brak logo

Orange Jobs

Abcoude

Opinie o Orange Jobs

lolek 2014-01-13 14:42:34
a ty skąd wiesz jak ma na imię to coś?
endi 2014-01-15 15:44:06
a ty skąd wiesz jak ma na imię to coś? zreszta jaki pan na pana trzeba miec wygląd
1
mikuś 2014-02-19 13:38:09
Internet nie służy do obsmarowywania czyjegoś tyłka, tym bardziej forum o pracodawcach. Według mnie Orange Jobs nie jest za dużą firmą, ale początek w takim miejscu może być niezłym doświadczeniem.
fiord 2014-04-27 19:22:44
Jakie warunki zakwaterowania mają , co ile zjeżdza sie do Polski
Pracownik 2014-06-07 14:21:12
Praca w Orange nie polecam !!!. Panuje totalitaryzm i białe niewolnictwo. Kto chce pracować musi pracować po godzinach pracy, logować się na urlopie i pracować na chorobowym. Pensje europejskie mają managerowie czyli Dyrektorzy reszta to mięso armatnie do czarnej roboty. Firma bardzo dobrze buduje pijar zewnętrzny a wewnątrz firmy jak już pracujesz to jazda bez trzymanki i jeden pic na wodę, fotomontaż to widać zresztą jak odchodzą Klienci korzystający z usług tej firmy
Nomak 2014-06-10 08:07:41
Dobrze, że po godzinach pracuje ten co chce. Bo gdzieniegdzie ktoś wymyślił, że nadgodziny są obowiązkowe, także tu pewien plus za przestrzeganie zasad.
Rogal 2014-06-22 11:27:32
odradzam!!!!! koleś który nazywa się koordynatorem to osiłek który terroryzuje ludzi,kiedyś w miare przyzwoite biuro teraz to zwykły kołchoz,bardzo utrudniają "zjazdy"do Polski
Rogal 2014-06-22 11:35:39
no właśnie najlepiej jak byś wcale nie zjeżdżał,mówią że przysługuje tylko 24 dni urlopu,nawet jak firma się zgodzi to oni czyli orange cię ni puszczą
Ola 2014-10-09 02:50:47
Jak to nie puszczą ? Przecież nie zamkną Cię na klucz żebyś się uspokoił bo chcesz urlop. No już bez przesady... Czy pracownicy znają swoje prawa by móc się ich domagać? W końcu nie wszyscy współpracownicy są fair więc czasami należy walczyć o swoje !! Atmosferę pracy tworzą nie tylko kierownicy/koordynatorzy.
rogal 2014-10-14 21:56:07
no nie zamkna ale po takim urlopie nie ma juz powrotu
sistka 2014-10-29 18:19:42
Witam serdecznie - szukam pracy. a wiem, że orange może mi chyba taką pracę zoferować. Widziałam ofertę pracy w salonie sprzedaży jako sprzedawca w pile - orientujecie się może jak to wygląda wszystko z załatwianiem takiej pracy, trzeba gdzieś daleko jeździć na rozmowy - moze jest wiecej niz jedna rozmowa?
obywatel_świata 2014-11-16 01:06:29
czytając niezliczone opinie na temat tej jak i wielu innych agencji dam dobrą radę wszystkim wyjeżdżającym do WiatrakLandii. Mianowicie: Nie zrażajcie sie wywodami pana X czy pani Y tylko próbujcie, nie ma agencji tudzież pośrednika doskonałego, jedni maja dobrą pracę i opłacalne wypłaty, natomiast zarabiają na transporcie i domach, z mojego kilku juz letniego doświadczenia moge napisać że, warto sie przemęczyć tych kilka dni tj. 3-4tyg, coś postarać się odłożyć i na miejscu szukać czego lepszego, Stanowczo odradzam wojaże z pośrednikami oferującymi cuda wianki na patyku bo to zwyczajne kłamstwo, najlepszymi agencjami z jakimi miałem tą przyjemność/nieprzyjemność* (*-niepotrzebne skreślić) nie posiadały swoich punktów rekrutacyjnych w polsce a kontakt tylko i wyłącznie na numery +31......., z drugiej zaś strony można próbować szczęścia i jechać na chybił trafił, może nóż widelec sie uda, odłożyć trochę euro, nauczyć się języka holenderskiego, wynając jakieś skromne lokum i na własną rękę szukać pracy, a nie wracać z płaczem do Polski i pisać na każdym forum jaka to ta czy inna firma jest zła. W Holandii jest wiele instytucji pomagających poszkodowanym przez pośredników emigrantom które chętnie zwalczają nieuczciwości w tym sektorze, pozdrawiam wszystkich wytrwałych, nie dajcie sie tak łatwo robić w konia
1
cieśla 2015-03-31 11:43:09
witam jestem wstepnie zainteresowany praca dla orange jako ciesla i czytam te wszystkie opinie o tym biurze i nie wiem juz jak sie na to zapatrywac czy mogłby ktoś z was w merytoryczny i rzeczowy sposob przedstawic mi stan faktyczny dodam jedynie ze jestem fachowcem w swojej dziedzinie i zalezy mi nan normalnej pracy
Roro 2015-03-31 12:14:48
Witam, moim skromnym zdaniem, osoby ktore twierdza ze zostaly oszukane itd. maja cos za uszami i po zlosci wypisuja dziwne rzeczy. Ja osobiscie pracowalem jeszcze niedawno w Orange i nie moge zlego slowa powiedziec, pieniadze na czas, stabilna praca czego chcecie wiecej?? Nawet jak mialem problem z transportem to mnie zawieziono i odwieziono z pracy, czego ludzie oczekujecie? Teraz pracuje przez inne biuro i tez nie narzekam. Podsumuwujac nie ma biur idealnych ale gdy chcesz pracowac i nie masz wymagan typu "zalatw za mnie wszystko" to Orange jest jak najbardziej godna polecenia. Pozdrawiam
1
leszek 2015-04-03 03:04:26
Przestroga dla Wszystkich jak Orange Polska wprowadza ludzi w błąd i nie potrafi wyjść z ,,twarzą,, z zaistniałej sytuacji.

ty idiota co ty piszesz prostaku tam jest patologia
kinga 2015-04-07 21:39:49
hahahah no dla takich chyba jak ty płaszczyc się za parę groszy banda czubow niedomytych
RYSIO PYSIO 2015-04-15 15:40:54
Mam jechać do Utrechtu na prefabrykacje.Pytanie panowie.Jak tam jest?Ile godzin pracy?Jak warunki mieszkalne?Czy kasa jest na czas? A co do jakiegoś koordynatora (ponoć dużego i tępego) to na niego mam wy.....e.Dostanie w czajnik i tyle.Chłopaki piszcie.Dzięki.
sylwek 2015-04-16 13:37:28
Ten wielki niby chłop to mój facet.jest mądry i śliczny.kocjam go.
tomi 2015-04-16 15:45:07
też dostałem dziś ofertę na wyjazd do Utrechtu jak rysio pysio. koledzy podpowiedzcie jak tam jest....
jarek pracownik. 2015-04-16 21:28:46
Robota spoko.Płacą na czas.Tygodniowo 380 euro.Warunki w pracy jak i w mieszkaniach ok.Polecam.P.S. Podwyżki jak pozwolisz grubemu koordynatorowi zrobić sobie fotki na golasa.
erni 2015-04-21 19:36:29
chcialbym sie coś wiecej dowiedzieć bo planujemy wyjazd z ojcem wlasnie do utrechtu na te prefabrykacje. ale czytalem dużo na forum i kazdy narzeka na tą agencje ze warunki zle kasa zjazdy do polski itd. chcialbym sie dowiedziec od osób ktore są w miescie utrecht na stanowisku o ktorym napisalem. jakie warunki? jaki kierownik? czy dlugo juz robią i nie ma problemu ze zjazdami do polski,kasą itd?
RYSIO PYSIO 2015-04-22 09:25:05
Widzisz ja też mogę jechać w każdej chwili ale nikt nic nie pisze.Tylko bzdury o golasach itd.daj jakiś namiar na siebie to skonsultujemy ten Utrecht.Niewiem czy wysłali ci ofertę do Utrechtu ale szału nie ma.
lakiernik 2015-04-24 11:53:28
opinia dotyczy stanowiska lakiernika za posr orange jobs w Miejsce pracy: okolice Beverwijk.pracodawca tragedia.nadgodziny jak im pasuje a dowiesz sie o 15 w pracy.przez 8-12 godzin chodzisz w masce.kierownik polak niedokonca pelnosprawny ale zapier... jkby po amfie.bylem jednym z wielu ktorzy odeszli bo jak im powiesz ze niebedziesz dlugo robil to cie odrazu zwolnia i nastepny i tak widze ze juz lata.bo dluzej tam byc to trzeba zniesc wiele..oczywiscie biuro odbija za wszystko co sie da zwiazane z mieszkaniem a mieszkanie na calkowitym odludziu na skrzyzowaniu dwupasmowki z 1pasmowka .buty trzeba kupic samemu bo wiekszosc szybko rezygnuje bo warunki pracy tragedia do potegi.
fff 2015-07-19 22:40:23
Szkoda, że Orange Jobs nikogo teraz nie szuka.. Czy ktoś może się orientuje, czy oni szukają tylko za granicę, np. do Beverwijk czy Utrecht. Można spodziewać się tam pracy w naszym kraju, czy raczej nie bardzo. Trochę boję się wyjechać za granicę, sam nie wiem, czego tam się można spodziewać, jakie pieniądze itd.
hol 2015-08-06 07:32:17
380 euro tygodniowo ? Gratuluje. Hi Hi
poks 2015-09-08 15:13:01
Nie wiem czy to jest realne, ale tak szczerze powiedziawszy to wcale nie wiele gorsze pieniądze to ja otrzymuję w Polsce. Oczywiście rynek w tym kraju jest zepsuty jak nigdzie indziej, ale patrząc na obecne rynki pracy na zachodzie - też można mieć sporo obaw o to, co dalej będzie i czy Orange jobs nie będzie zmuszony do zmiany kwot...
wasyl246 2015-10-19 19:15:29
Przestroga dla wszystkich nie polecam tej agencji gdyż mają ludzi za nic dają śmieciowe umowy mowiąc ze na dwa lata a potem tasują ludzi jak karty czyli przychodzą o 12 w południe i dziękują za współpracę koordynatorka to zakłamana kobieta będzie mówić wam to co chcecie usłyszeć zamiast pomóc zrobi wam pod górkę
wypłaty bez szału po 260 euro na tydzień za to opłaty za mieszkanie w beznadziejnych warunkach po dwie trzy osoby w pokoju w syfie i smrodzie opłata niby miała być 45 euro na tydzień w rzeczywistości 97,5 euro na tydzień pokoje są co tydzień przeglądane pod nieobecność pracowników przeglądane kąty w razie bałaganu 50 euro kary a w momencie nie przynoszenia zysku dla agencji pozbędą się was jak śmieci np w razie choroby także zastanówcie się trzy razy zanim tam pojedziecie i podejmiecie prace ku przestrodze dla wszystkich
fatalny 2015-10-19 22:16:45
Pracowałem w kilku bardziej znanych miejscach w tej branży. Ludzie jednak mówią , że polecają to miejsce ze względu na atmosferę. Nie trzeba pracować w największych firmach aby czuć się w nich dobrze. Nie widzę specjalnego związku i podobieństw w tym jak tu jest i jak Ty @wasyl246 przedstawiasz Orange Jobs... musisz mieć na nich dużego hejta
Lasser 2015-11-11 23:55:02
Witam mam na imię Jacek i pracowałem dla Orange przez kilkanaście miesięcy jako spawacz w firmie VIC Obdam oraz Holandstaal, moja opinia jak zwykle moje słowa, szczere do bólu jeżeli chcecie osiągnąć coś wiecej niż brak zainteresowania, oszustwa na zarobkach, kłamstwa w oczy aby tylko zatrzymać ciebie na choćby parę dni za które i tak nie dostaniesz kasy to polecam. Pan dyrektor dwojga imion bez komentarza, a jego prawa aktualnie ręka pan Daniel.D ten ktoś nie zna słowa człowiek, szacunek, będziecie waleni na tyle na ile pozwala balasting i nie tylko, w stawce jest wszystko ze wszystkimi dodatkami. Chłopaki omijajcie szeroko ten bubel tam niema perspektyw na przyszłość szkoda czasu i tego naszego zdrowia, biuro które ogłasza się jako techniczne tak naprawdę traktuje fachowców jak zwykłych czyścicieli kibli, pozdrawiam wszystkich spawaczy jak ktoś będzie chciał coś więcej to prive.........
Lasser 2015-11-12 00:07:16
fatalny ty chyba nowy w biurze że tak cukrujesz co? a za tą małpę to wasyl powinien cie w łeb strzelić, jeśli jesteś taki pewien tego co piszesz to się po prostu podpisz a wtedy zobaczymy coś ty za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e tak piszesz o tej namiastce biura pracy.........
fedek 2015-11-25 21:00:13
Nie wiem czy wiesz Lasser czy też nowy w internetach jesteś ale jeśli piszesz się @Lasser to znaczy, że ktoś kieruje do Ciebie tą wypowiedź... no ale z tą atmosferą to przecież napisał prawdę, bo w tym biurze nie ma jakiejś napiętej atmosfery czy coś w tym stylu. Grunt to się umieć dostosować do nowego miejsca.
spawacz 2016-01-20 19:30:21
Aktualnie firma orange jobs za łóżko pobiera 117,50E tygodniowo - miało być 55E(zanim przyjedziesz czarują że płacisz tylko kwotę netto te 55E ale już na solarisie widnieje 117,5). Dom w Gorinchem w którym są kwaterowani pracownicy to wymagający remontu budynek. Warunki sanitarne panujące w domu naprawde na średnim poziomie. Na łóżkach stare materace które już nie jedno przeżyły - kołdrę, poduszkę, prześcieradło trzeba mieć swoje tak samo jak sztućce i chociaż podstawowe naczynia. Np. mieszkanie w miejscowości Obdam posiada 4 pokoje w których znajdują się tylko łóżka. Nie ma szafy , półek nawet stolika nocnego , żeby odłożyć swoje ubrania. Firma orange jobs cały czas poszukuje kordynatorów bo ci zmieniają się jak rękawiczki - myślę że o czymś to świadczy. Jak napisał wyżej Jacek ''Daniel.D ten ktoś nie zna słowa człowiek, szacunek''- dodałbym jeszcze brak kompetencji , wieczne mijanie się z prawdą, brak szczerości. W rozmowie telefonicznej a potem w @ wszystko wygląda dobrze i profesjonalnie są to jednak pozory. Praca dla spawaczy oferowana przez orange jobs to 43 godziny tygodniowo i nie daj się zwieść że będzie więcej , że zarobki są wyższe niż gdzie indziej. Tygodniówki są wypłacane ze wszystkimi dodatkami a kwota nie przekroczy 370E - oczywiście w @ koordynator napisze że zarobki około 450E. Te 370E zarobisz pracując w firmie produkującej okna do statków z tym ,że jako spawacz spędzisz 80% czasu na szlifowaniu i aż 20% na spawaniu. Praca w miejscowości Zwaag : od godziny 16.00 do 23.00, pracujesz 35 godzin tygodniowo a płacone masz za 40 i jest to kwota nieprzekraczająca 350E no i oczywiście musisz mieć własny samochód na dojazdy. Za dojazdy firma się rozlicz maksymalnie w kwocie 8E więc jeśli dojeżdżasz do pracy więcej km, dokładasz z własnej kieszeni. Umowy śmieciowe tzw faza A a potem do widzenia dotyczy w szczególności szlifierzy orzaz wszystkich pracowników fizycznych.
Podsumowując: jeżeli rozważasz pracę jako spawacz to nie oczekuj kokosów. Po przyjeździe możesz szukać nowej pracy a pracę w orange traktować tylko jako chwilowy przystanek do lepszej pracy. Negocjuj stawkę i graj wysoko bo firma chronicznie cierpi na brak spawaczy oraz miej twardą d..ę bo będą Cię w nią kopali. Powodzenia
piks 2016-01-20 21:17:44
Dziwna sprawa z tym Orange Jobs. Szukałem informacji o tej agencji, ale niewiele osób gdziekolwiek o nich pisze. @spawacz a jak z pracą, bo widzę, że socjal kiepski
mirek 2016-02-06 10:21:20
kolega spawacz wszystko opisał bardzo dobrze nic dodać nic ująć pracowałem u nich w 2011r było troche lepiej ale własnie później działo sie jak kolega opisał.A co osiłka już wykopali
Damian 2016-02-17 11:39:25
orange jobs chyba nie ma wielkiej sławy, szczerze mówiąc w internecie niewiele jest informacji na ich temat. Zatrudnienie też małe, tylko jedna oferta wisi.
doko 2016-02-19 14:06:38
damian, myślę, że jest to związane nieco z sezonowością tych ofert. Teraz akurat na holandię pojawiło się sporo ofert jako spawacz. Ktoś z nimi już w tamten kierunek ruszał?
janko 2016-02-21 18:07:38
wert, a może dałbys rade napisac czym niby były te kłamstwa. W ogóle ja teraz nie widze tu ogłoszen do obdam. Za to poszukują np. do almere stad - ciesli szlaunkowych. Wygląda to ok, oferują zakwaterowanie, ubezpieczenie zdrowotne, dobre zarobki, czy opiekę polskiego koordynatora.
Morgan 2016-02-26 10:50:42
Jedzie ktoś na poniedziałek do pracy przy prefabrykatach łazienkowych ?
wikao 2016-02-26 11:01:55
właśnie nie wiadomo co z tym wyjazdem w końcu, ale też jestem ciekawy, ktoś wie? bo jest i oferta jako Ciesla szalunkowy z tym, że praca jest od marca.
wert 2016-02-28 07:26:31
kolega spawacz wszystko opisał jak jest w 100% nie spodziewaj sie kokosów w orange,pracowałem u nich jako spawacz w obdam i w zwagu w hollandstaal kiedys to sie inaczej nazywało flewo czy jakoś ta pierwsza to troche kołchoz i trzeba za...lać ta druga to spoko.
maniek 2016-02-28 16:08:34
rozumiem, że większość z was narzeka, ale jednak jak na takie warunki to stawka nie jest najgorsza moim zdaniem. Na pewno jako Spawacz Mig Mag aluminium zarabia się ponad 2 tys.
fatalny 2016-03-05 14:12:25
@maniek chyba nie widziałeś na jakiego rodzaju forum firmy piszesz. Praca przez orange jobs jest w holandii wiec jako fizyczny zarabiasz tutaj krocie .
azjon 2016-03-20 21:08:37
fatalny, kolega chyba jednak wie o czym pisze. Zarobki sa w euro, także 2000 spokojnie jest do osiagnięcia. Oczywiście konieczne jest tu np. dwa lata doświadczenia jako spawacz Mig/Mag.
edek 2016-04-23 14:57:32
w orange jako spawacz żebyś zarobił teraz 1200euro to będzie sukces
ona 2016-04-23 15:08:21
@edek to wydaje mi sie, ze to są rozsądne zarobki, czy jestem w błędzie? Wiem że to zagranica, to inaczej
wer 2016-05-07 13:21:46
no chodzi o to ze wlasnie tam sa wieksze te zarobki
loo 2016-05-19 12:17:37
Odradzam szlifowanie okien do statków. Praca sama w sobie nie jest zła ale solaris to już przegięcie, 233 euro razem z wakacyjnym za 40 godzin. Przed wyjazdem podają że za mieszkanie 117 euro bruto i że wychodzi około 70 netto. Na solarisie potrącone 117. Co do negocjowania stawek, nie da się dużo wynegocjować za szlifowanie, domagałem się 300 euro za tą pracę. Nie chcieli tyle płacić to się zawinąłem. Aldona próbowała mi wcisnąć nadgodziny :D
kamil 2016-06-16 21:47:27
podejrzewam, że takiej kasy u nas nigdzie nie zarobisz wiec nic cie nie trzyma, zawsze mozesz po tych kilku miesiacach wrocic chyba ze ci sie spodoba bedziesz mial lepsze warunki, poza tym oferuja jednak europejska umowe a nie polska wiec to juz jest wogole plus
ja 2016-09-26 17:19:12
czy pracował ktoś jako spawacz w NL przez tą firmę?
watch 2016-09-26 22:17:09
Pewnie, że jak jest europejska umowa, to na pewno jest szansa na to, żeby znaleźć zatrudnienie u nich. Ciekawi mnie jednak czy wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Orange Jobs - Abcoude
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Jobs