logo Auchan

Auchan

Kraków

Opinie o Auchan

oszolom 2017-01-16 01:07
czasem trzeba umyc koszyki te plastikowe
Marek 2017-01-16 17:36
Jeżeli menager ma gorzej jak mówisz człowieku to zmień stanowisko na pracownika hali za 1400 zł. Droga wolna.
8
Kasjerka Bora 2017-01-19 02:24
No niestety nie mam nic wspólnego z kierownictwem, a tym bardziej z dyrektorką. Raczej nie pisałabym o wyzysku, niskich zarobkach i premiach zabieranych za wszystko co tylko możliwe, gdyby było tak jak napisałaś. Zwróciłam tylko uwagę na to, że niektóre komentarze(zwłaszcza ostatni) są przesadnie ubarwiane, a w niektórych przypadkach to zwykłe kłamstwa. Byłaś, zobaczyłaś, zrezygnowałaś ok Twój wybór. Tak jak Ty napisałaś swoją opinię tak i ja mogłam wyrazić swoją, a to, że nie obrzucałam wszystkich błotem, to zaraz ma oznaczać, że jestem jakąś kierowniczką albo dyrektorką.... to chyba przesada. Pozdrawiam kasy z Auchan Bora
6
skarlet 2017-01-19 17:10
Witam, Panią senior menager z Bora.
1
Octavia 2017-01-20 11:01
Zwolniłem się, mam dość wegetowania za 1450 zł. Za to się nie da żyć. Biedronka płaci lepiej.
8
NICK 2017-01-21 15:02
"Jeżeli piszesz jakąkolwiek opinię to miej chociaż odwagę napisać swoje prawdziwe imię"
Niestety (a może "stety") nie ma takiego pola w które wpisuje się swoje imię - jest tylko pole na nick. To raz, a dwa ładne masz imię. Nie śmiali się z Ciebie w szkole? Kasjerka to w ogóle polskie imię, bo nie spotkałem się z takim jeszcze?
2
kolo 2017-01-23 12:05
nadgodziny nie są płacone idioto tylko oddawane są dni a nadgodzin tam nie chcą to raz a dwa skąd taka kasę masz chyba jak liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i donosisz bo uczciwego pracownika i pracowitego tylko gnoją i nie doceniają
9
jula 2017-01-25 15:50
Nadgodziny czasem oddają a czasem one cudownie znikają wtajemniczeni wiedzą jak jest.Przez 11lat nie spotkałam się z tym by mi ktoś za nie zapłacił. A 2500 to pracownicy na hali niektórzy nawet po 10latach nie mają i fo brutto. Więc Romuś powiedz w krórym to sklepie masz 2500 na ręke??
3
xxx 2017-01-26 21:36
Człowieku, chyba sam w to nie wierzysz co piszesz. Podtrzymuję to o czym piszą inni. Reasumując w jednym zdaniu, firma nie szanuje pracowników pod każdym względem. Gdyby mogli, to by wydarli jeszcze tę najniższą krajową.
6
Gacus 2017-01-27 08:07
Auchan Opole szczegolnien w Galerii Handlowej to jakis dramat , czesto jestem gosciem tego marketu z racji ze pracuje kilka sklepow dalej . to jaki nielad jest w tym markecie to az w oczy kuje . raz ze wiecznie jakies przestawianie regalow i robi to w max trzy osoby pewnien dlatego ze nie ma wiecej rak do pracy no i dwa ci biedni pracownicy ktorzycwieczbie ciagna duze palety . zastanawialem sie o zatrudbieniu w tej firmie ale po tym co przeczytalem to sie przerazielm a najgorsze jest to ze rozmawialem ze znajomym z Lidla i mowiac mu o problemach auchan wysmial mnie ze tam chcialem isc , teraz jestem od stycznia pracownikiem konkurencji i na starcie dostslem duzo wiecej niz auchan oferuje po roku . nie polecam
5
skunislaw 2017-01-27 20:19
chan to sklepy dla holoty..mega slaba jakosc wstyd sie przyznac ze w tym syfie ale mam 600 zl renty i tylko dlatego inaczej to mysle ze auchan to najgorsze dno
4
były pracownik 2017-01-28 13:37
to co piszą to prawda ludzi którzy pracują ze mną po 10-13 lat nie dostali podwyżki, jedynie wyrównanie do najniższej krajowej, obecnie najniższa krajowa 2000 a oni zarabiają po 2050 do 2200 max, żenada, co chwile jakieś chore szkolenia, delegacje do których zmuszają, bo nie każdy chce albo ma dzieci i nie może, w zeszłym roku przez mój sklep przewinęło się ponad 100 pracowników, mam na myśli, zatrudniło się i zwolniło, wcale nie wymyślam, to rekord od kiedy sklep istnieje, to ponad połowa załogi, w lidlu na rozmowie na dzień dobry zaproponowali 2200 brutto na 3/4 etatu, te wszystkie piękne uśmiechnięte buzie na zdjęciach to propaganda, nam też kazali robić jakieś debilne zdjęcia , zmuszanie brania udziału w animacjach... na twarzy uśmiech a wewnątrz flaki sie wywracają, syf kiła i mogiła
17
Samo życie 2017-02-01 12:29
Nawet ludzi karanych ? A co oni nie zasługują na prace już ? kim ty jesteś że masz czelność wszystkich odrazu skreślać ?! Spotkajmy się i powiedz mi to prosto w oczy...
Zrezygnowany 2017-02-05 16:40
Witam,
Bylem na kilku rekrutacjach i najlepiej wypadl Lidl i Biedronka powiedzieli jasno czego oczekuja.Rekrutowala osoba kasjer/sprzedawca powiedziala na czym polega praca na tym stanowisku.Na start zaproponowala mi Biedronka 2500brutto caly etat Lidl 2600brutto tez caly etat.Dali tez mozliwosc pracy na 3/4 etatu z dopelnieniem do calego.Wszystko jasno okreslili i nic nie ukrywali.Kaufland tez bardzo ciekawie przeprowadzil rekrutacje.Przedstawili zakres obowiazkow i wymagan w sposob jasny i zrozumialy.Na start zaproponowali 2600brutto.Najgorzej wypadl Auchan zero zainteresowania i zaangazowania ze strony osoby rekrutujacej.Totalny chaos nie wiedzieli,ze sie umowili na rozmowe.Musialem czekac 45minut,az laskawie ktos przyjdzie.Wreszcie przyszla mloda pani i zaczela opowiadac o pracy w Auchan.Spedzilem prawie godzine i co skladalem CV na dzial a zaproponowano mi prace na kasie.Etat jaki mi zaproponowano to 5/8etatu i praca w weekendy i to popoludniu.Stawka to 1300brutto.Pani na sile probowala mi wmowic,ze lepszej pracy nie znajde.Wspomniala,ze premie sa za osiagniecia.Podziekowalem i wyszedlem.Warto szukac i nie poddawac sie.Ja wybralem Lidla i nie zaluje mam satysfakje ze pracuje nie z przymusu,a z wyboru.Fajnie,ze sa takie fora i warto z nich korzystac.Niektorzy koloryzuja,ale prawda o Auchan sie sprawdza.Te komentarze powinny uswiadomic kazdego co sie dzieje w Auchan.Co chwile kogos szukaja
14
bond 008 2017-02-09 12:32
My mamy przymusowo zażywać środki psychotropowe dlatego pracownicy są tacy osowiali.
8
igor 2017-02-14 19:00
auchan bronowcie human resources to gang malutkich dziewczynek w balerinach, które nadają się do ssania kozich albo krowich wymion, zero komunikacji z pracownikami, i zarobki ala kosovo ODRADZAM
7
Szejbek 2017-02-14 21:40
Ale to chyba problem całej sieci. Nikt nic nie wie. Co z barometrem ? Co z podwyżkami? Same obietnice bez pokrycia. Firma działa na dezinformacji i zrzucaniu winy na innych. Czemu nie ma informacji z centrali jak powinno być? Same ściemy bez pokrycia..,
3
Ania 2015 2017-02-15 18:22
Hej, ja właśnie na etapie rozwarzania pracy na kasie. chciałam się dowiedzieć jak wygląda praca i proces rekrutacji w Biedronce, np. z kim jest rozmowa kwalifikacyjna, kto potem jest bezpośrednim przełożonym - kierownik sklepu...? czy jakaś inna osoba? jaka jest pensja i czy np. są jakieś premie, bonusy za długi staż pracy ? czy np. po roku czy innym czasie się zwiększa pensja (jeśli tak o ile?) ile można dostać na początek?
są jakieś bonusy przy przyprowadzeniu kogoś do pracy (słyszałam coś, że to się zdaża)?
czy na początku są jakieś szkolenia? kto je przeprowadza? ile to trwa? czy czas szkolenia jest płatny czy nie?
a jak te rzeczy wyglądają w Auchan?



Ania 2015 2017-02-15 18:39
o, ja właśnie rozwarzam te sieci i pracę jako kasjerka...chciałam podpytać jak jak wygląda tam rekrutacja i praca, np. z kim jest rozmowa kwalifikacyjna, kto potem jest bezpośrednim przełożonym - kierownik sklepu...? czy jakaś inna osoba? jaka jest pensja i czy np. są jakieś premie, bonusy za długi staż pracy ? czy np. po roku czy innym czasie się zwiększa pensja (jeśli tak o ile?)
są jakieś bonusy przy przyprowadzeniu kogoś do pracy (słyszałam coś, że to się zdaża)?
czy na początku są jakieś szkolenia? kto je przeprowadza? ile to trwa? czy czas szkolenia jest płatny czy nie?
Ania 2015 2017-02-15 18:43
aha, no i jak to jest w tych różnych miejscach - jak w Kaufland? jak w Biedronce? a jak w Lidl?
Prawda o Auchan !!! 2017-02-19 20:18
Pogonić żabojadów. We Francji takie coś jak w Puolszy jest nie do pomyślenia.
Ta firma poprzez "szkolenia" pierze mózgi swoim ciemiężonym w dodatku za 1400 zł niewolnikom, żeby jeszcze obejmowali bardzo dziwnie wyceniane i nigdzie nienotowane akcje TEGO CZEGOŚ na dalszy rozwój i ekspancję.

Auchan to współczesne niewolnictwo i kolonizacja !!!!

8
Krakus 2017-02-20 13:19
Czyli nie zmieniło się nic...
Ja pracowałem tam w 2013/2014 przez rok na hali za średnio 1350 zł na rękę. po trzech latach ludzie zarabiają tam średnio 1450, czyli o 100 zł więcej. Śmiech na sali!! Wszystkie te "podwyżki" w auchan, którymi tak się chwalą na rozmowach i niby-szkoleniach to tak naprawdę gonienie najniższej krajowej.
Cały czas straszono, że niby zarobki tam są nieduże, ale jakbyś u prywaciaża gdzieś pracował to dopiero zobaczyłbyś co to wyzysk. Od roku pracuję u prywaciaża, zarabiam na rękę 2200-2500 (zależy od m-ca), pracuję od pn do pt w systemie 2 zmianowym, a jak są nadgodziny to zawsze płatne (+ 5 lub + 10 (po 22) netto do podstawowej stawki godzinowej)
Auchan nie dorasta do pięt prywaciarzom!!

Jak wejdziesz na sklep to od razu widać jaki to syf- po kilku pracowników na całej hali więc jak niby mają wszystko ogarnąć?
13
Zzzzz 2017-02-20 16:49
Czesc kto pracowal lub pracuje na hali w Auchan al.Pokoju???prosze o opinie
3
frustracja 2017-02-20 17:50
Witam,
Wieczne czepianie sie o nic.Obrabianie i podlizywanie sie grupce wspolnej adoracji.Masz jakies marzenia czy hobby to zapomnij Auchan ci to z glowy wybije.Masz rodzine lub ja chcesz zalozyc ta firma ci to wybije z glowy.Duzo na poczatku naobiecywali i przepowiadali realne szanse na rozwoj.Jednak na slowach sie skonczylo.Podwyzki na zasadzie kieszonkowe wyrownanie do minimalnej.Kazdy powie ze premia ale co jak ja obcinaja za byle co.Zwolnilem sie i nie zaluje.Bo pracownik w tej firmie jest zerem i pomiataczem na posylki.Pracuje gdzie indziej bo pensje mam wyzsza na start bez premii.Pracownik jest szanowany i moze realizowac swoje marzenia.A w Auchan tylko awantury,robienie za 3,popoludniowki i nocki.Przez 5lat w Auchan stracilem zdrowie i motywacje do dalszych dzialan.Ale sie nie poddalem.Warto szukac bo gorzej juz nie mozna trafic,albo miec pecha.Pozdrawiam kolegow i kolezanki z Auchan Bonarka i Bronowice
14
niezadowlony 2017-02-22 14:20
Powyższe opinie w zdecydowanej większości są prawdą. Wyzysk za marne pieniądze w tej firmie jest na porządku dziennym. W firmie zatrudniona jest kadra zarządzająca, która w ogóle do tego się nadaje, każdy udaje wielkiego menadżera, ale jak jest jakiś problem, to nie potrafią sobie z nim poradzić. Co prawda, potrafią wytykać ci tylko błędy i wmawiać, że nic nie robisz. Normalnym zjawiskiem w tej firmie jest ciągła zmiana grafików (z dnia na dzień), brak szacunku oraz porozumienia.
13
ktoś 2017-02-25 22:33
Widzę że piszą tu opinie osoby które mają mega wielkie kompleksy ze sobą lub bardzo chcieli by być chociaż managerem ale się nie nadają na to stanowisko. Na managera czy jeszcze wyżej bierze się osoby które mają pojęcie o tej pracy i się starają, a jak ktoś wiecznie narzeka że jest źle i pracuje jak pracuje to szkoda żeby takie osoby były zauważone. Byle kogo nie awansuje się w tej firmie.
3
Auchan Bonarka 2017-02-26 09:06
Puknij się w łeb człowieku. Główny zarzut to jest odnośnie zarobków. 1459 zł. jak za to żyć ? Powiedz mi! Każdy pracuje jak może , stara się , ale wszyscy którzy się starają nie będą menagerami. Ponieważ menagerów potrzeba kilku na sklep a pracowników hali i kasierów mega większa ilość. To, że Ty jesteś lizusem i jesteś dyrektorem bo lubisz miłość francuską i wiedziałeś jak dogodzić francuzowi to chwała Ci za to. Ale nie każdy przez łóżko chce awansować.
15
renia 2017-02-26 19:32
No fakt byle kogo się nie awansuje w tej firmie. By awansować trzeba być głównie cwanym,bardzo rzadko potrzeba być pracowitym. Ważne by odpowiednio wytłumaczyć głupim pracownikom że mają robić za grosze i zbyt często nie schodzić z góry. No i trzeba z pracowników ślepych robić. Wiesz nie każdy tak potrafi są tacy którzy solidnie pracują i nie wszystkim tacy pasują. Czasem nie pasujesz do chorągwi,dlatego że poziomem inteligencji i kultury jesteś troszkę wyżej.
28
Krakus 2017-03-11 11:57
Nie generalizował bym opinii o menagerach
Ja pracowałem przez rok jako pracownik hali. w tym czasie 2 pracowników hali awansowało na menagerów ( pracowałem w bronowicach). I byli to ludzie ok, pracowici i kompetentni. Czego nie można już powiedzieć o dyrekcji czy seniorach. Z tego co wiem menagerowie też są tam mega wyzyskiwani. Mają byle jakie zarobki ( w biedronce czy lidlu zarabia prawie tyle co oni zwykły szary wykładacz towaru) a żądają od nich ciągłej dyspozycyjności. Za moich czasów jedna menagerka jak trwała akcja przejmowania reali zasówała przez tydzień po 14-16 godzin!!! Bo musiała wykonać zlecone jej zadanie. Gdy próbowała zaprotestować to usłyszała " to się zwolnij".
Wyzyskiwani i dociskani menagerowie dociskają i ścigają pracowników hali, a rodzina mulle liczy kasę i chwali się gigantycznymi zyskami!!

Swoją drogą - czy słyszeliście żeby w auchan menagerem był ktoś z wyższym wykształceniem, np po zarządzaniu? Nie! Bo za takie ochłapy i taki nawał wymagań nikt, kto jest wykształcony i się szanuje nawet nie pomyśli o pracy tam!
5
Miły z Krk 2017-03-12 10:24
Jestem po studiach magisterskich + studia podyplomowe i pracuje jako pracownik hali. Nikt nie zatrudni absolwenta studiów nawet magisterskich BEZ DOŚWIADCZENIA zawodowego na lepsze stanowisko, no chyba, że po znajomościach, ale nie każdy ma znajomości. Ja nie mam i dlatego muszę pracować na stanowisku pracownik hali.
6
Mateo 2017-03-13 11:01
Dlatego w Auchan nie ma czego szukac.Pozegnalem ten wielki rodzinny dom bo nikt tam nie jest szanowany.Seniorzy i Dyrektorzy czuja sie jak krolowie,a nic nie robia.Menedzerowie to marionetki ktorym wydaje sie polecenia.A pracownicy to najnizszy lancuch tej organizacji robia wszystko za wszystkich.Warto szukac innej pracy bo jej nie brakuje.Ja wybralem Lidl i jestem zadowolony mam podstawe wynagrodzenia jakiej w Auchan bym nie mial za 5lat.O forum dowiedzialem sie z internetu.Bardzo fajnie,ze takie forum jest bo wybierajac czy decydujac do pracy w Auchan.Mozna na wstepie sie dowiedziec czy warto.Wiele opinii to prawda.Zanim wybierzesz przeczytaj i zastanow czy warto tracic czas i zdrowie na Auchan
10
Pracownik Hali 2017-03-14 17:04
Dostałem 2.000 brutto. czyli 1.459 netto na rękę. Nie wiem czy śmiać się czy płakać.
10
auhan 2017-03-15 18:10
Lepiej iść w miasto i za ta cala kwote, wynajac sobie panienke na dobe w dobrym hotelu :)
5
Auchałomienie 2017-03-15 18:45
Witaj w SurREALiach Auchan ;) A ponoć najniższa stawka miała być 2150 brutto.... to oni w końcu dogadali się ze związkami??? Barometr był w październiku z wielkimi hasłami od tego czasu cisza wyniki zaginęły. Stawek też nie ogłaszają najniższych na danym stanowisku. Może znowu grozić sporem zbiorowym i nagłaśniać w mediach że nic nie zrobili. Nie polecam pracodawcy zero szans rozwoju tylko obiecanki bez pokrycia za najniższą krajową...
9
Nowy Pracownik hali z Krakowa 2017-03-17 15:47
Witam, drodzy koledzy i koleżanki z Auchan. Zwracam się do was z prośbą, mianowicie szukam pomysłu co mogę zrobić z moją pensją 1459 zł netto na rękę, którą dostane niebawem za pracę w Auchan. Co fajnego można za to mieć? Miałem postanowienie, że będę odkładał i uzbieram sobie na samochód francuski marki RENAULT, ale mój pracodawca Francuz nie przewidział, że jego pracownicy będą mieli takie zachcianki i będą marzyć o RENAULT SCENIC lub Megane za 80 tys. zł. Jaki morał z tego FRANCUZ się ceni a ja POLAK jestem parobkiem czarnym murzynem u niego. Francuzie pożegnamy się. Drodzy klienci AUCHAN nie kupujcie w sieci Auchan, ponieważ wasi rodacy Polacy są wykorzystywani za 1459 zł netto. za cały miesiąc harówki.
17
Krakus 2017-03-19 10:03
Ja pracowałem.
DRAMAT jak wszędzie.
Auchan w Polszy jest wszędzie taki sam.

Mobbing, stres, pełna dyspozycyjność - notoryczne zmiany w grafiku.
Ochrona rządzi sklepem, jesteś potencjalnym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko na krzyki.

Więcej na innych wpisach, bo wszędzie podobnie.
DZIADOSTWO
13
Pracownik AUCHAN 2017-04-06 19:54
reżim Auchan i propaganda . 100 % normy za najniższą cenę . Sklep co jakiś czas robi degustacje dla pracowników robią ci zdjęcia i musisz się cieszyć jak Chińczyk. Zatrudniają osoby niepełno sprawne a potem sami się z nich śmieją. Nie polecam
5
Krakus 2017-04-06 23:29
to pozdrawiam. Ja też po magisterce, humanista;) I też przez rok byłem tam pracownikiem hali.

Pisząc o osobach z wyższym wykształceniem w auchan nie miałem na myśli takich "nas" - magistrów - humanistów (nie wiem jak ty), - bez doświadczenia, ale kadrę menagerską - nie ma wśród menagerów osób wykształconych w tym kierunku, z odpowiednim przygotowaniem do zarządzania ludźmi, z doświadczeniem w tej dziedzinie. Takie osoby nie będą tam pracować za takie grosze. A pamiętam, jak to się kiedyś auchan chwalił "wykwalifikowaną i doświadczoną kadrą menagerską".
2
ede 2017-04-09 22:31
Ktoś ma doświadczenie w programie menedżerskim w sklepie Auchan??
były menago z Poznania 2017-04-12 14:44
to będzie świetny krok do dalszej kariery! mało gdzie zdobędziesz doświadczenie tak bogate, co potem przełożysz na nową pracę, a w przyszłości zarządzanie na kierowniczym stanowisku! :) tak właśnie zdobywa się wiedzę :) życzę wytrwałości i dalszego rozwoju :)
2
Dyrektor 2017-04-13 12:12
Powiedz to mądralo Panu Bartkowi Misiewiczowi, ciekawe co on na to by powiedział. Wiem jest takie słowo . FRAJER!! Auchan to dno dna tu się nic nie nauczysz tu jesteś maszyną do roboty.
5
PR hala Bonarka 2017-04-19 14:59
Będą Tobą pomiatać, szargać Twoje imię, wyzywać cię od głupków i tempaków. Menager będzie pokazywał ci na każdym kroku, że jesteś nikim. Takich jak Ty jest na pęczki śmieci . Poza Tym każdy z tych debili w białych koszulkach będzie Ci rozkazywał bo w Auchan masz 30 kierowników nie jednego. Takim sposobem na tych dazmozjadów którzy chodzą jak Państwo po sklepie czytaj zarządcy będziesz Ty musiał wyrobić zysk. Nie polecem, jednym słowem. Pracowałem na BONARCE w Krakowie.
6
Jeszcze pracownik BONARKI. 2017-04-21 10:41
Pracownicy Biedronki 2 maja 2017 r. organizują ogólnopolski strajk z powodu niskich płac, chcą zarabiać min. 2 tys. netto ( na rękę ) plus premia comiesięczna, internet aż huczy. Zaznaczam, że w tym i poprzednim roku dostali 3 razy podwyżki i mają dla początkującego pracownika 2400 brutto + premia za obecność za tzw. brak L4 350 zł. I mało im. Pracownicy Auchan nie robią nic żeby poprawić swoją sytuację zarabiają 1450 zł netto na rękę i się cieszą, że mają pracę. Ja piernicze co za tempory tu pracują z wypranymi mózgami. Ja odchodzę to mi już nie zależy ale wy, którzy tam zostaniecie róbcie coś żeby żyć lepiej i zarabiać więcej. No chyba, że wam wystarcza na wegetację tyle ile macie. A dyrekcja świętuje zyski z obrotów przed świątecznych pije gines i zajada ośmiorniczkami. Pozdrawiam was z hali Bonarka z Krk.
6
Leon 2017-04-23 15:35
jakbyś był doświadczonym informatykiem to byś nie szukał pracy w Auchan :-)
2
caracale 2017-04-24 12:27
Witam. Nie pracuję w Auchan Kraków lecz widzę że tutaj macie też te same problemy co my.
U nas nadal nie podali wyników zeszłorocznego barometru ( który był beznadziejny) . Dyrekcja z menadżerami w czasie pracy zrobiła sobie imprezkę w jakimś dworku żeby omówić wizje i barometr z popijawą na końcu (jakby mieli co świętować???) Wyniki tragiczne, pracownicy niezadowoleni. Na sklepie oczywiście zostali sami pracownicy... którzy muszą harować za myszkę ryżu. Centrala powinna przyjrzeć się kontrolerom,dyrektorom i ich zarządzaniem funduszami. Nie inwestują w stare sklepy, pracownicy muszą pracować na złomie elektrycznym bo ciągle się wózki elektryczne psują.
5
By Poland Pracownik Hali KR 2017-04-25 11:01
Praca na 3 zmiany, 7 dni w tygodniu za 1450 zł. netto na rękę. Po 5 nocach pod rząd masz dosyć wszystkiego, nie masz siły się ruszać. Pracy masę bo nikt nie chce przyjść nowy do pracy za takie pieniądze. Praca w sobotę i niedzielę bez żadnych dodatków to jest Auchan. Tu się można zamęczyć za te grosze, które potem nawet na lekarza, rehabilitanta nie wystarczy. Firma nie godna zainteresowania. No chyba, że chcesz być niewolnikiem.
8
Krzysiek 2017-04-27 18:01
A NICK to Polskie? Z jakiej jaskini wypełzłeś/aś? Jak już kogoś obrażasz to napisz proszę swoje imię.
oszukany 2017-04-28 18:17
Niestety ale problem ciągle narasta.
Trzeba te sprawy poruszać w internecie by coś w tej kwestii ruszyło.
Dzisiaj w jednej "taniej" sieci zrobiłem zakupy i produkt został nabity podwójnie.
Często w pamięci staram się liczyć ile wyniesie rachunek ale często jest to niemożliwe (nieznana waga albo wiele produktów.

Dodatkowo zauważyłem, że w Polsce jeszcze (nie zawsze całe szczęście) traktuje się klienta jak oszusta próbującego wyłudzić 2 złote...!?

Trzeba paragon sprawdzać przy kasie, zwłaszcza jeśli wyświetlacz z ceną nie jest skierowany w naszą stronę (istnieje wtedy możliwość chociaż częściowego śledzenia ile zostaje nabite).

Sprawdzanie takie wydłuży czas spędzony w sklepie ale dlaczego mamy nie robić tego w imię uczciwości ogólnoludzkiej, że tak to nazwę.
Sklepy zmienią politykę po tym jak im się kolejki wydłużą o 20% (czytaj. zmniejszy się ilość klientów w jednostce czasu).

Pozdrawiam,
(wielokrotnie) oszukany


oszukanystorazy@gmail.com
1254 2017-04-29 22:47
pierdolisz
Danuta 2017-04-30 09:50
Klientow w Auchan w Bonarce w Krakowie odstraszaja klienci "nacpani, pijacy. menele' tych nacpanych i pijakow czesto sa to mlode nacpane dziewczyny powinni wypraszac ze sklepow bo stanowia zagrozenie dla tych trzezwych i nie nacpanych.Podchodza do klientow w roznym celu. Ostrzegam przed menelami w Auchan w Bonarce w Krakow. Personel w tym sklepie powinien wyprowadzac cpunow i pijakow.
Zostaw swoją opinię o Auchan - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan