Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker

Pracowałeś w firmie DB Schenker i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-12-15 01:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [machinerailschenker - 2014-12-14 13:42:55]:
( usunięte przez administratora )br /> Odpowiem po gimbusowemu: jakom ty szkołe skonczył ?? chyba OHP, że w tak młodym wieku masz już zawodówkę przynajmniej, a licencje to chyba w czasie ferii żeś robił buhahaha.
Na elektrowni nie ma drutów, to chyba na prąd mógłbyś jedynie melexem pojeździć lun wózkiem widłowym z biedronki :)
Tak, jak pisałem widocznie żeś w przedszkolu juz zaczął przygotowania heh
zdjecie uzytkownika
kkkk - 2014-12-15 03:07:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [qwerty - 2014-12-15 01:18:31]:
pewnie robił kurs w zabawkowym,
zdjecie uzytkownika
machinerailschenker - 2014-12-15 15:31:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty debilu :) przecież pisałem, że nie mam jeszcze egzaminu,a dopiero licencje bez ukończenia ,a to mala różnica bezmózgi człowieczku. Zapewne ty nie masz żadnej lepszej szkoły a ledwie ukończone zetkę :)
albo technikum eksternistyczne w Gliwicach dla nietęgich głów. Tak jak pisałem jesteś pajac i tyle .
zdjecie uzytkownika
bobbuba - 2014-12-15 16:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [machinerailschenker - 2014-12-15 15:31:12]:
kolego z licencja to co mowila ci pani hr o zarobkach to wiela bzdura pracowalem w tej firmie jako doswiadczony maszynista to 5000zl brutto mialem jak zrobile m nadgodziny iwyjedzilem km
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-12-15 18:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pleplasiam plofesioze machinerailschenker. Ty to pewnie w takim wieku po studiach już chyba jesteś buhahaha.
To może być jednak prawda, że już w przeczkolu zacząłeś licencję robić, dla tego tak szybciutko się wykształciłeś :)
Ciekaw jestem ile ci zaproponują, jak już będziesz po "egzaminie" - pewnie 7000zł, żebyś za jedną wypłate odbił se zainwestowane w siebie pieniążki hehe
A jak chcesz robić przepisowo, to źle trafiłeś, bo tu się tak niestety nie da - życie szybko weryfikuje "złote myśli" w tym szambie :(
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-12-15 18:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poproś lekarzy o zmniejszenie dawki leków, bo neiźle świrujesz po nich.
Przytoczę zapis ze strony UTK, bo pewnie nie umiesz kliknąć w link biorąc te środki wykształcony DZIEWIĘTNASTOLATKU:
Warunki uzyskania licencji maszynisty

Warunki uzyskania licencji maszynisty zostały określone w art. 22 ust. 2 ustawy o transporcie kolejowym.

Licencję maszynisty może uzyskać osoba, która:

nie była karana za przestępstwo umyślne,
ukończyła 20 lat,
ma co najmniej wykształcenie zasadnicze zawodowe,
spełnia wymagania zdrowotne, fizyczne i psychiczne określone odrębnymi przepisami,
odbyła szkolenie i zdała egzamin maszynisty.
zdjecie uzytkownika
ccccc - 2014-12-15 21:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [qwerty - 2014-12-15 18:55:05]:
kurczę,a to chłopak ma pecha pozostaje mu tylko zestaw do kolorowania bądż wycinania o tematyce kolei.No cóż takie życie.A żeby mieć do tego banana na twarzy na maxa to na gwiazdkę torba prozaku+kredki.
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwy - 2014-12-16 02:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeździcie po 19 latku. Wiem, że to fajny temat zastępczy ale nie można zapominać o Galim.szejk wrócił z urlopu to zaległości będzie nadrabiał . Swoją drogą podpowiem, że warto by dać mu pod chinę nowe bańki bo stare się zużyły
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-12-16 08:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Próbowaliśmy rozruszać trochę wątek, bo tu tylko pojedynek, a raczej monolog Ty i Gali się przewija na okrągło ;p
Robiłem kiedyś w tym syfie i powiem, że na każdym oddziale można takiego Galiego znaleźć, a nawet czasami paru :(
Wszyscy wszystko wiedzą włącznie z kierownictwem, które ma zawsze "zaufaną osobę" i jest na bieżąco, ale to właśnie takie ciche przyzwolenie ze starych czasów pozostało i prędko bez drastycznych posunięć najwyższej władzy nie minie :(
Zresztą nie będę rzucał kamieniami, bo (ups) ;)
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-12-16 09:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Sprwiedliwy, moze teraz twoj czas zebys wybral sie na urlop i to taki dluzszy zeby nikt nie musil Cie sluchac i ogladac. Pomyslal bys troche, co piszesz o kolegach i kierownikach, no ale Ty widocznie nie myslisz! Jedno i to samo wypisujesz. Znalazl sie taki Judasz na ddziale i jadem pluje a jego nick to Sprawiedliwy smiechu warte.hahaha
zdjecie uzytkownika
j23 - 2014-12-16 13:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kaj tego c...a kierownik jeszcze nie wyczaił.
zdjecie uzytkownika
ccccc - 2014-12-16 22:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sprawiedliwy - 2014-12-16 02:32:25]:
nie,no co ty,poprostu prubójemy nadać jego życiu sens i spełnienie jego marzeń.Niech się chłopak realizuje,nie można tak poprostu go skreślić on ma talent.Nie rozumiesz, on chce zaistnieć w tych trudnych czasach,walczy o to całym sobą,walczy nawet torbą i kredkami.Pozwulmy mu być sobą,przeciez to takie humanitarne,prawda ?On przecież oddaje się swej pasji bezgranicznie .
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-12-17 15:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lolek - 2014-12-16 09:57:05]:
Ty qwerty jako mistrzunio w sugerowaniu może zaproponujesz sposób w jaki tzw "kierownictwo" miałoby sie takimi Galimi zająć. Znaczy co ? Śledzić cichaczem zachowania delikwenta ? Leżeć za górką z aparatem ? Nocami czaić się w krzakach ??? Z tego co czytałem wyżej to goście z dozoru w tej firmie odlać się nie mają czasu a kanapki z powrotem do domu zanoszą. Może ty jako "prawy człowiek" pstrykniesz kilka fotek swojemu koledze Galiemu i podrzucisz do odpowiedniej komórki w imię wspólnego dobra, przecież bardzo cię to razi nieprawdaż ? Bo jesli cię to nie razi i "tylko tak sugerujesz" to trzymaj paszczę hipokryto i nie podpuszczaj. Narobić do talerza każdy potrafi ale umyć go, nikt.
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-12-17 16:43:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja proponuje , zeby Galiego śledzil Sprawiedliwy Judasz co sam ma nie jedno za uszami, na siebie nie popatrzy a o innych pisze. Tylko , zeby nie zapomnial zrobic sobie pierwszej fotki.haha juz widzie jak "aureola" nad Sprawiedliwym świeci. Znalazloby sie pewnie jeszcze kilku takich sprawiedliwych , co na siebie nie popatrza, jak im rece od złodziejstwa usychaja a o innych pisza.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-12-17 20:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolek - 2014-12-17 16:43:17]:
Jak kierownictwo (które wszystko dokładnie wie) to toleruje, to co zwykłym szarakom do tego - ja nie jestem bez winy (raczej nie byłem) i nic nikomu nie sugeruję.
Znam oddziały, gdzie pracownik przynosi kanapki do domu, ale żeby kierownictwo, to jeszcze nie słyszałem (chyba, że ty się nie umiesz wyrobić i piszesz o sobie heh).
A co do przeciwdziałania kierownictwa, to według ciebie najlepiej niech czekają, aż jakiś skruszony szejk sam do nich przyjdzie hehehe
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-12-17 20:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miała to być odpowiedź na post XYZ oczywiście, ale coś się źle zaznaczyło
zdjecie uzytkownika
Związek-Jankowic - 2014-12-17 23:17:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niedługo pozamykają nam kopalnie i tak wszyscy zostaniemy bez pracy i tyle z tego wszystkiego będzie. Jedziecie się jak psy a tu większe problemy mamy. Fakt , że dyżurny podpierdala i paru już zwolniono ale czy to największe problemy? Musimy myśleć o jakimś strajku bo inaczej pójdziemy z torbami. Ja niedługo z koleżkami zakładamy własny związek ustawiaczy, na razie nie będę pisał kim jestem dowiecie się na oddziale, a jesteśmy z Jankowic. Były już związki z dyżurnymi którzy tylko nas oszukiwali i nie muszę mówić o kolegach na M. Będziemy postulować podwyższenie zarobków o 10 procent albo strajk generalny bez zapowiedzi nawet nielegalny ale będziemy walczyć a nie tylko gadać i każdy kto się do Nas dołączy , oczywiście darmo będzie wyróżniony jako zasłużony w walce o lepsze życie ale nic poza tym. Będziemy na głos wymawiać nazwiska tych którzy doprowadzili nas do nędzy, nie tylko o podwyżki ale także warunki pracy jak szkodliwe od hałasu czy wibracji , dodatki żywnościowe, oraz fundusz socjalny Nie dla związku!!
zdjecie uzytkownika
woda - 2014-12-17 23:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
qwerty ty trolu jeden, uciekaj z forum podli psiaku
zdjecie uzytkownika
anioł stróż - 2014-12-18 10:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Związek-Jankowic - 2014-12-17 23:17:20]:
związek-jankowice buuuhahahahaha dobre dobre wam na tych załadunkach się już w(usunięte przez administratora) poprzewracało z nudów "związek"-kapusi przewodniczącym będzie pewnie brygadier co robi koło pióra firmie db u przedstawicieli na kopalni a w biurze juz tez powiedzial jakie auta maja sprawdzic i ze dziupla jest na zwale polnoc kwestia dni chopy dlatego jest taki niby elastyczny bo siedziec w robocie a inni (usunięte przez administratora) to jest sztuka za ktora jak widac w db jeszcze takim placa
zdjecie uzytkownika
ccccc - 2014-12-18 13:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-12-17 15:34:51]:
jak oni tak nie mają czasu to pomyślcie ile oni muszą sobie tych kanapek na zimę naskładać,albo na urlop.No chyba że dba się o figurę to wtedy sztuczne kanapki, takie rekwizyty
zdjecie uzytkownika
devil - 2014-12-18 20:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogarnijcie si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na Jankowicach nie można kraść ropy z lokomotyw. że kierownictwo wie a nic nie robi to skandal. Zaprzestańcie kradzieży bo inaczej będą wasze zwolnienia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Sprawa poszła już do dyrekcji ,a to że sobie kierownictwo oczy przymyka to też zostało ujęte.
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-12-18 22:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [devil - 2014-12-18 20:12:47]:
Kolejny sprawiedliwy sie odezwal pod nick-em devil, ktory uwaza sie za uczciwego, a innych od zlodzieji wyzywa. Wszyscy jestescie po jednych pieniadzach, tak samo kradniecie, a innych oczerniacie. Wiem bo, pracowalem w tej firmie, ale nigdy na forum o innych nie pisalem. Mialem na tyle odwagi , zeby mu w oczy powiedziec co mnie boli i co o danej osobie mysle. Wszyscy "uczciwi" jestescie zalosni! Sprawiedliwy wez devil-a pod reke i nie zapomnijcie isc do spowiedzi, a po swietach banki nalejcie i zwalicie na innych np.Galiego i od szejkow wyzywajcie.
zdjecie uzytkownika
maciek - 2014-12-19 12:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem do czego ma doprowadzić to, ze zaczniecie kogoś wyzywać i oskarżać go.. w dodatku zastanawiam się czy firma w dalszym ciągu prosperuje, bo nie wiem czy składać tam moje CV.. sam bym chętnie się dowiedział paru rzeczy o tej firmie, ale nie wiem czy dobrym pomysłem będzie to, żeby iść do nich na rozmowe.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-12-19 12:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pitej jak najdalej.
zdjecie uzytkownika
qwa - 2014-12-19 18:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maciek - 2014-12-19 12:07:39]:
Jak chcesz być poniżany i wykorzystywany na maksa to tylko do DB, najwyższa pora aby zmienili nazwę na "KL Schenker".
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DB Schenker ?
Zadaj pytanie
x