brak logo

CUSTOS SECURITY SYSTEMS

Toruń

Opinie o CUSTOS SECURITY SYSTEMS

olek 2014-10-14 23:28:31
CUSTOS SECURITY jest firmą, której podstawowym zakresem działalności jest ochrona mienia. Ważnym działem jest również ochrona fizyczna VIP, oraz dział techniczny. Specjalizują się głównie w profesjonalnej obsłudze centrów handlowych, handlu detalicznego oraz dużych obiektów przemysłowych, gdyż są to dziedziny, z których wywodzą się założyciele firmy. Kilkunastoletnie doświadczenie na tym polu pozwala im podjąć się każdego wyzwania.
pracownik 2014-10-15 02:26:32
Cóż za książkowy opis zalresu dzialalnosci firmy Custos.
Pewnie w obronie swojego tyłka pisane przez jednego z przydupasów szefa.
A jakie warunki,jednym slowem lipa!!
Zgadzam się z komemtarzami powyżeja profesjonalizm o jakim mowa wyżej??
Jedna wielka pomyłka

pracownik 2014-10-20 12:27:44
ludzie jacy wy jestescie głupi! Pracuje w tej firmie prawie rok i jest naprawde ok. Więc nie piszcie zadnych wypocin bo to bzdura. Ja pracuje w wawie i sobie chwale. pozdro
obecny pracownik 2014-10-20 14:41:41
Gonzo gdzie pracowałes po 36godz??? jesli chodzi o 24 to w ochronie normalne. W dodatku widac ze kretyn jestes i Cie wywalili z pracy. 200 godzin to tak duzo??? Szukaj pracy biurowej matole!
1
strazak 2014-10-21 11:18:20
Ponad pół roku pracuje jako strażak na ch Bemowo w firmie Custos i sobie chwale. Kasa zawsze na czas, a nawet dużo wcześniej, strażacy ok, jest dwóch dowódców którzy też są bardzo w porządku. Jeśli ktoś chce pracować to pracuje i tyle. jest fajna ekipa, a narzekają Ci co zostali wywaleni bo nie potrafią pracować z ludzmi lub mają problemy alkoholowe!!!. Pozdrawiam
1
Strażak 2014-10-23 11:07:54
Ludzie ogarnijcie sie.Kazdy na kazdego najezdza ale niektorzy chca pracowac i nie sa cieciami ale jesli ktos nie placi w terminie to potem takie chore akcje wynikaja.
Ci ktorzy maja na konto kase to NIE W TERMINIE ale na reke to nawet przed 10.
O to tu chodzi z wyplatami.Wiec nie ma sie co wkurzac.
Nastepna sprawa czepiacie sie gonzo ale pracujac na monitoringu czasem jest sie w pracy po 36h- moze nie w kazdym CH ale gdzie niegdzie tak jest.
A co do wynagrodzenia jesli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] masz zaje...wyplate jesli masz malo godzin to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;....
Jednak pracujac i wyrabiajac ponad norme czyli ponad 200godzin owszem kasa fajna ale totalny brak zycia prywatnego.To dobre dla samotnych osob.
Zaraz i tak ktos sie bedzie tutaj burzyl.Hahaha..
Ale taka prawda.
seba 2014-10-23 14:18:31
na chwilę obecną jest tak mundur dostaniesz ale po jakimś czasie - jak się uszyje.
A jak się nie uszyke to nie ma - albo chodzisz w swoich spodniach albo dostaniesz po kimś z tym ze wyprane oczywiście w PRALNI nie w Domu.
Wynagrodzenie zależne od stanowiska to znaczy:
Zwykły pracownik ok:6,50zł/godz.
Strażak ok 7,00zł/godz.
Kierownictwo ok 9,00 - 10,00zł/godz
Grupa Interwencyja ok 8,00 - 9,00zł/godz
kolos 2014-10-30 16:07:48
A moze mi ktos opowiedzieć o pracy w grupie interwencyjnej? Czy to praca po 24h na dobe? W sensie zmianowym, ze jeden dzien pracuje, drugi odpoczywam. Zalezy mi na jakichs sprawdzonych i prawdziwych informacjach ponieważ szukam pracy, jestem na emeryturze wczesniejszej, doswiadczenie w podobnej pracy mam
1
pracownik 2014-11-02 18:28:39
Praca w grupie interwencyjnej jest albo po 12h albo pracujesz 24 h to zalezy jak chcesz bo grafik jest zawsze do uzgodnienia i dogadania.
abbadon381 2014-11-16 21:20:39
Custosa z B.emowa dyrektor galerii powinien wywalic na zbity pysk.Kiedys bylem tam a nikogo z nich nier widzialem.Te ich brunatne ubranka hmm..niemile sie kojarza z SA Ernsta Roehma.Pozdro dla ich fuhrera.
Krzak 2014-11-18 08:46:52
Jest chociaż szansa na zadowolenie z pracy pod względem finansowym? Bo widzę, że każdy ma wiele zastrzeżeń do pracy. Oczywiście to się zdarza bo nie ma pracy idealnej. Nie zmienia to jednak faktu, że za tak długie dyżury powinno być 1-2 dni wolnego i do tego odpowiednio wysoka stawka. Jak to w miesięcznym rozrachunku wychodzi?
1
pracownik 2014-11-20 14:39:23
abbadon Ciebie to chyba rodzice wyrzucili z domu jak byłeś mały i teraz masz straszny problem ze sobą. Jesteś kozak na forum i domyślam sie ze nic sobą nie prezentujesz. Pewnie wywali Cie z Custosa bo nie nadawałes sie do pracy nawet w ochronie. Zal mi ciebie!!!!!
2
Elok 2014-12-16 21:10:26
Witam mam pytnie dotyczace pracy w tej firmie w Opolu w CH Karolinka,warto sie zglaszac?jak ludzie atmosfera?
aabbadon381 2014-12-17 06:57:12
Coz kolega pracownik wyrazil swoj poglad jego prywatna sprawa.Musze tylko skorygowac z Custosa sam odszedlem.Cale szczescie juz konczy im sie kadencja na CH Bemowo.
mario 2014-12-30 22:06:21
ja też na szczęście uciekłem z custosa.porażka.kto był-ten zna temat.na szczęście jutro kończą kadencje.wraca stara ekipa.może wróci stara reputacja ochrony!!!
1
były pracownik 2015-01-31 16:16:15
jakby pan custos bardziej dbał o pracowników,niż o swój wygląd,byłoby super
1
Ostaty 2015-02-28 12:22:36
To panowie jak to w końcu były te zmiany czy nie bardzo. Bo jak są zmiany na lepsze to się zatrudniam a na począ tek bardziej intersuje wszystkim. Firme widziałem w jednym z centrów handlowych i tak pomysłalłem sobie, żę to by było dobre miejsce do pracy dla mnie. Możecie powiedzieć jak wygląda aktualna sytuacja.?
Janosik 2015-03-03 19:48:17
Obecnie mają problemy.Sprawa płac trochę na konto reszta w kopercie. Dziwne w obecnych czasach. KOPERTY ? Firma KRZAK. Ale tym to zajmie się skarbówka. Ktoś coś ukrywa.
Riwiera 2015-03-07 09:37:51
Próbują wrócić do Trójmiasta ale mają spaloną ziemię. Strażak 8,50 na godz. PORAŻKA! w stoczni dostają 12.50 zł na rękę. Agent ochrony 6.50 PORAŻKA! Średnia w Trójmieście 7.25 do 8.50 i jeszcze dreptanie 12 godzin po galerii. Strażak w centrum Osowa z tego co wiem robi wszystko nawet sprząta, agenci nie wytrzymują dreptania Dyrekcja wymaga.Podpadniesz wylatujesz.Wypłaty w kopercie co to kur............. jest Służby specjale?
1
pracownik 2015-03-22 09:31:24
Riviera pacanie ,naucz się pisać najpierw poprawnie. Najpierw do szkoły, a póżniej oczekuj czegoś więcej. Tak żle w tym custosie i na rivierze, a ludzie pracują. Płaczą Ci co zostali wyrzuceni. A marudzących strażaków zapraszam do stoczni nauczą si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] hahaha
1
mądry 2015-03-22 09:50:05
Tylko głupi pracuje, a mądry żyje z pracy głupiego.
Riwiera 2015-03-23 16:28:02
Do " pracownika" po pierwsze nie wyzywaj od pacanów człowieka to świadczy o twojej kulturze.Uprzedzam ,że jest coś takiego jak kodeks karny który mówi, kto narusza ........... podlega karze.... itd. Po drugie według wykształcenia i preferencji osobistych dobierasz sobie stanowisko i oczekujesz adekwatną zapłatę za prace w naszym kraju. Strażacy i Stoczniowcy to dla Ciebie kto ? Jak traktujesz tak ludzi to powodzenia .Życie wystawi Tobie rachunek. Przejęzyczenia to rzecz ludzka nie wytyka się komuś szkoły to tez świadczy o Tobie.Na koniec mamy taki kapitalizm jaki sobie zafundowaliśmy.Poplecznictwo, korupcja,wyzyskiwanie ludzi i i ich sytuacji. Pomyśl. Wesołych Świąt. I nie hahaha tylko życzę powodzenia. Riwiera[ (w pisowni ojczystej poprawnej)
janosik 2015-03-24 20:11:42
Polityka firmy jest taka , że najpierw wprowadzają swoich i wycinają starą ekipę. Słowa jednego z kierowników tej firmy na terenie Trójmiasta. Nie liczą się doświadczenie,długoletni staż , znajomość obiektu. Te wartości są obce. Liczą się tacy co da się urobić i wykorzystać czyli nowi. Kłamią i okłamują wprowadzając zamęt wśród pracowników i kierownictwa obiektu. Co do postu "pracownika " to trochę nerwowy gościu mam wrażenie ,że pisał chyba sam kierujący firmą .Do stoczni zapraszam bardziej kierownictwo tej profesjonalnej firmy jak się reklamują.Zobaczymy co by zdziałali.
Powerb 2015-03-30 11:42:53
Witam wszystkich. Jeśli chodzi o firmę Custos Security to firma była by lepsza gdyby szef bardziej zauważał swoich podwładnych. Pracowałem u nich i powiem , że no tragicznie nie jest: grafik można dostosować do własnych potrzeb, kasa na czas, umundurowanie odrazu dają, pracownicy są także w porządku. Ogólnie firma jest okey ale tak jak wcześniej pisałem szef do bani:/ Panie Ożyński niech pan zacznie lepiej traktować ludzi bo w przeciwnym razie firma upadnie i nie bedzie komu pracować.. Pozdrawiam:)
1
kokon 2015-04-02 15:23:50
Pracowałem w "Rivierze". Custos ze swoim szpakowatym szefem nie był w ogóle przygotowany do objęcia takiego centrum. Amatorka, amatorka i jeszcze raz amatorka zresztą Polaczkowi to wygarnąłem i odszedłem. Pensja 300 zł na konto reszta pod stołem co to k... jest?! To jest jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji, a nie fachowa firma, która stwarza tylko pozory. Impel jaki był to był ale w porównaniu do Custos to Herkules. Tyle w temacie.
3
Bury 2015-07-15 23:08:13
@Powerb to chyba jedna z niewielu tak wyczerpujących opinii. Można się czegokolwiek dowiedzieć, dzięki. Interesuje mnie praca w tym miejscu, więc skoro pieniądze są w porządku i co ważniejsze, są na czas, to wygląda to całkiem całkiem. A do szefa pewnie można przywyknąć, szef to nie wszystko, tak myślę.
kamil 2015-07-22 11:32:32
Cześć chciałbym zdobyć aktualne wiadomości na temat:
( usunięte przez administratora ) ile się zarabia , jak wygląda praca , i jaki tryb pracy
ochroniarz 2015-09-06 11:34:04
@Bury zgadzam się z Tobą że szef to nie wszystko, ważne aby wynagrodzenie było wypłacane na czas. zastanawiam się jednak jak wygląda atmosfera w takiej pracy w przypadku gdy ochrania się galerie to jak się domyślam trzeba samotniej po niej spacerować przez 12 godzin. to chyba trochę nudne i nie ma do kogo się odezwać...
Graczyk 2015-11-01 20:10:17
Pracuję w cutos w gdańsku już kolejny miesiąc, wypłata niby do 20 ale zawsze jest szybciej 14,15. Umundurowanie nowe dostałem, praca spokojna, kierownictwo na wielki plus. Stawka 7,50 na chwilę obecną dla szarego pracownika. Spokojnie i co najważniejsze w miłej atmosferze. Pozdrawiam
1
wert 2015-11-01 23:53:52
@Graczyk pierwszy raz słyszę o tym zeby wypłata w jakiejś firmie była przed czasem, w ogóle miło sie czyta takie pozytywne kometarze na temat firmy CUSTOS SECURITY SYSTEMS, grunt to to że panuje tam miła i spokojna atmosfera no i bardzo pozytywne zaskoczenie jest też z tymi zarobkami przynajmniej dla mnie
abbadon381 2015-11-09 19:35:21
To samo zrobili z nami na Bemowie.Najpierw obiecali gruszki na wierzbie a potem fora ze dwora.Cale szczescie,ze ich wyrzucili z obiektow.Ta firma nadaje sie do pilnowania skladu wegla i zlomu w Mysiej Wolce.Hehehe.
maszaro 2015-12-07 18:58:56
ale teraz przecież już podnieśli stawki z tego co wiem, no i poza tym to można się spodziewać, że mają na razie trudności, bo jest duża konkurencja w branzy ochorniarskiej.
Pracownik Gdańsk osowa custos security 2016-01-21 19:13:22
Nie dawajcie się oszukać... kierownik zmiany to porażka!!! oszukuje, co chwilę aneks do umowy.. masakra!
Osowa 2016-02-15 11:32:51
Praca ogólnie ok. Stawki w miarę unormowane, kierownicy w porządku, umundurowanie czyste, praca ogólnie spokojna. Stawki dla ochroniarzy od 7,50 umowa od razu, składki odprowadzają (mało gdzie można się doprosić). Polecam 9/10.
1
szarak 2016-02-19 11:30:43
eh dobrze, że udzielają sie na forum zadowoleni pracownicy też słyszałem same pozytywy o firmie, może w takim razie wiecie czy bd prowadzić jakąś rekrutację? bo 9/10 zdecydowanie mnie przekonuje
galernik 2016-02-22 11:35:05
Zgłoś się do CH RIVIERA w Gdyni, tylko na pewno nie obiecuj sobie...9/10...
1
galernik 2016-02-22 11:35:06
Zgłoś się do CH RIVIERA w Gdyni, tylko na pewno nie obiecuj sobie...9/10...
1
łan 2016-03-08 20:57:36
zabawne takie ocenianie firmy w skali.. Firma albo jest w porządku, albo nie jest. Tutaj byłbym skłonny stwierdzić, że Custos jest w porządku, ale trzeba się wykazać.
Ciekawy 2016-04-09 23:47:19
Mają nowy obiekt CH BIELAWY w Toruniu, ciekawe jak długo tam wytrzymają?
lopi 2016-04-10 09:56:12
nie no bez przesady, nad tym bym się tak bardzo nie martwił. Większość takich miejsc raczej specjalnie nie zwraca uwagi na ochrone jesli Ci robi tylko o co do nich należy a nie zajmują się spaniem podczas pracy. A takie sytuacje tutaj się raczej nie zdarzają
Adam 2016-04-14 16:57:16
Możecie mi wyjaśnić kwestie finansową, czyli wynagrodzenie 300zł a resztę w kopercie, co oznaczają te słowa klucze......?
oko 2016-05-10 21:42:13
Adam' a dlaczego nie wyjasniasz tych kwestii finansowych w firmie, przeciez masz dizał ksiegowosci czy samego szefa ,mussz zapytac o wszystko skad takie kwoty, to dziwne ,ze nie wiesz, przeciez tez podpisujesz jakas liste obecnosci wiec mozesz sobie wyliczyc też
Milo23 2016-06-22 19:03:55
Panowie może rzucę trochę światła jako były pracownik firmy w CH Karolinka.Rzeczywiście krążą opinie różne ale z perspektywy pracy w Opolu mogę powiedzieć ze naprawdę jest nieźle w stosunku do innych firm działających w centrach handlowych.Z grafikiem można się dogadać posterunki są wymienne(kiedyś spotkałem się w innej firmie z opcją całego dnia na parkingu:/,młoda ekipa i atmosfera na plus tego miejsca można się rozwinąć np opcja pracy na monitoringu a ze stawką nie jest najgorzej wszędzie na tego typu obiektach jest podobnie a czasami nie warto za 50gr więcej pracować w nieciekawej atmosferze na którą w karolince nie ma co narzekać :) dodam że odszedłem z pracy z powodu wyjazdu za granicę a nie przez kierowników bądź znudzonym pracą .Pzdr :)
2
kikimusampa 2016-06-23 00:24:10
Firma Custos to moja 4 firma , kontakt personalny z szefostwem i kultura współpracy bez zarzutu , ktoś tu pisał o przechodzonym umundurowaniu jest to nieprawda , wynagrodzenie płacone przed czasem ,z umową nie ma problemu , stawki godzinowe przyzwoite.
Dyrektor i kierownictwo pełna kulturka , firma solidna więc większość opinii negatywnych to paszkwile.
Lucek 2016-06-24 11:10:33
Podwyższyli stawki! Robota niezła, szczególnie na mniejszych obiektach. Dobre jest to, że z grafikiem nie robią problemu jak ktoś gdzieś dorabia.
8 zł/godzinę pracownik ochrony. Umundurowanie wporządku,kierownictwo wporządku. Ogólnie polecam.
szarak 2016-06-25 11:56:38
@Lucek ale to jest 8/h do ręki? Jeśli tak, to naprawdę bardzo dobra stawka. :) Szkoda, że nie szukają teraz pracowników.
Karol Gdańsk 2016-07-04 20:49:33
8 /netto potwierdzam.
Wzmocnienia i dodatkowe godziny 10/netto, zainwestowali w nowe umundurowanie po niedalekiej wymianie tego starego, także uważam, że podchodzą dorzeczy fachowo.
2
oko 2016-07-08 20:40:35
szarak' aplikuj, wdzisz chlopaki są zadowleni i podejrzewam, ze jednka cos ulezglo zmianie, poza tym dostajesz odziez firmową , poza tym juz te 8zł lepiej wyglada niż 6 jak w niektorych firmach, a tutaj jeszcze pisza ,ze wyplaty na czas też zawsze są.
lokpol 2016-07-12 12:03:45
duzo sie poprawilo. Pieniadze lepsze, moze dlatego ze ludzie juz nie chca pracowac w ochronie.
wyplaty niby do 21 ale odkad sie zatrudnilem ok 16,17 sa juz na kontach.
jedyny minus ze buty trzeba miec swoje wiem ze to problem dla kazdego buty, ale milo by bylo.
oko 2016-07-12 21:19:12
no to faktycznie ,jednka widac progres i bardzo dobrze ,widocznie do szefostwa cos dotarlo ze ludziom trzbe zapewnic godne wynagrodzenie by mogli zyc normalnie a nie zasuwali za marne grosze po 300godzin miesiecznie, ale buty to mozna przebolec nie s aaz takie drogie
Zostaw swoją opinię o CUSTOS SECURITY SYSTEMS - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUSTOS SECURITY SYSTEMS