Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker

Pracowałeś w firmie DB Schenker i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
SĄSIEDZI - 2015-03-16 16:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nk - 2015-03-16 14:11:23]:
Dobra,w porządku, nich będzie po Twojemu.Chcesz i masz,jakoś to przebolejemy,prawda?U mnie ma spokój.Ale jak będzie taki dalej jak tu piszą to tu wrócimy i będziemy się śmiać.Nie ma lekko,szanujmy się.To ja stąd spadam,narazie.
zdjecie uzytkownika
jeden z wielu - 2015-03-17 11:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nk - 2015-03-16 14:11:23]:
Tak tak kolego czemu tys się niepodpiasł. Jak niemam pracujesz na Jezoze i co tak tam jest fantastycznie???? Chyba dla ciebie bo może jesteś jednym z przydupasow. Nikt nieoczekiwanie kolesi którzy starają się pracować uczciwie lub mają jakąś wiedzę którzy za swoją pracę mają marnawą pensje i widzą jak poplecznicy lub inni przydupasy mają lepiej bez jakikolwiek zaangażowania.
zdjecie uzytkownika
ooooooooooooooooooooooooo - 2015-03-17 14:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nk - 2015-03-16 14:11:23]:
dej spokój kolego jaki ty musisz być naiwny,uszy opadają, albo Ty jesteś jakimś znajomaskiem.No bo jak można przetłumaczyć twój nick. nk = neptyk klub.
zdjecie uzytkownika
Grzegorz Piejko - 2015-03-17 17:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nk - 2015-03-16 14:11:23]:
Skoroś taku mundry, to czemuś się z imienia i nazwiska nie podpisał ciulu jeden?
zdjecie uzytkownika
harry - 2015-03-17 21:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie spokojnie, to nie jest miejsce na takie kłótnie, bo to prowadzi donikąd, nikt tez nie musi się podpisywać imieniem i nazwiskiem, forum jest anonimowe i niech lepiej tak pozostanie. Napiszcie lepiej co takiego robicie w db schenker i jak się obecnie pracuje, bo ja szukam pracy i myślałem o nich, ale podobno trudno sie dostać, prawda to?
zdjecie uzytkownika
/// - 2015-03-17 22:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolego masz kwalifikacje, DB przyjmie cie z otwartymi ramionami,tylko nie spodziewaj się za dużo.
zdjecie uzytkownika
zo - 2015-03-20 09:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [harry - 2015-03-17 21:26:02]:
hmmm co robimy np jestem dyżurny ruchu i mój zarobek za ostatni miesiąc bez nadgodzin itd. 1453.70 super i z czego tu się cieszyć tak mnie kierownictwo lubi że "aż"tyle mi płacą.
zdjecie uzytkownika
zo - 2015-03-20 09:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [harry - 2015-03-17 21:26:02]:
dostać się łatwo, a jak dobrze ja zarabiam mało, ale sa co zarabiają dwa razy tyle, więc warto spróbować
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-03-20 11:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zo - 2015-03-20 09:31:50]:
ten sam posterunek, ta sama praca, a różnica w zarobku bbbbduża i co Ty na to powiesz? dlaczego? chyba trzeba zapytać kierownika, ale potem trzeba szukać innej pracy, dlatego nie pytam
zdjecie uzytkownika
... - 2015-03-20 20:12:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1453,70 to raczej jesteś zwrotniczym,a nie dyżurnym chyba,że na rogatkach siedzisz i masz tyle,bo bez nadgodzin to najmniej dyżurny na wykonawczej nastawni zarabia 2050netto czyli na rękę
zdjecie uzytkownika
dyżurny - 2015-03-20 20:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2015-03-20 20:12:37]:
Mylisz się kolego! Moja stawka to 2400 brutto i pracuję na dysponującej.
zdjecie uzytkownika
bigos - 2015-03-20 22:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kodeks pracy art18-3c mówi o tym że na tym samym posterunku płaca zasadnicza ma być jednakowa.związkowcy o tym nie wiedzą? wystarczy zgłosić do PIP(państwowa inspekcja pracy).
zdjecie uzytkownika
bigos - 2015-03-20 23:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli chcecie dochodzić odszkodowania za dyskryminacje płacową z art 18-3c należy założyć sprawę w sądzie pracy.
zdjecie uzytkownika
... - 2015-03-21 12:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dyżurny - 2015-03-20 20:38:53]:
To musi się tam nic nie dziać chociaż na Jęzorze dyżurni roboty mają jak na lekarstwo,a mają nawet 3,600brutto lub na jankowicach dyżurny w cudzyslowiu oczywiscie z sosnowca pracuje jako nastwniczy i ma lekko 4tyś bo mu zostawili stawke z dyspozytury bo nawet tam sie nie nadawal ale ze koles to ma czyli nic tylko skladac papiery w sadzie o dyskryminacje tak jak to kolega nadmienil
zdjecie uzytkownika
pipik - 2015-03-22 01:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Panowie w DB był już PIP i nakazał szybsze wyrównania.
Jak coś DB pasuje, to mówią, że Infra to jedna i ta sama firma.
Jak musza zająć się stawkami, to już ominęli Infrę, bo to inna firma.
PIP przyjmuje także anonimowe zawiadomienia o dyskryminacji, czyli nie trzeba się ujawniać u pracodawcy kto się upomniał o sprawiedliwość.
Kto się czuje pokrzywdzony niech idzie do PIP i zgłasza sprawę o dyskryminacje płacową, a oni, tak, jak w DB na pewno prześwietlą problem dogłębnie i ktoś za to beknie.
Myślą, że ludzi za mordę będą trzymać,a ciemnota nie upomni się nigdy o swoje - DO BOJU !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ol - 2015-03-22 13:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pipik - 2015-03-22 01:42:56]:
hmm kierownictwo wie ile kto zarabia i nic z tym nie robi, u mnie na bocznicy to samo, na tej samej nastawni różnica płacowa jest duża i to przez dobrych kilku lat. Może jakiś kierownik pojawiłby się na forum i odpowiedział dlaczego tak jest
zdjecie uzytkownika
/// - 2015-03-22 17:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ol - 2015-03-22 13:12:34]:
Dupolizy kierowników.
zdjecie uzytkownika
ol - 2015-03-23 15:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [/// - 2015-03-22 17:49:58]:
może i tak, ale to oni maja płacone za wszystkie soboty i zarabiają ooooooooooooo
zdjecie uzytkownika
wypisany ze związków - 2015-03-24 10:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po walki pomiędzy sobą? Jest rozwiązanie i to bez udziału związków. A nawet wręcz bezwzględnie bez związków.Po pierwsze strajk tzw. włoski. Przestańcie robić "ł(l)askę" pracodawcy . Koniec z wykonywaniem próśb kierownika( bo co ja mam zrobić). A drugie rozwiązanie to urlop na żądanie połączone z chorobowym.Ale ,powtarzam, bez związków bo oni przyjeżdżają pacyfikować takie akcje tak jak kiedyś na NK-13.Co do zarobków to jest jak poprzednicy - na tych samych stanowiskach różnice dochodzą do 1000. Tak jak w IS dyżurny z Jaworzna robi jako nastawniczy na NK-13 (bo do innej roboty się nie nadaje) a zarabia dwa razy więcej niż rezydenci.
zdjecie uzytkownika
ol - 2015-03-24 19:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wypisany ze związków - 2015-03-24 10:01:20]:
jak to możliwe, że są takie różnice w zarobkach i dlaczego pytam jedni mają płacone za kilka sobót, a inni za jedną lub wcale?????????????????
zdjecie uzytkownika
marz - 2015-03-25 11:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ol - 2015-03-24 19:49:35]:
nie martw się u nas tez tak jest, jedni nie wybierają wcale sobót maja płacone
zdjecie uzytkownika
zaciekawiony - 2015-03-25 19:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurde, chciałem zasięgnąć jakichś rzetelnych opinii o firmie a tu same personalne przepychanki, masakra. No jednak spróbuję zadać swoje pytanie. Poszukuję już od dłuższego czasu możliwości załapania się do pracy na kolei, nie mam żadnych uprawnień więc liczę np na szkolenie na manewrowego. Jak to jest w DB, poszukują ludzi, robią szkolenia? Interesuje mnie okręg katowicki.
zdjecie uzytkownika
Jeszcze_DB - 2015-03-25 20:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Problem polega na tym Zaciekawiony, że żeby zostać skierowanym na kurs trzeba umieć czytać. A Ty najwyraźniej czytać nie potrafisz skoro wciąż zadajesz to pytanie...
zdjecie uzytkownika
oooooooooooooooooooooooooooo - 2015-03-25 21:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zaciekawiony - 2015-03-25 19:06:55]:
idż do logistyka czyli maczki bób,byłem bardzo ciepło mnie przyjęto,też nie mam żadnych uprawnień,są fajni, powaga,co jakiś niedługi czas przeszkalają .
zdjecie uzytkownika
kolega - 2015-03-26 11:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zaciekawiony - 2015-03-25 19:06:55]:
Poczytaj na stronie 18tej chyba tego forum tam gość niejaki "po-mocny" wypocił ciut treści w temacie .. chyba tu.. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,276401,0,0,18

Powiatowy Urząd Pracy powinien zrobić ci kurs manewrowego za darmo jeśli przyniesiesz z DB świstek w którym DB da ci gwarancje zatrudnienia. PUP dostaje na to pieniądze z projektu aktywizacji bezrobotnych. Tacy już u nas robią.
Gdybyś coś jeszcze potrzebował , pytaj... postaram się wśród tego błota merytorycznego coś przepchnąć.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DB Schenker ?
Zadaj pytanie