Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Pol-skone

Pracowałeś w firmie Pol-skone i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gość - 2009-09-13 20:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Pracowałem w Pol-Skone przez jakiś czas i była to wielka porażka, firma nastawiona jest na wyzysk, wiecznie wszystko było źle zrobione ( w opinii kierownictwa), całkowity brak elementarnego szacunku dla pracownika. Nikomu nie polecam.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2010-05-29 15:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jakim stanowisku pracowales?
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2010-07-31 21:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy (usunięte przez administratora)ponieważ jest człowiek poniżany przez majstrów kierowników.Wyciąga miesięcznie 1200 zł i jak soboty tam pracuje.Kierownik zakładu w Niemcach(Zalesiu) jest chamski co do swoich podwładnych przeklina i wyzywa pracowników od najgorszych itp.Zastanawiam się za co oni dostali certyfikat Fair Play jak oni nie są fair dla swoich pracowników.Za uszkodzone nie z winy pracownika drzwi odpowiada osoba która się nie spodoba kierownikowi i za te uszkodzone drzwi potracone ma z wypłaty.A jak się jakas osoba zna na produkcji drzwi itp.a kierownik nie i ta osoba chce podpowiedzieć żeby było dobrze bez zwrotów to ta osobę zwalniają bez powodu.
zdjecie uzytkownika
bonus - 2010-08-22 14:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w Pol-skone 9 lat na produkcji i mam zamiar się zwolnić. Na początku mojej kariery pracowało się przyzwoicie ale z roku na rok jest coraz gorzej, teraz nie da się tam już normalnie pracować. Potwierdzam obiegową opinie że jest to kołchoz, straszna ciasnota i bałagan, a jakość wyrobów coraz gorsza. Dyrektor naczelny chwali się trzema w pełni skomputeryzowanymi zakładami co po części jest prawdą, ale stan wszelkiego rodzaju maszyn, urządzeń oraz w szczególności wózków jest fatalny. Jeśli chodzi o traktowanie pracowników to po zmianie kierownika jest lepiej ale bez rewelacji. Zarobki na dzień dobry 1100, pracownik z 5-letnim stażem z nadgodzinami 1600, najlepsi wyciągają do 2500 (oczywiście z dużą ilością nadgodzin)
zdjecie uzytkownika
nieznzjoma - 2010-08-22 15:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałam w Pol-skone dosyć długo i zdecydowanie odradzam. Praca w tej firmie to koszmar chamstwo, głupota i bliskowzroczność kierownictwa, niesprawiedliwość, fałsz i obłuda dyrekcji tak wygląda ogólna charakterystyka tej firmy która z zewnątrz wygląda bardzo ładnie a na halach produkcyjnych smród, brud i ubóstwo, rozsypujące się wózki, narzędzia pracy, maszyny i urządzenia które reperuje się wtedy gdy już nie da się już na nich w ogóle pracować.Krótko mówiąc fatalne warunki pracy. Bardziej docenia się pracownika który robi dużo (byle jak) niż tego który robi dobrze. Na halach ciasno i duszno, przerwa 15 min. Zarobki jak za taką ciężką pracę to żenada na dzień dobry 1100 zł.
zdjecie uzytkownika
BYŁY PRACOWNIK - 2010-12-29 22:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam również-(usunięte przez administratora)Liczy się ilość a nie jakość.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-12-31 15:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nieznzjoma - 2010-08-22 15:15:54

Witam pracowałam w Pol-skone dosyć długo i zdecydowanie odradzam. Praca w tej firmie to koszmar chamstwo, głupota i bliskowzroczność kierownictwa, niesprawiedliwość, fałsz i obłuda dyrekcji tak wygląda ogólna charakterystyka tej firmy która z zewnątrz wygląda bardzo ładnie a na halach produkcyjnych smród, brud i ubóstwo, rozsypujące się wózki, narzędzia pracy, maszyny i urządzenia które reperuje się wtedy gdy już nie da się już na nich w ogóle pracować.Krótko mówiąc fatalne warunki pracy. Bardziej docenia się pracownika który robi dużo (byle jak) niż tego który robi dobrze. Na halach ciasno i duszno, przerwa 15 min. Zarobki jak za taką ciężką pracę to żenada na dzień dobry 1100 zł.

nieznajomy tez pracowalem w tej firmie to polowe mistrzow bym zwolnil robia tylko na sztuke i nie maja pojecia nawet z dluzszym stazem. NIEROBY
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-04-17 13:10:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przecież tu tylko zarabiają ludzie kierowników! Znajomi,ktorych sami powsadzali,bu wiedzieć co dzieję się na halach! Takim tylko cudem jeszcze pracują,udając że potrafią ogarnąć co się dzieje na terenie zakładu! Tępiąc każdego pracownika,który mógłby mu zaszkodzić-mówiąc prawdę w oczy!!
zdjecie uzytkownika
handy - 2011-05-28 01:38:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hahaha, może i (usunięte przez administratora) był konkretnym gościem ale dodatkowo i skończonym osłem bo przejął od naczelnego sposób zarządzania ludźmi- szkoda, jeszcze, że nie stawiają w zakładach jak za średniowiecza szubienic itp dla zastraszania ludzi:) Dokładnie, w ich ślady poszedł kolejny, zajebiaszczy kierownik (usunięte przez administratora) następny buraczyna z Lublina, któremu wydaje się, że pozjadał największe rozumy i pokazuje jaki to on nie jest super a sam się koleżka zapętla i niedługo też pójdzie w ślady (usunięte przez administratora) i jemu powiemy baj baj. Szkoda, że taki niby (i jeden i drugi) wporządku chłopak daje sobą kierować w pełni i robić wszystko żeby tylko przypodobać się "górze", nawet kosztem innych. Pol-Skone schodzi na psy i może dzięki twardej ręce naczelnego będzie się utrzymywało wśród konkurencji ale na pewno przez te przestarzałe metody zarządzania personelem, liderem wśród producentów stolarki budowlanej nie będzie! Wystarczy popatrzeć na stosunek reklamacji do nowych zamówień (teraz w sezonie) i nic więcej dodawać nie trzeba. Powodzenia;)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-20 21:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsza jest notatka na stronie www.pol-skone w zakładce aktualności he he he cytuję \\\\\\\"polityka personalna umożliwiła wypracowanie załogi, którą możemy się szczycić i uznawać za nasz podstawowy kapitał. To ludzie budują wartość POL-SKONE\\\\\\\" panie dyrektorze żygać się chce!!! Jaka załaoga , jakie lata, przecież tam pracują jednostki ze stażem dłuższym jak 2-3 lata! Za jakie pieniądze Ci ludzie pracują? jaką satysfakcję z pracy mają? Panie z działu sprzedaży z podkrążonymi oczami i zapaleniem pęcherza biegają! Tacy ludzie buduja wartość POL-SKONE? Przykre!!!
zdjecie uzytkownika
hhhh - 2012-08-29 22:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
najlepszy jest (usunięte przez administratora) kierownik magazynu nic nie robi tylko wykorzystuje ludi i jego motto to milcz kurwa i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie co coś znaczyli dla magazynu w Niemcach to zwolnił bo bał się że są lepsi od niego
zdjecie uzytkownika
NOWA HALA - 2012-09-09 13:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Biłgoraju nikt się nie bawi , jak coś ma do majstra to czeka na niego po robocie i rozmawiają po chłopsku
zdjecie uzytkownika
stolarz - 2012-09-30 13:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Ja także miałem okazje pracować w tej firmie- niecały rok. Pracowałem w zakładzie w niemcach. Na rozmowie z kierownikiem na temat przyjęcia zaznaczał wielokrotnie że soboty nie są obowiązkowe i tylko ode mnie zależy czy będe chciał pracować. Przychodząc do pracy w okresie próbnym po kolejii miałem już zaznaczone od kolegów- pracowników, że jeżeli chce mieć przedłużoną umowę to lepiej żebym przychodził, bo nie przedłużą umowy. I tak jak poszedłem raz tak już co dwa tygodnie musiałem chodzić w soboty. To pierwsza kwestia. Majstry (hala futryn) mają o sobie mniemanie jakby byli nie wiadomo kim. Pracowników na swojej hali mają za zwykłych buraków, gdzie mają tylko orać (szczególnie majster (usunięte przez administratora) Pan (usunięte przez administratora)żeruje aby się do kogoś przyczepić i uciąć mu premię. W wakacje gdzie były upały nawet nie można było odejść od maszyny się napić - gdzie groziło to omdleniem, odpowiedź była krótka- \"przerwa jest od tego\" (15min na całe 8h). Do kierownika szczerze mówiąc nic nie mam, bo nie miałem jakiś zatargów. Widać że chłopina chce, stara się, ale brak jakiegoś porozumienia. Natomiast główny pracodawca pan (usunięte przez administratora) fakt daje pracę dużo ludziom i za to szacunek, ale widać że nie zależy mu na pracownikach (podejście cwaniaka, na miejsce jednej osoby czeka 5 osób bez pracy- nie pasuje więc do widzenia), i potrafi bez skrupułów wywalić na zbyty pysk bez powodu. Często robi kontrole po halach i wszystko wywala z kątów i także szuka, aby pokazać że nie tak powinno być i co się automatycznie odzwierciedla na wypłacie. Odnośnie wypłat to sprawa jest bardzo zagadkowa, praca jest na akord więc mniej więcej jesteś w stanie sobie określić ile zarobisz, aczkolwiek z rzeczywistością to się ma nijak. Czy soboty są przepracowane czy nie, to i tak tego nie widać po pensji. Wypłaty są bardzo nieregularne raz dostaniesz 1100zl, raz 1400 a raz 1600, pracując tak samo. Mnie to wkurzało bo nie mogłem sobie zaplanować miesięcznych kosztów bo nie wiedziałem czy wezmę tyle czy tyle. Srednia takich płac to gdzieś ok 1300zl/m-c. Dla ludzi nie mających perspektyw na życie praca może i dobra, aczkolwiek dla kogoś co chciałby coś więcej niż tylko orać za pier...lone 1300zl i nie mieć nic z życia tylko okna i drzwi to przestrzegam! Uwaga na (usunięte przez administratora), wyczuwalne jest od niego jakby zawiść z dzieciństwa i teraz to odbija na pracownikach. Jakby mu kiedyś gdzieś w życiu brakowało. Pozdrawiam. Były pracownik...
zdjecie uzytkownika
haker - 2013-03-22 11:12:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) to burak, myśli że jest nie wiadomo kim a jest polskońskim śmieciem:)
zdjecie uzytkownika
xenon - 2013-04-07 20:54:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogólnie mówiąc to wszyscy majstrowie z niemiec są skończonymi dupkami, ale najgorsi są na futrynach(usunięte przez administratora), ale teraz łucho przenieśli na obróbkę. z kolei zwolnili maślanke w lutym, który był wkurzający na maksa ale przynajmniej sie znal na robocie, bo (usunięte przez administratora) to tylko rozkłada bezradnie ręce-ciemnota totalna. szkoda gadać coraz gorzej sie robi jeśli chodzi o atmosfere w pracy
zdjecie uzytkownika
biki - 2013-04-07 20:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanko do pracowników z biłgoraja, co wam mówi dyrektor jak przyjeżdża do was składać przedświąteczne życzenia? skąd idą najlepsze drzwi? który zakład jest wtedy najlepszy? pozdro ziomki
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-21 19:02:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chce iść tam do pracy, da się tam zarobić, czy wszystko wydam na dojazdy? Czy ktoś mógłby udzielić jakiś info na ten temat. Jaką POL-SKONE daje umowę?
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-12-19 12:01:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dyrektor firmy pol-skone jest porządnym człowiekiem. Chce by pracownicy zarabiali jak najlepiej. O niskie zarobki trzeba oskarżyć innego człowieka na trochę niższym szczeblu. To on przydziela premie wedle własnego uznania. Zechce wam po trochu wyjaśnić na czym rzecz polega. Zacznę od tego że ten człowiek powiedział cytuje „ firma należy do mnie i to ja tutaj żądze i będzie tak jak ja zechce, a dyrektor opiera się na mojej opinii”. To właśnie ten człowiek tworzy wizerunek dyrektora w waszych oczach. Do usłyszenia. Wesołych świąt dla normalnych pracowników Pol-skone lublin.
zdjecie uzytkownika
adik - 2013-12-26 18:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To ile tych premii dokładnie wychodzi w pol-skone? No i nie ma jasnych zasad ich przyznawania, tylko to uznaniówki?
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-03-17 20:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam sie z opiniami o tym zakładzie, pracuje już jakiś czas w lublinie ale mam ochotę sie zwolnić bo nie idzie już wytrzymać, a kierownik to już wogole udany, zastanawiam sie jak ludzie wytrzymują tyle lat w takich warunkach, przerwa wogole śmieszna dla ludzi produkcyjnych, jedyny plus że jest kilka osób które są normalne reszta to lubi sie powyżywac na innych, można sie wykończyć psychicznie !!!
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-05-31 21:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile macie tej przerwy w pol-skone? Mniej niz 15 minut, czy jak? Ja na miescie nie słyszałem nic tragicznego o firmie..
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-24 20:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto jest teraz kierownikiem w lublinie? nadal ta ciotka s?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pol-skone
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x