brak logo

sapa

Łódź

Opinie o sapa

stachu 2015-05-30 23:18:53
A najśmieszniejsze jest to że swoją wypowiedzią sam sobie strzeliłeś w stopę bo jak ktoś to przeczyta to zobaczy jacy ludzie pracują tam jako liderzy. Tacy którzy nie mają za grosz szacunku do pracowników. Po pierwsze podają nazwiska podając nieprawdziwe wiadomości (ja mam świadectwo pracy jako dowód że nie miałem ani jednego dnia urlopu wypoczynkowego i pierwsze 2 miesiące ani jednego dnia zwolnienia) Po drugie sam mógłbym o Tobie napisać o wiele więcej ale z szacunku (którego Tobie brakuje) ani nie podam nazwiska ani nie będę się rozpisywał. A po trzecie pisząc o pracowniku że jeśli mu umarł ojciec, że pracownik 4 razy uśmiercał rodznę, to naprawdę pokazuje twój poziom :)
Tacy własnie są liderzy w Sapie :) a przynajmniej ten. Zero szacunku. Niech sobie ludzie przeczytają i się zastanowią z kim im przyjdzie pracować :) Gratuluję inteligencji
1
beta 2015-06-02 10:16:55
zgadzam się Stachu ludzie "rządzący" w Sapie to wstrętne ch.... nie ma drugiej takiej firmy z takimi odpadami....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
uu 2015-06-02 22:05:35
Jak tam Andrzej z motylewa w Łodzi rządzi??
1
kkk 2015-06-03 23:13:57
na pewno jeden z "rządzących" to Sebastian S. z P-nic - totalna pomyłka!!!!
TOTALNY MOBBING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie muszą śmieszne deklaracje podpisywać, że przyjdą w sobotę a nikt nie chce.....Czy to panie SS jest w pełni legalne?????????????
2
Ktoś 2015-06-04 12:37:46
Nie jestem zwolennikiem tego zakładu, sam mam nienajlepsze zdanie o nim.
Ale jak czytam połowę wpisów to ręce mi opadają, część z was pracowała, a część nadal tam pracuje. Ale najgorsze zdanie na temat zakładu mają Ci którzy nie nadają się do najprostszej pracy. Na hali Truck, nie ma co robić, pracownicy wypijają po 5-6 kaw na zmianę. Bo nie mają co z czasem zrobić.
Na montażu jest taki zapierdol że podczas zmiany możnaby z godzinke się kimnąć. Na fabrykacji jest kilka stanowisk, na których albo musisz faktycznie zapieprzać, albo jesteś strasznie upierdolony. Ale są i stanowiska na których leżysz i patrzysz jak maszyna pracuje.

Tak, zgadzam się, pieniądze są chujowe. Ale i połowa pracowników jest chujowa. Premii nie ma? Premia nie jest dla każdego, nie jest to premia frekwencyjna. Tylko premia od wyników i uwierzcie że nie jedna osoba z każdego działu, dostaje często dobre premie. No chyba że ktoś uważa że premia 15-25% od podstawy to mało. To że dostają ją nieliczni to prawda. Ale kto zasługuje ten dostaje.

Jeżeli kierownik ustanawia target np. na 280 na danym stanowisku.
A ten wynik jest nie wykonalny to powinieneś to zgłosić, kierownik będzie miał to w dupie, ale nie zmienia to tego że powinieneś to zgłosić.
Ale jeżeli spokojnie jesteś w stanie wykonać tą ilość, ale jej nie robisz bo uważasz że za dużo, bo nie może być tyle, bo podniesie wam target.

To do kogo masz pretensje że nie masz premii?
Robisz dobrze i nagle rezygnujesz bo za dużo?
Nie zauważasz że brzmi to jak sytuacja finansowa ze strony kierownika dla pracowników?

Tak, 90% rządzących to nadęte głupki, którzy nie mają szacunku do pracowników.

I tak, firma jest chujowa.

Ale 70% ludzi się nie nadaje do prostej pracy, Tak samo jak kierownicy do rządzenia. Więc gdy już piszecie jaki to chujowy zakład, niech część z was piszę także jakim była chujowym pracownikiem z dwoma lewymi rękami.
Nie prawdaż P.Moniko ?
2
do ktosia 2015-06-04 15:04:02
Mądry z Ciebie człowiek. Dzięki za obiektywną ocenę. Cenię sobie konstruktywne opinie, a co najważniejsze logicznie, kulturalnie sformułowane.

Szacun za inteligentną wypowiedź, poki co większość wypowiadających się tu osób potrafiła tylko pisać wulgaryzmy, brzydie epitety i mało logicznie zbudowane zdania.
2
beatka 2015-06-05 00:46:42
nie brzydie tylko brzydkie... I nie ma to jak Ktoś (kierownik) do Ktosia (kierownika) ..... niezłe bicie piany....
ktoś inny 2015-06-12 17:55:26
A dlaczego 70% ludzi nie nadaje się do pracy? Po pierwsze zatrudniają ludzi z ulicy. Bez żadnych rozmów kwalifikacyjnych, byle by ktoś był chętny do pracy. Po drugie nikt młody ambitny kto nadaje się do pracy nie będzie pracował za takie pieniądze i w takim syfie (ubikacje i kuchnie). Więc zostaje liczyć na to że spośród tych ludzi z ulicy ktoś się będzie nadawał a i tak nie odejdzie po jakimś czasie. Większość ludzi tam pracuje bo nie ma innych perspektyw. Nie raz starsze kobitki opowiadały że po x latach pracy zarabiają minimum ale gdzie teraz pójdą, bo kto zatrudni kobiete po 50 roku życia? Co najwyżej inna firma na umowę śmieciową. Dlatego współczuję osobom które tam pracują bo na pewno ie pracują z wyboru a z powodu ciężkiej sytuacji na rynku pracy. Bo mając rodzine nie mogą sobie pozwolić na to żeby 2 miesiące szukać pracy i nie mieć dochodów. Niestety na tym się opiera ta firma
3
ktoś 2015-07-11 10:59:39
Jestesmy niezmiernie wdzieczni za to że stalismy sie murzynami we własnym kraju. DZiekujemy ci wielka ''SAPO'' za to ze ludzi upadlasz a garry to slugus wielki fachowiec po wdrozeniach- wypisywanie bzdur , mijajace sie z rzeczywistoscia ale tak wyglada bojna wyobrażnia paru chłystków
hehe 2015-09-01 18:47:10
Reklama pracownika rekrutującego? Czyżby już nikt nie chciał przychodzić na rozmowy?
Lol 2015-09-01 19:45:22
Ta jasne. Nie widzisz że to jest reklama. Ściągnięte z portali rekrutujacych. Ludzie zacznijcie myśleć bo tylko wszystko negujecie.
lider 2015-09-24 12:29:39
ale chyba Marta mówiła coś o tym,że premię najwcześniej dostajesz w 3 miesiącu próbnej umowy? a jak nie mówiła, to trzeba było się spytać "starszych" pracowników.
suzzi 2015-10-01 12:20:01
A mnie sie podoba!!!!!aby tylko były lepsze pieniadze to jest ok
1
???? 2015-10-30 18:17:28
Jak wypełnić samooceny jak nie można wejść w system teta
Polernik 2015-11-01 04:15:09
Ja na polerni mam 2 250 brutto Plus dodatek 650 za premię w zaleznisci od mojej jakości, targetu, braku L4. Dodatek za pracę w systemie elastycznym- Sapa tak to nazywa to jest 20proceny od podstawy. Jak jesteś dobry to kierownik i pseudo liderek da Ci premię bhp nawet i 1000. Ostrzegam na polerki płaca najlepiej inne to 1800 brutto-1900 brutto. Na początku roku daja podwyżki. Na jakości też dobrze płacą. Lepiej jak dawali nadgodziny co miesiąc to zawsze ponad 1000 był czasem nawet lider coś gratis dołączył. Teraz płacą co 3mies nadgodziny.
Polernik 2015-11-01 04:15:09
Ja na polerni mam 2 250 brutto Plus dodatek 650 za premię w zaleznisci od mojej jakości, targetu, braku L4. Dodatek za pracę w systemie elastycznym- Sapa tak to nazywa to jest 20proceny od podstawy. Jak jesteś dobry to kierownik i pseudo liderek da Ci premię bhp nawet i 1000. Ostrzegam na polerki płaca najlepiej inne to 1800 brutto-1900 brutto. Na początku roku daja podwyżki. Na jakości też dobrze płacą. Lepiej jak dawali nadgodziny co miesiąc to zawsze ponad 1000 był czasem nawet lider coś gratis dołączył. Teraz płacą co 3mies nadgodziny.
yucca 2015-11-12 21:56:31
Bo jest zła organizacja pracy.
Piz 2015-11-18 07:19:08
Ta jasne znowu go worek dał reklamę. To do Trzcianki szukają. Ale go work jest prymitywny. Żal
ali 2015-11-26 16:36:14
i najlepiej po rosyjsku dobrze mowic ... ot takie czasy
ja 2015-12-09 20:49:20
już nasi rozumu dostali..... :-).... Teraz czas na Ukrainki.... masakra.... a później co? Chińczycy za darmoche?.... śmiać się czy płakać?....
odszedłem sam 2015-12-10 09:42:21
popieram osobę o nicku : ja - sprowadzili ukrainki za free a nasi dalej pracują tam jako niewolnicy ! brak szacunku do pracownika, wynagrodzenie najniższa krajowa, zmuszanie ludzi do podpisywania papierów że przyjdą w weekend ! jak nie podpisze to mam wypowiedzenie !!! a kierownik montażu to zwykły pijaczyna i ciota ! Dorwę cię po pracy psi zwisie !!!
gosc 2015-12-11 07:59:54
Ładne chociaż te ukrainki ? :D
yucca 2015-12-29 10:53:28
ja pracuje ponad dwa lata i mam dosyć.Ciekawe ,że nikt do tej pory nie zawiadomił PIP o tym, co dzieje się w firmie /
s 2016-02-12 15:39:15
he,he tyle mogę napisać!!!
WYWALONA!! 2016-02-12 15:47:20
PRACOWAŁAM TAM PÓŁ ROKU,PRZEZ PIERWSZE TRZY MIESIĄCE TYRAŁAM JAK DEBIL NA MONTAŻU!! SOBOTY,NIEDZIELE. KIEDYŚ POWIEDZIAŁAM DOŚĆ I ODMÓWIŁAM PANU KIEROWNIKOWI. NA DRUGI DZIEŃ.....NIE ZOSTAŁA PRZEDŁUŻONA MI UMOWA!!! POŚWIĘCAŁAM SIĘ DLA NICH W WEEKENDY KOSZTEM WŁASNEGO DZIECKA!! TAK W TEJ FIRMIE DOCENIA SIĘ PRACE INNYCH!!! DO KITU WSZYSTKO LIDERZY,KIEROWNICTWO I FAŁSZYWI LUDZIE. ŚMIEJĄ SIĘ Z TOBĄ A ZA CHWILE TYŁEK CI OBRABIAJĄ.
2
Marcin 2016-03-09 20:53:18
A czy jest możliwość dorobienia w Sapie, ale tylko w weekendy? Czy będą skłonni zatrudnić kogoś właśnie na soboty i niedziele na umowę-zlecenie?..
pytanie 2016-03-10 17:48:56
Witam ,mam pytanie czy praca w Sapie jest w systemie 4-ro brygadówki bo mówiono mi że niedawno podobno wprowadzili ?
Ciekawa 2016-07-20 19:37:04
Co tu tak cicho. Sapowicze zyjecie? Jakies plotki jakies niusy?
2
armin 2016-07-26 20:02:12
Na polerni brudna robota ale zarobki 2300-2500 na rękę + co 3 miesiące nadgodziny.
jak ktoś jest roboty da sobie radę i będzie pracował, jak ktoś całe życie stęka nigdy nie będzie pracował- Proste :)
Pozdrawiam
rodzinny 2016-07-26 20:13:02
gdy się ma kredyt na mieszkanie, rodzine to wtedy życie staje się zupełnie inne i wszystko robisz by zawsze dla tej rodziny być kimś a nie lumpem "spod sklepu"- zawsze jest szansa na lepsze jutro ale jak ktoś się załapie i pracuje kilka lat wtedy już nie ma nic znaczenia tylko żeby rodzina miała godne życie .

Pozdrawiam
pracownik 2016-08-03 01:17:06
Wiadomo wszedzie place sa podobne ale nie o to chodzi.Czy wiecie czym rózni sie dobry zaklad pracy od zlego ? W dobrym zakladzie liczy sie pracownik.W SAPA Łódz nie.Pracuję juz kilka lat i mam rozeznanie.Od momentu gdy Łodzia zaczela rzadzic Trzcianka jest tylko gorzej.Place polecialy w dól a wymagania w góre.Coraz mniej licza sie tam pracownicy stad ludzie zaczeli sie zwalniac wiec ratunkiem dla SAPA stali sie Ukraińcy.Nie mam nic przeciwko nim,dobrze pracuja.Z wiarygodnych zródel wiem jak rozmawiaja kierownicy z soba." Chdzmy popatrzec jak nasze bydlo pracuje ! ".Nie będzie zaangazowania ludzi przy takich warunkach,Ukraincy tez sie zburza.W zlym zakladzie pracy przepisy sa wazniejsze od ludzi.Dopuscili do wladzy tepych bhpowców ktorzy czepiaja sie byle czego.Mimo ze nie ma zagrozenia to w ponad 30 stopniowym upale kaza ludziom pracowac w helmach,w koszulach z dlugim rekawem.Niech barany same klada.Jak sie tylko przechadzaja to moga tak robic.Co rusz przyjezdza banda darmozjadow z calego swiata i krzywia mordy jakby do ZOO przyjezdzali.Wreszcie pracownicy im powiedza tej bandzie ze sa darmozjadami
3
pracownik 2 2016-08-03 08:57:48
Tak to prawda.W odróżnieniu od innych zakladów nie chodzi tu o place,czy o to czy praca jest ciezka czy lekka.Nie.Tu chodzi o zle relacje pracownik - biurokracja.Przepis jest wazniejszy od pracownika a durne kontrole które jak przyjezdzaja do zakladu pracy powinny sie zachowywac pokornie bo trwa produkcja.Czystość owszem wazna ale nie zeby przed jakims stadem dziwolagów kilka zmian sprzatac tylko.Prezesowi Herbertowi ,mimo ze zaklad nie jest duzy ulice stworzyli .Durne to i smieszne.Z wiadomych zrodel wiem ze jak kiedys przyjechali do SAPA ,wpadli do biur,Prezesowi powiedzieli won i tak se tam urzedowali.Cztli ta banda dziwolagow za nic ma nie tylko pracowników ale i samego dyrektora.Takie to sa stosunki w SAPA.Jak idzie dyrektor na kontrol w zakladzie to nie z kierownikiem.Kierownik idzie kilka metrow za nim a dyrektor dobiera sobie jakas malpe ze stada pawianow i ta mu tlumaczy wszystko bo sam sie nie orientuje.
2
Ciekawe 2016-08-03 09:05:31
Ha,ha,ha !!!!! To rzeczywiscie smieszne ! To wszystko dzieje sie dlatego poniewaz stracono tam rozsadek,bo stchórzono przed jak powiedziales DARMOZJADAMI.Zaklad z tego co slyszalem jest niemiecki.Dziwne bo w innych niemieckich zakladach pracy w wiekszosci w Łodzi nie narzekaja.Ale to wina Dyrektora .Jak se pozwolil biurokratom i darmozjadom wejść na glowe to tak jest.
2
tez pracownik SAPA 2016-08-03 09:12:45
Ukraińcy którzy pracowali tam poszli gdzie indziejpracowac.Nawet oni nie mogli tej durnoty scierpiec !
2
pracownik 2016-08-04 11:11:10
Nie sa pozytywne bo przepisy powinne byc dla ludzi a nie ludzie dla przepisów.I to jest zle a nie praca czy place.U nich pracownik jest dla przepisów.Widac to szczegolnie po zachowaniach bhpowców Niech cham sam zalozy dwa chelmy by czul ze ma łeb bo ma taki pusty że go nie czuje jak nosi jeden ! Po zmiamie to mu chyba łeb wiatr urywa albo sie zasysa.
1
pracownik 2016-08-04 11:36:46
Bhpowiec woli przyczepic sie do tego ze ktos nie nosi czapki ochronnej mimo ze w poblizu nie ma żadnego zagrozenia dla pracownika .Nie zainteresuje sie tym ze na Polerni nie ma wlasciwego wyciagu pylów.Aluminium jest tak samo szkodliwe jak olów !.Nie zaineresuje sie tym ze na Dekoralu gdy na dworze jest 30 to tam jest 50 stopni.Wisza co prawda gdzies jakies prostokatne ruru np na Fabrykacji ktore mialy dawac wentylacje ale tylko zwisaja i nic.Przyjezdzaja rozne komisje z bhp nawet i nie interesuja sie tym.Za to jak np teraz na Montazu trwaja prace budowlane to wszyscy pracownicy na innych oddzialach przy swych stanowiskach pracy musza nosic kaski ochronne.Po co ? Jak pracownik zbliza sie do takiego zagrozenia to powinien zalozyc kask ale gdy sie oddala to po co ?To samo dotyczy ochrony na uszy.Nie ma obawy.Pracownik sam zalozy ochronniki na uszy gdy bedzie glosno.Sam zalozy albo poprosi o maske przeciwpylowa gdy bedzie sie pylic.bo z aluminium nie ma zartow jest tak grozne jak olów i nieodwracalnie osiada pyl aluminiowy na plucach.Na ale takie rzeczy bhpowcow nie obchodza w Sapa !
1
pracownica 2016-08-05 09:28:08
Jesli przepisy sa wazniejsze od pracownika to firma jest zla.I to nie ma co do tego watpliwosci.A powtarzac sobie mozna w kolko ze firma jest dobra,mozna ale to nie zmienia faktów.
2
lol 2016-08-16 17:51:40
jest terminowa.Jak masz konto w ing to masz 1 dzien wczesniej niz ci co maja w innych bankach.Tak samo jak jestes w agencji pracy.
Ktos 2016-09-04 22:57:00
Jeżeli chodzi o nie działające wyciągi na polerni. To w odpowiedzi, jeden z pracowników uslyszal od bhpowca - że nie musi być zdrowo, tylko bezpiecznie...
1
Ktos2 2016-09-09 16:21:29
SKANDAL !!! Ale co to obchodzi Trzciankę ? Przydala by sie tam rzetelna inspekcja pracy z zewnątrz i to bez żadnego ostrzeżenia !
2
Pracownik Sapy 2016-09-13 12:19:48
W sapie uwaza sie ze ten kto dobrze pracuje i nie choruje jest śmieszny,glupi,prymitywny i wogóle komplikuje sytuacje zakladu.Zaklad ten zatem zmierza do zlego końca !
1
Pracownica 2016-09-13 12:23:57
To sie zgadza.Od dawna juz zauwazylam to.Z wyjatkiem niektórych wydzialów ,Sapa to przechowalnia nierobów i leni z Łodzi i okolic.Nie chodzi tu tylko o pracownikow fizycznych ale i o umyslowych !
2
Anonim 2016-10-10 13:11:14
Witam. Staram się o stanowisko operatora wózków widłowych. Jaki tam jest system pracy i wynagrodzenie ?
Anonim 2016-10-10 13:11:40
Witam. Staram się o stanowisko operatora wózków widłowych. Jaki tam jest system pracy i wynagrodzenie ?
Read1312 2016-10-12 12:26:28
Praca 4-brygadowa jest na dziale polerni wcale nie ma zlych warunków nie ma wykorzystania ludzi kto chce przychodzi w weekend. Powiem ze nawet jest mila atmosfera sam tam pracuje i polecam a to ze pracuja ludzie z Ukrainy. To jest z jednej strony plus. Gdyz pomagaja ludzia z zagranicy.
poala 2016-10-12 12:48:26
Wiecie może jak u nich może zarobić projektant czy nie za bardzo?
Drue646 2016-11-14 16:52:11
Czytam i nie wierzę co piszą co po niektórzy. Meksyk piszecie o niewolniczej pracy jaką wykonujecie bądź wykonywaliscie .Ja pracuję 2lata przeszedłem z działu na dział i na kolejny za każdym razem na plus dla siebie .Piszecie o syfie a kto obsługuje i operuje na tych stanowiskach wy kmioty do podcierania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domach macie wasali. Normy się wylicza na przełomie kilku tygodni i z kilku Zmian tylko jak się ma codziennie na wstępie zmiany parcie na nierubstwo to piszecie takie jaja .Pracuje na normalnym stanowisku nie lideruje i nie jestem powyżej tej funkcji .zwykly robol fizyczny .Brudno jest bo obrabiamy i skrawamy aluminium mośki żeby skały srały będzie brudno .co do pieniędzy nie jest świetnie bo gdzie jest cudnie . Pozdrawiam wszystkich pracujacych CZEEEEŚŚŚĆĆĆ
1
KUBA22333 2016-11-17 19:33:11
Praca na magazynie w tej firmie to porażka!!! Wielki burdel, kierownik psychiczny, niemiłe osoby które nie uczą tylko się tobą wysługują i ganiają cię do najgorszych robót a same nic nie robią. Kasa 14 brutto, więc szału nie ma. Byłem tam krótki przez agencję i nigdy nie wrócę. Podrawiam
edi7324 2016-11-26 22:07:52
W £odzi z zarobkami lepiej nie będzie
Maria :-P 2016-11-30 18:51:18
Ja pracuję na montazach jak widze co sie dzieje na tym magazynie to mnie krew zalewa. Większość starszych pracownik obija sie lenie i patałachy widuje ich na fajce i jak cos potrzebujesz to czekasz godzinami. Nowi nie wytrzymuja , przemial totalny. Balagan tam jest zawsze a kierownik z tego co słyszałem to narwaniec i ludzi ma gdzies. Lepiej zostac wózkowym na montażach niż na magazynie
Zostaw swoją opinię o sapa - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sapa