brak logo

NSK ISKRA

Kielce

Opinie o NSK ISKRA

gaber 2015-10-18 06:38:13
Nie jestem pewien, no ale wydaje mi się, że jeśli przez te trzy miesiące się sprawdzisz to nie powinno być żadnych problemów z tym, żeby przedłużyć umowę, no ale jeśli jednak jesteś leniem i nie dajesz rady to możliwę że jednak mogą Ci podziękować za współpracę, no ale nie ma co się od razu zniechęcać.
NOWY 2015-10-22 12:26:32
Witam na start maksymalnie 2400 brutto wiecej nie dostaniesz.
Po 2 latach ok 200 brutto podwyzki a dalej to juz tylko inflacyjna kazdego roku jakies 2-4%
Gabka92 2015-10-25 15:41:20
To jest mało??!! ludzie, wszedzie jest najnizsza krajowa czyli na reke 1300zł!!!!
NOWY 2015-12-01 06:54:16
Gabka92 uwierz mi ze to mało !!!
Za taka prace obowiazki i stres to sa psie pieniadze. Ludzie stad uciekaja jak przed zarazą. Presja ogromna nie zarta nawet 3 tyś na reke.
2
zuzik 2015-12-07 18:09:02
rzeczywiście jeśli chodzi o pracę w iskrze to za mniej niż 3,5 na rekę to bym się tutaj nie poakzywał. Powiedzcie ile własciwie Wam oni płacą w tej chwili
Kebab 2015-12-23 19:33:35
Rok stażu jako specjalista ds. produkcji i mam na rękę 1640zł
waldek 2015-12-30 16:22:21
mnie to ciekawi oferta jako Specjalista ds. Zakupów Nieprodukcyjnych, ktoś pracował na takim stanowisku? bo nie napisali nic o systemie zmianowym, tylko ze 8 godzin.
Aga83 2016-01-07 09:07:42
Czytam te wszystkie opinie i tak szczerze mowiac to praca w tym zakladzie jest o wiele lepsza od tej ktora teraz wykonuje. Pracuje ciezko fizycznie, dzwigam ciezkie przedmioty i to jeszcze biegiem bo pracuje w systemie akordowym wiec jezeli chce zarobic wiec normalne ze trzeba szybko, kierownictwo popelnia duzo bledow za ktore nam sie obrywa, traktuja nas jakbys my byli niewolnikami, jezeli nic sie nie odzywam to zarobie 1800 zl ale jezeli tylko zwroce uwage koorynatorowi ze cos zle zrobil i ja nie bede za to odpowiadac moje zarobki sa o wiele mniejsze, prawda jest taka ze wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma. W takich czasach zyjemy niestety
mrugel 2016-01-09 02:43:26
@Aga83 jeśli w Twojej firmie jest nieciekawie to może spróbuj się zatrudnić w tej firmie, są przecież szkolenia, a jak nie no to jeszcze możesz spróbować stażu.
Generaleq22 2016-02-25 13:57:42
Pracuję w NSK już prawię rok czasu na stanowisku tokarz automatowy. Zarobki nie są takie złe. 1900 na rękę, a za dobry miesiąc jak więcej nidzieli to nawet 2 tysie.Praca po 8h wychodzisz robisz swoje i idziesz do domu i nic cie nie interesuje. Do tego umowa o pracę plus dodatki i wszelkie świadczenia. Pracuje na luzie i mam wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak narazie nikt mi nic nie poiwedział, że źle pracuję. Pozdro Nieroby !
2
lilka 2016-03-10 11:56:05
aplikuję na technika jakości i te opinie upewniają mnie ze to słuszny wybór. Umowa o pracę w międzynarodowym zespole,możliwości rozwoju i szkolenia.@kebab wiesz coś więcej o płacach??
1
zuzik 2016-03-12 11:58:40
jeśli chodzi o płacę to raczej tajemnica ludzi tutaj zatrudnionych. A co do ofert to poszukują z takich najświeższych stanowisk inżyniera - ale to raczej staż
tomek 2016-03-14 12:04:45
@zuzik, tak to staż, ale według mnie to nic złego zacząć od stażu, bo jak się sprawdzisz, to na pewno będzie istniała możliwość zatrudnienia. Dodatkowo na pewno można się wiele nauczyć. W ofercie stażu widziałem, że trzeba mieć wyższe wykształcenie techniczne.
wiwwi 2016-03-16 12:08:36
Dokładnie tak. Zawsze jest szansa, że po stażu mogą zatrudnić na stałe. Jak dla mnie to taki rodzaj okresu próbnego, dzięki któremu ktoś może zdobyć bardzo duże doświadczenie, a do tego zarobić, bo widzę, że staż jest płatny. Tyle, że trzeba mieć wykształcenie wyższe techniczne (mechaniczne, mechaniczno elektryczne, automatyka-robotyka) i dobrą znajomość rysunku technicznego.
egen 2016-03-18 12:17:05
nie tylko na staż można w nich się załapać bo szukają też teraz technika jakości, słyszałem, że praca może i do lekkich nie należy ale chociaż wypłata na czas i umowa o pracę jest
flex 2016-03-18 12:30:25
Wyplata zawsze na czas umowa o prace tez jest. I na tyle plusow duzy minus to bardzo niskie stawki i zero perspektyw. Dobra praca dla absolwentow popracowac rok zrobic krótki staż i isc dalej tu niestety nic sie nie osiagnie i nie wiele nauczy.Z fizycznymi pracownikami jest jeszcze gorzej stawka nizsza a warunki ciezsze.
wiktor 2016-03-20 13:24:58
a wiesz może @flex czy taki staż u nich jest płatny? chętnie bym się zaczepił tak jak piszesz na jakiś rok żeby zdobyć trochę doświadczenia ale oczywiście nie za darmo
flex 2016-03-21 13:33:44
Tego nie wiem ale mozna popytac bo ciagle sa rotacje takze praca jest i staze tez sa a czy platne tego nie jestem pewien
flus 2016-03-22 13:26:31
z tego co mi wiadomo to staże na szczęście są płatne i to z możliwością zatrudnienia jeśli człowiek będzie się im sprawdzał :) trzeba aplikować poprzez firmę z dopiskiem staż
No i co? 2016-03-25 09:42:11
Pytałeś mnie kiedyś Pawełku czy jakby między liniami była kupa czy bym ją zauwazył? Widzisz mnie juz tam nie ma a ty dalej tkwisz w tym gó-wnie.... hahaha ;)
Jaro 2016-03-30 19:04:59
Dobrze, że jest praca w Wałbrzychu, wiecie można zatrudnić się na kilka miesięcy i szukać pracy dalej i hajs odkładać. Pracował ktoś może u nich jako technik jakości i może powiedzieć mi jak to wygląda u nich w przeliczeniu na zarobki.
Antos 2016-03-31 12:31:45
JARO daruj sobie zarobki to najnizsza krajowa zanim dojdziesz do 2 tys na reke minie ci poł zycia albo i całe :)
No i co no i co? 2016-03-31 19:01:02
Jak to mądry majster kiedyś powiedział: "Wszyscy tkwimy w tym gównie po uszy az cieżko nie zauwazyć"
Jaro 2016-04-01 21:56:53
Stary, za coś trzeba żyć @Antos a jak nie masz jak się ruszyć z miejsca bo Cię nie stać, to co robisz, jesz tynk czy bierzesz się za pracę. Wiadomo, że chciało by się mieć zarobki na poziomie 10 tys, ale co z tego. PZDR
KOLOMBOFAJANSO 2016-04-05 13:02:48
W skrócie:
Zarobki - 11,50/h w tym momencie(przynajmniej na tokarskiej)
Czas płacy - perfekcyjny, zawsze na czas, 10 pieniążki na koncie muszą być
Warunki pracy - dosyć ciężkie, jednak da się przyzwyczaić, dużo stresu(przydatne mocne nerwy),ludzie tam pracujący w większości sympatyczni.
Wolne - bez brygady pn-pt weekend wolny, w brygadzie 1 weekend w miesiącu a tak w zależności od planu wolne na tygodniu.

Podsumowując: jak na Kielce, praca dobra
lilka 2016-04-05 14:30:29
a czy nie wiecie jak jest zatrudnianiem kobiet?Można dostać jakieś sensowne stanowisko @KOLOMBOFAJANSO, bo z tego co piszesz to jakby praca dla mężczyzn raczej?
KOLOMBOFAJANSO 2016-04-05 23:58:36
@lilka zależy co rozumiesz poprzez "sensowne stanowisko", pracuje tam wiele pań, starszych i młodszych, na wszystkich stanowiskach, od obróbki tokarskiej po kontrolę jakości. Także nie, to nie praca wyłącznie dla mężczyzn.
Antoś 2016-04-06 07:07:36
Jaro pewnie ze trzeba z czegoś zyć ale jak patrzysz co robisz i dostajesz na start 11.5 brutto czyli 8.3zl netto i perspektywa zadna a jestes [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bura [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to lepiej isc krasc !!
KOLOMBOFAJANSO 2016-04-06 12:12:02
@Antoś dziwne bo pracując prawie 2 lata nigdy mi się nie zdarzyło być " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bura [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; i nie widzę żeby ktoś był, przynajmniej u mnie na wydziale. Chyba zależy akurat na kogo i gdzie się trafi. Bynajmniej nie zdarza się to na WW-9. A jeśli chodzi o twoją wypowiedź dotyczącą dojścia do 2tys na rękę, to nie trwa to aż tak długo. Pozdrawiam
Były pracownik 2016-04-19 23:56:22
Po 20 latach pracy w Iskrze rzuciłem to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Odkryłem że świat jest dużo bardziej kolorowy i zmieniłem zawód. Wyjechałem. Teraz przyzwoicie komunikuję się w 4 językach które przyszły same (z niewielką pomocą z mojej strony) jestem samozatrudniony i odkładam co miesiąc 10-12 tys.zł/mies. Oprócz tego mam normalne koszty utrzymania za granicą. Pracuję 3 miesiące a następnie robię sobie mies. wakacji. Te 20 lat w NSK to było o 10 za dużo. Pozdrawiam kolegów z NSK. A.
OLO 2016-04-21 21:49:03
Ja ucieklem z nsk po 2 latach najgorsze 2 lata mojego zycia !!!!!!
Za ta prace zarabiac tak marne pieniadze to jest dramat. Kadra nsk to w 70 % ludzie ze wsi takze maja oplacony zus a dorabiaja u siebie. Mieszkaniec Kielc nie moze sobnie pozwolic na takie zarobki.
ćma 2016-05-05 21:28:28
e tam, bajki opowiadasz i tyle, przecież jakoś te dwa lata jednak tam wytrzymałaś więc na pewno nie było tak źle. Łożyska wałeczkowe to nie jest łatwy kawałek chleba alem już tak nie dramatyzuj proszę
Młoda 2016-05-16 23:11:57
Nsk... jak tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk nafta i inne substancje od których można nabawic się uczulenia. System pracy 3 zmiany i do emerytury nie ma życia szarości i senność to się będzie pamiętać. Zarobki jak na taki wyzysk są żadne bo jeśli robisz na to żeby zrobić opłaty zjeść i dojechać do pracy to jak niewolnik bo każdy grosz się liczy. Jak dla mnie to nie ma plusów bo jeśli mam życie poznać na 2 dni przed śmiercią to wolę umrzeć teraz.
3
mania 2016-06-11 15:06:23
@luz, pewnie, że to opłacalne. Wystarczy spojrzeć na treść ich ofert. Widać, że zależy im na wykwalifikowanych inżynierach.
Kapo 2016-06-14 12:31:45
No wykwalifikowanych to napewno ktorzy sie cenia i chca zarabiac ok 1700 na reke
senna janka 2016-06-14 21:18:10
a to inzynier może mieć tutaj tak niskie wynagrodzenie? nie wierzę... a co mam powiedziec ja która chce się zatrudnić u was na Stażysta w dziale finansów - no ciekawe ile by mi za taką formę zatrudnienie u was mogli wynagrodzenia zapłacić w obecnej chwili
NIKO 2016-06-16 14:31:15
Niestety inzynierowie tyle zarabiaja na start ale z podwyzkami tez ciezko jak sa to symboliczne ktorych sie nawet nie odczuwa. Co do stazysty w dziale finansow pewnie najnizsza krajowa albo staz z urzedu ale tego nie jestem pewien. Niestety ta firma nie placi i nie daje szans rozwoju
Max 2016-06-16 14:32:12
Wiesz co, no tak gadasz, ale prawda jest taka, że ogólnie są to dobre pieniądze, nie przeczę, super.
1
Obiektywny 2016-07-09 23:58:16
Przedstawię z grubsza minusy pracy na tokarkach FUJI w13:
1) Praca w weekendy (1 weekend wolny w miesiącu) byle jak wynagradzana (dodatek tylko za niedziele), grille, imprezy rodzinne wszystko Cię omija,
2) Trzecie zmiany (przy tak monotonnej pracy spać się chce jak cho**ra, w takich warunkach może zdarzyć się błąd),
3) Stan maszyn (to jest tragedia, wszędzie rozlane oleje, ciągłe awarie, naprawione lub nie tak żeby tylko dociągnąć do końca zmiany),
4) Ciągłe zwiększanie norm mimo iż maszyny są coraz starsze i bardziej rozklekotane,
5) Brak poszanowania życia prywatnego tak zwanego robola (chcesz urlop to lepiej od razu idź po zwolnienie lekarskie),
6) Sprzątać na koniec zmiany ten syf to przecież, aż krew człowieka zalewa ,
7) Audity i wtedy wręcz anormalne dbanie o czystość i porządek jakby to był szpital, nawet wióra nie może być na posadzce (gdybyśmy pracowali w tartaku to pewnie trocin nie mogłoby być),
8) Warunki pracy - hałas, opary chłodziw, olejów, metaliczny pył w powietrzu (przecież to nie są warunki szkodliwe), przy upałach na hali ponad 40 stopni, zimą przy mrozach poniżej 10 i jeszcze nawiew włączony. Zachorować wtedy nietrudno, a wtedy masz do wyboru pracować z gorączką albo iść do lekarza i powiedzieć premii papa,
9) Regenerowane narzędzia, które nie wiadomo kiedy urwie, a Ty później myśl co z tym powstałym fajansem zrobić,
10) Pretensje o słabe spływy tak jakby ktoś leżał i spał za maszyną,
11) Można jeszcze sporo wymieniać, ale już mi się nie chce.

I ta posada niewolnika, popychadła i sprzątaczki jest wyceniana na +/- 2 tys. netto, a przez jakiś rok na 2 z przodu nie ma szans (dopiero na końcu tzw. ścieżki kariery czyli po jakichś 2 latach, później już podwyżki symboliczne ;]).

Plusy tej pracy to jedynie wypłata na czas, niezły socjal i w większości równi ludzie w brygadach. Na pewno jest to też ciekawe doświadczenie, po prostu trzeba to zobaczyć na własne oczy ;]

Pisząc krótko nie jest to praca marzeń ani pod względem zawodowym ani finansowym, a życie osobiste idzie sobie w odstawkę. Za tą udrękę wynagrodzenie jest moim zdaniem jakimś nieporozumieniem, ale namawiam do sprawdzenia samemu. Może się komuś spodoba :D
2
elo 2016-07-10 11:12:30
Może zalezy to jeszcze od stanowiska i miasta w ktorym pracujesz?zarobki pewniesie roznią.
olaf 2016-07-11 09:49:35
100% racji. !!!!!!!!!!
Byłem rok przezylem uciekłem i odrazu odżyłem :)
Praca tragiczna zarobki za ta prace jeszcze gorsze !!!!!!
Rotacja ogromna nikt nie chce z mlodych pracowac za 2000 brutto na 3 zmiany i weekendy.
Na start najnizsza krajowa. W NSK zarobki na start za ta prace powinny byc w granicach 3000 brutto i tak by nie zbiednieli bo zyski maja ogromne.
1
egen 2016-07-11 10:45:16
Na produkcji taka stawka @olaf to standard mało gdzie masz więcej niż najniższa krajowa..ale teraz chyba rotacja się zmniejszyła bo ogłoszeń nie ma, może to w związku z wakacjami - ludzie chcą sobie dorobić?
Ładna 2016-09-01 21:00:18
Litości to poprostu kolhoz, mobbing, mistrzowie wykorzystują (nawet panie wiecie co mam na myśli) ochyda
some 2016-09-01 21:52:03
Hej, ale wiecie kiedy pojawią się u nich jakieś oferty pracy?
ANNA 2016-09-08 08:33:55
Oferty pracy zadko kiedy sie pojawiaja ponieważ nabor jest przez caly rok na kazdy z wydziałow.
O prace biurowa jest ciezko bo malo ludzi odchodzi natomiast na wydziale jako fizyczny pracownik rotacja jest ogromna.
Zarobki najnizsza krajowa plus dodatki do zmian no i slaby socjal. Ja pracowałam 2 miesiace do czasu znalezienia innej pracy bo niestety zarobki bardzo niskie jak na taki wysilek fizyczny. Nie polecam tej pracy ale niech kazdy sproboje czym smakuje nsk. Za te pieniadze nigdy nie znajda dobrego pracownika
egen 2016-09-08 09:53:08
Ale na te fizyczne też nic nie ma @ANNA piszesz, że niby taka wielka rotacja ale nigdzie znaleźć nie można tych ogłoszeń nie wierze, że od razu tak kogoś znajdują skoro mają taką "złą sławę" jak dla mnie to raczej nie do końca jest to prawda co piszesz
ANNA 2016-09-08 14:40:29
Zostawia sie poprostu CV na bramie od ul Jagielonskiej i tyle ja tak zrobilam , kazdy tak robi. Cv ida do kadr a pozniej dzwonia do wybranych osob. Firma ma zla slawe ale uwierzcie mi ze mimo to ludzie zostawiaja mase papierow :). Zawsze znajdzie sie ktos kto potrzebuje pracy. Kolega mi mowil ze teraz codziennie zatrudniaja nowe osoby.
mania 2016-09-08 15:46:58
Idealnie, że zatrudnienie u nich odbywa się w ramach umowy o pracę @Ma. W końcu to doskonały dowód na to, że relacje między pracownikami są całkiem niezłe, bo oprócz stałej pensji dorzucają jeszcze jakieś benefity socjalne, które urozmaicają pracę u nich
Radek 2016-09-13 07:10:35
MANIA pierdzielisz takie glupoty ze az uzębienie mnie rozbolalo !!!!!!!!!!!!!

1. Umowa o prace ? wiekszosc firma taka daje
2 Relacje mniedzy pracownikami fatalne
3 Benefity socjalne zerowe !!!!!!!!!!!!!!!!! Daja konserwy raz na rok na swieta za 100 zlotych !!!! Wczasow pod grusza brak tylko 300 zł na wakacje ktore chyba w cedzynie na 2 dni starcza !!!
4 Benefity socjalne nie urozmaicaja pracy. Prace urozmaica roznorodnosc wykonywanych czynnosci. A w NSK ludzie wciskaja tylko przycisk zielony czerwony i zolty :)

Radze zejsc na ziemie puki nie jest za pozno :)
morena 2016-09-13 10:10:19
mania tylko kwestia czy każdy ją dostanie ni ewentualnie po jakim czasie
Zostaw swoją opinię o NSK ISKRA - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NSK ISKRA