logo Auchan

Auchan

Kraków

Opinie o Auchan

masakra 2017-05-24 16:26
no to nieźle... kupujesz, a pięć minut później chcesz oddać bo pięć minut wcześniej nie wiedziałeś przez niewiedze... Pierwsze słyszę, ze tam nie można czegoś zwrócić. No, może lodów bo zanim dojdziesz do miejsca gdzie można oddać to się roztopią.
2
Były Pracownik 2017-05-31 16:21
@iza

Droga Pani, jeżeli ma Pani 50+ lat to powinna mieć już bogate CV ;) i nie powinno być dla Pani problemem znalezienie dobrze płatnej pracy. Co innego jeżeli nic ambitnego Pani z tym życiem nie zrobiła, cóż pozdrawiam i życzę samych sukcesów.
2
Bonarka Hala z Krakowa 2017-06-01 09:16
Oni cię zniszczą psychicznie, donoszenie, szmacenie, mobbing to codzienność w tej firmie. Menager to król któremu masz się kłaniać inaczej cię wyrzuci. A w obowiązkach masz donoszenie na współpracowników tak jak w komunizmie SB i milicja Zomo.
9
Bebe 2017-06-01 13:03
Wiecie co? ja to już mam dość pracy w handlu, pracowałam w kauflandzie, biedronce, carrefour, stokrotce, w 2ch mniejszych sklepach prywatnych i wszędzie jest to samo, wszędzie. Wyzysk, wycisną Cię do ostatnich soków, elastyczny grafik pracy, no w sumie elastyczny od 8 godzin w górę, dostosowanie do potrzeb pracownika na poziomie 0, żeby dostać wolne w dzień w którym to wolne chcesz musisz mówić o tym ze 2 miesiące wcześniej, ale codziennie przypominać a ten dzień i tak dostaniesz z łaski albo poranną zmianę. Ludzie- chamy, 2 kasy czynne?? na taki market???! zawoła pani koleżankę albo ze 2, wołałam ale nikt nie przyszedł- utyki ze strony ludzi i tak są małym piwem, już chyba wolę słuchać ludzi niż, współpracowników, którzy gadają 1 na 2giego, albo na zmianę donoszą na siebie myśląc że dostaną za to premią, którą i tak dostanie największy z największych przydupasów. Pracownicy sami na wzajem się niszczą, przychodzi nowa osoba to zamiast podejść do niej z należytą sympatią podchodzą ze zniechęceniem, a przecież to jest osoba która sprawi, że już nie będziesz zap... przez 12 tylko normalnie, 8, pójdziesz na urlop, odpoczniesz, to nieee kur.. po co być miłym, uczyć, być wyrozumiałym, nie najlepiej to iść i powiedzieć że taka osoba się nie nadaje, zniechęcić i jeb... po 12 godzin bo ucieknie, albo kopać pod nią dołki, tylko że karma wraca- bo to ty nie pójdziesz na urlop, nie odpoczniesz w niedzielę. Ludzie, bądźmy dla nowych mili, atmosfera jest w pracy 80%sukcesu To że szef jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em nie znaczy że my też musimy.
Reasumując nie chcę już handlu, wolałabym coś innego, czas się przekwalifikować. Wkurzają mnie ludzie będąc na kasie, doprowadzają do białej gorączki paniusie przychodzące na mięsny, drażnią współpracownicy donoszący na siebie przełożonym, brak wolnych weekendów, wolne dni w tygodniu albo dzień, albo zmiany 8godzin wzwyż na ponad tydzień z 1 wolnym dniem i dalej ciągi, nie wiem co będę robić ale handlem rzygam. Pozdro
22
Kordian 2017-06-06 19:59
Ja przez ta firme stracilem zycie i przyjaciol.Zaczynalem prace w Bonarce jako pomiatacz na kasie bez prawa do czegokolwiek.Decyzje podejmowal menedzer i filarzy.Grafik ustalany z dnia na dzien rozne godziny i pory.Nikogo nie interesuje,ze masz rodzine,swoje pasje i zachcianki liczy sie obrot i wizja.Pisanie prosb o wolne konczylo sie odmowa i gadka bo brak ludzi.A co mnie to obchodzi, ale to ich nie interesowalo.Mialem zaplanowany urlop,ktory cofneli stracilem pieniadze nie zwrocili.Bo ktos zle zaplanowal grafik i nie bylo slowa przepraszam.Potem otwierali Bonarke obiecywali zlote gory i realne awanse.Zlozylem kandydature na menedzera no niestety stwierdzili,ze nie mam szans.Trudno warto sprobowac papier wszystko przyjmie.I szok przyjeli nowa osobe po znajomosciach bo rodzina,znajomi i z ambicjami.Dla mnie juz bylo jasne,ze miejsca dla mnie w tej firmie nie ma.Stracilem 5 lat wiele mozna bylo zdobyc i osiagnac ale nie w Auchan.Dziwie sie,ze osoby z bylych Real dali sie omamic wizji Auchan.Przykladem takiego stanu jest Auchan na Bora-Komorowskiego.Pracownicy robia za kilka osob od pomiatacza podlog do managera.Juz slychac w srodowiskach ze Auchan traktuje ludzi jak zera bez poszanowania.Pozdrawiam kolegow i kolezanki z Auchan.Na Bora fajna ekipa ale tez sie sypie bo menedzerowie i kierownictwo maja klapki na oczach.Prowadze wlasna firme zatrudniam 100osob i szanuje pracownikow oraz daje mozliwosci do rozwoju.Auchan zniszczyl mi zycie i cofnelem sie do lat 90.Warto sie zastanowic czy warto tracic czas i zycie na Auchan.Dziekuje,ze takie forum jest.Mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy na temat firm i pracodawcow.Powodzenia walczcie o swoje pasje i rozwoj
11
wesoły Tomek romek 2017-06-07 20:06
ta firma mocno polityczna imperialno-autokratyczno-profrancuska troche przypomina rezim Kim Dzong un ale niejest zle jak dozyjesz emeryturki przy tak niskich składkach moze sie zalapiesz na chlebek z dzemkiem obowiazki w auchan ten katalog pod tytułem bilans pracownika ładnie wyglada podejzewam ze do emeryturki itak nikt niedociagnie bo na wszystko i wszystkich sa haki
7
Auchan pracownik 2017-06-08 13:30
Przy takim podejsciu pracodawcy do pracowników... brakiem szacunku, brakiem możliwości rozwoju, ciągłymi zakazami i nakazami, rozpadającym sprzętem i oszczędzaniem na każdym kroku... Awansowaniem i zatrudnianiem na stanowiska zarzadzajace ludzi bez pojecia o handlu, nie majacych swojego zdania zgadzajacych sie na wszystko kosztem pracownikow zeby nie podpasc.
Firma ma coraz gorsze wyniki a klientów na sklepie jest o coraz mniej.
6
krakowski były pracownik 2017-06-09 22:21
Co do jakości oferowanych produktów i szacunku dla klientów w auchan:

Może obecni lub byli pracownicy tego hipermarketu opowiedzą troszkę o tzw polityce daty auchan? Jakie są jej założenia i jak to wygląda w praktyce? szczególnie na spożywce.

Pamiętam, jak kiedyś podczas jakiegoś niby- szkolenia jakaś pracownica bodaj obsługi klienta opowiedziała, jak to przed paru dniami jakiś oburzony klient do niej przyszedł, wściekły do czerwoności, bo oto natrafił w auchan bronowice na hiperpromocję - masło extra za połowę normalnej ceny! Naiwniak kupił z 5 kostek a po powrocie do domu zobaczył, że ich data przydatności jest... do dziś!
Jak to jest możliwe, skoro przecież jest coś takiego jak data auchan i teoretycznie na spożywce produkty mają znikać z półek - w zależności od kategorii - na tydzień do m-ca przed upływem daty ważności?

Może ktoś opowie naiwnym klientom o cyklicznych akcjach na hali pod tytułem " stricker (tak to się mówi?) się zbliża. Dawaj wszystkie produkty "w dacie" do koszyków i na magazyn, a potem, jak kontroler sobie pójdzie - spowrotem na półki bo przecież muszą się sprzedać.
6
iza 2017-06-10 21:11
Nawet nie bardzo chce się to komentować bo za przeproszeniem gówniarzeria bez pojęcia o życiu.Tak się składa że w czasach kiedy ja się uczyłam mało kogo było stać na studia troszkę inne czasy były. Ci ludzie chcą szacunku do nich a także tego by z pracy mogli normalnie żyć.A cv owszem mam bogate,robię to co lubię i jestem w tym bardzo dobra.I wiem że mnóstwo ludzi ma różne powodu by w auchan pracować. I nie brak im doświadczenia,wykształcenia i chęci
7
Ania 2017-06-15 12:58
Mam pytanie. Ile zarabia kasjer w auchan. Czy praca jest na cały etat? Czy w przypadku zwolnienia dostanę zasilek dla bezrobotnych? Bo jeśli kasjer pracuje np na 7/ 8 etatu i ma najniższa to chyba potem nawet zasilek dla bezrobotnych się nie należy. Do zasiłku musi być conajmniej 12 miesięcy minimalnego wynagrodzenia w 18 mc poprzedzających okres rejestracji. Bardzo proszę o odpowiedź
3
Jedyna firma 2017-06-22 11:34
W tej firmie ciągle zatrudniają i zwalniają, rotacja jak na dworcu PKP. Co miesiąc nowe osoby na dziale. Szkoda tam nawet iść, no chyba, że chcecie pracować miesiąc , a może i nie cały, pomimo, że umowa jest na okres próbny na 3 miesiące. Zwalniają po miesiącu bez podania przyczyny, nie wiesz za co cię zwolnili. Nie opłaca się nawet chodzić po medycynach pracy za badaniami, wyrejestrowywać się z urzędu pracy. Pracowałem na BONARCE w Auchan w Krakowie. CIągle przyjmują masowo i zwalniają. Chore to jest.
9
mE 2017-06-23 23:47
Sami się ludzie zwalniają, bo niektórzy są za przeproszeniem tak tępi że nie umieją ceny wydrukować...Przykład pracowników którzy 8h chodzili w kołko...
3
mE 2017-06-24 00:00
naucz się czytać...Nie kupiłeś radyjka za 15 zł...straaaaaaaaaaaaaszne.
1
nick 2017-06-25 02:31
Ile zarobię jako manager? Chcę złożyć CV na managera. Jak długo trzeba czekać na odpowiedzieć? Po jakim czasie mniej więcej zatrudniają?
4
Zawiść 2017-06-25 21:36
Dział słone w BONARCE, menager pewna Pani. Zapytaj się jej za co wyrzuca, to może ci powie. Pracowitość tu nie ma NIC do rzeczy.
4
Były pracownik BONARKA Auchan 2017-07-02 07:27
Tak, to prawda. Auchan nie szanuje pracowników, ciągle zatrudniają i zwalniają. Raz w miesiącu organizują tzw. Wejście nowych pracowników zwykle około 20 nowych osób zatrudniają co miesiąc na każdym sklepie. Oczywiście 20 osób dostaje zwolnienie co miesiąc. Ciągła rekrutacja, ogłoszenia na sklepie na tablicach, że poszukują pracowników, ostatnio nawet na paragonach w Bonarce drukują, że szukają ludzi do pracy. Obiecują stabilne zatrudnienie. Jakie to jest stabilne zatrudnienie jak non stop zwalniają i zatrudniają to ja nie wiem. Poza tym atmosfera w pracy jest nie do wytrzymania TYRANIA!!! Ciągłe krzyki i awantury, szpicle donoszące na siebie nawzajem, siedzenie w palarni i obmawianie siebie na wzajem. Podsumowując NIE warto nawet tam iść. Szkoda waszego czasu, nawet się nie opłaci iść na badania do medycyny pracy , popracujesz tydzień i cię zwolnią. Tak BYŁO JEST I BĘDZIE - taka firma, takie zasady, ludzie dla nich są NIKIM!
13
zofia 2017-07-02 14:13
Juz nawet szukaja na ulicy w urzedach i na paragonach tez.Tylko o jednym nie pisza ze zatrudniaja w niepelnym wymiarze i praca w roznych godzinach.Zgodzilam sie ale zaznaczylam ze musze pracowac od 8 rano w sobote i niedziele moge od 12.Niestety grafik tak ulozyl menadzer ze tylko popludniowki.Zwolnilam sie po 14dniach.Najlepszy tekst ze jaja sobie robie i w ten sposob utrudniam prace innym.Nowych traktuje sie jak zlo konieczne.Najlepsza to seniorka kas z tekstem co mi nie pasuje,proby przytrzymania jak najdluzej.Na szczescie trafilam na prace w korporacji a ze znam jezyk angielski i francuski biegle przyjeli mnie.Nie mam wyksztalcenia wyzszego i to
nie bylo przeszkoda.Placa 4 krotnie wyzsza.Lepszy socjal,obiady,pakiety sportowe.Firma A nie ma szacunku i poszanowania drugiej osoby.Nie polecam pracy jako kasjerka w tej firmie
12
hii 2017-07-06 12:00
Do Auchan na stanowiska'' menagerów '' przyjmowani są ludzie po słabych kierunkach taki jak socjologia, pedagogika itp mają jakieś małe szkolenie z zarządzania i tyle.
Ludzie, którzy zrobili tzw. dyplom i do swojego zawodu się nie nadają, a nie chce im się nawet przekwalifikować.
7
Madzia 2017-07-07 22:17
Mam pytanie za co senior menager zasobów ludzkich w Auchan ma wynagrodzenie w kwocie 7 tys. zł. brutto??? wie ktoś?? Za podbicie umowy o prace zwolnienia i zatrudnienia nowego pracownika! Ja bym coś takiego mogła robić za 2500 zł brutto.
12
... 2017-07-14 21:11
Ty chyba nie wiesz dziewczyno o czym mówisz... skąd ta wyobraźnia..
1
Madzia 2017-07-15 09:04
Wiem, od osoby, która pracuje w kadrach w Auchan. A pracownicy hali robią za 1500 zł. Ale ktoś musi zarabiać 1500, żeby ktoś mógł zarabiać 5 razy tyle. Tak działa nasza polska demokracja. Jedni mają 3 mieszkania, 4 fajne samochody z salonu. A inni marzą o kawalerce 20 m3 na kredyt i o używanym 10 letnim samochodzie sprowadzonym z Francji np. renault Clio. Jednych stać na wszystkie zachcianki a drudzy liczą każdą złotówkę. Zazwyczaj Ci co ciężko pracują fizycznie dostają grosze i są pomietłami. Dlatego trzeba wyjezdzać z tego kraju i nie robić na tych drugich. PRACOWNICY HALI zwalniajcie się z tej firmy. Nie pracujcie za 1500 zł.
17
Jarek 2017-07-16 22:43
Wiele na rekrutacji obiecuja realny rozwoj i inne profity.Rzeczywistosc inna brak szacunku dla drugiego czlowieka;-niejasne sciezki kariery,brak komunikacji,brak decyzyjnosci,podejmowanie decyzji za kogos bez jego zdania,chaos i brak rozwiazan,obserwacja i donoszenie,samowolka grupki godnego zaufania,tworzenie list i opracowan z pracy pracownika by wytykac mu bledy,premie od wynikow i widzi mi sie kierownictwa.Mozna tak pisac ale czy to cos zmieni?.Firma ma braki we wszystkim.A zarobki najnizsze.Za 1500(dzialy) czy 1000(kasy) nikt nie przyjdzie.
9
Matt 2017-07-19 21:50
W leroy merlin często szukają i lepsze stawki mają.
3
WIKI 2017-07-23 19:11
Dziękuje za taką pracę . 1500 zł za ciężką prace 7 dni w tygodniu na 3 zmiany. ŻART - ŻENADA !!!!!!
5
Krytyk 2017-07-24 04:47
nie dokuczaj tej przemęczonej pracą i brakiem perspektyw na lepsze osobie! bardzo jest trudno znaleźć dobrą pracę taką bez większych i nagłych stresów!!! nie masz pojęcia jak ludzie mogą dopiec i upokorzyć człowieka!!! i można w tak nieciekawych emocjonalnie warunkach stracić motywację do pracy! lepiej nikogo nie podliczać... czy się pomyli czy nie, to i tak jego życie a nie twoje, prawda? odpuść sobie ironię i drwinę. faktem jest brak normalnej, właściwej i przyjaznej atmosfery do pracy w otoczeniu takim o jakim napisano! czcza reklama tej firmy nie utrzyma się na rynku? Jak tak dalej pójdzie to firma splajtuje! I pozamyka swoje sklepy tak jak ostatnio ALMA, czy już zamyka swoje TESCO. Dyskonty mają marne szanse na przetrwanie a co dopiero na rozwój, skoro brakuje im pracowników i tracą ZAUFANIE??? ja sądzę, że nie przetrwają w Polsce. stawiam na sklepy polskie i osiedlowe.
9
Auchan Bonarka 2017-07-27 11:18
Najgorszy pracodawca w mieście !
10
Krakow Bonarka 2017-08-01 22:07
Student w tej firmie nie ma czego szukac.Wizja i organizacja pracy wybije ci to z glowy.Tak zaplanuja twoj czas pracy,ze nie znajdziesz czasu na nauke,spotkanie ze znajomymi.Pracowalem rok na Bonarce i nikomu nie polecam.Rozsypka pracownikow osiagnela juz stan krytyczny.Na kasach zaczyna sie zatrudniac ludzi z firm zewnetrznych.Na dzialach braki ogromne i dziury w polkach bo towaru nie ma kto towarowac.Wpajaja ci wizje i belkot marketingowy jak firma sie rozrasta i ze wszyscy na tym korzystamy.A realia sa inne pracownik jest maszynka do robienia pieniedzy.Zmiany grafikowe non-stop,a jeszcze jak cos wypadnie,albo sie ktos zwolni to juz nie wesolo.Praca nawet 7dni pod rzad.Godziny pracy rozne zamiast 4h robisz po 5,45,6,7,8,8.30.Nie ma czegos takiego ze od 8-16.Zwolnilem sie bo pracownik jest pomiatany,wysmiewany,ponizany.Na caly etat i podwyzki na kasach czy na dziale nie ma co liczyc.Slyszy sie,ze Auchan to najgorszy pracodawca w miescie i kazdy odradza pracy w tej firmie.Zarobki najnizsze niby premia ale nigdy calej jej nie ma.Powyzsze wpisy sa prawdziwe.
18
Paweł 2017-08-06 07:37
Witam. Pracowałem kilka miesięcy w Auchen w Łodzi. Jestem bardzo zadowolony z grona osób z którymi współpracowałem. Tylko dlaczego zatrudnili mnie na umowe zlecenie, a nie chcą mnie zatrudnić na umowę o pracę widząc moje CV z wyższym wykształeniem.

Pozdrawiam.
1
001 2017-08-10 19:39
Witam,
proszę o opinię o Auchan-Bronowice. Odbyłam rozmowę rekrutacyjną i mam się zastanowić nad decyzją. Czy można inwestować swój czas na tą pracę?
1
002 2017-08-12 08:17
Ty chyba czytać nie potrafisz. To chyba dobre miejsce dla ciebie będzie , widać , że mało kumaty jesteś. Masz 556 opini na temat pracy w sieci Auchan. Są informacje na temat wszystkich sklepów w Krakowie, a ten dalej się pyta o opinie. Firma to ma szczęście do pracowników - tłuków.
8
Klient Auchan 2017-08-22 10:45
Klienci sa rozni, ale ile razy jestem w Auchan w Krakowie tyle razy spotykam na zakupach oszolomy, w dn 19.08.2017 r robiac zakupy w dziale wod mineralnych slysze jak wysoki, brunet ciagle mowi do siebie "to dla mnie, to dla mnie, to dla mnie..." Nic sie nie odezwalem, jak wyszedl z tego dzialu to mowil ciagle do siebie "oszolom, oszolom, oszolom...." Niech idzie do psychiatry, a nie na zakupy, tam mu pomoga.
2
Klient Auchan 2017-08-22 10:57
Prawdziwa opinia, po kupnie rurek z kremem mozna sie rozchorowac, tych grubych, bo sa i cienkie. A co do klientow to robiac zakupy w Auchan w Krakowie, napotykam klientow gadajacych do siebie np "to dla mnie, to dla mnie, to dla mnie...." 19.08.2017 r, tak gadal w dziale wod mineralnych ok 10 rano, a potem ciagle mowil "oszolom, oszolom, oszolom..." Niech idzie do psychiatry, a nie na zakupy tam mu pomoga. Wysoki, mlody brunet.
1
nick 2017-08-22 23:04
A ktoś wie ile mniej więcej zarabia manager?
1
Klient Geant 2017-08-26 15:47
Ostatnio mozna zauwazyc w Auchan dziwne odzywki kierownictwa do kasjerek i pracownikow dzialow. Mielismy przyjemnosc uslyszec wiazanke slow do kasjerki na Bora-Komorowskiego,ze zawolno kasuje i nie uzywa zwrotow grzecznosciowych.Sposob przekazania uwag byla tragiczna i ponizajaca.Inna sytuacja to zachowanie pani,ktora gada non-stop przez telefon i praca ja wogole nie interesuje.W miedzyczasie robi sobie zakupy.I widac to na gminnie.Raz z zona uslyszelismy o czym gada przez telefon.Zalatwia sprawy rodzinne w trakcie pracy.Na lini kas kolejki, a ta pani ma czas na pogawedki o bzdurach.Nie wiem czym sie ta pani zajmuje ale u mnie by juz dawno nie pracowala.Dosc czesto mozna zauwazyc,ze jedna osoba zajmuje sie wszystkim?.Gdzie jest w tym wszystkim pani Dyrektor?.Braki ogromne w asortymencie,kolejki itp.
5
Navigator 2017-08-26 22:17
Takie uwagi proszę pisać na stronie auchan.pl pod obrazkiem głos klienta bo tylko tam mogą one coś zmienić ...
2
Były 2017-08-27 18:45
Ludzie co wy .
Gdzie wy się w ogóle pchacie .
Nie zastanowiło Was to ,że ogłoszenia o rekrutacji
do tej Firmy są non-stop i to w zasadzie na każdy dział .
Wiec coś jest nie tak, że nikt nie chce tam pracować
Albo nie zostaje na dłużej .

Znam tą Firmę,aż za dobrze.
I rzeczywiscie opinie opisane wczesniej dobrze oddają "klimat pracy" w tej Firmie.
Wiem bo pracowałem tam od poczatku w zasadzie do niedawna .
Gdzie na przestrzeni tylu lat poznalem i wszystkich Dyrektorów, seniorów, managerów, filarów kończac na wiekszosci pracowników.
Zostawiłem tam kawał zdrowia,nerwów i życia .
Cały czas łudząc się, że się choć trochu poprawi,zmieni.
Niestety, nie doczekałem sie i sam sie zwolniłem .
Mając dośc obłudy, wyzysku, znieczulicy braku reakcji na złe rzeczy
i PSEUDO SZEFÓW którzy mało co mogą . "Ksiązke mozna napisać ...." Serio.
Rzeczywiście bardzo dobra praca to tam była w pierwszych latach działania w Krakowie.
I ludzie kompetentni i wszystko miało "ręce i nogi".
Potem niestety równia pochyła .
---ROK W ROK--- cięcia na ilości pracowników,a reszta tych solidnie pracujacych po trosze sama odeszła
Nie godząc się pracowac za te same pieniądze za kilku którym podziekowali.
Aż zostało tylko tylu ile teraz widac.
Wiec niewiele.
A pracy do przerobienia jeszcze więcej niż było na początku .
Gdy naprawdę były te ręce do pracy .
Nie ma się co dziwić, że nikt nie chce tam "pracować"
Bo i podwyżki raz w roku są marne , premie miesięczne wręcz żałosne (nawet wstyd przytoczyć rząd wielkości )
Są wręcz demotywujące !
Choć można powiedzieć dobre i to ,ale to b.marna pociecha .
I mimo, że na plus można zaliczyć bony, paczki świąteczne - niestety nie rekompensują tej HARÓWY przez cały rok.
Bo tak z całą pewnością mozna nazwać "prace" którą teraz się wykonuje juz czesto samemu.
Wcześniej wykonywały ją przynajmniej 2,3 osoby . Na podobne pieniądze :) .

Osobiście na tą chwilę odradzam wręcz przestrzegam.
A kto nie wierzy droga wolna. Życze powodzenia w murach tej firmy :)
16
Kamil 2017-08-30 11:24
Co lepiej wybrać carrefour na czyżynach czy Auchan na bora ? I dlaczego. Bo mam 2 oferty i nie wiem co wybrać
Kamil 2017-08-30 12:06
Witam, dostałem ofertę od Carrefoura i od Auchana. Teraz nie wiem co wybrać, i gdzie lepiej płacą
KPT 2017-09-01 16:31
To idź do Biedronki lub Kauflandu.
2
Łódź 2017-09-02 15:01
Wszędzie się tak samo pracuje, w takich samych godzinach pracy. Może wybrać taki sklep, który jest trochę na uboczu. Mniej roboty na mięsnym, troche lżej - mniej dostawiania towaru. Zobaczcie - w sklepachw ogole brak Ukraińców - za 13zł na godzine to co musi znaczyć Wolą za tą samą stawkę pracować na produkcji.

Pozdrawiam
Unikaj działu napojów. Może być chemiczny. Jeżeli jesteś facetem nie idż na dział spożywczy. Za małe opakowania. W ogól idź do mniejszego sklepu.

W Łodzi skład stablny - dyrektor tylko zmieniony - za mało obrotu. No i wszech obecna mafii - dla zadłużonych u komornika. Patrzą tylko jak ludzi zatrudnić na umowe o dzieło i na umowę zlecenie.
Wszędzie taka sam zapierdol za najniższa.




2
Bio 2017-09-05 20:14
Auchan Bonarka to porażka
3
izka 2017-09-14 12:35
Panie były pracowniku
Pewnie nigdy pan nie zrobił obiadu dla całej rodziny, nie skalał się wychowywaniem dzieci , praniem , sprzątaniem itp. więc nie pan nie pi.....przy , że kobieta do 50- tki nic nie robiła. Praca w domu 16 godzin na dobę, bezpłatna i niedoceniona to jest coś co pan nie ogarnia
4
PR 2017-09-24 20:13
Na pewno plusem tej pracy są wysokie zarobki. Potężne pieniądze zaczynają się już od bycia filarem. Z resztą widać to po samochodach jakimi oni jeżdżą.
4
Madziorez 2017-10-04 08:46
A co powiecie na temat Auchan Bronowice? Chciałabym się tam starać o jakiekolwiek stanowisko choć docelowo z uwagi na swoje wykształcenie chciałabym na stanowisko menagera ale wiem że czasem trzeba spokojnie wspiąć się po szczeblach kariery. Chciałabym się dowiedzieć jak tam się pracuje, jacy są ludzie? Słyszałam że super jest na chyba słonych bo tam jest jakaś dobra menagerka . I na bazarku ponoć jest przyjemnie . Podpowiedzcie jak najwięcej . Pozdrawiam
1
Eliza 2017-10-05 10:44
Odradzam pracy w Auchan.Pracowalam na kasie z etatem 5/8 .Niestety brak poszanowania kasjer w w tej firmie jest pomiataczem i zerem.Wrzaski,ponizania,glupie odzywki ze strony liniowych i kierownictwa to codziennosc.Ostatnio az blagaja by sie nie zwalniac.Ale co oferuja za 5lat pracy podwyzka rzedu 120zl.Kasjer etatu calego nie dostanie moze max 7/8.Niestety ten przywilej dla wybranych.Na dzialy chcialam sie przeniesc odmowiono bo na kasy ludzi brakuje.Premie zabieraja za wszystko i za nic.Wartosc premii wedlug stopni zaawansowania za 5 lat mojej pracy bylam na stopniu podstawowym i wyzej bez szans.Kasjer w tej firmie nie ma nic do powiedzenia.Liniowe,filarzy i menedzerowie maja wiecej swobod siedza w biurach i robia co chca.Maja czas na wszystko.A na koniec kasjer jest pod stala obserwacja czy przypadkiem sie nie obija na kasie.A potem wytyka mu sie bledy,ze za wolno kasuje,nie usmiecha sie,zle pakuje,zle nabija kolejke( zabawa w liczenie owiec na pastwisku).Dyrektorzy sa najgorsi tylko potrafia rozkazywac bo sami nic nie potrafia zrobic.Dlatego radze sie zastanowic bo nie warto tracic czasu ani zdrowia na ta firme.Auchan to najgorszy pracodawca pod wzglem placy,braku szacunku,brak rozwoju,twarde zasady z minionej epoki.Powyzsze opinie oddaja sens i daja wiele do myslenia.Auchan Bonarka Krakow
6
Grazka 2017-10-05 23:56
Dzięki za takie rzetelne info, właśnie
miałam się do nich zatrudniać! !!
Dzięki tym wpisom uniknę rozczarowania!;-)
2
Dobromir 2017-10-07 14:18
Ostatnio poczułem się okradziony przez Auchan. Źle naliczyli ilość towaru na paragonie zamiast 1/2 szt. 12 szt. Robiąc bardzo duże zakupy, nie sprawdziłem od razu paragonu. Oczywiście kasy nie oddali, bo minęło powyżej 30 dni. Tak naprawdę uważam, że nie dbają o klienta i mają go w głębokim poważaniu. Nie zamierzam tam więcej nic kupować, a moją opinią dzielę się w szerokim gronie znajomych.
on 2017-10-07 22:18
A cco przez 30 dni nie zorientowałeś się że źle został Ci naliczony towar? haha i Czemu się dziwisz że jesteś nie wiarygodny? Takich oszustów jest mnóstwo i nikt pieniędzy na widzi mi się klienta nie oddaje bo tak mu się widzi albo chcę sklep naciągnąć na koszta. Na bieżąco trzeba sobie sprawdzać i pilnować ile płaci się za zakupy w sklepie. Trochu rozumu klienci kochani marketów !!!
1
ewa 2017-10-08 11:55
Panie Dobromirze a znajdzie Pan jakikolwiek sklep który oddaje klientowi na słowo pieniądze ponad miesiąc po zakupie??Niech Pan nie będzie śmieszny. Gdyby Pan pojawił się wcześniej bez problemu zostało by odtworzone nagranie z kasy z danej godziny i po problemie. A po miesiącu Pan każdemu na słowo wierzy?? To niech Pan da komuś swoją kartę z pinem i uwierzy na słowo że nic nie zabierze.
2
spoko 2017-10-16 08:46
tam trudno jest awansować ze zwykłego pracownika
5
Zostaw swoją opinię o Auchan - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan