Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dzierzbud Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Dzierzbud Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-04 16:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ten Rafał kierownik pisze samą prawdę florek wydyma własną matke za pare euro a ludzi ma w D zero szacunku do pracownika tylko obiecanki cacanki jak sie do roboty przyjmujesz omijac z daleka
zdjecie uzytkownika
zazdrosny - 2015-04-08 19:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam wszystkich. Ogólnie to pracuje pare lat też w tej firmie i nie jest najgorzej niektóre opinie są prawdziwe a niektóre trochę ponaciągane. Najlepiej podobno maja w schwerinie nigdy tam nie trafiłem ale co weekend są w domu i dobrze zarabiają trochę to niesprawiedliwe bo ciągle tam robią ( usunięte przez administratora ) brygadzisty.
zdjecie uzytkownika
dzidek - 2015-04-22 13:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dymalem kiedys u warchlaka na atomowkach,,a teras problemy z kregoslupem
zdjecie uzytkownika
Majstrowa - 2015-04-26 15:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie co??? Czytam te komentarze. I powiem szczerze. Dzierzbud to porządna firma. Uwierzcie mi. czytałam tyle opinii o innych firmach i stwierdzam,że praca za ich wynagrodzenie nie jest zła. Jak każdy wieszałam na niej całe szambo. Ale popatrzcie na to z drugiej strony. Masz emeryturę wyrabianą? Masz. Masz świadczenia chorobowe? Masz. Naprawdę. Tam też pracują ludzie i gdyby nie wyjątki od reguły i czepianie się o pierdoły przez niektórych pracowników byłoby tam super. I tylko dlatego twierdze, że praca jest tam bardzo dobra, ponieważ mój mąż pracuje tam od Paru dobrych lat i problemów z dokumentami typu Kindergeldowe i t p nie ma. Tylko nie należy skakać do nikogo z "ryjem", a naprawdę dużo więcej się zyskuje. Oczywiście niektórzy majstrowie pozostawiają wiele do życzenia. Jak w każdej firmie. Radzę zmienić firmie Dzierzbud ich na pracowitsze modele. Wasza decyzja. Ale nikt nie patrzy na to, że Dzierzbud daje zakwaterowanie. Dowozi do autobusów. A jak musi ktoś zjechać natychmiast to tylko mówi przyczynę i jedzie. A nikt Ci co 6 czy 7 tygodni nie da 5 dni urlopu płatnego. Więc niech niektórzy pukną się w czoło. Bo płatny urlop tam jest. Ale oczekiwanie, że na rok pracy będzie w tym 2 miesiące urlopu płatnego to już przegięcie. W tyłkach niektórym się poprzewracało.
zdjecie uzytkownika
Żonka - 2015-04-26 15:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [angol - 2014-11-29 08:58:07]:
Praca jest w porządku jeśli TY jesteś w porządku.
zdjecie uzytkownika
Gobi - 2015-04-26 16:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta jasne sranie w banie a glupiemu radosc Debile bez ambicji gdybyscie zarzadali kazdy po euro czy dwa wiencej i pierdlili to wasze zycie by nsabralo sensu a siebie w h robicie a o gps nie zapytacie droga majstrowa co jej maz po 10 euro zarabia niech sie dalej w domku chowa Pracuje juz bardzo dlugo w tej Firmie i znalazlem inna prace po cichu co mi prawie dekade zajelo by Na to wpasc i z tego co wiem to polowe pracownikow pan f warchol traci juz w tym roku pojda do firmy gdzie jest 8 euro na renke. Tak tak Florciu. Czasy laby za toba czekaj na inspekcje pracy niestety ubieglo mnie paru kolegow ale doloncze sie do tegfo z milom hecia. A za te dokumenty tesz bekniesz.
zdjecie uzytkownika
o fu*k - 2015-04-26 17:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Akurat szukam informacji o firmie Dzierzbud bo chciałem rozpocząć tam prace ale chyba zrezygnuje. Mam trojkę dzieci i nie stać mnie na robienie "za darmo. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-04-26 17:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że temat Dzierzbud Niemcy wraca. Drogi mgr inż (usunięte przez administratora) Jeśli masz szkoły, bo wiem że masz, to wykaż się i pomyśl. Jak będą pracować ludzie za 7 50 euro, a jak Ci za 9 euro? A w biurze też nie zarabia się tak jak należy. Jest za mało osób na te wszystkie dokumenty, papiery, potwierdzenia, zwroty, zażalenia... a i w między czasie ktoś zadzwoni, że coś jest mu potrzebne, albo że czegoś jeszcze nie dostał. Tylko niektórzy się uczyli i pracują za biurkiem, a niektórzy nie i pracują na zbrojarni. Ale faktem jest, że im więcej się ma, tym więcej się chce.
zdjecie uzytkownika
Karim - 2015-04-26 21:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile tam się dokładnie zarabia??? Bo tu widzę, że zdania są podzielone. 10 lat robię w branży zbrojarskiej. Chciałbym do Szwecji, ponieważ biegle mowie po angielsku. Ale tu chyba głównie mówicie o Niemczech. Jest jakaś różnica???
zdjecie uzytkownika
Cały nic - 2015-04-27 14:28:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
niemczy szwecja holandia jeden (usunięte przez administratora) zarabiasz wielkie nic i jeszcze podatek na ratunek florciowi przeznaczasz.
zdjecie uzytkownika
Dzidek - 2015-04-27 21:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wy wszyscy jesteście zdrowo pierdolnięci. Po huj się powraca do tego jebanego tematu? Jak kurwa się nie podoba to na czarno na budowy do Polski. Tylko pierdolone kolposkopy się do tego nie nadajecie. Byłem w tej firmie na tyle długo że powiem szczerze że ci co najwięcej gadają to najmiej robią. A z tym co gadali tu to prawda. Majstrowie oprucz paru wszyscy ałt. Graban PIERWSZY!!! Na szczęście nie jestem u niego i mam nadzieje że już go nigdy nie zobacze. Złodziej i oszust. A do tego kapus zasrany. Chodź zastanawiam się czy nie wrocic .
zdjecie uzytkownika
idał - 2015-04-28 14:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Wy nie myslicie? Tak pytam z ciekawosci?
zdjecie uzytkownika
ojojoj - 2015-04-28 17:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak WAM nie płacą tyle ile powinni, to są do tego odpowiednie organy. A musicie zarabiać najniższą stawkę w Niemczech chyba 8 euro. Tylko tam trzeba sir podpisać. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-05-04 14:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [budowlaniec - 2014-10-28 12:45:07]:
Panowie, tak sobie czytam i powiem szczerze: na prawie 300 osób pracujących w tej firmie to i tak mało osób źle o niej pisze. Bo kto pracuje nie zajmuje się pisaniem jakiś fanaberii. Nikt nikogo nie zmusza do pracy, a jak nie podołałeś to się z tym pogódź. Nie zabraniajcie innym pracować bo większość z tych osób, które źle piszą, wyleciała z roboty za leserstwo albo alkohol i teraz się odgrażają. Korzystajcie z opinii ludzi którzy pracują lub pracowali, tylko porozmawiajcie z nimi bo w internecie każdy anonimowy jest mocny.

Pozdrawiam byłych, aktualnych i przyszłych pracowników
zdjecie uzytkownika
Brawo! - 2015-05-07 09:23:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W końcu ktoś myślący się wypowiedział.
zdjecie uzytkownika
Lizly - 2015-05-07 11:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A co ze stawka? Masz 5 50 6 euro gora a mosisz sciemniac ze masz najnizsza w Niemczech. Podjebiemy go.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-05-07 11:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze ze trafilem na kogos. Jesli DZIERZBUD nie zacznie traktowac ludzi jak ludzi to bedzie kicha bo wszyscy zaraz pojda na emeryture. Anowi nie przyjdą
zdjecie uzytkownika
senah - 2015-05-11 20:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem oferte pracy w Niemczech okolice Bawarii na stanowisku cieśla/zbrojarz budowa podobno na 2 lata ktoś coś wie jakie warunki,pracuje ktoś,pracował?
zdjecie uzytkownika
sgreg - 2015-05-12 15:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po czytaniu wszystkich opini postanowilem napisac pare slów nie pracowalem w tej firmie ale dostalem dzisiaj propozycje ,ktoś zadzwonił z oferta czy jestem zdecydowany jak powiedziałem ze tak ale chciałbym coś usłyszec warunki itp.to gośc na to ze jednak nie zdecydowany jestem i pozegnał sie szkoda czasu na takich , a dodam ze rozmowa trwala góra 15 sekund to ja sie pytam poco wogóle dzwonią skoro nie można sie nic dowiedziec pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
bob555 - 2015-05-12 23:25:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam dostałem dzisiaj propozycje pracy firmy Dzierzbud wyjazd do Szwecji i moje pytanie czy pracował ktoś w tej firmie ale w Szwecji? Chodzi mi o warunki, zakwaterowanie itd? Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-14 18:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracował ktoś na zbrojarni w okolicach Bawarii przez ta firme?
zdjecie uzytkownika
lopez - 2015-05-15 09:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie do Dzierzbudu. Tam zarobicie dla rodziny tyle samo co w polsce. Nie polecam wyjezdzac bo nie ma warunkuuw. A majstrowie nic nie robia. Tyle w tej sprawie.
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2015-05-15 18:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obserwuje forum od paru dobrych miesięcy. Czytam, co tu piszą i czytam i czytam i czytam...
Nie ma co się wypowiadać, ale nie wytrzymuje, więc czas gdzieś napisać, by wszyscy dowiedzieli się jak tam naprawdę jest.
Więc zacznę od samego początku.
Za pierwszy przyjazd zwracają 50 euro.
Za zakwaterowanie nie płacisz.
Zjeżdżasz co 6 tygodni na tydzień.
W poniedziałek musisz już być w pracy.
Na stancjach obowiązuje zakaz palenia oraz nadużywania alkoholu.
Na umowie dostajesz najniższą krajową a przerób na godzinę wynosić musi 550 kg o ile dobrze się orientuje.
Robisz w sezonie po 12 godzin, a zdarza się 14.
Nie dostajesz 50% więcej za nadgodziny, tak jak to powinno w rzeczywistości być.
W firmie najczęściej jest tak, że ci najmłodsi stażem obrywają za wszystko.
Jedna zmiana zawsze udaje, że robi, a druga musi zapierdalać, by skończyć robotę.
A najważniejsza sprawa. Jeśli ktoś jest po zawodówce uznany jest za idiotę, który nie umie liczyć, ile tak naprawdę na godzinę ma.

Przejdźmy więc do puenty całej tej sprawy. Minusy z plusami się nieznacznie redukują, co podnosi standard firmy jako pracodawcy, jednakże należy pamiętać, że jeśli ktoś jest w Polsce nie może mieć liczonego dnia pracy. Że jeśli ktoś nie zapierdala, nie dostanie premii, jeśli ktoś jest nieuczciwy i skąpy nigdy niczego się nie dorobi oprócz wrogów.

JEŚLI ZACZNIEMY SIĘ NAWZAJEM OSZUKIWAĆ,ZE WSZYSTKO NAM NIE ODPOWIADA A CO DO CZEGO WSZYSTKIEMU ZAPRZECZYMY, TO JA ZADAJE PYTANIE. PO CO TA WOJNA?

Zwracam się do wszystkich majstrów i brygadzistów i tym podobnym osobom fizycznym. Jeśli w ciągu 2 tygodni nie zostaną przedstawione wasze oszustwa i błędy oraz zaniechania bądź też nieprawidłowa ocena danych pracowników, a jest ich 12 na całym terytorium Niemiec, to zebrane filmiki, nagrania oraz nazwiska tych co psują cały wizerunek firmy lądują u Flora. Zebrane materiały z ostatniego czasu od 2 lat do pół roku od 12 ludzi z różnych punktów pójdą drogą elektroniczną na e-mail prezesa firmy Dzierzbud. To już nikogo nie bawi, ani nie wkuria. To już doprowadza do płaczu. Choć może i nie dosłownego. Mam nadzieję, że wszystko zostało zrozumiane. Każdy ma prawo walczyć o rodzinę, a ja już nie potrafię inaczej walczyć, jak szantażem. Pozdrawiam po cholernie ciężkiej pracy.
G.
zdjecie uzytkownika
meggie - 2015-05-15 21:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktos sie wypowiada to niech sie podpisuje. Potem przerabane na calej linii maja wszyscy. Masakra ludzie. Jak sie nie podoba to do domu. Inni chca pracowac.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-20 13:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na temat Pana Tomeckiego wie ktoś coś?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dzierzbud Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Dzierzbud Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert