brak logo

Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.

Nowy Sącz

Opinie o Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.

dsdf 2016-12-20 21:43
No wiec jak to jest w tym Dako. Cos się polepszy ? Coś ktoś możne wie? Numer jeden ledwo zipie wiec możne będą jednak jakieś zmiany? Może ktoś coś przemyśli. Proszę o info bo chce aplikować.
2
Klepacz 2017-01-16 09:23
Większość moich znajomych jak już się zwolnili z DAKO pracuje poza granicami PL.
Smutne jednak prawdziwe. Pozostają Ci którzy nie mają wyjścia lub nie mają odwagi wyjechać z całymi rodzinami.
Pracowałem w DAKO, jednak po kilku staraniach o podwyżkę dałem wypowiedzenie.
Praca zmieniona, warunki dwa razy lepsze, żałuje że nie odszedłem wcześniej.
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.
4
sdrty 2017-01-17 11:19
Tak naprawdę to większość ludzi po jakimś czasie stwierdza ze praca w dako to była tylko strata czasu. Ani rozwoju, ani awansów, ani pieniędzy.
5
Zuch 2017-01-21 19:42
Czy Dako prowadzi obecnie nowe rekrutacje ? Interesuje mnie praca za granicą, doświadczenie mam i język angielski oraz niemiecki w miarę dobrze opanowane.
mike 2017-01-24 22:52
W miarę dobrze może nie wystarczyc. Osoby rozmawiajace z klientem zagranicznym są biegle jezykowo.
dfsd 2017-02-01 00:36
Osoby rozmawiające z klientem zagranicznym muszą władać biegle jeżykami a wypłaty maja jakby tylko polski znali.
3
Ziuta 2017-02-15 21:22
Dako ma ofertę pracy w sprzedaży a to mnie interesuje. Mam nadzieje, że zarobki są w miarę godziwe? Czy od sprzedaży jest prowizja? Interesuje mnie jeszcze atmosfera w firmie bo czytając wpisy troszkę się martwię.
Bodo 2017-02-21 23:10
Szukam pracy w Dako i nie widzę ofert a zależy mi bo to super firma. Mam doswiadczenie w sprzedaży. Ile tu dają na wejście ? Czy są prowizje od sprzedaży?
Zenek 2017-02-25 14:04
Pracuję w Dako i nie narzekam. Mam w swojej grupie bardzo fajnych ludzi i mamy super atmosferę. Wiadomo, że każdy chciałby mieć dużo więcej kasy ale na wszystko musi być umiar. Nowi ludzie dostają mniej, tak juz jest.
cdf 2017-02-26 13:52
Zenek , jeżeli tak się chwalisz tą pracą , to pochwal się na jaki to dziale pracujesz bo jestem ciekawy. Może i ja tam zaaplikuje. Czy tylko sciemniałeś? Bo ogólniki to sobie można pisać.
3
Joanna 2017-02-27 15:11
@Bodo obecnie firma Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o. poszukuje Specjalisty ds. Sprzedaży. Oferta pracy jest jeszcze ważna przez ponad dwa tygodnie. Jeśli zdecydujesz się aplikować podziel się potem jak przebiegał proces rekrutacji! Chętnie dowiemy się o tym jak przebiega rozmowa o pracę w tej firmie.
Joanna 2017-03-01 11:18
Więcej o procesie rekrutacji możecie również dowiedzieć się zapoznając się z informacjami w zakładce "Proces rekrutacji"!
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,274407,0,0,proces_rekrutacji
fgf 2017-03-02 22:44
O procesie rekrutacji to możne powiedzieć ten kto go przebył. A nie slogany reklamowe które mijają się z rzeczywistością . I tak naprawdę są tylko sloganami reklamowymi. A jak działa reklama to każdy wie.
2
Joanna 2017-03-06 09:29
@fgf a Ty przeszedłeś proces rekrutacji do firmy? Chętnie poznamy Twoje doświadczenia. Jakie pytania padają na rozmowie o pracę? Na co należy się przygotować?
Natalia 2017-03-23 12:26
Pracuję w DAKO już dość długo i jestem bardzo zadowolona, i myślę ,że jeśli komuś praca tu nie odpowiada niech szuka wrażeń gdzie indziej. Firma powiększa swoje rynki zbytu!!!!
dfdsf 2017-03-29 19:40
Pachnie mi tu wpisem sponsorowanym. Jeżeli jesteś tak bardzo zadowolona to podziel się z forumowiczami ile to zarabiasz. Chociaż sumę w przybliżeniu. Jeżeli są to godziwe zarobki to zrobisz firmie jeszcze lepszą reklamę podając stawkę. No chyba ze zadowalasz się najniższą krajową, to już inna sprawa. To wtedy nie dziwie się zadowoleniu. Z tego co wiem temat zarobków w dako to jest tajemnica państwowa najwyższej rangi . No ale dlaczego? Czego tu się wstydzić. Godne zarobki robią jeszcze większą reklamę firmie , niż wszystkie wpisy na forum. Godne zarobki......
2
xcv 2017-04-03 15:11
Zapomnij o godnych zarobkach w dako !!!!
3
Joanna 2017-04-04 08:43
@xcv rozumiem, że dotychczasowe wynagrodzenie nie do końca Cię zadowala. Możesz powiedzieć o jakim stanowisku w firmie mówimy?
Chętnie też dowiemy się więcej na temat możliwości rozwoju oferowanych przez firmę.
Fredi 2017-04-09 18:23
Regionalny Kierownik Sprzedaży taka oferta pracy jest w firmie i może jakieś szczegóły? Jakie rejony mają być obsługiwane? Czy poza pensją są jakieś dodatki, samochód służbowy? Jak się pracuje w firmie, czy jest sympatycznie? Mam zamiar złożyc cv i dobrze coś wiedzieć.
xfgdfg 2017-04-09 23:44
Jeżeli chodzi o stawki na dane stanowisko , to ja się pytam dlaczego dako w czasie ogłaszania że poszukują konkretnego pracownika nie podaje przedziału stawki jakie można spodziewać się na danym stanowisku. Przedział jest po to, że końcowa stawka zależny od rożnych czynników, ale na danym stanowisku można określić przedział zarobków. Tak wyglądają ogłoszenia o prace na zachodzie Europy, i tak wyglądają ogłoszenia w cywilizowanym świecie. Stanowisko i przedział ile można zarobić. (usunięte przez administratora)Podobno chcą być firmą na poziomie światowym a standardy chyba z Marcinkowic. Podałem przykład powyżej.
4
qwe 2017-04-18 10:37
Drodzy forumowicze . UWAGA !! Miałbym wielką prośbę , jeżeli już będziecie pisać o tym jak to dobrze jest w dako , podawali przykłady jakie są zarobki na konkretnych stanowiskach. Sama ta informacja zrobi największa reklamę firmie. Nie potrzeba będzie zachwalać w inny sposób, jak tu nieraz się próbuje. Bo czyż nie taka informacja każdego najbardziej interesuje. PRAWDA REKLAMUJE SIĘ SAMA.
2
zenek 2017-04-18 11:17
Pracuje na produkcji. Zarobki kształtują się w granicach 2100 -2500 w zależności ile sobót w danym miesiącu się przepracuje. Stan zarobków na marzec 2017.
3
joj 2017-04-18 11:28
Stanowisko doradca techniczno-handlowy . Wyplata to około 2000zł . W tej stawce zawiera się premia. Jak nie ma premii to jest znacznie mniej. Stawki jak najbardziej aktualne na marzec 2017
2
Czikita 2017-04-18 18:54
Najlepiej się zarabia na PCV z jedną sobotą za marzec 2350 netto mi wyszło.
2
Joanna 2017-04-19 09:06
@xfgdfg jak pewnie sam zauważyłeś nie jest częste by pracodawcy w Polsce podawali w ogłoszeniach zakres możliwych zarobków.
@zenek a jak wygląda praca na produkcji w DAKO? Często zdarza się praca w soboty?
mom 2017-04-20 23:27
To niech pracodawcy nauczą się podawać zakres stawki przy ogłoszeniach o pracę. Po to wchodziliśmy do unii żeby dorównywać do lepszych wzorców. A poza tym jeżeli praca to tez towar na sprzedaż , to tak jak jest w sklepie, jest towar jest cena.
2
Zocha 2017-04-25 15:20
Fabryka Okien DAKO to super firma i nie mam nic do dodania.
2
Joanna 2017-04-26 08:56
@Zocha rzeczywiście tak jak wspomina @kleks bardzo cenne będą dla użytkowników forum pełniejsze wypowiedzi. Dlatego też mam nadzieję, że rozwiniesz swoją wypowiedź mówiąc coś więcej na temat tego co podoba Ci się w pracy w firmie. Jeśli możesz to podaj również to jakie stanowisko w Dako zajmujesz. Warunki pracy mogą się w ramach jednej firmy diametralnie różnić w zależności od zakresu obowiązków, czy też działu w jakim się pracuje.
1
mmm 2017-05-09 07:11
to jak się tam pracuje? warto się starać o pracę w biurze? ile dają na początek? więcej niż najniższą?
1
Zenobia 2017-05-09 22:55
DAKO uczestniczy w międzynarodowych targach w 2017 roku! Firma nastawiona ewidentnie na rozwój i silną ekspansję na nowe rynki. Fajnie się w takiej firmie pracuje. Nie rozumiem niektórych osób. Przecież jeśli komuś nie odpowiada firma można zmienić ją na inną.
2
asd 2017-05-12 21:13
Zenobia. Ty nie pisz co dako robi dla swojego własnego interesu, bo to nie jest forum o tym, tylko ty napisz
jakie korzyści ma lub możne mieć konkretny pracownik na konkretnym stanowisku dla siebie. Ludzie nie po to idą pracować w danej firmie , że są dobroczynni, tylko dla konkretnych korzyści. Jeżeli ktoś jest zadowolony z pracy , to z konkretnych powodów np. wysokość pensji, przechodzi określoną ścieszkę rozwoju , osiąga jakieś benefity itp. Wiec jeżeli twierdzisz ze fajnie się pracuje w dako to opisz jakieś konkrety o których wcześniej wspomniałem a nie jakieś dyrdymały, ze fajna firma bo wystawia się na targach.
2
Zuch 2017-05-23 13:55
@asd Jesteś w błędzie tak myśląc, firma to nie instytucja charytatywna i nie będzie dobrze płaciła do czasu osiągnięcia odpowiednich dochodów. A to bierze się z pracy ludzi, nawet Salomon z pustego nie naleje. Wiem co mówię gdyż prowadziłam swoją firmę i wiem jak to funkcjonuje.
kuba 2017-05-29 22:18
Ehh, firma nie będzie dobrze płaciła dopóty, dopóki wlasciciel nie zdecyduje się na podniesienie wynagrodzeń. Niestety w Pl, nawet pomimo osiągania przez pracowników dobrych lub bardzo dobrych wyników, pracodawcy, szczególnie na takiej prowincji jak NS, nie są chętni do podnoszenia wynagrodzeń, bo i po co? I tak znajdą się tacy co przyjdą do pracy za niewielkie pieniadze
1
kuba 2017-05-29 22:19
Ehh, firma nie będzie dobrze płaciła dopóty, dopóki wlasciciel nie zdecyduje się na podniesienie wynagrodzeń. Niestety w Pl, nawet pomimo osiągania przez pracowników dobrych lub bardzo dobrych wyników, pracodawcy, szczególnie na takiej prowincji jak NS, nie są chętni do podnoszenia wynagrodzeń, bo i po co? I tak znajdą się tacy co przyjdą do pracy za niewielkie pieniadze
2
assdf 2017-05-30 14:05
Sam jesteś w błędzie. To co piszesz to jest filozofia pseudoprzedsiębiorców z NS i okolic. Ani firma , ani pracodawca nie pracuje charytatywnie. Zawieranie umowy o prace , jest to umowa dwustronna , z której korzyści mają wynieść dwie strony. Tak jak przy innych jakichkolwiek umowach. Ja oferuje swoja prace ,firma mi za to płaci. Tak samo jak przedsiębiorca może powiedzieć pracownikowi ze jak mu się warunki umowy nie podobają to może zmienić prace ,tak samo pracownik jak mu nie płacą adekwatnie do jego pracy , to może wyśmiać takiego przedsiębiorcę. Takie obiecywanie ze będą wypłaty adekwatne do pracy w niewiadomo jakiej przyszłości gdy już wszyscy nachapią się oprócz pracownika, a teraz to pracownik ma pracować za grosze bo firma ma się odpowiedni rozwinąć to jest śmiech na sali. Ciekawe jak idziesz do sklepu i coś chcesz kupić (tak jak przedsiębiorca kupuje prace ludzką) to tez tak mówisz żeby dawali ci upusty bo ty się dopiero musisz dorobić, i jak się dorobisz to będziesz wtedy płacił tak jak podaje cena. A tak wracając do dako ,to czy firma 20 letnia to jest firma dopiero na dorobku według wcześniejszej teorii?
3
Zuch 2017-06-05 08:58
@assdf Nie zgadzam się z Tobą. Na jakiej podstawie uważasz, że firma już dobrze zarobiła i powinna więcej płacić? Ja też chciałbym więcej zarabiać ale rozumiem sytuację i cierpliwie czekam. Radzę to i wam.
Zuch 2017-06-19 21:56
Czy Dako nie ma aktualnie nowych ofert pracy? Bardzo chciałbym podjąć pracę jako doradca tech.-handlowy?
Zuch 2017-06-22 22:34
Fajna firma ale poziom opinii pozostawia bardzo dużo do życzenia. Osoby zainteresowane pracą poszukają innej.
Mały 2017-06-25 22:55
Myślę, że DAKO bez problemów poradzi sobie z takimi osobami które potrafią jedynie siać ferment i oskarżać firmę o wszystko. Skąd tyle roszczeniowych postaw mamy w dzisiejszych czasach? Firma jest spokojna i dobrze sobie radzi na rynku. Życzę powodzenia
er 2017-06-27 17:12
Na takie opinie firma sama sobie pracuje.
1
qwerty 2017-07-01 08:11
Pojawiło się ogłoszenie, RKS na rynek czeski. Ktoś może powiedzieć coś więcej? Widełki wynagrodzenia, narzędzia pracy?
ertert 2017-07-02 16:15
Cicho sza. Ta firma jak zwykle nic nie podaje. Że niby warunki ustalane są indywidualnie. Idź na rozmowę wstępną, to przeżyjesz szok.
1
qwerty 2017-07-03 12:37
właśnie szoku chcę uniknąć, nie lubię tracić swojego czasu na wycieczki po X set kilometrów i brać po to dzień wolnego. liczyłem że może jakiś były pracownik się wypowie jak to wygląda.
assdf 2017-07-10 18:48
Czekaj cierpliwie na lepsze zarobki, powodzenia. Na marginesie, to coś słabo się cenisz. Z tego co wcześniej pisałeś to prowadziłeś firmę, nie dziwię się ze padła. Nauki ekonomiczne pobierałeś chyba u najsławniejszego ekonomisty Ryszarda Petru. Czy Ty nie rozumiesz że pracownik przychodząc do firmy ma to gdzieś czy firma się już dorobiła , czy jeszcze nie. Pracownik idzie tam gdzie najlepiej zarobi. PRAWO RYNKU! Jeżeli widać ze firma chce się dorobić kosztem pracownika ( czyli traktować go jak niewolnika) , to taką firmę należy omijać z daleka. Chyba ze ktoś jest masochistą i lubi być wykorzystywany ( chyba Twój przypadek) to oczywiście może sobie tak pracować charytatywnie. W tych czasach ludzie są coraz bardziej mobilni i nikt nie pracuje całe życie w jednej firmie żeby słuchać takich bajek, jak Ty opowiadasz, ze będą wypłaty adekwatne do pracy w niewiadomo jakiej przyszłości gdy już wszyscy nachapią się oprócz pracownika, a teraz to pracownik ma pracować za grosze bo firma ma się odpowiednio rozwinąć. Ale czyja firma ? Przecież firma ma właściciela . To znaczy na czyimś garbie ma dorobić się w pierwszej kolejności właściciel? Przecież on korzysta w pierwszej kolejności z dorobku firmy. A nie znam żadnego który pracuje charytatywnie. To tak jak byś to wymagał od pracownika, wręcz było jego obowiązkiem , pracować charytatywnie. Pracodawca nie robi żadnej laski zatrudniając pracownika. Od go zatrudnia bo ma z niego korzyści. Tak samo pracownik idzie tam pracować gdzie ma korzyści. Z takiej współpracy korzyści maja być obustronne. KONIEC I KROPKA. A jak to wygląda w dako? Chyba każdy kto tam pracował, to wie doskonale.
1
Harcerzyk 2017-07-13 21:15
Odnoszę wrażenie , że wpisów dokonuje ta sama osoba. Musi mieć dużą złość do Dako, skoro tak uparcie wpisuje? Ja tu pracuję i zupełnie nie narzekam, z tym, że ja lubię w pracy przykładać się do tego co robię.
ijk 2017-07-15 21:51
Harcerzyk , a gdzie ty tu widzisz złość ? Jeżeli ktoś pisze celne i prawdziwe komentarze do danych sytuacji, to co cię w tym boli? Po to jest to forum.
1
Maniek 2017-07-23 22:33
DAKO to spoko firma i miejsce do pracy dla wielu ludzi.
wer 2017-07-25 00:12
Maniek, jeżeli rzeczywiście masz coś do powiedzenia pozytywnego to, rozwiń to. Podaj argumenty, przykłady , dlaczego ta firma jest spoko tak jak mówisz. To co napisałeś to tylko pusta, nic nie znacząca autoreklama firmy dako.
1
sd 2017-07-26 23:43
Czy możne mi ktoś wyjaśnić dlaczego po tylu latach pracy zwolnił się nagle kierownik produkcji aluminium? Czy coś tu jest nie tak ? Ciekawi mnie to, gdyż chciałbym aplikować na to stanowisko, ale bez zebrania więcej informacji to nie wiem czy warto.
1
weq 2017-07-27 21:42
Już nie wytrzymał !!! Większość po jakimś czasie stwierdza, że traci tylko czas pracując w dako.
1
Zostaw swoją opinię o Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o. - Nowy Sącz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.