brak logo

ELZAB S.A.

Zabrze

Opinie o ELZAB S.A.

jojo 2016-09-28 23:30
no i co człowiek to i inna opinia,bo jak ktoś dobrze zarabia to zawsze będzie chwalił,że jest super,a ktoś kto mało zarabia i jest nie doceniony to będzie miał żal,a jeszcze taka grupa się znajdzie co nic nie powie bo cały czas jedzie na cudzych plecach i udaje że pracuje
3
Sung 2016-09-29 00:13
Oczywiscie nie korzystam z tych cudownych imprez. Swoja wypowiedzią tylko potwierdziles moje przypuszczenia co o nas myslicie i masz racje trzeba szukac innego pracodawcy bo tu nic sie nie zmieni na plus pod wzgledem finansowym. Nikt tu nie chce leżeć pod palmą i nic nie robic ,ludzie chca uczciwie pracowac i dobrze zarobic.
7
Sung 2016-09-29 00:14
Oczywiscie nie korzystam z tych cudownych imprez. Swoja wypowiedzią tylko potwierdziles moje przypuszczenia co o nas myslicie i masz racje trzeba szukac innego pracodawcy bo tu nic sie nie zmieni na plus pod wzgledem finansowym. Nikt tu nie chce leżeć pod palmą i nic nie robic ,ludzie chca uczciwie pracowac i dobrze zarobic.
Mieeetek 2016-10-14 20:42
Nie wiem na co niektórzy narzekają. Chleją od rana i lecą w c.ula cały dzień, a przełożeni na to leją. I jeszcze im źle. P20 to raj dla takich.
4
cinusmaximus 2016-10-21 18:03
Moim zdaniem szukasz odpowiedzi w nie właściwym miejscu.Wynagrodzenie negocjuje się podczas rozmowy o prace a nie na forum.
1
Redhead 2016-10-23 09:49
Możesz dostać najniższa krajową. Na nic więcej w tej firmie nie licz.
1
jaki 2016-10-30 16:50
Myślę że takie rzeczy mogły się dziać w prl-u,a nie teraz,gdzie wszyscy są uczuleni na picie w pracy
2
Mieeetek 2016-10-31 20:50
@jaki
Zapraszam w takim razie z alkomatem, wyniki mogą być bardzo zaskakujące.
"wszyscy są uczuleni na picie w pracy" hue hue :D
4
Edyta 2016-11-06 11:44
Hej ! Wiecie może ile zarabia monter podzespołów elektronicznych ?? widzę na stronie ofertę pracy i nie wiem czy warto aplikować . Z góry dziękuję.
nick 2016-11-06 12:53
Minimalna plus premia.
Edyta 2016-11-06 15:48
A ile to wychodzi na rękę ??
Redhead 2016-11-06 16:58
1400
bebok 2016-11-06 17:17
a wykorzystają cię jakbyś robiła za 2500 powodzenia!!!
3
Pracownik 2016-11-10 09:31
Brawo...
...W takim razie jako pracownicy i pokrzywdzeni tą kłamliwą opinią- wystąpimy do administratora o udostępnienie adresu IP i przekonamy się kto wypisuje te oszczerstwa pod naszym adresem.
Oczywiście z podjęciem odpowiednich kroków dyscyplinarnych itd...
4
obojętny 2016-11-14 06:10
Nie strasz nie strasz bo się zesrasz
3
Mieeetek 2016-11-15 08:09
Nie pisałeś tego na trzeźwo. I sam w to chyba nie wierzysz.
Z drugiej strony masz rację. Niektórzy tak są uczuleni na picie w pracy, że robią to przed lub wyskakują na chwilę na miasto by pochlać.
3
bobo 2016-11-21 22:19
nie takie rzeczy wypisują,strach się bać!!!
3
West 2016-12-06 18:53
Ludzie otwórzcie oczy pełno pracy jest w okolicy za dużo lepsze pieniądze ,szkoda czasu na czekanie az łaskawie podniosa pare groszy bo nie podniosa ,chyba ze jeszcze wiecej ludzi się zwolni wtedy moze cos do nich dotrze.
6
alfa 2016-12-11 21:44
wpisów brak bo strach przed administratorem?
Ankieter 2016-12-17 16:53
Witam, Ile z reguły dostaje się pieniędzy w Elzabie na święta ?
1
wowo 2016-12-20 21:49
Wesołych i spokojnych Świąt dla wszystkich elzabowców wraz z świątecznymi upominkami
Ja 2016-12-23 20:54
Wesołych Świąt dla wszystkich Elzabolubów i nie tylko. Niech ten magiczny czas Świąt Bożego Narodzenia sprawi wszystkim pracownikom wiele pozytywnych emocji, radości, szczęścia i samych pozytywnych chwil w gronie najbliższych. Marry Christmas
:-) 2017-01-26 12:34
Pracownicy narzekają, że od 1marca w Lidlu wzrosną place do 3800 brutto. To może należy rozważyć odejście z Elzabu i przejść do hipermarketu :-P Ca nie tylko płakać. Ale u nas też podwyżki, przecież od 1 stycznia poszła w górę krajowa na 2000. Byle tak dalej.
2
cinusmaximus 2017-01-29 12:26
W końcu w elzabie będzie można zarobić 2200 zł brutto.
3
kok 2017-02-07 22:41
To tylko pozazdrościć takiej kasy!!!!!
3
:-) 2017-02-20 10:01
Na wydzielanie PWM kamerki :-)
W ramach bezpieczeństwa będzie ich dwa razy więcej niż pracowników :-P
Ciekawe, czy chłopaki przejdą później do biurowca, TK, albo działu planowania :-)
6
Mieeetek 2017-02-20 11:47
Jest coraz ciekawiej. Precyzja jak w Dolinie Krzemowej, normy jak w chińskiej fabryce a zarobki typowo polskie :-) A od teraz dodatkowo pełny monitoring. Brawo, "Rok 1984" w końcu do nas zawitał.
5
1984 2017-02-22 09:39
Zgadzam się. Tu powieść Orwella 1984 znakomicie oddaje to co się dzieje na terenie zakładu.
Pytanie nasuwa się tylko jedno: w jakim celu wprowadzono monitoring? W celu bezpieczeństwa, ochrony mienia zakładowego?
I kto ma dostęp do monitoringu? Bo przecież jeżeli owy monitoring jest dla bezpieczeństwa i ochrony mienia to jedyny dostęp powinna mieć ochrona która jest na zakładzie. I nikt inny.
A gdzie informacje dla pracowników w jakim celu to przedsięwzięcie, i co najważniejsze gdzie nasza prywatność...
Rok 1984.
Gdzie zaufanie i informacje.
6
SiwyDziad 2017-02-23 06:20
Dokładnie!
Aurora + kamery= teleekrany...
dewi 2017-02-26 14:32
Teraz kierownik już wogóle nie będzie musiał wychylać nosa ze swojego hermetycznego biura i bedzie mógł żyć tam w własnym odrealnionym świecie ,no może wyjdzie czasem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kogoś ,że przystanoł i pogadał z kimś pięć minut.
3
Ona 2017-03-01 00:29
Witam , mam przyjść na sitodruk , przyblizy mi ktos jak wyglada praca, kierownik i zarobki?
omega 2017-03-01 22:48
Jak popracujesz tam to ci się oczy same otworzą,życzę powodzenia
2
ElTestosteron 2017-03-02 11:01
Praca jak praca, kierownik z lakierni przejmuje sitodruk. Jaki jest? hmm.. żyję w swoim świecie i systemem , z tego co słyszałem ,to wyrzucili go z firmy dysten za machlojki. W Elzabie ma swoich wiernych pomagierów takich jak lakiernik ,który jest jego rodziną i na każdym kroku go faworyzuje, pomaga mu. Ten lakiernik zaś składa relacje mu ze wszystkiego co słyszy. Kierownik jest wielkim hipokrytą , każe coś Ci zrobić, zapomni o tym ,albo będzie to zły pomysł ,to jeszcze zrobi Ci awantura i będziesz na dywaniku słyszeć jego żalów. Uwielbia ludzi którzy składają donosy na innych, a na dywaniku możesz być np za niezgaszenie światła. Ogólnie nie polecam chyba ,że chcesz się wykończyć psychicznie no chyba ,że chcesz zostać lizodupem i donosicielem ,to w takim razie , powie Ci ,ze takich jak ty mu trzeba ;) W sumie w Elzabie pracuje duża ilość jego rodziny , żona,syn , brat od narzeczonej jego syna. NIe polecam Ci z nim pracować , wiem to ,bo pracowałem pod jego sterami przez jakiś czas jako lakiernik. A zarobki na sitodruku? Najniższa krajowa
13
Leya 2017-03-02 11:15
On myśli ,że jest panem elzabu i świata i nie ma lepszego od niego. Wsrod swojej ekipy ma z pięciu ludzi którzy mu powiedzą wszystko za 10 groszy podwyżki której i tak nie dostaną , jak chcesz tam pracowac to zycze powodzenia, ja sie nasluchalam i sama zobaczylam i juz mnie nie ma
6
kok 2017-03-02 23:20
czyli pełen nepotyzm jak wszędzie,jak niby "elektronik" może zarządzać lakiernią i sitodrukiem???????
3
Elzabolubny 2017-03-06 11:13
Odsyłam wszystkich nieszczęśliwych z pracy w ELZABIE, do dzisiejszego postu zamieszczonego przez ELZAB na facebooku :-)

Cytuję:
" NA PRACĘ SIĘ NIE NARZEKA,
PRACĘ SIĘ ZMIENIA..."

Polecam wszystkim, którzy tylko narzekają !!!!!!
3
Kakeusz 2017-03-07 16:56
No wlasnie ,dlatego bardzo duzo ludzi rezygnuje z Elzabu ;)
10
qaz 2017-03-14 14:34
oj tam marudzicie kierownik jaki jest taki jest
na pewno jest oszczędny
jak na lakierni dostają kombinezony to wiadomo, że będzie wizytacja z zewnątrz xD
a jaki jest personalnie? 3 osoby nie chciały przejść do niego do działu, 2 lakierników odeszło, reszta sobie chwali podobno, widać trzeba trafić w gusta.
1
EdekWładcaKredek 2017-03-18 13:14
lol taki niby zajęty przed trzema monitorami, a pierdoły wypisuje w czasie pracy na goworku :D
Już po samym stylu wypowiedzi można bez problemu przypisać konkretne osoby do konkretnych postów, ale spoko admin na pewno poda ip i będziecie wyciągać konsekwencje dyscyplinarne jako "pokrzywdzeni pracownicy" :D pan/pani 80.12.190.242/192.168.0.101 otrzyma naganę z wpisaniem do akt, za słowa krytyki na portalu internetowym :crylol:
Bareja byłby onieśmielony zachowaniem co poniektórych, bo przy tym co się tutaj dzieje nawet Miś wypada blado.
1
cinusmaximus 2017-03-19 12:31
Nie strasz Nie strasz bo się zesrasz ! A o wpisie do akt trzeba powiadomić pisemnie pracownika. Komuna w Polsce dawno się skończyła.Pojawiły się komputery ,internet, narkotyki a mentalność niektórych ludzi została w tamtych czasach.
EdekWładcaKredek 2017-03-20 15:01
Czytanie ze zrozumieniem nie jest jak widzę twoją mocną stroną (: ale spoko takich ludzi tam potrzeba nic dziwnego że pracujesz w tym panopticum (;
1
Hector 2017-03-20 21:06
hahah aż się niesie na język napisać to co ElTestosteron napisał u gory ,, no chyba ,że chcesz zostać lizodupem i donosicielem ,to w takim razie , powie Ci ,ze takich jak ty mu trzeba ;)".

Rozumiem ze twoje gusta to glebokie gardlo haha
Hector 2017-03-20 21:11
Wizytacja z zewnątrz , masz na myśli PIP?
Grażyna 2017-03-20 22:17
Witam !
Ile można zarobić w firmie Elzab od nowego roku bo nie wiem czy warto aplikować na stanowisko monter podzespołów ?
qaz 2017-03-21 15:50
nie no jak pip to może nawet podkoszulki dostaną
bo tak to łażą jak oberwańce w czym popadnie
EdekWładcaKredek 2017-03-23 13:23
A jednak nie (: miejmy tylko nadzieję że zakład nie zbankrutuje, bo przez tydzień dostali więcej tych papierowych wdzianek niż przez ostatnie pół roku. (: Ciekawe czy już kazali im je prać żeby zaoszczędzić koszta wydziału.
roast 2017-03-24 22:23
Pracownik w Elzab-ie nie jest kimś specjalnie ważnym, nie jest zasobem lecz narzędziem, nie widzi się w nim potencjału, nie okazuje się szacunku dla jego osoby, kwalifikacji, lojalności, poświęcenia. Polityka zarządzania zasobami ludzkimi to polityka kija. Zarabia się jak u Chińczyka, ale pieniądze są kwestią indywidualną, jednemu starczy, innemu nie. Tyle.
8
roki 2017-03-28 23:20
Kiedyś to był zakład który zajmował 3miejsce pod względem produkcji i płacy w woj,a dzisiaj które?
3
qaz 2017-03-29 08:33
A dzisiaj 2 metry za płotem przy produkcji mydła zarobisz 2 razy lepiej.
Będą musieli ukraińską flagę wywiesić przed bramą, bo lidle i biedronki lepiej płacą.
Co do produkcji to mają potencjał niestety dezorganizacja i polityka kadrowa sprawiają, że nie są w stanie konkurować nawet z małymi firmami. Park maszynowy mają bardzo bogaty, tyle że nie ma komu i co na nim robić.
Nie starcza pieniędzy na fachowców, bo zakład jest okupowany przez całą armię szwagrów, chrześniaków, kuzynów i znajomych znajomego, którzy głównie udają specjalistów ściągając dalsze rzesze wschodzących gwiazd przemysłu.
Podobno w tym roku mają być jakieś drastyczne zmiany organizacyjno-kadrowe, ale jak znam ten zakład to pójdzie raczej w drugą stronę niż powinno. To już nie pierwsza "zmiana na lepsze" w ostatnich kilku latach, a jakoś nic ku lepszemu nie idzie więc nie ma co się łudzić.
4
kik 2017-03-29 22:50
Czyli nepotyzmu ciąg dalszy jak u naszej" dobrej zmiany"!!!!!!!
1
Zostaw swoją opinię o ELZAB S.A. - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELZAB S.A.