Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o P.H.P. "SIGRO II" Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie P.H.P. "SIGRO II" Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
- 2013-09-14 16:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
- 2013-09-11 00:48:56

no cisza jak makiem zasial a pytanie dlaczego pewnie sie wszyscy boja brygadzisty naszego kochanego pana [usunięte przez moderatora] coz to za wspanialy czlowiek o szlachetnym sercu i wbrew pozorom bardzo szarmacnki coz czas najwyzszy chyba go ustawic bo za bardzo sie rozchulal wiec tym o to sposobem powiem co nie co jak teraz praca wyglada w firmie nasz ulubieniec wscielil sie pospolitego buraka chama prostaka nie radzi sobie z ludzmi wiec smierdzacy pies pozabieral chlopakom premie tylko szkoda ze tym co nie trzeba lodziarze i lizacy wrecz wchodzacy mu pod same [usunięte przez moderatora] maja najlepiej najbarzdziej to mi szkoda chlopakow z prasy zawsze ma do nich jakies ale jeszcze troche i pewnie ktorys tam nie wytrzyma i stanie sie to co nie wydarzylo sie za kadencji "kozy" a kazda pracujaca tam osoba wie o co chodzi ;) idziemy dalej jego intelekt jest wrecz niebowziety jest absolutnym idealem pod wzgledem myslenia nikt nie moze byc madrzejszy od niego bo zaraz sie uslyszy cytuje jestes [usunięte przez moderatora] ;) czas wrocic do meritum "jak sie pracuje w sigro 2 " zaczynajac od poczatku podukcji tj kreslenie praca jak kazda inna dziewczyny mowia ze ciazko ale kto by tak mowil jezeli sie stoi i strzela sie kreski po desce podazajac dalej "kapowka" tam to sie dopiero dzieje desek tyle nawala na te stoly ze masakra ale ludzie sobie jakos daja rade bardzo tam kregoslup boli ale idzie sie przyzwyczaic i mozna zauwazyc dobre aspekty tego o to stanowiska ;) w przyblizeniu odklada sie deski na i segrguje na a b c podozajac dalej sa to frezerki tam to dopiero jest "masakra " praca bardzo odpowiedzialna bo jak by nie bylo to od tego miejsca zalezy jaka jakosc bedzie deski ;) dalej mamy heble njabardziej masakrycznie ma osoba odbierajaca deski tempo narzucone przez brygadziste jest szalone ale coz w tej firmie sa ludzie obdarzeni super hiper mega zwinnoscia i jak zawsze sobie czlowiek musi jakos radzic natomiast drugi hebel w porownaniu do pierszego to bajka osoba wkladajaca material ma jak u Pana Boga owszem osoba dobierajaca nie ma tak narzuconego tempa jak w pierwszym wiec nie boje sie uzyc slow ze sobie tam odpoczywaja ;) kolejnie mamy prasy duza i mala jak sama nazwa mowi na duzej zawsze trzeb azrobic ponad norme bo jak nie to wiadomo co bedzie uzycie tzw [usunięte przez moderatora] przez naszego ulubienca natomiast na malej prasie jest jak w bajce nie wazne ile sie zrobi grunt ze jest wlaczona prasa i deski sie kleja ogolnie nie polecam tam pracy szukajcie innej a napewno bedzie wam lepiej oszczedziciie sobie nerwow srtesow wrzodow i innych chorob zwiazanym z praca pod wielkiem [usunięte przez moderatora] i naciskiem z gory juz nie bawem kolejna czesc sigro non stop pozdrawiam
nie rozumiem po co tam pracujesz [usunięte przez moderatora]?!!zamiast narzekać zbieraj swoje leniwe [usunięte przez moderatora] i znajdź sobie pracę odpowiednią do swoich kwalifikacji np.na bazarku...nie bedziesz musiał przynajmniej wypisywac bredni na czyjś temat!!!
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-15 22:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
- 2013-09-14 16:26:36

nie rozumiem zatem po co tam pracujesz [usunięte przez moderatora]?!jak ci nie odpowiada praca tam zabieraj swoje leniwe [usunięte przez moderatora] i szukaj roboty na bazarku!!
Twój stary to [usunięte przez moderatora] i każdy z prasy ci to powie, jak masz wątpliwości nic nie szkodzi kolegów zapytać
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-09-19 17:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
takie hasła to piszą tylko [usunięte przez moderatora] tak było jak pracowałem i tak będzie zawsze robota do [usunięte przez moderatora] na każdym kroku i nikt mi nie powie że jest jak wszędzie trzeba robić [usunięte przez moderatora] prawda trzeba [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
robol sigro - 2013-09-24 10:54:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz pewnie nikt nie dostanie premii,bo [usunięte przez moderatora] bedzie zly wiec wg wlasnego widzi mi sie ciachnie premie.nie ma co sie dziwic przeciez wg [usunięte przez moderatora] same [usunięte przez moderatora] tutaj pracuja.
zdjecie uzytkownika
Najmadrzejszy - 2013-09-25 14:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To tylko robota a wy sie podniecacie jak cyganka na jarmarku. Masz odwagę to spróbuj, przyjdź i sie przekonaj jak jest, a płacą dobrze, a nie pasuje to można przeczekac do wiosny i szukac nowej roboty. Więc o co tyle gadania? Zrozumcie to że to jest tylko praca, nikt się z nia nie żeni, nie ma co podchodzić emocjonalnie. Ale niektórzy traktują ją jak zło konieczne a potem "leczą" się z zawiści na forum. To oznacza poważne problemy psychiczne
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-10-20 08:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
:)
zdjecie uzytkownika
gallanonim - 2013-10-28 12:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca ciężka, ale idzie się przyzwyczaić. Ludzie w porządku poza kierownictwem, ale to jak w każdej firmie uczciwie niczego się nie dorobisz, musi ktoś na Ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ebyś miał premię. Zwykli pracownicy są po to żeby kierownicy mogli trzymać ręce w kieszeniach, nie okłamujmy się! taka jest kolej rzeczy. Zarobki "dobre", patrząc na najniższe wynagrodzenie w Polce. Nie próbujcie brać zwolnienia nawet jak się nie będziecie mogli ruszyć z łóżka, bo już nie będziecie mieli po co wracać. Praca jak każda, albo jesteś niewolnikiem albo panem niestety, to jest nasza polska drabina przemysłowa. Ciężko znaleźć pracę w której będziesz szanowany i nagradzany za swoją dobrze wykonywana pracę. Czy się starasz czy nie to i tak jesteś nikim. To jest problem, że pracodawcy nie potrafią doceniać ludzi dzięki którym ich firmy prosperują i dorabiają się bogactwa.
zdjecie uzytkownika
heisenberg - 2013-10-29 00:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gallanonim - 2013-10-28 12:56:42]:
Jest różnica pomiędzy wymaganiem czegoś od kogoś, wykonywaniem obowiązków pod nadzorem przełożonego a tym co tam się od bywa. Nikt nie oczekuje pochwał i głaskania ale 8 godzin pracy we względnym spokoju. Jak ktoś ma ciężką nerwicę nie wspominając już o innych dysfunkcjach i nie radzi sobie sam ze sobą to nie powinien być na tak odpowiedzialnym kierowniczym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
przydupeczka leśna - 2013-11-27 22:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
No cóż... czytając forum dochodzę do wniosku że po części piszący tutaj mają racje . To że zwykły pracownik pracuje na wzbogacenie się pracodawcy i on zbytnio nie przywiązuje do tego wagi to codzienność trzeba się z tym już pogodzić i żyć dalej ;)raz jest dobrze a raz źle jak wszędzie a jak komuś się to nie podoba to niech otworzy swój interes;) jeżeli chodzi o wynagrodzenie to nie jest tak źle za prace w systemie 2 zmianowym pracując tylko po 8 godzin bez dodatkowych pracujących sobót zgarnąć 2 tys z małym przecińkiem to jak najbardziej uczciwa stawka w porównaniu z innymi zakładami prosperującymi na Zagłebiu ;)gdzie praca po 8 godzin to tylko marzenia ludzi tam pracujących ;) i tyle mam do powiedzenia a co ;)chcecie się dowiedzieć jak jest naprawdę to złożyć CV i czekać na telefon z biura pośrednika pracy ;)
zdjecie uzytkownika
ccc - 2014-02-14 20:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2 tyś z przecinkiem ale brutto. Piszę to pewnie ktos z kadr, zapraszam na ukladanie desek (usunięte przez administratora).
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-02-23 18:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma porażka.Zacznę od tego,że nie ma żadnego poszanowania pracowników.Masz tylko robić i wykonywać polecenia bardzo sprzeczne ze sobą.A tylko spróbuj coś zrobić źle.Jesteś wyzywany od idioty,głupiego.Bo kierownik to uważa się za chodzący ideał a jest głupszy od niejednego robola.Albo spróbuj iść po jakeś wolne.To się patrzy na ciebie że jak ty śmiesz w ogóle brać wolne.Od terminów urlopu to są oni a nie ty.Dzieci też nie można mieć w tej firmie.Za to że pójdziesz na ojcowskie które ci się ustawowo należy ta firma nie daje ci premii bo to jest wolne z zusu a nie od nich.Albo nie przyjdź w sobotę to pojadą po premii ale już za to że przyjdziesz to premii wyższej nie dostaniesz.Są też pieski majstra i kierownika.Tylko na nich spojrzą a pieski już są przy nodze.Praca nudna,monotonna.A jak źle położysz deskę to potrafi kierownik zrobić taką awanturę jakby od tego zależała przyszłość firmy.Zachowuje się jak furiat.Ogólnie firma porażka,odradzam,omijajcie ją wielkim łukiem jak chcecie mieć spokój.Tu możecie się dorobić ale tylko garba,nerwicy i może jeszcze więzienia jak ktoś nie wytrzyma i potrząśnie więcej jak trochę osobami które żądżą na hali w tej chorej firmie.
zdjecie uzytkownika
Anonimek - 2014-02-26 21:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gwarancja wypalenia zawodowego ;)
Nie pracuję tam ale mój znajomy to już tam uschnął po nawet dość długim czasie przepracowanym tam .
Nigdy w życiu nie widziałem tak zniechęconego człowieka pracą.
I tak poniszczonych rąk przez pracę.
Praca wykonywana tam to na darcie ryjasa.
Warunki pracy masakryczne !!! Jakieś dziadowskie nauszniki , gorąc na hali , stres , i ta myśl ze zaraz dostaniesz zjebe, zniszczone ręce , bolący kręgosłup, nikt nie docenia twojej roboty bo i tak masz zjebsona ;p
Już tyle moich znajomych sie tam przewiniło i nie wytrzymało prawie tygodnia bo przez darcie ryja sie nie da wytrzymać i te warunki. Z mojego znajomego to sucha niteczka jest tak wypalony a pracuje bo musi nie łatwo znalesc teraz cokolwiek. Warunki w zakładzie powinny sie zmienić. Albo w końcu ktoś się tym zajmie. ;)
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-04-11 10:12:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sory taki mamy klimat ;)
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-04-13 20:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zacznijmy od początku.Kapówka:norma musi być wykonana,nieważne w jaki sposób.Jak brakuje ludzi to skąd ich wziąć?Ależ oczywiście z kapówki,ale norma musi być.Jak kilka dni nie ma normy to zebranie i po premii.Frezarki, to samo norma.Nie to po premii.I nie ważne że sie psują,że coś się stało.Heble to samo.Prasa też.A do tego kierownik.Totalna porażka.Na wszystkich się drze i obraża ludzi.Na szczęście mając duzo czasu nagrałem parę jego obraźliwych i poniżających tekstów,które może wykorzystam jeżeli się zwolnię a na pewno jeżeli zostanę zwolniony.Nie zawacham się użyć tych nagrań w sądzie.Pieska już jednego sobie wyszkolił Reksio ma na imię.Wyszkolona bestia potrafi tylko wyzywać od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pedałów i tym podobnych.Teraz kierownik sobie na kapówce suczkę szkoli.Będzie miał już parkę.Ciekawe czy suczka już jajka lizała i wągry na jajkach wyciskała.Szczyl robi cztery miesiące i chce robić zmiany.Zakład funkcjonuje tyle lat a suczka chce coś zmieniać.Ogólnie jeżeli atmosfera byłaby lepsza to i może lepiej by się pracowało.Ogólnie nie polecam szukajcie sobie innej pracy tak jak i ja szukam i wiele innych osób też.
zdjecie uzytkownika
ktos tam - 2014-04-18 20:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak..tak..tej mlodej "brygadzistce" i tak poryja beret,kwestia czasu kiedy pusci kleksa.Co do PANA "brygadzisty" to uwazam,ze juz dawno mial pranie mozgu.Szczeka na wszystkich jak jakis mega obcykany w temacie,ale gdyby nie karteczka z wytycznymi to nic nie bylby w stanie zdecydowac SAM...oj przepraszam...strecz i rekawiczki ...to mu naprawde dobrze wychodzi...generalnie..zasadniczo to kij mu w podkolanka :)hau..hauuu...hauuuu :))))))
zdjecie uzytkownika
roboolll - 2014-05-01 07:49:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma okej...co roku dostajemy po 60zl podwyżki....dbaja o ludzi i ich rozumieją...wszyscy sa mili i chcą dla nas jak najlepiej..mało pracy..nie trzeba się spieszyć..rece nie bola...a tak serio...większość ludzi pracuje tam na przeczekanie,szukaja czegos normalnego,bo jeśli chodzi o ten zakład to wszystko tutaj jest chore.ludzi maja za nic,z dyrem nie da się porozmawiać bo pierdolami się nie zajmuje jak to sam powiedział komus...brakuje mi slow aby okreslic ten caly system.stanowczo odradzam ten oboz
zdjecie uzytkownika
Oralny dzikus - 2014-05-15 15:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
buhhaaaa kto to pisze same bzdury i brednie najlepiej nic nie robic i brac pieniadze co miesiac to nie taki typ produkcji jak ktos uwaza ze to oboz to niech odejdzie i idzie do sluzby panstowej policja wojsko itp a nie narzekac ze to i tamto w du pa ch sie poprzewradzalo kto bedzie chcial pracowac to znajdzie odrobine motywacji i checi w sobe zacisnie zeby pokaze troche zanagazowania aby za jakis czas znow nie szukac pracy
zdjecie uzytkownika
yerek - 2014-05-23 17:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludki tam isc do roboty przerobic miecha i spadac na l4, szukac w miedzyczasie innej pracy. Ja tak zrobilem a robilem tam, teraz wlasnie jestem na popoludniowce i pisze to z neta ktorego mam na maszynie. Niedajcie sie cwaniakom wykorzystywac. Tam to podchodzi pod niewolnictwo i dyskryminacje.
zdjecie uzytkownika
obok tego co siedzial - 2014-05-23 23:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szkoda, ze nie piszesz z mojej paly, bo tez ma zasieg wifi i tez bylem na popoludniowece :). Nastepnym razem daj znac wczesniej to Ci udostepnie mojego giganta i sobie popstrykasz ile bedziesz chcial, a poki co to wiesz :) dzialaj tam bym ja nie musial za duzo robic HEHEHEHE. A co do pracy - oczywiscie 28+ stopni dzien w dzien na hali, przerwa 15minowa nawet nie usiadziesz, a juz musisz wstac Powinni przerwy w ogole nie robic, zryc pod maszyna, bo czas ucieka. Ogolnie SUPER firma polecam szczekajaco HAAAAAAAAAAAAUUUU HAAAAAAAAAAAAU
zdjecie uzytkownika
anoninn - 2014-06-26 15:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
po słabo merytorycznej dyskusji, czas na jakieś konkrety, konkretne pytania. Jestem zainteresowany współpracą z SIGRO II. ale po przeczytaniu komentarzy mam jedno pytanie na początek. W jakich warunkach się pracuje i na podstawie jakiej umowy na sam początek? To pierwsze moje pytania ale będzie ich więcej, chcę zobaczyć czy ktokolwiek w ogóle mi tutaj coś konkretengo odpisze, bo obawiam się, że może być słabo.
zdjecie uzytkownika
robol 4 - 2014-07-22 12:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wiesz co to jest unitarka to tak wygląda tam praca od początku do końca (usunięte przez administratora)aż się zwolnisz albo cię wywiozą na SOOR stanowczo odradzam pozdro dla zainteresowanych .
zdjecie uzytkownika
monitori - 2014-07-22 17:09:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiem co to jest to o czym napisałeś. mogę się tylko domyślać, że nic przyjemnego. ale ja bym chciał uzyskać informacje na temat tej umowy na początku i stawki oferowanej nowym pracownikom na początku współpracy. to dla mnie najważniejsze.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-23 20:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na początek jesteś przyjęty przez pośredniaka i masz 12 zł za godzinę i tak masz umowę odnawianą co 2 tygodnie, pod warunkiem że dajesz sobie radę, po 3 miesiącach jak się sprawdzisz przechodzisz pod zakład gdzie masz 2000 tyś brutto plus premia uznaniowa.Zarobki są ok, praca ciężka ale jak ktoś chce pracować to da sobie rade.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
maniek - 2014-08-05 15:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciałem zapytac jak sie pracuje w Sigro jakie sa zarobki jaka atmosfera bo z tego co czytam to nie ma szału
zdjecie uzytkownika
monitori - 2014-08-06 17:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra xxx, dzięki za to co napisałeś, ale tak się zastanawiam czy to 12zł to jest brutto czy netto? bo tak z moich wyliczeń to wynika, że przez tego pośredniaka to można zarobić bardzo podobnie jak po tym przejściu 'pod zakład'. a czy to w ogóle ma jakiś sens to bym się z tym spierał. w ogóle dziwna forma tego zatrudniania osób co dwa tygodnie przedłużając umowę. Nigdy jeszcze się z tym nie spotkałem. Jeszcze mnie intryguje jak to jest z tą premią uznaniową, ile to się można z tego spodziewać, bo jeśli jest uznaniowa to pewnie jest mocno zależne od stosunków jakie utrzymuje się w pracy ze współpracownikami a nawet bardziej z pracodawcą albo osobą która przyznaje takie dodatkowe wynagrodzenie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.P. "SIGRO II" Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x