brak logo

Icopal S.A.

Zduńska Wola

Opinie o Icopal S.A.

baczny obserwator 2009-08-21 22:32:35
Klika - to się zgadza.
Do tego dochodzi kilku karierowiczów, którzy po chwili idą robić kariery gdzie indziej (niekoniecznie udane to wybory).
Ci ludzie do niczego sie nie nadają.
2
Jony Bravo 2010-02-27 13:19:54
Łał szok!!! Dziwne ?? Nie pracowałem tam ale byłem na rozmowie i o mały włos bym tam pracował ale trafiła mi się lepsza oferta !! Podczas rozmowy wydawało się że Firma całkiem całkiem a tu takie opinie, może jakieś szczegóły - proszę :o)
anonim 2010-08-23 11:49:15
Icopal ma super produkty ale nie stety pracują tam tylko ludzie. To co piszecie to nie jest prawda mimo, że jestem byłym handlowcem tego koncernu i powinienem teraz głośno mówić, że Icopal to chuu... edc.. ale ja moge mieć żal tylko do siebie, ponieważ popełniłem dużo błędów. Co do układów to mam pytanie, gdzie ich nie ma.:)
Seba 2011-09-11 19:39:46
Trzymać się od tej firmy z daleka.Układy,kolesiostwo, zarobki marne,brak możliwości awansu i rozwoju zawodowego.Wielki koncern,ale oddział w Polsce to dziadostwo.
2
tRudyBu 2012-04-06 23:39:24
Pracowałem w Icopal\'u 7 lat, umowy o pracę na rok, pensja niska, duża odpowiedzialność no i ta PRZEDŚWIĄTECZNA COROCZNA MIŁA ATMOSFERA ZWOLNIEŃ I WYPOWIEDZEŃ. NAJPIERW PODPISUJESZ WYPOWIEDZENIE A PÓŹNIEJ DOSTAJESZ PROPOZYCJĘ POWROTU DO INNEJ SPÓŁKI-CÓRKI np. VILLAS POLSKA itp. lub do Icopal\'u na innych warunkach.
3
były pracownik wciąż w branży 2012-05-18 22:47:11
Ludziom w rynku mydli się oczy że villas i icopal niewiele mają ze sobą wspólnego. Wogóle mydli się oczy z tym villasem. Wkładki jakieś materiałowe zamiast poliestru (drą się jak kartka papieru), zawartość asfaltu co kot napłakał, papy pękają jak deska przy delikatnym mrozie, a powinny wytrzymywać -7. oszukiwani pracownicy zmuszani są do tego aby oszukiwać rynek. trudno znieść taką sytuację. Nie polecam nikomu.
hrvey 2012-05-30 14:24:05
Dla mnie to była szkoła życia. Może i praca tam była stresująca , ciągły wyścig szczurów, niepewność każdego przyjazdu do centrali - bo nie wiadomo czy faktycznie szkolenie czy wypowiedzenia. Jednak pracowało tam sporo fajnych osób i kiedyś w dziale handlowym atmosfera była bardzo sympatyczna. Poza tym firma naprawdę stawiała na szkolenie pracowników. A układy tam były i będą, w końcu Ci ludzie w większości pracowali jeszcze w Izolacji Zduńska Wola.
Pozdrawiam byłych i obecnych pracowników.
również były pracownik Icopal 2012-07-23 00:07:32
do oicbhasuyash - co to Q ... za nik ? ale do sedna ja również pracowałem "lojalnie " w tej firmie i jestem szczęśliwy że mnie zwolnili ponieważ aktualnie mam własną dobrze prosperującą firmę i za chwilę zakończę wyścig szczurów (handel) będę odcinał kupony do Ślązaka Ty masz rację tych co"zioną jadem" również uważam za nieudaczników i co to znaczy pracowali lojalnie ? wszyscy w tej firmie pracowali za niemałą kasę więc po co te górnolotne słowa?
Kris 2012-07-28 21:59:33
Do tRudyBu 7 lat pracy w jednej firmie na tym samym \"stanowisku \"to nudne , to tragedia !!! do tego i twierdzisz że zarabiałeś mało ??? nie grzesz - słyszałem o waszych wynagrodzeniach 10 średnich krajowych na miesiąc to mało ? co powiesz zwykłym uczciwie i ciężko pracującym za 1000 zł miesięcznie ? przepraszam ? - jak czytam te brednie to zaczynam żałować że współpracowałem z \"handlowcami z tej firmy . tak naprawdę zarabialiście wy i pracownicy mojej hurtowni w programie partnerskim
Andrzej 2012-08-06 11:59:03
Ale jesteście drętwi!
Było, minęło i co tu roztrwaniać!
Ja nie polecam i tyle powinno wystarczyć!
1
max 2013-01-23 19:13:33
Witam, nie znam firmy i ciężko jest się wypowiadać. Ale kilka informacji o poziomie rekrutacji. Śmieszna sprawa, jeżeli tak rekrutują to bardzo dziwne. Na rekrutacji na stanowisko RPH Gdańsk-Olsztyn było dwóch Panów z Icopalu. Całe spotkanie trwało ok 40 min. Na spotkaniu opowiadano o Icopalu, systemie wynagrodzenia, obrotach i o tym że jest to praca w terenie. W ciągu tego czasu nie zadawano pytań- a nawet nie było zbytnio możliwości opowiedzieć czegoś o sobie. Na jakiej podstawie po rekrutacji z ponad 20 osób wybiorą kogoś?! Słyszałem inne spotkania ( ok. 3 ) bo było wszystko słychać na holu hotelu. Jeżeli tak rekrutują to lepiej tam nie pracować. Wynagrodzenie które proponują nie jest duże. Powodzenia dla wszystkich. !!! Huba że rekrutacja ustawiona?
sir 2013-01-23 22:20:02
kolego a jakie proponują pieniądze??

tak plus minus.

czym się jeździ?

jaki klient?
gumis 2013-01-31 10:11:35
Witam

mi się udało przejść rekrutację w Gdańsku.Jadę do Zduńskiej Woli na druga rozmowę.Ciekawe czy to nie strata czasu i pieniędzy.Ale się walczy do końca.
szkoda gadac 2013-02-05 18:22:18
tez bylem na tej rozmowie i to śmieszne, bo plan z kosmosu i nie do zrobienia a chcą za takie pieniadze....., ponoć rok temu wyrzucili połowę ludzi to teraz też tak może być, a leci najmłodszy stażem
xyz 2013-06-11 18:52:57
Kilka lat temu pracowałem w tej firmie... a obecnie handluje ich materiałem.....

1. Produkt bardzo dobry i oczywiście najdroższy :D
2. Człowiek w tej firmie się nie liczy tylko kody itp zero sentymentu
3. Układy, układziki - wały robią managerowie aż huczy a PH jedynie okruchy z pod stołu ogarniają (żenada) + rodzinne konszachty
4. Podstawa marna ale za moich czasów premie były spore pod 8.000 netto - z tego co wiem w obecnej chwili poleciało to na łeb na szyje...
5. Chory system premiowy nawet jak wykonasz 300% planu a nie wykonasz jakiegoś słupka dostajesz ZERO PREMII!!!!


Jak nie masz co do gara wrzucić można iść ale jak masz inne opcje to trzymaj się z dala Icopala ;p

p.s. chyba, że odpalasz flaszkę chłopakom na produkcji i GONTY sprzedają jako odpad na KG ;p (można ładnie z tego wyżyć) koledzy ze sporym stażem grubo przędą przy korycie...
a to ja 2013-07-01 16:12:12
Jaka podstawa ? 2k.. smiechu warte
A co to za stanowisko: Inzynier sprzedaży projektowej ?
kolit 2013-07-02 20:16:14
była rekrutacja na kujawsko-pomorskie? może ktoś coś wie???/
Była pracownica 2013-12-09 14:41:58
Pracowałąm w Icopalu 3 lata. Na stanowisku sprzedażowym. Nie polecam.
1
DEL 2014-09-22 23:45:39
Pracuję bardzo długo _ co można powiedzieć zawsze jest trochę racji lecz mimo wszystko zawsze kasa na czas dużo wyrzeczeń 12 godzin dziennie , ci którzy odeszli bądź zostali zwolnieni nie powiedzą nic o tym ile się nauczyli , co poznali ta firma wprowadza wszystkie nowości na nasz rynek wielu z nich nie przyzna się iż byli po prostu słabi czasami trzeba sobie spojrzeć na ręce , jeśli pracowałeś 3 lata nnn i nie potrafiłeś ustawić rynku sprzedaży w swoim regionie sam musisz się z tym zmierzyć ( kolesiostwo ) jak w każdym małym miasteczku jest i będzie lecz miejscowych też zwalniają
miś zbyś 2015-01-22 11:46:00
jeśli to prawda że się codziennie pracuje po 12 godzin to trochę komplikuje mi sprawy i się musze poważnie zastanowić czy chcę u nich się starać o zatrudnienie. no chyba że ewentualnie zaproponowaliby mi super elastyczny grafik żebym mógł sobie ustawić indywidualnie. mam często pilates popołudniami, nie chcę z tego rezygnować. pójdą mi na rękę?
paździoch 2015-03-28 23:02:59
Grupa ICOPAL to światowy lider w dziedzinie materiałów hydroizolacjyjnych działający na rynku budowlanym od roku 1876. Sam fakt , że działają w budowlance może rzeczywiście podpowiadać , że pracuje się tutaj dużo więcej niż kodeks pracy nakazuje. Ale jest to pewnie praca na akord także opłacalnie ...
Darek 2015-06-11 16:12:24
idź i pracuj, będziesz bogatym człowiekiem ...
sowa pucka 2016-05-19 20:23:19
Witam,

Jakie są warunki na PH - podstawa, narzędzia, auto z gps?
eddy 2016-05-22 17:07:22
a poszukują aktualnie przedstawicieli handlowych w Icopal S.A.@sowa pucka??? Nigdzie nie spotkałam ofert pracy.
Zostaw swoją opinię o Icopal S.A. - Zduńska Wola
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Icopal S.A.