brak logo

ELZAB S.A.

Zabrze

Opinie o ELZAB S.A.

shib 2016-03-31 16:54:35
Połowe biurowca powinni zwolnic ,a oni tylko przyjmują "mądre głowy" -takiego stosunku pracowników umysłowych do fizycznych niema chyba nigdzie ,jak tu może sie coś opłacać jak trzeba robić na tych nierobów.
1
max 2016-04-07 23:12:51
Jakie tam mądre głowy na jednego fizycznego chyba jest ich ze trzech.
2
roki 2016-04-10 00:18:33
to jak widać fajne zarobki tam mają,to tylko trzymać się mocno stołków
3
shina 2016-04-12 21:08:31
A niech zarabiaja tylko niech wykonują swoją prace porządnie ,no i po co tego tyle to sie w głowie nie mieści żeby robol musiał tyle tego utrzymać ,połowe darmozjadów zwolnić.A nie oszczedzać na robolach zero podwyrzek nic... a darmozjadów przyjmować.
1
max 2016-04-15 23:33:09
zajadą ten zakład całkowicie aż się ktoś ocknie,ale to może być za póżno.
2
Pola 2016-04-30 00:05:06
A kiedyś,kiedyś fajnie się pracowało pomimo tego że zarobki były małe ale atmosfera była fajna i chciało się pracować
1
argo 2016-05-15 23:27:53
a ostatnio wzięli się za wyprzedaż gruntów Elzabowskich,czyżby tak żle było,to daleko nie zajadą.Fajnie to było kiedyś,ale to tylko można zatęsknić za całą atmosferą aż się chciało z chęcią przychodzić do pracy,a przede wszystkim ludzie byli zupełnie inni niż teraz,a z kierownictwem na niektórych wydziałach też była kobra komunikacja.Szkoda tylko że teraz jest inaczej i poszło to nie w tą stronę co powinno
iga 2016-06-08 23:25:11
Ale Elzab się postarał zaprosił pracowników z dziećmi na imprezę na Stadion Górnika,a kiedyś za "starej"dyrekcji z okazji zakładowych jubileuszy zapraszali też emerytów,którzy rozkręcili ten zakład,a teraz to nawet nikt o nich nie wspomni.Czy tak nie jest?
1
nomi 2016-06-20 22:55:09
zarobki są utajnione to trudno się dowiedzieć kto ile zarabia,jedni zaniżają,drudzy zawyżają,a jeszcze inni nie przyznają się
adi 2016-06-22 20:05:48
Z twoim IQ to marne szanse.
1
kik 2016-07-16 00:31:10
zawsze jest szansa na większy zarobek,ale jest ale i pracodawca powie że nie ma podstaw do większych pensji i na tym koło się zamyka,a nikt nie pójdzie i nie upomni się u góry musiały by zw coć wywalczyć ale nikt nie będzie się narażał władzą zarządów.Tak było,tak jest i tak będzie.
1
tik 2016-07-17 23:30:31
oj z tymi zarobkami to będzie ciężko wszędzie jest tak samo,mimo wykształcenia czy też stażu pracy nikt ci nie da więcej,a trzeba dłuuuugo pracować żeby ktoś cię docenił.Życzę powodzenia
1
Ten wredny 2016-07-21 17:01:06
A tak serio to wszyscy co tak narzekają na zarobki to czym się wykazali że chcą podwyżek? Połowa produkcji to stare cwaniaki a połowa to młode beztalencia bez umiejętności czy chęci do pracy tylko marudzić potrafią. Jak tacy z was fachowcy niedoceniani to w czym problem, specjalistów wszędzie wezmą. Ci co się potrafili wykazać za grosze nie pracują tyle że nikt się nie przyzna bo i po co robić gule bandzie nierobów :)
ciusmaximus 2016-07-28 17:20:03
Guzik prawda. Pracowałem tam 3 lata i nie dostałem złotówki podwyżki.
3
pol 2016-07-30 12:48:04
Piszecie że połowa to stare cwaniaki ,a druga to beztalencie.Pamiętam kiedy tam pracowało dużo fachowców elektroników czy też slusarzy i.t.d to w pierwszym rzędzie ich zwalniano,a przyjmowano jak to trafnie nazwałeś "beztalenciem"żeby w im dać mniejsze wynagrodzenia niż tym co zwolniono i taka to jest polityka kadrowa
6
allo 2016-08-23 13:14:13
trochę mam u was porobić na produkcji przybliżcie mi panujące realia to znaczy czy jest tam jakaś "piękna płeć" która potrafi umilić czas żeby chciało się pracować 
nik 2016-08-25 23:00:21
Ty masz pracować,pracować....a nie szukać pięknej płci bo kamery obserwują i oceniają,kto pierwszy na odstrzał,dobra rada miej się na baczności allo!!
Tańczący z filcem 2016-09-04 18:06:55
Elzab to burdel, już nie mówiąc o nie udolnosci zarzadzania firma, przełożeni to egipski a szczególne szef wydziału. Liczy się dla niego debile system, który nic nie wniósł inowacyjnego na plus, tylko pogorszył stary i tak kulejacy system planowania. Ważne sprawy dla szefa wydzialu są nie istotne,liczy się tylko to dlaczego czas został znaczne przekroczony, co za tym idzie, daje mozlwosc uje****a pracownika. To jest portret. Generalnie zrobiło się w Elzabie większe gow** niż bylo. Burdel, debilizm jak brak poszanowania dla pracownika to jest na porządku dziennym. Pozdrowienia dla chipów z p20 i chłopaków ze szlifierek.
1
Tańczący z filcem 2016-09-04 18:07:50
Elzab to burdel, już nie mówiąc o nie udolnosci zarzadzania firma, przełożeni to egipski a szczególne szef wydziału. Liczy się dla niego debile system, który nic nie wniósł inowacyjnego na plus, tylko pogorszył stary i tak kulejacy system planowania. Ważne sprawy dla szefa wydzialu są nie istotne,liczy się tylko to dlaczego czas został znaczne przekroczony, co za tym idzie, daje mozlwosc uje****a pracownika. To jest portret. Generalnie zrobiło się w Elzabie większe gow** niż bylo. Burdel, debilizm jak brak poszanowania dla pracownika to jest na porządku dziennym. Pozdrowienia dla chipów z p20 i chłopaków ze szlifierek.
1
Sung 2016-09-09 20:48:46
Spodziewaj sie niskich zarobków.
2
Dziady 2016-09-11 18:03:10
Na P-20 jest 2200 zł brutto z premia a na na P-30 mniej.
4
niko 2016-09-11 22:34:20
P-30 zawsze miało więcej i tak jest i teraz,a P-20 to tylko taki dodatek do elektronicznego
Sung 2016-09-13 19:59:36
Raczej jest odwrotnie aktualnie z ta sprzedażą kas bez p20 i zleceń zewnetrznych nie bylo by juz elzabu ,na p30 zwalniaja ,a na mechanicznym przyjmuja i modernizuja park maszynowy.co nieznienia faktu ze mimo nawalu zlecen placa grosze.
3
arbuz 2016-09-18 20:31:06
dowcip jak z Familiady :)
1
pikolo 2016-09-18 21:13:17
Od nowego roku wchodzą nowe kasy to miejmy nadzieje,że będzie więcej pracy i lepsze zarobki,to może nie będzie dowcipem z familiady
Sung 2016-09-21 17:41:00
Mowie co widze ,nie pamietam kiedy ostatnio dostałem do obróbki dedal do kas ,90% to produkcja kontraktowa.
2
pik 2016-09-24 23:23:53
Co tam praca i płaca byle ubaw w PRL-u,wszyscy zadowoleni czy trzeba więcej????
4
Redhead 2016-09-26 17:29:08
Na wszystko są pieniądze tylko na podwyżki nie ma :-/
3
karol 2016-09-26 19:35:35
Ile fryzierek pracuje na P 30?
5
Sung 2016-09-26 20:53:22
Niema i nigdy nie bedzie nie wazne ile by zarabiali ,nikt nie traktuje nas powaznie. Pieniadze sa na pikniki ,chlapanie farba scian ,wymiane okien w szatni co rok i na inne pierdoly ,dla nas nigdy nie bedzie jak sie nie bedziemy odzywac.
3
Ja 2016-09-27 10:59:34
Snug po Twoich wpisach można wnioskować, że jesteś bardzo niezadowolony z pracy w Elzabie, zatem po co się męczysz? Dlaczego nie zmienisz pracodawcy, nikt Cię pewnie na siłę tam nie trzyma- prawda?
A może u innego pracodawcy dostaniesz co rok podwyżkę, może inny zadba również o Twoje dobre warunki pracy, może zorganizuje Ci dodatkowo kilka imprez integracyjnych w roku, z których pewnie korzystasz, bo widzę, że jesteś bardzo dobrze poinformowany.

Nie rozumiem ludzi, którzy we własne gniazdo ......., jak Wam jest tak bardzo źle, to sayonara
1
cinusmaximus 2016-09-28 14:57:19
Ha ha ha. Od lat ta sama śpiewka. Jakie to super warunki Elzab stwarza swoim pracownikom,których jasno nie określa kodeks pracy ? A imprezy integracyjne pracodawca wrzuca w koszty prowadzenia firmy więc bez łąski. Natomiast po przepracowaniu kilku lat w elzabie zakres obowiązków i umiejętności zwiększa się natomiast wynagrodzenie nie. Trzeba może w końcu pomyśleć o lepszym systemie premiowania pracowników a nie zasłaniać się śmiesznymi argumentami bo o dobrych pracowników z biegiem lat może być coraz trudniej.
3
jojo 2016-09-28 23:30:17
no i co człowiek to i inna opinia,bo jak ktoś dobrze zarabia to zawsze będzie chwalił,że jest super,a ktoś kto mało zarabia i jest nie doceniony to będzie miał żal,a jeszcze taka grupa się znajdzie co nic nie powie bo cały czas jedzie na cudzych plecach i udaje że pracuje
2
Sung 2016-09-29 00:13:50
Oczywiscie nie korzystam z tych cudownych imprez. Swoja wypowiedzią tylko potwierdziles moje przypuszczenia co o nas myslicie i masz racje trzeba szukac innego pracodawcy bo tu nic sie nie zmieni na plus pod wzgledem finansowym. Nikt tu nie chce leżeć pod palmą i nic nie robic ,ludzie chca uczciwie pracowac i dobrze zarobic.
4
Sung 2016-09-29 00:14:43
Oczywiscie nie korzystam z tych cudownych imprez. Swoja wypowiedzią tylko potwierdziles moje przypuszczenia co o nas myslicie i masz racje trzeba szukac innego pracodawcy bo tu nic sie nie zmieni na plus pod wzgledem finansowym. Nikt tu nie chce leżeć pod palmą i nic nie robic ,ludzie chca uczciwie pracowac i dobrze zarobic.
Mieeetek 2016-10-14 20:42:38
Nie wiem na co niektórzy narzekają. Chleją od rana i lecą w c.ula cały dzień, a przełożeni na to leją. I jeszcze im źle. P20 to raj dla takich.
4
cinusmaximus 2016-10-21 18:03:44
Moim zdaniem szukasz odpowiedzi w nie właściwym miejscu.Wynagrodzenie negocjuje się podczas rozmowy o prace a nie na forum.
1
Redhead 2016-10-23 09:49:56
Możesz dostać najniższa krajową. Na nic więcej w tej firmie nie licz.
1
jaki 2016-10-30 16:50:05
Myślę że takie rzeczy mogły się dziać w prl-u,a nie teraz,gdzie wszyscy są uczuleni na picie w pracy
2
Mieeetek 2016-10-31 20:50:20
@jaki
Zapraszam w takim razie z alkomatem, wyniki mogą być bardzo zaskakujące.
"wszyscy są uczuleni na picie w pracy" hue hue :D
4
Edyta 2016-11-06 11:44:21
Hej ! Wiecie może ile zarabia monter podzespołów elektronicznych ?? widzę na stronie ofertę pracy i nie wiem czy warto aplikować . Z góry dziękuję.
nick 2016-11-06 12:53:28
Minimalna plus premia.
Edyta 2016-11-06 15:48:17
A ile to wychodzi na rękę ??
Redhead 2016-11-06 16:58:50
1400
bebok 2016-11-06 17:17:00
a wykorzystają cię jakbyś robiła za 2500 powodzenia!!!
3
Pracownik 2016-11-10 09:31:30
Brawo...
...W takim razie jako pracownicy i pokrzywdzeni tą kłamliwą opinią- wystąpimy do administratora o udostępnienie adresu IP i przekonamy się kto wypisuje te oszczerstwa pod naszym adresem.
Oczywiście z podjęciem odpowiednich kroków dyscyplinarnych itd...
4
obojętny 2016-11-14 06:10:57
Nie strasz nie strasz bo się zesrasz
2
Mieeetek 2016-11-15 08:09:16
Nie pisałeś tego na trzeźwo. I sam w to chyba nie wierzysz.
Z drugiej strony masz rację. Niektórzy tak są uczuleni na picie w pracy, że robią to przed lub wyskakują na chwilę na miasto by pochlać.
3
bobo 2016-11-21 22:19:19
nie takie rzeczy wypisują,strach się bać!!!
2
West 2016-12-06 18:53:35
Ludzie otwórzcie oczy pełno pracy jest w okolicy za dużo lepsze pieniądze ,szkoda czasu na czekanie az łaskawie podniosa pare groszy bo nie podniosa ,chyba ze jeszcze wiecej ludzi się zwolni wtedy moze cos do nich dotrze.
2
Zostaw swoją opinię o ELZAB S.A. - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELZAB S.A.