logo Auchan

Auchan

Kraków

Opinie o Auchan

SENIOR MANAGER i KLOZETO MANAGER I QUALITY MANAGER 2016-09-25 08:55:29
Pytam się was stałych pracowników Auchan. Czy wy zarabiacie więcej niż 1400 zł czy nie macie jaj, żeby zrezygnować z pracy tam? Pytanie do osób pracujących tam kilka lat jako pracownik hali. Trzeba mieć jaja żeby to jebnąć a wy pewnie nie macie . Auchan KRK.
8
Senior ochrony 2016-09-27 12:50:01
Jestem SENIOREM OCHRONY w Auchan, zarabiam na rękę 4300 zł. Dziwię się, że ludzie jako pracownicy hali pogardliwie nazywamy ich mercze chcą robić za 1400 zł Ci ludzie się po prosu nie szanują . Za 1400 zł to ja bym nawet im spier... nie powiedział i w 4 litery nie chciał kopnąć. Firma dotąd im będzie płaciła grosze dokąd sami będą chcieli przychodzić i się godzić na taki wyzysk.
8
tajemniczy 2016-09-27 20:06:15
Ty jako niby Senior Ochrony , a czy nawet Seniorzy handlowi itp nie napisali by tutaj ile zarabiają więc nie wiem jaki cel był w tym opisie z tą kwotą zarobku... Może chociaż napiszesz z jakiego sklepu jesteś Panie seniorze? cały ten twój opis to jakaś virtualoza.
2
tajemniczy 2016-09-27 20:09:25
Ty jako niby Senior Ochrony i nawet inny Senior handlu itp nie napisał by ile zarabia więc nie wiem jaki cel ma ta opinia w twoim tekście.
Albo nim nie jesteś i chcesz wymyśleć kto ile zarabia albo masz z czymś problem.
W ogóle cały twój opis to jakaś virtualna opowiastka.
6
kazimiera 2016-09-30 15:18:01
Tajemniczy dokładnie tak jak mówisz.Nikt z seniorów czy menagerów nie napisze ile zarabia ,jakie maja premie.Jezeli ktoś nie szanuje robola z dołu czyt:pracownika hali dzięki któremu ma na chleb powinien choć przez jeden dzień popracować na dole np w piątkowo sobotnie lub niedzielne popołudnie.Seniorowie przeważnie siedzą w klimatyzowanych pomieszczeniach latem chłodniej zimą grzeje w tyłek zyć nie umierać .A pracownicy hali zasuwają na ICH premie - tak naprawdę a Nam robolom zostają ochłapy.Szanujcie nas bo jeszcze trochę a naprawdę nikt Wam nie zostanie i sami zejdziecie w krawatach do palet.
8
Były manager 2016-09-30 21:43:36
Wiecie, ze jest tajemnica odnosnie zarobkow, manager wasza pensja plus 1/3 waszej pensji, tyle wychodzi. Tez smiech na sali. Managerowie to tez takie osly , tyle, e napisali im managera, zeby dac tzw. marchewke.
5
Żegnam Cię Auchanie 2016-09-30 21:53:37
Od 1.10.2016 r. sieć portugalska BIEDRONKA podnosi pensje dla kasjerów, sprzedawców oraz magazynierów ( magazynier ma zarabiać brutto 3150 zł ) . Auchanie żegnam CIĘ DOSTAŁEM PROPOZYCJE PRACY NA MAGAZYNIE W CENTRUM LOGISTYCZNYM Biedronki w Modlnicy pod Krakowem. Koledzy chodzcie ze mną. Auchanie jak to jest, że LIDL, BIEDRONKA itp. potrafią wynegocjować u dostawców takie kontrakty, że są wstanie zapłacić ludziom więcej za pracę a wy nie? Słaba kadra zarządzająca która nie potrafi negocjować u producentów. Auchanie przecież jesteś firmą biorącą masę towaru mega duże ilości. Albo jest druga możliwość jesteście skompi, wolicie dać więcej kasy swoim managerom a to pracownicy hali, kasjerki wypracowują największy zysk dla firmy. Zastanów się Auchanie nad swoją polityką zarządzania kadrami. Managerom dać mniej zarobić a dołożyć ludziom wypracowującym zysk. Manager nie odejdzie z pracy bo on się roboty nie ima a pracownicy hali odejdą.
19
oszonka 2016-10-01 22:04:52
Pracuję w auchan połnocna Polska. W auchanie zarabia się grosze. Podwyżki śmieszne, nawet 20zł brutto. Ludzie albo fajni albo tacy, co to mają w nosie pracę /jak płaca, taka praca/, menagery podobnie. Im wyżej tym gorzej. Traktuje się pracowników jak nieuków. Często pogania sie i krzyczy na pracowników. Jak w obozie.Ktoś napisał,ze to praca dla ludzi , którzy mieszkają z rodzicami bądź dla przyszłych emerytów. Fakt. Pensja poniżej 1500 zł /czasem jakaś premia/. Trudno żyć za takie pieniądze. Jeżeli macie alternatywę to nie pracujecie w żadnym hiper. Jedynym plusem to, że płacą na czas. A okres 3 miesięczny nie wlicza sie do stażu pracy. Marne szanse na podwyżki, to słyszy się niemal codziennie
7
O 2016-10-02 20:10:24
W ofertach pracy Auchan - "OFERUJEMY: Dobrą atmosferę pracy..." to kpina z ludzi.
18
xyz 2016-10-06 21:34:33
kkkkkkk
kto tam nie pracuje ten zdrów a Wy sobie wszyscy głowy pourywajcie. Zazwyczaj na forum porusza sie tych którzy cos soba reprezentuja a innym żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska że ktos ma wymalowane paznokcie albo prowadzi zebranie albo siedzi na przerwie. hmmm.....to jest właśnie poziom auchan. a pracownicy sobie sami taka atmosfere tworza i to jeszcze w pracy, która jest naprawde ciezka. pozdrawiam i polecam zmiane otoczenia
4
Pawel 2016-10-09 19:51:31
Praca w auchan to męczarnia pracowałem 4lata za 1450zł i co jaki czas obiecywali podnieść pęsie i szybciej się zwolniłem niż mi dzwigli wypłate a robić najlepiej za 3
9
xxvg 2016-10-11 09:26:14
Pracując obojętnie w jakimkolwiek auhan atmosfera jest podobna, zwykli pracownicy są traktowani jak nikt, brak szkoleń, jedynie bhp? no bo i po co komuś inne szkolenia, skoro ten ktoś zaraz odejdzie.

Wiadomo że osoby które tam się przyjmują mają różny bagaż doświadczeń jeśli chodzi o karierę zawodową i tak na prawdę mało kto myśli na dłuższą metę pozostać w hipermarkecie, są wyjątki, ale ta praca wypala zawodowo człowieka już po 3 m/c.

Łaski nie robią dając umowę o pracę na pełny etat. Wszystko też zależy od tego jaki jest dyrektor w danym oddziale, i jakie ten ktoś ma podejście do zwykłych pracowników.

Powoli nie ma im kto już pracować, a jeśli przychodzą nowi, to i szybko odchodzą.

Tak więc jeśli firma tam na górze nie zmieni podejścia do zwykłego pracownika to góra będzie musiała sama dokładać towar w półki.
22
xxvg 2016-10-12 11:21:31
Trzeba jeszcze dodać kadrę; "menadżerską" jak i "kierowniczą" > zapamiętajcie jedno to już nie te czasy że ludzie boją się o pracę, jeśli nadal będziecie stosować mobbing pracowniczy skończy się to dla każdego z Was sprawą w sądzie pracy.

Ludzie się już nie boją i sprawy zakładać będą. Pamiętajcie kiedyś Wam to się skończy.

A najlepsze jak przychodzisz "tam" złożyć papiery o pracę to jeszcze słyszysz od pracownika DZL "po co tu przyszedłeś"?! takie macie podejście? to super, zatrudniacie tylko swoich przydupasów no to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] musi być dobre w różnych tam oddziałach. Ale wszystko kiedyś ma swój koniec, jak taki sam w sobie się zatraci.

Pamiętajcie kadro kierownicza! KIEDYŚ WAM SIĘ TO SKOŃCZY! a wtedy będzie już zostanie tylko płacz i zgrzytanie zębów.
12
kazimiera 2016-10-14 12:11:40
W DZL myślą ze są bogami ze co to nie oni .. tak jest w jednym przynajmniej auchan w Krk
6
Nicknejm 2016-10-14 22:27:14
A co? Była kasjerka nie może się wypowiedzieć? Opisała SWOJE wrażenia, dlaczego próbujesz ją zdyskredytować? Ty jesteś wyrocznią co decyduje kto może mówić i co, a kto nie? Pracujesz w Auchan?
5
jjj 2016-10-14 22:38:25
Największe dziadostwo dzieje się na najniższych szczeblach. Jakaś wieśniara z pipidówy została przyjęta do pracy, wykształcenie na poziomie zawodówki, a wydaje jej się że jest ośrodkiem decyzyjnym. Całe życie mieszkała na wsi ok. 700 mieszkańców i dostaje pracę w mieście ponad 800 tysięcy mieszkańców. Zaczyna się taniec oszołoma, mogę rządzić, jestem kimś. Kobito ! to są kompleksy małej wsi.
11
kk28 2016-10-14 22:56:53
zarobki jeszcze można zdzierżyć na miarę Rzeczpospolitej Polskiej Niezależnej od 1989 roku, ... ale ATMOSFERA nie do przyjęcia. Stanowiska, na których NIC się nie robi tylko tylko chodzi między półkami i robi się uwagi nowym pracownikom i udaje, że jest się kimś lepszym. Większość w tej firmie ma kompleksy z małych wsi, i chce pokazać "Kto tu rządzi".
5
przemądrzała 2016-10-14 23:04:15
Ochrona? Jedną babę wymieniasz? Ochrona to ludzie po podstawówce lub niepełnej zawodówce. Zachciało im się NICNIEROBIENIE i kontrolowanie innych ludzi, bo sami do niczego nie doszli. Kto to jest ochroniarz? Ochroniarz bez licencji. Został przyjęty do zakładu, bo skończył ROCZNĄ czyli 2 semestry, czyli 20 weekendów, z czego 50 procent jest ważny. I takie coś woła za mną " Per Ty".
5
Decyzja sądu 2016-10-14 23:09:31
Widocznie masz za duże wymagania. Oni tam oczekują prostych ludzi ze wsi. Może się nadajesz.
4
Oszukany 2016-10-17 23:35:21
Szanowne Auchan,
Dziekuje bardzo za 3miesieczny pokaz upodlenia czlowieka.Zrob to i to w biegu bo sztab ludzi z centrali przyjezdza.Musialem poswiecic zycie rodzinne i zdrowie.Bylo nas 3 dwie osoby po 2dniach odeszlo od tej pory nikt sie juz nie pojawil.Godziny pracy rozne i praca nawet po 6dni pod rzad.Niedzieli nie mialem rzadnej wolnej.Menedzer sprytnie to potrafil zrobic.Mialem wolne i przychodzilo sie i wybijalo sie na inna osobe.Nadgodziny znikaly w tajemniczy sposob.Czeste zmiany grafiku.Nocne nekanie telefonami przyjdz o tej godzinie bo jakas akcja z gazetki.Proceder dalej pewno jest,ale Auchan Polska jakos tego jeszcze nie wykryla.Moja pensja wynosila 1384netto i rzadnych dodatkow.Moze wreszcie sie ktos to firma zajmie.Bylem glupi i naiwny ale sie nauczylem,ze zagraniczne sieci w szczegolnosci o charekterze rodzinnym to wyzyskiwacze.Ta firma pobila mistrzostwo ponizania,upadlenia i prania mozgu.Pracuje w innej firmie na tym samym stanowisku i pensja wynosi 1800netto,obiad za 1zl,karta rabatowa,socjal.Auchan nie stac nawet na ubrania i obuwie.A o obiadach to nie ma co
mowic czesto zepsute albo z dnia poprzedniego.W nowej firmie stawiaja na pracownika fakt maja wymagania ale nikogo nie ponizaja.
16
Krakus 2016-10-18 10:53:38
Brawo!

Szkoda tylko, że tak wielu wartościowych, pracowitych ludzi dalej tkwi w tym beznadziejnym maraźmie auchan i nie potrafi podjąć decyzji o zmianie tej pracy.
Ludzie, GORSZEJ raczej nie znajdziecie, warto podjąć minimalne ryzyko i coś ze swoim życiem zrobić!
Ja pracowałem w auchan cały rok, i byl to rok stracony. Po auchan w ciągu 2 lat zmienilem pracę jeszcze raz i dziś zarabiam jako fizyczny pracownik, bez kwalifikacji, pracując od poniedziałku do piątku i czasami w którąś sobotę, na 2 zmiany - 2300-2500 netto!!! Pracuję w podkrakowskiej Skawinie, tu pracy jest w bród.

I co, dało się! A też dałem się zmanipulować i myślałem w kategoriach: tu przynajmniej mam umowę.

Ktoś kto narzeka na auchan i fatalne warunki pracy a pracuje tam już któryś rok z rzędu, nie podejmując nawet próby zmiany pracy - sam jest winien swojego losu wyzyskiwanego i poniżanego robola. W jakiejś mierze wart jest tego, jak go traktują. Ze mną było tak samo przez rok, za co się wstydzę. Zwłaszcza teraz, kiedy pracy wokół jest naprawdę dużo a pracodawcy mają spore problemy ze znalezieniem pracowitych, odpowiedzialnych ludzi. Jak już takiego znajdują to go szanują i nie proponują mu najniższej krajowej za zasów piątek świątek, oszukując przy tym na nadgodzinach. TO NIE TE CZASY!!!

Nie obawiajcie się! ŻEBY TRAFIĆ NA GORSZĄ PRACĘ NIŻ W AUCHAN TO TRZEBA SIĘ BAAARDZO POSTARAĆ ALBO MIEĆ WYJĄTKOWEGO PECHA
7
rafik 2016-10-18 14:41:03
Prawdę gadasz człowieku,na twoje miejsce już nikt nie przyjdzie bo nikt przy odrobinie zdrowych zmysłów nie będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za taką kasę. Święta za pasem a rodzinka z Francji chyba chce polaczków zajechać na amen. Podwyżki rozsądne nie ale robota za trzech i owszem jak najbardziej tak. Ludzie grupami uciekają a ci ankiety rozdają a wiara leje ze śmiechu jak podają stawke.
8
ziomek 2016-10-18 19:36:42
Tak to jest prawda ze na popołudnie jest jedna osoba bo na 6 os 2 są na rano jedna na popołudnie a 3 osoby CALY weekend mają wolne. Fakt każdemu należy się woly caly weekend ale nie ze w jeden weekend 3 osoby mają wolne i ten jeden co jest na popołudnie (sobota-niedziela ( usunięte przez administratora ) za tych 3 !!! Sam tak jeden z weekendów robiłem i to jest przykre
4
Olka 2016-10-19 11:09:41
Prawda jest taka Auchan sobie zapracowal na taka fale krytyki.Bylam na rozmowie na kasy w Bonarce.Obiecywali zlote gory ze realny rozwoj.A po kilku dniach zaczeli bawic sie grafikami i zmieniac bez uprzedzenia.2 weekendy musialam miec wolne bo studiuje.O to tekst menedzerki kas studia ci sa niepotrzebne.Na drugi dzien zlozylam papiery do DZL i tu szok ze chyba sobie jaja robie.Dziwne zachowanie kobiety z ZZL i glupie pytania co mi nie pasuje.A na koniec placa jest marna na pol etatu dali mi 1025brutto bez dodatkow.Pracuje teraz w sklepie osiedlowym od pon-pt i wynagrodzenie mam 2200brutto i umowe o prace.I nikt problemu nie robi ze studiuje.A Auchan to dziura i wyzyskiwacze.Poznalam jak mozna ponizyc czlowieka i zmieszac z blotem.Bardzo dziekuje,ze takie forum funkcjonuje.Bo o takich sprawach i zachowaniach trzeba informowac innych.
21
Radoslaw Walentowicz 2016-10-20 14:42:22
Są ludzie, dla których najniższa krajowa, ma większą wartość od honoru i ambicji
6
Radosław W. 2016-10-20 15:09:12
Witajcie,
Pozwólcie, że opiszę Wam, moje przeżycia w Auchan-Komorniki.
Zaznaczam, że byłem pracownikiem owego sklepu w okresie od marca 2012 do października 2014 roku.
Dyrektorem jest Małgorzata Zaleśna, osoba wobec której, było prowadzone wiele spraw o mobbing w Poznańskim Sądzie Pracy.
Ale do rzeczy...
W Październiku 2013 roku, na polecenie pani dyrektor, ochrona zaczęła przeszukiwać pracowników, po skończonej pracy.
W tym celu, kazano pracownikom zejść na dół do pomieszczenia, gdzie zatrzymywano złodziei schwytanych na sklepie, tam pracowników, działów spożywczych, zarówno mężczyzn i kobiety w tym samym czasie rewidowano, kobietom kazano ściągać bluzki do biustonosza oraz dotykano w miejscach intymnych jak pośladki i uda.
Wszyscy byli oburzeni, uznałem że trzeba coś z tym zrobić.
Zgłosiłem sprawę do PiP, ale oni raczej stoją po stronie pracodawcy, a nie pracownika.
Od tego momentu, zaczęło się pod górkę.
Zadanie które do tej pory wykonywałem przy pomocy 3 osób, spadły na jedna głowę, czyli moją.
Wielokrotnie podczas wewnętrznych audytów, podkładano mi "świnie" aby zdyskredytować moja osobę, ale dzięki zyczliwym "świnia" w porę została przechwycona.
Postanowiłem sprawie nadać Sądowego toku, złożyłem akt oskarżenia do V wydziału Pracy Sadu Rejonowego.
Zapytacie co się stało?
PRZEGRAŁEM SPRAWĘ O MOBBING!
dlaczego?
Wszyscy świadkowie "koledzy i koleżanki" którzy sami doświadczyli upokarzającego traktowania, wyparli się tego przed sądem...
To przykre.
Dałem wypowiedzenie, bo nie widziałem sensu dalej pracować w tamtym miejscu.
Obecnie pracuje w firmie, której nie zamienił bym na żadną inną, nawet nie chodzi o wynagrodzenie, które jest wyższe o 20%, ale chodzi o szacunek, który jest mi okazywany ze strony pracodawcy, bo jego nie da się przeliczyć na żadne pieniądzę.
Ubolewam nad faktem, że w Auchan Komorniki, dla większej części pracowników, godność i szacunek, są warte tyle, ile wynosi najniższa krajowa, bo tyle zarabiają.
Odradzam WSZYSTKIM prace dla Auchan, to nie miejsce dla ludzi.
17
sama prawda 2016-10-24 11:11:47
No cóż, zwykli pracownicy są gorszego sortu jak widać, tak było jest i będzie. Żeby tam dłużej pracować i mieć "spokój" lub tez umowę na czas nieokreślony bądź w perspektywie lepsze stanowisko patrz awans, trzeba "coś" od siebie dać. Przykre też jest to że ta firma spadła do takiego marnego poziomu że przyjmują już nawet ludzi karanych! No ale co tam górę to obchodzi. Jak najdalej od tej firmy!
10
Adam 2016-10-26 12:33:24
Pracowałem w Auchan 8miesięcy za marne 1400zł chcieli żebym drukował balizaże zamawiał plansze i jeszcze biegał do menagera dyżurnego żeby zmienił ceny na artykuły które nie zgadzały się ceny ja miałem 1400zł a menager siedział u góry i zarabia 3740zł netto wiem widziałem przypadkiem fiszkę menagera za lipiec2016r
12
Tylko STRAJK !! 2016-10-30 12:50:14
My wszyscy nie mamy jaj. Patrzcie na lekarzy, pielęgniarki oni mają jaja. STRAJK - i kasę dostają większą. A my tylko mówimy, gdybyśmy wszyscy nie przyszli do pracy cały miesiąc GRUDZIEŃ to firma albo by nam podniosła pensje albo musieli by zamknąć firmę na zawsze. A to by było lepsze bo każdy z nas mógłby otworzyć sklep spożywczy i zarabiać bo klienci musieli by przyjść do małego sklepu gdyby nie było hipermarketów. Ja pracowałem w Auchan 3 miesiące. Moja wypłata I miesiąc 1032 zł II miesiąc 1369 zł III miesiąc 1365 zł. Dla kontrastu moja menagerka miała około 4000 zł miesięcznie na rękę. Ciekawostka proszę bardzo dyrektorka Auchana zarabia 15 000 zł brutto MIESIĘCZNIE. Co wy na to białe murzyny jesteśmy. I jeszcze nas szmacą. TYLKO STRAJK w grudniu zróbmy i zobaczycie jaka będzie reakcja. NA 1000% nam podniosą pensję bo pierdziele nie dopuszczą do utraty kury znoszącej złote jaja. Pozdrawiam Auchan Kraków Al. Bora komorowskiego.
20
kejt 2016-10-30 18:41:58
wszyscy w Auchan maja umowy na czas nieokreślony po roku tak daja jak go przepracujesz bo w ciagu roku pracy najwięcej osób się zwalnia .
6
renia 2016-11-04 09:28:50
Kejt najwięcej to się teraz zwolni starych pracowników. A młodzi ci bardziej rozumni odchodzą szybko,w większości przypadków zostają takie cudaki za których trzeba robić.
7
Była 2016-11-06 22:11:23
Te osoby na zdjęciu to jest jedna wielką propaganda. W większości są to ludzie z auchan Piaseczno które poprzebierali na potrzeby zdjęcia. Auchan wy to potraficie robić ściemy. Managerów szkolonych na kasach pięknie nazwali duoaktywni. Czyli tak naprawdę kolejne obowiązki za nic. Życzę wam żebyście się odważyli i odeszli z auchan bo uwierzcie mi istnieje życie poza auchan i to całkiem normalne.Ja się odwaźyłam i polecam. Pozdrawiam
7
Kasjerka 2016-11-10 18:37:03
Pracuje tam juz dwa miesiace na kasie, oczywiście przez agencje, totalna porazka. Teoretycznie pracuje 6 godzin dziennie a w praktyce czasami nawet i 12, a nikt nawet nie spyta czy moge zostac. Jestem kasjerka, dzis np. Byly duze kolejki, kasjerki oczywiscie tez były, a kto siedzial na kasie? Oczywiscie tylko te zatrudnione przez agencje bo panie na umowie wolaly sobie pogadac. Lepiej siedzieć w domu i nie miec tych marnych pieniedzy niz pracowac jak jakis niewolnik:) potem ludzie sie dziwią ze Auchan ma slaba płynność. Jak moze miec duza skoro sa otwarte 3 kasy na 24? No ludzie. Jestem logistykiem z zawodu i jak na to patrzę to az mnie sciska ;) gdybym nie potrzebowala pieniedzy to na bank bym tam nie pracowala.
10
retka 2016-11-11 15:15:49
No to jaki problem zatrudnić się nie przez agencję??
Chyba tylko jeden przez agencję možna zarobić więcej. Za te nędzne grosze każdy będzie mieć to w nosie. Stoją w kolejce to stoją,nie ma obrot to nie ma ci pracownicy i tak nic z niego nie mają. Jak ma suę podchodzić do pracy z której nie można godnie żyć??
7
wiki 2016-11-13 17:38:22
Agencje pracy placa roznie.Auchan placi tyle ile jest w stanie.Placi najmniej bo po co wiecej jak mozna oszczedzac.A zatrudnic sie w Auchan to nie warto.Za 3miechy na pol etatu zarobilam ledwie 2300netto.A na zleceniu mialam 13brutto i pracowalam kiedy chcialam.Teraz jestem w Biedronce mam na reke ok.2tys. netto.Praca ciezka i wymagajaca zaangazowania.Dodatkowo sa premie,ciekawy socjal i wszyscy sa rownie traktowani.A w Auchan nic nie dostalam tylko wymagania z kosmosu.Bo plynnosc i obrot w glowie reszta zadan sie nie liczy.Realny rozwoj to w teorii a nie w rzeczywistosci.Przyjmuja znajomych i rodzinny kram.Czlowiek z perspektywa rozwoju i pomyslami nie ma czego szukac w tej firmie.Biedronka dala mi juz na wstepie motywacje wysokosc pensji.Ma dwoje dzieci a utrzymac rodzine z pensji Auchan to jak byc zebrakiem.Biedronka dba o zycie rodzinne moglam isc na 500+ i rzucic prace ale tego nie zrobilam.Pracowalam w Bonarce i nie zycze nikomu pracy w tej firmie
15
Były prac. 2016-11-20 14:19:00
Biurokracja ,rotacja i chore szkolenia bez końca po których za chwile nowy pracownik się zwolni.:) niskie zarobki.
6
Roman 2016-11-25 10:34:30
Pracuje w Auchan 5 l zarabiam 2600zł netto plus nadgodziny ,8godz, dni wolne ,oby tak dalej a ci co piszą ,że ciężko ,to są marnymi pracownicy i boją się o prace
Auchanowiec PA PA 2016-11-25 16:55:49
Masz 2600 netto bła ha ha, JAKO PRACOWNIK HALI :)) ale mnie rozbawiłeś człowieku. 2600 netto to ma menager lub pierdziel z biura kadr a nie ludzie wypracowujący zysk w firmie czyli kasjerki i pracownicy hali. I Romuś nie pier... bo albo tam nie pracujesz naprawdę albo jesteś na wyższym stanowisku. Ja orałem jak głupi wszyscy to zauważyli i nic więcej nie dostałem tylko najniższa krajowa. A jeżeli tak twierdzisz, że na hali zarobek jest 2600 netto to DLACZEGO wciąż Auchan szuka ludzi do pracy? Masowo szuka i szuka i szuka i nie może znaleść BO ZAROBEK JEST 1400 ZŁ a za to się nie da żyć!!!!!!!
4
NIE ROMAN 2016-11-25 17:51:31
Na 448 OPINII jesteś chyba jedynym który zarabia 2600 netto. Koniec komentarza - wszystko można wywnioskować z tego faktu. POZDRAWIAM ROMUŚ
5
renia 2016-11-26 09:46:53
Roman to ha chyba od 11lat jestem kiepskim pracownikiem bo 2600brutto nawet nie mam. Napisz gdzie masz te 2600netto i na jakim stanowisku a idę tam w dym.
3
Niespozywcza 2016-11-26 10:14:54
Pani magister niech sie nie dziwi. Jezeli brak jest pracownikow na dziale spozywczym, to biora do pomocy kogokolwiek z innego dzialu. Pracuje w auchan prawie 2 lata na dziale nazwijmy niespozywczym. Z powodu brakow w zatrudnieniu wiele razy pomagalam na dziale spozywczym. Logiczne jest, ze bedac tam gosciem, nie jestem w stanie dokladnie wiedziec, gdzie lezy dany produkt. Oczywiscie klienci niezadowoleni (wcale sie im nie dziwie) ze ja czegos nie wiem. Na koniec taka mala dygresja: pani magister nie potrafi przeczytac daty przydatnosci do spozycia sera gouda?
2
Szejbek 2016-11-28 19:42:23
U nas w Komornikach rozwiązali ten problem połowa osób na spożywce to Ukraińcy.
ja 2016-11-29 18:56:52
Ja nie miałam tyle jako manager, Hahahaaaaa. Chyba w Wawie robisz, tam inne stawki
1
Brutus 2016-11-29 19:23:56
ukraincom to się nie dziwię ale co Wy Polacy tam robicie? g...niana pensja, zero perspektyw, zale na forum z których kierownictwo ma ubaw...nikogo nie interesują wasze problemy czy zale .. co was trzyma w tym obozie ja tego nie pojmuję??????
5
wesoły 2016-12-03 08:59:31
ja jeszcze pracuję ale tylko parę dni w tym dziadostwie. O dziwo, 99% procent tego co przeczytałem z ostatnich miesięcy sie zgadza. wieś, olewanie ludzkich uczuć, kupa wiejskich karierowiczek/ów, którzy ze Wsi [chodzi mi tu o mentalność, bo nie mam nić do ludzi mieszkających na wsi] pojawili sie na "salonach". Łeb do góry, identyfikator na pierś, odwalić się w obcisłe getry i nic nie robić poza zwracaniem uwagi nowym. Fakt pracują tam rodziny, biorą sobie kupę serwisów, które robią w trakcie pracy. Więc z właściwej roboty nic nie zrobią. Pieniądze? śmiech na sali. choćbyś się zesrał, to nigdy nie wyrobisz planów. zawsze coś jest nie tak, więc po co się starać? ja na szczęście w tygodniu spadam z tego dziadostwa. poza kilkoma osobami, nie będę tęsknił i za nikim i za niczym. Pozdrawiam
10
ja 2016-12-03 13:51:08
Auchan – Bonarka

Jestem pracownikiem z długoletnim stażem – bardzo długim stażem .
Chciałbym podzielić się z Państwem moją opinią o tej Firmie.
Na chwile obecną GRUDZIEŃ 2016
PRZESTRZEGAM I ZDECYDOWANIE ODRADZAM zatrudnienie w tej Firmie .
Głoszone slogany którymi promuje się ta Firma tylko zwodzą ,
Wielkie hasła i pierwsze szkolenia wprowadzające pracownika robią Ci pranie mózgu mające pokazać jaka ta Firma jest wspaniała i jak bardzo uczciwa wobec Ciebie .
Jak jesteś cenny dla niej oraz jak to będą dbali o Twój rozwój przez różne szkolenia itp. itd.
Przyznam wygląda to bardzo bardzo wiarygodnie i motywująco .

Rzeczywistość codziennej pracy szybko to weryfikuje .

Na chwile można śmiało powiedzieć , że porównaniu z tym jak było przed laty, a jak jest teraz. To jest : WYZYSK przez wielkie „W" !!!

Najprościej przedstawiając wygląda to tak , że masz sam wykonać prace którą wczesniej wykonywały z 3osoby i za bardzo to nikogo nie interesuje jak masz to zrobić .
Nie pomoże Ci nikt bo za bardzo nie ma kto ,a Twój przełożony menagera czy senior , woli pochodzić po wielkiej hali niby doglądając wszystkiego z rękami w kieszeni lub posiedzieć na biurach niby robiąc zamówienia . Co jakiś czas strofując Cię
”dlaczego to jeszcze nie jest zrobione”.
Wiadomo- założony cel się liczy. Za który to oni dostaną sowitą premię .
Ty Oczywiście za dobry „zapierdol” grosza więcej za to nie dostaniesz … no może jedynie premijkę jeśli można to tak nazwać.
Niestety jest ona na poziomie kieszonkowego dla dziecka.
Poziom Managerów i Seniorów pozostawia wiele do życzenia .
Mimo iż kilka osób którzy rzeczywiście ma pojęcie o swoim stanowisku i zarządzaniu ludźmi
W sposób godny i profesjonalny.
Niestety w większości są to Amatorzy stanowiska którym udało dorwać się do fotela dziwnym powiedzmy zbiegiem okoliczności lub nieszczęściu ich poprzednika .
Tak naprawdę z Kadrą zarządzającą mają tyle wspolnego co napis na identyfikatorze .
Dobitnie można przyjąć stwierdzenie bezczelny Burak pod krawatem.

W Firmie skala FAŁSZU, OBŁUDY wręcz ZEPSUCIA i ZNIECZULICY w relacji
Przełożony – Pracownik stoji na naprawdę DOBRYM - WYSOKIM poziomie.
Nikt Cię nie doceni jeśli miało by się to wiązać z większym wynagrodzeniem .
Choć przepraszam byłbym zapomniał możesz zostać pracownikiem miesiąca !
(Gdy Cie łaskawie szef zauważy ) Nagroda - bilety do kina .

Podwyżka raz do roku w tzw. Ocenie rocznej pracy „Bilans”
Nawet jeśli jesteś wartościowym pracownikiem z dużym wkładem w dział
nie licz, że dostaniesz dużo wiecej .
Bo się wyróżniasz , że szef zadba o Twoją podwyżkę – bo jestes dobry.
Owszem dostaniesz więcej od tego co się opieprza ,ale różnice są tak znikome .
Ze lepiej cyfr nie przytaczać. Wstyd bo to grosze .
Powiedzenie „ręka rękę myje” w Auchan ma dużą moc .
Stąd też i pewnie tak wykwalifikowana kadra zarzadzająca . Coś w tym jest .
No ale tak się tu robi widać „karierę” po francusku

6
Pracownik Bonarki 2016-12-03 14:15:13
PRZESTRZEGAM I ZDECYDOWANIE ODRADZAM zatrudnienie w tej Firmie Auchan Krakow Bonarka
Co by nie smęcić za duzo .
Wyzysk , Spychologia , Obłuda

Nie badz parobkiem Francuza we własnym kraju
9
Lepszy SORT 2016-12-06 22:39:54
Szkoda czasu, szkoda życia na tą firmę. Bo życie mamy tylko jedno i czas ucieka i za jakiś czas obudzisz się rano i powiesz sobie jestem NIKIM dlatego że wybrałem Auchan jako swojego pracodawcę. Ludzie nie róbcie z siebie kompletnych parobków. Nikt z nas nie jest gorszym sortem i nikt nie musi być na dnie w Auchan. 1400 Zł Pani dyrektor jedna z drugą tak do Pań mówię spróbujcie przeżyć miesiąc za 1400 zł i potem pogadamy.
3
Pracownik 2009 2016-12-07 01:30:17
Ja ten twor juz dawno oposcilem bylem kasjerem i bylbym dalej bo awansu realnego w Auchan nie ma.Dzisiaj jestem kierownikiem regionu w dyskoncie wiadacej firmy na rynku polskim.Obiecywali i przepowiadali przyszlosc,a jak uplynelo 3 lata wszystko spelzlo na niczym.Podwyzki tylko w teorii,a w rzeczywistosci to ochlapy marne 20zl.Etat 5/8 max na Bonarce i na wiekszy nie ma co liczyc nawet z dlugoletnim stazem.Czeste zabawy z grafikami ukladane pod dyktando centrali i senior menedzer ZZL.Student nie ma czego szukac w tej firmie i to na kasie.Bo juz nie ma kto pracowac popoludniu i w weekend.To sa pory kiedy jest szal zakupowy.Menedzerka kas byla tak arogancka i pusta wiecznie wojenka o zmiany grafikowe.Obiecywali wiele na poczatku a teraz nie maja nic do zaoferowania.Zarzadzanie w tej firmie opiera sie na zasadzie przedszkola.Dac zabawki i problem rozwiazany.Zero szacunku,pomiatanie,ponizanie,ublizanie,osmieszanie na tablicy ile kto popelnil bledow.Premie i te stopnie zaawansowania to kpina.Robia wszystko by jej nie dostac i coraz lepsze maja wymowki.Kasjer i Pracownik dzialu ma najgorzej reszta to inny tok pracy.Tam maja czas na plotkowanie i sprawy nie zwiazane z praca.Nizszy szczebel mozna wymienic bo on jest najtanszy.Da sie pare zlotowek wiecej i desperata znajda.Wszystkie wpisy sa prawdziwe i szczere.
8
ponizony 2016-12-07 11:18:21
Dziekuje ze takie forum powstalo.Bylem na rozmowie o prace w Auchan.Wszystkie wpisy sa prawdziwe zlapalem pania na klamstwie na rozmowie.Obiecywala zlote gory.Moje pytanie brzmialo jaki realny jest awans w tej firmie?.Pani sie bardzo gubila sie w swoich wypowiedziach.A jakie jest wynagrodzenie i premie?.Jak uslyszalem to juz bylo jasne,ze nie ma po co sie zastanawiac.Podziekowalem i wyszedlem.A co mnie zdziwilo,ze na stole lezaly ciastka,kanapki,puste kubki,wedliny.Pewno jakas impreza byla.Rozmowa na Bonarce byla.Tak sie rekrutuje w Auchan
3
Zostaw swoją opinię o Auchan - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan