Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CUSTOS SECURITY SYSTEMS

Pracowałeś w firmie CUSTOS SECURITY SYSTEMS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wawa - 2014-01-02 12:26:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Myślę iż się nie pomyliłeś kolego. Mogę to potwierdzić.
zdjecie uzytkownika
Bemuś - 2014-01-18 18:08:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No cóż firma jedna z najgorszych, jaką znam. Atmosfera do pracy niestety jest taka milcz i nic nie mów przecież dałem ci pracę całuj mnie po rękach, albo cię zwolnię. (usunięte przez administratora) Jedyny plus bo nie chcą od zatrudnionych ludzi świadectwa niekaralności, a ludzie średnio zmieniają się co 3-4 dni więc po co im świadectwa. Ciekawe czy im kasę wypłacili no i ciekawe jak długo popracuję tam. (usunięte przez administratora) Uważam iż to jest najgorsza firma w której pracuję. Zapraszam wszystkich tych kto chce się przekonać obecnie są w Warszawie.
zdjecie uzytkownika
gal - 2014-01-20 23:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziwne, że dla Ciebie plus to brak wymagania o niekaralności, ja sie tym nie przejmuje, może ktoś jeszcze coś napisać o custos security systems, typu o umundurowaniu, warunkach, stawkach itp.
zdjecie uzytkownika
Artur - 2014-01-30 13:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a w ogole wezcie tam do pracy nie idzcie bo nic nie zarobicie i tylko nerwow se napsujecie mowie szczerze custos w porownaniu do impela czy gardy to w ogole szkoda gadac(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Tokles - 2014-01-30 13:59:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w tej firmie,w Warszawie,od prawie trzech miesięcy.Na dzień dzisiejszy usilnie poszukuję innej pracy.Ciągła niepewność.Zapewniają,że praca jest,że będzie,a potem nagle zwalniają.Bez przyczyny - tzn.oni wiedzą,ale ludzie nie.
Co chwila nowi pracownicy.Pewnie dlatego,że masz milczeć i pracować.Poza tym
bydź wdzięcznym za pracę.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Melhior - 2014-02-14 14:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma do kitu 2 kurtki na 15 pracowników, brudne bo szkoda im wydać kasę na pranie.Co do pracy to nie dadzą zarobić masz przychodzić co drugi dzień i nie więcej godzin jak 100 w miesiącu. Jak kogoś nie ma dzwonią do ciebie i natychmiast przychodź, nie możesz wylatujesz na zbity pysk. Nie polecam a firma urzęduje na Bemowie.
zdjecie uzytkownika
opole - 2014-02-19 13:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Custos Security przestal placic w Opolu CH Karolinka.Za styczen miały być pieniadze do 10.02.14 do tej pory nie ma, dlatego idziemy do sadu pracy!!!!! UWAZAJCIE NA CUSTOS SECURITY!!!!!!
zdjecie uzytkownika
opole24 - 2014-02-19 13:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CUSTOS SECURITY przestał płacić w Opolu "pensje" za styczeń miała być kasa 10 02.14 do dzisiaj nie ma. Idziemy do sądu pracy!!!! Uważajcie na custos security!!!!
zdjecie uzytkownika
abbadon381 - 2014-02-21 07:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Custos?Hmm..Pracowalem w niej 2,5 miesiaca.Poprzedni Alan byl super.Zaloga byla zgrana ipracowalo sie w dobrej atmsferze.Custos po 3 miesiacach zwolnil stara ekipe i wzial ludzi z lapanki.Szef tej firmy to autokrata i dyktator.Pinochet.
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-02-21 19:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Często się zdarza, by firmy ochroniarskie dawały używane umundurowanie, ale żeby brudne i by nie starczyło dla wszystkich to słyszę pierwszy raz. Custos security systems coś ostatnio sobie nie radzi.
zdjecie uzytkownika
Prawdziwy - 2014-02-25 19:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytam znaczą czesc zarzutów i troche sie dziwie.Owszem pracowałem w jednym z centrów tej agencji(usunięte przez administratora) i zlego slowa nie moge powiedziec.Racja zarobki nie sa wysokie ale gdzie w ochronie sa?Zaloga ok,ladny obiekt zaplecza tez ok jezeli chodzi o sama prace rownierz ok.Kierownictwo na duzy + Pan W i K oraz R(kierownicy)w porzadku ludzie wymagajcy ale wszystko na zasadzie parnerstwa i wzajemnego zrozumienia.Praca i ludzie w Karolince naprawde ok:)
zdjecie uzytkownika
abbadon381 - 2014-02-27 07:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolega Prawdziwy ma swoje zdanie o tej profesjonalnej firmie hihi.Twierdze cos przeciwnego .Jak w poprzedniej objelismy CH Bemowo zaczynalismy od zera.Wyso
ko postawiona przez nas poprzeczka i sumienna praca a wszytko chodzilo jak szwajcarski zegarek.Przyszedl Custos i to wszystko popsul.Tyle ode mnie.
zdjecie uzytkownika
manolo - 2014-03-07 23:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma lipa,robilem krotko i ucieklem szybko.rozwalili wszystko to co zbudowaliśmy przez tyle czasu.szkoda naprawde.odeszli fajni ludzie.ochrona,strażacy,technicy i super dyrektor galerii.pozdro dla nich!!!
UKŁADY UKŁADZIKI...
zdjecie uzytkownika
CHRA121 - 2014-05-04 21:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Czytam i czytam te komentarze i naprawdę wydaję mi się że piszą tutaj ludzie którzy nie dają rady w takiej pracy albo mieli ostry zacier z kierownictwem i zostali zwolnieni. Fakt praca może i monotonna w szczególności na dużych obiektach, ale wiadomo że duży obiekt przyciąga dużą liczbę osób/klientów i nie ma dnia żeby coś się nie działo. Stawka - co do stawki jest taka sama jak w innych firmach ochrony na takim samym stanowisku.
Panowie, obarczanie głupotami fajne nie jest, a napisać musiałem bo nie mogę niektórych komentarzy czytać. Pracuję w tej firmie kilka miesięcy i nie mogę nic powiedzieć na ich temat, umowa odrazu, wypłata na czas, umundurowanie jest, wszystko na miejscu. A co do brudnych mundurów to totalny idiotyzm, czysty komplet wydany reszta we własnych rękach - Ty używasz Ty brudzisz Ty pierzesz proste.
Nie ma co czytać idiotycznych i odstraszających wpisów, wystarczy przyjść i zobaczyć, być kulturalnym i NORMALNYM a potem powiedzieć że niezadowolone kanalie z powodu swojego debilizmu wypowiadają się w sposób bardzo negatywny.
Pozdrowienia.
zdjecie uzytkownika
Staszek - 2014-06-19 23:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sie teraz układa w custos security systems? Jak jest tam z umundurowaniem, na starcie dostaje się nowy mundur, za darmo?
zdjecie uzytkownika
Tomix - 2014-09-16 16:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jeśli chodzi o Custos Security. To pracowałem u nich przez pół roku w Centrum Handlowym Riviera. I powiem szczerze. Pensja na reke 1.400zł msc. Smiech na sali. Jak sie zwalniałem to kazali mi mundur wyprać w pralni a nie w domu. I jeszcze mi ucieli za to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ekipa była fajna. Dowódcy zmiany tylko 2 facetów było ogarniętych reszta sami urzędasy. Co do grafików można było się dogadać i jakieś zamiany. To jest plus. A kasa no na czas zawsze była nawet szybciej. Ale teraz tam jest taka ekipa sami starzy, byli wojskowi. Którym posada odlejebała do głowy. Szkoda pracowników ochrony.
zdjecie uzytkownika
Gonzo - 2014-10-14 17:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w jednym z CH gdzie ta firma świadczy usługi.
Porażka totalna!
*Umundurowania Brak - dopiero po pół roku dostałem spodnie i koszulkę - Używane,więc zgroza totalna.
*Wypłaty nie terminowe,
*Nie można się o nic doprosić - w szczególności szefa,który ma wszysatko w d***e a w szczególności pracowników..
i patrzy tylko na to żeby "dobrze" wyglądać i jezdzić drogim samochodem - także żal ogromny!!
*żeby dostań konkretną wypłatę trzeba mieć ponad 200 godzin w miesiącu więc mozna się zajechać - chyba,że ktoś lubi :/
*pracownicy są wykorzystywani - JAK MOŻNA PRACOWAĆ PO 24 CZY 36 GODZIN?!
Mógłbym tak wymieniać jeszcze długo.
Kategorycznie odradzam pracę w tej pseudo firmie.
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-10-14 23:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CUSTOS SECURITY jest firmą, której podstawowym zakresem działalności jest ochrona mienia. Ważnym działem jest również ochrona fizyczna VIP, oraz dział techniczny. Specjalizują się głównie w profesjonalnej obsłudze centrów handlowych, handlu detalicznego oraz dużych obiektów przemysłowych, gdyż są to dziedziny, z których wywodzą się założyciele firmy. Kilkunastoletnie doświadczenie na tym polu pozwala im podjąć się każdego wyzwania.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-15 02:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż za książkowy opis zalresu dzialalnosci firmy Custos.
Pewnie w obronie swojego tyłka pisane przez jednego z przydupasów szefa.
A jakie warunki,jednym slowem lipa!!
Zgadzam się z komemtarzami powyżeja profesjonalizm o jakim mowa wyżej??
Jedna wielka pomyłka

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-20 12:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie jacy wy jestescie głupi! Pracuje w tej firmie prawie rok i jest naprawde ok. Więc nie piszcie zadnych wypocin bo to bzdura. Ja pracuje w wawie i sobie chwale. pozdro
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-10-20 14:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gonzo gdzie pracowałes po 36godz??? jesli chodzi o 24 to w ochronie normalne. W dodatku widac ze kretyn jestes i Cie wywalili z pracy. 200 godzin to tak duzo??? Szukaj pracy biurowej matole!
zdjecie uzytkownika
strazak - 2014-10-21 11:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponad pół roku pracuje jako strażak na ch Bemowo w firmie Custos i sobie chwale. Kasa zawsze na czas, a nawet dużo wcześniej, strażacy ok, jest dwóch dowódców którzy też są bardzo w porządku. Jeśli ktoś chce pracować to pracuje i tyle. jest fajna ekipa, a narzekają Ci co zostali wywaleni bo nie potrafią pracować z ludzmi lub mają problemy alkoholowe!!!. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Strażak - 2014-10-23 11:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie ogarnijcie sie.Kazdy na kazdego najezdza ale niektorzy chca pracowac i nie sa cieciami ale jesli ktos nie placi w terminie to potem takie chore akcje wynikaja.
Ci ktorzy maja na konto kase to NIE W TERMINIE ale na reke to nawet przed 10.
O to tu chodzi z wyplatami.Wiec nie ma sie co wkurzac.
Nastepna sprawa czepiacie sie gonzo ale pracujac na monitoringu czasem jest sie w pracy po 36h- moze nie w kazdym CH ale gdzie niegdzie tak jest.
A co do wynagrodzenia jesli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] masz zaje...wyplate jesli masz malo godzin to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;....
Jednak pracujac i wyrabiajac ponad norme czyli ponad 200godzin owszem kasa fajna ale totalny brak zycia prywatnego.To dobre dla samotnych osob.
Zaraz i tak ktos sie bedzie tutaj burzyl.Hahaha..
Ale taka prawda.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-10-23 14:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomix - 2014-09-16 16:21:44]:
na chwilę obecną jest tak mundur dostaniesz ale po jakimś czasie - jak się uszyje.
A jak się nie uszyke to nie ma - albo chodzisz w swoich spodniach albo dostaniesz po kimś z tym ze wyprane oczywiście w PRALNI nie w Domu.
Wynagrodzenie zależne od stanowiska to znaczy:
Zwykły pracownik ok:6,50zł/godz.
Strażak ok 7,00zł/godz.
Kierownictwo ok 9,00 - 10,00zł/godz
Grupa Interwencyja ok 8,00 - 9,00zł/godz
zdjecie uzytkownika
kolos - 2014-10-30 16:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A moze mi ktos opowiedzieć o pracy w grupie interwencyjnej? Czy to praca po 24h na dobe? W sensie zmianowym, ze jeden dzien pracuje, drugi odpoczywam. Zalezy mi na jakichs sprawdzonych i prawdziwych informacjach ponieważ szukam pracy, jestem na emeryturze wczesniejszej, doswiadczenie w podobnej pracy mam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUSTOS SECURITY SYSTEMS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x