brak logo

Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.

Nowy Sącz

Opinie o Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.

ew 2016-10-06 12:01
Czyli jaka? Pochwalcie no się ile Wam to dako zaproponowało. Czy jednak ze wstydu tego nie zdradzicie.
2
ZDV 2016-10-07 12:44
Nie piernicz bzdur z powtarzaniem tego co reklamują w ogłoszeniach, ( na mój nos jesteś podstawiony żeby robić propagandę). To co obiecują w ogłoszeniu a rzeczywistość to są dwa różne bieguny. Jak już tak chcesz robić propagandę dako to pochwal się jakie są proponowane stawki na którekolwiek przykładowe stanowisko. PISZ !!!! tylko nie jakieś masło maślane ze stawki odpowiednie do doświadczenia itd.
2
hkg 2016-10-07 14:57
przecież to nie ta firma w ogóle..
kajtek 2016-10-14 09:43
Słuszałem, że teraz ludzie narzekają na to, że nie ma parkingu - prawda to? Wydaje mi się tez, ze rozwija sie firma, bo szukają osób na stanowisko jako Specjalista ds. Sprzedaży i wydaje mi się, ze to jest normalne.
1
Qwerty 2016-10-14 13:35
Strzelają sobie w kolano. Ludzi to zniechęci do pracy i podejmowania praca - a rotacja to tam chyba mocno czytając poprzednie posty ?
2
lelka 2016-10-15 23:16
Dokladnie tak.
2
20 2016-10-17 10:26
@niktki a jaki jest konkretnie ten problem z parkingiem czy jesteś w stanie mi mniej więcej powiedzieć? a ogólnie jak się chcę u was zatrudnić na specjalistę ds. sprzedaży to jakiś konkurencyjny system prowizyjny
eter 2016-10-17 13:19
Problem jest taki ze ostatni nie maja gdzie zaparkować. Przyjeżdżasz do roboty i nie masz gdzie zostawić samochodu . Najlepiej zostaw na alejach i do fabryki przyjdź na pieszo.
4
gość 2016-10-28 22:10
Brawo :)
Jak komuś nie pasje to niech nie wylewa swoich żali, ale zmieni robotę. Będzie zdrowiej dla wszystkich.
3
cm 2016-10-31 11:06
Jak ci nie pasuje czytać tych komentarzy to nie czytaj . To forum jest stworzone własnie po to żeby wymieniać się opiniami , a jak tobie te opinie nie pasują to znaczy ze to miejsce nie jest dla ciebie. Nie wchodź tu więcej. Milej pracy w dako.
5
alex 2016-11-10 01:09
ja w DAKO wyciągam dychę. pozdro.
dfd 2016-11-14 12:58
No ale nie pochwaliłeś się na jakim stanowisku tyle wyciągasz . Bo jeżeli jesteś rodzina prezia to i tyle możesz mieć za samo przychodzenie do pracy. Wiec nie rób sztucznej propagandy.
3
df 2016-11-14 22:55
Chyba wyciągasz dychę na pól roku. A jeżeli się mylę to wyprowadź mnie z błędu i doprecyzuj, oraz na jakim stanowisku.Czekam na odpowiedz.
4
dycha 2016-11-22 22:47
Chyba dyche na godzinę, hehe
2
sik 2016-11-24 11:37
Przy tej mentalności "Marcinkowickiej" to zarobki zawsze będą na najniższym poziomie. Musieli by się zmienić właściciele, a na to się nie zanosi. Wiec wszystko pozostanie na długie lata po staremu. Przyzwyczajenia i mentalność się nie zmieniają .
4
fy 2016-11-24 23:18
Dokładnie . Tylko zmiana właścicieli z taką mentalnością możne poprawić coś dla pracowników. Inaczej nie ma żadnych perspektyw.
3
dsdf 2016-12-20 21:43
No wiec jak to jest w tym Dako. Cos się polepszy ? Coś ktoś możne wie? Numer jeden ledwo zipie wiec możne będą jednak jakieś zmiany? Może ktoś coś przemyśli. Proszę o info bo chce aplikować.
1
Klepacz 2017-01-16 09:23
Większość moich znajomych jak już się zwolnili z DAKO pracuje poza granicami PL.
Smutne jednak prawdziwe. Pozostają Ci którzy nie mają wyjścia lub nie mają odwagi wyjechać z całymi rodzinami.
Pracowałem w DAKO, jednak po kilku staraniach o podwyżkę dałem wypowiedzenie.
Praca zmieniona, warunki dwa razy lepsze, żałuje że nie odszedłem wcześniej.
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.
3
sdrty 2017-01-17 11:19
Tak naprawdę to większość ludzi po jakimś czasie stwierdza ze praca w dako to była tylko strata czasu. Ani rozwoju, ani awansów, ani pieniędzy.
4
Zuch 2017-01-21 19:42
Czy Dako prowadzi obecnie nowe rekrutacje ? Interesuje mnie praca za granicą, doświadczenie mam i język angielski oraz niemiecki w miarę dobrze opanowane.
mike 2017-01-24 22:52
W miarę dobrze może nie wystarczyc. Osoby rozmawiajace z klientem zagranicznym są biegle jezykowo.
dfsd 2017-02-01 00:36
Osoby rozmawiające z klientem zagranicznym muszą władać biegle jeżykami a wypłaty maja jakby tylko polski znali.
2
Ziuta 2017-02-15 21:22
Dako ma ofertę pracy w sprzedaży a to mnie interesuje. Mam nadzieje, że zarobki są w miarę godziwe? Czy od sprzedaży jest prowizja? Interesuje mnie jeszcze atmosfera w firmie bo czytając wpisy troszkę się martwię.
Bodo 2017-02-21 23:10
Szukam pracy w Dako i nie widzę ofert a zależy mi bo to super firma. Mam doswiadczenie w sprzedaży. Ile tu dają na wejście ? Czy są prowizje od sprzedaży?
Zenek 2017-02-25 14:04
Pracuję w Dako i nie narzekam. Mam w swojej grupie bardzo fajnych ludzi i mamy super atmosferę. Wiadomo, że każdy chciałby mieć dużo więcej kasy ale na wszystko musi być umiar. Nowi ludzie dostają mniej, tak juz jest.
cdf 2017-02-26 13:52
Zenek , jeżeli tak się chwalisz tą pracą , to pochwal się na jaki to dziale pracujesz bo jestem ciekawy. Może i ja tam zaaplikuje. Czy tylko sciemniałeś? Bo ogólniki to sobie można pisać.
2
Joanna 2017-02-27 15:11
@Bodo obecnie firma Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o. poszukuje Specjalisty ds. Sprzedaży. Oferta pracy jest jeszcze ważna przez ponad dwa tygodnie. Jeśli zdecydujesz się aplikować podziel się potem jak przebiegał proces rekrutacji! Chętnie dowiemy się o tym jak przebiega rozmowa o pracę w tej firmie.
Joanna 2017-03-01 11:18
Więcej o procesie rekrutacji możecie również dowiedzieć się zapoznając się z informacjami w zakładce "Proces rekrutacji"!
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,274407,0,0,proces_rekrutacji
fgf 2017-03-02 22:44
O procesie rekrutacji to możne powiedzieć ten kto go przebył. A nie slogany reklamowe które mijają się z rzeczywistością . I tak naprawdę są tylko sloganami reklamowymi. A jak działa reklama to każdy wie.
2
Joanna 2017-03-06 09:29
@fgf a Ty przeszedłeś proces rekrutacji do firmy? Chętnie poznamy Twoje doświadczenia. Jakie pytania padają na rozmowie o pracę? Na co należy się przygotować?
Natalia 2017-03-23 12:26
Pracuję w DAKO już dość długo i jestem bardzo zadowolona, i myślę ,że jeśli komuś praca tu nie odpowiada niech szuka wrażeń gdzie indziej. Firma powiększa swoje rynki zbytu!!!!
dfdsf 2017-03-29 19:40
Pachnie mi tu wpisem sponsorowanym. Jeżeli jesteś tak bardzo zadowolona to podziel się z forumowiczami ile to zarabiasz. Chociaż sumę w przybliżeniu. Jeżeli są to godziwe zarobki to zrobisz firmie jeszcze lepszą reklamę podając stawkę. No chyba ze zadowalasz się najniższą krajową, to już inna sprawa. To wtedy nie dziwie się zadowoleniu. Z tego co wiem temat zarobków w dako to jest tajemnica państwowa najwyższej rangi . No ale dlaczego? Czego tu się wstydzić. Godne zarobki robią jeszcze większą reklamę firmie , niż wszystkie wpisy na forum. Godne zarobki......
2
xcv 2017-04-03 15:11
Zapomnij o godnych zarobkach w dako !!!!
3
Joanna 2017-04-04 08:43
@xcv rozumiem, że dotychczasowe wynagrodzenie nie do końca Cię zadowala. Możesz powiedzieć o jakim stanowisku w firmie mówimy?
Chętnie też dowiemy się więcej na temat możliwości rozwoju oferowanych przez firmę.
Fredi 2017-04-09 18:23
Regionalny Kierownik Sprzedaży taka oferta pracy jest w firmie i może jakieś szczegóły? Jakie rejony mają być obsługiwane? Czy poza pensją są jakieś dodatki, samochód służbowy? Jak się pracuje w firmie, czy jest sympatycznie? Mam zamiar złożyc cv i dobrze coś wiedzieć.
xfgdfg 2017-04-09 23:44
Jeżeli chodzi o stawki na dane stanowisko , to ja się pytam dlaczego dako w czasie ogłaszania że poszukują konkretnego pracownika nie podaje przedziału stawki jakie można spodziewać się na danym stanowisku. Przedział jest po to, że końcowa stawka zależny od rożnych czynników, ale na danym stanowisku można określić przedział zarobków. Tak wyglądają ogłoszenia o prace na zachodzie Europy, i tak wyglądają ogłoszenia w cywilizowanym świecie. Stanowisko i przedział ile można zarobić. (usunięte przez administratora)Podobno chcą być firmą na poziomie światowym a standardy chyba z Marcinkowic. Podałem przykład powyżej.
4
qwe 2017-04-18 10:37
Drodzy forumowicze . UWAGA !! Miałbym wielką prośbę , jeżeli już będziecie pisać o tym jak to dobrze jest w dako , podawali przykłady jakie są zarobki na konkretnych stanowiskach. Sama ta informacja zrobi największa reklamę firmie. Nie potrzeba będzie zachwalać w inny sposób, jak tu nieraz się próbuje. Bo czyż nie taka informacja każdego najbardziej interesuje. PRAWDA REKLAMUJE SIĘ SAMA.
2
zenek 2017-04-18 11:17
Pracuje na produkcji. Zarobki kształtują się w granicach 2100 -2500 w zależności ile sobót w danym miesiącu się przepracuje. Stan zarobków na marzec 2017.
2
joj 2017-04-18 11:28
Stanowisko doradca techniczno-handlowy . Wyplata to około 2000zł . W tej stawce zawiera się premia. Jak nie ma premii to jest znacznie mniej. Stawki jak najbardziej aktualne na marzec 2017
2
Czikita 2017-04-18 18:54
Najlepiej się zarabia na PCV z jedną sobotą za marzec 2350 netto mi wyszło.
2
Joanna 2017-04-19 09:06
@xfgdfg jak pewnie sam zauważyłeś nie jest częste by pracodawcy w Polsce podawali w ogłoszeniach zakres możliwych zarobków.
@zenek a jak wygląda praca na produkcji w DAKO? Często zdarza się praca w soboty?
mom 2017-04-20 23:27
To niech pracodawcy nauczą się podawać zakres stawki przy ogłoszeniach o pracę. Po to wchodziliśmy do unii żeby dorównywać do lepszych wzorców. A poza tym jeżeli praca to tez towar na sprzedaż , to tak jak jest w sklepie, jest towar jest cena.
2
Zocha 2017-04-25 15:20
Fabryka Okien DAKO to super firma i nie mam nic do dodania.
1
kleks 2017-04-25 23:22
Zocha, a możne coś więcej. Bo podejrzewam ze wrzuciłaś wpis sponsorowany. Uzasadnij przykładami swoją wypowiedź, bo inaczej Ci nie uwierzę.
2
Joanna 2017-04-26 08:56
@Zocha rzeczywiście tak jak wspomina @kleks bardzo cenne będą dla użytkowników forum pełniejsze wypowiedzi. Dlatego też mam nadzieję, że rozwiniesz swoją wypowiedź mówiąc coś więcej na temat tego co podoba Ci się w pracy w firmie. Jeśli możesz to podaj również to jakie stanowisko w Dako zajmujesz. Warunki pracy mogą się w ramach jednej firmy diametralnie różnić w zależności od zakresu obowiązków, czy też działu w jakim się pracuje.
1
mmm 2017-05-09 07:11
to jak się tam pracuje? warto się starać o pracę w biurze? ile dają na początek? więcej niż najniższą?
1
Zenobia 2017-05-09 22:55
DAKO uczestniczy w międzynarodowych targach w 2017 roku! Firma nastawiona ewidentnie na rozwój i silną ekspansję na nowe rynki. Fajnie się w takiej firmie pracuje. Nie rozumiem niektórych osób. Przecież jeśli komuś nie odpowiada firma można zmienić ją na inną.
1
asd 2017-05-12 21:13
Zenobia. Ty nie pisz co dako robi dla swojego własnego interesu, bo to nie jest forum o tym, tylko ty napisz
jakie korzyści ma lub możne mieć konkretny pracownik na konkretnym stanowisku dla siebie. Ludzie nie po to idą pracować w danej firmie , że są dobroczynni, tylko dla konkretnych korzyści. Jeżeli ktoś jest zadowolony z pracy , to z konkretnych powodów np. wysokość pensji, przechodzi określoną ścieszkę rozwoju , osiąga jakieś benefity itp. Wiec jeżeli twierdzisz ze fajnie się pracuje w dako to opisz jakieś konkrety o których wcześniej wspomniałem a nie jakieś dyrdymały, ze fajna firma bo wystawia się na targach.
2
wacek 2017-05-19 22:45
Witam wszystkich forumowiczów!!!
Jestem zainteresowany tym żeby ktoś rzeczywiście opisał z czego jest zadowolony z pracy w dako .
KONKRETY !!. Stanowisko , przybliżone zarobki (bo to ludzi najbardziej interesuje) jakieś inne czynniki które powodują że warto by było zainteresować się tą firmą. PROSZĘ NIE PISAĆ OGÓLNIKÓW, bo to niczego nie wnosi . To zapytanie jest skierowane do tych co są zadowoleni z pracy w dako, dlatego że do tej pory , jak długie jest to forum , nie spotkałem ani JEDNEJ pozytywnej opinii , napisanej z argumentami . Chyba ze się nie doczekam na takie opinie. To by świadczyło tylko o jednym.
1
Zuch 2017-05-23 13:55
@asd Jesteś w błędzie tak myśląc, firma to nie instytucja charytatywna i nie będzie dobrze płaciła do czasu osiągnięcia odpowiednich dochodów. A to bierze się z pracy ludzi, nawet Salomon z pustego nie naleje. Wiem co mówię gdyż prowadziłam swoją firmę i wiem jak to funkcjonuje.
Zostaw swoją opinię o Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o. - Nowy Sącz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.