brak logo

Infovide- Matrix S.A.

Warszawa

Opinie o Infovide- Matrix S.A.

Były 2011-08-07 10:33:33
Firma jest w trakcie zmian. W latach 2010 i 2011 odeszło z firmy bardzo wiele osób. Część dlatego, że nie mogli zaakceptować nowego systemu rozliczania pracy, który w jakimś stopniu odnosił się do realnych wyników, a nie sympatii. Część dlatego, że nowy system rozliczania pracy jest wdrażany fatalnie i nadal nie wspiera rozwoju. W efekcie w firmie pozostali ci, którzy nie mają potrzeby czegokolwiek zmieniać, bo im to wisi, albo ci, którzy nie mogą zmienić, bo nigdzie nie zarobią tak dużo za [usunięte przez moderatora] się. Firma ma zostać sprzedana nie wiadomo komu, ale współczuję temu kto będzie kupował. To trochę tak jakby kupować samochód bez silnika, firma bowiem kompletnie nie potrafi przyciągnąć nowych sensownych pracowników.
robak 2011-09-27 15:16:51
Firma całkiem spoko. Zaczynałem swoją przygodę jeszcze w Infovide i po połączeniu było całkiem fajnie na początku. Trochę trzeba uważać na podpisywane umowy (lubili dawać bezrobocie za które nic nie płacili a okres wypowiedzenia był długi). Sporo fajnych osób ale firma jest bardzo duża więc można trafić również. Projekty różnorodne ale ciężko się wyrwać spod jednego kierownika - nie lubią się dzielić zespołem.

Pracę chyba polecam - jeżeli ktoś podpisze dobrą umowę to praca na pewno mu się spodoba.
Ciekawy 2013-08-19 23:04:13
może ktoś napisać jak się tutaj pracuje na stanowisku Programisty? Mam na myśli warunki płacowe, socjalne, godziny pracy, jakie benefity, czy jest umowa o pracę, czy praca stabilna, czy projekty ciekawe
Anonim 2013-08-23 15:39:43
Taka duża firma, a opinii tak mało. Dziwne.
Anonim 2013-09-18 19:30:16
niuse - 2013-08-24 20:35:51

wszyscy zajęci pracą :) ja się chciałem dowiedzieć czy osoba w trakcie studiów ma szansę na jakiś staż/praktyki?

Nie sądze aby pracowali 24/7/365
Wyjścia są dwa: albo pracują tam egoiści co nic nie napiszą. Co też może być wskazówką dla ludzi, którzy chcieliby tam pracować. Albo firma dba o kasowanie komentów na swój temat i dlatego jest ich tak mało.
anonim 2013-11-30 00:37:54
Dla osób na początku drogi zawodowej - tak, jak ja - firma idealna. Na stażu nie parzy się kawy/herbaty, tylko uczy nowych technologii oraz uczestniczy w szkoleniach. Firma wspiera osoby, które chcą się rozwijać: sponsoruje certyfikaty, dostarcza różnorodne materiały dydaktyczne i narzędzia. Duże możliwości rozwoju dla żółtodziobów. Specjalistą nie jestem, więc się nie wypowiem w temacie perspektyw dla ekspertów. Dla młodych to bardzo dobra opcja, i atmosfera też w porządku :)
1
młoda 2014-06-26 14:14:41
IVMX to moja pierwsza praca. Atmosfera jest super (dużo zależy od managera, a mój jest świetny). Już w pierwszym roku pracy można się wykazać, co wiąże się z podwyżkami i awansem.
Nikt nie patrzy na ręce ani nie kontroluje godzin przyjścia do pracy (robisz to sam).
Praca zespołowa, ale każdy jest za coś odpowiedzialny. Największe znaczenie ma wykonana praca, a nie odsiedzenie 8h.
Jest dużo sponsorowanych szkoleń i certyfikatów.
Nie spotka się tu osób od kawy czy xero.
dziewczyna 2014-07-01 21:55:14
Filip, to trochę przestarzałe myślenie, kobiet jest coraz więcej w tym zawodzie.(usunięte przez administratora)
1
Qwerty 2014-08-15 12:42:29
Czy jest to firma dla osób z doświadczeniem około 2-letnim, chcącym się rozwijać na stanowisku programisty JEE? Na jakie zarobki można liczyć?
1
student 2014-11-25 18:04:14
Witam, zainteresowała mnie firma Infovide-Matrix w roli pracodawcy, a szczególnie ich oferta Dział Wsparcia IT. Nie napisali jednak, że wymagają doświadczenia, a takiego w Service Desk nie posiadam. Wobec tego jak to wygląda, wszystkiego mnie naucza na szkoleniach? Wymagania oczywiście, które napisali spełniam.
radek 2014-11-25 18:18:48
no ale to zależy czy jest osoba zadowolona z swoich zarobków czy nie za bardzo, bo nie każdemu jednak odpowiada taka liczba przy wynagrodzeniu jednak.. no ale mam nadzieje, że w końcu się uda i mnie przyjmą, bo już szukałem innej pracy i wysyłałem swoje CV i uznałem, ze jednak ido nich pójde o ile mie przyjma
Talbot 2014-12-18 01:04:02
O samej firmie Infovide-Matrix mam raczej dobrą opinię, rozmawiając z kolegami, a wcześniej współpracująć/konkurując z tą firmą.

Nie wiem jak zarobki w samym Infovide-Matrix, ale w Dahliamatic, czyli w firmie-córce nie jest z tym wesoło.
Firmą Dahliamatic trzęsie ponoć jakiś bardzo pazerny człowiek i grupka podobnie nakręconych managerów, dzięki czemu nagminne jest wyciskanie z kogo się da ostatnich soków (po 13-14 godzin dziennie i z weekendami, często bez akceptowania nadgodzin) i zarobki są nawet 2 razy mniejsze, niż obecnie oferowane na rynku i mówię tu o ludziach z ~20 letnim doświadczeniem, którzy zasuwają jak roboty.
Podobnie kontrakty nie są przedłużane z powodu czystego widzi mi się firmy Dahliamatic.

Zatrudniając się w Infovide-Matrix nie dajcie się więc wsadzić na minę, czyli nie przyjmujcie umowy o pracę, czy kontraktu z firmy Dahliamatic.
Pult 2015-02-23 09:21:32
Infovide Matrix uważa się za jedną z najlepszych firmy jeżeli chodzi o doradztwo IT i usługi informatyczne na najwyższym poziomie. Pytanie jak zdefiniować najwyższy poziom i co jest jego wyznacznikiem. Konkurencja jest na pewno spora, jednak firma powinna mieć jakiś szczególik, który znacząco nie będzie jej unifikował.
asd 2015-03-18 12:32:05
Opinie raczej dobre więc skąd taka niska ocena "gwiazdkowa"? Mnie interesuje czy to dobra firma na początek? Zależy mi przede wszystkim na opiece przez kogoś odpowiedzialnego przez pierwsze tygodnie, cierpliwej nauce i robieniu ciekawych projektów. Jestem studentką informatyki coś tam umiem ale to tylko wiedza akademicka stąd ciekawi mnie czy start jest łagodny.
rebe 2015-03-29 23:48:51
Byłem na rozmowie w sprawie praktyk w Infovide-Matrix. Zaoferowano mi umowę-zlecenie z wynagrodzeniem 206 zł miesięcznie (wytłumaczono mi, że to dlatego, że osoby bez doświadczenia trzeba przystosować a to kosztuje, stąd wynagrodzenie - najniższa możliwa zgodnie z prawem kwota dla umowy-zlecenia). Póki co jednak to jedyna firma, która oferuje tak wygodny wymiar godzinowy, przy tym sprawiają dobre wrażenie, więc zdecydowałem się tam pracować.
Excv 2015-06-01 14:06:52
Witam. Zastanawiam się nad aplikowaniem do Infovide na stanowisko młodszego programisty Java EE. Czy wie ktoś jak wygląda ten test i czy faktycznie można go rozwiązać online? Jest to test wyboru abcd, czy trzeba coś pisać? Dotyczy on samej Javy czy jest szerszy zakres? Na jakie początkowe zarobki może liczyć osoba bez doświadczenia?
HotRoman 2015-06-28 16:42:36
Ja byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko młodszego testera oprogramowania... i moje wrażenia - ta firma to totalna porażka.

Rozmowa Kwalifikacyjna - stanowisko: młodszy tester oprogramowania.

Rozmowa była przeprowadzona przez osobę z HR i testera oprogramowania.
Pytania dotyczyły głównie moich studiów podyplomowych i wykładowców. Nie byli zainteresowani mną - padło mało pytań wprost o mnie. Wyszydzali moje studia podyplomowe, wykładowców. Jeżeli taka "kultura" panuje na rozmowach w Warszawie to ja dziękuje. Pani z Hr pozwalała sobie na docinki: np. mówiła do testera, który był obecny na rozmowie: "może ty byś założył takie studia - to niezły biznes". Natomiast ten tester wprost śmiał mi się w oczy, że jako osoba nietechniczna po 1 rocznych studiach podyplomowych Tester oprogramowania nie umiem dobrze programować i nie znam UML. Ogólnie odniosłem wrażenie, że szukają jelenia, który będzie im robił automaty, testował, pisał dokumentację za 2000 netto. Nie polecam. Tak nie traktuje się się ludzi na rozmowie. Ogólne wrażenie - co za wiocha i cwaniarstwo. Widać było, że nie szanują ludzi i raczej kiepskie stawki proponują. Szczerze nie polecam. Zresztą pójdziecie to przekonacie się sami.
3
Infovide-Matrix 2015-07-03 11:42:38
W imieniu Infovide-Matrix chcielibyśmy Pana bardzo przeprosić, jest nam bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji, która nie powinna się zdarzyć. Jeśli podczas spotkania rekrutacyjnego poczuł się Pan źle potraktowany – zapewniamy że nie było to naszą intencją.
2
Sprawiedliwy! 2015-07-03 13:03:22
Chyba troche za pozno na przeprosiny, nie sądzicie? Zdarza sie kazdemu, ale niesmak pozostaje. Zreszta, przeprosiny może napisać każdy...
3
Abek 2015-07-28 13:38:18
Przepracowałam w IVMX kilka lat. Podobała mi się atmosfera w firmie, wszyscy byli dla siebie mili. Przełożeni także wykazywali się wyrozumiałością, ale byli też wymagający. Projeky różne z racji wielkości firmy, ja trafiałam na ciekawe (choć większość utrzymaniowych). Na minus można zaliczyć pensję, które w niektórych działach mogą odstawać (ale nie jest to regułą, w części technologii spokojnie była średnia rynkowa). Biuro bardzo przyjemne, pracuje się w komfortowych warunkach. Komputer również z wyższej półki. Z minusów czasami widać było dezorganizację (np. przy przenosinach osoby między projektami lub odejściu/przyjściu osoby). Ogólnie polecam pracę w tej firmie.
Jacek 2015-08-04 10:50:20
Ja wiem jak wygląda ten test bo jestem autorem ;) sama Java i odpowiedzi abcd. Nie jest dostępny online - wykorzystuję go sporadycznie. U mnie główny nacisk jest zawsze na rozmowę o kompetencjach, doświadczeniach i potencjale. Nie ma się co stresować - najlepiej zaaplikować, przyjść i porozmawiać. Zarobki - adekwatne do kompetencji.
1
Kamil 2015-09-24 22:18:42
Nie moge się z tobą zgodzić. Sam aplikowalem rok temu na mlodszego testera. Rozmowa byla ok, ogolnie bylem wtedy na drugim roku informatyki, na slabej prywatnej uczelni, tak naprawde nikogo do konca nie interesowaly moje studia a umiejetnosci. Trzeba umiec samemu pokierowac rozmowa. Mialem test z UML ktorego kompletnie nie znalem, rozrysowalem mindmape i wystarczylo zeby pokazac ze umiem myslec i sobie radzic. Moze stawka nie byla duza jak na poczatek, ale jak dobrze pracujesz i sie odnajdujesz w pracy to szybko moze nastapic spory skok, bo nawet o 30%. Moze cos z tobo jest nie tak...
Zygzag 2015-10-07 11:11:24
Ale numer zrobił nam zarząd. Infovide-Matrix zostanie kupione przez Asseco. Ciekawą Asseco przyjęło strategię, że taniej jest mu kupić firmę, którą wcześniej Asseco niszczyło dumpingowymi cenami w przetargach, tylko po to aby pozyskać specjalistów i parę kontraktów które przegrało, niż samemu zatrudnić i zbudować dział, konkurujący czysto rynkowo z innymi. Niby taka duża firma jak Asseco, a nie daje rady sama, ale to może dlatego, że nikt o zdrowych zmysłach w Asseco nie chce pracować, a ci to tam są mało wiedzą o współczesnym IT. Ciekawe co będzie jak Asseco zacznie psuć w Infovide, ciekawe jak długo ci specjaliści popracują dla Asseco. Już jest w Infovide niewesoło, a zapowiada się dodatkowy wycisk i chaos. Infovide miało do tej pory tę niemal rodzinną atmosferę, którą zakup przez takiego giganta kompletnie zniszczy. Mowa o agresywnym zarządzaniu Asseco przy niemal kompletnej nieznajomości tematów.
2
sugarfree 2015-10-11 22:27:05
Dodajmy, przy wykorzystywaniu najtańszej na rynku siły roboczej, ludzi najbardziej zdesperowanych i o najmniejszych oczekiwaniach tych płacowych i pozapłacowych.
Polski IT grajdołek zatacza coraz szersze kręgi, kiedy powiedzą sobie dość..
1
tomahawk 2015-10-15 09:22:29
Jeśli firma nie szanuje i nie motywuje specjalistów, to koszty poniesione na szkolenie ludzi bez doświadczenia powinna ponosić sama. Skoro dajecie się zatrudniać za 206 zł miesięcznie to niszczycie tą branżę. Wolałbym roznosić pizzę niż pracować w tym zawodzie poniżej 2kPLN.
1
Close 2015-11-12 13:25:29
Orientuje się ktoś ile może trwać czas na odpowiedź od Infovide od momentu wysłania CV? Długo się czeka?
KC 2015-12-19 20:10:59
Do pracy przychodziłam z przyjemnością: świetni ludzie, różnorodne projekty, komfortowe warunki, piłkarzyki, pozytywny wystrój wnętrz (zielony!), dobra kawa. Polecam, szczególnie młodym. Walczcie o ciekawe projekty, bo warto.

Firma posiada spory potencjał, ale rozwinie go w pełni dopiero wtedy, gdy osiągnie wyższy poziom dojrzałości organizacyjnej i zacznie rozwiązywać wewnętrzne problemy zamiast zamiatać je pod dywan. Mam nadzieję, że przejęcie przez Asseco nie zniszczy kultury organizacyjnej i niemal rodzinnej atmosfery.

Pozdrawiam,
KC
x 2016-01-13 01:25:35
Żenujący jest ten 2-linijkowy spam. Przecież widać, że firma produkuje sama dla siebie te wazeliniarskie pseudo-opinie. Bleh, że też wam nie wstyd. Jeszcze kilka takich postów i przestanę się przyznawać, że tu w ogóle pracowałam.

Jak już zatrudniacie marketingowców, to chociaż jakichś sensownych. Chyba płacicie im 50gr. od posta, skoro te wypowiedzi są na tak niskim poziomie ;)
1
eustachy 2016-01-23 19:25:20
@malvina Startujesz do nich na Java Developera? Aktualnie nie widzę na ich stronie ofert na to stanowisko. Wysyłałem jakiś czas temu CV do nich również na Javę i 0 odzewu. Wcześniej firma bardzo rekrutowała javowców, ale teraz od jakichś 2 miesięcy nie widzę takich ofert. Czyżby firma zmieniła profil? Wie ktoś coś na ten temat, czy będą może jeszcze rekrutacje na to stanowisko?
były pracownik 2016-02-24 13:43:58
Mi tam powiedzieli wprost -romansow w pracy nie będzie. generalnie bradzo wtykaja sie w nie swoje sprawy. Bylo to przed przejeciem przez asseco
kk 2016-03-11 15:28:03
Po przejęciu przez Asseco firma została prawie doszczętnie zaorana. Kto może to ucieka...
1
ktosgdzies 2016-03-12 00:41:59
W telegraficznym skrócie:
+ firma bardzo solidna
+ menedżerowie w porządku
+ koledzy & koleżanki - jak to wszędzie - jednych lubisz, innych nie, atmosfera jest i tak dobra
+ zarobki - każdy oceni różnie, ja byłem zadowolony i nie słyszałem aby ktoś narzekał
+ imprezy firmowe, dodatki pozapłacowe (luxmed, multisport)
+ dobry sprzęt

Czy jest dużo pracy? Różnie, to zależy od projektu, od tego jak jest zarządzany i jak się wyrabiasz z robotą.

Tak BYŁO.
Aktualnie nie ma miesiąca bez maili pożegnalnych, część klientów po zmianie właściciela zrezygnowało.
W tej chwili raczej nie będą zatrudniać. Jeśli jednak - należy się liczyć z możliwością szybkiej redukcji a przyszłości pracę dla Asseco. A tam opinie są... interesujące.
1
ktosgdzies 2016-03-16 11:00:52
W listopadzie Asseco stało się właścicielem większości akcji (ponad 90%) a od 28.12.2015 już 100% akcji Infovide-Matrix, a więc także spółek zależnych.
Redukcja zatrudnień jest faktem, a nie możliwością.
Jeśli chodzi o przenoszenia to nie chciałbym wchodzić w szczegóły, ale jak ktoś chciałby znać moje zdanie to z IVMX nie zostanie kamień na kamieniu. Oczywiście to nie stanie się natychmiast, bo jeszcze są kontrakty w trakcie, ale praktyka pokazuje, że nowe władze mają niezłe tempo.
ktosgdzies 2016-03-16 22:39:01
W listopadzie 2015 Asseco kupiło ponad 90% akcji, a 28.12.2015 weszło w posiadanie 100% akcji IVMX, a więc i spółek zależnych.
Redukcja zatrudnień nie jest "możliwością", tylko faktem.
ktosgdzies 2016-03-18 13:22:39
Prosiłbym o czytanie ze zrozumieniem. Redukcje trwają już od dwóch, trzech miesięcy.
ktosgdzies 2016-03-21 12:24:50
http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/asseco-poland-planuje-polaczenie-z-zaleznym,33,0,2041633.html
Pracownicy IVMX będą pracownikami Asseco. Tak jak pisałem wcześniej.
Proponuję poczytać opinie na profilu Asseco, m.in. w sprawie polityki kadrowej.
W grudniu ENERGA S.A. wypowiedziała umowę wdrożeniową z IVMX. Co się robi jak ma się nadmiar wolnych zasobów? Przejmując zasoby innej firmy, nie potrzebne są także dodatkowe komórki administracyjne, księgowe itd.

Oczywiście to się staje coraz mniej istotne, bo - nie będzie IVMX :(
Adam 2016-04-01 19:45:12
@Młody jakie oferty? Na ich stronie nie ma już żadnej ofert pracy od jakiegoś czasu. Zdziwiło mnie to bo dotąd praktycznie cały czas kogoś szukali zwłaszcza javowców.
ktosgdzies 2016-07-16 17:23:32
Ja tak tylko informacyjnie - IVMX już nie ma, jest teraz Asseco.
WIDELKI 2016-09-29 11:09:35
osoby zainteresowane widelkami placowymi prosze o kontakt pod gal24a@wp.pl
ktosgdzies 2016-10-02 11:09:16
@Pola, IVMX już nie ma, zostało kupione i wchłonięte przez Asseco.
pola 2016-10-02 21:54:22
@s no wlasnie super że coś takiego jest oferowne bo jednak to nie zadarza sie przeciez w kazdej firmie
Zostaw swoją opinię o Infovide- Matrix S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infovide- Matrix S.A.