Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker Rail Polska

Pracowałeś w firmie DB Schenker Rail Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
masz - 2014-07-04 09:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
do specjalista.... kolego a kto ze znajomoscia fachu i szanujacy sie przyjdzie do tej firmy.?Tu nie chodzi o to ze panie sie nie znaja ale tyle ludzi ucieklo drugie tyle jest w trakcie a reszta czeka w kolejce z wypowiedzeniami. Wiec wyboru nie maja biora kogo wlezie murarzy, piekarzy, bezrobotnych :) i nawet ci jak sie polapia o co tu chodzi to ustawiaja sie w kolejce z wypowiedzeniem
zdjecie uzytkownika
Incubus - 2014-07-04 10:41:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kto ma możliwości niech z tej firmy ucieka -nie widzę żadnej poprawy a nawet jest gorzej z roku na rok i nie pomogą tu propagandowe zabiegi typu "podwyżka" 50 zł netto ......
zdjecie uzytkownika
sasej - 2014-07-04 19:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale nie wszyscy ludzie chyba uciekają, może to jest zależne od rodzaju umów? @masz czy nie sądzisz, że zostają osoby, które już jakiś czas pracują i mają doświadczenie.. Ja miałem już takie problemy z przewoźnikami, że lepiej nie mówić. Cieszę się tylko, że tutaj firma wprowadziła transportowi towarów, do każdego rodzaju jednoznaczny kod NHM, mega to wszystko ułatwia, naprawdę, ta zmianą akurat jestem zachwycony
zdjecie uzytkownika
Ustawiacz - 2014-07-07 17:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W tej firmie podwyżki są co 2 lata na dodatek bardzo małe bo ciężko nazwać podwyżką 80zł BRUTTO....Duzo ludzi się przenosi do innych firm kolejowych które lepiej płacą.Niesprawiedliwe jest to że jak zatrudniali w tamtym roku np.ustawiaczy to gwarantowali im od razu 2800zł brutto!!!A ja robię w tej firmie na tym stanowisku 7 lat i mam 2600zł!!!Tu się malo co ceni starszego pracownika!!!Gdzie są związki???
zdjecie uzytkownika
6wwwwww - 2014-07-10 07:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dyżurny ruchu - 2014-06-29 08:47:19]:
mam pytanie;czy kucharz i ciastkarz jest w hierarchi przed ogrodnikiem czy za.
zdjecie uzytkownika
6wwwwww - 2014-07-15 23:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [6wwwwww - 2014-07-10 07:30:49]:
Po długim namyśle uważam że w waszym przypadku pierwsze miejsce należy się ciastkarzowi bo chłop ma głowę na karku i przy braku smaru bądź oleju upichci zawsze jakiś smar z margaryny i produktów ze spożywczaka.Drugie dla ogrodnika i pokrewnych mu za opielenie rozjazdów i wsadzanie co kilometr kalarep hektometrowych i kucharz za całokształt kultury
zdjecie uzytkownika
kosdsd - 2014-07-16 16:39:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Falko, piszesz, że "W tej firmie podwyżki są co 2 lata na dodatek bardzo małe bo ciężko nazwać podwyżką 80zł BRUTTO..", może nie uwierzysz, ale ja po pół roku w pracy miałem zaproponowaną podwyżkę 15 zł brutto i to była praca w sklepie, a nie na koleji, teraz widze pojawiły się jeszcze trzy nowe ogłoszenia, ktoś aplikował?
zdjecie uzytkownika
6wwwwww - 2014-07-16 23:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kosdsd - 2014-07-16 16:39:47]:
Ja miałem 100 brutto po 3 miesiącach,powaga ale musiałem ostro zasuwać,ale robiłem to co lubiałem.
zdjecie uzytkownika
holki - 2014-07-17 17:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@6wwwwww fajnie, że robiłeś to co Cie interesowało, ale też trzeba umieć się cenić i sądzę, że takie wynagrodzenie nie do końca Ci odpowiadało, no chyba, że to był jakiś staż czy rodzaj praktyk, to jeszcze jestem w miarę w stanie zrozumieć..Zaciekawiły mnie oferty od nich, bo wymagają naprawdę sporo na stanowisko specjalisty w dziale rozwoju biznesu i zarządzania projektami /SPS/. Wykształcenie wyższe preferowane ekonomiczne lub z zakresu logistyki/ transportu,dobra znajomość pakietu MS Office, dobra znajomość języka angielskiego (wymagana) no i dalej to są już kompetencje miękkie i prawo jazdy. Przynajmniej dobrze, że stawiają na wykwalifikowana kadrę i wykształcenie jest podane na pierwszym miejscu, a nie jak w niektórych ogłoszeniach, że na szarym końcu coś tam dobrze by było skończyć, plus za to.
zdjecie uzytkownika
6wwwwww - 2014-07-18 01:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [holki - 2014-07-17 17:15:49]:
Do holki ;odpowiem Ci na to wprost.Zgadzam się z tobą to nie było wynagrodzenie raczej datek za naprawianie,przerabianie i przęglądanie z podpisem.Nie posiadam super wyksztaucenia tylko uprawnienia i zawody z potwierdzeniem chyba z 11,nawet spawam bo po prostu lubię.A koleją interesuję się z 30 lat bo to lubię.I będę się nią interesował do końca.Nie mogę ci powiedzieć co dokładnie robiłem i gdzie bo domyślili by się kim jestem.Ale z całego serca im dziękuję że mnie wywalili z tego syfu.Dziękuję im za zdobyte doświadczenie i niesamowite doznania intelektualne np. wsypywanie piasku i wiurów do silnika po kapie świetny strzał w kolano,gratuluje sprzedali was,kablowanie oraz podkradanie,wszystkiego olewanie po prostu czułem się jak w disnejlandzie.A wiesz jaki miałem szmal całe 1500 na łapę po podwyżce.Chłopie całe moje i fajowy waciak z PRL-u,oraz gumioki.Teraz poszukują rewidentów z uprawnieniami, jest na necie co za czad,ale na przyjemność to sobie trzeba zasłużyć.Hahahahaha.Niech sobie przekwalifikują swoich znajomasków i przydu..sków zobaczymy jak dadzą czadu.
zdjecie uzytkownika
rumor - 2014-07-18 17:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znalazłem ich ogłoszenie w sumie przypadkiem na portalu, bo szukałem czegoś podobnego, ale mieli rekrutację na stanowisko Specjalisty w dziale rozwoju biznesu i zarządzania projektami w Zabrzu. co prawda musiałbym chwilę dojechać, ale mieszkam w pobliżu i nawet nie byłoby to jakiś większy problem. Praca wydaje sie być może nie tyle mało wymagająca co n pewno ustabilizowana, codziennie te same obowiązki, bo napisali, że osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna m.in. za składanie wniosków na roczne i indywidualne rozkłady jazdy do zarządców infrastruktury kolejowej i ich odwoływanie zgodnie z obowiązującymi zasadami, bieżące korekty parametrów rozkładów jazdy. Całkiem fajne zajęcie, pewnie trochę męczące, ale przynajmniej masz zagwarantowaną pozycję, stałą pensje, a nie zależną od jakiś wyników, procentów czy jeszcze innego typu premii. Wymagają tylko doświadczenia na podobnym stanowisku, co jest raczej oczywiste
zdjecie uzytkownika
Były pracownik KP Szczakowa - 2014-07-22 21:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W SZEŚĆDZIESIĄTĄ rocznicę powstania KP Szczakowa pozdrawiam Wszystkich obecnych i byłych pracowników. Surowce mineralne DB to marginalna już część dawnej świetności piaskowni. Łza się w oku kręci, gdy wspomina się tamte lata. Wspaniałych ludzi i klimat. Pracę górników i kolejarzy, gdzie pociągi pod parą lub pod "drutem" mknęły na Śląsk załadowane złotymi piaskami. Szkoda, że zniszczono to jak dziesiątki innych zakładów w kraju. Dorobek co najmniej trzech pokoleń " piaskoludków" zapisze już tylko historia. Pozdrawiam życząc wszystkiego najlepszego.
zdjecie uzytkownika
6wwwwww - 2014-07-24 15:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Surprise pluszowy misiu uuu-uuu,juuuchu!!! I...I....Iiiiiiiiiiii atmosfera się zagęszcza,rośnie napięcie,szeleszczą torby po chipsach iiiiiii,,iiiii zaraz osiągnie masę krytyczną,ale to po przerwie
zdjecie uzytkownika
Grzegorz KWK Śląsk - 2014-07-28 12:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie widzę aż takiej tragedii dla ludzi pracujących w DB jak to się opisuje wiem bo tu pracuję, może nie ma kokosów ale perspektywy są niezłe, za niedługo wygramy przetargi na bocznicę Boże Dary i Staszic także robota będzie wszyscy by chcieli robic jako Ustawiacze i miec po 4000 netto... jeszcze nie teraz!
zdjecie uzytkownika
nk4 - 2014-07-28 15:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzegorz KWK Śląsk - 2014-07-28 12:31:39]:
rozumiem,że jesteś kimś z dozoru,nie znam ustawiacza ze stawką 4000 netto ani brutto i nie siej kretyńskiej propagandy bo to po prostu nieuczciwe.A co do perspektyw - gdyby takowe były to nie byłoby tak masowych zwolnień o ,których pewnie nie słyszałeś....
zdjecie uzytkownika
elwer - 2014-07-28 16:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nk4 - 2014-07-28 15:53:12]:
zastanów się co piszesz ! Wystarczyło nie przegrywać tych bocznic o których piszesz. Na przetarg na Staszic poczekaj jeszcze 2 lata , nie pamiętam ile na Murcki- chyba rok. A poza tym skąd te informacje ? Jak myślisz skąd wezmą ludzi do obsługi skoro już nie za bardzo ma kto robić? No chyba że przyjmą ludzi z ulicy na stawkach o których piszesz. :-))) Do 6 wwwwww przerwa minęła i co ?
zdjecie uzytkownika
6wwwwww - 2014-07-29 14:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elwer - 2014-07-28 16:31:40]:
prosisz i będzie ci dane, cierpliwości niech sobie czeka w niepewności i nogami pod krzesłem robi rowerek
zdjecie uzytkownika
j23 - 2014-08-03 10:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno mają wyrównywać niskie stawki długoletnim pracownikom.Ile w tym prawdy?
zdjecie uzytkownika
bld - 2014-08-03 21:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [6wwwwww - 2014-07-24 15:16:35]:
Pozdrowienia z KW weołku i papa.
zdjecie uzytkownika
Wieczorek 26 - 2014-08-16 10:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na razie wiem że kierownicy jeżdzą do Zabrza ze wszystkimi stawkami od wszystkich pracowników i mają się zastanawiac kto ma za mało a kto ma za dużo bo rozbieżności są ogromne np. ustawiacze mają po 500-600 różnicy na brutcie i trzeba to pozmieniac ale co kiedy i jak to nie wiem.
zdjecie uzytkownika
mietek z puszczy - 2014-08-16 23:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wieczorek 26 - 2014-08-16 10:57:18]:
a maszynisci potrafią miec 2500 różnicy na podstawie
zdjecie uzytkownika
łubu dubu bęc - 2014-08-17 21:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja już spadam z tego ..... pa , pa
zdjecie uzytkownika
TJ - 2014-08-18 09:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam pracowałem w tej firmie i muszę powiedzieć że większość opinie jest trafione , zatrudniają pracownika ładnie pięknie po 2 dniach każą wyrabiać ci normę albo i więcej zamiast płacić za 8 godzin kierownik po zakończeniu pracy ładnie pięknie robi spotkanie a że on musi podpisać ci kartę pracy to pisze 7h i twierdzi że 1h jest liczona jako przerwa.... po prostu bez komentarza z umowami też tak samo trzeba się naczekać tygodniami zanim się podpisze umowe...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-23 11:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem ustawiaczem z długoletnim doświadczeniem,niestety nic dobrego w firmie db schenker mnie nie spotkało.Zarabiam około 2000zł netto,spotkałem się z przypadkami zastraszania oraz chamstwa ze strony przełożonego sposób zarządzania zasobami ludzkimi wypalił mnie zawodowo.Zamierzam się zwolnić z tej firmy pomimo bezrobocia na rynku pracy.
zdjecie uzytkownika
kzn21 - 2014-08-23 13:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego w naszej kochanej firmie jak pracujesz w nadgodzinach większość płacona 50%.Nawet jak za tobą dzwonią też 50%.Robią nas w bambuko w biały dzień.Liderzy muszą mieć dobrą premie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker Rail Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski