Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker

Pracowałeś w firmie DB Schenker i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Grzegorz KWK Śląsk - 2014-09-08 14:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spokojnie już szukają widełek żeby tym co mają najwiecej obciąc a tym co mają najmniej wyrównac. Niektórzy zyskają niektórzy stracą tak będzie.
zdjecie uzytkownika
buenorubio - 2014-09-08 16:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam , chcialem sie dowiedziec jak wyglada praca maszynisty w db? Tzn. czy czesto sa wyjazdy , jak traktuja maszynistow, jakie maja zarobki i ogolnie czy w firmie dobrze sie dzieje. Z gory dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Jeszcze DB - 2014-09-08 18:25:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
buenorubio żeby zostać maszynistą podobno trzeba umieć czytać? Ty aby na pewno posiadłeś tą umiejętność?
zdjecie uzytkownika
6wwwwww - 2014-09-08 19:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [buenorubio - 2014-09-08 16:19:53]:
drogi kolego jak chcesz się dowiedzieć jak jest naprawdę to zrób sobie doświadczenie. Udaj się do sklepu przemysłowego i nabądż nakrętkę M20,póżniej w rowerowym kup dętkę,pretnij ją w pół i dowiąż do nakrętki.Dętkę dowiąż do nosa.Kucnij przyzdepując nakrętkę stopami,następnie się wyprostuj i zrób spocznij.Pierwsze pięć słów wypowiedziane przez ciebie po tym zdażeniu da ci obraz rzeczywistości ogólnej.Ale ja ci to odradzam bo to bardzo niebezpieczne.
zdjecie uzytkownika
buenorubio - 2014-09-08 20:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jeszcze DB - 2014-09-08 18:25:19]:
Czytam ale widze rozne odpowiedzi, pozatym widze zmiany wiec pytam. Nie jestem jeszcze w pelni maszynista, szukam pracodawcy do dalszego szkolenia taka oferte znalazlem we wroclawiu i zastanawiam sie czy cos sie u nich naucze czy tylko zostane (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
6wwwwww - 2014-09-09 14:17:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [buenorubio - 2014-09-08 20:43:50]:
hohoho nie tak prędko,na przyjemność to sobie trzeba zasłużyć.Najpierw wydadzą ci pasty BHP i gumiaki do trampingu.Pamiętaj kto smaruje ten kręci.
zdjecie uzytkownika
miko - 2014-09-09 14:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@buenorubio a jaką dokłądnie widziałeś ofertę we wrocławiu, bo ja teraz szukam, ale chyba niczego nie ma, może już nieaktualne jest? składałeś tam w końcu jakies papiery czy nie, uczyłeś się u nich, bo ja też się zastanawiam i nie wiem co z tym zorbić, szukam ludzi, którzy mają z nimi jakies aktualne styczności
zdjecie uzytkownika
buenorubio - 2014-09-09 15:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [6wwwwww - 2014-09-09 14:17:28]:
Nikt nie mowil ze bedzie latwo.
zdjecie uzytkownika
buenorubio - 2014-09-09 15:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miko - 2014-09-09 14:32:54]:
Zlozylem i nastepnego dnia dostalem telefon, mam czas do konca tygodnia zeby sie zastanowic, w pazdzierniku rusza szkolenie. Rowniez sie zastanawiam czy do nich isc, jak widzisz wszedzie sa o nich zle opinie i rowniez szukam jakiegos maszynisty ktory tam aktualnie pracuje zebys sie czegos wiecej dowiedziec.
zdjecie uzytkownika
gonzo - 2014-09-09 23:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co sadzicie o praktykach w info? warto?
zdjecie uzytkownika
DBeściak - 2014-09-10 08:36:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Unikać jak ognia , nie znam choć jednego maszynisty który by chwalił tą firmę , można tylko usłyszeć same epitety .
zdjecie uzytkownika
Leon Zawodowiec - 2014-09-10 10:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, czytam czytam i już zaczynam się poważnie zastanawiać czy iść do db. Ale po wczorajszej rozmowie z przedstawicielami db (rozmowa była, ale człowiek i tak niczego się nie dowiedział, na pytanie jakie będą zarobki odpowiedz brzmiała: będziecie zadowoleni), cały obraz zaczyna być czarno-biały :). Może ktoś tutaj napisze jakich zarobków można się spodziewać?
Pozdro
zdjecie uzytkownika
Incubus - 2014-09-10 21:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Leon Zawodowiec - 2014-09-10 10:24:14]:
mój kumpel maszynista-bardzo dobry fachowiec.27 lat pracy w zawodzie stawka brutto 2920....czy jeszcze trzeba coś dodać o tej firmie?! chyba to, że premii nie ma,jubilata nie ma a w soboty pracujesz za "free"tzn masz wolne w środku tygodnia. wolne oczywiście nie płatne....
zdjecie uzytkownika
kzn21 - 2014-09-11 19:26:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
DB tonie,w oddali słuchać marsz żałobny.
zdjecie uzytkownika
Mam was w kieszeni - 2014-09-13 23:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stara gwardia chce rozwalić firmę od środka , udaje im się to nieźle , stare twarze wypływają u starych szefów . Pismo naszych prawników do Rüdiger-a Grube poszło , czekamy na zdecydowaną reakcję , życie pokaże .
Puki co omijać szerokim łukiem .
zdjecie uzytkownika
Grzegorz KWK Śląsk - 2014-09-17 10:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Będzie dobrze, więcej cięc budżetu i większe premie dla kierownictwa ze wprowadzenie polityki oszczędności.
zdjecie uzytkownika
6wwwwww - 2014-09-18 15:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Mam was w kieszeni - 2014-09-13 23:45:06]:
dobra, ale co póżniej,robota może się skończyć i odzysana nieodwracalnie(prawdopodobnie)stal też,wtedy pozostaje już tylko jedno przekwalifikowanie na wyrób bezów i waty cukrowej ze starej frani.Razem bezpieczniej w tych czasach.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-09-18 23:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co się dzieje na Kuźnicy Warężyńskiej DB to sprzedało.
zdjecie uzytkownika
rrrrrr - 2014-09-18 23:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2014-09-18 23:05:06]:
z tego co widziałem to protor,albo coś w tym rodzaju
zdjecie uzytkownika
kzn21 - 2014-09-19 10:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sobie spokój z tą ,,kochaną firmą''. Jak nie zrobisz z osiem nadgodzin pieniadze masz takie jak sprzątaczka na kopalni.
zdjecie uzytkownika
kzn21 - 2014-09-19 10:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sobie spokój z tą ,,kochaną firmą''. Jak nie zrobisz z osiem nadgodzin pieniadze masz takie jak sprzątaczka na kopalni.
zdjecie uzytkownika
6wwwwww - 2014-09-19 15:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rrrrrr - 2014-09-18 23:16:51]:
z tego co widzę to pozostały na dłuższą metę już tylko bezy z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nego rabarbaru i hallowen cały rok,ale nie spisujmy ich na straty oni dadza radę,bo są twardzi i w końcu otworzą sobie ten skup ślimaków i przedstawicielstwo na całą galaktykę.Nie wolno w nich wątpić,ani się z nich smiać.A przynajmniej tak się mnie wydaje.
zdjecie uzytkownika
belzebub - 2014-09-20 03:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jankowice wstyd(gdzie kierownik ktory robił z nim na annie, chyba nie miał kursu na dorywczej!!!!?)...DB [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w związku z tym, że słowo niecenzuralne padło....zostanie to pewnie usunięte...gońcie się z tuskiem; lepiej na zachód z takimi standartami...pedalstwo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ludzie...szkoda, że nie mogę napisać od środka jak to wygląda...'i tego z głowy'...
zdjecie uzytkownika
5ddddd - 2014-09-20 15:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [6wwwwww - 2014-09-19 15:23:28]:
A czyli jesteś tam tam dalej pulpeciku,sprawdzałem Cię.I pewnie jako jedyny Masz słodziutki rabarbarek,a może jeszcze posiadasz ćwierkające ślimaki dokarmiane sfermentowanymi truskawkami.Podobno występują takie na przejrzałych winnych malinach.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-09-23 18:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak skończycie rozmawiać na tematy związane z polityką, to chętnie dowiem się o tym jakie macie tam godziny pracy i czy są ustalone na sztywno? bo zalezy mi też czasem an elastycznej pracy albo np. zdalnej z domu, nie wiecie czy jest taka możliwośc czy nie za bardzo, tylko na miejscu można pracować?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x