brak logo

NSK ISKRA

Kielce

Opinie o NSK ISKRA

NOWY 2015-12-01 06:54
Gabka92 uwierz mi ze to mało !!!
Za taka prace obowiazki i stres to sa psie pieniadze. Ludzie stad uciekaja jak przed zarazą. Presja ogromna nie zarta nawet 3 tyś na reke.
3
Kebab 2015-12-23 19:33
Rok stażu jako specjalista ds. produkcji i mam na rękę 1640zł
1
Aga83 2016-01-07 09:07
Czytam te wszystkie opinie i tak szczerze mowiac to praca w tym zakladzie jest o wiele lepsza od tej ktora teraz wykonuje. Pracuje ciezko fizycznie, dzwigam ciezkie przedmioty i to jeszcze biegiem bo pracuje w systemie akordowym wiec jezeli chce zarobic wiec normalne ze trzeba szybko, kierownictwo popelnia duzo bledow za ktore nam sie obrywa, traktuja nas jakbys my byli niewolnikami, jezeli nic sie nie odzywam to zarobie 1800 zl ale jezeli tylko zwroce uwage koorynatorowi ze cos zle zrobil i ja nie bede za to odpowiadac moje zarobki sa o wiele mniejsze, prawda jest taka ze wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma. W takich czasach zyjemy niestety
2
Generaleq22 2016-02-25 13:57
Pracuję w NSK już prawię rok czasu na stanowisku tokarz automatowy. Zarobki nie są takie złe. 1900 na rękę, a za dobry miesiąc jak więcej nidzieli to nawet 2 tysie.Praca po 8h wychodzisz robisz swoje i idziesz do domu i nic cie nie interesuje. Do tego umowa o pracę plus dodatki i wszelkie świadczenia. Pracuje na luzie i mam wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak narazie nikt mi nic nie poiwedział, że źle pracuję. Pozdro Nieroby !
4
flex 2016-03-18 12:30
Wyplata zawsze na czas umowa o prace tez jest. I na tyle plusow duzy minus to bardzo niskie stawki i zero perspektyw. Dobra praca dla absolwentow popracowac rok zrobic krótki staż i isc dalej tu niestety nic sie nie osiagnie i nie wiele nauczy.Z fizycznymi pracownikami jest jeszcze gorzej stawka nizsza a warunki ciezsze.
flex 2016-03-21 13:33
Tego nie wiem ale mozna popytac bo ciagle sa rotacje takze praca jest i staze tez sa a czy platne tego nie jestem pewien
No i co? 2016-03-25 09:42
Pytałeś mnie kiedyś Pawełku czy jakby między liniami była kupa czy bym ją zauwazył? Widzisz mnie juz tam nie ma a ty dalej tkwisz w tym gó-wnie.... hahaha ;)
Antos 2016-03-31 12:31
JARO daruj sobie zarobki to najnizsza krajowa zanim dojdziesz do 2 tys na reke minie ci poł zycia albo i całe :)
No i co no i co? 2016-03-31 19:01
Jak to mądry majster kiedyś powiedział: "Wszyscy tkwimy w tym gównie po uszy az cieżko nie zauwazyć"
KOLOMBOFAJANSO 2016-04-05 13:02
W skrócie:
Zarobki - 11,50/h w tym momencie(przynajmniej na tokarskiej)
Czas płacy - perfekcyjny, zawsze na czas, 10 pieniążki na koncie muszą być
Warunki pracy - dosyć ciężkie, jednak da się przyzwyczaić, dużo stresu(przydatne mocne nerwy),ludzie tam pracujący w większości sympatyczni.
Wolne - bez brygady pn-pt weekend wolny, w brygadzie 1 weekend w miesiącu a tak w zależności od planu wolne na tygodniu.

Podsumowując: jak na Kielce, praca dobra
KOLOMBOFAJANSO 2016-04-05 23:58
@lilka zależy co rozumiesz poprzez "sensowne stanowisko", pracuje tam wiele pań, starszych i młodszych, na wszystkich stanowiskach, od obróbki tokarskiej po kontrolę jakości. Także nie, to nie praca wyłącznie dla mężczyzn.
Antoś 2016-04-06 07:07
Jaro pewnie ze trzeba z czegoś zyć ale jak patrzysz co robisz i dostajesz na start 11.5 brutto czyli 8.3zl netto i perspektywa zadna a jestes [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bura [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to lepiej isc krasc !!
KOLOMBOFAJANSO 2016-04-06 12:12
@Antoś dziwne bo pracując prawie 2 lata nigdy mi się nie zdarzyło być " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bura [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; i nie widzę żeby ktoś był, przynajmniej u mnie na wydziale. Chyba zależy akurat na kogo i gdzie się trafi. Bynajmniej nie zdarza się to na WW-9. A jeśli chodzi o twoją wypowiedź dotyczącą dojścia do 2tys na rękę, to nie trwa to aż tak długo. Pozdrawiam
1
Były pracownik 2016-04-19 23:56
Po 20 latach pracy w Iskrze rzuciłem to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Odkryłem że świat jest dużo bardziej kolorowy i zmieniłem zawód. Wyjechałem. Teraz przyzwoicie komunikuję się w 4 językach które przyszły same (z niewielką pomocą z mojej strony) jestem samozatrudniony i odkładam co miesiąc 10-12 tys.zł/mies. Oprócz tego mam normalne koszty utrzymania za granicą. Pracuję 3 miesiące a następnie robię sobie mies. wakacji. Te 20 lat w NSK to było o 10 za dużo. Pozdrawiam kolegów z NSK. A.
1
OLO 2016-04-21 21:49
Ja ucieklem z nsk po 2 latach najgorsze 2 lata mojego zycia !!!!!!
Za ta prace zarabiac tak marne pieniadze to jest dramat. Kadra nsk to w 70 % ludzie ze wsi takze maja oplacony zus a dorabiaja u siebie. Mieszkaniec Kielc nie moze sobnie pozwolic na takie zarobki.
Młoda 2016-05-16 23:11
Nsk... jak tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk nafta i inne substancje od których można nabawic się uczulenia. System pracy 3 zmiany i do emerytury nie ma życia szarości i senność to się będzie pamiętać. Zarobki jak na taki wyzysk są żadne bo jeśli robisz na to żeby zrobić opłaty zjeść i dojechać do pracy to jak niewolnik bo każdy grosz się liczy. Jak dla mnie to nie ma plusów bo jeśli mam życie poznać na 2 dni przed śmiercią to wolę umrzeć teraz.
4
Kapo 2016-06-14 12:31
No wykwalifikowanych to napewno ktorzy sie cenia i chca zarabiac ok 1700 na reke
NIKO 2016-06-16 14:31
Niestety inzynierowie tyle zarabiaja na start ale z podwyzkami tez ciezko jak sa to symboliczne ktorych sie nawet nie odczuwa. Co do stazysty w dziale finansow pewnie najnizsza krajowa albo staz z urzedu ale tego nie jestem pewien. Niestety ta firma nie placi i nie daje szans rozwoju
Obiektywny 2016-07-09 23:58
Przedstawię z grubsza minusy pracy na tokarkach FUJI w13:
1) Praca w weekendy (1 weekend wolny w miesiącu) byle jak wynagradzana (dodatek tylko za niedziele), grille, imprezy rodzinne wszystko Cię omija,
2) Trzecie zmiany (przy tak monotonnej pracy spać się chce jak cho**ra, w takich warunkach może zdarzyć się błąd),
3) Stan maszyn (to jest tragedia, wszędzie rozlane oleje, ciągłe awarie, naprawione lub nie tak żeby tylko dociągnąć do końca zmiany),
4) Ciągłe zwiększanie norm mimo iż maszyny są coraz starsze i bardziej rozklekotane,
5) Brak poszanowania życia prywatnego tak zwanego robola (chcesz urlop to lepiej od razu idź po zwolnienie lekarskie),
6) Sprzątać na koniec zmiany ten syf to przecież, aż krew człowieka zalewa ,
7) Audity i wtedy wręcz anormalne dbanie o czystość i porządek jakby to był szpital, nawet wióra nie może być na posadzce (gdybyśmy pracowali w tartaku to pewnie trocin nie mogłoby być),
8) Warunki pracy - hałas, opary chłodziw, olejów, metaliczny pył w powietrzu (przecież to nie są warunki szkodliwe), przy upałach na hali ponad 40 stopni, zimą przy mrozach poniżej 10 i jeszcze nawiew włączony. Zachorować wtedy nietrudno, a wtedy masz do wyboru pracować z gorączką albo iść do lekarza i powiedzieć premii papa,
9) Regenerowane narzędzia, które nie wiadomo kiedy urwie, a Ty później myśl co z tym powstałym fajansem zrobić,
10) Pretensje o słabe spływy tak jakby ktoś leżał i spał za maszyną,
11) Można jeszcze sporo wymieniać, ale już mi się nie chce.

I ta posada niewolnika, popychadła i sprzątaczki jest wyceniana na +/- 2 tys. netto, a przez jakiś rok na 2 z przodu nie ma szans (dopiero na końcu tzw. ścieżki kariery czyli po jakichś 2 latach, później już podwyżki symboliczne ;]).

Plusy tej pracy to jedynie wypłata na czas, niezły socjal i w większości równi ludzie w brygadach. Na pewno jest to też ciekawe doświadczenie, po prostu trzeba to zobaczyć na własne oczy ;]

Pisząc krótko nie jest to praca marzeń ani pod względem zawodowym ani finansowym, a życie osobiste idzie sobie w odstawkę. Za tą udrękę wynagrodzenie jest moim zdaniem jakimś nieporozumieniem, ale namawiam do sprawdzenia samemu. Może się komuś spodoba :D
9
olaf 2016-07-11 09:49
100% racji. !!!!!!!!!!
Byłem rok przezylem uciekłem i odrazu odżyłem :)
Praca tragiczna zarobki za ta prace jeszcze gorsze !!!!!!
Rotacja ogromna nikt nie chce z mlodych pracowac za 2000 brutto na 3 zmiany i weekendy.
Na start najnizsza krajowa. W NSK zarobki na start za ta prace powinny byc w granicach 3000 brutto i tak by nie zbiednieli bo zyski maja ogromne.
8
Ładna 2016-09-01 21:00
Litości to poprostu kolhoz, mobbing, mistrzowie wykorzystują (nawet panie wiecie co mam na myśli) ochyda
2
ANNA 2016-09-08 08:33
Oferty pracy zadko kiedy sie pojawiaja ponieważ nabor jest przez caly rok na kazdy z wydziałow.
O prace biurowa jest ciezko bo malo ludzi odchodzi natomiast na wydziale jako fizyczny pracownik rotacja jest ogromna.
Zarobki najnizsza krajowa plus dodatki do zmian no i slaby socjal. Ja pracowałam 2 miesiace do czasu znalezienia innej pracy bo niestety zarobki bardzo niskie jak na taki wysilek fizyczny. Nie polecam tej pracy ale niech kazdy sproboje czym smakuje nsk. Za te pieniadze nigdy nie znajda dobrego pracownika
1
ANNA 2016-09-08 14:40
Zostawia sie poprostu CV na bramie od ul Jagielonskiej i tyle ja tak zrobilam , kazdy tak robi. Cv ida do kadr a pozniej dzwonia do wybranych osob. Firma ma zla slawe ale uwierzcie mi ze mimo to ludzie zostawiaja mase papierow :). Zawsze znajdzie sie ktos kto potrzebuje pracy. Kolega mi mowil ze teraz codziennie zatrudniaja nowe osoby.
Radek 2016-09-13 07:10
MANIA pierdzielisz takie glupoty ze az uzębienie mnie rozbolalo !!!!!!!!!!!!!

1. Umowa o prace ? wiekszosc firma taka daje
2 Relacje mniedzy pracownikami fatalne
3 Benefity socjalne zerowe !!!!!!!!!!!!!!!!! Daja konserwy raz na rok na swieta za 100 zlotych !!!! Wczasow pod grusza brak tylko 300 zł na wakacje ktore chyba w cedzynie na 2 dni starcza !!!
4 Benefity socjalne nie urozmaicaja pracy. Prace urozmaica roznorodnosc wykonywanych czynnosci. A w NSK ludzie wciskaja tylko przycisk zielony czerwony i zolty :)

Radze zejsc na ziemie puki nie jest za pozno :)
4
morena 2016-09-13 10:10
mania tylko kwestia czy każdy ją dostanie ni ewentualnie po jakim czasie
Juz to widze :-) 2016-12-08 03:12
Tak 2.500 chyba ze syn kowalsk..go :-) jestes lub jego pokroju,na jakim wydziale pracujesz ze tyle zarobisz??? Chyba za 2 miesiace :-)
Michał 2016-12-19 01:07
Brutto netto mówi Ci to coś, odróżniasz jedno od drugiego? Poza tym nie przesadzaj, że 2,5 tys. netto to pensja za dwa miesiące. No chyba, że w pracy pokazujesz się tylko, żeby przynieść kolejne zwolnienie.
Po 2 latach uczciwej pracy wyciąga się 2 tys netto spokojnie.

Nie zmienia to faktu, że gdyby nie premia i dodatki za niedziele to mamy najniższą krajową. Kiedy najniższa krajowa poszła w górę u nas były jakieś marne podwyżki, niby to pod naciskiem związków (coś jak ta ostatnia szopka we sejmie). Ciekawe co będzie po nowym roku.

Chyba tak wielka światowa marka powinna odpowiednio wynagradzać pracowników. Jadą po polskim minimalu bo tak jest tanio i wygodnie. Ciekawe ile zarabia japończyk, ile zarabiają Ci z biura. Czy sprzątaczka nie zarabia przypadkiem więcej niż pracownik linii produkcyjnej? Związki powinny patrzeć na to wszystko. No ale co robią związkowcy? Zarabiają grubą kasę, a w zamian, wyprawiają andrzejki, sylwestra i udają, że walczą o pracownika. Cały ten kraj to jest jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od lat rządzone przez tę samą klikę bez szkoły, tylko się zmieniają co 4 lata. Wszystko już sk*rwysyny sprzedali. Polak nie umiał zarobić na łożyskach? A już nie będę więcej pisał bo mi się rzygać chce.
6
mery 2017-01-25 11:24
slyszalem ze maja otworzyc jakas nowa hale wie ktos co jak i kiedy?
meggi 2017-02-02 17:23
Podobno od 1 kwietnia. Na razie hala się buduje. System trzyzmianowy 4-brygady.
potencjalny pracownik 2017-02-06 16:45
witam,
jestem zainteresowany praca w nsk ale nie wiem do końca czy się zdecydować bo słyszałem że bardzo małe stawki godzinowe dają na wejście.
Wie ktoś jak jest naprawdę
Proszę o podanie realnych stawek

dziekuję z góry
1
KAMIL 2017-02-28 13:34
Zaczynasz standardowo od najnizszej krajowej plus dodatki: nocki, premie...... Tak bylo zawsze moze cos sie zmienilo na plus ale wiecej jak 15 brutto na godzine nie dostaniesz.
Robota pewna pensja na czas. Zarobki bardzo slabe, podwyzki bardzo niskie, rotacja ogromna. Praca dobra dla bezrobotnego na przeczekanie az znajdzie sie cos lepszego.
5
Hanna 2017-03-01 11:11
Był już ktoś na rozmowie w NSK ISKRA? Jak oceniacie przebieg procesu rekrutacyjnego? ;)
Poszukujący 2017-03-06 17:44
Ile można zarobić na rękę w NSK na chwilę obecną ?
Hanna 2017-03-07 10:24
@Poszukujący myślisz o aplikowaniu? Na jakie stanowisko?
Poszukujący 2017-03-09 13:13
Na produkcje? a na jakie stanowiska są przyjęcia ?
Hanna 2017-03-09 13:27
@Poszukujący, na jednym z portali ogłoszeniowych znalazłam oferty pracy NSK ISKRA. Poszukują osób na stanowiska: Specjalista ds. Personalnych, Inżynier SQA, Inżynier Jakości (obsługa gwarancyjna), Inżynier Technologii Produkcji - Wdrażanie Nowych Projektów. Możliwe, że są jeszcze jakieś inne oferty pracy ;)
aga 2017-03-09 19:52
@Hanna czy możesz podać nazwę tego portalu z ofertami pracy NSK ISKRA ?
Hanna 2017-03-10 11:17
@aga możesz wpisać w wyszukiwarkę NSK + dodać frazę 'praca'.
amanda 2017-03-10 21:43
Tak byłam kiedyś i poprostu śmiech na sali. Podczas rozmowy z dwoma Paniami jedna z HRów, wszedł jakiś kierownik HR, założył nogę na nogę i zaczął mu telefon dzwonić. Podczas gdy my rozmawiałyśmy, on bez skrępowania rozmawiał przez telefon ale to nic po skończonej rozmowie zaczął dłubać w nosie i się wtrącać do rozmowy. Najlepsze było pytanie o znajomość języków obcych. Powiedziałam, że mam CPE a chłop do mnie a była Pani w Angli, pracowała na zmywaku a ja nie, to jak Pani może znać język angielski.
Ręcę mi opadły. Poprostu straszny PRL. Nie polecam nikomu takiej rozmowy. Tragedia, jak taka osoba może być kierownikiem.
10
Hanna 2017-03-14 14:00
@amanda przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. A jakie pytania usłyszałaś? Czy coś jeszcze Cię szczególnie zaskoczyło?
Nieszczęsliwy pracownik NSK 2017-03-18 20:11
Już w mcdonaldzie lepiej płacą
7
Adas 2017-03-27 07:33
Za ta prace minimum 2000-2500 na start na reke. Za mniejsze pieniadze nawet Ukrainiec nie zagrzeje tu miejsca. Pensja na czas pelne swiadczenia bez nadgodzin. Wszystko zgodnie z prawem i bez zadnych problemow jednak stawka poczatkowa ok 14 brutto nie pozwala dlugo pracowac w NSK.
2
Pracownik 2017-06-01 10:11
Ten zaklad to dno istne wyzyzk ludzi nie proponuje ludzia tu przychodzic zarobki marne za taka ciezka prace przelozeni chamscy udupia kazdego by bronic swojego tylka przed japoncem wszystko pieknie wyglada na zewnatrz nowe hale a w srodku syf upaly nie do wytrzymania na hali
6
Hanna 2017-06-01 10:29
@Pracownik według Ciebie w NSK ISKRA nie ma odpowiedniego szacunku do pracownika. Dlaczego tak uważasz? Czy możesz przytoczyć nam jakieś konkretne sytuacje?
Olo 2017-06-02 07:21
W kazdym zakladzie kierownik to cham dlatego taka osoba jest kierownikiem tak to niestety wyglada. Apropo NSK to praca pewna ale cieżka w brygadach. Zarobek powinien byc 20 zl brutto na start bo normy wysrubowane okropnie. Przy stawce 20 zl kadra by byla stala bez rotacji a tak to ludzie uciekaja tak szybko jak tylko sie da i i malo komu zalezy na tej pracy i tym zakladzie.
Co do pracodawcy nie ma co sie czepiac bo spelnia wszelkie sandardy prawne jedyny mankament to wynagrodzenie.
3
Marek 2017-07-26 22:13
Plusy :
- pensja zawsze na czas albo pare dni przed data wyplaty.
-umowa o prace
-dodatki socjalne
-praca pewna

Minusy:
-Praca w brygadach: trzy weekendy w pracy albo 1 albo 2 albo 3 zmiana
-Warunki kiepskie : halas ogromny, czlowiek umazany w olejach po uszy , wysoka temp pracy na hali
-Najwiekszy minus zarobki !!!!!! Niestety zaklad coraz wiecej zarabia a pracownicy sa slabo oplacani start od 14 zl brutto.

W iskrze mozna sprobować sil jednak w CK jest wiele mniejszych firm ktore oferuja lepsze warunki i zarobki.
Ja po 5 miesiacach pracy w NSK odszedlem do lidla. Moja pensja obecnie po 2 latach na magazynie to 3600 brutto plus premie i praca nie jest ciezka bo na wozku malo dzwigania. Także w iskrze nie ma szału
Pozdro
przewoznik 2017-08-02 00:27
Nie mam dobrej opinii o tej firmie. Na zlecenie spedycji wożę ich towary. Kilkakrotnie kazano kierowcy przewieżć coś z magazyny do magazynu, o czym nie było mowy w zleceniu. Ja mam opłacony fracht do Beneluxu. Kiedyś gdy kierowca oświadczył, że tego nie będzie robił, oświadczono mu, że "jak ci się nie podoba to wynoś się stąd". Stosują triki. Ładują i dopiero po załadunku mówią, że trzeba towar przewieżć po zakładzie. Kierowca, jeśli się opiera, to jest celowo przetrzymywany, aby zmiękł. To jest wyzysk ! ! !
Kate 2017-08-08 11:08
Do niezadowolone przewoznika: a) nikt pana nie zmusza do pracy na rzecz NSK, b)zgodnie z umowa jaka jest zawarta z firmą zlecająca panu przewozy czasem trafi się transport z jednego obszaru wysyłkowe do drugiego..c)nikt nikogo złośliwie nie przetrzymuje. .kierowcy wjeżdżaja na załadunek natychmiast po przygotowaniu towaru do wysyłki. NSK Kielce nie posiada magazynu gdzie przechowuje sie towar d) nikt nigdy nie odnosi się nie grzecznie do kierowcy . Pracuje tam i doskonale wiem jak to wygląda :-)
3
KOT 2017-08-11 19:06
Jeden wielki kołchoz! Na hali 45 stopni czy to w lecie czy w zimę. Woda do picia z brudnych dozowników.
Kiedyś była buskowianka. Teraz są baniaki z radomia, woda niesmaczna i nie gasi pragnienia. Szatnie brudne, prysznice brudne- można złapać świeżbia i kurzajki. Ubikacje to lepiej na narciarza.
Przełożeni to palanty i chamy. Tylko oni zarabiają. Reszta to jest do roboty. A pozatym japończyk to jest dno i u niego się nie zarobi nic. Kupili firmę za grosze i wyzyskują Polaków. Jak kto mądry to nigdy tam nie pójdzie. Szkoda czasu i życia bo jak tryby wciągną to ciężko się wyrwać. Pozdrawiam ciołków, któży jeszcze tam TYRAJA.
2
... 2017-08-17 19:21
Zgadzam się z komentarzem wyżej. Praca jest ciężka, a czasami po prostu trudna, zależy, który dział.
Mało kto ci cokolwiek pomoże, zwłaszcza jak jesteś sam. Rozwój brak. Obiecują szkolenia a tak naprawdę to tylko zwykła ściema. A jak czegoś nie wiesz bo jesteś sam i zadzwonisz do majstra że masz problem to jego to nie obchodzi bo albo ma coś ważnego do roboty albo nawet sam ci nie pomoże bo nie umie. A potem tylko pretensje, że jak to wgl możliwe że tego nie umiesz, a skąd masz umieć jak nikt ci tego nie powiedział wcześniej. Ludzie odchodzą szybko bardzo bo nie wytrzymują warunków i chamstwa przełożonych a nawet współpracowników. Co do wypłaty to nie jest zła jak na kieleckie warunki lecz mogła by być trochę większa. Jakieś doświadczenie na pewno zdobędziesz lecz nie jest to praca na dłuższy czas.
1
Zostaw swoją opinię o NSK ISKRA - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NSK ISKRA