logo Auchan

Auchan

Kraków

Opinie o Auchan

Pracownik Bonarki 2016-12-03 14:15
PRZESTRZEGAM I ZDECYDOWANIE ODRADZAM zatrudnienie w tej Firmie Auchan Krakow Bonarka
Co by nie smęcić za duzo .
Wyzysk , Spychologia , Obłuda

Nie badz parobkiem Francuza we własnym kraju
19
Lepszy SORT 2016-12-06 22:39
Szkoda czasu, szkoda życia na tą firmę. Bo życie mamy tylko jedno i czas ucieka i za jakiś czas obudzisz się rano i powiesz sobie jestem NIKIM dlatego że wybrałem Auchan jako swojego pracodawcę. Ludzie nie róbcie z siebie kompletnych parobków. Nikt z nas nie jest gorszym sortem i nikt nie musi być na dnie w Auchan. 1400 Zł Pani dyrektor jedna z drugą tak do Pań mówię spróbujcie przeżyć miesiąc za 1400 zł i potem pogadamy.
12
Pracownik 2009 2016-12-07 01:30
Ja ten twor juz dawno oposcilem bylem kasjerem i bylbym dalej bo awansu realnego w Auchan nie ma.Dzisiaj jestem kierownikiem regionu w dyskoncie wiadacej firmy na rynku polskim.Obiecywali i przepowiadali przyszlosc,a jak uplynelo 3 lata wszystko spelzlo na niczym.Podwyzki tylko w teorii,a w rzeczywistosci to ochlapy marne 20zl.Etat 5/8 max na Bonarce i na wiekszy nie ma co liczyc nawet z dlugoletnim stazem.Czeste zabawy z grafikami ukladane pod dyktando centrali i senior menedzer ZZL.Student nie ma czego szukac w tej firmie i to na kasie.Bo juz nie ma kto pracowac popoludniu i w weekend.To sa pory kiedy jest szal zakupowy.Menedzerka kas byla tak arogancka i pusta wiecznie wojenka o zmiany grafikowe.Obiecywali wiele na poczatku a teraz nie maja nic do zaoferowania.Zarzadzanie w tej firmie opiera sie na zasadzie przedszkola.Dac zabawki i problem rozwiazany.Zero szacunku,pomiatanie,ponizanie,ublizanie,osmieszanie na tablicy ile kto popelnil bledow.Premie i te stopnie zaawansowania to kpina.Robia wszystko by jej nie dostac i coraz lepsze maja wymowki.Kasjer i Pracownik dzialu ma najgorzej reszta to inny tok pracy.Tam maja czas na plotkowanie i sprawy nie zwiazane z praca.Nizszy szczebel mozna wymienic bo on jest najtanszy.Da sie pare zlotowek wiecej i desperata znajda.Wszystkie wpisy sa prawdziwe i szczere.
18
ponizony 2016-12-07 11:18
Dziekuje ze takie forum powstalo.Bylem na rozmowie o prace w Auchan.Wszystkie wpisy sa prawdziwe zlapalem pania na klamstwie na rozmowie.Obiecywala zlote gory.Moje pytanie brzmialo jaki realny jest awans w tej firmie?.Pani sie bardzo gubila sie w swoich wypowiedziach.A jakie jest wynagrodzenie i premie?.Jak uslyszalem to juz bylo jasne,ze nie ma po co sie zastanawiac.Podziekowalem i wyszedlem.A co mnie zdziwilo,ze na stole lezaly ciastka,kanapki,puste kubki,wedliny.Pewno jakas impreza byla.Rozmowa na Bonarce byla.Tak sie rekrutuje w Auchan
12
Były pracownik 2016-12-17 21:30
Niestety w wiekszosci to co tu ludzie pisza jest prawda.Jest pewien cytat.''Gdy praca, którą wykonujesz, nie daje ci radości, a tylko pieniądze, to jesteś śmiertelnie ubogi.''-Tutaj nie ma radosci ani z pracy ani z pieniedzy.
7
Były pracownik 2016-12-17 21:35
Pozdrawiam wszystkich pracowników Auchan Bora Komorowskiego a w szczególności załogę działu napoje Janusza, Krzyśka, Monikę, Ewę, Rafała ( ten akurat jest spoko ) i Sebe ( ten też jest spoko ). No i oczywiście menagera działu Mariolę . Życzę wam powodzenia w dalszej karierze zawodowej . Pozdrawiam.
6
Olga 2016-12-19 14:41
Witam,
Nareszcie oposcilam Auchan na Bora w Krakowie.Niestety wszystkie opinie sa prawdziwe.Pracownik nizszego rzedu jest nikim decyduja za ciebie.Masz rodzine albo chcesz ja zalozyc zapomnij wylecza cie z tego.Ciagle zmiany grafikow w moim przypadku to kasy.W miesiacu az 10razy zmiana grafiku bo manager sie pomylil albo zle utrafil.Placa niska,premia obcinana za wszystko i za nic.Awantury i sprzeczki na lini kas miedzy liniowymi oraz serwisem kasowym.Chamskie odzywki liniowych do kasjerow.Filarzy maja swoj krag adoracji robia sobie co chca w szczegolnosci jedna z osob.Manadzerowie z kas sa rozni ale oni pewno uwazaja ze wszystko jest w porzadku.Ja mialam tego dosyc i odeszlam bo zycie i zdrowie jest wazniejsze.A na koniec pani Ewelina z ZZL chciala mnie zatrzymac obiecujac rzeczy nierealne do spelnienia.Najlepsza to Dyrektorka lata i morde drze a sama nic nie robi.Bo na niczym sie nie zna.Traktuje ludzi i pracownikow jak smieci.Wazniejsze sa cyferki i pieniazki za obrot bo to jej piorytet.Wiele mi naobiecywali na rekrutacji i co moge oczekiwac.Niestety zachowanie i chamskie podejscie do pracownika przekreslilo firme Auchan na zawsze.Obecnie pracuje w firmie i zarzadzam 20 osobami.Szacunek i wspolpraca to podstawa tej firmy.A w Auchan ponizenie i wyzysk bo przyjda nastepni.
20
stona94 2016-12-20 11:23
witam , wiecie kiedy w tym miesiącu ma być wypłata ? bo podobno ma być dziś , czy ktoś już ma wypłatę ?
Alex 2017-01-02 21:50
Witam,
Mam pytanie odnosnie pracy kasjera/rki w Auchan: jakie są obowiazki?(chodzi mi o to czy tylko się siedzi na kasie czy oprocz tego jeszcze dodatkowo wyklada towar gdy jest chwilowy przestoj i nie ma klientow?Czy dodatkowo się pomaga np. na stoisku z wędlinami gdy brakuje rąk do pracy?
Czy sa dodatkowe zadania oprocz sprzedazy i obslugi klientow?
Proszę o odpowiedź :-)
Pozdrawiam wszystkich
Było mineło 2017-01-03 13:22
Tylko siedzisz na kasie jak jesteś kasjerem. Ludzie nie idzcie tą drogą . ODRADZAM !
8
Kasjerka 2017-01-14 23:28
Jeżeli piszesz jakąkolwiek opinię to miej chociaż odwagę napisać swoje prawdziwe imię a nie wymyślone pewnie tylko po to by wylać swoje żale, które nie dokońca są prawdziwe. Pewnie myślałaś że nic nie robiąc zarobisz nie wiadomo ile i awansujesz na senior managera w miesiąc. Ja pracuję na kasach na Bora od 7 lat i jakoś nie zauważyłam takich cudów jak Ty. Ok może co do zmian w grafiku to się zgodzę, że dość często się zmieniają i może to irytować ALE jeżeli jakaś zmiana mi nie pasowała zawsze można było poprosić o zmianę i nigdy jeszcze nie usłyszałam odmowy ze strony managerów. Awantur między Serwisem Kasowym a Liniowymi nie zauważyłam ani jednej więc chyba coś Ci się pomyliło albo to sobie wymyśliłaś by pokazać jak Ci bardzo było źle . Co do płacy owszem nie są to kokosy ale też nie jest to najniższa krajowa, jeżeli spodziewałaś się milionów siedząc na kasie to gratuluję wyobraźni. Co do premii to się zgodzę - napisałaś prawdę jest obcinana za wszystko co możliwe. Jeżeli chodzi o liniowych to nie mogę o nikim powiedzieć złego słowa, owszem czasem ktoś powie coś mniej odpowiedniego ale na pewno nie w celu obrażenia kogoś. O filarach się nie wypowiem bo nie mam aż takich kontaktów z nimi ale jak panie były wcześniej na linii to też nie można im było nic zarzucić.
5
Kasjerka Bora 2017-01-15 02:38
Nie zgadzam się z opinią pani Olgi, która podobno(nie pracowała u nas żadna Olga - czyżby zakłamana opinia i brak odwagi?) była kasjerką na Bora. Firmie Auchan można wiele zarzucić: wyzysk, niskie zarobki, zabieranie premii za byle co, ale(przynajmniej jeżeli chodzi o Kraków Bora) nie można nic zarzucić pracownikom działu kas. Grafik może zmieniany dość często(zwłaszcza w grudniu - okres przedświąteczny) ale zawsze się można dogadać z managerami gdy jest taka potrzeba, między liniowymi, a serwisem kasowym, czy innymi pracownikami nie było żadnych awantur-ten wpis to totalna bzdura, już nie wspomnę o tym że podobno liniowi się chamsko i bez szacunku odnoszą do kasjerów - pracuję tu od przeszło 7 lat i nic takiego nie miało miejsca i na pewno nie można zarzucić, że managerowie czy filarki nie odnoszą się do pracowników bez szacunku. Pracuję tu tylko ze względu na to, że jest w naszym dziale fajna atmosfera, gdyby nie to to już dawno bym się pożegnała z tą firmą. Tak czytam te wszystkie wpisy i niestety niektórych tutaj ponosi wyobraźnia więc trzeba brać wszystko z przymrużeniem oka...
2
Robolek 2017-01-15 20:47
Prawda, byłem managerem i miałem 2.300 a po 2 latach 2.400 netto. Jaja sobie chyba robisz Roman. Rozmawiałem z innymi managerami i nikt nie miał powyżej 2.500. Roman nie pie.... bo się błaźnisz. A swoją drogą to pracownicy narzekają że mają dużo pracy za małe pieniądze ale nie wiedzą że manager ma 5 razy gorzej. Nie macie pojęcia z iloma pierdołami musi zmagać się manager. I za co? Nawet ku... średniej krajowej nie ma.
pozdrawiam propagandę Auchan
6
Madzia 2017-01-15 21:18
Witamy kierownictwo na forum. Niskie ukłony Pani dyrektor, niskie ukłony Pani menager. Jest Pani wspaniała i cudowna. Boi się Pani o swój stołek. Spokojnie utrzyma go Pani bo ludzie odchodzą a nowi nie awansują. Była, zobaczyłam i odeszłam. Takiego skur... synstwa jak w Auchan niema nigdzie. Powtarzam nigdzie. Nie zakrzyczycie prawdy dyrekcjo.
11
oszolom 2017-01-16 01:07
czasem trzeba umyc koszyki te plastikowe
Marek 2017-01-16 17:36
Jeżeli menager ma gorzej jak mówisz człowieku to zmień stanowisko na pracownika hali za 1400 zł. Droga wolna.
7
Kasjerka Bora 2017-01-19 02:24
No niestety nie mam nic wspólnego z kierownictwem, a tym bardziej z dyrektorką. Raczej nie pisałabym o wyzysku, niskich zarobkach i premiach zabieranych za wszystko co tylko możliwe, gdyby było tak jak napisałaś. Zwróciłam tylko uwagę na to, że niektóre komentarze(zwłaszcza ostatni) są przesadnie ubarwiane, a w niektórych przypadkach to zwykłe kłamstwa. Byłaś, zobaczyłaś, zrezygnowałaś ok Twój wybór. Tak jak Ty napisałaś swoją opinię tak i ja mogłam wyrazić swoją, a to, że nie obrzucałam wszystkich błotem, to zaraz ma oznaczać, że jestem jakąś kierowniczką albo dyrektorką.... to chyba przesada. Pozdrawiam kasy z Auchan Bora
5
skarlet 2017-01-19 17:10
Witam, Panią senior menager z Bora.
1
Octavia 2017-01-20 11:01
Zwolniłem się, mam dość wegetowania za 1450 zł. Za to się nie da żyć. Biedronka płaci lepiej.
7
NICK 2017-01-21 15:02
"Jeżeli piszesz jakąkolwiek opinię to miej chociaż odwagę napisać swoje prawdziwe imię"
Niestety (a może "stety") nie ma takiego pola w które wpisuje się swoje imię - jest tylko pole na nick. To raz, a dwa ładne masz imię. Nie śmiali się z Ciebie w szkole? Kasjerka to w ogóle polskie imię, bo nie spotkałem się z takim jeszcze?
1
kolo 2017-01-23 12:05
nadgodziny nie są płacone idioto tylko oddawane są dni a nadgodzin tam nie chcą to raz a dwa skąd taka kasę masz chyba jak liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i donosisz bo uczciwego pracownika i pracowitego tylko gnoją i nie doceniają
7
jula 2017-01-25 15:50
Nadgodziny czasem oddają a czasem one cudownie znikają wtajemniczeni wiedzą jak jest.Przez 11lat nie spotkałam się z tym by mi ktoś za nie zapłacił. A 2500 to pracownicy na hali niektórzy nawet po 10latach nie mają i fo brutto. Więc Romuś powiedz w krórym to sklepie masz 2500 na ręke??
3
xxx 2017-01-26 21:36
Człowieku, chyba sam w to nie wierzysz co piszesz. Podtrzymuję to o czym piszą inni. Reasumując w jednym zdaniu, firma nie szanuje pracowników pod każdym względem. Gdyby mogli, to by wydarli jeszcze tę najniższą krajową.
5
Gacus 2017-01-27 08:07
Auchan Opole szczegolnien w Galerii Handlowej to jakis dramat , czesto jestem gosciem tego marketu z racji ze pracuje kilka sklepow dalej . to jaki nielad jest w tym markecie to az w oczy kuje . raz ze wiecznie jakies przestawianie regalow i robi to w max trzy osoby pewnien dlatego ze nie ma wiecej rak do pracy no i dwa ci biedni pracownicy ktorzycwieczbie ciagna duze palety . zastanawialem sie o zatrudbieniu w tej firmie ale po tym co przeczytalem to sie przerazielm a najgorsze jest to ze rozmawialem ze znajomym z Lidla i mowiac mu o problemach auchan wysmial mnie ze tam chcialem isc , teraz jestem od stycznia pracownikiem konkurencji i na starcie dostslem duzo wiecej niz auchan oferuje po roku . nie polecam
4
skunislaw 2017-01-27 20:19
chan to sklepy dla holoty..mega slaba jakosc wstyd sie przyznac ze w tym syfie ale mam 600 zl renty i tylko dlatego inaczej to mysle ze auchan to najgorsze dno
3
były pracownik 2017-01-28 13:37
to co piszą to prawda ludzi którzy pracują ze mną po 10-13 lat nie dostali podwyżki, jedynie wyrównanie do najniższej krajowej, obecnie najniższa krajowa 2000 a oni zarabiają po 2050 do 2200 max, żenada, co chwile jakieś chore szkolenia, delegacje do których zmuszają, bo nie każdy chce albo ma dzieci i nie może, w zeszłym roku przez mój sklep przewinęło się ponad 100 pracowników, mam na myśli, zatrudniło się i zwolniło, wcale nie wymyślam, to rekord od kiedy sklep istnieje, to ponad połowa załogi, w lidlu na rozmowie na dzień dobry zaproponowali 2200 brutto na 3/4 etatu, te wszystkie piękne uśmiechnięte buzie na zdjęciach to propaganda, nam też kazali robić jakieś debilne zdjęcia , zmuszanie brania udziału w animacjach... na twarzy uśmiech a wewnątrz flaki sie wywracają, syf kiła i mogiła
15
Samo życie 2017-02-01 12:29
Nawet ludzi karanych ? A co oni nie zasługują na prace już ? kim ty jesteś że masz czelność wszystkich odrazu skreślać ?! Spotkajmy się i powiedz mi to prosto w oczy...
Zrezygnowany 2017-02-05 16:40
Witam,
Bylem na kilku rekrutacjach i najlepiej wypadl Lidl i Biedronka powiedzieli jasno czego oczekuja.Rekrutowala osoba kasjer/sprzedawca powiedziala na czym polega praca na tym stanowisku.Na start zaproponowala mi Biedronka 2500brutto caly etat Lidl 2600brutto tez caly etat.Dali tez mozliwosc pracy na 3/4 etatu z dopelnieniem do calego.Wszystko jasno okreslili i nic nie ukrywali.Kaufland tez bardzo ciekawie przeprowadzil rekrutacje.Przedstawili zakres obowiazkow i wymagan w sposob jasny i zrozumialy.Na start zaproponowali 2600brutto.Najgorzej wypadl Auchan zero zainteresowania i zaangazowania ze strony osoby rekrutujacej.Totalny chaos nie wiedzieli,ze sie umowili na rozmowe.Musialem czekac 45minut,az laskawie ktos przyjdzie.Wreszcie przyszla mloda pani i zaczela opowiadac o pracy w Auchan.Spedzilem prawie godzine i co skladalem CV na dzial a zaproponowano mi prace na kasie.Etat jaki mi zaproponowano to 5/8etatu i praca w weekendy i to popoludniu.Stawka to 1300brutto.Pani na sile probowala mi wmowic,ze lepszej pracy nie znajde.Wspomniala,ze premie sa za osiagniecia.Podziekowalem i wyszedlem.Warto szukac i nie poddawac sie.Ja wybralem Lidla i nie zaluje mam satysfakje ze pracuje nie z przymusu,a z wyboru.Fajnie,ze sa takie fora i warto z nich korzystac.Niektorzy koloryzuja,ale prawda o Auchan sie sprawdza.Te komentarze powinny uswiadomic kazdego co sie dzieje w Auchan.Co chwile kogos szukaja
13
bond 008 2017-02-09 12:32
My mamy przymusowo zażywać środki psychotropowe dlatego pracownicy są tacy osowiali.
7
igor 2017-02-14 19:00
auchan bronowcie human resources to gang malutkich dziewczynek w balerinach, które nadają się do ssania kozich albo krowich wymion, zero komunikacji z pracownikami, i zarobki ala kosovo ODRADZAM
6
Szejbek 2017-02-14 21:40
Ale to chyba problem całej sieci. Nikt nic nie wie. Co z barometrem ? Co z podwyżkami? Same obietnice bez pokrycia. Firma działa na dezinformacji i zrzucaniu winy na innych. Czemu nie ma informacji z centrali jak powinno być? Same ściemy bez pokrycia..,
3
Ania 2015 2017-02-15 18:22
Hej, ja właśnie na etapie rozwarzania pracy na kasie. chciałam się dowiedzieć jak wygląda praca i proces rekrutacji w Biedronce, np. z kim jest rozmowa kwalifikacyjna, kto potem jest bezpośrednim przełożonym - kierownik sklepu...? czy jakaś inna osoba? jaka jest pensja i czy np. są jakieś premie, bonusy za długi staż pracy ? czy np. po roku czy innym czasie się zwiększa pensja (jeśli tak o ile?) ile można dostać na początek?
są jakieś bonusy przy przyprowadzeniu kogoś do pracy (słyszałam coś, że to się zdaża)?
czy na początku są jakieś szkolenia? kto je przeprowadza? ile to trwa? czy czas szkolenia jest płatny czy nie?
a jak te rzeczy wyglądają w Auchan?



Ania 2015 2017-02-15 18:39
o, ja właśnie rozwarzam te sieci i pracę jako kasjerka...chciałam podpytać jak jak wygląda tam rekrutacja i praca, np. z kim jest rozmowa kwalifikacyjna, kto potem jest bezpośrednim przełożonym - kierownik sklepu...? czy jakaś inna osoba? jaka jest pensja i czy np. są jakieś premie, bonusy za długi staż pracy ? czy np. po roku czy innym czasie się zwiększa pensja (jeśli tak o ile?)
są jakieś bonusy przy przyprowadzeniu kogoś do pracy (słyszałam coś, że to się zdaża)?
czy na początku są jakieś szkolenia? kto je przeprowadza? ile to trwa? czy czas szkolenia jest płatny czy nie?
Ania 2015 2017-02-15 18:43
aha, no i jak to jest w tych różnych miejscach - jak w Kaufland? jak w Biedronce? a jak w Lidl?
Prawda o Auchan !!! 2017-02-19 20:18
Pogonić żabojadów. We Francji takie coś jak w Puolszy jest nie do pomyślenia.
Ta firma poprzez "szkolenia" pierze mózgi swoim ciemiężonym w dodatku za 1400 zł niewolnikom, żeby jeszcze obejmowali bardzo dziwnie wyceniane i nigdzie nienotowane akcje TEGO CZEGOŚ na dalszy rozwój i ekspancję.

Auchan to współczesne niewolnictwo i kolonizacja !!!!

7
Krakus 2017-02-20 13:19
Czyli nie zmieniło się nic...
Ja pracowałem tam w 2013/2014 przez rok na hali za średnio 1350 zł na rękę. po trzech latach ludzie zarabiają tam średnio 1450, czyli o 100 zł więcej. Śmiech na sali!! Wszystkie te "podwyżki" w auchan, którymi tak się chwalą na rozmowach i niby-szkoleniach to tak naprawdę gonienie najniższej krajowej.
Cały czas straszono, że niby zarobki tam są nieduże, ale jakbyś u prywaciaża gdzieś pracował to dopiero zobaczyłbyś co to wyzysk. Od roku pracuję u prywaciaża, zarabiam na rękę 2200-2500 (zależy od m-ca), pracuję od pn do pt w systemie 2 zmianowym, a jak są nadgodziny to zawsze płatne (+ 5 lub + 10 (po 22) netto do podstawowej stawki godzinowej)
Auchan nie dorasta do pięt prywaciarzom!!

Jak wejdziesz na sklep to od razu widać jaki to syf- po kilku pracowników na całej hali więc jak niby mają wszystko ogarnąć?
11
Zzzzz 2017-02-20 16:49
Czesc kto pracowal lub pracuje na hali w Auchan al.Pokoju???prosze o opinie
2
frustracja 2017-02-20 17:50
Witam,
Wieczne czepianie sie o nic.Obrabianie i podlizywanie sie grupce wspolnej adoracji.Masz jakies marzenia czy hobby to zapomnij Auchan ci to z glowy wybije.Masz rodzine lub ja chcesz zalozyc ta firma ci to wybije z glowy.Duzo na poczatku naobiecywali i przepowiadali realne szanse na rozwoj.Jednak na slowach sie skonczylo.Podwyzki na zasadzie kieszonkowe wyrownanie do minimalnej.Kazdy powie ze premia ale co jak ja obcinaja za byle co.Zwolnilem sie i nie zaluje.Bo pracownik w tej firmie jest zerem i pomiataczem na posylki.Pracuje gdzie indziej bo pensje mam wyzsza na start bez premii.Pracownik jest szanowany i moze realizowac swoje marzenia.A w Auchan tylko awantury,robienie za 3,popoludniowki i nocki.Przez 5lat w Auchan stracilem zdrowie i motywacje do dalszych dzialan.Ale sie nie poddalem.Warto szukac bo gorzej juz nie mozna trafic,albo miec pecha.Pozdrawiam kolegow i kolezanki z Auchan Bonarka i Bronowice
13
niezadowlony 2017-02-22 14:20
Powyższe opinie w zdecydowanej większości są prawdą. Wyzysk za marne pieniądze w tej firmie jest na porządku dziennym. W firmie zatrudniona jest kadra zarządzająca, która w ogóle do tego się nadaje, każdy udaje wielkiego menadżera, ale jak jest jakiś problem, to nie potrafią sobie z nim poradzić. Co prawda, potrafią wytykać ci tylko błędy i wmawiać, że nic nie robisz. Normalnym zjawiskiem w tej firmie jest ciągła zmiana grafików (z dnia na dzień), brak szacunku oraz porozumienia.
12
ktoś 2017-02-25 22:33
Widzę że piszą tu opinie osoby które mają mega wielkie kompleksy ze sobą lub bardzo chcieli by być chociaż managerem ale się nie nadają na to stanowisko. Na managera czy jeszcze wyżej bierze się osoby które mają pojęcie o tej pracy i się starają, a jak ktoś wiecznie narzeka że jest źle i pracuje jak pracuje to szkoda żeby takie osoby były zauważone. Byle kogo nie awansuje się w tej firmie.
3
Auchan Bonarka 2017-02-26 09:06
Puknij się w łeb człowieku. Główny zarzut to jest odnośnie zarobków. 1459 zł. jak za to żyć ? Powiedz mi! Każdy pracuje jak może , stara się , ale wszyscy którzy się starają nie będą menagerami. Ponieważ menagerów potrzeba kilku na sklep a pracowników hali i kasierów mega większa ilość. To, że Ty jesteś lizusem i jesteś dyrektorem bo lubisz miłość francuską i wiedziałeś jak dogodzić francuzowi to chwała Ci za to. Ale nie każdy przez łóżko chce awansować.
14
renia 2017-02-26 19:32
No fakt byle kogo się nie awansuje w tej firmie. By awansować trzeba być głównie cwanym,bardzo rzadko potrzeba być pracowitym. Ważne by odpowiednio wytłumaczyć głupim pracownikom że mają robić za grosze i zbyt często nie schodzić z góry. No i trzeba z pracowników ślepych robić. Wiesz nie każdy tak potrafi są tacy którzy solidnie pracują i nie wszystkim tacy pasują. Czasem nie pasujesz do chorągwi,dlatego że poziomem inteligencji i kultury jesteś troszkę wyżej.
25
Krakus 2017-03-11 11:57
Nie generalizował bym opinii o menagerach
Ja pracowałem przez rok jako pracownik hali. w tym czasie 2 pracowników hali awansowało na menagerów ( pracowałem w bronowicach). I byli to ludzie ok, pracowici i kompetentni. Czego nie można już powiedzieć o dyrekcji czy seniorach. Z tego co wiem menagerowie też są tam mega wyzyskiwani. Mają byle jakie zarobki ( w biedronce czy lidlu zarabia prawie tyle co oni zwykły szary wykładacz towaru) a żądają od nich ciągłej dyspozycyjności. Za moich czasów jedna menagerka jak trwała akcja przejmowania reali zasówała przez tydzień po 14-16 godzin!!! Bo musiała wykonać zlecone jej zadanie. Gdy próbowała zaprotestować to usłyszała " to się zwolnij".
Wyzyskiwani i dociskani menagerowie dociskają i ścigają pracowników hali, a rodzina mulle liczy kasę i chwali się gigantycznymi zyskami!!

Swoją drogą - czy słyszeliście żeby w auchan menagerem był ktoś z wyższym wykształceniem, np po zarządzaniu? Nie! Bo za takie ochłapy i taki nawał wymagań nikt, kto jest wykształcony i się szanuje nawet nie pomyśli o pracy tam!
5
Miły z Krk 2017-03-12 10:24
Jestem po studiach magisterskich + studia podyplomowe i pracuje jako pracownik hali. Nikt nie zatrudni absolwenta studiów nawet magisterskich BEZ DOŚWIADCZENIA zawodowego na lepsze stanowisko, no chyba, że po znajomościach, ale nie każdy ma znajomości. Ja nie mam i dlatego muszę pracować na stanowisku pracownik hali.
3
Mateo 2017-03-13 11:01
Dlatego w Auchan nie ma czego szukac.Pozegnalem ten wielki rodzinny dom bo nikt tam nie jest szanowany.Seniorzy i Dyrektorzy czuja sie jak krolowie,a nic nie robia.Menedzerowie to marionetki ktorym wydaje sie polecenia.A pracownicy to najnizszy lancuch tej organizacji robia wszystko za wszystkich.Warto szukac innej pracy bo jej nie brakuje.Ja wybralem Lidl i jestem zadowolony mam podstawe wynagrodzenia jakiej w Auchan bym nie mial za 5lat.O forum dowiedzialem sie z internetu.Bardzo fajnie,ze takie forum jest bo wybierajac czy decydujac do pracy w Auchan.Mozna na wstepie sie dowiedziec czy warto.Wiele opinii to prawda.Zanim wybierzesz przeczytaj i zastanow czy warto tracic czas i zdrowie na Auchan
8
Pracownik Hali 2017-03-14 17:04
Dostałem 2.000 brutto. czyli 1.459 netto na rękę. Nie wiem czy śmiać się czy płakać.
9
auhan 2017-03-15 18:10
Lepiej iść w miasto i za ta cala kwote, wynajac sobie panienke na dobe w dobrym hotelu :)
4
Auchałomienie 2017-03-15 18:45
Witaj w SurREALiach Auchan ;) A ponoć najniższa stawka miała być 2150 brutto.... to oni w końcu dogadali się ze związkami??? Barometr był w październiku z wielkimi hasłami od tego czasu cisza wyniki zaginęły. Stawek też nie ogłaszają najniższych na danym stanowisku. Może znowu grozić sporem zbiorowym i nagłaśniać w mediach że nic nie zrobili. Nie polecam pracodawcy zero szans rozwoju tylko obiecanki bez pokrycia za najniższą krajową...
7
Nowy Pracownik hali z Krakowa 2017-03-17 15:47
Witam, drodzy koledzy i koleżanki z Auchan. Zwracam się do was z prośbą, mianowicie szukam pomysłu co mogę zrobić z moją pensją 1459 zł netto na rękę, którą dostane niebawem za pracę w Auchan. Co fajnego można za to mieć? Miałem postanowienie, że będę odkładał i uzbieram sobie na samochód francuski marki RENAULT, ale mój pracodawca Francuz nie przewidział, że jego pracownicy będą mieli takie zachcianki i będą marzyć o RENAULT SCENIC lub Megane za 80 tys. zł. Jaki morał z tego FRANCUZ się ceni a ja POLAK jestem parobkiem czarnym murzynem u niego. Francuzie pożegnamy się. Drodzy klienci AUCHAN nie kupujcie w sieci Auchan, ponieważ wasi rodacy Polacy są wykorzystywani za 1459 zł netto. za cały miesiąc harówki.
12
Krakus 2017-03-19 10:03
Ja pracowałem.
DRAMAT jak wszędzie.
Auchan w Polszy jest wszędzie taki sam.

Mobbing, stres, pełna dyspozycyjność - notoryczne zmiany w grafiku.
Ochrona rządzi sklepem, jesteś potencjalnym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko na krzyki.

Więcej na innych wpisach, bo wszędzie podobnie.
DZIADOSTWO
7
Zostaw swoją opinię o Auchan - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan