brak logo

Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.

Nowy Sącz

Opinie o Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.

sdf 2016-07-07 15:46:23
Jak chcesz mie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabianą na każdym kroku u prezesostwa to polecam szczególnie biuro inwestycyjne.
dgh 2016-07-08 09:49:01
Nie będę nikogo reklamował. Kazdy możne zrobić sobie wyceny okien o tych samych parametrach w rożnych firmach i wtedy się przekona .Troche inwencji.
cvbcvb 2016-07-09 00:07:45

Poczytaj komentarze powyżej. Jest opisane stanowisko regionalny kierownik. Te "atrakcyjne benefity"
to jest ze masz obiad (drugie danie) w pracy za 5zl, oraz to ze masz karnet na siłownie za pól ceny . Ot cale atrakcyjne benefity.
1
jgh 2016-07-09 14:54:46
To wszystko na otarcie oczu . Tylko po to żeby można było mydlić oczy w ofertach pracy ze nie wiadomo co tutaj zapewniają. Ludzie woleli by normalnie zarabiać wtedy sami by sobie zapewniali "benefity" bo by było ich na nie stać. Bez łaski.
2
robot 2016-07-09 22:44:48
Hehe, kolejna pomocna osobka wskazujaca zablakanym, kogo teraz szukaja w Dało...
yjyj 2016-07-10 14:25:05
Stawki są ponad przeciętne, więcej powiem stawki są kosmiczne. Wystarczy trzy miesiące popracować w dało i już możesz konkurować wielkością majątku z Florkiem. Powodzenia dla chcących się dorobić w tym dało.
3
robot 2016-07-10 21:30:20
@wis
A wlasnie, ze ważne jak sie to robi!!!!!!
Mam dosc bylejakosci i robienia " a jakoś to będzie". Jesteście powazna firma czy pseudo dorobkiewicze??? Chcecie być szanowani i mieć uznanie na rynku? To sie zachowujcie jak na wasze aspiracje przystalo! Jak szukacie byle jak to będziecie mieć byle jaki zespół. Co innego odpowiedz na tym forum na konkretne pytanie, a co innego robienie z siebie nie powiem kogo.
1
ghjg 2016-07-18 16:16:20
Proszę napiszcie jakie kwalifikacje trzeba mieć na dyrektora personalnego , bo za bardzo nie sprecyzowali tego w ogłoszeniu , a chciałbym aplikować na to stanowisko. Spodziewam się wynagrodzenia adekwatnego do zajmowanego stanowiska. Na ile mogę liczyć? Ktoś się orientuje?
1
tr.jf.pf.jp.ts. 2016-07-29 10:55:04
Kajtek, masz rację. Wydaje Ci się.
P.s. czytam i czytam to wszystko i się nadziwić nie mogę. Podziwiam dział HR, PR czy jaki tam jeszcze, że z taką zawziętością jesteście tu aktywni. Prosiłbym, aby pozostałe działy równie ciężko pracowały nad poprawą tego i tamtego w firmie, a głównie tego co ląduje poza firmą a jest jej głównym pionem działalności. Nie będę pisał więcej, żeby nie szkodzić firmie. Póki co. Póki jest nadzieja na poprawę;) Tyle osób na pewnych stanowiskach się ostatnio zmieniało, że powoli zaczynam jednak w to wątpić... Ogarnijcie się ludzie.
utu 2016-07-30 22:12:44
@ Kajtek
To jak ci sie wydaje, ze kasa jest naprawde dobra, to powiedz, ile to jest ta dobra kasa? Bo tego juz k...a czytać nie sie da jak piszecie te sponsorowane posty
2
fghryth 2016-08-06 22:06:11
Co za pytanie. Praca jako kierownik sprzedażny francja/niemcy jest na miejscu w saczu tylko trzeba przez telefon nawijać. Płaca w złotówkach, niewiele więcej niż najniższa krajowa , dlatego poprzedni kierownik poszedł w pi..du. A wielu już ich było. Mieszkanie ,no chyba ze swoje własne.
1
GB 2016-08-09 13:38:48
Nie wiem skąd ma Pan/Pani takie informacje, ale regionalny kierownik sprzedaży pracuje głównie na terytorium danego kraju (czyli w tym przypadku na terenie Francji lub Niemiec). Warunki ustalane są zawsze indywidualnie.
1
fjhyjyj 2016-08-09 20:01:59
Oczywiście ze zawsze indywidualnie . W dako zawsze warunki z każdym ustalane są indywidualnie , żeby bron cie Panie Boże nikt inny się nie dowiedział jak są niskie wypłaty. W tej firmie temat zarobków to WIELKA TAJEMNICA. I najlepiej żeby ciemny lud nic nie wiedział. Wtedy z z takimi lepiej się negocjuje stawki za prace.
4
sss 2016-08-10 14:49:44
Każdemu ? Jak mam podstawówkę i kurs malowania paznokci to tez mogę? To już każdego przyjmujecie? Czyżby problemy ze znalezieniem pracowników na oferowane warunki ? Coś cienko zachwalacie .
iouy 2016-08-11 00:42:24
Jeżeli to taka dobra praca to dlaczego poprzedni kierownicy odeszli ????? W firmie która działa 20 lat , od dłuższego czasu aspiruje do podboju rynków Francuskiego i Niemieckiego ciągle odchodzą kierownicy z tamtych rynków. Są ciągłe rotacje. Coś tu nie gra. Jaki to wizerunek dla firmy , nawet przed kontrahentami. Jaka stabilność ? Prawda jest taka ze to WĄŻ w kieszeni właścicieli wygryza ludzi, oraz chore władcze ambicje.
2
lrus 2016-08-11 08:27:16
a skąd wiesz, że odchodzą? a może oni szukają bo rozwijają cały czas rynek, nie przyszło Ci to do głowy?
1
@iouy 2016-08-11 08:53:58
A nie przyszło Ci to do głowy ze mam informacje z pierwszej reki bo sam siedzę w temacie i widzę te rotacje. A nie przyszło Ci to do głowy ilu takich kierowników potrzeba na określony i sprecyzowany teren . JEDNEGO !!!. Wiec o jakim rozwoju rynku my tu mówimy. To nie żaden rozwój . To partyzantka.
3
lrus 2016-08-11 09:11:54
to masz jakieś złe informacje, bo akurat też wiem dokładnie, że jeśli chodzi o Francje i Niemcy to od dłuższego czasu Handlowcy tam są stali a szukają kolejnych akurat bo chcą rozwijać rynek
dodo 2016-08-17 14:43:58
zablokowali mnie i nic już dobrego nie mogę napisać o firmie w której pracowałem
felgar 2016-08-30 11:19:53
z niecierpliwością czekam na relacje z imprezy firmowej paluszki mają być
2
jhguyg 2016-08-31 15:14:37
Twoim największym atutem będzie nie Twoje doświadczenie, ale to gdy na rozmowie kwalifikacyjnej na pytanie ile chcesz zarabiać, podasz sumę w okolicach najniższej krajowej. Wtedy masz pewne przyjecie. Jeżeli powiesz coś więcej to Ci nawet doświadczenie możne nie pomóc. W tej firmie jest poszukiwana najtańsza silą robocza.
4
cfhf 2016-09-01 15:43:27
Chłopie a zajrzyj na ich stronę . Co TY nie wiesz jak to się szuka ? Non stop szukają naiwnych
4
drgdfg 2016-09-03 11:58:04
Zdajesz jakieś dziwne pytania. Albo jesteś podstawiony. Poczytaj wcześniejsze opinie. Wyraźnie napisane: Najlepiej jakbyś chciał pracować za najniższa krajową. A to ze Ci ktoś powiedział ze będą dobre premie , i TY to łykasz to tak działa marketing skierowany do pracownika. Zeby coś Ci się wyobrażało ze będziesz dobrze zarabiał a później ZONK . No bo przecież jak sobie poczytasz z nimi umowę to premia jest zawsze UZNANIOWA !!! Wiec mogą dopłacić Ci do najniższej 1zł premii i nic nie piśniesz. WEDŁUG UZNANIA. Powodzenia w pracy w dako.
3
cxvcbm 2016-09-07 09:50:49
Potwierdzam tą opinie . Sam przechodziłem na własnej skórze to ze nic nie można wskórać aby dostać godną premie. Nie pomaga solidna praca . Premie są uznaniowe i dostajesz tyle ile uznają za stosowne Ci dać. A w takim przypadku wiadomo ze dadzą jak najmniej . Wiec premie są mizerne. Nawet handlowcy maja tak niski procent od sprzedażny ze tylko siąść i płakać. Takie dokręcanie śruby to tradycyjna polityka od lat. Nade każdym groszem zaoszczędzonym dla firmy się trzęsą. No bo przecież ciągle mało.
3
lky 2016-09-10 20:41:15
Jak to jest dobra oferta to ile można zarobić? TAK TAK WIEM za chwile ktoś umyślny się odezwie ze zarobki są ustalane indywidualnie. Oczywiście żeby okryć prawdziwe skale mizernych zarobków i żeby dalej nikt nic nie wiedział.
1
Ktoś 2016-09-27 22:36:51
Witam

Od kilku lat w Dako północu Polski. Skoro kilka lat więc chyba dają zarobić. Polecam wszystkim !!
Jedyny minus nacisk na wyniki
1
hehe 2016-09-27 23:03:52
@lky - ludzie, co z wami? Nie rozumiem takiego narzekania dla samego narzekania. Jak mi nie pasuje pensja, to idę po podwyżkę. Jak jej nie dostaję - zmieniam pracę na taką, która spełni moje wymagania. Proste. Działa zawsze.
No chyba, że ktoś jest tak marnym pracownikiem, że nigdzie indziej go nie chcą... ;)
2
jghj 2016-09-29 21:54:31
Walczenie o wyższą premie polega na tym ze idziesz i mówisz. Słyszysz ze to wymaga przemyślenia i konsultacji na NAJWYŻSZYCH SZCZEBLACH i ze dostaniesz odpowiedz. Czekasz. Mija pól roku czekasz, mija ................ i tak dalej i tak dalej. Czasami możesz się nie doczekać odpowiedzi. Bo jak chcesz coś wyżej zarabiać i się o to dopominasz to już jesteś na oku i wcześniej możesz dostać wypowiedzenie niż podwyżkę. Bo na twoje miejsce wezmą kogoś kogo omamią i na początku pójdzie za najniższą , tez myśląc ze później mu podniosą. I tak w kolko kreci się biznes.
4
adsx 2016-09-30 10:54:57
To znaczy ZERO STABILNOŚCI !!!! Do d..py z taką firmą.
2
dtg 2016-09-30 23:52:55
I tu trafiłeś w SEDNO SPRAWY !!! Rozsądny pracodawca wiedział by jak postępować z pracownikami. W DAKO jednak jest inne podejście . Tutaj funkcjonuje " Marcinkowicka " kultura zarządzania, nie zapominajmy. Ile już ludzi przewinęło się przez firmę i już nie pracują. Z rożnych przyczyn. Częstą odzywką prezia na to jest " A niech się k...wa wszyscy zwolnią... " Czyli tak naprawdę jak nie ty to będzie następny a PANEM tutaj jestem JA.
4
da 2016-10-01 20:56:11
Jak i na początku , tak i na końcu.
jhguy 2016-10-03 09:43:20
Prawda w oczy kole?
1
koza 2016-10-03 12:39:23
Co do tej firmy zapraszam na ta stronke mozna sobie zobaczyc co i jak


https://youtu.be/AfeVJ5WDsvs
8
Faltower 2016-10-05 15:40:21
Kierownicy odchodzą, gdyż w firmie funkcjonuje coś na kształt rozdwojenia jaźni. Istnieje jedna , trochę wirtualna rzeczywistość, w której zanurzeni są boscy prezesi i ich pomagierowie z działu eksportu oraz skrzecząca rzeczywistość z terenu gdzie sprawy wyglądają zgoła inaczej. Wg najjaśniejszego kierownictwa Dako wzniosło się na szczyty eksportu i należy dążyć do zdobywania w terenie dystrybutorów lokalnych o pewnej już renomie, mających duże siedziby i jeszcze większe show roomy. I najlepiej by przechodzili oni pod sztandary niebiesko-żółte DAKO ! A w rzeczywistości tymi partnerami są panowie Ali i Mohamed, mający małą szopę pod socjalnym mieszkankiem i skrzynkę na listy ! Po prostu są to dziarscy wyznawcy Allaha, którzy chcą pracować ale są zazwyczaj na początku kariery i którym żaden producent lokalny nic na kupiecki kredyt nie da. I kupują oni w DAKO, które każe sobie płacić przed odjazdem transportu... Jednakże w takich oknach nie tylko cena się liczy: liczy się też komunikacja z producentem, jego bliskość, posiadanie wszystkich certyfikatów, możliwość udzielania kredytów kupieckich nawet na 60 dni... Jak to wszystko położyć na wadze to niestety Dako cienko tu wygląda i samą ceną restrykcyjnej polityki sprzedażowej nie nadrobi. Gdy do tego dodać fatalne zachowania niektórych zgryźliwych starszych dam z eksportu, zazdrosnych o swą pozycję i władzę (ciągle w cieniu boskiego prezesa) to mamy powód do dużej rotacji kadr.
7
ew 2016-10-06 12:01:06
Czyli jaka? Pochwalcie no się ile Wam to dako zaproponowało. Czy jednak ze wstydu tego nie zdradzicie.
1
ZDV 2016-10-07 12:44:57
Nie piernicz bzdur z powtarzaniem tego co reklamują w ogłoszeniach, ( na mój nos jesteś podstawiony żeby robić propagandę). To co obiecują w ogłoszeniu a rzeczywistość to są dwa różne bieguny. Jak już tak chcesz robić propagandę dako to pochwal się jakie są proponowane stawki na którekolwiek przykładowe stanowisko. PISZ !!!! tylko nie jakieś masło maślane ze stawki odpowiednie do doświadczenia itd.
1
hkg 2016-10-07 14:57:28
przecież to nie ta firma w ogóle..
Niktki 2016-10-14 12:55:31
Parodia jest z parkingiem a nie problem. Szkoda słów !!!
4
Qwerty 2016-10-14 13:35:52
Strzelają sobie w kolano. Ludzi to zniechęci do pracy i podejmowania praca - a rotacja to tam chyba mocno czytając poprzednie posty ?
2
lelka 2016-10-15 23:16:25
Dokladnie tak.
2
20 2016-10-17 10:26:53
@niktki a jaki jest konkretnie ten problem z parkingiem czy jesteś w stanie mi mniej więcej powiedzieć? a ogólnie jak się chcę u was zatrudnić na specjalistę ds. sprzedaży to jakiś konkurencyjny system prowizyjny
eter 2016-10-17 13:19:39
Problem jest taki ze ostatni nie maja gdzie zaparkować. Przyjeżdżasz do roboty i nie masz gdzie zostawić samochodu . Najlepiej zostaw na alejach i do fabryki przyjdź na pieszo.
3
gość 2016-10-28 22:10:57
Brawo :)
Jak komuś nie pasje to niech nie wylewa swoich żali, ale zmieni robotę. Będzie zdrowiej dla wszystkich.
2
cm 2016-10-31 11:06:39
Jak ci nie pasuje czytać tych komentarzy to nie czytaj . To forum jest stworzone własnie po to żeby wymieniać się opiniami , a jak tobie te opinie nie pasują to znaczy ze to miejsce nie jest dla ciebie. Nie wchodź tu więcej. Milej pracy w dako.
2
alex 2016-11-10 01:09:30
ja w DAKO wyciągam dychę. pozdro.
dfd 2016-11-14 12:58:37
No ale nie pochwaliłeś się na jakim stanowisku tyle wyciągasz . Bo jeżeli jesteś rodzina prezia to i tyle możesz mieć za samo przychodzenie do pracy. Wiec nie rób sztucznej propagandy.
1
df 2016-11-14 22:55:18
Chyba wyciągasz dychę na pól roku. A jeżeli się mylę to wyprowadź mnie z błędu i doprecyzuj, oraz na jakim stanowisku.Czekam na odpowiedz.
2
dycha 2016-11-22 22:47:22
Chyba dyche na godzinę, hehe
1
sik 2016-11-24 11:37:46
Przy tej mentalności "Marcinkowickiej" to zarobki zawsze będą na najniższym poziomie. Musieli by się zmienić właściciele, a na to się nie zanosi. Wiec wszystko pozostanie na długie lata po staremu. Przyzwyczajenia i mentalność się nie zmieniają .
2
fy 2016-11-24 23:18:16
Dokładnie . Tylko zmiana właścicieli z taką mentalnością możne poprawić coś dla pracowników. Inaczej nie ma żadnych perspektyw.
1
Zostaw swoją opinię o Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o. - Nowy Sącz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Okien DAKO Sp. z o.o.