brak logo

Orange Jobs

Abcoude

Opinie o Orange Jobs

xcxcx 2013-05-22 19:29:04
anonim - 2008-11-10 08:47:32

Dodaj opinie o Orange Jobs - Abcoude-Holandia,. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
(usunięte przez moderatora) pracujacy jako koordynator w firmie Orange Jobs to nie czlowiek tylko gbur ktory mysli ze jak jest wielki i caly w tatuazach to wszystko mu wolno jest nie mily i wulgarnie odnosi sie do ludzi nie wspominajac juz o innych rzeczach swiadczy to jaka to firma skoro nie zatrudniaja porzadnych ludzi (usunięte przez moderatora)
1
anonim 2013-08-03 00:41:57
Ogolnie firma w porzadku jesli chodzi o mieszkania I prace natomiast nie odpowiada mi tam koordynator (usunięte przez moderatora) ktory jest nie mily chamski dla ludzi a taki czlowiek ktory praktycznie ma najwiecej kontaktu z pracownikamu powinien w normalny sposob zalatwiac sprawy I sie z nimi dogadywac wielki napapowany gbur co mysli ze moze kozakowac bo pewnie w przeszlosci kozakowal co widac po jego tatuazach co to za firma ze takich ludzi zatrudniaja.
teo 2013-09-30 15:28:48
Prosze opisz wiecej cos o tej firmie. J warunki mieszkaniowe maja ,jak sie tam u nich zarabia co odtracaja od wyplaty-ild zostaje Tobie na reke.opis rowmiez czy placa terminowo.Moze maja jakies dziwne zasady ?????
endi 2014-01-13 13:56:08
walą kary za co popadnie,zresztą zatrudnienie osiłka jako koordynatora mówi samo za siebie,a jeśli nie spodoba ci sie praca i chcesz zrezygnować nie wypłacą tygodniówki,manipulują ludźmi i utrudniają bardzo wyjazd na urlopy
lolek 2014-01-13 14:42:34
a ty skąd wiesz jak ma na imię to coś?
endi 2014-01-15 15:44:06
a ty skąd wiesz jak ma na imię to coś? zreszta jaki pan na pana trzeba miec wygląd
1
fiord 2014-04-27 19:22:44
Jakie warunki zakwaterowania mają , co ile zjeżdza sie do Polski
Pracownik 2014-06-07 14:21:12
Praca w Orange nie polecam !!!. Panuje totalitaryzm i białe niewolnictwo. Kto chce pracować musi pracować po godzinach pracy, logować się na urlopie i pracować na chorobowym. Pensje europejskie mają managerowie czyli Dyrektorzy reszta to mięso armatnie do czarnej roboty. Firma bardzo dobrze buduje pijar zewnętrzny a wewnątrz firmy jak już pracujesz to jazda bez trzymanki i jeden pic na wodę, fotomontaż to widać zresztą jak odchodzą Klienci korzystający z usług tej firmy
Rogal 2014-06-22 11:27:32
odradzam!!!!! koleś który nazywa się koordynatorem to osiłek który terroryzuje ludzi,kiedyś w miare przyzwoite biuro teraz to zwykły kołchoz,bardzo utrudniają "zjazdy"do Polski
Rogal 2014-06-22 11:35:39
no właśnie najlepiej jak byś wcale nie zjeżdżał,mówią że przysługuje tylko 24 dni urlopu,nawet jak firma się zgodzi to oni czyli orange cię ni puszczą
rogal 2014-10-14 21:56:07
no nie zamkna ale po takim urlopie nie ma juz powrotu
obywatel_świata 2014-11-16 01:06:29
czytając niezliczone opinie na temat tej jak i wielu innych agencji dam dobrą radę wszystkim wyjeżdżającym do WiatrakLandii. Mianowicie: Nie zrażajcie sie wywodami pana X czy pani Y tylko próbujcie, nie ma agencji tudzież pośrednika doskonałego, jedni maja dobrą pracę i opłacalne wypłaty, natomiast zarabiają na transporcie i domach, z mojego kilku juz letniego doświadczenia moge napisać że, warto sie przemęczyć tych kilka dni tj. 3-4tyg, coś postarać się odłożyć i na miejscu szukać czego lepszego, Stanowczo odradzam wojaże z pośrednikami oferującymi cuda wianki na patyku bo to zwyczajne kłamstwo, najlepszymi agencjami z jakimi miałem tą przyjemność/nieprzyjemność* (*-niepotrzebne skreślić) nie posiadały swoich punktów rekrutacyjnych w polsce a kontakt tylko i wyłącznie na numery +31......., z drugiej zaś strony można próbować szczęścia i jechać na chybił trafił, może nóż widelec sie uda, odłożyć trochę euro, nauczyć się języka holenderskiego, wynając jakieś skromne lokum i na własną rękę szukać pracy, a nie wracać z płaczem do Polski i pisać na każdym forum jaka to ta czy inna firma jest zła. W Holandii jest wiele instytucji pomagających poszkodowanym przez pośredników emigrantom które chętnie zwalczają nieuczciwości w tym sektorze, pozdrawiam wszystkich wytrwałych, nie dajcie sie tak łatwo robić w konia
2
cieśla 2015-03-31 11:43:09
witam jestem wstepnie zainteresowany praca dla orange jako ciesla i czytam te wszystkie opinie o tym biurze i nie wiem juz jak sie na to zapatrywac czy mogłby ktoś z was w merytoryczny i rzeczowy sposob przedstawic mi stan faktyczny dodam jedynie ze jestem fachowcem w swojej dziedzinie i zalezy mi nan normalnej pracy
Roro 2015-03-31 12:14:48
Witam, moim skromnym zdaniem, osoby ktore twierdza ze zostaly oszukane itd. maja cos za uszami i po zlosci wypisuja dziwne rzeczy. Ja osobiscie pracowalem jeszcze niedawno w Orange i nie moge zlego slowa powiedziec, pieniadze na czas, stabilna praca czego chcecie wiecej?? Nawet jak mialem problem z transportem to mnie zawieziono i odwieziono z pracy, czego ludzie oczekujecie? Teraz pracuje przez inne biuro i tez nie narzekam. Podsumuwujac nie ma biur idealnych ale gdy chcesz pracowac i nie masz wymagan typu "zalatw za mnie wszystko" to Orange jest jak najbardziej godna polecenia. Pozdrawiam
1
leszek 2015-04-03 03:04:26
Przestroga dla Wszystkich jak Orange Polska wprowadza ludzi w błąd i nie potrafi wyjść z ,,twarzą,, z zaistniałej sytuacji.

ty idiota co ty piszesz prostaku tam jest patologia
kinga 2015-04-07 21:39:49
hahahah no dla takich chyba jak ty płaszczyc się za parę groszy banda czubow niedomytych
RYSIO PYSIO 2015-04-15 15:40:54
Mam jechać do Utrechtu na prefabrykacje.Pytanie panowie.Jak tam jest?Ile godzin pracy?Jak warunki mieszkalne?Czy kasa jest na czas? A co do jakiegoś koordynatora (ponoć dużego i tępego) to na niego mam wy.....e.Dostanie w czajnik i tyle.Chłopaki piszcie.Dzięki.
sylwek 2015-04-16 13:37:28
Ten wielki niby chłop to mój facet.jest mądry i śliczny.kocjam go.
1
tomi 2015-04-16 15:45:07
też dostałem dziś ofertę na wyjazd do Utrechtu jak rysio pysio. koledzy podpowiedzcie jak tam jest....
jarek pracownik. 2015-04-16 21:28:46
Robota spoko.Płacą na czas.Tygodniowo 380 euro.Warunki w pracy jak i w mieszkaniach ok.Polecam.P.S. Podwyżki jak pozwolisz grubemu koordynatorowi zrobić sobie fotki na golasa.
erni 2015-04-21 19:36:29
chcialbym sie coś wiecej dowiedzieć bo planujemy wyjazd z ojcem wlasnie do utrechtu na te prefabrykacje. ale czytalem dużo na forum i kazdy narzeka na tą agencje ze warunki zle kasa zjazdy do polski itd. chcialbym sie dowiedziec od osób ktore są w miescie utrecht na stanowisku o ktorym napisalem. jakie warunki? jaki kierownik? czy dlugo juz robią i nie ma problemu ze zjazdami do polski,kasą itd?
RYSIO PYSIO 2015-04-22 09:25:05
Widzisz ja też mogę jechać w każdej chwili ale nikt nic nie pisze.Tylko bzdury o golasach itd.daj jakiś namiar na siebie to skonsultujemy ten Utrecht.Niewiem czy wysłali ci ofertę do Utrechtu ale szału nie ma.
lakiernik 2015-04-24 11:53:28
opinia dotyczy stanowiska lakiernika za posr orange jobs w Miejsce pracy: okolice Beverwijk.pracodawca tragedia.nadgodziny jak im pasuje a dowiesz sie o 15 w pracy.przez 8-12 godzin chodzisz w masce.kierownik polak niedokonca pelnosprawny ale zapier... jkby po amfie.bylem jednym z wielu ktorzy odeszli bo jak im powiesz ze niebedziesz dlugo robil to cie odrazu zwolnia i nastepny i tak widze ze juz lata.bo dluzej tam byc to trzeba zniesc wiele..oczywiscie biuro odbija za wszystko co sie da zwiazane z mieszkaniem a mieszkanie na calkowitym odludziu na skrzyzowaniu dwupasmowki z 1pasmowka .buty trzeba kupic samemu bo wiekszosc szybko rezygnuje bo warunki pracy tragedia do potegi.
hol 2015-08-06 07:32:17
380 euro tygodniowo ? Gratuluje. Hi Hi
wasyl246 2015-10-19 19:15:29
Przestroga dla wszystkich nie polecam tej agencji gdyż mają ludzi za nic dają śmieciowe umowy mowiąc ze na dwa lata a potem tasują ludzi jak karty czyli przychodzą o 12 w południe i dziękują za współpracę koordynatorka to zakłamana kobieta będzie mówić wam to co chcecie usłyszeć zamiast pomóc zrobi wam pod górkę
wypłaty bez szału po 260 euro na tydzień za to opłaty za mieszkanie w beznadziejnych warunkach po dwie trzy osoby w pokoju w syfie i smrodzie opłata niby miała być 45 euro na tydzień w rzeczywistości 97,5 euro na tydzień pokoje są co tydzień przeglądane pod nieobecność pracowników przeglądane kąty w razie bałaganu 50 euro kary a w momencie nie przynoszenia zysku dla agencji pozbędą się was jak śmieci np w razie choroby także zastanówcie się trzy razy zanim tam pojedziecie i podejmiecie prace ku przestrodze dla wszystkich
Lasser 2015-11-11 23:55:02
Witam mam na imię Jacek i pracowałem dla Orange przez kilkanaście miesięcy jako spawacz w firmie VIC Obdam oraz Holandstaal, moja opinia jak zwykle moje słowa, szczere do bólu jeżeli chcecie osiągnąć coś wiecej niż brak zainteresowania, oszustwa na zarobkach, kłamstwa w oczy aby tylko zatrzymać ciebie na choćby parę dni za które i tak nie dostaniesz kasy to polecam. Pan dyrektor dwojga imion bez komentarza, a jego prawa aktualnie ręka pan Daniel.D ten ktoś nie zna słowa człowiek, szacunek, będziecie waleni na tyle na ile pozwala balasting i nie tylko, w stawce jest wszystko ze wszystkimi dodatkami. Chłopaki omijajcie szeroko ten bubel tam niema perspektyw na przyszłość szkoda czasu i tego naszego zdrowia, biuro które ogłasza się jako techniczne tak naprawdę traktuje fachowców jak zwykłych czyścicieli kibli, pozdrawiam wszystkich spawaczy jak ktoś będzie chciał coś więcej to prive.........
1
Lasser 2015-11-12 00:07:16
fatalny ty chyba nowy w biurze że tak cukrujesz co? a za tą małpę to wasyl powinien cie w łeb strzelić, jeśli jesteś taki pewien tego co piszesz to się po prostu podpisz a wtedy zobaczymy coś ty za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e tak piszesz o tej namiastce biura pracy.........
spawacz 2016-01-20 19:30:21
Aktualnie firma orange jobs za łóżko pobiera 117,50E tygodniowo - miało być 55E(zanim przyjedziesz czarują że płacisz tylko kwotę netto te 55E ale już na solarisie widnieje 117,5). Dom w Gorinchem w którym są kwaterowani pracownicy to wymagający remontu budynek. Warunki sanitarne panujące w domu naprawde na średnim poziomie. Na łóżkach stare materace które już nie jedno przeżyły - kołdrę, poduszkę, prześcieradło trzeba mieć swoje tak samo jak sztućce i chociaż podstawowe naczynia. Np. mieszkanie w miejscowości Obdam posiada 4 pokoje w których znajdują się tylko łóżka. Nie ma szafy , półek nawet stolika nocnego , żeby odłożyć swoje ubrania. Firma orange jobs cały czas poszukuje kordynatorów bo ci zmieniają się jak rękawiczki - myślę że o czymś to świadczy. Jak napisał wyżej Jacek ''Daniel.D ten ktoś nie zna słowa człowiek, szacunek''- dodałbym jeszcze brak kompetencji , wieczne mijanie się z prawdą, brak szczerości. W rozmowie telefonicznej a potem w @ wszystko wygląda dobrze i profesjonalnie są to jednak pozory. Praca dla spawaczy oferowana przez orange jobs to 43 godziny tygodniowo i nie daj się zwieść że będzie więcej , że zarobki są wyższe niż gdzie indziej. Tygodniówki są wypłacane ze wszystkimi dodatkami a kwota nie przekroczy 370E - oczywiście w @ koordynator napisze że zarobki około 450E. Te 370E zarobisz pracując w firmie produkującej okna do statków z tym ,że jako spawacz spędzisz 80% czasu na szlifowaniu i aż 20% na spawaniu. Praca w miejscowości Zwaag : od godziny 16.00 do 23.00, pracujesz 35 godzin tygodniowo a płacone masz za 40 i jest to kwota nieprzekraczająca 350E no i oczywiście musisz mieć własny samochód na dojazdy. Za dojazdy firma się rozlicz maksymalnie w kwocie 8E więc jeśli dojeżdżasz do pracy więcej km, dokładasz z własnej kieszeni. Umowy śmieciowe tzw faza A a potem do widzenia dotyczy w szczególności szlifierzy orzaz wszystkich pracowników fizycznych.
Podsumowując: jeżeli rozważasz pracę jako spawacz to nie oczekuj kokosów. Po przyjeździe możesz szukać nowej pracy a pracę w orange traktować tylko jako chwilowy przystanek do lepszej pracy. Negocjuj stawkę i graj wysoko bo firma chronicznie cierpi na brak spawaczy oraz miej twardą d..ę bo będą Cię w nią kopali. Powodzenia
1
mirek 2016-02-06 10:21:20
kolega spawacz wszystko opisał bardzo dobrze nic dodać nic ująć pracowałem u nich w 2011r było troche lepiej ale własnie później działo sie jak kolega opisał.A co osiłka już wykopali
Morgan 2016-02-26 10:50:42
Jedzie ktoś na poniedziałek do pracy przy prefabrykatach łazienkowych ?
wert 2016-02-28 07:26:31
kolega spawacz wszystko opisał jak jest w 100% nie spodziewaj sie kokosów w orange,pracowałem u nich jako spawacz w obdam i w zwagu w hollandstaal kiedys to sie inaczej nazywało flewo czy jakoś ta pierwsza to troche kołchoz i trzeba za...lać ta druga to spoko.
edek 2016-04-23 14:57:32
w orange jako spawacz żebyś zarobił teraz 1200euro to będzie sukces
loo 2016-05-19 12:17:37
Odradzam szlifowanie okien do statków. Praca sama w sobie nie jest zła ale solaris to już przegięcie, 233 euro razem z wakacyjnym za 40 godzin. Przed wyjazdem podają że za mieszkanie 117 euro bruto i że wychodzi około 70 netto. Na solarisie potrącone 117. Co do negocjowania stawek, nie da się dużo wynegocjować za szlifowanie, domagałem się 300 euro za tą pracę. Nie chcieli tyle płacić to się zawinąłem. Aldona próbowała mi wcisnąć nadgodziny :D
ja 2016-09-26 17:19:12
czy pracował ktoś jako spawacz w NL przez tą firmę?
watch 2016-09-26 22:17:09
Pewnie, że jak jest europejska umowa, to na pewno jest szansa na to, żeby znaleźć zatrudnienie u nich. Ciekawi mnie jednak czy wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań? Z góry dziękuję za odpowiedź.
The Wiking Walders 2016-11-13 19:52:21
Odradzam , agencja ma pod sobą firmy ze średniowiecza ! Tak jakby praca w kopalni , tylko świeci światło .
Jedne co mogę powiedzieć , kłamstwo , kłamstwo , i raz jeszcze wielkie kłamstwo !!! Kłamią na każdym kroku , Aldonie aż oczy się świecą jak kłamie. :) Oj oj . Nie ładnie. Agencja dobra na start , potem możesz szukać innej . :) I teraz pytanie na które nikt nie musi odpowiadać , skoro od samego startu , jesteś kłamany to po co pracować uczciwie sumiennie.... Też ich najprościej w świecie kłamać !! I mieć po dziurki w nosie, czy Boss ma na serwis Tesli :D :D :D

Pozdro 600 .
1
Zostaw swoją opinię o Orange Jobs - Abcoude
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Jobs