brak logo

DB Schenker

Zabrze

Opinie o DB Schenker

Tereska 2016-11-21 05:25
Jełopy kolejorze wy już jesteście DB Cargo od roku więc dlaczego nam jełopy zaśmiecacie i trolujecie nasze DB Schenker(owskie) forum? Ile można wam to cebulaki tłumaczyć.
2
Genowefa 2016-11-21 18:26
Jełopa to masz w domu a jełop dlatego że wytrzymuje z tobą...
3
Tereska 2016-11-21 20:34
załóżcie swoje forum lokodebile z DB Cargo no chyba, że to dla was za trudne
3
odbiorca 2016-11-21 20:37
A Gali Seba SIP dalej doi paliwo i dyma firmę
2
do 2016-11-21 22:38
i jest prosty w sterowaniu,jedna wajcha manipulatora pod brzuchem.
2
Stig 2016-11-21 23:46
Jak byś doczytała, to forum ma jeszcze nazwę miasta "ZABRZE".
4
FILIP z konopi indyjskich 2016-11-25 14:17
skoro dajecie się takiemu wydymać,to czemu nie.
1
Święty Mikołaj 2016-11-25 15:45
Premie świąteczne mają zależeć od stawki, do 3000 brutto - 300 zł, do 3300 -700zł, 3500- 1000 zl, 3500 i więcej - 2000 zł. Nareszcie pomyśleli o pracownikach, w koncu jaka praca taka premia.
5
Olek 2016-11-28 04:59
Jak premia świąteczna?
2
zof 2016-12-09 06:37
Super placa na karte- zarobek brutto, bo wiekszosc chyba jest w przedziale od 3001-5000 czyli 250
3
bea 2016-12-09 08:25
Prawie wszyscy maja powyzej 3000
2
guuu 2016-12-09 23:56
Pozostaje więc chyba swój własny interes,przykre ale prawdziwe.Ale trudno,jak w życiu.
2
guuu 2016-12-10 20:03
te 3000 to jest brutto?
3
Seweryn 2016-12-11 07:14
Po co robisz ludzi w konia???U mnie na oddziele jest dużo ludzi którzy mają mniej!!!
3
bea 2016-12-11 19:42
Sory sory to nie te forum nie jestem z db schenker
3
zof 2016-12-13 14:34
wreszcie kazdy oddzial bedzie mial swojego inspektora pracy i skonczy sie kolesiostwo bardzo sie cieszymy
4
UD 2016-12-14 19:46
Naprawdę?????.Acha, swojego.Ale przynajmniej powiedziałeś to wprost, z grubej rury, za to cię lubię,szacun.No kto by pomyślał,no no.
3
zof 2016-12-17 06:04
Patrzę na nazwisko u nas i oczom nie wierzę i muszę Ci przyznac rację
4
do 2016-12-18 00:34
Nie widze tego,ale swoje wiem,soory doświadczenie .Wesołych świąt.
2
do 2016-12-18 09:06
Ale nie ma się też co dziwić,trafia się taka okazja, to się ją wykorzystuje.Dobra praca i pewna.Skoro się da.
2
F 2017-01-08 16:14
warsztatowy standard i mentalność PRL i teraz zastanów się i powiedz,czy chciał byś w czymś takim pracować bo ja nie.
2
PePeGum 2017-01-08 16:22
Powinni mieć do tego jeszcze pilotki wełniane z pomponem i gumioki ,a majster i wzwyż pepegi bez podeszw.Skoro puszcza się takie rzeczy w necie i wali nazwiskami,to co można o takich powiedzieć,nic dobrego.
2
PePeGum 2017-01-09 20:40
OOOO,widzę że filmiki wam skasowano ,a jednak ktoś coś robi,noworoczne postanowienie pracowitości?,brawo, noooo.... zasłużył na pepegi,co prawda używane bez pięt, a to będzie miał na lato .A z jakiego to było oddziału?
4
Toma 2017-01-16 12:01
Szukam ofert pracy w DB jako automatyk ale nie mogę nic znaleźć. Jeśli ktos ma wiedzę może mógłby podzielić się ze mną. Interesuje mnie wynagrodzenie i czas pracy.
1
internet 2017-01-17 08:13


Jakie dodatkowe prawa przysługują pracownikowi zimą? W biurach temperatura nie powinna być niższa niż 18 stopni C, natomiast w halach produkcyjnych co najmniej 14 stopni C.

Jeżeli warunki pracy nie odpowiadają przepisom bezpieczeństwa i higieny pracy stwarzają bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia pracownika, ten ma prawo powstrzymać się od wykonywania pracy. W przypadku pracy na wolnym powietrzu obowiązkiem zatrudniającego jest zapewnienie odzieży ochronnej, posiłków regeneracyjnych i ciepłych napojów, przy temperaturze powietrza zimą niższej niż 10 stopni C. Przy pracy związanej z dużym wysiłkiem fizycznym konieczne jest zapewnienie posiłków regeneracyjnych, na przykład w punktach gastronomicznych. Stanowiska, na których mogą być wydawane ciepłe posiłki i napoje ustala pracodawca w porozumieniu ze związkami zawodowymi. Pracodawca ma też obowiązek zapewnienia pomieszczenia, w którym pracownicy wykonujący prace na wolnej przestrzeni się ogrzeją lub zmienią odzież. Temperatura w nich nie powinna być niższa niż 16 stopni C.
2
Marek 2017-01-19 17:16
Firma jest spoko a tu jakieś maruderstwo. Słyszałem , że mają zapotrzebowanie na pracownika w dziale technologicznym. Czy to jest aktualne? Może ktoś wie ile tam sie zarobi?
1
;) 2017-01-20 09:03
6000 zł
1
PePeGum 2017-01-22 23:31
Odpowiem ci na to wyczerpująco,jak innych pozwalniano to pewnie się śmiałeś,nie podoba ci się to się zwolnij.O co ci chodzi?Nago nie pracujesz,masz uniform,no nie? Termos też pewnie masz.W czym problem? Pewnie w pracy, że trzeba pracować.Co jest k.... kanapeczek nie ma kto zrobić? Żuj wkładkę z gumofilca kumpla. Proponuję wejść komuś cieplejszemu w tyłek,chroniczna przypadłość niektórych osób.Nie płacz,jest dobrze, masz pracę,nie wszyscy dostąpili tego przywileju.Pamiętaj na zimno i kaca najlepsza jest praca. Wysiłek fizyczny, jaki?Chyba z rana albo wieczorem(kackupa),ale pewnie i tak byście prosili za dość uczynienie nawet za to.
1
PePeGum 2017-01-25 04:26
A właśnie,polecam ci również aerobik
1
Tomasz 2017-01-25 10:52
Mam wyznaczony termin rozmowy rekrutacyjnej na stanowisko specjalista ds spedycji. Jak przebiega taka rozmowa?
1
? 2017-02-04 11:47
jak przetarg na bielszowice?
Dzinn 2017-02-05 15:19
W trzy miesiace ;-)
? 2017-02-05 19:40
cargo service zabrało bielszowice?
bigos 2017-02-06 23:03
co z podwyżkami w 2017r
frustracja 2017-02-08 19:56
o ile mniej więcej zrównano zarobki pracowników na stanowiskach fizycznych w DB Cargo to na stanowiskach kierowniczych jest taki miszmasz...niektórzy kierownicy zmiany mają większe wypłaty niż niektórzy kierownicy .zastepcy zresztą również. a odpowiedzialność kierownika zmianowego jest znikoma. Różnica zarobków na danych również tych samych stanowiskach jest kolosalna co jest krzywdzace i niesparawiedliwe ale związki zawodowe mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kadrę kierowniczą. o tym się nie mówi i o to się nie walczy. a chodzi mi o przyzwoitość i fundamentalną sprawiedliwość. żeby wyeliminować taką patologie zarobki powinny być jawne.
Jeżeli pracownik uważa, że za taką samą pracę jest wynagradzany gorzej niż jego kolega, może dochodzić sprawiedliwości przed sądem. Musi jednak pamiętać, że dochodząc odszkodowania z tytułu naruszenia przez pracodawcę zasady równego traktowania pracowników w zakresie wynagrodzenia za pracę, powinien wykazać, że wykonywał jednakową pracę (lub pracę o jednakowej wartości), co pracownik otrzymujący wynagrodzenie na korzystniejszym poziomie (por. wyrok SN z 15 września 2006 r., I PK 97/06). Wtedy ciężar dowodu przechodzi na pracodawcę i to on musi wykazać, że kierował się obiektywnymi przesłankami.

– Pracodawca, który bez obiektywnych powodów różnicuje wynagrodzenie pracowników wykonujących jednakową pracę lub pracę o takiej samej wartości, musi liczyć się z ryzykiem pozwów. Niesprawiedliwie potraktowany pracownik ma prawo dochodzić wyrównania wynagrodzenia i ma szanse na wygraną, jeżeli przedstawi sądowi silne argumenty przemawiające za tym, że jest gorzej traktowany niż jego kolega z pracy. Gorzej traktowany pracownik może żądać odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę, a dodatkowo sąd ma prawo wyrównać wysokość wynagrodzenia pracownika do poziomu pensji otrzymywanej przez kolegę wykonującego jednakową pracę (wyr. SN z 8 czerwca 2010 r. I PK 27/10) .
kobejn 2017-02-08 20:03
Firma wykorzystuje to, że nikt się nie odważy pójść do sądu. każdy się boi zawalczyć, że straci pracę. A strona społeczna udaje, że nie ma problemu. Wiem o czym piszesz i znam problem ale też siedzę cicho i szczerze się udając, że nie ma problemu.
Adam 2017-02-08 20:12
Nie jest najgorzej w DB Cargo. Są firmy, które płacą mniej i są firmy, które płacą więcej ale tu nie chodzi o kwoty. Proporcje zarobków są ogromne na tych samych stanowiskach i to jest mega nieuczciwe.
mio 2017-02-09 05:05
Tak,to musi być bardzo flustrujące.................Pewnie masz najniższą,musisz się ciężko narobić i dodatkowo jeszcze szkolić personel i prowadzić cały wydział przez 24 h.Bardzo nad tobą ubolewam.
mio 2017-02-09 15:09
Więc mój drogi idż gdzie indziej i powiedz że ty, to jesteś ty, dużo chcesz, no bo wiadomo, masz potrzeby, chcesz,bo, ci się należy ,bo ty jesteś ty ,pewnie lanser jesteś,potraaaafisz ,nie..... bo ty znasz,nie,....,bajkę opowiesz jak będziesz miał barbiszonowaty humorek ,zwolnisz tam tego czy owego,taki słodziutki cwaniula, figo fago śmago.Powiem ci wprost, market, kasa.Full opcja bez kolegów,albo do roboty w której i tak byś nie dał rady.Moim prywatnym zdaniem tacy są miętkimi robieni i to jeszcze od tyłu,dlatego mamy ,to co mamy.Dzięki.Obym takiego w życiu nie spotkał.Nie zrozum mnie żle,po prostu bardzo się nieraz zawiodłem,a wiadomo nie ma obcych.Masz jaja ,to pomóż ludziom.
CTL 2017-02-09 16:28
Prześledziłem wasze forum i powiem, że merytorycznej dyskusji tutaj nie ma wcale. wyrażać swoje poglądy i opinie, wspierać się , wymieniać się spostrzeżeniami, doświadczeniem i doradzać sobie nawzajem (tak jak to na forach być powinno) to tutaj jest tylko jedno wielkie cwaniactwo i tzw. dowalanie sobie nawzajem. Tyle "mądrości" i "dobrych rad" w życiu nie wyczytałem na żadnym forum. Widać wyraźny brak administratora i może dlatego jest tyle niezrozumiałego bełkotu. Strasznie musicie się wszyscy w DB Cargo "kochać" . Skąd tyle nienawiści i jadu? ktoś się skarży, szuka wsparcia czy zadaje pytanie to pewne jest, że zamiast rzetelnej odpowiedzi otrzyma solidnego kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dowie się jakim kretynem imbecylem i kozojebcą? Bo też takie rzeczy tu wyczytałem. Naprawdę świetne forum na miarę naszych czasów. powodzenia "mio" i inni( czyli większość) ci podobna.
mio 2017-02-09 23:32
Wiesz czym się kończy pobłażliwość i olewanie ,rozpasaniem a to likwidacją i zwolnieniami.A w końcu patologią i biedą.
mio 2017-02-10 02:05
wiesz dlaczego masz u nich pracę,to proste ,bo jesteś tańszy od nich.Dlatego lepiej być takim bo wtedy to miejsce pracy zostanie u nas,a nie u nich.Po za tym nigdzie nie jest napisane że musisz być szybszy,bo szybszym się być nie da,proste.
Oim 2017-02-11 10:58
Kto cie nasłał mio?
Lumpek 2017-02-11 11:57
Prakycznie w najbliższym czasie zamkną 3 kopalnie a więc i bocznice = KWK Śląsk. KWK Wujek i Wieczorek. Ciekawe co z ludźmi zrobią już Wujek nie wydobywa niby przez uzbrajanie ściany a ludzi z Wujka powysyłano na inne bocznice czy urlopy he
Dodatkowo dozór zaznacza tylko dni w kalendarzu do emerytury i modli się by dociagnąć zanim zamkną kopalnie. Ludzie niepewni swojego losu. Żadnych informacji z góry. Plotki które napędzają złą atmosferę. Na razie ciemne chmury się zbierają.
1
mio 2017-02-11 21:58
Czy ty nic nie rozumiesz,albo jesteś ograniczony jak Oim(podejrzewam że to kebab).Jesteś zapewne normalny,nie podoba się, to się zwolnij,albo ratuj miejsce pracy.
mio 2017-02-12 05:33
Jak to wszystko zacznie zawodzić(oby nie) , powiem ci to wprost,nie słuchaj plotek,ani mądralińskich,tylko ratuj siebie a na nich się nie oglądaj .Skoro sobie tak plotkują i niektórzy mają nie za dobre nastawienie do wszystkiego, to niech tak robią sobie dalej.Tyle mam do powiedzenia.
MŁOCHÓW 2017-02-12 21:21
OCHRONA W DB SCHENKER MŁOCHÓW WYGLADA JAK JAKIES DZIADY Z LAPANKI POD MONOPOLOWYM :D
żaba 2017-02-14 01:27
Chciałbym się dowiedzieć w jakim przedziale są zarobki na operatora wózków widłowych ??? Z góry dzięki.
mio 2017-02-14 21:52
to zależy ile sobie narobisz,jak masz czwórkę i cztery wózki razy 500+ to masz dwa koła,biznes to biznes,pewna inwestycja.
mio 2017-02-22 05:50
to jest brutto,więc zostań lepiej tam gdzie jesteś,bo pewnie masz więcej.
Zostaw swoją opinię o DB Schenker - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker