brak logo

przedsiebiorstwo budowlane sikora

Nowy Targ

Opinie o przedsiebiorstwo budowlane sikora

to ja 2010-09-12 21:34
ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tej firmie slabo placa a rzadaja wykonania jak na akord a stawka to 13 pln. i nic wiecej a przemial ludzi
2
taki se 2011-11-06 22:35
powiem szczerze KATASTROFA [usunięte przez moderatora] jak za cara
1
Pracownik 2014-04-25 11:15
Beznadzieja,(usunięte przez administratora) kompletnie nie polecam, na rozmowie ustaliliśmy stawkę, nigdy nie osiągnęła 70% ustalonej kwoty. Rypanie jak za cara, praca w święta, 1 maj, 11 listopad, brak urlopów. Wszędzie lepiej niż w tej firmie...
2
stefan 2015-10-29 20:56
wygrywają przetargi kosztem ludzi którzy u nich zapiepszają nie liczą się z pracownikiem jawne wykozystywani wysłac tam inspekcje pracy może to coś da
obiektywny 2015-12-04 10:50
Przetargi wygrywają poniżej kosztów realizacji muszą gdzieś szukać oszczędności. Podwykonawców chroni USTAWA PZP pracowników z sektora "pod stołem" niekoniecznie..
budo_budo 2016-02-26 16:35
Jeśli ktoś myśli, że nie można pracować w dni ustawowo wolne od pracy to jest w błędzie, u Sikory wszystko jest możliwe. Brak urlopów, wolnego, praca w święta i nadgodziny, ubezpieczenie jeśli już jest to na minimalną krajową, a płaca niska jak u konkurencji.
4
budowlaniec 2016-04-27 10:55
Kołchoz, kołchoz i jeszcze raz kołchoz - jeśli ktoś szuka obozu pracy to polecam. Szef jest tak łaskawy, że pozwolił pracować w "długi weekend majowy". Na temat wolnego odpowiedź szefa jest niezmienna od lat: "przecież macie wolne niedziele...". Praca u Sikory trzyma nas przy życiu, bez niej umarlibyśmy ze szczęścia :D
1
jan 2016-04-27 22:10
Tragedia.....wyzysk pracowników jak przybudowie piramid, praca w dni ustawowo wolne od pracy po 12 godzin dniowki na wyjeździe sprzątanie prywatnych samochodów "prezesów". Jak najdalej od tej firmy.
3
robol 2016-04-29 09:47
Najgorzej, że trzeba tyrać na trzech faraonów, którzy zupełnie nie znają się na budownictwie, naciągają Inwestorów na wszystkim co się da, a pracownikom nadgodzin nie potrafią wypłacić.
Faraon Maciej Sikora :) 2016-08-22 00:15
Mając przed sobą ten steg bzdur i pomówień nie sposób nie zareagować. Firma Budowlana Sikora działa na rynku budowlanym już od 1979 roku....podstawą jej istnienia jest uczciwość wobec pracownika. Każda godzina i nadgodzina jest ZAWSZE wypłacona w cotygodniowej wypłacie. Jeżeli ktoś twierdzi inaczej tzn., że nigdy nie pracował w tej firmie. Warunki pracy są ustalone i każdy ma prawo się na nie nie zgodzić. Tak na logikę.....czy ktoś w szczycie sezonu zrezygnuje z nadgodzin?
uwaga! mycie samochodów Faraonów odbywa się w godzinach pracy :)
Łatwo jest pisać w internecie pod anonimowymi nicami bo jak widać nie starcza honoru by wystąpić pod własnym nazwiskiem ( może wstyd?). Co roku firma zatrudnia około 100 pracowników i co?.....wszyscy dają się wyzyskiwać? Pracownicy opuszczają firmę z różnych powodów, często też są zwalniani...... Wiarygodność tego typu portali jest znikoma, bo nie weryfikuje czy opinie pisze pracownik, żona pracownika (która dostaje tylko wypłatę a nadgodzin już nie), czy konkurencja.....
5
nick 2017-01-19 15:21
panowie to jak to jest z wypłacalnością i tempem pracy w tej firmie a przede wszystkim jaka jest atmosfera między pracownikami czy warto zatrudnić się czy szkoda czasu
srikoraa 2017-02-11 19:28
zgadzam się że kołchoz i na dodatek wysyłają na urlop bezpłatny bez zgody pracowników firma typowa rób i nic się nie odzywaj bo ciągle jest za mało ale to jest norma u każdego prywaciarza
Pip 2017-02-12 17:22
To prawda co tydzien wyplacaja no ale stawka, warunki placy , mieszkaniowe sa jakie sa szefowie maja bialych mozynow ,co do rotacji to prawda ciagly przemial z uwagi na atmosfere warunki pracy i miszkaniowe polowa pracownikow na lewo urlopow w tej firmie nie ma i nie wyplacaja co do miesiecznego bezplatnego co roku przymuszanie pracownika na sile takie realia ta firma ma szefowie ojciec i synowie maja gleboko gdzies pracownika nie ty to inny albo ukraincy beda pracowac zero szacunku dlatego ja nie pracuje juz dawno w tej firmie Panstwowa inspekcja pracy powinna wiele aspektow przegladnac
1
;-) 2017-02-14 19:34
W.Sikora uwazaj na swojego popychla.
2
Zgon 2017-02-24 01:19
Zdecydowanke odradzam te firme wiecej sie zwalnia niz przychodzi nowych coraz wiecej prracuje ukraincow na czarno bo im to sie bardziej oplaci dobra firma dla tych co maja dlugi z uwagi na nie placenie skladek od realnych zarobkow
2
amore kasiore 2017-03-24 09:01
Z wypłacalnością nie ma problemu w tej firmie zarobki kształtują się od 13zł do 15 za godzinę pracy i co tydzień bez problemu jest kasa pod tym względem wielki pozytyw ale cała reszta totalna klapa ciągła rotacja przychodzą i odchodzą raczej ze względu na atmosferę w pracy ciągle mało i mało bo z pieniędzmi nie ma problemu w tej firmie gdzie dziś często w innych firmach jest problem z wypłacalnością

sam musisz się przekonać jak jest i czy ci to odpowiada
Zostaw swoją opinię o przedsiebiorstwo budowlane sikora - Nowy Targ
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie przedsiebiorstwo budowlane sikora