brak logo

ELZAB S.A.

Zabrze

Opinie o ELZAB S.A.

Ten wredny 2016-07-21 17:01
A tak serio to wszyscy co tak narzekają na zarobki to czym się wykazali że chcą podwyżek? Połowa produkcji to stare cwaniaki a połowa to młode beztalencia bez umiejętności czy chęci do pracy tylko marudzić potrafią. Jak tacy z was fachowcy niedoceniani to w czym problem, specjalistów wszędzie wezmą. Ci co się potrafili wykazać za grosze nie pracują tyle że nikt się nie przyzna bo i po co robić gule bandzie nierobów :)
ciusmaximus 2016-07-28 17:20
Guzik prawda. Pracowałem tam 3 lata i nie dostałem złotówki podwyżki.
3
pol 2016-07-30 12:48
Piszecie że połowa to stare cwaniaki ,a druga to beztalencie.Pamiętam kiedy tam pracowało dużo fachowców elektroników czy też slusarzy i.t.d to w pierwszym rzędzie ich zwalniano,a przyjmowano jak to trafnie nazwałeś "beztalenciem"żeby w im dać mniejsze wynagrodzenia niż tym co zwolniono i taka to jest polityka kadrowa
7
allo 2016-08-23 13:14
trochę mam u was porobić na produkcji przybliżcie mi panujące realia to znaczy czy jest tam jakaś "piękna płeć" która potrafi umilić czas żeby chciało się pracować 
nik 2016-08-25 23:00
Ty masz pracować,pracować....a nie szukać pięknej płci bo kamery obserwują i oceniają,kto pierwszy na odstrzał,dobra rada miej się na baczności allo!!
Tańczący z filcem 2016-09-04 18:06
Elzab to burdel, już nie mówiąc o nie udolnosci zarzadzania firma, przełożeni to egipski a szczególne szef wydziału. Liczy się dla niego debile system, który nic nie wniósł inowacyjnego na plus, tylko pogorszył stary i tak kulejacy system planowania. Ważne sprawy dla szefa wydzialu są nie istotne,liczy się tylko to dlaczego czas został znaczne przekroczony, co za tym idzie, daje mozlwosc uje****a pracownika. To jest portret. Generalnie zrobiło się w Elzabie większe gow** niż bylo. Burdel, debilizm jak brak poszanowania dla pracownika to jest na porządku dziennym. Pozdrowienia dla chipów z p20 i chłopaków ze szlifierek.
1
Tańczący z filcem 2016-09-04 18:07
Elzab to burdel, już nie mówiąc o nie udolnosci zarzadzania firma, przełożeni to egipski a szczególne szef wydziału. Liczy się dla niego debile system, który nic nie wniósł inowacyjnego na plus, tylko pogorszył stary i tak kulejacy system planowania. Ważne sprawy dla szefa wydzialu są nie istotne,liczy się tylko to dlaczego czas został znaczne przekroczony, co za tym idzie, daje mozlwosc uje****a pracownika. To jest portret. Generalnie zrobiło się w Elzabie większe gow** niż bylo. Burdel, debilizm jak brak poszanowania dla pracownika to jest na porządku dziennym. Pozdrowienia dla chipów z p20 i chłopaków ze szlifierek.
1
Sung 2016-09-09 20:48
Spodziewaj sie niskich zarobków.
2
Dziady 2016-09-11 18:03
Na P-20 jest 2200 zł brutto z premia a na na P-30 mniej.
4
niko 2016-09-11 22:34
P-30 zawsze miało więcej i tak jest i teraz,a P-20 to tylko taki dodatek do elektronicznego
Sung 2016-09-13 19:59
Raczej jest odwrotnie aktualnie z ta sprzedażą kas bez p20 i zleceń zewnetrznych nie bylo by juz elzabu ,na p30 zwalniaja ,a na mechanicznym przyjmuja i modernizuja park maszynowy.co nieznienia faktu ze mimo nawalu zlecen placa grosze.
3
arbuz 2016-09-18 20:31
dowcip jak z Familiady :)
1
pikolo 2016-09-18 21:13
Od nowego roku wchodzą nowe kasy to miejmy nadzieje,że będzie więcej pracy i lepsze zarobki,to może nie będzie dowcipem z familiady
Sung 2016-09-21 17:41
Mowie co widze ,nie pamietam kiedy ostatnio dostałem do obróbki dedal do kas ,90% to produkcja kontraktowa.
2
pik 2016-09-24 23:23
Co tam praca i płaca byle ubaw w PRL-u,wszyscy zadowoleni czy trzeba więcej????
4
Redhead 2016-09-26 17:29
Na wszystko są pieniądze tylko na podwyżki nie ma :-/
4
karol 2016-09-26 19:35
Ile fryzierek pracuje na P 30?
5
Sung 2016-09-26 20:53
Niema i nigdy nie bedzie nie wazne ile by zarabiali ,nikt nie traktuje nas powaznie. Pieniadze sa na pikniki ,chlapanie farba scian ,wymiane okien w szatni co rok i na inne pierdoly ,dla nas nigdy nie bedzie jak sie nie bedziemy odzywac.
4
Ja 2016-09-27 10:59
Snug po Twoich wpisach można wnioskować, że jesteś bardzo niezadowolony z pracy w Elzabie, zatem po co się męczysz? Dlaczego nie zmienisz pracodawcy, nikt Cię pewnie na siłę tam nie trzyma- prawda?
A może u innego pracodawcy dostaniesz co rok podwyżkę, może inny zadba również o Twoje dobre warunki pracy, może zorganizuje Ci dodatkowo kilka imprez integracyjnych w roku, z których pewnie korzystasz, bo widzę, że jesteś bardzo dobrze poinformowany.

Nie rozumiem ludzi, którzy we własne gniazdo ......., jak Wam jest tak bardzo źle, to sayonara
1
cinusmaximus 2016-09-28 14:57
Ha ha ha. Od lat ta sama śpiewka. Jakie to super warunki Elzab stwarza swoim pracownikom,których jasno nie określa kodeks pracy ? A imprezy integracyjne pracodawca wrzuca w koszty prowadzenia firmy więc bez łąski. Natomiast po przepracowaniu kilku lat w elzabie zakres obowiązków i umiejętności zwiększa się natomiast wynagrodzenie nie. Trzeba może w końcu pomyśleć o lepszym systemie premiowania pracowników a nie zasłaniać się śmiesznymi argumentami bo o dobrych pracowników z biegiem lat może być coraz trudniej.
4
jojo 2016-09-28 23:30
no i co człowiek to i inna opinia,bo jak ktoś dobrze zarabia to zawsze będzie chwalił,że jest super,a ktoś kto mało zarabia i jest nie doceniony to będzie miał żal,a jeszcze taka grupa się znajdzie co nic nie powie bo cały czas jedzie na cudzych plecach i udaje że pracuje
2
Sung 2016-09-29 00:13
Oczywiscie nie korzystam z tych cudownych imprez. Swoja wypowiedzią tylko potwierdziles moje przypuszczenia co o nas myslicie i masz racje trzeba szukac innego pracodawcy bo tu nic sie nie zmieni na plus pod wzgledem finansowym. Nikt tu nie chce leżeć pod palmą i nic nie robic ,ludzie chca uczciwie pracowac i dobrze zarobic.
5
Sung 2016-09-29 00:14
Oczywiscie nie korzystam z tych cudownych imprez. Swoja wypowiedzią tylko potwierdziles moje przypuszczenia co o nas myslicie i masz racje trzeba szukac innego pracodawcy bo tu nic sie nie zmieni na plus pod wzgledem finansowym. Nikt tu nie chce leżeć pod palmą i nic nie robic ,ludzie chca uczciwie pracowac i dobrze zarobic.
Mieeetek 2016-10-14 20:42
Nie wiem na co niektórzy narzekają. Chleją od rana i lecą w c.ula cały dzień, a przełożeni na to leją. I jeszcze im źle. P20 to raj dla takich.
4
cinusmaximus 2016-10-21 18:03
Moim zdaniem szukasz odpowiedzi w nie właściwym miejscu.Wynagrodzenie negocjuje się podczas rozmowy o prace a nie na forum.
1
Redhead 2016-10-23 09:49
Możesz dostać najniższa krajową. Na nic więcej w tej firmie nie licz.
1
jaki 2016-10-30 16:50
Myślę że takie rzeczy mogły się dziać w prl-u,a nie teraz,gdzie wszyscy są uczuleni na picie w pracy
2
Mieeetek 2016-10-31 20:50
@jaki
Zapraszam w takim razie z alkomatem, wyniki mogą być bardzo zaskakujące.
"wszyscy są uczuleni na picie w pracy" hue hue :D
4
Edyta 2016-11-06 11:44
Hej ! Wiecie może ile zarabia monter podzespołów elektronicznych ?? widzę na stronie ofertę pracy i nie wiem czy warto aplikować . Z góry dziękuję.
nick 2016-11-06 12:53
Minimalna plus premia.
Edyta 2016-11-06 15:48
A ile to wychodzi na rękę ??
Redhead 2016-11-06 16:58
1400
bebok 2016-11-06 17:17
a wykorzystają cię jakbyś robiła za 2500 powodzenia!!!
3
Pracownik 2016-11-10 09:31
Brawo...
...W takim razie jako pracownicy i pokrzywdzeni tą kłamliwą opinią- wystąpimy do administratora o udostępnienie adresu IP i przekonamy się kto wypisuje te oszczerstwa pod naszym adresem.
Oczywiście z podjęciem odpowiednich kroków dyscyplinarnych itd...
4
obojętny 2016-11-14 06:10
Nie strasz nie strasz bo się zesrasz
3
Mieeetek 2016-11-15 08:09
Nie pisałeś tego na trzeźwo. I sam w to chyba nie wierzysz.
Z drugiej strony masz rację. Niektórzy tak są uczuleni na picie w pracy, że robią to przed lub wyskakują na chwilę na miasto by pochlać.
3
bobo 2016-11-21 22:19
nie takie rzeczy wypisują,strach się bać!!!
3
West 2016-12-06 18:53
Ludzie otwórzcie oczy pełno pracy jest w okolicy za dużo lepsze pieniądze ,szkoda czasu na czekanie az łaskawie podniosa pare groszy bo nie podniosa ,chyba ze jeszcze wiecej ludzi się zwolni wtedy moze cos do nich dotrze.
6
alfa 2016-12-11 21:44
wpisów brak bo strach przed administratorem?
Ankieter 2016-12-17 16:53
Witam, Ile z reguły dostaje się pieniędzy w Elzabie na święta ?
1
wowo 2016-12-20 21:49
Wesołych i spokojnych Świąt dla wszystkich elzabowców wraz z świątecznymi upominkami
Ja 2016-12-23 20:54
Wesołych Świąt dla wszystkich Elzabolubów i nie tylko. Niech ten magiczny czas Świąt Bożego Narodzenia sprawi wszystkim pracownikom wiele pozytywnych emocji, radości, szczęścia i samych pozytywnych chwil w gronie najbliższych. Marry Christmas
:-) 2017-01-26 12:34
Pracownicy narzekają, że od 1marca w Lidlu wzrosną place do 3800 brutto. To może należy rozważyć odejście z Elzabu i przejść do hipermarketu :-P Ca nie tylko płakać. Ale u nas też podwyżki, przecież od 1 stycznia poszła w górę krajowa na 2000. Byle tak dalej.
1
cinusmaximus 2017-01-29 12:26
W końcu w elzabie będzie można zarobić 2200 zł brutto.
2
kok 2017-02-07 22:41
To tylko pozazdrościć takiej kasy!!!!!
3
:-) 2017-02-20 10:01
Na wydzielanie PWM kamerki :-)
W ramach bezpieczeństwa będzie ich dwa razy więcej niż pracowników :-P
Ciekawe, czy chłopaki przejdą później do biurowca, TK, albo działu planowania :-)
5
Mieeetek 2017-02-20 11:47
Jest coraz ciekawiej. Precyzja jak w Dolinie Krzemowej, normy jak w chińskiej fabryce a zarobki typowo polskie :-) A od teraz dodatkowo pełny monitoring. Brawo, "Rok 1984" w końcu do nas zawitał.
5
1984 2017-02-22 09:39
Zgadzam się. Tu powieść Orwella 1984 znakomicie oddaje to co się dzieje na terenie zakładu.
Pytanie nasuwa się tylko jedno: w jakim celu wprowadzono monitoring? W celu bezpieczeństwa, ochrony mienia zakładowego?
I kto ma dostęp do monitoringu? Bo przecież jeżeli owy monitoring jest dla bezpieczeństwa i ochrony mienia to jedyny dostęp powinna mieć ochrona która jest na zakładzie. I nikt inny.
A gdzie informacje dla pracowników w jakim celu to przedsięwzięcie, i co najważniejsze gdzie nasza prywatność...
Rok 1984.
Gdzie zaufanie i informacje.
4
SiwyDziad 2017-02-23 06:20
Dokładnie!
Aurora + kamery= teleekrany...
dewi 2017-02-26 14:32
Teraz kierownik już wogóle nie będzie musiał wychylać nosa ze swojego hermetycznego biura i bedzie mógł żyć tam w własnym odrealnionym świecie ,no może wyjdzie czasem opierdolić kogoś ,że przystanoł i pogadał z kimś pięć minut.
1
Zostaw swoją opinię o ELZAB S.A. - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELZAB S.A.