Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker

Pracowałeś w firmie DB Schenker i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-06-19 15:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jeszcze_DB - 2015-06-19 13:35:59]:
No i podejrzewam że nosi tipsy choć mogę się mylić(łahahaha)
zdjecie uzytkownika
schenkerka - 2015-06-20 19:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maszynista - 2015-06-12 17:35:30]:
Przepraszam bardzo, ale nie do końca zgadzam się z Tobą. Nie można jednakowo wynagradzać niedawno przyjętych pracowników z tymi z długoletnim stażem. To właśnie Ci drudzy obrywają za wszystko, bo przecież długo pracują i zawsze to od Nich wymaga się najwięcej, chociażby uczenia i wprowadzania "nowych". Zresztą pensja powinna też być uzależniona od zaangażowania a w tej firmie w ogóle nie jest to brane pod uwagę, a nowoczesny system zarządzania skłania się ku temu, że każdy szef dba tylko o swoje ego. Ponadto badania satysfakcji pracowników są tak skonstruowane, żeby osiągnąć jak najwyższe wyniki i chwalić się tym na forum. Nie wspomnę również o tym, ze takie badania powinny być dobrowolne, a nie są bo każdy szef codziennie sie pyta czy już? a jak nie to karci i rozkazuje wypełnić ankietę, która de facto nie jest anonimowa, ponieważ znany jest login użytkownika, a na końcu szef np. 5 osobowego zespołu dostaje informację, że 1 osoba nie wypełniła ankiety.
Możnaby dużo pisać o tej firmie złego, ale też firma nie trzyma Cię, a więc młodzi korzystajcie póki możecie i w odpowiednim czasie uciekajcie stamtąd, bo nic dobrego Was tam nie spotka, chyba że wciągną Was w odpowiednie układy i uda się awansować. Nie wierzcie w słowa "że jesteście dumni z pracy w Schenkerze", że firma na czas wypłaca pensje, co z tego jak wystarcza tylko na parę dni, po opłaceniu rachunków. Tylko kadra kierownicza jeździ na zagraniczne wojaże. Ponadto presja i stres prowadzący do chorób, a przecież firma "daje" prywatną opiekę medyczną, za którą trzeba płacić częściowo, a jest to podyktowane tym, żeby ludzie nie zwalniali się z pracy w celu odbycia wizyty u lekarza tylko robili to po pracy. Wiele możnaby tu mówić, pewnie nie ujęłam zalet choć jest kilka, ale i tak w konsekwencji sprowadzają się do niekorzystnej strony. Takie jest moje zdanie i tego nie zmienię, jak zaczynałam pracę to była zupełnie inna firma liczył się pracownik, szkoda że tamte czasy nie wrócą.
zdjecie uzytkownika
qwa - 2015-06-21 15:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [schenkerka - 2015-06-20 19:08:10]:
Zgadzam się z tą opinią. Myślę, że sposobem na powrót czasów gdy liczył się pracownik jest roz...enie tego DB i wywalenie poza granicę Polski wraz z cały zarządem który położył na łopatki firmy które "przejęli" (rozkradli, zniszczyli).
Co się tyczy wynagrodzeń, pracuję w branży kolejowej 35 lat, więc zaczynałem w latach 80-tych zeszłego wieku i w tedy aby dostać podwyżkę trzeba było wykazać się wiedzą i umiejętnościami, na wyższą stawkę zdawało się egzamin. Różnice w zarobkach ze względu na lata pracy normował dodatek stażowy tzw. wysługa lat.
Teraz w tym bu...lu schenkerowsim liczy się ilu podkablujesz i praca za jak najniższą stawkę.
Nie udolność wszelkiego rodzaju pseudo kierowników, trenerów nie wiadomo od czego, całej masy dyrektorków itp. doprowadziła do sytuacji, że jest tak do d...y jak jeszcze nie było.
zdjecie uzytkownika
lilo - 2015-06-21 18:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qwa - 2015-06-21 15:29:17]:
To co piszesz to się kupy nie trzyma ale dobrze, ze zaznaczyłeś, że "zaczynałeś w latach 80-tych zeszłego wieku" bo już się bałem, że w tym wieku albo w XIX:) aha i jeszcze jedno "nie udolność" pisze się razem czyli NIEUDOLNOŚĆ ty udolny wiecznie pokrzywdzony przez los człowieczku.
zdjecie uzytkownika
nie gali - 2015-06-21 20:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kto to gali? Poproszę o dane.
zdjecie uzytkownika
/// - 2015-06-21 20:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lilo - 2015-06-21 18:00:36]:
Akurat gość napisoł prowda,a ty gościu mógłbyś sobie odpuścić pisownia.
zdjecie uzytkownika
dyżurny - 2015-06-22 07:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lilo - 2015-06-21 18:00:36]:
Jak się jest burakiem-podnóżkiem i kabelkiem (ot zwykłym czopkiem-dupowłazem) to wypomina się właśnie błędy orto innych. Widać że nie masz nic do zaoferowania na obronę Schenkusia. To, że Schenker od początku swojego istnienia nie wyrównał nawet stawek względem inflacji, nie wspominając o jakichkolwiek podwyżkach to racja. Starszych pracowników, tych co mają wiedzę traktuje się jak psów wmawiając im wieczne wyrównania pomiędzy pracownikami. W rzeczywistości jest to bzdura ponieważ tworzy się pozorne stanowiska z wysokimi płacami. Niektóre to nawet 10 koła i więcej wynoszą i to nie są stanowiska dyrektorskie których jest w Schenkusiu bez liku.
zdjecie uzytkownika
lilo - 2015-06-22 10:02:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ojczyzna - Polszczyzna łosiu
zdjecie uzytkownika
piltet pasztetoi - 2015-06-22 22:11:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lilo - 2015-06-21 18:00:36]:
Wolnej ziemi to syn,słowa firmy tym wyrazem po swojemu wcielasz w czyn !!!! Dosłownie stal przekłuwa, no i wie jak napisać ten wyraz ,dla mnie to po prostu jesteś geniuszem,haha.
zdjecie uzytkownika
lilo - 2015-06-23 12:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stal się przekuwa a nie przekłuwa analfabeci z DB!!!
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-06-23 20:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lilo - 2015-06-23 12:36:42]:
Ale ściebie byszczak ;p
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-06-23 22:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lilo - 2015-06-23 12:36:42]:
Jak Ci się nie podoba polonisto to co napisałem,trudno,płakał nie będę.Geniuszem nie jestem i nie byłem.Ale wiem jedno, że twój nick lilo brzmi podobnie do dildo,a to już zmienia postać rzeczy,prawda? Lubisz to? Wiedziałem, że Cię na to złapię.Ajajaj.A więc nie jesteś taki dobry,brak ci praktyki,ale na otarcie łez proponuję Ci zestaw do pływania opisany wcześniej,niech ci służy.
zdjecie uzytkownika
lilo - 2015-06-24 09:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2015-06-23 22:10:44]:
teraz dddooo poprawnie ale zupełnie nie na temat:)
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-06-24 14:44:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lilo - 2015-06-24 09:04:23]:
A teraz kolego możesz mnie za karę zwolnić.Czyżby to przekraczało Pańskie kompetencje?No dalej,co tak słabo?Więcej wiary w siebie.
zdjecie uzytkownika
lilo - 2015-06-24 17:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2015-06-24 14:44:17]:
Ciekawe co ty bierzesz? Nie chciałoby mi się pisać dla samego pisania. Żadnej sensownej treści i same absurdy. Stare powiedzenie mówi, że "lepiej pomilczeć niż gadać głupoty"
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-06-25 13:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lilo - 2015-06-24 17:07:14]:
Założe się że jesteś dobrym swojakiem albo jeszcze więcej,który zawsze stawiał na swoim.A tu się spotkał ze ścianą,takie życie. Ale odpuszczasz,lecz nie daje ci to spokoju.Jesteś kimś z biura,prawda? Co ma za dużo wolnego czasu.Już sobie wyobrażam jak Ty mnie musisz nie lubić.To jest nagroda,to mi pochlebia.Hahaha.
zdjecie uzytkownika
lilo - 2015-06-25 18:40:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
omg...co za bełkot.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-06-25 23:49:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lilo - 2015-06-25 18:40:16]:
Pękłeś na to liczyłem,zresztą nie mogło być inaczej,więc zakładaj tipsy i gooł.Pokaż co potrafisz,chyba niewiele,naucz się czytać między wersami.A może tak jakieś tematy kolejowe,np.w stylu retro,co ty na to?Musisz wiedzieć skąd pochodzisz i gdzie zmierzasz.Co ty na to tipsiku.Tylko na tylę cie stać. Co tak słabo?
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-06-26 15:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HAHAHAHA,słabiutko
zdjecie uzytkownika
fazi - 2015-06-27 05:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2015-06-26 15:05:33]:
Dejcie se siana gupole.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-06-27 23:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fazi - 2015-06-27 05:44:26]:
Masz to jak w banku.
zdjecie uzytkownika
brrr - 2015-06-28 21:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taak, w Schenkerze teraz jest pełno szefów, koordynatorów od nicnierobienia, porażka!!!
Niestety brak poszanowania pracownika, wyniki i nieustające działania naprawcze
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-07-02 20:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kolejny przekręt i złodziejstwo zamiatane pod dywan. Szajka z Dąbrowy Górniczej, która opanowała Tabor w Rybniku ( Dyrektor i koleś od lokomotyw ) zaczynają rozkradać firme. W kwietniu panowie ukradli mienie zakładu wywieźli służbowym autem i próbowali sprzedać na olx.pl.Podobno temat zgłoszony do kodeksu etycznego DB Schenker ale jak zwykle władza jest nietykalna, wciąż pracują i mają się świetnie. Każdego z nas zwolnili by za byle pierdołe.
zdjecie uzytkownika
Figa - 2015-07-03 21:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pamietaj ze kabli nikt nie lubi. Oliwa zawsze sprawiedliwa jeszcze ochlaptusie ci sie dostanie. Wszystkiego najgorszego ci życzę.
zdjecie uzytkownika
PTK-PCC-DB - 2015-07-04 10:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No pięknie , googluje by poczytać o moim Peteku (miłośnik kolei oraz były pracownik), a tu takie rzeczy na forum szenkera. Co się stało z firmą i załogą , którą poznałem od 2008? Ekipa zgrana na załadunkach czy z placu na J-A, mało co narzekaliśmy , a żyło się z zadowoleniem, iż firma pozwalała się rozwijać i dzięki temu więcej zarabiać. Była urlopowa, świąteczna, nadgodziny, soboty i się żyło nie wspominając o możliwościach dorobkowych :)gdyż z pracy wychodziło się raczej wypoczętym. Piękne czasy walki na 204,302 lata już nie pracuję a, jednak czasy tak fajne , że człowiek pamięta :) Pozdrowienia dla załogi J.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DB Schenker ?
Zadaj pytanie
alert