brak logo

W&K Industrietechnik sp z o.o.

Lublin

Opinie o W&K Industrietechnik sp z o.o.

anonim 2011-08-06 23:15:41

może ktoś wie coś na temat tej firmy warunki pracy itp.

wszystko w porządku, firma jak najbardziej okej zarobki również atmosfera ludzka:)
czesiek 2012-01-17 21:01:08
chyba pracowałes w innej firmie bo w tej tak nie ma
czytelnik 2012-04-11 21:04:30
czesiek - 2012-01-17 21:01:08

chyba pracowałes w innej firmie bo w tej tak nie ma
no chyba że jesteś ciężki typ i narobiłeś sobie wrogów wokoło, to co innego. W każdej robocie będzie różnie czy to w W&K czy w KGHM:)
bob 2013-06-27 00:25:38
Pracowałem i w miarę ok. Jesteś dobrym fachowcem, umiesz się zachować nikt nie zrobi Ci krzywdy. Wypłata w terminie. Na minus delegacje i związany z nimi niski poziom socjalu. Spanie byle taniej , jedynki pokoje to marzenie. Dużo ludzi którym chyba nie zależy na pracy ,można nerwy stracić pilnując dużych dzieci.
Gdzie indziej to samo ,takie czasy.
pk 2013-07-02 21:39:36
Witam. Jak się mają zarobki?
Tapirro 2013-07-21 12:45:27

może ktoś wie coś na temat tej firmy warunki pracy itp.

wszystko w porządku, firma jak najbardziej okej zarobki również atmosfera ludzka:)
kicha cieńko etc...
Honeker 2013-07-22 08:47:39
pk - 2013-07-02 21:39:36

Witam. Jak się mają zarobki?
jak we wszystkich agencjach pracy tymczasowej max 25 zeta brutto i to np. w Niemczech ! Czterech liter nie urywa no i warunki socjalne jak w wojsku na poligonach - prowizorka .... Nic nadzwyczajnego
1
acrobatek 2013-07-25 19:22:47
anonim - 2013-07-22 16:44:22

honeker czy firma w&k industrietechnik sp.z.o.o pomaga załatwiać pracę jeszcze w innych krajach np. w Holandii czy Anglii?
płacą około 6 euro za tzw. godzinę i to w przybliżeniu, przypominają agencję pracy tymczasowej w wielu aspektach! Czy warto za taką "gigantyczną" kasę pchać się w nieznane z ciągłymi przerzutami między zleceniami ? Zero stałego miejsca pracy, ciągłe podróże, krótkoterminowa robota z polskim wynagrodzeniem na niemieckim landzie . Niech każdy sobie sam odpowie. Masz zero roboty , to może w akcie desperacji jedź ale bardzo dobrze zastanów się - bywają warunki socjalno bytowe dużo, dużo poniżej standardów np. godziwej egzystencji pracownika niemieckiego. Niemiec w takich warunkach i przy takim wynagrodzeniu nawet by nie splunął !
1
Zimbergay 2013-08-02 12:01:34
>
może ktoś wie coś na temat tej firmy warunki pracy itp.

wszystko w porządku, firma jak najbardziej okej zarobki również atmosfera ludzka:)
no Panowie 19 zeta brutto! Umowy krótkoterminowe, warunki socjalne dno brak kuchni, pralki /przymus pracy w brudnym ciuchu/, zero internetu /brak kontaktu z rodziną tylko twój telefon/ transport złomami, wariackie godziny pracy nocki to normalka :( - sa lepsiejsze miejsca do pracy i bez wyjazdu na Niemcy czy Austrie :(
1
odpowiedz
Papkin 2013-08-13 11:39:40
anonim - 2013-07-22 16:44:22

honeker czy firma w&k industrietechnik sp.z.o.o pomaga załatwiać pracę jeszcze w innych krajach np. w Holandii czy Anglii?
dla niezdecydowanych - firma miała i ma wiele pozwów w sadzie pracy od byłych pracowników - o czymś to świadczy /brak dopłat za nadgodziny, nocki, gigantyczna liczba nadgodzin pracy do tzw. banku godzin 300 i więcej w miesiacu, to standart - i chiba niezgodne z prawem pracy!/, zaniżana kwota wypłat i podobne ciekawe tematy.
Obecnie mocno reklamuje, że zatrudnia ?
Pytanie dlaczego ? :P Tego pracodawcę lepiej omijaj wielkim łukiem.

Nie masz kłopotów, to sobie nie szukaj na własną prosbe :(

Szukaj pracy u sprawdzonego pracodawcy gdzie pracuje np. twój znajomy, a nie w spółce z ograniczona /naprawdę/ odpowiedzialnością.
Zadecydujesz sam czy kłopoty to będzie twoja specjalnośc !

W sumie to "firemka" podnajmująca pracowników /jak agencja pracy tymczasowej/ każdemu kto szuka ludzi do ciężkiej pracy i nisko płatnej :(
Wysyłaja w "świat" bez wsparcia, pomocy lekarskiej, czy właściwej organizacji pracy. Przykład jak nie należy prowadzić firmy czy zatrudniać ludzi.
1
Paciara 2013-08-20 08:05:22
anonim - 2013-08-16 12:51:42

worker czy jest jakaś możliwość aby po pewnym czasie dostać w firmie W&K Indostrietechnik sp.z.o.o umowę o pracę?
"chiba" u-mowę o wieczną tułaczkę po obcych landach za polskie wynagrodzenie - na zupki chińskie starczy na wysyłke kasy do Polski dla rodziny już nie :) . Obietnice, obietnice ..... jest w tej firmie taki co wiele obiecuje i skwapliwie wykorzystuje tzw. "rynek pracodawcy" ....
Nadzieja umiera ostatnia :P

Wybór nalezy do Ciebie przyszły tułaczu :) :) ......
1
Włochaty 2013-08-20 08:12:43
czesiek - 2012-01-17 21:01:08

chyba pracowałes w innej firmie bo w tej tak nie ma
potwierdzam moja praca w "tej" firmie to wypadek przy pracy .... Strata czasu i pieniedzy szczególnie jak nie kontrolujesz swoich godzin - uważaj na tzw. "bank godzin" który jest niezgodny z prawem pracy i zasadami wynagradzania pracowników/nocki bez dodatków, praca w ciężkich warunkach bez dodatków, za pracę w niedziele i świeta brak dodatków -ożesz za gołą stawke np 12 złociszy i np. w Rumunii :) . PIP miałby co w tej firmie kontrolować, a UKS terz nie miałaby lekko podczas kontroli !
1
2013-08-20 18:22:16
płaca na czas robota ok.cały świat.
1
Sam Pakinpach 2013-08-24 14:50:02
- 2013-08-20 18:22:16

płaca na czas robota ok.cały świat.
jeśli dla ciebie dawny DDR`ówek, to cały świat to współczuję! Płace ? Jak nie ukręcą tobie godzin, diet bo za nocki, pracę w niedziele, wolne soboty i czasami święta nic nie płacą - robisz za 3-4 euro w złotówkach za godzinę - gigantyczna kasa!
Tylko czemu stara kadra, pracownicy uciekają z firmy jak tam tak dobrze ?
2013-08-26 09:34:56
Papkin - 2013-08-13 11:39:40

anonim - 2013-07-22 16:44:22

honeker czy firma w&k industrietechnik sp.z.o.o pomaga załatwiać pracę jeszcze w innych krajach np. w Holandii czy Anglii?
dla niezdecydowanych - firma miała i ma wiele pozwów w sadzie pracy od byłych pracowników - o czymś to świadczy /brak dopłat za nadgodziny, nocki, gigantyczna liczba nadgodzin pracy do tzw. banku godzin 300 i więcej w miesiacu, to standart - i chiba niezgodne z prawem pracy!/, zaniżana kwota wypłat i podobne ciekawe tematy.

Obecnie mocno reklamuje, że zatrudnia ?

Pytanie dlaczego ? :P Tego pracodawcę lepiej omijaj wielkim łukiem.



Nie masz kłopotów, to sobie nie szukaj na własną prosbe :(



Szukaj pracy u sprawdzonego pracodawcy gdzie pracuje np. twój znajomy, a nie w spółce z ograniczona /naprawdę/ odpowiedzialnością.

Zadecydujesz sam czy kłopoty to będzie twoja specjalnośc !



W sumie to "firemka" podnajmująca pracowników /jak agencja pracy tymczasowej/ każdemu kto szuka ludzi do ciężkiej pracy i nisko płatnej :(

Wysyłaja w "świat" bez wsparcia, pomocy lekarskiej, czy właściwej organizacji pracy. Przykład jak nie należy prowadzić firmy czy zatrudniać ludzi.
( usunięte przez administratora )
2
Rapaport 2013-08-26 13:29:23
u.... a już miałem z kolegami się zatrudnić w tak światowej i prężnej firmie?
Niby "dobra atmosfera, wynagrodzenia", a to jak zwykle bywa w polskim biznesie obrzucanie błotem, zawiść i co jeszcze wymyslą .....
Szkoda .... poziom widać jak na dłoni "pod wodą i 10 metrów mułu"
Roberto 2013-10-02 09:24:44
warto wiedzieć, że:

cyt. za finanzamt pl; " ... średnie wynagrodzenie brutto wynosi w Niemczech 3.311 Euro. Za godzinę pracy płaci się średnio 29,90 Euro. W ciągu tylko ostatnich 12 miesięcy zarobki brutto wzrosły o +3,4%, płace realne o +1,1%, a zarobki gwarantowane w umowach taryfowych o +1,5%. Pracownik zatrudniony w Niemczech może ponadto liczyć na dłuższy niż w Polsce płatny urlop, pieniądze na święta Bożego Narodzenia (Weihnachtsgeld) oraz gratyfikacje finansowe. Po półrocznej pracy dochodzi prawo do niemieckiego zasiłku rodzinnego. Wszystko to powoduje, że praca w Niemczech na niemieckich warunkach jest finansowo bardziej opłacalna od pracy w Niemczech na polskich warunkach.

Wynagrodzenia pracownicze wzrosły w Republice Federalnej Niemiec w przeciągu ostatnich 20 lat aż o +47,5% co wskazuje dobitnie na fakt, że poziom wynagradzania w Niemczech stale od lat podnosi się. Dzięki temu korzystają finansowo oprócz Niemców także Polacy zatrudnieni nad Renem pod warunkiem, że nie ulegną namowom polskich firm, które proponują im polskie warunki pracy w Niemczech ze składkami odprowadzanymi do polskiego ZUS-u oraz sztucznie zaniżanymi stawkami wynagrodzenia. ... "
1
anonim1234 2013-11-24 11:28:04
12 zł bruto/h plus 80 zł diety
anonim1234 2013-11-24 11:45:10
Zarobki to 12 zł/godzine brutto to jakieś 7.80 zł netto plus dieta 80 zł/dobe tylko za dni przepracowane dla niemców najgorsze roboty i syf.
(usunięte przez administratora) na 3 mie. i zwalniają nie polecam
1
miro 2013-11-24 11:52:02
Tak a dodam że o zaliczkach to zapomnicie
1
1234 2014-01-06 11:19:03
Praca jak najbardziej ok. Zarobki typu 12zl brutto się zdążają ale albo to są ludzie nowi których trzeba sprawdzić albo tacy których bierze się żeby zapełnić lukę w składzie ( bo do roboty to taka osoba raczej się nie nadaję). Jak czytam te opinie to śmiać mi się chce ludzie wy tylko potraficie narzekać!! nie pasuje to odejdź nikt cię nie trzyma na siłę w Polsce jest dużo pracy czego nie szukacie tylko narzekacie. 25 max to też bzdura!! może dla nie których to maks bo więcej z siebie nie dają tylko właśnie chodzą i narzekają ( fajeczka, kawka i glupia gadka jak to jest w wk zle) Polecam tą firmę
ja z lubina 2014-01-25 13:56:17
Zarobki do bani 12 zł brutto czyli 7.80 na reke plus dieta 80 zł a dwaj (usunięte przez administratora)Urbani..... z Komornic(usunięte przez administratora)to mają ,umowy na 3 mie. i zwalniają firma kogucik.
3
BERLIN 2014-01-25 14:15:16
Nie narzekajcie jak was kantują tylko zadzwoncie w Niemczech do Ordnungsamt
np.w Berlinie mówią po Polsku nr tel 0049 30 9018 22010 a Niemiecki Ordnungsamt wam szybko przekształci 12zł/h na 12 euro/h a polskej firmie kasa popłynie na wyrównanie waszych wynagrodzeń.
3
ja z lubina 2014-02-21 13:43:26
Wypłata jest w złotówkach
1
ANONIMOWY PRACUS 2014-02-22 07:54:37
COS O FIRMIE.ZAROBKI RACZEJ NIEWIELKIE.OPIERAJA SIE TZW.DIETACH DOSTAJESZ 80 ZL.A DIETA W UNI JEST O WIELE WYZSZA OK.65E.TAK ZE RZNA CIE.WARUNKI SOCJALNE DNO.ZAMAWIAJA KWATERY DLA DWUCH FACETOW Z JEDNYM LOZKIEM MALZENSKIM.TAK ZE SPI SIE NIERAZ PO DWUCH.JEDYNA ZALETA TO TYLKO PODRUZE MOZNA ZWIEDZIC TROCHE SWIATA ALE TO TEZ TYLKO DLA ELITY I DUPO WLAZOW.PRACA NIE ZAWSZE JEST CZASEM SIEDZI SIE W DOMU NAWET MIESIAC.PRZEZ DWA MIECHY PRACUJE SIE PO TYGODNIU.TOTALNE DNO.KANCIAZE,A 19ZL BRUTTO ODJAC 28PROCENT-TO NIECH KAZDY SOBIE PRZELICZY ILE MA NA GODZINE
1
Głogów 2014-02-24 19:25:09
Nie polecam(usunięte przez administratora)
1
Lubin 2014-02-26 08:30:09
Tak ja też nie polecam a lis..... i komor.... to niech sobie poszuka innej pracy
1
Pole 2014-03-17 22:34:22
Kilka dni temu wyslalem podanie o prace, po odbyciu rozmowy telefonicznej z panem K.
Obecnie pracuje w Niemczech ale chce wrocic do Polski i W&K wydawalo mi sie interesujaca firma.
Zapromonowalem okreslona kwote jaka by mnie satyswakcjonowala na poczatek, w Euro(duzo ponad srednia krajowa w Polsce), dostalem odpowiedz ze to nie bedzie problem.
Na poczatku rozmowy telefonicznej pan K. nie byl zbyt zainteresowany, dopiero jak powiedzialem ze jezyk niemiecki znam prawie jak polski to sie zainteresowal.
Jestem wstepnie umowiony na rozmowe na poczatku maja2014.
Szukam opinji bo cos mi jakos nie pasuje w tej ofercie, mam jakies dziwne przeczucia.
2
uczciwy 2014-04-08 20:42:25
JA naprawdę mocno bym się zastanowił przyjmując do pracy w firmie W&K Pan U... obiecuje złote góry a jak Cię wykorzysta w warunkach skandalicznych do pracy i nadgodzinach za marne 4.5 EUR. za godz. to dostaniesz kopniaka w tyłek. Warunki socjalne jakie warunki? Takie coś nie istnieje. Niemcy jak się dowiedzieli za jaką stawkę my pracujemy to doznali szoku i słyszałem komentarze że Rumuni mają wyższe stawki. Jak chcesz się przyjąć to się dobrze zastanów "TUŁACZU NA WALIZKACH"
3
uczciwy 2014-06-05 13:18:34
Zwalniam się dostałem Prace za 12 euro bruto i 26 euro diety plus 140 euro rodzinego
4
Tedeum 2014-06-23 16:58:31
Jak przeglądam czasem z ciekawości oferty pracy, to mnie ogarnia śmiech. W większości wygląda to mniej więcej tak.

Stanowisko pracy: ślusarz, mechanik, monter, elektryk

Wymagania:
- Umiejętność pilotażu promów kosmicznych (minimum 2 lata doświadczenia);
- doktorat z fizyki kwantowej;
- bardzo dobra znajomość zagadnień z dziedzin komputerowych;
- znajomość j. angielskiego, niemieckiego i suahili na poziomie zaawansowanym;
- umiejętność radzenia sobie ze stresem;
- mile widziany ukończony kurs bezpieczeństwa wysokich napięć (do 24 kV)

Oferujemy:
- 420 godz/mies. na umowę zlecenie ze stawką godzinową 7zł. /brutto/
- kimono w psiej budzie
- miłą atmosferę
- możliwość pracy w dynamicznym wielce podróżującym zespole

Polskie realia :D
1
Nina 2014-06-25 12:06:25
Widac, ze wszyscy narzekają, a tak naprawdę to robotnicy zatrudniali się, po czym nie stawiali się do pracy, byli na wiecznym chorobowym. Najczesciej przychodzili do pracy jak to Polacy w stanie nietrzeźwym, przez co często nie można było sprostać dziennym zaplanowanym pracom. Jezyk niemiecki bedacy podstawa nie istniał u wielu ubiegających się o prace. Do podstawy naliczano diety w zaleznosci od kraju, w którym pracownik przebywal, wg oficjalnych stawek zgodnie z paragrafem. Godziny każdy ma obowiązek sam sprawdzać, tak jest w większości firm. Niestety niemieckie wyśrubowane standardy a także zarobki od 5 tys miesięcznie nikomu nie odpowiadają. I to ludziom, którzy w Polsce wiaza ledwo koniec z koncem. Taka wisienka na torcie: Sprawdzeni pracownicy sa do tej pory zatrudniani. Firma pozbywala się wszelkiej masci fachowcow, którzy zamiast na kontrakcie skoncentrować się na pracy-pili, imprezowali i nie byli w stanie spawac, a nawet wkrecic srubki, przez co zarząd miał niejeden problem ze zleceniodawca. Jeśli pojawia się głupie dalsze komentarze, które nie maja pokrycia, wypisze nazwiska wszystkich osob, które nagminnie przysparzaly klopotow, rozbijaly sluzbowe auta i chodzily z promilami do pracy. Wiec radze się zastanowić. A place u tego pracodawcy były swietne, dokumenty do wglądu.
3
czesiek 2014-07-18 14:04:06
Nazwiska to moze sobie Pani wypisywac ale na lodowce w domu. Ustawa to pieknie reguluje. Skupmy sie na ogolnej ocenie firmy a nie ze pan x jest taki a pan y inny.
ja z lubina 2014-09-21 10:13:36
Nina czekam na te nazwiska bo was wszyscy podadzą do sądu pracy bo nie płacicie dodatków do nadgodzin na fiszkach zaniżcie przepracowane godziny itd.Łamiecie przepisy i ludziom się w twarz śmiejecie a R.U i R.K ludzi wysyłają na drugi świat bo zmuszają ludzi do pracy po 240 godzin a nawet 320 też się zdarzało [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i prezes motory kupuje 50tyś za wyzysk na pracownikach
anty nina 2014-09-27 20:24:33
a co z przerwami w pracy czego tego nina nie poruszylas? wszyscy piszą przerwy na godzinowych rozliczeniach jako bezpłatne a one według kodeksu pracy są normalnie płatne i się nam należą a wk robi jak zawsze ludzi w kulki drugie to nadgodziny, które robimy normalnie, pani nina czy agnieszka naliczajac wyplate liczy 176 godzin albo 168godzin za miesiąc reszta jest wypłacana w premii nie licząc godzin które idą do tak zwanego banku godzin ( o którym żaden pracownik nie ma informacji czyli ile godzin co miesiąc jest mu zabieranych) to nigdy nie wiadomo ile dany pracownik zarobił z fiszki nikt nie może się doliczyć. Taka prawda za nadgodziny nie płacicie wg stawek naliczonych przez przepisy za droge do pracy czy z pracy też nie płacicie czyli no 12godz w aucie, dietę płacicie według jakiś dziwnych swoich stawek nie zgodnie z tabelą diet, ludzi narażacie na stres i pracę w mega ciężkich warunkach po 250-300 godziń miesiecznie z czego wykazujecie 176 lub 168 godzin na fiszkach część do banku godzin a część w premi czyli czyte oszustwo z waszej strony.
1
Beblock 2014-10-07 15:19:38
ten prezes b_aniak to synalek starego komuszka układzikowego jego braciszek to niemota często odwiedza tę nędzną spółeczke. Oszukują w wynagrodzeniu - składkach - naciagają na stawki - zwykle twój tułaczu zarobek to 300 godzin za minimalna stawkę około 5 euro plus diety bo są nieopodatkowane. Warunki bytowe firma oferuje takie że zwierzęta w schroniskach dla zwierzat mają lepiej. Busy do wożenia robolków to rzęchy powiązane drutem aby się nie rozleciały. Ta dziunia "NINA" /zapewne topisze ten o_pasły babsztyl na zlecenie baniaka/.
Tylko desperaci idą pracować do tego pata_Łacha !
Zarobisz może za 300 godzin w np. DDR-ówku z 5.000 zł. na rękę gdzie przewaga to twoja dieta a patafian baniak ma minimum drugie tyle średnio 1,5 raza więcej niż sam zarobiłeś miesiąc w miesiąc. Wystarczy zrobić najazd na baniaka haciendę i zobaczyć jak pasożyt se rzyje ! I to na waszej krwawicy
2
Gonzo 2014-10-07 15:28:26
zgadza się wiecznie oszukuje prezes na godzinach, ciągle mało. Ten bank nadgodzin jest niezgodny z prawem pracy - w firmie ciurbaniaka to norma zaniżać zarobek. Tyrasz człeku po 370 godzin apłacą tobie za 176 ! Pamietajcie firma ma siedzibę w POZNANIU ale faktycznie prowadzi działalność tylko w LUBINIU !
Dlaczego ?
Ano dlatego aby unikać niespodziewanych kontroli z PIP. UKS, US czy ZUS !
Wszystkie kontrole są kierowane pod adres rejestrowy spółki czyli POZNAŃ a tam nikogo z pracowników nie ma !
Ten prezes to stary cwaniak pewnie dobrze tatuś nauczył jak kręcić lody i dymać pracowników
Hans 2014-10-09 18:19:56
ta potwierdzam, ze łysy oszwabia kazdego co robi na kontrakcie, nie płaci postojowego mimo ze gotowy człowiek do roboty. Rznie maksymalnie na godzinach ta gruba na polecenie prezesa tnie nadgodziny i wpisuje jako zwykle godziny mimo ze robilismy w wikendy i noocki - nie placi uczciwie. Potwierdzam zle opinie, robia u tego galgana ale jak znajde co inszego odchodza od przekretasa. Sam daj se odpowiedz ciagle sa ogloszenia o nowych ludzi bo kto ma co inszego odchodza z robota.
aw 2014-10-17 13:50:55
Jak tam chlopaki po wyplacie wrzesnoiwej? bo ja jestem zadowolony...
Sylwek 2014-10-17 14:21:05
no w końcu cos konkretnego wpadlo na konto. Chyba się przestraszyli bo taka kase dostlem jak nigdy. teraz można szaleć. A może po prostu pomylka dwukrotność tego co dostaje ale nie przyznam się. Jeszcze odbiorą. Zona czesc zabierze ale będę miał na alkohol i papieroski.
1
ZUBER 2014-10-17 14:46:54
ja zem dostal tera kase jak za 2 miechy wiec nazekal nie bede. zawsze w terminie dostaje.a praca jak kazda
2
a 2014-10-17 15:31:29
to nie ja pisałam opinie napisaną przez "NINA"
z pozdrowieniami "ten o_pasły babsztyl"
martin k 2015-01-05 19:23:52
Czemu portal kasuje wpisy o warunkach pracy czyli 8,5 euro za godzinę?
chcianow 2015-03-09 16:54:24
Diety 30zl i 12 zł na godzinę brutto a o nad godzinach to zapomnicie ja ide do sadu pracy zrobcie to samo.
1
Super Star 2015-03-12 04:24:35
8,5 € tylko gdy pracujesz w Niemczech a i tak odejmą Ci z diety żeby wyrównać do Twojej stawki godzinowej. Żadnego języka nie musisz znać; 12 - 14 zł za godzinę i siedzisz w busie wyposażony w kask po przejściach, rękawiczki do ogródka, spodnie typu "Jak prawidłowo odparzyć sobie mosznę", komfortowe buty robocze i stylową kamizelkę odblaskową z logo W&K w rozmiarze XL. Witaj przygodo!
1
Super Star 2015-03-12 04:56:58
Niezła prowokacja pt. "Nina". Gratuluję pomysłu znajomości struktur firmy. Co do wypowiedzi:
" Do podstawy naliczano diety w zaleznosci od kraju, w którym pracownik przebywal, wg oficjalnych stawek zgodnie z paragrafem" - proszę o przytoczenie paragrafu, przepisu lub ustawy o delegacjach za granicą.
" Niestety niemieckie wyśrubowane standardy a także zarobki od 5 tys miesięcznie nikomu nie odpowiadają. " - Niemieckie wyśrubowane standarty to nie 4.40 € na godzinę i 18 € diety!
" robotnicy zatrudniali się, po czym nie stawiali się do pracy, byli na wiecznym chorobowym. Najczesciej przychodzili do pracy jak to Polacy w stanie nietrzeźwym, przez co często nie można było sprostać dziennym zaplanowanym pracom." - Kto odpowiada za rekrutację? System typu: Stary dobry pracownik (pasterz) plus 8 świeżych (owce) z 1,7 promila przestał dawno funkcjonować!
" Firma pozbywala się wszelkiej masci fachowcow, którzy zamiast na kontrakcie skoncentrować się na pracy-pili, imprezowali i nie byli w stanie spawac, a nawet wkrecic srubki, przez co zarząd miał niejeden problem ze zleceniodawca. " - Zleceniodawca czyli W&K Faulbach (Deutschland) owszem miał tego typu problemy lecz mimo to nadal korzysta, jak Pani/Pan twierdzi, z usług "wszelkiej maści fachowców"!
Pozdrawiam i oczekuję większej kreatywności w konstruowaniu wypowiedzi!
CH W W D 2015-12-21 21:24:38
Z całego serca chciałem złożyć całej administracji W&K życzenia świąteczne. A żebyście się wszyscy udławili przy stole wigilijnym!!!
administracja 2016-01-11 13:17:56
dziękujemy za zyczenia. Dzieki Bogu wszyscy zyjemy.
bermudy 2016-09-18 13:11:10
@ Piotrek - socjal jest wazny, ale moim zdaniem ważniejsze jest na jaką podstawe pensji można licczyć i czy są jakies premie ewentualnie? ktoś wie ??
Zostaw swoją opinię o W&K Industrietechnik sp z o.o. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie W&K Industrietechnik sp z o.o.