Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker

Pracowałeś w firmie DB Schenker i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
asu - 2016-01-10 12:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najpierw niech wyrównają stawki na stanowiskach
zdjecie uzytkownika
cytrus - 2016-01-10 23:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś z was pomyślał o tym że nas nie wielu już zostało w tej firmie i zamiast psioczyć warto się do pracy przyłożyć pokazać że jak się powiedziało a to teraz trzeba powiedzieć b piszecie na forum o bzdetach może warto się zastanowić czy nie lepiej poczekać na rozwiązania które pozwolą wam dotrzymać wieku emerytalnego
zdjecie uzytkownika
cytrus - 2016-01-10 23:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś z was pomyślał o tym że nas nie wielu już zostało w tej firmie i zamiast psioczyć warto się do pracy przyłożyć pokazać że jak się powiedziało a to teraz trzeba powiedzieć b piszecie na forum o bzdetach może warto się zastanowić czy nie lepiej poczekać na rozwiązania które pozwolą wam dotrzymać wieku emerytalnego
zdjecie uzytkownika
cytrus - 2016-01-10 23:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Incubus - 2016-01-06 17:24:52]:
Zgadzam się z tobą ale czy ty potrafisz swoją rację wypowiedzieć publicznie?
zdjecie uzytkownika
krus - 2016-01-11 17:29:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie poza tym, myslicie ze wskoracie czymś coś pisząc to wszystko na forum?myslicie, ze pracodawca siedzi i przeglada wasze sugestie ktore tu piszecie,nie,wiec pewne sprawy zalatwiajcie doroslej
zdjecie uzytkownika
Rewident - 2016-01-12 22:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tutaj zarabiają tylko godnie maszyniści a reszta dostaje jałmużnę za którą ciężko wyżyć....Ot cała prawda.
zdjecie uzytkownika
PW - 2016-01-12 22:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kiedyś tu pracowałem, jaki ja jestem teraz szczęśliwy, że nie widzę i nie słyszę tych idiotów co zrządzają w tej niewolniczej firmie. Zycie bez stresów pracodawca uczciwy, zarobek prawie taki sam. Najważniejsze nie trzeba uprawiać "druciarki" i udowadniać, że nie jest się wielbłądem.
UCIEKAĆ UCIEKAĆ !!!!! ZYCIE MA SIĘ JEDNO.
zdjecie uzytkownika
czytam - 2016-01-12 23:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś tym forum dobrze kieruje.Nie ma innych ludzi jak tylko kierownicy(też pracownicy) i pracownicy. za wszystko odpowiadają ci pierwsi i na nich pomyje wylewajmy. ale czy na pewno oni są odpowiedzialni za to co się dzieje? Przecież koś tam na szczycie tej władzy zarządza, później są dyrektorzy czyli liderzy, kierownicy rejonów i dopiero oni. Faktem jest, że to od nich otrzymujemy bezpośrednio polecenia bo to nasi bezpośredni przełożeni, którzy odpowiadają przed większym bratem i to przełożeni odpowiadają za wszystko co się stanie i jak zostanie coś wdrożne i zrealizowane. Latwo jest obrzucać się mięsem pomiedzy nami tu na dole i chyba o to tym na gorze chodzi. stara maksyma dziel i rządź wiecznie aktualna. o milczących związkach już tu wspominać nie będę
zdjecie uzytkownika
bea - 2016-01-13 11:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt na nikogo pomyji nie wylewa, ktos tu postow nie czyta dokladnie, kazdemu za cos placa -kierownikowi za kierowanie ludzmi, dyzurnemu za prowadzenie ruchu itd. Jesli ,kazdy ma kwalifikacje w/g swojego stanowiska pracy (no chyba,ze nie) to o co Wam chodzi
zdjecie uzytkownika
ffff - 2016-01-13 13:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PW - 2016-01-12 22:58:15]:
ostatni gasi światło
zdjecie uzytkownika
bezer - 2016-01-13 20:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@PW, kiedyś to pewnie było dawno temu, firma nie stała w miejscu i teraz warunki muszą być inne. Ja się zastanawiam, czy nie poszukać tu pracy jako spedytor albo logistyk, nie wiecie może czy od razu jest umowa o prace na czas nieokreślony?
zdjecie uzytkownika
zienk - 2016-01-16 00:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bezer jeśli wcześniej miałeś do czynienia z tą firmą to myślę, że możesz dostać umowę o pracę, oczywiście po szkoleniu, bo trochę się zmieniło. No ale to już na rozmowie się dowiesz
zdjecie uzytkownika
bea - 2016-01-16 07:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam spedytora, pracuje w tej firmie juz ladnych pare lat i rekrutacji na spedytora nie bylo, a Ty piszesz o szkoleniu itd.. dziwne
zdjecie uzytkownika
neker - 2016-01-18 03:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bea, spedytorów długo długo nie szukali,za to ludzi do magazynu - ZAWSZE. Schenker raczej nigdy nie będize narzekał na brak rąk do pracy, ludzie chętnie się godza na pracę u liderów.
zdjecie uzytkownika
Już_nie_DB - 2016-01-19 11:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Schenker nie będzie narzekał na brak rąk do pracy? ;-)))))))))) Ubawiłeś mnie do łez. Schenker rozpaczliwie poszukuje fachowców i NIKT nie chce do nich przyjść. Pisząc fachowców mam na myśli maszynistów, dyżurnych ruchy, dyspozytorów. Ludzi z wiedzą kolejową, nie kolejnej panienki z laptopem. Robią dobrą minę do złej gry ale wiedzą, że stoją na granicy katastrofy. Zawsze mówiłem, że HR to najgłupszy dział w tej firmie. Roztrwonili potencjał jaki zastali po połączeniu różnych firm na początku i nie potrafili zapewnić nic w zamian. Nie potrzeba konkurencji HR wykończą Schenkera skuteczniej ;-)
Pozdrawiam myślących
zdjecie uzytkownika
Incubus - 2016-01-19 23:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cytrus - 2016-01-10 23:44:26]:
tak -potrafię i to robię !
zdjecie uzytkownika
indyk - 2016-01-20 09:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bea ja też znam ludzi którzy tam długo pracują i nie narzekają. oni namówili mnie zeby spróbować sowich sił na stażystę w magazynie logistycznym. oferują dobre benefity i szkolenia co dla młodych ludzi jest istotne.
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2016-01-21 17:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie chodzą skłóceni bo każdy zawistnie patrzy na maszynistów że tylko ich doceniono i tylko im dano duże brutta a żadnemu innemu stanowisku....Są równi i równiejsi....
zdjecie uzytkownika
qwa - 2016-01-21 19:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Daniel - 2016-01-21 17:17:21]:
Może najwyższa pora, aby maszyniści zaczęli naprawiać lokomotywy i formować składy skoro tylko ich się zauważa w tej chorej szwabskiej firmie.
zdjecie uzytkownika
gwiazda - 2016-01-22 09:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@daniel podwyżki dla maszynistów to moim zdaniem była słuszna i sprawiedliwa decyzja. jak nie pasują ci małe zarobki to idź na managera sprzedaży, tylko 2 lata musisz w b2b już siedzieć
zdjecie uzytkownika
zorro - 2016-01-22 10:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do gwiazda -oczywiście że słuszne i teraz czekamy na słuszną decyzje odnośnie innych grup zawodowych pracujących w tej firmie tj:manewrowy,ustawiacz itd..
zdjecie uzytkownika
Do gwiazdy(maszynisty) - 2016-01-22 12:26:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednych faworyzować i dawać im godnie zarabiać a innych mieć gdzieś,niech robią za grosze to jest twoim zdaniem słuszna i SPRAWIEDLIWA decyzja?????Co innego byś mówił gdybyś nie był maszynistom(chociaż teraz to już w większości nie są tacy fachowcy jak kiedyś,teraz to po prostu mechanicy)
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-01-22 22:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Do gwiazdy(maszynisty) - 2016-01-22 12:26:00]:
Co ty powiedziałeś,że co,jak ty to nazwałeś,mechanicy, jaja sobie robisz.Mechanicy składają takie sprzęty od podstaw,ślusarze i obrabiarkowcy dorabiają brakujące części i elemęty,elektrycy i monterzy dopełniają całości .Wtedy dopiero sprzęt zaczyna grać,więc nie podnoś mi ciśnienia tak nazywając gości którzy wszystko mają podane na tacy i pewnie jeszcze mają fochy.Ich praca jest ciężka i odpowiedzialna jeszcze na wyjazdach,no ale bez przesady.Ktoś to musi sprawdzić,naprawić i tak samo jak oni mieć wyobrażnie.Jak są tacy super to niech wjadą w centrum dużego miasta w godzinach szczytu,tam trzeba dopiero myśleć i nie zawsze ma się pierwszeństwo+wyobrażnia,a to niestety przychodzi z czasem albo i nie.Sorry jeśli kogoś uraziłem,ale taka jest prawda.Przykro mi ale to tylko nastawnik,czuwak i trochę guzików,oczywiście plus masa której nie należy lekceważyć,praktyka i to prawie wszystko.
zdjecie uzytkownika
bea - 2016-01-23 20:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nawet nastawnicza/y dobrze zarabia zapraszam na zofiowke
zdjecie uzytkownika
Liok - 2016-01-24 11:21:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gwiazda w dodatku jeśli były podwyżki dla jednych, to możliwe, że inni też dostaną jak się znajdą na to pieniądze :) No a na tego managera sprzedaży to też nie tak łatwo się dostać, bo trzeba mieć jeszcze wykształcenie minium średnie i znać język angielski.
zdjecie uzytkownika
bea - 2016-01-24 17:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tych czasach zawodowe wystarczy!!!!!! Sprawdz dobrze
zdjecie uzytkownika
db - 2016-01-24 19:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu juz wyzszego chyba nikt nie ,bo i po co wystarczy zaw.,a jesli ma to siedzi po cichu
zdjecie uzytkownika
niem - 2016-01-25 11:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A zofiowce to juz chyba podwyzki byly co???
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-01-27 11:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak @niem podwyzki były i to znaczne nawet, więc wszyscy z tego co wiem są zadowoleni i radośni, ale ja z innym pytaniem, ile kierownicy mają umów na jaki czas?
zdjecie uzytkownika
okił - 2016-01-27 14:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie do pracowników należących do związków zawodowych: co wasze organizacje robią w temacie podwyżek dla pozostałych grup zawodowych? ps. pytanie bez żadnych podtekstów
zdjecie uzytkownika
qwa - 2016-01-28 00:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [okił - 2016-01-27 14:44:37]:
Co robią? To co im zarząd każe. Mają ciepłe posadki to się nie postawią.
zdjecie uzytkownika
bąk - 2016-01-28 01:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qwa - 2016-01-28 00:47:24]:
Co robią,poza byciem wesołymi grubaskami,zimowaniem w zimie na l 4 i opowiadaniu najdziwniejszych opowieści o ufo,to pewnie nic szczególnego lub niewartego uwagi.Ale trzeba być czujnym bo tacy lubią szczelać z ucha,zwłaszcza do przełożonych.Podejrzewam że to skrzywienie ma podłoże genetyczne.Tak często bywa w różnych zakładach.
zdjecie uzytkownika
niem - 2016-01-28 15:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt sie u nas nie pochwalil ,ze podwyzke dostal cóż....
zdjecie uzytkownika
Mam dość - 2016-01-28 18:39:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Liok - 2016-01-24 11:21:01]:
Możliwe t jest tylko to że nikt nie wie kiedy będą podwyżki dla innych stanowisk,ani pracownicy ani kierownicy nikt nic nie we.....
zdjecie uzytkownika
bąk - 2016-01-28 22:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mam dość - 2016-01-28 18:39:47]:
bedzie lepiej,bedzie lepiej.
zdjecie uzytkownika
/// - 2016-01-29 09:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bąk - 2016-01-28 22:05:26]:
W przyszłym życiu?
zdjecie uzytkownika
bąk - 2016-01-30 01:56:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [/// - 2016-01-29 09:04:12]:
Jak kogoś chcesz podkręcić,to powiedz mu to zwłaszcza po wyrównaniach,lub podobnym,te dwa słowa ,,bedzie lepi,,tak jak jest napisane,powinno poskręcać go od środka ale nie da tego po sobie poznać.Sprawdzaliśmy to na sobie,działa.
zdjecie uzytkownika
bąk - 2016-01-30 01:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [/// - 2016-01-29 09:04:12]:
Jak kogoś chcesz podkręcić,to powiedz mu to zwłaszcza po wyrównaniach,lub podobnym,te dwa słowa ,,bedzie lepi,,tak jak jest napisane,powinno poskręcać go od środka ale nie da tego po sobie poznać.Sprawdzaliśmy to na sobie,działa.
zdjecie uzytkownika
Kierownik pociągu - 2016-01-30 17:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bąk - 2016-01-28 22:05:26]:
Masz rację,będzie lepiej ale jak się przeniosę do innej firmy,gdzie doceniają wszystkich a nie tylko maszynistów.
zdjecie uzytkownika
Nie będzie lepiej - 2016-01-31 19:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam w cuda nie wierzę,jak dali maszynistom podwyżki,niektórym nawet po 550zł to skąd teraz wezmą na podwyżki dla innych stanowisk...??
Zero sprawiedliwości...
zdjecie uzytkownika
puma - 2016-01-31 20:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nie będzie lepiej - 2016-01-31 19:51:32]:
jakoś będą musieli to wykombinować. Mnie raczej ciekawi czy tacy menadżerowie ds sprzedaży też się ubiegają o podwyżki - oni kasę mieli chyba spoko już
zdjecie uzytkownika
dobry samarytanin - 2016-01-31 21:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bedzie lepi
zdjecie uzytkownika
bercik - 2016-02-02 08:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dobry samarytanin - 2016-01-31 21:29:23]:
Czegoś tyś się nawonioł?
zdjecie uzytkownika
dobry samarytanin - 2016-02-02 15:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bercik - 2016-02-02 08:41:30]:
przyszłego dobrobytu
zdjecie uzytkownika
bercik - 2016-02-02 16:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dobry samarytanin - 2016-02-02 15:43:34]:
Prosza cie,odstow to .
zdjecie uzytkownika
dobry samarytanin - 2016-02-03 00:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bercik - 2016-02-02 16:46:30]:
Nie mogę,bo wtedy nie będzie lepiej,inhalacje muszą trwać puki co.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-02-03 12:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co wiecie o nowym stanowisku Pracownik Magazynu Logistycznego Operator Wózka Widłowego czy trzeba mieć jakieś mega wielkie kwalifikacje czy wystarczy papier z kursu?
zdjecie uzytkownika
bea - 2016-02-05 20:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciek - 2016-02-03 12:01:28]:
po co Ci kwalifikacje czy ktoś je tu ma???Przyjmuj się do pracy i tyle. (podczas pracy wszystkiego się nauczysz)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystkie rekrutacje ustawione pod "swojaków". Niemcy wymagają rekrutacji, więc są robione, wygrywa ten kto ma wygrać. Wiedza, doświadczenie- bez znaczenia. Albo się jest "przyjacielem królika" albo się nie jest. I tyle...
Pytania: Pytania rodem z "podręcznika młodego hr- owca". Ale po co się wysilać skoro i tak wszystko wiadomo...
zdjecie uzytkownika
irek - 2016-02-05 20:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tymi kwalifikacjami może być problem, bo Schenker na większość stanowisk wymaga właśnie kwalifikacji. Raczej nie szukają byle kogo z pierwszej łapanki :)
zdjecie uzytkownika
bea - 2016-02-08 13:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [irek - 2016-02-05 20:37:34]:
hmm wkurza mnie jak ktoś pisze takie brednie,facet przyjmie się do pracy i wtedy będzie się wdrażał, nie znam nikogo kto ma wykształcenie kolejowe, więc przestań i daj ludziom pracować (podaj mi jedną osobę w db z wykształceniem kolejowym hmmm????lub wyższym kolejowym)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert