Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker

Pracowałeś w firmie DB Schenker i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ezar - 2015-02-24 12:12:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [/// - 2015-02-24 11:25:46]:
jedni maja do wybrania ws-y,-ale nie wszyscy!!!!! od czego to zależy
zdjecie uzytkownika
ezar - 2015-02-24 12:15:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka jest najniższa pałaca dyżurnego? z 10-letnim stażem w DB?
zdjecie uzytkownika
\\\ - 2015-02-24 12:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podejrzewam że niższa od sprzątaczki z dwuletnim stażem,pracującej na kopalni.
zdjecie uzytkownika
cichy - 2015-02-25 21:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze niedawno panowie mechanicy z poza Śląska wybierali sobie pociągi wg uznania. A najlepiej żeby km było dużo i za Chiny Ludowe na Śląsk bo tam nie umieją jeździć. I zrozum tu człowieku ludzką naturę :-)))
zdjecie uzytkownika
j23 - 2015-02-25 22:24:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cichy - 2015-02-25 21:08:31]:
Z kąd żeś się ty gorolu urwoł?
zdjecie uzytkownika
ezar - 2015-02-26 08:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elastik - 2015-02-20 23:54:36]:
kiedy będą te wyrównania?
zdjecie uzytkownika
/// - 2015-02-26 08:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba na święty nigdy,podobno blokują to jakieś po....ne związki.
zdjecie uzytkownika
..... - 2015-02-27 12:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naszej kochanej firmie pasuje to że te pożal się Boże związki ,wszystko blokują.Mają w swoich szeregach kilka emerytów ,po prostu robią na złość.
zdjecie uzytkownika
Jeszcze_DB - 2015-02-27 14:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest żałosne że przewodniczącym związku ZG jest emeryt. Tak trudno oderwać się od koryta?
zdjecie uzytkownika
kiki - 2015-02-27 15:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cichy - 2015-02-25 21:08:31]:
Jeszcze do niedawna "panowie" z Zabrza wykorzystywali znajomości w dyspozyturze i pchali się ze Zduńskiej Woli do Gdańska Portu Północnego, bo na tym szlaku głównie 80km/h i przy dobrych wiatrach w 10 godzin jest się na miejscu z ponad 300-ma kilometrami w kieszeni.
Do niedawna pchali się na Szczecin.
Ciekawi mnie, gdzie i w jaki sposób zrobili znajomość szlaku.
Na całe szczęście w SEPE (SWDR) dyżurny wpisuje nazwisko maszynisty, działa Awia i na tej podstawie tworzy się rejestr znajomości szlaku i na nic się zdadzą manipulacje cwaniaczków w kartach znajomości szlaku jak dojdzie do wypadku.
UTK jak tylko wywęszy to cwaniactwo, to skończy wam się "panowie z Zabrza" jeżdżenie na dziko po całym kraju.
zdjecie uzytkownika
haha - 2015-02-27 15:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiki - 2015-02-27 15:18:29]:
Oj "matolku" zabrze jezdzilo do gdanska czy do szczecina jak tys w pociagi na konsoli gral
zdjecie uzytkownika
kiki - 2015-02-27 20:17:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [haha - 2015-02-27 15:56:38]:
To było w roku 2013 i 2014, także weź jakiś geriavit, czy bilobil i nie unoś się biedny "dyspozytorku-planisto", bo ci żyłka pęknie. :-)
Prawda zabolała bidoka.
zdjecie uzytkownika
były - 2015-02-27 20:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi akurat db pomogło tym że mnie zwolnili po 16 latach pracy w ptk zabrze dzięki im zato
zdjecie uzytkownika
Rail - 2015-02-28 10:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie są zarobki w DB Schenker Rail na stanowiskach dot. jazdy lokomotywą?
zdjecie uzytkownika
j23 - 2015-02-28 11:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rail - 2015-02-28 10:56:52]:
Pitej od tej upadłej firmy,jaja se robisz?
zdjecie uzytkownika
Rail - 2015-02-28 12:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie kłócicie się, to normalne. W każdej dużej organizacji w PL są kłótnie, kolesiostwo, obgadywanie i "afery". Chciałbym się jednak dowiedzieć jak kształtują się zarobki w DB na stanowiskach dot. prowadzenia lokomotywy.

Manewrowy ? Ustawiacz czy maszynista? Jakie są widełki płacowe na takich stanowiskach? A może DB ma inny podział? Pozdrawiam kolega z Cargo
zdjecie uzytkownika
backslash - 2015-02-28 20:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kłucą się między sobą ? Tak to już jest , gdy wchodzi w grę zazdrość .
Widełki ? - ( maszynista ....od 3150 do 4000 ) brutto / więc netto bez nadgodzin i kilometrówki z minimalnej podstawy wyniesie około 2170 zł.
Od tego odejmij sobie kwotę ubezpieczenia. A kilometrówka tylko w wybranych oddziałach. Na nic więcęj nie licz - tylko czyste brutto, bez żadnych dodatków. W tej firmie nie ma żadnych dodatków - dożywotnio.
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-03-03 18:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Manewrowy ? Ustawiacz czy maszynista? jakie oferty pracy sa wegłud Was najbardziej opłacalne? teraz chce też konkretnie zrobić coś takiego, żeby konkretne uprawnienia teraz wyrobić i to od tego w sumie wiele rzeczy zależy czy wyjade czy pójde do pracy do ich firmy na przykład.. no różnie to może być.
zdjecie uzytkownika
rumun - 2015-03-03 20:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janek - 2015-03-03 18:17:58]:
Żadne.
Kiedyś kolejarz to był ktoś- dziś to dziad.
Pieniądze marne, a odpowiedzialność ogromna.
zdjecie uzytkownika
Krwią_Zalany - 2015-03-03 21:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Janek
Widzę chłopie że nie masz zielonego pojęcia o kolei.Co to znaczy "Manewrowy ? Ustawiacz czy maszynista? jakie oferty pracy sa wegłud Was najbardziej opłacalne?"Chłopie to że sobie kupisz papier wcale nie znaczy że będziesz Ustawiaczem,manewrowym,maszynistą,rewidentem.
Trzeba "czuć"siebie w jednym z tych zawodów chłopie.Kiedyś do tych zawodów szło się po drabinie kariery zawodowej tzn.kanał podwozie,warsztat mechaniczny,wagonówka,pom-masz,maszynista,rewident,manewrowy,ustawiacz.dzisiaj byle sierota (bez urazy)kupi sobie papier czyt.160godzinny pseudo kurs.Doświadczenia nie kupisz za żadne pieniądze a pracodawcy z branży patrzą przede wszystkim na Twoje doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
abba - 2015-03-03 21:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezor jeszcze dycha czy już zaorany.
zdjecie uzytkownika
kiedyś-petekowiec - 2015-03-04 16:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znalazłem to forum i chyba to jest to - naprowadził mnie tutaj również były "petekowiec", oczywiście z Rybnika (nie mówię o Zabrzu, bo to była kiepska firma) Czytam posty i staram się odgadnąć kto jest z jakiego oddziału. Proszę napiszcie mi wskazówki. Kiedyś w ptkigk oddziały nazywano "R" 1,2 itd. Sporo wiem o oddziałach Jastrzębskich. Przysłucham się waszym wypowiedziom i opiszę znanych mi wtedy pracowników. Pewnie przyda się wam prawda o niektórych?
zdjecie uzytkownika
ZARZĄD_DBSchenker - 2015-03-04 19:58:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@kiedyś-petekowiec
Wiemy wszystko bo w przeciwieństwie do dawnego Peteku Zabrze,szanowni koledzy, fachowcy z Rybnika szczególnie Jankowice,Chwałowice na ponad 700 postów 90% Rybniczan opisało kradzież paliwa,kablowanie,kopulowanie czyjejś żony,kumoterstwo,układy układziki panujące w dawnym rybnickim peteku itd,itd.Więc pałuj się z Twoimi rewelacjami.
zdjecie uzytkownika
Charlie - 2015-03-05 10:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
C.D
Nowe stanowiska w DB !!! Co robi się w firmie DB Schenker,żeby nie zwalniać swojaczków ?odpowiedź prosta , tworzy się nowe stanowisko pracy. Dobrym przykładem może być nowo powstałe stanowisko na Jęzorze. Kolejny darmozjad (tym razem ex sztygar z Knurowa) będzie pełnił funkcje mistrza do spraw wyjazdowych, mobilnych .Ktoś kto wymyślił koledze tą posadke cechował się olbrzymią dozą wyobraźni.Stanowisko to nie wniesie nic nowego poza tym że będzie jeszcze większy bałagan. Stanowisko którego nigdy nie było bo nie było potrzebne (sprawami wyjazdowymi ,samochodami zajmowali się zmianowi).Tłumaczenia że teraz mamy więcej samochodów i jest taka potrzeba jest na poziomie dziecka w wieku przedszkolnym. Po prostu urodził nam się jeszcze jeden swojak, nierób na którego reszta będzie musiała zapracować. Już teraz mamy nadmiar ludzi na stanowiskach pseudo -umysłowych , trenerów (co kolwiek to znaczy)kierowników i itp. Gdzie podziały się czasy ,w których wystarczał JEDEN kierownik i JEDEN sztygar żeby opanować sytuacje na oddziale ?
Żyjemy w dobie internetu i daje nam on całkiem niezłe pole do popisu.Jakiś czas temu zakiełkował w mojej głowie ciekawy pomysł , mianowicie mail opisujący prawdziwą sytuacje w DB Schenker , rządach nieudaczników na stanowiskach kierowników itp, cały ten bałagan na poszczególnych oddziałach , układach, dawaniu stanowisk po znajomości, przestrzeganiu norm , BHP i wszystkim po kolei , jest o czym pisać! Opis taki, oczywiście przetłumaczony, wyśle prosto do odpowiednich osób z Niemiec z pominięciem tego zatwardziałego betonu z Zabrza. Mam nadzieje że dojdzie on tam gdzie trzeba i ktoś wyciągnie z niego odpowiednie wnioski.Może wtedy zmieni się coś na lepsze bo jak na razie wszystko idzie w możliwie najgorszą strone.
Panie i panowie ,jutro związki znów będą radzić o naszych zarobkach .Przepchną temat czy dalej będzie zwłoka ?
cdn
zdjecie uzytkownika
pseudo - 2015-03-05 11:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Charlie - 2015-03-05 10:50:21]:
masz chlopie jaja...jakbys potrzebowal pomocy w uporzadkowaniu tego balaganu... daj znac pora skonczyc ten kabareton "Dobrze Bawiacych" sie :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DB Schenker ?
Zadaj pytanie