brak logo

Vectra S.A.

Gdynia

Opinie o Vectra S.A.

Do memory 2015-06-30 10:23
To co napisałeś to prawda. Umowę zlecenie ma chyba cały parter (call center) oprócz niepełnosprawnych. Jeden z działów do którego przez cały czas jest rekrutacja- praca przez 6 dni w tygodniu za 7 zł brutto za godzinę. Atmosfera brak słów. Kasa dno. I do tego jesteś ciągle kontrolowany. Każda twoja rozmowa jest analizowana i oceniana. Pracujesz w atmosferze ciągłej kontroli. Nie polecam nikomu nawet studentom, bo praca wcale nie jest taka elastyczna jak obiecują na rozmowie kwalifikacyjnej. Dział do którego rekrutacja trwa 24/7.
1
bla bla.... 2015-07-02 23:23
witam. Vectra i cała "góra" Vectry to wielki chaos!! doradcy to pionki, które cały czas słyszą "wykonać". W ogłoszeniu przeczytałem "Cykl specjalistycznych szkoleń, zdobywanie doświadczenia..." - totalna bzdura!! masz tylko pierwsze szkolenie wstępne, a kolejne? kiedy wchodzi nowa oferta? kiedy wchodzi nowy system? kiedy jest zmiana pewnych procedur? - jesteś ze wszystkim sam i słyszysz "co tu jest niejasne? wykonać" i tyle.Musisz sam się ze wszystkim zapoznać i to szybko i od razu wdrażać. Dopiero jak dostaniesz reklamacje 20-50 zł to dowiesz się że było coś źle wiec niestety na własnych błędach się uczysz i na własnym portfelu
1
bi 2015-07-02 23:30
z tego co wiem pracownicy piszą nawet pisma - petycje do prezesów i kierowników aby chociaż przeczytali że pracownicy z najniższego poziomu nie zgadzają się z takim traktowaniem, dziwnymi zmianami, brakiem przepływu informacji, niższymi pensjami itp
Zanim tam pójdziesz na rozmowę lepiej się grubo nad tym zastanów - raczej nikt nie lubi jak mydli się mu oczy
1
kisiel 2015-07-02 23:35
były w Vectrze dobre czasy i nikt nie chciał odchodzić - wszystkie stanowiska zawsze były zajęte bo kasa była świetna, a teraz... PORAŻKA!!! nie wiem czy czekać jeszcze na te lepsze czasy? czy już raczej uciekać? jakoś od 3-4 mies wszystko wskazuje na to że te dobre czasy BYŁY, MINĘŁY I JUŻ NIESTETY NIE WRÓCĄ...szkoda
1
pracownik pracownik 2015-07-04 21:39
Jako konsultant zarabiam o 1\2 mniej według nowego systemu de motywującego. Jezeli tak będą doceniać pracowników będą musieli niedługo zatrudniać Ukraińców
oxu 2015-08-11 21:18
Znalazłem ogłoszenie o rekrutacji na przedstawiciela handlowego w vectrze i moje pytanie jak wygląda praca na tym stanowisku?
1
Szukam pracy 2015-09-12 19:57
Bylem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko konsultanta pomocy technicznej - zaproponowano mi 1100 zl na reke przy 160h pracy, mozliwosc robienia nadgodzin, umowa zlecenia, jedyna mozliwosc otrzymania umowy o prace to niepelnosprawnosc. Powyzsza pensja mialaby byc przez pierwsze 3-4 miesiace, pozniej troche wyzsza. Za takie pieniadze mozna pracowac tylko zyjac u rodzicow lub na czyjs rachunek. Niestety, pomimo dlugich rozmow kierownik sie nie zgodzil. Pani prowadzaca rekrutacje przyznala, ze za takie pieniadze nie da sie przezyc na wlasnym rachunku ale taka jest polityka firmy.
2
zombi 2015-10-02 20:08
nie wyplacanie wynagrodzenia jest w Polsce przestępstwem .Radzę powiadomić Inspekcje Pracy-można mailem
niunia1 2015-10-22 19:09
Hm pracuję w Vectrze w dziale obsługi kienta - płatności - Gdynia, hm ciężko jest wytrzymać psychicznie podczas rozmów z klientami, ale to chyba nie to jest najgorsze. Stawka - fakt jest niska ale podobno ulega podwyższeniu. Jednak pamiętaj: chcesz pracować w Dziale obsługi klienta - zaprzyjaźnij się najpierw z liderkami bo inaczej nic dobrego nie osiągniesz :) Liczą się tylko znajomości.
1
Groszek 2015-12-09 11:57
Na dniach ide na rozmowę kwalifikacyjna jako przedstawiciel handlowy w Gdańsku, ciekawe czy wciąż jest umowa zlecenie, śmieszna pesja ?
Pracownik 2016-01-09 02:38
Jestem pracownikiem działu technicznego. Sytuacja wygląda tak: cały dzień dzwonią do ciebie ludzie z problemami, nie są to jednak kwestie techniczne. Rozmawiasz z debilami, patologią, osobami bez wiedzy o czymkolwiek. Na początku stawką wynosi 9.40 netto, po trzech miesiącach 10,42 netto. Po roku niby mozesz dostać zlotowke więcej ale jak pojdziesz do przełożonego to przez kolejne kilka miesięcy znajdą się wymowki. Pracując w vectrze na jakimkolwiek dziale, jesteś nikim. Twój przełożony może cię nagrodzic za dobra pracę (przyjmowanie każdej zjeby na klate i wchodzenie każdemu w dupe) robieniem maili zamiast odbierania telefonu przez godzinę lub dwie. Na zmianie potrafi być 7 lub mniej osób na całą Polskę. Kolejka oczekujących średnio 50-100 osob. Na początku opowiadają banialuki o możliwościach awansu wewnątrz firmy a w rzeczywistości jest zakaz brania kogokolwiek z technicznego że względu na braki kadrowe. Umowa zlecenie - przy czym jest normalny grafik "dostępność miejsc", jeśli się nie pojawisz to po premii. Vectra to nie jest dobry pracodawca. Wykorzystuje luki w prawie a straty ma wpisane w budżet. Dla Vectry pracownik jest zasobem. Nie ma czegoś takiego jak święta, dni wolne od pracy. Vectra funkcjonuje cały rok. "Liderzy" - taki pseudo przelozony, zależy jak trafisz. Jeden będzie miły i nieszkodliwy a drugi będzie zwyczajnym tłukiem. Łączy ich jedno, mogą się bezpardonowo opierdalać i opowiadać frazesy o tym jak ciężko na to pracowali. To od nich zależy twoja premia i to co będziesz robił. Widzimisie, kumpelstwo, kto z kim pije to piorytet. Jak jesteś studentem i marzysz o czymś więcej niż 1600 na rękę to trzymaj się od tej firmy z daleka
3
Pracownik 2016-01-10 17:35
Inne oferty? Jesteś liderem czy z jakości obsługi? Internetu nie oszukasz. Vectra to chłam.
lokotoko 2016-03-03 08:47
Dla tych co piszą, że się zarabia po 1000 zł na godzinówkę, to jest sprzedaż, wiadomo, że pracujesz dla prowizji? to czego się spodziewasz? Wiadomo, że godzinówka to jest " dodatek" do wypłaty. 3 razy większą wypłatę dostajesz na koniec miesiąca za prowizje. Do 10tego dostaje się pieniądze za godziny. do 30 każdego miesiąca za prowizje. Ani razu się nie spóźnili mi z opłatą
1
enya 2016-03-11 21:22
Sama prawda
ł 2016-03-21 16:10
AD: Zbigo
3500 zł brutto, a że vectra nie zatrudnia pracowników tylko firmy, odlicz sobie kolego od tej kwoty pełny zus i podatek.... dziekuje
asdasd 2016-04-03 19:38
zatrudnia firmy nie ludzi? mówisz o całej Vectrze czy jakimś konkretnym dziale?
1
Trafalgar 2016-04-12 22:43
Przestrzegam każdego przed pracą w tej firmie ( terminowość, uczciwość, informacja, etyka, prawo - tego NIE MA). Fajni współpracownicy jako jedyny PLUS.
2
tytus 2016-06-05 21:40
Prawda jest taka, ze wypłata jest na czas. od dwóch lat nie zdarzyło mi się, żeby wypłata nie była na czas ; ) jako student mozna wyjść średnio ok 1800zł ale po ok1,5h. - tyle dobrego.
Jest to praca z ludźmi, więc często nie jest łatwo na słuchawce, bo ludzie są różni. Wystarczy sie dobrze nastawic i pomyśleć, ze za chwile jest koniec i o wszystkim zapomnieć ;) Vectra niestety ma polityke i myslenie do D**Y. Tak samo jak nie szanuje stałych klientów, tak samo nie szanuje stałych pracowników. otrzymanie specjalisty ds. obsługi kl. graniczy z cudem. max można otrzymać starszego konsultanta. ciągłe awarie i błędy ze strony działu sprzedaży powodują ciągłe telefony niezadowolonych klientów. Jeżeli skarga, sprawa trafi do zarządu z automatu zabierana jest premia. Zero urlopów, no chyba ze bezpłatny ale i tak krecą nosem. Zero nadgodzin. Nawet jeżeli masz L4, krzywo na to patrzą. Pracownik kontrolowany jest na każdym kroku. liczy sie nawet czas odbierania połączenia! ich motto to "JAKOŚĆ" - hahahaha! Nie dajcie sie zwieść na rozmowie, jak beda wam mówic o możliwości awansu i premii do 500zł jeszcze nie spotkałem sie, zeby ktos tyle dostał. gadka, ze zawsze mozecie ze wszystkim isc do swojego lidera do bajka! lider zajmuje sie wszystkim tylko nie tym czym powinien, a wiedze maja jak nowi pracownicy. Ale i tak mówią ile to oni pacy nie mają...
Plus jest taki ze pracuje sie z fajnymi ludźmi, co w dużej mierze rekompensuje minusy ;)
1
Xyz 2016-07-01 10:59
Nie polecam! Wymigali się od ogólnej podwyżki na śmieciowe i wykombinowali ze beda dawać 12 brutto ale z prowizji zabiorą Ci 400 zł. Jak mozna tak lecieć w kulki z ludźmi? Wypłaty? Bardzo nieregularne. Dzisiaj mamy 1 lipca a ja nie mam wypłaty za maj ! Dno!
4
Ja 2016-07-01 14:33
Moi drodzy, odradzam Wam tę niesolidna firmę.
Dzisiaj mamy 1.07 a ja nadal nie otrzymałam wypłaty za....uwaga ! Za maj! Ludzie którzy zarządzają firmą mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to, że ludzie maja kredyty, dzieci, rodzinę! Informacja zwrotna jaką otrzymaliśmy w związku z brakiem wypłat była nastepująca. Kobieta która odpowiedzialna jest za to obecnie przebywa na urlopie do 06.07!
Śmiech na sali! Jak dobrze ze podjęłam decyzje o złożeniu wypowiedzenia. Nigdy wiecej !
2
Neinnein 2016-08-19 13:46
Vectra to jakaś maskara- wielka firma , druga sieć w Polsce a to co płacą to jest porażka ... na zleceniu nie ma nawet najniższej krajowej, L4 - zapomnij bo to zlecenie, obowiązków masa , normy itp. Tyle co fajni ludzie (niektórzy) - reszta to dupki!
2
hn 2016-08-24 23:03
To raczej już nieaktualne. Na zlecenie jest już najniższa ustawowo stawka na godzinę, co pewnie jeszcze może wzrosnąć od nowego roku.
boss 2016-09-10 11:53
Witam
Przeczytałem opinie o firmie z punktu widzenia pracownika i szczerze współczuję.
Ze strony klienta jaki jestem od czerwca ubr. mam odmienne zdanie.
Od lipca tego roku nie mogę się doczekać blankietów płatniczych .
W# dniach 2.08.2016 , 8.08.2016 oraz 18.082016 telefonicznie zapewniano mnie o wysłaniu tych blankietów i do dnia dzisiejszego nie otrzymałem.
Moim zdaniem trzeba wywiązywać się ze swoich obowiązków i dopiero narzekać

Pozdrawiam z Bydgoszczy
Daboni 2016-09-22 16:05
Skończyłem tam pracę z końcem sierpnia. Byłem tam telemarketerem. Warunki pracy przyzwoite, ludzie sympatyczni. Pracowało mi się tam generalnie dobrze i wygodnie. Tylko zarobki... Podstawa to podstawa (tzw. godzinówka) w tej branży zawsze słaba. Pracując po 8 h dziennie + 3 - 4 h w soboty wyciągałem w granicach 1500 - 1600 netto tej godzinówki. W lipcu byłem jeżeli chodzi o wynik sprzedażowy 3 w dziale sprzedaży wychodzącej i zarobiłem +/- 600 zł netto prowizji za ten miesiąc... :-( Dawniej tak nie było. Ludzie pracowali po kilka lat i wielu zarabiało powyżej 4000 na rękę. Teraz z każdym miesiącem jest gorzej i dlatego ludzie odchodzą a całe piętro świeci pustkami, a firma zaczyna bardzo agresywnie werbować :-)
Generalnie moim zdaniem jeszcze teraz (dopóki kierownictwo nie pójdzie po rozum do głowy) nie warto tam iść. jak ich trochę przyciśnie zwiększą stawki i firma znowu zacznie uczciwie płacić...
Daboni 2016-09-23 14:10
Witaj!
Na Zieleniaku w Gdańsku jest podobno wielki bilbord zapraszający do pracy w Vectrze, chłopaki z działu rekrutacji jeszcze jak tam pracowałem roznosili ulotki z reklamą pracy, http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/s,vectra,o0,0.html na FB też widziałem (zresztą całkiem fajnie napisane). Na innych portalach już nie zaglądałem :-) Dla mnie to jest trochę agresywne ;-)
A ja tam pracę skończyłem z końcem sierpnia, czyli 23 dni temu od dziś i mam cały czas kontakt z osobami które tam zostały w telemarketingu...
Daboni 2016-09-23 14:18
Ale wiesz, że konsultant do którego dzwonisz może Cię wysłuchać, może nawet napisać do kogoś tam aby Ci wysłał i nic więcej zrobić nie może? Czy zostanie wysłane nie zależy zupełnie od niego. To "przyjemność" pracy w korporacji. Ty odpowiadasz za wąski skrawek i nie masz żadnego wpływu na to co dzieje się naokoło :-( Na pocieszenie powiem Ci, że w Orange gdzie kiedyś pracowałem była jeszcze większa spychologia i brak możliwości wzięcia odpowiedzialności za cokolwiek... :-(
Man 2016-09-23 14:27
Jaka jest Vectra to chyba każdy widzi, tak mi się przynajmniej wydaje, od zawsze dobry dostawca usług internetowych
Darmika 2016-11-20 23:07
Szkoda , że nie dba się o pracownika i klienta uczciwego. Słaba kondycja firmy wobec Polsatu.
Szkoda Vectry, a tak się dobrze zapowiadała w latach 90.

Wierny klient Dariusz z Kielc.

P.S. Jednak jest szansa poprawy kondycji- indywidualne podeście do osób wiernych firmie .
1
abcd 2017-02-03 17:58
Odradzam pracy w tej firmie, która cechuje się wielkimi wymaganiami a małą rzetelnością. Zasłanianie się tym, że od 14 dni od podpisania formatki( rozliczenie prowizji/godzinowego wynagrodzenie) jest uwłaczające. Przelewy robione są kiedy się im spodoba. Mają za nic pracownika, który musi opłacić wszelkie rachunki nie rachunki . . . żeby mieć na życie. To jeden z wielu mankamentów, gdzie na każdy musiałbym poświecić podobną ilość wierszy.
5
ABCD 2017-02-07 09:38
Potwierdzam ostatni komentarz i dodam że:
- zarobki do 1600zł na rękę
- odejmują 360zł od premii
- płacą kiedy chcą
- NIE MOŻESZ SIĘ PYTAĆ KIEDY WYJDZIE PRZELEW OD FIRMY
- za szkolenia masz płatne po 3 przepracowanych miesiącach ( o ile 5 razy się upomnisz)
- śmieciowa umowa
- WIELKIE KŁAMSTWA W OFERTACH PRACY ORAZ NA ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ
powodzenia nowi vectrowicze :)
5
Śmiechu Warte 2017-02-23 20:49
Jedyne co w tej firmie to ludzie :)
Reszta to totalne dno, już nie zabierają 360 ale za to obniżyli prowizje o połowę, jak to w korpo nie liczą się pracownicy. Co do wypłat, śmiechu warte, to jest jedyna firma w jakiej pracowałem kiedy wypłaty są wtedy kiedy komuś się zachce. Nie ma mowy o planowaniu wydatków bo Vectra zawsze Cię zaskoczy. Aaa jak wchodzi minimalna krajowa to pierwsze co to myślą jak z tego uciąć :). Co smutne zawsze ktoś do nich przyjdzie pracować choć szczerze odradzam. Niepotrzebne nerwy. Jedyne co na plus to zespoły, w których się pracuje, ludzie w nich są spoko.
2
Aneta 2017-03-01 13:54
@Śmiechu Warte czyli atmosferę pracy w firmie oceniasz na plus? Długo już pracujesz w firmie Vectra S.A? Jak wyglądała Twoja rozmowa o pracę? Trudno się dostać do pracy w firmie?
Vectra Srarara 2017-03-22 14:38
Nie ma tylko zlecenie za minimalna krajową. Chyba ze jesteś niepełnosprawna.
Aneta 2017-03-22 14:51
Obecnie firma poszukuje osoby między innymi na stanowisko Konsultant ds. obsługi klienta wewnętrznego - Back Office. Ktoś z Was może podpowiedzieć osobom rozważającym aplikację jak wygląda praca w firmie w tym charakterze?
Wasz były pracobiorca 2017-03-22 15:23
Zostałem przyjęty kobieta powiedziała ze zadzwoni w przeciągu tygodnia i powie kiedy jest termin szkoleń. Faktycznie zadzwoniła ale żeby powiedzieć mi ze jednak zatrudnili kogoś innego. Bardzo nie ładnie tak kogoś zatrudniać i zwalniać bez umowy, bez sprawdzenia jakim byłby pracownikiem nie mówiąc juz o tym ze nie zatrudnia się kogoś innego jak komuś sie już powiedziało ze się go zatrudniło. To nie jest skandal to jest zwykłe chamstwo z waszej strony. I dlatego każdemu będę odradzał u was pracę , kłamiecie ludzi na każdym kroku. Nie warto za minimalna krajową użerać się z chamami którzy kłamią i się sztucznie uśmiechają.
2
Pionnna 2017-03-23 14:02
Czym się zajmuje osoba na stanowisku konsultanta ds spraw reklamacji i korespondencji i? To zwykła słuchawka gdzie wpadają połączenia jak w call center?
Adam 2017-03-28 17:35
Witam
Znalazłem ofertę pacy w firmie porównującej ceny za usługi tele u różnych operatorów . Zaoferowano mi 100 zł za sprzedaż internetu tyle samo telewizji i telefonu. Czy to są realne zarobki w sensie tyle wynosi zazwyczaj prowizja np w vectrze od sprzedaży dla opiekuna bloku?
Znam to 2017-04-04 16:45
Generalnie kary za wszystko i to w wysokości nawet 200 zł za byle pierdołę. Niedoinformowanie przy tym straszne, a za błędy wynikające z tego - płacisz. O umowie o pracę zapomnij, a jeśli jednak mimo wszystko się zdecydujesz to nie daj sobie obiecać nic "na gębę", to ich stary numer, potem Ci powiedzą, że warunki się zmieniły, itp.
1
PH 2017-04-04 16:49
nie daj sie nabrac, obiecuja gruszki na wierzbie, a potem bedziesz zmienial co chwile numer telefonu bo tak kaza ci klamac do klientow
1
MrC 2017-04-30 12:36
A co ma zlecenie do l4?
Boże jak mozna byc takim nieudacznikiem i zwalac brak mózgu na firmę.
MrX 2017-04-30 12:43
Czytając większość tych opinii zastanawiam się czy pracowaliśmy w tej samej firmie:)
Zatrudnilem się w V w 2011 roku i pracuję do dziś. Wypowiedzi typu nie da się zarobić wychodzą od ludzi, którzy nie radzą sobie w tej branży. W handlu pracuje sie na prowizji nie podstawie jeżeli ktoś szuka stabilności wynikającej z podstawy to Biedronka, McDonald itd. Zapraszają;)
Prowizję wysokie, co chwila nowe projekty i rotację przy nich. W całości wygląda to na prawdę fajnie. Na dzień dzisiejszy wyszło pokolenie leniwych małych kurwiarzy którzy myślą że wszystko im sie należy przy zerowym zaangażowaniu w pracę. Jak czytam te wypociny to krew mnie zalewa, jak większość słabych jednostek szybko odpadli z V i jedyne co zostało to tryb marudzenja. Wracać na garnuszek do rodziców bo to max na co Was stać.
miszmasz 2017-05-03 20:46
Oferta pracy w biurze obsługi klienta na umowę zlecenie za minimalną krajową a prezesi zbijają kokosy. Powodzenia w szukaniu niewolników.
1
nyan 2017-05-08 17:31
wciskaja umowe na dzialalnosc gospodarcza lub ewentualnie zlecenie. Stawki godne pozalowania, do tego kary finansowe - ODRADZAM
1
Aneta 2017-05-09 10:16
@MrX
rozumiem, że Tobie odpowiada praca w firmie. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat możliwości rozwoju oraz szkoleń oferowanych przez Vectra S.A.?
@miszmasz
czyli pracując w biurze obsługi klienta na stanowisku konsultanta nie można liczyć na umowę o pracę
@nyan
co rozumiesz przez kary finansowe? Za co można mieć nałożoną karę, o której wspominasz?
Jak 2017-05-11 14:28
Dziadowska firma banda złodziei.
1
MrX 2017-05-11 17:57
Zależy o jakich szkoleniach mówisz. Możliwości dla konsultantów jest kilka:
- wstępne szkolenie przez trenera wewnętrznego
- dalsze szkolenie produktowe
- szkolenie realizowane przez przełożonego (aktywny nasłuch)
- w trakcie stawiania pierwszych kroków szkolenie ze starszym konsultantem
W późniejszych etapach firma organizuje szkolenia po przez firmy zewnętrzne, po których otrzymuje się certyfikat z różnego zakresu od obsługi klienta orzez sprzedaż aż do zarządzania;)
Rozwój jak najbardziej możliwy, ale wiadomo nie dla każdego. Trzeba coś sobą reprezentować i mieć "to coś".
Dla konsultantów umowy zlecenie, na dalszym etapie umowa o pracę lub działalność w zależności od Ciebie!
Jak o każdej firmie krążą złe i dobre opinie ale w tym przypadku złe wychodzą od osób które sobie po prostu nie radziły w szeregach Naszej firmy.
Niemiec 2017-05-16 19:12
Obecnie pracuję w dziale sprzedaży pakietów premium i muszę powiedzieć że to prawda godzinówka kiepska bo z 1300zł netto wyjdzie ale drugie tyle z prowizji czy nawet więcej więc nie ma co narzekać, jeśli Vectra to tylko sprzedaż .... :) nie propouję pracy w Obsłudze, Technicznych itp niskie zarobki i liderzy nie za fajni a u nas :p owoce co jakiś czas dostajemy, PS3,Piłkarzyki itp plus wyjścia integracyjne, więc akurat jest bardzo okej ale tylko w sprzedaży tak dobrze się wiedzie i Liderzy na wielki PLUS+
ire 2017-05-17 14:39
Dajcie sobie spokój z tą firmą. Zwalniają osoby które są dobre w pracy mają wiedzę i przez co mogą im zagrażać kierownikom. Nikt tym się w firmie nie interesuj, kierownicy robią co chcą zero kontroli zwierzchników Wieczny stres i grożenie zwolnieniem.
1
Veni, Vidi 2017-05-18 07:31
Mrx, czy tam Mrc który tutaj piszesz z działu HR - przestań siać propogandę i odkręcać w Internetach opinię. Lepiej się weźcie za firmę bo nawet jeśli tutaj kogoś nabierzesz to i tak wam odejdzie po miesiącu, dwóch bo będzie widział jak jest. Choć pewnie właśnie o to wam chodzi.

Trener wewnętrzny? Hahaha, dobre, jaki trener wewnętrzny? Przez dwa lata był JEDEN trener wewnętrzny na CAŁĄ POLSKĘ, na początku pełen zapału i fantastyczny człowiek. Zrezygnowany, po dwóch latach został przez was zwolniony ("dziwne, jeden człowiek nie poprawił sprzedaży jeżdżąc po całym kraju, hmmm" - myślenie Vectry).

Szkolenie produktowe? Hahaha, dostajesz do ręki (na maila) ofertę na 40-50 stron, ot szkolenie.

Szkolenie przez przełożonego? Hahaha, do niektórych biur przełożeni potrafią przyjechać 2-3 razy w roku (sic!).

Szkolenia zewnętrzne? Średnio raz na 3 lata, choć ostatnio średnia mocno objeżdża poniżej tego.

Umowa o pracę? Hahaha. Większość ludzi pracuje mając WŁASNĄ działalność gospodarczą. Nie masz wtedy gwarancji na nic. Na urlopy, na chorobowe, w przypadku zajścia w ciążę jesteś żegnana, itp. Do tego ZUS rośnie co roku o około 50 zł - NIE JEST TO REKOMPENSOWANE. A więc, zamiast Twoja pensja spadać jedynie o inflację, spada również o wartość bezwzględną - bo realnie zostaje Ci mniej netto. O podwyżkach zapomnij. Kompletnie zapomnij, czasem nawet nie odpisują na prośbę o podwyżkę - taki to szacunek do pracownika.

Do tego może coś jeszcze dla przyszłych ewentualnych serwisantów: macie naprawiać powietrzem - materiałów niet.
1
MrX 2017-05-20 18:16
Z działu HR? Proszę, nie obrażaj mnie :)
Zostaw swoją opinię o Vectra S.A. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vectra S.A.