brak logo

WBP Zabrze Sp. z o.o.

Zabrze

Opinie o WBP Zabrze Sp. z o.o.

anonim 2012-03-14 00:07:49
W duzym skrocie mowiac to nadal mocno smierdzi komuną. Obserwuje się spory "swiecznik" [usunięte przez moderatora] (także krzykaczy) i także [usunięte przez moderatora]na czele ktorych stoi[usunięte przez moderatora] nie znajacy nawet dobrze swoich podwładnych. Nie stac go na to zeby pamietac swoich trzonowych ludzi a co dopiero żeby raz do roku na święta rękę każdmeu podać. Część [usunięte przez moderatora]z minionej epoki to starzy kolesie po "fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] "co tylko kase odpowiednia co miesiac biora za partacznie sprawdzane projekty bo nawet spojrzec im sie nie chce co jakis czas do uaktualnianych norm i prawa budowlanego czy wiedza pod czym sie podpisuja - po prostu porazka ... W dodatku projekty ze znacznymi poslizgami z i tak licznymi bublami wychodza przez co nie ma sie co dziwic ze taka a nie inna opinia na ryknu przylgnela do tej firmy. Praca dobra tylko dla mlodych zaraz po studiach i to na krotki czas zeby okrzepnac w pracy ... i jak najszybciej szukac czegoś lepszego. Podwyzka owszem ale ... nakladu pracy a nie kasy mimo staran ... TOTALNE ZERO jesli chodzi o progres rozwoju zawodowego z uwagi na realizacje tylko projektow drogowych i żerujący na WBP-ie PXM-Projekt Południe Kraków zdobywający sobie referencje przez kontrakty realizowane wspólnie - wynika to oczywiście z powiązania przezia z krakowiakami. Ostatnimi czasy ludzie musza dopominac się wielmoznego [usunięte przez moderatora] o przedluzenie umow co dobitnie swiadczy o nastawieniu zarzadu do pracownikow inzynieryjnych w przeciwienstwie do[usunięte przez moderatora]) perfekcyjnie symulującej wykonywanie jakiejkolwiek pracy ... GORĄCO ODRADZAM WBP ZABRZE ... jeśli cenisz sobie swoj rozwoj zawodowy, zdrowie i płacę.
pracownik 2012-04-12 05:10:55
Komuną śmierdzi powyższa wypowiedź i sposób myślenia autora. Bolączką biur projektowych na dzisiejszym baardzo trudnym rynku jest totalnie roszczeniowa postawa panów pseudoinżynierów / pseudoprojektantów dla których dobre i terminowe wykonanie swojej roboty, za którą dostają wynagrodzenie, nie jest celem ich pracy. Priorytetem jest kawa, pogaduszki, ocenianie kolegi/koleżanki (oczywiście wyłącznie negatywne - przecież JA jestem najlepszy i tylko JA pracuje - a że brakuje mi czasu na pracę..... ) internet i inne gry zespołowe a przede wszystkim fuchy w czasie pracy i na firmowym sprzęcie (!). A że w efekcie bubel - wina kierownika (bo nie sprawdził i nie poprawił błędów superpracownika?), dyrektora i prezesa (bo nie uścisnął rączki, nie pogłaskał po główce i nie rozłożył czerwonego dywanu przed superpracownikiem?). Dopominanie się o przedłużenie umów?? Jeżeli umowa się skończyła to znaczy że się skończyła. Nie przedłużono umowy to znaczy że tu już nie pracuję i szukam raju w innej firmie z nadzieją na super kasę za ewentualne łaskawe pojawienie się w biurze niezależnie od tego czy moja praca przyniosła jakikolwiek efekt czy jedynie wygenerowała koszty - powodzenia! Mam nadzieję, że zakompleksiony autor już nie pracuje w WBP (albo szybciutko złoży wypowiedzenie) - po co się męczyć i męczyć wszystkich wokół? Są jeszcze ludzie (nawet w WBP) dla których ważna jest praca a nie jątrzenie i wylewanie jadu.
ona 2012-04-12 20:11:58
hahaha ciekawe który z kierowników odpisał anonimowi, lub nawet dyrektor śmiałbym podejrzewać - nawet wiem chyba który MP śmierdzi komuną hmmm ja wiem pewnie nie ale anonim ma rację w WBP nie docenia się pracy szarego ale szarego inżyniera, czy w procesie projektowym błędy są winą kierownika - nie sądzę ALE NAPEWNO są winą winą PROJEKTANTA, który ma obowiązek sprawdzić co zaprojektował ten nasz młodszy czy starszy kolega inżynier. Jak to wygląda w WBP, otóż Panie i Panowie NIE WYGLĄDA temat pracy jest przydzielany przez kierowników tylko wg kogo bardziej lubią - no i na tym koniec - prawie zerowa pomoc projektantów, których to WBP NIEPOSIADA wystarczająco, część [usunięte przez moderatora]KOMPLETNIE niekompetentna prowadzą tematy o których nie mają zielonego pojęcia !! Śmiało mogę powiedzieć że WBP żyje tylko i wyłącznie z pracy asystentów projektantów, których zresztą słabo opłaca. Jak ktoś z Państwa chce od razu zostać wrzucony na głęboką wodę, pozostawiony bez jakiejkolwiek pomocy merytorycznej, a dodatkowo rozwiązywaniu problemów nie ze swojej wyuczonej branży - chętnie zapraszam. Ogólnie odradzam - szkoda czasu nerwów. a [usunięte przez moderatora] który opowiada o pseudoprojektantach i pseudoinżynierach niech odpowie mi na 1 pytanie - co robi takiego że zarabia 10k zł i co zrobił dla tego inżyniera który[usunięte przez moderatora] na jego pensję a płaci mu 1800zł i jeszcze się [usunięte przez moderatora] dziwi że ludzie się nie starają, ale w WBP jak się starasz NAPRAWDĘ starasz to i tak nic z tego nie masz. DAREMNA FIRMA po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ada od odejścia św. pam. dyr. Michty - ODRADZAM !!! i tak upadną za niedługo - przegrywają prawie wszystkie przetargi, wygrywają za śmieszne pieniądze za które nikt by nie chciał robić.
anonim 2012-04-12 21:19:55
Nie wiem jak wypowiadajacy sie wczesniej[usunięte przez moderatora] czy tam[usunięte przez moderatora] doszedl do swojej posadki z odpowiednia pensja ale szkoda ze chociarz troche juz nie pamieta ze sam pewniie byl kiedys asystentem i tez tak jak oni zarabial pieniazki ktore obecnie nie kwalifikuja sie nawet na comiesieczna wegetacje. Chyba ze odpowiednio pociskal wazelinke i wbijal przyslowiowy noz w plecy przelotnym \"przyjaciołom\" i tym samym zasluzyl sobie na uznanie w oczach wspanialych \"moznowladcow\" WBP. Pozdrowienia dla tego [usunięte przez moderatora] co to taki w gebie mocny.
teofilia szczybrocha 2012-05-14 19:47:52
ludzie nawet nie pchajcie się do tego \"pseudoprojektowego\" bagna. Gwarantuję wam krwią że gorszej rzeczy w życiu nie podejmiecie niż wybór tej firmy. Zastanówcie się dobrze 67 albo i nawet 68 razy zanim się zdecydujecie na ten dogorywający projektowy[usunięte przez moderatora]
Zainteresowany współpracą 2014-11-25 16:35:13
Witam?
Czy ktoś orientuje się jak na dzisiaj wygląda kondycja finansowa spółki?
Czy mają nowe zlecenia,zatrudniają ludzi (czy redukują)?
Czy regulują swoje zobowiązania finansowe?
Jaka jest polityka firmy.
Każda sensowna odpowiedź ,z góry dziękuję.
blabla 2014-12-05 10:38:51
Nowych zleceń brak. starych nie skończyli. Na tą chwilę zostało 5 pracowników. Zarząd został zmieniony, nowego nie poznaliśmy. Chyba likwidują
Zainteresowany współpracą. 2015-01-05 13:23:02
Czyli nie ma się co pakować..
Pewnie wierzycieli cała masa a płacić nie ma komu..
Dzięki za odp.
Wierzyciel 2015-01-05 15:47:45
Dzień dobry.
Jestem wierzycielem WBP Zabrze na etapie komorniczym,spółka dosyć mocno przyczyniła się już do tego aby było ciężko odzyskać nawet złotówkę.
Jeżeli ktoś posiada informację na temat tej spółki bardzo proszę o kontakt(usunięte przez administratora)
Rudy 2015-03-02 19:04:45
Spodziewałem się takiego stan rzeczy. Swoją drogą mnóstwo pozwów w sądzie o zapłatę zaległych wynagrodzeń. Polimex czyści długi następnej spółki.
1
były pracownik 2015-07-14 21:20:30
W stanie likwidacji... dead end
kelvin 2016-05-14 18:32:26
chyba... no właśnie trochę jednak widać u ludzi brak przekonania @asia ku podjęciu pracy w WBP Zabrze
Zostaw swoją opinię o WBP Zabrze Sp. z o.o. - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WBP Zabrze Sp. z o.o.