logo Auchan

Auchan

Kraków

Opinie o Auchan

Ania 2015 2017-02-15 18:22
Hej, ja właśnie na etapie rozwarzania pracy na kasie. chciałam się dowiedzieć jak wygląda praca i proces rekrutacji w Biedronce, np. z kim jest rozmowa kwalifikacyjna, kto potem jest bezpośrednim przełożonym - kierownik sklepu...? czy jakaś inna osoba? jaka jest pensja i czy np. są jakieś premie, bonusy za długi staż pracy ? czy np. po roku czy innym czasie się zwiększa pensja (jeśli tak o ile?) ile można dostać na początek?
są jakieś bonusy przy przyprowadzeniu kogoś do pracy (słyszałam coś, że to się zdaża)?
czy na początku są jakieś szkolenia? kto je przeprowadza? ile to trwa? czy czas szkolenia jest płatny czy nie?
a jak te rzeczy wyglądają w Auchan?



Ania 2015 2017-02-15 18:39
o, ja właśnie rozwarzam te sieci i pracę jako kasjerka...chciałam podpytać jak jak wygląda tam rekrutacja i praca, np. z kim jest rozmowa kwalifikacyjna, kto potem jest bezpośrednim przełożonym - kierownik sklepu...? czy jakaś inna osoba? jaka jest pensja i czy np. są jakieś premie, bonusy za długi staż pracy ? czy np. po roku czy innym czasie się zwiększa pensja (jeśli tak o ile?)
są jakieś bonusy przy przyprowadzeniu kogoś do pracy (słyszałam coś, że to się zdaża)?
czy na początku są jakieś szkolenia? kto je przeprowadza? ile to trwa? czy czas szkolenia jest płatny czy nie?
Ania 2015 2017-02-15 18:43
aha, no i jak to jest w tych różnych miejscach - jak w Kaufland? jak w Biedronce? a jak w Lidl?
Prawda o Auchan !!! 2017-02-19 20:18
Pogonić żabojadów. We Francji takie coś jak w Puolszy jest nie do pomyślenia.
Ta firma poprzez "szkolenia" pierze mózgi swoim ciemiężonym w dodatku za 1400 zł niewolnikom, żeby jeszcze obejmowali bardzo dziwnie wyceniane i nigdzie nienotowane akcje TEGO CZEGOŚ na dalszy rozwój i ekspancję.

Auchan to współczesne niewolnictwo i kolonizacja !!!!

12
Krakus 2017-02-20 13:19
Czyli nie zmieniło się nic...
Ja pracowałem tam w 2013/2014 przez rok na hali za średnio 1350 zł na rękę. po trzech latach ludzie zarabiają tam średnio 1450, czyli o 100 zł więcej. Śmiech na sali!! Wszystkie te "podwyżki" w auchan, którymi tak się chwalą na rozmowach i niby-szkoleniach to tak naprawdę gonienie najniższej krajowej.
Cały czas straszono, że niby zarobki tam są nieduże, ale jakbyś u prywaciaża gdzieś pracował to dopiero zobaczyłbyś co to wyzysk. Od roku pracuję u prywaciaża, zarabiam na rękę 2200-2500 (zależy od m-ca), pracuję od pn do pt w systemie 2 zmianowym, a jak są nadgodziny to zawsze płatne (+ 5 lub + 10 (po 22) netto do podstawowej stawki godzinowej)
Auchan nie dorasta do pięt prywaciarzom!!

Jak wejdziesz na sklep to od razu widać jaki to syf- po kilku pracowników na całej hali więc jak niby mają wszystko ogarnąć?
17
Zzzzz 2017-02-20 16:49
Czesc kto pracowal lub pracuje na hali w Auchan al.Pokoju???prosze o opinie
3
frustracja 2017-02-20 17:50
Witam,
Wieczne czepianie sie o nic.Obrabianie i podlizywanie sie grupce wspolnej adoracji.Masz jakies marzenia czy hobby to zapomnij Auchan ci to z glowy wybije.Masz rodzine lub ja chcesz zalozyc ta firma ci to wybije z glowy.Duzo na poczatku naobiecywali i przepowiadali realne szanse na rozwoj.Jednak na slowach sie skonczylo.Podwyzki na zasadzie kieszonkowe wyrownanie do minimalnej.Kazdy powie ze premia ale co jak ja obcinaja za byle co.Zwolnilem sie i nie zaluje.Bo pracownik w tej firmie jest zerem i pomiataczem na posylki.Pracuje gdzie indziej bo pensje mam wyzsza na start bez premii.Pracownik jest szanowany i moze realizowac swoje marzenia.A w Auchan tylko awantury,robienie za 3,popoludniowki i nocki.Przez 5lat w Auchan stracilem zdrowie i motywacje do dalszych dzialan.Ale sie nie poddalem.Warto szukac bo gorzej juz nie mozna trafic,albo miec pecha.Pozdrawiam kolegow i kolezanki z Auchan Bonarka i Bronowice
20
niezadowlony 2017-02-22 14:20
Powyższe opinie w zdecydowanej większości są prawdą. Wyzysk za marne pieniądze w tej firmie jest na porządku dziennym. W firmie zatrudniona jest kadra zarządzająca, która w ogóle do tego się nadaje, każdy udaje wielkiego menadżera, ale jak jest jakiś problem, to nie potrafią sobie z nim poradzić. Co prawda, potrafią wytykać ci tylko błędy i wmawiać, że nic nie robisz. Normalnym zjawiskiem w tej firmie jest ciągła zmiana grafików (z dnia na dzień), brak szacunku oraz porozumienia.
20
ktoś 2017-02-25 22:33
Widzę że piszą tu opinie osoby które mają mega wielkie kompleksy ze sobą lub bardzo chcieli by być chociaż managerem ale się nie nadają na to stanowisko. Na managera czy jeszcze wyżej bierze się osoby które mają pojęcie o tej pracy i się starają, a jak ktoś wiecznie narzeka że jest źle i pracuje jak pracuje to szkoda żeby takie osoby były zauważone. Byle kogo nie awansuje się w tej firmie.
3
Auchan Bonarka 2017-02-26 09:06
Puknij się w łeb człowieku. Główny zarzut to jest odnośnie zarobków. 1459 zł. jak za to żyć ? Powiedz mi! Każdy pracuje jak może , stara się , ale wszyscy którzy się starają nie będą menagerami. Ponieważ menagerów potrzeba kilku na sklep a pracowników hali i kasierów mega większa ilość. To, że Ty jesteś lizusem i jesteś dyrektorem bo lubisz miłość francuską i wiedziałeś jak dogodzić francuzowi to chwała Ci za to. Ale nie każdy przez łóżko chce awansować.
17
renia 2017-02-26 19:32
No fakt byle kogo się nie awansuje w tej firmie. By awansować trzeba być głównie cwanym,bardzo rzadko potrzeba być pracowitym. Ważne by odpowiednio wytłumaczyć głupim pracownikom że mają robić za grosze i zbyt często nie schodzić z góry. No i trzeba z pracowników ślepych robić. Wiesz nie każdy tak potrafi są tacy którzy solidnie pracują i nie wszystkim tacy pasują. Czasem nie pasujesz do chorągwi,dlatego że poziomem inteligencji i kultury jesteś troszkę wyżej.
32
Krakus 2017-03-11 11:57
Nie generalizował bym opinii o menagerach
Ja pracowałem przez rok jako pracownik hali. w tym czasie 2 pracowników hali awansowało na menagerów ( pracowałem w bronowicach). I byli to ludzie ok, pracowici i kompetentni. Czego nie można już powiedzieć o dyrekcji czy seniorach. Z tego co wiem menagerowie też są tam mega wyzyskiwani. Mają byle jakie zarobki ( w biedronce czy lidlu zarabia prawie tyle co oni zwykły szary wykładacz towaru) a żądają od nich ciągłej dyspozycyjności. Za moich czasów jedna menagerka jak trwała akcja przejmowania reali zasówała przez tydzień po 14-16 godzin!!! Bo musiała wykonać zlecone jej zadanie. Gdy próbowała zaprotestować to usłyszała " to się zwolnij".
Wyzyskiwani i dociskani menagerowie dociskają i ścigają pracowników hali, a rodzina mulle liczy kasę i chwali się gigantycznymi zyskami!!

Swoją drogą - czy słyszeliście żeby w auchan menagerem był ktoś z wyższym wykształceniem, np po zarządzaniu? Nie! Bo za takie ochłapy i taki nawał wymagań nikt, kto jest wykształcony i się szanuje nawet nie pomyśli o pracy tam!
7
Miły z Krk 2017-03-12 10:24
Jestem po studiach magisterskich + studia podyplomowe i pracuje jako pracownik hali. Nikt nie zatrudni absolwenta studiów nawet magisterskich BEZ DOŚWIADCZENIA zawodowego na lepsze stanowisko, no chyba, że po znajomościach, ale nie każdy ma znajomości. Ja nie mam i dlatego muszę pracować na stanowisku pracownik hali.
7
Mateo 2017-03-13 11:01
Dlatego w Auchan nie ma czego szukac.Pozegnalem ten wielki rodzinny dom bo nikt tam nie jest szanowany.Seniorzy i Dyrektorzy czuja sie jak krolowie,a nic nie robia.Menedzerowie to marionetki ktorym wydaje sie polecenia.A pracownicy to najnizszy lancuch tej organizacji robia wszystko za wszystkich.Warto szukac innej pracy bo jej nie brakuje.Ja wybralem Lidl i jestem zadowolony mam podstawe wynagrodzenia jakiej w Auchan bym nie mial za 5lat.O forum dowiedzialem sie z internetu.Bardzo fajnie,ze takie forum jest bo wybierajac czy decydujac do pracy w Auchan.Mozna na wstepie sie dowiedziec czy warto.Wiele opinii to prawda.Zanim wybierzesz przeczytaj i zastanow czy warto tracic czas i zdrowie na Auchan
11
Pracownik Hali 2017-03-14 17:04
Dostałem 2.000 brutto. czyli 1.459 netto na rękę. Nie wiem czy śmiać się czy płakać.
15
auhan 2017-03-15 18:10
Lepiej iść w miasto i za ta cala kwote, wynajac sobie panienke na dobe w dobrym hotelu :)
6
Auchałomienie 2017-03-15 18:45
Witaj w SurREALiach Auchan ;) A ponoć najniższa stawka miała być 2150 brutto.... to oni w końcu dogadali się ze związkami??? Barometr był w październiku z wielkimi hasłami od tego czasu cisza wyniki zaginęły. Stawek też nie ogłaszają najniższych na danym stanowisku. Może znowu grozić sporem zbiorowym i nagłaśniać w mediach że nic nie zrobili. Nie polecam pracodawcy zero szans rozwoju tylko obiecanki bez pokrycia za najniższą krajową...
14
Nowy Pracownik hali z Krakowa 2017-03-17 15:47
Witam, drodzy koledzy i koleżanki z Auchan. Zwracam się do was z prośbą, mianowicie szukam pomysłu co mogę zrobić z moją pensją 1459 zł netto na rękę, którą dostane niebawem za pracę w Auchan. Co fajnego można za to mieć? Miałem postanowienie, że będę odkładał i uzbieram sobie na samochód francuski marki RENAULT, ale mój pracodawca Francuz nie przewidział, że jego pracownicy będą mieli takie zachcianki i będą marzyć o RENAULT SCENIC lub Megane za 80 tys. zł. Jaki morał z tego FRANCUZ się ceni a ja POLAK jestem parobkiem czarnym murzynem u niego. Francuzie pożegnamy się. Drodzy klienci AUCHAN nie kupujcie w sieci Auchan, ponieważ wasi rodacy Polacy są wykorzystywani za 1459 zł netto. za cały miesiąc harówki.
22
Krakus 2017-03-19 10:03
Ja pracowałem.
DRAMAT jak wszędzie.
Auchan w Polszy jest wszędzie taki sam.

Mobbing, stres, pełna dyspozycyjność - notoryczne zmiany w grafiku.
Ochrona rządzi sklepem, jesteś potencjalnym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko na krzyki.

Więcej na innych wpisach, bo wszędzie podobnie.
DZIADOSTWO
15
Pracownik AUCHAN 2017-04-06 19:54
reżim Auchan i propaganda . 100 % normy za najniższą cenę . Sklep co jakiś czas robi degustacje dla pracowników robią ci zdjęcia i musisz się cieszyć jak Chińczyk. Zatrudniają osoby niepełno sprawne a potem sami się z nich śmieją. Nie polecam
8
Krakus 2017-04-06 23:29
to pozdrawiam. Ja też po magisterce, humanista;) I też przez rok byłem tam pracownikiem hali.

Pisząc o osobach z wyższym wykształceniem w auchan nie miałem na myśli takich "nas" - magistrów - humanistów (nie wiem jak ty), - bez doświadczenia, ale kadrę menagerską - nie ma wśród menagerów osób wykształconych w tym kierunku, z odpowiednim przygotowaniem do zarządzania ludźmi, z doświadczeniem w tej dziedzinie. Takie osoby nie będą tam pracować za takie grosze. A pamiętam, jak to się kiedyś auchan chwalił "wykwalifikowaną i doświadczoną kadrą menagerską".
2
ede 2017-04-09 22:31
Ktoś ma doświadczenie w programie menedżerskim w sklepie Auchan??
były menago z Poznania 2017-04-12 14:44
to będzie świetny krok do dalszej kariery! mało gdzie zdobędziesz doświadczenie tak bogate, co potem przełożysz na nową pracę, a w przyszłości zarządzanie na kierowniczym stanowisku! :) tak właśnie zdobywa się wiedzę :) życzę wytrwałości i dalszego rozwoju :)
3
Dyrektor 2017-04-13 12:12
Powiedz to mądralo Panu Bartkowi Misiewiczowi, ciekawe co on na to by powiedział. Wiem jest takie słowo . FRAJER!! Auchan to dno dna tu się nic nie nauczysz tu jesteś maszyną do roboty.
6
PR hala Bonarka 2017-04-19 14:59
Będą Tobą pomiatać, szargać Twoje imię, wyzywać cię od głupków i tempaków. Menager będzie pokazywał ci na każdym kroku, że jesteś nikim. Takich jak Ty jest na pęczki śmieci . Poza Tym każdy z tych debili w białych koszulkach będzie Ci rozkazywał bo w Auchan masz 30 kierowników nie jednego. Takim sposobem na tych dazmozjadów którzy chodzą jak Państwo po sklepie czytaj zarządcy będziesz Ty musiał wyrobić zysk. Nie polecem, jednym słowem. Pracowałem na BONARCE w Krakowie.
8
Jeszcze pracownik BONARKI. 2017-04-21 10:41
Pracownicy Biedronki 2 maja 2017 r. organizują ogólnopolski strajk z powodu niskich płac, chcą zarabiać min. 2 tys. netto ( na rękę ) plus premia comiesięczna, internet aż huczy. Zaznaczam, że w tym i poprzednim roku dostali 3 razy podwyżki i mają dla początkującego pracownika 2400 brutto + premia za obecność za tzw. brak L4 350 zł. I mało im. Pracownicy Auchan nie robią nic żeby poprawić swoją sytuację zarabiają 1450 zł netto na rękę i się cieszą, że mają pracę. Ja piernicze co za tempory tu pracują z wypranymi mózgami. Ja odchodzę to mi już nie zależy ale wy, którzy tam zostaniecie róbcie coś żeby żyć lepiej i zarabiać więcej. No chyba, że wam wystarcza na wegetację tyle ile macie. A dyrekcja świętuje zyski z obrotów przed świątecznych pije gines i zajada ośmiorniczkami. Pozdrawiam was z hali Bonarka z Krk.
7
Leon 2017-04-23 15:35
jakbyś był doświadczonym informatykiem to byś nie szukał pracy w Auchan :-)
2
caracale 2017-04-24 12:27
Witam. Nie pracuję w Auchan Kraków lecz widzę że tutaj macie też te same problemy co my.
U nas nadal nie podali wyników zeszłorocznego barometru ( który był beznadziejny) . Dyrekcja z menadżerami w czasie pracy zrobiła sobie imprezkę w jakimś dworku żeby omówić wizje i barometr z popijawą na końcu (jakby mieli co świętować???) Wyniki tragiczne, pracownicy niezadowoleni. Na sklepie oczywiście zostali sami pracownicy... którzy muszą harować za myszkę ryżu. Centrala powinna przyjrzeć się kontrolerom,dyrektorom i ich zarządzaniem funduszami. Nie inwestują w stare sklepy, pracownicy muszą pracować na złomie elektrycznym bo ciągle się wózki elektryczne psują.
8
By Poland Pracownik Hali KR 2017-04-25 11:01
Praca na 3 zmiany, 7 dni w tygodniu za 1450 zł. netto na rękę. Po 5 nocach pod rząd masz dosyć wszystkiego, nie masz siły się ruszać. Pracy masę bo nikt nie chce przyjść nowy do pracy za takie pieniądze. Praca w sobotę i niedzielę bez żadnych dodatków to jest Auchan. Tu się można zamęczyć za te grosze, które potem nawet na lekarza, rehabilitanta nie wystarczy. Firma nie godna zainteresowania. No chyba, że chcesz być niewolnikiem.
10
Krzysiek 2017-04-27 18:01
A NICK to Polskie? Z jakiej jaskini wypełzłeś/aś? Jak już kogoś obrażasz to napisz proszę swoje imię.
Danuta 2017-04-30 09:50
Klientow w Auchan w Bonarce w Krakowie odstraszaja klienci "nacpani, pijacy. menele' tych nacpanych i pijakow czesto sa to mlode nacpane dziewczyny powinni wypraszac ze sklepow bo stanowia zagrozenie dla tych trzezwych i nie nacpanych.Podchodza do klientow w roznym celu. Ostrzegam przed menelami w Auchan w Bonarce w Krakow. Personel w tym sklepie powinien wyprowadzac cpunow i pijakow.
2
APEL DO KLIENTÓW..... 2017-05-02 10:14
Ludzie nie kupujcie w Auchan. Nie chcę mówić dlaczego ale zdrowie wasze i waszych rodzin jest najważniejsze.
3
.... 2017-05-02 18:58
Co Ty bierzesz ? I co to w ogóle za Apel? Niby co takiego w Auchan jest złe co zagraża twojej rodzinie?? hahaha Koniec Świata. Co za ludzie tu opinie piszą :)
..... 2017-05-03 09:35
Odpowiadam na pytanie kto tu pisze opinie. PRACOWNICY Auchan Polska . Ci co są tam 24 h na zmiany dzienne i nocne.
3
iwko 2017-05-07 12:50
Taka pensja za dyspozycyjność 24 h/dobę jest żartem. Dla pracownika hali niecałe 1500 plus jakaś żałosna premia, której pewnie nikt nie zobaczy. Zmiany na 5 raną, nocki - żadnego życia. To już właściciel mikrofirmy zaproponował mi lepsze warunki. Do tego umowa na okres próbny - 2 miesiące i dwadzieścia parę dni, żeby nie płacić dwutygodniowego okresu wypowiedzenia. Z tym, że tracą pracowanika za 3 dni się nie liczą - tę pracę zapewne wykonają osoby na zmianie. Kiedyś te same rzeczy wykonywało 10 osób, teraz zapewnie 5. Jakbym przymierała głodem to bym poszła i widac, że na takich osobach żeruje firma. Takich, co muszą wziąć cokolwiek i jeszcze po butach całować, że w środku nocy trzeba zapier...ć do roboty za najniższą krajową albo 50 zł więcej, bo pewnie takie są warunki dla zwykłych pracowników. Wstyd.
6
Były Pracownik 2017-05-12 09:17
Wszyscy tak bardzo płaczecie jaki to Auchan jest zły... A ja mam do was pytanie, skoro jest wam tak źle to czemu się nie zwolnicie ? Pracowałem w Auchan Bonarka prawie 3 lata (była to moja pierwsza praca) zyskałem doświadczenie i wyfrunąłem ;) Faktycznie czasami było ciężko ale takie jest życie... Marudzicie że zarabiacie 1500 zł ... to się kur** zwolnij i znajdź coś lepszego to nie jest trudne w dzisiejszych czasach... Ogarnijcie się a nie cały czas narzekajcie ... Typowe polaczki ponarzekać i nic nie robić...
6
gosia 2017-05-12 10:04
byłam na rekrutacji do Biedry i nie polecam musisz mieć ze sobą wszystkie świadectwa pracy i do tego cv i każdy punkcik bardzo dokładnie analizują z każdego punktu się tłumacz ile tam pracowałaś co robiłaś czemu odeszłaś albo cię zwolnili i tak po 3 razy byle tylko wyszło na to że się nie nadajesz już sam fakt , że non stop są ich ogłoszenia o czymś świadczy
2
iza 2017-05-13 14:19
Panie były pracownik nie wiem ile ma Pan lat ale ja dobiega 50tki. Niech mi Pan podać na tacy pracę i zwalniamy się dziś. Lecz to że nie urodziłam się w latach 90 nie powoduje zaniku rozumu w główce. Pogadamy cwaniaku za 20lat.
2
bury 2017-05-22 14:59
Przestrzegam wszystkich, którzy chcą kupić jakieś art.techniczne. Jak przez niewiedzę lub niedoinformowanie coś kupicie i zaraz za kasami będziecie chcieli to zwrócić lub wymienić na coś innego to się srodze zawiedziecie. W biurze obsługi klienta dowiecie się że nie ma zwrotów. Nie napiszę o tzw.loterii z okazji iluś tam lat firmy bo to było coś nieuczciwego. Chodziło o tzw zwrot 10%. Od Pani dowiedziałem się że powinienem mieć w domu komputer. To jest jakieś kuriozum. jeszcze raz przestrzegam przed tą firmą.
1
masakra 2017-05-24 16:26
no to nieźle... kupujesz, a pięć minut później chcesz oddać bo pięć minut wcześniej nie wiedziałeś przez niewiedze... Pierwsze słyszę, ze tam nie można czegoś zwrócić. No, może lodów bo zanim dojdziesz do miejsca gdzie można oddać to się roztopią.
Były Pracownik 2017-05-31 16:21
@iza

Droga Pani, jeżeli ma Pani 50+ lat to powinna mieć już bogate CV ;) i nie powinno być dla Pani problemem znalezienie dobrze płatnej pracy. Co innego jeżeli nic ambitnego Pani z tym życiem nie zrobiła, cóż pozdrawiam i życzę samych sukcesów.
Bonarka Hala z Krakowa 2017-06-01 09:16
Oni cię zniszczą psychicznie, donoszenie, szmacenie, mobbing to codzienność w tej firmie. Menager to król któremu masz się kłaniać inaczej cię wyrzuci. A w obowiązkach masz donoszenie na współpracowników tak jak w komunizmie SB i milicja Zomo.
5
Bebe 2017-06-01 13:03
Wiecie co? ja to już mam dość pracy w handlu, pracowałam w kauflandzie, biedronce, carrefour, stokrotce, w 2ch mniejszych sklepach prywatnych i wszędzie jest to samo, wszędzie. Wyzysk, wycisną Cię do ostatnich soków, elastyczny grafik pracy, no w sumie elastyczny od 8 godzin w górę, dostosowanie do potrzeb pracownika na poziomie 0, żeby dostać wolne w dzień w którym to wolne chcesz musisz mówić o tym ze 2 miesiące wcześniej, ale codziennie przypominać a ten dzień i tak dostaniesz z łaski albo poranną zmianę. Ludzie- chamy, 2 kasy czynne?? na taki market???! zawoła pani koleżankę albo ze 2, wołałam ale nikt nie przyszedł- utyki ze strony ludzi i tak są małym piwem, już chyba wolę słuchać ludzi niż, współpracowników, którzy gadają 1 na 2giego, albo na zmianę donoszą na siebie myśląc że dostaną za to premią, którą i tak dostanie największy z największych przydupasów. Pracownicy sami na wzajem się niszczą, przychodzi nowa osoba to zamiast podejść do niej z należytą sympatią podchodzą ze zniechęceniem, a przecież to jest osoba która sprawi, że już nie będziesz zap... przez 12 tylko normalnie, 8, pójdziesz na urlop, odpoczniesz, to nieee kur.. po co być miłym, uczyć, być wyrozumiałym, nie najlepiej to iść i powiedzieć że taka osoba się nie nadaje, zniechęcić i jeb... po 12 godzin bo ucieknie, albo kopać pod nią dołki, tylko że karma wraca- bo to ty nie pójdziesz na urlop, nie odpoczniesz w niedzielę. Ludzie, bądźmy dla nowych mili, atmosfera jest w pracy 80%sukcesu To że szef jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em nie znaczy że my też musimy.
Reasumując nie chcę już handlu, wolałabym coś innego, czas się przekwalifikować. Wkurzają mnie ludzie będąc na kasie, doprowadzają do białej gorączki paniusie przychodzące na mięsny, drażnią współpracownicy donoszący na siebie przełożonym, brak wolnych weekendów, wolne dni w tygodniu albo dzień, albo zmiany 8godzin wzwyż na ponad tydzień z 1 wolnym dniem i dalej ciągi, nie wiem co będę robić ale handlem rzygam. Pozdro
11
Kordian 2017-06-06 19:59
Ja przez ta firme stracilem zycie i przyjaciol.Zaczynalem prace w Bonarce jako pomiatacz na kasie bez prawa do czegokolwiek.Decyzje podejmowal menedzer i filarzy.Grafik ustalany z dnia na dzien rozne godziny i pory.Nikogo nie interesuje,ze masz rodzine,swoje pasje i zachcianki liczy sie obrot i wizja.Pisanie prosb o wolne konczylo sie odmowa i gadka bo brak ludzi.A co mnie to obchodzi, ale to ich nie interesowalo.Mialem zaplanowany urlop,ktory cofneli stracilem pieniadze nie zwrocili.Bo ktos zle zaplanowal grafik i nie bylo slowa przepraszam.Potem otwierali Bonarke obiecywali zlote gory i realne awanse.Zlozylem kandydature na menedzera no niestety stwierdzili,ze nie mam szans.Trudno warto sprobowac papier wszystko przyjmie.I szok przyjeli nowa osobe po znajomosciach bo rodzina,znajomi i z ambicjami.Dla mnie juz bylo jasne,ze miejsca dla mnie w tej firmie nie ma.Stracilem 5 lat wiele mozna bylo zdobyc i osiagnac ale nie w Auchan.Dziwie sie,ze osoby z bylych Real dali sie omamic wizji Auchan.Przykladem takiego stanu jest Auchan na Bora-Komorowskiego.Pracownicy robia za kilka osob od pomiatacza podlog do managera.Juz slychac w srodowiskach ze Auchan traktuje ludzi jak zera bez poszanowania.Pozdrawiam kolegow i kolezanki z Auchan.Na Bora fajna ekipa ale tez sie sypie bo menedzerowie i kierownictwo maja klapki na oczach.Prowadze wlasna firme zatrudniam 100osob i szanuje pracownikow oraz daje mozliwosci do rozwoju.Auchan zniszczyl mi zycie i cofnelem sie do lat 90.Warto sie zastanowic czy warto tracic czas i zycie na Auchan.Dziekuje,ze takie forum jest.Mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy na temat firm i pracodawcow.Powodzenia walczcie o swoje pasje i rozwoj
5
wesoły Tomek romek 2017-06-07 20:06
ta firma mocno polityczna imperialno-autokratyczno-profrancuska troche przypomina rezim Kim Dzong un ale niejest zle jak dozyjesz emeryturki przy tak niskich składkach moze sie zalapiesz na chlebek z dzemkiem obowiazki w auchan ten katalog pod tytułem bilans pracownika ładnie wyglada podejzewam ze do emeryturki itak nikt niedociagnie bo na wszystko i wszystkich sa haki
2
Auchan pracownik 2017-06-08 13:30
Przy takim podejsciu pracodawcy do pracowników... brakiem szacunku, brakiem możliwości rozwoju, ciągłymi zakazami i nakazami, rozpadającym sprzętem i oszczędzaniem na każdym kroku... Awansowaniem i zatrudnianiem na stanowiska zarzadzajace ludzi bez pojecia o handlu, nie majacych swojego zdania zgadzajacych sie na wszystko kosztem pracownikow zeby nie podpasc.
Firma ma coraz gorsze wyniki a klientów na sklepie jest o coraz mniej.
3
krakowski były pracownik 2017-06-09 22:21
Co do jakości oferowanych produktów i szacunku dla klientów w auchan:

Może obecni lub byli pracownicy tego hipermarketu opowiedzą troszkę o tzw polityce daty auchan? Jakie są jej założenia i jak to wygląda w praktyce? szczególnie na spożywce.

Pamiętam, jak kiedyś podczas jakiegoś niby- szkolenia jakaś pracownica bodaj obsługi klienta opowiedziała, jak to przed paru dniami jakiś oburzony klient do niej przyszedł, wściekły do czerwoności, bo oto natrafił w auchan bronowice na hiperpromocję - masło extra za połowę normalnej ceny! Naiwniak kupił z 5 kostek a po powrocie do domu zobaczył, że ich data przydatności jest... do dziś!
Jak to jest możliwe, skoro przecież jest coś takiego jak data auchan i teoretycznie na spożywce produkty mają znikać z półek - w zależności od kategorii - na tydzień do m-ca przed upływem daty ważności?

Może ktoś opowie naiwnym klientom o cyklicznych akcjach na hali pod tytułem " stricker (tak to się mówi?) się zbliża. Dawaj wszystkie produkty "w dacie" do koszyków i na magazyn, a potem, jak kontroler sobie pójdzie - spowrotem na półki bo przecież muszą się sprzedać.
2
iza 2017-06-10 21:11
Nawet nie bardzo chce się to komentować bo za przeproszeniem gówniarzeria bez pojęcia o życiu.Tak się składa że w czasach kiedy ja się uczyłam mało kogo było stać na studia troszkę inne czasy były. Ci ludzie chcą szacunku do nich a także tego by z pracy mogli normalnie żyć.A cv owszem mam bogate,robię to co lubię i jestem w tym bardzo dobra.I wiem że mnóstwo ludzi ma różne powodu by w auchan pracować. I nie brak im doświadczenia,wykształcenia i chęci
4
Ania 2017-06-15 12:58
Mam pytanie. Ile zarabia kasjer w auchan. Czy praca jest na cały etat? Czy w przypadku zwolnienia dostanę zasilek dla bezrobotnych? Bo jeśli kasjer pracuje np na 7/ 8 etatu i ma najniższa to chyba potem nawet zasilek dla bezrobotnych się nie należy. Do zasiłku musi być conajmniej 12 miesięcy minimalnego wynagrodzenia w 18 mc poprzedzających okres rejestracji. Bardzo proszę o odpowiedź
Jedyna firma 2017-06-22 11:34
W tej firmie ciągle zatrudniają i zwalniają, rotacja jak na dworcu PKP. Co miesiąc nowe osoby na dziale. Szkoda tam nawet iść, no chyba, że chcecie pracować miesiąc , a może i nie cały, pomimo, że umowa jest na okres próbny na 3 miesiące. Zwalniają po miesiącu bez podania przyczyny, nie wiesz za co cię zwolnili. Nie opłaca się nawet chodzić po medycynach pracy za badaniami, wyrejestrowywać się z urzędu pracy. Pracowałem na BONARCE w Auchan w Krakowie. CIągle przyjmują masowo i zwalniają. Chore to jest.
2
Zostaw swoją opinię o Auchan - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan