Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Impel Cleaning

Pracowałeś w firmie Impel Cleaning i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
janka - 2014-12-08 16:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta praca nie tylko jest dobra jako pierwsza, ale tez jeżeli chcemy dorobić, ja tak robię od jakiegoś czasu i sobie chwalę, każdy pieniądz jest dla mnie wazny i otrzymuję go na czas
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-12-08 22:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja szukam dorywczej pracy, w miare elastycznej godzinowo, wiec mam nadzieje ze tutaj to znajde
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2014-12-10 21:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jako dorywcza jest niezla, stala rowniez, zalezy jak sie kto na rekrutacji dogada i kogo akurat potrzebuja
zdjecie uzytkownika
Edyta - 2014-12-15 19:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [janka - 2014-12-08 16:36:27]:
Też nie narzekam na stawki, a co najważniejsze ze wszystkiego w czasie się rozliczają, ludzie są ok to samo tyczy się kierownictwa. Praca do łatwych i przyjemnych nie należy, lecz kto się nie boi spokojnie się odnajdzie.
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-12-16 21:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w biznesie od kilku lat, ale dopiero tutaj mam dobre warunki do pracy, nareszcie
zdjecie uzytkownika
rita - 2014-12-17 21:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli z opinie widze, ze narzedzia do pracy sa norma, bo boje sie ze bedzie tak jak w poprzedniej firmie, ze nie bylo nawet czym sprzatac
zdjecie uzytkownika
zuzka - 2014-12-23 22:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przed wietami masa roboty, firmy zamkniete przed nowym rokiem, a my pena para biura sprzatac bedziemy
zdjecie uzytkownika
Ala - 2014-12-28 13:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zuzka - 2014-12-23 22:43:34]:
Taka praca mi to nie przeszkadza, sprzątasz robisz swoje i kasujesz wypłatę, zresztą jeśli na bieżąco się sprząta to problemów nie ma.
zdjecie uzytkownika
zosia - 2014-12-29 11:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moge potwierdzic, jak sie dobrze pracuje to nikt sie nie czepia
zdjecie uzytkownika
iwona - 2014-12-31 11:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostalam prace przed swietami, zaczynam po nowym roku, juz sie nie moge doczekac, bo za dlugo siedzialam w domu
zdjecie uzytkownika
Edward Snopek - 2014-12-31 19:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze jedna sprawa
Firmy wprowadzają też dziwne obyczaje (nowe tradycje), jak na przykład dzień darmowej pracy - co oznacza, że nowy pracownik, lub osoba która zmieniła tylko miejsce pracy, zobowiązana jest na mocy nowej tradycji przepracować 8 godzin bez wynagrodzenia - potem następuje ocena pracownika, czy będzie przydatny w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 6 zł i 50 gr na godzinę, czy też ma udać się pod prysznic. Tak dzieje się na przykład w zajezdni tramwajowej R-3 Warszawa - Mokotów, w firmie IMPEL, zatrudniającej pracowników sprzątających wagony tramwajowe. W moim przypadku, w którym chodziło jedynie o zmianę miejsca pracy (dosłownie to samo, jak by się człowiek przeniósł ze swoim komputerem tylko do innego pokoju), o tym że nie otrzymam za pierwszy dzień pracy w nowym miejscu wynagrodzenia, dowiedziałem się dopiero w drugim dniu pracy, podczas przerwy - nie pogodziłem się z tym faktem, jak też z innymi dziwnymi dla mnie praktykami tam stosowanymi, które napływały do mnie z biegiem czasu od pracowników tam zatrudnionych - nie przerwałem jednak dalszej pracy, ale przepracowałem uczciwie cały ten drugi dzień do końca. Już tam w pracy, jak i po powrocie z nocnej zmiany do domu, moje myśli były silnie nakierowane na to, czy mam pogodzić się z tą prze ze mnie odczuwaną niesprawiedliwością i pracować dalej? Czy też zrezygnować i znów szukać zatrudnienia, dosłownie jak igły w stogu siana?
To była ciężka dla mnie decyzja, nie pozwoliła mi zasnąć, mimo ogromnego zmęczenia z jakim wiąże się praca w nocy. Dopiero po kilku godzinach podjąłem decyzję o rezygnacji - z tym postanowieniem udałem się tego samego dnia do zajezdni tramwajowej R-3 przy ulicy Woronicza i w siedzibie wyznaczonej dla firmy IMPEL, poinformowałem o mojej rezygnacji i jednocześnie zdałem powierzone mi narzędzia - to jest miotły, metalową skrobaczkę, kamizelkę odblaskowa, oraz zwolniłem szafkę. Następnego dnia udałem się do firmy IMPEL mieszczącej się przy ulicy Marsa w Warszawie, gdzie z przeprowadzonej rozmowy dowiedziałem się, a bynajmniej wszystko na to wskazuje, iż za dwa dni mojej pracy w zajezdni tramwajowej R-3, nie otrzymam choćby złamanego grosza - tu podkreślę, że moja sprawa uległa pogorszeniu, a to dlatego, że sprawa dotyczy już dwóch dni darmowych, a nie jednego - co nic innego nie oznacza jak to, że ja, reprezentant najuboższej część społeczeństwa, mam wzbogacić (nie wiem jeszcze jakim prawem) jednego z reprezentantów najbogatszych ludzi w kraju nad Wisłą, o kwotę wynoszącą 104 zł. Dla tego opływającego w dostatek człowieka, takie pieniądze to jak splunąć - dla mnie to 16 godzin ciężkiej pracy, dwie nieprzespane noce i zaopatrzenie w artykuły spożywcze na dobrych kilka dni.
Zapowiadam, że nie mam zamiaru się poddawać i będę upominał się o sprawiedliwość, o to co uczciwie zarobiłem.
zdjecie uzytkownika
karina - 2015-01-04 13:51:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie pracowalam ani jednego dnia za darmo, wszystko mam na czas zaplacone, u nas nie ma tego typu tradycji
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2015-01-04 17:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem ze w Impelu wszystko jest przestrzegane z prawem i płacone na czas, nie spotkałem się jeszcze z taką sytuacją, więc trudno mi się odnieść. Jak do tej pory mam pozytywne doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-01-05 14:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co jak so, ale tutaj wszystko jest zgodnie z kodeksem pracy, nikt nikogo nie zmusza napewno do darmowej pracy, mi każda godzina została policzona i zapłacona
zdjecie uzytkownika
alicja - 2015-01-07 21:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ze się przestrzega zasad to nic nowego i nic dziwnego, porządna firma , gdzie dobrze sie parcuje
zdjecie uzytkownika
Klaudiusz - 2015-01-11 17:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwsze słyszę o takich zachowaniach, a w impelu pracuję od przeszło pięciu lat. Mi praca odpowiada i żadnych problemów nie mam, zgodnie z umową na czas, ludzie są normalni jak i kierownictwo.
zdjecie uzytkownika
karina - 2015-01-12 19:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma gdzie sie pracuje na umowe i zgodnie z kodeksem, nie musze sama sobie szukac zlecen, przychodze na gotowe i mam tylko posprzatac
zdjecie uzytkownika
basia - 2015-01-15 19:46:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sprzatanie czasami jest niewdzieczna i nuzaca prace, ale tutaj mamy fajna ekipe i zawsze jest wesolo
zdjecie uzytkownika
Julka - 2015-01-18 19:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karina - 2015-01-12 19:26:43]:
I o to chodzi, nie martwisz się o klientów tylko robisz swoje i dostajesz wypłatę, mi też to bardzo odpowiada.
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-01-19 20:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szefowa dobrze uklada grafik, sprzatam znane mi miejsca, organizacji niz zarzucic tutaj nie mozna
zdjecie uzytkownika
basia - 2015-01-21 21:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
grafik to jedno, atmosfera dla mne jest jednak najwazniejsza, a tutaj dzewczyny sobie pomagaja, to wazne
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2015-01-24 20:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robię swoje i nie narzekam, dobra praca o którą coraz trudniej. Rozliczają się w czasie i nie ma żadnych obsuw w czasie, a głównie na tym mi zależy, bo mam kredyt do spłacenia.
zdjecie uzytkownika
zoska - 2015-01-25 11:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kredyt ma co drugi polak, wazna jest praca z wyplata co miesiac, a tutaj to jest gwarantowane
zdjecie uzytkownika
chomik - 2015-01-28 11:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w firmie i jestem zadowolony chociaż zmienil się nam koordynator i ta poprzednia była bardziej zaangazowana w prace swoja ..firma jest oki tyle ze bardziej powinni przypatrzeć się swoim powiedzmy prawym rekom..zatrudniają osoby to rządzenia zespolem a one nie sa specjalnie wyszkolone na to stanowisko,przychodza do pracy odpekuja swoje osiem godz i nawet na obiekcie jej nie widać .....zapomina o prosbah swoich pracowników...Tak jest w jednym z hotelu w centrum Warszawy...wezcie się za toP
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-01-29 14:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem że Impel sprząta Stadion Warszawie - jak płacą? Jak atmosfera pracy?
czy idziecie dogadać z Szefostwem czy nie bardzo?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Cleaning
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Impel Cleaning?
Zadaj pytanie
x