Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker

Pracowałeś w firmie DB Schenker i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Red - 2015-05-18 06:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Nick - 2015-05-17 16:14:21]:
Równość płacowa w tej firemce nie istnieje. Jedni dostają dziesiątki procent podwyżki inni czekają na nie i się nie doczekają. Jak ktoś ma dobre plecki tworzone jest dla niego fikcyjne dodatkowe stanowisko kierownika jakichś projektów lub innych dziwacznych błazeństw i można mu dźwigać o następne dziesiątki procent stawkę.
zdjecie uzytkownika
port - 2015-05-18 10:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W porcie 4200-4800 maszynista ustawiacz 3800-4200
zdjecie uzytkownika
Lokej - 2015-05-19 20:33:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że całkiem sporo pieniędzy można zarobić jako ustawiacz. Ale na czym w ogóle polega ta praca ? Czy tu chodzi o to, że pracuje się w magazynie i robi wolne miejsce na nowe produkty ? coś w tym stylu. Bo jeśli tak to bardzo chętnie bym się u nich zatrudnił, a nie chcę wyjść na idiotę zadając im takie pytania.
zdjecie uzytkownika
bigos - 2015-05-19 22:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dogadajmy się w sprawie pozwu zbiorowego i wyznaczmy sobie spotkanie poza zakładem pracy.
zdjecie uzytkownika
eddii - 2015-05-20 00:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Lokej - 2015-05-19 20:33:24]:
Coś w tym stylu, tylko robisz to z wagonami na stacji :)
Deszcz, śnieg nie są ci obce, bo robić trzeba na okrągło :(
Jak się pomylisz, to straty mogą iść w miliony.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-05-22 05:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bigos - 2015-05-19 22:56:44]:
Pozew?,W dzisiejszych czasach bezrobocia?Plus armia prawników ze strony waszej firmy,to śmieszne.Moim zdaniem to nie ma szans powodzenia jeszcze u was i z wami, lata do 95 już dawno się skończyły,teraz rządzą korporacje a z nimi nie macie szans.Oby nie skończyło się to wilczym biletem co dla niektórych,bo dzisiaj wszyscy wszystko wiedzą i się znają.Wtedy zobaczysz jak wygląda prawdziwa praca gdzie indziej,lub jej brak.U was do tej pory to jeszcze bajka,dla swoich bo obcych tam nie ma.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-05-22 06:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DBSRPL to nie korporacja. To zwykła Polska Spółka ze 100% udziałem właścicieli Niemieckich. Obok korporacji nawet nie stała. Jest to zwykłe mydlenie oczu Polaczkom aby słuchali Zarządu Spółki tego samego właściciela w Niemczech. Korporacja ma to do tego że jest Międzynarodowa a zasady płacy jak i awans są równe dla wszystkich pracowników, zarówno Niemieckich jak i Polskich. Obecnie Spółki mają odrębny KRS, a to powoduje że Zarząd odpowiada przed Radą Nadzorczą, a nie Zarządem innej Spółki w Niemczech. Co oznacza że nie musi zgadzać się na bezpośredni dyktat Spółki Niemieckiej mimo że obie spółki posiadają tego samego właściciela.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-05-22 14:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2015-05-22 06:54:43]:
Błąd,. PTYSIU.Poczytaj sobie.Wiesz że mają całe piętra prawników i mogą wam zrobić wszystko.Mówisz 100%udziału właścicieli niemieckich,o kurczę,to w takim razie jest międzynarodowe skoro jest u nas.No więc co to jest?Znasz powiedzenie ,,kto se ile ........ to mu tyle przypadnie.Widzę kochany że słabo pływasz,nawet super zestaw Ci nie pomoże,w razie jakiejś poruchawy ich prawnicy zjedzą Was na śniadanie w trybie przyśpieszonym,a asesorzy zakończą imprezę i po bileciku.Koniec,kropka i nie szukaj tu zrozumienia jesteś tam trybikiem a Ja na szczęście NIE.
zdjecie uzytkownika
bigos - 2015-05-22 22:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2015-05-22 14:19:06]:
Twoje podejście do sprawy to kłapanie dziobem które do niczego nie prowadzi.Zadam ci pytanie jak jesteś chory idziesz do lekarza czy kupujesz trumnę.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-05-23 09:39:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bigos - 2015-05-22 22:38:10]:
Dobre pytanie,kolego tak proste i tak oczywiste,ale jak by się w nie zagłębić to pierwszy był by z pewnością lekarz,ale to drugie też jest przydatne np.na zawody bobslejowe, jest się oryginalnym no i jest taniej.A moje podejście do sprawy jest takie że trzeba przetrwać za wszelką cenę i poczekać na rozwój sytuacji,umilając sobie czas kłapiąc dziobem. Nic na hura,bo można się pomylić i co wtedy? Będzie za póżno.
zdjecie uzytkownika
Jeszcze_DB - 2015-05-23 13:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że cenzura na goworku działa. Dlaczegoż to mój post o przegrywanych przez DB sprawach z pracownikami nie doczekał się publikacji? Żałosne...
zdjecie uzytkownika
Lux_Torpeda - 2015-05-23 21:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierdoły opowiadacie szczególnie jakiś fragles o nicu @dddooo DB SCHENKER przegrał wszystkie procesy złożone przez byłych pracowników tzn.w sądzie pracy w Zabrzu apelacyjnym w Gliwicach i w sądzie najwyższym w Warszawie w sumie około 30 spraw przeciwko DB.Wszystkim byłym pracownikom którzy złożyli pozwy DB proponowało ugody ale żaden z nas ich nie przyjął.Obecnie na polecenie sądu został powołany biegły sądowy aby wyliczyć kwotę którą DB Schenker bezapelacyjnie będzie musiał wypłacić oszukanym pracownikom.
Panowie skończcie (usunięte przez administratora)o jakiejś armii prawników DB SCHENKER prawo jest prawem po prostu jedyne co potraficie to tylko użalać się nad sobą nie macie jajec ot co.
Żyjcie sobie dalej w tym Waszym grajdołku.
zdjecie uzytkownika
Jeszcze DB - 2015-05-24 13:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I Lux-Torpeda raz napisał prawdę...
zdjecie uzytkownika
szewczyk - 2015-05-24 15:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolejna sprawa jaką DB przegrało to ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] paliwa z jankowic który wielkim związkowcem się zwie. Firma mimo iz miała film ze złodziejskim procederem to i tak przegrala. Sam ów przewodniczący [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powiedziałze jezeli go firma nie przyjmie to opowie wszystkim o tym jak to gro ludzi w tej firmie robi badania okresowe i wkopie wszystkich lacznie z soba jak i czlonkami swojej rodziny. Panowie i panie ten czlowiek ma ludzi reprezentowac a nie straszyc i szantazowac. Proponuje mu podziekowac.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-05-24 16:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lux_Torpeda - 2015-05-23 21:16:48]:
Słuchaj no ty torpeda czy jak ci tam,tacy jak jak ty, to tylko potrafią coś zepsuć i zajeżdzić na amen,a póżniej zucają takiemu jak ja i moi koledzy na ryj żeby im to naprawił i pozbijał do kupy,żeby ci się to jakoś odpychało i żebyś mógł(usunięte przez administratora).!!!!!!!! dalej leżakować (usunięte przez administratora)!!!!!!!!! .Mam nadzieję że to ci się skończy niebawem,jak się znajdziesz na ulicy z bilecikiem,cwaniaku jeszcze zapłaczesz, tylko głośno się do tego się nie przyznasz(usunięte przez administratora) !!!!!!Buta,buta i cwaniactwo i parówkowi donosiciele .!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Lux_Torpeda - 2015-05-24 18:30:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dddooo gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś wyciągnoł wniosek z mojego posta że w tym Waszym chlewie nie pracuję już ładnych parę lat.Gdy wytrzeźwiejesz spróbój przeczyczać jeszcze raz może się uda zrozumieć,powodzenia.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-05-25 06:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lux_Torpeda - 2015-05-24 18:30:55]:
Ja też tam nie pracuję,ale do sądu bym nie pobiegł,poprostu przy nadarzającej się okazji zmienił bym pracę lub nawet od razu na każdą inną.Ciekawe co teraz robisz,pewnie nic.Coś ci powiem,podobnej prymitywnej i nudnej roboty,jak jazda tymi pudełkami jeszcze nie widziałem,bez urazu,każdy ma swoje zdanie.Ja mam takie.Na rowerze jest więcej emocji,nie mówiąc już o samochodzie,podejrzewam że jest to praca w sam raz dla ciebie.Tamte czasy bezpowrotnie przeminęły,np.lata 80,już nie jesteście na topie,hahaha,byłeś może ostatnio w cyrku, orangutana też da się nauczyć jeżdzić na rowerze i ma więcej emocji od ciebie.Powodzenia,a tak między nami to była podpucha,miałeś tak zareagować,żebym mógł ci teraz tak odpisać.Musisz się nauczyć czytać między wersami,powodzenia.Wilczy bilecik do kontroli,hahahaha.Do niezobaczenia,już ci nic nie odpiszę.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-05-25 07:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lux_Torpeda - 2015-05-24 18:30:55]:
Masz rację Lux. Dddooo to jakiś frustrat i mięczak. Nic się nie da, nic się nie da. Człowieku jak nic się nie da, to się powieś. Chyba że (Dddooo) jesteś jednym z tych co wiedzą jaka jest skala wygranych spraw przez pracowników i mają z tym problemy. O swoje trzeba walczyć a nie skamleć że nic się nie da. Właśnie odwrotnie DA SIĘ, a kosa w postaci DB trafia na coraz więcej kamieni. Przy okazji jak właścicielem Są Niemcy a Spółka Polska utworzona w Polsce z KRS Polskim to nie jest żadna Międzynarodowa Spółka, mylisz kolego pojęcia. W Międzynarodowej Spółce Polacy pracują i mogą się realizować w innych krajach otrzymując kasę jednakową jak w innych krajach. A tego warunku DB nie spełnia. To tylko mydlenie oczu aby menagerowie byli podlegli i słuchali menagerów z Niemieckiej Spółki, a powinni sprawozdania skladać tylko przed Radą Nadzorczą.
zdjecie uzytkownika
J 23 - 2015-05-25 10:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na spotkaniu z przełożonym naszego kierownika,gość z Zabrza poinformował nas że już nie jesteśmy w korporacji DB Schenker.Na pytanie jednego z kolegów czy DB Schenker to Dupnno Bieda nie zaprzeczył.Niestety to prawda.
zdjecie uzytkownika
J 23 - 2015-05-25 10:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na spotkaniu z przełożonym naszego kierownika,gość z Zabrza poinformował nas że już nie jesteśmy w korporacji DB Schenker.Na pytanie jednego z kolegów czy DB Schenker to Dupnno Bieda nie zaprzeczył.Niestety to prawda.
zdjecie uzytkownika
J 23 - 2015-05-25 10:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na spotkaniu z przełożonym naszego kierownika,gość z Zabrza poinformował nas że już nie jesteśmy w korporacji DB Schenker.Na pytanie jednego z kolegów czy DB Schenker to Dupnno Bieda nie zaprzeczył.Niestety to prawda.
zdjecie uzytkownika
Fazi - 2015-05-25 18:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co dowiedziałem, się od prawnika z pipu to za niedziele i święta przysługuje mi wolny dzień,niezależnie czy przepracowałem 4 czy 12 godzin.A mój kierownik mówi że jak w niedziele pracowałem 4 godziny to tylko tyle mam do wybrania i połączył mi dwie niedziele jedna 4 a druga 8 godzin,tylko w jeden dzień wolny.
zdjecie uzytkownika
pipik - 2015-05-25 22:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Za niedzielę możesz mieć jedną godzinę i już musisz dostać cały wolny dzień do 6 dni wstecz lub po tej niedzieli.
Nie ma żadnego łączenia i sumowania.
Za sobotę, jeżeli jest twoim szóstym dniem roboczym, to ty decydujesz, czy jest do wypłaty, czy chcesz wolne.
Pracodawca musi ci zaproponować wolne, ale ty decydujesz, czy wybierasz ten dzień, czy chcesz go mieć zapłacony.
Za zwykłe nadgodziny w tygodniu możesz wybrać je w stosunku 1:1, a jak pracodawca chce ci je dać, to musi mieć przelicznik 1:1,5, czyli za 4 godziny musi ci dać sześć wolnego, jeżeli zdecyduje, że nie chce ich wypłacać.
zdjecie uzytkownika
mooo - 2015-05-26 17:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2015-05-25 07:00:27]:
Do, miał rację,że jesteś orangutanem,to nie jest reklama z pilotem odrzutowca,tylko rzeczywistość.Wiesz co,kup sobie atlas z dinozaurami.
zdjecie uzytkownika
good.seller - 2015-05-26 19:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jeśli jesteś byłym handlowcem schenker z woj. pomorskiego skontaktuj się ze mną a nie pożałujesz! good.seller0987@gmail.com
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DB Schenker ?
Zadaj pytanie
alert