brak logo

Dam Rob SA

Zalewo

Opinie o Dam Rob SA

obserwator 2010-01-20 14:31:57
..."Zwolnili 20 osób za wyjście wcześniej z pracy....." a czego innego się spodziewali ci pracownicy? Zero szacunku do wykonywanej pracy, współpracowników i swoich rodzin! Firma wykłada miesięcznie duże pieniądze na kooperantów, bo pracownicy się nie wyrabiali - a tu się okazało, ze wychodzą sobie z pracy wcześniej, piją w czasie pracy, kradną stal itp. Zwolnienia dyscyplinarne jak najbardziej słuszne! Byli już pracownicy mogą mieć pretensje tylko do siebie...
3
obek 2010-01-20 16:54:32
Się nie chciało pracować w godzinach pracy to teraz się w ogóle nie pracuje. Proste, logiczne. Też bym zwolnił tych którzy okradają firmę, bo jak to inaczej nazwać?
1
Jadwiga 2010-01-22 17:17:55
Co ty człowieku możesz wiedzieć o pracy w tym zakładzie i jakie pieniądze,te marne grosze.Lepiej niech się kierownictwu przyjrzą .Wtedy będą wiedzieli gdzie co leży.Złodziei złapali za kradzież materiału i do dzisiaj pracują.Co do zwolnionych to racja że zawinili,ale kara powinna być adekwatna do wykroczenia.Na pewno nie zwolnienie dyscyplinarne skoro większość ludzi miało czyste kartoteki.A co do picia alkoholu to też nie można podciągać wszystkich pod ten zarzut.Odnośnie pracowników to właśnie zwolnili tych najbardziej wydajnych i rzetelnych.Wystarcz sprawdzić karty zmianowe,których nikt nie czyta.Zwolnienie tych ludzi to bardzo brzydka zagrywka podciągnięta pod grupową redukcję,za którą nie trzeba płacić.Proste ale skuteczne.
Blondyna 2010-01-22 17:28:20
Do [usunięte przez moderatora].Pamiętaj,Pan Bóg nierychliwy,ale sprawiedliwy.Tak że ja bym nie pisał takich bzdetów .Bo kiedyś tobie może się to przydarzyć.A każdy ma jakieś słabości.Pa
***** 2010-01-22 17:45:48
Obek skąd ty możesz wiedzieć że ludzie nie pracują.Na tej firmie świat się nie kończy.Dużo tej firmie nie zostało.Sam wiesz że jest wystawiona na sprzedaż.Może sam ja wystawiłeś.Cytuję:jako lokata kapitału.To znaczy ludzie na bruk!!! Gdzie ta troska o pracownika i ich rodziny.Jak to mówią gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść.Przepraszam ,kucharzy, i nie sześć tylko osiem.
spawacz - Były Pracownik Dziad-Robu! 2012-03-01 10:43:34
Ogólny wyzysk
Sama rodzinka na najwyższych szczeblach poustawiania!! Rozbija się służbowymi autami - absolwenci szkół hotelarskich!!
Nie szanują pracownika, tylko orać i się nic nie odzywać.
Pracowałem tam kilka lat temu, nie żałuje że zrezygnowałem. Mówiono mi że i tak wrócisz do nas bo lepszej pracy nie dostaniesz- mylili się od 7 lat omijam ten Zakład szerokim łukiem!! Pozdro dla starych kolegów z działu Cyborga!
Na dziadów nie będe robił 2012-04-06 10:56:47
Nie polecam nikomu! Aplikujesz o prace, 2 razy się zastanów.
Sama rodzinka obstawia lepsze szczeble, zero szans na przebicie.
Będziesz chciał zarabiać lepsze pieniądze - ! TE KTÓRE CI OBIECALI NA POCZĄTKU! - to otrzymasz odpowiedz, nie podoba ci się, to się zwolnij.
Coś nie tak idzie w firmie, opier..dol dostajesz ty!!
Mimo że jakiś prosty temat spaprał któryś z synalków.

OMIJAĆ Z DALEKA TĘ FIRMĘ!! NIE WIERZYĆ NA SŁOWO!!
gość 2012-04-17 13:01:15
super firma
byly pracownik 2012-04-17 13:10:04
wspominaliście o piciu na działach a nikt nie zauważa jak piją u p. [usunięte przez moderatora] na montażu.Tam kobiety walą więcej niż faceci.Tylko.że wszyscy udają że nie widzą.Poza tym to ja bym dawno kobiety posłał na bruk,bo tylko udają ze pracuja.
Grzesiek 2012-04-23 22:07:03
To DAM -ROB zabił Ryska z KLANU !!!!!!:) :) Ludzie pitolicie nie macie co robić w domu tylko siedzicie i wylewacie swoje frustracje i żale . kto pije, kto nie robi , kto komu wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ę kto ile ma a czy czasem nie więcej niż ja ?? to co piszecie to prawda o tej firmie bo tam pracuje i ci którzy piszą za są byłymi pracownikami tez bo spotkam ich jutro o 7 rano w robocie , moja rada taka zlewajcie co robią inni a patrzcie na siebie . Ale fakt przerwa to jest po [usunięte przez moderatora] 15 min i to tez nie wiadomo bo to zależny jaki kto ma zegarek a co niektórzy to tam maja jeszcze zegarek WOSTOK made in ZSSR i zawsze bity w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ę jestem na przerwie to nie morze tak być przecież wrzodów na żołądku dostane :) POZDRO :) :)
dorabiam dziadów 2012-04-24 20:02:02
ten zakład to dziadostwo
auta pod biurem po min.150000tys. zł - oczywiście nie pracowników.
Wyzysk, kolosalne wymagania, płace marne->bo przecież cały czas kryzys->ale zięć prezesa nowe auto służbowe dostał !!
Nie polecam nikomu nawet fachowcom (i tak dostaniesz 800zł), każdemu obiecują, wykażesz się, kto inny brawa otrzyma, jak będzie mniej roboty to Ciebie zwolnią. TO Cała Firmowa Polityka.
OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM
dziad rob 2012-04-24 20:05:11
TE OPINIE SĄ DLA LUDZI !!!!! CZASAMI POTRZEBUJĄ LUDZI DO PRACY !!!!! JAK JE PRZECZYTAJĄ TO SIE 4 RAZY ZASTANOWIA CZY WARTO
sprawiedliwy 2012-05-16 13:56:37
Żal mi wszystkich tych którzy wyrażają opinię negatywną. Wypowiedzi są mało elokwentne i najczęściej z wieloma błędami ortograficznymi. Najpierw moi drodzy idźcie do szkoły zdobądźcie wykształcenie, a później piszcie. Po pierwsze wtedy dostaniecie większe wynagrodzenie, a po drugie, pewne rzeczy będziecie rozumieć… Aaa i jeszcze jedno. Jestem przekonany, że 90% tych opinii pochodzi od ludzi którzy zostali wywaleni za picie alkoholu w pracy. Chcecie zarabiać, a Waszym pierwszym priorytetem jest się uchlać .... koszmar. Szkoda słów i szkoda strzępić języka. Powodzenia. Dam-Rob S.A. to dobra firma tylko trzeba umieć ją uszanować, z resztą tak jak każdą inną pracę.
lodi 2012-07-17 22:04:37
Ależ bzdura,
ludzie uciekają stamtąd bo nikt nikogo nie szanuje!
Liczy się kasa dla szefostwa, utrzymanie kilu willi i nic więcej.
Pracownik ma orać za bezcen i się nie odzywać.
Na szczęście niektórzy mądrzeją i uciekają....
x 2012-09-16 12:28:22
dam rob? a idz do [usunięte przez moderatora] to jest dopiero wyzysk i zlodziejstwo a poszanowanie czlowieka tak jak do smiecia. a najlepszy kierownik-tapicer samochodowy bez szkoly
1
byly 2013-04-05 13:21:17
o piciu to mozna zapominiec nie te czasy ale ta firma to nie zaklad a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 10h na 15 min przerwy i to jeszcze w oczy kuje zakaz picia kawy zakaz grania radia same zakazy wredne miny kierownika (raczej kapo) nic dobrego nie potrafi zrobic dla rozwoje technicznego firmy tylko jak plot postawic kamery zamontowac aby ludzi w domu obserwowac synusia jako fachowca uwaza a pojecia czlowiek niema o tym co robi brygadziste z finiszu popiera w ciemno mimo ze ten tez stolaz wieczna porazka pojecia niema szefowie tej firmy chyba nawet pojecia niemaja jaka jest atmosfera w tejfirmie ludzie robia bo musza nie dlatego ze chca maja racje ci co maja odwage i zwalniaja sie bo zamiast byc lepiej to jest z dnia na dzie coraz gorzej
obcy 2013-05-26 12:49:36
ty sprawiedliwy dobry fachowiec nie musi miec wyksztalcenia aby dobrze zarabiac bo jakby tak bylo to plowa za biurek z tego piepszonego darmo roba powinna dawno byc wywalona z kierownikiem na czele
obcy 2013-05-26 12:53:53
ty sprawiedliwy normalnie nie moge co ma kuzwa ortografia do spawania a jak spawacze za ciezka prace tam zarabiaja
słodziak 2014-05-20 22:04:30
Mam świetny pomysł panie Z. zwany szefem firmy zatrudnij pan na stanowisko konstruktora obok nauczyciela niemieckiego, psychologa to podleczy pana na umyśle :)
1
uder 2015-01-30 00:54:26
@żyła, a słysząłes może, czy wręcz widziałeś gdzieś ogłoszenia rekrutacyjne od Dam Rob? Może już przeszedłes proces rekrutacji, bo napisałeś, że jestes niedoszłym pracownikiem i jestes już w stanie odpowiedzieć na pytania, które Cię nurtowały? Ja dopiero interesuję się firmą, ale sam nie wiem czy dobrze robię. Jak tutaj z atmosferą?
ja 2015-08-22 20:56:18
niestety to prawda co ludzie piszą bez znaczenia pijący czy nie jakkolwiek by nie było myślę że nadszedł już dawno czas by to zmienić nie tylko w Zalewie lecz wszędzie ludzie powinni domagać się godnych pieniędzy za pracę

pozdrawiam i zachęcam do walki o zmianę bo życie płynie zbyt szybko nie tylko pracą i dla pracy człowiek żyje
lenin 2016-07-12 21:43:23
pracowałem w damrobie. nie było źle. po pewnym czasie szukałem pracy i posżłem do metapu zapytac sie o robotę to mówili ze przyjmą jak nie bedę pracował tam. umowe jakos maja ze nie podbieraja pracowników. w metapie maja lepsze stawki bo kolega mówił i nie ma tego j.... pociotctwa wójków stryjków ciotek i babć. ale w damrobie nie było żle tak wienc moge polecić
1
ZSRR 2016-07-13 22:09:26
A napiszesz coś o warunkach @lenin jaka stawka była na godzinę i czy dawali umowę? Dzięki
Zostaw swoją opinię o Dam Rob SA - Zalewo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dam Rob SA