logo Auchan

Auchan

Kraków

Opinie o Auchan

Kasjerka 2016-11-10 18:37
Pracuje tam juz dwa miesiace na kasie, oczywiście przez agencje, totalna porazka. Teoretycznie pracuje 6 godzin dziennie a w praktyce czasami nawet i 12, a nikt nawet nie spyta czy moge zostac. Jestem kasjerka, dzis np. Byly duze kolejki, kasjerki oczywiscie tez były, a kto siedzial na kasie? Oczywiscie tylko te zatrudnione przez agencje bo panie na umowie wolaly sobie pogadac. Lepiej siedzieć w domu i nie miec tych marnych pieniedzy niz pracowac jak jakis niewolnik:) potem ludzie sie dziwią ze Auchan ma slaba płynność. Jak moze miec duza skoro sa otwarte 3 kasy na 24? No ludzie. Jestem logistykiem z zawodu i jak na to patrzę to az mnie sciska ;) gdybym nie potrzebowala pieniedzy to na bank bym tam nie pracowala.
12
retka 2016-11-11 15:15
No to jaki problem zatrudnić się nie przez agencję??
Chyba tylko jeden przez agencję možna zarobić więcej. Za te nędzne grosze każdy będzie mieć to w nosie. Stoją w kolejce to stoją,nie ma obrot to nie ma ci pracownicy i tak nic z niego nie mają. Jak ma suę podchodzić do pracy z której nie można godnie żyć??
7
wiki 2016-11-13 17:38
Agencje pracy placa roznie.Auchan placi tyle ile jest w stanie.Placi najmniej bo po co wiecej jak mozna oszczedzac.A zatrudnic sie w Auchan to nie warto.Za 3miechy na pol etatu zarobilam ledwie 2300netto.A na zleceniu mialam 13brutto i pracowalam kiedy chcialam.Teraz jestem w Biedronce mam na reke ok.2tys. netto.Praca ciezka i wymagajaca zaangazowania.Dodatkowo sa premie,ciekawy socjal i wszyscy sa rownie traktowani.A w Auchan nic nie dostalam tylko wymagania z kosmosu.Bo plynnosc i obrot w glowie reszta zadan sie nie liczy.Realny rozwoj to w teorii a nie w rzeczywistosci.Przyjmuja znajomych i rodzinny kram.Czlowiek z perspektywa rozwoju i pomyslami nie ma czego szukac w tej firmie.Biedronka dala mi juz na wstepie motywacje wysokosc pensji.Ma dwoje dzieci a utrzymac rodzine z pensji Auchan to jak byc zebrakiem.Biedronka dba o zycie rodzinne moglam isc na 500+ i rzucic prace ale tego nie zrobilam.Pracowalam w Bonarce i nie zycze nikomu pracy w tej firmie
17
Były prac. 2016-11-20 14:19
Biurokracja ,rotacja i chore szkolenia bez końca po których za chwile nowy pracownik się zwolni.:) niskie zarobki.
6
Roman 2016-11-25 10:34
Pracuje w Auchan 5 l zarabiam 2600zł netto plus nadgodziny ,8godz, dni wolne ,oby tak dalej a ci co piszą ,że ciężko ,to są marnymi pracownicy i boją się o prace
1
Auchanowiec PA PA 2016-11-25 16:55
Masz 2600 netto bła ha ha, JAKO PRACOWNIK HALI :)) ale mnie rozbawiłeś człowieku. 2600 netto to ma menager lub pierdziel z biura kadr a nie ludzie wypracowujący zysk w firmie czyli kasjerki i pracownicy hali. I Romuś nie pier... bo albo tam nie pracujesz naprawdę albo jesteś na wyższym stanowisku. Ja orałem jak głupi wszyscy to zauważyli i nic więcej nie dostałem tylko najniższa krajowa. A jeżeli tak twierdzisz, że na hali zarobek jest 2600 netto to DLACZEGO wciąż Auchan szuka ludzi do pracy? Masowo szuka i szuka i szuka i nie może znaleść BO ZAROBEK JEST 1400 ZŁ a za to się nie da żyć!!!!!!!
9
NIE ROMAN 2016-11-25 17:51
Na 448 OPINII jesteś chyba jedynym który zarabia 2600 netto. Koniec komentarza - wszystko można wywnioskować z tego faktu. POZDRAWIAM ROMUŚ
9
renia 2016-11-26 09:46
Roman to ha chyba od 11lat jestem kiepskim pracownikiem bo 2600brutto nawet nie mam. Napisz gdzie masz te 2600netto i na jakim stanowisku a idę tam w dym.
4
Niespozywcza 2016-11-26 10:14
Pani magister niech sie nie dziwi. Jezeli brak jest pracownikow na dziale spozywczym, to biora do pomocy kogokolwiek z innego dzialu. Pracuje w auchan prawie 2 lata na dziale nazwijmy niespozywczym. Z powodu brakow w zatrudnieniu wiele razy pomagalam na dziale spozywczym. Logiczne jest, ze bedac tam gosciem, nie jestem w stanie dokladnie wiedziec, gdzie lezy dany produkt. Oczywiscie klienci niezadowoleni (wcale sie im nie dziwie) ze ja czegos nie wiem. Na koniec taka mala dygresja: pani magister nie potrafi przeczytac daty przydatnosci do spozycia sera gouda?
3
Szejbek 2016-11-28 19:42
U nas w Komornikach rozwiązali ten problem połowa osób na spożywce to Ukraińcy.
1
ja 2016-11-29 18:56
Ja nie miałam tyle jako manager, Hahahaaaaa. Chyba w Wawie robisz, tam inne stawki
1
Brutus 2016-11-29 19:23
ukraincom to się nie dziwię ale co Wy Polacy tam robicie? g...niana pensja, zero perspektyw, zale na forum z których kierownictwo ma ubaw...nikogo nie interesują wasze problemy czy zale .. co was trzyma w tym obozie ja tego nie pojmuję??????
5
wesoły 2016-12-03 08:59
ja jeszcze pracuję ale tylko parę dni w tym dziadostwie. O dziwo, 99% procent tego co przeczytałem z ostatnich miesięcy sie zgadza. wieś, olewanie ludzkich uczuć, kupa wiejskich karierowiczek/ów, którzy ze Wsi [chodzi mi tu o mentalność, bo nie mam nić do ludzi mieszkających na wsi] pojawili sie na "salonach". Łeb do góry, identyfikator na pierś, odwalić się w obcisłe getry i nic nie robić poza zwracaniem uwagi nowym. Fakt pracują tam rodziny, biorą sobie kupę serwisów, które robią w trakcie pracy. Więc z właściwej roboty nic nie zrobią. Pieniądze? śmiech na sali. choćbyś się zesrał, to nigdy nie wyrobisz planów. zawsze coś jest nie tak, więc po co się starać? ja na szczęście w tygodniu spadam z tego dziadostwa. poza kilkoma osobami, nie będę tęsknił i za nikim i za niczym. Pozdrawiam
19
ja 2016-12-03 13:51
Auchan – Bonarka

Jestem pracownikiem z długoletnim stażem – bardzo długim stażem .
Chciałbym podzielić się z Państwem moją opinią o tej Firmie.
Na chwile obecną GRUDZIEŃ 2016
PRZESTRZEGAM I ZDECYDOWANIE ODRADZAM zatrudnienie w tej Firmie .
Głoszone slogany którymi promuje się ta Firma tylko zwodzą ,
Wielkie hasła i pierwsze szkolenia wprowadzające pracownika robią Ci pranie mózgu mające pokazać jaka ta Firma jest wspaniała i jak bardzo uczciwa wobec Ciebie .
Jak jesteś cenny dla niej oraz jak to będą dbali o Twój rozwój przez różne szkolenia itp. itd.
Przyznam wygląda to bardzo bardzo wiarygodnie i motywująco .

Rzeczywistość codziennej pracy szybko to weryfikuje .

Na chwile można śmiało powiedzieć , że porównaniu z tym jak było przed laty, a jak jest teraz. To jest : WYZYSK przez wielkie „W" !!!

Najprościej przedstawiając wygląda to tak , że masz sam wykonać prace którą wczesniej wykonywały z 3osoby i za bardzo to nikogo nie interesuje jak masz to zrobić .
Nie pomoże Ci nikt bo za bardzo nie ma kto ,a Twój przełożony menagera czy senior , woli pochodzić po wielkiej hali niby doglądając wszystkiego z rękami w kieszeni lub posiedzieć na biurach niby robiąc zamówienia . Co jakiś czas strofując Cię
”dlaczego to jeszcze nie jest zrobione”.
Wiadomo- założony cel się liczy. Za który to oni dostaną sowitą premię .
Ty Oczywiście za dobry „zapierdol” grosza więcej za to nie dostaniesz … no może jedynie premijkę jeśli można to tak nazwać.
Niestety jest ona na poziomie kieszonkowego dla dziecka.
Poziom Managerów i Seniorów pozostawia wiele do życzenia .
Mimo iż kilka osób którzy rzeczywiście ma pojęcie o swoim stanowisku i zarządzaniu ludźmi
W sposób godny i profesjonalny.
Niestety w większości są to Amatorzy stanowiska którym udało dorwać się do fotela dziwnym powiedzmy zbiegiem okoliczności lub nieszczęściu ich poprzednika .
Tak naprawdę z Kadrą zarządzającą mają tyle wspolnego co napis na identyfikatorze .
Dobitnie można przyjąć stwierdzenie bezczelny Burak pod krawatem.

W Firmie skala FAŁSZU, OBŁUDY wręcz ZEPSUCIA i ZNIECZULICY w relacji
Przełożony – Pracownik stoji na naprawdę DOBRYM - WYSOKIM poziomie.
Nikt Cię nie doceni jeśli miało by się to wiązać z większym wynagrodzeniem .
Choć przepraszam byłbym zapomniał możesz zostać pracownikiem miesiąca !
(Gdy Cie łaskawie szef zauważy ) Nagroda - bilety do kina .

Podwyżka raz do roku w tzw. Ocenie rocznej pracy „Bilans”
Nawet jeśli jesteś wartościowym pracownikiem z dużym wkładem w dział
nie licz, że dostaniesz dużo wiecej .
Bo się wyróżniasz , że szef zadba o Twoją podwyżkę – bo jestes dobry.
Owszem dostaniesz więcej od tego co się opieprza ,ale różnice są tak znikome .
Ze lepiej cyfr nie przytaczać. Wstyd bo to grosze .
Powiedzenie „ręka rękę myje” w Auchan ma dużą moc .
Stąd też i pewnie tak wykwalifikowana kadra zarzadzająca . Coś w tym jest .
No ale tak się tu robi widać „karierę” po francusku

15
Pracownik Bonarki 2016-12-03 14:15
PRZESTRZEGAM I ZDECYDOWANIE ODRADZAM zatrudnienie w tej Firmie Auchan Krakow Bonarka
Co by nie smęcić za duzo .
Wyzysk , Spychologia , Obłuda

Nie badz parobkiem Francuza we własnym kraju
15
Lepszy SORT 2016-12-06 22:39
Szkoda czasu, szkoda życia na tą firmę. Bo życie mamy tylko jedno i czas ucieka i za jakiś czas obudzisz się rano i powiesz sobie jestem NIKIM dlatego że wybrałem Auchan jako swojego pracodawcę. Ludzie nie róbcie z siebie kompletnych parobków. Nikt z nas nie jest gorszym sortem i nikt nie musi być na dnie w Auchan. 1400 Zł Pani dyrektor jedna z drugą tak do Pań mówię spróbujcie przeżyć miesiąc za 1400 zł i potem pogadamy.
9
Pracownik 2009 2016-12-07 01:30
Ja ten twor juz dawno oposcilem bylem kasjerem i bylbym dalej bo awansu realnego w Auchan nie ma.Dzisiaj jestem kierownikiem regionu w dyskoncie wiadacej firmy na rynku polskim.Obiecywali i przepowiadali przyszlosc,a jak uplynelo 3 lata wszystko spelzlo na niczym.Podwyzki tylko w teorii,a w rzeczywistosci to ochlapy marne 20zl.Etat 5/8 max na Bonarce i na wiekszy nie ma co liczyc nawet z dlugoletnim stazem.Czeste zabawy z grafikami ukladane pod dyktando centrali i senior menedzer ZZL.Student nie ma czego szukac w tej firmie i to na kasie.Bo juz nie ma kto pracowac popoludniu i w weekend.To sa pory kiedy jest szal zakupowy.Menedzerka kas byla tak arogancka i pusta wiecznie wojenka o zmiany grafikowe.Obiecywali wiele na poczatku a teraz nie maja nic do zaoferowania.Zarzadzanie w tej firmie opiera sie na zasadzie przedszkola.Dac zabawki i problem rozwiazany.Zero szacunku,pomiatanie,ponizanie,ublizanie,osmieszanie na tablicy ile kto popelnil bledow.Premie i te stopnie zaawansowania to kpina.Robia wszystko by jej nie dostac i coraz lepsze maja wymowki.Kasjer i Pracownik dzialu ma najgorzej reszta to inny tok pracy.Tam maja czas na plotkowanie i sprawy nie zwiazane z praca.Nizszy szczebel mozna wymienic bo on jest najtanszy.Da sie pare zlotowek wiecej i desperata znajda.Wszystkie wpisy sa prawdziwe i szczere.
15
ponizony 2016-12-07 11:18
Dziekuje ze takie forum powstalo.Bylem na rozmowie o prace w Auchan.Wszystkie wpisy sa prawdziwe zlapalem pania na klamstwie na rozmowie.Obiecywala zlote gory.Moje pytanie brzmialo jaki realny jest awans w tej firmie?.Pani sie bardzo gubila sie w swoich wypowiedziach.A jakie jest wynagrodzenie i premie?.Jak uslyszalem to juz bylo jasne,ze nie ma po co sie zastanawiac.Podziekowalem i wyszedlem.A co mnie zdziwilo,ze na stole lezaly ciastka,kanapki,puste kubki,wedliny.Pewno jakas impreza byla.Rozmowa na Bonarce byla.Tak sie rekrutuje w Auchan
10
Były pracownik 2016-12-17 21:30
Niestety w wiekszosci to co tu ludzie pisza jest prawda.Jest pewien cytat.''Gdy praca, którą wykonujesz, nie daje ci radości, a tylko pieniądze, to jesteś śmiertelnie ubogi.''-Tutaj nie ma radosci ani z pracy ani z pieniedzy.
5
Były pracownik 2016-12-17 21:35
Pozdrawiam wszystkich pracowników Auchan Bora Komorowskiego a w szczególności załogę działu napoje Janusza, Krzyśka, Monikę, Ewę, Rafała ( ten akurat jest spoko ) i Sebe ( ten też jest spoko ). No i oczywiście menagera działu Mariolę . Życzę wam powodzenia w dalszej karierze zawodowej . Pozdrawiam.
5
Olga 2016-12-19 14:41
Witam,
Nareszcie oposcilam Auchan na Bora w Krakowie.Niestety wszystkie opinie sa prawdziwe.Pracownik nizszego rzedu jest nikim decyduja za ciebie.Masz rodzine albo chcesz ja zalozyc zapomnij wylecza cie z tego.Ciagle zmiany grafikow w moim przypadku to kasy.W miesiacu az 10razy zmiana grafiku bo manager sie pomylil albo zle utrafil.Placa niska,premia obcinana za wszystko i za nic.Awantury i sprzeczki na lini kas miedzy liniowymi oraz serwisem kasowym.Chamskie odzywki liniowych do kasjerow.Filarzy maja swoj krag adoracji robia sobie co chca w szczegolnosci jedna z osob.Manadzerowie z kas sa rozni ale oni pewno uwazaja ze wszystko jest w porzadku.Ja mialam tego dosyc i odeszlam bo zycie i zdrowie jest wazniejsze.A na koniec pani Ewelina z ZZL chciala mnie zatrzymac obiecujac rzeczy nierealne do spelnienia.Najlepsza to Dyrektorka lata i morde drze a sama nic nie robi.Bo na niczym sie nie zna.Traktuje ludzi i pracownikow jak smieci.Wazniejsze sa cyferki i pieniazki za obrot bo to jej piorytet.Wiele mi naobiecywali na rekrutacji i co moge oczekiwac.Niestety zachowanie i chamskie podejscie do pracownika przekreslilo firme Auchan na zawsze.Obecnie pracuje w firmie i zarzadzam 20 osobami.Szacunek i wspolpraca to podstawa tej firmy.A w Auchan ponizenie i wyzysk bo przyjda nastepni.
18
stona94 2016-12-20 11:23
witam , wiecie kiedy w tym miesiącu ma być wypłata ? bo podobno ma być dziś , czy ktoś już ma wypłatę ?
Alex 2017-01-02 21:50
Witam,
Mam pytanie odnosnie pracy kasjera/rki w Auchan: jakie są obowiazki?(chodzi mi o to czy tylko się siedzi na kasie czy oprocz tego jeszcze dodatkowo wyklada towar gdy jest chwilowy przestoj i nie ma klientow?Czy dodatkowo się pomaga np. na stoisku z wędlinami gdy brakuje rąk do pracy?
Czy sa dodatkowe zadania oprocz sprzedazy i obslugi klientow?
Proszę o odpowiedź :-)
Pozdrawiam wszystkich
Było mineło 2017-01-03 13:22
Tylko siedzisz na kasie jak jesteś kasjerem. Ludzie nie idzcie tą drogą . ODRADZAM !
6
Kasjerka 2017-01-14 23:28
Jeżeli piszesz jakąkolwiek opinię to miej chociaż odwagę napisać swoje prawdziwe imię a nie wymyślone pewnie tylko po to by wylać swoje żale, które nie dokońca są prawdziwe. Pewnie myślałaś że nic nie robiąc zarobisz nie wiadomo ile i awansujesz na senior managera w miesiąc. Ja pracuję na kasach na Bora od 7 lat i jakoś nie zauważyłam takich cudów jak Ty. Ok może co do zmian w grafiku to się zgodzę, że dość często się zmieniają i może to irytować ALE jeżeli jakaś zmiana mi nie pasowała zawsze można było poprosić o zmianę i nigdy jeszcze nie usłyszałam odmowy ze strony managerów. Awantur między Serwisem Kasowym a Liniowymi nie zauważyłam ani jednej więc chyba coś Ci się pomyliło albo to sobie wymyśliłaś by pokazać jak Ci bardzo było źle . Co do płacy owszem nie są to kokosy ale też nie jest to najniższa krajowa, jeżeli spodziewałaś się milionów siedząc na kasie to gratuluję wyobraźni. Co do premii to się zgodzę - napisałaś prawdę jest obcinana za wszystko co możliwe. Jeżeli chodzi o liniowych to nie mogę o nikim powiedzieć złego słowa, owszem czasem ktoś powie coś mniej odpowiedniego ale na pewno nie w celu obrażenia kogoś. O filarach się nie wypowiem bo nie mam aż takich kontaktów z nimi ale jak panie były wcześniej na linii to też nie można im było nic zarzucić.
4
Kasjerka Bora 2017-01-15 02:38
Nie zgadzam się z opinią pani Olgi, która podobno(nie pracowała u nas żadna Olga - czyżby zakłamana opinia i brak odwagi?) była kasjerką na Bora. Firmie Auchan można wiele zarzucić: wyzysk, niskie zarobki, zabieranie premii za byle co, ale(przynajmniej jeżeli chodzi o Kraków Bora) nie można nic zarzucić pracownikom działu kas. Grafik może zmieniany dość często(zwłaszcza w grudniu - okres przedświąteczny) ale zawsze się można dogadać z managerami gdy jest taka potrzeba, między liniowymi, a serwisem kasowym, czy innymi pracownikami nie było żadnych awantur-ten wpis to totalna bzdura, już nie wspomnę o tym że podobno liniowi się chamsko i bez szacunku odnoszą do kasjerów - pracuję tu od przeszło 7 lat i nic takiego nie miało miejsca i na pewno nie można zarzucić, że managerowie czy filarki nie odnoszą się do pracowników bez szacunku. Pracuję tu tylko ze względu na to, że jest w naszym dziale fajna atmosfera, gdyby nie to to już dawno bym się pożegnała z tą firmą. Tak czytam te wszystkie wpisy i niestety niektórych tutaj ponosi wyobraźnia więc trzeba brać wszystko z przymrużeniem oka...
2
Robolek 2017-01-15 20:47
Prawda, byłem managerem i miałem 2.300 a po 2 latach 2.400 netto. Jaja sobie chyba robisz Roman. Rozmawiałem z innymi managerami i nikt nie miał powyżej 2.500. Roman nie pie.... bo się błaźnisz. A swoją drogą to pracownicy narzekają że mają dużo pracy za małe pieniądze ale nie wiedzą że manager ma 5 razy gorzej. Nie macie pojęcia z iloma pierdołami musi zmagać się manager. I za co? Nawet ku... średniej krajowej nie ma.
pozdrawiam propagandę Auchan
4
Madzia 2017-01-15 21:18
Witamy kierownictwo na forum. Niskie ukłony Pani dyrektor, niskie ukłony Pani menager. Jest Pani wspaniała i cudowna. Boi się Pani o swój stołek. Spokojnie utrzyma go Pani bo ludzie odchodzą a nowi nie awansują. Była, zobaczyłam i odeszłam. Takiego skur... synstwa jak w Auchan niema nigdzie. Powtarzam nigdzie. Nie zakrzyczycie prawdy dyrekcjo.
7
oszolom 2017-01-16 01:07
czasem trzeba umyc koszyki te plastikowe
Marek 2017-01-16 17:36
Jeżeli menager ma gorzej jak mówisz człowieku to zmień stanowisko na pracownika hali za 1400 zł. Droga wolna.
6
Kasjerka Bora 2017-01-19 02:24
No niestety nie mam nic wspólnego z kierownictwem, a tym bardziej z dyrektorką. Raczej nie pisałabym o wyzysku, niskich zarobkach i premiach zabieranych za wszystko co tylko możliwe, gdyby było tak jak napisałaś. Zwróciłam tylko uwagę na to, że niektóre komentarze(zwłaszcza ostatni) są przesadnie ubarwiane, a w niektórych przypadkach to zwykłe kłamstwa. Byłaś, zobaczyłaś, zrezygnowałaś ok Twój wybór. Tak jak Ty napisałaś swoją opinię tak i ja mogłam wyrazić swoją, a to, że nie obrzucałam wszystkich błotem, to zaraz ma oznaczać, że jestem jakąś kierowniczką albo dyrektorką.... to chyba przesada. Pozdrawiam kasy z Auchan Bora
3
skarlet 2017-01-19 17:10
Witam, Panią senior menager z Bora.
1
Octavia 2017-01-20 11:01
Zwolniłem się, mam dość wegetowania za 1450 zł. Za to się nie da żyć. Biedronka płaci lepiej.
6
NICK 2017-01-21 15:02
"Jeżeli piszesz jakąkolwiek opinię to miej chociaż odwagę napisać swoje prawdziwe imię"
Niestety (a może "stety") nie ma takiego pola w które wpisuje się swoje imię - jest tylko pole na nick. To raz, a dwa ładne masz imię. Nie śmiali się z Ciebie w szkole? Kasjerka to w ogóle polskie imię, bo nie spotkałem się z takim jeszcze?
kolo 2017-01-23 12:05
nadgodziny nie są płacone idioto tylko oddawane są dni a nadgodzin tam nie chcą to raz a dwa skąd taka kasę masz chyba jak liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i donosisz bo uczciwego pracownika i pracowitego tylko gnoją i nie doceniają
6
jula 2017-01-25 15:50
Nadgodziny czasem oddają a czasem one cudownie znikają wtajemniczeni wiedzą jak jest.Przez 11lat nie spotkałam się z tym by mi ktoś za nie zapłacił. A 2500 to pracownicy na hali niektórzy nawet po 10latach nie mają i fo brutto. Więc Romuś powiedz w krórym to sklepie masz 2500 na ręke??
2
xxx 2017-01-26 21:36
Człowieku, chyba sam w to nie wierzysz co piszesz. Podtrzymuję to o czym piszą inni. Reasumując w jednym zdaniu, firma nie szanuje pracowników pod każdym względem. Gdyby mogli, to by wydarli jeszcze tę najniższą krajową.
4
Gacus 2017-01-27 08:07
Auchan Opole szczegolnien w Galerii Handlowej to jakis dramat , czesto jestem gosciem tego marketu z racji ze pracuje kilka sklepow dalej . to jaki nielad jest w tym markecie to az w oczy kuje . raz ze wiecznie jakies przestawianie regalow i robi to w max trzy osoby pewnien dlatego ze nie ma wiecej rak do pracy no i dwa ci biedni pracownicy ktorzycwieczbie ciagna duze palety . zastanawialem sie o zatrudbieniu w tej firmie ale po tym co przeczytalem to sie przerazielm a najgorsze jest to ze rozmawialem ze znajomym z Lidla i mowiac mu o problemach auchan wysmial mnie ze tam chcialem isc , teraz jestem od stycznia pracownikiem konkurencji i na starcie dostslem duzo wiecej niz auchan oferuje po roku . nie polecam
3
skunislaw 2017-01-27 20:19
chan to sklepy dla holoty..mega slaba jakosc wstyd sie przyznac ze w tym syfie ale mam 600 zl renty i tylko dlatego inaczej to mysle ze auchan to najgorsze dno
2
były pracownik 2017-01-28 13:37
to co piszą to prawda ludzi którzy pracują ze mną po 10-13 lat nie dostali podwyżki, jedynie wyrównanie do najniższej krajowej, obecnie najniższa krajowa 2000 a oni zarabiają po 2050 do 2200 max, żenada, co chwile jakieś chore szkolenia, delegacje do których zmuszają, bo nie każdy chce albo ma dzieci i nie może, w zeszłym roku przez mój sklep przewinęło się ponad 100 pracowników, mam na myśli, zatrudniło się i zwolniło, wcale nie wymyślam, to rekord od kiedy sklep istnieje, to ponad połowa załogi, w lidlu na rozmowie na dzień dobry zaproponowali 2200 brutto na 3/4 etatu, te wszystkie piękne uśmiechnięte buzie na zdjęciach to propaganda, nam też kazali robić jakieś debilne zdjęcia , zmuszanie brania udziału w animacjach... na twarzy uśmiech a wewnątrz flaki sie wywracają, syf kiła i mogiła
14
Samo życie 2017-02-01 12:29
Nawet ludzi karanych ? A co oni nie zasługują na prace już ? kim ty jesteś że masz czelność wszystkich odrazu skreślać ?! Spotkajmy się i powiedz mi to prosto w oczy...
Zrezygnowany 2017-02-05 16:40
Witam,
Bylem na kilku rekrutacjach i najlepiej wypadl Lidl i Biedronka powiedzieli jasno czego oczekuja.Rekrutowala osoba kasjer/sprzedawca powiedziala na czym polega praca na tym stanowisku.Na start zaproponowala mi Biedronka 2500brutto caly etat Lidl 2600brutto tez caly etat.Dali tez mozliwosc pracy na 3/4 etatu z dopelnieniem do calego.Wszystko jasno okreslili i nic nie ukrywali.Kaufland tez bardzo ciekawie przeprowadzil rekrutacje.Przedstawili zakres obowiazkow i wymagan w sposob jasny i zrozumialy.Na start zaproponowali 2600brutto.Najgorzej wypadl Auchan zero zainteresowania i zaangazowania ze strony osoby rekrutujacej.Totalny chaos nie wiedzieli,ze sie umowili na rozmowe.Musialem czekac 45minut,az laskawie ktos przyjdzie.Wreszcie przyszla mloda pani i zaczela opowiadac o pracy w Auchan.Spedzilem prawie godzine i co skladalem CV na dzial a zaproponowano mi prace na kasie.Etat jaki mi zaproponowano to 5/8etatu i praca w weekendy i to popoludniu.Stawka to 1300brutto.Pani na sile probowala mi wmowic,ze lepszej pracy nie znajde.Wspomniala,ze premie sa za osiagniecia.Podziekowalem i wyszedlem.Warto szukac i nie poddawac sie.Ja wybralem Lidla i nie zaluje mam satysfakje ze pracuje nie z przymusu,a z wyboru.Fajnie,ze sa takie fora i warto z nich korzystac.Niektorzy koloryzuja,ale prawda o Auchan sie sprawdza.Te komentarze powinny uswiadomic kazdego co sie dzieje w Auchan.Co chwile kogos szukaja
11
bond 008 2017-02-09 12:32
My mamy przymusowo zażywać środki psychotropowe dlatego pracownicy są tacy osowiali.
6
igor 2017-02-14 19:00
auchan bronowcie human resources to gang malutkich dziewczynek w balerinach, które nadają się do ssania kozich albo krowich wymion, zero komunikacji z pracownikami, i zarobki ala kosovo ODRADZAM
5
Szejbek 2017-02-14 21:40
Ale to chyba problem całej sieci. Nikt nic nie wie. Co z barometrem ? Co z podwyżkami? Same obietnice bez pokrycia. Firma działa na dezinformacji i zrzucaniu winy na innych. Czemu nie ma informacji z centrali jak powinno być? Same ściemy bez pokrycia..,
2
Grzegorz Sady 2017-02-15 14:49
Masz racje. Niskie ukłony Panie Igorze, nie wiem czy Pan był na szkoleniu z BHP u Pani Kamisi Staropolskiej, ta kobieta młoda siksa, mąż jej nie daje to wyżywa się na ludziach, mówi , że będzie targać za uszy i straszy jakimiś naganami , sranami. A niech się pocałuje tam gdzie światło nie dochodzi od przodu to się zadowoli !
2
Ania 2015 2017-02-15 18:22
Hej, ja właśnie na etapie rozwarzania pracy na kasie. chciałam się dowiedzieć jak wygląda praca i proces rekrutacji w Biedronce, np. z kim jest rozmowa kwalifikacyjna, kto potem jest bezpośrednim przełożonym - kierownik sklepu...? czy jakaś inna osoba? jaka jest pensja i czy np. są jakieś premie, bonusy za długi staż pracy ? czy np. po roku czy innym czasie się zwiększa pensja (jeśli tak o ile?) ile można dostać na początek?
są jakieś bonusy przy przyprowadzeniu kogoś do pracy (słyszałam coś, że to się zdaża)?
czy na początku są jakieś szkolenia? kto je przeprowadza? ile to trwa? czy czas szkolenia jest płatny czy nie?
a jak te rzeczy wyglądają w Auchan?



Ania 2015 2017-02-15 18:39
o, ja właśnie rozwarzam te sieci i pracę jako kasjerka...chciałam podpytać jak jak wygląda tam rekrutacja i praca, np. z kim jest rozmowa kwalifikacyjna, kto potem jest bezpośrednim przełożonym - kierownik sklepu...? czy jakaś inna osoba? jaka jest pensja i czy np. są jakieś premie, bonusy za długi staż pracy ? czy np. po roku czy innym czasie się zwiększa pensja (jeśli tak o ile?)
są jakieś bonusy przy przyprowadzeniu kogoś do pracy (słyszałam coś, że to się zdaża)?
czy na początku są jakieś szkolenia? kto je przeprowadza? ile to trwa? czy czas szkolenia jest płatny czy nie?
Ania 2015 2017-02-15 18:43
aha, no i jak to jest w tych różnych miejscach - jak w Kaufland? jak w Biedronce? a jak w Lidl?
Prawda o Auchan !!! 2017-02-19 20:18
Pogonić żabojadów. We Francji takie coś jak w Puolszy jest nie do pomyślenia.
Ta firma poprzez "szkolenia" pierze mózgi swoim ciemiężonym w dodatku za 1400 zł niewolnikom, żeby jeszcze obejmowali bardzo dziwnie wyceniane i nigdzie nienotowane akcje TEGO CZEGOŚ na dalszy rozwój i ekspancję.

Auchan to współczesne niewolnictwo i kolonizacja !!!!

1
Zostaw swoją opinię o Auchan - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan