Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CUSTOS SECURITY SYSTEMS

Pracowałeś w firmie CUSTOS SECURITY SYSTEMS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
opole - 2014-02-19 13:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Custos Security przestal placic w Opolu CH Karolinka.Za styczen miały być pieniadze do 10.02.14 do tej pory nie ma, dlatego idziemy do sadu pracy!!!!! UWAZAJCIE NA CUSTOS SECURITY!!!!!!
zdjecie uzytkownika
opole24 - 2014-02-19 13:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CUSTOS SECURITY przestał płacić w Opolu "pensje" za styczeń miała być kasa 10 02.14 do dzisiaj nie ma. Idziemy do sądu pracy!!!! Uważajcie na custos security!!!!
zdjecie uzytkownika
abbadon381 - 2014-02-21 07:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Custos?Hmm..Pracowalem w niej 2,5 miesiaca.Poprzedni Alan byl super.Zaloga byla zgrana ipracowalo sie w dobrej atmsferze.Custos po 3 miesiacach zwolnil stara ekipe i wzial ludzi z lapanki.Szef tej firmy to autokrata i dyktator.Pinochet.
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-02-21 19:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Często się zdarza, by firmy ochroniarskie dawały używane umundurowanie, ale żeby brudne i by nie starczyło dla wszystkich to słyszę pierwszy raz. Custos security systems coś ostatnio sobie nie radzi.
zdjecie uzytkownika
Prawdziwy - 2014-02-25 19:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytam znaczą czesc zarzutów i troche sie dziwie.Owszem pracowałem w jednym z centrów tej agencji(usunięte przez administratora) i zlego slowa nie moge powiedziec.Racja zarobki nie sa wysokie ale gdzie w ochronie sa?Zaloga ok,ladny obiekt zaplecza tez ok jezeli chodzi o sama prace rownierz ok.Kierownictwo na duzy + Pan W i K oraz R(kierownicy)w porzadku ludzie wymagajcy ale wszystko na zasadzie parnerstwa i wzajemnego zrozumienia.Praca i ludzie w Karolince naprawde ok:)
zdjecie uzytkownika
abbadon381 - 2014-02-27 07:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolega Prawdziwy ma swoje zdanie o tej profesjonalnej firmie hihi.Twierdze cos przeciwnego .Jak w poprzedniej objelismy CH Bemowo zaczynalismy od zera.Wyso
ko postawiona przez nas poprzeczka i sumienna praca a wszytko chodzilo jak szwajcarski zegarek.Przyszedl Custos i to wszystko popsul.Tyle ode mnie.
zdjecie uzytkownika
manolo - 2014-03-07 23:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma lipa,robilem krotko i ucieklem szybko.rozwalili wszystko to co zbudowaliśmy przez tyle czasu.szkoda naprawde.odeszli fajni ludzie.ochrona,strażacy,technicy i super dyrektor galerii.pozdro dla nich!!!
UKŁADY UKŁADZIKI...
zdjecie uzytkownika
CHRA121 - 2014-05-04 21:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Czytam i czytam te komentarze i naprawdę wydaję mi się że piszą tutaj ludzie którzy nie dają rady w takiej pracy albo mieli ostry zacier z kierownictwem i zostali zwolnieni. Fakt praca może i monotonna w szczególności na dużych obiektach, ale wiadomo że duży obiekt przyciąga dużą liczbę osób/klientów i nie ma dnia żeby coś się nie działo. Stawka - co do stawki jest taka sama jak w innych firmach ochrony na takim samym stanowisku.
Panowie, obarczanie głupotami fajne nie jest, a napisać musiałem bo nie mogę niektórych komentarzy czytać. Pracuję w tej firmie kilka miesięcy i nie mogę nic powiedzieć na ich temat, umowa odrazu, wypłata na czas, umundurowanie jest, wszystko na miejscu. A co do brudnych mundurów to totalny idiotyzm, czysty komplet wydany reszta we własnych rękach - Ty używasz Ty brudzisz Ty pierzesz proste.
Nie ma co czytać idiotycznych i odstraszających wpisów, wystarczy przyjść i zobaczyć, być kulturalnym i NORMALNYM a potem powiedzieć że niezadowolone kanalie z powodu swojego debilizmu wypowiadają się w sposób bardzo negatywny.
Pozdrowienia.
zdjecie uzytkownika
Staszek - 2014-06-19 23:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sie teraz układa w custos security systems? Jak jest tam z umundurowaniem, na starcie dostaje się nowy mundur, za darmo?
zdjecie uzytkownika
Tomix - 2014-09-16 16:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jeśli chodzi o Custos Security. To pracowałem u nich przez pół roku w Centrum Handlowym Riviera. I powiem szczerze. Pensja na reke 1.400zł msc. Smiech na sali. Jak sie zwalniałem to kazali mi mundur wyprać w pralni a nie w domu. I jeszcze mi ucieli za to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ekipa była fajna. Dowódcy zmiany tylko 2 facetów było ogarniętych reszta sami urzędasy. Co do grafików można było się dogadać i jakieś zamiany. To jest plus. A kasa no na czas zawsze była nawet szybciej. Ale teraz tam jest taka ekipa sami starzy, byli wojskowi. Którym posada odlejebała do głowy. Szkoda pracowników ochrony.
zdjecie uzytkownika
Gonzo - 2014-10-14 17:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w jednym z CH gdzie ta firma świadczy usługi.
Porażka totalna!
*Umundurowania Brak - dopiero po pół roku dostałem spodnie i koszulkę - Używane,więc zgroza totalna.
*Wypłaty nie terminowe,
*Nie można się o nic doprosić - w szczególności szefa,który ma wszysatko w d***e a w szczególności pracowników..
i patrzy tylko na to żeby "dobrze" wyglądać i jezdzić drogim samochodem - także żal ogromny!!
*żeby dostań konkretną wypłatę trzeba mieć ponad 200 godzin w miesiącu więc mozna się zajechać - chyba,że ktoś lubi :/
*pracownicy są wykorzystywani - JAK MOŻNA PRACOWAĆ PO 24 CZY 36 GODZIN?!
Mógłbym tak wymieniać jeszcze długo.
Kategorycznie odradzam pracę w tej pseudo firmie.
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-10-14 23:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CUSTOS SECURITY jest firmą, której podstawowym zakresem działalności jest ochrona mienia. Ważnym działem jest również ochrona fizyczna VIP, oraz dział techniczny. Specjalizują się głównie w profesjonalnej obsłudze centrów handlowych, handlu detalicznego oraz dużych obiektów przemysłowych, gdyż są to dziedziny, z których wywodzą się założyciele firmy. Kilkunastoletnie doświadczenie na tym polu pozwala im podjąć się każdego wyzwania.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-15 02:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż za książkowy opis zalresu dzialalnosci firmy Custos.
Pewnie w obronie swojego tyłka pisane przez jednego z przydupasów szefa.
A jakie warunki,jednym slowem lipa!!
Zgadzam się z komemtarzami powyżeja profesjonalizm o jakim mowa wyżej??
Jedna wielka pomyłka

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-20 12:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie jacy wy jestescie głupi! Pracuje w tej firmie prawie rok i jest naprawde ok. Więc nie piszcie zadnych wypocin bo to bzdura. Ja pracuje w wawie i sobie chwale. pozdro
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-10-20 14:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gonzo gdzie pracowałes po 36godz??? jesli chodzi o 24 to w ochronie normalne. W dodatku widac ze kretyn jestes i Cie wywalili z pracy. 200 godzin to tak duzo??? Szukaj pracy biurowej matole!
zdjecie uzytkownika
strazak - 2014-10-21 11:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponad pół roku pracuje jako strażak na ch Bemowo w firmie Custos i sobie chwale. Kasa zawsze na czas, a nawet dużo wcześniej, strażacy ok, jest dwóch dowódców którzy też są bardzo w porządku. Jeśli ktoś chce pracować to pracuje i tyle. jest fajna ekipa, a narzekają Ci co zostali wywaleni bo nie potrafią pracować z ludzmi lub mają problemy alkoholowe!!!. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Strażak - 2014-10-23 11:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie ogarnijcie sie.Kazdy na kazdego najezdza ale niektorzy chca pracowac i nie sa cieciami ale jesli ktos nie placi w terminie to potem takie chore akcje wynikaja.
Ci ktorzy maja na konto kase to NIE W TERMINIE ale na reke to nawet przed 10.
O to tu chodzi z wyplatami.Wiec nie ma sie co wkurzac.
Nastepna sprawa czepiacie sie gonzo ale pracujac na monitoringu czasem jest sie w pracy po 36h- moze nie w kazdym CH ale gdzie niegdzie tak jest.
A co do wynagrodzenia jesli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] masz zaje...wyplate jesli masz malo godzin to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;....
Jednak pracujac i wyrabiajac ponad norme czyli ponad 200godzin owszem kasa fajna ale totalny brak zycia prywatnego.To dobre dla samotnych osob.
Zaraz i tak ktos sie bedzie tutaj burzyl.Hahaha..
Ale taka prawda.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-10-23 14:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomix - 2014-09-16 16:21:44]:
na chwilę obecną jest tak mundur dostaniesz ale po jakimś czasie - jak się uszyje.
A jak się nie uszyke to nie ma - albo chodzisz w swoich spodniach albo dostaniesz po kimś z tym ze wyprane oczywiście w PRALNI nie w Domu.
Wynagrodzenie zależne od stanowiska to znaczy:
Zwykły pracownik ok:6,50zł/godz.
Strażak ok 7,00zł/godz.
Kierownictwo ok 9,00 - 10,00zł/godz
Grupa Interwencyja ok 8,00 - 9,00zł/godz
zdjecie uzytkownika
kolos - 2014-10-30 16:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A moze mi ktos opowiedzieć o pracy w grupie interwencyjnej? Czy to praca po 24h na dobe? W sensie zmianowym, ze jeden dzien pracuje, drugi odpoczywam. Zalezy mi na jakichs sprawdzonych i prawdziwych informacjach ponieważ szukam pracy, jestem na emeryturze wczesniejszej, doswiadczenie w podobnej pracy mam
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-02 18:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w grupie interwencyjnej jest albo po 12h albo pracujesz 24 h to zalezy jak chcesz bo grafik jest zawsze do uzgodnienia i dogadania.
zdjecie uzytkownika
abbadon381 - 2014-11-16 21:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Custosa z B.emowa dyrektor galerii powinien wywalic na zbity pysk.Kiedys bylem tam a nikogo z nich nier widzialem.Te ich brunatne ubranka hmm..niemile sie kojarza z SA Ernsta Roehma.Pozdro dla ich fuhrera.
zdjecie uzytkownika
Krzak - 2014-11-18 08:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest chociaż szansa na zadowolenie z pracy pod względem finansowym? Bo widzę, że każdy ma wiele zastrzeżeń do pracy. Oczywiście to się zdarza bo nie ma pracy idealnej. Nie zmienia to jednak faktu, że za tak długie dyżury powinno być 1-2 dni wolnego i do tego odpowiednio wysoka stawka. Jak to w miesięcznym rozrachunku wychodzi?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-20 14:39:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
abbadon Ciebie to chyba rodzice wyrzucili z domu jak byłeś mały i teraz masz straszny problem ze sobą. Jesteś kozak na forum i domyślam sie ze nic sobą nie prezentujesz. Pewnie wywali Cie z Custosa bo nie nadawałes sie do pracy nawet w ochronie. Zal mi ciebie!!!!!
zdjecie uzytkownika
Elok - 2014-12-16 21:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytnie dotyczace pracy w tej firmie w Opolu w CH Karolinka,warto sie zglaszac?jak ludzie atmosfera?
zdjecie uzytkownika
aabbadon381 - 2014-12-17 06:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coz kolega pracownik wyrazil swoj poglad jego prywatna sprawa.Musze tylko skorygowac z Custosa sam odszedlem.Cale szczescie juz konczy im sie kadencja na CH Bemowo.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUSTOS SECURITY SYSTEMS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy CUSTOS SECURITY SYSTEMS?
Zadaj pytanie
x