brak logo

CUSTOS SECURITY SYSTEMS

Toruń

Opinie o CUSTOS SECURITY SYSTEMS

Bemuś 2014-01-18 18:08:23
No cóż firma jedna z najgorszych, jaką znam. Atmosfera do pracy niestety jest taka milcz i nic nie mów przecież dałem ci pracę całuj mnie po rękach, albo cię zwolnię. (usunięte przez administratora) Jedyny plus bo nie chcą od zatrudnionych ludzi świadectwa niekaralności, a ludzie średnio zmieniają się co 3-4 dni więc po co im świadectwa. Ciekawe czy im kasę wypłacili no i ciekawe jak długo popracuję tam. (usunięte przez administratora) Uważam iż to jest najgorsza firma w której pracuję. Zapraszam wszystkich tych kto chce się przekonać obecnie są w Warszawie.
2
Artur 2014-01-30 13:41:42
a w ogole wezcie tam do pracy nie idzcie bo nic nie zarobicie i tylko nerwow se napsujecie mowie szczerze custos w porownaniu do impela czy gardy to w ogole szkoda gadac(usunięte przez administratora)
1
Tokles 2014-01-30 13:59:30
Pracuję w tej firmie,w Warszawie,od prawie trzech miesięcy.Na dzień dzisiejszy usilnie poszukuję innej pracy.Ciągła niepewność.Zapewniają,że praca jest,że będzie,a potem nagle zwalniają.Bez przyczyny - tzn.oni wiedzą,ale ludzie nie.
Co chwila nowi pracownicy.Pewnie dlatego,że masz milczeć i pracować.Poza tym
bydź wdzięcznym za pracę.(usunięte przez administratora)
1
Melhior 2014-02-14 14:30:22
Firma do kitu 2 kurtki na 15 pracowników, brudne bo szkoda im wydać kasę na pranie.Co do pracy to nie dadzą zarobić masz przychodzić co drugi dzień i nie więcej godzin jak 100 w miesiącu. Jak kogoś nie ma dzwonią do ciebie i natychmiast przychodź, nie możesz wylatujesz na zbity pysk. Nie polecam a firma urzęduje na Bemowie.
opole 2014-02-19 13:13:09
Custos Security przestal placic w Opolu CH Karolinka.Za styczen miały być pieniadze do 10.02.14 do tej pory nie ma, dlatego idziemy do sadu pracy!!!!! UWAZAJCIE NA CUSTOS SECURITY!!!!!!
opole24 2014-02-19 13:22:01
CUSTOS SECURITY przestał płacić w Opolu "pensje" za styczeń miała być kasa 10 02.14 do dzisiaj nie ma. Idziemy do sądu pracy!!!! Uważajcie na custos security!!!!
abbadon381 2014-02-21 07:03:20
Firma Custos?Hmm..Pracowalem w niej 2,5 miesiaca.Poprzedni Alan byl super.Zaloga byla zgrana ipracowalo sie w dobrej atmsferze.Custos po 3 miesiacach zwolnil stara ekipe i wzial ludzi z lapanki.Szef tej firmy to autokrata i dyktator.Pinochet.
1
Prawdziwy 2014-02-25 19:27:14
Czytam znaczą czesc zarzutów i troche sie dziwie.Owszem pracowałem w jednym z centrów tej agencji(usunięte przez administratora) i zlego slowa nie moge powiedziec.Racja zarobki nie sa wysokie ale gdzie w ochronie sa?Zaloga ok,ladny obiekt zaplecza tez ok jezeli chodzi o sama prace rownierz ok.Kierownictwo na duzy + Pan W i K oraz R(kierownicy)w porzadku ludzie wymagajcy ale wszystko na zasadzie parnerstwa i wzajemnego zrozumienia.Praca i ludzie w Karolince naprawde ok:)
1
abbadon381 2014-02-27 07:36:23
Kolega Prawdziwy ma swoje zdanie o tej profesjonalnej firmie hihi.Twierdze cos przeciwnego .Jak w poprzedniej objelismy CH Bemowo zaczynalismy od zera.Wyso
ko postawiona przez nas poprzeczka i sumienna praca a wszytko chodzilo jak szwajcarski zegarek.Przyszedl Custos i to wszystko popsul.Tyle ode mnie.
1
manolo 2014-03-07 23:42:20
firma lipa,robilem krotko i ucieklem szybko.rozwalili wszystko to co zbudowaliśmy przez tyle czasu.szkoda naprawde.odeszli fajni ludzie.ochrona,strażacy,technicy i super dyrektor galerii.pozdro dla nich!!!
UKŁADY UKŁADZIKI...
CHRA121 2014-05-04 21:18:53
Witam,
Czytam i czytam te komentarze i naprawdę wydaję mi się że piszą tutaj ludzie którzy nie dają rady w takiej pracy albo mieli ostry zacier z kierownictwem i zostali zwolnieni. Fakt praca może i monotonna w szczególności na dużych obiektach, ale wiadomo że duży obiekt przyciąga dużą liczbę osób/klientów i nie ma dnia żeby coś się nie działo. Stawka - co do stawki jest taka sama jak w innych firmach ochrony na takim samym stanowisku.
Panowie, obarczanie głupotami fajne nie jest, a napisać musiałem bo nie mogę niektórych komentarzy czytać. Pracuję w tej firmie kilka miesięcy i nie mogę nic powiedzieć na ich temat, umowa odrazu, wypłata na czas, umundurowanie jest, wszystko na miejscu. A co do brudnych mundurów to totalny idiotyzm, czysty komplet wydany reszta we własnych rękach - Ty używasz Ty brudzisz Ty pierzesz proste.
Nie ma co czytać idiotycznych i odstraszających wpisów, wystarczy przyjść i zobaczyć, być kulturalnym i NORMALNYM a potem powiedzieć że niezadowolone kanalie z powodu swojego debilizmu wypowiadają się w sposób bardzo negatywny.
Pozdrowienia.
5
Tomix 2014-09-16 16:21:44
Witam jeśli chodzi o Custos Security. To pracowałem u nich przez pół roku w Centrum Handlowym Riviera. I powiem szczerze. Pensja na reke 1.400zł msc. Smiech na sali. Jak sie zwalniałem to kazali mi mundur wyprać w pralni a nie w domu. I jeszcze mi ucieli za to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ekipa była fajna. Dowódcy zmiany tylko 2 facetów było ogarniętych reszta sami urzędasy. Co do grafików można było się dogadać i jakieś zamiany. To jest plus. A kasa no na czas zawsze była nawet szybciej. Ale teraz tam jest taka ekipa sami starzy, byli wojskowi. Którym posada odlejebała do głowy. Szkoda pracowników ochrony.
1
Gonzo 2014-10-14 17:08:34
Pracowałem w jednym z CH gdzie ta firma świadczy usługi.
Porażka totalna!
*Umundurowania Brak - dopiero po pół roku dostałem spodnie i koszulkę - Używane,więc zgroza totalna.
*Wypłaty nie terminowe,
*Nie można się o nic doprosić - w szczególności szefa,który ma wszysatko w d***e a w szczególności pracowników..
i patrzy tylko na to żeby "dobrze" wyglądać i jezdzić drogim samochodem - także żal ogromny!!
*żeby dostań konkretną wypłatę trzeba mieć ponad 200 godzin w miesiącu więc mozna się zajechać - chyba,że ktoś lubi :/
*pracownicy są wykorzystywani - JAK MOŻNA PRACOWAĆ PO 24 CZY 36 GODZIN?!
Mógłbym tak wymieniać jeszcze długo.
Kategorycznie odradzam pracę w tej pseudo firmie.
pracownik 2014-10-15 02:26:32
Cóż za książkowy opis zalresu dzialalnosci firmy Custos.
Pewnie w obronie swojego tyłka pisane przez jednego z przydupasów szefa.
A jakie warunki,jednym slowem lipa!!
Zgadzam się z komemtarzami powyżeja profesjonalizm o jakim mowa wyżej??
Jedna wielka pomyłka

pracownik 2014-10-20 12:27:44
ludzie jacy wy jestescie głupi! Pracuje w tej firmie prawie rok i jest naprawde ok. Więc nie piszcie zadnych wypocin bo to bzdura. Ja pracuje w wawie i sobie chwale. pozdro
obecny pracownik 2014-10-20 14:41:41
Gonzo gdzie pracowałes po 36godz??? jesli chodzi o 24 to w ochronie normalne. W dodatku widac ze kretyn jestes i Cie wywalili z pracy. 200 godzin to tak duzo??? Szukaj pracy biurowej matole!
2
strazak 2014-10-21 11:18:20
Ponad pół roku pracuje jako strażak na ch Bemowo w firmie Custos i sobie chwale. Kasa zawsze na czas, a nawet dużo wcześniej, strażacy ok, jest dwóch dowódców którzy też są bardzo w porządku. Jeśli ktoś chce pracować to pracuje i tyle. jest fajna ekipa, a narzekają Ci co zostali wywaleni bo nie potrafią pracować z ludzmi lub mają problemy alkoholowe!!!. Pozdrawiam
2
Strażak 2014-10-23 11:07:54
Ludzie ogarnijcie sie.Kazdy na kazdego najezdza ale niektorzy chca pracowac i nie sa cieciami ale jesli ktos nie placi w terminie to potem takie chore akcje wynikaja.
Ci ktorzy maja na konto kase to NIE W TERMINIE ale na reke to nawet przed 10.
O to tu chodzi z wyplatami.Wiec nie ma sie co wkurzac.
Nastepna sprawa czepiacie sie gonzo ale pracujac na monitoringu czasem jest sie w pracy po 36h- moze nie w kazdym CH ale gdzie niegdzie tak jest.
A co do wynagrodzenia jesli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] masz zaje...wyplate jesli masz malo godzin to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;....
Jednak pracujac i wyrabiajac ponad norme czyli ponad 200godzin owszem kasa fajna ale totalny brak zycia prywatnego.To dobre dla samotnych osob.
Zaraz i tak ktos sie bedzie tutaj burzyl.Hahaha..
Ale taka prawda.
seba 2014-10-23 14:18:31
na chwilę obecną jest tak mundur dostaniesz ale po jakimś czasie - jak się uszyje.
A jak się nie uszyke to nie ma - albo chodzisz w swoich spodniach albo dostaniesz po kimś z tym ze wyprane oczywiście w PRALNI nie w Domu.
Wynagrodzenie zależne od stanowiska to znaczy:
Zwykły pracownik ok:6,50zł/godz.
Strażak ok 7,00zł/godz.
Kierownictwo ok 9,00 - 10,00zł/godz
Grupa Interwencyja ok 8,00 - 9,00zł/godz
pracownik 2014-11-02 18:28:39
Praca w grupie interwencyjnej jest albo po 12h albo pracujesz 24 h to zalezy jak chcesz bo grafik jest zawsze do uzgodnienia i dogadania.
abbadon381 2014-11-16 21:20:39
Custosa z B.emowa dyrektor galerii powinien wywalic na zbity pysk.Kiedys bylem tam a nikogo z nich nier widzialem.Te ich brunatne ubranka hmm..niemile sie kojarza z SA Ernsta Roehma.Pozdro dla ich fuhrera.
pracownik 2014-11-20 14:39:23
abbadon Ciebie to chyba rodzice wyrzucili z domu jak byłeś mały i teraz masz straszny problem ze sobą. Jesteś kozak na forum i domyślam sie ze nic sobą nie prezentujesz. Pewnie wywali Cie z Custosa bo nie nadawałes sie do pracy nawet w ochronie. Zal mi ciebie!!!!!
3
Elok 2014-12-16 21:10:26
Witam mam pytnie dotyczace pracy w tej firmie w Opolu w CH Karolinka,warto sie zglaszac?jak ludzie atmosfera?
aabbadon381 2014-12-17 06:57:12
Coz kolega pracownik wyrazil swoj poglad jego prywatna sprawa.Musze tylko skorygowac z Custosa sam odszedlem.Cale szczescie juz konczy im sie kadencja na CH Bemowo.
mario 2014-12-30 22:06:21
ja też na szczęście uciekłem z custosa.porażka.kto był-ten zna temat.na szczęście jutro kończą kadencje.wraca stara ekipa.może wróci stara reputacja ochrony!!!
1
były pracownik 2015-01-31 16:16:15
jakby pan custos bardziej dbał o pracowników,niż o swój wygląd,byłoby super
1
Janosik 2015-03-03 19:48:17
Obecnie mają problemy.Sprawa płac trochę na konto reszta w kopercie. Dziwne w obecnych czasach. KOPERTY ? Firma KRZAK. Ale tym to zajmie się skarbówka. Ktoś coś ukrywa.
Riwiera 2015-03-07 09:37:51
Próbują wrócić do Trójmiasta ale mają spaloną ziemię. Strażak 8,50 na godz. PORAŻKA! w stoczni dostają 12.50 zł na rękę. Agent ochrony 6.50 PORAŻKA! Średnia w Trójmieście 7.25 do 8.50 i jeszcze dreptanie 12 godzin po galerii. Strażak w centrum Osowa z tego co wiem robi wszystko nawet sprząta, agenci nie wytrzymują dreptania Dyrekcja wymaga.Podpadniesz wylatujesz.Wypłaty w kopercie co to kur............. jest Służby specjale?
1
pracownik 2015-03-22 09:31:24
Riviera pacanie ,naucz się pisać najpierw poprawnie. Najpierw do szkoły, a póżniej oczekuj czegoś więcej. Tak żle w tym custosie i na rivierze, a ludzie pracują. Płaczą Ci co zostali wyrzuceni. A marudzących strażaków zapraszam do stoczni nauczą si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] hahaha
2
mądry 2015-03-22 09:50:05
Tylko głupi pracuje, a mądry żyje z pracy głupiego.
Riwiera 2015-03-23 16:28:02
Do " pracownika" po pierwsze nie wyzywaj od pacanów człowieka to świadczy o twojej kulturze.Uprzedzam ,że jest coś takiego jak kodeks karny który mówi, kto narusza ........... podlega karze.... itd. Po drugie według wykształcenia i preferencji osobistych dobierasz sobie stanowisko i oczekujesz adekwatną zapłatę za prace w naszym kraju. Strażacy i Stoczniowcy to dla Ciebie kto ? Jak traktujesz tak ludzi to powodzenia .Życie wystawi Tobie rachunek. Przejęzyczenia to rzecz ludzka nie wytyka się komuś szkoły to tez świadczy o Tobie.Na koniec mamy taki kapitalizm jaki sobie zafundowaliśmy.Poplecznictwo, korupcja,wyzyskiwanie ludzi i i ich sytuacji. Pomyśl. Wesołych Świąt. I nie hahaha tylko życzę powodzenia. Riwiera[ (w pisowni ojczystej poprawnej)
janosik 2015-03-24 20:11:42
Polityka firmy jest taka , że najpierw wprowadzają swoich i wycinają starą ekipę. Słowa jednego z kierowników tej firmy na terenie Trójmiasta. Nie liczą się doświadczenie,długoletni staż , znajomość obiektu. Te wartości są obce. Liczą się tacy co da się urobić i wykorzystać czyli nowi. Kłamią i okłamują wprowadzając zamęt wśród pracowników i kierownictwa obiektu. Co do postu "pracownika " to trochę nerwowy gościu mam wrażenie ,że pisał chyba sam kierujący firmą .Do stoczni zapraszam bardziej kierownictwo tej profesjonalnej firmy jak się reklamują.Zobaczymy co by zdziałali.
Powerb 2015-03-30 11:42:53
Witam wszystkich. Jeśli chodzi o firmę Custos Security to firma była by lepsza gdyby szef bardziej zauważał swoich podwładnych. Pracowałem u nich i powiem , że no tragicznie nie jest: grafik można dostosować do własnych potrzeb, kasa na czas, umundurowanie odrazu dają, pracownicy są także w porządku. Ogólnie firma jest okey ale tak jak wcześniej pisałem szef do bani:/ Panie Ożyński niech pan zacznie lepiej traktować ludzi bo w przeciwnym razie firma upadnie i nie bedzie komu pracować.. Pozdrawiam:)
1
kokon 2015-04-02 15:23:50
Pracowałem w "Rivierze". Custos ze swoim szpakowatym szefem nie był w ogóle przygotowany do objęcia takiego centrum. Amatorka, amatorka i jeszcze raz amatorka zresztą Polaczkowi to wygarnąłem i odszedłem. Pensja 300 zł na konto reszta pod stołem co to k... jest?! To jest jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji, a nie fachowa firma, która stwarza tylko pozory. Impel jaki był to był ale w porównaniu do Custos to Herkules. Tyle w temacie.
3
kamil 2015-07-22 11:32:32
Cześć chciałbym zdobyć aktualne wiadomości na temat:
( usunięte przez administratora ) ile się zarabia , jak wygląda praca , i jaki tryb pracy
Graczyk 2015-11-01 20:10:17
Pracuję w cutos w gdańsku już kolejny miesiąc, wypłata niby do 20 ale zawsze jest szybciej 14,15. Umundurowanie nowe dostałem, praca spokojna, kierownictwo na wielki plus. Stawka 7,50 na chwilę obecną dla szarego pracownika. Spokojnie i co najważniejsze w miłej atmosferze. Pozdrawiam
1
abbadon381 2015-11-09 19:35:21
To samo zrobili z nami na Bemowie.Najpierw obiecali gruszki na wierzbie a potem fora ze dwora.Cale szczescie,ze ich wyrzucili z obiektow.Ta firma nadaje sie do pilnowania skladu wegla i zlomu w Mysiej Wolce.Hehehe.
1
Pracownik Gdańsk osowa custos security 2016-01-21 19:13:22
Nie dawajcie się oszukać... kierownik zmiany to porażka!!! oszukuje, co chwilę aneks do umowy.. masakra!
Osowa 2016-02-15 11:32:51
Praca ogólnie ok. Stawki w miarę unormowane, kierownicy w porządku, umundurowanie czyste, praca ogólnie spokojna. Stawki dla ochroniarzy od 7,50 umowa od razu, składki odprowadzają (mało gdzie można się doprosić). Polecam 9/10.
1
galernik 2016-02-22 11:35:05
Zgłoś się do CH RIVIERA w Gdyni, tylko na pewno nie obiecuj sobie...9/10...
1
galernik 2016-02-22 11:35:06
Zgłoś się do CH RIVIERA w Gdyni, tylko na pewno nie obiecuj sobie...9/10...
1
Ciekawy 2016-04-09 23:47:19
Mają nowy obiekt CH BIELAWY w Toruniu, ciekawe jak długo tam wytrzymają?
Adam 2016-04-14 16:57:16
Możecie mi wyjaśnić kwestie finansową, czyli wynagrodzenie 300zł a resztę w kopercie, co oznaczają te słowa klucze......?
Milo23 2016-06-22 19:03:55
Panowie może rzucę trochę światła jako były pracownik firmy w CH Karolinka.Rzeczywiście krążą opinie różne ale z perspektywy pracy w Opolu mogę powiedzieć ze naprawdę jest nieźle w stosunku do innych firm działających w centrach handlowych.Z grafikiem można się dogadać posterunki są wymienne(kiedyś spotkałem się w innej firmie z opcją całego dnia na parkingu:/,młoda ekipa i atmosfera na plus tego miejsca można się rozwinąć np opcja pracy na monitoringu a ze stawką nie jest najgorzej wszędzie na tego typu obiektach jest podobnie a czasami nie warto za 50gr więcej pracować w nieciekawej atmosferze na którą w karolince nie ma co narzekać :) dodam że odszedłem z pracy z powodu wyjazdu za granicę a nie przez kierowników bądź znudzonym pracą .Pzdr :)
3
kikimusampa 2016-06-23 00:24:10
Firma Custos to moja 4 firma , kontakt personalny z szefostwem i kultura współpracy bez zarzutu , ktoś tu pisał o przechodzonym umundurowaniu jest to nieprawda , wynagrodzenie płacone przed czasem ,z umową nie ma problemu , stawki godzinowe przyzwoite.
Dyrektor i kierownictwo pełna kulturka , firma solidna więc większość opinii negatywnych to paszkwile.
1
Lucek 2016-06-24 11:10:33
Podwyższyli stawki! Robota niezła, szczególnie na mniejszych obiektach. Dobre jest to, że z grafikiem nie robią problemu jak ktoś gdzieś dorabia.
8 zł/godzinę pracownik ochrony. Umundurowanie wporządku,kierownictwo wporządku. Ogólnie polecam.
2
Karol Gdańsk 2016-07-04 20:49:33
8 /netto potwierdzam.
Wzmocnienia i dodatkowe godziny 10/netto, zainwestowali w nowe umundurowanie po niedalekiej wymianie tego starego, także uważam, że podchodzą dorzeczy fachowo.
4
lokpol 2016-07-12 12:03:45
duzo sie poprawilo. Pieniadze lepsze, moze dlatego ze ludzie juz nie chca pracowac w ochronie.
wyplaty niby do 21 ale odkad sie zatrudnilem ok 16,17 sa juz na kontach.
jedyny minus ze buty trzeba miec swoje wiem ze to problem dla kazdego buty, ale milo by bylo.
2
seba 2016-09-19 11:37:04
czysta prawda
1
Karat 2016-09-22 14:27:49
Widać progres, to prawda że firma się rozwija, branża zresztą jest bardzo chłonna, więc nie jest to jakiś szczególny problem, moim zdaniem wartościowym byłoby spróbować
2
Zostaw swoją opinię o CUSTOS SECURITY SYSTEMS - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUSTOS SECURITY SYSTEMS