brak logo

P.H.P. "SIGRO II" Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o P.H.P. "SIGRO II" Sp. z o.o.

Samo życie 2012-11-19 08:30:20
Zgodzę sie ze jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , [usunięte przez moderatora]
1
anonim 2012-11-19 20:43:21
To ile [usunięte przez moderatora] tam pracuje ????????????????
STARY 2012-12-14 07:48:40
ZERO PREMI ŚWJĄTECZNEJ
t 2013-02-03 00:51:36
Dawno nie czytałem tu opini ale bzdury ludzie tu piszecie.Popierwsze robota jak robota raz lekka raz ciężka.Po drugie opinie na temat niektórych osób są wyssane z palca.A co do [usunięte przez moderatora] jak czytałem to niech sobie ktoś przemyśli co pisze.Bo od tego najlepsza jest banda [usunięte przez moderatora].Oficjalnie przy ludziach nadają kierownikowi.A ciekawe czy jak to przeczytają to pójdą też sia pożalić [usunięte przez moderatora] jedne.[usunięte przez moderatora]
ja 2013-02-03 17:32:32
A do tego żeby prawde mówiły to by było ok. ale te [usunięte przez moderatora] kłamią jakby im za to płacili.Amoże i mają za to premie kto wie
kol..... 2013-02-12 15:56:12
masakra chłopie ty sie lecz na na nogi bo na głowe to juz za póżno powiedz to w twarz a nie na forum wypisujesz co odwagi ci brakuje gdzie masz ja. a?
1
kol... 2013-02-12 15:57:59
aha inteligencja niegrzeszysz ..... pozdrawiam
gall anonim 2013-02-17 19:32:10
Prawdę mówi może tylko zbyt dosadnie, trudno żeby wam to w oczy powiedział jeśli mu zależy żeby tam pracować a forum jest idealnym miejscem do rozwinięcia tego tematu. W oczy to co o was ludzie myślą zostanie wam powiedziane ale w innych okolicznościach na neutralnym gruncie. Uwierzcie że na pewno komuś się w końcu będzie chciało to zrobić a nie machnąć na to ręką po odejściu jak robi to większość, no ale cóż taka jest specyfika i ryzyko igrania z ludźmi, nieszanowania ich oraz kablowania na nich kierownictwu tudzież innych występków które co nie którzy mają na sumieniu. Więc czekajmy cierpliwie na odważnych i rządnych czynów ludzi z firmy których te zachowania [usunięte przez moderatora] a nieszczere uśmieszki i uprzejmości po pracy od ludzi którzy myślą że są królami i królowymi zakładu nie wystarczą jako usprawiedliwienie nieposzanowania dla innych. Pozdrawiam i miłej pracy rodacy:)
xxx 2013-02-18 11:18:22
bardzo piękny monolog .
1
dfvgthtyuju 2013-02-19 17:25:44
robić trzeba jak wszędzie a jak się nie podoba to droga wolna... nikt nikogo nie trzyma na siłę
don cicero 2013-03-12 14:11:23
Ludzie, to robota jak każda inna, a warunki sami sobie robicie, takim stosunkiem do innych, jaki reprezentujecie. Zachowujecie się jak dzieci z piaskownicy, nic tylko dac klapsa lub przestać zwracać uwagę, az się co poniektórzy poplują od jadu jakim zioną z gęby...
"Ludzie ludziom zgotowali ten los"
gall anonim 2013-09-05 17:16:48
Na forum cisza od dłuższego czasu jak makiem zasiał, widocznie wszyscy pracownicy są tak zadowoleni, szczęśliwi i wdzięczni wszechmogącej trójcy tam panującej, że wyciągnęła do nich pomocną dłoń i dała szansę na lepsze, wspanialsze i bardziej wartościowe życie wraz z rodziną sigro 2.
2013-09-11 00:48:56
no cisza jak makiem zasial a pytanie dlaczego pewnie sie wszyscy boja brygadzisty naszego kochanego pana [usunięte przez moderatora] coz to za wspanialy czlowiek o szlachetnym sercu i wbrew pozorom bardzo szarmacnki coz czas najwyzszy chyba go ustawic bo za bardzo sie rozchulal wiec tym o to sposobem powiem co nie co jak teraz praca wyglada w firmie nasz ulubieniec wscielil sie pospolitego [usunięte przez moderatora] nie radzi sobie z ludzmi wiec smierdzacy pies pozabieral chlopakom premie tylko szkoda ze tym co nie trzeba lodziarze i lizacy wrecz wchodzacy mu pod same [usunięte przez moderatora] maja najlepiej najbarzdziej to mi szkoda chlopakow z prasy zawsze ma do nich jakies ale jeszcze troche i pewnie ktorys tam nie wytrzyma i stanie sie to co nie wydarzylo sie za kadencji "kozy" a kazda pracujaca tam osoba wie o co chodzi ;) idziemy dalej jego intelekt jest wrecz niebowziety jest absolutnym idealem pod wzgledem myslenia nikt nie moze byc madrzejszy od niego bo zaraz sie uslyszy cytuje jestes [usunięte przez moderatora] ;) czas wrocic do meritum "jak sie pracuje w sigro 2 " zaczynajac od poczatku podukcji tj kreslenie praca jak kazda inna dziewczyny mowia ze ciazko ale kto by tak mowil jezeli sie stoi i strzela sie kreski po desce podazajac dalej "kapowka" tam to sie dopiero dzieje desek tyle nawala na te stoly ze masakra ale ludzie sobie jakos daja rade bardzo tam kregoslup boli ale idzie sie przyzwyczaic i mozna zauwazyc dobre aspekty tego o to stanowiska ;) w przyblizeniu odklada sie deski na i segrguje na a b c podozajac dalej sa to frezerki tam to dopiero jest "masakra " praca bardzo odpowiedzialna bo jak by nie bylo to od tego miejsca zalezy jaka jakosc bedzie deski ;) dalej mamy heble njabardziej masakrycznie ma osoba odbierajaca deski tempo narzucone przez brygadziste jest szalone ale coz w tej firmie sa ludzie obdarzeni super hiper mega zwinnoscia i jak zawsze sobie czlowiek musi jakos radzic natomiast drugi hebel w porownaniu do pierszego to bajka osoba wkladajaca material ma jak u Pana Boga owszem osoba dobierajaca nie ma tak narzuconego tempa jak w pierwszym wiec nie boje sie uzyc slow ze sobie tam odpoczywaja ;) kolejnie mamy prasy duza i mala jak sama nazwa mowi na duzej zawsze trzeb azrobic ponad norme bo jak nie to wiadomo co bedzie uzycie tzw [usunięte przez moderatora] przez naszego ulubienca natomiast na malej prasie jest jak w bajce nie wazne ile sie zrobi grunt ze jest wlaczona prasa i deski sie kleja ogolnie nie polecam tam pracy szukajcie innej a napewno bedzie wam lepiej oszczedziciie sobie nerwow srtesow wrzodow i innych chorob zwiazanym z praca pod wielkiem [usunięte przez moderatora] i naciskiem z gory juz nie bawem kolejna czesc sigro non stop pozdrawiam
gall anonim 2013-09-12 14:23:28
Z niecierpliwością będę oczekiwał dalszej relacji ;)
2013-09-14 16:26:36
nie rozumiem zatem po co tam pracujesz [usunięte przez moderatora]?!jak ci nie odpowiada praca tam zabieraj swoje leniwe [usunięte przez moderatora] i szukaj roboty na bazarku!!
2013-09-14 16:34:34
- 2013-09-11 00:48:56

no cisza jak makiem zasial a pytanie dlaczego pewnie sie wszyscy boja brygadzisty naszego kochanego pana [usunięte przez moderatora] coz to za wspanialy czlowiek o szlachetnym sercu i wbrew pozorom bardzo szarmacnki coz czas najwyzszy chyba go ustawic bo za bardzo sie rozchulal wiec tym o to sposobem powiem co nie co jak teraz praca wyglada w firmie nasz ulubieniec wscielil sie pospolitego buraka chama prostaka nie radzi sobie z ludzmi wiec smierdzacy pies pozabieral chlopakom premie tylko szkoda ze tym co nie trzeba lodziarze i lizacy wrecz wchodzacy mu pod same [usunięte przez moderatora] maja najlepiej najbarzdziej to mi szkoda chlopakow z prasy zawsze ma do nich jakies ale jeszcze troche i pewnie ktorys tam nie wytrzyma i stanie sie to co nie wydarzylo sie za kadencji "kozy" a kazda pracujaca tam osoba wie o co chodzi ;) idziemy dalej jego intelekt jest wrecz niebowziety jest absolutnym idealem pod wzgledem myslenia nikt nie moze byc madrzejszy od niego bo zaraz sie uslyszy cytuje jestes [usunięte przez moderatora] ;) czas wrocic do meritum "jak sie pracuje w sigro 2 " zaczynajac od poczatku podukcji tj kreslenie praca jak kazda inna dziewczyny mowia ze ciazko ale kto by tak mowil jezeli sie stoi i strzela sie kreski po desce podazajac dalej "kapowka" tam to sie dopiero dzieje desek tyle nawala na te stoly ze masakra ale ludzie sobie jakos daja rade bardzo tam kregoslup boli ale idzie sie przyzwyczaic i mozna zauwazyc dobre aspekty tego o to stanowiska ;) w przyblizeniu odklada sie deski na i segrguje na a b c podozajac dalej sa to frezerki tam to dopiero jest "masakra " praca bardzo odpowiedzialna bo jak by nie bylo to od tego miejsca zalezy jaka jakosc bedzie deski ;) dalej mamy heble njabardziej masakrycznie ma osoba odbierajaca deski tempo narzucone przez brygadziste jest szalone ale coz w tej firmie sa ludzie obdarzeni super hiper mega zwinnoscia i jak zawsze sobie czlowiek musi jakos radzic natomiast drugi hebel w porownaniu do pierszego to bajka osoba wkladajaca material ma jak u Pana Boga owszem osoba dobierajaca nie ma tak narzuconego tempa jak w pierwszym wiec nie boje sie uzyc slow ze sobie tam odpoczywaja ;) kolejnie mamy prasy duza i mala jak sama nazwa mowi na duzej zawsze trzeb azrobic ponad norme bo jak nie to wiadomo co bedzie uzycie tzw [usunięte przez moderatora] przez naszego ulubienca natomiast na malej prasie jest jak w bajce nie wazne ile sie zrobi grunt ze jest wlaczona prasa i deski sie kleja ogolnie nie polecam tam pracy szukajcie innej a napewno bedzie wam lepiej oszczedziciie sobie nerwow srtesow wrzodow i innych chorob zwiazanym z praca pod wielkiem [usunięte przez moderatora] i naciskiem z gory juz nie bawem kolejna czesc sigro non stop pozdrawiam
nie rozumiem po co tam pracujesz [usunięte przez moderatora]?!!zamiast narzekać zbieraj swoje leniwe [usunięte przez moderatora] i znajdź sobie pracę odpowiednią do swoich kwalifikacji np.na bazarku...nie bedziesz musiał przynajmniej wypisywac bredni na czyjś temat!!!
2013-09-15 22:48:21
- 2013-09-14 16:26:36

nie rozumiem zatem po co tam pracujesz [usunięte przez moderatora]?!jak ci nie odpowiada praca tam zabieraj swoje leniwe [usunięte przez moderatora] i szukaj roboty na bazarku!!
Twój stary to [usunięte przez moderatora] i każdy z prasy ci to powie, jak masz wątpliwości nic nie szkodzi kolegów zapytać
były pracownik 2013-09-19 17:40:34
takie hasła to piszą tylko [usunięte przez moderatora] tak było jak pracowałem i tak będzie zawsze robota do [usunięte przez moderatora] na każdym kroku i nikt mi nie powie że jest jak wszędzie trzeba robić [usunięte przez moderatora] prawda trzeba [usunięte przez moderatora]
robol sigro 2013-09-24 10:54:34
teraz pewnie nikt nie dostanie premii,bo [usunięte przez moderatora] bedzie zly wiec wg wlasnego widzi mi sie ciachnie premie.nie ma co sie dziwic przeciez wg [usunięte przez moderatora] same [usunięte przez moderatora] tutaj pracuja.
Najmadrzejszy 2013-09-25 14:14:35
To tylko robota a wy sie podniecacie jak cyganka na jarmarku. Masz odwagę to spróbuj, przyjdź i sie przekonaj jak jest, a płacą dobrze, a nie pasuje to można przeczekac do wiosny i szukac nowej roboty. Więc o co tyle gadania? Zrozumcie to że to jest tylko praca, nikt się z nia nie żeni, nie ma co podchodzić emocjonalnie. Ale niektórzy traktują ją jak zło konieczne a potem "leczą" się z zawiści na forum. To oznacza poważne problemy psychiczne
xxx 2013-10-20 08:19:55
:)
2
gallanonim 2013-10-28 12:56:42
Praca ciężka, ale idzie się przyzwyczaić. Ludzie w porządku poza kierownictwem, ale to jak w każdej firmie uczciwie niczego się nie dorobisz, musi ktoś na Ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ebyś miał premię. Zwykli pracownicy są po to żeby kierownicy mogli trzymać ręce w kieszeniach, nie okłamujmy się! taka jest kolej rzeczy. Zarobki "dobre", patrząc na najniższe wynagrodzenie w Polce. Nie próbujcie brać zwolnienia nawet jak się nie będziecie mogli ruszyć z łóżka, bo już nie będziecie mieli po co wracać. Praca jak każda, albo jesteś niewolnikiem albo panem niestety, to jest nasza polska drabina przemysłowa. Ciężko znaleźć pracę w której będziesz szanowany i nagradzany za swoją dobrze wykonywana pracę. Czy się starasz czy nie to i tak jesteś nikim. To jest problem, że pracodawcy nie potrafią doceniać ludzi dzięki którym ich firmy prosperują i dorabiają się bogactwa.
heisenberg 2013-10-29 00:46:35
Jest różnica pomiędzy wymaganiem czegoś od kogoś, wykonywaniem obowiązków pod nadzorem przełożonego a tym co tam się od bywa. Nikt nie oczekuje pochwał i głaskania ale 8 godzin pracy we względnym spokoju. Jak ktoś ma ciężką nerwicę nie wspominając już o innych dysfunkcjach i nie radzi sobie sam ze sobą to nie powinien być na tak odpowiedzialnym kierowniczym stanowisku.
2
przydupeczka leśna 2013-11-27 22:16:01
No cóż... czytając forum dochodzę do wniosku że po części piszący tutaj mają racje . To że zwykły pracownik pracuje na wzbogacenie się pracodawcy i on zbytnio nie przywiązuje do tego wagi to codzienność trzeba się z tym już pogodzić i żyć dalej ;)raz jest dobrze a raz źle jak wszędzie a jak komuś się to nie podoba to niech otworzy swój interes;) jeżeli chodzi o wynagrodzenie to nie jest tak źle za prace w systemie 2 zmianowym pracując tylko po 8 godzin bez dodatkowych pracujących sobót zgarnąć 2 tys z małym przecińkiem to jak najbardziej uczciwa stawka w porównaniu z innymi zakładami prosperującymi na Zagłebiu ;)gdzie praca po 8 godzin to tylko marzenia ludzi tam pracujących ;) i tyle mam do powiedzenia a co ;)chcecie się dowiedzieć jak jest naprawdę to złożyć CV i czekać na telefon z biura pośrednika pracy ;)
3
ccc 2014-02-14 20:11:45
2 tyś z przecinkiem ale brutto. Piszę to pewnie ktos z kadr, zapraszam na ukladanie desek (usunięte przez administratora).
robol 2014-02-23 18:17:17
Firma porażka.Zacznę od tego,że nie ma żadnego poszanowania pracowników.Masz tylko robić i wykonywać polecenia bardzo sprzeczne ze sobą.A tylko spróbuj coś zrobić źle.Jesteś wyzywany od idioty,głupiego.Bo kierownik to uważa się za chodzący ideał a jest głupszy od niejednego robola.Albo spróbuj iść po jakeś wolne.To się patrzy na ciebie że jak ty śmiesz w ogóle brać wolne.Od terminów urlopu to są oni a nie ty.Dzieci też nie można mieć w tej firmie.Za to że pójdziesz na ojcowskie które ci się ustawowo należy ta firma nie daje ci premii bo to jest wolne z zusu a nie od nich.Albo nie przyjdź w sobotę to pojadą po premii ale już za to że przyjdziesz to premii wyższej nie dostaniesz.Są też pieski majstra i kierownika.Tylko na nich spojrzą a pieski już są przy nodze.Praca nudna,monotonna.A jak źle położysz deskę to potrafi kierownik zrobić taką awanturę jakby od tego zależała przyszłość firmy.Zachowuje się jak furiat.Ogólnie firma porażka,odradzam,omijajcie ją wielkim łukiem jak chcecie mieć spokój.Tu możecie się dorobić ale tylko garba,nerwicy i może jeszcze więzienia jak ktoś nie wytrzyma i potrząśnie więcej jak trochę osobami które żądżą na hali w tej chorej firmie.
Anonimek 2014-02-26 21:50:12
Gwarancja wypalenia zawodowego ;)
Nie pracuję tam ale mój znajomy to już tam uschnął po nawet dość długim czasie przepracowanym tam .
Nigdy w życiu nie widziałem tak zniechęconego człowieka pracą.
I tak poniszczonych rąk przez pracę.
Praca wykonywana tam to na darcie ryjasa.
Warunki pracy masakryczne !!! Jakieś dziadowskie nauszniki , gorąc na hali , stres , i ta myśl ze zaraz dostaniesz zjebe, zniszczone ręce , bolący kręgosłup, nikt nie docenia twojej roboty bo i tak masz zjebsona ;p
Już tyle moich znajomych sie tam przewiniło i nie wytrzymało prawie tygodnia bo przez darcie ryja sie nie da wytrzymać i te warunki. Z mojego znajomego to sucha niteczka jest tak wypalony a pracuje bo musi nie łatwo znalesc teraz cokolwiek. Warunki w zakładzie powinny sie zmienić. Albo w końcu ktoś się tym zajmie. ;)
1
ktos 2014-04-11 10:12:37
sory taki mamy klimat ;)
ja 2014-04-13 20:21:06
Zacznijmy od początku.Kapówka:norma musi być wykonana,nieważne w jaki sposób.Jak brakuje ludzi to skąd ich wziąć?Ależ oczywiście z kapówki,ale norma musi być.Jak kilka dni nie ma normy to zebranie i po premii.Frezarki, to samo norma.Nie to po premii.I nie ważne że sie psują,że coś się stało.Heble to samo.Prasa też.A do tego kierownik.Totalna porażka.Na wszystkich się drze i obraża ludzi.Na szczęście mając duzo czasu nagrałem parę jego obraźliwych i poniżających tekstów,które może wykorzystam jeżeli się zwolnię a na pewno jeżeli zostanę zwolniony.Nie zawacham się użyć tych nagrań w sądzie.Pieska już jednego sobie wyszkolił Reksio ma na imię.Wyszkolona bestia potrafi tylko wyzywać od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pedałów i tym podobnych.Teraz kierownik sobie na kapówce suczkę szkoli.Będzie miał już parkę.Ciekawe czy suczka już jajka lizała i wągry na jajkach wyciskała.Szczyl robi cztery miesiące i chce robić zmiany.Zakład funkcjonuje tyle lat a suczka chce coś zmieniać.Ogólnie jeżeli atmosfera byłaby lepsza to i może lepiej by się pracowało.Ogólnie nie polecam szukajcie sobie innej pracy tak jak i ja szukam i wiele innych osób też.
ktos tam 2014-04-18 20:50:29
tak..tak..tej mlodej "brygadzistce" i tak poryja beret,kwestia czasu kiedy pusci kleksa.Co do PANA "brygadzisty" to uwazam,ze juz dawno mial pranie mozgu.Szczeka na wszystkich jak jakis mega obcykany w temacie,ale gdyby nie karteczka z wytycznymi to nic nie bylby w stanie zdecydowac SAM...oj przepraszam...strecz i rekawiczki ...to mu naprawde dobrze wychodzi...generalnie..zasadniczo to kij mu w podkolanka :)hau..hauuu...hauuuu :))))))
roboolll 2014-05-01 07:49:39
firma okej...co roku dostajemy po 60zl podwyżki....dbaja o ludzi i ich rozumieją...wszyscy sa mili i chcą dla nas jak najlepiej..mało pracy..nie trzeba się spieszyć..rece nie bola...a tak serio...większość ludzi pracuje tam na przeczekanie,szukaja czegos normalnego,bo jeśli chodzi o ten zakład to wszystko tutaj jest chore.ludzi maja za nic,z dyrem nie da się porozmawiać bo pierdolami się nie zajmuje jak to sam powiedział komus...brakuje mi slow aby okreslic ten caly system.stanowczo odradzam ten oboz
1
Oralny dzikus 2014-05-15 15:44:02
buhhaaaa kto to pisze same bzdury i brednie najlepiej nic nie robic i brac pieniadze co miesiac to nie taki typ produkcji jak ktos uwaza ze to oboz to niech odejdzie i idzie do sluzby panstowej policja wojsko itp a nie narzekac ze to i tamto w du pa ch sie poprzewradzalo kto bedzie chcial pracowac to znajdzie odrobine motywacji i checi w sobe zacisnie zeby pokaze troche zanagazowania aby za jakis czas znow nie szukac pracy
3
yerek 2014-05-23 17:36:14
Ludki tam isc do roboty przerobic miecha i spadac na l4, szukac w miedzyczasie innej pracy. Ja tak zrobilem a robilem tam, teraz wlasnie jestem na popoludniowce i pisze to z neta ktorego mam na maszynie. Niedajcie sie cwaniakom wykorzystywac. Tam to podchodzi pod niewolnictwo i dyskryminacje.
obok tego co siedzial 2014-05-23 23:47:02
Szkoda, ze nie piszesz z mojej paly, bo tez ma zasieg wifi i tez bylem na popoludniowece :). Nastepnym razem daj znac wczesniej to Ci udostepnie mojego giganta i sobie popstrykasz ile bedziesz chcial, a poki co to wiesz :) dzialaj tam bym ja nie musial za duzo robic HEHEHEHE. A co do pracy - oczywiscie 28+ stopni dzien w dzien na hali, przerwa 15minowa nawet nie usiadziesz, a juz musisz wstac Powinni przerwy w ogole nie robic, zryc pod maszyna, bo czas ucieka. Ogolnie SUPER firma polecam szczekajaco HAAAAAAAAAAAAUUUU HAAAAAAAAAAAAU
2
robol 4 2014-07-22 12:59:48
jak wiesz co to jest unitarka to tak wygląda tam praca od początku do końca (usunięte przez administratora)aż się zwolnisz albo cię wywiozą na SOOR stanowczo odradzam pozdro dla zainteresowanych .
xxx 2014-07-23 20:59:34
Na początek jesteś przyjęty przez pośredniaka i masz 12 zł za godzinę i tak masz umowę odnawianą co 2 tygodnie, pod warunkiem że dajesz sobie radę, po 3 miesiącach jak się sprawdzisz przechodzisz pod zakład gdzie masz 2000 tyś brutto plus premia uznaniowa.Zarobki są ok, praca ciężka ale jak ktoś chce pracować to da sobie rade.Pozdrawiam
maniek 2014-08-05 15:05:37
Witam chciałem zapytac jak sie pracuje w Sigro jakie sa zarobki jaka atmosfera bo z tego co czytam to nie ma szału
tom 2014-10-30 15:35:09
Witam
Pracuje tam ktoś z Sosnowca?
romek 2015-02-02 13:07:06
ja nie widzę, żeby pojawiły się tutaj nowe rekrutacje czyli również ogłoszenia. Mam nadzieje, ze teraz będzie tak, że konkretnie bedzie można jakoś się dowiedzieć, jeszcze zastanawiam sie czy nei dodzwonić do nich, bo ile można na coś czekać, moze oni w ogóle nie rekrutują teraz, no sam nie wiem już.
gall 2015-04-18 08:12:04
a słyszeliście że pracownik chciał popełnić samobójstwo to było 14 kwietnia,tak to do pracy był na każde zawołanie ,a teraz wypad
2
?? 2015-04-21 09:43:08
rozwiń to
1
nowy 2015-08-12 16:55:22
Witam! Dziś byłem pierwszy dzień w pracy i dla osób, które chcą się przyjąć do firmy napisze kilka słów. Otóż praca to jest zap...erdol niesamowity, na każdym człowieku na hali nie ma suchej nitki, hałas niesamowity, jeśli ktoś wydaje polecenia musi wrzeszczeć bo nic nie słychać, na każdym stanowisku trzeba mega szybko ściągać lub wkładać deski i to po kilka sztuk, które łącznie ważą ponad 20-30kg. Kobiety, które tam pracują są spalone - czerwone jak buraki, wszyscy śmierdzą potem na kilometr, a płaca to 1500zł na rękę. Polecam jeśli nie szkoda Ci rąk, kręgosłupa i po pracy lubisz spać po kilka godzin nie mając życia, to w sam raz dla Ciebie. Pozdro.
Stary 2015-08-15 13:11:13
Nowy popracuj trochę to się przekonasz że jak sobie pracę zorganizujesz to nie jest tak ciężko a jak się robić nie chce to idź na zasiłek za darmo dostaniesz otchłapy co na początek chcielibyście ze 3 kawałki i ch..ja robić.Przez agencję zarobisz więcej?A te dziewczyny pracują już po kilka lat a chyba jesteś słabszy od tych dziewczyn cieniasie
reksio 2015-11-19 11:07:40
zle policzone byly:) oczywiscie
teh 2016-06-06 22:30:49
Oj Maruś, Maruś. Jakiś mały taki głupi.
2
Nick 2016-07-03 18:01:04
Przyjęcia są prawie non stop poprzez pośredniaków typu Addeco lub Work express. Teraz pewnie nic z tego, bo niebawem urlop. Chociaż kto wie, próbuj. Pracy nie polecam - tzn nie to, ze idzie się narobić, bo tak nie jest w sumie to zależy gdzie trafisz. Są stanowiska lajtowe gdzie nic nie robisz, stanowiska gdzie psychicznie Cię zjedzą lub stanowiska gdzie się pracuje fizycznie. Wszystkim płacą tyle samo nie zależnie czy zamiatasz miotłą czy dźwigasz dechy cały dzień. Wbijaj śmiało robota marzenie :D:D:D:D:D:D!!!
urlop 2016-07-14 22:07:42
Marek prosze Cie nie wypowiadaj sie tu. Zaloz chociaz raz robocze spodnie, zejdz na dol i przepracuj za te grosze na niektorych stanowiskach jakie placicie. Praca jest ciezka, a wymogi jeszcze wieksze.
pracownik prawiebyły 2016-10-09 20:41:18
Powiem wam coś o firmie Sigro.Zacznijmy od zarobków które nie są złe jeśli zrobi się trochę nadgodzin.Premia zależy od widzimisię kierownika.Aświąteczna premia to jest niesprawiedliwość niważne czy robisz rok albo pięć sześć lat to dostaniesz tyle samo.Gdzie indziej zależy od stażu pracy a firma jest już sześć lat.Do tego majster Robert to jest porażka.Pracuje mimo że dla niego zakład to jedna wielka porażka,kierownik to ktoś pod głupszym jeszcze nie pracował .Do tego ludzie się zwalniają bo już mają dość pracy z nim a nie to że znaleźli pracę za granicą to samo jest z pracą w soboty wolą ludzie stracić trochę premii i mieć spokojny weekend niż się męczyć z kimś kto potrafi się tylko drzeć i obrażać a jak jest kierownik to jest cichutki a potem jak nie ma góry to się wyżywa.Ale firma bardzie chyba potrzebuje bezproduktywnego majstra niż ludzi którzy chcą pracować.Lepiej nie trafcie najego zmianę bo długo nie poracujecie
xxx 2016-10-09 20:45:40
Pewnie, że jak atmosfera dopisuje to jeszcze lepiej wypełnia się wszystkie obowiązki pracownicze. W końcu wiedzą jak dbać o zadowolenie pracowników teraz.
Pracownik 2016-11-01 18:42:07
Czytam te wypowiedzi i muszę poruszyć kilka kwestii od których już mi się nie dobrze robi.
Pierwsza - ludzie starajcie się pisać poprawnie po polsku! Już pomijam gramatykę czy ortografię ale same składnie zdań wołają o pomste do nieba, ciężko was zrozumieć.
Druga - nie zauważyłem ani jednej wiadomości która mówiłaby o faktycznej sytuacji w firmie, połowa jest od ludzi leniwych którzy już się zwolnili lub zostali zwolnieni a druga od frustratów życiowych którzy innych obwiniają za swoje życiowe niepowodzenia. Wiem jak to jest, też nie planowałem że będę pracował na produkcji ale taki jest fakt, kiedyś byłem na siebie o to zły bo przecież każdy chciałby coś w życiu więcej osiągnąć. Teraz po kilku długich latach w Sigro pogodziłem się z tym, wiem że pewnie wyda wam się to głupie ale widzę sens w tej pracy, bo przecież ktoś to musi robić. Jesteśmy małą firmą a pomyślcie ile już TIR-ów z kantówkami naszej roboty zostało rozwiezionych po Europie. Wiadomo że czasami jest ciężko w końcu to praca fizyczna, choć nie pozbawiona myślenia. O brygadzistach nie będę się wypowiadał bo ich pracę wykonuje kierownik, bardziej to są wózkowymi, ludzie ich nie szanują bo na szacunek nie zaslugują wykorzystując w najgorszy możliwy sposób swoje stanowiska. Co do kierownika to nie zgadzam się z żadną z wypowiedzi, owszem bywa surowy ale zawsze sprawiedliwy. Nie wielu ludzi spotyka się z taką charyzmą, każdy odważny dopóki kierownik nie wyjdzie zza zakrętu. Wymagania ma spore to fakt ale on tak jak i my ma nad sobą ludzi którzy "naciskają", więc nie ma się co dziwić że czasami jest nerwowo.
Wiele rzeczy zrozumiełem w tej firmie przez te kilka lat, z wieloma się pogodziłem. Wynagrodzenie jest uczciwe, lubie to co robię. Nie mam prawa narzekać a jak już to robicie bo przecież prawa do narzekań wam nie odbiorę to róbcie to z klasą, żeby pozbyć się tego stereotypu że jak ktoś pracuje fizycznie to musi być debilem :) Dziękuję i pozdrawiam.
2
Zostaw swoją opinię o P.H.P. "SIGRO II" Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.P. "SIGRO II" Sp. z o.o.