Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Impel Cleaning

Pracowałeś w firmie Impel Cleaning i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ala - 2015-01-31 17:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szefowa spoko, grafik tez jest dobrze ukladany, narzedzia do pracy sa, no i dziewczyny sympatyczne, mi sie milo pracuje
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-02-01 13:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ala - 2015-01-31 17:44:11]:
A jak z kasą? Czy dają UP czy inaczej płacą?
zdjecie uzytkownika
Dominika - 2015-02-01 18:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję od niedawna lecz na kasę nie narzekam rozliczają się ze wszystkiego do tego fajni ludzie, szybko się dogadałam i podoba mi się.
zdjecie uzytkownika
karola - 2015-02-03 21:32:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szybka aklimatyzacja w nowym miejscu to wazne, bo jednak wiekszosc dnia spedza sie w pracy, mi sie tutaj pracuje bardzo dobrze i nie planuje zmian
zdjecie uzytkownika
iga - 2015-02-04 21:02:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi zalezy na tym, zeby do pracy chodzic z checia, tutaj tak mam na cale szczescie
zdjecie uzytkownika
kaja - 2015-02-08 14:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma poprawila sie w porownaniu z poprzednimi latami, wczesniej chodzily sluchy ze jest roznie, a teraz po roku moge podsumowac, ze pracuje sie u nich naprawde dobrze
zdjecie uzytkownika
Robert - 2015-02-08 19:03:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znajomi pracują na SN to mówili że oszczędzają na wszystkim - mydło rozcieńczają wodą a worki an śmieci wielorazowego użytku. Ciągnik do odśnieżania to mają w takim stanie że odpalają "na krótko" na rozruszniku i modlą się żeby nie padało. Mówili że atmosfera też nie za ciekawa - brygadzistki warczą na wszystkich, ludzi brakuje.
zdjecie uzytkownika
karina - 2015-02-09 19:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiem, u nas takie sytuacje miejsca nie maja, wiec ciezko mi sie wypowiedzic, wszystko jest w takich ilosciach jak byc powinno, ludzi czasem brakuje to prawda, ale dzieki temu my mamy wiecej pracy
zdjecie uzytkownika
max - 2015-02-12 21:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecej pracy, wiecej na koncie bo sie nadgodziny robi, wiec nie ma sie czego czepic, mi to odpowiada przynajmniej
zdjecie uzytkownika
ANONYMOUS - 2015-02-16 18:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
IMPEL – Praca nic nie warta
Firma ta wyzyskuje ludzi. Jest wiele przykładów ludzi zatrudnionych przez spółkę Impel, którzy nie dostają urlopów i są zmuszani do pracy w czasie choroby. Ci pracownicy mają zwykle wciąż odnawiane umowy zlecenia – nawet jeśli na stałe pracują w Impelu. W niektórych zakładach, pracodawca daje pracownikom do podpisania zobowiązanie, iż zrzekają się praw pracowniczych. Pracodawcy twierdzą, że podpisane umowy mają charakter umów cywilnoprawnych, a nie umów o pracę.

Impel dziś jest jednym z największych prywatnych pracodawców w Polsce, zatrudniającym blisko 20 tys. osób. W ubiegłym roku IMPEL miał wzrost o ponad 19,8 proc. w stosunku do zysków rok wcześniej. Firma jest bardzo zyskowna – bo nie chcą ludziom dobrze płacić i nie pozwalają im na żadną samoorganizację.

W marcu 2006 r. w Kostrzynie nad Odrą z firmy Impel-Tom zwolniono Jacka Rosołowskiego, bo chciał założyć organizację związkową Inicjatywa Pracownicza. Rosołowski wygrał pierwszą sprawę przed sądem pracy. Sąd orzekł, że powodem zwolnienia była działalność związkowa. Zarząd zemścił się za to na trzech członkach OZZ Inicjatywa Pracownicza, pozbawiając ich pracy, bo przed sądem pracy otwarcie mówili o bezprawiu, którego zarząd dopuszcza się wobec związkowców.

Taka jest firma IMPEL. Jakie wampiry stoją za tą firmą? Zobaczmy:
Józef Biegaj – współwłaściciel firmy, 108. pozycja na liście „Najbogatszych Polaków” tygodnika „Wprost” w 2005 r.
Grzegorz Dzik – współwłaściciel firmy, 93. pozycja na liście „Najbogatszych Polaków”, wiceprezydent Konfederacji Pracodawców Polskich.
Obecnym przewodniczącym Rady Nadzorczej jest prof. Krzysztof Obłój z Międzynarodowego Centrum Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego, który wcześniej był m.in. przewodniczącym Rady Nadzorczej PZU SA.
Andrzej Malinowski – członek Rady Nadzorczej Impela, prezydent Konfederacji Pracodawców Polskich, były poseł z listy PSL, były członek rządów Z. Messnera, T. Mazowieckiego, W. Pawlaka.
Sylwester Cacek – członek Rady Nadzorczej Impela, przewodniczącego Rady Nadzorczej Dominet Banku SA (właścicielką 50,1 proc. akcji banku jest Dorota Cacek, małżonka Sylwestra.)

Ale trzeba przyznać, że najciekawszą postacią IMPEL-u jest jeden z byłych członków Rady Nadzorczej, który tam pracował przez ponad 8 lat. Krzysztof Krystowski jest byłym wiceprzewodniczącym Unii Pracy i Podsekretarzem Stanu w Ministerstwie Gospodarki i Pracy. Wywodzi się ze środowiska FMUP i był w kierownictwie Impela dokładnie wtedy, gdy ochroniarze tej spółki rozbijali protest robotników w Ożarowie Mazowieckim. Krystowski w latach 2000-2001 reprezentował polską branżę usług outsourcingowych na międzynarodowych konferencjach w Berlinie i Lizbonie. Następnie był prezesem zarządu Acta HR, spółki specjalizującej się w usługach outsourcingowych. Podczas wyborów parlamentarnych w 2005 r. Krystowski startował z pierwszego miejsca we Wrocławiu z list komitetu SdPL-UP-Zieloni 2004.

http://cia.media.pl/impel_praca_niczego_nie_warta?from=90&comments_per_page=90
zdjecie uzytkownika
ziomek - 2015-02-17 03:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a 200 zl kary za nie przyjscie do pracy to jest zgodne z Prawem?
zdjecie uzytkownika
impelowiec od 20lat - 2015-02-17 18:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ziomek - 2015-02-17 03:07:19]:
Jeśli jesteś pracownikiem firmy na umowę to tak.
Ale nar pierw powinno być upomnienie na piśmie i nagana, a potem finansowa ale z premii.
Możesz się odwołać od ich decyzji.
Tylko trzeba uzasadnić dlaczego odmówiłeś wykonania polecenia służbowego i nie przystąpiłeś do pracy!
Wszystko musi mieć formą papierową jak i z twojej strony jak i ze strony firmy, tylko w tedy ma to status prawny, inaczej jest to łamanie kodeksu pracy!
W firmie są związki zawodowe mogą ci pomóc.

zdjecie uzytkownika
zenon - 2015-02-18 21:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pierwzy raz slysze o tym, zeby ktos dostal za cos kare, a sporo moich znajomych pracuje w roznych miejscach w impelu
zdjecie uzytkownika
Barbara - 2015-02-18 23:23:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Impel daje możliwość pracy w ciekawych miejscach. Teraz podobno firma startuje do przetargu na sprzątnie pendolino. Sprzątanie z prędkością 200 km/h :)
zdjecie uzytkownika
Bela - 2015-02-18 23:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robert - 2015-02-08 19:03:22]:
Takie rzeczy powinni zgłaszać do centrali Impela. Z moich doświadczeń wynika, że żywo reagują na wszelki sygnały o nieprawidłowościach. to dobra i solidna firma
zdjecie uzytkownika
wawek - 2015-02-20 20:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bela - 2015-02-18 23:29:36]:
maja pendolino i jak zwykle wyzyskuja ludzi
zdjecie uzytkownika
impelowiec od 20lat - 2015-02-21 18:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Barbara - 2015-02-18 23:23:32]:
HA HA HA
Te sprzątanie będzie takie same jak jazda pendolino z prędkością 200KM.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-02-22 18:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z wyzyskiem sie spotkalam, nie raz, ale akurat nie tutaj, w impelu takie sytuacje nie mialy miejsca od kiedy pracuje juz 2 lata
zdjecie uzytkownika
krystyna - 2015-02-25 14:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Julka - 2015-01-18 19:50:36]:
wypłate to sie niestety nie zawsze dostaje , ja pracuje juz drugi miesiac za darmo .....
zdjecie uzytkownika
ula - 2015-02-25 21:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pierwszy raz slysze o takim przypadku, u mnie wyplata zawsze jest na czas a pracuje ponad dwa lata
zdjecie uzytkownika
antywirós - 2015-02-26 21:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest wina dyrektorów szpitali,zwalniaja swoich długoletnich pracowników po to aby pozbyć się starych śmieci. Za judaszowskie łapówki które dostają od prywatnych firm sprzątających na ich terenie, jeżdżą na wczasy po świecie,
zdjecie uzytkownika
impelowy - 2015-02-27 17:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ula - 2015-02-25 21:05:01]:
A ja ponad 25lat i powiem że jest coraz gorzej!
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-28 09:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca łomża szpital ok ale pani brygadzistka ktòra uwaza sie za kirowniczke zero kultury osobistej zero zrozumienia dla pracownika a jeszcze niedawno sama zasuwala na mopie itam powinna wròcić
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: zero profesjonalizmu, liczy sie sztuka, niby pytaja o doswiadczenie, ale chca tylko dziure zatkac, i masz nie chorowac i nie miec dzieci

Pytania: banalne i prostackie jak ich koordynatorzy i kierownicy
zdjecie uzytkownika
jasia - 2015-02-28 12:12:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czasami trafi sie przelozony, ktory jest delikatnie mowiac dziwny i slabo sie z nim pracuje, ale to kwestia podejscia moim zdaniem, zawsze mozna wpuscic jednym uchem i wypuscici drugim i poprostu robic swoje
zdjecie uzytkownika
amelia - 2015-03-02 21:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co racja to racja, ja za swoja kierowniczka rowniez nie przepadam, ale nie przeszkadza mi to w pracy, obowiazki swoje wykonuje i za to pieniadze dostaje
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Cleaning
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Impel Cleaning?
Zadaj pytanie