dni roboczych). I jest to jedna z niewielu (być może nawet jedyna) agencja pracy, która płaci tak szybko. W innych to wypłata do 15, 20, a nawet 30 dnia miesiąca następującego po wykonaniu zlecenia.
monika 2016-09-09 23:23
To nie jest opóźnienie. Mają zapłacić w ciągu 5 dni roboczych i płacą. A to, czy zapłacą drugiego czy piątego dnia, to ich broszka. Ja mam zapisane w umowie,że pracodawca płaci 29 dnia miesiąca. Zwykle płaci 26, ale jakby mu się spodobało zapłacic 29, to nie mogłabym mówić o jakimś "opóźnieniu"
Zespół Jobman Group 2016-09-12 09:24
Dzień dobry,
@kiss me, w tym momencie mamy wiele ofert pracy. Stawki są różne, w zależności od stanowiska i miejsca pracy. Szczegółowych informacji udzieli, z chęcią, jeden z naszych konsultantów.
To pracownik decyduje, kiedy i gdzie chce pracować i czy dana stawka jest odpowiednia.
Zapraszamy do współpracy. Lista ofert pracy we Wrocławiu: https://jobmangroup.pl/oferty/lista/1
pozdrawiamy,
Zespół Jobman Group
Jobman Group 2016-09-12 14:10
Dzień dobry,
@kiss me mamy wiele ofert pracy, stawki są różne, uzależnione od specyfiki i miejsca pracy. Nasi konsultanci z chęcią udzielą konkretnych odpowiedzi.
Pracownik decyduje gdzie i kiedy chce pracować oraz czy odpowiada mu dana stawka. Cała lista ofert pracy dostępna jest na naszej stronie:
https://jobmangroup.pl/oferty
Zapraszamy do współpracy!
Zespół Jobman Group
Hiurem 2016-09-13 08:31
W umowie jest punkt ktury to obejmuje podpisując umowę zgadzasz się na to
Jobman Group 2016-09-13 15:43
Dzień dobry,
@liza szczegółowych informacji udzielą nasi konsultanci. Często mamy kilka ofert pracy na danym stanowisku, w danym regionie, np. kilka ofert pracy na stanowisku kasjera we Wrocławiu.
Pracownik sam wybiera sobie najwygodniejszą lokalizację.
Pozdrawiamy i zapraszamy do współpracy:)
Zespół Jobman Group
tomek 2016-09-17 14:59
Invent płaci tez co tydzień.
Wypłaty co tydzień to standard w Europie.
Jobman jest dalej najlepszy pod tym względem, choć coraz gorzej od kiedy przejął ich nowy właściciel.
Inny problem to odwoływanie na dzień przed - zmian np. w tesco , bo zjawił się ktoś tańszy.
My mamy na odwołanie 24 godziny, a Jobman nic, to nie fair.
Zespół Jobman Group 2016-09-19 08:42
Dzień dobry,
Faktycznie jako pierwsi w Polsce wprowadziliśmy system wypłat dziennych, który umożliwia naszym Zleceniobiorcom rozliczenie i wypłatę wynagrodzenia przelewem na konto nawet po każdym dniu pracy. Czyli nie trzeba czekać do piątku - można np. rozliczyć się od razu po pracy w weekend.
Samo rozliczenie trwa do 5 dni roboczych, przy czym staramy się rozliczać naszych Pracowników jak najszybciej.
Opcja ta nie dotyczy stanowisk kasjer/kasjerka ze względu na odpowiedzialność finansową.
Zapraszamy do współpracy,
Zespół Jobman Group
Zespół Jobman Group 2016-09-19 11:49
Dzień dobry,
jeśli chodzi o rozliczenia, to Pan, jako nasz pracownik decyduje, kiedy chce się Pan rozliczać. Jeśli pracuje Pan np. 10 dni we wrześniu, to może Pan się rozliczać po każdym przepracowanym dniu osobno, zbiorczo rozliczyć cały wrzesień lub np. co tydzień.
Pan decyduje = Rozliczamy Pana wtedy, gdy na swoje Konto Pracownika załączy Pan kartę z potwierdzonymi przepracowanymi godzinami.
Trzeba pamiętać jedynie, żeby kartę z godzinami za dany miesiąc rozliczyć nie później niż do ostatniego dnia danego miesiąca.
Czyli Pan decyduje, ma Pan wybór:)

Zachęcamy do współpracy,
Zespół Jobman Group
Zespół Jobman Group 2016-09-19 13:47
Dzień dobry,
Tak - stawiamy bardzo na elastyczność! Nasi Pracownicy sami wybierają grafiki, godziny, miejsce pracy. Opcja wynagrodzeń dziennych to też nasz sposób na zwiększenie elastyczności. Decydujesz, jak pracujesz:)
Lojalnie przypominamy jednak, że wynagrodzenia dzienne nie dotyczą stanowisk związanych z obsługą kas. Dzieje się tak ze względu na odpowiedzialność finansową. Mamy przekonanie, że ten powód spotyka się ze zrozumieniem u naszych Pracowników.
Zapraszamy do współpracy!
Zespół Jobman Group
vvv 2016-09-23 17:52
Aha, tyle lat płaciliście Państwo wypłaty dzienne na kasach, a teraz nagle problem, sami sobie pracujcie na kasach w takim systemie wypłat :)
hihi 2016-09-23 18:04
Hej, a wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz podstawy są jeszcze premie.
Jobman Group 2016-12-07 08:46
Dzień dobry Pani Magdo,

Niestety, czasem grafiki są odwoływane, jednak nie jest to nasza decyzja, tylko Klienta, dla którego świadczone jest zlecenie. Niemniej jednak powinna Pani zostać poinformowana. Jeżeli tak się rzeczywiście nie stało, poczuła się Pani źle potraktowana przez naszych konsultantów, należało to zgłosić naszemu Rzecznikowi Pracownika. Dzięki temu moglibyśmy zareagować.

Jeżeli chodzi o Pani zarzut dotyczący problemów z wynagrodzeniem, trudno nam się do niego odnieść, ponieważ nie znamy szczegółów. Zapewniamy, że z naszej strony robimy wszystko, żeby Zleceniobiorcy otrzymywali wynagrodzenie w terminie. Opóźnienia wynikają najczęściej z niedopełnienia przez Zleceniobiorców warunków umowy (np. niedostarczenia karty w terminie).

W razie wątpliwości zapraszamy do kontaktu bezpośredniego, który jest jedyną gwarancją rozwiązania ewentualnych problemów.

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dobrego dnia,
Zespół Jobman Group
szukajacy pracy 2016-12-19 22:00
Czy ktoś pracował na kasie w marketach w Rzeszowie przez jobman ? jak jest z godzinami, czy jest możliwość wyrobienia tak łącznie ok 180 godzin miesięcznie, pracując w jednym sklepie a jesli nie da się w jednym to w dwóch sklepach ? będę wdzięczny za odpowiedź
Prozek 2017-01-15 12:24
Witam, widziałem ostatnio ofertę pracy na opiekuna sprzedaży w Warszawie. Czy ktoś ma wiedzę na czym polega ta praca? Jakie mają wymagania, czy zarobki są w miarę godziwe jak na start? Każda informacja będzie dla mnie cenna, chciałbym się dobrze przygotować
jonat 2017-02-16 10:41
Jobman ma prawie same oferty na nocki ( zero dodatku za nocki) nie płaci dodatku ani zleceniodawca, ani Jobman... no i jeszcze te żałosne kasy z odpowiedzialnością finansowa i miesięcznym systemem wypłat.
Jobman Group 2017-02-16 12:46
Dzień dobry,

Przypominamy, że w przypadku umów cywilno-prawnych nie ma pojęcia dodatków za wykonywanie zlecenia w godzinach nocnych i - co za tym idzie - zleceniodawca nie ma obowiązku wypłaty takowych.

Jeżeli chodzi o odpowiedzialność materialną na kasach - nie powinien chyba dziwić fakt, że kasjer ponosi odpowiedzialność za ewentualny niedobór gotówki w kasie? Czy gdyby prowadził/a Pan/i sklep, nie wyciągałby/wyciągałaby Pan/i konsekwencji w przypadku manka?

System wypłat miesięcznych w przypadku kas bierze się stąd, że ewentualne niedobory najczęściej są pokrywane z wynagrodzenia. Informację o niedoborze często otrzymujemy z opóźnieniem, więc gdybyśmy pozostali przy dziennym systemie wypłat, często nie mielibyśmy z czego niedoboru pokryć, co oczywiście naraziłoby naszą firmę na straty.

Dodajmy, że kasy to nie jedyne stanowiska, jakie oferujemy. Nie brak również ofert w godzinach dziennych.

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dobrego dnia,
Zespół Jobman Group
Roberto 2017-02-23 11:53
Interesuje mnie oferta pracy dla konsultanta ds. personalnych. Czy oferta jest aktualna? Jak przebiega rekrutacja? Jaką w przybliżeniu można dostać kasę?
Jobman Group 2017-02-23 13:46
Dzień dobry,
Najlepiej kontaktować się na numer / mail wskazany w ofercie, dowie się Pan wszystkich szczegółów.
Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
Hanna 2017-02-27 13:48
Wczoraj pojawiła się oferta pracy na stanowisko - Konsultant ds. personalnych w Jobman Group Sp. z o.o. Czy ktoś z Was miał już jakieś doświadczenia związane z tym stanowiskiem?
jonat 2017-02-28 15:07
Państwo jestescie najbardziej uczciwą firmą w jakiej pracowałem - jednak taka jest moja opinia co do wypłat miesięcznych na kasach.
Oferty na kasie wiszą i tak ich nikt prawie nie chce, czyli to strata finansowa dla firmy - tak czy siak po tej zmianie w wypłatach.
Jobman Group 2017-02-28 15:22
Dzień dobry,
Oczywiście ma Pan/i prawo do własnej opinii :) Nam - jako osobom zajmującym się m.in. komunikacją z Pracownikami/Zleceniobiorcami trudno dyskutować o przyjętym modelu biznesowym. Z pewnością jest on uzasadniony. Dodamy tylko, że wypłaty dzienne możliwe są na większości innych stanowisk, może znajdzie coś Pan/i w swoim mieście.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dobrego tygodnia,
Zespół Jobman Group
Hanna 2017-02-28 16:09
A wiedzieliście, że Jobman Group Sp. z o.o. może poszczycić się wieloma nagrodami, takimi jak Solidna Firma, Gazela Biznesu? Gratulujemy! :)
ania 2017-03-13 12:18
Ostatnio straszna posucha w ofertach. Tesco praktycznie nie daje ofert. To pewnie efekt godniejszych i obligatoryjnych stawek za prace - od roku 2017.
Hanna 2017-03-14 09:18
@ania, jeżeli chodzi o Jobman Group Sp. z o.o. - to ostatnio firma zamieściła nowe oferty pracy. Możesz je znaleźć na jednym z portali ogłoszeniowych.
Krisss 2017-03-15 12:51
wszystko ok, na kontakt z konsultantami też nie narzekam
pieniądze zawsze na czas, polecam jobmana
Hanna 2017-03-15 13:15
@Krisss dzięki za Twoją opinię. A co podoba Ci się najbardziej?
Krisss 2017-03-17 13:16
@Hanna elastyczny grafik najbardziej. Ogólnie z konsultantami można sie dogadać, jeśli wypdanie ci coś pilnego, a jestes na grafiku i nie zachowasz tych 48g, to trzeba z nimi pogadac i mozna ten dzien odpracowac w innym terminie - duzy plus
A Tobie?
Hanna 2017-03-17 13:21
@Krisss dobrze to słyszeć. Dziękuję za Twoją opinię. Ja nie jestem pracownikiem Jobman Group Sp. z o.o.
Zostaw swoją opinię o Jobman Group Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman Group Sp. z o.o.