Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DB Schenker

Pracowałeś w firmie DB Schenker i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
/// - 2015-01-04 20:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bydziesz widzioł jak świnia niebo!
zdjecie uzytkownika
Strażnik_Texasu - 2015-01-12 17:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hehehehe( usunięte przez administratora ) Jankowic i Chwałowic?że taka cisza na forum :)
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-01-12 23:17:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie - musieli wszyscy widocznie dostać to, o co ukrycie dopominali się podświadomie wylewając tu pomyje na innych hihihi
Ja to bardziej jestem zaniepokojony @Sprawiedliwym - jemu to albo Gali nap..., albo tak, jak wyżej może dopuścił do korytka hihihi
Teraz z boku fajnie się na to patrzy, czy czyta, ale jak byłem kiedyś w tym "ulu" to też czasem nie było kolorowo :(
zdjecie uzytkownika
Charlie - 2015-01-13 08:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Minęły dwa miesiące a premii jak nie było tak nie ma, choć normy wyrobione na 100 %.Panie W....i jak pan ludzią w oczy patrzy?
zdjecie uzytkownika
Yeti - 2015-01-13 21:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pan W to wielce kierownik z Jęzora ,robi z siebie pajaca
zdjecie uzytkownika
Charlie - 2015-01-13 23:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan W to wielki kierownik kierowników z Jęzora a wcześniejszy pajacyk który swoje szlify zdobywał na wagonówce której już nie ma(doświadczenia tyle co klepanie młotkiem wagonów, tyle i tylko tyle , brawo Tamara,śliczny młody piesek, na pewno zaszczeka jak mu zagrasz ) .Człek dla którego najważniejsze są nowiutkie szafeczki nie dawno zamówione a nie realna sytuacja , sytuacja tak realna i tak krytyczna że nie wiadomo czy siąść czy płakać , czy brać odprawe i uciekać z tonącego okrętu.Osób jak pan W jest więcej , warto by wspomnieć dwie panie (Rybnik czy Zabrze , nie wiem ), młode kobiety , świeże absolwentki studiów ,chcących wprowadzać wielkie zmiany w branży o której totalnie nie mają pojęcia (wiedza wyssana na logistyce itp kierunkach studiów , może częściowo zasłyszana od dziadka), słynne oklejanie kolorowymi karteczkami najróżniejszych przedmiotów na hali i określanie ich użytecznymi czy też nie,śmiech i parodia !
zdjecie uzytkownika
drob - 2015-01-14 12:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oriętuje się może ktoś co tam słychać na Kużnicy W. Co oni teraz tam robią ?
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-01-14 21:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na kuźnicy robią ślimaki i muszelki .
zdjecie uzytkownika
drob - 2015-01-15 03:07:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [abc - 2015-01-14 21:18:59]:
Acha,to teraz już wiem czemu niektórzy tam są tacy zakręceni jak domek od ślimaka
zdjecie uzytkownika
drob - 2015-01-16 15:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [abc - 2015-01-14 21:18:59]:
wiecie tam podobno jest częsta przypadłość ,na którą niektórzy często zapadają z nieróbstwa nazywa się syndrom bumerangu i pluszowej kaczuszki,a zatem odkryj zalety drobiu.
zdjecie uzytkownika
pkp - 2015-01-20 08:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednorazowa premia "na dzień dobry" (2 tys. zł), pakiet socjalny, wyższa płaca niż u konkurencji (nawet 6,5 tys. zł brutto), karta Benefit - takie warunki zaoferowały Koleje Dolnośląskie przyszłym pracownikom.
zdjecie uzytkownika
db - 2015-01-20 08:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maszyniści na wagę złota. Firmy o nich walczą
zdjecie uzytkownika
asa - 2015-01-20 23:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A u nas, to DB walczy z maszynistami hehehe
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-01-21 22:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A DB jeszcze coś wozi.
zdjecie uzytkownika
Templariusz - 2015-01-23 13:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
praca w firmie no cóż jak w każdej firmie zarabia się to minimum jak w tym zfajdanym kraju.Ale chciałbym poruszyć inny temat.Firma zamyka wiele przyległych bocznic ,sprzedaje co się da ,gangstersko podchodzi do wielu spraw ale nie widzi co wyprawiają ludzie którzy pracują w firmie. Tyle złodziejstwa co teraz się zrobiło to woła o pomstę.Poruszę temat Rokitnicy.Nie będę poruszał tematu paliwa bo w Arabii nawet go tyle się nie wydobywa co z lokomotyw z DB.Otórz mamy na Rokitnicy pana / póżniej wymienię nazwisko / który otworzył sobie własny biznes węglowy , nazywany też jest CZARNYM BARONEM ew. SZEJKIEM ponieważ handluje na dużą skalę węglem mając nawet do dyspozycji przewoźnika który odbiera ten węgiel.Węgiel odzyskuje czyszcząc wagony po zdaniu przez odbiorcę tych wagonów.To co się wyprawia przy czyszczeniu to kwestia czasu że ktoś ulegnie poważnemu wypadkowi.Nie zważa się na podstawowe zasady przy rozładunku tkzw. Talbotów.Kierownicy oddziału którzy się przewinęli przez oddział nigdy prawidłowo nie reagują przymykając oko na ten proceder/ a może też ma ich w kieszeni/.Najlepsze jest że bocznicę Rokitnica pilnuje zewnętrzna firma ochroniarska która na to pozwala i nie reaguje a wręcz przeciwnie pozwala prywatnemu samochodowi wjeżdzać tyle razy na teren prywatny ile węgla się zgromadziło, może to być od jednego kursu do czterech gdzie na pake wchodzą trzy tony.Sprawę tę jeśli nic nie zrobi w tym kierunku kierownictwo DB Rail i Infra Silesia przekażę innym organom aby przypadszyły się temu procederowi.Na końcu mojej relacji która nie odbiega w żadnym słowie od prawdy to nazwisko tego pana który jest pracownikiem Infra Silesia jest BEGEJOWICZ !!!
zdjecie uzytkownika
Grall - 2015-01-26 09:30:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem byłym , jeszcze dawnej nazwy PTKiGK i akurat to co zostało poruszone przez Templariusza musi być prawdą bo ja pamiętam czasy kiedy fedrowano węgiel na taką skalę że co niektórzy mówili głośno o zagranicznych wyjazdach lub kupnie samochodów za zarobioną kasę a żeby było śmieszniej to nazywano te niby firmy mini Haldexami .A tak po prawdzie to dzisiaj DB pozbywa się dobrych , uczciwych ludzi,dobrych wykwalifikowanych oczywiście garstka została ale tych którym już niewiele zostało. Pozdrawiam wszystkich na Rokitnicy !!!
zdjecie uzytkownika
Glaiza_Szwela - 2015-01-26 15:34:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@trojan
Co boli?Zyski spadną?Dobrze to już było :)
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2015-01-26 18:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No w firmie zostali kapusie lizusy i karierowicze... Dalej wyciagajcie brudy piszcie nazwiska...moze ktos z was zrobi dyspozytora planiste albo innego przydu..ASA co siedzi w bialym domu i nie ma pojecia co robi bo nic innego nie potrafi tylko kablowac. KONFIDENCI brawo
zdjecie uzytkownika
drob - 2015-01-27 22:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zdziwiony - 2015-01-26 18:12:40]:
odpowiedż na to jest tylko jedna,albo jesteś zły bo się nie załapałeś,albo masz coś na sumieniu i się boisz puszczając bąki w wannie
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2015-01-28 14:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [drob - 2015-01-27 22:31:51]:
pomysl pajacu co to za stanowiska dzis sa jutro ich nie ma wykreowane na kablowaniu o co tu byc zlym ze sie kolegow w d.... wy.... a na sumieniu to moge dopiero miec bo bym was h... wystrzelal... A zobaczymy kto bedzie baki w wannie puszczal jak wam ta dziure na rokitnicy zamkna.
zdjecie uzytkownika
/// - 2015-01-28 17:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PKP Cargo szuka maszynistów,nie na takich gó......ch warunkach jak w DB Schenker.Wiem że wszędzie fajnie kaj nos nima,ale do odważnych świat należy.
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2015-01-28 20:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najpierw kierownicy na oddziałach mówili że wyrównania zarobków to nie podwyżki a teraz się okazuje że ten kto dostał wyrównanie ten nie dostanie podwyżki.....Już sam nie wiem czy się śmiać czy płakać....
zdjecie uzytkownika
pajac - 2015-01-29 01:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zdziwiony - 2015-01-28 14:06:26]:
STOP PRZEMOCY,rozumię cię z tą wanną to pojechałem na ostro,zgadza się puszczanie gazów grozi efektem cieplarnianym zwłaszcza w łazience pod sufitem i niech do tego coś zaiskrzy w instalacji nieszczęście gotowe.A tak swoją drogą nie ma to jak orzeżwiająca i relaksująca kąpiel w wannie,a więc się dostosuj i zreleksuj
zdjecie uzytkownika
Templariusz - 2015-01-29 13:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja o kochanej Rokitnicy nie zapomniałem o nie, będzie następna relacja ale proszę zauważyć że z mojej strony nie było żadnych ohydnych wulgaryzmów tylko wszystko na temat i nawet podanie pełnej nazwy właściciela spółki z.o.o pana B nie było z mojej strony żadnym wulgaryzmem bo nie jednemu psu na imię Burek !
zdjecie uzytkownika
/// - 2015-01-30 19:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Średnią krajową już wszędzie podwyższyli,tylko nie w DB Schenker!Tak trzymać!Niech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] murzyni!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DB Schenker ?
Zadaj pytanie
x