brak logo

ELZAB S.A.

Zabrze

Opinie o ELZAB S.A.

cinusmaximus 2017-03-19 12:31
Nie strasz Nie strasz bo się zesrasz ! A o wpisie do akt trzeba powiadomić pisemnie pracownika. Komuna w Polsce dawno się skończyła.Pojawiły się komputery ,internet, narkotyki a mentalność niektórych ludzi została w tamtych czasach.
1
EdekWładcaKredek 2017-03-20 15:01
Czytanie ze zrozumieniem nie jest jak widzę twoją mocną stroną (: ale spoko takich ludzi tam potrzeba nic dziwnego że pracujesz w tym panopticum (;
1
Hector 2017-03-20 21:06
hahah aż się niesie na język napisać to co ElTestosteron napisał u gory ,, no chyba ,że chcesz zostać lizodupem i donosicielem ,to w takim razie , powie Ci ,ze takich jak ty mu trzeba ;)".

Rozumiem ze twoje gusta to glebokie gardlo haha
Hector 2017-03-20 21:11
Wizytacja z zewnątrz , masz na myśli PIP?
Grażyna 2017-03-20 22:17
Witam !
Ile można zarobić w firmie Elzab od nowego roku bo nie wiem czy warto aplikować na stanowisko monter podzespołów ?
qaz 2017-03-21 15:50
nie no jak pip to może nawet podkoszulki dostaną
bo tak to łażą jak oberwańce w czym popadnie
EdekWładcaKredek 2017-03-23 13:23
A jednak nie (: miejmy tylko nadzieję że zakład nie zbankrutuje, bo przez tydzień dostali więcej tych papierowych wdzianek niż przez ostatnie pół roku. (: Ciekawe czy już kazali im je prać żeby zaoszczędzić koszta wydziału.
roast 2017-03-24 22:23
Pracownik w Elzab-ie nie jest kimś specjalnie ważnym, nie jest zasobem lecz narzędziem, nie widzi się w nim potencjału, nie okazuje się szacunku dla jego osoby, kwalifikacji, lojalności, poświęcenia. Polityka zarządzania zasobami ludzkimi to polityka kija. Zarabia się jak u Chińczyka, ale pieniądze są kwestią indywidualną, jednemu starczy, innemu nie. Tyle.
11
roki 2017-03-28 23:20
Kiedyś to był zakład który zajmował 3miejsce pod względem produkcji i płacy w woj,a dzisiaj które?
3
qaz 2017-03-29 08:33
A dzisiaj 2 metry za płotem przy produkcji mydła zarobisz 2 razy lepiej.
Będą musieli ukraińską flagę wywiesić przed bramą, bo lidle i biedronki lepiej płacą.
Co do produkcji to mają potencjał niestety dezorganizacja i polityka kadrowa sprawiają, że nie są w stanie konkurować nawet z małymi firmami. Park maszynowy mają bardzo bogaty, tyle że nie ma komu i co na nim robić.
Nie starcza pieniędzy na fachowców, bo zakład jest okupowany przez całą armię szwagrów, chrześniaków, kuzynów i znajomych znajomego, którzy głównie udają specjalistów ściągając dalsze rzesze wschodzących gwiazd przemysłu.
Podobno w tym roku mają być jakieś drastyczne zmiany organizacyjno-kadrowe, ale jak znam ten zakład to pójdzie raczej w drugą stronę niż powinno. To już nie pierwsza "zmiana na lepsze" w ostatnich kilku latach, a jakoś nic ku lepszemu nie idzie więc nie ma co się łudzić.
7
kik 2017-03-29 22:50
Czyli nepotyzmu ciąg dalszy jak u naszej" dobrej zmiany"!!!!!!!
1
roki 2017-04-30 23:37
Miłego odpoczywania!
2
Vladimir 2017-05-12 23:29
Dziękuję, w życiu tak nie odpocząłem jak przez ostatnie 2 miesiące od zwolnienia się z tego patologicznego syfu, siedzę sobie w domku i leczę nadwyrężone kolano, odszkodowanie dostałem i nie chcę mieć z tym burdelem nigdy więcej nic wspólnego. Bawi mnie tylko że nic nie wyszło z tego zapowiadanego przez "najlepszego z kierowników" pozwania mnie o bezzasadność zwolnienia, przyznam iż liczyłem na drobną rozrywkę, a tu lipa. Pewnie wcale nie miała na to wpływu opinia PIPu na temat "najlepszego działu" która przyszła do mnie pocztą pewnego pogodnego poranka. Najlepsze co mogę napisać o elzabie, to że już tam nie pracuję. Wiem, że na innych działach jest inaczej, niestety u mnie było ciężko, tylko dla tego, że największy "specjalista" musiał załatwić robotę koledze od kieliszka. Ogólnie mam o ludziach w elzabie dobrą opinię, poza kilkoma miernotami "po znajomości", poznałem tam na prawdę fajne i pozytywne osoby. Zakład ma potencjał, ale za dużo tam postPRLowskiej patologii na średnim i niestety również wyższym szczeblu. Podobno ma się to zmienić ale to już nie mój problem, może się w końcu ktoś z zarządu zainteresuje faktem, że duża firma nie jest w stanie konkurować na rynku z przedsiębiorstwami dwuosobowymi... (Wyświetlacze dla dystenu)
Zabawne, podobno na moje miejsce czekało 20 osób za bramą, a ja sobie obecnie przebieram w ofertach i mam już coś o wiele ciekawszego na oku. Jak mi to powiedział "człowiek sukcesu" w piątek "jak się nie podoba to się zwolnij" więc w poniedziałek się zwolniłem i to była najlepsza decyzja od czasu podpisaniu umowy z elzabem.
Zaraz pewnie zobaczę za ten post groźby sądowe i przyznam ubawi mnie to szczerze. Jeszcze niech mi konsekwencjami dyscyplinarnymi zagrozi niegasnące słońce elzabu to będę się turlał że śmiechu na grzbiecie.
Pozdrawiam serdecznie jakem pewnie największy sabotażysta najlepszego wydziału po zarządem najlepszego z kierowników.
6
cinusmaximus 2017-05-12 23:43
Lata leca a w Elzabie nic sie nie zmienia ;) Pozdrowienia dla dobrych ziomków :p
2
Brawo 2017-05-18 07:39
Oj tam, oj tam. Masz w zupełności rację, ale ja bym osobiście jeszcze opisał działania nowego lidera malarni, Pani (...)
Ta to dopiero dała się poznać w ostatnich dniach.
Reasumując aż płakać się chce jak podły człowiek może być.
5
Qaz 2017-05-18 19:07
Właściwa osoba na właściwym miejscu.
Jak by to "człowiek sukcesu" powiedział: takich ludzi nam potrzeba.
3
tuiteraz 2017-05-19 10:33
Ależ głupoty piszecie!!!
kaki 2017-05-21 22:41
Czytając te teksty to nie wiem czy się śmiać czy płakać,w takim zakładzie takie rzeczy?To aż się nie chce wierzyć!!
1
tuiteraz 2017-05-22 19:55
Zadziwiające jest to, że większość pracowników jest na swych stanowiskach od kilku do nawet kilkudziesięciu lat, a z powyższych opinii wynika, że to fatalne miejsce pracy. Skoro wszędzie jest tak cudnie, to dlaczego nie zmieniacie miejsca zatrudnienia? Tylko biadolić potraficie!
Najlepiej można tego doświadczyć na palarni. Co dzień, te same osoby od kilku lat w kółko obgadują i powtarzają plotki oraz złośliwości (oczywiście, jest sporo świetnych ludzi, by nie było niedomówień).
A może ktoś wspomni o całkiem sporym pakiecie socjalnym, za który można trochę poszaleć na urlopie czy dołożyć do prezentów na gwiazdę; o tym, że wypłata jest zawsze na czas (w innych zakładach różnie z tym bywa); o ubraniach roboczych, które dostajemy co rok, a nie tylko przed kontrolą z PIPu; o pikniku i wigilii, na której bawi się wielu pracowników. Są też mydła, ręczniki i kremy oraz herbata, woda i mleko. Może byście też docenili pewne rzeczy.
Zgodzę się z tym, że trzeba się napracować, że zarządzanie kuleje, że pracownik czasem jest potraktowany "z buta", ale każdy może zrobić sobie listę plusów i minusów i decydować o swej karierze zawodowej. Nikt nikogo siłą w Elzabie nie trzyma. Zawsze jest Lidl czy Biedronka, jak ktoś wyżej napisał.
Więc malkotenci do dzieła!!! bo najgorsze w tej pracy są: złośliwość, brak tolerancji, zawiść, brak współpracy i plotkowanie. I to nie wina kadry zarządzającej, a samych pracowników.


2
Takcałkiemserio 2017-05-23 06:48
Ależ ja się z Tobą zgadzam na elzabie nie jest źle o ile nie trafisz na lakiernie tam się niestety pracować nie da. A jak już tam trafisz to zapomnij o przeniesieniu gdziekolwiek indziej. I zgodnie z Twoją radą pozostaje tylko zmiana pracodawcy albo psychiatra :) co do palarni to każdy cwaniakuje jaki to nie jest super i jak to nie ma w poważaniu wszystkiego dookoła, taka natura człowieka. I nie powiedział bym, że większość pracuje po kilkadziesiąt lat chyba, że masz na myśli ludzi przed emeryturą ew całe familie cwaniaków po znajomości, poza nimi na produkcji jest garstka długoterminowców. To że jest bajzel i powszechne nieróbstwo to akurat wina wadliwie wprowadzonych systemów nadzoru wykorzystywanych przez cwaniaków i powszechnego kumoterstwa. Każdy niemal z tych szczęśliwców o których piszesz jest tam czyimś szwagrem, kuzynem, synem, bratem czy kolegą więc i wygląda to jak wygląda. Skoro jest na całym elzabie taki miód i raj na ziemi to dla czego na głupiej lakierni 3 osoby złożyły wypowiedzenie jak się dowiedziały kto będzie kierownikiem (dwie jeszcze przed przejęciem i jedna z elzabu) a dwoje pracowników odeszło w ciągu niespełna roku? Zostali tylko ci, którzy z jakiegoś powodu muszą lub wierzą w obietnice bez pokrycia. I z tym pakietem socjalnym bym nie szalał poza świadczeniem urlopowym i dodatkową roczną premią szału nie ma. No można się jeszcze 2 razy w roku nachlać za darmo co niektórzy praktykują z wielkim zaangażowaniem. Ogólnie ocena pracodawcy zależy od działu na który trafisz i czyim jesteś chrześniakiem.
3
tuiteraz 2017-05-23 09:42
Takie polemiki można prowadzić w nieskończoność i każdy znajdzie pozytywne i negatywne strony pracy w Elzabie. Ale nie o to tu chodzi. Denerwujące jest to, że wszędzie słychać narzekanie, a większość ludzi pracuje tu dłuuugo. I to nie tylko z racji układów rodzinnych. Każdy ma wolną rękę, by szukać zadowolenia i lepszych zarobków w innym miejscu, a tu tylko można usłyszeć zarzuty z których nic nie wynika, bo następnego dnia wszyscy przychodzą do pracy...i znów narzekają.
Co do lakierni, to raczej trzeba dowiedzieć się od samych pracowników jak sprawa wygląda, a nie powielać to co ludzie gdzieś usłyszeli i przekręcili. Polecam taką opcję, bo rzeczywistość potrafi być całkiem inna, niż plotki którymi karmią się ludzie, jak chlebem powszednim.
1
Vladimir 2017-05-23 11:21
Jak o lakiernie chodzi mam info bezpośrednie i jest gorzej nawet niż tutaj wypisują. Co do tych magicznych ubrań roboczych dostałem tylko spodnie po ok 3 miesiącach pracy, buty po chyba pół roku i... Nic poza tym nawet środki ochrony osobistej wydawane były z łaską i na około, kombinezony były raz jeszcze na starej chali potem dopiero po kontroli, o maski czy filtry trzeba się było nie raz i nie dwa prosić tygodniami bo polityka oszczędności (i nie to nie jest żart. Zgłosiłem zużycie maski na początku sierpnia otrzymałem nową pod koniec września po interwencji u pani A. Ponieważ Pan W. Wycofał zamówienie że względu na koszta... Ostatnim razem filtry pożyczyłem od Pana M. Z sąsiedniego wydziału...) i tak by można bez końca, że nie wspomnę o pracy ze środkiem do ściągania farby, który miał zwyczaj rozpuszczać wydawane rękawice po zgłoszeniu problemu otrzymałem odpowiedź że: "rękawic mamy na pół roku" cytuję z smsa żeby nie było że sobie z palca wyssałem. I wyobraź sobie że nie każdy tylko narzeka i nic nie robi (:
4
tuiteraz 2017-05-23 12:21
Z tego co pamiętam, to zawsze były negatywne opinie z Twej strony, czy to był Mikar czy Elzab. Wiecznie niezadowolony i twierdzący, że na hali pracują prawie sami debile. I to też cytat, no może niekoniecznie z smsa, ale pewnie wielu może to sobie przypomnieć.
A z drugiej strony dziwię się, że nadal żyjesz Elzabem. Nie ma Cię od kilku tygodni, a posty czytasz na bieżąco. Wygląda to na tęsknotę lub niemożliwość pogodzenia się losem.
Zazwyczaj w takiej sytuacji mówi się "do widzenia" i żyje się dalej.
1
Vladimir 2017-05-23 20:16
Pasowało by żeby nikt się przypadkiem nie wypowiedział? Bawią mnie tutejsze komentarze, zawsze to jakaś rozrywka na urlopie (: no i czemuż miałbym nie wyrazić swojej opinii? Wiem komu by zależało, żebym tego nie robił. Tej samej osobie, która zabrania pracownikom wypowiadania się na temat warunków pracy na pewnym wydziale nazywając to "sraniem we własne gniazdo" . No i uwielbiam powoływanie się na bliżej nieokreśloną tłuszczę zwaną "wielu" lub "każdy". Tzw. "wielu" to mnie ostrzegało z kim będę musiał współpracować, przyznam sam chciałem się przekonać no i muszę uchylić przed nimi czoła, rację mieli i pracownicy elzabu i kooperanci z zewnątrz.
6
tuiteraz 2017-05-23 21:20
Jeśli uważasz, że zasięganie opinii nt Elzabu,(bo temu służy ta strona), jest zabawne, to gratuluję poczucia humoru!!!
Z drugiej strony współczuję, że będąc na urlopie fundujesz sobie taką rozrywkę. Zazwyczaj na urlopie chodzi się po górach, zwiedza muzea, czyta książki, spędza czas w miłym towarzystwie itp. Wygląda na to, że dopadła Cię nuda, związana z bezrobociem. Chyba nic nie wypaliło z tych ofert pracy, w których to niby przebierałeś. Ale tak to jest z fachowcami, którzy nie widzą dalej, niż czubek własnego nosa.
P20 2017-05-23 22:20
Tuiteraz zabawny jesteś
1
dok 2017-05-23 22:38
Niebawem przyjdzie pażdziernik i Ci długodystansowcy odejdą na emerytury a zostanie sam młody narybek i wtedy nie będzie na nich, że tylko marudzą, narzekają, a nadal pracują i kurzą
Vladimir 2017-05-24 05:52
Oj widzisz nie każdy w wolnym czasie tylko wódkę pije do lustra. Wymianiasz milion rzeczy których za pewne nie robisz nawet. Bezrobocie samo w sobie jest na krótkim dystansie całkiem spoko szczególnie, że w przeciwieństwie do większości mam za co żyć nawet gdybym i ze 2 lata odpowiedniej pracy szukał więc nigdzie mnie nie goni. I nie bój się o moje oferty mnie nie musi dobry koleś na garbie do elzabu ściągać żebym sobie poradził. (: poza tym nie widzę żadnej sensownej polemiki z tym co napisałem tylko jakieś płytkie frazesy i podwórkową przepychaninę z twojej strony w stylu: " a zdzisio powiedział że Romek jest głupi...."
4
tuiteraz 2017-05-24 06:23
Mam dokładnie to samo odczucie czytając Twoje posty. Nic nie wnoszą.
Powodzenia życzę w szukaniu idealnej pracy, z idealnym kierownictwem i współpracownikami.
P30 2017-05-24 06:27
Młody narybek przyszedł do nas jakieś 3 lata temu i dalej pracuje. Reszta, to ludzie pracujący po kilka lub kilkanaście lat, więc nie wprowadzające w błąd.
Vladimir 2017-05-24 17:50
Doprawdy? Z twoich wynika że Elzab to super firma bo UWAGA zapewnia odzież roboczą ( choć i z tym było krucho) jeszcze napisz że płacą za badania lekarskie, to tytuł pracodawcy roku macie w kieszeni (:
A kierownik nie musi być idealny, wystarczy żeby był normalny i kompetentny. Tak mnie się wydaje, ale co ja tam mogę wiedzieć, przecież tylko narzekam bez powodu.
@up
Nie wiem jak jest na P30, nie wypowiadam się, oznaczenie wydziału chyba trochę nie aktualne juz, co nie? Z resztą napisałem, że na elzabie warunki pracy zależą od tego gdzie trafisz. Są działy gdzie jest fajnie, są takie gdzie jest kabaret rodem z PRL, a są i takie gdzie jest wręcz groteskowo.
5
loki 2017-05-25 21:12
oj mamo nie przesadzaj bo ludzie uwierzą
1
Stażysta 2017-05-26 13:38
Valdimir mówi prawdę, a tuiteraz to może się przekona. W co wątpię bo też ma nie równo pod kopułką. Kwestia czasu. Jeden też się cieszył że przechodził, a teraz szuka pracy.

Do nowych - wszedzie idzcie tylko nie na lakiernie.

Nie dawno byl młody chłopak podobno syn znajomego kierownika W. i nie wytrzymał nawet miesiąca, a tacie powiedział, że z kretynem nie będzie pracował :)

Ten "człowiek" nigdy się nie zmieni i bardzo dobrze bajery wciska kogo on to nie zna i wszyscy to jego przyjaciele, a prawda jest taka że faceta nie znają albo nie chcą nawet wspominać.
7
Niepijtylebodrugiegozawałudostaniesz 2017-05-26 21:38
Co ty gadasz... Pewnie zaś marudzę bez sensu i dywaguje, ale najlepszy z najlepszych i ostatnia nadzieja elzabu nawet mojego byłego teścia znał od dziecka. Jak to opowiadał morze wódki razem wypili (teść abstynent, na własnym weselu kieliszka nie wypił, a "najlepszego przyjaciela" na w/w imprezie jakoś nie widziałem, chociaż byli tam totalnie wszyscy jego znajomi). Że nie wspomnę o codziennych "spotkaniach z prezesami" których też zna od przedszkola i nawet mu chcieli podobno za darmo lakiernię na własność oddać taki z niego specjalista, tylko dla dobra pracowników nie przyjął oferty, bo on kocha ludzi przecież. Tak, że wieją drzwiami i oknami. Qualicoat na dwóch zdezelowanych wannach wprowadzi i 5S od razu. W końcu jest audytorem ISO i na niejednym zakładzie je wprowadzał... (Zapytam, tak się głupio składa, że znam kierownika działu certyfikacji) .Biorąc te wszystkie żałosne kity pod uwagę jak można być tak głupim, żeby wierzyć w cokolwiek nie powie? Tuiteraz (patrząc na prymitywną formę wypowiedzi obstawiałem człowieka sukcesu) nie tylko w tobie widzi przyszłego kierownika, jak już dyrektorem zostanie. Każdy na lakierni to słyszał... ze starzystami włącznie. Technologiem też nie zostaniesz, więc zostaw oko saurona w spokoju, wszyscy wiemy jak dziobałaś P.K. i wyciągnij wnioski z tego jak skończył w konfrontacji z "rodzinką".
Btw. cokolwiek bym nie mówił o wydziale, miałem na myśli głównie ludzi twojego pokroju "muzo".
5
Malgorzata 2017-05-28 12:30
Fajnie, że się dowiaduje z tego forum, że zostanę kierownikiem, a mój kierownik prezesem. W Elzabie można na ludzi liczyć. Szkoda, że jeszcze nie wiem jaką będę mieć stawkę i co musiałam zrobić, by się wdrapac na te wyżyny kariery zawodowej. No ale pewnie niedługo się dowiem z tych życzliwych wpisów. No i się dziwię, że jest komentarz do tego, że nie będę technologiem. Mając do wyboru wypłatę na stanowisku kierownika, to chyba nic dziwnego, że zrezygnowałam z bycia technologiem!!!
Miałabym jednak prośbę, by osoby zainteresowane jak jest pod rządami Pana Koja, pofatygowaly się na lakiernie. Z chęcią odpowiem na wszystkie pytania i rozwieję wątpliwości. A jeśli ktoś ma jakieś obiekcje na mój temat to też są dwa rozwiązania: można mnie unikać lub przyjść mi o tym powiedzieć. No ale to wymaga odwagi.
Pozdrawiam wszystkowiedzacychnajlepiej. Małgorzata.
2
Tak,tyzrezygnowalas... 2017-05-28 13:19
No cóż, czytanie ze zrozumieniem nigdy nie było twoja mocną stroną. Rozmawianie z Tobą nie ma większego sensu jak zawsze polecisz zdać relacje kierownikowi. Zabawne że zachęcasz ludzi do zaciągania opinii akurat u ciebie... Wątpię czy ktokolwiek na zakładzie ma ochotę akurat z Tobą rozmawiać, wiedząc że go zaraz sprzedasz i to całkiem bezinteresownie. Jesteś żywym przykładem tego, że nazwisko zobowiązuje. Swoją drogą pięknie starasz się zmienić temat. A co do samodzielnego zaciągania opinii na temat działu oraz pracy z kimś takim jak W. czy M. również polecam zaciągnąć opinii osób, które są zmuszone z nimi pracować bądź też miały tą wątpliwą przyjemność pracować z nimi wcześniej.
4
Malgorzata 2017-05-28 13:46
Tak, oczywiście, zgadzam się całkowicie. Czekam z niecierpliwością na kolejne newsy
2
kok 2017-05-28 22:21
A kto to tak zawzięcie broni nowego kierownika,a przecież go dobrze znają i pamiętają z poprzedniego kierowania czyżby była tzw.dobra zmiana
7
tuiteraz 2017-05-29 06:34
Widzę, że nie tylko zabawny jestem, ale i prymitywne teksty piszę. Cóż, pasuje to do reszty wypowiedzi. Najlepiej zmieszać wszystko i wszystkich z błotem, a potem szybciutko do Elzabu pędzić. Żal mi Was.
Qaz 2017-06-01 11:19
Kto pędzi ten pędzi, są tacy którzy już porobili oszałamiające "kariery" w firmach zewnętrznych i Elzab to dla nich jedyna deska ratunku. To w sumie fajna firma, jedyna w swoim rodzaju. Tutaj można nic nie potrafić i na niczym się nie znać, a dostać wygodne stanowisko, zaś odpowiedzialność zrzucić na sabotażystów ewentualnie na kogoś przypadkowego, byle niżej w hierarchii.
3
Qwe 2017-06-04 00:29
Nie marudzić toż to urodzony przywódca ja was podpuszczal nie będę ale Zabranianie pracownikom kontaktów miedzypracowniczych to jest mobbing i za takie zachowania nie tylko można się go pozbyć ale i do więzienia wyprawic.
2
alfa 2017-06-06 22:03
Coś strasznego to nie możliwe żeby się działy takie rzeczy w cywilizowanym zakładzie!!!
2
cinusmaximus 2017-06-13 06:56
W Elzabie jakieś przeciągi,że pracowników wywiało kilka aut na krzyż na parkingu stoi ?
1
Pol 2017-06-28 22:32
Nic się nie zmienia na lepsze ,zarobki żałosne to ludzie zaczynają uciekać z tego szamba.
8
Zyga 2017-06-30 22:46
Na forum spokojnie bo wszyscy czekają na urlop!!!!!!
1
Programista 2017-07-04 16:39
Jaka są zarobki programistów C++ w Elzab? Ogłoszeni wisi chyba od lat, zastanawiam się czy aplikować. Jakie są warunki pracy? Szukam firmy z sensowną organizacją pracy, żeby po 3 miesiącach nie tęsknic za dawną robotą :)
1
Pat&Mat 2017-07-06 18:24
Będziesz tęsknić, daj sobie spokój.
2
Miecio 2017-07-21 18:02
Jak nie nalezysz do gangu pryszcza to bedziesz robic na 3 darmozjadow a zarabiac polowe tego co oni
3
programista 2017-07-23 23:24
A co to za gang pryszcza?bo nie wiem jak mam się ustosunkować do tych ofert pracy na waszej stronie.Czy może mi to ktoś naświetlić?
1
Miecio 2017-07-27 06:16
To taka "rodzinka" pasożytów okupująca kluczowe stanowiska.
1
Zostaw swoją opinię o ELZAB S.A. - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELZAB S.A.