brak logo

Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.

Nowy Sącz

Opinie o Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.

@iouy 2016-08-11 08:53
A nie przyszło Ci to do głowy ze mam informacje z pierwszej reki bo sam siedzę w temacie i widzę te rotacje. A nie przyszło Ci to do głowy ilu takich kierowników potrzeba na określony i sprecyzowany teren . JEDNEGO !!!. Wiec o jakim rozwoju rynku my tu mówimy. To nie żaden rozwój . To partyzantka.
3
lrus 2016-08-11 09:11
to masz jakieś złe informacje, bo akurat też wiem dokładnie, że jeśli chodzi o Francje i Niemcy to od dłuższego czasu Handlowcy tam są stali a szukają kolejnych akurat bo chcą rozwijać rynek
dodo 2016-08-17 14:43
zablokowali mnie i nic już dobrego nie mogę napisać o firmie w której pracowałem
1
felgar 2016-08-30 11:19
z niecierpliwością czekam na relacje z imprezy firmowej paluszki mają być
3
jhguyg 2016-08-31 15:14
Twoim największym atutem będzie nie Twoje doświadczenie, ale to gdy na rozmowie kwalifikacyjnej na pytanie ile chcesz zarabiać, podasz sumę w okolicach najniższej krajowej. Wtedy masz pewne przyjecie. Jeżeli powiesz coś więcej to Ci nawet doświadczenie możne nie pomóc. W tej firmie jest poszukiwana najtańsza silą robocza.
4
cfhf 2016-09-01 15:43
Chłopie a zajrzyj na ich stronę . Co TY nie wiesz jak to się szuka ? Non stop szukają naiwnych
4
drgdfg 2016-09-03 11:58
Zdajesz jakieś dziwne pytania. Albo jesteś podstawiony. Poczytaj wcześniejsze opinie. Wyraźnie napisane: Najlepiej jakbyś chciał pracować za najniższa krajową. A to ze Ci ktoś powiedział ze będą dobre premie , i TY to łykasz to tak działa marketing skierowany do pracownika. Zeby coś Ci się wyobrażało ze będziesz dobrze zarabiał a później ZONK . No bo przecież jak sobie poczytasz z nimi umowę to premia jest zawsze UZNANIOWA !!! Wiec mogą dopłacić Ci do najniższej 1zł premii i nic nie piśniesz. WEDŁUG UZNANIA. Powodzenia w pracy w dako.
3
cxvcbm 2016-09-07 09:50
Potwierdzam tą opinie . Sam przechodziłem na własnej skórze to ze nic nie można wskórać aby dostać godną premie. Nie pomaga solidna praca . Premie są uznaniowe i dostajesz tyle ile uznają za stosowne Ci dać. A w takim przypadku wiadomo ze dadzą jak najmniej . Wiec premie są mizerne. Nawet handlowcy maja tak niski procent od sprzedażny ze tylko siąść i płakać. Takie dokręcanie śruby to tradycyjna polityka od lat. Nade każdym groszem zaoszczędzonym dla firmy się trzęsą. No bo przecież ciągle mało.
3
lky 2016-09-10 20:41
Jak to jest dobra oferta to ile można zarobić? TAK TAK WIEM za chwile ktoś umyślny się odezwie ze zarobki są ustalane indywidualnie. Oczywiście żeby okryć prawdziwe skale mizernych zarobków i żeby dalej nikt nic nie wiedział.
1
Ktoś 2016-09-27 22:36
Witam

Od kilku lat w Dako północu Polski. Skoro kilka lat więc chyba dają zarobić. Polecam wszystkim !!
Jedyny minus nacisk na wyniki
1
hehe 2016-09-27 23:03
@lky - ludzie, co z wami? Nie rozumiem takiego narzekania dla samego narzekania. Jak mi nie pasuje pensja, to idę po podwyżkę. Jak jej nie dostaję - zmieniam pracę na taką, która spełni moje wymagania. Proste. Działa zawsze.
No chyba, że ktoś jest tak marnym pracownikiem, że nigdzie indziej go nie chcą... ;)
2
jghj 2016-09-29 21:54
Walczenie o wyższą premie polega na tym ze idziesz i mówisz. Słyszysz ze to wymaga przemyślenia i konsultacji na NAJWYŻSZYCH SZCZEBLACH i ze dostaniesz odpowiedz. Czekasz. Mija pól roku czekasz, mija ................ i tak dalej i tak dalej. Czasami możesz się nie doczekać odpowiedzi. Bo jak chcesz coś wyżej zarabiać i się o to dopominasz to już jesteś na oku i wcześniej możesz dostać wypowiedzenie niż podwyżkę. Bo na twoje miejsce wezmą kogoś kogo omamią i na początku pójdzie za najniższą , tez myśląc ze później mu podniosą. I tak w kolko kreci się biznes.
4
adsx 2016-09-30 10:54
To znaczy ZERO STABILNOŚCI !!!! Do d..py z taką firmą.
3
dtg 2016-09-30 23:52
I tu trafiłeś w SEDNO SPRAWY !!! Rozsądny pracodawca wiedział by jak postępować z pracownikami. W DAKO jednak jest inne podejście . Tutaj funkcjonuje " Marcinkowicka " kultura zarządzania, nie zapominajmy. Ile już ludzi przewinęło się przez firmę i już nie pracują. Z rożnych przyczyn. Częstą odzywką prezia na to jest " A niech się k...wa wszyscy zwolnią... " Czyli tak naprawdę jak nie ty to będzie następny a PANEM tutaj jestem JA.
4
da 2016-10-01 20:56
Jak i na początku , tak i na końcu.
jhguy 2016-10-03 09:43
Prawda w oczy kole?
1
koza 2016-10-03 12:39
Co do tej firmy zapraszam na ta stronke mozna sobie zobaczyc co i jak


https://youtu.be/AfeVJ5WDsvs
8
Faltower 2016-10-05 15:40
Kierownicy odchodzą, gdyż w firmie funkcjonuje coś na kształt rozdwojenia jaźni. Istnieje jedna , trochę wirtualna rzeczywistość, w której zanurzeni są boscy prezesi i ich pomagierowie z działu eksportu oraz skrzecząca rzeczywistość z terenu gdzie sprawy wyglądają zgoła inaczej. Wg najjaśniejszego kierownictwa Dako wzniosło się na szczyty eksportu i należy dążyć do zdobywania w terenie dystrybutorów lokalnych o pewnej już renomie, mających duże siedziby i jeszcze większe show roomy. I najlepiej by przechodzili oni pod sztandary niebiesko-żółte DAKO ! A w rzeczywistości tymi partnerami są panowie Ali i Mohamed, mający małą szopę pod socjalnym mieszkankiem i skrzynkę na listy ! Po prostu są to dziarscy wyznawcy Allaha, którzy chcą pracować ale są zazwyczaj na początku kariery i którym żaden producent lokalny nic na kupiecki kredyt nie da. I kupują oni w DAKO, które każe sobie płacić przed odjazdem transportu... Jednakże w takich oknach nie tylko cena się liczy: liczy się też komunikacja z producentem, jego bliskość, posiadanie wszystkich certyfikatów, możliwość udzielania kredytów kupieckich nawet na 60 dni... Jak to wszystko położyć na wadze to niestety Dako cienko tu wygląda i samą ceną restrykcyjnej polityki sprzedażowej nie nadrobi. Gdy do tego dodać fatalne zachowania niektórych zgryźliwych starszych dam z eksportu, zazdrosnych o swą pozycję i władzę (ciągle w cieniu boskiego prezesa) to mamy powód do dużej rotacji kadr.
8
ew 2016-10-06 12:01
Czyli jaka? Pochwalcie no się ile Wam to dako zaproponowało. Czy jednak ze wstydu tego nie zdradzicie.
1
ZDV 2016-10-07 12:44
Nie piernicz bzdur z powtarzaniem tego co reklamują w ogłoszeniach, ( na mój nos jesteś podstawiony żeby robić propagandę). To co obiecują w ogłoszeniu a rzeczywistość to są dwa różne bieguny. Jak już tak chcesz robić propagandę dako to pochwal się jakie są proponowane stawki na którekolwiek przykładowe stanowisko. PISZ !!!! tylko nie jakieś masło maślane ze stawki odpowiednie do doświadczenia itd.
1
hkg 2016-10-07 14:57
przecież to nie ta firma w ogóle..
kajtek 2016-10-14 09:43
Słuszałem, że teraz ludzie narzekają na to, że nie ma parkingu - prawda to? Wydaje mi się tez, ze rozwija sie firma, bo szukają osób na stanowisko jako Specjalista ds. Sprzedaży i wydaje mi się, ze to jest normalne.
Qwerty 2016-10-14 13:35
Strzelają sobie w kolano. Ludzi to zniechęci do pracy i podejmowania praca - a rotacja to tam chyba mocno czytając poprzednie posty ?
2
lelka 2016-10-15 23:16
Dokladnie tak.
2
20 2016-10-17 10:26
@niktki a jaki jest konkretnie ten problem z parkingiem czy jesteś w stanie mi mniej więcej powiedzieć? a ogólnie jak się chcę u was zatrudnić na specjalistę ds. sprzedaży to jakiś konkurencyjny system prowizyjny
eter 2016-10-17 13:19
Problem jest taki ze ostatni nie maja gdzie zaparkować. Przyjeżdżasz do roboty i nie masz gdzie zostawić samochodu . Najlepiej zostaw na alejach i do fabryki przyjdź na pieszo.
3
gość 2016-10-28 22:10
Brawo :)
Jak komuś nie pasje to niech nie wylewa swoich żali, ale zmieni robotę. Będzie zdrowiej dla wszystkich.
2
cm 2016-10-31 11:06
Jak ci nie pasuje czytać tych komentarzy to nie czytaj . To forum jest stworzone własnie po to żeby wymieniać się opiniami , a jak tobie te opinie nie pasują to znaczy ze to miejsce nie jest dla ciebie. Nie wchodź tu więcej. Milej pracy w dako.
2
alex 2016-11-10 01:09
ja w DAKO wyciągam dychę. pozdro.
dfd 2016-11-14 12:58
No ale nie pochwaliłeś się na jakim stanowisku tyle wyciągasz . Bo jeżeli jesteś rodzina prezia to i tyle możesz mieć za samo przychodzenie do pracy. Wiec nie rób sztucznej propagandy.
1
df 2016-11-14 22:55
Chyba wyciągasz dychę na pól roku. A jeżeli się mylę to wyprowadź mnie z błędu i doprecyzuj, oraz na jakim stanowisku.Czekam na odpowiedz.
2
dycha 2016-11-22 22:47
Chyba dyche na godzinę, hehe
1
sik 2016-11-24 11:37
Przy tej mentalności "Marcinkowickiej" to zarobki zawsze będą na najniższym poziomie. Musieli by się zmienić właściciele, a na to się nie zanosi. Wiec wszystko pozostanie na długie lata po staremu. Przyzwyczajenia i mentalność się nie zmieniają .
2
fy 2016-11-24 23:18
Dokładnie . Tylko zmiana właścicieli z taką mentalnością możne poprawić coś dla pracowników. Inaczej nie ma żadnych perspektyw.
1
dsdf 2016-12-20 21:43
No wiec jak to jest w tym Dako. Cos się polepszy ? Coś ktoś możne wie? Numer jeden ledwo zipie wiec możne będą jednak jakieś zmiany? Może ktoś coś przemyśli. Proszę o info bo chce aplikować.
1
Klepacz 2017-01-16 09:23
Większość moich znajomych jak już się zwolnili z DAKO pracuje poza granicami PL.
Smutne jednak prawdziwe. Pozostają Ci którzy nie mają wyjścia lub nie mają odwagi wyjechać z całymi rodzinami.
Pracowałem w DAKO, jednak po kilku staraniach o podwyżkę dałem wypowiedzenie.
Praca zmieniona, warunki dwa razy lepsze, żałuje że nie odszedłem wcześniej.
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.
1
sdrty 2017-01-17 11:19
Tak naprawdę to większość ludzi po jakimś czasie stwierdza ze praca w dako to była tylko strata czasu. Ani rozwoju, ani awansów, ani pieniędzy.
2
Zuch 2017-01-21 19:42
Czy Dako prowadzi obecnie nowe rekrutacje ? Interesuje mnie praca za granicą, doświadczenie mam i język angielski oraz niemiecki w miarę dobrze opanowane.
mike 2017-01-24 22:52
W miarę dobrze może nie wystarczyc. Osoby rozmawiajace z klientem zagranicznym są biegle jezykowo.
dfsd 2017-02-01 00:36
Osoby rozmawiające z klientem zagranicznym muszą władać biegle jeżykami a wypłaty maja jakby tylko polski znali.
1
Ziuta 2017-02-15 21:22
Dako ma ofertę pracy w sprzedaży a to mnie interesuje. Mam nadzieje, że zarobki są w miarę godziwe? Czy od sprzedaży jest prowizja? Interesuje mnie jeszcze atmosfera w firmie bo czytając wpisy troszkę się martwię.
Bodo 2017-02-21 23:10
Szukam pracy w Dako i nie widzę ofert a zależy mi bo to super firma. Mam doswiadczenie w sprzedaży. Ile tu dają na wejście ? Czy są prowizje od sprzedaży?
Zenek 2017-02-25 14:04
Pracuję w Dako i nie narzekam. Mam w swojej grupie bardzo fajnych ludzi i mamy super atmosferę. Wiadomo, że każdy chciałby mieć dużo więcej kasy ale na wszystko musi być umiar. Nowi ludzie dostają mniej, tak juz jest.
cdf 2017-02-26 13:52
Zenek , jeżeli tak się chwalisz tą pracą , to pochwal się na jaki to dziale pracujesz bo jestem ciekawy. Może i ja tam zaaplikuje. Czy tylko sciemniałeś? Bo ogólniki to sobie można pisać.
1
Joanna 2017-02-27 15:11
@Bodo obecnie firma Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o. poszukuje Specjalisty ds. Sprzedaży. Oferta pracy jest jeszcze ważna przez ponad dwa tygodnie. Jeśli zdecydujesz się aplikować podziel się potem jak przebiegał proces rekrutacji! Chętnie dowiemy się o tym jak przebiega rozmowa o pracę w tej firmie.
Joanna 2017-03-01 11:18
Więcej o procesie rekrutacji możecie również dowiedzieć się zapoznając się z informacjami w zakładce "Proces rekrutacji"!
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,274407,0,0,proces_rekrutacji
fgf 2017-03-02 22:44
O procesie rekrutacji to możne powiedzieć ten kto go przebył. A nie slogany reklamowe które mijają się z rzeczywistością . I tak naprawdę są tylko sloganami reklamowymi. A jak działa reklama to każdy wie.
1
Joanna 2017-03-06 09:29
@fgf a Ty przeszedłeś proces rekrutacji do firmy? Chętnie poznamy Twoje doświadczenia. Jakie pytania padają na rozmowie o pracę? Na co należy się przygotować?
Natalia 2017-03-23 12:26
Pracuję w DAKO już dość długo i jestem bardzo zadowolona, i myślę ,że jeśli komuś praca tu nie odpowiada niech szuka wrażeń gdzie indziej. Firma powiększa swoje rynki zbytu!!!!
dfdsf 2017-03-29 19:40
Pachnie mi tu wpisem sponsorowanym. Jeżeli jesteś tak bardzo zadowolona to podziel się z forumowiczami ile to zarabiasz. Chociaż sumę w przybliżeniu. Jeżeli są to godziwe zarobki to zrobisz firmie jeszcze lepszą reklamę podając stawkę. No chyba ze zadowalasz się najniższą krajową, to już inna sprawa. To wtedy nie dziwie się zadowoleniu. Z tego co wiem temat zarobków w dako to jest tajemnica państwowa najwyższej rangi . No ale dlaczego? Czego tu się wstydzić. Godne zarobki robią jeszcze większą reklamę firmie , niż wszystkie wpisy na forum. Godne zarobki......
Zostaw swoją opinię o Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o. - Nowy Sącz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.