brak logo

NSK ISKRA

Kielce

Opinie o NSK ISKRA

Darek 2014-05-05 22:30:23
Witam. A a jak są tam traktowane osoby z wyższym wykształceniem?
5
ja 2014-05-08 21:42:23
zegar to możesz w domu ustawiać FACHOWCU
2
adam 2014-06-24 17:21:51
a tak jak z niższym :) jeden pieron czy po podstawówce czy z tytułem dr hab :)
W dzisiejszych czasach nie ma znaczenie wyksztalcenie byle by jednostka byla zdolna do pracy :) (2 rece , 2 nogi i w miarę rozwinięty umysł)
Zarobki bardzo niskie. Dobra pensja zaczyna sie po kilkunastu latach pracy w zakladzie. Tylko kto bedzie czekać 20 lat zeby dostac dobrą pensje jak za 20 lat bedzie ona warta tyle co teraz 1200 na reke :)
jedyny plus pensja na czas ale pensja okrutnie niska. Zasada prosta nabyc doswiadczenia w NSK i uciekac w swiat :)
2
marcin 2014-07-23 19:48:14
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gdzie woda do picia w takie upalne dniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gdzie my żyjemy ludzieeeeeeeeeeeeeee nie ma inspekcji pracy jak temperatura ponad 39 stopni to jest oszczednosc
4
Desperat 2014-08-13 20:05:58
Warunki zatrudnienia znośne - umowa o prace w dzisiejszych czasach to rzadkość, tutaj ją masz. Atmosfera w pracy - nie najgorsza, zdarza się nawałnica pracy ale jak nie dasz sobie wejść na głowę idzie wytrzymać. Rozwój zawodowy - Zero, jak przydzielą cie do jakiejś maszyny to przy niej zdechniesz. I najważniejsze ZAROBKI- ŻENADA, aż wstyd się przyznać. 1500 zł miesięcznie to zwykłe (usunięte przez administratora),
2
zuzaa 2014-08-18 01:52:09
Chcialam tam dostac prace, ale nie mam tam zadnych znajomosci. Jak myslicie, mam jaka kolwiek szanse ???
3
Marcziano 2014-08-18 22:00:36
Zależy jak wysoko mierzysz.Na fizycznego robola nie trzeba miec w NSK znajomości...
marcin 2014-09-13 20:33:10
znajomosciiiiiiiiiiiiiiiiii i to w takim zakladzie reka reke myje
wojak-szwejk 2014-09-23 19:59:14
hej, słyszałem, że kiedyś tam w WJ-1 zmienili majstrów, czy to prawda??? podobno któryś tam bardzo szaleje?, tak?
1
m 2015-02-07 14:39:51
Pracuje od prawie roku, praca może nie jest szczytem moich marzeń ale są też plusy. Pensja zawsze na czas,pracując w brygadzie ok.2500 brutto bynajmniej na początku, dodatki na święta, paczki dla dzieci. Patrząc w perspektywie dzisiejszych ofert, a w większości to śmieciówki nie jest najgorzej.
2
robol 2015-02-26 19:57:17
Ja po dwóch latach zap-nia w żółtym kołchozie za 1600-1700 dowiedziałem się że dostanę podwyżkę na świętego Dygdy i podziękowałem dziadom. Teraz po dwóch latach pracy w innej firmie mam netto tyle co w nsk brutto :) Trzeba szukać lepszej pracy a nie dawać się wykorzystywać Japońcom i ich sługusom.
2
Szybki 747 2015-03-31 14:51:56
zarobki takie sobie ale z czasem jest coraz lepiej wiem bo robie tam juz prawie 2 lata, organizacja srednia, tu gdzies wyczytalem ze nie ma wody przy 39 stopniach gosciu albo jestes glupi albo slepy wody wszedzie pelno stoi i co dwa dni jest dostawa nowej :) z tym ze bez znajomosci sie nie dostaniesz to prawda kazdy nawet zwykly pracownik fizyczny musi byc przez kogos polecony wiec osoby zainteresowane praca w NSK bez nikogo znajomego nawet nie macie co tam wchodzic :) teraz tak WW1 tokarska jak mam byc szczery to tam jest prze.... ale czasami jest wesolo zwlaszcza na palarni w brygadzie B :) Hartownia chyba najlepszy wydzial dla zwyklego pracownika tylko latem naprawde jest tam bardzo cieplo za to troche wieksze zarobki, nikt cie nie gania szefostwo nawet spoko wiec nie jest zle, szlifierska jak dla mnie to maja tam troche pracy ale i tak lepiej niz na tokarskiej :) montaz zarobki chyba najmniejsze ale za to czasami fajne dziewczyny mozna tam poznac i jest ciszej niz na innych wydzialach :) takze sa pozytywy i negatywy i przypominam ze caly czas mowie o WW1 brygada B nie wiem jak w innych ale wiem jedno Na WW2 odradzam prace kazdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle . Pozdrawiam :)
2
Jacek 2015-04-01 14:22:51
Witam. Pracowałem w iskrze 20 lat temu jako tokarz na 9-tce na kanałku. Chciałbym wrócić do NSK-a, ponieważ moje zarobki w dotychczasowej pracy to około 1900 zł. na rękę, aczkolwiek muszę zaznaczyć, iż te zarobki są od jakichś 10 lat. Moja praca polega głównie na dźwiganiu ciężkich rzeczy, powyżej 20-u, 50-u, a nawet 80-u kg. w ciągłej 8-godzinnej pracy, choć niekiedy rzeczy są też lżejsze. Z Iskry pamiętam to, że nie było żadnego dźwigania, "wiadomo, łożysko nie jest ciężkie, żeby go zmierzyć na mikrometrze". Moje pytanie brzmi: na jakie zarobki mogę liczyć przez pierwszy rok pracy? Mój wiek to 40 lat, wykształcenie średnie- techniczne. Może niekoniecznie przyjmą mnie na produkcję...może jakieś inne działy? Z góry dziękuję za udzielenie informacji.
stary 2015-05-06 16:30:30
tak 11zl na godz
ale 2015-05-13 22:45:21
Czy sa nadgodziny, czy mozna dorobic? Praca od pn do pt i w weekendy tez? Prosze o odp. Najnizsza mnie nie interesuje bo mam dzieciaki na utrzymaniu proszę o inf.
Były pracownik 2015-05-14 18:39:54
2 lata temu, jak tam jeszcze pracowałem, nie było nadgodzin ani nie można było dorobić.Praca na 3 zmiany od pn do pt, albo system czterobrygadowy - praca też w weekendy (1 weekend w miesiącu wolny) a wolne w ciągu tygodnia. Poza tym hałas, opary chłodziwa, latem na hali upał dużo większy niż na zewnątrz przy wilgotności 100%, zimą zimno. Uważam, że jak na zapieprz w takich warunkach płacą mało. Jedyny plus to umowa o pracę i wypłaty bez opóźnień.
1
olo 2015-06-07 23:37:11
10,50 na ww 13 umowa n a3 miechy ,tokarz automaty-wielowrzecionowe
kamikaze 2015-07-04 09:48:01
Witam jak wygląda praca na stanowisku kontroler jakości produkcji?
9
twój czas twoja strata 2015-08-29 16:44:58
Może i kołchoz się rozwija. Przecież na cysorza i fukushimy trzeba ciągle dawać kasę więc jakieś inwestycje muszą robić żeby się złomowisko nie rozpadło. A staże są głównie po to żeby mieć darmowe lub prawie darmowe popychadła do roboty. Taka kariera że do tej pory kolki ze śmiechu dostaję jak sobie przypomnę.
2
Antek 2015-09-04 07:32:01
Lilka kotku pracowalem w NSK 5 lat miesiac temu sie zwolnilem.
Na staze przyjmuja bo maja umowe z PŚ ze stazu nic nie wyniesiesz nic nie zarobisz jedynie bedzie cie zbieralo na wymioty :)
Zarobek po stazu jak dadza ci prace najnizsza krajowa + dodatki do nocki....
Wyciagniesz moze z 1600 na reke i tu marzenia o zarabianiu pieniedzy sie koncza bo nigdy nie dojdziesz do pensji 2tys na reke !!!!
Moja rada jest taka spierd.... jak najdalej z kielc bo tu nie ma pracy i nic nie osiagniesz tylko garbia, chyba ze jestes lekko nie kompletna to zapraszam do iskry :)
Jestes mloda osoba moze po studiach moze nie w takich ludzi sie w kielcach nie inwestuje jedynie w tzw fachowcow co przynosza korzysc pracodawcy
Ja sie zwolnilem bo juz mi sie niedobrze robilo ale ze mialem doswiadczenie i fach w reku znalazlem prace w 2 tygodnie za lepsze pieniadze na lepszych warunkach i bez stresu. NSK zabija w czlowieku chec zycia jest wampirem co wysysa z ciebie krew nie dajac ci w zamian nic.
A w NSK sa niezle stanowiska pracy ale na nie sie nikt nie dostanie bo sie malo kto zwalnia a jak sie zwolni robia sztuczna rekrutacje i zatrudniaja kogos z rodziny lub znajomych
Pozdro
3
Dżony Brawo 2015-09-16 21:51:46
Witam, mam pytanie odnośnie pracy na kuźni. Jak wyglądają tam zarobki, warunki pracy, czy szefostwo na tym wydziale jest ok? Są możliwości rozwoju? Prosiłbym o rzetelną informację.
Barca 2015-09-19 17:04:07
Ile może zarobić inżynier procesu w nsk na start? Sa tam podwyzki? jak wygladaja zarobki?
Grzechu92 2015-10-16 16:21:35
Czy umowy próbne są czesto przedluzane czy porobisz 3 miesiace i dziekuja za wspolprace?
NOWY 2015-10-22 12:26:32
Witam na start maksymalnie 2400 brutto wiecej nie dostaniesz.
Po 2 latach ok 200 brutto podwyzki a dalej to juz tylko inflacyjna kazdego roku jakies 2-4%
Gabka92 2015-10-25 15:41:20
To jest mało??!! ludzie, wszedzie jest najnizsza krajowa czyli na reke 1300zł!!!!
NOWY 2015-12-01 06:54:16
Gabka92 uwierz mi ze to mało !!!
Za taka prace obowiazki i stres to sa psie pieniadze. Ludzie stad uciekaja jak przed zarazą. Presja ogromna nie zarta nawet 3 tyś na reke.
2
Kebab 2015-12-23 19:33:35
Rok stażu jako specjalista ds. produkcji i mam na rękę 1640zł
Aga83 2016-01-07 09:07:42
Czytam te wszystkie opinie i tak szczerze mowiac to praca w tym zakladzie jest o wiele lepsza od tej ktora teraz wykonuje. Pracuje ciezko fizycznie, dzwigam ciezkie przedmioty i to jeszcze biegiem bo pracuje w systemie akordowym wiec jezeli chce zarobic wiec normalne ze trzeba szybko, kierownictwo popelnia duzo bledow za ktore nam sie obrywa, traktuja nas jakbys my byli niewolnikami, jezeli nic sie nie odzywam to zarobie 1800 zl ale jezeli tylko zwroce uwage koorynatorowi ze cos zle zrobil i ja nie bede za to odpowiadac moje zarobki sa o wiele mniejsze, prawda jest taka ze wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma. W takich czasach zyjemy niestety
Generaleq22 2016-02-25 13:57:42
Pracuję w NSK już prawię rok czasu na stanowisku tokarz automatowy. Zarobki nie są takie złe. 1900 na rękę, a za dobry miesiąc jak więcej nidzieli to nawet 2 tysie.Praca po 8h wychodzisz robisz swoje i idziesz do domu i nic cie nie interesuje. Do tego umowa o pracę plus dodatki i wszelkie świadczenia. Pracuje na luzie i mam wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak narazie nikt mi nic nie poiwedział, że źle pracuję. Pozdro Nieroby !
3
flex 2016-03-18 12:30:25
Wyplata zawsze na czas umowa o prace tez jest. I na tyle plusow duzy minus to bardzo niskie stawki i zero perspektyw. Dobra praca dla absolwentow popracowac rok zrobic krótki staż i isc dalej tu niestety nic sie nie osiagnie i nie wiele nauczy.Z fizycznymi pracownikami jest jeszcze gorzej stawka nizsza a warunki ciezsze.
flex 2016-03-21 13:33:44
Tego nie wiem ale mozna popytac bo ciagle sa rotacje takze praca jest i staze tez sa a czy platne tego nie jestem pewien
No i co? 2016-03-25 09:42:11
Pytałeś mnie kiedyś Pawełku czy jakby między liniami była kupa czy bym ją zauwazył? Widzisz mnie juz tam nie ma a ty dalej tkwisz w tym gó-wnie.... hahaha ;)
Antos 2016-03-31 12:31:45
JARO daruj sobie zarobki to najnizsza krajowa zanim dojdziesz do 2 tys na reke minie ci poł zycia albo i całe :)
No i co no i co? 2016-03-31 19:01:02
Jak to mądry majster kiedyś powiedział: "Wszyscy tkwimy w tym gównie po uszy az cieżko nie zauwazyć"
KOLOMBOFAJANSO 2016-04-05 13:02:48
W skrócie:
Zarobki - 11,50/h w tym momencie(przynajmniej na tokarskiej)
Czas płacy - perfekcyjny, zawsze na czas, 10 pieniążki na koncie muszą być
Warunki pracy - dosyć ciężkie, jednak da się przyzwyczaić, dużo stresu(przydatne mocne nerwy),ludzie tam pracujący w większości sympatyczni.
Wolne - bez brygady pn-pt weekend wolny, w brygadzie 1 weekend w miesiącu a tak w zależności od planu wolne na tygodniu.

Podsumowując: jak na Kielce, praca dobra
KOLOMBOFAJANSO 2016-04-05 23:58:36
@lilka zależy co rozumiesz poprzez "sensowne stanowisko", pracuje tam wiele pań, starszych i młodszych, na wszystkich stanowiskach, od obróbki tokarskiej po kontrolę jakości. Także nie, to nie praca wyłącznie dla mężczyzn.
Antoś 2016-04-06 07:07:36
Jaro pewnie ze trzeba z czegoś zyć ale jak patrzysz co robisz i dostajesz na start 11.5 brutto czyli 8.3zl netto i perspektywa zadna a jestes [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bura [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to lepiej isc krasc !!
KOLOMBOFAJANSO 2016-04-06 12:12:02
@Antoś dziwne bo pracując prawie 2 lata nigdy mi się nie zdarzyło być " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bura [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; i nie widzę żeby ktoś był, przynajmniej u mnie na wydziale. Chyba zależy akurat na kogo i gdzie się trafi. Bynajmniej nie zdarza się to na WW-9. A jeśli chodzi o twoją wypowiedź dotyczącą dojścia do 2tys na rękę, to nie trwa to aż tak długo. Pozdrawiam
1
Były pracownik 2016-04-19 23:56:22
Po 20 latach pracy w Iskrze rzuciłem to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Odkryłem że świat jest dużo bardziej kolorowy i zmieniłem zawód. Wyjechałem. Teraz przyzwoicie komunikuję się w 4 językach które przyszły same (z niewielką pomocą z mojej strony) jestem samozatrudniony i odkładam co miesiąc 10-12 tys.zł/mies. Oprócz tego mam normalne koszty utrzymania za granicą. Pracuję 3 miesiące a następnie robię sobie mies. wakacji. Te 20 lat w NSK to było o 10 za dużo. Pozdrawiam kolegów z NSK. A.
1
OLO 2016-04-21 21:49:03
Ja ucieklem z nsk po 2 latach najgorsze 2 lata mojego zycia !!!!!!
Za ta prace zarabiac tak marne pieniadze to jest dramat. Kadra nsk to w 70 % ludzie ze wsi takze maja oplacony zus a dorabiaja u siebie. Mieszkaniec Kielc nie moze sobnie pozwolic na takie zarobki.
Młoda 2016-05-16 23:11:57
Nsk... jak tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk nafta i inne substancje od których można nabawic się uczulenia. System pracy 3 zmiany i do emerytury nie ma życia szarości i senność to się będzie pamiętać. Zarobki jak na taki wyzysk są żadne bo jeśli robisz na to żeby zrobić opłaty zjeść i dojechać do pracy to jak niewolnik bo każdy grosz się liczy. Jak dla mnie to nie ma plusów bo jeśli mam życie poznać na 2 dni przed śmiercią to wolę umrzeć teraz.
4
Kapo 2016-06-14 12:31:45
No wykwalifikowanych to napewno ktorzy sie cenia i chca zarabiac ok 1700 na reke
NIKO 2016-06-16 14:31:15
Niestety inzynierowie tyle zarabiaja na start ale z podwyzkami tez ciezko jak sa to symboliczne ktorych sie nawet nie odczuwa. Co do stazysty w dziale finansow pewnie najnizsza krajowa albo staz z urzedu ale tego nie jestem pewien. Niestety ta firma nie placi i nie daje szans rozwoju
Obiektywny 2016-07-09 23:58:16
Przedstawię z grubsza minusy pracy na tokarkach FUJI w13:
1) Praca w weekendy (1 weekend wolny w miesiącu) byle jak wynagradzana (dodatek tylko za niedziele), grille, imprezy rodzinne wszystko Cię omija,
2) Trzecie zmiany (przy tak monotonnej pracy spać się chce jak cho**ra, w takich warunkach może zdarzyć się błąd),
3) Stan maszyn (to jest tragedia, wszędzie rozlane oleje, ciągłe awarie, naprawione lub nie tak żeby tylko dociągnąć do końca zmiany),
4) Ciągłe zwiększanie norm mimo iż maszyny są coraz starsze i bardziej rozklekotane,
5) Brak poszanowania życia prywatnego tak zwanego robola (chcesz urlop to lepiej od razu idź po zwolnienie lekarskie),
6) Sprzątać na koniec zmiany ten syf to przecież, aż krew człowieka zalewa ,
7) Audity i wtedy wręcz anormalne dbanie o czystość i porządek jakby to był szpital, nawet wióra nie może być na posadzce (gdybyśmy pracowali w tartaku to pewnie trocin nie mogłoby być),
8) Warunki pracy - hałas, opary chłodziw, olejów, metaliczny pył w powietrzu (przecież to nie są warunki szkodliwe), przy upałach na hali ponad 40 stopni, zimą przy mrozach poniżej 10 i jeszcze nawiew włączony. Zachorować wtedy nietrudno, a wtedy masz do wyboru pracować z gorączką albo iść do lekarza i powiedzieć premii papa,
9) Regenerowane narzędzia, które nie wiadomo kiedy urwie, a Ty później myśl co z tym powstałym fajansem zrobić,
10) Pretensje o słabe spływy tak jakby ktoś leżał i spał za maszyną,
11) Można jeszcze sporo wymieniać, ale już mi się nie chce.

I ta posada niewolnika, popychadła i sprzątaczki jest wyceniana na +/- 2 tys. netto, a przez jakiś rok na 2 z przodu nie ma szans (dopiero na końcu tzw. ścieżki kariery czyli po jakichś 2 latach, później już podwyżki symboliczne ;]).

Plusy tej pracy to jedynie wypłata na czas, niezły socjal i w większości równi ludzie w brygadach. Na pewno jest to też ciekawe doświadczenie, po prostu trzeba to zobaczyć na własne oczy ;]

Pisząc krótko nie jest to praca marzeń ani pod względem zawodowym ani finansowym, a życie osobiste idzie sobie w odstawkę. Za tą udrękę wynagrodzenie jest moim zdaniem jakimś nieporozumieniem, ale namawiam do sprawdzenia samemu. Może się komuś spodoba :D
6
olaf 2016-07-11 09:49:35
100% racji. !!!!!!!!!!
Byłem rok przezylem uciekłem i odrazu odżyłem :)
Praca tragiczna zarobki za ta prace jeszcze gorsze !!!!!!
Rotacja ogromna nikt nie chce z mlodych pracowac za 2000 brutto na 3 zmiany i weekendy.
Na start najnizsza krajowa. W NSK zarobki na start za ta prace powinny byc w granicach 3000 brutto i tak by nie zbiednieli bo zyski maja ogromne.
6
Ładna 2016-09-01 21:00:18
Litości to poprostu kolhoz, mobbing, mistrzowie wykorzystują (nawet panie wiecie co mam na myśli) ochyda
ANNA 2016-09-08 08:33:55
Oferty pracy zadko kiedy sie pojawiaja ponieważ nabor jest przez caly rok na kazdy z wydziałow.
O prace biurowa jest ciezko bo malo ludzi odchodzi natomiast na wydziale jako fizyczny pracownik rotacja jest ogromna.
Zarobki najnizsza krajowa plus dodatki do zmian no i slaby socjal. Ja pracowałam 2 miesiace do czasu znalezienia innej pracy bo niestety zarobki bardzo niskie jak na taki wysilek fizyczny. Nie polecam tej pracy ale niech kazdy sproboje czym smakuje nsk. Za te pieniadze nigdy nie znajda dobrego pracownika
ANNA 2016-09-08 14:40:29
Zostawia sie poprostu CV na bramie od ul Jagielonskiej i tyle ja tak zrobilam , kazdy tak robi. Cv ida do kadr a pozniej dzwonia do wybranych osob. Firma ma zla slawe ale uwierzcie mi ze mimo to ludzie zostawiaja mase papierow :). Zawsze znajdzie sie ktos kto potrzebuje pracy. Kolega mi mowil ze teraz codziennie zatrudniaja nowe osoby.
Radek 2016-09-13 07:10:35
MANIA pierdzielisz takie glupoty ze az uzębienie mnie rozbolalo !!!!!!!!!!!!!

1. Umowa o prace ? wiekszosc firma taka daje
2 Relacje mniedzy pracownikami fatalne
3 Benefity socjalne zerowe !!!!!!!!!!!!!!!!! Daja konserwy raz na rok na swieta za 100 zlotych !!!! Wczasow pod grusza brak tylko 300 zł na wakacje ktore chyba w cedzynie na 2 dni starcza !!!
4 Benefity socjalne nie urozmaicaja pracy. Prace urozmaica roznorodnosc wykonywanych czynnosci. A w NSK ludzie wciskaja tylko przycisk zielony czerwony i zolty :)

Radze zejsc na ziemie puki nie jest za pozno :)
1
morena 2016-09-13 10:10:19
mania tylko kwestia czy każdy ją dostanie ni ewentualnie po jakim czasie
Zostaw swoją opinię o NSK ISKRA - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NSK ISKRA