Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NSK ISKRA

Pracowałeś w firmie NSK ISKRA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
FRANEK - 2013-12-12 11:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
to co sie dzieje w brygadzie A wj 1 [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Stary - 2013-12-12 20:38:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A co się takiego dzieje
zdjecie uzytkownika
zdegustowany pracą w nsk - 2014-02-07 01:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam wszystkich pracowników nsk w Kielcach (oraz osoby zainteresowane). Chciałbym podzielić się spostrzeżeniami swoimi na temat tejże firmy. Zacznę od początku, czyli od rekrutacji. Jeżeli ktoś zamierza dostać się tam do pracy bez żadnych znajomości, niemożliwe (zaznaczam, że mówię tutaj o pracy na produkcji). Jak już nasze CV "wzbudzi" uwagę kierownika to jesteśmy zapraszani na rozmowę-można w trakcie rozmowy poprosić o obejrzenie przyszłego stanowiska pracy. Następnym etapem rekrutacji jest wypełnienie testu. I tutaj pojawia się WIELKIE rozczarowanie, test jest złożony z dość różnorodnych pytań, z różnych dziedzin, poczynając od polityki, na rysunku technicznym kończąc (jeszcze raz zaznaczam, że ubiegamy się o pracę na produkcji jako pracownik fizyczny- prościej mówiąc- co ma piernik do wiatraka). Ludzie pracują na wydziale szlifierskim jak w amoku (śmiało mogę powiedzieć że na innych wydziałach też) - wiem bo tam pracuję. Jeżeli planujesz tam zrobić karierę to musisz mieć bardzo szerokie plecy inaczej będziesz tyrał na dwóch liniach do końca bez opamiętania (klapki na oczy i wiooooo). Nie dziwi mnie fakt, że pracują tam osoby 50+, bo gdzie mają pójść do pracy w tym wieku tym bardziej, że ich kariera zawodowa w większości przypadków zaczyna się w Iskrze i pewnie też tam się skończy. Osobiście pracuję tam kilka miesięcy i robię wszystko ażeby wytrwać tam jeszcze maksymalnie 2 miesiące. Pracując tam uwsteczniasz się w rozwoju w zastraszającym tempie. Teraz króciutko na temat kompetencji ludzi pracujących w zakładzie. To część wiadomości zwłaszcza do Was panowie kierownicy. Niejednokrotnie pytając na obróbce szlifierskiej zwłaszcza pracownice, dlaczego coś jest tak a nie tak, słyszymy odpowiedź że tak musi być. Żeby któraś potrafiła wytłumaczyć jak ustawić zegar pod dany wymiar promienia pierścienia to zapomnij (może pięć z nich to potrafi reszta odpowie, że to nastawiacz ustawia). Miałem okazję popracować troszkę na W-15 przy kontroli łożysk, oczywiście jako robol pospolity, posprawdzać, policzyć ale broń Boże cokolwiek zapisać. Od zapisywania była już specjalnie zatrudniona i przeszkolona do tego celu osoba (nie pomylę się jak napiszę że pewnie mama ewentualnie wujek pracuje w kontroli jakości). Ciągnąc temat dalej zaśmiałem się w głos jak zaszła potrzeba ażeby osoba od zapisków napisała na karcie że wymiar odbiegał od normy o ..... mikronów (bo w takich jednostkach operuje się w nsk). Narysowałem dziewczynie na blacie stołu jak to wygląda symbol "µ" (oczywiście ruch palca tylko)a ta patrzy jak na idiotę .Dalej idąc pokazuję jej symbol na aparacie (na którym de facto mierzyła luz w mikronach kilka chwil wcześniej)a ona na to, że musi się mistrza spytać jak się pisze mikron. Faktycznie jak już mistrz przyszedł to spytała : jak napisać mikron? Na litość Boską, tego uczą a przynajmniej uczyli na fizyce w szkole podstawowej. Z tego co się zorientowałem dziewczyna pracuje nie krócej niż dwa lata. A chodziło przecież o taki mały zapis "µm" ;)
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-02-13 13:05:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [byly w13 - 2013-02-15 14:50:32]:
Auchan z okazji wejścia fuzji z Real rozlosuje 20 konsoli Xbox
Nie wierzysz... Trudno niech skorzysta kto inny ;)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
eks pracownik - 2014-02-23 23:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
chory zakład kierwonik tylko patrzy by premie dostac zero rzowoju podziekowalem za prace w tym (usunięte przez administratora) zakladzie
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2014-03-02 22:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W nsk nie opłaci się pracowac....to po co pracowac? pozdrawiam A-Team
zdjecie uzytkownika
Kamil-mistrz patelni ;) - 2014-03-03 13:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracując kilka lat odchodząc powinienem czuć że cos tracę, dobre zarobki, świetny zakład a ja nie czułem nic (usunięte przez administratora)Pozdrawiam kolegów tylko za Wami tesknie ipamiętajcie ze ten kto najmniej pracuje najwiecej zarabia ;) Budze się czasem z krzykiem w nocy że mam przebicie szlifu na koniec zmiany na dwóch liniach...aaaaaa :)
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-05-05 22:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zdegustowany pracą w nsk - 2014-02-07 01:19:43]:
Witam. A a jak są tam traktowane osoby z wyższym wykształceniem?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-08 21:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zdegustowany pracą w nsk - 2014-02-07 01:19:43]:
zegar to możesz w domu ustawiać FACHOWCU
zdjecie uzytkownika
Ewil - 2014-05-27 21:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@ja, widze, ze pracujesz w NSK Iskra, mozesz napisac, czy jestes zadowolony z pracy, tak ogólnie, czy aplikowałbys drugi raz?
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-06-24 17:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ja - 2014-05-08 21:42:23]:
a tak jak z niższym :) jeden pieron czy po podstawówce czy z tytułem dr hab :)
W dzisiejszych czasach nie ma znaczenie wyksztalcenie byle by jednostka byla zdolna do pracy :) (2 rece , 2 nogi i w miarę rozwinięty umysł)
Zarobki bardzo niskie. Dobra pensja zaczyna sie po kilkunastu latach pracy w zakladzie. Tylko kto bedzie czekać 20 lat zeby dostac dobrą pensje jak za 20 lat bedzie ona warta tyle co teraz 1200 na reke :)
jedyny plus pensja na czas ale pensja okrutnie niska. Zasada prosta nabyc doswiadczenia w NSK i uciekac w swiat :)
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-07-23 19:48:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gdzie woda do picia w takie upalne dniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gdzie my żyjemy ludzieeeeeeeeeeeeeee nie ma inspekcji pracy jak temperatura ponad 39 stopni to jest oszczednosc
zdjecie uzytkownika
gringo - 2014-07-24 23:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NSK Iskra to jeden ze światowych wiodących producentów łożysk wałeczkowych, technologii liniowej, komponentów samochodowych i układów kierowniczych, oferuje produkty standardowe jak i na konkretne zamówienia dla głównych sektorów przemysłu. Zakres ich produktów obejmuje: łożyska kulkowe i wałeczkowe, zespoły łożyskowe, prowadnice liniowe, śruby kulowe, zespoły łożyskowe piasty, kolumny kierownicze. Póki co jednak dla Polski NSK Group nie ma ofert pracy.
zdjecie uzytkownika
Desperat - 2014-08-13 20:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Warunki zatrudnienia znośne - umowa o prace w dzisiejszych czasach to rzadkość, tutaj ją masz. Atmosfera w pracy - nie najgorsza, zdarza się nawałnica pracy ale jak nie dasz sobie wejść na głowę idzie wytrzymać. Rozwój zawodowy - Zero, jak przydzielą cie do jakiejś maszyny to przy niej zdechniesz. I najważniejsze ZAROBKI- ŻENADA, aż wstyd się przyznać. 1500 zł miesięcznie to zwykłe (usunięte przez administratora),
zdjecie uzytkownika
zuzaa - 2014-08-18 01:52:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Chcialam tam dostac prace, ale nie mam tam zadnych znajomosci. Jak myslicie, mam jaka kolwiek szanse ???
zdjecie uzytkownika
Marcziano - 2014-08-18 22:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zależy jak wysoko mierzysz.Na fizycznego robola nie trzeba miec w NSK znajomości...
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-09-13 20:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znajomosciiiiiiiiiiiiiiiiii i to w takim zakladzie reka reke myje
zdjecie uzytkownika
jozue - 2014-09-23 18:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NSK to wiodący producent łożysk tocznych, produktów technologii liniowej, komponentów samochodowych i układów kierowniczych. Oferuje produkty standardowe jak i dedykowane na zamówienia dla głównych sektorów przemysłu. Swoje rozwiązania oferuje na całym świecie dzięki własnej sieci dystrybucyjnej posiadającej biura sprzedaży na wszystkich kontynentach.
zdjecie uzytkownika
wojak-szwejk - 2014-09-23 19:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej, słyszałem, że kiedyś tam w WJ-1 zmienili majstrów, czy to prawda??? podobno któryś tam bardzo szaleje?, tak?
zdjecie uzytkownika
zuzik - 2014-10-17 17:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jozue - 2014-09-23 18:53:04]:
no muszę przyznać , że nie spodziewałem się , że ISKRA jest taką światową firmą... wręcz przeciwnie sama nazwa sugerowała mi , że to typowa Polska firemka bez większych perspektyw. Wystarczyło jednak skorzystać z ich oferty , aby zauważyć, że jest to firma o dużo większym , globalnym potencjale w tej branży
zdjecie uzytkownika
igor - 2014-12-31 20:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, zweryfikuje ktoś powyższe opinie o pracy w NSK ISKRA, bo jako, że tutaj nie pracuje, to nie wiem ile z tych negatywnych jest prawdziwa? Może wiecie, czy szukają kogoś, zaniósłbym CV zaraz na poczatku nowego roku, ewentualnie podajcie mi jakies kontakt do działu HR'u... Pensja dociera na czas i ogółem wszystko ok?
zdjecie uzytkownika
m - 2015-02-07 14:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje od prawie roku, praca może nie jest szczytem moich marzeń ale są też plusy. Pensja zawsze na czas,pracując w brygadzie ok.2500 brutto bynajmniej na początku, dodatki na święta, paczki dla dzieci. Patrząc w perspektywie dzisiejszych ofert, a w większości to śmieciówki nie jest najgorzej.
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-02-26 19:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja po dwóch latach zap-nia w żółtym kołchozie za 1600-1700 dowiedziałem się że dostanę podwyżkę na świętego Dygdy i podziękowałem dziadom. Teraz po dwóch latach pracy w innej firmie mam netto tyle co w nsk brutto :) Trzeba szukać lepszej pracy a nie dawać się wykorzystywać Japońcom i ich sługusom.
zdjecie uzytkownika
Szybki 747 - 2015-03-31 14:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki takie sobie ale z czasem jest coraz lepiej wiem bo robie tam juz prawie 2 lata, organizacja srednia, tu gdzies wyczytalem ze nie ma wody przy 39 stopniach gosciu albo jestes glupi albo slepy wody wszedzie pelno stoi i co dwa dni jest dostawa nowej :) z tym ze bez znajomosci sie nie dostaniesz to prawda kazdy nawet zwykly pracownik fizyczny musi byc przez kogos polecony wiec osoby zainteresowane praca w NSK bez nikogo znajomego nawet nie macie co tam wchodzic :) teraz tak WW1 tokarska jak mam byc szczery to tam jest prze.... ale czasami jest wesolo zwlaszcza na palarni w brygadzie B :) Hartownia chyba najlepszy wydzial dla zwyklego pracownika tylko latem naprawde jest tam bardzo cieplo za to troche wieksze zarobki, nikt cie nie gania szefostwo nawet spoko wiec nie jest zle, szlifierska jak dla mnie to maja tam troche pracy ale i tak lepiej niz na tokarskiej :) montaz zarobki chyba najmniejsze ale za to czasami fajne dziewczyny mozna tam poznac i jest ciszej niz na innych wydzialach :) takze sa pozytywy i negatywy i przypominam ze caly czas mowie o WW1 brygada B nie wiem jak w innych ale wiem jedno Na WW2 odradzam prace kazdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle . Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-04-01 14:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracowałem w iskrze 20 lat temu jako tokarz na 9-tce na kanałku. Chciałbym wrócić do NSK-a, ponieważ moje zarobki w dotychczasowej pracy to około 1900 zł. na rękę, aczkolwiek muszę zaznaczyć, iż te zarobki są od jakichś 10 lat. Moja praca polega głównie na dźwiganiu ciężkich rzeczy, powyżej 20-u, 50-u, a nawet 80-u kg. w ciągłej 8-godzinnej pracy, choć niekiedy rzeczy są też lżejsze. Z Iskry pamiętam to, że nie było żadnego dźwigania, "wiadomo, łożysko nie jest ciężkie, żeby go zmierzyć na mikrometrze". Moje pytanie brzmi: na jakie zarobki mogę liczyć przez pierwszy rok pracy? Mój wiek to 40 lat, wykształcenie średnie- techniczne. Może niekoniecznie przyjmą mnie na produkcję...może jakieś inne działy? Z góry dziękuję za udzielenie informacji.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NSK ISKRA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NSK ISKRA?
Zadaj pytanie