Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker

Pracowałeś w firmie DB Schenker i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-04-11 13:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [romek - 2015-04-11 10:45:19]:
kolego,on ma dużo racji w tym co mówi,ale zastanawia mnie jedno,co ty tam robisz? Tylko nie kłam że uczciwie pracujesz.Moim zdaniem to tam robisz, ale pod siebie i nogami odpychasz, do kogoś.A póżniej jest na niego.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-04-11 18:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [romek - 2015-04-11 10:45:19]:
Wystarczyło uderzyć w stół, a nieudolny dyspozytorek się odezwał.
O niekompetencjach "panów planistów" mógłby człowiek w nieskończoność pisać- nie pytacie, czy ktoś ma uprawnienia na daną lokomotywę, znajomość szlaku, wklepujecie w wasze śmieszne plany, a później wydzwaniacie i jak się wielokrotnie okazywało ludzie ratowali wam dupska, bo najprowtszych rzeczy nie potraficie wykonać sierotki.
Z resztą, długo by się rozpisywać o tym, w jaki to magiczny sposób zostaliście "teleportowani" ze swoich poprzednich stanowisk- często jeden z drugim do jazdy się nie nadawał, to go dyspozytorem zrobili.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-04-11 18:37:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dddooo - 2015-04-11 13:41:35]:
A czy ja gdzieś pisałem, że ja jeszcze pracuję w Dolinie Biedy?
Żaden normalny człowiek w takiej firmie nie pracuje.
zdjecie uzytkownika
A Fujjjjjj - 2015-04-11 23:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepszy "planista" to Dr House !!! Tęgi rozum i praktyka.
Już około 100 maszynistów podpisało pewne pisemko.
Żegnaj gangreno.............
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-04-12 05:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Tomek - 2015-04-11 18:37:00]:
to prawda kolego,co piszesz że zwykły człowiek nadstawia karku,ale skoro tacy tam są i lubią to robić to tylko im przyklasnąć.Ja takich rzeczy nie robiłem były inne osoby co to łyknęły z bananem na twarzy i to za darmo.Nie byłem za to u nich lubiany,ale nikt nie miał mi nic do zarzucenia i mogli mnie cmoknąć.Niech założą sobie jeszcze chomąta i kulę do nogi i sprężają się bo nie ma czasu.I niech wezmą sobie to na garb,ja popatrzę i się pośmieje.
zdjecie uzytkownika
Kolejarz - 2015-04-13 08:18:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlaczego jedni piszą o wyrównaniu stawek? A gdzie są zwykłe podwyżki płac? Przynajmniej wyrównujące inflację. W DB są osoby które ostatnią podwyżkę widziały 6 lat temu. Jak DB istniej nie miały jej ani razu. Co z tymi osobami? Czy rzeczywiście mają się zwolnić i iść do konkurencji. Prezes ostatnio w necie nawijał o lustrach. Niech sami spojrzą w lustro Prezesi, Liderzy, Dyrektorzy i Kierownicy i zapytają siebie, czy zrobiłem coś dla swoich ludzi? Czy wystąpiłem o podwyżkę dla nich, bo mam takie prawo? Czy wystąpiłem o premię dla nich za dobrą pracę, bo mam takie prawo? Czy choć raz zrobiłem coś co mogłoby zmotywować pracownika? Pochwaliłem za dobrze wykonana pracę? To nie pracownicy powinni patrzeć w lustra lecz przełożeni. Powinni wstydzić się własnego odbicia bo nie szanują własnych pracowników.
zdjecie uzytkownika
joł - 2015-04-13 09:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kiedy ty pochwaliłeś swojego prezesa dyrektora(lidera), czy kierownika?
zdjecie uzytkownika
jeszcze pracownik - 2015-04-13 10:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
przepraszam... a za co ich chwalić?????? za nieudolność i brak wiedzy?
zdjecie uzytkownika
pomysl - 2015-04-13 11:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
zamiast plakac na forach wystarczylo by zeby wszyscy co tu tak narzekaja spotkali sie pod wejsciem do biurowca i wykrzyczeli glosno swoje "zale"na pol zabrza na forach odwazni a jak przyjdzie co do czego to "na kolanach" do zwierzchnikow... najwyzszy czas powiedziec dosc i wziasc problemy w swoje rece.
zdjecie uzytkownika
bobrek - 2015-04-13 13:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam jest pilna oferta pracy dla maszynistów lokomotywy oraz ustawiaczy lub manewrowych na pełny etat bocznica w Bytomiu-bobrku system zmianowy 4 brygadowy jak ktos chetny pisac udziele informacji praca od zaraz
zdjecie uzytkownika
bobrek - 2015-04-14 08:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Informacje na temeat pracy dla ustawiaczy maszynistów pod numerem telefonu
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
**** - 2015-04-14 10:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bobrek - 2015-04-13 13:52:28]:
jakie zarobki na stanowisku manewrowego?
zdjecie uzytkownika
bobrek - 2015-04-14 12:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Manewrowy juz nie aktualne zostaje ustawiacz i maszynista
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-04-14 17:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pomysl - 2015-04-13 11:36:20]:
Dokładnie,tak jak mówisz,wziąść problemy w swoje ręce.Pozwolę sobie na pewną propozycje. A więc wziąść płytę od adapteru i nagrać tam wszystkie swoje żale,zbudować coś na wzór voyagera 3,z zestawu ,,zbuduj robocika z części ze śmietnika"i wysłać w kosmos,ktoś kto to znajdzie powinien udzielić tym poszkodowanym pomocy, o ile będzie trzeżwy.Sposób 2.Poczta butelkowa dla cierpliwych.Wykupić wszystko ze sklepu,wypić,spisać żale na papirusie, wsadzić do butelek po fruktowinach i puścić rzeką.Powinny na grudzień dopłynąć do brzegów Laponii,tam wiadomo kto powinien je znależć.Powinien pomóc,no chyba że odniesie Wam znowu pełne i tak w kółko .Ja na Waszym miejscu bym spróbował,w końcu nie ma nic do stracenia,a zawsze może pomóc.
zdjecie uzytkownika
Karlik - 2015-04-15 07:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dddooo - 2015-04-14 17:36:51]:
Nic z Twojego wpisu nie wynika. Ble, ble, ble.... Czy masz coś co w Spółce Ci się podoba, a może nie podoba? Mnie przykładowo nie podoba się całkowity brak podwyżek dla pracowników DB w Polsce, wielkie integracje z zachodnimi Spółkami, wspólne projekciki, a gdy przychodzi do spraw płacowych to rozwarstwienie pomiędzy pracownikami Spółki córki w Polsce, a płacami na tych samych stanowiskach w Niemczech. HRowskie ustawianie rekrutacji pod dyktando gdzie wiadomo kto przejdzie itd. Panowie Prezesi i Liderzy mając samolot opłacony, samochód służbowy na dojazdy do pracy, karty służbowe do dyspozycji z których nadmiernie korzystają i idącą w dziesiątki tyś płacę zapominają o podstawowej rzeczy dla której pracownik przychodzi do pracy, mianowicie o PŁACY z której musi wyżywić rodzinę. Ciekawe jakie wnioski wyciągną z ankiet pisanych w roku ubiegłym. Podejrzewam że znowu będą strugać głupa i wymyślać wszystko inne tylko nie wpadną na pomysł podniesienia płac pracowników którzy na nich pracują..
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-04-15 14:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karlik - 2015-04-15 07:09:36]:
Wiesz co przyjacielu,mógłbym Cię zdenerwować,mógłbym Cię opi.....,mógłbym się ponabijać,ale mam to gdzieś.Wiesz dlaczego?Bo biorę to na lajcie i patrzę z daleka jak robicie sobie sztuczny hardkor.Coś pięknego.Rozejrzyj się wokoło jak w pracach jest wesoło,wszędzie.Ty ją masz,ja sobie daję radę śmiejąc się z tego,ale do wesołości też brakuje.Spytaj się Tych co ich pozwalniali w dzisiejszych czasach od Was a np.Ty zostałeś,zapytaj się ich jak wyżywiają swoje rodziny.Wiadomo został swój albo kabel,ale nic mi do tego,no chyba że ty jesteś wyjątkowy a wierze że tak.A ankiety są po to żeby je wypełniać bo je miałem,a ty kolego możesz narysować sobie na niej np.kaczkę,wolno ci i pokazać że oglądasz świat przez taki właśnie pryzmat i niech mądre głowy wtedy coś uradzą albo niech narysują sobie swoją.Wtedy będzie impas i trochę spokoju.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-04-16 00:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dddooo - 2015-04-15 14:51:19]:
Idąc twoim tokiem rozumowania dojdziemy do tego, że lepiej za miskę ryżu robić, bo inni co nie robią nawet tej miski nie maję heh :(
Ci u żłoba już się tyle nachapali, że im to pewnie zwisa, czy firma dalej będzie ciągnąć, czy się rozpadnie po jakimś czasie.
Trzeba walczyć o swoje póki właśnie można, a nie liczyć, że ktoś nadstawi karku za nas, a my coś z tego urwiemy bez uszczerbku i tyle.
W jedności siła, więc jeżeli zebrała by się grupka, przykładowo jeden oddział, który by się postawił i troszkę utrudnił pomiatanie sobą, to całego oddziału raczej tak łatwo nie idzie zastąpić, więc musieli by zrobić mały ukłon w stronę robola.
Jeżeli inni widzieli by, że to coś daje, to także pewnie poszli by w ślady kolegów i tez pogrozili paluszkiem, co skutkowało by może wreszcie jakimś sensownym ruchem pracodawcy w kierunku poprawy dla normalnych pracowników.
Też kiedy próbowałem coś działać, ale samemu, to jak walka z wiatrakami i musiałem zmienić chlebodawcę pracując teraz na wygnaniu, ale sercem jestem cały czas z moim oddziałem :)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-16 06:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Karlik - 2015-04-15 07:09:36]:
Te ankiety to możesz od razu do śmietnika wywalić, bo gwarantuję Ci, że to jeden wielki pic ja wodę.
Zauważ, ż ankieta jest niby anonimowa, że odrywasz pierwszą stronę, a pojawiały się ankiety, gdzie na samym dole stron widniały numery statystyczne pracownika.
Te ankiety dają ułudę anonimowości, żeby każdy mógł wylać swoje gorzkie żale i żeby firma mogła na ich podstawie lepiej sterować ludźmi.
Chyba nikt normalny nie łudzi się, że te ankiety w takiej formie docierają do DB w Niemczech- wystarczy spojrzeć na "artykuły" w propagandowej gazetce Inside, jak to po koleinych ankietach wszystko się poprawia i jest cudnie.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-04-16 15:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2015-04-16 06:32:58]:
ja pamiętam jeszcze z KW że część ankiet wylądowała tam,aż się zatkał,idąc tam i widząc taki obrazek musiałem iść na dwór.Ale byli tacy co zabrali je do domu.Po co tego nie wiem.
zdjecie uzytkownika
lololp - 2015-04-16 15:59:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dddooo - 2015-04-16 15:57:20]:
np.największy poddany.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-04-16 16:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qwerty - 2015-04-16 00:25:24]:
nie kombinuj stary jest zbyt małe pole manewru,wiadomo że wszyscy się znają.Zawsze znajdzie się ktoś swój,obojętnie gdzie i nic się nie zrobi,taką co nie którzy mają już mentalność.Przetrwałeś i bardzo dobrze i nie daj po sobie tego poznać.A sercem tam nie bądż,bo jak cię to spotkało to pewnie po cichu się cieszyli.Stary,dla mnie połowa z nich to roboty taki jak tripijo ze star wars.
zdjecie uzytkownika
dddooo - 2015-04-17 00:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dddooo - 2015-04-16 15:57:20]:
tak że widzisz kolego więcej z ankiet było szkody niż pożytku .
zdjecie uzytkownika
igor - 2015-04-17 00:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a czy ktoś pracuje w DB Schenker, ale Rail? Poszukują do Sławkowa na stanowisko Specjalista ds. spedycji kolejowej i zastanawiam się, czy nie zaaplikować, może ktoś jest w stanie mi doradzić?
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwy - 2015-04-18 15:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Gali dalej zasysa z centrali i ma się dobrze. Szejk powinien zmienic imię na Seba Bin Al Gali:)
zdjecie uzytkownika
/// - 2015-04-18 18:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sprawiedliwy - 2015-04-18 15:46:56]:
Gdzie żeś to bywał czarny baranie?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DB Schenker ?
Zadaj pytanie