logo Pofam

Pofam

Poznań

Opinie o Pofam

anonim 2010-09-12 07:27:42
Kiepskie zarobki
anonim 2011-04-16 09:39:25
masz doswiadczenie i chec pracy w branzy medycznej mozemy zaoferowac prace
1
Medyczny 2011-04-16 09:40:39
masz doswiadczenie i chec pracy w branzy medycznej mozemy zaoferowac prace

697-595-045
dd 2011-04-20 17:35:08
Nie polecam, dla osób mających doświadczenie w branży to będzie tylko zwykłe wykorzystywanie człowieka. Dziwne układy, ogólnie bałagan, zrzucanie obowiązków, marne zarobki
renata 2011-04-29 22:25:54
Nie polecam całej grupy Pofam Poznań sprzęt medyczny to buble wyprodukowane w Chinach i sprowadzane na kilogramy.
Nigdy juz u nich nic nie kupie. ODRADZAM
jac28 2011-08-07 18:39:23
Pracowałem. Zarobki faktycznie niewielkie ale nie tragiczne. Jeśli chodzi o sprzęt...to Chiny..worki stomijne kiepskiej jakośći..szkolenia oraz integracje były w porządku...[usunięte przez admina] Ogólnie ja byłem zadowolony..ale to było dawno temu...
hela 2012-04-17 20:48:41
Firma wciska pacjentą buble z Chin, potem musisz się tłumaczyć i świcić oczami. Jak mówi sam naczelny zadaniem twoim jest [usunięte przez admina] pacjenta

Zarobki fatalne, 1317 zł brutto na ręke + jak masz wyniki 100 lub 200 zł

Zdecydowanie nie polecam
szczecin 2012-04-19 22:20:50
Nie polecam, zasada firmy : mamy wciskać towar z Chin za jak najwiekszą kase na NFZ. Ogłonie to w Pofamie wszystko robi się na "wariata". Tylko to my musimy wysłuchiwać skarg klientów na pordukty przez nas sprzedawane.

Na pewno nie polecam, bo już się raz naciełam i miałam w rodzinie kłopoty.
1
szczecin 2012-04-19 22:30:07

Polecić Pofam można tylko desperatą szukacjącym pracy za 1000 zł na reke
maja 2012-05-08 12:53:04
witam, naprawdę tak kiepskie zarobki proponują? bo jadę na rozmowę i się zastanawiam czy to warte zachodu. za 1000 zł to nie pójdę tam do pracy...
von rudig 2012-06-21 09:39:05
nie polecam, ciesze się że juz tam nie pracuje. Bardzo duża rotacja wsrod pracownikow. Znaleść kogoś kto pracuje powyżej 2 lat cieżko.

Kiepskie zarobki, na początku złote góry, a potem to co zawsze
odradzam
1
krysia 2012-07-31 20:12:29
Ciesze się że juz tam nie pracuje, szlachta jak to mowi naczelny wyciska ze sklepowych siodme poty. To tylko my musimy swiecic przed oczami klientom wciskajac im buble z chin.
1
aga 2012-08-20 08:38:28
buble z chin , wózki inwalidzkie, materace, worki kupowane na kilogramy w chinach,
tandeta i żenada
1
jola 2012-08-22 16:20:27
Nie polecam, odbijanie kart, monitoring, sprawdzanie co każdy robi w biurach, ostatnio padło im na głowe i terrorr jest
maria 2012-10-26 12:50:49
nigdy wiecej....,(usunięte przez administratora)obiecuje złote góry a rzeczywistość to wciskanie bubli z Chin
1
Gall 2012-11-03 19:24:49
Jeżeli interesuje Cię praca w miłym kulturalnym miejscu z wykształconymi ludźmi omijaj Pofam, brak kultury, szacunku, wyzysk pracowników, przedwojenne zasady, niskie zarobki, co druga osoba w centrali nie ma pojęcia o rzeczach którymi się zajmuje, całkowity brak kultury osobistej a zachowują się jak by zjedli wszystkie rozumy, traktowanie pacjenta jak rzecz byle by kupił, a pracowników jak śmieci...nie polecam a wręcz odradzam.
4
woj 2012-11-04 21:07:42
(usunięte przez administratora) mógły dać sobie już spokój. Bo tak źle to nigdy nie było.
Kończ Waść wstydu oszczędź!
1
kandydat 2012-11-29 18:34:37
Jestem w trakcie zawierania "umowy" z pofam...wszystko jakby robione na wariata, niechlujnie, w pośpiechu bez szczegółów...Wa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się co z tym fantem zrobić?Pracował ktoś niedawno? Okropny bałagan i roztargnienie już na etapie rekrutacji. Potem tylko gorzej?
bella 2013-01-07 15:17:05
Pracowałam w tej firmie ponad 4 lata. Praca w nadgodzinach bezpłatnych i nie do odebrania. Wyzysk totalny i zero szacunku dla pracownika. A szefostwo bawi się w najlepsze. Zawsze było wiadomo, że jak jadą na szkolenie to po to żeby pić, tzn. chlać z pielęgniarkami. A ja jako, że nie jestem lizusem, nie zdaję relacji co dzieje sie w sklepach, nie obgaduję też innych, ani żonatemu facetowi do łóżka wchodzę, to zastąpiono mnie modelem, który nie ma takich skrupułów. Cwaniaki. A jak traktują pracownice na sklepach - jak tanią siłę roboczą. Pracując w sklepach Pofam jesteś sprzedawcą, sprzątaczką, informatykiem, kasjerem, doradcą, tłumaczem (bo klienci często są nieświadomi ), przedstawicielem handlowym (a jakże! musisz łazić po przychodniach i szpitalach i wciskać towar, proponować współpracę itd), łazisz też poprawiać wnioski do lekarzy, nadajesz listy i paczki na poczcie i jeszcze kilka innych zawodów by sie znalazło. Aha i jeszcze bardzo często musisz dźwigać i przerzucać paczki nawet do 30 kilo. A ile płacą? Różnie od wyrobionej normy, ale przeciętnie ok. 1400- 1500 zł przy dobrych wiatrach. A myślisz, że w centrali jest lepiej? Tutaj dodatkowo wszyscy ciągle patrzą ci na ręce. Ja odradzam pracę w tej firmie. Chyba, że chcesz się wykończyć nerwowo.
1
zmorka 2013-01-11 18:28:53
Nawiaze do konentarza belli. pracowałam tam parę lat temu i wiem jak to wygląda. Rzeczywiscie jestes od wszystkiego. To taka jest praca. Ale dla mnie najgorsze było ciągłe błaganie o towar. Dostawy trwały czasem tak długo, że klient szedł wsciekły do konkurencji, bo twierdził ze pani ze sklepu nie umiała sprowadzic. Szczegolnie przykre były chwile, gdy klient nie rozumiał, że jestem tylko szeregowym pracownikiem i wylewał swoje żale, frustracje. Zaraz szedł do konkurencji i potem wracał z usmieszkiem, że tam dostał towar na drugi, czy trzeci dzien. A ja od razu zamawiałam i potem dzowniłam, grzecznie ale stanowczo prosiłam, żeby towar szybko sprowadzili, ale zaraz uderzało mnie olewactwo z centrali, i oddzywki że muszę czekać i nic nie poradzą, nie od nich zalezy... u mnie klient wyrozumiały zdarzal sie rzadko, taka mentalnosc ludzka. Zresztą wszystko co złe zawsze zwalano na pracownikow szeregowych. Także bella wspolczuje, ale moze dobrze sie stalo i trzeba szukac nowych wyzwań i miejsca w zyciu. Nie przejmowac sie tym co bylo ino patrzec w przyszlośc. Potwierdxzam i ostrzegam innych, jak chcesz tam znaleźc robotę to czeka cie łykanie nerwosolu i brak życie rodzinnego. Ale pozdrawiam byłych wspolpracownikow z centrali w Poznaniu i kolezanki ze sklepow. Bo ja mimo to mam dobre wspomnienia. A zreszta co cie nie zabije to wzmocni :)
3
wałbrzych 2013-01-11 21:03:39
Kupiłam 3 miesiące temu materac przeciwodleżynowy. Właściwie to przedstawiciel Pofam mi załatwił. Cieszyłam się z szybkiej realizacji do momentu kiedy go otrzymałam. Po napompowaniu materac okazał się dziurawy a pompa chodzi jak silnik od samochodu! Mąż sprawdził producenta MADE IN CHINA. Odniosłam materac do sklepu chcąc wymienić na nowy - brak. Zestaw poszedł gdzieś do centrali POFAM. Po 10 dniach bez odzewu zadzwoniłam i Pan z obsługi mi odpowiedział, że to mój problem, że mam materac nie sprawny i kiedy nowe przyjdą nie wie, powiedział również że nie ma ochoty ze mna rozmawiać. Po miesiącu otrzymałam materac i znowu był nie sprawny !!!
To się w głowie nie miesci jak można traktować klientów.
Dziękuję z tak piekne załatwienie sprawy. Juz na ślasku nie ma porządnych ludzi!!
Nie polecam
anonim 2013-01-20 18:51:56
ja też nie polecam pracy w tej firmie, kiepskie zarobki, a wyzysk totalny, a najgorsze że nie możesz liczyć na żadną pomoc, za to chętnie wytkną ci każdy błąd i pomyłkę, totalny chaos i zła organizacja firmy
2
klient 2013-02-01 21:35:37
Ja jestem bardzo zadowolony z pracy z Paniami ze sklepu z Poznania. Pozdrawiam serdecznie.
krisa 2013-02-09 18:36:31
Ostatnio w Pofam to nawet wypłat nie płacą na czas. (usunięte przez administratora)każdy ścieme wali.
epracownik 2013-02-28 20:53:00
Wymiana towarów miedzy sklepami to już codzienność. Klienci cały czas przychodzą wściekli że nie ma towaru a Pofam od NFZ pieniadze skasowal. Co mamy zrobić ile razy można klienta okłamać. Gwiazdy w w sprzedaży centrala maja totalną olewke , nie dziwi się że coraz mniej klientów się pojawia
Tutaj trzeba być nienormalnie spokojnym.
krystyna 2013-03-05 08:23:01
Przeczytałam wszyskie wypowiedzi i niestety musze przyznac racje - tak w Pofam Poznań jest.
Żal mi tylko, że to dawne IMPERIUM wali się na łeb szyje ...
krystyna 2013-04-10 08:02:34
Szkoda mi trochę (usunięte przez administratora)/stary żyd swój towar chwali/ pracowałam tam 5 lat i mam dobre wspomnienia. Może jest troche bałaganu i towary to tandeta z Chin, ale kontakt z dyrektorem zawsze na poziomie, kultura i dobre maniery. Szkoda że pracowników ma takich co srają w swoje gniazdo na publicznym gorum
ania 2013-04-16 08:14:56
Cały dział marketingu to sranie w banie.
(usunięte przez administratora)/> Co pomoga ulotki skoro ludzie i tak poznali ze sprzedajemy tandete z Chin...
ona 2013-05-24 08:53:18
Chcesz zrobić kariere w Pofam Poznan ?
1. Musisz mieć długie nogi
2. Musisz jak (usunięte przez administratora) z sekretariatu chodzic w miniówkach
3.(usunięte przez administratora) Jeśli nie masz takich skrupułów wysokie stanowisko na ciebie czeka
1
irena 2013-07-01 17:14:26
Żal mi sklepowych które za marne grosze muszą wykonywać wszystkie zawody świata "od najstarszego włącznie" jak przyjeżdża kierwonictwo
klient 2013-07-16 16:51:59
Zamówiłem podkolanówki uciskowe w sklepie Pofam , Poznań, osiedle Stefana Batorego 17. Niestety, ta firma nie wie co to jest obsługa klienta. Minęło ponad dwa tygodnie od terminu deklarowanej dostawy i podkolanówek nie ma. Skandal!
1
a 2013-08-28 20:16:51
No jasne Czesław się ucieszy że za darmoche studenci beda pracować. Nic tylko w Polsce zakładać firmę i murzynów do roboty po studiach nająć
greg 2014-03-24 19:46:51
@Kula wątpię, pewnie mało się dzieje w Pofam, jakby były jakieś akcje pewnie by pisali, ale napiszcie pracownicy chociaż, czy warto tam pracować.
deyna 2014-04-02 23:31:28
jak brakuje Ci na chleb to pracować warto (prawie) wszędzie. Dopóki Pofam wypłacalny to możesz próbować
mis 2014-05-12 17:15:38
A ja długo juz tam pracuje i mam pozytywne doświadczenia. Zawsze są plusy i minusy.
TMG 2014-06-09 14:49:35
O a na jaki region?
Ritcher 2014-07-21 07:29:55
nie ma w firmie rotacji ha ha !!!!
2
pawel 2014-11-29 01:29:55
Mi osobiscie brakuje stabilizacji pod wzgledem zawodowym. Od jakiegos czasu mam problem ze zalezieniem stalego zajęcia mimo doswiadczenia. Jak jest w Pofam? Chce wyslac cv ale nie wiem jakie jest ich podejscie do pracownika, w jaki sposob przedsiebiorstwo jest prowadzone?? Jeszcze ktos moglby skomentowac czy warto??
1
Held. 2014-12-18 18:56:48
warto? jedyne co warto to uciekać....
poważnie.
2
kokocha 2015-01-19 13:48:54
Pracowałam w tej firmie parę lat temu na stanowisku Kierownik Projektu... Kierownikiem byłam tylko z nazwy, bo wykonywałam ścisłe polecenia i wizje (często odrealnione) przełożonych. Wszelkie kreatywne pomysły były zbywane. Bardzo mały budżet przeznaczony na wszelkie marketingowe akcje, jednym słowem trzeba było zrobić coś z niczego. Powyżej znajdują się komentarze Pań ze sklepów, że braki w zatowarowaniu i umizgi przed klientami były upokarzające a w Centrali nikt się tym nie przejmował. Otóż kiedy wracałam z terenu i alarmowałam, że sklep nie wykazuje sprzedaży, bo jest źle zatowarowany, słyszałam odpowiedź, że panie w sklepie nie umieją sprzedawać. Czasy się zmieniły i klient nie będzie czekał tygodniami na towar, kiedy u konkurencji dostanie od ręki. Tym bardziej, że nie jest to produkt zachcianka, tylko produkt pierwszej potrzeby! Miałam o tyle szczęście, że jak na tamten czas pracowali ze mną fajni ludzie w dziale. Praca na przeczekanie... ale ludziom o słabszej psychice zdecydowanie odradzam.
5
karolinnnka 2016-02-10 11:19:20
@karakan wlasnie dzis dostalam telefon w sprawie pracy na stanowisku specjalisty ds. administracyjnych. wiesz moze czy praca polega glownie na wyjazdach? czy warto? jak z zarobkami?
anonimowa 2016-03-18 09:22:29
to warto aplikować na specjalistę ds. administracyjnych w Poznaniu? ktoś pomoże? jest umowa o pracę? jakie zarobki?
anonimowa 2016-03-21 12:06:26
a jak wygląda sama praca?
sprzedawca 2016-04-02 10:06:21
Firmy mają zyski w milionach a pracowników mają gdzieś...Moooooożeeee kilka sklepów NORMALNYCH z dobrej jakości sprzętem możńa znaleść.Jednak większość (prawie koroporacje) to zwykłe wciskanie g*na z CHIN pacjentowi i dlatego się zwalniam bo szkoda nerwów za 1200 zł!WSTYD!
Abc 2016-09-26 22:10:30
O jakieś lizusy...Jak tam kantowanie odchodzi?Wciskanie wózków za 1500 na wniosek na którym jest 3500 ...Wkrótce się biorę za towarzystwo z podkarpackich sklepów...Lapoweczki,ukladziki i tak dalej....Się konczy nfzecik i kombinacje
Al 2016-09-26 22:56:38
Wiesz co, nie ma nic takiego jak kantowanie, akurat nie w Pofam, moim zdaniem to warto próbować się zatrudnić.
Andrzej Jaworski 2016-11-28 16:41:01
Ksiegowosc jest watpliwie profesjonalna. Drobnych kontrachentow traktuja zdawkowo. i do tego swoje bledy zwalaja na klienta.
Zostaw swoją opinię o Pofam - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pofam