logo DB Schenker

DB Schenker

Zabrze

Opinie o DB Schenker

Toma 2017-01-16 12:01
Szukam ofert pracy w DB jako automatyk ale nie mogę nic znaleźć. Jeśli ktos ma wiedzę może mógłby podzielić się ze mną. Interesuje mnie wynagrodzenie i czas pracy.
1
internet 2017-01-17 08:13


Jakie dodatkowe prawa przysługują pracownikowi zimą? W biurach temperatura nie powinna być niższa niż 18 stopni C, natomiast w halach produkcyjnych co najmniej 14 stopni C.

Jeżeli warunki pracy nie odpowiadają przepisom bezpieczeństwa i higieny pracy stwarzają bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia pracownika, ten ma prawo powstrzymać się od wykonywania pracy. W przypadku pracy na wolnym powietrzu obowiązkiem zatrudniającego jest zapewnienie odzieży ochronnej, posiłków regeneracyjnych i ciepłych napojów, przy temperaturze powietrza zimą niższej niż 10 stopni C. Przy pracy związanej z dużym wysiłkiem fizycznym konieczne jest zapewnienie posiłków regeneracyjnych, na przykład w punktach gastronomicznych. Stanowiska, na których mogą być wydawane ciepłe posiłki i napoje ustala pracodawca w porozumieniu ze związkami zawodowymi. Pracodawca ma też obowiązek zapewnienia pomieszczenia, w którym pracownicy wykonujący prace na wolnej przestrzeni się ogrzeją lub zmienią odzież. Temperatura w nich nie powinna być niższa niż 16 stopni C.
2
Marek 2017-01-19 17:16
Firma jest spoko a tu jakieś maruderstwo. Słyszałem , że mają zapotrzebowanie na pracownika w dziale technologicznym. Czy to jest aktualne? Może ktoś wie ile tam sie zarobi?
2
;) 2017-01-20 09:03
6000 zł
1
PePeGum 2017-01-22 23:31
Odpowiem ci na to wyczerpująco,jak innych pozwalniano to pewnie się śmiałeś,nie podoba ci się to się zwolnij.O co ci chodzi?Nago nie pracujesz,masz uniform,no nie? Termos też pewnie masz.W czym problem? Pewnie w pracy, że trzeba pracować.Co jest k.... kanapeczek nie ma kto zrobić? Żuj wkładkę z gumofilca kumpla. Proponuję wejść komuś cieplejszemu w tyłek,chroniczna przypadłość niektórych osób.Nie płacz,jest dobrze, masz pracę,nie wszyscy dostąpili tego przywileju.Pamiętaj na zimno i kaca najlepsza jest praca. Wysiłek fizyczny, jaki?Chyba z rana albo wieczorem(kackupa),ale pewnie i tak byście prosili za dość uczynienie nawet za to.
1
PePeGum 2017-01-25 04:26
A właśnie,polecam ci również aerobik
1
Tomasz 2017-01-25 10:52
Mam wyznaczony termin rozmowy rekrutacyjnej na stanowisko specjalista ds spedycji. Jak przebiega taka rozmowa?
2
? 2017-02-04 11:47
jak przetarg na bielszowice?
1
Dzinn 2017-02-05 15:19
W trzy miesiace ;-)
? 2017-02-05 19:40
cargo service zabrało bielszowice?
bigos 2017-02-06 23:03
co z podwyżkami w 2017r
3
frustracja 2017-02-08 19:56
o ile mniej więcej zrównano zarobki pracowników na stanowiskach fizycznych w DB Cargo to na stanowiskach kierowniczych jest taki miszmasz...niektórzy kierownicy zmiany mają większe wypłaty niż niektórzy kierownicy .zastepcy zresztą również. a odpowiedzialność kierownika zmianowego jest znikoma. Różnica zarobków na danych również tych samych stanowiskach jest kolosalna co jest krzywdzace i niesparawiedliwe ale związki zawodowe mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kadrę kierowniczą. o tym się nie mówi i o to się nie walczy. a chodzi mi o przyzwoitość i fundamentalną sprawiedliwość. żeby wyeliminować taką patologie zarobki powinny być jawne.
Jeżeli pracownik uważa, że za taką samą pracę jest wynagradzany gorzej niż jego kolega, może dochodzić sprawiedliwości przed sądem. Musi jednak pamiętać, że dochodząc odszkodowania z tytułu naruszenia przez pracodawcę zasady równego traktowania pracowników w zakresie wynagrodzenia za pracę, powinien wykazać, że wykonywał jednakową pracę (lub pracę o jednakowej wartości), co pracownik otrzymujący wynagrodzenie na korzystniejszym poziomie (por. wyrok SN z 15 września 2006 r., I PK 97/06). Wtedy ciężar dowodu przechodzi na pracodawcę i to on musi wykazać, że kierował się obiektywnymi przesłankami.

– Pracodawca, który bez obiektywnych powodów różnicuje wynagrodzenie pracowników wykonujących jednakową pracę lub pracę o takiej samej wartości, musi liczyć się z ryzykiem pozwów. Niesprawiedliwie potraktowany pracownik ma prawo dochodzić wyrównania wynagrodzenia i ma szanse na wygraną, jeżeli przedstawi sądowi silne argumenty przemawiające za tym, że jest gorzej traktowany niż jego kolega z pracy. Gorzej traktowany pracownik może żądać odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę, a dodatkowo sąd ma prawo wyrównać wysokość wynagrodzenia pracownika do poziomu pensji otrzymywanej przez kolegę wykonującego jednakową pracę (wyr. SN z 8 czerwca 2010 r. I PK 27/10) .
kobejn 2017-02-08 20:03
Firma wykorzystuje to, że nikt się nie odważy pójść do sądu. każdy się boi zawalczyć, że straci pracę. A strona społeczna udaje, że nie ma problemu. Wiem o czym piszesz i znam problem ale też siedzę cicho i szczerze się udając, że nie ma problemu.
1
Adam 2017-02-08 20:12
Nie jest najgorzej w DB Cargo. Są firmy, które płacą mniej i są firmy, które płacą więcej ale tu nie chodzi o kwoty. Proporcje zarobków są ogromne na tych samych stanowiskach i to jest mega nieuczciwe.
mio 2017-02-09 05:05
Tak,to musi być bardzo flustrujące.................Pewnie masz najniższą,musisz się ciężko narobić i dodatkowo jeszcze szkolić personel i prowadzić cały wydział przez 24 h.Bardzo nad tobą ubolewam.
mio 2017-02-09 15:09
Więc mój drogi idż gdzie indziej i powiedz że ty, to jesteś ty, dużo chcesz, no bo wiadomo, masz potrzeby, chcesz,bo, ci się należy ,bo ty jesteś ty ,pewnie lanser jesteś,potraaaafisz ,nie..... bo ty znasz,nie,....,bajkę opowiesz jak będziesz miał barbiszonowaty humorek ,zwolnisz tam tego czy owego,taki słodziutki cwaniula, figo fago śmago.Powiem ci wprost, market, kasa.Full opcja bez kolegów,albo do roboty w której i tak byś nie dał rady.Moim prywatnym zdaniem tacy są miętkimi robieni i to jeszcze od tyłu,dlatego mamy ,to co mamy.Dzięki.Obym takiego w życiu nie spotkał.Nie zrozum mnie żle,po prostu bardzo się nieraz zawiodłem,a wiadomo nie ma obcych.Masz jaja ,to pomóż ludziom.
CTL 2017-02-09 16:28
Prześledziłem wasze forum i powiem, że merytorycznej dyskusji tutaj nie ma wcale. wyrażać swoje poglądy i opinie, wspierać się , wymieniać się spostrzeżeniami, doświadczeniem i doradzać sobie nawzajem (tak jak to na forach być powinno) to tutaj jest tylko jedno wielkie cwaniactwo i tzw. dowalanie sobie nawzajem. Tyle "mądrości" i "dobrych rad" w życiu nie wyczytałem na żadnym forum. Widać wyraźny brak administratora i może dlatego jest tyle niezrozumiałego bełkotu. Strasznie musicie się wszyscy w DB Cargo "kochać" . Skąd tyle nienawiści i jadu? ktoś się skarży, szuka wsparcia czy zadaje pytanie to pewne jest, że zamiast rzetelnej odpowiedzi otrzyma solidnego kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dowie się jakim kretynem imbecylem i kozojebcą? Bo też takie rzeczy tu wyczytałem. Naprawdę świetne forum na miarę naszych czasów. powodzenia "mio" i inni( czyli większość) ci podobna.
1
mio 2017-02-09 23:32
Wiesz czym się kończy pobłażliwość i olewanie ,rozpasaniem a to likwidacją i zwolnieniami.A w końcu patologią i biedą.
1
mio 2017-02-10 02:05
wiesz dlaczego masz u nich pracę,to proste ,bo jesteś tańszy od nich.Dlatego lepiej być takim bo wtedy to miejsce pracy zostanie u nas,a nie u nich.Po za tym nigdzie nie jest napisane że musisz być szybszy,bo szybszym się być nie da,proste.
Oim 2017-02-11 10:58
Kto cie nasłał mio?
Lumpek 2017-02-11 11:57
Prakycznie w najbliższym czasie zamkną 3 kopalnie a więc i bocznice = KWK Śląsk. KWK Wujek i Wieczorek. Ciekawe co z ludźmi zrobią już Wujek nie wydobywa niby przez uzbrajanie ściany a ludzi z Wujka powysyłano na inne bocznice czy urlopy he
Dodatkowo dozór zaznacza tylko dni w kalendarzu do emerytury i modli się by dociagnąć zanim zamkną kopalnie. Ludzie niepewni swojego losu. Żadnych informacji z góry. Plotki które napędzają złą atmosferę. Na razie ciemne chmury się zbierają.
3
mio 2017-02-11 21:58
Czy ty nic nie rozumiesz,albo jesteś ograniczony jak Oim(podejrzewam że to kebab).Jesteś zapewne normalny,nie podoba się, to się zwolnij,albo ratuj miejsce pracy.
mio 2017-02-12 05:33
Jak to wszystko zacznie zawodzić(oby nie) , powiem ci to wprost,nie słuchaj plotek,ani mądralińskich,tylko ratuj siebie a na nich się nie oglądaj .Skoro sobie tak plotkują i niektórzy mają nie za dobre nastawienie do wszystkiego, to niech tak robią sobie dalej.Tyle mam do powiedzenia.
MŁOCHÓW 2017-02-12 21:21
OCHRONA W DB SCHENKER MŁOCHÓW WYGLADA JAK JAKIES DZIADY Z LAPANKI POD MONOPOLOWYM :D
żaba 2017-02-14 01:27
Chciałbym się dowiedzieć w jakim przedziale są zarobki na operatora wózków widłowych ??? Z góry dzięki.
mio 2017-02-14 21:52
to zależy ile sobie narobisz,jak masz czwórkę i cztery wózki razy 500+ to masz dwa koła,biznes to biznes,pewna inwestycja.
mio 2017-02-22 05:50
to jest brutto,więc zostań lepiej tam gdzie jesteś,bo pewnie masz więcej.
Onan 2017-02-23 08:57
Rekrutacja śmiech . Ubrana jak hr-robot dziunia . Pan z IT wypacykowany jak Grzegorz Wilk . Chamówa , nielogiczne pytania w trakcie rozmowy , do rozmowy potrzebne łącze z Netii bo używają tak cięzkich systemów . Potem się dowiedziałem , że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Tomala 2017-02-24 10:08
Znalazłem ofertę do obsługi klienta i mam pytanie czy jest aktualna? Jakie mogę mieć zarobki na początek?
Edek 2017-03-05 17:17
Czy możecie powiedzieć jakie warunki pracy i płacy tu są??? Co z socjalem ??? Gdzie są warsztaty ???? Myślę nad zmianą pracy bo tam gdzie pracuje niema zbyt dobrych warunków
1
Edek 2017-03-05 17:18
Czy możecie powiedzieć jakie warunki pracy i płacy tu są??? Co z socjalem ??? Gdzie są warsztaty ???? Myślę nad zmianą pracy bo tam gdzie pracuje niema zbyt dobrych warunków
abcde 2017-03-08 14:33
Idż tam ,pokłoń się i zrób to wszystko za nas,my postoimy z boku i się pośmiejemy( oczywiście nie z ciebie),bo np.wiosna idzie i jest fajnie, ooo.Owocnej pracy życzę ,samozadowolenia z siebie i uśmiechu.
abcde 2017-03-09 00:07
Idż i dowiedz się sam,są autobusy,telefony zamiast pytać się ogólnie.Będziesz wiedzieć wtedy konkretnie na czym stoisz.
Dfg 2017-03-13 13:55
Beda bony na swieta?
hij 2017-03-18 14:04
Podobno mają wydawać akcje,ale na skup ślimaków!!! Bonów się zachciało?Do pracy !!!,Ale już,zrób coś wreszcie pożytecznego,albo chociaż spróbuj. Chociaż wątpię żeby się udało,ale próbuj i nie trać wiary.Na razie tylko bony na żółte kalesony na święta.Za rok też są święta.
kowalski 2017-03-18 20:01
Witam. Mam rozmowę na stanowisko administratora do spr logistycznych Nadarzyn jak wygląda rozmowa wstępna i test. Jaka płaca jest na takim stanowisku warunki atmosfera w biurze .
hij 2017-03-19 03:43
albo wiesz co,coś ci doradzę,po co Ci jakiś tam bon i jeszcze robić coś pożytecznego.Bez sensu. Poproś o kupon z lotto,wygrasz i będzie duża kasa na święta.Po najmniejszej linii oporu,a jak.
1
Natalia 2017-03-23 13:09
Schenker Sp. z o.o. oferuje pełny zakres rozwiązań logistycznych,magazynowanie, nowoczesne technologie IT. Prowadzi dedykowane projekty dla firm z różnych branż. To jest informacja dla tych niezadowolonych osób. Może znajdą lepszą firmę, taką w której nie trzeba pracować?
hij 2017-03-23 18:55
To zależy kogo się zna,wtedy istnieje szansa że nie trzeba pracować,prawda?Co do reszty,niemcy zawsze mieli bardzo dobre technologie i byli praktyczni do bólu i nie szli u siebie na skróty.To się liczy.Ale u nas,nie wiem ,ale moim skromnym prywatnym zdaniem nie liczył bym na fajerwerki.W końcu oni też muszą coś z tego mieć,no nie.
Iza 2017-03-28 11:06
@hij Myślę, że żadna szanująca się firma nie będzie szła na skróty.
1
hij 2017-03-29 21:22
Punkt widzenia,zależy od punktu siedzenia,otoczenia i wynagrodzenia i wtedy albo się idzie na skróty,albo nie.Wychodzi w praniu.I ameryki tu nie odkryjemy.
hij 2017-04-02 23:19
A prawie wszystko jest uwarunkowane od naszej super najniższej krajowej i od przybyszy .Wyżej ...... nie podskoczysz ,on ci wtedy daje troszkę więcej i wymaga.I jest na prawie,wolno mu.Nikt na to nic nie poradzi.Są jeszcze inne rzeczy np.młodzi emeryci i podobni,ale nie ważne,wolno im.
Tomek 2017-04-12 11:50
DB Schenker jest fajną firmą i nie zakrzyczą tego faktu te bzdury wypisywane na forum. Jak ktoś lekceważy pracę to ma to na co sobie zasługuje. Nikt nie będzie nadrabiał za nikogo w pracy a później wezmą takie same pobory.
FILUŚ 2017-04-12 12:51
Jaki SCHENKER ? NIE MA TAKIEJ FIRMY , BRAWO ZA INTELIGENCJĘ CZY COŚ TAM
hij 2017-04-17 04:58
Plusem u was jest to że nikt nie stoi nad drugim ze stoperem,ani nie wymyśla jakiś chorych norm i terminów wykonania zadań, nie goni i nie lata za ludżmi. Przynajmniej tak was zapamiętałem . .Co do kasy dla zwykłego człowieka to jak wszędzie,nie ma fajerwerków. Dzisiaj nikt nie płaci,ale u was nie trzeba się aż tak naciorać za tą kasę jak w innych zakładach. Można dostać podwyżkę ,małą ,ale zawsze to coś. Kasa zawsze na czas,zawsze. Bywało tak że sam prosiłem się o robotę żeby się nie zanudzić, poważnie. W szatni nie ginęło nic.To jest dzisiaj bardzo duży plus, super plus.Natomiast minus to znajomkowie z wodogłowiem same nieroby i nieudasy(aż im w uszach bólgota,niech se żelatyny dosypią)przeróżni i ich wygórowane sztywno skarpetowe ambicje ,gumowe uszy, wieś gra śpiewa i tańczy noszenie panu do roboty zimniorów,kopuchy kiszuny,kiłbochy,potyków du rozpołki z łąki w tekturowej walizce po prababci w zamian za gumioki.Zwalnianie niewinnych obcych.Aaaaaaa zapomniał bym........Chcesz zabłysnąć wiejskiej pannie?To wyhoduj wieprzka w wannie.
2
hij 2017-04-18 18:05
Hmmmmm....No cóż, skoro nikt nic nie mówi,nie poprawia mnie,to z wielką ,ale to wielką przykrością,muszę stwierdzić że ta walizka tekturowa i ten wieprzek,no niestety ,( ja nie chce, za skarby świata!!!) ,ale, no nie wiem ......hmmmm....może coś w tym jest.Tak przynajmniej ,mnie się wydaje.Cóż skoro tak musi być,to niech będzie po waszemu,ja się nie wcinam.Cześć.
Tomasz 2017-04-18 19:31
Pracuję w DB Schenker już wystarczająco długo żeby wyrobić sobie zdanie i to dobre zdanie. Zawsze mówię, że nie każdy nadaje się do pracy w firmie i taka jest prawda.
hij 2017-04-19 19:12
Zgadza się,ale musisz przyznać jedno ,że w ich ubraniach może nie wyglądasz galowo ale przy -15 jest ci gorąco,a przy -30 ciepło,no nie.K.... , byłem,miałem,więc wiem co mówię.
hij 2017-04-20 03:31
Ale nurtuje mnie jedno ,co trzeba zrobić ,lub inaczej,jak doskonałym trzeba być żeby mieć chociaż cień szansy z wami pracować.Wiesz ,bo widziałem ludzi którzy łapali się wszystkiego i nic.Byłbym bardzo wdzięczny za jaką radę.
Tomasz 2017-04-25 20:25
Czy oby na pewno nie można powiedzieć coś dobrego o firmie? Czy może niektórzy są inspirowani do robienia wpisów na forum? Ja zawsze mówię, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma. Może są jakieś problemy ale uważam, że trzeba je rozwiązywać a nie wypisywać na forum.
Zostaw swoją opinię o DB Schenker - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker