Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker

Pracowałeś w firmie DB Schenker i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jast - 2016-04-30 11:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takich sie boja, nikt takiemu nie podskoczy booooo na dywanik no chyba, ze sie zwolnisz to powiesz co o takich myslisz i tylko powiesz sytuacja sie nie zmieni
zdjecie uzytkownika
bob - 2016-04-30 15:09:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jast - 2016-04-30 11:03:25]:
posłuchaj,powiedz takiemu to, co chce usłyszeć,wczuj się w niego.Taki jest zawsze łasy na pochlebstwa,a póżniej, no cóż, przyroda go wyślizgała.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2016-04-30 21:21:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostał już ktoś podwyżkę z oddziału?
zdjecie uzytkownika
Wypisany - 2016-05-01 02:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to od początku. Maszyniści ,w liczbie 16, we wrześniu 2015 złożyli wypowiedzenia. Hr się ze....ał i w ciągu miesiąca podjęto decyzję o podniesieniu płac do 3700 brutto dla maszynisty.Dyżurni coś tam próbowali walczyć ale ich spuścili na drzewo (obiecują ,że będą walczyć dalej). Od 1 maja podwyżka Funduszu płac ale indywidualne stawki podniesie kierownik czyli po staremu. Teraz maszynistów jest wystarczająco ale brakuje innych: dyżurnych.nastawniczych,kierowników pociągów, rewidentów. Brakujących przyjmuje się poprzez agencje pośrednictwa . Więc można spotkać dyżurnego z PLK albo manewrowego -emeryta górniczego. Związki w odwrocie. Nawet wycieczek już nie potrafią zorganizować w odpowiedni sposób. "...dojazd we własnym zakresie..." do " ... Pokrzywnej,Brennej, czy do Nieporętu...". Co do rekrutacji to ostatnio spotkałem się z nową panią instruktor ds.ruchu kolejowego ,która nabywała doświadczenie na nastawni wykonawczej z jednym rozjazdem ( ale za to ma dobre nazwisko). Kierownicy zmiany to raczej ludzie wybrani bez rekrutacji (nigdzie nie było rekrutacji). Prawda jest taka ,że fachowca znającego się na robocie to żaden kierownik nie odda bo nie będzie miał kto robić. Proponuję zrezygnować ze związków i powołać Radę Pracowniczą. Albo jak mnie słuchy doszły ,jeden z dyżurnych chce założyć nowy związek zawodowy : składka kilka złotych , bez żadnych dupereli typu paczka,chorobowe itp. Za to całą kasę wydać na prawnika ,który będzie raz na miesiąc pisał (czyt. walczył)pismo do pracodawcy w sprawach pracowniczych.
zdjecie uzytkownika
zof - 2016-05-01 13:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przyjdz i powiedz tak komus na zofiowce powodzenia
zdjecie uzytkownika
jast - 2016-05-01 19:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekrutacja??????kiedy byla ????
zdjecie uzytkownika
Nick - 2016-05-02 17:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wypisany - 2016-05-01 02:45:57]:
Jestem za nowym związkiem.Tylko prawnik,żadnych wycieczek.
zdjecie uzytkownika
pop - 2016-05-04 23:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem troche nie w temacie, dlatego powiedzcie czy teraz kogoś szukają?
zdjecie uzytkownika
Jorg - 2016-05-05 17:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pop - 2016-05-04 23:09:47]:
Głupich do roboty.
zdjecie uzytkownika
bv - 2016-05-05 18:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pop tak sporo maja ofert pracy szukaja na przyklad na stanowisko managera klienta w Zabrzu napisali ze oferuja przyjazną atmosferę w zgranym zespole,możliwość rozwoju zawodowego,dobre warunki zatrudnienia
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-05-05 22:07:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te podwyżki to już są podzielone czy dalej nie???
zdjecie uzytkownika
jorg - 2016-05-06 11:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2016-05-05 22:07:38]:
Będziesz miał kolego podwyżkę jak sobie staniesz na podest.
zdjecie uzytkownika
dzo - 2016-05-06 14:05:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jorg - 2016-05-06 11:08:35]:
ale najpierw niech sobie go sam pozbija ze starych palet,to taka inwestycja w siebie na przyszłość,ponoć bardzo poszerza horyzonty i do tego pingle z musztardówek prawie jak rentgen.Ach ten błysk w oku.
zdjecie uzytkownika
psycho - 2016-05-06 15:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, jestem jak w tytule, dzięki DBSR PL SA. I nadal piszę nazwę dużymi literami, czyli z szacunkiem.A dla mnie szacunku nikt nie miał. Byłem "biurwą" na dość wysokim stanowisku. Stu procentowe zaangażowanie przypłaciłem zdrowiem. Siedzenie po nocach przy komputerze nazajutrz okazało się nie potrzebne bo "zapomniałam ci powiedzieć, że ten projekt jest już nieaktualny". I to ma być firma "przyjazna dla pracownika"? Ludzie z wiedzą profesjonalną czyli konkretną, prawniczą byli tzw. "gorszym sortem". Cenionymi byli mający zdolności w zakresie intryg. "Biurwy" nie zawsze mieli tak lekko mimo, że znali język angielski. Nadal się leczę, ale pomaga mi świadomość, że jestem wolny od tej toksycznej firmy.
zdjecie uzytkownika
jast - 2016-05-07 11:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie:Jesli pracowales w tej firmie
Czy to wyglada tak: kontrola przyjezdza mowi na Was (tych u gory) zeby wyciagnac informacje,a potem zeby sie wykazac przekazuje je tym u gory????????
zdjecie uzytkownika
Mechanior - 2016-05-08 12:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam info na temat pracy jako mechanik taboru kolejowego w DB jaki socjal jakie zarobki jacy przełożeni? zgóry dzięki za jakieś rzetelne informacje
zdjecie uzytkownika
Już_nie_DB - 2016-05-08 14:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mechanior - 2016-05-08 12:49:15]:
Najwyraźniej nie potrafisz czytać... Jesteś idealnym pracownikiem dla DB....
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-09 16:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mechanior - 2016-05-08 12:49:15]:
czy to jest pytanie podchwytliwe?
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-09 16:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2016-05-09 16:42:23]:
a teraz możecie się wyładować,biorę to na klate,co tak słabo,zegar tyka,póżniej będzie za póżno,no dalej.
zdjecie uzytkownika
nk - 2016-05-10 19:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzie te podwyżki????????????????
zdjecie uzytkownika
jorg - 2016-05-10 20:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nk - 2016-05-10 19:50:36]:
Stań sobie na gazete,będziesz wyższy.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-11 11:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2016-05-09 16:48:11]:
powiem tylko jedno,ja tam dostałem kiedyś podwyżkę,nie było tego dużo ale było.I jak ktoś chce to może nazwać mnie pajacem,mam to gdzieś.Kazano mi robić to robiłem.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-11 15:45:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2016-05-11 11:09:53]:
dodam jeszcze że podwyżki nieraz zbiera się latami,po troszku,po troszku aż powstaje z tego stawka i to nieraz całkiem,całkiem plus jakieś tam dodatki.Powiem wam że nieraz jest to do przyjęcia,tylko ją utrzymać,wystarczy być elastycznym.Nie słyszałem jeszcze takiego przypadku żeby nagle ktoś dostał górę kasy na piękne oczy.Przynajmniej ja nie dostałem.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-12 16:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2016-05-11 15:45:55]:
nikt nic nie mówi,co jest z wami? Podwyżki? K... za co.Zastanów się jeden z drugim dlaczego ty zostałeś a inny nie,co chciał pracować.Może który mi odpowie,niech mnie oświeci,co jest twierdza padła,tyle tacy mają do powiedzenia,co brakło kolegów na których można zakablować i połowę wymyślić,weż się jeden z drugim do pracy,oto rozwiązanie.Banda nieudasów,nie chce mi się z wami dalej gadać.Niektórzy po prostu jeszcze nie dorośli,albo nie widzą co się dzieje na rynku,albo tak się robią u siebie na wsi,wsiadać na kozy i palić gumę pod remizą.Po prostu słabizna.Tyle mam do powiedzenia.Tylko nie płacz jeden z drugim.
zdjecie uzytkownika
Tadek - 2016-05-12 18:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2016-05-12 16:34:33]:
No i po co płaczesz???Zwolnili cie za picie że tak skomlasz czy o co chodzi???
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-13 16:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tadek - 2016-05-12 18:11:27]:
Posłuchaj,sam płaczesz,jak tak dalej będziesz gdakał i tobie podobni to można się znależć na bezrobociu,masz robotę,kasę na czas,to o co ci chodzi,każdy by chciał mieć więcej,rozumie cię.Ich stać, są prawie sponsorami unii,a ciebie ani nas nie,więc nie kłap dziobem,tylko się zastanów,wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i nikt ci tyle nie da co sobie nawymyślasz,nie ta szerokość geograficzna.I bez zbędnych pytań,albo włącz sobie mózg.
zdjecie uzytkownika
posz.pracy - 2016-05-13 17:19:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest jeszcze oferta na inspektora na polnocny region, podobno nie ma wymagane jes wykszt. kolejowe?????co mnie dziwi
zdjecie uzytkownika
Już_nie_DB - 2016-05-13 17:48:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [posz.pracy - 2016-05-13 17:19:26]:
Nie napalaj się ;-) Tam już jest pociotek na to stanowisko wyznaczony. Dlatego nie musi mieć wykształcenia kolejowego....
zdjecie uzytkownika
oli - 2016-05-15 16:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam kolejowe wyzsze po politechnice i nie mam znajomosci itd. I czy to. znaczy , ze nie mam co skladac podania?????bo juz stanowisko jest zajete, a rekrutacja?????
zdjecie uzytkownika
Już_nie_DB - 2016-05-15 18:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekrutacje są robione tylko dlatego, że wymagają ich niemieccy panowie. Ale i tak stanowiska są dla rodziny i znajomków. Jak już tu kiedyś pisałem, albo jesteś znajomym królika albo nie jesteś. Reszta bez znaczenia. Kiedyś koordynatorem do spraw rozkładów jazdy został koleś, który nie widział na oczy SKRJ-ta ;-))) Da się? Da się... Resztę sobie dośpiewaj ;-)
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-16 14:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Już_nie_DB - 2016-05-15 18:53:37]:
Ja wiem że to co powiem,to Ci się nie spodoba,ja jestem bezstronny,mnie to rybka,ale zadam Ci pytanie wprost.Jak byś znajomym to byś z tego nie skorzystał?Bez znieczulenia,czyli wolał byś gdzieś stawać na głowie i figę z tego mieć,spójrz na to z tej perspektywy,jest łatwiej a więc się nie dziw że tak jest.Rozumię ich,każdy ma ręce do siebie.Kolego, życie to sztuka kompromisu,ale jak dobrze pokombinujesz, możesz doprowadzić do sytuacji patowej,a to już coś,takie jest życie.No chyba że wolisz stawać na głowie,to ja Ci polecam podstawkę od znicza wsadzić sobie pod kask,przynajmniej nie będziesz się przewracał,ani podpierał uszami.Pewnie jesteś tym co się nagle obudził i jesteś przerażony,spokojnie wyluzuj.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-17 15:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2016-05-16 14:49:41]:
No i co, nic nie odpowiadasz? Żeczywistość cię przerosła,prawda? Tak myślałem.Wiesz kim jesteś? Chłopcem któremu odpadło kółko od różowej hulajnogi i ma złość do całego świata.
zdjecie uzytkownika
Obywatel - 2016-05-17 22:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2016-05-17 15:08:32]:
Może wziąłbyś do ręki słownik języka polskiego???Masakra co za analfabetyzm..
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-18 02:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Obywatel - 2016-05-17 22:51:30]:
MMMmmm,jaki wykwintny,ale się rozsmakował smaczek
zdjecie uzytkownika
Już_nie_DB - 2016-05-18 18:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddooo - 2016-05-18 02:13:31]:
Uprzejmie doprasza się o niedokarmienie trolla dddooo ;-)
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2016-05-18 23:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maszynisci dostali kilka miechów temu wyrównania i to nie małe a teraz płacza że reszta dostała podwyzki a oni nie.....zachłannośc ludzka nie zna granic...
zdjecie uzytkownika
jorg - 2016-05-19 11:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daniel - 2016-05-18 23:39:10]:
Oni niestety myślą że są najważniejsi.
zdjecie uzytkownika
jorg - 2016-05-19 11:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daniel - 2016-05-18 23:39:10]:
Oni niestety myślą że są najważniejsi.
zdjecie uzytkownika
jorg - 2016-05-19 11:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daniel - 2016-05-18 23:39:10]:
Oni niestety myślą że są najważniejsi.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-19 12:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Już_nie_DB - 2016-05-18 18:50:56]:
wnioskuję z tego że długi czas pracował pan w zoo.
zdjecie uzytkownika
posz.pracy - 2016-05-19 23:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To juz nie wiem czy skladac cv, czy nie warto ,bo juz na to stanowisko jest
Dobra kasa jest 5????-tka
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-20 01:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [posz.pracy - 2016-05-19 23:22:32]:
kolego kto nie próbuje,z góry spisuje się na przegraną
zdjecie uzytkownika
płozowy - 2016-05-20 11:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dddooo - 2016-05-19 12:06:02]:
Kolego dddooo... Na każdym oddziale znajduje się taka gangrena jak ty. Dowcip polega na tym czy taki chwast znajdzie nawóz w postaci sobie podobnych, czy spotka logicznie myślących i asertywnych współpracowników którzy mając świadomość swojej wartości i możliwości jakimi dysponują, potrafią się wpasować w rzeczywistość. Wnioskując po stylu twoich wypocin, można śmiało stwierdzić że zawodówka była szczytowym momentem w twojej przygodzie z edukacją, więc lejąca się z nich frustracja jest w pełni zrozumiała. Osiągnięcie jakiejkolwiek satysfakcji na platformie towarzyskiej czy tym bardziej zawodowej jest dla ciebie niemożliwym wyzwaniem bo zdajesz sobie sprawę że twoja wartość jako jednostki społecznej jest marna, co udowadniasz uparcie każdym "merytorycznym" wpisem na forum.. Świadomość że jest się ubezwłasnowolniony przez niemoc własnego umysłu musi boleć ale rozumiemy że stąd ten wylew agresji. Samodzielnie myślący koledzy powinni odsunąć szafki od twojej i siadać trochę z boku. Kto wie jaką drogą w dzisiejszych czasach można zarazić się tego typu kompleksami. W ramach rewanżu możesz opisać coś o różowych hulajnogach czy inne dziecięce wyliczanki. Nie ograniczaj się , my to zrozumiemy.
zdjecie uzytkownika
Już_nie_DB - 2016-05-20 13:48:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [płozowy - 2016-05-20 11:19:40]:
A dokarmienia trolla dddooo miało być niemożliwe ;-))
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-20 14:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [płozowy - 2016-05-20 11:19:40]:
ktoś musiał mocno nadepnąć ci na odcisk,witamy w realnym świecie.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2016-05-20 14:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [płozowy - 2016-05-20 11:19:40]:
Prawdopodobnie czasy w których tak sobie słodko tkwiłeś, jak kamień w bucie już dawno się skończyły,masz pecha.Ale zawsze masz wybór praca albo hulajnoga.Myślę że to drugie,nie kolidował byś reszcie co chcą pracować.Faktycznie jesteś inteligentny jak płoza,no i ta buta.Łał.
zdjecie uzytkownika
Heniek - 2016-05-23 21:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierego podwyżki dla biednych maszynistów?
zdjecie uzytkownika
jorg - 2016-05-24 14:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Heniek - 2016-05-23 21:03:02]:
A co ciebie przigrzoło.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystkie rekrutacje ustawione pod "swojaków". Niemcy wymagają rekrutacji, więc są robione, wygrywa ten kto ma wygrać. Wiedza, doświadczenie- bez znaczenia. Albo się jest "przyjacielem królika" albo się nie jest. I tyle...
Pytania: Pytania rodem z "podręcznika młodego hr- owca". Ale po co się wysilać skoro i tak wszystko wiadomo...
zdjecie uzytkownika
posz.pracy - 2016-05-28 15:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz juz nie wiem, obecny inspektor nawet nie pracowal na nastawni dysponujacej i nie ma wyksztalcenia kolejowego to kogo db szuka na stanowisko inspektora rejon polnoc???? Moge miec tylko srednie i kurs dyz.????
zdjecie uzytkownika
jast - 2016-05-29 12:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W db chyba nie ma ludzi z wyk kolej. skladaj cv masz szanse

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie DB Schenker !


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert