logo DB Schenker

DB Schenker

Zabrze

Opinie o DB Schenker

Onan 2017-02-23 08:57
Rekrutacja śmiech . Ubrana jak hr-robot dziunia . Pan z IT wypacykowany jak Grzegorz Wilk . Chamówa , nielogiczne pytania w trakcie rozmowy , do rozmowy potrzebne łącze z Netii bo używają tak cięzkich systemów . Potem się dowiedziałem , że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Tomala 2017-02-24 10:08
Znalazłem ofertę do obsługi klienta i mam pytanie czy jest aktualna? Jakie mogę mieć zarobki na początek?
Edek 2017-03-05 17:17
Czy możecie powiedzieć jakie warunki pracy i płacy tu są??? Co z socjalem ??? Gdzie są warsztaty ???? Myślę nad zmianą pracy bo tam gdzie pracuje niema zbyt dobrych warunków
1
Edek 2017-03-05 17:18
Czy możecie powiedzieć jakie warunki pracy i płacy tu są??? Co z socjalem ??? Gdzie są warsztaty ???? Myślę nad zmianą pracy bo tam gdzie pracuje niema zbyt dobrych warunków
abcde 2017-03-08 14:33
Idż tam ,pokłoń się i zrób to wszystko za nas,my postoimy z boku i się pośmiejemy( oczywiście nie z ciebie),bo np.wiosna idzie i jest fajnie, ooo.Owocnej pracy życzę ,samozadowolenia z siebie i uśmiechu.
abcde 2017-03-09 00:07
Idż i dowiedz się sam,są autobusy,telefony zamiast pytać się ogólnie.Będziesz wiedzieć wtedy konkretnie na czym stoisz.
Dfg 2017-03-13 13:55
Beda bony na swieta?
hij 2017-03-18 14:04
Podobno mają wydawać akcje,ale na skup ślimaków!!! Bonów się zachciało?Do pracy !!!,Ale już,zrób coś wreszcie pożytecznego,albo chociaż spróbuj. Chociaż wątpię żeby się udało,ale próbuj i nie trać wiary.Na razie tylko bony na żółte kalesony na święta.Za rok też są święta.
kowalski 2017-03-18 20:01
Witam. Mam rozmowę na stanowisko administratora do spr logistycznych Nadarzyn jak wygląda rozmowa wstępna i test. Jaka płaca jest na takim stanowisku warunki atmosfera w biurze .
hij 2017-03-19 03:43
albo wiesz co,coś ci doradzę,po co Ci jakiś tam bon i jeszcze robić coś pożytecznego.Bez sensu. Poproś o kupon z lotto,wygrasz i będzie duża kasa na święta.Po najmniejszej linii oporu,a jak.
1
Natalia 2017-03-23 13:09
Schenker Sp. z o.o. oferuje pełny zakres rozwiązań logistycznych,magazynowanie, nowoczesne technologie IT. Prowadzi dedykowane projekty dla firm z różnych branż. To jest informacja dla tych niezadowolonych osób. Może znajdą lepszą firmę, taką w której nie trzeba pracować?
hij 2017-03-23 18:55
To zależy kogo się zna,wtedy istnieje szansa że nie trzeba pracować,prawda?Co do reszty,niemcy zawsze mieli bardzo dobre technologie i byli praktyczni do bólu i nie szli u siebie na skróty.To się liczy.Ale u nas,nie wiem ,ale moim skromnym prywatnym zdaniem nie liczył bym na fajerwerki.W końcu oni też muszą coś z tego mieć,no nie.
Iza 2017-03-28 11:06
@hij Myślę, że żadna szanująca się firma nie będzie szła na skróty.
2
hij 2017-03-29 21:22
Punkt widzenia,zależy od punktu siedzenia,otoczenia i wynagrodzenia i wtedy albo się idzie na skróty,albo nie.Wychodzi w praniu.I ameryki tu nie odkryjemy.
hij 2017-04-02 23:19
A prawie wszystko jest uwarunkowane od naszej super najniższej krajowej i od przybyszy .Wyżej ...... nie podskoczysz ,on ci wtedy daje troszkę więcej i wymaga.I jest na prawie,wolno mu.Nikt na to nic nie poradzi.Są jeszcze inne rzeczy np.młodzi emeryci i podobni,ale nie ważne,wolno im.
Tomek 2017-04-12 11:50
DB Schenker jest fajną firmą i nie zakrzyczą tego faktu te bzdury wypisywane na forum. Jak ktoś lekceważy pracę to ma to na co sobie zasługuje. Nikt nie będzie nadrabiał za nikogo w pracy a później wezmą takie same pobory.
FILUŚ 2017-04-12 12:51
Jaki SCHENKER ? NIE MA TAKIEJ FIRMY , BRAWO ZA INTELIGENCJĘ CZY COŚ TAM
hij 2017-04-17 04:58
Plusem u was jest to że nikt nie stoi nad drugim ze stoperem,ani nie wymyśla jakiś chorych norm i terminów wykonania zadań, nie goni i nie lata za ludżmi. Przynajmniej tak was zapamiętałem . .Co do kasy dla zwykłego człowieka to jak wszędzie,nie ma fajerwerków. Dzisiaj nikt nie płaci,ale u was nie trzeba się aż tak naciorać za tą kasę jak w innych zakładach. Można dostać podwyżkę ,małą ,ale zawsze to coś. Kasa zawsze na czas,zawsze. Bywało tak że sam prosiłem się o robotę żeby się nie zanudzić, poważnie. W szatni nie ginęło nic.To jest dzisiaj bardzo duży plus, super plus.Natomiast minus to znajomkowie z wodogłowiem same nieroby i nieudasy(aż im w uszach bólgota,niech se żelatyny dosypią)przeróżni i ich wygórowane sztywno skarpetowe ambicje ,gumowe uszy, wieś gra śpiewa i tańczy noszenie panu do roboty zimniorów,kopuchy kiszuny,kiłbochy,potyków du rozpołki z łąki w tekturowej walizce po prababci w zamian za gumioki.Zwalnianie niewinnych obcych.Aaaaaaa zapomniał bym........Chcesz zabłysnąć wiejskiej pannie?To wyhoduj wieprzka w wannie.
2
hij 2017-04-18 18:05
Hmmmmm....No cóż, skoro nikt nic nie mówi,nie poprawia mnie,to z wielką ,ale to wielką przykrością,muszę stwierdzić że ta walizka tekturowa i ten wieprzek,no niestety ,( ja nie chce, za skarby świata!!!) ,ale, no nie wiem ......hmmmm....może coś w tym jest.Tak przynajmniej ,mnie się wydaje.Cóż skoro tak musi być,to niech będzie po waszemu,ja się nie wcinam.Cześć.
Tomasz 2017-04-18 19:31
Pracuję w DB Schenker już wystarczająco długo żeby wyrobić sobie zdanie i to dobre zdanie. Zawsze mówię, że nie każdy nadaje się do pracy w firmie i taka jest prawda.
hij 2017-04-19 19:12
Zgadza się,ale musisz przyznać jedno ,że w ich ubraniach może nie wyglądasz galowo ale przy -15 jest ci gorąco,a przy -30 ciepło,no nie.K.... , byłem,miałem,więc wiem co mówię.
hij 2017-04-20 03:31
Ale nurtuje mnie jedno ,co trzeba zrobić ,lub inaczej,jak doskonałym trzeba być żeby mieć chociaż cień szansy z wami pracować.Wiesz ,bo widziałem ludzi którzy łapali się wszystkiego i nic.Byłbym bardzo wdzięczny za jaką radę.
Tomasz 2017-04-25 20:25
Czy oby na pewno nie można powiedzieć coś dobrego o firmie? Czy może niektórzy są inspirowani do robienia wpisów na forum? Ja zawsze mówię, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma. Może są jakieś problemy ale uważam, że trzeba je rozwiązywać a nie wypisywać na forum.
dzielny odkurzacz 2017-04-26 15:48
Racja, problem w tym że za dużo znajomków,kiełbasy i ziemniorów z futerału po wiolonczeli a za mało chleba i dyscypliny zwłaszcza DY-SCY-PLI-NY!!!!,czyli bezstresowe ptysiowe wychowanie,fochy rodem z GS prl kiedy to pewnym wykonywanym zawodom było wszystko wolno, wszystko mieli i robili za lepszych(szanowni państwo z kijkiem z tyłu i kozą w nosie),prawda?A resztę miano gdzieś, za zera. Znajomki i lizusy,no nie.
2
Benek 2017-05-03 18:08
Czy to możliwe że DB Schenker nie ma zupełnie nowych ofert pracy? Świetna firma międzynarodowa , może ktoś coś wie?
Bea 2017-05-04 14:59
Oferty sa, ale tylko dla tych
Np.w branzy kolejowej -koniecznie bez wyksztalcenia kolejowego mile widziane osoby
Tak tak to prawda a co roku podpisujemy papiery, ze mam wyk.kolejowe itd....
Jesli jestes sprzedawca, woznym ,ogrodnikiem praca czeka
1
dzielny odkurzacz 2017-05-05 14:56
Ja osobiście tak sobie myślę, że jak to w starych po kopalnianych i podobnych starych zakładach ,znajomki przede wszystkim . Jak tam sprawy grilowe?
2
Tomek 2017-05-10 10:40
DB Schenker jest tak znaną firmą, że nie trzeba ich prezentować na forum, gdyż ich działalności sama się prezentuje. Pracuję tu od lat i widzę jak firma się cały czas rozwija. Dla pracowników to bardzo ważny sygnał, że jest dobrze i mamy stabilizację w pracy.
abc 2017-05-10 18:22
mam pytanie ,myslę o pracy w db schenker i chciałbym wiedzieć gdzie są warsztaty ? czy warto starac sie o przyjęcie i czy są wogóle przyjęcia??? jakie proponują warunki finansowe czy jest w firmie socjal? ktoś coś powie ? dzieki
dzielny odkurzacz 2017-05-10 19:02
Typowe korpo.
abc 2017-05-11 19:40
czyli co? możesz coś wiecej powiedziec,jakies konkrety? polecasz czy odradzasz ,
Sławek 2017-05-12 08:26
Jestem byłym pracownikiem - odszedłem w 2017 roku. Praca moja była niefizyczna.
Moim zdaniem DB typowa korporacja z walką o przetrwanie na stołkach, ale jednocześnie z myśleniem typowym dla rozbudowanych administracyjnie molochów - im więcej ludzi na dziwnych stanowiskach tym "lepiej" wizerunkowo, ale w praktyce jest tak, że nie ma kto robić roboty. Spychologia powszechna. Być może dlatego, że wiele osób jest po prostu niekompetentnych. Przychodzą do DB jako odrzut z innych firm i udają, że się znają. Jako starzy wyjadacze wiedzieliśmy, co kto potrafi. Ile można to znosić i tolerować?
Warunki socjalne powiedziałbym, że poniżej przeciętnych. Słabo dba się o ludzi, co praktycznie widać na każdym szczeblu - szkolenia, inwestycje przez tyle lat, ale jak ludzie odchodzą, to nie ma ich CZYM zatrzymać. Wiadomo, że zatrzymać mogą tylko większa kasą. A tu raczej preferują podejście "jest milion ludzi za bramą", którzy będą pracować w DB, bo to przecież potentat na rynku i prestiż. Ale nie wiedzą, że o DB mówi się, że to Dolina Biedy.
2
dzielny odkurzacz 2017-05-12 13:40
Ale zasadziłeś,słuchaj abc ucz sie.Ja ci powiem jak człowiek z dołu masz totalną racje.Znajomki miodouszne, made in prl + typowe korpo, na dole też.Końcowy efekt musi być piorunujący.Ahoj przygodo.Obejrzyj film miś i dwójkę.
1
Cichy czlowiek 2017-05-15 22:22
Przyjmuja ludzi przez agencje a pracownicy ktorzy sa pod db cargo zarabiaja mniej, mimo temu ze ktos pracuje 5 lat to i tak nowy ma wiecej nie ma zadnej sprawiedliwosci przyjdzie nowy i zarabia wiecej od kogos kto juz 5 lat robi lub wiecej to jest glupota
1
Tomasz 2017-05-16 12:23
Jeśli wielu jest świadomych , że firma to korpo i to nie jest dobre miejsce do pracy, moje pytanie brzmi po co zatrudniacie się? Firma wymaga i to jest powód tych opinii.
dzielny odkurzacz 2017-05-16 15:35
Wymaga, czego? Możesz mnie oświecić,może legitymacji, jakiej?Masz takową,jaki kolor?Czytaj 3 posty wyżej.Chętnie odstąpię lub dam namiar na karnety i bilety na grila ,fotel bujany i odssysacz tłuszczyku.Nikt nie powiedział że będzie lekko.AAAhahaha
dzielny odkurzacz 2017-05-16 15:46
Wiesz dlaczego,bo stawkę się uzgadnia często na wejściu,albo jest się z polecenia (często beztalencie i nierób) .I albo w tą ,ąlbo w tą,to wszysko.Zawsze są dwa wyjścia,nic na to nie poradzimy.
1
Ala 2017-05-16 16:55
Racja nowi dostają więcej, a starszym pracownikom się odmawia podwyżek. Jakoś nie pamiętam aby DB po wejściu do Polski dało podwyżkę. Bo podwyżka dotyczy wszystkich , a takiej nie było. Nie licząc ograbienia przy przeliczaniu stawek w Układzie Zbiorowym podpisanym przez niereprezentatywne związki rzucają ochłapy, które nawet nie wyrównały inflacji licząc oczywiscie stan od wejścia DB do Polski. Gro kasy idzie na tych co mają umowy zakontraktowane. Ile takich osób? Jakoś nikt nie pyta. Bo kontrakt nie wchodzi w widełki Układu Zbiorowego. Premie dla kontraktowców to już inna bajka, a raczej gorzka rzeczywistość. To prawdziwe DB
1
Abc 2017-05-16 20:22
Mam pytanie gdzie macie warsztaty lub gdzie naprawiacie te maszyny???co z ubraniami roboczymi firma daje czy trzeba mieć swoje
Eda 2017-05-17 17:17
Ciekawe gdzie idą pieniądze które nie są przydzielane dla pracowników, które są wyliczane z ich brutta do tak zwanych podwyżek? Podejrzewam, że dzielą się nimi dyrektorzy w postaci premii. A przecież z ich brutta nie wylicza się procentu na podwyżki bo są na kontraktach? Zwykłe złodziejstwo na osobach które nie dostały nic.
Tomasz 2017-05-22 11:22
Pracuję w DB Schenker i nie rozumiem myślenia osób tu pracujacych!
dzielny odkurzacz 2017-05-23 20:42
Z tego co pamiętam, to był taki stan umysłu
dzielny odkurzacz 2017-05-25 02:25
Taki stan umysłu jeszcze z tamtych czasów,tak mi się przynajmniej zdaje i myślę że muszą się uczyć na swoich błędach,a wiadomo, to są bardzo koszty.Dlatego jest jak jest.Zachód dochodził do tego z 200 lat,albo więcej więc się nie dziw.A w firmie prywatnej ,na rynku, nie ma przeproś.To nie państwówka.A po drugie,skąd mielibyśmy się tego nauczyć przed 89 rokiem i to jeszcze się będzie za nami wszystkimi ciągnąć wszędzie.
2
bea 2017-05-25 10:53
Ja tez pracuję w tej firmie jest dobrze, ale gdy przychodza podwyzki nie jest mi do smiechu znow wygrywa Pani grilll
1
dzielny odkurzacz 2017-05-28 00:50
Mnie uczyli,że nie ma nic za darmo i trzeba być elastycznym, więc nie zazdroszczę.A na końcu i tak się płaci rachunek.
dzielny odkurzacz 2017-05-29 02:20
Więc co bea trzeba zrobić? Hmm? Zainwestować w grilla ,trochę starań i będziesz lepszy,rozumiesz miejsce w loży. I w tedy na końcu może nawet ktoś inny może zapłacić rachunek,warto spróbować. Trzeba się rozwijać.
Zo 2017-05-29 08:16
Pani grilll wydaje sie,ze to najprostrza droga do celu, nie mozna tego wykluczyc na twoim oddziele
Tylko to jest wina szefów, ze to toleruja
(Tak na marginesie "jestesmy tacy wredni i lubimy kablowac, a moze to szefowie premiuja donosicieli??
Pozdrowienia dla panii grill

a jej podwyzka byla byla oooojjjj
1
Zo 2017-05-29 08:24
Pani grilll wydaje sie,ze to najprostrza droga do celu, nie mozna tego wykluczyc na twoim oddziele
Tylko to jest wina szefów, ze to toleruja
(Tak na marginesie "jestesmy tacy wredni i lubimy kablowac, a moze to szefowie premiuja donosicieli??
Pozdrowienia dla panii grill

a jej podwyzka byla byla oooojjjj
1
bea 2017-05-29 11:49
"Zo" dalo odpowiedz
Powyzej
1
dzielny odkurzacz 2017-05-29 15:41
Cel uświęca środki,pozostaje ci tylko jedno chodzić na grilla i nosić teczkę i przekąski za panią,a wtedy ....może,może,kto to wie.Możesz awansować na starszego podpałkowego,nowe horyzonty i możliwości.Tylko pomyśl,kasa do wyrwania,piękne panie,zusa już ci płacą, aż wreszcie swój mały, na początek, własny biznes.AAAAaaaa,haha np.obwożny mobilny skup ślimaków,lutowanie garnków z pokładu wartburg combi z nagłośnieniem,o tym pewnie nie pomyślałeś,co?Trzeba się rozwijać ,być kompatybilnym z rzeczywistością ,tak mój drogi, podejrzewam że mogła to by być twoja trampolina do sukcesu (wymagany czepek, rozumiesz BHP).Zagraj va bank ,kto nie ryzykuje ten nie ma.Stać cię na więcej,tylko o tym jeszcze nie wiesz.
1
Zostaw swoją opinię o DB Schenker - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker