brak logo

P.U.H. FACH

Drawsko Pomorskie

Opinie o P.U.H. FACH

Ona 2010-09-13 19:34:30
Firma bez organizacji, ( usunięte przez administratora ) trudny,ale to da się przeżyc, gorsze jest, że nie szanuje ludzi i traktuje ich jak śmiecie. Obiecanki, cacanki. Jak się jest zbyt ambitnym, daleko się nie zajdzie. Najlepsza firma dla osób, które nie oczekują od zycia zbyt wiele,( usunięte przez administratora )
on g 2010-12-02 13:44:39
Dobry pracodawca zatrudnia na umowę o pracę jeszcze nigdy się nie spóżnił z wypłatami .Jestem pracownikiem i na miejscu szefa połowę ludzi bym zwolnił nic od siebie .Pracują przecież na siebie a nie na szefa gdyby nie on to robili( usunięte przez administratora ) Niech otwierają swoje firmy i zobaczą jak to jest słodko w tych czasach noce nie przespane żeby załatwić nam robotę.Nie zazdroszcze i podziwiam.
ja 2010-12-23 16:11:47
Co za lizus to pisał chyba w innych firmach pracujemy.
olek 2011-01-07 15:48:22
Człowieku w tej firmie na 50 osób może 10 pracuje uczciwie a reszta się obija a ty jeżeli masz tak żle to co jeszcze robisz w tej firmie .Nie masz odwagi iść i powiedzieć w oczy szefowi co myślisz tylko głupoty wypisujesz w internecie jak nędzny tchórz.Jeśli chodzi o życzenia to ty też tego napewno nie zrobiłeś I takich głupot się czepiasz.To co piszesz świadczy o tym że jesteś złym pracownikiem i mam nadzieje że nie mam kontaktu z tobą bo napewno my inni pracownicy jesteśmy przez ciebie obmawiani tak jak nasz szef. Życzę ci żebyś miał takiego szefa obłudnika jak ty. Nie oczerniaj ludzi bo zło wraca ze zdwojoną siłą.
Szagi 2011-01-26 11:41:21
Ty człowieku nie wiesz co gadasz jak ludziom płaci grosze "jaka płaca taka praca " to się nie ma co dziwić ja sam za 5 zł pracowałem ale pożegnałem się z tym panem na cale szczęście nie chcę mieć z tą firmą nic wspólnego i to co piszą wyżej to cała prawda nie wiem kto tak bardzo broni tej firmy chyba naprawdę jakiś lizus .

pracownicy hurtowni 2011-02-02 12:52:47
A w którym sklepie pracujesz i po co jak ci tak żle a moż pomyliłeś sie i w mięsnym pracujesz .Daj w końcu spokój z tym oszczerstwami i jak jesteś taki mądry to co ty robisz na stanowisku sprzedawcy.Dziwne ale my jesteśmy zadowoleni (a pracujemy w hurtowni a nie w sklepie) nawet tego nie wiesz więc chyba jednak z nami nie pracujesz.Jak masz problemy to zwolnij się i nie psuj ludziom opini i nam.
ciu 2011-02-02 20:57:08
Firma nie funkcjonuje prawidłowo, pracowałam tam. Brak zachowania zasad i norm kodeksu pracy. Państwo w państwie, szef rzeczywiście ma brak szacunku do swoich pracowników. Ma duże układy w Drawsku, dlatego wygrywa przetargi. jego stosunek do pracowników jest niepoprawny. Niejedna kontrola by się tam przydała, zarówno z Urzędu Pracy jak i z inspekcji pracy. Faktycznie na przejściowe kłopoty można się tam zatrudnić, ale trzeba mieć stalowe nerwy i nie brać ( usunięte przez administratora ) poważnie. Ma on bardzo wysokie mniemanie o sobie, a przecież zaczynał z pożyczki dla bezrobotnych. ( usunięte przez administratora ) ..
anonim 2011-02-03 09:32:15
Ludzie po co wY TAKIE BZDURY I OSZCZERSTWA WYPISUJECIE POMYŚLCIE TYLKO ....TAK WAM ŻLE A PRACUJECIE TO PO CO TO WSZYSTKO NIKT WAS NA SIŁE NIE TRZYMA NIKT NIE KARZE Z BATEM NIE STOI NAD WAMI WASZ WYBÓR CHCECIE PRACUJECIE NIC NA SIŁE JA PRACUJĘ W TEJ FIRMIE JUŻ PONAD 5LAT I JAKOŚ NIE NARZKAM ....SĄ GORSI PRACODAWCY POPROSTU SKORO JESTEŚCIE NIEDOCENIENI ZWOLNIJCIE SIĘ I JUŻ A NIE OCZERNIACIE NA ŁAMACH INTERNETU A CO DO SZEFA TO JEST TO CZŁOWIEK KTÓRY NIE JEDNEMU Z NAS POMÓGŁ JAK BYŁO TRZEBA A JAK KAŻDY Z NAS MA SWOJE GORSZE I LEPSZE DNI ALE TO NORMALNE U KAŻDEGO ......JA TAM Z PRACY W FACHU JESTEM ZADOWOLONA I ZŁEGO SŁOWA NIE POWIEM PONIEWAŻ JAK JEST POTRZEBA ZAWSZE MOŻNA DOGADAĆ SIĘ WŁĄŚCICIELE FIRMY SĄ LUDZMI NORMALNYMI I UGODOWYMI WIĘC WSZYSTKO IDZIE ZAŁATWIĆ JAK NALEŻY A CO DO WYNAGRODZENIA JA NIE NARZEKAM JAK NA PRACĘ NA TERENIE POWIATU DRAWSKIEGO JAK TO SIĘ MÓWI U PRYWACIARZA ....PŁACA JEST WŁAŚCIWA I NA MIEJSCU U NAS NA NASZE DRAWSKIE I ZŁOCIENIECKIE ZAROBKI .....APELIUUJĘ DO WAS USPOKUJCIE SIĘ I NIE PSUJCIE CZŁOWIEKOWI... CHODZI MI O SZEFA OPINI BO JEST TO NAPRAWDĘ DOBRY CZŁOWIEK I FIRAMA RÓWNIEŻ JEST OK!!! I ZROZUMCIE JEDNO OBRAŻAJĄC NASZEGHO SZEFA I NASZĄ FIRMĘ OBRAŻACIE SAMYCH SIEBIE I WSZYSTKIE OSOBY KTÓRE PRZYCZYNIAJĄ SIĘ DO TEGO ŻE FIRMA TAK SPRAWNIE I TAK DOBRZE FUNKCJONUJE I MOWA TU O WSZYSTKICH O KADRACH KSIĘGOWOŚCI SZEFOSTWIE SKLEPACH I O WAS PRACOWNIKACH FIZYCZNYCH PONIEWAŻ WSZYSTKIE OSOBY PRACUJĄCE W FIRMIE SKŁADAJĄ SIE NA NASZ WIZERUNEK I OPINIE O NAS I O NASZYM SZEFIE NIE OBRAŻAJMY SAMI SIEBIE BO MYŚLĘ ZE TO JEST NIE NA MIEJSCU POZDRAWIAM....
anonim 2011-02-11 12:13:01
Firma jest dla osób które ni( usunięte przez administratora )
Przyjsc odwalic 8h i zapomniec, niewrto starac się bo i tak nikt tego nie doceni a ( usunięte przez administratora ) .
Co do płacy to nikt nikogo nie zmusza ,obiecanki jak ktos jest naiwny to wsam ras.
Praca polega na przezyciu 8h żeby się nie zmeczyc i pare piwek wypic.
Niema co się dziwic brak jakiego kolwiek systemu premiowego oprucz obiecanek,
Pracowników co wartych zostało z 10 a reszta wiadomo.( usunięte przez administratora ) Rzeby upewnic się co tam dziwje proponuje zatrudnic się wrarzenia murowane a szczegulnie na wypłate ta pierwsza. Nie polecam.
Znajomy 2011-05-26 20:02:20
Witam ważnych wiadomości odnośnie tej firmy pracodawco twoja polityka współpracy z pracownikami chyba nie żle szwankuje jak tak dale j będziesz postępował z ludźmi to niedługo nie będziesz miał na kim zarabiać. Szukaj oszczędności u siebie w domu bo jest nad czym się zastanowić. A pracownikom daj spokój bo i tak wykorzystujesz ich do granic możliwości oni zarabiaj na widzimisię Pana rodziny. Firma ogólnie jest tandetna płaca na poziomie 1000 zł.( oczywiście jak nie zabierze kasy pod koniec miesiąca bo to pracowników wina że się nie wyrabiają). Dla wiadomości Pracodawcy i wszystkich którzy chcą tam pracować za darmo. POZDRAWIAM
Bili 2011-06-05 23:32:28
Potwierdzam 100% prawdy.
anonim 2011-06-07 09:28:39
Ludzie weżcie sie do roboty!!!!!Zajmijcie się swoim domem życiem i pracą !!!!!A nie wypisujecie bzdury!!!!Nie psujcie sami sobie opini...............obrazając pracodawcę obrażacie sami siebie.......pozdrawiam!!!!
fiołek 2011-06-11 07:34:45
Po przeczytaniu wszystkich opinii myślę,że jest duża szansa dla pracodawcy i pracowników na zmiany.Jeżeli faktycznie firma ma problemy to mało pomocne są przeczytane przeze mnie opinie a tym bardziej te pozytywne widać pisane na "siłę".Moim zdaniem należy jak najszybciej opracować program naprawczy,dosłownie z ołówkiem w ręku.Po pierwsze ze wszystkich zebranych informacji od każdego pracownika z osobna( bo to oni wyprodukowują dla firmy czysty zysk) wypisać co sprawia największe problemy w płynności wykonywania pracy.Po drugie dokonać rzetelnej weryfikacji kadry pod względem merytoryczności, innowacyjności , zaangażowania- w tym zakresie na bok należy odłożyć koneksje i sentymenty.Po trzecie opracować rzetelny i przejrzysty program wynagradzania i zagospodarowania funduszu socjalnego.Po czwarte w przypadku gdyby firma zbudowana była z tzw.brygad bezpośrednie nałożenie odpowiedzialności na kierujących w zakresie wywiązania się z terminów a przede wszystkim jakości pracy.Wewnętrzna kontrola wykorzystywania czasu pracy na PRACĘ ZAWODOWĄ .Po piąte wytypowanie spośród załogi osoby ,która byłaby zarządzającym : czasem, terminami,brakami materiałowymi, logistyką itp.między załogą a szefem(pracownicy nie mogą mieć wielu szefów!!!).Po szóste każdy pracownik powinien mieć powierzone konkretne zadania na min.tydzień i być rozliczony bezpośrednio przez szefa.Po siódme , w tym przejściowym okresie nie korzystać z tzw.podwykonawców.Po ósme szef może być partnerem dla wszystkich swoich pracowników ale pewne ustalenia, informacje i problemy to WYŁĄCZNIE jego sprawa.Po dziewiąte musi być opracowany i konsekwentnie wykonywany plan urlopów minimum dwa tygodnie ciągłego urlopu w terminie dogodnym dla pracownika i Firmy (właśnie w tej kolejności).Jestem zdania ,że przy wykorzystaniu maksimum wiedzy na temat wszystkich spraw firmy w okresie 6-ciu miesięcy firma nabierze płynności a zysk będzie adekwatny do zmian,ku ogólnemu zadowoleniu pracodawcy i pracowników.W tym wszystkim niezbędna jest konsekwencja i obopólny szacunek.Życzę powodzenia.
Heniek 2012-01-24 11:50:09
Widzę że dawno tu nikt nic nie pisał a ja mam też swoje zdanie na temat tej firmy ! ( usunięte przez administratora ) . Niewiem czy to jest normalne pracowałem w tej firmie ale stwierdziłem że nie ma co się tam marnować więc odeszłem młody jestem to prace szybko znalazłem i teraz wiem że praca tam( usunięte przez administratora ) .Przyczepa się dosłownie o wszystko dlatego radzę uważać i naprawdę podziwiam tych ludzi normalnych co tam pracują niewiem jak tam wytrzymują . ( usunięte przez administratora ) radził bym racjonalnie pomyśleć nad pewnymi kwestami doceny dobrych pracowników .
fiołek 2012-02-15 22:25:30
kiedy czara goryczy się przelewa to trudno o kulturę ja to rozumiem, ale wszystko działa ZAWSZE w życiu w dwie strony.Jaka nasza praca takie dochody firmy i takie wynagrodzenie skoro byle jaka wydajność i jakość dochody firmy na granicy zysku w efekcie nieciekawe pobory.I to wszystko.Ale do nas to nie dociera bo dla nas argument jest jeden jaka płaca taka praca. Chyba nigdy nie zrozumiemy,że nic darmo nie ma! Pisałam w zeszłym roku swoją opinię na temat poprawy kondycji firmy ale nikt nie podjął nawet tematu i nadal mamy to co mamy czyli bylejakość i spadek opinii na rynku a szkoda! Firma nie może być towarzystwem wzajemnej adoracji tylko zespołem kreatywnym i przede wszystkim NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE ORGANIZACJA PRACY!!!!!!!
Heniek 2012-03-17 17:36:14
Witam ja tez pracuje w tej firmie wynagrodzenie kiepskie a w dodatku kierownicy mogli by być moimi synami , a traktują nas jak śmieci a zwłaszcza jeden [usunięte przez moderatora]. szczególnie przed nim ostrzegam zam nieźle kręci w tej firmie a na pracowników bata szuka. Złodzieja potrafi zrobić z uczciwych ludzi a sam ma dużo na sumieniu radzę szefowi się mocno mu przyjrzeć co w kieszeniach wynosi . Pozdrawiam
kinder 2014-03-15 13:47:38
pomimo tych kilku złych opinii firmy PUH Fach to ogólnie oceniani są na takich forach niespodziewanie dobrze
Janek 2014-03-24 19:43:37
Firma Fach działa na rynku od 1983 roku, także raczej dobrze sobie radzą, skoro jeszcze są w branży, ale może niech to ktoś potwierdzi.
szaq 2014-03-31 21:41:44
jak ktoś wyrobił sobie renomę w latach 80-tych i potrafił z nią do teraz przetrwać to niełatwo będzie go wygryźć z rynku
union 2014-04-11 23:04:04
tylko, że taką renomę z lat 80tych trzeba odnawiać-wspierać czymś, ponieważ klientela z tamtego czasu się "wykrusza"
Podwykonawca 2014-12-01 13:47:26
Szkoda że wszystkie prawdziwe opinie są nagminnie usuwane. Podejrzana sprawa.
Ciężko dowiedzieć się prawdy o warunkach pracy i jakości usług.
A przecież do tego służą takie strony.
1
zus i us ? 2015-04-18 20:45:38
Oszust i złodziej pieniędzy okrada pracowników z ich własnych pensji na które ciężko pracują.Życzę mu takiej nędzy w jakiej my żyjemy. Coraz gorzej czas chyba na forum mówić o tej firmie i naszym losie może ktoś się tym zainteresuje.
1
Mobi 2016-07-08 08:22:10
Witam pan ZUS i US ma rację . Właśnie gdzie jest ten nasz Z.. , w czarnym lesie. A pyzatym poniżanie pracownika( jeżeli się tak oczywiście można nazwać) brak szacunku i ciężka praca fizyczna. Nie dość że się haruje to zawsze jest źle. Wypłata może i jest na czas ale nie jest warta stresu i poniżania żadnego człowieka. Poza tym pracując tam trzeba być bardzo odpornym na stres bo inaczej mózg siada.
dmal 2016-07-09 21:23:49
Dla mnie idealnym warunkiem jest to, że można liczyć na umowy o pracę. To doskonały znak, że zależy im na pracownikach, bo wszędzie teraz starają się wciskać śmieciówki, a tak można liczyć na socjale jeszcze.
Zostaw swoją opinię o P.U.H. FACH - Drawsko Pomorskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.U.H. FACH