MTL ASCO sp. z o.o

Gliwice

Opinie o MTL ASCO sp. z o.o

Prawdomówny 2014-01-27 10:34:16
Maxx chyba się z ch.ja zerwałeś.Pensja w innych firmach też wpływa normalnie.Piszesz o tym jak o jakiejś rzeczy rzadko spotykanej.Wniskuje że jesteś handlowcem.Pewnie tym śmierdzielem Zo..iem co po nim w kiblu tak wali:)Tylko handlowcy i handlowcy.Reszta się nie liczy?Kolejny idiota na magazyn przyszedł.Zobaczymy jak długo.Popytaj jak pracuje się na magazynie lub w serwisie.Zapytaj ile razy byli w Chinach na szkoleniu haha.
3
zziizii 2014-01-28 11:54:44
dokładnie. jak serwis jezdzi na szkolenia to ilu ma możliwość ???
jedzie stała ekipa z wodzem PUUU na czele.
zbyt duże skupienie na samych handlowcach, a cała reszta leży i upada jeszcze niżej.
ciekawe jak sie wiedzie byłym kierownikom magazynu, którzy opuscili to miejsce, koledze z serwisu, ktory byl dobrym fachowcem
i kolezance, ktora siedziała z tymi patafianami.............................
4
ttttt 2014-02-14 19:20:56
Kierownik magazynu zwalnia się(usunięte przez administratora)Inwentaryzacja dalej nie zrobiona a poprzednia ekipa była na finiszu(usunięte przez administratora)Nie polecam!
1
ttttt 2014-02-19 21:37:41
cienki to chłopie jestes Ty,
W żadnym zdaniu nie skłamalem.Ty wyskakujesz z tekstem że ktoś jest cienki.Widzę co się dzieje.Ty pewnie też ale za biurkiem wygodniej...pewnych faktów nie dostrzegasz
marecki 2014-02-20 18:45:10
Panowie, to nie chat onetu, tylko powazne forum, piszcie lepiej co tam się dzieje w MTL Asco, bo mnie zainteresowało, to co napisali powyżej.
*** 2014-02-25 10:31:06
u nas wszystko ok;) pozdr koleżanka
marcin 2014-03-31 22:11:01
Serio tak jest jak napisał kulfon, bo poprzedni komentarz na temat mtl asco był jednak bardziej pozytywny.
byly klient 2014-05-21 12:36:21
Firma ma dobrze zorganizowany pion telemarketingu, osoby które dzwonią do klientów. Niestety handlowcy ignorują ich prace i nie wysyłają ofert handlowych za tymi rozmowami
1
roman 2014-05-21 13:45:31
widocznie prości ludzie nie nadają się na kierownicze stanowiska. Tutaj potrzeba niestety trochę cwaniactwa
dd 2014-06-09 18:58:43
czyli ogólnie jest kiepska współpraca między działami, tak? bo jeśli tak wyglądają struktury w firmie, to troche kiepsko, chyba każdy dział powinien sobie pomagać, w końcu interes jest wspólny, więc nie rozumiem dlaczego tak się ignorują
cez 2014-06-17 15:14:46
witam, MON od tych popap....ów zakupił w 2011 roku za grube miliony wózki widłowe, HELI 200, RSH i Samsony róznych typów. Do dnia dzisiejszego nawet raz nie pofatygowali się, aby zrobić przeglądy gwarancyjne. A przecież to są publiczne pieniądze, wyrzucone w błoto. Nierzetelna firma, o decydentach w MON-ie nie wspominając.
3
:) 2014-08-26 23:55:45
kiepsko
1
mirinda 2014-08-27 13:02:16
no pewnie, że najlepiej jest pogadać z przełożonym jak jest problem, ale też nie każdy jest "ludzki" i wysłucha Cię i coś zrobi w danej sprawie... ale z tego co ostatnio słyszałam w MTL ASCO nie ma jakiś szefów tyranów, więc jak na Twoim miejscu bym spróbowała pogadać, nic przeciez się nie traci wtedy
MTL ASCO sp. z o.o 2014-09-16 13:41:40 [pracodawca]
Bardzo chcieliśmy Państwu podziękować za wszystkie opinie oraz komentarze umieszczane na portalu Gowork.pl dotyczące naszej firmy. Cenimy sobie Państwa zdanie zarówno tam gdzie nas chwalicie; jak również takie, które może służyć jako konstruktywna krytyka.
Jednocześnie informujemy, że w wypadku obrazy oraz pomówień skierowanych względem naszej firmy oraz jej pracowników, będziemy konsekwentnie dochodzili swoich praw.

Z poważaniem
Zarząd Firmy MTL ASCO Sp. z o.o.
paola 2014-09-25 12:50:47
a ja mam pytanie do Państwa czy czy trwają obecnie rekrutacje jakieś, bo podoba mi się Pństwa firma i chciałem złożyć aplikację. Nie widzę niestety żadnych ofert pracy na portalach czy w internecie, czy jest jakiś inny sposób rekrutacji, napisac maila, jakoś przez strone w formularzu wysłać swoje CV??
kamil 2014-10-09 16:01:12
a co sądzicie o pracy handlowców? bo ja słyszałem, że coś u nich w dziale jest dosyć średnio.. a też nie wiem czy na pewno czy to są plotki, więc moze tutaj się dowiem czy faktycznie coś się dzieje czy nie? poza tym też chciałbym wiedzieć jakie są godziny pracy i czy tylko cały etat wchodzi w grę u nich?
Robcio 2014-10-09 21:18:03
Ile handlowiec może wyciągnąć na rękę i jaka jest szansa awansu? zwykły handlowiec, kierownik dyrektor regionalny ile zarabiają.



1
MTL ASCO Sp. z o.o. zarząd 2014-10-10 13:14:50
Firma MTL ASCO Sp. z o.o. daje duże szanse rozwoju każdemu pracownikowi. Dla handlowców osiągających dobre wyniki sprzedaży warunki płacowe mogą być bardzo motywujące.
1
MTL ASCO Sp. z o.o. zarząd 2014-10-10 13:19:23
Paola, dziękuję za zainteresowanie pracą w naszej firmie. Aczkolwiek może się zdarzyć, że w danym momencie nie szukamy nowych pracowników, bardzo proszę o podesłanie na adres naszej firmy CV. Rozpatrujemy każdą osobę i wracamy do niej w momencie kiedy wyniknie potrzeba zatrudnienia.
Pozdrawiam
1
adam 2014-10-19 14:18:36
praca w asco nie jest zla,ale niektorzy pracownicy'czopek i rodzina sp.z o.o.'przypisuja sobie zaslugi innych pracownikow!sami nic nie robia generja duze koszta o ktorych pan adam nawet nie wie .serwisanci pracuja po 12h na dobe i dalej jest zle.gdyb nie to ze mieszkam blisko to juz dawno odszedlbym z firmy.a najgorsze jest to czym wiecej pracujesz ,starasz sie to tego nikt nie zauwaza i jeszcze cie gnoja!ale nie wszyscy pracownicy sa zli w firmie.
1
witek 2014-10-29 12:18:17
ale kto dokładnie generuje takie wysokie koszty? chodzi tutaj o pracowników czy o to, że szef jakoś nie umie rozłożyć tych obowiązków? fakt, że może być dosyć demotywujące, to, że nikt nie nagradza za wyniki, za to, że jednak ktoś robi "coś ponad norme", zdarzają się jkieś premie uznaniowe od czasu do czasu?
MTL ASCO Sp. z o.o. zarząd 2014-10-29 13:17:06
Drogi Użytkowniku Adam
Bardzo dziękujemy za komentarz. Każde zdanie jest dla nas cenne i obiecujemy, że dołożymy wszelkich starań aby ulepszyć nasze środowisko pracy.
Runner 2014-10-29 23:27:54
Widzę, ze mtl asco pojawia sie na rożnych imprezach nie tylko branżowych, nawet mialem okazje spotkać przedstawicieli firmy podczas tegorocznego maratonu. Jak widać firma wciąż sie rozwija. Z tego co słyszałem opinie są bardzo podzielone. Tak jest wszędzie. Dobra opinie czasem cieżko sobie wypracować a czasem nie. Czy robicie Państwo nabór na stanowiska biurowe typu kadry lub księgowość,? Zdarzają sie rownież takie rekrutacje? Z tego co widzę były ogłoszenia na inżynierów i serwisantów. Proszę o infoscje odnoście projektów rekrutacyjnych.
Dziekuje
MTL ASCO Sp. z o.o. zarząd 2014-10-30 11:50:36
Drogi Runner, bardzo dziękujemy za opinię. Staramy się.
W przypadku zainteresowania pracą w naszej firmie bardzo proszę podesłać dokumenty do centrali naszej firmy.
Pozdrawiamy
dd 2014-11-13 13:04:13
a nie ma jakieś aplikacji bezpośrednio przez stronę? i czy mailowo czy pocztą do tej centrali trzeba wysłać dokumenty aplikacyjne? nie wiem już sama co robić, bo nie mają na razie żadnych ofert pracy, a tak wysyłać na ślepo swoje CV to też tak średnio w sumie jest, więc już sam nie mam pojęcia co zrobić.
MTL ASCO Sp. z o.o. zarząd 2014-11-13 13:29:25
Witam,
Bardzo dziękuję za zainteresowanie naszą firmą. Rzeczywiście w tej chwili nie posiadamy informacji na stronie internetowej na temat wolnych stanowisk, aczkolwiek via Pracuj.pl poszukujemy ludzi na stanowisko Asystent w dziale serwisu wózków widłowych oraz Specjalistę do Obsługi Klientów Strategicznych w Dziale Wózków Widłowych oprócz tego na bieżąco rozpatrujemy wszystkie wchodzące do naszej firmy CV. Bardzo proszę o przesłanie CV na adres naszej centrali. Z góry dziękuję
maro 2014-11-27 16:14:45
Prosze o informacje w jakiej postaci proponowana jest umowa na poczatek i jaki etat (3/4 czy tez caly). jezeli chodzi o doswiadczenie to jest to bardzo wazny element rekrutacji??
sowa 2014-12-11 19:24:38
poważnie się zastanawiam czy pójść do nich na zatrudnienie, moja branża, ale w związku z tym że parę lat już w tym bizneszie siedzę to mam swoje warunki które rekrutujące mnie firma musi spełnić. po pierwsze i najważniejsze, musze mieć normalny etat i umowę i pracę. czy to jest możliwe w tej firmie??
MTL ASCO sp. z o.o 2014-12-12 16:00:46
Szanowny użytkowniku "Sowa",
w sprawie formy zatrudnienia proszę skonsultować się z naszym działem Personalnym. Z pozdrowieniami.
pan parówka 2014-12-26 00:41:49
popieram podejście pana użytkownika Sowa, trzeba od siebie jak najbardziej wymagać i od firmy również jeśli się jest doświadczsonym kimś i ma się świadomość własnej wartości. drugi wielki plus dla firmy że jest aktywna na tego typu forum, szacun ogromny. a teraz firma prowadzi jakiekolwiek rekrutacje?
arek 2015-01-19 19:59:00
Nie mozecie napisac wprost, czy sa tu szanse na umowe o prace, czy stabilne zatrudnienie? Po to przecież jest takie forum, a jak samo MTL Asco robi z tego tajemnice, to może odstraszyć potencjalnego kandydata. Chyba nie jest to wielki sekret. To także oszczędność zarówno czasu aplikanta, jak i firmy, bo po co ma się iść na rozmowę, jak się okaże, że to zatrudnienie na zleceniu.
wózek 2015-02-05 23:43:57
Witajcie, firma działa podobno w branży urządzeń transportu wewnętrznego, zarówno po stronie sprzedaży, ale i przy obsłudze posprzedażnej - czy to znaczy, ze może potrzebują pracowników do serwisu wózków? Czy zatrudniają wykwalifikowanych serwisantów, czy do ustaerk jeżdżą pracownicy z produkcji? Ktoś wie coś na ten temat?
agnieszka 2015-04-09 17:17:04
w zasadzie to chciałam ponowić pytanie arka z poprzedniego postu, a mianowicie zanim zdecyduję się wysłać do nich cv to muszę najpierw wiedzieć jak to u nich jest z umowami. zdaję sobie sprawę że zapewne nie doistanę od razu umowy o pracę ale chociaż jeśli jest to możliwe to chce wiedzieć iel trzeba u nich przepracować na taką umowę
MTL ASCO sp. z o.o 2015-04-10 10:59:25
W odpowiedzi na pytanie użytkownika "Arek" oraz "Agnieszka" informuję, że w firmie są możliwe wszelkie formy zatrudnienia w zależności od ustaleń z osobą zainteresowaną podjęciem pracy. W uzupełnieniu chciałam dodać, że poszukujemy "perełek" entuzjastów pełnych optymizmu i zapału do pracy. Wszystkich takich serdecznie zapraszamy na rozmowy oraz o podsyłanie CV.
Serdecznie pozdrawiam, Joanna Sakamoto
kermit 2015-08-12 19:11:52
No dobrze, załóżmy, że ja jestem takim entuzjastą, czy tam perełką, ale pytanie teraz co takiego mtl asco jest w stanie mi zaoferować, bym wybrał ich, a nie inną firmę. Nie wiem, może macie jakąś stronę, gdzie to firma się ogłasza, gdzie można by przejrzeć oferty na wolne stanowiska, poczytać o wymaganiach, jak i ofercie w zamian. Pozdrawiam.
MTL Zarzad 2015-08-14 09:30:43
Szanowny(a) Kermit,
Bardzo dziękuję za zainteresowanie naszą firmą. W obecnym momencie rzeczywiście nie mamy na stronie internetowej żadnej informacji dotyczącej wolnych postów, w związku z czym bardzo proszę o podesłanie swojego CV do naszego biura lub na adres e-mailowy sakamoto@mtlasco.pl. W razie zainteresowania na pewno z Panem (Panią) się skontaktujemy.
Serdecznie pozdrawiam,

MTL ASCO SP. z o.o.
zdezorientowany 2015-09-03 10:15:23
Ludzie, od teego jaka forme umowy otrzymacie, zalezy rowniech troche od Was, co jestecie w stanie zaoferowac danej firmie.
Zacznij wymagac od siebie dopiero pozniej od innych.
Jezeli jestes perelka to pomysl co Ty im czy innej firmie mozesz zaoferowac.
To samo dotyczy wynagrodzenia, zalezy za ile i na jakich warunkach sie sprzedaz!!!!

maczek 2015-09-12 00:39:07
Po co wymagać od siebie skoro można strzelać fochy, oczerniać wszystkich dookoła a w sobie winy nie widzieć ? Nie zdarzyło się jeszcze żeby pracodawca dał coś ot tak od siebie za darmo. Na wszystko trzeba solidnie pracować, a przede wszystkim wykazać się i zostać zauważonym - myślę, że to są główne powody niepewności.
cez 2015-12-31 08:25:10
Przepraszam wszystkie osoby zatrudnione w firmie MTL ASCO Sp.z o.o. Pyskowice za umieszczanie na portalu internetowym "go work" obraźliwych i kłamliwych sformułowań i opinii kierowanych pod ich adresem a mogących naruszać ich dobra osobiste.Jednocześnie oświadczam,że wszystkie opinie negatywne o firmie MTL ASCO Sp.z o.o. w Pyskowicach są nieprawdziwe lub niczym nie uzasadnione.Niniejsze przeproszenie powinno przywrócić dobre imię samej firmy,a przede wszystkim stanowić zadośćuczynienie dla pomówionych pracowników.
Arkadiusz Lebiedziński.
1
roman 2016-01-02 14:06:35
Hej. Moim zdaniem sporo zależy od tego jak pracodawcę podchodzi do swoich pracowników, jakie warunki i narzędzia im zapewnia.Słyszałem że w Asco w tej kwestii jest bardzo dobrze
były 2016-01-02 22:33:16
to zależy jakie stanowisko.na serwisie dostawałem stare zużyte narzędzia po poprzedniku.
wepa 2016-01-04 18:28:24
jest u nich praca na stanowisku Specjalista ds. Marketingu, tylko wydaje mi się, ze jest to jeden etat, wiec szanse sa małe w sumie no i mają spore wymagania.
Zainteresowana 2016-02-10 22:07:26
Witam,
Gdzie MTL ASCO umieszcza oferty pracy?
Niestety nie widzę wolnych wakatów.
Pomóżcie!
1
Maz 2016-02-22 14:37:39
Wiesz co @zainteresowana w tym momencie faktycznie jeśli chodzi o oferty pracy to jest dość ciężko, nie widziałem takich od jakiegoś czasu, ale patrz na ich stronę www
Zarzad Firmy MTL ASCO 2016-02-22 15:19:26
Wita,
w odpowiedzi na pytanie. W tej chwili poszukujemy osób na stanowisko handlowca w różnych regionach Polski, więc jeżeli Państwa interesuje taki rodzaj pracy jak najbardziej rosimy o przesłanie swojego CV na sakamoto@mtlasco.pl

Z poważaniem, (usunięte przez administratora)
nosal 2016-03-10 19:49:29
warto śledzić stronę internetową firmy, @maz albo po prostu wysłać swoje cv może akurat potrzebują nowych pracowników ale się nie ogłaszali, jeżeli rzeczywiście jesteś zainteresowana @zainteresowana to na pewno znajdziesz coś dla siebie
Michał 2016-03-17 00:07:37
Dzień dobry,

czy na stanowisko młodszego handlowca wymagane jest doświadczenie w sprzedaży czy oferują Państwo gruntowne przeszkolenie wdrażające?

Pozdrawiam
Zarzad Firmy MTL ASCO 2016-03-17 10:26:10
Witam,
Bardzo dziękuję za pańskie zainteresowanie naszą firmą. Generalnie zapewniamy nowo przyjętym handlowcom gruntowne szkolenie produktowe, wyjazdy do miejsc w których są produkowane. Również dodatkowo organizujemy szkolenia podnoszące umiejętności negocjacyjne.
alno 2016-03-20 15:50:25
super, dziękuję, że odpowiedzieliście po części na moje pytanie, chociaż to nie był mój wcześniejszy komentarz, to bardzo fajnie z waszej strony, że zapewniacie takie szkolenia :)
bandos 2016-05-07 20:07:35
Jeśli zatrudniasz się w tej firmie jako Elektronik @alno to szkolenia są bardzo ważne, stąd też są one w firmie, ogólnie praca no ciężka nie jest, ale żeby się zatrudnić, to musisz jednak już mieć wykształcenie wyższe, dużą uwagę kładą również na doświadczenie
Zostaw swoją opinię o MTL ASCO sp. z o.o - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MTL ASCO sp. z o.o